Symptomer på hjerteinfarkt, de første tegnene

Myokardinfarkt er en nødsituasjon, oftest forårsaket av trombose i kranspulsårene. Risikoen for død er spesielt stor de første 2 timene fra begynnelsen. Oftest utvikler den hos menn i alderen 40 til 60 år. Hos kvinner forekommer symptomene på et hjerteinfarkt om en og en halv til to ganger mindre ofte.

Under hjerteinfarkt, blir blodstrømmen til et bestemt område i hjertet sterkt svekket eller stoppet helt. I dette tilfellet dør den berørte delen av muskelen av, det vil si at nekrose utvikler seg. Dødsfallet av celler begynner på 20-40 minutter fra øyeblikket for å stoppe blodstrømmen.

Myokardinfarkt, førstehjelpen som skal gis i de første minuttene av manifestasjon av symptomer som indikerer denne tilstanden, kan senere bestemme det positive resultatet for denne sykdommen. Til dags dato forblir denne patologien en av hovedårsakene til død fra hjerte-og karsykdommer.

Årsaker til hjerteinfarkt

Med hjerteinfarkt, blokkeres en av kransetankene av en trombus. Dette utløser prosessen med irreversible forandringer i cellene og etter 3-6 timer etter okklusjonen, dør hjertemuskelen på dette nettstedet.

Sykdommen kan forekomme mot bakgrunn av hjertesykdom, arteriell hypertensjon, samt med åreforkalkning. De viktigste årsakene som bidrar til fremveksten av hjerteinfarkt er: overspising, dårlig kosthold, overflødig fett i kostholdet til dyrene, mangel på fysisk aktivitet, høyt blodtrykk, dårlige vaner.

Avhengig av størrelsen på det avdøde stedet, isoleres et stort og liten fokalinfarkt. Hvis nekrose fanger hele tykkelsen på myokardiet, kalles det transmural.

Symptomer på hjerteinfarkt

Det viktigste symptomet på hjerteinfarkt hos menn og kvinner er alvorlig brystsmerter. Smerten er så sterk at pasientens vilje er fullstendig lammet. En person har ideen om en nær død.

De første tegn på hjerteinfarkt:

 1. Sting bak brystet er et av de første tegnene på et hjerteinfarkt. Denne smerten er veldig skarp og ser ut som en knivblåsing. Kan vare mer enn 30 minutter, noen ganger i timevis. Smerte er i stand til å gi til nakke, arm, rygg og område av skulderbladene. Det kan også være ikke bare permanent, men også intermitterende.
 2. Frykt for døden. Denne ubehagelige følelsen er faktisk ikke så dårlig tegn, siden det indikerer en normal tone i sentralnervesystemet.
 3. Kortpustethet, lunger, besvimelse. Symptomer oppstår fordi hjertet ikke er i stand til aktivt å skyve blodet til lungene, der det er mettet med oksygen. Hjernen prøver å kompensere for dette, sender signaler, rask pusting.
 4. Et annet viktig kjennetegn ved myokardinfarkt er fraværet av reduksjon eller opphør av smerte i hvilestatus eller med inntak av nitroglyserin (til og med gjentatt).

Ikke alltid oppstår sykdommen i et slikt klassisk bilde. Kan oppleve atypiske symptomer på hjerteinfarkt, for eksempel, i stedet for brystsmerter en person kan føle den enkle ubehag og forstyrrelser av hjertet, kan smerten ikke være til stede i det hele tatt, men kan være til stede magesmerter og kortpustethet (dyspné) - dette mønsteret er ikke vanlig, det er spesielt vanskelig i diagnosen.

De viktigste forskjellene i smerte med hjerteinfarkt fra angina er:

 • sterk intensitet av smerte;
 • varigheten er mer enn 15 minutter;
 • smerte stopper ikke etter at du har tatt nitroglyserin.

Symptomer på hjerteinfarkt hos kvinner

Det er hos kvinner at smerte under et angrep er lokalisert i overdel av mage, rygg, nakke, kjeve. Det skjer at et hjerteinfarkt ligner på halsbrann. Svært ofte har en kvinne først svakhet, kvalme, først etter at det er smerte. Slike typer symptomer på hjerteinfarkt forårsaker ofte ikke mistanke hos kvinner, så det er fare for å ignorere en alvorlig sykdom.

Symptomer på hjerteinfarkt hos menn er nærmere det klassiske settet, som gjør det mulig å diagnostisere raskere.

Myokardinfarkt: Førstehjelp

Med disse egenskaper er det nødvendig å raskt kalle "ambulanse" og før dens ankomst ved 15 minutters intervaller for å ta nitroglyserin tabletter i en dose på 0,5 mg, men ikke mer enn tre ganger, for å unngå en kraftig trykkfall. Nitroglyserin kan bare gis ved normale trykkindekser, ved lavt arterielt trykk er det kontraindisert. Det er også verdt å tygge en aspirintablett med en dose på 150-250 mg.

Pasienten skal legges på en slik måte at den øvre delen av kofferten er litt høyere enn den nedre, noe som vil redusere byrden på hjertet. Det er nødvendig å knyte opp eller ta av klærne og sikre tilstrømningen av frisk luft for å unngå kvelningsangrep.

Hvis det ikke er puls, pust og bevissthet, skal pasienten legges på gulvet og starte øyeblikkelig gjenopplivning, for eksempel kunstig åndedrett og indirekte hjertemassasje.

forebygging

 1. Du bør slutte å røyke. Røyker dør av hjerteinfarkt dobbelt så ofte.
 2. Hvis det er funnet at kolesterol er høyere enn normalt, er det bedre å begrense dyrefett, som er mye i smør, eggeplomme, ost, fett, lever. Gi preferanse til grønnsaker og frukt. Melk og cottage cheese bør være fettfattig. Nyttig fisk, kylling.
 3. Utviklingen av hjerteinfarkt er også lettere ved høyt blodtrykk. Bekjempe hypertensjon, du kan forhindre et hjerteinfarkt.
 4. Overvekt øker belastningen på hjertet - bring den tilbake til normal.

Konsekvenser av myokardinfarkt

Konsekvensene av hjerteinfarkt forekommer overveiende med omfattende og dyp (transmural) skade på hjertemuskelen.

 • arytmi er den vanligste komplikasjonen av hjerteinfarkt;
 • hjertesvikt;
 • arteriell hypertensjon;
 • hjerte aneurisme, brudd på interventricular septum;
 • tilbakevendende smerte syndrom forekommer hos ca 1/3 av pasientene med hjerteinfarkt.
 • Dresslers syndrom.

Myokardinfarkt - symptomer, de første tegn på hva det er, konsekvensene og forebyggingen av hjerteinfarkt

Hva er det Infarction er en av formene for koronar hjertesykdom, som er en nekrose av hjertemuskelen, forårsaket av en kraftig opphør av koronar blodstrøm på grunn av kranspulsårssår. Sykdom er den viktigste dødsårsaken blant voksne i utviklede land. Frekvensen av hjerteinfarkt er avhengig av kjønn og alder hos personen. Menn er syke ca 5 ganger oftere enn kvinner, og 70% av alle de som er blitt syke, har alder fra 55 til 65 år.

Hva er et hjerteinfarkt?

Myokardinfarkt er nekrosen til hjerte muskelstedet, forårsaket av en blodsirkulasjonsforstyrrelse - et kritisk fall i blodstrømmen gjennom koronarbeinene.

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

Risikoen for å dø er svært høy, spesielt i de første 2 timene etter start og raskt redusert når pasienten kommer i akuttmottaket og ble gjennomført ved oppløsning av en blodpropp, kalt trombolyse eller koronar angioplastikk.

 1. Med en stor sone av nekrose dør de fleste pasienter halvt før ankomst til sykehuset. 1/3 av de overlevende pasientene dør av gjentatte hjerteinfarkt som oppstår mellom flere dager til et år, samt fra komplikasjoner av sykdommen.
 2. Gjennomsnittlig dødsfall er ca. 30-35%, hvorav 15% er plutselig hjertedød.
 3. Kardiologer merker at den mannlige befolkningen har et hjerteinfarkt mye oftere, fordi i den kvinnelige kroppen styrer østrogener nivået av kolesterol i blodet. Hvis tidligere var gjennomsnittsalderen for infarktutviklingen 55-60 år, er den nå relativt yngre. Diagnose av tilfeller av patologi, selv hos unge mennesker.

Utviklingsperioder

I det kliniske løpet av myokardinfarkt er fem perioder utmerkt:

 • 1 periode - preinfarkt (prodromal): økt frekvens og intensitet av angina angrep, kan vare flere timer, dager, uker;
 • 2 periode - den mest akutte: fra utvikling av iskemi til utbruddet av myokardisk nekrose, varer fra 20 minutter til 2 timer;
 • 3 periode - akutt: fra dannelse av nekrose til myomalering (enzymatisk smelting av nekrotisk muskelvev), varighet fra 2 til 14 dager;
 • 4 periode - subakutt: Initial prosesser av arr-organisasjon, utvikling av granulasjonsvev i stedet for nekrotisk, varighet 4-8 uker;
 • 5 periode - etterfarging: modning av arret, tilpasning av myokardiet til nye arbeidsforhold.

Det er viktig å huske: Hvis hjertesykdommen er urolig i ti til tjue minutter, og enda mer så i en halv time, og ikke gå bort etter at du har tatt nitrater, - ikke lider smerte, må du ringe en ambulanse!

klassifisering

Hvis vi vurderer stadiene av sykdommen, er de isolert fire, som hver er preget av dets egenskaper. Størrelsen på det berørte området er også tatt i betraktning i klassifiseringen. fornem:

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

 • Stort fokalinfarkt, når vevnekrose fanger hele tykkelsen på myokardiet.
 • Småfokus, en liten del er berørt.

Plasseringen er preget av:

 • Infarction av høyre ventrikel.
 • Venstre ventrikkel.
 • Interventrikulær septum.
 • Sideveggen.
 • Bakvegg.
 • Den fremre veggen av ventrikkelen.

Infarkt kan oppstå med komplikasjoner, og derfor skiller kardiologer seg:

 • Komplisert hjerteinfarkt.
 • Ukomplisert.

Ved mangfoldet av utvikling:

 • hoved~~POS=TRUNC
 • tilbakevendende (skjedde opptil to måneder etter det primære infarkt);
 • gjentatt (oppstår to eller flere måneder etter den primære).

Ved lokalisering av smertsyndrom:

 • en typisk form (med retrosternal smerte lokalisering);
 • atypiske former for hjerteinfarkt (alle andre former - abdominal, cerebral, astmatisk, smertefri, arytmisk).

Det er tre hovedperioder med hjerteinfarkt

Under myokardinfarkt er tre hovedperioder utmerket. Varigheten av hver av dem avhenger direkte av området for lesjonens fokus, funksjonaliteten til fartøyene som leverer hjertemuskelen, de samtidige komplikasjoner, korrektheten av terapeutiske tiltak og pasientens overholdelse av de anbefalte regimene.

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

De første tegn på hjerteinfarkt hos voksne

Noen er kjent med sykdommer som hjerteinfarkt - symptomer, kan de første tegn på det ikke forveksles med andre sykdommer. Når denne sykdommen påvirker hjertemuskelen, ofte forårsaket av et brudd på sin blodtilførsel på grunn av blokkering av aterosklerotisk plakk i en av hjertearteriene. De berørte muskelmuskler og nekrose utvikler seg. Cellene begynner å dø i 20 minutter etter det tidspunktet blodforsyningen ble stoppet.

Det er nødvendig å lære og huske de første tegnene på hjerteinfarkt:

 1. begynn å alvorlig skade brystbenet og hjertet, kanskje - hele overflaten av brystet, smertepressing, kan gi til venstre arm, rygg, skulderblad, kjeve;
 2. smerte varer mer enn 20-30 minutter, har en tilbakevendende, det vil si en tilbakevendende karakter (senker deretter og fortsetter);
 3. smerte er ikke stoppet av nitroglyserin;
 4. kropp (panne, bryst, rygg) er dekket rikelig med kald klissete svette;
 5. det er en følelse av "mangel på luft" (en person begynner å gispe og som et resultat - å få panikk);
 6. Det er en skarp svakhet (det er vanskelig å heve en hånd, for lat til å drikke en pille, det er et ønske om å lyve uten å stå opp).

Hvis det er minst en, og enda flere, flere av disse tegnene, hvis det er en ulempe, så er det en mistanke om hjerteinfarkt! Det er presserende å ringe null-tre, beskriv disse symptomene og vent på et team av leger!

årsaker

Den viktigste og mest vanlige årsaken til hjerteinfarkt er en forstyrrelse av blodstrømmen i kranspulsårene, som leverer hjertemuskelen med blod og følgelig med oksygen.

Oftest forekommer denne lidelsen mot bakgrunnen av arterioseroserosklerose, hvor dannelsen av aterosklerotiske plakk oppstår på veggene av karene.

Hvis en infarkt utvikler seg, kan årsakene til utbruddet være annerledes, men det viktigste er å stoppe blodstrømmen til bestemte områder av hjertemuskelen. Dette skyldes oftest:

 • Aterosklerose av kranspulsårene, som følge av at veggene i karrene mister sin elastisitet, smalker lumen aterosklerotiske plakk.
 • Spasm av koronarbeholdere, som kan forekomme mot en bakgrunn av stress, for eksempel, eller virkningen av andre eksterne faktorer.
 • Trombose av arteriene, hvis plakkene brytes vekk og med blodstrømmen blir brakt til hjertet.

Ofte påvirker infarkt personer som lider av mangel på motorisk aktivitet mot bakgrunnen av psyko-emosjonell overbelastning. Men han kan også beseire folk med god fysisk trening, selv små.

Hovedårsakene som bidrar til forekomsten av hjerteinfarkt er:

 • overeating, feil kosthold, overflødig i dietten av animalsk fett;
 • utilstrekkelig motoraktivitet,
 • hypertensiv sykdom,
 • dårlige vaner.

Sannsynligheten for å utvikle et hjerteinfarkt hos mennesker som leder en stillesittende livsstil er flere ganger større enn for fysisk aktive.

Symptomer på hjerteinfarkt hos voksne

Symptomer på hjerteinfarkt er ganske typiske, og som regel tillater en å mistenke det med høy grad av sannsynlighet, selv i sykdommen før infarktperioden. Dermed opplever pasienter lengre og mer intense brystsmerter, som er mindre behandles med nitroglyserin, og noen ganger overgår de ikke i det hele tatt.

Det kan være kortpustethet, svette, en rekke arytmier og til og med kvalme. Samtidig er pasientene enda mer sannsynlig å lide selv mindre fysisk anstrengelse.

I motsetning til angina pectoris angrep, fortsetter smertesyndromet med hjerteinfarkt i mer enn 30 minutter og stopper ikke i ro eller gjentatt inntak av nitroglyserin.

Det skal bemerkes at selv i tilfeller der det smertefulle angrepet varer mer enn 15 minutter, og de tiltakene som tas er ineffektive, bør akuttmedisinteamet bli kalt umiddelbart.

Hva er symptomene på hjerteinfarkt i den akutte perioden? Et typisk forlengelse av patologi inkluderer et slikt symptomkompleks:

 • Alvorlig smerte i brystet - piercing, kutting, søm, sprengning, stikkende
 • Bestråling av smerte i nakken, venstre skulder, arm, krageben, øre, kjeve, mellom skulderbladene
 • Frykt for døden, panikk
 • Kortpustethet, tetthet i brystet
 • Svakhet, noen ganger - bevissthetstap
 • Svak, kald svette
 • Blåser av den nasolabiale trekant
 • Økning i trykk, da - det er høsten
 • Arrytmi, takykardi

Atypiske former for hjerteinfarkt:

 • Abdominal. Symptomer simulerer en kirurgisk sykdom i magehulen - det er smerter i magen, hevelse, kvalme, spytt.
 • Astmaanfall. Karakterisert av kortpustethet, utånding, akrocyanose (blå lepper, kanter av aurikler, negler).
 • Cerebral. For det første er det hjernesykdommer - svimmelhet, forvirring, hodepine.
 • Arytmisk. Det er angrep av hyppigere hjertekontraksjoner, ekstraordinære kutt (ekstrasystoler).
 • Edematøs form. Utvikling av perifert ødem av myke vev.

I atypiske former for hjerteinfarkt kan smerte være mye mindre uttalt enn med en typisk, det er en smertefri variant av sykdomsforløpet.

Hvis du har symptomer, må du raskt ringe til en ambulanse. Før du tar det, kan du ta nitroglycerintabletter (0,5 mg) med intervaller på 15 minutter, men ikke mer enn tre ganger, slik at det ikke er noen plutselig trykkfall. I risikosonen er det hovedsakelig eldre mennesker, aktive røykere.

diagnostikk

For symptomer som ligner hjerteinfarkt, bør du ringe en ambulanse. Behandling av en pasient med hjerteinfarkt utføres av en kardiolog, som også utfører rehabilitering og dispensaroppfølging etter en tidligere sykdom. Om nødvendig utføres stenting eller shunting av en kardiurgirurgi.

Ved undersøkelse av pasientens merkbare hudfarve, tegn på svetting, er det mulig cyanose (cyanose).

Mye informasjon vil gi slike metoder for objektiv forskning som palpasjon (følelse) og auskultasjon (lytting). Så, ved en palpasjon er det mulig å avsløre:

 • Pulsering i regionen av hjerte apex, preordial sone;
 • Pulshastigheten øker til 90 - 100 slag per minutt.

Etter ambulansens ankomst utfører pasienten som regel et akutt elektrokardiogram, i henhold til hvilke indikasjoner det er mulig å bestemme utviklingen av infarkt. Samtidig samler leger inn anamnese, analyserer tidspunktet for angrep, varighet, intensitet av smerte, lokalisering, bestråling etc.

I tillegg kan de indirekte tegn på utviklingen av et hjerteinfarkt være en akutt forekomst av blokkene av bunnlens ben. Dessuten er diagnosen myokardinfarkt basert på deteksjon av markører for skade på hjertets muskelvev.

I dag kan den mest overbevisende (åpenbare) markøren av denne typen betraktes som indikatoren for troponin i blodet, som når den beskrevne patologi økes betraktelig.

Nivået på troponin kan øke dramatisk i de første fem timene etter at et hjerteinfarkt begynner, og kan forbli så til tolv dager. I tillegg til dette kan legene foreskrive ekkokardiografi for å oppdage den aktuelle patologien.

De viktigste diagnostiske tegnene på hjerteinfarkt er følgende:

 • Langvarig smertesyndrom (mer enn 30 minutter), som ikke stoppes av nitroglyserin;
 • karakteristiske endringer på elektrokardiogrammet;
 • endringer i den generelle analysen av blod: en økning i ESR, leukocytose;
 • avvik fra normen for biokjemiske indikatorer (utseende av C-reaktivt protein, økning i nivået av fibrinogen, sialinsyrer);
 • Tilstedeværelsen i blodet av markører for død av myokardceller (CK, LDH, troponin).

Differensiell diagnose av en typisk sykdomsform gir ingen vanskeligheter.

Førstehjelp for hjerteinfarkt

Nødhjelp for hjerteinfarkt inkluderer:

1. Plasser eller legg en person i en komfortabel stilling, løs torsoen fra tette klær. Sørg for fri lufttilgang.

2. Tillat offeret å drikke følgende:

 • tablett "Nitroglycerin", med alvorlige angrep 2 deler;
 • dråper "Corvalol" - 30-40 dråper;
 • tablett "Acetylsalicylsyre" ("Aspirin").

Disse stoffene bidrar til å lindre et angrep av et infarkt, og også for å minimere en rekke mulige komplikasjoner. I tillegg forhindrer "Aspirin" dannelsen av nye blodpropper i blodkarene.

behandling

Med hjerteinfarkt indikeres en akutt sykehusinnleggelse ved hjerteopplivning. I en akutt periode foreskrives pasienten en hvilestøtte og mental hvile, et brøk måltid, begrenset i volum og kaloriinnhold. I den subakutte perioden overføres pasienten fra intensivavdelingen til kardiologisk avdeling, hvor behandling av hjerteinfarkt fortsetter, og regimet blir gradvis utvidet.

medisiner

Ved akutt angrep må pasienten plasseres på sykehus. For å gjenoppta blodtilførselen til lesjonen ved myokardinfarkt, er trombolytisk behandling foreskrevet. På grunn av trombolytikk oppløses plakkene i hjertekaretene, blir blodstrømmen gjenopprettet. Det anbefales å starte dem de første 6 timene etter hjerteinfarkt. Dette minimerer risikoen for et ugunstig utfall av sykdommen.

Taktikk for behandling og førstehjelp i tilfelle et angrep:

 • heparin;
 • aspirin;
 • Plavix;
 • prasugrel;
 • fraxiparine;
 • alteplase;
 • Streptokinase.

For anestesi utnevnes:

 • Promedolum;
 • morfin;
 • Fentanyl med droperidol.

Etter avslutning av behandlingen på sykehuset, bør pasienten fortsette behandlingen med medisiner. Det er nødvendig for:

 • opprettholde lavt kolesterol i blodet;
 • utvinning av blodtrykk indikatorer;
 • forebygging av blodpropper;
 • sliter med ødem;
 • gjenopprette det normale sukkerinnholdet i blodet.

Listen over legemidler er individuell for hver person, avhengig av omfanget av hjerteinfarkt og det opprinnelige nivået av helse. I dette tilfellet skal pasienten informeres om doseringen av alle foreskrevne legemidler og bivirkningene.

Strømforsyning

Kosthold med hjerteinfarkt er rettet mot å redusere kroppsvekten og dermed lave kalorier. Produkter med høyt purininnhold er utelukket, siden de oppriktig virker på nervesystemet og kardiovaskulære systemer, noe som fører til brudd på blodsirkulasjon og nyrefunksjon og forverrer pasientens tilstand.

Liste over forbudte produkter etter et hjerteinfarkt:

 • brød og melprodukter: ferskt brød, baking, baking av ulike typer deig, pasta;
 • fete varianter av kjøtt og fisk, rike kjøttkraft og supper fra dem, alle slags fjærfe, unntatt kylling, stekt og grillet kjøtt;
 • fett, matlaging fett, slakteavfall, kalde snacks (saltholdighet og røkt kjøtt, kaviar), stew;
 • Hermetisert mat, pølser, saltet og syltet grønnsaker og sopp;
 • eggeplommer;
 • konfektprodukter med fettkrem, sukker er begrenset;
 • bønner, spinat, kål, reddik, reddik, løk, hvitløk, sorrel;
 • fett meieriprodukter (hele uforbrent melk, smør, krem, høyt fett hytteost, krydret, salt og fettost);
 • kaffe, kakao, sterk te;
 • sjokolade, syltetøy;
 • krydder: sennep, pepperrot, pepper;
 • druesaft, tomatjuice, karbonatiserte drinker.

I den akutte perioden av sykdommen vises følgende mat:

 • grøt på vannet,
 • puree fra grønnsaker og frukt,
 • gni supper,
 • drikker (juice, te, compotes),
 • lavmett biff, etc.

Begrens bruken av salt og væske. Fra den fjerde uken etter angrepet av et hjerteinfarkt utpeker de en diett som er beriket med kalium. Et slikt mikroelement kan forbedre utstrømningen av alt overskuddsfluid fra kroppen, noe som forbedrer myokardiums kontraktsevne. Produkter rik på kalium: prunes, tørkede aprikoser, datoer.

Kirurgisk behandling

I tillegg til legemiddelbehandling brukes noen ganger kirurgiske metoder for behandling av infarkt og dets komplikasjoner. Til slike tiltak gjaldt spesielle indikasjoner.

 • Operasjonen er en minimal invasiv måte å gjenopprette blodstrømmen på;
 • teknikken ligner koronar angiografi;
 • Trombosen elimineres ved å sette inn en spesiell sonde i karet, som er matet til okklusjonsstedet.
 • Dette er et komplekst kirurgisk inngrep på det åpne hjertet;
 • For det kunstige vedlikehold av blodsirkulasjonen er et spesielt apparat forbundet;
 • teknikken brukes i sent stadium av sykdommen (i post-infarktperioden).
 • teknikken brukes i dannelsen av postinfarkt aneurysmer - en truende ruptur og tung blødning tilstand;
 • Operasjonen utføres først etter at pasienten er fullstendig restaurert.
 • Det er et apparat som undertrykker sinusmottakets automatisme og setter den normale hjerterytmen.

Rehabilitering etter et infarkt

Etter å ha liddet et hjerteinfarkt, anbefaler kardiologer følgende:

 • Unngå arbeid som innebærer å flytte tunge gjenstander.
 • Absolutt må du være oppmerksom på fysioterapi. Nyttig vil gå, sykle. Du har lov til å svømme og danse.
 • Dårlige vaner må glemmes for alltid. Bruk av kaffe bør reduseres til et minimum.
 • En forutsetning er en diett. Kostholdet skal omfatte fiber og grønnsaker, frukt og meieriprodukter, samt fisk.
 • Det er viktig å måle trykket kontinuerlig og samtidig overvåke sukkerinnholdet.
 • Du kan ikke være i solen lenge.
 • Hvis du har ekstra pounds, må du prøve å få vekten tilbake til normal.

Prognose for livet

Med hensyn til prognoser, er de direkte avhengige av mengden skade på hjertemusklene, samt om aktualitet og kvalitet i beredskapsbransjen. Selv om det ikke er noen alvorlige komplikasjoner etter et akutt hjerteinfarkt, kan du ikke garantere et absolutt utvinning. Hvis området som er berørt av myokardiet er stort, vil det ikke være i stand til å gjenopprette seg fullt ut.

I fremtiden vil folk lider av kardiovaskulære problemer. Dette krever konstant overvåkning av en kardiolog. Ifølge statistikk, et år etter angrepet, forekommer tilbakefall i 20-40% av tilfellene. For å unngå dette må du nøye følge alle de etablerte anbefalingene fra en spesialist.

forebygging

Forebyggende tiltak for å forhindre hjerteinfarkt inkluderer eliminering av risikofaktorer, korreksjon av ernæring og fysisk aktivitet.

Vanligvis inkluderer forebyggingen slike stadier:

 • Utelukkelse fra dietten av matvarer med høyt salt, halvfabrikata, hermetikk, pølser. Inkluderer ikke fettstoffer, stekt mat.
 • Økt fysisk aktivitet. Hjelper med å forbedre oksygentransporten gjennom kroppen, hindrer oksygen sult og vevnekrose.
 • Oppgivelse av dårlige vaner: Fullstendig opphør av røyking og bruk av alkohol.
 • Legge til frisk frukt og grønnsaker, frokostblandinger, høyfibrer mat til kostholdet. Du bør gi preferanse til produkter tilberedt med damping eller baking.

Konsekvenser av hjerteinfarkt for mennesker

Konsekvensene av hjerteinfarkt påvirker alltid hele organismenes tilstand negativt. Selvfølgelig, dette avhenger av hvor omfattende myokardskader er.

Det er ekstremt sjeldent at en slik formidabel sykdom passerer uten spor, i de fleste tilfeller reduserer konsekvensene av et hjerteinfarkt, i form av komplikasjoner, betydelig forventet levealder.

De vanligste komplikasjonene er:

 • kardiogent sjokk;
 • akutt kardiovaskulær insuffisiens
 • hjertesvikt;
 • hjerte aneurisme;
 • hjerterytmeforstyrrelser;
 • tidlig etterfylling angina;

Dødelighet av hjerteinfarkt er 10-12%, med de andre statister bemerket at bare halvparten av ofrene når medisinsk institusjon, men selv om man overlever, er stedet for å dø av hjertevevet, for livet arret. Derfor er det ikke overraskende at mange som har hatt hjerteinfarkt blir deaktivert.

Vær sunn og se på helsen din hele tiden. Ved avvisning og utseende av ubehagelige symptomer, må du ta kontakt med kardiologen for diagnosen!

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Hva er hjerteinfarkt?

Grunnleggende informasjon om sykdommen

I dag opplever mange mennesker om mulige hjertesykdommer. Dette er ikke forgjeves, siden de kan føre til død eller tap av effektivitet i de fleste tilfeller. I denne artikkelen vil vi finne ut hva et hjerteinfarkt er. Dette er ikke bare en sykdom, som inkluderer langsiktig behandling, men også langsiktig rehabilitering. I tillegg er forebygging svært viktig. Du vil lære alt dette i materialet. Separat vil symptomene demonteres. Du vil lære hva du skal gjøre etter et hjerteinfarkt, de viktigste konsekvensene av sykdom.

Hva er sykdommen? Dette er en patologi hvor noen del av hjertet mister den riktige mengden blod. Samtidig utvikler denne sykdommen seg gradvis. Mangelen på blod øker. Gradvis får hjertet ikke den nødvendige strømmen i det hele tatt. Hvis dette fortsetter i mer enn 15 minutter, vil døende begynne. Alt dette uttrykkes i form av smerte i brystbenet. Som du forstår, lider det grunnleggende organet til en person. Derfor, hvis rettidig medisinsk hjelp ikke er gitt, er det mest sannsynlige resultatet et dødelig utfall. Så du trenger å vite alt om denne sykdommen for å være maksimalt ute av fare og ikke å oppleve de mulige konsekvensene.

Den viktigste grunnen, som begynner å utvikle sykdommen - blokkering av blodårer. Det oppstår på grunn av trombose.

Vanligvis forekommer et brudd på et atherosklerotisk plakk. Det kan vel være at et hjerteinfarkt oppstår på grunn av vasospasme, emboli. Negativt påvirker det alvorlige stresset på hjertet, stress. Årsakene kan være veldig mye.

Legene sier at hos menn er sannsynligheten for denne sykdommen nesten 2 ganger høyere enn hos kvinner. I tillegg er det i en spesiell risikosone folk som er 45-60 år, selv om denne alderen gradvis reduseres. Når det gjelder tid, observeres de fleste dødsfall på dagen da hjertet blir gjenoppbygget til en ny arbeidsform. Saken er at i en drøm er det hvile, alle organer arbeider i en svekket modus. Men på dagtid er det nødvendig med mye blod for å opprettholde hjertet. Men det får ikke den nødvendige strømmen. Som et resultat oppnås et alvorlig slag.

Dødeligheten er veldig høy. Statistikerne merker at nesten halvparten av alle ofrene ikke kommer til det medisinske anlegget i live. Man må forstå at en slik sykdom ikke går uten spor. På lesionsstedet etter et hjerteinfarkt, vil det fortsatt være et lite arr.

Hvordan identifisere problemet

Det er ikke en hemmelighet at sykdommen er svært komplisert. Det er nødvendig å kjenne til de viktigste symptomene, i tilfelle det skal høres alarmen i tilfelle av noe og umiddelbart gå til legen. Først av alt begynner du å føle en skarp smerte i brystbenet. Etter angrepene føler du en brennende følelse. Smerte er gitt til nærmeste kroppsdeler: i armer, nakke. I dette tilfellet hjelper ikke engang noen tabletter med nitroglyserin. Dette er de mest åpenbare symptomene. Men det er også de som oppstår i tilfelle av andre plager. Spesielt tilbakevendende oppkast, en ubehagelig følelse i magen, hud blek, svimmelhet, en urimelig følelse av frykt. Den sørgeligste tingen er at folk ikke betaler mye oppmerksomhet når de har disse symptomene. Og etter et hjerteinfarkt er det allerede for sent, så vær oppmerksom på skiltene.

Grunnlag for forebygging

Myokardinfarkt er den vanligste komplikasjonen for aterosklerose og hypertensjon.

Et infarkt er nekrose av et sted i hjertemuskelen, som et resultat av hvilken den skadede delen av hjertet ikke kan trekke seg sammen. Disse sykdommene i mange år okkuperer først og fremst i dødsgraden til befolkningen, ikke bare i Russland, men også i Europa og Amerika. Statistikken er skuffende: 30% av personer med hjerteinfarkt dør (mest i den første timen etter sykdomsutbruddet), og ytterligere 10% dør innen ett år etter et hjerteinfarkt. I løpet av den følgende måneden, etter utviklingen av hjerneslag, dør ca 28% av pasientene, og ca 60% forblir etter infarkt med funksjonshemming med ulike nevrologiske lidelser.

Forhindre utviklingen av dødelige sykdommer på enkle måter:

 • Overvåk blodtrykket. I ung alder vil det være nok å gjøre det en gang i måneden. I alderdommen, så vel som med allerede observert trykkstigninger, må blodtrykket måles flere ganger om dagen.
 • Overvåk overflødig vekt og lipid metabolisme. Riktig ernæring, som begrenser forbruket av fett, stekt, røkt mat, vil tillate deg å redusere nivået av atherogen "dårlig" kolesterol. Slike kolesterol fører til utvikling av aterosklerose, avgjøres på blodkarets vegger og smalker lumen, noe som fører til at blodstrømmen brytes, dannes koagulasjoner. Slå av fra veggen, kan trombosen helt blokkere fartøyets lumen.
 • Avvise dårlige vaner: røyking, overdreven drikking, noe som fører til blodtrykkssprang og økt kolesterolnivå.
 • Hvert år gjennomgår profylaktiske medisinske undersøkelser, forebyggende metoder, regelmessig medisiner som foreskrevet av lege. Ved forhøyet trykk bør det tas daglige antihypertensive stoffer. Ved høy risiko for blodpropper er det nødvendig med blodfortynnere (for eksempel populær kardio-aspirin).

Disse enkle forebyggende tiltakene kan forlenge livet ditt i 10-15 år. Forhindre sykdom i tide og hold deg frisk. Du trenger ikke behandling eller utvinning.

Litt om rehabilitering

Infarkt, som regel, skjer plutselig, bryter alle vitale rytmer og fjerner en person fra en tilstand av mental likevekt. Mer enn halvparten av de som overlevde infarkt, må ikke panikk, fortsette å bekjempe sykdommen, og overholde alle reseptbelagte doktorgrader. En annen del av pasientene føles tilstedeværelse av konstant frykt for denne sykdommen, og mister håpet på utvinning. Resten av folk som har hatt hjerteinfarkt, fokuserer all sin oppmerksomhet og fritid på sine følelser, og frykter et annet angrep. Denne holdningen til pasienter til sykdommen påvirker den generelle psykologiske tilstanden og kompliserer rehabiliteringsprosessen.

Flow av informasjon om denne sykdommen, som ikke alltid samsvarer med virkeligheten, forårsaker pasienter å bekymre seg og oppleve. I tilfelle, når nært og innfødt folk har gode hensikter, forsøker å beskytte pasienten på noen måte fra belastninger og sjokk, forverres forholdet til personen tvert imot. Han begynner å tro at han har blitt en ugyldig, til hvem det vanlige livet blir en byrde. Ikke ta vare på din opprinnelige person for mye, og pålegge ham en uvanlig og negativ livsstil, og skape i sin sjel frykten for en annen forekomst av et angrep.

Hensikten med gjenopprettingsperioden etter et hjerteinfarkt er å inspirere pasienten med selvtillit og en retur til en normal livsstil.

I ernæring bør du i det minste begrense bruken av kalori og fettstoffer som påvirker tilstanden til fartøyene på en dårlig måte. Psykologiske problemer som oppstår hos pasienter etter at de er kommet hjem fra sykehuset, vil være i tilfelle at nært folk vil gi konstant moralsk støtte og justere den for fullstendig gjenoppretting. Det er det, utvinning fra et hjerteinfarkt. Det er veldig viktig å ordne dietten riktig. Et balansert kosthold med hjerteinfarkt vil gjøre helingsprosessen raskere. Og følg alle symptomene for å unngå komplikasjoner og konsekvenser.

Hvordan få et hjerteinfarkt (anti-anbefaling)

Så, i alt og i alt trenger du bare å se fiender, ingen å stole på, det er ingen tvil om det. Hele dagen lang, fra morgen til natt bare for å rive og bli sint, uansett hvem eller hva. Ingen, ingenting å dele og ingen å klage på deres følelsesmessige stress. Råd eller sympati fra andre ikke å spørre. Gjør alt for deg selv alene, stille, for ikke å fortelle noen din egen misnøye.

Alltid være dystert, ond, strekk ansiktets muskler, hele tiden med alle kroppsdeler for å gjøre hurtige bevegelser. Jeg betrakter meg som en absolutt uunnværlig person, og arbeid er det viktigste i verden. Ikke slapp av i helgen, sove litt, 2-3 timer om dagen, ikke ta alkohol, det er bedre å drikke mer sterk kaffe, røyk ofte, minst 20-30 sigaretter om dagen. Hele tiden et sted å skynde, med familie, venner og kjærester til å snakke bare om hardt arbeid, ikke å smile, glede og alle positive følelser under et komplett forbud.

For de som oppfyller alle disse betingelsene for en uke eller to, vil ingen medisin eller diett hjelpe, som de mest anerkjente leger sier. Den generelle konkurransen, den generelle "rivaliteten" som karakteriserer de personlige relasjonene mellom mennesker i vårt "post-perestroika samfunn", gir i utgangspunktet ikke en person muligheten til å unngå denne spesielle oppførselsmodellen. Det betyr at det blir enkelt å få et hjerteinfarkt og tilhørende konsekvenser, selv i en ung eller allerede eldre alder.

La oss nå se hva slags infarksjoner som skjer. Det er 4 stadier avhengig av forsømmelse. I tillegg er det en deling av størrelsen på fokus på store og små. Et infarkt kan påvirke både høyre og venstre ventrikel. Det er et komplisert hjerteinfarkt, med hjerteinfarkt, observeres andre plager. Leger ser forskjellen i lokalisering. Slike typer infarksjoner eksisterer. Naturligvis varierer konsekvensene med hver av dem.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Hjerteinfarkt: årsaker, tegn, førstehjelp

Hva er hjerteinfarkt?

Hjerteinfarkt refererer til akutt hjertesykdom - hjerteinfarkt (hjertemuskulatur), som manifesterer seg som nekrose av en del av kardiomyocytter (celler som utgjør myokardets vev). Hjemmesiden til myokardiet er nekrotisk på grunn av brudd på blodtilførselen gjennom kranspulsårene - karene som bærer fra aorta blod til hjerte. Myokardinfarkt er en ekstremt farlig tilstand som krever umiddelbar hjelp på grunn av høy risiko for død.

Hvordan gjenkjenne et hjerteinfarkt?

De viktigste symptom på akutt hjerteinfarkt - en sterk "stikking", "komprimering" eller "kniv-lignende" smerte i retrosternale plass, noe som kan stråle ut til (gi) til venstre skulder eller venstre skulder, i den nedre kjeve, eller i begge hender. Smerten varer i mer enn 10 minutter og fjernes ikke ved å ta Nitroglycerin. Det er også en blek av huden, utseendet på rikelig kald klissete svette. Brutto puls, respirasjonsfunksjon (det er kortpustethet, en følelse av mangel på luft). Vises og vokser svakt til besvimelse. Pasienten opplever alvorlig angst og frykt for døden.

Hva er trykket med hjerteinfarkt?

Oftest i den akutte fasen, er blodtrykket (BP) forhøyet, da det kan falle til normale tall eller falle under normalt. Kronisk hypertensjon er en av risikofaktorene for et infarkt. Det er nødvendig å overvåke BP på scenen for å gi prehospital omsorg til pasienten.

Atypiske former

Myokardinfarkt kan forekomme med en uttalt klinikk beskrevet ovenfor, men det kan også "maskeres". Det er flere former med atypiske symptomer for hjertepatologi:

 1. Abdominal eller gastralgisk form av infarkt er preget av smerter i overlivet, dyspepsi, erctasjon, halsbrann, kvalme og oppkast.
 2. Arrytmisk manifesteres av alvorlige hjertearytmier, samt av atrioventrikulære blokkeringer, som forhindrer anerkjennelse av et hjerteinfarkt selv på et elektrokardiogram.
 3. Astmatisk - fortsetter i form av et alvorlig angrep av bronkial astma med kvelning, utslipp av skummende sputum, hvesning i lungene. Ofte skjer dette skjemaet med gjentatte hjerteinfarkt.
 4. Cerebral - preget av symptomer på hjernesirkulasjonsforstyrrelser: svimmelhet, hodepine, pyramidale lidelser, sentral kvalme og oppkast, forvirring.
 5. En smertefri (slettet) form for infarkt observeres sjelden, hovedsakelig hos diabetespasienter. Det kan vises på scenen av den dannede arr og regnes som et hjerteinfarkt som overføres på beina.

årsaker til

Utviklingen av hjerteinfarkt skyldes en plutselig opphør av blodtilførsel til et bestemt område av hjertemuskelen. Årsakene til å stoppe lokal blodstrøm kan være som følger:

 • aterosklerotisk lesjon av koronararteriene - "plaques" av kolesterol og lipider overlapper fartøyets lumen;
 • skarp spasme av kranspulsårene på grunn av akutt stress;
 • ruptur av en aterosklerotisk plakk med dannelse av en trombus som okkluderer lumen i kranspulsåren;
 • adskillelse av den eksisterende trombusen, som trer i koronararterien.

Faktorer og sykdommer som fremmer utviklingen av et hjerteinfarkt:

 • Aterosklerose av blodkar, utviklet mot en bakgrunn av høyt blod kolesterol;
 • kronisk arteriell hypertensjon, spesielt ved uregelmessig inntak av antihypertensive stoffer;

 • diabetes mellitus;
 • overvekt og fedme;
 • hyppige stressende forhold
 • Misbruk av tobakksrøyking;
 • utilstrekkelig fysisk aktivitet
 • misbruk av fettstoffer og hurtigmat;
 • mannlig kjønn (hos kvinner er risikoen for å utvikle et hjerteinfarkt etter 50 år på menn - etter 30 og enda tidligere);
 • alder mer enn 45 - 50 år;
 • genetisk predisposisjon (forekomst av hjerteinfarkt hos slektninger).
 • Typer av infarkt

  Følgende typer infarkt er preget av området myokardisk skade og dybden av dannet nekrose:

  • Stort brennpunkt, hvor et stort område av myokardiet er nekrotisk. Det kan være transmural (med skade på hele tykkelsen på veggen av hjertemuskelen) og ikke-transmural (nekrose er ikke hele tykkelsen på myokardiet).
  • Småbrennpunkt med nekrotisk sted av liten størrelse. Det skjer subendokardialt (fokus i den nedre delen av myokardet, under endokardiet - hjertets indre skall) og intramural (fociene er inne i myokardiet).

  Lokaliseringen av det nekrotiske området er differensiert:

  • venstre ventrikulær infarkt (anterior, anteroposterior, apikal, septal, lateral, posterior og andre);
  • hjerteinfarkt i høyre ventrikel (svært sjelden);
  • atritt myokardinfarkt.

  Etter hyppighet av forekomst:

  Hvor mange som kan lide hjerteinfarkt avhenger av tilstanden til hans helse generelt og omfanget av nekrose spesielt. Som regel blir det andre hjerteinfarkt dødelig.

  Førstehjelp

  Hvis du mistenker et hjerteinfarkt, bør du handle umiddelbart. Urgent call brigade ambulanse, helst hjerte. Pasienten skal få en semi-sittende stilling, benene bøyes i kneleddene. Avlast trykket på klær på nakken og i midjen, sørg for frisk luft. For å la Aspirin tablett tygges, sett Nitroglycerin tablett under tungen. Nitroglyserin gis tre ganger med et intervall på 5 minutter. Bestem puls og trykk og følg indikatorene før brigaden kommer.

  For å fjerne smerten, bør du tygge tabletten Analginum eller Baralgina. Hvis det er et stoff fra gruppen av beta-blokkere (pasienten tar dem kontinuerlig), må du la den "ekstraordinære" tabletten tygges. Det er mulig å ta 1 tablett Asparkam eller Panangin, 50 til 60 dråper Valocordin eller Corvalol. Hvis det er hjertestans, bør du gå til gjenoppliving (indirekte hjertemassasje og kunstig åndedrett) og hold dem før ambulansen kommer.

  Forhospital og sykehusbehandling

  Under transport av pasienten til sykehuset for behandling av smertsyndrom brukes ikke-narkotiske og narkotiske analgetika, oftest morfin. Noen ganger med ineffektivitet, betablokkere injiseres intravenøst ​​(Obsidan). Om nødvendig og bestemt utstyr, allerede i tilstandene til en ambulanse, begynner prosedyren for trombolyse.

  I en sykehusinnstilling er hovedoppgaven ved behandling av hjerteinfarkt å gjenopprette blodstrømmen i kranspulsårene. Til dette formål utføres en minimal invasiv operasjon - angioplastikk med etablering av en stent - et kunstig kunstig "kar". I alvorlige tilfeller blir hjertet omgått. Koronar arterie bypass grafting er en operasjon for å etablere shunts, gjennom hvilke blodtilførselen av hjertet vil passere.

  Pasienter med hjerteinfarkt er innlagt på intensivavdelinger eller intensivavdelinger, så de overføres til kardiologiavdelingene. Narkotikabehandling foreskrives av lege individuelt avhengig av alvorlighetsgraden av prosessen og forskningsindikatorene (metoder for funksjonsdiagnose, generelle blod og urintester, biokjemiske blodprøver og andre).

  Konsekvenser av myokardinfarkt

  På nekrosestedet dannes et arr med tiden - kardiosklerose etter sjanse. Avhengig av størrelsen, kan hjertet bli forstyrret: arytmier forekommer, hjertesvikt utvikler seg. Det er mulig å utvikle en hjertes hjertemasse, som krever kirurgisk inngrep.

  Rehabilitering hjemme

  Man bør være oppmerksom på sykdommens alvor og fortsette aktivitetene på sykehuset og koordinere med legen. En diett med lavt innhold av fett og karbohydrater er obligatorisk. Anbefalte matvarer som er rike på sporstoffer og vitaminer. Cellulose og matvarer som letter lett tømming av tarmen bør inkluderes i dietten. Mat bør tas i små porsjoner, 5-6 ganger om dagen. Alkohol og stimulerende drikkevarer bør utelukkes fra kostholdet.

  Spesiell oppmerksomhet blir gitt til fysisk aktivitet. Du bør gradvis introdusere og øke belastningen i henhold til legenes forskrifter. Aktivitet bidrar til forbedring av pumpefunksjonen i hjertet, forhindrer stillestående fenomener i ekstremiteter og indre organer. Livet etter et hjerteinfarkt og stenting eller shunting bør bestilles og fylles med tvangs handlinger. Det er nødvendig å ta ansvarlig tilnærming til den ødelagte helsen og forsøke å beholde og styrke den. Det er nødvendig å glemme dårlige vaner og husk at medisiner foreskrevet av lege må tas for livet. Fysisk utdanning bør være viet til en viss tid, minst 4-5 ganger i uken.

  Mange er interessert i om et funksjonshemning er gitt etter et hjerteinfarkt og relaterte operasjoner. Spørsmålet om arbeidskapasiteten er bestemt av medisinsk kommisjon. Om nødvendig er det mulig å begrense arbeidet til den tredje gruppen eller fullføre utgivelsen - den andre gruppen av funksjonshemming.

  Moderne behandlingsmetoder og rehabilitering gjør at du kan lede en fullverdig livsstil etter å ha liddet et hjerteinfarkt. Og for folk som er vant til en aktiv og variert livsstil forbundet med langdistanse, er spørsmålet brådskelig: Kan jeg fly på et fly etter et hjerteinfarkt? Du kan ikke fly i følgende tilfeller:

  • mindre enn seks måneder har gått etter et sterkt hjerteinfarkt, og mindre enn en måned etter ukompliserte hjerteinfarkt;
  • med hjertesvikt eller vedvarende hypertensjon
  • med ustabil angina
  • med alvorlige former for arytmi.

  Hvis et hjerteinfarkt har gått mer enn et halvt år, er helsetilstanden god, komplikasjoner og kontraindikasjoner er fraværende, etter samråd med legen og hans godkjenning kan man fly.

  Les Mer Om Fartøyene