Hypoksi i hjernen (oksygen sult): behandling, symptomatologi og klassifisering

Ved hypoksi betyr oksygen sult av kroppen som en hel eller noen organer. Denne tilstanden oppstår på grunn av utilstrekkelig mengde oksygen i den inhalerte gassblandingen, i blodet eller i skade på mekanismer for respirasjon av vev. Endringer på grunn av hypoksi er vanligvis irreversible, så ignorering av en slik tilstand er uakseptabel.

Spesielt farlig er hypoksen i hjernen, hjertet, nyrene, da disse systemene er mest sensitive for oksygenbegrensning.

Hva er hypoksi?

I henhold til volumet av blodstrømmen tar hjernen førsteplassen: 20% av blodvolumet brukes til å levere oksygen og næringsstoffer til hjernen.

Hjernevævet er ekstremt følsomt for mangel på oksygen: Etter 4 sekunder med akutt svikt, blir funksjonaliteten brutt. Etter 8-12 sekunder mister man bevissthet, etter 30 koma kommer. I fravær av blodstrømmen kan hjernen ikke fungere mer enn 4-5 minutter.

I praksis er tidsintervallet noe større, siden akutt hypoksi assosiert med fullstendig forsvunnelse av blodstrømmen er et sjeldent fenomen. Ofte står en person overfor en reduksjon i oksygen i blodet eller forstyrrelser i absorpsjonsmekanismen. Livsforventningen i dette tilfellet er bedre, men konsekvensene av hypoksi spenner fra herdbar til alvorlig irreversibel.

Typer av patologisk tilstand

Hypoksi er ikke en uavhengig sykdom. Denne tilstanden, som oppstår når volumet av oksygen som kommer inn i cellene, reduseres. Det er mange forskjellige faktorer som fører til dette.

Typer av etiologi

I forhold til eksterne faktorer er staten klassifisert som følger.

 • Hypoksisk - eller eksogen. Tilstanden utvikler seg på grunn av mangel på oksygen i den inspirerte luften. Den mest trivielle grunnen - et dårlig ventilert rom, inaktivitet av ventilasjon i et helt lukket rom. Klatrere støter på denne typen tilstand under oppstigningen, siden med høyden reduseres volumet av oksygen i luften.
 • Åndedrettsvern - eller åndedrettsvern. Det er brudd på arbeidet i luftveiene: lungebetennelse, forverring av bronkial astma, dysfunksjon av luftveiene, traumer og så videre. Årsakene her er åpenbare, og alle kreftene er rettet mot behandling av primær sykdom.
 • Kardiovaskulær - eller sirkulatorisk. Årsaken er en endring i blodsammensetningen, noe som bidrar til brudd på normal blodstrøm. Denne tilstanden oppstår når hjertesvikt, innsnevring av arbeidskanalen til fartøyet på grunn av trombose, aterosklerotisk plakk og så videre. Konsekvensene av hypoksi her er mye mer alvorlige, opp til et iskemisk hjerneslag.
 • Hemisk - er forbundet med en forandring i blodsammensetningen. I menneskekroppen transporteres oksygenmolekyler som et kompleks med hemoglobin. Med en reduksjon i mengden hemoglobin eller erytrocytter forblir oksygen ubundet og kan følgelig ikke overføres til cellen. Det samme bildet observeres når mekanismen for bindende hemoglobin til oksygen blir ødelagt.
 • Vev - i dette tilfellet er mekanismen for oksygenutnyttelse i cellen brutt, for eksempel når et fragment av mitokondriell respiratorisk kjede er blokkert. Denne effekten har noen giftstoffer og medisiner.
 • Overbelastning - som regel et midlertidig fenomen assosiert med overdreven belastning på muskler, nervevev eller et organ.
 • Technogenic - slik hypoksi dannes med den konstante virkningen av skadelige, giftige stoffer i enkelte næringer.
 • Blandet - noen form for hypoksi, forlenget i tide, er nok til å forårsake vevshypoksi. Her trenger du behandling av både primærform og sekundær.

Varianter av tiden for utvikling

Siden hypoksi er bare en tilstand, ikke en sykdom, kan dens formasjonshastighet være svært forskjellig.

 • Lynrask - for eksempel på grunn av blødning i luftveiene eller som følge av traumer. Hvis du ikke gir øyeblikkelig hjelp, slutter denne tilstanden med døden.
 • Akutt hypoksi i hjernen utvikler seg om noen timer. Et eksempel på det kan virke som forgiftning med cyanider som blokkerer enzymet i luftveiene. Det er også behov for hjelp her, ellers er liv eller helse ikke garantert. Imidlertid er mer tid brukt til medisinsk behandling.
 • Kronisk hypoksi i hjernen er ikke så farlig for livet, men det reduserer kvaliteten betydelig. For å kompensere for den konstante mangelen på oksygen, bruker kroppen flere forskjellige mekanismer. Imidlertid er noen av dem bare rettet mot å støtte livsaktivitet, men ikke i det hele tatt for en fullstendig restaurering av funksjoner.

De mest åpenbare kompensasjonsmekanismer inkluderer en økning i dybden og frekvensen av inngangene. I pusten begynner reserve alveoli å delta for å maksimere arbeidsflaten. Eksternt, dette manifesterer seg som en alvorlig kortpustethet, noe som betydelig begrenser mobiliteten. Dette øker hjertefrekvensen og trykket.

Det er en omfordeling av blodstrømmen: mer blod blir sendt til de indre organene, og periferien begynner å oppleve en sekundær oksygen sult. Mangel på oksygen genererer behovet for å øke antall røde blodlegemer, noe som signifikant øker risikoen for trombose.

Alt dette fører til rask slitasje og skade på kardiovaskulære og respiratoriske systemer. Derfor bør behandling av hypoksi startes i de tidligste stadiene. Senere, for å takle den smertefulle tilstanden og konsekvensene av hans kompensasjon er det mye vanskeligere.

Klassifisering ved lokalisering

Mangel på oksygen kan observeres i et bestemt område av hjernen, og kan dekke hele kroppen.

Vurder følgende typer:

 • Dissipated - en konsekvens av den generelle mangelen på oksygen i blodet. Forårsaker brudd på lav eller moderat alvorlighetsgrad. Det er kurert med den mest gunstige prognosen.
 • Sentral cerebral iskemi dannes når blodtilførselen til en del av hjernen er svekket. Årsaken er, som regel, innsnevring av fartøyet - en aneurisme, en trombus. Vanligvis er denne tilstanden en del av en større sykdom.
 • Global cerebral iskemi er fullstendig stopp av blodstrømmen.
 • Iskemisk slag - årsaken er også en kraftig innsnevring eller hindring av blodkaret. Vanligvis griper streken flere steder.

Symptomer på hypoksi

Som mange andre abnormiteter i arbeidet i sentralnervesystemet, er hypoksi ledsaget av nedsatt mental aktivitet. De første tegnene på det er vanskeligheter med å løse problemer, forverring av kortsiktig hukommelse, det vil si symptomer som lett kan tilskrives tretthet.

I den neste fasen av akutt hypoksi opplever pasienten ofte en tilstand av eufori. Overdreven energi og spenning er ledsaget av en tydelig koordineringsforstyrrelse, en rystende gang.

Til tross for selvfølelsen fra et objektivt synspunkt, blir kognitive funksjoner forverret. Excitasjon er ledsaget av lomme, men til tider kan det forårsake rødmen av huden. Synes overdreven ubehagelig svetting, pust og hjertebanken raskt.

Excitasjon erstattes av apati, døsighet, ledsaget av svimmelhet. Vision faller, "fluer" vises foran øynene, og pasienten mister bevisstheten. Svimlende passerer inn i noen av forskjellige dybder.

Selv på dette stadiet hjelper gjenopplivning ikke bare med å redde pasientens liv, men også fullstendig gjenopprette alle hjernens funksjoner. Gjenoppretting skjer i omvendt rekkefølge.

Årsaken til kronisk mangel på oksygen sykdommer assosiert med innsnevring av blodkarene, slik som cervical arterie i Osteochondrose syndrom, hypertensiv encefalopati og så videre.

Symptomer på hjernehypoksi er følgende:

 • svimmelhet, konstant ringing i ørene
 • konstant hodepine. Smerten er fjernet av vasodilaterende legemidler, men returnerer deretter;
 • Krenkelse av balanse, koordinering, tale;
 • utmattelse av kvalme og oppkast i morgen;
 • forverring av mentale evner - minneverdighet, reduksjon i effektivitet;
 • ulike søvnforstyrrelser er mulige;
 • Det er en skarp forandring i humør, tårer, irritabilitet råder, depresjon og apati utvikler seg.

Behandling av kronisk hypoksi er ikke separerbar fra behandling av den underliggende sykdommen. Bare ved å eliminere den primære faktoren, kan du lykkes ved å gjenopprette normal blodtilførsel til hjernen.

diagnostikk

Akutt hypoksi er preget av tilstrekkelig karakteristiske symptomer, noe som letter diagnosen. Symptomer på kronisk sammenfaller med de fleste symptomene på nedsatt funksjon i arbeidet i sentralnervesystemet, og i de fleste tilfeller er årsaken til utseendet av syrebrist også.

Formålet med diagnosen i hypoksi er å etablere den primære årsaken til den patologiske tilstanden.

 • Blodprøven - både generell og gass. Den første indikerer antall røde blodlegemer, sistnevnte lar deg nøyaktig opprette partialtrykket av oksygen og karbondioksid i blodet.
 • Encefalogram av hodet gir informasjon om tilstanden til hjerneceller, tilstedeværelsen av dårlig fungerende steder.
 • Rheovasography gjør det mulig å etablere tilstanden til blodkarene som leverer hjernen.
 • Angiografi - generell eller selektiv, gir et mer komplett bilde av blodstrømmen.
 • Magnetic resonance imaging er den mest informative metoden. Det er uerstattelig for mistanke om iskemi av visse deler av hjernen.
 • Kapnografi og CO-måling angir mengden karbondioksid i utåndet luft. Dermed utelukker eller bekrefter de uregelmessigheter i lungene.

behandling

Siden årsakene til tilstanden er forskjellige, brukes forskjellige metoder for å behandle hjernehypokser.

 • Eksogen form krever bare gjenoppretting av det normale oksygeninnholdet i blodet, kilden er innåndet luft. Metoden for behandling er en oksygen pute.
 • I tilfelle av respiratorisk hypoksi er behandlingen rettet mot å gjenopprette funksjonene i luftveiene. For å gjøre dette, bruk respiratoriske analeptika, legemidler som utvider bronkiene, antihypoxene.
 • Med hemisk form brukes stoffer som hjelper til med å gjenopprette funksjonen av hematopoiesis. En vanlig metode er blodtransfusjon.
 • For behandling av sirkulatorisk hypoksi, foreskrives administrering av antikoagulantia, vasodilatorer, nootropics, dekongestanter, angioprotektorer og så videre.
 • Vevform innebærer bruk av motgift, hvis grunnårsaken er forgiftning. Eventuelle tiltak for å forbedre oksygenforsyningen er akseptable: ta vitaminer, hyperbarisk oksygenering og til og med gå i friluft.

Akutt hypoksi i hjernen er en dødelig tilstand. Kronisk reduserer levestandarden betydelig. Enhver form for sykdommen krever effektiv og umiddelbar behandling.

Hypoksi i hjernen

Hypoksi av hjernen i medisin kalles vanligvis en sykdom hvor den menneskelige hjernen mottar en utilstrekkelig mengde oksygen. Denne patologiske tilstanden kan få alvorlige konsekvenser opp til koma og død. Det burde sies at døden til en person som er berørt av en slik sykdom, er svært plutselig. Symptomer og behandling av hjernehypoksi hos forskjellige pasienter er avhengige av årsakene som forårsaket sykdommen.

Årsaker til hypoksi i hjernen

Som allerede nevnt er den aller første årsaken til hjernehypoksi mangel på oksygen som tilveiebringer dette vitale organet. Slike patologi kan provoseres ved forskjellige forhold, for eksempel stigning til høyde, arbeid i gruver, i ubåter, etc. I tillegg kan mangel på oksygen også skyldes andre faktorer. Åndedrettskanaler kan ofte være tilstoppet med fremmedlegemer eller slim. Også årsaken til hjernehypoksi kan være en akutt mangel på bestemte vitaminer i menneskekroppen.

Blant andre vanlige årsaker til begynnelsen av denne sykdommen, kan vi skille mellom følgende:

 • Innånding av karbonmonoksid (for eksempel under brann);
 • Kullmonoksydforgiftning;
 • Sykdommer som forstyrrer funksjonen til luftveiene (lammelse);
 • Sterkt press på halsområdet (luftrøret).

Også på grunn av hjernehypoksi kan man klassifisere denne patologien på denne måten:

 • Dissipert hypoksi;
 • Central cerebral iskemi;
 • Global cerebral ischemia;
 • Iskemisk slag.

Dissipert hjernehypoksi blir provosert av utilstrekkelig mengde oksygen i blodet til en person og er preget av en forstyrrelse av funksjoner fra lav til middels alvorlighetsgrad.

Sentral cerebral iskemi er en forstyrret sirkulasjon i et lokalisert område, noe som kan være et resultat av ulike sykdommer (for eksempel en aneurisme eller en blodpropp som manifesterer som blokkering av blodårer). Det er viktig å merke seg at en slik tilstand er komplementet til de fleste av de kliniske infarktene. Global iskemi er fullstendig opphør av forsyning av hjernen med blod.

Alvorlig iskemisk berøring utløses også av mangel på oksygen på grunn av nedsatt blodsirkulasjon. Dette angrepet dekker mange deler av kroppen.

Symptomer på hjernehypoksi

Hver 100 gram av hjernen trenger ca. 3,3 ml oksygen hvert minutt. Når slike mengder ikke er gitt, begynner de første symptomene på hjernehypoksi å manifestere seg. De antar som regel noen vanskeligheter i utførelsen av mentale oppgaver og brudd på kortsiktig menneskelig hukommelse. I tillegg blir det i begynnelsen av sykdommen ofte observert en tilstand av økt spenning.

Pasienten kan føle overdreven energi og til og med eufori, som er ledsaget av tap av kontroll over sine egne bevegelser, rystende gang, rask puls og brudd på kognitive funksjoner generelt. I tillegg er den første fasen av hypoksi i hjernen preget av endringer i fargen på den menneskelige huden. Ofte blir den blek med en blåaktig tint, men noen ganger kan den også skaffe seg en mørk rød farge. Ofte er symptomet på hjernehypoksi på dette stadiet kaldt svette.

Den andre fasen av sykdommen er preget av en forstyrrelse i funksjonen av det menneskelige nervesystemet. Pasienten har som regel regelmessige angrep av kvalme og svimmelhet, ofte blir sykdommen ledsaget av alvorlig oppkast. I tillegg er svært ofte flere symptomer på hjernehypoksi i andre etappe nedsatt syn, hyppig mørkdannelse i øynene, generell svakhet i kroppen og til og med besvimelse.

Alvorlige tilfeller av denne sykdommen er ofte ledsaget av ødem i hjernen, noe som provoserer alvorlige lidelser i hans aktivitet på grunn av tap av betingede og deretter ubetingede reflekser. Hvis mengden oksygen i hjernen fortsetter å være under normal, blir en persons hud utsatt for følsomhet, og deretter stopper alle organer sin normale funksjon, noe som ofte fører til en tilstand av dyp koma og død.

Diagnose og behandling av hjernehypoksi

Effektiv behandling av hjernehypoksi er mulig bare etter at årsaken til sykdommen er etablert. Det avsløres både på grunnlag av pasientens medisinske historie og ved hjelp av diagnostikk ved ulike metoder:

 • Blodprøver;
 • Et elektrokardiogram som bidrar til å måle kardial aktivitet
 • Electroencephalogram, som analyserer funksjonen av hjerneceller;
 • En ekkokardiogram;
 • Beregnet tomografi av hodet;
 • Magnetic resonans avbildning av hodet;
 • Pulsoximetri, som bidrar til å etablere metning av blod med oksygen (indikatoren hos en syke er under 95%);
 • Kapnografi og andre typer studier av utåndede luftgasser.

Som allerede nevnt, er behandlingen av hjernehypoksi primært rettet mot å eliminere årsaken til sykdommen, slik at doktoren i forskjellige tilfeller foreskriver forskjellige prosedyrer. For eksempel, med en lett form, er det noen ganger tilstrekkelig å ventilere et rom eller gå i frisk luft, mens alvorlige forhold krever alvorlige medisinske prosedyrer. Så det er mulig å skille separate metoder for behandling av hjernehypokser avhengig av sin spesifikke type:

 • Eksogen hypoksi innebærer bruk av oksygenutstyr (oksygenmasker, ballonger, puter);
 • Respiratorisk hypoksi krever bruk av narkotika som gjenoppretter arbeidet i luftveiene. Noen ganger er kunstig ventilasjon foreskrevet;
 • Hemicemisk hypoksi elimineres ved transfusjon og oksygenbehandling;
 • Sirkulasjonshypoksi i hjernen innebærer bruk av narkotika med kardiotropisk effekt, med sikte på å forbedre mikrosirkulasjonen;
 • Med vevshypoksi foreskrives legemidler som gjenoppretter oksygenutnyttelse av vev, og noen ganger brukes ventilasjon.

I tillegg, ofte med mangel på oksygen, anbefaler leger at de tar vitaminer og går i frisk luft.

Metoder for å bekjempe hypoksi (oksygen sult i hjernen)

Med utilstrekkelig inntak av oksygen i hjernen utvikler hypoksi. Fasting av vev oppstår på grunn av mangel på oksygen i blodet, et brudd på bruken av det ved perifert vev eller etter at blodstrømmen til hjernen er stanset. Sykdommen fører til irreversible forandringer i hjerneceller, forstyrrelser i sentralnervesystemet og andre alvorlige konsekvenser.

Årsaker til oksygen sult

I begynnelsen er det en dysfunksjon av hjernens mikrosirkulasjon, en endring i tilstanden til blodkarets vegger, nevrocyter, degenerasjonen av hjernevævets områder. I fremtiden er det en mykning av celler eller gradvis utvinning med rettidig behandling.

Hovedårsakene til hypoksi i den akutte hjernen:

 • akutt hjertesvikt;
 • asfyksi;
 • tverrgående hjerteblokkering;
 • craniocerebral trauma;
 • aterosklerose;
 • overførte operasjoner på hjertet;
 • karbonmonoksid forgiftning;
 • tromboembolisme av cerebral fartøy;
 • iskemisk sykdom;
 • slag;
 • sykdommer i luftveiene;
 • anemi.

Kronisk hypoksi utvikles når man arbeider i ugunstige forhold, som bor i fjellområder hvor luften er sparsom. Gradvis deponering av aterosklerotiske plakk på veggene av karene fører til en reduksjon i lumen i arteriene, og senker blodstrømmen. Hvis det er en fullstendig blokkering av fartøyet, dør hjernevevet av, et hjerteinfarkt utvikler seg, noe som kan føre til alvorlige komplikasjoner, død.

Symptomer på hypoksi

Tegn på oksygen sult varierer avhengig av form av patologi. Ved akutt hypoksi blir motor og psykomotorisk oppblåkning observert hos pasienter, hjertebanken og pusten blir raskere, hudputer blir blekere, svette blir verre, "midges" flutter før øynene. Gradvis endres tilstanden, pasienten roer seg, blir stiv, søvnig, det blir mørkt i øynene, det er støy i ørene.

I neste stadium mister personen bevissthet, det kan være kloniske krampe, kaotiske muskelkontraksjoner. Bevegelsesforstyrrelser ledsages av spastisk lammelse, en økning, og deretter utryddelsen av muskulære reflekser. Angrepet utvikler seg veldig raskt, innen 1-2 minutter kan koma oppstå, slik at pasienten snarest skal gi medisinsk hjelp.

Hypoksi av kronisk hjerne er langsom. Det er preget av konstant tretthet, svimmelhet, apati, depressiv tilstand. Ofte forverres hørsel og syn, arbeidskapasiteten reduseres.

Neurologiske tegn på hypoksi hos voksne:

 • Med diffus organisk hjerneskade utvikler posthypoksisk encefalopati, ledsaget av visuelle, taleforstyrrelser, bevegelseskoordinasjonsforstyrrelser, lemskjelving, tretthet av øyeboller, muskelhypotensjon.
 • Med delvis nedsatt bevissthet manifesteres symptomer på hypoksi av sløvhet, nummenhet og bedøvelse. Personen er i undertrykt tilstand, hvorfra den kan trekkes tilbake under vedvarende behandling. Pasienter beholder beskyttende reflekser.
 • Asthenisk tilstand: økt tretthet, utmattelse, forverring av intellektuelle evner, motorisk angst, lav arbeidsevne.

Hypoksi i hjernen er lynrask, akutt og kronisk. I det akutte stadiet utvikler tegnene på oksygenmangel raskt, og den kroniske sykdommen utvikler seg gradvis, med mindre uttalt tegn på ubehag.

Akutt hypoksi er ledsaget av hjerneødem, en dystrofisk forandring i nevroner. Selv etter normalisering av oksygenavgivelse til hjerneceller, fortsetter degenerative prosesser og fremgang, noe som fører til dannelsen av mykede foci. Kronisk hypoksi av hjernevev forårsaker ikke markante endringer i nerveceller, så når pasientene er gjenopprettet, blir pasientene fullstendig gjenopprettet.

Typer av hypoksi

Avhengig av årsakene som forårsaket oksygen sult, er hjernehypoksi klassifisert:

 • Eksogen form av sykdommen utvikler seg med mangel på oksygen i luften.
 • Respiratorisk hypoksi i hjernevevet oppstår når øvre luftveier (astma, lungebetennelse, svulster) forstyrres, overdosering av narkotiske stoffer og mekaniske skader på brystet.
 • Den hemiske hypoksen i hjernen diagnostiseres dersom transport av oksygen ved blodceller forstyrres. Patologi utvikler seg med mangel på hemoglobin, erytrocytter.
 • Sirkulasjon utvikler seg i strid med hjernesirkulasjonen på grunn av hjertesvikt, tromboembolisme, aterosklerose.
 • Vevshypoksi forårsaker forstyrrelser av oksygenutnyttelsesprosessen av celler. Bly til dette kan være en blokkasjon av enzymsystemer, forgiftning med giftstoffer, medisiner.

koma

Ved avslutning av fôring kan О2 hjernevæv leve 4 sekunder, i 8-10 sekunder mister personen bevissthet, i løpet av et halvt minutt forsvinner aktivitet av en hjernebark, og pasienten går inn i koma. Hvis blodsirkulasjonen ikke gjenopprettes innen 4-5 minutter, dør vevet.

Symptomer på akutt oksygen sult i hjernen, det vil si koma:

 • Subkortisk koma forårsaker inhibering av arbeidet i hjernebarken og subkortiske formasjoner. Pasienten er disorientert i rom og tid, reagerer dårlig til tale, ytre stimuli, kontrollerer ikke vannlating og avføring, hans muskelton er forhøyet, reflekser blir undertrykt, hjertefrekvensen øker. Åndedretthet er uavhengig, elevernes reaksjon på lys er bevart.
 • Den hyperaktive koma forårsaker dysfunksjon av de fremre delene av hjernens symptomer manifesteres ved kramper, mangel på tale, reflekser, hypertermi, uregelmessig blodtrykk, respiratorisk depresjon, svak pupillær reaksjon på lys.
 • Med "treg koma" er medulla oblongata påvirket. Reaksjoner på ytre stimuli er helt tapt, reflekser er fraværende, muskeltonen reduseres, respirasjonen er overfladisk, blodtrykket senkes, elevene er dilaterte og reagerer ikke på lys, og kramper oppstår periodisk.
 • Terminal koma er fullstendig opphør av hjernen. En person kan ikke puste alene, kraftig senkende blodtrykk, kroppstemperatur, det er ingen reflekser, muskelatoni observeres. Pasienten er på kunstig vedlikehold av prosesser med evne til å leve.

Langvarig oksygen sult i hjernen, koma i fjerde etappe har høy risiko for død, død forekommer i mer enn 90% av tilfellene.

Hypoksisk form for hypoksi

Med lavt oksygentrykk i luften utvikler hypoksisk hypoksi. Årsaken til patologien er:

 • puster i lukkede rom: tanker, ubåter, bunkere;
 • med en rask oppstigning på fly;
 • med langvarig oppstigning eller opphold i fjellet.

Mangel på oksygen i luften fører til en reduksjon av konsentrasjonen i lungens alveol, blod og perifert vev. Som et resultat avtar hemoglobinnivået, kjemoreceptorene blir irritert, økningen i respiratorisk senter øker, hyperventilering, alkalose utvikler seg.

Brutt balanse mellom vann og salt, reduserer blodkarets tone, forverrer blodsirkulasjonen i hjertet, hjernen og andre vitale organer.

Symptomer på hypoksisk hypoksi:

 • Tilstrømningen av energi, akselerasjon av bevegelser og tale.
 • Takykardi og kortpustethet under trening.
 • Krenkelse av koordinering av bevegelser.
 • Rask pust, dyspné i ro.
 • Redusert effektivitet.
 • Nedskrivning av korttidshukommelse.
 • Døsighet, døsighet;
 • Parese, parestesi.

På siste stadium er hjernehypoksi preget av bevissthet, utseende av krampe, muskelstivhet, ufrivillig vannlating, avføring, koma. Når du klatrer til en høyde på 9-11 km over havet, blir kardial aktivitet brutt, undertrykkelse, og forsvinner helt, koma og klinisk død.

Metoder for terapi

Hvis pasienten er diagnostisert med akutt hjernehypoksi, er det viktig for behandlende lege å sikre vedlikehold av kardiovaskulær, respiratorisk system, normalisere metabolske prosesser, forhindre acidose, forverre tilstanden av hjernevev.

Hvordan behandle hypoksi i tilfelle cerebral sirkulasjon? Pasienter er foreskrevet vasodilatormidler, antikoagulantia, blodfortynningsmidler. Legemidler velges under hensyntagen til årsakene til utviklingen av patologi.

For å behandle hypoksi, benyttes også følgende metoder:

 • craniocerebral hypothermia;
 • hyperbarisk oksygenering;
 • ekstrakorporeal sirkulasjon.

Neuroprotectants, nootropic drugs og antihypoxants beskytter nervecellene og fremmer deres utvinning. Decongestants brukes til hevelse i hjernen. Behandling av effekten av hypoksi utføres av narkotika, neuroleptika.

Hvis hypoksi i hjernen førte til koma, er pasienten koblet til enheten av kunstig ventilasjon, intravenøst ​​injisert midler som øker blodtrykket, normaliserer hjertefrekvensen og blodvolumet. Og også symptomatisk behandling blir brukt, årsaker til oksygenmangel er eliminert.

Akutt eller kronisk hypoksi av hjernen oppstår når oksygenforsyningen av hjernekonstruksjoner forstyrres. Sykdommen kan føre til irreversible forandringer i kroppens celler, nerverstammer, alvorlig funksjonshemning og død av pasienten. Med rettidig omsorgspleie er det mulig å minimere den patologiske prosessen og gjenopprette hjernens arbeid.

Oksygen sult i hjernen

Uten oksygen er det menneskelige liv truet, selv om det ikke var i flere minutter. Hypoksi i hjernen indikerer mangel på inntak av dette nyttige stoffet i kroppen, eller at rekkefølgen av uttak av karbondioksid fra blodet forstyrres.

Mangel på oksygen i hjernen er farlig ved irreversible prosesser som oppstår i dette tilfellet. Med kontinuiteten i prosessen med å gi kroppen oksygen, truer ingenting en person, men en funksjonsfeil i luftveiene eller transportelementene i blodstrømmen - og hjernen påvirkes først.

Egenskaper av staten

Hypoksi i hjernen er en tilstand av kroppen som allerede kan føre til andre patologier. Noen sekunder er nok for alle indre organer og systemer å slutte å fungere. Derfor kalles hjernens hypoksi kritisk for ethvert levende vesen.

Ved 15. sekund stopper hjernens aktivitet, noe som fører til koma. Og hver påfølgende sekund oppfordrer irreversible prosesser.

Det er derfor at hvis akutt hypoksi skjedde langt fra en medisinsk institusjon, hvor det er leger og nødvendig utstyr for gjenopplivning, er sjansene for at en person skal overleve ekstremt lav. Overlevelsesraten i slike tilfeller overstiger ikke 4-5%.

Viktig! Nok 3-4 minutter oksygen sult i hjernen, slik at en person dør. Hos spedbarn og småbarn er denne perioden enda mindre.

Fare for hypoksi under graviditet og fødsel, fordi barnets og / eller fostrets liv er i fare: det kan dø eller få komplikasjoner som fører til funksjonshemming. Leger identifiserer følgende årsaker, som provoserer denne tilstanden hos nyfødte:

 1. Parturienten har alvorlige helseproblemer i alvorlig form, som forgiftning, leukemi, hjertesykdom, etc.
 2. Det er et problem med navlestrengen som oppstår på grunn av mangler, feil presentasjon av fosteret, forsinket graviditet, med langvarig eller rask levering.
 3. Mangel på føtal utvikling, hjertesykdom, komplikasjoner av smittsomme sykdommer, intrakranielt traumer og konflikt med Rh-faktor av mor og barn.
 4. Asfyksi på grunn av luftveisobstruksjon.

Viktig! Langvarig oksygenmangel i fosteret fører til irritasjon av luftveiene, på grunn av dette begynner barnet å puste slim, blod, fostervann. Ved første innånding vil pneumothorax oppstå, noe som fører til barnets død.

Hypoksi av hjernen er delt inn i arter etter etiologi, utviklingstid og lokalisering.

Ifølge etiologien

Hvis du tar hensyn til eksterne faktorer, kan hjernens hypoksi deles inn i følgende typer:

 1. Hypoksisk når det er mangel på oksygen direkte i luften. Dette skyldes ofte dårlig ventilasjon av lokaler, mangel på ventilasjon i fullt lukkede rom. Symptomene på hjernehypoksi oppleves av klatrere, fordi jo høyere, jo mindre oksygen i luften.
 2. Åndedrettsvern, når det er en funksjonsfeil i åndedrettssystemet som følge av sykdommer eller dysfunksjoner i luftveiene.
 3. Kardiovaskulær, forårsaket av endringer i blodsammensetningen, som forstyrrer sin normale kurs: hjertesvikt, smalere kanalarbeidere på grunn av trombose, aterosklerose. Slike hypoksier kan føre til iskemisk hjerneslag.
 4. Hemisk, assosiert med endringer i blodsammensetningen. Oksygen transporteres gjennom kroppen av hemoglobinmolekylet. Og hvis det er et underskudd i det, vil oksygen forbli ubundet og kan ikke komme inn i cellene.
 5. Vev, når kroppen ikke kan bruke karbondioksid fra cellene. Oftest oppstår på grunn av blokkering av et fragment av mitokondriell respiratorisk kjede provosert av en gift eller en rekke stoffer.
 6. Overbelastning, som er et midlertidig fenomen med overdreven belastning på det muskulære, nervøse vevet eller direkte organet.
 7. Technogenic, provosert av skadelige stoffer i produksjon og lignende.
 8. Blandet, noe hypoksi, som førte til en vevstype patologi.

Etter eksponeringstid

På grunn av at hypoksi ikke er en sykdom, men en tilstand, er utviklingshastigheten ekstremt viktig. Separat sine tre typer:

 1. Lyn raskt, utvikler seg raskt, for eksempel med traumer eller blødninger til midten av pusten. Det spiller ingen rolle, med en voksen det skjedde, eller med et barn, uten nødhjelp vil pasienten dø.
 2. Akutt, når det gjelder utvikling, vil det ta et par timer, noe som ofte er tilfelle med cyanidforgiftning, som blokkerer enzymene i luftveiene. Tiden for beredskapsbehandling går i minutter, fordi jo raskere det skjer, desto større sjanse til å bevare pasientens helse og liv.
 3. Kronisk, som ikke bærer en trussel mot pasientens liv, men forverrer kvaliteten betydelig. Kroppen bruker alle mekanismer for å uavhengig fylle hjernen med oksygen, bare for å opprettholde sine vitale funksjoner, men det vil ikke være en fullstendig restaurering av funksjoner.

Ved lokalisering

Leger deler opp lokalisering av hjernehypoksi i fire hovedtyper:

 1. Dissipated når det er generell mangel på oksygen i blodet, noe som fører til brudd på lav og middels alvorlighetsgrad. Samtidig har den mest gunstige prognosen for pasienten.
 2. Central, cerebralt, iskemisk angrep, når blodtilførselen til et bestemt område av hjernen er svekket på grunn av en aneurysm, trombose på grunn av en mer omfattende patologi.
 3. Globalt, cerebralt, iskemisk angrep, hvor blod ikke kommer helt inn i hjernen.
 4. Stroke iskemisk type, årsaken til hvilken er den hurtige innsnevringen og / eller hindringen av blodstrømmen. Med ham vil flere tomter bli rammet på en gang.

Symptomer på oksygen sult i hjernen

Det kliniske bildet med mangel på oksygen i hjernen er spesiell, og effekten er vanskelig å overse:

 • økt spenning, når det er vanskelig å kontrollere ansiktsuttrykk, handlinger, oppførsel;
 • Hodet og hele kroppen blir dekket med kaldt svette, slik at kroppen selvstendig takler hypoksi;
 • huden blir unaturlig farge, som umiddelbart tiltrekker seg fremmede, ofte blir ansiktet rødt eller blek med cyanose;
 • sentralnervesystemet vil bli hemmet, og hjernens strukturer er skadet, noe som vil resultere i ujevn tale, forringelse av hørsel, mørkere i øynene, besvimelse osv.
 • tegn på tap av både ubetingede og betingede reflekser på grunn av puffiness i hjernen, som denne tilstanden førte til.

Jo høyere en persons følsomhet for hypoksisk skade, jo mer sannsynlig at han vil falle inn i koma. Når hovedkroppsenteret er slått av, kan hjertet, blodstrømmen, all vital aktivitet av en organisme stoppe. Derfor er selv et kortsiktig angrep så farlig.

Menneskelige forsvarsmekanismer i hypoksi

Selv et for tidlig barn på nivå med ubetingede reflekser vil kjempe for livet sitt. Under hypoksi utløses en rekke beskyttelsesmekanismer hos mennesker:

 • økning i hyppigheten av å puste, blir den dyp, og deretter intermitterende, sjeldne, overfladiske;
 • øker frekvensen og kontraktiliteten til hjertet, øker blodtrykket slik at mer oksygen kommer inn i kroppens vev;
 • sult fører til utvinning av blodreserver fra leveren og milten, slik at transporten kan foregå raskere;
 • alle funksjonelle organer bremser arbeidet sitt for å optimalisere prosessen;
 • alternativ energiutvinning på grunn av nedbrytning av karbohydrater ved prinsippet om anaerob glykolyse, som provoserer acidose.

Til tross for overflod av mekanismer, vil de til slutt føre til organismenes død, siden feilene som oppstod når de er inkludert, er uforenlige med livet. Etter at blodtilførselen er fjernet fra organene, vil de gradvis falme og gjenopprette funksjonaliteten, selv med hjelp av leger er ikke alltid mulig.

Derfor er det viktig å ikke la kroppen nå dette stadiet, noe som kun er mulig dersom gjenopplivingstiltak startes i tide.

diagnostikk

Selv hjemme kan du diagnostisere et angrep av akutt hypoksi på grunn av et karakteristisk klinisk bilde. Men den kroniske formen for hypoksi ligner en funksjonsfeil i sentralnervesystemet og oppstår ofte på grunn av det. Derfor vil legen utpeke tiltak som etablerer grunnårsaken til tilstanden, det være seg cervikal osteokondrose eller en svulst. Alkoholisme fører også til kronisk hypoksi.

 • blod for generell og gassanalyse;
 • ultralyd;
 • EEG;
 • reovasography;
 • angiografi;
 • MRI;
 • kapnografi;
 • CO-Metry.

I alvorlige tilfeller kan alle disse kontrollene utføres, men oftere er det et kompleks med 3-4 aktiviteter, som er tilstrekkelig for diagnosen.

Nødbehandling og behandling

Alle aktiviteter skal være rettet mot å gjenopprette pust, gassutveksling og stabilisering av pasienten, og først da for rehabilitering. Og folks måter passer ikke her. Samtidig er det nødvendig å fastslå årsaken til tilstanden og eliminere den slik at organets vitale funksjoner ikke trues.

For eksempel, hvis en tenåring ble syk i en tett bus, må den bli tatt i frisk luft eller sette ham en oksygen pute. For å øke hastigheten på prosessen, trenger du en injeksjon av et brokodilaterende legemiddel. Hvis årsaken er i hypertensive krisen, kan Riboxin brukes. Men hvert tilfelle er annerledes.

Viktig! Nødhjelp er anrop av et ambulanseteam og tilførsel av gjenopplivingstiltak i en slik situasjon.

Generell medisinbehandling er bygget på forberedelser:

 • normalisere arbeidet i det vaskulære systemet;
 • å forbedre blodtilførselen
 • fortynner blod
 • eliminere aterosklerotiske vaskulære lesjoner;
 • å lindre smerte, kvalme
 • som styrker kroppen.

Hos nyfødte

Å ha en baby er allerede en komplisert prosess, men hvis barnet er vanskelig å puste, vil legen fjerne veien av slim, fostervann rester og introdusere surfakanty å eliminere deres hevelse. Ofte uten kunstig åndedrett kan ikke gjøre. Den nyfødte er plassert i et spesielt kammer med høyt oksygeninnhold og trykk for å raskt fylle underskuddet.

Hos voksne

Etter nødtiltak og stabilisering av pasienten, må han ta alle tiltak for å forandre livsstilen, hvis de er årsaken til hypoksi. Så, røykere, hvis de ikke helt kan forlate den vanlige vana, bør være mindre i lukkede rom, og oftere skal de være ute og utføre spesielle pusteøvelser.

Hvis årsaken til giftet, vil legene introdusere motgift til å nøye nøytralisere dem og bringe personen tilbake til normal. Hver sak behandles på egen måte. Og forebygging er en for alle tilfeller - en sunn livsstil og kontroll over helsen din.

effekter

Med hypoksi lider ikke bare hjernebarken, men alle dets strukturer lider også. Og konsekvensene vil avhenge av hvor raskt angrepet skjedde. Dessverre resulterer den øyeblikkelige, subakutte og akutte type hypoksi i et dødelig utfall, unntatt i tilfeller der gjenoppliving ble gitt umiddelbart etter angrepet. Kronisk oksygenmangel påvirker gradvis hjernevævet, noe som fører til:

 • oppkast og kvalme;
 • svimmelhet;
 • forvirring og bevissthetstap
 • problemer med tale, hørsel og syn;
 • systematisk smerte i hodet.

Forutsatt at det ved et hypoksisk angrep vil bli tilbudt rettidig assistanse av et team av høyt kvalifiserte leger, vil gjennomføre hensiktsmessig behandling og forebyggende tiltak, er det en god sjanse for fullstendig gjenoppretting av hjernefunksjoner.

Men hvis det kommer fra kronisk hypoksi, som ikke har blitt behandlet i lang tid, kan det ikke unngås alvorlige konsekvenser.

Selv om de starter behandling, er det umulig å gjenopprette hjernen til sin tidligere tilstand, og personen vil lide av virkningen av oksygen sult.

Hypoksi i hjernen: årsaker, symptomer og diagnose

Oksygen er grunnlaget for alt liv på vår planet. Hvis uten mat kan en person leve i flere måneder uten vann - noen dager, så uten oksygen - bare noen få minutter. Alle organer og vev i kroppen er følsomme for oksygenmangel, men mest av alt - hjernen, det kalles det "kritiske organet" i hypoksi (oksygen sult av vev).

på hjernens blodstrømningshastigheten rangert først i kroppen, er dens programvare får 20% av det øyeblikk volumet av blodstrømmen, og dette er et meget høyt tall. Uten å forstyrre funksjonen av hjernevevet kan motstå bare 4 sekunder av akutt hypoksi, etter bare 8-12 sekunder etter opphør av blodstrømmen utvikler tap av bevissthet, forsvinner etter 20-30 sekunder, ble aktiviteten av hjernebarken og personen faller i koma. Hvis du ikke justerer blodtilførselen i 4-5 minutter, vil hjernen dø. Fordi det er viktig å ha en idé om hva hjernen hypoksi, til de viktigste årsaker som fører til det, i tide hindre alvorlige konsekvenser.

Hjernen bruker mer oksygen enn andre organer i kroppen, men lider først i sin mangel

Årsaker og typer hypoksi

Hypoksi i hjernen er ikke en isolert sykdom, det er en patologisk tilstand, som det kan være svært mange, både eksterne og interne faktorer. Det oppstår ved utilstrekkelig tilførsel av vev med oksygen eller forstyrrelse av bruken av cellene selv.

Avhengig av årsaken til hypoksi oppstår:

 • Eksogen (hypoksisk) - Dette er oksygen sult, som utvikler seg når mengden oksygen i miljøet reduseres. Dette skjer for eksempel når du klatrer fjell. Som du vet, reduserer oksygenmetningsgraden med luft med hver meter høyde, så klatring av en uutdannet person kan føre til fjellsykdom (hypoksisk hypoksi). En lignende situasjon kan observeres ved funksjonsfeil i innendørsbruk, på ubåter, i mellomrom, i flygende kjøretøy.
 • Åndedrettsvern Er mangel på oksygen i kroppen, som utvikler seg på grunn av en funksjonsfeil i respiratoriske organers arbeid. For eksempel, bronkial astma, lungebetennelse, bronkopulmonal apparat tumor abnormitet i luftveiene sentrum (overdose narkotiske stoffer, hjerne- og ryggmargsskade), lammelse av åndedrettsmuskulaturen, bryst skader og så videre.
 • Sirkulatorisk (kardiovaskulær) - denne oksygen sulten av vev på grunn av brudd på hemodynamikk eller lokal blodsirkulasjon i hjernen. Hovedårsakene er hjertesvikt, sjokkbetingelser, brudd på lokal blodstrøm på grunn av trombose, emboli, aterosklerotisk plakk. Sistnevnte årsaker kan utløse utviklingen av hjernens akutte iskemiske hjerneslag.
 • Den hemiske (blod) - utvikler i strid med oksygentransport av blodceller. Som kjent er oksygenmolekyler levert til alle celler i hemoglobinbundet tilstand. Hvis ikke nok røde blodlegemer eller hemoglobin (anemi), eller avbrutt bindingen hemoglobin med oksygen (forgiftning metgemoglobinobrazuyuschimi giftstoff) i blodet, da blodet hypoksi.
 • Vev (histotoksisk) - utvikler seg i strid med oksygenutnyttelse av celler, for eksempel ødeleggelse eller blokkering av enzymsystemer som deltar i respirasjon av vev (noen giftstoffer, medisiner).

På tidspunktet for utviklingen av hypoksi, utmerker seg flere av sine typer:

 • lynrask - utvikler seg i flere sekunder og minutter, for eksempel blødning i luftveiene;
 • akutt - forekommer innen få timer, for eksempel forgiftning med metamoglobindannende forbindelser;
 • kronisk - varer lenge, for eksempel med kronisk hjertesvikt, cerebral aterosklerose, dyscirculatory encefalopati.

Aterosklerose av karene er den vanligste årsaken til kronisk cerebral hypoksi

Konsekvenser av hjernens hypoksi

Lyn og akutt hypoksi i hjernen, som regel, fører alltid til døden dersom gjenopplivning ikke er gitt i tide. I andre tilfeller er effekten av hypoksi avhengig av omfanget og plasseringen av skade på hjernevævet.

Disse pasientene utvikle en rekke cerebrale lidelser, nevrologiske underskudd, som svimmelhet, kronisk hodepine, taleforstyrrelser, hukommelse, syn og så videre. Hvis pasienten skal gjennomgå adekvat rehabilitering, i fremtiden kanskje full gjenopptakelse av hjernen fungerer, men i de fleste tilfeller er det rester fenomener i varierende grad.

Hvis akutt behandling i akutt hypoksi ikke er rettidig, er andelen dødsfall svært høy

Kronisk hypoksi har en gunstigere prognose for livet, men det reduserer kvaliteten. Menneskekroppen har en unik evne til å tilpasse seg skiftende livsbetingelser, inkludert liv i forhold til delvis oksygen sult:

 • dybden og hyppigheten av pusten øker (eksternt manifestert som kortpustethet), reservere alveolene i lungene begynner å fungere for å øke "absorberingsområdet" for oksygen;
 • øket puls (puls inntreffer), økt blodtrykk (hypertensjon utvikles) omfordelt blodstrøm (avtar i perifere vev som truer og forbedret trofiske forandringer i vitale organer, hjerne, hjerte, lever, etc.);
 • Benmargen produserer et økt antall erytrocytter (utvikling av erytrocytose), og dette truer en økt risiko for trombose;
 • Sikkerhetsbeholdere dannes, noe som gir det hypoksiske stedet med en ekstra del av blod og oksygen.

Det er veldig uheldig, men de adaptive mekanismene i menneskekroppen er ufullkomne. De gir vital aktivitet, men fører til sekundære patologiske forandringer.

Således, hvis hypoksi ikke elimineres i tide, begynner hele kroppen å lide, noe som før eller senere vil føre til dekompensasjon og nye forverrende symptomer.

Symptomer på hypoksi i hjernen

Tegn på akutt hypoksi utvikles avhengig av årsaken. Men det er universelle symptomer som er forbundet med noen form for hypoksi.
For det første er det tegn på overeksponering av nervesystemet, som i noen minutter etterfølges av symptomer på hennes undertrykkelse og bevissthetstap. Pasienten blir agitert, pusten og hjertebanken er rask, eufori blir observert, huden er blek med en klissete og kald svette. Umiddelbart faseskift på eksitasjon fase kommer hemming av hjernefunksjoner - slik apatisk pasienten føler svimle, døsighet, blinkende "flyr" foran øynene, delvis brutt første bevissthet (sløvsinn, sløvhet, søvnighet), deretter - med utvikling av helt forskjellig dybder koma. Først faller overfladisk og så dyp ubetinget refleks, pust og hjertestopp.

Hvis pasienten i det øyeblikket får tilstrekkelig beredskapsbehandling (i henhold til ABCD-gjenopplivningsprinsippet), så, hvis vellykket, returneres alle funksjoner til det motsatte.

Symptomer på kronisk hypoksi i hjernen er mye mer varierte. Om cerebral insuffisiens kan man tenke på med følgende pasientklager:

 • vedvarende svimmelhet;
 • hyppige humørsvingninger;
 • vedvarende hodepine;
 • støy og ringing i ørene;
 • periodisk kvalme og oppkast om morgenen;
 • progressiv minneverdigelse;
 • manglende evne til å konsentrere oppmerksomheten i lang tid;
 • rask tretthet;
 • taleforstyrrelser, koordinering;
 • progressiv reduksjon av mentale funksjoner, inkludert demens;
 • søvnforstyrrelser (døsighet i løpet av dagen, søvnløshet om natten);
 • utvikling av en depressiv tilstand eller andre psykiske lidelser;
 • irritabilitet, tearfulness, touchiness;
 • dårlig beherskelse av ny informasjon og redusert mental ytelse.

Hodepine, tretthet, døsighet, nedsatt ytelse er de første tegn på hjernehypoksi

Den mest slående eksempler nosologisk kronisk cerebral hypoksi kan tjene cerebral arteriosklerose, encefalopati, hypertensiv encefalopati, søvnapné syndrom, vertebral arterie syndrom med cervical Osteochondrose.

Diagnose av hypoksi

Diagnostikk av den generelle hypoksien i kroppen er mye lettere enn å etablere en diagnose av hjernens lokale hypoksi. Til dette formål er det tilstrekkelig å analysere symptomene på patologi og sykdommens historie. Skår graden av reduksjon i blodoksygennivå hjelpemetoder, slik som pulsoksometri (ved å måle graden av oksygenmetning), bestemmelse av hvilken type av alkali-syrebalansen i kroppen, og den gassformige sammensetning av venøse og arterielle blod. Disse undersøkelsene er tilstrekkelige for å fastslå hypoksi, men for å finne årsaken vil det bli behov for flere undersøkelser, som velges avhengig av tilstandens påståtte etiologi. For eksempel, MR for mistanke om slag, laboratoriet blodprøver for mistenkt forgiftning.

Kronisk hypoksi, er ofte ikke ledsaget av en signifikant reduksjon i blodoksygenmetning, siden kroppen får tid til å tilpasse seg slike patologier og ofte er lokal ischemi (hjerne). Derfor, for å bestemme årsaken, spilles en viktig rolle av sykdommens historie (hvilken nosologisk danner personen er syk). For eksempel, hvis det er koronar hjertesykdom, det kan mistenkes cerebral arteriosklerose, og hvis - hypertensjon, den discirculatory encefalopati, cervical Osteochondrose - vertebral arterie syndrom.

Vil bidra til å bekrefte iskemiske endringer i hjernen:

 • MR og CT, PET-CT;
 • EEG;
 • rheovasography;
 • ultrasonografi med studien av blodstrømskarakteristikker ved hjelp av Doppler;
 • generell og selektiv angiografi.

I hvert tilfelle er diagnoseprogrammet individuelt, avhengig av graden av hjerneskade, generell helse og årsaken til det.

Behandling av hjernehypokser avhenger av årsakene til forekomsten. Bare ved å eliminere den etiologiske faktoren, er det mulig å oppnå positiv dynamikk.

Hvis etiotropisk terapi ikke er mulig, utføres symptomatisk behandling. Foreskrive medikamenter for å normalisere blodsirkulasjon, regulering av vaskulær tone, nootropiske medikamenter, medikamenter for svimmelhet og hodepine, anti-depressiva og sovemidler, styrkende midler og vitaminer krovorazzhizhayuschie og anti-aterogene midler.

Hypoksi av hjernen hos nyfødte

Hypoksi av hjernen hos nyfødte barn kan forekomme, både i løpet av intrauterin utvikling og i fødsel. Blant hele neonatalpatologien er denne tilstanden mest vanlig. Alvorlig hypoksi kan føre til dannelse av defekter hos fosteret, for tidlig fødsel, fosterdød av baby, dødfødsel, alvorlig funksjonshemming og barnedødelighet i nyfødtperioden.

Blant de viktigste årsakene til denne tilstanden er:

 • alvorlig somatisk og obstetriske maternelle sykdommer (hjerteinsuffisiens, rus, fetoplacental insuffisiens, Abruptio placenta, navlestreng sykdom);
 • patologi av fosteret og nyfødte (genetiske sykdommer, misdannelser, smittsomme lesjoner, cerebralt traume av nyfødte);
 • asfeksi av nyfødte i fødsel, aspirasjon av fostervann, mekonium, fødselstrauma, ødem i barnets luftveier.

Ofte oppstår hypoksi i hjernen i fosteret når moren får alkohol, noen medisiner, med røyking, narkotikamisbruk, med yrkesmessige og miljømessige farer. Derfor er helsepersonens helse og fremtid avhengig av morens oppførsel.

Hypoksi av hjernen hos et nyfødt barn er en farlig tilstand som kan føre til psykiske og fysiske utviklingsforstyrrelser

Behandling av hypoksi hos nyfødte er en vanskelig oppgave. Umiddelbart etter fødselen gjennomføres gjenopplivning (frigjøring av øvre luftveier, taktil stimulering og kunstig åndedrettsvern). Ytterligere terapi avhenger av årsaken hypoksi: de prematuritetsretinopati administrert tensider i traumatisk hjerneskade - dekongestanter terapi, nootropisk behandling under infeksjon - antibakteriell terapi.

Hvis du merker tegn på cerebral hypoksi hos deg selv eller barnet ditt, må du sørge for å søke medisinsk hjelp, fordi hvert minutt i hjernen uten oksygen kan stå deg helse eller liv.

Hypoksi er ikke en sykdom, men en patologisk tilstand (akutt eller kronisk), som er ledsaget av oksygen sult i hjernen og andre organer. Årsakene til hypoksi er mange. Bare ved å eliminere dem, kan du kvitte seg med symptomene på hjernehypoksi.

Les Mer Om Fartøyene