Hvorfor forekommer kardiomegali?

Begrepet "kardiomegali" er brukt til å referere til et forstørret hjerte, og i de fleste tilfeller betyr det ikke definisjonen av en bestemt sykdom, men refererer til et syndrom hvor en endring i parametere, form og total hjertemasse observeres. Kardiomegali kan være medfødt eller oppkjøpt og kan oppdages hos pasienter av ulike aldersgrupper. Hva er dette syndromet, og hvorfor det er kardiomegali, vil vi fortelle i denne artikkelen.

I seg selv kan øke størrelsen på hjertet være en naturlig prosess. Slike prosesser kan observeres hos personer som er involvert i manuell arbeidskraft eller idrettsutøvere. Med økt fysisk aktivitet blir hjertet tvunget til å pumpe mer blod, og myokardfibre øker i volum. Men i dannelsen av kardiomeglia mot sykdomsbakgrunn er det berørte hjertet utarmet, øker i størrelse, og "trening" og "utvikling" av myokardfibre forekommer ikke. I slike tilfeller er kapasiteten ganske enkelt ikke nok til å overvinne det økte trykket i sirkulasjonssystemet, det slites gradvis ut og hjertesvikt utvikler seg.

Økningen i hjertestørrelsen oppdages oftest med fysisk (perkusjon) eller instrumentell (EKG, radiografi, Echo-CG) undersøkelse av pasienten. I de fleste tilfeller oppdages en slik "finne" ved et uhell, for eksempel når man undersøker for andre sykdommer. Noen ganger blir kardiomegali oppdaget når pasienten behandles med klager av usikker natur:

 • økt tretthet;
 • svakhet;
 • ubehagelige følelser i hjertet;
 • kortpustethet;
 • hjertebank;
 • ødem og andre.

Årsaker til medfødt kardiomegali

Medfødt kardiomegali er ekstremt sjelden og har et ugunstig kurs. Ifølge statistikk, utvinne ca 45% av barna, 25% - for å overleve, men de utvikler venstre ventrikkel svikt, og ca 30% av barn med denne patologi dø i løpet av de første 2-3 månedene av livet.

Årsakene til utviklingen av medfødt kariomyelitt kan være forskjellige arvelige faktorer:

 • Ebstein-avviket;
 • autosomale dominante og autosomale recessive syndromer;
 • medfødte hjertefeil;
 • virus- og smittsomme sykdommer, som moderen har under graviditeten;
 • negative faktorer som påvirker fremtidens mors kropp (ioniserende stråling, røyking, etc.).

Sammen med økningen i volumet av hjertekamrene er ofte observert hypertrofi av ventriklene og, som en konsekvens, hjertevekt overskrider norm indeksene 2-2,5 ganger. Denne patologi kan kombineres med en eller bot-macrofocal cardiosclerosis ekspansjons åpninger atrioventrikulærklaffer og tilstedeværelsen på ventilene og blodpropper i hulrommene i hjertet.

Medfødt kardiomegali kan oppdages i fosteret (under ultralyd) eller får seg til å føle seg plutselig etter kort tid etter fødselen av barnet. Noen ganger under arbeid hos nyfødte med kardiomegali kan det være alvorlig asfyksi eller fødselstrauma til sentralnervesystemet. Foreldre til en nyfødt kan merke en uttalt dyspné, takykardi og hyppige smittsomme sykdommer hos et barn.

Årsaker til oppkjøpt kardiomegali

Myokardial hypertrofi, noe som skyldes kompensatorisk responser som forekommer som respons på øket fysisk aktivitet, aldri kan føre til en betydelig økning i hjerte størrelse, og kardiomegali. Patologisk utvidelse av hjertet er forårsaket av symptomer på hjertesvikt, rytmeforstyrrelser, neoplastiske prosesser eller akkumulering av metabolske produkter.

I noen tilfeller øker et av hjertets kamre i utgangspunktet (delvis kardiomegali). Deretter forårsaker slike strukturelle endringer utviklingen av total kardiomegali. Med diffus myokarddystrofi og diffus myokarditt kan total kardiomegali utvikles umiddelbart. Også alvorlighetsgraden av økningen i størrelsen på hjertet avhenger av alvorlighetsgraden og varigheten av sykdommen som provoserer den.

Hovedårsakene til utviklingen av ervervet kardiomegali er patologiske forhold i hjertet av uorganisk og organisk natur. I de fleste tilfeller er en økning i hjertestørrelsen provosert av forhold der det er et brudd på intrakardial hemodynamikk:

 1. Hjertesykdommer. Disse sykdommene er en av de vanligste årsakene til kardiomegali. Graden av økning i hjertekamrene og hjertet som helhet avhenger av hvilken type defekt som er. Ved sykdomsutbrudd kan kardiomegali være skjult, men med sykdomsprogresjonen forverres det, og pasienten har typiske symptomer på den.
 2. Hypertensjon arteriell (primær og sekundær). Kardiomegali utvikles i flere stadier. For det første dannes hypertrofi i venstre ventrikel, som med en moderat økning i blodtrykket kan vare i mange år. Senere begynner venstre ventrikel å gjennomgå dilatasjon og hypertrofi blir mer uttalt. Det venstre atrium gjennomgår også en økning, og med en fysisk undersøkelse av pasienten bestemmes utjevningen av midjen av hjertet. Med den raske utviklingen av hypertensiv sykdom kan total kardiomegali utvikles raskere.
 3. CHD. Noen former for koronar hjertesykdom kan være ledsaget av kardiomegali, som er provosert av kompenserende mekanismer. Utvider grensene for hjertet er alltid observert med omfattende hjerteinfarkt med utvikling av komplikasjoner: dannelsen av venstre ventrikkel aneurisme, hjertesvikt, åreforkalkning eller hjerteinfarkt.
 4. Aterosklerotisk kardiosklerose. Når aterosklerotisk cardiosclerosis kan observeres økning i størrelsen og utvidelse av venstre ventrikkel eller asymmetrisk hypertrofi av interventrikulære septum. I fremtiden fører utviklingen av sykdommen til utvikling av alvorlig hjertesvikt og arytmier.
 5. myokarditt(Viral, revmatiske, bakterier, sopp, parasitter, allergisk, giftig, allergisk, idiopatisk Abramov-Fiedler). Med en mild myokardittkurs utvikler en moderat økning i hjertestørrelse, men i alvorlige tilfeller dannes kardiomegali. Sværhetsgraden avhenger av graden av hjerteinfarkt.
 6. Myokarditt cardiosklerose. Når diffus myokarditt utvikler alvorlig kardiosklerose, som fører til en moderat eller alvorlig økning i hjertet og er ledsaget av dilaterte kamre i hjertet.
 7. Aneurysme i hjertet. Utviklingen av hjertets aneurysm er observert hos 15% av pasientene med transfusjonert transmuralt myokardinfarkt. Aneurysmer kan lokalisere på den fremre veggen til venstre ventrikel, ved hjertepunktet eller i sjeldne tilfeller på bakveggen til venstre ventrikel.
 8. Alkohol Myokarddystrofi. Langsiktig bruk av alkohol fører til utvikling av alkoholisk hjertedystrofi og kardiomegali.
 9. Dilatoriske og kongestive kardiomyopatier. Kardiomegali med disse typer kardiomyopatier er karakterisert ved sekundær hypertrofi av alle deler av hjertet og ventrikulær dilatasjon.
 10. Obstruktiv kardiomyopati. Denne patologien fører til en uforholdsmessig fortykkelse av deler eller hele intervensjonsseptumet.
 11. Ikke-obstruktiv kardiomyopati. Med utviklingen av kardiomegali på grunn av denne type kardiomyopati, observeres symmetrisk eller asymmetrisk hypertrofi i venstre ventrikel. Den intervensjonelle septum forblir uendret.
 12. Restriktiv kardiomyopatier. Kardiomegali med restriktive kardiomyopatier utvikler seg i sene stadier av sykdommen og ledsages av en moderat økning i høyre ventrikel og venstreatrium.
 13. Idiopatisk hypertrofisk subaortisk stenose. Kardiomegali i denne patologien kjennetegnes av asymmetrisk hypertrofi av interventrikulær septum og utløpsbanen fra venstre ventrikel. Deretter utvikles sekundær hypertrofi i venstre ventrikel.
 14. Tumorer i hjertet (myxom, rhabdomyom, lipom, sarkom og andre ondartede og godartede neoplasmer, sekundære svulster). Kardiomegaliets alvor er avhengig av type svulst og lokaliseringen av lokaliseringen.
 15. Lungehjertet. Kardiomegali, ved utvikling av hjerte lunge, karakterisert ved hypertrofi og utvidelse av høyre hjerte (atrium og ventrikkel) og er dannet som et resultat av å være laget i lungesirkulasjonen hypertensjon.
 16. Effusjon til perikardial hulrom. I noen former for perikarditt svulmer væsken i hjertehulen, som kompliserer hjertearbeidet og fører til økning.

Kardiomegali kan også provoseres av sykdommer i andre organer og systemer, ulike metabolske forstyrrelser og myokarddystrofi, som skyldes sykdommer i det endokrine systemet. Årsakene til økningen og dilatasjonen av hjertet kan være:

 1. endocrinopathy (Connes syndrom, Itenko-Cushing's sykdom, hyperkortisoneism av en annen art). Ulike endokrinopatier, som foregår mot bakgrunnen av arteriell hypertensjon, fører til endringer i tilstanden til myokardiet. Deretter forårsaker overbelastning av hjertet dannelsen av hypertrofi og dilatasjon av hjertekamrene.
 2. Diabetes mellitus. Sykdommen fører til utvikling av koronar aterosklerose og en typisk iskemisk hjertesykdom. Deretter øker pasientens hjertestørrelse og hjertesvikt utvikler seg.
 3. thyrotoxicosis. Overdreven nivå av skjoldbruskkjertelhormoner fører til toksiske effekter på hjertemuskelfibre, myokarddystrofi og utvikling av atrieflimmer. Disse endringene utfordrer dannelsen av kardiomegali.
 4. hypotyreose. Utilstrekkelig mengde av thyroidhormoner fører til utvikling miksidemy, som er ledsaget av en sjelden puls, lavt blodtrykk, stagnasjon i lungekretsløpet og hjertesvikt. Disse endringene fører til økning i hjertekamre og myokardial hypertrofi.
 5. akromegali. Overdreven sekresjon av veksthormon fører til forstyrrelse av metabolisme og økning i kroppens og organens størrelse (inkludert hjerter).
 6. nervøst-muskelsykdommer. Friedreichs ataksi, Steinert's sykdom, Duchennes dystrofi og andre sykdommer fører til hjerteinfarkt og utvikling av arytmier. Med progressive plager utvikler pasienten kardiomegali og hjertesvikt.
 7. hemokromatose. Denne sykdommen er ledsaget av avsetning av jern (hemosiderin) i vevene i parenkymorganene (inkludert i hjertet).
 8. glykogen lagring sykdom. Denne arvelige patologien er forårsaket av et brudd i stoffskiftet og er ledsaget av avsetning av glykogen i forskjellige vev og organer (inkludert i hjertet).
 9. Amyloidose av hjertet. I arvelig eller sekundær amyloidose henhold pericardium deponert amyloid (glykoprotein som består av fibrøse proteiner) som samler og fører til utvikling av hjertesvikt og kardiomegali.
 10. Fabrys sykdom. Denne sykdommen er arvelig, og de kan bare være syke av menn. På grunn av sykdommen utvikler arytmier, hjerteledningsforstyrrelser, kardiomegali og hjertesvikt.
 11. Gargoilizm. Denne sykdommen, som er forbundet med deponering av mucopolysakkarider i vevet, begynner å manifestere seg i en alder av 1-2 år og er bare funnet blant gutter. Når gargoilizme påvirker ulike organer og utviklet dilatert kardiomyopati, noe som fører til dannelsen av cardiomegaly, koronarsykdom og alvorlig hjertesvikt.
 12. Fedme. En økning i kroppsvekt fører til skade på kardiovaskulærsystemet og fedme i hjertet (fettavsetning i bindevevslager i myokardiet). Slike endringer fører til utvikling av arteriell hypertensjon, en reduksjon i kontraktiliteten i hjertemuskelen, hypertrofi og dilatasjon av hjertets kamre.
 13. Anemi. Ved alvorlig anemi øker volumet av sirkulerende blod og den totale vaskulære motstanden minker. Disse forandringene fører til forstyrrelse av hjertet og kardiomegali.
 14. Nyresvikt. Med nyresvikt utvikler kardiomegali på grunn av hypertensjon, hypervolemi og anemi.
 15. Sann polycytemi. Vanskeligheter med blodsirkulasjon og økning i blodviskositeten, som utvikler seg i denne maligne blodprosessen, fører til økt stress på hjertet og utviklingen av kardiomegali.

Utviklingen av kardiomegali kan også resultere i inntak av visse kardiotoxiske og antitumor legemidler:

 • antracyklinforbindelser: Daunorubicin, Epirubicin, Doxorubicin, Idarubicin;
 • adriamycin;
 • Gidrolazin;
 • prokainamid;
 • Metyldopa.

Ved bestemmelse av økningen i hjertestørrelsen under undersøkelsen for å bestemme årsaken til kardiomegali, blir pasienten gitt en omfattende undersøkelse. Vanligvis er dette symptomet funnet i det subakutte eller kroniske stadium av sykdommen, og rettidig og riktig behandling av den underliggende patologien kan redusere risikoen for å utvikle alvorlige komplikasjoner.

cardiomegaly

cardiomegaly Er en forandring i formen, parametrene og totalmassen til hjertet mot en økning i disse parametrene, som er manifestasjonen av hovedkronisk hjerte, og noen ganger ekstrakardielle patologiske forandringer. I de fleste situasjoner betyr ikke dette begrepet en egen nosologisk enhet, men et syndrom. Kardiomegali kan være både medfødt og oppkjøpt type, derfor kan denne patologien forekomme hos pasienter av forskjellige aldersgrupper.

Årsaker til kardiomegali

Idiopatisk variant av kardiomegali er en sjeldenhet, men nå på grunn av bruk av høypresisjonsdiagnostiske metoder kan selv kardiomegali av fosteret detekteres. Fremveksten av kardiomegali av den medfødte formen er provosert av arvelige genetiske faktorer, og derfor er prognosen for bevaring av den normale livskvaliteten til denne pasientkategorien ekstremt tvilsom.

De viktigste provokasjonsfaktorene i dannelsen av kardiomegali ervervet form er forskjellige patologiske forandringer i hjertet av en organisk og ikke-organisk natur. Et bemerkelsesverdig faktum er at stadig kardiomegali forårsake sykdommer assosiert med svekket hjerte hemodynamikk, som inkluderer hjerteklaffsykdom, høyt blodtrykk og forskjellige former for kardiomyopati (alkohol, giftige, utvidede, innsnevrede). I mindre grad hjerteparametere variere med organiske sykdommer, så vel som utviklingen av enda massiv Cardiosclerosis ikke påvirker hjertets tilstand hulrom og muskelmasse. Til tross for det faktum at i de senere år en nedgang i sykelighet myokarditt smittsomme natur, men de patologiske forandringer som oppstår i denne tilstanden, provosere utviklingen av cardiomegaly på kortest mulig tid.

Også, man bør ikke glemme den fysiologiske varianten av kardiomegali, som forekommer hos personer med hypersthenisk type fysikk og profesjonelle idrettsutøvere. Økningen og forlengelsen av hjertemuskelfibre i denne situasjonen er en kompensasjonsmekanisme og bør ikke betraktes som en patologi.

I dag viser kardiologisk praksis en signifikant økning i forekomsten av kardiomyopati av alkoholisk genese, noe som uunngåelig provoserer utviklingen av kardiomegali på grunn av en betydelig utvidelse av hjertehulene. Denne kliniske varianten av kardiomegali kjennetegnes av en ekstremt ugunstig prognose og et høyt dødelighetsnivå på grunn av komplikasjoner.

I pediatri komplikerer kardiomegali løpet av viral myokarditt, som oppstår som en manifestasjon av barndomsvirus sykdommer. Denne kategorien av patologiske forandringer i myokardiet skjer som et resultat av utløsningen av autoimmune mekanismer.

Symptomer på kardiomegali

På grunn av det faktum at utviklingen av cardiomegaly tar lang tid, og det er på bakgrunn av eksisterende hjertesykdom, pasienter ikke har konkrete klager, kan du angi riktig konklusjon uten bruk av ekstra undersøkelses-. Flere pasienter klager, som reflekterer den underliggende patologien. Det vil si, i en situasjon når en person over lengre tid lidd av hypertensjon, primære symptomer på at han vil feire, vil være symptomer på høyt blodtrykk, særlig uttrykt i krisen sykdomsforløpet (hodepine, kvalme, svimmelhet).

Dessverre er kardiomegaly tilhørende kategorien "klinisk skjulte syndromer", som er maskert under manifestasjoner av andre sykdommer. De fleste pasienter med kardiomegali noterer smerte syndromet i hjerteområdet, noe som ikke har noe å gjøre med det typiske angina pectoris angrepet, men kan signifikant svekke pasientens livskvalitet. Dette smertestrømmen, som regel, stoppes raskt ved å ta Valocordin 15 dråper en gang. Tegn på cardiomegaly hos pasienter ofte ledsaget av utviklingen av klinisk hjertesvikt, symptomer som vokser sakte progressiv dyspné, mindre brudd hjerterytme, svimmelhet og redusert ytelse.

Ved den første undersøkelsen av en pasient med kardiomegali, bør det tas spesiell forsiktighet for å samle anamnese data som kan bidra til å verifisere årsaken til utviklingen. I tillegg gir detaljering av pasientens klager mulighet til å klargjøre arten og karakteren av kardiomegali. For eksempel, for en gitt patologi er pathognomonic forverring av pasientens tilstand av dagen i løpet av natten, i løpet av hvilken den markerte progresjon av dyspné og alvorlig kardiomegali med paroksysmal forekomsten av hjerteastma.

Praktisk sett i 100% tilfeller av kardiomegali, som oppstår som følge av utviklingen av bakgrunnskardiologisk patologi, observerer pasientene en progressiv reduksjon i toleransen for vanlig fysisk aktivitet. Mange pasienter tror ikke at dette symptomet er relatert til fremdriften av kardiomegali, og kardiologer er av motsatt oppfatning.

Diagnose av kardiomegali

En betydelig økning i hjerteparametere for å diagnostisere kardiolog kan allerede under den innledende undersøkelse av pasienten basert på data fra perkusjons og auskultatoriske endringer. Dermed observeres ekspansjonen av relativ kardial sløvhet med uttalt dilatasjon av hulrommene i høyre hjerte. I tillegg er det en ekspansjon og noe forskyvning av apikalimpuls. Auskultatoriske endringer reflekterer samtidig skade på ventylapparatet i større grad og består i utseendet av støy i forskjellige auskultative punkter. Diagnose av venøs hypertensjon og stasis av den systemiske sirkulasjon fra en erfaren lege er ikke vanskelig, og er for å bestemme tegn på det myke vevet av nedre lem ødem, ascites, hud og vaskulære manifestasjoner.

Som diagnostiske tiltak som gjør det mulig på en pålitelig måte påvise forandringer i hjerte størrelse og form, er det mulig å anvende tilgjengelig og komplisert i forhold til teknisk ytelse instrumentelle diagnostiske fremgangsmåter (stråle bildeteknikker elektrokardiografisk overvåknings). den nøyaktighet som imidlertid for en pasient undersøkelse av virkningen, slik at den innstilte opprinnelige årsaken kardiomegali, brukes i angiografi, transesophageal echocardioscopy og til og med nål biopsi, når 100%.

Standardmetoden for diagnose i forbindelse med screening-metoder for inspeksjon av en hvilken som helst kategori av pasienter som er en X-ray, men det bør huskes på at denne fremgangsmåten gjør det mulig å gjenkjenne uttrykt graden av kardiomegali grunn av en betydelig utvidelse av hulrom i hjertet på grunn av uttynningen av sin muskelveggen. I noen tilfeller har påvisning av cardiomegaly med en standard røntgenundersøkelse ikke utgjøre en Vanskeligheten ligger i visualisering av endringer i skyggen av mediastinum, økt kardiotorakal indeks og dannelsen av de typiske konfigurasjoner av hjertet. Tillegg til standard røntgenundersøkelse av brystrøntgen er et sideriss med en samtidig kontrast i spiserøret, slik indirekte bestemme lokaliseringen av de berørte deler av hjertet. Differensialdiagnose av kardiomegali ved røntgenundersøkelse bør utføres med sykdommer som perikardiale cyster, tumorer i mediastinum og perikarditt, siden alle disse sykdommene, en eller annen måte, er visualisert som den utvidede skyggen av mediastinum.

EKG undersøkelse av pasienten lar deg installere bare indirekte tegn på cardiomegaly i en situasjon der størrelsen på hjertet økt på grunn av hypertrofi av venstre eller høyre hjerte, selv om disse endringene er karakteristisk for en rekke hjertesykdommer.

I en situasjon hvor mistenkt kardiomegali hos barn, så vel som behovet for å detalj endringene ikke bare størrelsen, men også vevet struktur muskler, for å evaluere de hemodynamiske parametere, er den eneste pålitelige metode for diagnose ekkokardiografi, utført i en standard transtorakal tilgang. Ved utførelse av ultralydsundersøkelse av hjertekonstruksjonene, blir ventilapparatet, nærværet av diffus eller fokal myokardisk skade, og hulrommet undersøkt for nærvær av volumdannelser.

Invasive metoder for hjerteundersøkelse, som inkluderer intrakavitær kateterisering, brukes som terapeutisk og diagnostisk tiltak og er den mest informative måten å bestemme årsaken til kardiomegali. Ved hjelp av disse teknikkene blir endringen i den intrakavitære trykkgradienten, tilstanden til det ventilerte hjerteapparatet, tilstedeværelsen av endringer i koronararteriene og den patologiske shunt evaluert.

Behandling av kardiomegali

Hvis en person er diagnostisert med kardiomegali, bør pasienten bli advart om at denne patologien innebærer utvikling av irreversible endringer i myokard og hjertehulrom, og kirurgi er den eneste effektive metoden for å eliminere disse patologiske endringene. I andre henseender brukes konservativ behandling, så vel som ikke-farmakologiske metoder, for å eliminere mulig forverring av kardiomegali og forhindre komplikasjoner.

Ikke medisinske metoder for forebyggende behandling er korreksjonen av spiseadferd (begrensning av matvarer mettet med kolesterol og triglyserider, samt en skarp restriksjon av saltinntak i kroppen med mat). Med kardiomegali, ledsaget av kardiovaskulær svikt, bør det tas spesiell vekt på vannbehandling og daglig diuresekontroll. Hvis det er mulig, bør pasienten begrense fysisk aktivitet hvis det er en alvorlig grad av hjertesvikt.

Den grunnleggende retning av medisinsk behandling av en pasient med kardiomegali er en årsaks behandling, medikamenter som kan kompensere for hemodynamiske forstyrrelser, så vel som å eliminere faktorer som bidrar til kardiomegali. I situasjoner hvor økningen i størrelsen på hulrommene eller tykkelsen på hjerteveggen, observert hos en pasient med en historie med hypertensiv, foretrukne medikamenter kombinert antihypertensiva, hvori blandingen må inneholde et diuretikum (Enap H - 1 tablett om morgenen). Hvis kardiomegali utviklet på bakgrunn av ischemisk hjerteskade, er flerkomponentbehandling etter medikamentkategorier man ønsker å inkludere: betablokkere (Egilok en daglig dose på 50 mg), langtidsvirkende nitrat (Kardiket retardere 40 mg per dag), hjerteglykosider (digoksin vedlikehold dosering på 125 ug).

På grunn av det faktum at cardiomegaly vanligvis ledsaget av et brudd på hemodynamikk ved systemisk sirkulasjon, bør nøye betales til pasienter med tegn til stagnasjon, ledsaget av alvorlig ødem syndrom. I denne situasjon, er den eneste gyldige metoden medisinsk korreksjon tilstrekkelig diurese stimulering ved hjelp av diuretika forskjellige farmakologiske virkninger (Furosemide ved en daglig dose på 40 mg, Veroshpiron i en daglig dose på ikke mindre enn 0,025 mg).

Blant de kirurgiske teknikkene for behandling av kardiomegali blir palliative kirurgiske håndbøker for eliminering av valvulære defekter påført.

Kardiomegali: hvordan er dannet, symptomer, diagnose, egenskaper hos barn, behandling

Det normale menneskelige hjerte er preget av følgende dimensjoner - ca 10-11 cm i lengde, 8-11 cm i bredde og 6-8,5 cm i tykkelse. Hos nyfødte er parametrene svært forskjellige - omtrent 3 x 4 x 1,8 cm i gjennomsnitt. Normalt har hjertet til en mann eller en kvinne med en hypersthenisk type konstitusjon en konisk form, og hjertet til en kvinne eller en mann med en astenisk type er oval. Hos nyfødte er hjertet sfærisk og antar en oval konisk form som barnet vokser opp og når voksenalderen. Hjertemassen er i gjennomsnitt fra 20 gram i en nyfødt til 230 gram i en voksen.

Økningen i de beskrevne parametrene i hjertet på grunn av visse sykdommer eller patologiske forhold kalles kardiomegali, eller "bullish" hjerte (bokstavelig talt et stort hjerte). Imidlertid forvirrer mange pasienter ofte begreper kardiomegali og hypertrofi av myokardiet, for eksempel venstre ventrikel. Disse begrepene er forskjellige i det i kardiomegali økes den totale massen av hele hjertet både ved å fortykke hjerteets muskelvegg og ved å utvide sine kamre (dilatasjon av atria og ventrikler). I det andre tilfellet etter myokardial hypertrofi realisere jevning av muskelfibrene i ett eller flere kamre i hjertet, som for eksempel myokardial hypertrofi av høyre atrium eller venstre ventrikkel, og t. D.

Årsaker til kardiomegali

Økningen i hjertemuskels størrelse og masse skyldes ikke nødvendigvis en sykdom. Så for eksempel i en person som er profesjonelt engasjert i sport, er en utvidet hjerte muskel ikke et tegn på alvorlig sykdom, men en ganske naturlig manifestasjon av den totale økningen i muskelmasse i kroppen. Et slikt hjerte, tvert imot, karakteriserer kroppens generelle kondisjon og utholdenhet, samt evne til tilstrekkelig å gi blodtilførsel til organer og muskler under forhold med sterk fysisk anstrengelse. Tross alt, jo mer muskelmasse av en person, jo mer blod skal strømme til musklene, og derfor bør hjertet jobbe hardere enn en uutdannet person.

På samme måte kan hjertet beskrives hos personer med en hypertensiv type bygning, hvor kroppens størrelse og vekt er mye større enn individets befolkning. Men her er det nødvendig å ta hensyn til tilstedeværelsen av en vesentlig utviklet muskulatur, og Ikke forveksle hypersthenics med overvektige personer.

I tillegg til fysiologiske grunner som bidrar til økning i hjertestørrelse, fører utviklingen av kardiomegalier ofte til visse sykdommer. Disse inkluderer:

1) sykdommer i kardiovaskulærsystemet

Det er som regel hjerteventilfeil og hypertensjon. Myokardial hypertrofi på grunn av det faktum at brudd på hemodynamikk i hjertet (med ventil sykdom) eller høy motstand vaskulær (hypertensjon), er hjerte tvunget til å gjøre større innsats for å presse blodet i riktig retning. Etter hvert som styrken av hjertefrekvensen øker, vokser muskelfibre i hjertet og myokardial hypertrofi utvikler seg. Til slutt påvirker en progressiv økning i hjertemuskelen alle hjertekamrene og utvikler kardiomegali.

I tillegg til disse sykdommene kan kardiomegali føre til viral myokarditt (betennelse i hjertemuskelen) og kardiomyopati (ILC) (arkitektoniske feilfunksjon av hjertet) eller pasta toksiske dyshormonal natur. Kardiomyopati i det første tilfellet er på grunn av patologisk påvirkning av alkohol hos personer som bruker det regelmessig, og i den andre - igjen, patologisk, påvirkning av visse hormoner på hjertefunksjonen, slik som tyroid hormon eller binyrene.

Tumorer i hjertet, som rhabdomyomer, myxomer og andre, fører alltid til økning i hjertets masse og til en endring i konfigurasjonen.

Ikke desto mindre fører kardiosklerose, for eksempel etter et nylig hjerteinfarkt, til og med et stort hjerteinfarkt, til kardiomegali sjelden. Dette skyldes det faktum at i cardiosclerosis vesentlig del av den normale hjertemuskelen er erstattet av arrvev, og kompensatorisk hypertrofi av myokard av hjerte upåvirket deler av en generell økning av dens størrelse og vekt ikke.

2) Andre sykdommer

I tillegg til hjertets patologi kan andre sykdommer føre til kardiomegali, til tider ikke mindre alvorlig enn kardial.

Så, diabetes mellitus er ofte kombinert med brudd på fett og protein metabolisme, som i siste instans påvirker hjertet og blodkarene, dets blodtilførsel - kranspulsårene. Spesielt blir avsetningen av overskytende kolesterol på veggene i kranspulsårene i liten grad fremmet av den giftige effekten av overskudd av glukose på indre innside av karene - på endotelet. Som et resultat utvikler pasienten iskemisk hjertesykdom, noe som kan forårsake myokardial hypertrofi og kardiomegali.

Anemi uttrykt utmattelse, sult og compliance er ytterst vanskelig og således farlige dietter, alvorlig fedme - alle disse lidelser i legemet fører til dannelse av kardiomiodistrofii - avbrytelse av den normale funksjon av hjertemuskelcellene. Dette medfører en kompenserende økning i enkelte deler av hjertet, og deretter hele orgel.

Symptomer på et "hjertehjerte"

Hvis kardiomegali er forårsaket av profesjonell sport eller konstitusjonelle trekk ved en person, som nevnt tidligere, bør det ikke observeres symptomer fra hjertet i mennesker.

Men i tilfelle av sykdommer i enkelte organer er kliniske manifestasjoner tilstede, men de er ikke strengt spesifikke og er bestemt av hovedpatologien. Hvis pasienten på grunn av hjertesykdom utvikler kronisk hjertesvikt, vil han klage på økt tretthet, mindre eller alvorlig kortpustethet under fysisk anstrengelse, periodisk smerte i brystet etc.

Det kan også være hevelse på bena og føttene, en følelse av forstyrrelse i hjertet, vedvarende svakhet og redusert toleranse for fysisk aktivitet. Når disse klager vises, må pasienten se en lege så snart som mulig, spesielt hvis han har kroniske sykdommer.

Kardiomegali i fosteret og barn

Utvidelsen av hjertet som oppstår under intrauterin perioden er en medfødt og svært alvorlig sykdom. Kardiomegali i fosteret kan utvikles på grunn av virkningen av negative faktorer på den gravide kvinnen under kardiovaskulærsystemet, som begynner å utvikle seg i embryoen veldig tidlig - fra den andre til den åttende uken. Det er på den 17. dagen en kardiogen plate begynner å danne, og ved begynnelsen av den tredje måneden av graviditeten har embryoet allerede dannet et firekammerat hjerte.

Så, de negative faktorene som påvirker det ufødte barns kardiovaskulære system:

 • Ioniserende, inkludert røntgenstråling, stråling,
 • Virale sykdommer hos moren, spesielt røde hunder, alvorlige influenzavirus, cytomegalovirusinfeksjon, herpes, etc.,
 • Røyking, alkohol, narkotika,
 • Bruk av visse legemidler, for eksempel antikonvulsiva midler, barbiturater, etc.,
 • En alvorlig brudd på kosthold, sult, utmattelse, alvorlig beriberi.

I tillegg kan vi ikke utelukke arvelighet, særlig på moderlinjen.

På grunn av disse faktorene kan fosteret danne hjertefeil, for eksempel unormaliteten av Ebstein, som oftest fører til moderat kardiomegali. Kardiomegali i fosteret er som regel kombinert med andre misdannelser, så vel som med medfødte kromosomale lidelser, for eksempel med Downs syndrom. I en liten del av saken er det ingen synlige hjerteårsaker til kardiomegali i fosteret, så denne typen sykdom kalles idiopatisk kardiomegali.

Symptomatologi av medfødt sykdom er svært typisk og typisk - barnet umiddelbart etter fødselen blir observert cyanose i ansiktet eller hele kroppen, kortpustethet når det gråter og suger, uttalt takykardi. For å bekrefte diagnosen hos nyfødte, brukes metoder som brystrøntgen og ultralyd i hjertet.

outlook Medfødt cardiomegaly tvilsom som babyer overleve etter fødselen i 45% av tilfellene, drept - i 30% av tilfellene, og de resterende barn med alvorlige hjertesykdommer, derimot, er kompatible med fremtidige liv.

Selvfølgelig, i tilfelle av årsaker, for eksempel medfødt hjertesykdom hos fosteret, noe som fører til kardiomegali, leger opptrer lettere, i motsetning til den idiopatiske form av sykdommen, når det ikke er noen åpenbar grunn er det ikke. Så, moderne personell og teknisk utstyr i noen av perinatale sentre og sentre for Cardiovascular Surgery, gjør det mulig å operere på barnet i de første dagene etter fødselen, og senere for å forlate nyfødte og gi ham en sjanse til et sunt liv.

Kardiomegali hos barn i tidlig, førskole- og skolealder dannes ved ukorrigerte medfødte eller kjøpte hjertefeil. Symptomer er i utgangspunktet koking ned til følgende symptomer:

 1. Utseendet på tretthet, tretthet,
 2. Dårlig appetitt,
 3. Søvnforstyrrelser,
 4. Dårlig ytelse i skolen,
 5. Neurologiske lidelser,
 6. Psykoterapeutisk labilitet.

Diagnose og behandling i tilfelle av oppkjøpt kardiomegali er ikke mye forskjellig fra voksne.

Diagnose av kardiomegali

normal størrelse på hjertet (venstre) og kardiomegali (høyre) på røntgenstrålen)

Så når er diagnosen kardiomegali legitim og av hvilke metoder kan den bekreftes? Utvilsomt er det første stedet for diagnostisk verdi ekkokardioskopi (ultralyd i hjertet).

Størrelsen på hjertet ultralyd i samsvar med følgende indikatorer:

 • BWW - det endelige diastoliske volumet - 110-145 ml,
 • CSR - det endelige systoliske volumet - 45-75 ml,
 • FV - ejektjonsfraksjon - 55-65%
 • VO-sjokkvolum - 60-80 ml.

Med kardiomegali øker de beskrevne volumparametrene. Dimensjonene til hjertehulene og tykkelsen av de hypertrophied atrium og ventrikulære vegger, hvis noen, blir også målt. FV kan imidlertid reduseres betydelig, hos pasienter med kronisk hjertesvikt eller utvidet kardiomyopati. I tillegg til å måle hjerteegenskapene, vurderes organets konfigurasjon og ventilapparatets aktivitet visuelt.

Som echocardioscopy komplementære metoder benyttes brystrøntgen, elektrokardiogram, hjerte-MRI eller nål biopsi av hjertevevet (ved mistanke om hjerte tumor for å bekrefte diagnosen, er det meget sjeldent).

"Gullstandarden" for diagnose av hjertepatologi er ultralyd av hjertet, spesielt hos nyfødte spedbarn og barn i det første år av livet. Det er obligatorisk å gjennomføre denne studien for idrettsutøvere og personer med hypersthenisk type konstitusjon, for å utelukke alvorlig hjertepatologi.

Video: kardiomegali, dilatert kardiomyopati på ekkokardiografi

Behandling av kardiomegali

Hvis vi snakker om behandling av "biff hjerte" uten misdannelser hos spedbarn og små barn, er behandlingen primært tildelt medisiner - kaptopril 1,8 mg / kg kroppsvekt av nyfødte, 3-4 ganger om dagen. Dette stoffet er en ACE-inhibitor og har organo virkning på hjertevev. Hvis under påvirkning av dette stoffet er en gradvis nedgang i EDV og ESV for ultralyd resultater, kan vi snakke om begynnelsen av utvinning. Normalisering av hjerteaktivitet skjer gradvis, innen to til tre år.

I tilfelle Når et barn er diagnostisert med medfødt hjertesykdom, er kirurgi nødvendig i vilkår fastsatt av en lege (pediatrisk cardiosurgeon) med full tid eksamen.

Hos voksne er terapi rettet mot å eliminere årsakssykdommen som forårsaket utvidelsen av hjertet. Vices viser også kirurgisk behandling; kronisk hjertesvikt - diuretika (1,5 mg indapamid morgen veroshpiron 25-50mg om morgenen, etc.), hypertensjon - antihypertensive medikamenter (perindopril 5 mg x 1 tid, enalapril 5 mg x 2 ganger, etc.) under hormonelle forstyrrelser - korreksjon av hormonell bakgrunn under oppsyn av endokrinologen.

I ekstremt alvorlige tilfeller, når pasienten lider av en livskvalitet, og toleransen for minimal innenlandsk aktivitet reduseres, kan han gjennomgå en hjerte-transplantasjonsoperasjon. For tiden gjennomføres slike operasjoner i Russland og utlandet.

Prognose med utvidet hjerte

Den prognostiske verdien av kardiomegali bestemmes først og fremst av arten, stadiet og varigheten av årsakssykdommen. Således kan kronisk hjertesvikt forårsaket av utvidet kardiomyopati for eksempel raskt utvikles til alvorlige stadier innen to til tre år. Dødeligheten blant en slik gruppe pasienter er utvilsomt høyere enn hos personer med operert hjertesykdom og fravær av hjertesvikt. I alle fall bestemmes prognosen bare som et resultat av tilsynet med behandlende lege for pasienten, og ekkokardioskopi spiller en viktig rolle i dette.

Kardiomegali: hva det er, skiller ut hvordan man skal behandle

Hittil har sykdommer i kardiovaskulærsystemet en av de ledende stillingene blant alle patologiske prosesser. Kardiomegali eller "hjertehjerte" preges av uttalt forandringer i form, volum og størrelse på hjerte muskelen, noe som resulterer i brudd på pumpeprosessen. Denne patologien er ikke en uavhengig sykdom, men utvikler seg mot bakgrunnen av andre hjertesykdommer. Kardiomegali kan være både medfødt og oppkjøpt, så det forekommer like ofte i alle aldre.

ICD-10 kode

epidemiologi

Ifølge statistikk fra Verdens helseorganisasjon utgjorde kardiomegali 9% av alle tilfeller av kardiovaskulær sykdom, forekomsten av sykdommen fra 3 til 10 registrerte tilfeller per 100 000 personer.

Årsaker til kardiomegali

Økningen i hjertestørrelsen kan være en konsekvens av både patologiske og fysiologiske endringer. Naturlige prosesser inkluderer et utvidet hjerte hos idrettsutøvere, på grunn av de høye hjerte muskelbelastningene er det nødvendig å pumpe store mengder blod, og som et resultat øker muskelfibrene også. Når det gjelder de patologiske endringene, tilskrives de følgende årsakene dem, som kan føre til utvikling av kardiomegali:

 • vedvarende økning i blodtrykket;
 • utilstrekkelig oksygenering av hjertemuskelen;
 • medfødte og anskaffe mangler i utviklingen av strukturen i hjertemuskelen;
 • myokarditt;
 • lungefibrose;
 • emfysem i lungene;
 • hjerteinfarkt.

Risikofaktorer

Faktorer som bidrar til utviklingen av kardiomegali inkluderer:

 • virale og smittsomme sykdommer;
 • bruk av nekrotiske stoffer;
 • alkoholmisbruk;
 • tobakksrøyking;
 • genetisk predisposisjon;
 • arbeidsaktivitet, svangerskapstid;
 • kronisk anemi
 • veid allergisk anamnese;
 • sykdommer i det endokrine systemet;
 • kronisk stress;
 • nederlag av nyreapparatet;
 • arbeid med giftige stoffer.

Symptomer på kardiomegali

En nøyaktig diagnose er formulert ikke bare på grunnlag av de utførte undersøkelsene, men også på pasientens klager. Kardiomegali utvikler seg ofte mot bakgrunnen av andre patologier i kardiovaskulærsystemet, så det er oftest ingen spesifikke symptomer på grunnlag av hvilke det er mulig å etablere en presis diagnose.

Første tegn

Det første du må ta hensyn til når du mistenker hjertesykdom, er tilstedeværelse av kortpustethet, hevelse, smerte i hjertet og utvikling av en direkte arytmi.

Kardiomegali hos fosteret og nyfødte

Kardiomegali kan være en medfødt patologi av hjertemuskelen, som kan detekteres ved den første planlagte ultralydsscreeningen. Denne tilstanden er ganske farlig i utgangspunktet for barnet og for moren også. I nesten hvert tredje tilfelle slutter graviditeten med en avbrudd. Kardiomegali av fosteret utvikles under påvirkning av negative faktorer på den gravide kvinnen i første trimester, perioden for leggingen av alle organer og systemer.

Medfødte hjertefeil kan manifestere seg de første dagene etter fødselen, men kan beholde en latent strøm til de første tegnene manifesterer seg i en eldre alder. Kardiomegali er manifestert hos nyfødte i form av uttalt sløvhet, rask tretthet, angst, avvisning av brystet, oral cyanose.

Kardiomegali hos barn

Hos barn av alle returgrupper, dannes kardiomegali i tilfelle av tidligere ikke diagnostiserte medfødte eller kjøpte hjertefeil. I denne alderen manifesterer seg den patologiske prosessen i form: rask tretthet, redusert oppmerksomhet, utholdenhet, søvnforstyrrelser, mangel på appetitt, nevrologiske lidelser og psykomotional labilitet.

Stadier av

Moderat grad av kardiomegali

Ofte gjennomgår myokardiet i hjertets venstre ventrikel patologiske forandringer, vanligvis er tykkelsen på veggen 1-1,2 mm. Mindre avvik fra normen anses moderate.

Den første graden av utvikling av kardiomegali begynner fra en økning i myokardets vegg i området fra 1, 2 mm til 1,5 mm.

Den andre graden tilsvarer en økning i veggtykkelsen fra 1,5 mm til 2 mm.

Den tredje utviklingsgraden av den patologiske tilstanden tilsvarer en økning i veggen opp til 2 mm og høyere.

form

Typer av kardiomegali er avhengig av den opprinnelige årsaken, mot hvilken den patologiske prosessen utviklet seg.

Komplikasjoner og konsekvenser

Økningen i hjertemuskelen kan føre til utvikling av en rekke andre komplikasjoner og patologier, i tillegg til den som er hovedårsaken til utviklingen av kardiomegali. Ved overdreven hjerteforstørrelse blir noen deler av myokardiet utsatt for større trykk, noe som senere kan føre til utvikling av komplikasjoner som iskemi, hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Diagnose av kardiomegali

Diagnostikk av denne patologien, så vel som enhver annen sykdom i kardiovaskulærsystemet, er basert på en rekke laboratorie- og instrumentstudier.

Auskultasjon i kardiomegali

Undersøkelsen av pasienten via stetoskop, kan legen oppmerksom på utvidelse av hjertet grenser dempede toner, demping på toppen av den første tone, støy oppstøt og spesifikke symptomer "galopp". Mer spesifikke data avhenger av den første årsaken til kardiomegali.

analyser

Med den nylig oppdagede kardiomegali er det nødvendig med en omfattende blodprøve, inkludert serologisk, immunologisk og biokjemisk analyse.

Høyere parametere for CK og KFK-MB indikerer utviklingen av en akutt prosess i myokardiet av hjerteinfarkt.

Forhøyede nivåer av jern og transferrin er en direkte bekreftelse på utviklingen av utvidet kardiomyopati.

Nekrosefaktoren, naturlige drepere, spesifikke sirkulerende antistoffer er markører for utvidet kardiomyopati

Instrumental diagnostikk

EKG: ST-T-endring, i noen tilfeller LV-hypertrofi, uttalt Q-bølge i leder I, aVL, V5-6.

Ekkokardiografi: LV- og RV-utvidelse, brudd på kontraktilitet, asymmetrisk hypertrofi av septum, en økning i tykkelsen til SVL.

Kardiomegali på roentgenogrammet

Konklusjon på utvikling av kardiomegali kan oppnås ved å lage en røntgen i to fremspring, oftest ved hjelp av en rett og en side. Økningen i LP er indikert ved den doblede tettheten av den radiografiske skyggen som ligger langs hjerteets høyre kant og det forhøyede bronkostativet som står på venstre side. Økningen i LV-hulrommet bestemmes ved å redusere intensiteten av skyggen av hele hjertet direkte på den fremre rektalprojeksjonen og øke LV-konturen. Økt PP er vanskelig å gjenkjenne på roentgenogrammet, i noen tilfeller er det observert en nedgang i krumningen i silhouetten.

Transesofageal ekkokardiografi: er en ekstra metode for diagnose i de tilfellene da standard ECHO kardiografi syntes å være lite informativ.

Stress ECHO-CT: en diagnostisk metode som gjør det mulig å bestemme etiologien av utviklingen av den patologiske prosessen (iskemisk eller ikke-iskemisk hjertesvikt) og vurdere effekten av behandlingen.

MR (magnetisk resonansbilder): Lar for nøyaktig å bestemme vekten av hjertet veggtykkelse, venstre ventrikulær volum, i tillegg til å bruke denne metoden for diagnose kan bestemme den fortykning av veggen av perikardium og lengder av seksjoner nekrose.

Hva er kardiomegali?

Hjertepatologier er forskjellige i en rekke symptomer, så mange mennesker vender seg ikke alltid til kardiologen ved de første tegnene på sykdommen, med henvisning til banalt tretthet, mangel på søvn eller stress. Kardiomegali: hva er det, hva er konsekvensene av sykdommen og hvor lenge vil en person med en slik diagnose leve? Disse spørsmålene gjelder et stort antall pasienter, og svarene kan kun gis av en erfaren lege.

Beskrivelse av sykdommen

Kardiomegali er en sykdom preget av en økning i hjertets totale masse og dens størrelse, som påvirker pasientens velvære og arbeidet med andre organer og kroppssystemer. Et annet navn på denne patologien er bovint hjerte syndrom hos mennesker. Denne sykdommen er resultatet av eventuelle brudd som påvirker sonene til hovedorganet, og ikke en uavhengig sykdom. Imidlertid er det tilfeller der kardiomegali oppstår som en født defekt, men de er relativt sjeldne. Slike avvik må nøye diagnostiseres for å avsløre årsaken som provoserte utviklingen av denne sykdommen. Behandling må også starte så snart som mulig, siden en persons liv er i fare.

Hjertesyndromet kan påvirke en person av alder og kjønn, selv barn, hvorfor leger anbefaler regelmessig å gjennomføre planlagte medisinske undersøkelser. Størrelsen på orgel hos voksne er omtrent det samme, og hos nyfødte er disse parametrene mye lavere. Med veksten i kroppen øker disse indikatorene også. Hjertet har vanligvis en lengde på 10-11 cm og en bredde på 8-11 cm. Tall som viser tykkelsen på kroppen er 6-8,5 cm. Den gjennomsnittlige hjertemassen overstiger ikke 230 gram hos voksne.

årsaker til

Sykdommen "hjertehjerte" av en medfødt natur diagnostiseres ekstremt sjelden, men i dag kan det detekteres selv i et foster som fortsatt er i livmor. Dette ble gjort mulig ved hjelp av moderne, nøyaktige undersøkelsesmetoder. Årsakene til utviklingen av denne sykdomsformen hos et barn ligger i den genetiske predisposisjonen. Likevel er det flere faktorer som kan føre til en slik sykdom hos en baby.

 1. Skadelige vaner hos mor, alkohol og røyking under graviditet.
 2. Unormale endringer av Ebstein-typen.
 3. Sykdommer av viral og smittsom natur som påvirker den fremtidige moren under svangerskapet.
 4. Bestråling.
 5. Hjertefeil i en medfødt natur.
 6. Syndrom av autosomal dominant samt autosomale recessive arter.
 7. Abort eller miskarrierer, tidligere oppstått i en kvinnes liv.
 8. Sen graviditet, når den fremtidige moren er over 35 år gammel.

Hvis vi snakker om prognosen for disse pasientene, så kan varigheten og kvaliteten på livet ikke beregnes, siden et dødelig utfall er mulig når som helst i å vokse opp. Alt avhenger av alvorlighetsgraden av patologien og effektiviteten av de terapeutiske tiltakene.

Kardiomegali kjøpt type fremkommer som følge av organiske eller uorganiske sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Ofte er årsakene til et bullish hjerte i en person forbundet med en forstyrrelse av kardiohemodynamikk.

De provokerende faktorene knyttet til hjertesykdom:

 • Arteriell hypertensjon.
 • Kardiomyopatier som oppstår på grunn av negative effekter av narkotika eller alkohol.
 • Hjertefeil (stenose av ventiler, endokarditt av infeksjonskurset, aneurysmer, etc.).
 • Aterosklerotiske lesjoner av kranspulsårene.
 • Myocardiodystrophy.
 • Tumorprosesser av ondartet og godartet natur, lokalisert i hjertemuskelen (sarkom, lipom, samt rhabdomyom og andre).
 • Krenkelser av iskemisk type.
 • Myokarditt.
 • Ekskresjon i perikardiet av ultrafiltratplasmaet.

Andre patologier og forhold fremkaller også ofte utbruddet av en slik sykdom. De inkluderer:

 1. Sykdommer i luftveiene (emfysem, pneumosklerose eller astma i bronkier).
 2. Kondensasjon av blod eller ekte polycytemi.
 3. Dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen, som øker eller reduserer produksjonen av hormoner, hypertyreose, samt tyrotoksikose.
 4. Forstyrrelse av metabolske prosesser, som forårsaker diabetes mellitus, gargoyilisme, hjerte amyloidose, glykogenose.
 5. Nervøs muskel dysfunksjon.
 6. Allergiske manifestasjoner.

Ikke ignorere de fysiologiske årsakene til dannelsen av en bullish hjerte størrelse. Nylig har tilfeller av diagnostisering av denne sykdommen på grunn av alkoholisme blitt hyppigere. I de første stadiene, med vanlig bruk av alkohol, oppstår kardiomyopati, og det oppdages en patologisk prosess som er forbundet med en økning i hjertets størrelse og masse. Hvis man forutser denne sykdomsformen, er det praktisk talt ingen positive aspekter, flere av disse pasientene dør uten å leve i flere år, siden komplikasjoner av syndromet utvikler seg veldig raskt.

Bovin størrelse av hjertet blir ofte observert hos personer som er profesjonelt engasjert i sport. Som en følge av konstant trening og mosjon øker kroppens totale muskelmasse, og hovedorganet tilhører også denne kategorien. Slike dimensjoner snakker ikke om patologi, men av utholdenheten til organismen, og det er ikke nødvendig å behandle en slik tilstand. Idrettsutøvere trenger disse fysiske dataene til å levere blod til hele trent trunk, hvorav de fleste er muskler. På grunn av dette, trenger hjertet å jobbe hardere.

I tillegg bør det bli notert personer med høyt blodtrykk, som avviger forhøyede fysiologiske parametre, er massen og størrelsen på deres torso større enn gjennomsnittet, og hovedorganet økes.

bevis

Siden denne sykdommen utvikler seg i lang tid, er det vanskelig å forstå arten av dens manifestasjoner. Vanligvis oppstår patologien mot bakgrunnen av andre plager, og det er svært vanskelig å skille mellom symptomene på den underliggende sykdommen fra komplikasjonen i form av et tyrhjerte. Identifiser slike avvik egentlig bare ved hjelp av et kompleks av diagnostiske tiltak. Klager hos pasienter blir vanligvis redusert til manifestasjoner av den underliggende sykdommen. Hvis den provokerende faktoren er hypertensjon, vil symptomatologien være forbundet med kvalme, hodepine og andre tegn på lidelse.

 • Ubehag i brystbenet, en følelse av press og smerte.
 • Problemer med pust, utseende av dyspné etter fysisk anstrengelse, selv ubetydelig.
 • Hevelse av vevene i nedre ekstremiteter, som er spesielt merkbare i ankelsonen.
 • Svakhet i kroppen, tap av styrke.
 • Krenkelse av organs rytme, rask hjertefrekvens, som kan utløse et bevissthetstap.
 • Konstant døsighet.
 • Støy i ørene.
 • Takykardi og fladder av ventriklene.
 • Utfør selv enkle handlinger som krever lite fysisk anstrengelse, det er umulig for en slik person, han er hemmet av brystsmerter, alvorlig svakhet og andre manifestasjoner av sykdommen.
 • Pasienten er hjemsøkt av følelsen av å stoppe hjerteslag.

Det bør tas hensyn til at progresjonen av kardiomegali, hvis sykdommen skyldes hjertesykdommer, erklære umiddelbart en nedgang i lasttoleransen. Pasienter merker at det blir stadig vanskeligere for dem å utføre de vanligste husholdningsarbeidene, det er ingen styrke for dette, pusten blir vanskelig.

diagnostikk

En signifikant økning i hjerteparametrene er vanligvis merkbar når pasienten undersøkes av en kardiolog. Legen utfører auditionen av orgelet ved auskultasjonsmetoden, som allerede gjør det mulig å mistenke en slik sykdom.

 1. EKG (elektrokardiogram);
 2. transesofageal ekkokardiografi;
 3. bryst røntgen i flere fremskrivninger;
 4. punktering biopsi;
 5. CT-skanning (computertomografi) på brystet;
 6. angiografi eller røntgenstråler ved bruk av kontrast
 7. Ekkokardiografi.

Et viktig aspekt ved undersøkelsen er identifisering av årsaken til patologien, bare slik at det er mulig å tildele behandling og overvåke pasientens tilstand. En av de første diagnosemetodene er røntgen, da den er ganske tilgjengelig og informativ. Med denne teknikken kan kardiomegali oppdages allerede ved senere utviklingsstadier, når hjertestørrelsen har økt betydelig. Dette tiltaket gir deg mulighet til å identifisere en sterk ekspansjon av kroppens hulrom, noe som skyldes tynningen av muskelveggen.

Et elektrokardiogram gjør det mulig å etablere tegn på sykdommen som er indirekte, men bare i tilfeller hvor sykdommen skyldes hypertrofi i venstre eller høyre hjertezone. Ekkokardiografi (ekkokardiogram) er nødvendig for å vurdere hemodynamiske forandringer, spesielt når man mistenker en slik sykdom hos barn.

Invasive undersøkelsesmetoder kan betraktes som de mest pålitelige og informative, til dem leger inkluderer intracavitary caterization. Teknikken brukes med terapeutiske og diagnostiske formål og gjør det mulig å studere hjertets tilstand i detalj. Ved hjelp av en slik vurdering er det mulig å avgjøre abnormiteter i intrakavitære trykkgradientindekser, for å avsløre patologier i organets ventilapparat, forstyrrelser innen kranspulsårene og mye mer.

behandling

Hvis en person har et bullish hjerte, må behandlingen av sykdommen påbegynnes umiddelbart. Legen utfører nødvendigvis en samtale med pasienten, og forteller at sykdommen kan bidra til forekomsten av irreversible effekter, forandringer i myokardiet og skade på hjertehulene. Når det gjelder terapi, bør man huske på at ingen midler kan helt gjenopprette hovedkroppen og justere sitt arbeid, den beste effekten oppnås bare ved bruk av kirurgisk inngrep. Grad utviklingen av sykdommen spiller også en betydelig rolle, siden med en sterk økning i hjertet vil størrelsen ikke være den samme som før.

Narkotikabehandling er nødvendig mer for å forhindre forverring av den patologiske prosessen og forhindre fremveksten av komplikasjoner av sykdommen.

 • ACE-hemmere som bidrar til å normalisere blodtrykket og øke kroppens evne til å utføre sin direkte pumpefunksjon.
 • Blokkering av reseptorer av angiotensin. Det er behov for midler for de pasientene som av en eller annen grunn er kontraindisert med ACE-hemmere.
 • Vanndrivende legemidler kan redusere mengden natrium og væske i kroppen, og stabiliserer blodtrykksindikatoren.
 • "Digoxin" - et stoff som gjør at du kan forbedre trivselet til en person og fikser arbeidet i hjertet.
 • Legemidler i antikoagulantruppen, som er foreskrevet for å redusere risikoen for blodpropp, noe som ofte fører til hjerneslag eller hjerteinfarkt.
 • Betablokkere er inkludert i kompleks behandling av kardiomegali og normaliserer blodtrykket.
 • Antiarrhythmic drugs er indikert for å justere organs rytme og opprettholde det i normen.

Hvis stoffene ikke bidro til å takle situasjonen, så anbefaler legen kirurgisk inngrep. Forberedelse for operasjon tar ikke mye tid, og effekten vil være god, så du bør umiddelbart godta slik behandling.

Ytterligere terapeutiske tiltak:

 1. Installasjon av en spesiell enhet kalt en pacemaker, som vil bidra til å koordinere sammentrekningen av begge ventrikkene.
 2. Stimulatoren av ICD, som gjør det mulig å begrense organs rytme i normen og frigir elektriske signaler som gjenopptar den korrekte hjerterytme.
 3. Bytte av ventilen. Denne metoden er mulig under en operativ inngrep. Legene fjerner helt den slitte ventilen, og i stedet for den implantat kunstig eller donor.
 4. Pumpen er en mekanisk type som er implantert i kroppen.
 5. Bypassoperasjon i koronararterien er bare nødvendig dersom kardiomegali forårsakes av iskemisk skade på kroppen. Ved å bruke denne metoden gjenoppretter legene riktig blodsirkulasjon.
 6. Hjertetransplantasjon brukes i de vanskeligste tilfellene, når andre teknikker allerede er maktløse.

Leter du etter oppskrifter for tradisjonell medisin med en lignende sykdom er nesten ubrukelig. Eliminer patologien med hjelpen deres vil ikke fungere, det er bare mulig å delvis gjenopprette den normale blodstrømmen og i tillegg bidra til å forbedre trivsel.

Hjertesyndrom er en sjelden sykdom, men moderne leger kan tilby flere alternativer for å behandle sykdommen. Prognosen for sykdommen kan være noen, dødsfallene er også hyppige, men etter alle legenes anbefalinger om riktig ernæring og andre aspekter av livet, og uten å gi opp de foreslåtte behandlingsmetodene, kan du forbedre sykdomsforløpet og helsen din betydelig. Det er visse regler om dietten til slike pasienter, og det er farlig å krenke dem. Hvis patologien oppdages i barnet, må foreldrene ta ansvaret for å løse dette problemet med all ansvar, siden hos barn går en slik sykdom mye tungere enn hos voksne.

Les Mer Om Fartøyene