Ordet plakett

Ordskilt i engelske bokstaver (translit) - blyashka

Ordet plakett består av 6 bokstaver: a b c l l sh

 • brev og oppstår 1 gang. Ord som begynner med 1 bokstav a
 • brev b oppstår 1 gang. Ord som begynner med 1 bokstav b
 • brev til oppstår 1 gang. Ord som begynner med 1 brev til
 • brev l oppstår 1 gang. Ord som begynner med 1 bokstav l
 • brev w oppstår 1 gang. Ord som begynner med 1 bokstav w
 • brev jeg oppstår 1 gang. Ord som begynner med 1 bokstav I

Betydningen av ordet plakett. Hva er en plakett?

Plate Russisk navn jernplate som brukes til baking av småbrødsprodukter: ruller, paier, brioche, pretzels, puffer, boller. I henhold til internasjonal terminologi - et kakeark.

Kombinert ordforråd av kulinariske termer

BLAZHKA Russisk navn på jernplate som brukes til baking av småbrødsprodukter: ruller, paier, brioche, pretzels, puffer, boller. I henhold til internasjonal terminologi - et kakeark.

Pokhlebkin V.V. Stor Encyclopedia of Culinary Arts

En senil plaque (Latin plax-plaque, senilis-senile) er et karakteristisk morfologisk tegn på senil demens og Alzheimers sykdom. Den består av amyloide fibriller, celleprosesser med tegn på degenerative forandringer...

Aterosklerotisk plakk (Plax atherosclerotica) fokal fortykning av det indre skall arterie som resulterer fra proliferasjon av bindevev i området av lipidavsetning; det viktigste morfologiske elementet i aterosklerose.

ATHEROSCLEROSTISK PATTERN (Latin plax aterosklerotika). Fokal fortykning av det indre skallet av arterien, som skyldes spredning av bindevev i sonen av lipidavsetning.

Forklarende ordbok av psykiatriske termer

Plaster aterosklerotisk Fortynning av den indre membran av arterien, som skyldes spredning av bindevev og avsetning av lipider.

Neurology. Full forklarende ordbok. - 2010

Plaque, Plaque

PLAQUE (plakk) - 1. Formet på overflaten av tannen (spesielt i nakken) laget, som inkluderer forskjellige bakterier og organisk base.

Plaque, plaque (Plaque) - 1. Formet på overflaten av tannen (spesielt i nakken) laget, som inkluderer ulike bakterier og organisk base.

Medisinske termer fra A til Å

Plakk 1. Et lag dannet på overflaten av tannen (spesielt i nakken), som inneholder forskjellige bakterier og en organisk base.

Medisinske termer. - 2000

Motorplakk, motorplakk, endeplate, motorendens enhet, strukturformasjon på den strikkede muskelfiberen på stedet av motorens nerveende i vertebrater og mennesker.

MOTOR plakk (plaque motor) - anatomi - strukturdannelse på tverrstripet muskelfibre i stedet for de motoriske nerveender i virveldyr og mennesker; overfører signaler fra nerve til muskel.

The Great Encyclopedic Dictionary

En motorplaque (motorplaque) (anatomisk), en strukturell formasjon på den strikkede muskelfiberen i enden av motoren. nerve hos vertebrater og mennesker; overfører signaler fra nerve til muskel.

MOTORHJUL, motorskilt

En motorplate, en motorplate, en endeplate, en strukturell formasjon på den strikkede muskelfiberen i enden av motoren. nerve hos vertebrater.

Johann Wilhelm Blaschke Eugen (tysk Wilhelm Johann Eugen Blaschke, 13 september 1885 -. 17 mars 1962) - østerrikske geometrician, grunnlegger og direktør for Hamburg skole geometri, skaperen av integrert geometri.

Plaques Plaques 1) flerlags synlig for det blotte øyneklynger av virusinfiserte celler på CHAO CE; 2) sonene av monolaget av cellevegger ("sterile flekker"), skadet av viruset...

Plaques er en integrert del av flintlock pistolen. Plaques kalles jernplater festet på enden av utløseren, mellom hvilken flinten klemmes.

Encyclopedic Dictionary Brockhaus og I.A. Efron. - 1890-1907

Iskersky - Bito plakater

Iskerskogo - Bito plaketter (KK Iskersky, Fedreland øyelege av XIX århundre, P. Bitot, 1822-1888, fransk lege synd: plaque xerotica, Iskerskogo flekker....), Lesjoner av epitel xerophthalmia...

Iskerskogo-Bito plaketter (K. Iskersky, øyelege derav 19 i, P. Bitots, 1822-1888, fransk lege ;. Syn:... Plakett xerotica, Iskerskogo spot) lesjoner av epitel xerophthalmia...

En stor medisinsk ordbok. - 2000

Morfologisk stavelsesordbok. - 2002

Plakk, og, s. pl. NIS.

Ortografisk ordbok. - 2004

Eksempler på bruken av ordet plakett

For eksempel, hvorfor har noen mennesker med høyt kolesterol ikke aterosklerose, og andre som har alt normalt, plutselig har plakk?

Aterosklerotiske plakk: i karotider, hjerne, hjerte

Med kolesterol i vår tid, er alle nådesløse. Praktisk sett på alle etiketter av produkter som inneholder animalsk fett, indikerer at denne komponenten ikke er der. Noen ganger kommer det til absurditet når etiketten for vegetabilsk olje indikerer at den ikke inneholder kolesterol, selv om det ikke bør være a priori der. Og innskriften er ikke noe mer enn et reklameflyt. TV-en, som bare snakker om mat, minner stadig om hvor mye kolesterol det inneholder, og dermed kjenner folket deres fiende, som danner kolesterolplakk som fører til slag og hjerteinfarkt.

Mye er sagt om hvordan denne prosessen foregår, hvilke matvarer må være redd og hva er kolesterol generelt, men de fleste av en eller annen grunn unnlater disse øyeblikkene. Sannsynligvis bør vi snakke om alt i orden: hSå slikt kolesterol, hvorfor danner det en plakett, hvordan kan denne prosessen ende og hva slags behandling har den?

"Godt" kolesterol

Å avvise kolesterol helt er urimelig, det dannes hele tiden i den levende organismen av alle pattedyr, er en del av vev og væsker og i fri tilstand, i form av en sekundær monohydrisk aromatisk alkohol - C22H45OH, og i bundet, som en ester. Kolesterol (ChS) er en viktig komponent i cellemembraner og en forløper til syntesen av steroidhormoner og gallsyrer, det vil si at det er nødvendig og den positive rollen er åpenbar. Det er imidlertid vel kjent at noen spesifikke kolesterolfraksjonen er i stand til å delta i dannelsen av kolesterol plakk som er avsatt i arterieveggen, treffer dem og således hindre normal funksjon av det vaskulære system.

Aterosklerotisk plakk og kolesterol - synonymer, noe som indikerer et generelt begrep, men i litteraturen er det også andre navn: fibrøs, ateromatøst, forkalkede. Disse artene tilhører også aterosklerotiske plakk, men i motsetning til generelle begreper reflekterer de et bestemt stadium av prosessen. Samtidig er den viktigste komponenten eller base plakk kolesterol, men ikke alle, og ikke alle, så det er en divisjon på sine skadelige og gunstige fraksjoner.

Omtrent 1/3 av kolesterolet som finnes i blodplasma hos en sunn person er inkludert i antiaterogene lipoproteiner. Vi kaller dem lipoproteiner med høy tetthet (HDL) og kolesterol av HDL-C, HDL-kolesterol eller a-XC. Disse kolesteroler operere i vårt legeme beskyttende funksjon, hindrer dannelsen av aterosklerotiske plakk, som bærer kolesterol fra vaskulære vegger av cellene i leveren, hvor "skadelig" komponent omdannes til gallesyrer, som deretter fjernes på sikker måte fra kroppen. HDL-C refererer til "tynne" kriteriene som gjenspeiler den nåværende tilstanden i utviklingen av aterosklerotisk prosess og tilstanden av lipidmetabolismen generelt.

Aterosklerotisk plakk - hvordan er det dannet?

Hvor kommer materialet til å bygge plaques fra? Den leveres med mat. Mottatt fett under påvirkning av et lipase-enzym i tynntarmen er delt inn i glyserol og fettsyrer (lipolyse), som er absorbert i blodstrømmen, og som leveres til stedet for dets metabolisme - leveren. Leveren triacylglycerides form (triglyserider - nøytralt fett), skilles ut i blodet som del av VLDL (meget lav tetthet lipoproteiner eller pre -p-lipoproteiner) og overskudd av galle utgang.

aterosklerose - dannelse av kolesterolplakier i soner med mikrodamasje av foring av kar

I tillegg, i ferd med lipolyse fra VLDLOer kolesterol-LDL-kolesterol, som har uttalt atherogene egenskaper. LDL (low density lipoprotein) er den viktigste form for transport kolesterol i blodårene, det vil si at han bærer "dårlige" kolesterol fra blodet og er involvert i dannelsen av aterosklerotisk plakk. Det er det som følger:

 • LDL, som bærer kolesterol, går inn i blodet for å sirkulere der.
 • Når LDL akkumuleres, begynner "dårlig" kolesterol å bli fanget av makrofager og avsatt på veggene til fartøyene, og velger overveiende soner av turbulent strøm (steder for forgrening av arterier, elvemunning).
 • Akkumuleres i makrofager, LDL-C, danner et "skum" celler, som opprinnelig ikke engang ligne plakk, selv om den aterosklerotiske prosessen allerede har funnet sted, som kan indikere biokjemisk analyse av blod (lipid);
 • "Foamy" -celler er plassert på de indre overflatene av fartøyene, dekker dem med flekker og striper.
 • Utseendet av bindevevsfibre i habitatet til "skumete" celler kan betraktes som begynnelsen av dannelsen av en aterosklerotisk plakk, som vil bli kalt fibrøs.
 • Fiberplakk er dannet fra bindevev og "skumrende" celler, har en gråaktig farge og vurderes den andre fasen av aterosklerose.

fremgang av aterosklerose - fra skade på fôr av karet til fibralt plakk

 • Som "vekst" dekk plaques mer går inn i åpningen av beholderen som rager opp over overflaten av den indre lag, og dermed begrenser dens diameter og hindrer blodstrømmen i arteriene som en helhet. Aterosklerotisk prosess påvirker ikke noe isolert sted, det utvikler seg gjennom blodbanen, som hovedsakelig påvirker arteriekarene.
 • Gradvis akkumuleres lipidmassene, fibrefibrene blir tettere, det vil si at prosessene (atheromatose) fortsetter å gå inn i plakkene.

lukning av arterie lumen med økt risiko for ruptur av plakk og blokkering av vitale fartøy

Akkumulering av havremelfettinnhold fører til brudd på plakettdekselet og utgang i fartøyets lumen atheromatøse masser, som i kontakt med blodplasmaet kommer i kontakt med det. Det antas at dette øyeblikk er den farligste i form av trombose, som er naturlig, ettersom dekk gapet koagulasjonssystemet, reagerer trombedannelse (forsvar reaksjon), og hvis dette skjer i hjertekarene (ruptur av koronar plaque), brudd på den koronare sirkulasjon er uunngåelig og kan dukker opp hjerteinfarkt. Men hvis en slik situasjon oppstod i tilfelle av eksfolierende aorta aneurisme, så er det mulig at den dannede trombus kan spille en positiv rolle og redde pasientens liv. Aorta - et stort fartøy, lukker blodpropp skade, men vil ikke stoppe blodstrømmen, og i løpet av denne tiden, hvis du er heldig, vil et team av hjertekirurger har tid til å forberede seg til operasjonen og gjøre det.

 • Aterokaltsinoz - Den siste fasen av aterosklerose. Beregnede vaskulære plakk er resultatet av degenerative prosesser (fibrosis + kalsiumsaltavsetning) og dannes i stedet for et "gap" som oppstår ved brudd på dekket. Atherokinose komprimerer veggen, men samtidig blir den sprø, bryter lett, krymper ikke og strekker seg ikke, det vil si at den mister sin elastisitet. Ofte er slike fenomen lokalisert på steder av karene fra aorta i stor vinkel (mesenteriske, nyrene arterier).
 • Aterosklerotiske prosess skiller seg kontinuerlig tilbakevendende kurs, går den til de forskjellige arterielle fartøyene, graden av dens kontinuerlig erstatte hverandre, slik at neste kan detekteres, farget, fibrose og ateromatøse plakker aterokaltsinoz.

  Hva er faren for kolesterolplakk?

  Kolesterolplakk, bosetting i blodkarene i kroppen, er fulle av "overraskelser". De kan forårsake to typer sirkulasjonsforstyrrelser:

  • Akutt brudd, Resultatet er en plutselig blokkering av blodstrømmen, for eksempel i hjertet eller i hjernen. Dette skjer når innholdet i ateromatøst plakk går inn i karlumenet og forårsake blodpropp eller formet i en annen arterie blodpropp bryter av og skynder seg gjennom blodet og til slutt når et mindre kaliber arterier, for å overvinne som kan derfor ikke bli sittende fast der. Konsekvens - et hjerneinfarkt, et myokard og andre organer (avhengig av lokalisering av fartøyet).
  • Kronisk tilbakevendende prosess gjenspeiler en situasjon der fartøyene som følge av degenerative og stivnet endringer rammede, ble blodstrømmen brutt, men banen for blodstrøm er ikke fullstendig blokkert, det vil si kraften i hjertet, hjernen, nyrer og andre organer til en viss grad går, men det er ikke nok til å normal funksjon. Eksempler på slike forstyrrelser kan tjene som kronisk ischemisk hjertesykdom (IHD), encefalopati, senil demens, kronisk renal svikt, aterosklerose av arteriene i de nedre ekstremiteter.

  Det bør bemerkes at de cerebrale fartøyene er svært sårbare når det gjelder blokkering, som er forbundet med den anatomiske strukturen til sirkulasjonssystemet av et slikt viktig organ. Her vil vi virkelig klage på naturens fiasko, som ikke forutse tilstedeværelsen av collaterals eller andre mekanismer for å hindre slike konsekvenser, men faktum forblir, og vi er tvunget til å ta hensyn til det.

  dannelse av en plaque / trombus i halspulsåren med etterfølgende brudd og blokkering av de viktigste cerebrale karene

  Ernæring og oksygen til hjernen leverer livmorhalsen. I halsens fartøy kan det også være en aterosklerotisk prosess, som oftest påvirker karoten arterier. I mellomtiden, Det er ikke lett å dekke selve halshinnene (karetets diameter er ganske stor, blodet beveger seg under trykk), men hendelsene der vil sikkert påvirke blodsirkulasjonen i hjernen. Tromben eller ateromatøs masse uten å bryte strømmen i den karotide seg selv, bli dirigert til mindre karene i hjernen og lukke den (iskemisk slag, cerebral infarkt).

  Aterosklerose i ansiktet

  Aterosklerose reflekterer forstyrret metabolisme generelt, slik at endringer som oppstår som følge av denne sykdommen prosessen, ikke bare påvirker den arterielle fartøy, men annet vev. Sirkulasjon av overskytende kolesterol i blodet skaper forhold for dets avsetning i vev, spesielt slike fenomen observeres hos eldre (som et alternativ til dystrofiske forandringer). For eksempel, kan LDL-C i sammensetningen av makrofager oppbevares trygt i veggene i galleblæren (cholesterosis) i huden i form av plaketter ksantomnyh og xanthelasma øyelokk. Hva er forskjellene mellom disse begrepene, kanskje ukjent selv for spesialister, men de ser veldig lik den samme xanthelasma, lokalisert på øyelokkene, kalt flat xanthomas århundre.

  kantom og xanthelisme

  Xantomic plakk anses å være et meget pålitelig tegn på en kronisk aterosklerotisk prosess. De er plassert på huden, kan de sees med det blotte øye: én eller flere gulaktige plakk på størrelse med en ert eller mer, med en myk tekstur og som utviser evnen til å fusjonere. Facial med fordel vises rundt øynene og på nesen, men oftere, som nevnt ovenfor, er deres tilstedeværelse oppdaget på øyelokkene.

  Xanthoma og xanthelasma vises oftere hos kvinner i avanserte år, lider av diabetes eller har andre hormonelle lidelser, de dukker opp plutselig, uten forløpere og i lang tid kan forbli uten endringer i farge, form og størrelse.

  Kan jeg bli kvitt kolesterolplakk?

  Behandling av kolesterolplakk begynner med kosthold, avvisning av dårlige vaner, bekjempelse av overvekt og hypodynami. Behandling betyr imidlertid ikke fjerning av plakk. Kanskje vil vi noe skuffe leseren hvis vi rapporterer det:

  Fjern blodkarene fra plakkene enkelt er umulig. Behandling av aterosklerotisk prosess med medisiner innebærer normalisering av nivået av lipoproteiner og reduserer sykdomsprogresjonen, det vil si at det er nødvendig å behandle all aterosklerose, snarere enn en enkelt plakk.

  Selv om hypotetisk tenke seg at det er mulig å fjerne den, og sikkert i den arterielle tråd med deres stor variasjon, til de samme skip i spot åren utdanning irreversibelt overrasket og kan ikke gjenopprettes alle legemidler eller folk rettsmidler fra plakk.

  Foreløpig er det mange forskjellige steder, massemedier og folkeklinikker som forplikter seg til å rense fartøyene fra plakk med vodka, hvitløk, sitron, honning, nøtter og andre legemidler som er tilberedt hjemme. utvilsomt, noen av dem er virkelig i stand til å normalisere lipidspektret, hemmer utviklingen av den patologiske prosessen, forhindrer dannelsen av nye kolesterolplakk, men fjerner alt tilgjengelig middel er ikke i stand til, så du bør ikke være feil på denne poengsummen.

  I lys av det faktum at det ikke er andre måter å kvitte seg med plakk og gjenopprette blodstrømmen i store kaliberfartøy som leverer vitale organer, brukes slike operasjoner som stenting og koronar arterie bypass-podning. Å gi tilstrekkelig blodsirkulasjon i organer som er påvirket av atherosklerotisk prosess, kan disse behandlingsmetodene forlenge livet betydelig og forbedre kvaliteten.

  Årsakene til utseendet av kolesterolplakk i karene, de viktigste symptomene, tegn og behandlingsmetoder

  Aterosklerose er en uhelbredelig vaskulær sykdom som oppstår på grunn av visse risikofaktorer. Antallet deres kan reduseres ved å endre pasientens livsstil og oppførsel. Aterosklerose er den vanligste primære sykdommen i arteriene, som påvirker en million russere hvert år.

  Hva er aterosklerose?

  Aterosklerose er en betennelsessykdom i blodkar. Innledningsvis oppstår kolesterolplakk i karene på grunn av skade på intima. Endotelceller aktiverer og frigjør limmolekyler. Monocytter, fagocytter, lipider og kolesterol migrerer fra blodet inn i karveggen. "Plaques" dannes.

  Plaques tiltrekker cytokiner og intensiverer inflammatoriske prosesser. Inflammasjon fører til ødeleggelse av kollagen, og lipider, kalsium og cellulær detritus absorberes av intima i de fleste store og mellomstore arterier i muskellaget. Deretter er det en ytterligere fortykkelse av fartøyets vegger, som kalles en plakett.

  Risikofaktorer for aterosklerose er tydelig angitt. De er delt inn i modifiserbare og iboende risikofaktorer. Faktorer som ikke kan påvirkes, inkluderer mannlig kjønn, alder og familiepreisposisjon. Risikofaktorer som kan påvirkes er delt inn i to størrelsesordener.

  Risikofaktorer for utvikling av aterosklerose i første ordre:

  • Nikotinavhengighet: røyking bidrar til tidlig utbrudd og raskere utvikling av aterosklerose. Røyking er den viktigste risikofaktoren for utvikling av IHD.
  • Arteriell hypertensjon: økt trykk fører til skade på endotelet. Vaskulær hypertensjon er en kritisk risikofaktor for cerebrovaskulær insuffisiens.
  • Diabetes mellitus: En økning i fagocytose og endotelskader er et resultat av økte blodsukkernivåer.
  • Hyperlipoproteinemi: høyt LDL-kolesterol øker, spesielt i kombinasjon med lave HDL-konsentrasjoner, risikoen for atherosklerose.

  Risikofaktorer i andre rekkefølge:

  • Mangel på mosjon og stress.
  • Morbid fedme.
  • Hyperurikemi.
  • Hypertriglyseridemi.
  • Forringet glukosetoleranse.
  • Kronisk nyresvikt.
  • En diett med høyt kolesterol.

  Symptomer og tegn på atherosklerose

  Klassifisering utføres i samsvar med de berørte fartøyene. Makroangiopatier som påvirker store og mellomstore arterier og de som forekommer i arterioler, kapillærer eller venuler utmerker seg.

  Aterosklerose kan forbli asymptomatisk i mange år og tiår. Vanlige manifestasjoner, er koronar hjertesykdom, kardiovaskulær sykdom, Pavel og aortisk aneurysme, som er synlige på de spesifikke symptomer (flushing, takykardi, lavt blodtrykk).

  Hvordan sjekke forekomsten av aterosklerose?

  Anamnese inkluderer evaluering av individuelle risikofaktorer, pasientens familiehistorie. Fysisk undersøkelse er rettet mot å identifisere pasientens sirkulasjonsegenskaper. Selv med en enkel undersøkelse kan du finne tegn på sirkulasjonsforstyrrelser i form av endringer i hudfarge eller temperatur. Legen skal lytte til hjerteventiler, måle blodtrykk og puls.

  Diagnoseplanen består av pasientens klager. Utfør EKG og holter.

  Laboratoriediagnostikk

  I laboratorieundersøkelser bør studeres lipidprofilen bestående av total kolesterol, LDL, HDL, triglyserider, lipoprotein (a) og homocystein. For å undersøke mulige skader på hjertemuskelen studert hjerteenzymer, som troponiner, CK, CK-MB, GOT, LDH og myoglobin.

  Inflammatoriske markører bør undersøkes: CRP og BSG. Bestemmelse av markører for glukosemetabolismen (fasting, HbA1c) er også nyttig. Hvis det er mistanke om diabetes, bør en glukosetoleranse test utføres. Differensialdiagnoser er utelukket av:

  • En vanlig blodprøve.
  • Anslag på antall elektrolytter.
  • Estimering av parametere for hemostase.
  • Analyser på TTG.
  • Analyser for kreatinin.
  • Forskning på reumatoid faktor.

  ekkokardiografi

  Ultralyd brukes til å vise overflateskip og identifisere morfologiske endringer. På denne måten kan tykkelsen av fartøyets vegger bestemmes. Ultralydmaskinen er en god, ikke-invasiv måte å visualisere fartøyene på. Brukes til å måle perfusjon, bestemme blodstrømshastigheten.

  Dupleks sonografi kombinerer to metoder og lar deg utforske de morfologiske egenskapene til fartøyet, avhengig av retningen av blodstrømmen. Intravaskulær ultralyd (IVUS) brukes til å evaluere koronararterier.

  angiografi

  CT- og MR-angiografi har fordelene ved ikke-invasiv diagnostikk sammenlignet med konvensjonell angiografi. Detaljert visualisering Med 3D-rekonstruksjon kan du lage en nøyaktig behandlingsplan. CT-angiografi er spesielt nyttig for umiddelbar diagnose for rask evaluering, mens MR-angiografi har fordelen av lav strålingseksponering for pasienten.

  Og konvensjonell angiografi har en fordel i forhold til intervensjonsintervensjoner, for eksempel stenting, og er fortsatt gullstandarden for nøyaktigheten av vaskulær avbildning.

  Hvordan forekommer arteriosklerose?

  Først forekommer forekomster av LDL-kolesterol i intima av karveggen. Oksyder, og det er en lokal inflammatorisk reaksjon. Monocytter migrerer inn i vevet og fagocytiserer kolesterol. Deretter dannes plakk med høyt innhold av kolesterol og lipider. Disse aterosklerotiske lesjonene kalles fettstrimler og forekommer på steder med høyt mekanisk stress (i den sperrede inngripsdelen eller bifurcering av halspulsåren).

  I fremtiden blir flere og flere LDL og makrofager utfelt, noe som fører til utslipp av biologisk aktive stoffer. Lipider akkumuleres, og celledød i intima blir observert. Forskjellige celler i fartøyets vegg frigjøres av mediatorene, slik at myocytene migrerer inn i intima.

  Den resulterende fettkjernen er omgitt av bindevev. Den resulterende koaguleringen av LDL kan ikke ødelegges igjen. Dette fører til en typisk aterosklerotisk plakk. Neoplasmer inneholder kar som oppstår fra vasa-vasorum og forårsaker blødning i plakk.

  Kalsium er en del av store plaketter. Sprekker i endotelet aktiverer koagulasjon, slik at mikrotrombose oppstår. Plakk på begynnelsen av utviklingen må ikke tette fartøyene. Kun ved skade på mer enn 40% av intima stenosen oppstår. Skader på skipsveggen forstyrrer syntesen av NO, noe som fører til endoteldysfunksjon.

  Hvilke komplikasjoner oppstår hvis du ikke renser fartøyene?

  Plakk i kar med stor mengde fett kan til slutt eksfolieres og forårsake livstruende forhold - hjerteinfarkt, hjerneslag eller emboli. Koaguleringssystemet aktiveres så mye at det kan føre til trombotisk okklusjon av karet. 90% av okklusjonene i hjerteinfarkt er utsatt for disse patologiske endringene.

  Isolering av kolesterol ved brudd på plakk kan forårsake embolisering i fjerne kar, for eksempel: i nyrene ved å overføre gjennom vaskulærsystemet. En annen konsekvens av aterosklerose er dannelsen av aneurysmer basert på aterosklerotisk vaskulært vev. På grunn av den langvarige prosessen med atherosklerotisering kan membranen bli skadet, og veggmotstanden er betydelig redusert. Det er fremdeles ikke klart hva som er den ultimate årsaken til aterosklerose: enten endoteldysfunksjon eller LDL-oksidasjon. Begge årsakene påvirker imidlertid utviklingen av aterosklerose i samme grad.

  Hvilke sykdommer forårsaker lignende symptomer?

  I tillegg til aterosklerose er det andre vaskulære sykdommer som forårsaker strukturelle endringer i veggen og fører til stenoser. Eksempler er inflammatoriske vaskulære sykdommer, som bare forårsaker 5% av de stenosiske sykdommene. Årsaken til inflammatoriske prosesser kan være autoimmune eller smittefarlige prosesser.

  Hvis det er betennelse, tykker fartøyets vegg tykkere på grunn av inflammatoriske infiltrater og ødemer. Hvis endotelet er skadet, dannes trombi. Sterke skader fører til stenose, skaper forhold for kronisk vasodilasjon.

  Autoimmune sykdommer

  Noen autoimmune sykdommer forårsaker betennelse i veggene til karene, for eksempel: Burger's sykdom (utrydding av tromboangitter), gigantisk cellekarsinom eller arterie takaysu. Infeksiøs betennelse er forårsaket av E. coli og S. aureus bakterier eller herpesvirus.

  Mekanisk skade

  Mekanisk skade på arterielle kar fører til en innsnevring av lumen. Kan være traumatisk eller forårsaket av omgivende vev. Godartede svulster fører til innsnevring av karene. I tilfelle av ondartede svulster på fartøyets vegg begynner plaketten å vokse raskt og forårsake alvorlig stenose.

  Hvordan fjerne kolesterolplakk i karene?

  I terapi av aterosklerose skal de viktigste tiltakene rettet mot pasientens adferd skille seg fra terapeutiske tiltak. De er for det meste forebyggende og brukes til å redusere risikofaktorer. Aterosklerose er ikke kurert av medisinering. Hvis aterosklerose er manifestert i en av konsekvensene, er det nødvendig å ta bestemte terapeutiske tiltak for å behandle sykdommen.

  Hvordan bli kvitt kolesterolplakk i kar uten medisiner?

  De viktigste tiltakene for terapi av aterosklerose inkluderer vektnormalisering kombinert med tilstrekkelig fysisk anstrengelse: jogging, svømming eller sykling, et sunt middelhavsdiett. Avholdenhet fra nikotin er det avgjørende skrittet som er nødvendig for å forhindre atherosklerose.

  Rensing av blodkar fra kolesterolplakk med hjelp av stoffer

  En av tilnærmingene til forebygging er behandling av sykdommer som forårsaker aterosklerose. Det er nødvendig å skape optimal behandling for arteriell hypertensjon, diabetes, hypertriglyseridemi og dyslipoproteinemi. Profylaksen av tromboembolisme er indikert ved utnevnelse av antikoagulantia og tabletter som kan senke kolesterol i blodet (statiner).

  Noen typer operasjoner for symptomatisk aterosklerose:

  • Aortokoronær bypassoperasjon av beina eller hjertet.
  • Endarterektomi - laserfjerning av plakk fra arteriene i nedre / øvre ekstremiteter, nakke eller hode.
  • Stenting av livmorhalsbeholdere og hjernen.

  Hvordan bli kvitt kolesterolplakk i karene med folkemidlene?

  Mottak av noen folkemidlene og mat kan bidra til forebygging av aterosklerose. For rensing av blodårer fra kolesterolplakk inneholder følgende liste over produkter og produkter:

  • Clover.
  • Kanel.
  • Sitron.
  • Linfrøolje.
  • Hvitløk.
  • Hydrogenperoksid.
  • Baking soda.
  • En blanding av urter (sitronmelisse, kamille, mynte).
  • Alkohol i små doser.

  Noen studier har vist at kurativ fasting øker oppløsningen av trombi og er en effektiv metode for å forhindre vaskulære sykdommer. Ryd fartøyene og fremme resorpsjon av plaques kan være infusjon av furuskegler. Ikke gjør prosedyren uten råd fra terapeuten.

  Viktig! Ikke rengjør blodkarene fra kolesterolplakkene bare med hjemmemedisiner. Cure sykdommer forbundet med aterosklerose, kan bare være en kvalifisert spesialist.

  Konsekvenser av aterosklerose

  Konsekvensene av aterosklerose er komplikasjoner. Hvis det er kronisk arteriell okklusjon, kan iskemisk hjertesykdom, angina pectoris, cerebrovaskulær insuffisiens, PAVC, nyrearterie-stenose utvikles. Det subklaviske syndromet til å stjele er en konsekvens av kronisk stenose.

  Akutt vaskulær okklusjon - komplikasjoner av atherosklerose. Blant de mest alvorlige komplikasjoner av myokardiale isolerte mesenteriske kjertler, nyre- eller mizintsevoy område, forbigående iskemisk anfall (TIA) og apopleksi. Konsekvensene av aterosklerose kan være aneurismer i forskjellige deler av kar som for eksempel en aortaaneurisme, ileum eller bukspyttkjertel.

  Forebygging av aterosklerose er basert på reduksjon eller forebygging av risikofaktorer. Ikke alle risikofaktorer: alderdom eller familiens disposisjon, kan endres. Derfor legges det vekt på diett, fysisk aktivitet og medisiner som reduserer kolesterolet.

  Tips! Det anbefales ikke å bekjempe sykdommen alene - du må konsultere en lege uten feil. Utslipp av plakk fra karene kan kun utføres med et kompetent behandlingsregime.

  Jeg og min kone, for en periode på 46 år med medisinsk praksis med felles arbeid innen medisin, i en nøye samle materialer for studier av årsakene til intern karakter er ikke smittsomme sykdommer, som for eksempel private etterforskere. Etter lange observasjoner og studier, også utført av vår analyse, ble det funnet ut, for bare en grunn, er det mer enn 25 sykdommer som; 1) økning i blodtrykket, 2) dannelse av steiner i galleblæren, og 3) dannelse av steiner i urinblæren, 4) hemofili blod, 5) magesår, 6) intestinale sår, 7) kardiovaskulære sykdommer og 8) klumper i blodkar, 9) lungeemboli, 10), cerebralt slag, 11), åreknuter, 12), eksem, 13) svelling av leddene, 14) alle sykdommer hos barn nyfødte uten unntak, 15), rakitt (en kreft mild form av ben), 16) bevegelse er fjernet bruskoverflate av leddene, 17) etter fødselssyndromet i beinskjelettstrukturen, 18) saltvann fra Dix i myke sene brusk ligament, 19) godartede svulster, 20) ondartet tumor (cancer), 21), diabetes mellitus, 22) koldbrann av ekstremitetene 23) for tidlig aldring, 24) endring i genet 25) struma, 26) alle okulære sykdommer ( vi har lite studert og unntatt parasittiske). Dette er en helt ny oppdagelse innen medisin, før og aldri skrevet i detalj og objektivt om denne grunnen. Og med deres metode for å eliminere denne årsaken og primære behandlingsmetoder. Hvor mange av teoriene om tid bare for å bryte opp fordi de ikke fullt ut undersøkt omstendighetene rundt denne saken, som fører til en ny fremvekst av sykdommen til mutasjoner, fornedrelse og metastasering. Også alle sykdommene hos nyfødte barn blir på deres steder. Tidligere leger behandlet og etter seg forlot manuskriptene, som fortsatt brukes av oss alle. For dette bøyer de seg lavt og takk. På denne tiden oppfunnet; folk som aldri har engasjert seg i forskningsarbeid innen medisin, gir en mening om noe nytt funn. Det er fra slike spesialister (det er mange i vest) at en ny oppdagelse bare avhenger av laboratorieforskning. Hvor studier ble utført bare på hvite mus, rotter og moustached kakerlakker i spesiallaget paradisforhold med en tidsplan for vedlikehold. I slike sentre arbeider et stort antall medarbeidere for pengene spesifikt tildelt av staten. Men ingen leder spurte fra disse forskerne; - Er menneskekroppen det samme med kroppen av hvite mus, rotter og moustached kakerlakker? Ingen tenkte på å spørre. Et annet tilfelle; - I Japan bestemmer en hund i en person kreft i et hvilket som helst organ med 95%. For dette ble Nobelprisen gitt, til hvem, hunden eller mesteren? Det er nødvendig å være spesielt oppmerksom på folk som har tildelt denne prisen til den japanske hunden; - Hvilket språk kommuniserte de med dette dyret? Dette antyder at en håndfull mennesker kan bestemme menneskelig arbeid i henhold til deres humør, der millioner av syke mennesker er dømt til å dø på denne tiden. Det er derfor at medisin i alle land er på ett sted innenfor forskningsområdet. Vi kom opp med 1972 sammensetning i form av et omslag, mange av de ovennevnte sykdommer, men det er nødvendig å inngå en europeisk laboratorium for å gjennomføre det til fordel for samfunnet, der behovet for å teste, tilsynelatende, bare på mus, rotter og barder kakerlakker (som uten dem) hvilken gud forby, vil huden bli brent (global katastrofe).For å gjennomføre i virkeligheten, de må betale en masse penger til fordel for en stor stab av denne organisasjonen. Til hvem bare denne tanken kom til tankene er det ikke kjent. Også det er ikke kjent ennå hvor lang tid det vil gå håpløst til millioner av pasienter korrekt behandlet så raskt som mulig uten å re konsekvenser. Hvor kreft, diabetes, hjerte- og karsykdommer, alle sykdommer nyfødte, skjelett, ledd og andre sykdommer har blitt et problem i alle land. Løsningen på dette problemet er avhengig av samfunnet på planeten vår.

  Hva er aterosklerotiske plakk i karene og deres egenskaper

  Aterosklerose er en vanlig patologi i det kardiovaskulære systemet, som er preget av kolesterolplakk dannet på indre veggen av karene. Det fører til en rekke komplikasjoner som fører til døden. Sykdommen fortjener oppmerksomhet og ses som et sosialt problem.

  Hva er og funksjoner

  Formasjoner på innsiden av karene, som er kolesterolavsetninger under endotel-foringen av karet, innhyllet i et overgrodd binde- og glattmuskelvev. Over tid, kollagen og elastiske fibre sprer seg, forekommer forekomster av kalsiumsalter - kalkede aterosklerotiske plakkformer dannes. Som et resultat ser veggen seg skjør og lett nedbrytes.

  Innskudd forekommer i store arterielle fartøy av elastisk og muskel-elastisk type. Noen ganger kan de dukke opp i venene på de nedre ekstremiteter. Det vanligste forekomsten er aorta, de proksimale delene er buen, grenene av grenene og den ventrale delen. På steder er vaskulær sårbar under påvirkning av hemodynamiske faktorer.

  Symptomer og tegn

  Avhengig av plasseringen av aterosklerotiske endringer, er de preget av kliniske tegn på atherosklerose. Symptomer på aterosklerose inkluderer:

  • iskemisk hjertesykdom;
  • forstyrrelser i blodsirkulasjonen i hjernen, akutt (hjerneslag) og kronisk;
  • hypertensiv sykdom;
  • trombose av tarmens kar
  • forekomst av aneurysmer;
  • intermittent claudication;
  • gangrene (nedre ekstremiteter).

  Aterosklerotisk prosess er lokalisert i aorta, store grener, i kranspulsårene. Aterosklerose av hjertevaskulaturen kan manifestere seg ved akutt myokardinfarkt og andre former for IHD.

  Aterosklerose av aorta er ledsaget av tap av elastisitet, atheromatose, flere sår som oppstår på grunn av ødeleggelse av plakk. Det er årsaken til trombose og emboli som fører til komplikasjoner: et hjerteinfarkt av nyrene, gangrene. Dyp sårdannelse kan forårsake aneurisme.

  Forstyrrelser av blodstrømmen i hjernen kan være et resultat av aterosklerose. Som følge av iskemi er det degenerative prosesser i cortex, dystrofiske forandringer, atrofi. Dette er årsaken til atherosklerotisk demens.

  I tilfelle av sklerotiske endringer i nyrearteriene og påfølgende iskemi, opptrer fokus av atrofi av renal parenkymen utviklingen av bindevev. Et nyreinfarkt kan forekomme. Prosessen er ensidig, mindre ofte tosidig. Det er ledsaget av arrdannelse og dannelse av en aterosklerotisk rynket nyre. En av manifestasjonene av stenose hos nyrene er hypertensjon.

  Typer og typer aterosklerotiske plakk i kar

  Atheromatøse plakk er delt i henhold til deres struktur, størrelse og strukturelle egenskaper på sorten: stabil, ustabil og heterogen.

  1. Stabil - har en liten lipidkjerne, har ikke en tendens til å absorbere, har mange kollagenfibre i strukturen, de gir en uttalt, stabil innsnevring av fartøyet. Ikke dekomponeres. Ikke truer med brudd, blodpropp og komplikasjoner.
  2. Ustabil - har en stor lipidkjerne og et tynt fibrelt dekk som fører til brudd, dannelse av sår og trombi på sårstedet. De representerer en høy fare.
  3. Heterogen - har en løs struktur på grunn av flere depressioner og utvekster. Kan bli oppløst, sannsynligheten for tromboembolisme er høy. De betraktes som farlige.

  Følgelig er strukturen preget:

  Avhengig av overflaten av det fibrøse dekket:

  Hvor fort er det

  I tilfelle med medfødte sykdommer i lipoproteinsammensetningen, med familiær hyperkolesterolemi, øker sannsynligheten for et dødelig utfall i tidlig alder. Som et resultat av forstyrrelser i strukturen av genet som koder reseptorer på celler til lipoproteiner, observeres utmerkede forandringer i vaskulære vegger i ung alder, som forårsaker for tidlig død.

  Kan de komme av

  Aterosklerotiske forandringer, ødelegger, fører til dannelse av sår i det indre laget av vaskemuren. Oppstår i de siste stadier av dannelse, når kalsifisering oppstår og fartøyene blir sprø. Klumper kan dannes med etterfølgende frigjøring og tromboembolisme. På grunn av stenose i fartøyets lumen er det en nedgang i blodstrømmen - årsaken til avsetning av trombotiske masser. Trombi kan komme av. Med rettidig behandling forsvinner muligheten.

  Hvordan fjerne innskudd av kolesterol i karene

  Du kan fjerne kolesterol innskudd på flere måter. For å redusere kolesterolet i blodet, bruk:

  • diett terapi;
  • endre livsstilen;
  • medisinsk behandling;
  • folkemetoder;
  • i alvorlige tilfeller - kirurgisk inngrep.

  Behandling innebærer å hemme utviklingen av sykdommen, som i forebygging.

  Når du går til en lege foreskrevet en diett som gir:

  • nedgang i forbruket av høyt kalori mat;
  • reduksjon i forbruket av animalsk fett og produkter som inneholder kolesterol;
  • økning i diettprodukter som inneholder flerumettede fettsyrer;
  • gi kroppen med vitaminer, mikro- og makroelementer;
  • kilde til protein - fisk, fjærfe kjøtt, skummet melk og cottage cheese;
  • øke forbruket av frukt, grønnsaker - en kilde til fiber.

  Behandling innebærer å fjerne virkningen av risikofaktorer:

  • røyking,
  • hypertensjon;
  • diabetes mellitus;
  • mangel på mosjon,
  • fedme;
  • lavt innhold av HDL;
  • psyko-emosjonell overstyring;
  • overdreven bruk av alkohol.

  Effekter på faktorer kan redusere blodkolesterolnivået.

  Medikamentell terapi innebærer bruk av grupper av legemidler:

  1. Sequestants av gallsyrer.
  2. Statiner.
  3. Fibrer (gummi).
  4. Preparater av nikotinsyre.

  Statiner forstyrrer dannelsen av endogent (cellulært) kolesterol. I kroppen dannes opptil 80% kolesterol, eksternt kolesterol er 20%. Gruppen av narkotika er svært effektiv og tillater behandling av lipidmetabolismeforstyrrelser.

  Legemidlene inkluderer Lovastatin, Atorvastatin, Pravastatin og andre.

  Sequestrants bidrar til utskillelsen av gallsyrer fra fordøyelseskanalen, stimulerer dannelsen av nye kolesterolsyrer, fører til en reduksjon i konsentrasjonen i blodet. Refererer til kolestyramin, kolestypol.

  Rubber aktiverer dannelsen av et enzym som spalter triglyserider, lipoproteiner, forenkler fjerning fra blodbanen. Avser Bezafibrate, Fenofibrat, Gemfibrozil, etc.

  Nikotinsyrepreparater undertrykker lipolyse, reduserer tilførselen av frie fettsyrer til leveren og dannelsen av lipoproteiner med lav densitet. Refererer til nikotinsyre og derivater.

  Folkemetoder tillater behandling og forebyggende vedlikehold i husforhold. Det er mange oppskrifter for å redusere kolesterol i blodet.

  For å redusere manifestasjoner av atherosklerotiske endringer, brukes Ginkgo biloba, og et stort antall biologisk aktive stoffer er inkludert i sammensetningen. Forbered tinkturen på vodka.

  Ta 50 g planteblader, hell alkohol (500 ml) og sett på et mørkt sted i 14 dager. Tinktur tas på 12 dråper, fortynnet med vann tre ganger om dagen.

  Dioscorea i Kaukasus reduserer trykket, lar deg rense det vaskulære systemet fra kolesterolplakk. Bruk 100 gram knuste rhizomer til en halv liter vodka. Insister rhizomes i to uker. Filter og drikk 30 dråper tre ganger om dagen. Før bruk, oppsøk 50 ml vann.

  Kirurgisk inngrep er aktuell i tilfelle av alvorlige komplikasjoner, som følge av blodstrømningsobstruksjon og utvikling av alvorlig iskemi. Bruk metoder:

  Shunting involverer dannelsen av en ny collaterals, som gir normal blodstrøm, når aterosklerotiske plakk dannet i karene stenger lumen. Metoden er effektiv, har liten sannsynlighet for komplikasjoner, men pasienter i lang tid er på utvinning.

  Stenting - installasjon av en stent som gir en normal lumen på fartøyet. Fordel - muligheten for å utføre prosedyren under lokalbedøvelse. Det brukes til stenose av koronar, karotidkar.

  Kolesterolplakk

  Kolesterolplakk - en patologisk opphopning av fettlignende substans (kolesterol), kalsium, avfall av bindevev og fett på blodkarets vegger. Det er et klart forhold mellom økt mengde kolesterolplakk, forbruk av fett og risiko for å utvikle sykdommer.

  Kolesterol, som er en del av sammensetningen, dannes i leveren av menneskekroppen. Det er bare nødvendig for bygging av cellemembraner og nervefibre, og det deltar også i produksjon av hormoner. I tillegg er kolesterol bare nødvendig for å blande svært viktige stoffer: kortikosteroider, som er involvert i økende immunitet, fremmer motstand mot stress, hjelper kroppen motstå inflammatoriske reaksjoner. Kolesterol er nødvendig for vitamin D, noe som øker prosessene med kalsiumassimilering, og disse er forebyggende tiltak for osteoporose. kjønnshormoner, som er ansvarlige for fruktbarhet; for produksjon av gallsyrer. Således er et slikt kolesterol til kroppen simpelthen nødvendig. Den er dannet i høy tetthetslipoproteiner (HDL) og vender tilbake til leveren, og det resulterende kolesterolet i LDL (LDL) leverer fett fra leveren til forskjellige arterier. Nesten 25% av kolesterol gjennom maten kommer inn i kroppen, slik at hvis det inneholder en stor mengde av dette stoff, er kolesterol ikke i stand til å bli oksidert i leveren og i denne form inn i blodet, noe som fører til dannelsen av kolesterol plakk.

  Nesten i 99% av dødsfall, er kolesterolplakk funnet etter femti år, og etter tjue år - nesten hver sjette avdøde. Noen ganger brytes kolesterolplakkene i karet og innholdet helles ut av det, hvoretter blodpropp dannes - en trombose.

  Hvis blodinnholdet på mer enn 200 mg% kolesterol, vil de patologiske formasjonene nødvendigvis bli avsatt på beholderveggene. Først vil de være en egen gulaktig flekker, og deretter plaques. Med det eksisterende kolesterolet i blodet til 240 mg%, dannes dannelsen av aterosklerose nesten, og over 240 mg% - fem ganger. Dessverre, svært få mennesker vet hvilken prosentandel av kolesterol de har i blodet.

  Kolesterolplakk i kar

  Deres utseende i karene indikerer utviklingen av en slik sykdom som aterosklerose.

  Kolesterolplakkene dannes på tøffe vegger av blodkar i form av fettlag, som fremkommer som følge av nedsatt metabolisme. Denne sykdommen kan påvirke mediet og stor størrelsen på arterien. Derfor, til dags dato, er den viktigste oppgaven med moderne medisin å forebygge og behandle kolesterolplakk som er i lumen i blodårene, og i alvorlige tilfeller bidrar til tilstopping.

  I karene består kolesterolplakkene av akkumulering inne i celler og utenfor fettene, spredning av glatte og muskelceller, samt bindevev. I sin sone er det beskyttende endotelet skadet, og dette bidrar til dannelsen av blodpropper pristenochnogo-naturen, som mer bryter blodbanen i det skadede karet. De dannede tromber deretter delvis ødelagt, og de partikler som blir overført på grunn av blodstrømmen til små fartøyer og forårsake tromboembolisme, som er en hyppig årsak til død, slag, myokardialt infarkt i den akutte formen.

  Siden kolesterolplakkene bidrar til en kraftig reduksjon av fartøyets elastisitet og dens tøyelighet, fører dette til økt vaskulær motstand mot blodstrømmen og forhøyning av blodtrykk i det berørte karet. Hvis denne patologiske prosessen påvirker aorta eller andre kar med stor karakter, øker ikke bare det lokale intravaskulære trykket, men også det generelle, systemiske blodtrykket. I tillegg kan fartøyet, fullstendig fylt med kolesterolplakk, ikke bli bredere som svar på økningen i organene i oksygen med økt arbeid. Dermed utvikler iskemi på grunn av trening.

  Statistisk sett kan kolesterolplakkene infisere fartøyer til enhver tid, og ikke avhenge av alderskategori og typen menneskelige aktiviteter. Og nesten 10% av lesjonene oppstår i en alder av opptil femten år, 30% forekommer blant den voksne halvdelen av befolkningen og 80% er eldre.

  Cholesterol Plaques Årsaker

  På patologiske prosesser for forekomst av kolesterol plakk direkte påvirker: en overtredelse av fett (lipid) metabolisme, en arvelig genetisk predisposisjon og tilstanden av karveggen. Kolesterol er fett og utfører et betydelig antall funksjoner i kroppen. Han trenger det som byggemateriale for cellevegger, finnes i vitaminer og hormoner som trengs for organismenes normale eksistens. Nesten 75% av kolesterolet går gjennom syntesen i leveren, og alt annet leveres av maten. Kolesterol i kroppen er en kompleks blanding av fett og proteiner (lipoproteiner), som bæres av blodstrømmen i leveren i forskjellige vev, og når innholdet overskrider revers kolesterol lipoprotein prosess med retur og gjenbruk. Akkurat når denne prosessen er ødelagt, dannes kolesterolplakk i karene, og aterosklerose utvikler seg.

  Hovedårsaken til dannelsen av kolesterolplakk er den lave tettheten av lipoproteiner, som bærer kolesterolets transportfunksjoner fra det viktigste hematopoietiske organet (leveren) inn i karene. Overgår nivået av denne LDL øker risikoen for atherosklerose. Den antiaterogene formen av lipoproteiner, som utfører omvendt transport av kolesterol til leveren fra vev, kalles HDD (High density lipoprotein). Dette skjemmet renser celler av overskytende kolesterol. Forhøyet LDL og redusert HDL bidrar til dannelsen av kolesterolplakk.

  Som regel kommer de første endringene i veggene til store og mellomstore fartøyer til og med i ungdommen og går gjennom hele utviklingsprosessen til dannelsen av kolesteriske plakk, som er preget av utdanning etter førti år. Vaskulær lesjon observeres i alderen opptil tjue år i sytten prosent av tilfellene, opp til førti år - i 70% og etter femti år - i 90%.

  Kolesterolplakk er preget av penetrering i veggen av et kar av fibrin, kolesterol og også noen andre stoffer. Med et overskudd av kolesterol, erverver det store dimensjoner, og dette forstyrrer normal blodstrøm i områdene vasokonstriksjon. Dermed er det en nedgang i blodstrømmen, betennelse i karene utvikler seg, blodproppene dannes, noe som kan løsne og tette vitale kar, noe som vil føre til at blodavgivningen til organene slettes.

  Utviklingen og dannelsen av kolesterolplakk er påvirket av faktorer som er egnet til eliminering og korreksjon, samt de som ikke allerede kan endres. Den første gruppen av faktorer kan tilskrives pasientens livsstil: hypodynami, røyking, en stressende karakterstilstand, misbruk av alkoholholdige drikker og fettstoffer med betydelig kolesterol; arteriell hypertensjon; hyperkolesterolemi; diabetes mellitus med et glukose nivå over 6 mmol / l på tom mage; fedme av abdominal karakter. Den andre gruppen av faktorer inkluderer først og fremst alder av pasientene - disse er menn etter førtifem år og kvinner etter femti, eller med tidlig overgangsalderen. Også hos menn, vises kolesterolplakk i karene mye tidligere enn hos kvinner. Og den siste predisponerende faktoren er familiehyperkolesterolemi på genetisk nivå. Dette refererer vanligvis til slag, hjerteinfarkt, plutselig død av nære slektninger under 55 år blant menn og kvinner opp til 65 år.

  Alle disse ugunstige faktorene forstyrrer integriteten til det indre lag av blodkar på grunn av patologisk dannelse i dem og bidrar til utvikling av alvorlige patologier.

  Kolesterol Plaques Symptomer

  I lang tid manifesterer symptomatologien til de eksisterende kolesterolplakkene i arteriene tydeligvis ikke seg. Men med passering av en viss tid gjennomgår de transformasjon under påvirkning av fysisk belastning, stress, som følge av følelser, hjerterytmeforstyrrelser og forhøyet blodtrykk. Alle disse faktorene forårsaker sprekker eller brudd på kolesterolplakk, og trombiforming på deres ustabile overflate bidrar til den fremgangsmessige prosessen med vasokonstriksjon. Etter det blir blodsirkulasjonen i vev og organer brutt, noe som bidrar til utseendet av kliniske symptomer som allerede er merkbare for pasienten.

  Det er svært viktig i hvilke fartøy den patologiske prosessen er lokalisert. Fra dette avhenger utviklingen av visse sykdommer med sine symptomer. Kolesterolplakk legger grunnlag for mange sykdommer som angina pectoris, hjertesvikt, arytmi, plutselig død, hjerteinfarkt; cerebrovaskulære sykdommer; aterosklerose av forskjellige arterier og aorta.

  Prosessen med dannelse av kolesterolplakk fører til samtidig ødeleggelse av flere kar. Stroke øker sannsynligheten for hjerteinfarkt hos disse pasientene hjertemuskelen er nesten tre ganger, og i tilfellet av arterielle lesjoner i periferien av myokardinfarkt kan forekomme fire ganger oftere, og slag - tre ganger.

  Symptomatisk bilde i lesjoner av plakk av koronararterier er sammensatt av manifold manifestasjoner, som er kjennetegnet ved angrep av angina, myokardial infarkt, og fremveksten av utilstrekkelig funksjon av hjertet. I tillegg oppstår alle former for IHD som følge av en karakteristisk vaskulær lesjon. Kardiale manifestasjoner står for nesten halvparten av lesjonene med kolesterolplakk. For eksempel observeres patologi av aorta oftere etter tretti år. Men når sykdommen prosessen i thorakalaorta pasienter klager over intens smerte som er bakt i sternum og utstrålende i nakken, ryggen og øvre del av magen. På bakgrunn av stressfulle situasjoner, så vel som fysisk anstrengelse, blir denne smerten sterkere. Det kan også vare i dager, øke og svekke periodisk, noe som skiller denne smerten fra det karakteristiske angina pectoris.

  Noen ganger blir pasienten forstyrret av svelgingsprosessen, stemmen blir hes, hodet svinger og pasienten kan miste bevisstheten. Med aorta lesjoner, abdominal smerte er notert i magen med noen hevelse, så vel som forstoppelse. Hvis kolesterol plakk dannes på det sted hvor den aorta deler seg i grener (aortabifurkasjonen) deretter utvikler symptomer på claudicatio intermittens, lavere lem blitt kald på tærne dannet magesår oppstår ofte impotens.

  En av de alvorlige komplikasjonene av aorta lesjon er en aorta aneurisme og dens brudd. Når fartøyene i den mesenteriske egenskapen er påvirket, er det smerter av skarpe, brennende, skjærekarakterer i bukområdet under spising, noe som varer nesten tre timer, og deretter er det oppdaget hevelse og avføring. I de øyeblikkene når kolesterolplakkene påvirker nyrene, øker blodtrykket jevnt og urinets sammensetning endres. Og med nederlag av arteriene i periferien, er det tegn på svakhet med økt tretthet i muskler i underdelene, mens føttene begynner å fryse, og da er det smerter under gang (intermittent claudication).

  Behandling av kolesteriske plakk

  For å starte behandlingen utføres primærdiagnose med måling av trykk, vektbestemmelse og identifisering av risikofaktorer (fedme, diabetes, hypertensjon).

  Hvis mistanke om tilstedeværelsen av kolesterolplakk på veggen av karene foreskrives av en kardiolog, oculist, nevrolog, nephrologist, vaskulær kirurg. Og for å avklare graden av skade, utføres et EKG ved hjelp av belastningstester; Ultralyd av aorta og hjerte; angiografi, ultralyd inne i fartøy, coronagraphy. Disse metodene tillater oss å identifisere kolesterolplakk og, i det hele tatt, vurdere lesjonen. Men tosidig skanning, så vel som triplex, la oss å studere blodstrøm og tilstedeværelsen av en patologisk prosess i halspulsåren, abdominal aorta avdeling arteries lem. Ved hjelp av MR blir veggene til karene og kolesterolplakkene visualisert.

  Uten karakteristiske kliniske manifestasjoner med totalt kolesterol høyere enn 5 mmol / l, begynner behandlingen med en livsstilsendring. Til en begynnelse nekter de fra nikotin og alkohol, holder seg til et anti-kolesterol diett og øker fysisk aktivitet. Etter at totalt kolesterol er nådd til fem, og LDL er lavere enn tre, så anbefales en andre undersøkelse å gå gjennom fem år.

  Men pasienter med høy risiko og totalt kolesterol over fem mmol / l anbefales å endre livsstilen i tre måneder med en etterfølgende re-undersøkelse. Med de oppnådde verdiene av kolesterol, kontrollerer nivået av lipider årlig. I tilfelle av høy risiko (mer enn 5%) ty til medisinering.

  Som regel foreskrives alle pasienter med tegn på vaskulære lesjoner med kolesterolplakk av noe sted, en kardinal endring i livsstil og terapi ved bruk av medisiner.

  Grunnlaget for denne behandlingen er en rekke, uten kolesterol, mat. Dette gjelder fedme, diabetes mellitus og hypertensjon. I den daglige rasjonen bør kaloriinnholdet i produktene opprettholde pasientens normale vekt. Det anbefales å begrense animalsk fett, erstatte dem med vegetabilsk fett. I tillegg bør 400 g frukt og grønnsaker spises daglig; kjøtt av fettfattige varianter og fjærfe uten hud, sure melkeprodukter, avfettet hytteost, brød med kli, sjøfisk og havsyre. Pass på å begrense inntaket av salt til en teskje per dag. Dermed kan dietten observert tillate deg å senke kolesterol, og dermed fjerne kolesterolplakkene til nesten 10%.

  For å normalisere kroppsvekten velges et egnet diett som tar hensyn til pasientens alder og samtidige sykdommer. I tillegg skal pasienter som ikke har symptomatiske manifestasjoner av vaskulære lesjoner, tildele fysiske belastninger opptil 40 minutter, daglig. Og med patologien til SS. anbefaler å gå, danse, svømme med moderat intensitet 1 eller 1,5 timer per uke. Det er umulig å tolerere kraftbelastninger. Det anbefales å gå, og ikke å bruke transport i transport.

  Et viktig punkt i behandlingen av kolesterol plakk anses å slutte fordi det gir en dramatisk reduksjon av HDL-kolesterol, patologiske virkninger på blodkar, bryter de reologiske egenskaper for blod. Og alt dette øker risikoen for sykdommer og død til 20% av kardiovaskulære komplikasjoner. Folk som røyker nesten dobler risikoen for et slag, i motsetning til ikke-røykere. Det samme gjelder for alkohol. Bruken av legemidler av forskjellige typer også fører til sterke svingninger som forårsaker betennelse i det vaskulære systemet og forstyrrer blodet.

  For behandling av sykdomstilstander forårsaket av vaskulære lesjoner av plakk, fire grupper av medikamenter anvendt hypolipidemiske egenskaper, dvs. slike som reduserer kolesterol. Blant dem er nikotinsyre, statiner, fibrater og gallsyresekstanter. Disse stoffene har en stabiliserende effekt mot kolesterol plakk, bidrar til å forbedre ytelsen av endotel suspen forekomst av aterosklerose og derved påvirke lipidmetabolismen.

  Ofte i medisinsk praksis, brukes statiner som reduserer dødelighet og forhindrer komplikasjoner av S. S. Dosering av legemidler velges strengt individuelt, og stoffet tas kun om natten. Også noen ganger er essensielle fosfolipider foreskrevet, som er hjelpestoffer basert på fiskeolje. De brukes alltid i komplisert behandling, i kombinasjon med statiner.

  I noen tilfeller brukes kirurgiske behandlingsmetoder for å behandle kolesterolplakk i kar. Dette gjøres i tilfeller av ulike komplikasjoner av den underliggende sykdommen. Behandling ved hjelp av kirurgi bidrar til å gjenopprette patentering av arterielle kar, det vil si revaskularisering.

  Med IHD utføres risting eller stenting av koronarbeinene for å forhindre forekomst av hjerteinfarkt. Når kolesterolplakkene av cerebral fartøy er skadet, blir karoten arterien omgått. Og for å utelukke forekomsten av gangren på underekstremiteter, er protesfartøyene til hovedegenskapen. Volumet og behovet for en bestemt kirurgisk operasjon er etablert av en kirurg, kardiurgirurgi eller vaskulær kirurg.

  Kirurgisk inngrep for å eliminere kolesterolplakkene fører som regel ikke til en absolutt kur. I utgangspunktet ved hjelp av kirurgi er det mulig å unngå komplikasjoner, og ikke å eliminere selve årsaken som forårsaket dannelsen av disse patologiene inne i karene. Derfor, etter operasjonen, forblir de viktigste behandlingsmetodene modernisering på en positiv måte på deres livsstil med ernæring, samt bruk av konservativ terapi.

  I tillegg, er en viktig primær forebygging av formasjons i blodkar på kolesterol plaques for å kontrollere kolesterol indikatorer, med unntak av sin vei fra nikotin liv, alkohol og medikamenter, tilstrekkelig fordeling av belastninger, bringe vekten tilbake til normal, forebygge overbelastning emosjonelle, normalisering av glukose og blodtrykk, så vel som overholdelse En diett som eliminerer bruken av skadelige produkter. Men sekundær forebygging av kolesterolplakk er forårsaket av bruk av tidligere tiltak med mottak av antiplateletmidler og statiner.

  Les Mer Om Fartøyene