Lungeinfarkt

Lungeinfarkt Er en spesiell sykdom som utvikler seg på grunn av påvirkning av visse årsaker - trombotiske okklusjoner i det pulmonale blodstrømssystemet. Lungeinfarkt ledsages av rask (innen 24 timer) utvikling av prosessen og utelukkelse av det berørte området fra den generelle funksjonsplanen.

I hjertet er myokardinfarkt tilsvarende i manifestasjoner til hjerteinfarkt. Og der og der dominerer en lignende mekanisme: en skarp mangel på vev i oksygenering og ernæring, etterfulgt av dens dystrofi.

Lungeinfarkt er en ikke-dødelig sykdom. Kriteriet for kurset er nivået på det berørte fartøyet, størrelsen på lesjonen, vedlegget av bakteriell ødeleggelse og utviklingen av økte nivåer av intravaskulært trykk.

Et infarkt av en enkel sak

Hovedårsaken til lungeinfarkt er en økt trombusdannelse i kroppens kar. De vanligste årsakene som kan føre til hjerteinfarkt er mange tromboflebitt, trombose i det vaskulære nettverket av venene i underekstremiteter. I tillegg kan traumatiske lesjoner av rørformede bein også være den primære årsaken til utvikling, noe som kan forårsake fettemboli hos visse fartøy i lungennettverket. Kirurgiske operasjoner, spesielt på vener i ekstremiteter, inkludert lett føre til den etterfølgende utviklingen av lungekjemi og dets hjerteinfarkt.

Det er viktig å forstå at et lungeinfarkt utvikler seg når lungebeholdere med liten eller middels kaliber, som spiser lungevev, er tilstoppede. Når tilstoppe sjiktet av et stort lungekar (for eksempel kanaler med lungearterien) umiddelbart utvikle en annen komplikasjon - pulmonal arteriell tromboembolisme nederlag sengen, som i de fleste tilfeller sine ender letalt.

Uansett de underliggende årsakene til sykdommen, utløser de alle en kaskade av de samme patogenetiske reaksjonene. Den første slik reaksjon er den plutselige okklusjonen (blokkering) av lungekaret ved embolmassen. Som følge av dette stopper fôringen av lungestrukturen som stopper ved dette fartøyet. Som et resultat, fra fraværet av oksygen og næringsstoff, undergår vevet en rekke dystrofiske forandringer og er nekrotisk.

Parallelt, på grunn av mangel på blodtilførsel, blir gassutveksling i dette området av lungene brutt, noe som betyr at den totale oksygeninnholdet i blodet reduseres betydelig og etterfølgende brudd på den generelle gassutvekslingen utvikles.

I tillegg, siden de viktigste bærende fartøyene er stengt, blir ytterligere veier aktivert-spesielle shunts, som også utleder blod. Men disse shunts åpnes mellom arteriene og blodårene, som forstyrrer blodstrømmen gjennom sirkulasjonen, og fører derfor til kaos i prosessen med oksygenmetning og eliminere karbondioksid. Som et resultat forverrer dette ytterligere oksygeninnholdet i kroppen.

En annen mekanisme i lungeinfarkt er at i bassenget av et tilstoppet lungekar, øker trykknivået, noe som gradvis fører til dannelsen av pulmonal hypertensjon. I tillegg, fra den stadig økende hypertensjonen, kan fartøyet bli sprukket. Som et resultat er stedet mettet med blod og fullstendig nekrose uten gjenopprettelse (hemorragisk lungekirurgi).

Infarction av milde symptomer

Det er viktig å forstå at omfanget av kliniske symptomer i et lungeinfarkt vil avhenge av størrelsen på det berørte området av lungevevvet. Så med små områder av et lungeinfarkt, kan kliniske symptomer generelt ikke observeres, og diagnosen av et lungeinfarkt selv vil bli eksponert allerede ved et uhell ved behandlingen av dets bakterielle komplikasjoner.

De viktigste lyse syndromene av lungeinfarkt vil selvsagt være tegn på akutt obstruksjon av lungefartøy. Det første angstssyndromet kan være en skarp, skarp smerte i brystet, som dukket opp plutselig og på en generell sunn bakgrunn. Denne smerten vil indikere en blokkering av lungefartøyet og en skarp mangel på lungvev i næringsstoffer eller dets iskemi. Dette syndromet er lik som hjerteinfarkt, som også i forgrunnen skarp og plutselig hypoksi, ischemi og vev.

Etter et smertefullt syndrom med et lungeinfarkt, oppstår dyspnø. Det ser også ut plutselig og plutselig. Utviklingsmekanismen er basert på å slå av det berørte området av lungen fra den generelle pusteprosessen, noe som medfører delvis svikt i respiratorisk funksjon. Dyspné selv er en kompensasjonsmekanisme: slik at kroppen forsøker å "kompensere" for mangel på lungefunksjon ved hyppigere luftveisbevegelser.

Til dyspnø kan sputum med blodige vener legges til. Denne tilstanden utvikler seg vanligvis med en bestemt subtype av et lungeinfarkt, kjent som et hemorragisk lungebetennelse, hvor brudd på et tilstoppet kar og impregnering av et vevsted med blod kommer til forkant. Den samme tilstanden, samt generell sjokk, forklarer den skarpe plassen og fall i blodtrykksnivåer i pasienten.

En viktig indikator på mulig tilstedeværelse av pulmonal infarkt i full gang, vil samle anamnese av sykdom, hvor pasienten vil peke på en langvarig sykdom tromboflebicheskie lemmer, revmatisme eller å miste de riktige avdelingene i hjertet. Dette vil tillate å mistenke en mulig trombotisk essens av sykdommen.

Et infarkt av en enkel behandling

Siden utviklingen av lungeinfarkt er basert på trombotisk okklusjon av pulmonale arterier, vil først og fremst hovedterapien bli rettet mot hurtig fjerning. For dette er en kompleks antikoagulant terapi foreskrevet. I dette komplekset brukes Heparin eller Fraksiparin. Innføringen av disse stoffene utføres under streng kontroll av koagulasjonsserien (spesielt aktiv partiell tromboplastintid). Heparinbehandlingssyklusen er vanligvis opptil 7 dager, hvor heparin administreres subkutant, tidligere fortynnet i natriumklorid. Derefter reduseres dosen av heparin, og den erstattes av et preparat av indirekte antikoagulantia - fenylen.

I tillegg utføres trombolyse - koagulasjonsresorpsjon. For å gjøre dette, bruk stoffet Streptokinase eller Urokinase. Disse legemidlene bør også administreres ved å overvåke koagulasjonshastighetene. I tillegg er trombolytisk terapi preget av innledende maksimale doser av administrasjon av legemidler, som deretter gradvis reduseres.

To anti-aggregeringsterapier blir også lagt til de to ovennevnte elementene. Det er foreskrevet for å forhindre dannelse av etterfølgende blodpropper. Det mest brukte stoffet i denne terapien er Aspirin.

I tillegg utføres smertelindring med lungeinfarkt - ikke-narkotisk analgetika (f.eks. 50% løsning av analgin) administreres.

I forbigående utføres forebygging av komplikasjoner av hjerteinfarkt. For dette blir bruken av ulike antibiotika behandlingsregimer brukt, for eksempel introduksjonen av cephalosporiner fra tredje generasjon (Ceftriaxone).

Kirurgiske hjelpemidler er også mulige. Oftest brukes i myokardial lunge thrombectomy eller spesiell filterenhet (cava filter) inn i den nedre vena cava, som ikke er i stand til å passere flere blodpropper strøm.

Infarction av lyse konsekvenser

Lungfarging kan ledsages av et stort antall konsekvenser. Av disse er den mest grunnleggende infarkt lungebetennelse i det berørte området av lungen, en abscess og nekrotisk forandring.

Lungebetennelse som en konsekvens av et lungeinfarkt utvikler seg ganske ofte og fører i sin frekvens blant andre komplikasjoner. Hovedårsaken til utbruddet av lungebetennelse ligger i egenskapene til patogenesen av utviklingen av lungeinfarkt selv. Som det har blitt beskrevet ovenfor er en lungeinfarkt nekrotiske endringer i lunge struktur, som følge av opphør av blodtilgang. Siden disse strukturene er fullstendig frakoblet fra både blod og fra pusteoperasjon, da de utviklet alle betingelsene for inn og utvikling av mikrobielle midler. I tillegg er de berørte områdene av lungen infarkt nesten gjennomluftet, som også tjener som en ekstra faktor for utviklingen av et hjerteinfarkt, lungebetennelse.

Pneumoniske lunge berørte områder kan deretter fester, ødelegge lunge struktur og danne såkalte "postinfarction" abscesser - hulrom inn i lungevevet fylt med puss og nekrotiske massene. Den største faren for slike abscesser er en trussel deres gjennombrudd, bakterielle lesjoner hos friske lungeområder, så vel som spontan pneumothorax - en tilstand der det er et brudd i lungestrukturene, noe som reduserer trykkforskjellen i lungene og som følge av akutte forstyrrelser av respiratorisk funksjon.

Det er viktig å forstå at effekten av myocardial lys er helt avhengig av størrelse og lesjonen steder: dersom de er involvert i den patologiske prosess av blodkar med liten kaliber, og deretter, i sin tur, ischemisk del av lungen er forholdsvis liten, og derfor forholdsvis liten, eller helt fraværende blir det etterfølgende komplikasjoner.

Prognosen for et lungeinfarkt avhenger av sin tidlige deteksjon og behandling. Jo raskere det er diagnostisert, og jo raskere behandling av lysis (resorpsjon) av trombus startes, jo flere sjanser er det for gjenopprettelse av normal blodstrøm, fôring av det iskemiske lungestedet og rask gjenoppretting.

Lungeinfarkt

Lungeinfarkt - iskemi av lungevevssiden forårsaket av trombose eller emboli av lungearteriets grener. Kliniske tegn på denne patologien inkluderer alvorlige brystsmerter, kortpustethet, hoste med blodig sputum, hypertermi, takykardi, sammenbrudd. For påvisning av lungeinfarkt, radiografi, CT og lungescintigrafi, angiopulmonografi, ekkokardiografi og undersøkelsen av gassammensetningen av blodet er informativ. Behandling begynner med utnevnelse av antikoagulantia og fibrinolytika, oksygenbehandling; Om nødvendig utføres embobektomi. Ved utvikling av infarkt-lungebetennelse er antibiotikabehandling indikert.

Lungeinfarkt

Myokardial lunge (lungeemboli) - dårlig sirkulasjon i et begrenset område av lunge parenchyma, er forårsaket av blokkering av egen, segmental og mindre arterier, lunge trombus eller embolus. Ifølge data tilgjengelig i pulmonologi er lungeinfarkt 10-25% av alle tilfeller av lungeemboli. Diagnosen av pulmonal tromboembolisme er ofte ikke etablert in vivo, noe som fører til et stort antall ukjente episoder av et lungeinfarkt. I dette tilfellet registreres det dødelige utfallet av lungeemboli hos 5% -30% av pasientene. Fravær av behandling, tilbakevendende trombose, forekomst av bakgrunnspatologi er de viktigste faktorene som øker risikoen for dødelige tilfeller av lungeemboli. Infarksjon av høyre lunge oppstår 2 ganger oftere enn den venstre, mens de nedre lungene i lungene påvirkes 4 ganger oftere enn de øvre.

Årsaker til hjerteinfarkt

Pulmonal infarkt ofte utvikler seg i pasienter med kardiovaskulær sykdom :. atrieflimmer, mitral stenose, koronarsykdom og myokardialt infarkt, kardiomyopati, infeksiøs endokarditt, myxom atrium, hjertesvikt, vaskulitt, etc. I dette tilfellet, blodpropp vanligvis dannes i øyet av det høyre atrium og Under visse forhold blir blodstrømmen registrert i arteriene i en liten sirkel. Ofte er årsaken til lungeemboli er trombose i de lavere ekstremiteter, bekken tromboflebitt i dype vener. I disse tilfeller er den farligste flytende tromber som har ett festepunkt på den distale venøse kar.

Flere fettemboler i lungene blir ofte en komplikasjon av brudd på rørformede bein. Det er kjent at sengestøt eller immobilisering av lemmer, selv i en uke, øker risikoen for embryonal trombose betydelig. Infarkt i lungene kan utvikles i postpartum og postoperativ periode - oftere etter keisersnitt, omfattende abdominal, thorax og gynekologisk operasjon, hemorrhoidektomi.

Den sekundære disponere til pulmonale tromboembolisme faktorer omfatter tilbakevendende venøs trombose historie, familiehistorie med lungeemboli, alder over 60 år, hormonell prevensjon, fedme, kreft i bukspyttkjertelen, pulmonal hypertensjon, og andre. Et potensielt farlige bakgrunnsblodsykdommer er sigdcelleanemi, polycytemi, DIC-syndrom, heparin-indusert trombocytopeni.

Infarkt i lungene utvikler seg fra noen få timer til en dag etter obturering av lobar og segmentale grener av lungearterien med tromboembolisme; fullstendig organisering av hjerteinfarkt tar omtrent 7 dager. Det iskemiske området har formen av en kil (pyramide) av forskjellige størrelser med en base rettet mot periferien, og med en spiss som vender mot lungens rot. Det berørte området er preget av en mørk kirsebærfarge, en tett konsistens, som stikker over overflaten av et sunt lungevev. Plevra kjøper en kjedelig, matt skygge; i kaviteten akkumuleres hemorragisk innhold ofte. Resultatene av et lungeinfarkt kan være: fullstendig resorpsjon, tetthet, arrdannelse, destruktiv endring i lungen (abscess, gangrene).

Klassifisering av hjerteinfarkt

Lungeinfarkt er en av de kliniske varianter av PE, sammen med plutselig dyspné av ukjent opprinnelse og et akutt pulmonal hjerte. Avhengig av nivået av obturering av lungearterien, utmärker seg tromboembolisme:

 • massiv tromboembolisme (embolisering av hovedstammen eller hovedgrenene til lungearterien)
 • Submassiv tromboembolisme (blokkering i nivå av lobar og segmentgrener)
 • tromboembolisme av små lungearterier.

Lungeinfarkt kan være primær (med en ukjent tromboembolisk kilde) og sekundær (komplikasjon av tromboflebitt i venene); begrenset (med obturering av lungearterienes undergitte grener) og omfattende (det berørte området strekker seg over et stort område); ukomplisert og komplisert (hemoptysis, abscess, pleural empyema, sepsis).

Tromboembolisme grener av lungevenene forårsaker iskemi i lungeparenkym seksjon overløp fulgt skadet lungevevet med blod, som trer inn i den fra områder med normal vaskularitet. Med denne mekanismen utvikler den hemorragiske formen av lungeinfarkt. I det berørte området er det opprettet betingelser for utvikling av infeksjon, noe som fører til forekomst av infarkt-lungebetennelse. I andre tilfeller er grenen av pulmonal arterien blokkert av en infisert embolus - i dette tilfellet oppstår ødeleggelsen av parenkymen og dannelsen av en lungabscess.

Symptomer på hjerteinfarkt

Det kliniske bildet av et lungeinfarkt manifesterer vanligvis etter 2-3 dager etter blokkering av lungearterien ved en trombus. Plutselig er det en skarp smerte i brystet; Av natur ligner det smerter i angina pectoris, det er verre med hoste, puste, med torso vippende. Årsaken til smerte er en reaktiv pleuris i området av det nekrotiserte området av lungen. I tilfelle av reaksjonen av den membranformede pleura er det mulig å utvikle en klinikk med "akutt underliv". Hos 30-50% av pasientene er det hemoptyse (i form av separate vener eller utseendet av rustet sputum), i 2-6% - lungeblødning.

Hypertermi med lungeinfarkt er subfebril, det kan vare i 1-2 uker med infarkt lungebetennelse, temperaturen stiger til 38-39 ° C. De oppførte symptomene er ledsaget av kortpustethet og tachypnea (mer enn 20 per minutt), takykardi med hjertefrekvens> 100 slag. i min., arytmi (ekstrasystol, fibrillering eller atrieflimmer), blep eller cyanose i huden, arteriell hypotensjon helt opp til sammenbruddet.

Hos 50% av pasientene med diagnose "lungeinfarkt", utvikles serøs eller hemoragisk pleuritt. Noen ganger utvikler pasienter hjernesykdommer, som manifesteres av synkope, krampeanfall, koma; gulsott forårsaket av sekundære endringer i leveren og økt sammenbrudd av hemoglobin; dyspeptiske fenomener (hikke, kvalme, oppkast, magesmerter). Infeksjon av lungeinfarktstedet kan føre til utvikling av bakteriell lungebetennelse, lungekandidasi, abscessert lungebetennelse, abscess eller gangren i lungen.

Diagnose av hjerteinfarkt

Diagnose av et lungeinfarkt krever koordinering av innsats fra en pulmonolog og kardiolog. Fysiske undersøkelser av lungeinfarkt avslører svekket pust, små boblende raler, pleural friksjonsstøy; forkortelse av perkusjon lyd; systolisk murmur, galopprytme, aksent og splittelse av II tone på aorta. Ved palpating i magen, kan en forstørrelse og ømhet oppdages.

In vitro-analyser (KLA, biokjemisk blodprøven, blodgassanalyse), som det er en mild leukocytose, økte laktat dehydrogenase-aktivitet, total bilirubin (normale verdier av transaminaser), har arteriell hypoksemi. EKG-data er det mulig å oppdage tegn på overbelastning av høyre hjerte, ufullstendig blokkering høyre grenblokk. Ekkokardiografi markører av lungeinfarkt kan omfatte utvidelse og hypokinesi av høyre ventrikkel, økt pulmonalt arterietrykk, tilstedeværelse av trombe i det høyre hjerte og andre. Doppler-ultralyd av nedre lem vener ofte for å diagnostisere dyp venetrombose.

Radiografi i AP og laterale fremspring (samt CT eller lunge MSCT) detekterer den utvidelse og deformasjon av lunge rotparti redusere transparenten i form av en kile, tilstedeværelse av eksudat i pleurahulen. Angiopulmonografi avslører obstruksjonen av grenene til lungearterien på grunn av intra arterielle fyllingsdefekter. Lungescintigrafi brukes til å bekrefte tilstedeværelsen av steder med lungeperfusjonsreduksjon.

Basert på analyse av kliniske og laboratorie medvirkende lungeinfarkt data som er nødvendige for å differensiere med Lobar lungebetennelse, spontan pneumothorax, atelektase, hjerteinfarkt, perikarditt, myokarditt, brukne ribben, etc.

Behandling av hjerteinfarkt

Førstehjelp for lungeinfarkt skal gis så tidlig som mulig. Først av alt er det nødvendig å stoppe smerte syndromet ved hjelp av ikke-narkotiske eller narkotiske analgetika og umiddelbart innlagt pasienten i ICU.

For å forhindre ytterligere trombedannelse og barrierer øke den allerede dannede trombe ved hjelp av direkte (heparin, fraxiparine) og indirekte antikoagulantia (fenindion warfarin), koaguleringsparametere under kontroll. Antikoagulant terapi er kontraindisert i blødning, hemorragisk diatese, magesår og PDC, maligne neoplasmer. For oppløsning av trombi er fibrinolytisk terapi med streptokinase, urokinase, væskeplasminogenaktivator foreskrevet.

Med pulmonal emboli komplisert av arteriell hypotensjon, vasopressorer (norepinefrin, dopamin), reopolyglucin drikkes intravenøst. Ved tegn på infarkt-lungebetennelse utføres antibiotikabehandling. Pasienter med lungeinfarkt trenger oksygeninnåndinger gjennom nasekateteret. I fravær av positiv dynamikk fra konservativ behandling, er det mulig å gjennomføre tromboembollektomi fra lungearterien ved installering av et cava filter i systemet av den underfreende vena cava. For å vurdere indikasjonene på kirurgisk behandling, bør pasienten undersøkes i tide av en vaskulær eller thorax kirurg.

Prognose og forebygging av hjerteinfarkt

Med riktig og rettidig organisert terapi utgjør ikke et lungeinfarkt en stor trussel mot livet. I sjeldne tilfeller kan det føre til plutselig død. Risikoen for et ugunstig utfall øker i nærvær av alvorlig hjertesvikt, gjentakelse av PE, utvikling av ulike komplikasjoner (postinfarkt lungebetennelse, lungeødem, suppuration).

Tatt i betraktning de årsakene til pulmonal infarkt, forebyggelse kan omfatte rask behandling av tromboflebitt, fysioterapi og tidlig stige etter kirurgi, iført kompresjonsstrømper i sykdommer i de nedre ekstremiteter, frister bruk av intravenøse katetere for infusjonsterapi.

Fare i lungene: symptomer og behandling

Infarction of lung - de viktigste symptomene:

 • Økt temperatur
 • Brystsmerter
 • Kortpustethet
 • Forringet hjertefrekvens
 • Sputum med blod
 • Rapid puls
 • Hoste med slem
 • Lavt blodtrykk
 • Våt hoste
 • Blek hud
 • Blåser av den nasolabiale trekant
 • Blå fingertuppene
 • Allokering av slimete sputum

Et infarkt i lungen er en patologisk tilstand som utvikler seg som følge av blokkering av små eller mellomstore fartøy med en lungetrombose, dannet i lungesirkulasjonen eller hentet fra perifere årer. Denne sykdommen ligner i sin natur hjerteinfarkt - den har samme raske utvikling og er preget av dødsfallet av det berørte områdets vev.

årsaker

Trombusen som forårsaker tilstopping av karene i lungen, kan danne både i selve organet og i andre fartøy og til og med i hjertet, og deretter med blodstrøm inn i lungearteriene, tette dem. Denne prosessen kalles lungeemboli, og årsakene til utviklingen er forskjellige patologiske forhold og ytre påvirkninger.

Spesielt er et infarkt i lungene ofte en komplikasjon av ulike kirurgiske inngrep på underdelene. I tillegg kan en slik patologisk tilstand føre til slike årsaker som hyppige brudd på benben som fører til utvikling av fettemboli.

Andre årsaker til denne patologien er som følger:

 • langvarig sengen hviler;
 • forstyrrelser i hjertets arbeid;
 • periode etter fødsel
 • Tilstedeværelsen av ondartede neoplasmer i kroppen.
 • tromboflebitt og trombose av karene i nedre ekstremiteter.

patogenesen

Uavhengig av årsaken til utviklingen av en slik patologisk tilstand som en infarkt i lungen, fører blokkering av blodkar med en trombos til de samme patologiske reaksjonene. Først av alt er det okklusjon av karene, det vil si blokkering av dens emboliske masse.

Videre forstyrres tilførselen av vevsstedet til orgelet som den forseglede beholderen gir blod til, og forstyrres til og med helt. Som et resultat av mangel på oksygen og næringsstoffer, gjennomgår et bestemt område av lungene degenerative forandringer og dør.

Men lungens funksjonsfeil er ikke det eneste fenomenet i denne patogen - den generelle gassutvekslingen i kroppen er også forstyrret, noe som fører til at andre organer og systemer.

Når det gjelder det mest tilstoppede fartøyet, øker det trykket, noe som fører til utvikling av pulmonal hypertensjon. Med utviklingen av sykdomstilstanden ikke tåler kar og revet - i dette tilfellet å utvikle lunge hemoragisk infarkt, karakterisert ved bløtlegging det aktuelle delen av blodet, lungevev og dets hurtige nekrose. Med hemorragisk infarkt er det umulig å gjenopprette skadet vev.

symptomer

Symptomer på en slik patologisk tilstand som infarkt i lungen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet, som igjen avhenger av tilstedeværelsen av forskjellige ledsagende patologier i lungen eller hjertet. I tillegg avhenger flammens alvorlighetsgrad av antall berørte fartøy.

De viktigste symptomene på denne patologiske utviklingen er følgende:

 • plutselig forekomst av dyspné;
 • utseendet på en hoste som kan ledsages av utslipp av blodig eller slimete sputum;
 • alvorlig smerte i brystet;
 • blåser av den nasolabiale trekant, så vel som cyanotiske fingertuppene;
 • blep av huden (ofte med overhøyhet av asy skygge);
 • hypertermi;
 • en reduksjon i blodtrykket;
 • funksjonsfeil i hjertearbeidet (arytmi, økt hjertefrekvens).

Vær oppmerksom på at alle de ovennevnte symptomene vises umiddelbart, mot en bakgrunn av en god generell trivsel for en person. Det er svært viktig å skille mellom symptomene på en slik patologi som infarkt i lungene, fra symptomene på hjerteinfarkt, siden de i utgangspunktet er identiske.

En viktig diagnostisk betydning er en anamnese, i samlingen som en person kan fortelle om tilstedeværelsen av tromboflebitt og andre patologier av vener. I dette tilfellet klager en person på tromboflebitt symptomer, selv om sykdommen ikke har blitt diagnostisert i tide.

I de fleste tilfeller, med rettidig behandling, er prognosen for patologiens forløb gunstig, men i noen tilfeller, i alvorlige tilfeller, dør en person nesten øyeblikkelig.

behandling

Diagnose av en slik patologisk tilstand som infarkt i lungen utføres ved hjelp av radiografisk undersøkelse av organet, muligens med farging av lungekarrene. I tillegg er det gitt en viktig diagnostisk verdi til EKG.

Spesifikke metoder for å diagnostisere denne patologi er selektive angiografi, omfattende administrering til en spesiell kateter i lungearterien, og lunge scintigrafi, som består i innføring i venen av en spesifikk substans.

Behandling av hjerteinfarkt lunge, symptomer som er uttalt, bør være betimelig - en pasient er innlagt på sykehuset og umiddelbart begynne en kompleks behandling, som enhver forsinkelse kan bli en dødsårsaken av pasienten.

Siden årsaken til denne patologiske tilstanden er tilstopping av blodkar med en trombose, er den viktigste oppgaven til leger å foreskrive antikoagulant terapi for slike pasienter.

Dersom en person som er diagnostisert med lunge infarkt, vil behandling også involverer å sette under strengt oppsyn av en lege heparin eller andre legemidler som bidrar til oppløsning av embolic masse og gjenopprette normal blodstrøm i det berørte området lunge. Vanligvis er disse legemidlene foreskrevet innen en uke, med en gradvis reduksjon i dosen av legemidler.

I tillegg er samtidig administrering av midler som fremmer blodproppresorpsjon nødvendig. Bruk derfor Streptokinase eller Urokinase - disse medisinene skal administreres under kontroll av blodkoagulasjon.

For å forhindre gjendannelse av blodpropper, bruk et bevist verktøy - Aspirin, og for å fjerne smertesyndromet, som ofte følger med denne patologiske tilstanden, blir pasienter vist injeksjoner av ikke-narkotiske analgetika.

I forbifarten er det nødvendig å forhindre mulige komplikasjoner. Som nevnt ovenfor har en patologisk tilstand som infarkt i lungene ulike konsekvenser, hvorav den hyppigste er bakteriell lungebetennelse, som utvikler seg som følge av vedlegg av en sekundær bakteriell infeksjon.

For å forhindre denne komplikasjonen er antibakteriell terapi nødvendig - for dette formål er innføringen av cephalosporiner fra tredje generasjon, som Ceftriaxone, vist.

I noen tilfeller går leger til kirurgi. En trombektomi utføres, med etablering av et cava filter i den nedre vena cava, som forhindrer videreføring av trombi videre.

Det er også nødvendig å si om andre alvorlige konsekvenser av overført infarkt i lungen:

 • utvikling av postinfarct abscesser;
 • forekomsten av spontan pneumothorax;
 • akutt respiratorisk svikt.

Det bør bemerkes at konsekvensene av sykdommen er avhengig av typen berørte fartøyer - de kan være helt fraværende når små fartøy er berørt, og hvis de er påvirket av gjennomsnitt, vil de være flere og uttalt.

Prognosen avhenger av rettidig utnevnelse av tilstrekkelig behandling, samt på alvorlighetsgrad av pasientens tilstand. Derfor, ved første tegn på infarkt, blir lungene umiddelbart innlagt på sykehuset.

Hvis du tror at du har det Infarment av lungene og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kirurg hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Bronchopneumonia er en av typene betennelse i lungene. Denne sykdommen skiller seg fra vanlig lungebetennelse ved at bakteriene og virusene som kommer inn i kroppen, påvirker ikke bare lungene, men også grener av bronkialtreet. Ofte utvikler betennelsen på grunn av infeksjon i øvre luftveisinfeksjon. I de fleste tilfeller er bronkial lungebetennelse forårsaket av streptokokker og pneumokokker.

Bronkokektatisk sykdom - betennelsesprosesser i luftveiene. Sykdommen er preget av patologiske forandringer, utvidelse eller deformasjon av bronkiene, som et resultat av hvilken en stor mengde pus dannes i dem. Denne forvrengningen av de indre organene kalles bronchoectasia.

Fokal lungebetennelse er en inflammatorisk og smittsom sykdom som påvirker ikke alle lungvev, men bare et bestemt område av det. I dette tilfellet oppstår dannelsen av småfokus eller storfokal betennelse i lungens lobula. Patologi kan være både uavhengig og sekundær. I det første tilfellet er kilden patogene bakterier, og i andre tilfelle er det andre sykdommer som påvirker vevet i dette organet negativt.

Hemosiderosis - en sykdom som er klassifisert pigmentær dystrofier, og det er karakteristisk for opphopning i vevet i et stort antall hemosiderin, som er en jernholdig pigment. Mekanismen for utviklingen av sykdommen forblir til slutt ikke kjent, men eksperter innen dermatologi fant at årsakene til dannelsen kan variere avhengig av formen av en slik forstyrrelse.

Tuberkulose i lungene er en sykdom som er forårsaket av bakterier av Mycobacterium-artene, oppdaget av Robert Koch i 1882. De er 74 arter, overført gjennom vann, jord, fra en syke til en sunn. Formen av sykdommen som folk oftest blir utsatt for, er tuberkulose i lungene, på grunn av at den viktigste typen overføring av bakterier er luftbåren.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Lungeinfarkt

Lungeinfarkt er en sykdom som utvikler seg som et resultat av dannelsen av en trombose i lungearteriesystemet eller dens innføring fra perifere årer. Ulike sykdommer kan provosere dette fenomenet. Alle mulige årsaker til problemet vil bli nevnt nedenfor.

ICD-10 kode

Årsaker til hjerteinfarkt

Årsakene til hjerteinfarkt kan gjemme seg i mange problemer. Patofysiologi kan bidra til dette. Så, for å provosere et hjerteinfarkt i de fleste tilfeller er i stand til å rive av en trombose. Betydelig utvikler den seg mot bakgrunnen av en økning i den vedlagte tromben. Et infarkt kan dekke både et lite fragment av lungen og et ganske stort område. Risikoen for å utvikle sykdommen øker dersom pasienten lider av følgende problemer: seglcelleanemi, nefrotisk syndrom, ondartet neoplasmer, vaskulitt. Sannsynligheten for å få et hjerteinfarkt øker også hos personer som har gjennomgått kjemoterapi. Epidemiologi kan bidra til problemet. Lungeinfarkt er en sjelden patologisk lidelse i medisinsk praksis. Med hensyn til dødelighet er det fra 5 til 30%. Alt avhenger av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og rettidig assistanse. Umiddelbart etter et hjerteinfarkt, kan forskjellige komplikasjoner utvikle seg, alt fra kardiovaskulære komplikasjoner til lungehypertensjon. Det skal bemerkes at kvinner lider av hjerteinfarkt 40% oftere enn menn.

Lungødem med myokardinfarkt

Lungeødem i hjerteinfarkt er preget av et typisk klinisk bilde. I dette fenomenet er det en rekke subjektive og objektive symptomer. Den første tingen å merke seg er at denne patologiske tilstanden kan utvikle seg når som helst på dagen. Vanligvis begynner angrepet med en følelse av tetthet i brystet, en følelse av smerte og svakhet. Uttrykt kortpustethet, det er vanskelig å puste. Pasienten tar en typisk tvunget posisjon, hvor feste på skulderbeltet letter pusten. Pasienten klager over en hoste, som i utgangspunktet er tørr, og til slutt ledsaget av en skummende sputum. Noen ganger kan skyggen skygge være rosa.

Når lys blir bestemt tromme perkusjon lyd, og auscultation auscultated stort antall forskjellige størrelser fuktig rales - fra krepitiruyuschie dannet i alveolene og terminal bronkiolene til krupnopuzyrchatyh på grunn av tilstedeværelsen av skum i det store bronkier og trakea. Ved diagnostisering av pasientens tilstand bør det tas hensyn til endringer i blodsirkulasjonen. Det er 2 typer forandringer i hemodynamikk hos pasienter med lungeødem-hyperdynamisk og hypodynamisk. I hjertet av det første fenomenet ligger en økning i hjertets sjokkvolum og hastigheten på blodstrømmen, økt trykk og økt blodtrykk. Denne tilstanden er typisk for pasienter med hypertensiv sykdom, kombinert mitralventilfeil, med urimelig tvunget intravenøs væske. Den andre bruddtypen er ledsaget av en reduksjon i slagvolum, en svak økning i pulmonalt arterietrykk og en tendens til å senke blodtrykket. Denne typen er karakteristisk for lungeødem, ekstreme grader av stenose i mitrale eller aorta ventiler.

Symptomer på hjerteinfarkt

Symptomer på et lungeinfarkt er typiske, den personen som har lidd kan bestemme utseendet til denne sykdommen. Så, mye avhenger av alvorlighetsgraden av tilstanden. Symptomatologien påvirkes av størrelsen, plasseringen og antall lukkede blodpropper. Naturligvis, ikke glem de samtidige sykdommene i lungene og hjertet.

Hovedtegnene inkluderer en plutselig eller kraftig økt dyspné. Det kan være en hoste som er ledsaget av slim eller blodig sputum. I brystet er det en skarp smerte. Huden blir blek og får ofte en ash nyanse. Lips, nese og fingertuppene blir blå. Hjertets rytme er betydelig svekket. Dette manifesterer seg i form av en rask puls, utseendet av atrieflimmer.

Ofte følger alt med en reduksjon av blodtrykket, en økning i kroppstemperaturen. Ofte er tilstanden til en person veldig dårlig. I alvorlige tilfeller dør han nesten umiddelbart. Derfor er det viktig å se merkelige endringer i tid og å hjelpe.

Hemorragisk lungeinfarkt

Hemorragisk lungeinfarkt forekommer mot bakgrunnen av eksisterende emboli eller trombose i lungearteriene. På grunn av dette dannes en region av lungevev med forstyrret sirkulasjon. Hovedfunksjonen til sykdommen er tilstedeværelsen av en del av iskemi som er gjennomvåt i blod, har klare grenser og en mørk rød farge.

Et slikt hjerteinfarkt, i sin form, ligner en kjegle, hvis basis er vendt til pleura. Følgelig vender spissen av keglen mot lungroten, og en trombose kan bli funnet på den i en av grenene til lungearterien.

Å ta med denne tilstanden kan være noen få viktige punkter. Så først og fremst er det en trombose av perifere årer. Spesielt ofte er det trombose av dype femorale vener på grunn av svak eller forsinket blodsirkulasjon i dem. I dette tilfellet er det viktig at det er en tilstand - en tendens til økt koagulasjon av blodet i svekkede pasienter som har vært på senga i lang tid.

Provoke fenomenet kan inflammatorisk tromboflebitt. Denne gruppen inkluderer septisk tromboflebitt, som oppstår med en rekke generelle og lokale infeksjoner, etter traumer eller operasjoner, med langvarig feber i postoperativ periode.

Trombose i hjertet og tromboendokarditt fremkaller ofte et hemorragisk lungeinfarkt. Det er nødvendig å identifisere predisponerende faktorer hvor hemorragisk lungeinfarkt utvikles noe oftere. Disse inkluderer myokardinfarkt, nefrotisk syndrom, fedme, kongestiv hjertesvikt, operasjoner i nedre bukhulen, graviditet, langvarig immobilitet.

Symptomer på denne sykdommen, uttrykt, ikke å merke dem er umulig. Først, en smertefull følelse under armhulen, i området av scapulaen eller en følelse av innsnevring i brystet. Under hosten og pusten kan smerten øke. Det er kortpustethet. Samtidig er det også vaskulære reaksjoner - huden blir blek, en klebrig kald svette vises. Når en massiv lesjon ikke utelukkes gulsott.

Når blodet undersøkes, oppdages moderat leukocytose. Under undersøkelsen oppdager legen en glidelåse i pleura, fuktig crepitic hvesning og dytt pust. Det kan være opphopning av væske i pleurhulen, som manifesterer seg ved dulling perkussjonslyd i lesjonens område, svekkelse av pusten, hevelse i intercostalene og vokalskjelv.

Høyre lungeinfarkt

Et infarkt av høyre lunge er en sykdom som skyldes trombose eller emboli av lungearterien. I 10-25% av tilfellene utvikler det seg i tilfelle blokkering av lungearterien.

Perifert flebotrombose foregår av postpartumperioden, kirurgiske inngrep, brudd på lange tubulære bein, hjerte kronisk insuffisiens, langvarig immobilisering, ondartede svulster. Trombose i lungene kan forårsake lungevaskulitt, stagnasjon av blodstrømmen i lungene, stabil lungehypertensjon. Reflekspasm i lungearterysystemet, som vanlig, følger med obturering av fartøyet. Dette fører til overbelastning av høyre hjerte og akutt LH.

Som et resultat er det et brudd på diffusjon og arteriell hypoksemi. Faren for lungene oppstår hovedsakelig mot bakgrunnen av allerede tilstede venøs overbelastning. Dette fenomenet er hemorragisk i naturen. Infeksjon kan føre til utseendet på lungeledningene til forekomsten av perifokal lungebetennelse (candidiasis, bakteriell), ofte med abscessering.

Å forstå at infarkt skjedde er ikke vanskelig. De viktigste symptomene er brystsmerter, kortpustethet, skumaktig utslipp under hoste og en signifikant økning i kroppstemperaturen. Tidlig diagnose og eliminering av problemet er nødvendig.

Venstre lungeinfarkt

Det venstre lungeinfarkt utvikler seg også mot en bakgrunn av trombose eller emboli av grenene i lungearterien. Dette fenomenet er ikke spesielt symptomatisk, men det er typisk. Så det er kortpustethet, feber, brystsmerter, tørr hoste, etterfulgt av utslipp av sputum eller skum. Det kan være takykardi, cyanose, hemoptysis, cerebrale lidelser, tegn på hjerteinfarkt, forstyrrelse av hjerterytmen og svekket pust.

Abdominalsyndrom, forårsaket av lesjoner av det diaphragmatiske pleura, observeres av og til. Tarmparese, leukocytose, oppkast og løs avføring er ikke utelukket. Diagnose av problemet bør utføres umiddelbart.

Prognosen for dette fenomenet avhenger helt av løpet av den underliggende sykdommen. Forebygging er mulig, men bare i tilfelle at behandle hjertedekompensasjon og tromboflebitt bruk antikoagulanter hos pasienter med hjerteinfarkt, mitralstenose, i gynekologi og kirurgi.

Lungeinfarkt: symptomer, behandling og prognose

Lungeinfarkt er oksygen sulten av en del av lungevevvet, som observeres på grunn av at blod som bærer oksygen ikke strømmer til vevet. Obstruksjonen til blodstrømmen oppstår i sin tur på grunn av fremveksten av en barriere i blodkaret som tilveiebringer et bestemt område av pulmonal parenkyma.

Kjernen i sykdommen

I de fleste tilfeller skjer anoksi lys på grunn av tromboser (blodproppdannelse på den indre veggen av arterien, stengning av dets lumen) eller embolus (blokkering av et fremmedlegeme båret med blod fra en hvilken som helst del av det menneskelige legeme - i dette tilfellet kalles det en embolus). Mindre ofte oppstår den patologiske prosessen på grunn av klemming av blodkaret fra utsiden. Lungeinfarkt kalles også lungeemboli, som impliserer emboli av beholderobstruksjon generelt, uavhengig av blokkeringsfaktoren.

På grunn av anatomiske egenskaper opptrer lungekreft på et begrenset segment (segment) av lungevevvet, fordi en trombose eller embolus klumper seg individuelle arterier - lobar, segmental eller mindre. Flere embolier kan påvirkes av småkaliberkar, men de gir et lite område av lungen. På grunn av dette er oksygen sult av organet ikke totalt, men begrenset.

Ifølge statistikken:

 • infarkt av høyre lunge observeres 2 ganger oftere enn den venstre;
 • Lungens nedre lober påvirkes 4 ganger oftere enn de øvre lobene.

På denne måten, Den hyppigst infarcted plassering - den nedre lobe på høyre lunge. En hvilken som helst patologi som utvikler seg i dem (spesielt med et markert symptom på vevsekemi), bør forårsake vækkelse av pulmonologer hver gang, om det er lungekreft der.

årsaker

En av hovedårsakene til sykdommen er lungeemboli (PE): på grunn av det er det 10 til 25% av kliniske tilfeller av lungeinfarkt. Spekulasjon er at de er faktisk mye mer - men ofte udiagnostisert patologi på livet på grunn av feildiagnostisering og ikke bekreftet død på grunn av medisinsk etikk (behovet for å reagere positivt på avslag av den avdøde slektninger fra sin obduksjon). I øyeblikket antas det at på grunn av tromboembolism i lungearterien dødelig utfall fra lungeinfarkt forekommer hos 5-30% av pasientene med denne sykdommen.

PE ikke bare i seg selv betraktes som en patologi med en høy sannsynlighet for forekomst av oksygenmangel i lungevevet - risikoen for tap av liv når det forårsakes pulmonalt infarkt økes ytterligere på grunn av faktorer som:

 • mangel på behandling;
 • gjentatt gjentatt trombose - re-dannelse av en trombose i samme kar, ofte på samme sted. Årsaken til tilbakefall er det fysisk-kjemiske kompromisset av fartøyets indre skall;
 • tromboembolism som observeres i slægten (byrden av arvelighet ved PE);
 • alder over 60 år;
 • mottak av hormonelle prevensjonsmidler;
 • fedme;
 • bukspyttkjertel tumorer;
 • pulmonal hypertensjon (økt pulmonal arterie trykk);
 • bakgrunnsrelaterte sykdommer som forverrer pasientens generelle tilstand
 • Feil bruk av intravenøse katetre som brukes til infusjoner med drypp (de kan provosere dannelse av trombos på injeksjonsstedet).

En av de farligste bakgrunnssykdommene når det gjelder utseendet av PE og påfølgende lungeinfarkt anses å være blodsykdommer - spesielt:

 • seglcelleanemi (erytrocytter har formen av en segl);
 • DIC-syndrom (brudd på balansen i blodkoagulasjonssystemet, som fører til dannelse av flere blodpropper).

I tillegg til PE utvikler de fleste kliniske tilfeller av lungeinfarkt hos pasienter som lider av andre kardiovaskulære sykdommer (spesielt kronisk). Først av alt er disse hjertets patologier, som for eksempel:

 • atrieflimmer (kaotisk sammentrekning av individuelle fibre i hjertemuskelen);
 • mitral stenose (innsnevring av den venstre atrioventrikulære åpningen i hjertet);
 • iskemisk hjertesykdom (skade på hjertemuskelen på grunn av mangel på oksygen);
 • hjerteinfarkt som en komplikasjon av IHD (nekrose av hjertemuskelen);
 • kardiomyopati (lesjoner av forskjellig opprinnelse, unntatt forstyrrelser i blodet);
 • infeksiøs endokarditt (infeksiøs betennelse i hjertets indre skall);
 • atritt myxom (godartet svulst);
 • hjertesvikt;
 • vaskulitt (betennelse i karene med etterfølgende ødeleggelse)

Med hjertets patologi blir trombi i de fleste tilfeller dannet på den indre overflaten av høyre atriale appendage. For en stund kan de holdes på stedet for dannelse, til blodstrømmen ikke vil rive dem bort og bære dem inn i arterien av en liten sirkulasjon av blodsirkulasjonen, takket være at lungene er forsynt med blod.

Av de andre grunnene som ikke er relatert til hjertepatologi, oftest til lungeemboli, som provoserer et lungeinfarkt, kan det føre til følgende sykdommer og lidelser:

 • trombose av vener (oftere - dyp) av nedre ekstremiteter;
 • tromboflebitt av dype bekkener;
 • sengeleste, utnevnt i postpartum eller postoperativ periode, for alvorlige sykdommer eller påkrevd på grunn av bestemte forhold til visse forhold (for eksempel pasientens opphold i koma);
 • immobilisering (immobilisering) av øvre og nedre ekstremiteter i brudd.

Seng hviler og immobilisering av lemmer som varer enda en uke øker risikoen for trombose betydelig, noe som forårsaker lungekreft.

I den postoperative perioden er risikoen for trombose med utvikling av et lungeinfarkt det høyeste med:

 • Keisersnitt
 • operasjoner på bukhulenes organer;
 • gynekologisk inngrep;
 • operasjoner i thoracic hulrom;
 • hemorrhoidectomy (fjerning hemorroider);
 • operasjoner for åreknuter i underarmene, komplisert ved trombose eller tromboflebitt (betennelse i vaskulærvegen og dannelse av en trombose på dette stedet).

Spesielt farlig er blodpropper, som er festet til den indre overflaten av fartøyet med en meget liten overflate (sammenlignet med hele overflaten av overflaten). Slike trombier kalles flytende (flytende). De kommer nesten alltid av og bæres av en strøm av blod inn i lungens lobar- og segmentskjermer.

I tillegg til blodpropp (trombus), som et embolus som okkluderer karet, kan det tjene:

 • fete partikler;
 • akkumulering av tumorceller;
 • klynger av mikroorganismer eller fragmenter derav;
 • konglomerater av egg av parasitter fanget i blodstrømmen;
 • gassbobler.

Fettemboli i blodårene i lungene kan oppstå når:

 • Feil innføring i blodet av fete suspensjoner (slurries);
 • brudd på rørformede bein - spesielt med polytrauma (flere traumatiske skader - for eksempel i alvorlige ulykker), når flere bein bryter, og risikoen for embolisering øker betydelig.

Tumor emboli kan teoretisk føre til tumorceller, men det store antall tilfeller føre til klumper av celler som dannes ved nedbrytning av malignitet i siste faser.

Hvis stedet der embolus kom fra er ukjent, kalles et slikt lungeinfarkt primært, hvis det er bestemt - sekundært.

Utvikling av sykdommen

Klassisk kan et lungeinfarkt utvikles fra 2-3 timer til en dag. Etter en akutt periode deponeres saltledd i det berørte vevet - prosessen kalles en organisasjon. Det varer ikke mer enn 7 dager.

På grunn av lungens struktur, er dens område, påvirket av mangel på oksygen, likt en pyramide (eller kile) i form. Dens apex er rettet mot roten av lungen, og basen er i motsatt retning.

Ettersom det berørte vevet lider av mangel på oksygen, blir det mørkt kirsebærfarget, tett i konsistens og buler over tilstøtende friske områder. Til tross for det faktum at blodtilførselen av pleura ved siden av lungefragmentet påvirket, ikke lider, varierer det også - blir kjedelig, og deretter i det hele tatt og kjedelig, i den tilsvarende del av pleuralhulrommet kan akkumulere blodige innhold.

Oksygen sult av et fragment av lungen, som skjedde på grunn av obstruksjon av lungearteriene, fører til det faktum at cellene i lungevevvet begynner å skade. Det skjer at fra de nærliggende områdene av lungen med normal blodtilførsel, blodet rushes her - utvikler en såkalt hemorragisk (blodig) type myokardinfarkt. Til fokus for lesjoninfeksjonen rusker ofte, så når et lungeinfarkt kan slutte seg til den såkalte infarct-lungebetennelse, betydelig kompliserer sykdomsforløpet.

Et lungeinfarkt er ikke det endelige resultatet av en forstyrret blodtilførsel. Dens mulige utfall er:

 • resorpsjon (resorpsjon av det forandrede vevet på grunn av oksygen sult)
 • infiltreringsendringer (komprimering);
 • arrdannelse;
 • abscess (suppuration) av det berørte området av lungen;
 • gangrene (destruksjon) av lungvev.

Symptomer på hjerteinfarkt

Symptomer på et lungeinfarkt avhenger av nivået hvor et blodkar okkludert. Det kan være av følgende typer:

 • emboli av små grener av lungearterier;
 • Submassive (embolus clogs grenene som er ansvarlig for blodtilførselen til segmenter av lungen eller hele dens lober);
 • massiv (blokkering av den sentrale stammen av lungearterien eller hovedgrenene).

Disse kriteriene skiller slike typer av lungeinfarkt som:

 • begrenset - tilstoppet de grener av lungearterien som gir blodsegmenter av lungene og mindre deler av det;
 • omfattende - flere store fartøy eller mange små (flere embolier) påvirkes.

Symptomer på et lungeinfarkt utvikler seg ikke umiddelbart fra det øyeblikk blokkering av blodkaret, de begynner å manifestere klart i gjennomsnitt 2-3 dager etter blokkering. De viktigste kliniske tegn på sykdommen:

 • smerte i brystet;
 • hemoptysis - separasjon av sputum med en blanding av blod ("rustet sputum");
 • økt kroppstemperatur;
 • med alvorlig hypertermi, dyspné (opptil 20 respiratoriske hendelser per minutt) og hjertebanken (mer enn 100 slag per minutt) er mulige;
 • pallor, og deretter cyanose (cyanose) av huden og synlige slimhinner;
 • Det kan være avbrudd i operasjonen av hjertet av en arytmisk natur, samt en reduksjon av blodtrykket - i kritiske tilfeller med utviklingen av sammenbrudd (plutselig kardiovaskulær insuffisiens).

Smerte i brystet med lungeinfarkt har følgende egenskaper:

 • akutt;
 • intensiv (ligner delvis smerten med angina pectoris);
 • intensivert med aktiviteter - hoste, prøver å puste dypere, vippe kroppen.

Smerte midler som rammet pleura (lungevevet i seg selv skader ikke) - i stedet for den berørte lungefragmentet utvikler såkalt reaktiv pleuritt, påvirker det omtrent halvparten av pasienter med lungeinfarkt.

Hemoptysis observeres hos nesten halvparten av pasienter med lungeinfarkt. Hos 5-6% av pasientene er lungeblødning mulig.

Hypertermi varierer fra 37,1 til 37,8 grader Celsius. Det kan holde ut lenge - opptil 2 uker. Hvis infarkt-lungebetennelse har utviklet seg - kan kroppstemperaturen stige til 39 grader Celsius.

Det skal huskes at ved lungerinfarkt, kan symptomene utvikle seg ikke bare fra hjerte- og luftveiene, men også fra andre organer og systemer - i første omgang:

 • hjernen;
 • fordøyelsessystemet.

Mulige hjernesykdommer:

Symptomer på siden av mage-tarmkanalen:

 • kvalme;
 • oppkast, ikke forbundet med å spise;
 • gulsott (det oppstår på grunn av sekundære endringer i levervevet, som fører til nedbrytning av hemoglobin).

Hvis et berørt område av lungen, som ligger nær den diaphragmatiske pleura, kan det oppstå tegn på et akutt underliv - først og fremst alvorlig magesmerter og tarmforstyrrelser.

Et infarkt av lungene skjer:

De vanligste komplikasjonene i denne patologien er:

 • bakteriell lungebetennelse;
 • Candidiasis (soppinfeksjon);
 • Lungens abscess (begrenset suppuration);
 • gangrene (nekrose) i lungen;
 • empyema av pleura (suppuration med fuzzy grenser);
 • sepsis (total infeksjonssykdom i kroppen).

Diagnose av hjerteinfarkt

Et lungeinfarkt diagnostiseres av en pulmonolog og en kardiolog. Diagnosen er laget på grunnlag av klager fra fysisk undersøkelse (undersøkelse, følelse av brystet, tapping og lytting til fonendoskopet) og resultatene av ytterligere forskningsmetoder.

Med et lungeinfarkt er en rekke instrumentelle undersøkelsesmetoder informativ:

 • Røntgen av lungene i to fremspring - på bildet kan man se selve "kilen" av lungvevet, påvirket av mangel på oksygen, og også væske i pleurhulen;
 • Beregnet tomografi og den mer progressive versjonen av multispiral computertomografi (MSCT) - resultatene vil være de samme som i radiografi;
 • EKG - tegn på overbelastning av høyre side av hjertet;
 • ekkokardiografi (ekkokardiografi) - i løpet av hennes viser tegn (også kalt markører ekkokardiografi) økning av blodtrykket i lungearterien, og blodpropper i den dilaterte høyre hjerte;
 • ultralyddopplerografi av venene til underekstremiteter (UZDG) eller ultralyd av karene - med hjelp er det mulig å oppdage trombi i venene på underdelene;
 • Angiopulmonografi - det demonstrerer blokkering av grenene til lungearterien;
 • scintigraphy av lungene - ved hjelp av denne metoden bekreftes forringelsen av blodtilførselen til lungevevvet.

Laboratoriemetoder for forskning, som brukes til diagnose av lungeinfarkt, er som følger:

 • en generell blodprøve - en moderat økning i antall hvite blodlegemer er diagnostisert som en reaksjon på "ødelagte" lungeceller;
 • blodkjemien - det ville bli økt laktatdehydrogenase (dannet i løpet av cellulær respirasjon) og total bilirubin (på grunn av nedbrytning av hemoglobin i en annen syk lever);
 • analyse av gass sammensetning av blod - en reduksjon i mengden oksygen er registrert.

Differensiell diagnose

På grunn av lignelsens likhet, bør en lungeinfarkt skille seg fra slike sykdommer som:

 • croupøs lungebetennelse (lungebetennelse med dannelse av væske i alveoli);
 • spontan pneumothorax (utseendet av ingen tilsynelatende årsaker til luft i pleurhulen);
 • atelektase (kollaps) av lungen;
 • hjerteinfarkt (nekrose av hjertemusklen på grunn av mangel på oksygen);
 • perikarditt (betennelse i hjertet barbering);
 • myokarditt (betennelse i hjertemuskelen av forskjellig opprinnelse);
 • brudd på ribber

og noen andre.

Behandling av hjerteinfarkt

Terapeutiske tiltak for lungeinfarkt er som følger:

 • førstehjelp;
 • behandling på sykehus.

På grunn av at oksygen sult i lungene er fulle av hele organismen, bør behandling av et lungeinfarkt startes i en nødsituasjon.

Som en førstehjelp stoppes smerte syndromet - til dette formål injiseres sterke ikke-narkotiske eller narkotiske smertestillende midler. Pasienten blir straks tatt til intensivavdelingen.

Den første medisinske oppgaven for et lungeinfarkt:

 • eliminere eksisterende trombus;
 • hindre påfølgende trombose;
 • øke blodtrykket, noe som gikk ned på grunn av blokkering av lungearterien.

Fibrinolytiske midler brukes til å ødelegge (oppløse) den allerede dannede trombi.

For å hindre gjentakende trombusdannelse, brukes antikoagulantia:

 • direkte virkning (inkludert heparin);
 • indirekte handling.

Antikoagulanter bør administreres under konstant kontroll av koagulogrammet, for ikke å provosere blødning. Det må huskes at de har kontraindikasjoner til søknaden - dette er:

 • intern blødning av hvilken som helst opprinnelse
 • magesår i mage og tolvfingertarm
 • hemorragisk diatese (økt blødning av vev);
 • ondartede svulster av forskjellig lokalisering.

Med arteriell hypotensjon, legemidler, innsnevring av kar og intravenøs dryppinfusjonsløsninger administreres.

For behandling, samt forebygging av infarkt lungebetennelse, foreskrives antibiotika med et bredt spekter av virkning.

En ekstremt viktig metode for behandling av lungeinfarkt er innånding av oksygen.

Hvis alle disse metodene ikke gir den ønskede effekten, blir spørsmålet hevet om den operative ekstraksjonen av en trombus fra lungearterien - trombektomi. Under denne operasjonen settes et spesielt filter inn i systemet med den dårligere vena cava, som senere vil "skjerme ut" trombi.

Når blokkering av lungearterien med andre embolier er nesten den samme. Inkludert injeksjonsmidler som forhindrer dannelsen av blodpropper - med emboli av noe opprinnelse kan utvikle koagulopati (et brudd på blodproppene).

forebygging

For å forhindre et lungeinfarkt, bør alle faktorer som kan føre til blokkering av lungearterien unngås. Siden i det overveldende antallet tilfeller forårsaker embolisering en trombose, bør man følge en livsstil som utelukker trombose eller i det minste reduserer risikoen:

 • gi rettidig medisinsk hjelp til tegn på tromboflebitt (spesielt med åreknuter i nedre ekstremiteter);
 • når sykdommer i venene i underekstremiteter bruker strikkede undertøy (spesielle elastiske strømper) eller i det minste å binde bena med elastiske bandasjer (en arkaisk metode, men billigere);
 • Etter kirurgiske inngrep ignorerer ikke praksisen med vanlig medisinsk gymnastikk, men stoler bare på medisiner.
 • så langt som mulig etter operasjoner, utøve tidlig utvinning;
 • å observere vilkårene for bruk av intravenøse katetre for dripadministrasjon av legemidler;
 • slutte å røyke (forårsaker vasokonstriksjon, nikotin forverrer løpet av et hjerteinfarkt).

Prognose for lungeinfarkt

Prognosen for et lungeinfarkt er ganske komplisert: forsinkelse i diagnose og behandling kan føre til irreversibel ødeleggelse av lungvev. Trusler mot pasientens helse og liv kan unngås på grunn av rettidig diagnose og akuttmedisinske tiltak.

Risikoen for helse og liv forbundet med lungeinfarkt økes under følgende forhold:

 • Tilstedeværelse av alvorlig kronisk kardiovaskulær insuffisiens;
 • komplikasjonene (infarkt-lungebetennelse, abscess og gangrene i lungen, sepsis);
 • tilbakevendende tilfeller av lungeemboli.

Kovtonyuk Oksana Vladimirovna, medisinsk gransker, kirurg, rådgiver lege

2 328 visninger totalt, 1 visninger i dag

Les Mer Om Fartøyene