Symptomer på hjerteinfarkt, de første tegnene

Myokardinfarkt er en nødsituasjon, oftest forårsaket av trombose i kranspulsårene. Risikoen for død er spesielt stor de første 2 timene fra begynnelsen. Oftest utvikler den hos menn i alderen 40 til 60 år. Hos kvinner forekommer symptomene på et hjerteinfarkt om en og en halv til to ganger mindre ofte.

Under hjerteinfarkt, blir blodstrømmen til et bestemt område i hjertet sterkt svekket eller stoppet helt. I dette tilfellet dør den berørte delen av muskelen av, det vil si at nekrose utvikler seg. Dødsfallet av celler begynner på 20-40 minutter fra øyeblikket for å stoppe blodstrømmen.

Myokardinfarkt, førstehjelpen som skal gis i de første minuttene av manifestasjon av symptomer som indikerer denne tilstanden, kan senere bestemme det positive resultatet for denne sykdommen. Til dags dato forblir denne patologien en av hovedårsakene til død fra hjerte-og karsykdommer.

Årsaker til hjerteinfarkt

Med hjerteinfarkt, blokkeres en av kransetankene av en trombus. Dette utløser prosessen med irreversible forandringer i cellene og etter 3-6 timer etter okklusjonen, dør hjertemuskelen på dette nettstedet.

Sykdommen kan forekomme mot bakgrunn av hjertesykdom, arteriell hypertensjon, samt med åreforkalkning. De viktigste årsakene som bidrar til fremveksten av hjerteinfarkt er: overspising, dårlig kosthold, overflødig fett i kostholdet til dyrene, mangel på fysisk aktivitet, høyt blodtrykk, dårlige vaner.

Avhengig av størrelsen på det avdøde stedet, isoleres et stort og liten fokalinfarkt. Hvis nekrose fanger hele tykkelsen på myokardiet, kalles det transmural.

Symptomer på hjerteinfarkt

Det viktigste symptomet på hjerteinfarkt hos menn og kvinner er alvorlig brystsmerter. Smerten er så sterk at pasientens vilje er fullstendig lammet. En person har ideen om en nær død.

De første tegn på hjerteinfarkt:

 1. Sting bak brystet er et av de første tegnene på et hjerteinfarkt. Denne smerten er veldig skarp og ser ut som en knivblåsing. Kan vare mer enn 30 minutter, noen ganger i timevis. Smerte er i stand til å gi til nakke, arm, rygg og område av skulderbladene. Det kan også være ikke bare permanent, men også intermitterende.
 2. Frykt for døden. Denne ubehagelige følelsen er faktisk ikke så dårlig tegn, siden det indikerer en normal tone i sentralnervesystemet.
 3. Kortpustethet, lunger, besvimelse. Symptomer oppstår fordi hjertet ikke er i stand til aktivt å skyve blodet til lungene, der det er mettet med oksygen. Hjernen prøver å kompensere for dette, sender signaler, rask pusting.
 4. Et annet viktig kjennetegn ved myokardinfarkt er fraværet av reduksjon eller opphør av smerte i hvilestatus eller med inntak av nitroglyserin (til og med gjentatt).

Ikke alltid oppstår sykdommen i et slikt klassisk bilde. Kan oppleve atypiske symptomer på hjerteinfarkt, for eksempel, i stedet for brystsmerter en person kan føle den enkle ubehag og forstyrrelser av hjertet, kan smerten ikke være til stede i det hele tatt, men kan være til stede magesmerter og kortpustethet (dyspné) - dette mønsteret er ikke vanlig, det er spesielt vanskelig i diagnosen.

De viktigste forskjellene i smerte med hjerteinfarkt fra angina er:

 • sterk intensitet av smerte;
 • varigheten er mer enn 15 minutter;
 • smerte stopper ikke etter at du har tatt nitroglyserin.

Symptomer på hjerteinfarkt hos kvinner

Det er hos kvinner at smerte under et angrep er lokalisert i overdel av mage, rygg, nakke, kjeve. Det skjer at et hjerteinfarkt ligner på halsbrann. Svært ofte har en kvinne først svakhet, kvalme, først etter at det er smerte. Slike typer symptomer på hjerteinfarkt forårsaker ofte ikke mistanke hos kvinner, så det er fare for å ignorere en alvorlig sykdom.

Symptomer på hjerteinfarkt hos menn er nærmere det klassiske settet, som gjør det mulig å diagnostisere raskere.

Myokardinfarkt: Førstehjelp

Med disse egenskaper er det nødvendig å raskt kalle "ambulanse" og før dens ankomst ved 15 minutters intervaller for å ta nitroglyserin tabletter i en dose på 0,5 mg, men ikke mer enn tre ganger, for å unngå en kraftig trykkfall. Nitroglyserin kan bare gis ved normale trykkindekser, ved lavt arterielt trykk er det kontraindisert. Det er også verdt å tygge en aspirintablett med en dose på 150-250 mg.

Pasienten skal legges på en slik måte at den øvre delen av kofferten er litt høyere enn den nedre, noe som vil redusere byrden på hjertet. Det er nødvendig å knyte opp eller ta av klærne og sikre tilstrømningen av frisk luft for å unngå kvelningsangrep.

Hvis det ikke er puls, pust og bevissthet, skal pasienten legges på gulvet og starte øyeblikkelig gjenopplivning, for eksempel kunstig åndedrett og indirekte hjertemassasje.

forebygging

 1. Du bør slutte å røyke. Røyker dør av hjerteinfarkt dobbelt så ofte.
 2. Hvis det er funnet at kolesterol er høyere enn normalt, er det bedre å begrense dyrefett, som er mye i smør, eggeplomme, ost, fett, lever. Gi preferanse til grønnsaker og frukt. Melk og cottage cheese bør være fettfattig. Nyttig fisk, kylling.
 3. Utviklingen av hjerteinfarkt er også lettere ved høyt blodtrykk. Bekjempe hypertensjon, du kan forhindre et hjerteinfarkt.
 4. Overvekt øker belastningen på hjertet - bring den tilbake til normal.

Konsekvenser av myokardinfarkt

Konsekvensene av hjerteinfarkt forekommer overveiende med omfattende og dyp (transmural) skade på hjertemuskelen.

 • arytmi er den vanligste komplikasjonen av hjerteinfarkt;
 • hjertesvikt;
 • arteriell hypertensjon;
 • hjerte aneurisme, brudd på interventricular septum;
 • tilbakevendende smerte syndrom forekommer hos ca 1/3 av pasientene med hjerteinfarkt.
 • Dresslers syndrom.

Myokardinfarkt

Myokardinfarkt - Fokuset på iskemisk nekrose av hjertemuskelen, som utvikler seg som resultat av en akutt krangel mot kransløpssirkulasjonen. Klinisk manifestert brennende, presserende eller komprimerende smerte bak brystbenet, som gir til venstre arm, krageben, scapula, kjeve, kortpustethet, en følelse av frykt, en kald svette. Det utviklede hjerteinfarkt tjener som indikasjon på akutt sykehusinnleggelse ved hjerteopplivning. Hvis du ikke gir rettidig assistanse, er det dødelig utfall.

Myokardinfarkt

Myokardinfarkt - Fokuset på iskemisk nekrose av hjertemuskelen, som utvikler seg som resultat av en akutt krangel mot kransløpssirkulasjonen. Klinisk manifestert brennende, presserende eller komprimerende smerte bak brystbenet, som gir til venstre arm, krageben, scapula, kjeve, kortpustethet, en følelse av frykt, en kald svette. Det utviklede hjerteinfarkt tjener som indikasjon på akutt sykehusinnleggelse ved hjerteopplivning. Hvis du ikke gir rettidig assistanse, er det dødelig utfall.

I en alder av 40-60 år er myokardinfarkt 3-5 ganger vanlig hos menn på grunn av tidligere (10 år tidligere enn hos kvinner) utvikling av aterosklerose. Etter 55-60 år er forekomsten blant mennesker av begge kjønn omtrent det samme. Dødeligheten for myokardinfarkt er 30-35%. Statistisk sett er 15-20% av plutselige dødsfall grunnet myokardinfarkt.

Brudd på blodtilførsel av et myokardium i 15-20 og flere minutter fører til utvikling av irreversible endringer i hjertemuskulatur og frustrasjon av hjerteaktivitet. Akutt iskemi forårsaker død av en del av funksjonelle muskelceller (nekrose) og deres påfølgende erstatning av fibre av bindevev, d.v.s. dannelsen av postinfarktcikatrix.

I det kliniske løpet av myokardinfarkt er fem perioder utmerkt:

 • 1 periode - preinfarkt (prodromal): økt frekvens og intensitet av angina angrep, kan vare flere timer, dager, uker;
 • 2 periode - Akutt: fra utviklingen av iskemi til utbruddet av myokardisk nekrose, varer fra 20 minutter til 2 timer;
 • 3 periode - Akutt: Fra dannelse av nekrose til myomalering (enzymatisk smelting av nekrotisk muskelvev), varighet fra 2 til 14 dager;
 • 4 periode - subakutt: første prosesser av arr-organisasjon, utvikling av granulasjonsvev i stedet for nekrotisk, varighet 4-8 uker;
 • 5 periode - etterfarging: modning av arret, tilpasning av myokardiet til nye arbeidsforhold.

Årsaker til hjerteinfarkt

Myokardinfarkt er en akutt form for iskemisk hjertesykdom. I 97-98% av tilfellene er grunnlaget for utviklingen av hjerteinfarkt den atherosklerotiske lesjonen av kranspulsårene, noe som forårsaker innsnevring av deres lumen. Ofte er aterosklerose av arteriene ledsaget av akutt trombose av det berørte området av fartøyet, og forårsaker fullstendig eller delvis opphør av blodtilførsel til det tilsvarende område av hjertemuskelen. Trombusdannelsen fremmes av den økte viskositeten til et blod observert hos pasienter med en iskemisk hjertesykdom. I flere tilfeller oppstår myokardinfarkt mot bakgrunnen av spasmer i grenene til kranspulsårene.

Utviklingen av hjerteinfarkt fremmes av diabetes mellitus, hypertensjon, fedme, neuropsykisk stress, alkoholavhengighet, røyking. En skarp fysisk eller emosjonell belastning på bakgrunn av iskemisk hjertesykdom og angina kan provosere utviklingen av hjerteinfarkt. Myokardinfarkt i venstre ventrikel utvikler seg ofte.

Klassifisering av hjerteinfarkt

I samsvar med dimensjonene fokal skade på hjertemuskelen, er myokardinfarkt preget:

Andelen småfokale myokardinfarkt står for ca 20% av de kliniske tilfellene, men ofte kan små foci av nekrose i hjertemuskelen bli omdannet til hjerteinfarkt med stort fokal (hos 30% av pasientene). I motsetning til storfokal, med småfokale infarkt, er det ingen aneurisme og ruptur i hjertet, sistnevnte er sjeldnere komplisert av hjertesvikt, ventrikulær fibrillasjon, tromboembolisme.

Avhengig av dybden av nekrotisk lesjon hjerte muskler secret myokardinfarkt:

 • transmural - med nekrose av hele tykkelsen av hjertets muskelvegg (vanligvis storfokal)
 • Intramural - med nekrose i tykkelsen av myokardiet
 • subendokardial - med myokardisk nekrose i bindingsområdet til endokardiet
 • subepicardial - med myokardiell nekrose i epikardial vedleggssone

På endringene som er fastsatt på EKG, skille mellom:

 • "Q-infarkt" - med dannelsen av en patologisk Q-bølge, noen ganger det ventrikulære komplekse QS (oftere storskala transmittalt myokardinfarkt)
 • "Ikke Q-infarkt" - er ikke ledsaget av en Q-bølge, manifesteres av negative T-tenner (vanligvis småfokalt myokardinfarkt)

Av topografi og avhengig av lesjonen av bestemte grener av kranspulsårene er myokardinfarkt delt inn i:

 • høyre ventrikulære
 • venstre ventrikulær: anterior, lateral og posterior vegger, interventricular septum

Ved mangfold av forekomst skille mellom myokardinfarkt:

 • hoved~~POS=TRUNC
 • tilbakevendende (utvikler seg innen 8 uker etter primær)
 • gjentatt (utvikling 8 uker etter den forrige)

På utvikling av komplikasjoner Myokardinfarkt er delt inn i:

 • komplisert
 • ukomplisert
Ved tilstedeværelse og lokalisering av smertsyndrom

identifisere former for myokardinfarkt:

 1. typisk - med lokalisering av smerte bak brystbenet eller i preordialområdet
 2. atypisk - med atypiske smertefulle manifestasjoner:
 • perifert: venstrehendt, venstrehendt, laryngeal, pharyngeal, vertebrate, gastralgic (abdominal)
 • smertefri: collaptoid, astmatisk, edematisk, arytmisk, cerebral
 • malosymptomatisk (slettet)
 • kombinert

I samsvar med perioden og dynamikken utviklingen av hjerteinfarkt er isolert:

 • stadium av iskemi (akutt periode)
 • stadium av nekrose (akutt periode)
 • organisasjonsstadium (subakutt periode)
 • stadium arrdannelse (post-infarkt periode)

Symptomer på hjerteinfarkt

Pre-infarkt (prodromal) periode

Omtrent 43% av pasientene oppdager en plutselig utvikling av hjerteinfarkt, mens størstedelen av pasientene har en annen periode med ustabil progressiv angina pectoris.

Den skarpeste perioden

Typiske tilfeller av hjerteinfarkt er preget av ekstremt intens smerte syndrom med lokalisering av smerter i brystet og bestråling til venstre skulder, nakke, tenner, øre, kraveben, underkjeven, interscapulær sone. Arten av smerte kan være konstrictiv, spirende, brennende, pressende, skarp ("dolk"). Jo mer sonen av hjerteinfarkt, jo mer uttalt smerten.

Det smertefulle angrepet fortsetter bølget (deretter økende, deretter svekkelse), varer fra 30 minutter til flere timer, og noen ganger til og med dager, stoppes ikke ved gjentatt inntak av nitroglyserin. Smerter er forbundet med en skarp svakhet, spenning, en følelse av frykt, dyspné.

Kanskje det atypiske løpet av den akutte perioden med hjerteinfarkt.

Myokardinfarkt - symptomer, de første tegn på hva det er, konsekvensene og forebyggingen av hjerteinfarkt

Hva er det Infarction er en av formene for koronar hjertesykdom, som er en nekrose av hjertemuskelen, forårsaket av en kraftig opphør av koronar blodstrøm på grunn av kranspulsårssår. Sykdom er den viktigste dødsårsaken blant voksne i utviklede land. Frekvensen av hjerteinfarkt er avhengig av kjønn og alder hos personen. Menn er syke ca 5 ganger oftere enn kvinner, og 70% av alle de som er blitt syke, har alder fra 55 til 65 år.

Hva er et hjerteinfarkt?

Myokardinfarkt er nekrosen til hjerte muskelstedet, forårsaket av en blodsirkulasjonsforstyrrelse - et kritisk fall i blodstrømmen gjennom koronarbeinene.

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

Risikoen for å dø er svært høy, spesielt i de første 2 timene etter start og raskt redusert når pasienten kommer i akuttmottaket og ble gjennomført ved oppløsning av en blodpropp, kalt trombolyse eller koronar angioplastikk.

 1. Med en stor sone av nekrose dør de fleste pasienter halvt før ankomst til sykehuset. 1/3 av de overlevende pasientene dør av gjentatte hjerteinfarkt som oppstår mellom flere dager til et år, samt fra komplikasjoner av sykdommen.
 2. Gjennomsnittlig dødsfall er ca. 30-35%, hvorav 15% er plutselig hjertedød.
 3. Kardiologer merker at den mannlige befolkningen har et hjerteinfarkt mye oftere, fordi i den kvinnelige kroppen styrer østrogener nivået av kolesterol i blodet. Hvis tidligere var gjennomsnittsalderen for infarktutviklingen 55-60 år, er den nå relativt yngre. Diagnose av tilfeller av patologi, selv hos unge mennesker.

Utviklingsperioder

I det kliniske løpet av myokardinfarkt er fem perioder utmerkt:

 • 1 periode - preinfarkt (prodromal): økt frekvens og intensitet av angina angrep, kan vare flere timer, dager, uker;
 • 2 periode - den mest akutte: fra utvikling av iskemi til utbruddet av myokardisk nekrose, varer fra 20 minutter til 2 timer;
 • 3 periode - akutt: fra dannelse av nekrose til myomalering (enzymatisk smelting av nekrotisk muskelvev), varighet fra 2 til 14 dager;
 • 4 periode - subakutt: Initial prosesser av arr-organisasjon, utvikling av granulasjonsvev i stedet for nekrotisk, varighet 4-8 uker;
 • 5 periode - etterfarging: modning av arret, tilpasning av myokardiet til nye arbeidsforhold.

Det er viktig å huske: Hvis hjertesykdommen er urolig i ti til tjue minutter, og enda mer så i en halv time, og ikke gå bort etter at du har tatt nitrater, - ikke lider smerte, må du ringe en ambulanse!

klassifisering

Hvis vi vurderer stadiene av sykdommen, er de isolert fire, som hver er preget av dets egenskaper. Størrelsen på det berørte området er også tatt i betraktning i klassifiseringen. fornem:

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

 • Stort fokalinfarkt, når vevnekrose fanger hele tykkelsen på myokardiet.
 • Småfokus, en liten del er berørt.

Plasseringen er preget av:

 • Infarction av høyre ventrikel.
 • Venstre ventrikkel.
 • Interventrikulær septum.
 • Sideveggen.
 • Bakvegg.
 • Den fremre veggen av ventrikkelen.

Infarkt kan oppstå med komplikasjoner, og derfor skiller kardiologer seg:

 • Komplisert hjerteinfarkt.
 • Ukomplisert.

Ved mangfoldet av utvikling:

 • hoved~~POS=TRUNC
 • tilbakevendende (skjedde opptil to måneder etter det primære infarkt);
 • gjentatt (oppstår to eller flere måneder etter den primære).

Ved lokalisering av smertsyndrom:

 • en typisk form (med retrosternal smerte lokalisering);
 • atypiske former for hjerteinfarkt (alle andre former - abdominal, cerebral, astmatisk, smertefri, arytmisk).

Det er tre hovedperioder med hjerteinfarkt

Under myokardinfarkt er tre hovedperioder utmerket. Varigheten av hver av dem avhenger direkte av området for lesjonens fokus, funksjonaliteten til fartøyene som leverer hjertemuskelen, de samtidige komplikasjoner, korrektheten av terapeutiske tiltak og pasientens overholdelse av de anbefalte regimene.

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

De første tegn på hjerteinfarkt hos voksne

Noen er kjent med sykdommer som hjerteinfarkt - symptomer, kan de første tegn på det ikke forveksles med andre sykdommer. Når denne sykdommen påvirker hjertemuskelen, ofte forårsaket av et brudd på sin blodtilførsel på grunn av blokkering av aterosklerotisk plakk i en av hjertearteriene. De berørte muskelmuskler og nekrose utvikler seg. Cellene begynner å dø i 20 minutter etter det tidspunktet blodforsyningen ble stoppet.

Det er nødvendig å lære og huske de første tegnene på hjerteinfarkt:

 1. begynn å alvorlig skade brystbenet og hjertet, kanskje - hele overflaten av brystet, smertepressing, kan gi til venstre arm, rygg, skulderblad, kjeve;
 2. smerte varer mer enn 20-30 minutter, har en tilbakevendende, det vil si en tilbakevendende karakter (senker deretter og fortsetter);
 3. smerte er ikke stoppet av nitroglyserin;
 4. kropp (panne, bryst, rygg) er dekket rikelig med kald klissete svette;
 5. det er en følelse av "mangel på luft" (en person begynner å gispe og som et resultat - å få panikk);
 6. Det er en skarp svakhet (det er vanskelig å heve en hånd, for lat til å drikke en pille, det er et ønske om å lyve uten å stå opp).

Hvis det er minst en, og enda flere, flere av disse tegnene, hvis det er en ulempe, så er det en mistanke om hjerteinfarkt! Det er presserende å ringe null-tre, beskriv disse symptomene og vent på et team av leger!

årsaker

Den viktigste og mest vanlige årsaken til hjerteinfarkt er en forstyrrelse av blodstrømmen i kranspulsårene, som leverer hjertemuskelen med blod og følgelig med oksygen.

Oftest forekommer denne lidelsen mot bakgrunnen av arterioseroserosklerose, hvor dannelsen av aterosklerotiske plakk oppstår på veggene av karene.

Hvis en infarkt utvikler seg, kan årsakene til utbruddet være annerledes, men det viktigste er å stoppe blodstrømmen til bestemte områder av hjertemuskelen. Dette skyldes oftest:

 • Aterosklerose av kranspulsårene, som følge av at veggene i karrene mister sin elastisitet, smalker lumen aterosklerotiske plakk.
 • Spasm av koronarbeholdere, som kan forekomme mot en bakgrunn av stress, for eksempel, eller virkningen av andre eksterne faktorer.
 • Trombose av arteriene, hvis plakkene brytes vekk og med blodstrømmen blir brakt til hjertet.

Ofte påvirker infarkt personer som lider av mangel på motorisk aktivitet mot bakgrunnen av psyko-emosjonell overbelastning. Men han kan også beseire folk med god fysisk trening, selv små.

Hovedårsakene som bidrar til forekomsten av hjerteinfarkt er:

 • overeating, feil kosthold, overflødig i dietten av animalsk fett;
 • utilstrekkelig motoraktivitet,
 • hypertensiv sykdom,
 • dårlige vaner.

Sannsynligheten for å utvikle et hjerteinfarkt hos mennesker som leder en stillesittende livsstil er flere ganger større enn for fysisk aktive.

Symptomer på hjerteinfarkt hos voksne

Symptomer på hjerteinfarkt er ganske typiske, og som regel tillater en å mistenke det med høy grad av sannsynlighet, selv i sykdommen før infarktperioden. Dermed opplever pasienter lengre og mer intense brystsmerter, som er mindre behandles med nitroglyserin, og noen ganger overgår de ikke i det hele tatt.

Det kan være kortpustethet, svette, en rekke arytmier og til og med kvalme. Samtidig er pasientene enda mer sannsynlig å lide selv mindre fysisk anstrengelse.

I motsetning til angina pectoris angrep, fortsetter smertesyndromet med hjerteinfarkt i mer enn 30 minutter og stopper ikke i ro eller gjentatt inntak av nitroglyserin.

Det skal bemerkes at selv i tilfeller der det smertefulle angrepet varer mer enn 15 minutter, og de tiltakene som tas er ineffektive, bør akuttmedisinteamet bli kalt umiddelbart.

Hva er symptomene på hjerteinfarkt i den akutte perioden? Et typisk forlengelse av patologi inkluderer et slikt symptomkompleks:

 • Alvorlig smerte i brystet - piercing, kutting, søm, sprengning, stikkende
 • Bestråling av smerte i nakken, venstre skulder, arm, krageben, øre, kjeve, mellom skulderbladene
 • Frykt for døden, panikk
 • Kortpustethet, tetthet i brystet
 • Svakhet, noen ganger - bevissthetstap
 • Svak, kald svette
 • Blåser av den nasolabiale trekant
 • Økning i trykk, da - det er høsten
 • Arrytmi, takykardi

Atypiske former for hjerteinfarkt:

 • Abdominal. Symptomer simulerer en kirurgisk sykdom i magehulen - det er smerter i magen, hevelse, kvalme, spytt.
 • Astmaanfall. Karakterisert av kortpustethet, utånding, akrocyanose (blå lepper, kanter av aurikler, negler).
 • Cerebral. For det første er det hjernesykdommer - svimmelhet, forvirring, hodepine.
 • Arytmisk. Det er angrep av hyppigere hjertekontraksjoner, ekstraordinære kutt (ekstrasystoler).
 • Edematøs form. Utvikling av perifert ødem av myke vev.

I atypiske former for hjerteinfarkt kan smerte være mye mindre uttalt enn med en typisk, det er en smertefri variant av sykdomsforløpet.

Hvis du har symptomer, må du raskt ringe til en ambulanse. Før du tar det, kan du ta nitroglycerintabletter (0,5 mg) med intervaller på 15 minutter, men ikke mer enn tre ganger, slik at det ikke er noen plutselig trykkfall. I risikosonen er det hovedsakelig eldre mennesker, aktive røykere.

diagnostikk

For symptomer som ligner hjerteinfarkt, bør du ringe en ambulanse. Behandling av en pasient med hjerteinfarkt utføres av en kardiolog, som også utfører rehabilitering og dispensaroppfølging etter en tidligere sykdom. Om nødvendig utføres stenting eller shunting av en kardiurgirurgi.

Ved undersøkelse av pasientens merkbare hudfarve, tegn på svetting, er det mulig cyanose (cyanose).

Mye informasjon vil gi slike metoder for objektiv forskning som palpasjon (følelse) og auskultasjon (lytting). Så, ved en palpasjon er det mulig å avsløre:

 • Pulsering i regionen av hjerte apex, preordial sone;
 • Pulshastigheten øker til 90 - 100 slag per minutt.

Etter ambulansens ankomst utfører pasienten som regel et akutt elektrokardiogram, i henhold til hvilke indikasjoner det er mulig å bestemme utviklingen av infarkt. Samtidig samler leger inn anamnese, analyserer tidspunktet for angrep, varighet, intensitet av smerte, lokalisering, bestråling etc.

I tillegg kan de indirekte tegn på utviklingen av et hjerteinfarkt være en akutt forekomst av blokkene av bunnlens ben. Dessuten er diagnosen myokardinfarkt basert på deteksjon av markører for skade på hjertets muskelvev.

I dag kan den mest overbevisende (åpenbare) markøren av denne typen betraktes som indikatoren for troponin i blodet, som når den beskrevne patologi økes betraktelig.

Nivået på troponin kan øke dramatisk i de første fem timene etter at et hjerteinfarkt begynner, og kan forbli så til tolv dager. I tillegg til dette kan legene foreskrive ekkokardiografi for å oppdage den aktuelle patologien.

De viktigste diagnostiske tegnene på hjerteinfarkt er følgende:

 • Langvarig smertesyndrom (mer enn 30 minutter), som ikke stoppes av nitroglyserin;
 • karakteristiske endringer på elektrokardiogrammet;
 • endringer i den generelle analysen av blod: en økning i ESR, leukocytose;
 • avvik fra normen for biokjemiske indikatorer (utseende av C-reaktivt protein, økning i nivået av fibrinogen, sialinsyrer);
 • Tilstedeværelsen i blodet av markører for død av myokardceller (CK, LDH, troponin).

Differensiell diagnose av en typisk sykdomsform gir ingen vanskeligheter.

Førstehjelp for hjerteinfarkt

Nødhjelp for hjerteinfarkt inkluderer:

1. Plasser eller legg en person i en komfortabel stilling, løs torsoen fra tette klær. Sørg for fri lufttilgang.

2. Tillat offeret å drikke følgende:

 • tablett "Nitroglycerin", med alvorlige angrep 2 deler;
 • dråper "Corvalol" - 30-40 dråper;
 • tablett "Acetylsalicylsyre" ("Aspirin").

Disse stoffene bidrar til å lindre et angrep av et infarkt, og også for å minimere en rekke mulige komplikasjoner. I tillegg forhindrer "Aspirin" dannelsen av nye blodpropper i blodkarene.

behandling

Med hjerteinfarkt indikeres en akutt sykehusinnleggelse ved hjerteopplivning. I en akutt periode foreskrives pasienten en hvilestøtte og mental hvile, et brøk måltid, begrenset i volum og kaloriinnhold. I den subakutte perioden overføres pasienten fra intensivavdelingen til kardiologisk avdeling, hvor behandling av hjerteinfarkt fortsetter, og regimet blir gradvis utvidet.

medisiner

Ved akutt angrep må pasienten plasseres på sykehus. For å gjenoppta blodtilførselen til lesjonen ved myokardinfarkt, er trombolytisk behandling foreskrevet. På grunn av trombolytikk oppløses plakkene i hjertekaretene, blir blodstrømmen gjenopprettet. Det anbefales å starte dem de første 6 timene etter hjerteinfarkt. Dette minimerer risikoen for et ugunstig utfall av sykdommen.

Taktikk for behandling og førstehjelp i tilfelle et angrep:

 • heparin;
 • aspirin;
 • Plavix;
 • prasugrel;
 • fraxiparine;
 • alteplase;
 • Streptokinase.

For anestesi utnevnes:

 • Promedolum;
 • morfin;
 • Fentanyl med droperidol.

Etter avslutning av behandlingen på sykehuset, bør pasienten fortsette behandlingen med medisiner. Det er nødvendig for:

 • opprettholde lavt kolesterol i blodet;
 • utvinning av blodtrykk indikatorer;
 • forebygging av blodpropper;
 • sliter med ødem;
 • gjenopprette det normale sukkerinnholdet i blodet.

Listen over legemidler er individuell for hver person, avhengig av omfanget av hjerteinfarkt og det opprinnelige nivået av helse. I dette tilfellet skal pasienten informeres om doseringen av alle foreskrevne legemidler og bivirkningene.

Strømforsyning

Kosthold med hjerteinfarkt er rettet mot å redusere kroppsvekten og dermed lave kalorier. Produkter med høyt purininnhold er utelukket, siden de oppriktig virker på nervesystemet og kardiovaskulære systemer, noe som fører til brudd på blodsirkulasjon og nyrefunksjon og forverrer pasientens tilstand.

Liste over forbudte produkter etter et hjerteinfarkt:

 • brød og melprodukter: ferskt brød, baking, baking av ulike typer deig, pasta;
 • fete varianter av kjøtt og fisk, rike kjøttkraft og supper fra dem, alle slags fjærfe, unntatt kylling, stekt og grillet kjøtt;
 • fett, matlaging fett, slakteavfall, kalde snacks (saltholdighet og røkt kjøtt, kaviar), stew;
 • Hermetisert mat, pølser, saltet og syltet grønnsaker og sopp;
 • eggeplommer;
 • konfektprodukter med fettkrem, sukker er begrenset;
 • bønner, spinat, kål, reddik, reddik, løk, hvitløk, sorrel;
 • fett meieriprodukter (hele uforbrent melk, smør, krem, høyt fett hytteost, krydret, salt og fettost);
 • kaffe, kakao, sterk te;
 • sjokolade, syltetøy;
 • krydder: sennep, pepperrot, pepper;
 • druesaft, tomatjuice, karbonatiserte drinker.

I den akutte perioden av sykdommen vises følgende mat:

 • grøt på vannet,
 • puree fra grønnsaker og frukt,
 • gni supper,
 • drikker (juice, te, compotes),
 • lavmett biff, etc.

Begrens bruken av salt og væske. Fra den fjerde uken etter angrepet av et hjerteinfarkt utpeker de en diett som er beriket med kalium. Et slikt mikroelement kan forbedre utstrømningen av alt overskuddsfluid fra kroppen, noe som forbedrer myokardiums kontraktsevne. Produkter rik på kalium: prunes, tørkede aprikoser, datoer.

Kirurgisk behandling

I tillegg til legemiddelbehandling brukes noen ganger kirurgiske metoder for behandling av infarkt og dets komplikasjoner. Til slike tiltak gjaldt spesielle indikasjoner.

 • Operasjonen er en minimal invasiv måte å gjenopprette blodstrømmen på;
 • teknikken ligner koronar angiografi;
 • Trombosen elimineres ved å sette inn en spesiell sonde i karet, som er matet til okklusjonsstedet.
 • Dette er et komplekst kirurgisk inngrep på det åpne hjertet;
 • For det kunstige vedlikehold av blodsirkulasjonen er et spesielt apparat forbundet;
 • teknikken brukes i sent stadium av sykdommen (i post-infarktperioden).
 • teknikken brukes i dannelsen av postinfarkt aneurysmer - en truende ruptur og tung blødning tilstand;
 • Operasjonen utføres først etter at pasienten er fullstendig restaurert.
 • Det er et apparat som undertrykker sinusmottakets automatisme og setter den normale hjerterytmen.

Rehabilitering etter et infarkt

Etter å ha liddet et hjerteinfarkt, anbefaler kardiologer følgende:

 • Unngå arbeid som innebærer å flytte tunge gjenstander.
 • Absolutt må du være oppmerksom på fysioterapi. Nyttig vil gå, sykle. Du har lov til å svømme og danse.
 • Dårlige vaner må glemmes for alltid. Bruk av kaffe bør reduseres til et minimum.
 • En forutsetning er en diett. Kostholdet skal omfatte fiber og grønnsaker, frukt og meieriprodukter, samt fisk.
 • Det er viktig å måle trykket kontinuerlig og samtidig overvåke sukkerinnholdet.
 • Du kan ikke være i solen lenge.
 • Hvis du har ekstra pounds, må du prøve å få vekten tilbake til normal.

Prognose for livet

Med hensyn til prognoser, er de direkte avhengige av mengden skade på hjertemusklene, samt om aktualitet og kvalitet i beredskapsbransjen. Selv om det ikke er noen alvorlige komplikasjoner etter et akutt hjerteinfarkt, kan du ikke garantere et absolutt utvinning. Hvis området som er berørt av myokardiet er stort, vil det ikke være i stand til å gjenopprette seg fullt ut.

I fremtiden vil folk lider av kardiovaskulære problemer. Dette krever konstant overvåkning av en kardiolog. Ifølge statistikk, et år etter angrepet, forekommer tilbakefall i 20-40% av tilfellene. For å unngå dette må du nøye følge alle de etablerte anbefalingene fra en spesialist.

forebygging

Forebyggende tiltak for å forhindre hjerteinfarkt inkluderer eliminering av risikofaktorer, korreksjon av ernæring og fysisk aktivitet.

Vanligvis inkluderer forebyggingen slike stadier:

 • Utelukkelse fra dietten av matvarer med høyt salt, halvfabrikata, hermetikk, pølser. Inkluderer ikke fettstoffer, stekt mat.
 • Økt fysisk aktivitet. Hjelper med å forbedre oksygentransporten gjennom kroppen, hindrer oksygen sult og vevnekrose.
 • Oppgivelse av dårlige vaner: Fullstendig opphør av røyking og bruk av alkohol.
 • Legge til frisk frukt og grønnsaker, frokostblandinger, høyfibrer mat til kostholdet. Du bør gi preferanse til produkter tilberedt med damping eller baking.

Konsekvenser av hjerteinfarkt for mennesker

Konsekvensene av hjerteinfarkt påvirker alltid hele organismenes tilstand negativt. Selvfølgelig, dette avhenger av hvor omfattende myokardskader er.

Det er ekstremt sjeldent at en slik formidabel sykdom passerer uten spor, i de fleste tilfeller reduserer konsekvensene av et hjerteinfarkt, i form av komplikasjoner, betydelig forventet levealder.

De vanligste komplikasjonene er:

 • kardiogent sjokk;
 • akutt kardiovaskulær insuffisiens
 • hjertesvikt;
 • hjerte aneurisme;
 • hjerterytmeforstyrrelser;
 • tidlig etterfylling angina;

Dødelighet av hjerteinfarkt er 10-12%, med de andre statister bemerket at bare halvparten av ofrene når medisinsk institusjon, men selv om man overlever, er stedet for å dø av hjertevevet, for livet arret. Derfor er det ikke overraskende at mange som har hatt hjerteinfarkt blir deaktivert.

Vær sunn og se på helsen din hele tiden. Ved avvisning og utseende av ubehagelige symptomer, må du ta kontakt med kardiologen for diagnosen!

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Myokardinfarkt: årsaker, første tegn, hjelp, terapi, rehabilitering

Hjerteinfarkt - er en form for koronar hjertesykdom, som er død av hjertemuskelen på grunn av plutselig avbrytelse av den koronare blodstrøm på grunn av koronar lesjoner.

Sykdommer i hjertet og blodårene fortsetter å okkupere ledende posisjon i antall dødsfall på verdensbasis. Hvert år blir millioner av mennesker møtt med en eller andre manifestasjoner av koronar hjertesykdom - den vanligste formen for skade på hjertemuskelen, som har mange slag, alltid fører til avbrudd av deres tradisjonelle levemåte, uførhet og utgir seg livene til et stort antall tilfeller. En av de vanligste manifestasjon av koronar hjertesykdom - en hjerteinfarkt (MI) på samme tid, er det den vanligste dødsårsaken for disse pasientene, og utviklede land - er intet unntak.

Ifølge statistikk, kun i USA for året registrert om en million nye tilfeller av hjerteinfarkt, om lag en tredjedel av pasientene dør, og omtrent halvparten av dødsfallene forekommer innen den første timen etter utvikling av nekrose i myokardiet. I økende grad blant de syke er det funksjonshemmede mennesker av ung og eldre alder, med flere ganger flere menn enn kvinner, selv om 70 år har denne forskjellen forsvunnet. Med alderen øker antall pasienter jevnt, blant annet flere og flere kvinner ser ut.

Men det er umulig å ikke merke de positive trendene i forbindelse med gradvis reduksjon av dødelighet på grunn av fremveksten av nye metoder for diagnostisering, moderne behandlingsmetoder, samt økt fokus på utvikling av risikofaktorer for sykdommen, som vi er maktesløse til å forebygge. Dermed blir kampen mot røyking på statlig nivå, gjennom påvirkningsarbeid for sunn atferd og livsstil, utvikling av sporten, dannelsen av befolkningen av ansvar i forhold til deres helse betydelig bidra til forebygging av akutte koronarsykdom, og, inkludert hjerteinfarkt.

Årsaker og risikofaktorer for hjerteinfarkt

Myokardinfarkt er en nekrose (nekrose) på hjerte muskelstedet på grunn av fullstendig blodsirkulasjon gjennom koronararteriene. Årsakene til utviklingen er velkjent og beskrevet. Resultatet av ulike studier av problemet med koronar hjertesykdom var identifisering av en rekke risikofaktorer, hvorav noen ikke er avhengige av oss, mens andre kan utelukkes fra deres liv.

Som kjent er en viktig rolle i utviklingen av mange sykdommer spilt av arvelig predisposisjon. Iskemisk hjertesykdom er ikke noe unntak. Så øker forekomsten blant blodrelaterte pasienter med IHD eller andre manifestasjoner av atherosklerose til tider risikoen for hjerteinfarkt. Arteriell hypertensjon, ulike metabolske forstyrrelser, for eksempel diabetes mellitus, hyperkolesterolemi, er også en svært ugunstig bakgrunn.

Det er såkalte modifiserbare faktorer, bidrar til akutt hjertesykdom. Med andre ord, disse er betingelsene som enten kan elimineres eller reduseres betydelig. Nå, takket være en dyp forståelse av mekanismene i utviklingen av sykdommen, fremveksten av moderne metoder for tidlig diagnose, samt utviklingen av nye stoffer, har det blitt mulig å kjempe mot brudd på stoffskiftet, opprettholde normale blodtrykksverdier og blodsukker.

Ikke glem at utelukkelsen av røyking, alkoholmisbruk, stress, samt god fysisk form og opprettholdelse av tilstrekkelig kroppsvekt reduserer risikoen for kardiovaskulær sykdom som helhet.

Årsakene til hjerteinfarkt er konvensjonelt delt inn i to grupper:

 1. Signifikante aterosklerotiske endringer i koronararteriene;
 2. Ikke-aterosklerotiske endringer i hjertets hjertekaronier.

Problemet med åreforkalkning i dag er av alarmerende proporsjoner og er ikke bare medisinsk, men også sosialt. Dette skyldes variasjonen av dens former, hvor manifestasjonene kan betydelig komplisere livene til slike pasienter, og er potensielt dødelige. Kardonal aterosklerose forårsaker derfor utseendet av koronar hjertesykdom, en av de vanskeligste varianter som vil være hjerteinfarkt. Det vanligste hos pasienter er samtidig skade på to eller tre arterier, som leverer blod til hjertemuskelen, mens mengden av deres stenose er 75% eller mer. I slike tilfeller er det svært sannsynlig at utviklingen av et omfattende hjerteinfarkt påvirker flere av sine vegger samtidig.

Mye mer sjelden, ikke mer enn 5-7% av tilfellene, som en årsak til hjerteinfarkt, kan virke ikke-aterosklerotiske endringer i fartøy som mate den. For eksempel kan inflammasjon av arterieveggen (vaskulitt), spasme, emboli, medfødt vaskulære utvikling, tendens til hyperkoagulering (hyperkoagulasjonsreaksjonen) også føre til avbrytelse av blodstrømmen i kransarteriene. Kokainbruk er dessverre vanlig nok, også blant unge mennesker, kan føre til ikke bare alvorlig takykardi, men også til en betydelig kramper i arteriene i hjertet, som er uunngåelig ledsaget av underernæring sine muskler med utseendet hennes nekrose.

Det er verdt å merke seg at bare et hjerteinfarkt som oppstår som et resultat av aterosklerose er en uavhengig sykdom (nosologi) og en av former for IHD. I andre tilfeller, når det er et neateroskleroticheskoe lesjon, myokardial nekrose vil bare syndrom kompliserer andre sykdommer (syfilis, reumatoid artritt, traumer og mediastinum al.).

Det er visse forskjeller i forekomsten av hjerteinfarkt, avhengig av kjønn. Ifølge ulike data, forekommer hjerteinfarkt hos menn på 45-50 år 4-5 ganger oftere enn blant den kvinnelige befolkningen. Dette skyldes en senere forekomst av aterosklerose hos kvinner på grunn av tilstedeværelsen av østrogenhormoner som har en beskyttende effekt. Ved 65-70 år forsvinner denne forskjellen, og blant pasientene er omtrent halvparten kvinner.

Patogenetiske mekanismer for myokardinfarktutvikling

For å forstå essensen av denne smittsomme sykdommen, er det nødvendig å huske de grunnleggende funksjonene i hjertets struktur. Siden skoledagen vet vi hverandre at det er et muskelorgan som har hovedfunksjonen til å pumpe blod inn i sirkulasjonens store og små sirkler. Det menneskelige hjerte er firekammeret - det har to atria og to ventrikler. Veggen består av tre lag:

 • Endokardium er det indre laget, som ligner det i fartøyene;
 • Myokard - det muskulære laget, som hovedbelastningen faller på;
 • Epicardium - dekker hjertet fra utsiden.

Rundt hjertet er det perikardiale hulrom (hjertehylle) - et begrenset rom som inneholder en liten mengde væske som er nødvendig for bevegelsen under sammentrekninger.

Når myokardinfarkt nødvendigvis påvirkes av midten, muskelen, laget og endokardiet og perikardiet, men ikke alltid, men ganske ofte også er involvert i den patologiske prosessen.

Blodforsyningen til hjertet utføres av høyre og venstre kranspulsårer som strømmer direkte fra aorta. Lukking av deres lumen, og spesielt når sikkerhet (bypass) måter blodstrøm er dårlig utviklet, er ledsaget av forekomsten av foki (foci) av iskemi og nekrose i hjertet.

Det er kjent at grunnlaget for patogenese eller utviklingsmekanisme, akutt myokardinfarkt er aterosklerotisk skade på vaskulærvegen og den resulterende trombose og arterielle spasmer. Sekvensen for utvikling av patologiske forandringer er uttrykt av en triad:

 1. Ruptur av lipidplakk;
 2. trombose;
 3. Reflekspasm i blodkar.

På bakgrunn av aterosklerose i veggene i arteriene som tilfører blod til hjertet, er deponering av fett, protein masse, etterhvert spirende bindevev med dannelsen av fibrøse plaque, som står i karlumenet og i betydelig grad begrenser den. Ved akutte former for iskemisk hjertesykdom når graden av innsnevring to tredjedeler av karetets diameter og enda mer.

Økt blodtrykk, røyking, intens fysisk stress kan provosere brudd på plakkene med skade på integriteten til det indre skallet i arterien og frigjøring av atheromatøse masser inn i dens lumen. En naturlig respons på skade på vaskemuren i denne situasjonen blir trombose, som på den ene side er en beskyttelsesmekanisme utformet for å eliminere en defekt, og på den annen side spiller den en viktig rolle i å stoppe blodstrømmen gjennom fartøyet. I begynnelsen en trombose dannes inne i den skadede plakken, og sprer seg så til hele lumen på fartøyet. Ofte når slike blodpropper 1 cm i lengden og dekker den berørte arterien helt med blodsirkulasjonen i det.

Når det dannes en trombose, forårsaker stoffene krampe fartøy, som kan være av begrenset karakter eller dekke hele kranspulsåren. På stadiet av spasmutvikling er det en irreversibel og fullstendig lukning av fartøyets lumen og opphør av blodstrømmen - okklusiv obstruksjon, noe som medfører overhengende nekrose av hjertemuskelsiden.

Spesielt utpreget siste patogenetisk mekanisme for forekomst av nekrose i hjertet for kokainavhengighet, da selv i fravær av aterosklerotiske lesjoner og trombose, kan uttales spasmer forårsake fullstendig lukking av hulrommet i arterien. Den sannsynlige rollen som kokain bør huskes når et hjerteinfarkt i hjertet utvikler seg hos unge og tidligere raske mennesker som ikke hadde tegn på aterosklerose før.

I tillegg til de beskrevne hovedmekanismer for myokardinfarktutvikling, kan forskjellige immunologiske endringer, en økning i blodkoagulasjonsaktivitet og et utilstrekkelig antall forbipasserende blodstrømningsveier ha en negativ effekt.

Video: hjerteinfarkt, medisinsk animasjon

Strukturelle endringer i fokuset på myokardisk nekrose

Den vanligste plasseringen av hjerteinfarkt er veggen til venstre ventrikel, har den største tykkelsen (0,8-1 cm). Dette er knyttet til en betydelig funksjonell belastning, siden blodet blir presset ut under høyt trykk i aorta. Ved oppstått - en aterosklerotisk lesjon av koronararterievegen, forblir et betydelig volum av hjertemusklene uten blodtilførsel og er nekrotisk. Den vanligste nekrosen forekommer i den fremre veggen til venstre ventrikel, i bakre, i toppunktet, og også i interventrikulær septum. Hjerteangrep på høyre side av hjertet er ekstremt sjeldne.

Sonen av myokardiell nekrose blir synlig for det blotte øye innen 24 timer fra begynnelsen av utviklingen: Et rødaktig og noen ganger grågult område vises, omgitt av en mørk rød stripe. Ved en mikroskopisk undersøkelse av det berørte hjertet er det mulig å gjenkjenne infarkt hvis det er ødelagte muskelceller (kardiomyocytter) omgitt av en inflammatorisk "skaft", blødninger og ødem. Over tid er lesjonsfokuset erstattet av et bindevev som strammer og blir til arr. Generelt tar dannelsen av et slik arr omtrent 6-8 uker.

Utviklingen av arret kan betraktes som et gunstig utfall av sykdommen, fordi det ofte lar deg leve en pasient mer enn ett år før det øyeblikk når hjertet stopper å takle sin funksjon.

Om transmuralt myokardinfarkt si når de utsettes koldbrann hele tykkelsen av hjertemuskelen, mens meget sannsynlig involvering i den patologiske prosess med endocardium og hjerteposen med utseendet av deres sekundær (reaktiv) betennelse - endokarditt og perikarditt.

Skade og inflammasjon av endocardium er fylt med utseendet av blodpropp og tromboembolisme-syndrom, vil perikardialeffusjon med tiden føre til vekst av bindevev i hjertet skjorten. I dette tilfellet, perikardiale tilgrodd og dannet såkalte "stein hjerte", en prosess som ligger under dannelsen av den etterfølgende kongestiv hjertesvikt på grunn av begrensninger i sin normale bevegelighet.

Med rettidig og tilstrekkelig medisinsk behandling forbli de fleste pasienter som overlevde akutt myokardinfarkt, og et tett arr utvikler seg i hjertet. Imidlertid er ingen immune fra gjentatte episoder av sirkulasjonsarrest i arteriene, selv de pasientene i hvem patronen til hjertekarrene har blitt gjenopprettet kirurgisk (stenting). I de tilfellene når et nytt fokus på nekrose oppstår med et allerede dannet arr, snakker de om et andre myokardinfarkt.

Som regel blir det andre hjerteinfarkt dødelig, men det nøyaktige tallet som kan overføre pasienten, er ikke bestemt. I sjeldne tilfeller er det tre episoder av nekrose i hjertet.

Noen ganger kan du finne den såkalte tilbakevendende infarkt, som oppstår i den tiden da hjertet er dannet arrvev i stedet for det akutte. Siden, som nevnt ovenfor, krever "modning" av væren et gjennomsnitt på 6-8 uker, det er ved slike tider, og det er mulig at det oppstår et tilbakefall. Denne typen hjerteinfarkt er svært ugunstig og er farlig for utviklingen av ulike dødelige komplikasjoner.

Noen ganger er det hjerneinfarkt, årsakene til hvilke vil være tromboembolisk syndrom med omfattende transmural nekrose som involverer endokardiumprosessen. Det er at trombi dannet i hulrommet i venstre ventrikel med skade på hjertets indre skall, faller inn i aorta og dets grener som bærer blod til hjernen. Når lumen i hjerneskarene er blokkert, er det nekrose (infarkt) i hjernen. I slike tilfeller kalles ikke disse nekrosene et slag, fordi de er en komplikasjon og konsekvens av hjerteinfarkt.

Typer av hjerteinfarkt

Hittil er det ingen universelt akseptert klassifisering av hjerteinfarkt. I klinikken, basert på volumet av nødvendig omsorg, prognosen av sykdommen og egenskapene til strømmen, er følgende sorter skilt ut:

 • macrofocal myokardinfarkt - det er transmural og ikke transmural;
 • melkoochagovyj - intramural (i tykkelsen av myokardiet), subendokardial (under endokardiet), subepikardial (i hjertet av muskel under epikardiet);
 • Myokardinfarkt i venstre ventrikel (anterior, apikal, lateral, septal, etc.);
 • Hjerteinfarkt av hjerteets høyre ventrikel;
 • Myokardinfarkt av atriene;
 • Komplisert og ukomplisert;
 • Typisk og atypisk;
 • Langvarig, tilbakevendende, gjentatt infarkt.

I tillegg, strømningsperioder hjerteinfarkt:

Manifestasjoner av hjerteinfarkt

Symptomer på hjerteinfarkt er ganske typiske og kan som regel antas med stor sannsynlighet for preinfarktperiode utvikling av sykdommen. For eksempel, Pasienter opplever lengre og mer intense brystsmerter, som er mindre mottagelige for behandling med nitroglyserin, og noen ganger overgår ikke i det hele tatt. IMulig dyspné, svette, ulike arytmier og til og med kvalme. Samtidig er pasientene enda mer sannsynlig å lide selv mindre fysisk anstrengelse.

Samtidig er det også karakteristisk elektrokardiografiske tegn forstyrrelse av blodtilførselen i myokardiet, og er særlig effektiv for deres påvisning av konstant observasjon i løpet av dagen eller mer (holter-overvåking).

De mest karakteristiske tegnene til et hjerteinfarkt vises i den skarpeste perioden, Når en sone av nekrose oppstår og utvides i hjertet. Denne perioden varer fra en halv time til to timer, og noen ganger lenger. Det er faktorer som fremkaller utviklingen av den akutte perioden hos predisponerte personer med aterosklerotisk lesjon av kranspulsårene:

 • Overdreven fysisk aktivitet;
 • Sterk stress;
 • Operasjoner, skader;
 • Overkjøling eller overoppheting.

Den viktigste kliniske manifestasjonen av nekrose i hjertet er smerte, som er veldig intens. Pasienter kan karakterisere det med brennende, komprimerende, pressing, "dagger". Sårhet har en presset lokalisering, kan følges rett og til venstre av brystbenet, og dekker noen ganger brystkanten. Karakteristisk er spredningen (bestråling) av smerte i venstre arm, scapula, nakke, underkjeven.

I de fleste pasienter er smertsyndromet svært uttalt, noe som medfører visse følelsesmessige manifestasjoner: en følelse av frykt for å dø, av angst eller apati, og noen ganger er spenningen ledsaget av hallusinasjoner.

I motsetning til andre typer iskemisk hjertesykdom varer et smertefullt angrep med et infarkt minst 20-30 minutter, og den narkotiske effekten av nitroglyserin er fraværende.

Med en gunstig kombinasjon av omstendigheter begynner det såkalte granulasjonsvevet, som er rikt på blodkar og celler med fibroblaster som danner kollagenfibre, å være i stedet for nekroseplassen. Denne perioden av infarkt kalles subakutt, men det varer opptil 8 uker. Som regel går det trygt, tilstanden begynner å stabilisere, smertefølelsen svekker og forsvinner, og pasienten blir gradvis vant til det som har overført et slikt farlig fenomen.

Senere, i hjerte muskelen, et tett bindevev arr skjemaer på nekrose stedet, tilpasser hjertet seg til de nye arbeidsforholdene, og kardioklerose etter infarkt markerer starten på den neste perioden av sykdomsforløpet, som varer resten av livet etter et hjerteinfarkt. Det overførte hjerteinfarkt føles tilfredsstillende, men det er en gjenopptakelse av smerte i hjertet og angina angrep.

Mens hjertet er i stand til å kompensere for sin aktivitet på grunn av hypertrofi (økning) av gjenværende friske kardiomyocytter, oppstår det ikke tegn på dets mangel. Over tid er de adaptive evner i myokardiet utarmet og hjertesvikt utvikler seg.

projeksjon av smerte i hjerteinfarkt

Det skjer at diagnosen myokardinfarkt er betydelig komplisert av det uvanlige kurset. Dette karakteriserer atypiske former:

 1. Abdominal (gastralgisk) - preget av smerter i epigastrium og til og med gjennom magen, kvalme, oppkast. Noen ganger kan det ledsages av gastrointestinal blødning, forbundet med utvikling av akutt erosjon og sårdannelse. Denne form for infarkt må skilles fra peptisk sår i mage og tolvfingertarm, kolecystit, pankreatitt;
 2. Den astmatiske formen - fortsetter med anfall av dyspné, en hoste, en kald svette;
 3. Ødem er karakteristisk for massiv nekrose med total hjertesvikt, ledsaget av edematøst syndrom, dyspné;
 4. Arrytmisk form, hvor rytmeforstyrrelser blir den viktigste kliniske manifestasjonen av MI;
 5. Cerebral form - ledsaget av fenomener cerebral iskemi og er typisk for pasienter med alvorlig aterosklerose i blodkar som leverer blod til hjernen;
 6. Gummi og asymptomatiske former;
 7. Perifer form med atypisk lokalisering av smerte (mandibular, venstrehåndet, etc.).

Video: Ikke-standard tegn på hjerteinfarkt

Diagnose av hjerteinfarkt

Vanligvis gir diagnosen hjerteinfarkt ikke betydelige vanskeligheter. Først og fremst er det nødvendig å nøye undersøke pasientens klager, spørre om smertens art, avklare omstendighetene ved angrepet og tilstedeværelsen av effekten av nitroglyserin.

Ved undersøkelse Patientpfalthet i huden, tegn på svetting, cyanose (cyanose) er merkbar.

Mye informasjon vil bli gitt ved slike metoder for objektiv forskning som palpasjon (følelse) og auskultasjon (Lytte på kroppslyd). For eksempel, med palpasjon du kan identifisere:

 • Pulsering i regionen av hjerte apex, preordial sone;
 • Pulshastigheten øker til 90 - 100 slag per minutt;

Med auskultasjon hjerter vil være karakteristiske:

 1. Muting den første tonen;
 2. En stille systolisk murmur på hjertepunktet;
 3. En rytme av galopp er mulig (utseende av den tredje tonen på grunn av venstre ventrikulær dysfunksjon);
 4. Noen ganger høres IV tone, som er forbundet med strekk av muskelen i den berørte ventrikelen eller med et brudd på impulsen fra atriaen;
 5. Det er mulig systolisk "kattrengjøring" på grunn av retur av blod fra venstre ventrikel til atrium i patologi av papillære muskler eller utvidelse av ventrikulær hulrom.

Det overveldende flertallet av pasienter som lider av brentokokulittinfarkt har en tendens til å senke sitt arterielt trykk, som under normale forhold kan normalisere i de neste 2-3 ukene.

Et karakteristisk symptom på nekrose i hjertet er også en økning i kroppstemperaturen. Som regel går dets verdier ikke over 38 ºÑ, og feberen varer omtrent en uke. Det er bemerkelsesverdig at hos pasienter i yngre alder og hos pasienter med omfattende myokardinfarkt, er en økning i kroppstemperaturen lengre og mer signifikant enn hos små infarktfokusere og hos eldre pasienter.

I tillegg til fysisk, viktig laboratoriemetoder diagnose av MI. Så i analysen av blod er følgende endringer mulige:

 • En økning i nivået av leukocytter (leukocytose) - er forbundet med utseendet av reaktiv betennelse i fokus av myokardisk nekrose, varer i en uke;
 • Økningen i graden av erytrocytsedimentasjon (ESR) er assosiert med en økning i konsentrasjonen i blodet av slike proteiner som fibrinogen, immunoglobuliner, etc.; Maksimumet er 8-12 dager etter sykdomsutbruddet, og ESR-tallene kommer tilbake til normalt i 3-4 uker;
 • Utseendet til såkalte "biokjemiske tegn på betennelse" - en økning i konsentrasjonen av fibrinogen, C-reaktivt protein, seromucoid, etc.;
 • Fremveksten av biokjemiske markører for nekrose (død) av cardiomyocytes - cellulære komponenter i blodet på deres ødeleggelse (ASAT, ALAT, LDH, protein myoglobin, troponin og andre).

Det er vanskelig å overvurdere verdien av EKG (EKG) ved diagnosen myokardinfarkt. Kanskje er denne metoden fortsatt en av de viktigste. EKG er tilgjengelig, lett å gjennomføre, kan registreres selv hjemme, og gir samtidig en stor mengde informasjon: den indikerer lokalisering, dybde, forekomst av infarkt, tilstedeværelse av komplikasjoner (f.eks. Arytmier). Med utvikling av iskemi er det tilrådelig å registrere EKG gjentatte ganger med sammenligning og dynamisk observasjon.

Tabell: Særlige former for hjerteinfarkt på EKG

EKG-tegn på akutt fase av nekrose i hjertet:

 1. Tilstedeværelsen av unormal Q-bølge, som er hovedtegnet på nekrose av muskelvev;
 2. reduksjon i størrelsen på R-bølgen på grunn av en reduksjon av ventrikels kontraktile funksjon og ledning av impulser langs nervefibrene;
 3. kuppelformet skift av ST-intervallet oppover fra isolinet på grunn av spredningen av infarktfokuset fra subendokardialsonen til subepikardial (transmural lesjon);
 4. dannelse av T-bølgen.

Ved typiske endringer i kardiogrammet er det mulig å etablere utviklingsstadiet av nekrose i hjertet og å bestemme lokaliseringen ganske nøyaktig. Selvfølgelig, selvkardiogram dekryptere data uten medisinsk trening, er usannsynlig å lykkes, men leger ambulanser, kardiologer og leger for enkelt å avgjøre ikke bare tilstedeværelsen av et hjerteinfarkt, men andre forstyrrelser i hjertemuskelen og ledning.

I tillegg til disse metodene, brukes diagnosen myokardinfarkt ekkokardiografi (gjør det mulig å bestemme den lokale kontraktiliteten til hjertemuskelen), radioisotop scintigrafi, magnetisk resonans og Beregnet tomografi (bidrar til å vurdere hjertets størrelse, hulrom, for å identifisere intrakardial trombi).

Video: forelesning om diagnose og klassifisering av hjerteinfarkt

Komplikasjoner av hjerteinfarkt

Myokardinfarkt i seg selv er en trussel mot livet, og gjennom komplikasjoner. Flertallet av de som har lidd det, har noen eller andre forstyrrelser i hjertets aktivitet, først og fremst forbundet med endring i konduktivitet og rytme. Så, i den første dagen etter sykdommens begynnelse, opplever 95% av pasientene arytmier. Alvorlige arytmier med massive hjerteinfarkt kan raskt føre til hjertesvikt. Muligheten for brudd på hjertemuskelen, tromboembolisk syndrom, forårsaker også mange problemer for både leger og pasienter. Tidlig assistanse i disse situasjonene vil hjelpe pasienten til å advare dem.

De hyppigste og farligste komplikasjonene av hjerteinfarkt:

 • Hjerte rytmeforstyrrelser (ekstrasystol, ventrikulær fibrillering, atrioventrikulær blokade, takykardi, etc.);
 • Akutt hjertesvikt (for massiv infarkt, atrioventrikulær blokkering) - kan utvikle akutt venstre ventrikkelsvikt med symptomer på hjerteastma og pulmonal alveolær ødem truer livet til pasienten;
 • Kardiogent sjokk er en ekstrem grad av hjertesvikt med en kraftig nedgang i blodtrykket og et brudd på blodtilførselen til alle organer og vev, inkludert vitale.
 • Hjertebrudd er en alvorlig og dødelig komplikasjon, ledsaget av utløsning av blod i hjertehulen og en kraftig opphør av kardial aktivitet og hemodynamikk;
 • Aneurysme i hjertet (fremspring av myokardiet i fokus av nekrose);
 • Perikarditt - Betennelse i det ytre lag av hjertevegen i transmural, subepicardial infarction, ledsaget av konstant smerte i hjertet;
 • Tromboembolisk syndrom - i nærvær av en trombose i infarktssonen, i en aneurysm i venstre ventrikel, med lengre sengen hviler tromboflebitt i venene i underekstremiteter.

De fleste dødelige komplikasjoner forekommer i den tidlige postinfarktperioden, så forsiktig og konstant overvåkning av pasienten i et sykehusmiljø er svært viktig. Konsekvensene av et omfattende hjerteinfarkt er storfokal postinfarktkardiosklerose (massiv arr, erstattet området av det nekrotiske myokardiet) og ulike arytmier.

Over tid, når hjertets evne til å opprettholde tilstrekkelig blodgennemstrømning i organer og vev er utarmet, kongestiv (kronisk) hjertesvikt. Slike pasienter vil lide av hevelse, klage på svakhet, kortpustethet, smerte og forstyrrelser i hjertets arbeid. Økende kronisk sirkulasjonssykdom ledsages av irreversibel svekkelse av funksjonen til indre organer, akkumulering av væske i buk-, pleural- og perikardialhulen. Slike dekompensering av kardial aktivitet vil til slutt føre til pasientens død.

Prinsipper for behandling av hjerteinfarkt

Nødhjelp for pasienter med hjerteinfarkt skal gis så snart som mulig fra utviklings øyeblikk, siden utsettelse kan føre til utvikling av irreversible forandringer av hemodynamikk og plutselig død. Det er viktig at det er noen i nærheten som i det minste kan ringe til en ambulanse. Hvis du er heldig og det vil være en lege i nærheten, kan hans kvalifiserte deltakelse bidra til å unngå alvorlige komplikasjoner.

Prinsippene for å hjelpe pasienter med hjerteinfarkt reduseres til en gradvis levering av terapeutiske tiltak:

 1. Prehospitalstadiet - sørger for transport av pasienten og tilveiebringelse av nødvendige tiltak av ambulanslaget;
 2. På sykehusstadiet fortsetter vedlikeholdet av kroppens grunnleggende funksjoner, forebygging og kontroll av trombose, hjerterytmeforstyrrelser og andre komplikasjoner i sykehusets intensivavdeling;
 3. Stadiet for rehabiliteringstiltak - i spesialiserte sanatorier for hjertepasienter;
 4. Stadiet for dispensarobservasjon og ambulant behandling utføres i polyklinikker og hjertecentre.

Førstehjelp kan gis under mangel på tid og utenfor sykehuset. Vel, hvis det er mulighet for å ringe til en spesialisert cardiobrigade av førstehjelp, som er utstyrt med det nødvendige for slike pasienter - medisiner, defibrillatorer, pacemaker, utstyr for gjenopplivning. Ellers må du ringe en linje ambulanse. Nå har nesten alle dem bærbare EKG-enheter, som gjør det mulig å levere en ganske nøyaktig diagnose på kort tid og begynne behandling.

Grunnleggende prinsipper for omsorg før du kommer til sykehus - tilstrekkelig anestesi og forebygging av trombose. Ved å gjøre det gjelder:

 • Nitroglyserin under tungen;
 • Innføring av smertestillende midler (promedol, morfin);
 • Aspirin eller heparin;
 • Antiarrhythmic drugs hvis nødvendig.

Video: Førstehjelp for hjerteinfarkt

På stadium av behandling av pasientbehandling fortsett de initierte tiltakene for å opprettholde funksjonen av kardiovaskulærsystemet. Fjernelsen av smerte er den viktigste av dem. Som smertestillende midler bruker narkotiske analgetika (morfin, promedol, omnopon), om nødvendig (merket opphøyelse, frykt), er også beroligende midler (relan) foreskrevet.

Trombolytisk terapi er av stor betydning. Med sin hjelp utføres lysis (oppløsning) av trombus i hjerte og små arterier i myokardiet med gjenopprettelse av blodstrømmen. Dette begrenser også størrelsen på fokuset på nekrose, noe som betyr at den etterfølgende prognosen forbedrer og dødeligheten reduseres. Av narkotika som har trombolytisk aktivitet er de mest brukte fibrinolysin, streptokinase, alteplase etc. Et ytterligere antitrombotisk middel er heparin, forhindrer trombose i fremtiden og forhindrer tromboemboliske komplikasjoner.

Det er viktig at trombolytisk behandling startes så tidlig som mulig, fortrinnsvis i de første 6 timene fra infarktstidspunktet, øker dette signifikant sannsynligheten for et gunstig utfall ved å gjenopprette koronar blodstrøm.

Med utviklingen av arytmi, utnevnes antiarytmiske legemidler, for å begrense nekrose, er hjerte lossing så vel som kardiobeskyttende rekkefølge tilordnet betablokkere (propranolol, atenolol), nitrater (nitroglycerin intravenøst), vitaminer (vitamin E, xantinol nikotinat).

Støttende behandling etter et hjerteinfarkt kan vare resten av livet, hans retninger:

 1. Opprettholde et normalt blodtrykksnivå;
 2. Bekjempelse av arytmier;
 3. Forebygging av trombose.

Det er viktig å huske at bare rettidig og tilstrekkelig behandling med medisiner kan redde pasientens liv, og det er derfor urtebehandling på ingen måte vil erstatte mulighetene for moderne farmakoterapi. På scenen av rehabilitering i forbindelse med støttende behandling er ganske Det er mulig å adoptere og ulike urtedekk som supplement. Dermed er det i post-infarktperioden mulig å bruke motherwort, hagtorn, aloe, calendula, som har en restorativ og beroligende effekt.

Kosthold og rehabilitering

En viktig rolle er gitt for ernæring av pasienter med hjerteinfarkt. Så i intensivavdelingen i den akutte perioden av sykdomsforløpet er det nødvendig å gi slik mat som ikke vil være tungt for hjertet og blodårene. Tillatt lett fordøyelig, grov mat, tatt 5-6 ganger om dagen i små porsjoner. Vi anbefaler ulike porrer, kefir, juice, tørket frukt. Med forbedring av pasientens kosthold kan utvides, men det er verdt å huske at fet, stekt og høy kalori mat, bidrar til avvik i lipid og karbohydrat metabolismen med utvikling av aterosklerose, er kontraindisert.

I kostholdet etter et hjerteinfarkt, er det nødvendig å inkludere matvarer som fremmer tømmingen av tarmen (svesker, tørkede aprikoser, rødbeter).

rehabilitering Den gradvise utvidelsen av pasientens aktivitet, og i henhold til moderne ideer, jo tidligere den kommer, desto gunstigere er den videre prognosen. Tidlig aktivitet er forebygging av overbelastning i lungene, muskelatrofi, osteoporose og andre komplikasjoner. Viktig og fysisk rehabilitering etter et hjerteinfarkt, som innebærer trening i fysioterapi, gåing.

Med en tilfredsstillende tilstand av pasienten og ingen kontraindikasjoner, er ytterligere utvinning mulig i sanatoriene i den kardiologiske profilen.

Perioden for uførhet for arbeid etter infarkt bestemmes individuelt, avhengig av graden av kurs og tilstedeværelsen av komplikasjoner. Funksjonshemming når betydelige tall, og det er enda mer trist at flere og flere unge og uføre ​​befolkning lider. Pasienter vil kunne arbeide dersom deres arbeid ikke er forbundet med sterkt fysisk eller psyko-emosjonelt stress, og den generelle tilstanden er tilfredsstillende.

Video: hjerteinfarkt - fra forebygging til rehabilitering

I sammendraget er det viktig å huske at det er mulig å unngå hjerteinfarkt med en sunn livsstil, god fysisk aktivitet, ingen dårlige vaner og riktig ernæring. Ta vare på helsen din er innenfor kraften til hver av oss. Men hvis en slik ulykke oppstår, vent ikke og kast bort verdifull tid, bør du straks kontakte legen din. Pasienter som fikk tilstrekkelig behandling og god rehabilitering, lever mer enn ett år etter et hjerteinfarkt.

Les Mer Om Fartøyene