Sunn blodkar uten kolesterol vekst - et løfte om lang levetid!

Kolesterolplakk er klumper av fett, kalsium, bindevev som dannes på vegger av blodkar. Først vises små strimler av fett. De begynner å tiltrekke seg seg kalsiumpartikler, bindevevscellene. Resultatet er dannelsen av en kolesterisk oppbygging. Plaques har en viskøs og klebrig struktur, så de er lett festet fra innsiden til veggene av karene i hvilken som helst del av kroppen. De vokser gradvis, mer og mer tette lumene i blodårene.

Hva er forskjellen mellom dårlig og godt kolesterol?

Uten godt kolesterol er kroppens normale funksjon umulig. Det har ingenting å gjøre med tette blodårene. Det er nødvendig for en person, siden den brukes på bygging av nervefibre, cellemembraner, hormoner. Også, kolesterol er nødvendig for å motstå stress, forbedre immunitet, hjelper kroppen å absorbere kalsium, vitamin D.

Faren er dårlig kolesterol, som kommer inn i menneskekroppen med produkter av animalsk opprinnelse. Han leverer fett til arteriene. Hvis mer enn 200 mg dårlig kolesterol samler seg i blodet, begynner det å bli deponert på karossens vegger og forårsaker karakteristiske patologiske forandringer.

Hvis plakk dannes, utvikler atherosklerose. Sykdommen kan påvirke arteriene av middels og stor størrelse. Kolesterolplakk bidrar til en sterk reduksjon av elastisiteten i vaskulærveggen, en reduksjon i dens tøyelighet. Så stiger blodtrykket i det berørte karet.

Hvorfor er plakk dannet?

Forskere uttrykker forskjellige meninger om arten av forekomsten av kolesterolformasjoner. En viktig rolle er spilt av dårlig økologi, underernæring med et betydelig innhold av animalsk fett. For å øke kolesterolet fører hormonelle svikt i kroppen, forekomsten av mikroorganismer (klamydia), brudd på integriteten til blodkar, egenskaper av arvelighet.

Faktorer som bidrar til fremveksten av kolesterolplakk inkluderer:

 • vedvarende økning i blodtrykket;
 • diabetes mellitus;
 • fedme;
 • alkoholmisbruk;
 • konstant stress;
 • arvelig predisposition;
 • postmenopausal;
 • røyke.

Stadier av plakkdannelse

Plakk i karrene er dannet i tre trinn:

 1. Lipoidoz. Dette er utseendet av striper av fett eller små fett flekker av gulaktig farge.
 2. Liposkleroz. Lipider impregnere veggen av fartøyet og danne skjelettet til fremtidig plakett.
 3. Komplisert kolesterolplakk. Det overgrowder cellene av bindevev, kalsium og blokkerer fartøyets lumen.

I ungdommen manifesterer sykdommen oftest ikke seg selv. Den utvikler seg gradvis, og i en avansert alder smelter lumenene i karene så mye at legene bestemmer den akutte forstyrrelsen av sirkulasjonen. Behandling som tar sikte på å kvitte seg med dødelige innskudd, blir en viktig nødvendighet.

Symptomer og spådommer

Aterosklerose utvikler sakte, så de fleste er uvitende om sine problemer, ikke begynne behandling. Når blodkarene allerede er tilstoppet med 60%, kan hodepine, følelsesmessige utbrudd, økt tretthet, nedsatt synsstyrke og hørselsnedsettelse forekomme. Symptomer manifesterer seg avhengig av hvor platene var plassert. Hvis de befinner seg i underekstremitetene, tiltrekker de seg oppmerksomheten på huden, kalde føtter. Ved lokalisering av plakk i livmorhalsområdet vil det være problemer med blodforsyning og hjernens ernæring. Blokkering av arterier som gir blod til hjertet, fører til hjerteinfarkt, angina pectoris, arytmi.

Kolesterolplakkene kan nå en viss størrelse, og deretter stopper veksten. I dette tilfellet er prognosen for personen den mest gunstige. Kliniske tegn vises ikke, og behandling er ikke nødvendig.

Noen ganger plakkene fyller sakte blodkarets lumen. Som et resultat, blir blodstrømmen forringet, noe som fører til cerebral hypoksi hvis plakker i fartøyer av halsen, eller til den nedre lem-ischemi og koldbrann, når de tette fartøy ben. Det er smertefulle opplevelser. Det er nødvendig å starte behandlingen umiddelbart. Fra veksten bør elimineres, ellers er utsikten trist.

Det verste perspektivet er brudd på voksende plaketter. Som et resultat kan partiklene deres få blodstrømmen inn i hjernen, hjertet, til et hvilket som helst organ. Dette fører til patologiske endringer i sirkulasjonssystemet, slag, plutselig død.

behandling

Du kan fjerne kolesterolplakk i kar på ulike måter. Hvis kolesterolet ikke økes kraftig, så vil du bli kvitt overskuddet:

 1. Anticholesterin diett. Du bør begrense deg til å spise animalsk fett: slakteavfall, fett, smør, eggeplommer; unngå røkt mat og stekt. Å spise er nødvendig brøkdel, å bruke mer vegetativ mat, tørket frukt og sjømat.
 2. Avslag på røyking.
 3. Økt fysisk aktivitet.
 4. Bruk av statiner - stoffer som normaliserer lipidmetabolismen.
 5. Bruk av legemidler som har vasodilator og blodfortynningseffekt. For profylaktiske formål er aspirinkardi eller kardiomagnum foreskrevet. Eliminer angst og depresjon med beroligende midler og antidepressiva.

Hvis et meget høyt innhold av kolesterol i blodet ble diagnostisert, bør en fullstendig undersøkelse utføres. En rekke studier er tildelt: koronografi, ultralyd i hjertet, kar, aorta, angiografi, EKG. Bli kvitt problemet vil hjelpe følgende leger: en vaskulær kirurg, oculist, kardiolog, nevrolog, nevrolog.

operasjoner

Operativ behandling foreskrives i det mest ekstreme tilfellet, når andre tiltak ikke bidrar til å oppnå ønsket resultat og fjerner plakk.

 1. Endarterectomy. Utvinning av kolesterolplakk gjennom et lite snitt. Det utføres under generell anestesi.
 2. Angioplastikk. Lar deg vurdere nivået av skade på fartøyet og gjenopprette lumen.
 3. Stenting er en operasjon med installasjon av en protese i et fartøy. Stenten er et metallrør som holder fartøyet i sin utvidede tilstand. Sirkulasjon er normal og ingen blokkering oppstår. Stenting tillater ikke å bli kvitt atherosklerose, men forbedrer livskvaliteten og forhindrer et slag.
 4. Krioaferez. Hvis sykdommen har gått for langt, blir blodet renset fra overflødig kolesterol.

Folkebehandling

Kolesterolplakk er den vanligste årsaken til hjertesykdom. De vises i karene og blir en alvorlig barriere for hele blodtilførselen til kroppen. For å lykkes å bli kvitt kolesterol kan du bruke mange folkemessige løsninger. Anbefalte avkrok av humle, hestkastanje.

Behandling med folkemidlene bidrar til å øke blodkarene litt, forbedre blodsirkulasjonen. Påfør motherwort, valerian. Hestekastanje er i stand til å tynne blodet og normalisere fettmetabolismen. Hawthorn justerer hjerterytme, trykk og blodsirkulasjon. Hvitløk forbedrer stoffskiftet. Positive effekter på fartøyene har bær av havtorn, rødbeter, agurker, maisolje.

Å bli kvitt plakk i blodårene er halvt slag. Det er også nødvendig å gjenopprette den tidligere elastisiteten til dem. Dette gjøres ved hjelp av statiner, vitaminer, fiskeolje. I fremtiden bør du være mer forsiktig med kroppen din, holde på en diett, føre en sunn livsstil. Menneskekroppen er et komplekst system som er lett tilstoppet, og det er mye vanskeligere å rengjøre.

Hvordan kan oppløses kolesterolplakk i blodårene?

Krenkningen av fettmetabolismen i kroppen i lang tid går ubemerket, men før eller senere fører til negative konsekvenser. Hvis utseendet på xanthom (kolesterolplakk på kroppen) ikke er farlig, og snarere refererer til en kosmetisk defekt, så er arteriosklerose av karene et alvorlig problem som krever behandling. For nesten asymptomatisk kurs og formidabel komplikasjoner fikk sykdommen et uoffisielt navn - kjærlig morder. Er det mulig å oppløse de allerede dannede plakkene på karveggen, og hvordan å gjøre det: La oss prøve å finne ut det.

Hvorfor plaques deponeres på fartøy

Utseendet på kolesterolplakk på kroppens eller indre vegg av karene er alltid forbundet med en metabolsk lidelse. Den nøyaktige årsaken til utviklingen av sykdomsdoktorer er ennå ikke navngitt, og i den vitenskapelige verden fremmes flere hypoteser:

 1. Lipoproteininfiltrering - deponering av kolesterol i veggene av arterier og arterioler forekommer primært, dvs. uten en bestemt grunn.
 2. Teorien om primær endoteldysfunksjon - her kommer skaden på vaskemuren først, og først da avsetningen av kolesterolmolekyler.
 3. Autoimmunteorien knytter dannelsen av et atherosklerotisk plakk til forstyrrelsene i funksjonen av cellelinket av immunitet, et angrep av leukocytter og makrofager i det vaskulære endotelet.
 4. Den monoklonale hypotesen forklarer sykdommen ved det primære utseendet til en patologisk klon av celler av glatt muskelvev, som er i stand til å "tiltrekke" seg selv kolesterolets molekyler.
 5. Noen forskere finner en lenke i utviklingen av patologi og den primære lesjonen av blodkarets vegger med virale partikler (CMVI, herpes, etc.).
 6. Peroksidhypotesen snakker om brudd på kroppens antioksidantsystemer og prosessene av lipidperoksydasjon.
 7. Hormonal hypotesen - ifølge henne kan økt funksjonell aktivitet i hypofysen føre til en økning i syntesen av byggematerialer for kolesterol i leveren.
 8. Den genetiske hypotesen snakker om en arvelig betinget vaskulær endotel defekt.

Til tross for ulike forutsetninger er forskerne enige om at utviklingen av sykdommen først og fremst påvirkes av livsstilen og ernæringens natur. Å provosere faktorer som kan forårsake aterosklerose, inkluderer:

 • røyking,
 • høyt nivå av totalt kolesterol i blodet (> 5,1 mmol / l);
 • vedvarende hypertensjon, hvor blodtrykk er over 140/90 mm Hg. Artikkel.;
 • metabolske sykdommer (diabetes mellitus, hypothyroidism, metabolsk syndrom, etc.);
 • postmenopause hos kvinner;
 • fedme (BMI over 30);
 • mangel på mosjon, minimal fysisk aktivitet;
 • stress, vanlig emosjonell overstyring;
 • manglende overholdelse av prinsippene om riktig ernæring.

Hva er kolesterolplakk og hvordan dannes de? I patogenesen av aterosklerose utmerker seg flere påfølgende stadier:

 1. Utseendet av fett flekker på det vaskulære endotelet. Atherogene kolesterolfraksjoner fritt sirkulerende i blodet binder seg til proteoglykaner på indre veggen av overveiende små kar og deponeres i et tynt lag på endotelet.
 2. Liposklerose er en økning i tykkelsen og størrelsen på plaketten. På dette stadiet spirer fettvevet med bindevev, og flere lipider blir avsatt på den.
 3. Aterotoz - spiring av en plakk i et muskulært lag av en arterie. Fettavsetninger blir enda større, de skader endotelet og dypere spire inn i karets tykkelse.
 4. Atherokalcinose er konsolidering av kolesterolplakk. Tykkelsen av fettavsetningene vokser, kalkinater blir avsatt i dem. Plakk blir veldig tett og smalker i stor grad lumen på fartøyet, forårsaker forstyrrelse i blodsirkulasjonen.

Vær oppmerksom! En spesiell rolle i dannelsen av en atherosklerotisk plakk spilles av det såkalte "dårlige" kolesterolet - fraksjonene av LDL og VLDL.

Hva er plaques?

Det er viktig å forstå at den aktuelle sykdommen er forbundet med flere metabolske forstyrrelser. Denne prosessen påvirker hele kroppen. På samme tid, avhengig av klinisk signifikant lokalisering, er aterosklerose isolert:

 • aorta;
 • koronar (hjerte) arterier;
 • hjerneskjermer;
 • arterier av nyrene;
 • fartøy av underekstremiteter.

Aterosklerose av aorta - det største fartøyet i menneskekroppen - er i lang tid asymptomatisk og kan bare oppdages under undersøkelsen (f.eks. Aortokardiografi). Noen ganger er pasientene bekymret for ikke-intensiv pressing, lindrende smerte i brystet eller magen. Karakteristiske tegn på sykdommen inkluderer også kortpustethet, arteriell hypertensjon (trykkøkning skjer hovedsakelig på grunn av systolisk, "øvre").

Kolesterolplakkene påvirker ofte kranspulsårene. Brudd på blodtilførsel til hjertemuskelen fører raskt til det kliniske bildet av typisk angina - trykkende smerter i brystet under fysisk aktivitet, kortpustethet, uforklarlige følelser av frykt for døden. Over tid øker frekvensen av anfall, og pasienten utvikler tegn på hjertesvikt.

Den primære skade på plaques av cerebral fartøy kalles cerebral aterosklerose. Denne patologien er vanlig hos eldre og manifesterer seg:

 • tretthet,
 • redusert effektivitet;
 • skarp forringelse av minnet;
 • økt spenning
 • irritabilitet;
 • sletting av personlige og personlige egenskaper: For eksempel blir en sparsom person grådig, selvsikker - egoistisk, egoistisk, etc.;
 • søvnløshet;
 • hodepine;
 • svimmelhet;
 • støy i hodet / ørene.

Når den fortrinnsrett avsetning av kolesterol på veggene i nyrearterier observert vedvarende økning i blodtrykket (hovedsakelig på grunn av det diastoliske, de "nedre") og progressive tegn på sykdom i urinveiene: ødem, dysuri, dra smerte i korsryggen.

Kolesterolplakk i karene i nedre ekstremiteter er mindre vanlige. Det manifesteres av smerte i kalvemuskulaturen, som styrkes ved langvarig gange (såkalt intermittent claudication). Mangel på rettidig behandling fører til utvikling av trofasår, og deretter gangren av foten.

I tillegg til vaskemuren blir kolesterol ofte avsatt i huden. Slike plakk kalles xanthomer (xantelasmer). De ser enten gulaktig eller gulaktig, flat eller litt over overflaten av sunn hud.

Men atherosklerotiske plakk er farlig

Faren for aterosklerose er ikke skaden på vaskemuren, men i formidable komplikasjoner som skyldes et brudd på sirkulasjonen. I de innsnevrede arteriene når blodet nesten de indre organene, og pasienten utvikler akutte eller kroniske lidelser forbundet med oksygen og næringsstoffer. For det første, systemer som intensivt virker gjennom livet og trenger konstant påfylling av energiressurser, som hjerte og hjerne, lider.

Vanlige komplikasjoner av aterosklerose inkluderer:

 • akutt myokardinfarkt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • kronisk hjertesvikt;
 • Stroke - slag;
 • disirkulatorisk encefalopati;
 • gangrene i nedre ekstremiteter.

Derfor er forebygging og terapi av atherosklerose en av prioriteringene i moderne helsetjenester. Og hva er behandlingen for denne sykdommen, og er det noen midler som kan løse de allerede eksisterende kolesterolplakkene?

Hvordan fjerne aterosklerotisk plakk

Behandlingen av aterosklerose er en lang prosess som krever samarbeid mellom pasienten og hans behandlende lege. Å oppløse kolesterolplakkene var så effektive som mulig, det er viktig ikke bare å ta piller, men også ta hensyn til din livsstil og diett. Effektiv, ifølge de fleste pasienter, er middel til tradisjonell medisin.

Kosthold og livsstil: hva pasienten trenger å vite

Korreksjon av en livsstil er det første som bør være oppmerksom på en person som har funnet aterosklerotiske plakk. Til ikke-farmakologiske metoder for å senke kolesterol i blodet og behandle aterosklerose inkluderer:

 1. Normalisering av kroppsvekt (med fedme).
 2. Dosert fysisk aktivitet under forhold med tilstrekkelig oksygenforsyning. Volumet av belastninger må avtales med den behandlende legen, basert på graden av vaskulær lesjon og tilstedeværelsen av samtidige sykdommer.
 3. Avslag / alvorlig begrensning av alkoholbruk. Det er bevist at varme drikker forårsaker økning i dyslipidemi, noe som utløser vekst av triglyserider.
 4. Avslag på røyking. Nikotin øker ikke bare risikoen for kardiovaskulær patologi, men bidrar også til skade på endotelet i arteriene, som utløser en kjede av patologiske prosesser for dannelse av kolesterolplakk.
 5. Eliminering av stress og eventuelle psykotraumatiske situasjoner, både på jobben og hjemme.

Spesiell oppmerksomhet til pasienter med aterosklerose bør betale måltider. Det terapeutiske dietten er utformet for å senke nivået av kolesterol i blodet og redusere risikoen for å danne aterosklerotiske plakker i fremtiden.

De grunnleggende prinsippene i dietten, som anbefales for overholdelse av oppløsning av kolesterolplakk:

 1. Begrensning av animalsk fett, som er de viktigste matkildene til kolesterol. Ledere på innholdet av "dårlige" lipider er smult, oksefett, hjerne, nyrer og andre biprodukter, fett rødt kjøtt, ost, etc. durumhvete.
 2. Grunnlaget for dietten bør være grønnsaker og frukt, fiber (kostfiber). De bidrar til å forbedre fordøyelsen og normalisere metabolisme.
 3. Kaloriinnholdet i et daglig diett er valgt i henhold til pasientens belastning og motoraktivitet.
 4. Avslag fra denne metoden for matlaging, som steking. Alle rettene er dampet, kokt eller stuvet.
 5. Det er ønskelig å erstatte rødt kjøtt (biff, lam, svinekjøtt) med marine fisk minst 2-3 ganger i uken. Fisk av fete varianter er nyttig i aterosklerose på grunn av det høye innholdet av "gode" kolesterol-lipoproteiner med høy tetthet.

Vær oppmerksom! På et tidlig stadium av aterosklerose er det nok for en pasient å lede en sunn livsstil og spise riktig: nivået av kolesterol vil reduseres uten å ta tablettene.

Legemidler til plakkdannelse

Hvis ikke-medikamentelle behandlinger er ineffektiv i 3 måneder eller mer, kan legen forskrive piller til en pasient, redusere kolesterolet og oppløse eksisterende aterosklerotisk plakk.

Til valgfrie legemidler for aterosklerose inkluderer:

 • statiner;
 • fibrater;
 • gallsyre-sekvestranter;
 • absorpsjonshemmere (absorpsjon) av kolesterol i tarmen;
 • Omega-3.6.

Statins (Atorvastatin, Rosuvastatin) er den mest populære gruppen av lipidsenkende legemidler til dags dato. De har følgende farmakologiske virkninger:

 1. Redusert kolesterolproduksjon i leverceller.
 2. Reduksjon av innholdet av atherogene lipider i den intracellulære væsken.
 3. Øk ødeleggelsen og utskillelsen av fettlignende stoffer fra kroppen.
 4. Redusere alvorlighetsgraden av endotelbetennelse.
 5. Forebygging av skade på nye områder av vaskemuren.

Ifølge statistikken øker legemidlene i gruppen levetiden til pasienter med aterosklerose, reduserer risikoen for komplikasjoner og dyp vaskulær skade betydelig. De har statiner og deres mangler: De kan ikke foreskrives i laboratoriebekreftede leversykdommer (med ALT over normen på 3 eller flere ganger) på grunn av hepatotoksisitet.

Fibre er antilipidemiske legemidler som reduserer nivået av "dårlig" kolesterol og øker konsentrasjonen av "godt" kolesterol. Kan foreskrives i kombinasjon med statiner.

Effekten av gallsyre-sekvestranter og kolesterolabsorpsjonshemmere er basert på binding av molekyler / hindringen av absorpsjon av fettalkohol i tarmen og eliminering av dem fra kroppen på en naturlig måte. Vanlige bivirkninger av denne gruppen medikamenter er oppblåsthet, løs avføring.

Omega-3,6 er et populært kosttilskudd som inneholder anti-atherogene kolesterolfraksjoner. De bidrar til å redusere nivået av "dårlige" LDL og VLDL i blodet, samt rense de vaskulære veggene fra de allerede dannede plakkene.

Kirurgiske metoder for vaskulær rengjøring fra plaques

Hvis det er markert nedsatt blodsirkulasjon i karene fylt med plakk, er en av metodene for kirurgisk korreksjon av tilstanden mulig:

 • ballong angioplastikk - perkutan injeksjon i hulrommet i det berørte karet av en liten beholder, som deretter oppblåses for å utvide arterien lumen;
 • Stenting - innføring av en stent i stedet for hindring - en stabil allmetall ramme;
 • shunting - "stenge" den smalte arterien og skape en alternativ kilde til blodtilførsel til indre organer for collaterals.

Kan tradisjonell medisin hjelpe

Folkemidlene forblir populære i behandling av aterosklerose og oppløsning av kolesterolplakk. Husk at noen av dem kun kan tas etter å ha konsultert en spesialist.

De vanlige reseptene for alternativ medisin inkluderer:

 1. Daglig inntak om morgenen på tom mage 1 ss. l. grønnsak (oliven, linfrø, gresskar) olje.
 2. Bruk av medisinsk blanding fra like deler av vegetabilsk olje, honning, sitronsaft.
 3. Behandlingstankur Sophora japansk (per 1 kopp strimlet pods - 500 ml vodka). Blandingen, som er tilstede i 3 uker, filtreres og tas i henhold til art. l. × 3 p / dag. i 3-4 måneder.
 4. Bruk av fennikelfrø. Forbered en infusjon av 1 ss. l. tørket frø og 200 ml kokende vann. Ta under Art. l. 4-5 dager. Behandlingsforløpet er lang, minst 2 måneder.
 5. Daglig inntak av ferskpresset potet juice.
 6. Påføring av sitron-hvitløk blanding. Grate hvitløk og en hel sitron på et grunt grater (sammen med skallet). Den resulterende blandingen blandes og helles vann på dagen. Ta 2 ss. l. Den resulterende væsken er 2 p / d.

Dermed har medisinen ennå ikke kommet opp med en magisk pille som raskt og alltid vil bli kvitt aterosklerose. Behandling av sykdommen er en lang og komplisert prosess som krever maksimal nytte av både legen og pasienten. Bare en integrert tilnærming vil oppnå helsen til kardiovaskulærsystemet og lang levetid.

Aterosklerotiske plakk: i karotider, hjerne, hjerte

Med kolesterol i vår tid, er alle nådesløse. Praktisk sett på alle etiketter av produkter som inneholder animalsk fett, indikerer at denne komponenten ikke er der. Noen ganger kommer det til absurditet når etiketten for vegetabilsk olje indikerer at den ikke inneholder kolesterol, selv om det ikke bør være a priori der. Og innskriften er ikke noe mer enn et reklameflyt. TV-en, som bare snakker om mat, minner stadig om hvor mye kolesterol det inneholder, og dermed kjenner folket deres fiende, som danner kolesterolplakk som fører til slag og hjerteinfarkt.

Mye er sagt om hvordan denne prosessen foregår, hvilke matvarer må være redd og hva er kolesterol generelt, men de fleste av en eller annen grunn unnlater disse øyeblikkene. Sannsynligvis bør vi snakke om alt i orden: hSå slikt kolesterol, hvorfor danner det en plakett, hvordan kan denne prosessen ende og hva slags behandling har den?

"Godt" kolesterol

Å avvise kolesterol helt er urimelig, det dannes hele tiden i den levende organismen av alle pattedyr, er en del av vev og væsker og i fri tilstand, i form av en sekundær monohydrisk aromatisk alkohol - C22H45OH, og i bundet, som en ester. Kolesterol (ChS) er en viktig komponent i cellemembraner og en forløper til syntesen av steroidhormoner og gallsyrer, det vil si at det er nødvendig og den positive rollen er åpenbar. Det er imidlertid vel kjent at noen spesifikke kolesterolfraksjonen er i stand til å delta i dannelsen av kolesterol plakk som er avsatt i arterieveggen, treffer dem og således hindre normal funksjon av det vaskulære system.

Aterosklerotisk plakk og kolesterol - synonymer, noe som indikerer et generelt begrep, men i litteraturen er det også andre navn: fibrøs, ateromatøst, forkalkede. Disse artene tilhører også aterosklerotiske plakk, men i motsetning til generelle begreper reflekterer de et bestemt stadium av prosessen. Samtidig er den viktigste komponenten eller base plakk kolesterol, men ikke alle, og ikke alle, så det er en divisjon på sine skadelige og gunstige fraksjoner.

Omtrent 1/3 av kolesterolet som finnes i blodplasma hos en sunn person er inkludert i antiaterogene lipoproteiner. Vi kaller dem lipoproteiner med høy tetthet (HDL) og kolesterol av HDL-C, HDL-kolesterol eller a-XC. Disse kolesteroler operere i vårt legeme beskyttende funksjon, hindrer dannelsen av aterosklerotiske plakk, som bærer kolesterol fra vaskulære vegger av cellene i leveren, hvor "skadelig" komponent omdannes til gallesyrer, som deretter fjernes på sikker måte fra kroppen. HDL-C refererer til "tynne" kriteriene som gjenspeiler den nåværende tilstanden i utviklingen av aterosklerotisk prosess og tilstanden av lipidmetabolismen generelt.

Aterosklerotisk plakk - hvordan er det dannet?

Hvor kommer materialet til å bygge plaques fra? Den leveres med mat. Mottatt fett under påvirkning av et lipase-enzym i tynntarmen er delt inn i glyserol og fettsyrer (lipolyse), som er absorbert i blodstrømmen, og som leveres til stedet for dets metabolisme - leveren. Leveren triacylglycerides form (triglyserider - nøytralt fett), skilles ut i blodet som del av VLDL (meget lav tetthet lipoproteiner eller pre -p-lipoproteiner) og overskudd av galle utgang.

aterosklerose - dannelse av kolesterolplakier i soner med mikrodamasje av foring av kar

I tillegg, i ferd med lipolyse fra VLDLOer kolesterol-LDL-kolesterol, som har uttalt atherogene egenskaper. LDL (low density lipoprotein) er den viktigste form for transport kolesterol i blodårene, det vil si at han bærer "dårlige" kolesterol fra blodet og er involvert i dannelsen av aterosklerotisk plakk. Det er det som følger:

 • LDL, som bærer kolesterol, går inn i blodet for å sirkulere der.
 • Når LDL akkumuleres, begynner "dårlig" kolesterol å bli fanget av makrofager og avsatt på veggene til fartøyene, og velger overveiende soner av turbulent strøm (steder for forgrening av arterier, elvemunning).
 • Akkumuleres i makrofager, LDL-C, danner et "skum" celler, som opprinnelig ikke engang ligne plakk, selv om den aterosklerotiske prosessen allerede har funnet sted, som kan indikere biokjemisk analyse av blod (lipid);
 • "Foamy" -celler er plassert på de indre overflatene av fartøyene, dekker dem med flekker og striper.
 • Utseendet av bindevevsfibre i habitatet til "skumete" celler kan betraktes som begynnelsen av dannelsen av en aterosklerotisk plakk, som vil bli kalt fibrøs.
 • Fiberplakk er dannet fra bindevev og "skumrende" celler, har en gråaktig farge og vurderes den andre fasen av aterosklerose.

fremgang av aterosklerose - fra skade på fôr av karet til fibralt plakk

 • Som "vekst" dekk plaques mer går inn i åpningen av beholderen som rager opp over overflaten av den indre lag, og dermed begrenser dens diameter og hindrer blodstrømmen i arteriene som en helhet. Aterosklerotisk prosess påvirker ikke noe isolert sted, det utvikler seg gjennom blodbanen, som hovedsakelig påvirker arteriekarene.
 • Gradvis akkumuleres lipidmassene, fibrefibrene blir tettere, det vil si at prosessene (atheromatose) fortsetter å gå inn i plakkene.

lukning av arterie lumen med økt risiko for ruptur av plakk og blokkering av vitale fartøy

Akkumulering av havremelfettinnhold fører til brudd på plakettdekselet og utgang i fartøyets lumen atheromatøse masser, som i kontakt med blodplasmaet kommer i kontakt med det. Det antas at dette øyeblikk er den farligste i form av trombose, som er naturlig, ettersom dekk gapet koagulasjonssystemet, reagerer trombedannelse (forsvar reaksjon), og hvis dette skjer i hjertekarene (ruptur av koronar plaque), brudd på den koronare sirkulasjon er uunngåelig og kan dukker opp hjerteinfarkt. Men hvis en slik situasjon oppstod i tilfelle av eksfolierende aorta aneurisme, så er det mulig at den dannede trombus kan spille en positiv rolle og redde pasientens liv. Aorta - et stort fartøy, lukker blodpropp skade, men vil ikke stoppe blodstrømmen, og i løpet av denne tiden, hvis du er heldig, vil et team av hjertekirurger har tid til å forberede seg til operasjonen og gjøre det.

 • Aterokaltsinoz - Den siste fasen av aterosklerose. Beregnede vaskulære plakk er resultatet av degenerative prosesser (fibrosis + kalsiumsaltavsetning) og dannes i stedet for et "gap" som oppstår ved brudd på dekket. Atherokinose komprimerer veggen, men samtidig blir den sprø, bryter lett, krymper ikke og strekker seg ikke, det vil si at den mister sin elastisitet. Ofte er slike fenomen lokalisert på steder av karene fra aorta i stor vinkel (mesenteriske, nyrene arterier).
 • Aterosklerotiske prosess skiller seg kontinuerlig tilbakevendende kurs, går den til de forskjellige arterielle fartøyene, graden av dens kontinuerlig erstatte hverandre, slik at neste kan detekteres, farget, fibrose og ateromatøse plakker aterokaltsinoz.

  Hva er faren for kolesterolplakk?

  Kolesterolplakk, bosetting i blodkarene i kroppen, er fulle av "overraskelser". De kan forårsake to typer sirkulasjonsforstyrrelser:

  • Akutt brudd, Resultatet er en plutselig blokkering av blodstrømmen, for eksempel i hjertet eller i hjernen. Dette skjer når innholdet i ateromatøst plakk går inn i karlumenet og forårsake blodpropp eller formet i en annen arterie blodpropp bryter av og skynder seg gjennom blodet og til slutt når et mindre kaliber arterier, for å overvinne som kan derfor ikke bli sittende fast der. Konsekvens - et hjerneinfarkt, et myokard og andre organer (avhengig av lokalisering av fartøyet).
  • Kronisk tilbakevendende prosess gjenspeiler en situasjon der fartøyene som følge av degenerative og stivnet endringer rammede, ble blodstrømmen brutt, men banen for blodstrøm er ikke fullstendig blokkert, det vil si kraften i hjertet, hjernen, nyrer og andre organer til en viss grad går, men det er ikke nok til å normal funksjon. Eksempler på slike forstyrrelser kan tjene som kronisk ischemisk hjertesykdom (IHD), encefalopati, senil demens, kronisk renal svikt, aterosklerose av arteriene i de nedre ekstremiteter.

  Det bør bemerkes at de cerebrale fartøyene er svært sårbare når det gjelder blokkering, som er forbundet med den anatomiske strukturen til sirkulasjonssystemet av et slikt viktig organ. Her vil vi virkelig klage på naturens fiasko, som ikke forutse tilstedeværelsen av collaterals eller andre mekanismer for å hindre slike konsekvenser, men faktum forblir, og vi er tvunget til å ta hensyn til det.

  dannelse av en plaque / trombus i halspulsåren med etterfølgende brudd og blokkering av de viktigste cerebrale karene

  Ernæring og oksygen til hjernen leverer livmorhalsen. I halsens fartøy kan det også være en aterosklerotisk prosess, som oftest påvirker karoten arterier. I mellomtiden, Det er ikke lett å dekke selve halshinnene (karetets diameter er ganske stor, blodet beveger seg under trykk), men hendelsene der vil sikkert påvirke blodsirkulasjonen i hjernen. Tromben eller ateromatøs masse uten å bryte strømmen i den karotide seg selv, bli dirigert til mindre karene i hjernen og lukke den (iskemisk slag, cerebral infarkt).

  Aterosklerose i ansiktet

  Aterosklerose reflekterer forstyrret metabolisme generelt, slik at endringer som oppstår som følge av denne sykdommen prosessen, ikke bare påvirker den arterielle fartøy, men annet vev. Sirkulasjon av overskytende kolesterol i blodet skaper forhold for dets avsetning i vev, spesielt slike fenomen observeres hos eldre (som et alternativ til dystrofiske forandringer). For eksempel, kan LDL-C i sammensetningen av makrofager oppbevares trygt i veggene i galleblæren (cholesterosis) i huden i form av plaketter ksantomnyh og xanthelasma øyelokk. Hva er forskjellene mellom disse begrepene, kanskje ukjent selv for spesialister, men de ser veldig lik den samme xanthelasma, lokalisert på øyelokkene, kalt flat xanthomas århundre.

  kantom og xanthelisme

  Xantomic plakk anses å være et meget pålitelig tegn på en kronisk aterosklerotisk prosess. De er plassert på huden, kan de sees med det blotte øye: én eller flere gulaktige plakk på størrelse med en ert eller mer, med en myk tekstur og som utviser evnen til å fusjonere. Facial med fordel vises rundt øynene og på nesen, men oftere, som nevnt ovenfor, er deres tilstedeværelse oppdaget på øyelokkene.

  Xanthoma og xanthelasma vises oftere hos kvinner i avanserte år, lider av diabetes eller har andre hormonelle lidelser, de dukker opp plutselig, uten forløpere og i lang tid kan forbli uten endringer i farge, form og størrelse.

  Kan jeg bli kvitt kolesterolplakk?

  Behandling av kolesterolplakk begynner med kosthold, avvisning av dårlige vaner, bekjempelse av overvekt og hypodynami. Behandling betyr imidlertid ikke fjerning av plakk. Kanskje vil vi noe skuffe leseren hvis vi rapporterer det:

  Fjern blodkarene fra plakkene enkelt er umulig. Behandling av aterosklerotisk prosess med medisiner innebærer normalisering av nivået av lipoproteiner og reduserer sykdomsprogresjonen, det vil si at det er nødvendig å behandle all aterosklerose, snarere enn en enkelt plakk.

  Selv om hypotetisk tenke seg at det er mulig å fjerne den, og sikkert i den arterielle tråd med deres stor variasjon, til de samme skip i spot åren utdanning irreversibelt overrasket og kan ikke gjenopprettes alle legemidler eller folk rettsmidler fra plakk.

  Foreløpig er det mange forskjellige steder, massemedier og folkeklinikker som forplikter seg til å rense fartøyene fra plakk med vodka, hvitløk, sitron, honning, nøtter og andre legemidler som er tilberedt hjemme. utvilsomt, noen av dem er virkelig i stand til å normalisere lipidspektret, hemmer utviklingen av den patologiske prosessen, forhindrer dannelsen av nye kolesterolplakk, men fjerner alt tilgjengelig middel er ikke i stand til, så du bør ikke være feil på denne poengsummen.

  I lys av det faktum at det ikke er andre måter å kvitte seg med plakk og gjenopprette blodstrømmen i store kaliberfartøy som leverer vitale organer, brukes slike operasjoner som stenting og koronar arterie bypass-podning. Å gi tilstrekkelig blodsirkulasjon i organer som er påvirket av atherosklerotisk prosess, kan disse behandlingsmetodene forlenge livet betydelig og forbedre kvaliteten.

  Kolesterolplakk

  Kolesterolplakk - en patologisk opphopning av fettlignende substans (kolesterol), kalsium, avfall av bindevev og fett på blodkarets vegger. Det er et klart forhold mellom økt mengde kolesterolplakk, forbruk av fett og risiko for å utvikle sykdommer.

  Kolesterol, som er en del av sammensetningen, dannes i leveren av menneskekroppen. Det er bare nødvendig for bygging av cellemembraner og nervefibre, og det deltar også i produksjon av hormoner. I tillegg er kolesterol bare nødvendig for å blande svært viktige stoffer: kortikosteroider, som er involvert i økende immunitet, fremmer motstand mot stress, hjelper kroppen motstå inflammatoriske reaksjoner. Kolesterol er nødvendig for vitamin D, noe som øker prosessene med kalsiumassimilering, og disse er forebyggende tiltak for osteoporose. kjønnshormoner, som er ansvarlige for fruktbarhet; for produksjon av gallsyrer. Således er et slikt kolesterol til kroppen simpelthen nødvendig. Den er dannet i høy tetthetslipoproteiner (HDL) og vender tilbake til leveren, og det resulterende kolesterolet i LDL (LDL) leverer fett fra leveren til forskjellige arterier. Nesten 25% av kolesterol gjennom maten kommer inn i kroppen, slik at hvis det inneholder en stor mengde av dette stoff, er kolesterol ikke i stand til å bli oksidert i leveren og i denne form inn i blodet, noe som fører til dannelsen av kolesterol plakk.

  Nesten i 99% av dødsfall, er kolesterolplakk funnet etter femti år, og etter tjue år - nesten hver sjette avdøde. Noen ganger brytes kolesterolplakkene i karet og innholdet helles ut av det, hvoretter blodpropp dannes - en trombose.

  Hvis blodinnholdet på mer enn 200 mg% kolesterol, vil de patologiske formasjonene nødvendigvis bli avsatt på beholderveggene. Først vil de være en egen gulaktig flekker, og deretter plaques. Med det eksisterende kolesterolet i blodet til 240 mg%, dannes dannelsen av aterosklerose nesten, og over 240 mg% - fem ganger. Dessverre, svært få mennesker vet hvilken prosentandel av kolesterol de har i blodet.

  Kolesterolplakk i kar

  Deres utseende i karene indikerer utviklingen av en slik sykdom som aterosklerose.

  Kolesterolplakkene dannes på tøffe vegger av blodkar i form av fettlag, som fremkommer som følge av nedsatt metabolisme. Denne sykdommen kan påvirke mediet og stor størrelsen på arterien. Derfor, til dags dato, er den viktigste oppgaven med moderne medisin å forebygge og behandle kolesterolplakk som er i lumen i blodårene, og i alvorlige tilfeller bidrar til tilstopping.

  I karene består kolesterolplakkene av akkumulering inne i celler og utenfor fettene, spredning av glatte og muskelceller, samt bindevev. I sin sone er det beskyttende endotelet skadet, og dette bidrar til dannelsen av blodpropper pristenochnogo-naturen, som mer bryter blodbanen i det skadede karet. De dannede tromber deretter delvis ødelagt, og de partikler som blir overført på grunn av blodstrømmen til små fartøyer og forårsake tromboembolisme, som er en hyppig årsak til død, slag, myokardialt infarkt i den akutte formen.

  Siden kolesterolplakkene bidrar til en kraftig reduksjon av fartøyets elastisitet og dens tøyelighet, fører dette til økt vaskulær motstand mot blodstrømmen og forhøyning av blodtrykk i det berørte karet. Hvis denne patologiske prosessen påvirker aorta eller andre kar med stor karakter, øker ikke bare det lokale intravaskulære trykket, men også det generelle, systemiske blodtrykket. I tillegg kan fartøyet, fullstendig fylt med kolesterolplakk, ikke bli bredere som svar på økningen i organene i oksygen med økt arbeid. Dermed utvikler iskemi på grunn av trening.

  Statistisk sett kan kolesterolplakkene infisere fartøyer til enhver tid, og ikke avhenge av alderskategori og typen menneskelige aktiviteter. Og nesten 10% av lesjonene oppstår i en alder av opptil femten år, 30% forekommer blant den voksne halvdelen av befolkningen og 80% er eldre.

  Cholesterol Plaques Årsaker

  På patologiske prosesser for forekomst av kolesterol plakk direkte påvirker: en overtredelse av fett (lipid) metabolisme, en arvelig genetisk predisposisjon og tilstanden av karveggen. Kolesterol er fett og utfører et betydelig antall funksjoner i kroppen. Han trenger det som byggemateriale for cellevegger, finnes i vitaminer og hormoner som trengs for organismenes normale eksistens. Nesten 75% av kolesterolet går gjennom syntesen i leveren, og alt annet leveres av maten. Kolesterol i kroppen er en kompleks blanding av fett og proteiner (lipoproteiner), som bæres av blodstrømmen i leveren i forskjellige vev, og når innholdet overskrider revers kolesterol lipoprotein prosess med retur og gjenbruk. Akkurat når denne prosessen er ødelagt, dannes kolesterolplakk i karene, og aterosklerose utvikler seg.

  Hovedårsaken til dannelsen av kolesterolplakk er den lave tettheten av lipoproteiner, som bærer kolesterolets transportfunksjoner fra det viktigste hematopoietiske organet (leveren) inn i karene. Overgår nivået av denne LDL øker risikoen for atherosklerose. Den antiaterogene formen av lipoproteiner, som utfører omvendt transport av kolesterol til leveren fra vev, kalles HDD (High density lipoprotein). Dette skjemmet renser celler av overskytende kolesterol. Forhøyet LDL og redusert HDL bidrar til dannelsen av kolesterolplakk.

  Som regel kommer de første endringene i veggene til store og mellomstore fartøyer til og med i ungdommen og går gjennom hele utviklingsprosessen til dannelsen av kolesteriske plakk, som er preget av utdanning etter førti år. Vaskulær lesjon observeres i alderen opptil tjue år i sytten prosent av tilfellene, opp til førti år - i 70% og etter femti år - i 90%.

  Kolesterolplakk er preget av penetrering i veggen av et kar av fibrin, kolesterol og også noen andre stoffer. Med et overskudd av kolesterol, erverver det store dimensjoner, og dette forstyrrer normal blodstrøm i områdene vasokonstriksjon. Dermed er det en nedgang i blodstrømmen, betennelse i karene utvikler seg, blodproppene dannes, noe som kan løsne og tette vitale kar, noe som vil føre til at blodavgivningen til organene slettes.

  Utviklingen og dannelsen av kolesterolplakk er påvirket av faktorer som er egnet til eliminering og korreksjon, samt de som ikke allerede kan endres. Den første gruppen av faktorer kan tilskrives pasientens livsstil: hypodynami, røyking, en stressende karakterstilstand, misbruk av alkoholholdige drikker og fettstoffer med betydelig kolesterol; arteriell hypertensjon; hyperkolesterolemi; diabetes mellitus med et glukose nivå over 6 mmol / l på tom mage; fedme av abdominal karakter. Den andre gruppen av faktorer inkluderer først og fremst alder av pasientene - disse er menn etter førtifem år og kvinner etter femti, eller med tidlig overgangsalderen. Også hos menn, vises kolesterolplakk i karene mye tidligere enn hos kvinner. Og den siste predisponerende faktoren er familiehyperkolesterolemi på genetisk nivå. Dette refererer vanligvis til slag, hjerteinfarkt, plutselig død av nære slektninger under 55 år blant menn og kvinner opp til 65 år.

  Alle disse ugunstige faktorene forstyrrer integriteten til det indre lag av blodkar på grunn av patologisk dannelse i dem og bidrar til utvikling av alvorlige patologier.

  Kolesterol Plaques Symptomer

  I lang tid manifesterer symptomatologien til de eksisterende kolesterolplakkene i arteriene tydeligvis ikke seg. Men med passering av en viss tid gjennomgår de transformasjon under påvirkning av fysisk belastning, stress, som følge av følelser, hjerterytmeforstyrrelser og forhøyet blodtrykk. Alle disse faktorene forårsaker sprekker eller brudd på kolesterolplakk, og trombiforming på deres ustabile overflate bidrar til den fremgangsmessige prosessen med vasokonstriksjon. Etter det blir blodsirkulasjonen i vev og organer brutt, noe som bidrar til utseendet av kliniske symptomer som allerede er merkbare for pasienten.

  Det er svært viktig i hvilke fartøy den patologiske prosessen er lokalisert. Fra dette avhenger utviklingen av visse sykdommer med sine symptomer. Kolesterolplakk legger grunnlag for mange sykdommer som angina pectoris, hjertesvikt, arytmi, plutselig død, hjerteinfarkt; cerebrovaskulære sykdommer; aterosklerose av forskjellige arterier og aorta.

  Prosessen med dannelse av kolesterolplakk fører til samtidig ødeleggelse av flere kar. Stroke øker sannsynligheten for hjerteinfarkt hos disse pasientene hjertemuskelen er nesten tre ganger, og i tilfellet av arterielle lesjoner i periferien av myokardinfarkt kan forekomme fire ganger oftere, og slag - tre ganger.

  Symptomatisk bilde i lesjoner av plakk av koronararterier er sammensatt av manifold manifestasjoner, som er kjennetegnet ved angrep av angina, myokardial infarkt, og fremveksten av utilstrekkelig funksjon av hjertet. I tillegg oppstår alle former for IHD som følge av en karakteristisk vaskulær lesjon. Kardiale manifestasjoner står for nesten halvparten av lesjonene med kolesterolplakk. For eksempel observeres patologi av aorta oftere etter tretti år. Men når sykdommen prosessen i thorakalaorta pasienter klager over intens smerte som er bakt i sternum og utstrålende i nakken, ryggen og øvre del av magen. På bakgrunn av stressfulle situasjoner, så vel som fysisk anstrengelse, blir denne smerten sterkere. Det kan også vare i dager, øke og svekke periodisk, noe som skiller denne smerten fra det karakteristiske angina pectoris.

  Noen ganger blir pasienten forstyrret av svelgingsprosessen, stemmen blir hes, hodet svinger og pasienten kan miste bevisstheten. Med aorta lesjoner, abdominal smerte er notert i magen med noen hevelse, så vel som forstoppelse. Hvis kolesterol plakk dannes på det sted hvor den aorta deler seg i grener (aortabifurkasjonen) deretter utvikler symptomer på claudicatio intermittens, lavere lem blitt kald på tærne dannet magesår oppstår ofte impotens.

  En av de alvorlige komplikasjonene av aorta lesjon er en aorta aneurisme og dens brudd. Når fartøyene i den mesenteriske egenskapen er påvirket, er det smerter av skarpe, brennende, skjærekarakterer i bukområdet under spising, noe som varer nesten tre timer, og deretter er det oppdaget hevelse og avføring. I de øyeblikkene når kolesterolplakkene påvirker nyrene, øker blodtrykket jevnt og urinets sammensetning endres. Og med nederlag av arteriene i periferien, er det tegn på svakhet med økt tretthet i muskler i underdelene, mens føttene begynner å fryse, og da er det smerter under gang (intermittent claudication).

  Behandling av kolesteriske plakk

  For å starte behandlingen utføres primærdiagnose med måling av trykk, vektbestemmelse og identifisering av risikofaktorer (fedme, diabetes, hypertensjon).

  Hvis mistanke om tilstedeværelsen av kolesterolplakk på veggen av karene foreskrives av en kardiolog, oculist, nevrolog, nephrologist, vaskulær kirurg. Og for å avklare graden av skade, utføres et EKG ved hjelp av belastningstester; Ultralyd av aorta og hjerte; angiografi, ultralyd inne i fartøy, coronagraphy. Disse metodene tillater oss å identifisere kolesterolplakk og, i det hele tatt, vurdere lesjonen. Men tosidig skanning, så vel som triplex, la oss å studere blodstrøm og tilstedeværelsen av en patologisk prosess i halspulsåren, abdominal aorta avdeling arteries lem. Ved hjelp av MR blir veggene til karene og kolesterolplakkene visualisert.

  Uten karakteristiske kliniske manifestasjoner med totalt kolesterol høyere enn 5 mmol / l, begynner behandlingen med en livsstilsendring. Til en begynnelse nekter de fra nikotin og alkohol, holder seg til et anti-kolesterol diett og øker fysisk aktivitet. Etter at totalt kolesterol er nådd til fem, og LDL er lavere enn tre, så anbefales en andre undersøkelse å gå gjennom fem år.

  Men pasienter med høy risiko og totalt kolesterol over fem mmol / l anbefales å endre livsstilen i tre måneder med en etterfølgende re-undersøkelse. Med de oppnådde verdiene av kolesterol, kontrollerer nivået av lipider årlig. I tilfelle av høy risiko (mer enn 5%) ty til medisinering.

  Som regel foreskrives alle pasienter med tegn på vaskulære lesjoner med kolesterolplakk av noe sted, en kardinal endring i livsstil og terapi ved bruk av medisiner.

  Grunnlaget for denne behandlingen er en rekke, uten kolesterol, mat. Dette gjelder fedme, diabetes mellitus og hypertensjon. I den daglige rasjonen bør kaloriinnholdet i produktene opprettholde pasientens normale vekt. Det anbefales å begrense animalsk fett, erstatte dem med vegetabilsk fett. I tillegg bør 400 g frukt og grønnsaker spises daglig; kjøtt av fettfattige varianter og fjærfe uten hud, sure melkeprodukter, avfettet hytteost, brød med kli, sjøfisk og havsyre. Pass på å begrense inntaket av salt til en teskje per dag. Dermed kan dietten observert tillate deg å senke kolesterol, og dermed fjerne kolesterolplakkene til nesten 10%.

  For å normalisere kroppsvekten velges et egnet diett som tar hensyn til pasientens alder og samtidige sykdommer. I tillegg skal pasienter som ikke har symptomatiske manifestasjoner av vaskulære lesjoner, tildele fysiske belastninger opptil 40 minutter, daglig. Og med patologien til SS. anbefaler å gå, danse, svømme med moderat intensitet 1 eller 1,5 timer per uke. Det er umulig å tolerere kraftbelastninger. Det anbefales å gå, og ikke å bruke transport i transport.

  Et viktig punkt i behandlingen av kolesterol plakk anses å slutte fordi det gir en dramatisk reduksjon av HDL-kolesterol, patologiske virkninger på blodkar, bryter de reologiske egenskaper for blod. Og alt dette øker risikoen for sykdommer og død til 20% av kardiovaskulære komplikasjoner. Folk som røyker nesten dobler risikoen for et slag, i motsetning til ikke-røykere. Det samme gjelder for alkohol. Bruken av legemidler av forskjellige typer også fører til sterke svingninger som forårsaker betennelse i det vaskulære systemet og forstyrrer blodet.

  For behandling av sykdomstilstander forårsaket av vaskulære lesjoner av plakk, fire grupper av medikamenter anvendt hypolipidemiske egenskaper, dvs. slike som reduserer kolesterol. Blant dem er nikotinsyre, statiner, fibrater og gallsyresekstanter. Disse stoffene har en stabiliserende effekt mot kolesterol plakk, bidrar til å forbedre ytelsen av endotel suspen forekomst av aterosklerose og derved påvirke lipidmetabolismen.

  Ofte i medisinsk praksis, brukes statiner som reduserer dødelighet og forhindrer komplikasjoner av S. S. Dosering av legemidler velges strengt individuelt, og stoffet tas kun om natten. Også noen ganger er essensielle fosfolipider foreskrevet, som er hjelpestoffer basert på fiskeolje. De brukes alltid i komplisert behandling, i kombinasjon med statiner.

  I noen tilfeller brukes kirurgiske behandlingsmetoder for å behandle kolesterolplakk i kar. Dette gjøres i tilfeller av ulike komplikasjoner av den underliggende sykdommen. Behandling ved hjelp av kirurgi bidrar til å gjenopprette patentering av arterielle kar, det vil si revaskularisering.

  Med IHD utføres risting eller stenting av koronarbeinene for å forhindre forekomst av hjerteinfarkt. Når kolesterolplakkene av cerebral fartøy er skadet, blir karoten arterien omgått. Og for å utelukke forekomsten av gangren på underekstremiteter, er protesfartøyene til hovedegenskapen. Volumet og behovet for en bestemt kirurgisk operasjon er etablert av en kirurg, kardiurgirurgi eller vaskulær kirurg.

  Kirurgisk inngrep for å eliminere kolesterolplakkene fører som regel ikke til en absolutt kur. I utgangspunktet ved hjelp av kirurgi er det mulig å unngå komplikasjoner, og ikke å eliminere selve årsaken som forårsaket dannelsen av disse patologiene inne i karene. Derfor, etter operasjonen, forblir de viktigste behandlingsmetodene modernisering på en positiv måte på deres livsstil med ernæring, samt bruk av konservativ terapi.

  I tillegg, er en viktig primær forebygging av formasjons i blodkar på kolesterol plaques for å kontrollere kolesterol indikatorer, med unntak av sin vei fra nikotin liv, alkohol og medikamenter, tilstrekkelig fordeling av belastninger, bringe vekten tilbake til normal, forebygge overbelastning emosjonelle, normalisering av glukose og blodtrykk, så vel som overholdelse En diett som eliminerer bruken av skadelige produkter. Men sekundær forebygging av kolesterolplakk er forårsaket av bruk av tidligere tiltak med mottak av antiplateletmidler og statiner.

  Les Mer Om Fartøyene