Årsaker og behandling av hypotensjon, karakteristiske symptomer, en gjennomgang av sykdommen

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er hypotensjon, dens typer og symptomer. En detaljert gjennomgang av behandlingsmetoder med og uten medisiner.

Hypotensjon - senking av blodtrykk (forkortet blodtrykk) under 105/65 mm Hg. Art. (millimeter kvikksølv) hos menn og 95/60 mm Hg. Art. hos kvinner viser de en patologi. Normalt humant press er omtrent 120/80.

Ved hjelp av en tonometer kan du oppdage hypotensjon

Ikke bare de faktiske tallene kan være en indikasjon på sykdom, men også deres relative endringen: for eksempel for folk som vanligvis er trykket 140/80 mm Hg. Art., AD 100/70 - katastrofalt lav.

Hypotoni påvirker omtrent en tredjedel av verdens befolkning. Blant barn er problemet vanlig i ikke mer enn 3% av tilfellene for hele barnets alder (fra fødsel til 15 år).

Hvis du står overfor dette problemet, ikke fortvil, da moderne medisin gir et tilstrekkelig arsenal av ikke-medisiner og medisiner.

Leger som håndterer dette problemet - kardiologer, terapeuter, nevrologer.

Typer og årsaker til hypotensjon

1. Variant av norm eller fysiologisk hypotensjon

Denne typen lavtrykk krever ikke behandling. Hovedforskjellen fra patologisk hypotensjon er fraværet av årsaker som forårsaket lavt blodtrykk. Imidlertid er det fortsatt nødvendig å overvåke BP med fysiologisk hypotensjon, da det under visse forhold kan utvikles (dvs. sifferene reduseres ytterligere) eller gå inn i hypertensjon.

Den som har lavt blodtrykk i denne form:

 • På sportsfolk som er engasjert profesjonelt og trener mye. En slik organisme trenger mer blod, siden trening krever økt tilførsel av organer og vev. Myokard i hjertet av idrettsutøvere tykker seg, volumene øker.
  Det er nødvendig å periodisk observere status for arbeidet: å gjøre elektrokardiografi og (eller) ultralyd i hjertet. Over tid kan mulighetene for et trent hjerte bli oppbrukt, og hjertesvikt øker gradvis - og hypotensjon kan bli et alvorlig problem.
 • Innbyggerne i høylandet, tropiske områder av jorden. Under forhold med høyt atmosfærisk trykkpatologi er adaptiv: det vil si hjertet tilpasser seg nye arbeidsforhold.
 • Individuell funksjon. Det er denne funksjonen i tynne kvinner, og i løpet av overgangsalderen kan det gå inn i hypertensjon. Det er nødvendig å kontrollere trykknumrene.
 • På gravide kvinner. Vanligvis gir lavt trykk ikke ubehag for damene "i posisjon". Hvis de lave tallene for AD er forårsaket av den samtidige patologien i den gravide kvinnen, er dette en patologisk tilstand.
Graviditet er en av årsakene til utviklingen av fysiologisk hypotensjon

2. Patologisk hypotensjon

I dette tilfellet er lavt blodtrykk et sekundært problem som oppsto mot bakgrunnen til den underliggende sykdommen (som symptom eller komplikasjon). Ovenfor, i tabell 1, behandlet vi eksempler på sykdommer som kan ledsages av lave BP-tall. Vanligvis er hypotensjon en sekundær patologi.

Symptomer på hypotensjon

Primær betydning er den underliggende sykdommen og alle symptomene som er forbundet med den. Men oppført i tabell 1 kan være ledsaget av sykdom og høyt blodtrykk tall, så det er viktig å vite hva de konkrete klager kan være lavt antall blodtrykket.

I tilfelle av hypotensjon er symptomene som følger:

 1. Stabilt lavt blodtrykk.
 2. Hodepine. De kan være så intense at de vil tvinge pasienten til å holde seg i sengen.
 3. Svimmelhet og svimmelhet. Besvimelse fremkaller tunge rom.
 4. Vegetative kriser. Denne tilstanden er mot en bakgrunn av nervøs overstyring, som oppstår spontant og også plutselig forsvinner. Det er ledsaget av en reduksjon i hjertefrekvens, kortpustethet, overdreven svette.
 5. Rapid tretthet, manglende evne til å konsentrere seg lenge på utførelsen av enhver oppgave (på jobb, skole).
 6. Hypotensjon følger medeohengige mennesker for livet. Høy følsomhet for værendringer: morgen og kveld temperaturendringer, regn og tordenvær. Slike personer kan føle seg plutselig kjøling eller oppvarming noen dager før arrangementet.
 7. Hyperhidrose - økt svetting. Denne funksjonen er typisk for unge mennesker.

Hvis de ovennevnte symptomene på hypotensjon uttrykkes så sterkt at de gir ubehag og begrensninger i normalt liv, så er det mest sannsynlig at det er en patologisk tilstand.

Behandling av hypotensjon

I denne delen vil vi se på ulike måter å behandle: med og uten medisiner. Den totale prognosen for behandling er gunstig.

Husk at vanligvis hypotensjon ikke er en uavhengig sykdom, men er en konsekvens av andre patologier. Og hovedprinsippet for behandling av sekundær hypotensjon er korreksjon av den underliggende sykdommen:

 • Med endokrine sykdommer, vil legen foreskrive hormonelle legemidler.
 • Når anemi anbefales å ta jern og (eller) vitaminer.
 • Med hjertefeil kan det være lurt å betjene pasienten. Lavt blodtrykk oppstår med aortainsuffisiens og med stenose i mitralventilen (innsnevring av åpningen som forbinder venstre atrium og ventrikel).

Direkte hypotensjon behandles i henhold til dette generelle mønsteret:

 1. Først følg de generelle anbefalingene, og koble deretter til sporten.
 2. Hvis effekten er utilstrekkelig, anbefaler leger at du bruker aromaoljer, urtemidler.
 3. Hvis ineffekten av disse behandlingene, kan legen ordinere medisiner.

Ikke-farmakologiske metoder

Ifølge anbefalingene fra Verdens helseorganisasjon, bør 75% av pasientene med denne patologien behandles ved hjelp av ikke-medisinske midler. Følgende anbefalinger er gitt av leger i deres publikasjoner (kilde - Russian Medical Journal).

Anbefalinger på livsstilen

Følg anbefalingene for en livsstil - dette er sikkert, om enn en langsom vei mot et langt liv og helse. Vi ser veldig ofte etter et mirakelmedisin som burde hjelpe med en gang, men det er feil, kroppen trenger å være gradvis vant til den riktige livsstilen - det er den rette måten å behandle og effektivt forebygge mange sykdommer.

Hva du trenger å gjøre for en person som lider av hypotensjon:

 1. Går i frisk luft.
 2. Korrigering av dagregimet, inkludert en tilstrekkelig mengde hvile (nattesøvn skal være 8-9 timer). Legene anbefaler en dag søvn 1-2 timer.
 3. Korrigering av ernæring. Udelukkelse av skadelig mat: fettete, krydret og salt. Mat bør være vanlig (4-5 ganger om dagen) og variert (grønnsaker, frukt, animalske proteiner, etc.).
 4. Herdingsprosedyrer. Kontrastdusj, tørke av kaldt vann (gradvis nedgang i vann fra 27 til 15 grader).
 5. Drikk komplekser av vitaminer i vår og høst. Dette er nødvendig for riktig nervøs regulering av vaskulær tone.

Sportsaktiviteter

I morgen og kveld anbefaler leger en restorativ kompleks av øvelser. Oppfylle hver dag noen øvelser i 10-15 minutter, vil du gradvis trene blodkar, forbedrer blodtilførselen til hjernen, slik svimmelhet, besvimelse og hypotensjon.

Kompleks av hypotensjon bør starte i sengen. Videre er gradvis oppstigning fra sengen viktig for å forhindre ortostatisk hypotensjon (fall i blodtrykk under endring i kroppsstilling).

aromaterapi

Eteriske oljer er høyt konsentrerte aktive stoffer av planter som behandles.

I små konsentrasjoner lindrer essensielle oljer stressfulle situasjoner, reduserer angst og irritasjon, eliminerer emosjonell spenning, øker effektiviteten.

Ved lavt blodtrykk er ledsaget av smerte i hjertet, kan aromaoljer være meget effektive: de er i stand til å utvide blodkar i hjertet og hjernen, noe som resulterer i forbedret blodsirkulasjon.

Hvordan brukes oljer? Etere er fylt med aroma-lamper, aroma-inkubatorer, de er tilsatt til kremer, til sjampo. I tillegg til en hyggelig lukt i leiligheten, vil kroppen gradvis motta behandling.

Arteriell hypotensjon (hypotensjon). Årsaker, symptomer og behandling av hypotensjon

God tid på dagen, kjære lesere!

I denne artikkelen vil vi snakke om hypotensjon (arteriell) eller arteriell hypotensjon, dets årsaker, symptomer og også lære å behandle hypotensjon hjemme.

Men til å begynne med, gjør vi noen avklaring:

Hypotensjon er av arteriell type og av muskeltype. I nettverket mye forvirring om dette, men tydeligvis feil av hele det gamle greske ordet «ὑπό», som kan oversettes som "under, under", kombinert med slutten av "tone". Som et resultat, hvis vi snakker bokstavelig, hypotensjon - lav tone, som enten kan være muskel (muskelsvakhet, muskel sykdom) og felles (uttales lavt trykk).

I dag skal vi snakke spesielt om arteriell hypotensjon, som er mer nøyaktig systematisert under navnet "arteriell hypotensjon". Så...

Arteriell hypotensjon (hypotensjon) - Vedvarende reduksjon i blodtrykk (blodtrykk) til et merke, lavere med 20% av den vanlige verdien, eller til 90/60 mm merker. Hg. Art. og under.

Et av hovedtegnene til hypotensjon er slike symptomer som mørkere i øynene (når en person for eksempel satte seg på hakkene sine og så plutselig stod opp), lys svimmelhet og generell svakhet.

Den største fare for arteriell hypotensjon er oksygen sult i hjernen og andre indre organer, som oppstår på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel, fordi lavt blodtrykk - et brudd på blodsirkulasjonen faktisk - dette er en utilstrekkelig sirkulasjon. I denne forbindelse kan en person utvikle alvorlige akutte sykdommer i nesten alle organer. For å forhindre dette, ved første tegn på hypotensjon, kontakt alltid lege!

Det er interessant at kvinner lider av symptomer forårsaket av hypotensjon oftere enn menn. Kanskje dette skyldes det faktum at mange moderne kvinner har vedtatt menneskers livsvekt, når det gjelder familiens viktigste tjener (breadwinner).

Noen eksperter sier at personer med kronisk hypotensjon lever i gjennomsnitt 10 år lenger enn de fleste friske mennesker. Videre hevder de, basert på deres forskning, at den kroniske formen av sykdommen hemmer utviklingen av aterosklerose.

Arteriell hypotensjon kan oppstå ved akutt (kortvarig kraftig reduksjon i trykk) og kronisk form (en tilstand der en person har konstant lavt blodtrykk).

Hypotensjon. ICD

ICD-10: I95
ICD-9: 458

Typer arteriell hypotensjon (hypotensjon)

Arteriell hypotensjon er klassifisert i følgende typer:

- Akutt hypotensjon (akutt arteriell hypotensjon);
- Kronisk hypotensjon (kronisk arteriell hypotensjon);
- - Primær kronisk arteriell hypotensjon
- - Sekundær kronisk arteriell hypotensjon.

Akutt hypotensjon (skarp blodtrykksfall). Denne typen hypotensjon er veldig farlig, fordi drastisk redusert nivå av oksygentilførsel til hjernen (hypoksi), som over tid kan føre til et slag. I dette tilfellet, kan en skarp reduksjon i blodtrykket følges av sykdommer i indre organer, slik som: hjerteinfarkt, alvorlig arytmi, lungeemboli, allergisk reaksjon og andre.

En kraftig nedgang i blodtrykket krever akutt legehjelp!

Årsakene til et sterkt trykkfall kan være forgiftning (alkohol, mat, narkotika, narkotika), blodtap, akutte infeksjoner, sepsis, dehydrering etc.

Kronisk hypotensjon (stadig lavt blodtrykk). Denne form for hypotensjon kalles ofte fysiologisk hypotensjon, tk. I mange tilfeller er det en konstant følgesvenn for mange menneskers liv, for eksempel - innbyggerne i høylandet, tropene, jordens kulde eller atleter, som et bilde av organismenes tilpasning til livsstilen. I disse tilfellene blir stadig lavt blodtrykk ikke ansett som en sykdom.

Den største faren for kronisk hypotensjon er risikoen for å utvikle iskemisk slag i alderen.

Samtidig er kronisk arteriell hypotensjon en alvorlig motstander av mange unge mennesker. hyppige sammenbrudd av krefter, i noen tilfeller eskalerende til kollaps, tillater ikke å jobbe produktivt og oppnå suksess på ulike områder av livet.

Primær (idiopatisk eller essensiell) hypotensjon. Denne tilstanden av kroppen er isolert i en uavhengig sykdom. Årsaken til og etiologien for øyeblikket er et spørsmål om kontrovers, men blant de identifiserte årsakene er en langvarig psykomotisk overstyrke (depresjon, stress).

Det er svært viktig å ikke tillate overløp av denne sykdomsformen i den lange perioden av oksygenmangel på hele organismen.

Sekundær arteriell hypotensjon. I motsetning til den primære hypotensjon, er sekundær hypotensjon et symptom på andre sykdommer, inklusive arytmier, kardiovaskulær sykdom, hjemetraume, Osteochondrose av nakkesøylen, sykdommer i luftveiene og det endokrine system, sirkulatoriske forstyrrelser, bivirkninger av visse medisiner, gastrointestinale sykdommer, svulster, diabetes mellitus, levercirrhose, alkoholisme etc.

Ortostatisk hypotensjon - Et sterkt fall i blodtrykk når en person plutselig står opp etter en lang huk eller liggende.

Årsaker til lavt blodtrykk

Vi har allerede vurdert noen av årsakene til det senkete trykket med deg, kjære lesere, la oss nå oppsummere bildet, og finne ut hva som ellers kan provosere utviklingen av arteriell hypotensjon.

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet: Aterosklerose, arytmi, stenose av aortaklappen, hjertesvikt.

Sykdommer i mage-tarmkanalen: forgiftning, magesår.

Immunforsvaret: beriberi, spesielt mangel på vitaminer C, E, gruppe B.

Nevrologiske sykdommer: vegetativ-vaskulær dystoni (VSD), depresjon, kronisk tretthet, mental tretthet, nevroser.

Andre sykdommer og tilstander i kroppen: allergiske reaksjoner, hepatitt, revmatisme, osteochondrose av nakkesøylen, endokrine system sykdommer, blodtap, sepsis, brannsår, anafylaktisk sjokk, hjerne- og ryggmargskader.

Tilpasning til levekår: sterk fuktighet, sjeldne luft, sterk forkjølelse.

Tilpassing til konstant fysisk aktivitet, for eksempel i idrettsutøvere, hvor redusert trykk er kroppens beskyttelsesmekanisme, som et resultat avtar rytmen av sammentrekninger av hjertet, noe som medfører en reduksjon i trykk.

graviditet kan også forårsake anfall av hypotensjon, t. i denne "interessante" perioden kan tonen i blodårene til en kvinne gå ned.

Kronisk lavt blodtrykk kan overføres genetisk.

Symptomer på hypotensjon (arteriell hypotensjon)

Hva er hypotensjon, og hva er årsakene til at vi allerede har demontert, nå fortsetter vi å vurdere problemet - "symptomene på hypotensjon."

Selvfølgelig er det viktigste tegn på arteriell hypotensjon - lavt og lavt blodtrykk - under 90/60.

Blant de andre tegnene på hypotensjon er:

- generell svakhet, tretthet
- Apati, tap av styrke, noen ganger, selv om morgenen, døsighet;
- blekhet;
- svimmelhet;
- mørkere i øynene, besvimelse
hodepine
- støy i ørene
- nervøsitet, irritabilitet
- Smerte i hjertet;
- dårlig toleranse for plutselige endringer i miljøet eller belastninger på kroppen: varme, kulde, fuktighet, fysisk stress osv.
- minnefeil, fravær
- funksjonsfeil i menstruasjonssyklusen
- et brudd på potens
- brudd på termoregulering (føtter og hender kaldt);
- økt svette, spesielt på håndflatene og føttene;
- tilbøyelighet til bevegelsessykdom
- forstyrrelser i mage-tarmsystemet, hyppig kvalme;
- Hyppig gjentakelse (på grunn av mangel på oksygen)

Komplikasjoner av hypotensjon

Spesiell oppmerksomhet mot symptomene på hypotensjon bør gis til gravide, siden En utilstrekkelig mengde oksygen i blodet fører til oksygen sult av fosteret, noe som kan føre til dårlig vekst eller feil formasjon.

Av og til, en uriktig behandling av hypotensjon, kan sykdommen utvikle seg til en annen - høyt blodtrykk (hypertensjon eller høyt blodtrykk), men med en kompleks etiologi og symptomer som gjør det vanskelig å helbrede.

Med forverring av arteriell hypotensjon kan det oppstå et kardiogent sjokk hos en person, hvor puls er svekket, trykket ikke oppdages, vannlating reduseres, synkope blir undertrykt. Førstehjelp i denne tilstanden er å sette en person i horisontal stilling, sikre luftstrømmen og ringe til en ambulanse.

Den viktigste komplikasjonen av hypotensjon er et slag og hjerteinfarkt, noe som kan føre til dødelig utgang.

Diagnose av arteriell hypotensjon

Diagnose av hypotensjon utføres ved hjelp av følgende metoder:

- Undersøkelse av pasienten for tilstedeværelse av ulike symptomer, for å identifisere årsaken til sykdommen;
- Identifikasjon av type hypotensjon: fysiologisk eller patologisk type;
- systematisk måling av blodtrykk
- Elektrokardiografi (EKG);
- Doppler ekkokardiografi;
- kardiointervalografi etc.

Behandling av arteriell hypotensjon (hypotensjon)

Behandling av hypotensjon (arteriell hypotensjon) utføres på en komplisert måte, og inkluderer en korreksjon av pasientens livsstil med tilsetning av visse medisiner rettet mot å øke arterietonen. Hvis diagnosen fant ut at årsaken til sykdommen er en annen sykdom, er behandlingen først og fremst rettet mot eliminering.

Korrigering av livsstil inkluderer:

- rasjonell veksling av arbeidsdagen med hvile
- sunn søvn;
- riktig ernæring
- Utelukkelse av dårlige vaner
- moderat fysisk aktivitet (terapeutisk trening);
- å gå i frisk luft;
- Temperer kroppen (kontrastdusj).

La oss se nærmere på dem.

Trinn 1: Arbeidsdag / hvile. Normalisering av arbeidsdagen med hvile er en av de viktigste "hvalene" som behandling av arteriell hypotensjon er basert på. Hvis kroppen er overarbeidet, blir mer vitalitet brukt, det er økt belastning på hjertet, nervesystemet og hele organismen som helhet. Hvis kraften ikke gjenoppretter, er kroppen utarmet, og den blir sårbar for ulike sykdommer.

Trinn 2: Sunn søvn. For en normal sunn person, å gjenvinne styrke nok til å sove i 6-8 timer. For hypotensive pasienter skal søvn vare minst 10-12 timer, spesielt hvis det er kaldt ute, lavt atmosfærisk trykk. Når en person får nok søvn, ikke bare undergravd sengen, men heller et par minutter til å lyve, for å fange opp etter trekke bena til gulvet, og i et minutt eller to å sitte. Så kan du rolig stå opp og gjøre din egen virksomhet. I denne rekkefølgen minimerer en person de skarpe trykkfallene og alle disse derivatene, i form av svimmelhet, mørkere og flyr i øynene.

Trinn 3: Riktig ernæring. Mat hele dagen bør forbrukes 3-5 ganger, mens den ikke overspises, dvs. spis i små porsjoner. Det anbefales ikke å spise mat før sengetid. Viktigheten i å velge mat bør gjøres på roominess i dem - vitaminer, sporstoffer og antioksidanter.

Ved behandling av hypotensjon, må spesiell oppmerksomhet gis til etterfylle lageret av proteiner, vitamin organisme C (askorbinsyre), E (tokoferol) og vitamin B, spesielt vitamin B3 (vitamin PP, niacin, nikotinsyre), B5 (pantotensyre), B6 (pyridoksin) og vitamin B9 (folsyre), kalsium, kalium, magnesium og fosfor.

I tillegg oppfordres hypotensive mennesker til å bruke krydret, krydret og salt mat, som, kombinert med egenskapene, aktiverer kroppen og øker blodtrykket.

Spesielt blant ekspertene anbefaler: gjær, salt, harde oster, kaffe, grønn og svart te, grønne bladgrønnsaker, hundrosen, sitrusfrukter og andre frukter.

Trinn 4: Dårlige vaner. Pasienter med arteriell hypotensjon må nødvendigvis nekte å røyke og drikke alkoholholdige drikkevarer.

Trinn 5: Moderat fysisk aktivitet (terapeutisk trening). Moderat fysisk belastning på kroppen bidrar til normalisering av metabolisme, samt utskillelse av metabolske produkter fra kroppen. I tillegg stabiliserer det arbeidet og styrker kardiovaskulærsystemet. Når du beveger deg, øker blodsirkulasjonen, fartøyets tone stiger, og alle organer får den nødvendige oksygeninntaket.

Anbefalt øvelse i hypotensjon er morgenøvelse, lett jogging, svømming, rask spasertur, sykling, fysioterapi, sport.

Trinn 6 og 7: Går i frisk luft og tempererer kroppen er viktige ytterligere tiltak i kampen mot lavt trykk. De bidrar til den generelle styrken av kroppen og alle dens deler, og beskytter den også mot skadelige miljøer og ulike sykdommer.

Tempering av kroppen inkluderer - en kontrastdusj, dousing med kaldt vann (med hode), badstue og badstue. Bare husk at temperaturforskjellen ikke skal være for stor.

Narkotika for arteriell hypotensjon (hypotensjon)

Noen hypotoniske legemidler bruker kortsiktige stoffer for å øke blodtrykket - sterk te, kaffe, ulike piller for å øke blodtrykket, men som regel, etter noen timer eller neste dag, er trykket fortsatt lavt. Faren for denne typen behandling for hypotensjon er overgangen av sykdommen til kronisk form, eller forverring av sykdommen i form av komplikasjoner, som er skrevet litt høyere. Dette skyldes det faktum at årsaken til sykdommen ikke er eliminert, og tiden som går tapt kompliserer det generelle bildet av hypotonisk helse.

For å unngå at dette skjer, bør du konsultere en lege som foreskriver medisiner for hypotensjon bare etter å ha bestemt årsaken til sykdommen før du bruker piller eller andre lavtrykksmedisiner.

De fleste medisinene som brukes til hypotensjon, dvs. designet for å øke presset, har i sin sammensetning - koffein, som faktisk er ansvarlig for å øke blodtrykket. La oss vurdere noen av dem.

Lavtrykksmedisiner: "Askofen", "Kofetamin", "Ortho-taurin", "Piramein", "Regulton", "Saparal", "Tsitramon".

Her er det verdt å merke seg at med en overdose av koffein kan det være en omvendt prosess - økt hjertebank, angst, hyppig vannlating. Den optimale dosen koffein er 0,1 g / dag.

Hvis pasienten har en reduksjon i mental evne, inkl. hukommelsessvikt, redusert oppmerksomhetskonsentrasjon, bruk av neotropiske legemidler. Deres funksjon er å redusere kroppens behov for oksygen i kroppen, og å gjenopprette alle viktige prosesser som er nødvendige for å opprettholde helsen til den hypotoniske.

Narkotika nootropiske serier for hypotensjon: "Aminalon", "Vinpocetin", "Cavintonum", "ksantinola nicotinate", "Nitseroglin", "Nootropil", "Pikamilon", "Tanakan", "Phenibut" "Cinnarizine", "Encephabol."

Midler for å støtte hjernens arbeid med lavt blodtrykk (aminosyrer, proteiner, etc.): Glycin, Citrullin, Cerebrolysi.

Andre legemidler til lavt blodtrykk: Heptamyl, Gutron, Rantarin, Symptol, Ekdisten.

Ytterligere tiltak for behandling av hypotensjon

- ulike typer massasje: akupressur, hydromassasje, refleksbehandling;
- aromaterapi
- Aeroionoterapi (innånding av ozonert luft, samt anvendelse av darsenval til hjertet, hodebunnen og nakke);
- Besøk til terapeuten.

Behandling av hypotensjon med folkemidlene

Viktig! Før du bruker folkemedisiner for lavt og lavt blodtrykk, kontakt legen din!

Behandling av hypotensjon hjemme kan gjøres på følgende måte:

Kaffe med honning og sitron. Grind 50 gram ristede kaffebønner, som kan gjøres med kaffekvern. Tilsett malt kaffe i 500 g honning, og klem ut juiceen fra 1 sitron. Bland alt grundig. Legemidlet bør tas for 1 ts 2 timer etter å ha spist. Agenten skal oppbevares i kjøleskapet.

Lemongrass. Hell den hakkede kinesiske magnoliafruen med 40 ° alkohol, i et forhold på 1:10. Remedy vedvarer i et mørkt sted i 2 uker. Tinktur tar 25-40 dråper per 1 ss. skje med kaldt vann 30 minutter før du spiser.

Ginger. Oppløs i et glass søt sterk te en teskje ingefærpulver. Ta stoffet 3 ganger om dagen i 1 uke.

Rhodiola rosea (golden root). Drikk rhodiola rosea ekstrakt for 5-10 dråper 20 minutter før måltider, 2-3 ganger om dagen i 10-20 dager.

Lavtrykksavgift

Note 1: h. - deler.
Note 2: Ta alle oppførte avgifter for 1/3-¼ kopp 3-4 ganger om dagen, i 1-2 måneder. Neste måned, ta en pause og kurset kan gjentas.
Note 3. For å forberede samlingen må du sette 2 ss i en termos og hellet 2 kopper kokende vann, og la det brygge i 12 timer.

Samlingsnummer 1: urt Hypericum (3 t.), gress thoroughwax (2 t.), gress Echinops (2 t.), gress sikori (2 t.), rot Leuzea (2 t.), lakrisrot (3 t.), løvetann rot (2 timer), frukt av enebær (1 time).

Samlingsnummer 2: gress speedwell (2 t.) urt Hypericum (5 timer)., gress malurt (1 t.) urt Salvia (3 t.) se blader (4 t.), inflorescences evighets (2 t.), blomsterstander tansy (2 timer)., blomster sikori (1 t.) rot fra løvetann (1 t.), rotstokken røttene elecampane (1 t.).

Samlingsnummer 3: urt Hypericum (14 t.), ryllik (4 t.), gress sikori (2 t.), jordbær blad (2 t.), jordstengler av Acorus (1 t.), frukten av einer (1 hr.), hofter 4 timer).

Samlingsnummer 4: (10 timer), nesgress (2 timer), hestegressgress (2 timer), bjørkblad (4 timer), mynteblader (1 time), jordbærblad (2 timer), blader Korn (2 timer), løvetannrot (4 timer), rhizome med røtter av elecampane (1 time), rosen hofter (6 timer).

Samlingsnummer 5: ryllik (2 t.), gress Echinops (1 t.), gress knotweed (2 t.), reinfann blomster (1 t.), lakris rot 2 timer.), rot Leuzea (1 t.), hagtorn ( 3 timer), frukt av ashberry vanlig (2 h.).

Samlingsnummer 6: urt Hypericum (14 t.), gress kipreya (4 t.), gress oregano (4 t.), gress knotweed (2 t.), groblader (4 t.), mynte blader (2 t.), hofter (6 timer), enebærfrukt (1 time), rhizome av kalamus (1 time).

Samlingsnummer 7: blad av blåbær (1 t.), tyttebær blader (1 t.), solbær blader (1 t.), sildre crassifolia (2 t.), Hedysarum glemte (1 t.), gull rot (1 t.), Epilobium smalblåst (1 t), timian (0,5 t). Tre st. Skjeer av samlingen helle en liter vann og kok på lav varme i 5-7 minutter. Deretter insisteres rettsmiddelet i 30 minutter og tar 2-3 glass om dagen, som vanlig te, med tilsetning av sukker eller honning.

Forebygging av arteriell hypotensjon

Å senke og lavt blodtrykk forstyrrer ikke deg i løpet av livet, prøv å følge følgende anbefalinger:

- måle blodtrykket med jevne mellomrom, holde en logg av målinger
- besøk kardiologen med jevne mellomrom
- Prøv å lede en aktiv livsstil;
- bruk hovedsakelig mat som er beriket med vitaminer, eller ta vitaminkomplekser;
- observere regimet av dag / natt, arbeid / hvile;
- få nok søvn
- unngå stress, tenk på å skifte arbeidsplasser, om nødvendig;
- Styrke kroppen din ved herding og moderat fysisk aktivitet
- Matte livet ditt med positive følelser. Husk, "Et godt hjerte er gunstig som en medisin, og en kjedelig ån tørker bein" (Bibelen, Ordspråkene 17:22).

hypotensjon

Hypotensjon - utstrakte stilling av legemet, kjennetegnet ved lavt blodtrykk og forskjellige autonome forstyrrelser: tap av kroppstemperatur, svette hender og føtter, blekhet, etc. I tilfelle av trykkreduksjonen i mindre mengder, er sykdommen ikke er skadelig for mennesker.. Når trykket faller mer enn 20% av den normale individuell ytelse, er hypotensjon allerede forårsaker skade på helse, så i slike tilfeller blir tvangsbehandling vist ved en kardiolog eller lege. Oftest (fem ganger oftere enn menn) oppstår denne lidelsen hos kvinner mellom 20 og 40 år

Hypotensjon - årsaker

Årsakene til hypotensjon er svært varierte. Katalysatoren for dens utvikling kan være psykologisk traumer, neurose, kronisk tretthet, kronisk søvnmangel, depresjon og andre undertrykte og apatiske forhold. Samtidig er det en slags lukket sirkel - tilstanden av hypotensjon forårsaker kronisk utmattelsessyndrom, og selve tilstanden av hypotensjon oppfordrer depresjon, hukommelsesproblemer, følelser av depresjon og tretthet

Årsakene til utviklingen av hypotensjon er:

- En av de vanligste årsakene til å senke blodtrykket i ungdomsårene og barndommen er vegetarisk dystoni

- Panikkanfall, depresjon, stressende situasjoner, nevroser

- Kronisk tretthetssyndrom

- Den reduserte tonen i fartøyene som oppstår under posttraumatisk, septisk, anafylaktisk sjokk

- Signifikant blodtap (postpartum periode, kirurgi, sår)

- Kardiomyopati, kronisk hjertesvikt

- Utilstrekkelig produksjon av skjoldbruskhormoner

- Svimmelhet, som oppstår etter endring av en viss stilling av kroppen (ortostatisk sammenbrudd), oftest i tilfelle av rask løfting av kroppen til vertikal stilling

- Overdose av senking av blodtrykksmedisiner

Sekundær hypotensjon kan forekomme på bakgrunn av de følgende sykdommer: Osteochondrose av nakkesøylen, magesår, hepatitt, anemi, cystitt, pankreatitt, tuberkulose, revmatisme, diabetes, levercirrhose og så videre.

Ovennevnte årsaker fører til utvikling av arteriell hypotensjon. Også det er en fysiologisk hypotensjon, ikke ledsaget av endringer i indre organer. Fysiologisk hypotensjon kan utvikles:

- I innbyggerne i subtropene og tropene (varme klimasoner)

- Arbeidere av varme tsjekkere i fabrikker (oftere metallurgiske)

- Idrettsutøvere og beboere i høye fjellområder

I de fleste tilfeller reduseres blodtrykket som følge av vasodilasjon, mens hjertet fortsetter å virke med samme styrke, og blodet strømmer i samme takt (blodtrykksfall). I andre tilfeller reduseres slagkraften til hjertemuskelen, mens diameteren av karene forblir innenfor normale grenser. Blodet flyter gjennom fartøyene med lavere hastighet, og derved opprettholder mindre trykk på karetveggene (blodtrykksfall). Noen leger forklarer utviklingen av hypotensjon med en arvelig predisponering mot hypotensive reaksjoner

Hypotensjon - symptomer og tegn

Hypotensjon fører til forstyrrelser av nattesøvn (en sammenbrudd i rytmen til søvn og som sovner) og til dagtid døsighet, hvorfra svakhet og tretthet bare intensiveres. Personer med denne tilstanden trenger mer tid til å sove enn vanligvis anbefalt (ikke 6-8, men 8-12 timer). Og til og med til tross for den lange varigheten av søvnen, om morgenen blir de nesten ikke våken, og følelsen av friskhet og kraft av en uthvilt organisme skjer vanligvis ikke. Etter ca to timer blir hypotensjonen aktivert, men ikke for lenge, som om dagen får de apati og tretthet. Toppaktiviteten til pasienter med hypotensjon oppstår vanligvis i kveldstidene

De viktigste tegn på hypotensjon:

- Med økt fysisk aktivitet er det en rask puls

- Overfølsomhet mot kulde og varme

- Kvinner har funksjonsfeil i menstruasjonssyklusen, og menn har redusert styrke

- Overfølsomhet for høy tale og sterkt lys

- Lav arbeidsevne, døsighet, tilbøyelighet til bevegelsessykdom

- Dissipasjon, hukommelsessvikt, svetting av føtter og hender, brudd på termoregulering

- Forbrenning i øynene eller / og flimring av gåsøyet

- Smertefornemmelser i hjertet, fordøyelsessykdommer

- Ved enhver fysisk aktivitet, en sterk hjertebank

De fleste med hypotensjon gjentas hele tiden, ikke fra tretthet, men fra mangel på oksygen, som i noen tilfeller fører til mørke i øynene og besvimelse. I tilfelle av en skarp posisjonendring fra horisontal til vertikal, blir beina vasket (ortostatisk hypotensjon). Noen ganger kan det være et bevissthetstap.

Noen ganger kan hypotensive pasienter bli forstyrret av smerte og leddsmerter som oppstår under hvile og under fysisk anstrengelse. På grunn av lavt blodtrykk forverres blodtilførselen til musklene, som normaliseres ved bevegelse og smertepasning.

I tillegg reagerer hypotonien veldig sensitivt på selv små svingninger i atmosfærisk trykk (meteorologisk avhengighet) og endringen i klimatiske forhold. Personer med hypotensjon kan ikke holde seg i et tett sted i lang tid, ved et stopp, i kø, i stående stilling.

I noen tilfeller kan symptomene på hypotensjonen forverres: det er en urimelig angst, en følelse av syrebrist, en følelse av frykt, en følelse av avbrudd dukker opp i hjertets arbeid. Alt dette er et tegn på neurose, som krever spesialisert behandling fra en nevrolog.

Hos personer med hypotensjon, med økt fysisk anstrengelse, kan hjertebanken og hjertefrekvens øke, dyspnø og ubehagelige opplevelser i hjerteområdet forekomme. Den hyppigst forekommende forverring av helse i hypotenika observeres etter overførte smittsomme sykdommer og forkjølelse, samt i vår og sommer perioder av året

Diagnose av hypotensjon

Ganske ofte manifesterer ikke hypotensjon seg i mange år. I noen tilfeller kan en person med nedsatt blodtrykk ha et symptom som ikke forstyrrer et fullt liv. Men når det gjelder pasientens klager om dårlig helse, og hvis det er symptomatisk karakteristisk for hypotensjon, bør legen først bestemme - lavt blodtrykk er et symptom på sykdommen eller en norm.

I tilfelle at arteriell hypotensjon er ledsaget av smertefulle manifestasjoner, må legen avgjøre om dette er primær eller sekundær (symptomatisk) hypotensjon. Diagnose av fysiologisk hypotensjon er basert på utelukkelse av lidelser av objektiv og subjektiv natur. Kardiointervalografi brukes til å oppdage alvorlighetsgraden av pasientens vegetative lidelser. For å oppdage brudd i fordøyelses-, sirkulasjons- og respiratoriske organer, blir røntgenstråler og ultralyd utført. Obligatorisk overvåking av blodtrykk

Hypotensjon - behandling

I de tilfellene når arteriell trykk avtar noe, utføres ikke behandling av hypotensjon. Imidlertid, i tilfeller av tilstrekkelig hyppig trykkfall, og spesielt i nærvær av samtidige patologier, er behandling obligatorisk. Hittil er medisinske metoder for å behandle hypotensjonen tilstrekkelig små. Vanligvis er generelle koffeinholdige stimulanter foreskrevet. I fravær av ledsagende patologier i de indre organer mest vanlig brukte legemidler av antikolinergika (Bellataminalum - 3 r 1 tab per dag..). Dopamin og mesaton forbedrer også blodtrykket. I tilfeller hvor det hypotensjon forbundet med noen svekkelse av skjoldbruskkjertelen, kreftpasienter ble administrert hormoner (trijodtyronin), som er den anbefalte dosen beregnes ut fra pasientens kroppsvekt og blod innhold av skjoldbruskkjertelhormoner.

Når hypotensjon er effektiv, alle urte rettsmidler som øker blodtrykk og tone i blodkar. Disse inkluderer: ginseng, echinacea, tinktur av magnolia vintre, pantocrine, lefthia safflower; decoctions og infusjoner av blomsterstander IMMORTELLE sand, skjær aralia og så videre. Den påviste apotek anstrøk av sibirsk ginseng og hagtorn. Øk arbeidskapasiteten og samtidig berolige buljonger og tinkturer av oregano, arnica, sitronbalsam, valerian og motherwort.

Alle legemidler er foreskrevet av kardiologen strengt individuelt, etter å ha etablert den nøyaktige årsaken som førte til utvikling av hypotensjon.

Pasienten er vist streng overholdelse av dagens regime, utførelsen av fysiske øvelser som ikke krever stor fysisk anstrengelse i form av sports spill, spaserturer, svømming, morgenøvelser. Om morgenen anbefales det å ta med bare de øvelsene som pasienten kan utføre å ligge eller sitte på. Eventuelle øvelser pasienten må gjøre veldig nøye, nøye overvåke mens du gjør sitt eget velvære

Ernæring for hypotensjon

Å ta mat hypotensjon anbefales ofte i små mengder. Kostholdet skal inneholde alle viktige komponenter: antioksidanter, sporstoffer, vitaminer. Ved behandling og forebyggelse av hypotensjon funnet svært anvendbare ved B-vitaminer (spesielt vitamin B3 er: gulrøtter, melk, egg, lever, gjær, grønne plantedeler), C-vitamin og protein. Også veldig nyttig er frukt, grønnsaker, sjømat, mat rik på magnesium, kalium og kalsium.

I det daglige diett gipotonikov må nødvendigvis være til stede og velsmakende krydder, som krydder trykk svakt innsnevre fartøyer og aktiverer organismen stimulere tilstrekkelig endokrin kjertel aktivitet. Det mest tilgjengelige krydderet er søt pepper, som er nyttig for personer med hypoenergetisk, astenisk kroppsbygning og utsatt for svimmelhet (ortostatiske reaksjoner).

I de fleste tilfeller med alderen, går hypotensjon seg selv, tk. Som naturlig aldring av menneskekroppen, øker AD ofte. Ut fra denne grunn bør hypotensive pasienter regelmessig gjennomgå en undersøkelse fra en kardiolog og overvåke periodisk deres trykk. Med en kunstig økning i blodtrykk eller med alder provoserer arteriell hypotensjon ofte utviklingen av hypertensjon

Hvordan bestemme og kurere arteriell hypotensjon?

Hypotensjon er tradisjonelt gitt mindre oppmerksomhet enn hypertensjon: det antas at denne patologien påvirker et mye mindre antall mennesker, og dets virkninger er ikke så truende for helse. Faktisk kan forverring av livskvaliteten i arteriell hypotensjon være palpabel, slik at du ikke kan overse denne sykdommen.

Hva er arteriell hypotensjon og hva er typene

Med denne termen menes en vedvarende (fortsetter signifikant tidsintervall) reduksjon i blodtrykket og når 20 eller mer prosent under nominelle verdier. I praksis er dette mindre enn 90/60 mm Hg. Art.

Klassifisering i henhold til IBC 10

Ifølge klassifiseringen av sykdommer i ICD-10 tilhører arteriell hypotensjon en egen sykdomskategori med kode 195.

Innenfor denne kategorien er det en partisjon i flere underarter av hypotensjon:

 • 0 - idiopatisk;
 • 1 - ortostatisk;
 • 2 - medisinsk;
 • 9 - uspesifisert;
 • 8 - andre former.

Akutt hypotensjon

Den akutte form for hypotensjon, karakterisert ved en rask reduksjon av blodtrykket, regnes som den farligste. En kraftig nedgang i blodstrømmen kan påvirke alle organer, spesielt på hjernen, som er den største forbrukeren av blod. Oksygen sult kan forårsake besvimelse, arytmier og andre helsepåvirkende forhold som krever umiddelbar reaksjon fra pasienten eller andre.

Årsakene til en kraftig blodtrykksfall (BP) kan være forskjellig - banal mat / kjemisk forgiftning, infeksjoner, blodforgiftning, dehydrering.

Kronisk hypotensjon

Langvarig eller konstant reduksjon av trykk er hovedtegnet på kronisk hypotensjon. Men hvis for enkelte kategorier av befolkningen (trente idrettsutøvere, innbyggerne i det skotske høylandet, innbyggerne i de nordlige områdene) er staten - tilpasning av organismen, som regnes som normen, så resten er en unormal tilstand. Den er preget av en permanent nedgang i styrke, noe som gjør det umulig å jobbe på fagområdet og hjemme i full kraft.

Primær arteriell hypotensjon

Denne form for patologi er den vanligste, selv om årsakene til forekomsten ikke er fullstendig klarlagt. Det er kjent at relativt signifikant prediktor for primære (essensielle) er formet hypotensjon varig belastning, dårlig arvelighet og utviklingsmekanismen forbundet med vaskulær dysfunksjon. Det er viktig å identifisere slike tilfeller i tide for å hindre at de utvikles til kronisk form.

Sekundær hypotensjon

Hvis den primære hypotensjon anses som en uavhengig sykdom, er sekundærformen en konsekvens av andre systemiske sykdommer:

 • patologi av CVS (kardiovaskulær system);
 • osteochondrose av SHOP (cervical ryggrad);
 • led hjerneskade
 • sykdommer i fordøyelseskanalen (mage-tarmkanalen);
 • luftveissykdommer;
 • diabetes;
 • ondartede / godartede neoplasmer;
 • sirkulasjonsdysfunksjon;
 • alkoholisme;
 • Resultatet av langsiktig medisinering.

Ortostatisk hypotensjon

Vanligvis er dette en kortsiktig reduksjon i blodtrykket når du reiser deg (generelt - når kroppen beveger seg fra horisontal til vertikal stilling). Lider av denne formen av sykdommen er i risiko for fall og besvimelse, slik at de må bevege seg i en vertikal tilstand (stand up, hoppe opp) med forsiktighet.

årsaker til

Etiologien til hypotensjon er ganske forskjellig. Vi viser de viktigste faktorene som er provoserende for utviklingen av lavt blodtrykk:

 1. SSS-patologi: arytmier, aterosklerose, hjertesvikt, signifikant stenose av aortaklappen.
 2. Sykdommer i mage-tarmkanalen: magesår, gastritt, tarmforgiftning.
 3. Dysfunksjon av immunsystemet: avitaminose, autoimmune sykdommer.
 4. Nevrologiske patologier: neuroser, vegetovaskulær dystoni, kronisk fysisk / mental tretthet, depresjon.
 5. Andre systemiske sykdommer: hepatitt, Osteochondrose AIZ, allergiske reaksjoner, endokrine sykdommer, revmatisme, sepsis portet spinal / hjernetrauma, anafylaktisk sjokk, brannskader 2 eller høyere grad.
 6. Årsakene til tilpasningsplanen (flytting til terrenget med et kaldt, fuktig, høyt fjellklima).
 7. Graviditetstiden.
 8. Genetisk predisposisjon.

Mekanisme for dannelse

Til tross for en stor liste med årsaker som fører til en kortvarig eller vedvarende senkning av blodtrykk, utvikler hypotensjonen i henhold til et scenario som består av fire forskjellige varianter:

 • reduksjon i perkusjon / minutt ventrikulær utkasting;
 • en generell reduksjon i volumet av blod som sirkulerer i SSS;
 • redusert venøs tone;
 • en dråpe i motstanden av perifere blodkar.

Reduksjon av ejektionsfraksjonen er karakteristisk for pasienter som har hatt hjerteinfarkt eller som har andre hjertepatologier i anamnesen. Reduksjon av tonen i perifere fartøy skjer vanligvis mot bakgrunnen av anafylaktisk sjokk, infeksjonstoksisk sammenbrudd. Årsaken til forekomsten av BCC (blodvolum i blodet) er intern / ekstern blødning. Pleurisy / ascites er de viktigste faktorene i utviklingen av hypotensjon på grunn av en reduksjon i volumet av venøst ​​blod tilbake til hjertet.

symptomer

Det mest pålitelige tegn på arteriell hypotensjon er blodtrykket mindre enn 90/60.

Dessverre, med forverring av tilstanden, er det ikke alltid mulig å måle BP med en tonometer, så det er viktig å kjenne til de ytre symptomene på sykdommen:

 • rask tretthet, apati, permanent tilstand av generell svakhet;
 • lenge uten svimmelhet;
 • skinn av huden;
 • hodepine i temporal, frontal, occipital regioner;
 • mørkere i øynene, utseendet av støy i ørene;
 • besvimelse;
 • smerte i hjertet;
 • absent-mindedness, sklerose, minneverdighet;
 • problemer med styrke;
 • økt svette;
 • senker temperaturen til 36 grader;
 • funksjonsfeil i menstruasjonssyklusen;
 • dyspeptiske manifestasjoner (kvalme, en følelse av tyngde i magen, oppkast);
 • gjengning (konsekvens av oksygenmangel).

Gravitasjonsgrader

Forløpet av sykdommen er preget av forskjellige grader av alvorlighetsgrad.

Jeg grad - moderat, preget av sjeldne (1 ganger / dag eller mindre) angrep. Ved en hypotensjon av II grad kan fall av en BP forekomme noen ganger om dagen, III grad - den alvorlige formen med flere angrep. Svake / moderate former av sykdommen kan behandles med utnevnelse av tilstrekkelig medisinering, alvorlig hypotensjon anses stabil, sjelden fullstendig herdet.

Arteriell hypotensjon hos barn

Lavt blodtrykk hos barn forekommer ganske ofte, spesielt i ungdomsårene, og følgende faktorer kan være årsaken til utviklingen av patologi:

 • overførte smittsomme sykdommer;
 • tretthet,
 • hormonelle endringer i kroppen;
 • ubalanse i ernæring.

Som hos voksne, er en reduksjon i blodtrykk hos barn ledsaget av svimmelhet, hyppig hodepine, hukommelsessvikt, fravær, en skarp stemningsendring.

Hypotensjon hos gravide kvinner

En vedvarende reduksjon i blodtrykk under graviditet utvikler seg mot bakgrunnen av den dobbelte byrden som oppleves av systemene og organene til den fremtidige moren. Til hypotensjon fører ytterligere blodsirkulasjon til fosteret og spasmen av karene, forårsaket av en hormonell bølge.

Som regel ser AH seg nærmere slutten av første trimesteren og fortsetter enten asymptomatisk eller ledsaget av rask tretthet, irritabilitet, nedsatt appetitt, noen ganger smerter i hjertet, kvalme.

diagnostikk

Den viktigste faktoren ved å etablere riktig diagnose for hypotensjon er samlingen av anamnese hos pasienten. Kosthold, sykdommer, dagbehandling og vaner, tar medisiner - denne informasjonen vil bidra til å bestemme årsakene til hypertensjon.

behandling

Hypotoni I-II gravitasjon er som regel forsøkt å behandle uten bruk av medisinering, spesielt hvis pasienten tilhører kategorien barn / ungdommer eller gravide.

Uansett alder anbefales pasienten å normalisere dagens regime, gi full hvile, et sunt fullverdig kosthold, og treningen bør være begrenset.

Den daglige menyen skal inkludere produkter med høyt innhold av mikroelementer og vitaminer. Det er lov å drikke 2-3 kopper kaffe / dag, samme effekt kan ha toning drinker og produkter.

Når hypotensjon i alvorlig form medisiner er foreskrevet med aktive stoffer som fremmer blodtrykk (midodrin, koffein, ephedrine).

Svimmelhet: Førstehjelp

En kraftig nedgang i blodtrykket er fulle av slike ubehagelige konsekvenser som besvimelse. I slike tilfeller skal pasienten plasseres på ryggen, nedre ekstremiteter bør heves, noe som gir en større strøm av blod til hjernen. Åndbar klær bør fjernes, sikre tilstrømning av frisk luft (åpne vinduet / døren eller ta pasienten ut på gaten). Stryk kaldt vann på ansiktet og la ham puste i noen sekunder med bomullsull gjennomvåt i en løsning av ammoniakk.

medisiner

Som allerede nevnt ovenfor, brukes medisinsk terapi for hypotensjon kun i forsømte tilfeller. Hovedgruppene av narkotika utviklet for å normalisere blodtrykket:

 • Cerebrojective drugs (actovegin, stugeron, cinnarizine);
 • nootropics (nootropil, luketam);
 • antioksidanter (beta-karoten, ravsyre);
 • kololinolytika (platifilin, amisil);
 • beroligende midler / antidepressiva;
 • vitaminkomplekser (A / E / B).

Når kritisk lav verdi BP vasokonstriktorer administrert intravenøst ​​(fenylefrin), glukokortikoider (prednisolon, hydrokortison), kardiotoniske midler (amlodipin, dobutamin).

Fysioterapeutiske prosedyrer

For å normalisere blodtrykket, forbedre myokardets funksjon, øke vaskulær tone, er følgende fysioterapi prosedyrer foreskrevet, karakterisert ved en uttalt tonisk effekt:

 • elektroforese med kalium / novokain løsning;
 • mikrobølge terapi;
 • diadynamisk terapi;
 • behandling med ultrafiolett;
 • terpentin / karbonat / oksygenbad;
 • regn dusj;
 • refleksmassasje.

Video: Hvordan takle redusert trykk

Hvordan håndtere arteriell hypotensjon ved hjelp av tilgjengelige midler hjemme:

Folkemidlene

Unngå angrep av å senke blodtrykket hjemme, men slik behandling kan ikke gjøres uten å konsultere lege.

Gode ​​resultater kan oppnås ved å spise etter hvert måltid en kopp kaffe med tilsetning av sitronsaft og honning. Tinktur av kinesisk magnolia vintre bidrar også til å øke blodtrykket. For fremstilling av de nasjonale midlene bør helle den knuste bær planten alkohol eller vodka (1 volumdeler av sitrongress ta 10 deler væske), å bruke i 15 dager, tatt før måltider (30 dråper skjær fortynnet i en spiseskje med vann).

Du kan også legge ingefærpulver til teen (for et glass te 0,5 tsepulver), ta etter måltider i 20 dager.

Kostnader fra lavt trykk

Mange hypotoniske legemidler til terapi av forhøyet blodtrykk bruker tinkturer utarbeidet av urtemidler. Prinsippet for deres forberedelse er omtrent det samme: to spiseskjeer urter sovner i en to-liters termos, hell to kopper kokende vann, insisterer 10-12 timer. Bruk tre ganger per dag for 50 mg i 30-60 dager.

 • St. John's wort, moth, mordovnik, cikoria, løvetann, levzeya, lakris, enebær frukter (i forholdet 3: 2: 2: 2: 2: 2: 3: 1);
 • Speedwell, Hypericum, tarragon, salvie, ur, evighets, tansy, sikori, løvetann, elecampane (i et forhold på 2: 5: 1: 3: 4: 2: 2: 1: 1: 1);
 • tistel, nesle, kjerringrokk, bjerkeblader, peppermynte, jordbær, rips, løvetann, elecampane, nyper (i forholdet 10: 2: 2: 4: 1: 2: 2: 4: 1: 6).

forebygging

Den beste måten å forhindre hypotensjon er en aktiv livsstil. Rasjonal ernæring, regelmessig trening (gymnastikk, turer til treningsstudioet), en full hvile vil bidra til å normalisere trykket.

For å styrke tonen i fartøyene anbefales vannprosedyrer: Kontrastdusj, svømming.

Positive følelser, mangel på stress, psykoterapi i depressive og hypokondriakale tilstander, vil også bidra til å forhindre hypotensjon.

outlook

Ukritisk senke blodtrykket selv i den kroniske formen ikke representerer en alvorlig trussel mot helsen til pasienten, men i de fleste tilfeller er dette patologi provosert av andre sykdommer, så å snakke om prognosen bør være i sammenheng med komplikasjoner, som er fylt med sykdommen.

Men selv slike symptomer på hypotensjon, som besvimelse, kan forårsake skader på høsten. En vedvarende depresjon av trykk, som hypertensjon, er en tilstand som sjelden gir seg for å fullføre kur, men de kan og bør holdes under kontroll, regelmessig besøker den behandlende legen.

Les Mer Om Fartøyene