Koronarangiografi av hjertets kar: Kjernen i prosedyren, indikasjoner og kontraindikasjoner

Koronarangiografi er en svært informativ, moderne og pålitelig metode for å diagnostisere lesjonen (konsentrasjon, stenose) av kransbunnen. Studien er basert på visualisering av passasje av kontrastmedium langs hjertets kar. Kontraststoff gjør det mulig å se prosessen på skjermen av en spesiell enhet i sanntid.

Koronararterier (koronararterier, hjertearterier) er kar som gir blodtilførselen til hjertet.

Koronarangiografi av hjertekarene er "gullstandarden" av kranspulsårforskning. Utfør prosedyren i røntgenstrålen. Intervensjonell kirurgi utvikler seg raskt og konkurrerer med "stor operasjon" i behandlingen av koronar hjertesykdom.

Leger av denne spesialiteten er kardiovaskulære kirurger som har gjennomgått seriøs trening. Nå blir de kalt - av intervensjonskirurger eller røntgen endovaskulære kirurger.

Røntgenkirurgi er et rom hvor leger utfører intrakardial forskning og behandling under sterile forhold ved hjelp av røntgenutstyr. Det er røntgenstrålen som gjør at legen kan se hjertet, kranspulsårene under hele prosedyren.

Da vil du lære: Når koronarografi er vist, vil vi dvele i detalj om det viktigste øyeblikket for pasienten - hvordan prosedyren går, og hvem når du kan begynne å jobbe. Hva er indikasjonene, mulige komplikasjoner.

Indikasjon for koronarografi

Hvem trenger å gjøre forskning? Indikasjonene er svært brede, det er flere og flere av dem. Vi vil vurdere de hyppigste tilfellene når forskning er uunnværlig.

 1. Under utviklingen av akutt koronarsyndrom (ACS) - dette er starten på et mulig myokardinfarkt. Faktum er at myokardinfarkt (hjertemuskulatur) har flere utviklingsstadier. Hvis i begynnelsen av denne hendelsen forsøker å gjenopprette blodstrømmen, vil ACS ikke ende med nekrose (død) av delen av myokardiet.
 2. Mistanke om koronar sykdom. Hvis pasienten har angina pectoris, så hvis det er innsnevring i henhold til koronar angiografi, må blodstrømmen i hjerteårene gjenopprettes før det oppstår iskemi eller et hjerteinfarkt.
 3. Når det er nøyaktig kjent at det er stenose i kranspulsåren (innsnevring av lumen aterosklerotiske plakk), men det er nødvendig å finne ut hvor mye det er uttrykt. Røntgen kirurger øyne (det vil si visuelt) vurdere volumet av stenose. På skjermen kan du se "en timeglass, når den er i stenosens plass, passerer kontrast en innsnevring. Hvis denne innsnevringen er svært liten - vurder deretter hastigheten som kontrastmiddelet er vasket av (tross alt er kontrasten normal blodstrøm).
 4. I de tilfellene når pasienten trenger en hjertekirurgi: erstatning av en eller flere ventiler eller en operasjon for aortaens forstørrelse (forstørrelse). I alle disse tilfellene bør legene avgjøre om det er en patologi i hjerteårene. Hvor mye kirurgi er nødvendig for pasienten? Bare en korreksjon av en flamme eller en rippe også?
 5. Det er velkjent at iskemisk hjertesykdom (koronar hjertesykdom) utvikles tre ganger oftere hos pasienter med en transplantert nyre enn hos den vanlige befolkningen i samme alder. I forbindelse med det økende antall transplantasjoner i verden blir dette problemet ganske akutt, og koronarografi utføres også av slike pasienter.
 6. Det er ikke lenger en sjeldenhet når studien utføres til pasienter med et transplantert hjerte for diagnose av angina pectoris.

Koronarografi er nødvendig for timing (som presserende) og metoden for behandling av stenotiske lesjoner i kranspulsårene. Hvis en kritisk innsnevring (mer enn 50% av den arterielle lumen), at et presserende behov for å bestemme hvorvidt en pasient behov for å koronararterie-bypasskirurgi eller koronar angioplastikk. Hvis innsnevringen ikke er kritisk, kan det være nok medisiner.

Kontra

Absolutte kontraindikasjoner eksisterer ikke. Hvis pasienten tar svært lang tid å ta medisiner som fortynner blodet, og det ikke er noe behov for koronar angiografi, kan prosedyren bli utsatt i 7-10 dager. I dette tilfellet anbefales det å avbryte medisinen. Det er nødvendig at etter prosedyren stoppet blodet raskt, og det var ingen risiko for blødning.

Hvordan virker prosedyren?

Vi vil vurdere hele prosedyren for koronarangiografi av hjerteskjoldene "fra pasientens side".

Hospitalisering og forberedelse

Pasienten ankommer om kvelden i avdelingen eller om morgenen kommer han på fastsatt tidspunkt for studien. På hendene skal han ha blodprøver (legen vil spesifisere hva), elektrokardiografi og ultralyd i hjertet.

I venterommet eller i menigheten vil pasienten få informasjon om samtykke på hånden, som må signeres (med mindre du har forandret deg til å gjennomgå en studie). Koronarografi utføres på tom mage, varigheten av hele prosedyren er fra 30 minutter til 2 timer. Pasienten tømmes neste dag. Om morgenen før utslipp vil ta alle testene.

Denne prosedyren kan utføres på to måter (det er en standard diagnostisk metode): gjennom armene og gjennom lårarterien.

Metoder for innføring av et kateter for koronar angiografi av hjertekarene

Før koronar angiografi, vil en nyxis (premedikasjon) bli brukt til å lindre nervøsitet.

Vanligvis er pasienten bevisst under studien og kommuniserer med legen. I sjeldne tilfeller er det nødvendig å nedsette pasienten i en tilstand av medisinsk søvn - så vil anestesiologen være på studien.

Hva skjer i operasjonen

 1. I begge tilfeller er lokalbedøvelse opprinnelig ferdig (lidokain og andre rusmidler).
 2. Punkterer fartøyet på låret eller armen, sett et kateter eller rør inn i karet. I utgangspunktet er det nødvendig å nå koronararterien munn (dette er stedet for utgangen av koronararterien fra aorta). Kirurgen setter inn et rør inn i pasientens høyre fartøy
 3. Lektekateteret stiger direkte til koronararteriene. I den andre enden (hvor de kom inn i huden) er en sprøyte med kontrast festet til kateteret. Her er det introdusert. Kontrast fyller hjerteslagene og vaskes av blodstrømmen. Under hele prosedyren er det et videoopptak. Legen observerer fremdriften av prosessen på skjermen. Skjermen kan roteres slik at pasienten også ser sine egne arterier. Du kan snakke med legen. Gjennom kateteret injiserer kirurgen kontrast fra sprøyten. Legen observerer fremdriften av prosessen på skjermen
 4. Etter å ha fullført prosedyren på punkteringsområdet, utøver legen fysisk trykk med hender. Det er nødvendig å stoppe blødningen.
 5. Deretter påføres en steril, pressende (veldig tett) bandasje og pasienten overføres til menigheten. Etter prosedyren pålegger kirurgen et tett bandasje på pasienten

Etter koronar angiografi

Pasienten anbefales ikke å komme seg ut av sengen fra 5 til 10 timer. Denne forskjellen er forståelig - fordi noen pasienter tar stoffer som fortynner blod. Og ikke i alle tilfeller kan de bli kansellert før prosedyren.

Du kan spise rett etter prosedyren. Kirurgen nærmer seg menigheten for å diskutere alle nyanser av studien.

Prosedyren for koronarangiografi blir nøye og gjentatte ganger studert og analysert av leger. En kopi av videoen vil bli gitt til deg umiddelbart i operasjonen.

Pasienten er utladet, hvis det ikke er noen komplikasjoner, neste dag. Du kan begynne å jobbe på en dag.

Komplikasjoner av prosedyren

I praksis er komplikasjoner ekstremt sjeldne - ikke mer enn 1%. I litteraturen rapporteres fra 0,19 til 0,99% av komplikasjoner etter denne studien.

 • Blødning og påføring av trykkbinding. Det er obligatorisk etter undersøkelsen at legen som gjorde prosedyren, vil nærme seg deg. Han vil gå så ofte som situasjonen krever.
 • Allergiske reaksjoner mot kontrast. Det kan være kvalme, oppkast, utslett. Problemene går bort på egenhånd, eller de får injeksjoner av allergier.
 • Myokardinfarkt, arytmi, smerte i hjertet - ikke mer enn 0,05%. I menigheten ved siden av pasienten får lov til å finne en kjære. Pass på å observere to leger: doktoren i avdelingen og legen som gjorde koronarangiografi. Slike komplikasjoner vil bli diagnostisert på det tidspunktet.
 • Kontrast-indusert nefropati (akutt nyreskade) er ledsaget av en kortvarig økning i kreatinin i blodet på grunn av kontrast. Kreatinin er et produkt av proteinmetabolisme, en viktig indikator for nyrefunksjon. Kontrasten utskilles innen 24 timer uten skade på nyrene.
 • Perforering og ruptur av koronararterien. Det forekommer hos 0,22% av pasientene. Denne komplikasjonen utvikler seg hos pasienter med avansert aterosklerose i kranspulsårene. (Journal of Practice of Emergency Medical Care, 2014). Mer enn hos 99% av pasientene, kan komplikasjonen elimineres på operasjonstabellen.

funn

Koronarografi er nødvendig for legen å estimere med egne øyne hvordan, hvor og hvorfor kranspulsårene påvirkes. Etter studien vil pasienten få en nøyaktig diagnose.

Det kan også være at under koronar angiografi vil du umiddelbart få en korreksjon av de trange arteriene (oppblås kanen under trykk i stedet for stenose).

Prosentandelen av komplikasjoner etter studien er lav, og metodens informativitet er pålitelig og viktig for videre behandling.

Koronar angiografi av hjertet - hva er det, koronar undersøkelse og koronar angiografi

Koronarangiografi av hjertet er "gullstandarden" for å diagnostisere hjertets patologi. Ifølge statistikk er hovedårsaken til dødsfall kardiovaskulære sykdommer. Flere og flere mennesker har høy risiko for hjertesykdom.

Forhindre veksten av hjertesykdommer ved å bruke tidlig påvisning av årsakene til sykdommen.

Moderne medisiner har et helt arsenal av metoder for å undersøke hjertet og blodkarene, slik at de kan gjennomføre en undersøkelse på et hvilket som helst stadium av sykdommen og individuelle egenskaper hos en person.

Koronar angiografi av hjertet eller angiografi er en røntgenmetode som etablerer patenen av hjertets hjertekaronier.

Verdien av diagnosen består i å se problemet fra innsiden: objektivt vurdere tilstanden til det indre laget av blodkar og identifisere fødselsfeil.

Kjernen i prosedyren er at kardiografi av hjerteskjærene utføres med en kontrastmiddel som fyller karene, og projiserer hva som skjer på angiografens skjerm.

Koronarbeholdere er tynne arterier, som sikrer strømmen av blod og oksygen til myokardiet. Dette er den eneste kilden til tilførsel av hjertemuskelen, den er svært sårbar og utsatt for skade. Aterosklerose, myokardinfarkt, iskemi - en konsekvens av innsnevring av lumen, blokkering av koronarbeinene.

Koronar angiografi av hjertet vil tillate:

 • vurdere tilstanden til koronarfartøyene;
 • identifisere kilden til spasme eller okklusjon (blokkering);
 • diagnostisere abnormiteter i strukturen av arteriene;
 • å studere tilstanden av sikkerheten (lateral og bypass) blodstrøm.

Bare en kardiolog kan sende en pasient til en koronar undersøkelse av pasientens hjerte.

Indikasjon for den planlagte studien av koronarbeholdere kan være en avklaring av diagnosen iskemi, angina pectoris og andre hjertesykdommer eller bekreftelse på nylig funnet konklusjoner. Det er nødvendig å gjennomføre koronar angiografi før operativ behandling av hjertesvikt.

Kardiologer skiller følgende indikasjoner for koronarangiografi:

 • langvarig smerte i thoracic region, ledsaget av kortpustethet;
 • forverring av pasienten under intensiv behandling;
 • planlagt kirurgi for utskifting av hjerteventilen;
 • analyse av rangeringseffektivitet;
 • medfødte hjerteanomalier;
 • hjerte og karsykdommer;
 • ineffektiv behandling av iskemi;
 • komplikasjoner av hjerteinfarkt;
 • forskning av hjertepatologier av representanter for høyt ansvarlige yrker (kosmonauter, piloter, maskinist);
 • Kawasaki sykdom;
 • traumatiske skader på brystet.

Koronarangiografi tillater rettidig deteksjon av patologien til hjerteslagene, gjør det mulig å foreskrive riktig behandling, forhindrer utviklingen av hjertesykdommer.

Verdensmedisin har fire moderne metoder for å diagnostisere tilstanden av koronarfartøyer:

 1. Intravaskulær ultralyd (IVUS) - en invasiv metode for studier av blodårer, noe som tydeliggjør koronarkanalens posisjon. Den endovaskulære ultralydmetoden brukes sjelden.
 2. Intervensjonell selektiv koronarografi - Innføring av et kontrastmiddel gjennom kateteret. Prosedyren er fastsatt på et angiogram, det er representert i flere fremskrivninger. Denne teknikken er farlige komplikasjoner av aortaens aeurisme, en trombusbrudd, et hjerteinfarkt. Strengt vist sengestil i 12 timer etter diagnose.
 3. CT-koronarografi - Den mest populære og klinisk relevante studien. Det utføres på en datortomografi med EKG-synkronisering, som rekonstruerer de mottatte bildene inn i den diastoliske fasen av hjertesyklusen, når kranspulsårene ikke beveger seg. Det utføres på en poliklinisk basis og krever ikke sykehusinnleggelse av pasienten.
 4. Magnetisk resonanskoronarografi - En sjelden prosedyre, som vanligvis utføres med sikte på vitenskapelig forskning. En teknisk komplisert metode som ikke gir nok tilleggsinformasjon til å vurdere patologi av kranspulsårene.

Koronar angiografi av hjertets kar - hva er det og hvordan å forberede seg

Koronarangiografi av hjertets kar er en alvorlig diagnose som krever forberedende forberedelse. Ofte utføres på planlagt basis, mindre ofte utført for nødindikasjoner.

Forberedelse av prosedyren for koronarangiografi krever at pasienten utfører en rekke aktiviteter:

 • en generell blodprøve med en obligatorisk leukocytformel og blodplate-teller;
 • biokjemisk blodprøve;
 • etablering av blodgruppen og Rh-faktor;
 • koagulasjon;
 • Analyser som utelukker hepatitt C og B, HIV-infeksjon;
 • røntgen;
 • elektrokardiogram i 12 ledninger;
 • veloergometry;
 • ultralyd undersøkelse av hjertet;
 • Stress echography;
 • scintigrafi av myokardiet i en tilstand av hvile og dynamikk.

Pasienten anbefales å gjennomgå et antiinflammatorisk terapi for å ekskludere katarrale og virussykdommer for å stabilisere eksisterende kroniske patologier.

Dagen før koronarangiografien i hjerteskjærne er det bedre å avstå fra mat og å depilere området av punkteringen.

Vi fant ut hva hjertets hjerte-angiografi er. La oss nå snakke om hvordan det gjennomføres. Det finnes flere metoder.

Den første er selektiv. Pasienten er innlagt på sykehus (vanligvis per dag). Legen vurderer pasientens nåværende tilstand, advarer om mulige farer og konsekvenser. I fravær av kontraindikasjoner sendes til operasjonen. Angiografi er smertefri, pasienten er bevisst og kommuniserer med legen.

Selektiv koronarangiografi av hjerteskarene inkluderer følgende stadier:

 1. Novokain eller lidokain anestesi.
 2. Gjennomføring av et kateter gjennom lårets arterie og øvre del av aorta til koronarbeinens munn (muligens gjennom underarmen i underarmen).
 3. Innføring av radiopaque forberedelse.
 4. Å fikse prosessen med et angiogram, se hva som skjer på skjermen og ta opp resultatene. Arteriene er skutt i flere fremspring og forskjellige fly.

CT-koronarangiografi krever ikke forberedende prosedyrer.

Følg bare visse anbefalinger:

 • Ikke bruk stoffer og produkter som fremmer økningen i hjertefrekvensen.
 • gi opp røyking og alkohol;
 • på dagen for en diett
 • ikke spis.

CT - angiografi utføres i flere stadier.

Den første - studien av koronar kalsium (CaScore) - den første fasen, avslørende tilstedeværelsen av aterosklerose i koronarbeinene. Utført uten innføring av et spesielt stoff, er å beregne mengden kalsium i kranspulsårene. Bestemmer behovet for CT-skanning.

Den andre CT-angiografien tilbys liggende på ryggen med armene hevet bak hodet.

Den totale tiden for prosedyren varer fra 40 til 60 minutter og inkluderer følgende trinn:

 • tar Isoket eller Nitroglycerin;
 • innføring av en radio-kontrast jodholdig substans ved hjelp av en automatisk perfusor og saltoppløsning;
 • skanning av avdelingene i kranspulsårene ved tomografien, pasientens overholdelse av pusteforsinkelsen;
 • skaffe bilder i aksialplanet.

Under økten er pasienten i konstant kommunikasjon med legen, og mottar klare instruksjoner og forklaringer. Ti minutter etter CT-angiografi, vil pasienten kunne komme tilbake til sin vanlige livsstil. Siden resultatene krever detaljert tolkning, mottar pasienten dem neste dag.

Koronar angiografi av hjertets kar og kontraindikasjoner til sin adferd

Koronar angiografi - en medisinsk prosedyre, som omfatter ikke bare diagnose, men også behandling av de nærmere, og det er ikke bare individuelle indikasjoner, men også kontraindikasjoner, koronar angiografi årene i hjertet er ikke noe unntak.

Som sådan er det ingen absolutte kontraindikasjoner for å gjennomføre en slik studie.

Samtidig er det en liste over spesielle, ganske betydelige begrensninger som kan påvirke avskaffelsen av koronarangiografi.

Disse inkluderer:

 • forekomsten av en allergisk reaksjon på en spesiell substans som administreres til pasienten før starten av undersøkelsen;
 • Nyresykdom eller hjertesvikt - På grunn av stoffbehandling er pasientens generelle tilstand stabilisert, derfor blir forskningen mulig.
 • Tilstedeværelsen av forandringer assosiert med koagulerbarhet av blodceller eller såkalt anemi - studien kan utføres bare etter omhyggelig forberedelse av pasienten;
 • nivået av sukker i blodet, som overstiger normen;
 • Tilstedeværelsen av ulike typer smittsomme sykdommer;
 • betennelse i hjertets indre skall
 • periode med akutt stadium av magesår
 • Tilstedeværelse av vedvarende arteriell trykk, ikke gi til medisinsk behandling.

Før utførelse av angiografi av hjerte, gir spesialisten pasienten retningen av passasjen av undersøkelsen, som inkluderer, elektrokardiografi, ekkokardiografi, blod-analyse for å bestemme den gruppe hørings en rekke spesialister, for å testene detektere eventuelle virus.

Ikke glem at pasienten skal informere den behandlende legen om alle eksisterende sykdommer, samt mulige allergiske reaksjoner.

Direkte forberedelse til angiografi av hjertekarene utføres i flere stadier:

 • siden diagnosen utføres på tom mage, bør pasienten slutte å ta mat fra kvelden;
 • Stedet for forskning er nødvendigvis barbert;
 • En spesiell metode for bruk av terapeutiske legemidler utvikles ikke bare utelukkende før prosedyren, men også på forhånd.

For koronar angiografi utføres en analyse for å bestemme venøs tilgang til hjerteområdet for å sikre tilstrekkelig bevegelse og videre innføring av stoffet i kranspulsårene. Dette er gjort for å oppnå de mest nøyaktige og sanne resultatene av riktig kvalitet. Legen vurderer også den generelle tilstanden til pasienten for å etablere muligheten for kontakt med en spesialist under prosedyren.

Utvilsomt er det tilfeller der det kreves en nødsituasjon eller planlagt angiografi av hjertesykene.

Kardiovaskulær angiografi anbefales til personer i løpet av øyeblikkelig forverring av helsen etter endovaskulær kirurgi. Hovedtegnene i dette tilfellet inkluderer negative endringer i parametrene for elektrokardiogrammet, forverring av den generelle tilstanden, samt en signifikant økning i nivået av enzymer i blodet.

Dette skjemaet finner sted hos personer som er på behandling i løpet av en periode med abrupt endring, nemlig en økning i intensiteten av angina pectorisangrep.

Koronar undersøkelse av hjertets blodkar - fortolkning av resultatene

Koronarårene i hjertet undersøkelsen ikke varer lenge, og etter inngrepet anbefales sparsom diett som gir restriksjoner på bøyd lemmer, brukt under kirurgisk behandling for å hindre ytterligere åpning av blødning i punktering. For å forhindre forekomsten av ulike lidelser i nyrene, anbefales pasienten å drikke så mye som mulig.

Det er tilfeller hvor stikkstedet blir skarpe smerte natur, ga signifikant svelling med en utpreget knuse kan forårsake følelser av svakhet, senke blodtrykket eller dyspné. I dette tilfellet bør legen informeres umiddelbart.

Det kan være en viss risiko for komplikasjoner fra en slik prosedyre som koronar hjertekar.

Ofte oppstått av dem:

 • utseendet av blod på stedet der punkteringen ble utført;
 • arytmi;
 • forekomst av allergi;
 • alvorlig eksfoliering av intima av arterien;
 • utvikling av hjerteinfarkt.

Grundig undersøkelse av flere spesialister samtidig gjør det mulig å redusere risikoen for videre utvikling av denne typen plager.

Når det gjelder resultatene av CAG i kardiologi, representerer de en kombinasjon av mange konklusjoner om den generelle tilstanden til karene i hjerteområdet, inkludert nivået av deres innsnevring, samt tilstrekkelig blodtilførsel til myokardiet.

Når innsnevring av lumen er avslørt, forårsaker opptil halvparten ikke endringer som medfører alvorlige konsekvenser. Hvis imidlertid koronarundersøkelsen av hjerteskjærene viste et overskudd av de nødvendige parametrene, indikerer dette et signifikant brudd. Å gjenopprette behovet for kirurgisk behandling.

De oppnådde bildene gjør det mulig å bestemme typene av stenose:

 • lokal - dekke et relativt lite område av fartøyet;
 • diffus - referer til et ganske stort område.

Inndelingen av stenose er også underforstått av veggene:

 • glatt og glatt
 • underkutt og ujevnt.

Komplisert form er ganske vanlig og oppstår på grunn av sårdannelse av aterosklerotisk plakk.

Som et resultat av en koronar undersøkelse av blodkarene, kan en fullstendig blokkering av lumen i hjertekarene detekteres. I dette tilfellet er området av myokardiet underlagt restriksjon av oksygen og mange næringsstoffer.

Koronar hjertebeholdere bidrar også til å bestemme alvorlighetsgraden og utbredelsen av aterosklerose. For å gjøre dette er det tilstrekkelig å vurdere tilstedeværelsen av stenoser og aterosklerotiske plakk i hovedarteriene i hjerteområdet.

Til slutt bør en, to eller tre fartøyslesjoner av systemet angis. Vi merker også at denne prosedyren er ganske dyr.

Koronar hjerte

Metoden, kjent i medisin som koronar angiografi, er utformet for å pålidelig diagnostisere prosessene som forekommer i koronararterien. Leger er interessert i graden og stedet for innsnevring av dette fartøyet, i tillegg til arten av lesjonen. Denne metoden er mest effektiv i studien av iskemisk hjertesykdom (IHD).

Metoden gjør det mulig å ta en endelig avgjørelse når det gjelder kirurgi - koronar bypass kirurgi eller ballong angioplastikk. Koronar angiografi utføres i en nødssituasjon eller en planlagt måte - det avhenger av pasientens tilstand.

Essensen av metoden

Metoden er basert på invasiv instrumental forskning, relatert til radiopaque teknikker. I hulrommet av fartøyet introduseres en spesiell substans, fullstendig fyller lumen og lar seg se strukturen av arterien på røntgenstrålen. Om indikasjonene på denne diagnostiske prosedyren, snakker vi senere. For å ta en beslutning om koronar angiografi bør legen analysere:

 • Rh-faktor;
 • en generell blodprøve;
 • virale tester for hepatitt C og B;
 • blodgruppe;
 • bryst røntgen;
 • RW;
 • MO;
 • ekkokardiografi;
 • EKG (12 ledere).

Ytterligere studier utføres om nødvendig. Pasientens tilstand er spesifisert og diskutert ved den medisinske konsultasjonen (ofte involvert i en rekke spesialister), og pasienten forklarer metodens natur og de sannsynlige konsekvensene.

Prinsippet om koronarangiografi reduserer til bruk av et diagnostisk kateter, som er matet til en av arteriene som matker hjertet til pasienten som undersøkes. Gjennom kateterets lumen, injiseres et kontrastmiddel i karet, som har som oppgave å tynne hjerteslageren. Deretter tas et bilde.

Dette lar deg vurdere graden av hjertefunksjon og identifisere den påståtte skade på blodårene.

Hvorfor gjør dette?

Koronararterier leverer oksygen direkte til hjertemuskelen, slik at deres innsnevring eller blokkering kan føre til uønskede konsekvenser. Utilstrekkelig blodtilførsel til hjertet - årsaken til iskemi, og på lang sikt - myokardinfarkt.

Årsakene til nederlaget i arterien kan være flere:

 • aterosklerotiske plaketter;
 • krampe;
 • medfødte anomalier.

Hvordan å forberede

Smykker og dekorasjoner er best igjen hjemme. Omtrent 10 dager før teststart, bør du slutte å bruke medisiner som er ansvarlige for fortynning av blod (aspirin, warfarin). Bruk av medisiner før koronarprosedyren bør diskuteres med legen. Diabetikere rådfører seg med en endokrinolog, fordi det ikke er tilrådelig å ta passende medisiner.

Informer legen din om forekomsten av en (mulig) allergi mot følgende stoffer:

 • radiokontrastpreparater;
 • jod;
 • procaine;
 • alkohol;
 • antibiotika;
 • gummiprodukter (hansker).

Du kan ta med deg et standard sett med ting - tøfler, tannbørste, lim, et håndkle, såpe. Prosedyren tar ikke mye tid, men sykehusopphold kan vare opptil 2-3 dager. På kvelden for koronar angiografi, blir tarmens tarm forberedt av enema. Selvfølgelig trenger du ikke å ta mat og væsker om morgenen.

Hvordan undersøke fartøyene, notat.

Undersøkelsesområdet er forsiktig barbert, og legene gjør en punktering av arterien. Ofte er dette armhulen eller inngrepssonen.

I nærvær av alvorlige patologier er det nødvendig med en ytterligere undersøkelse - uten det er ikke koronar angiografi av hjertets karer gjort. Komplikasjoner kan forårsake nyrepatologi, nemlig filtreringsdysfunksjon. Dette forklares av det faktum at kontraststoffet slippes ut gjennom urinsystemet.

Utvikling av prosedyren

Røntgen-endovaskulær kirurgisk rom - Det er der pasienten blir levert til hvem koronarografisk undersøkelse er vist. Pasienten er bevisst gjennom hele prosedyren, selve prosessen anses å være et mindre traumer. Først er lokalbedøvelse gjort. Et kateter gjennom lårbenet penetrerer inn i øvre del av aorta og videre inn i koronar lumen. For å redusere observasjonstiden, er det mulig å trenge inn i underarmen.

Den andre fasen av koronar angiografi - injeksjon av kontrastmedium. Blodstrømmen bærer stoffet gjennom fartøyene - hele prosessen er løst ved hjelp av en angiograf, en spesiell opptaksenhet. Resultatet sendes til skjermen, og sendes deretter til den digitale datalager. Også resultatet er demonstrert til pasienten, det som skjer på skjermen forklares.

I bilder (eller en dataskjerm) vises kontrastmiddelet i form av skygger som formidler kantlinjene av arterielle lumen. Innsnevring av blodårer er merkbar på en gang - blodet flyter ikke der, fremhevet av en kontrastmiddel. Slike blokkeringer kalles "okklusjoner". Deteksjon av okklusjon er en anledning til umiddelbar kirurgisk inngrep.

Hvis en pasient har et ønske, kan leger implantere stenter (vaskulær endoprosteser) parallelt. Etter avslutning av prosesskomplekset gir legen følgende informasjon:

 • grad av arterie skade;
 • Koronarangiografi av de berørte hjertekarene (innspilling på en elektronisk bærer);
 • anbefaling om behandlingstaktikk.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Hvis prosedyren var rent instrumental, ville det ikke være noen problemer i det hele tatt, men en kontrastfluid injiseres i arterien. Derfor, sammen med indikasjonene er det også kontraindikasjoner, hvorav legene varsler pasienten alltid.

La oss starte med vitnesbyrdet. Hjertekirurgi foreskrives av hjertekirurg i følgende tilfeller:

 • Risikogruppe. Prosedyren er indikert for pasienten dersom legen henviste til risikogruppen, basert på instrumentelle og kliniske studier.
 • Angina pectoris. En pasient som har en historie med et tidligere hjerteinfarkt, må gjennomgå en koronar diagnose.
 • Ineffektiv medisinsk behandling av iskemisk hjertesykdom.
 • Ustabil angina. En slik diagnose sørger for medisinering, hvis det ikke gir et forutsigbart resultat, foreskrives koronar angiografi.
 • Nøyaktig diagnose. En rekke alvorlige patologier krever instrumentell diagnostisk bekreftelse. Dette inkluderer patologier av aorta og hjertevalv, samt koronar sykdom.
 • Nederlag av blodårer. Ofte kreves en operasjon utført av en kirurg på et åpent hjerte her. Pasienter, hvis alder overstiger baren på 35 år, trenger spesiell oppmerksomhet. Diagnose er også nødvendig før protese hjerteventiler.
 • Ventrikulære arytmier.
 • Et hjerteinfarkt.
 • Kardiopulmonal gjenopplivning.

Hvem er kontraindisert i koronar angiografi

Studien anses som relativt trygg - det er ingen absolutte kontraindikasjoner. Samtidig er det flere årsaker til at koronar angiografi av skadede hjertebeholdere kan overføres og til og med kanselleres.

Dette er årsakene til:

 • en allergisk reaksjon på et kontrastmiddel implantert i arterien;
 • diabetes mellitus;
 • hjerte- eller nyresvikt (kontraindikasjon betraktes som relativ - etter en intensiv legemiddelbehandling er pasientens tilstand normalisert);
 • problemer med blodpropp, anemi (ekstra medisinering er nødvendig);
 • akutt smittsom sykdom;
 • magesår (stadium av eksacerbasjon);
 • endokarditt;
 • arteriell hypertensjon, ikke egnet til medisinering.

Potensielle farer

Utfallet av prosedyren er overveldende positiv. Legene er imidlertid alltid klar til å hjelpe i tilfelle plutselige komplikasjoner - opp til kirurgisk inngrep. Koronarografi kan føre til følgende komplikasjoner:

 • svikt i hjertefrekvensen;
 • blødning i punkteringsområdet;
 • koronararterie trombose;
 • en allergisk reaksjon;
 • Projeksjoner på diagnosetidspunktet.

Tolkning av mottatt informasjon bør være ideell - menneskelig liv er avhengig av det. Full koronar angiografi består av:

 • høyre fremspring (fremre skrå);
 • angiokinografier av venstre ventrikel;
 • ventrikulogrammer (skrå venstre fremspring).

Av og til diagnostiske prosess fører til dannelse av bloduttredelser og blodpropper i nærheten av punkteringen såret kan bli betent (konsekvens trengte inn infeksjon).

Det er også tilfeller av arteriell perforering (fartøyet er revet eller et hull dannes i det). Heldigvis lider sannsynligheten for en ekstremt lav - en pasient fra 100 000 undersøkte.

Mulige komplikasjoner

Noen risikoer for komplikasjoner (men skarpe) eksisterer alltid. La oss liste de vanligste problemene som påvirker enkelte pasienter:

 • alle slags arytmier;
 • blødning (vi har allerede bemerket at de forekommer i punkteringssteder);
 • eksfoliering av intima av arterien (akutt stadium);
 • en allergisk reaksjon;
 • hjerteinfarkt.

Minimering av risikoen kan bare være gjennomveide medisinske beslutninger. Legen samler en anamnese, undersøker pasienten og beregner sannsynligheten for komplikasjoner.

Vi anbefaler at du leser materiale for å sjekke blodkarene til en person.

Koronasjon av hjertets kar

Nå er nettverket av kardiologiske sentre aktivt ekspanderende. Målet med denne prosessen er å bringe planlagt og presserende hjelp til pasienter så mye som mulig. Spesielt gjelder dette operasjonen av bypass og stenting av skadede fartøy. Dette reduserer igjen sannsynligheten for å utvikle et hjerteinfarkt og påfølgende endringer i den irreversible naturen.

Viktigheten av diagnostiske aktiviteter

Muligheten for behandling av kardiovaskulære patologier som i dag i besittelse av spesialister som krever presis drift og bruk av eksisterende støtte tjenester. Før intervensjonen må legen ha viss informasjon. Spesielt må spesialisten vet omfanget av aterosklerotiske lesjoner og innsnevring av blodårer, samt hva som er til stede om de koagulere av den størrelsen og hvor det er, hvor avansert er systemet backup blodtilførsel. Svar på alle disse spørsmålene kan fås ved å gjennomføre en omfattende undersøkelse. En slik studie i dag er koronar angiografi av hjertekarene. Deretter vurderer hva denne undersøkelsen representerer. Artikkelen vil fortelle deg om hvem koronografi av hjerteskarene anbefales først og fremst. Hvordan, kostnaden, komplikasjonene - alt dette vil også bli diskutert nedenfor.

Generell informasjon

Hva er hjerteinfarkt i hjertet? Hvordan blir undersøkelsen gjort? Disse spørsmålene bekymrer mange pasienter. Koronarangiografi av hjertekarene er en metode for å studere arteriene, som er basert på bruk av røntgenstråler. Et annet navn for denne undersøkelsen er angiografi. Denne metoden brukes til å diagnostisere ulike patologier i kardiovaskulærsystemet. Kvaliteten på ytelsen påvirker direkte korrektheten av etterfølgende behandling. Siden koronarangiografien til hjerteskjærene utføres under ubehagelige forhold, er det nødvendig å forhåndsregistrere. Spesielt utstyr brukes til å utføre undersøkelsen. Legene som gjennomfører undersøkelsen har riktig opplæring. Koronarangiografi av hjertesykdommene brukes som en obligatorisk stadium av diagnose i medisinske sentre etter å ha besøkt en hjertekirurg.

Foreløpig eksamen

For å konsultere hjertekirurg, må du passere noen tester. Spesielt er det nødvendig:

 • UAC med formel og blodplater.
 • Biokjemiske indikatorer på tilstanden til hjertemuskelen.
 • Blodpropp
 • Lipidogram. Det er nødvendig å bekrefte den forhåndsbestemte graden av aterosklerotisk prosess. I dette tilfellet utføres en undersøkelse av lipoproteiner med lav og høy tetthet, totalt kolesterol.
 • Sukker i urin og blod.
 • Elektrolyttbalanse.
 • I noen laboratorier beregnes graden av mulige komplikasjoner av aterosklerose.
 • Forskning på lever og nyreaktivitet.
 • Andre analyser som utelukker kroniske infeksiøse patologier og AIDS.

Følgende maskinvareforskning er også nødvendig:

 • fluorography. Denne studien tillater ikke bare å vurdere tilstanden av lungevev, men også å bestemme konturene og dimensjonene til hjertet.
 • EKG. Elektrokardiografi i dynamikk gir bekreftelse på behovet for konsultasjon, en konklusjon om rytmen av sammentrekninger, tilstanden av muskelfibre, tilstedeværelsen av overbelastning i ulike avdelinger, cicatricial endringer etter et hjerteinfarkt. I tillegg gjør EKG det mulig å oppdage vedvarende iskemi med en antatt ugunstig prognose.
 • Ultralyd av hjertet. Ultralyd indikerer bildet og visuelt aktiviteten til visse hjerte deler, driften av ventilsystemet mellom ventrikkene og atria, store fartøy. Med hjelp av ultralyd avslørte hypertrofi (fortykkelse i veggen) muskler i orgelet.

Alle de ovennevnte studiene kan redusere ventetiden for resultater etter å ha konsultert et spesialisert hjertesenter.

Koronar angiografi av hjertet: beskrivelse av prosedyren, indikasjoner

Denne metoden for forskning er nødvendig i tilfelle hvis pasienten velger et alternativ for kirurgisk inngrep, hvis mål er å lette pasientens tilstand. En undersøkelse anbefales for de som planlegger å gjøre stenting eller omgå kirurgi. Koronarangiografi gjør at legene kan bestemme hvilken operasjon som er nødvendig.

Hva er en undersøkelse?

Koronarangiografi av hjerteskjærene, hvis pris varierer i Russland, utføres ikke bare i spesialiserte sentre. I store byer kan studien få tilgang til flere tverrfaglige klinikker. Undersøkelsen er som regel planlagt. For det første utføres en punktering. Vanligvis er nettstedet lårarterien i lyskeområdet. Gjennom henne er et plastkateter implantert i hjertet. Et kontrastmedium injiseres i røret. På grunn av sin tilstedeværelse ser en spesialist på en angiograf som overfører et bilde til skjermen, hva som skjer i pasienten i koronarbeinene. I løpet av studien vurderer legen forholdets tilstand, bestemmer stedene for sammenbrudd. Koronar angiografi av hjertets kar gir deg mulighet til å studere alle nettstedene nøye. Konklusjonene fra resultatene av studien er avhengig av ekspertens erfaring og kvalifikasjoner. Resultatet er ikke bare effektiviteten av behandlingen, men også pasientens liv, avhengig av hvor godt studien utføres.

Eksamenskurs

Under prosedyren brukes lokalbedøvelse. Lårbenet eller ulnararterien er gjennomboret med en tykk nål. Det beste stedet er valgt av en spesialist. Vanligvis går studien uten å bruke generell anestesi. Koronarangiografi av hjertesykdommene (vurderinger av de fleste pasienter bekrefter denne informasjonen) - en generelt smertefri undersøkelsesmetode. Noen pasienter bemerket bare ubehagelige opplevelser i området med nålinnsetting. Et tynt og langt kateter blir avansert gjennom lumen. Det blir brakt så nært som mulig til hjertets kar. Bak kateterets bevegelse observeres en spesialist på skjermen på skjermen. Etter at røret er etablert på det nødvendige sted, begynner kontrastmediet å bli introdusert. I henhold til spesifikasjonene fra spesialisten tas bilder i ulike fremskrivninger. Etter fjerning av kateteret, er injeksjonsstedet lukket med suturer eller med en spesiell bandasje.

Utnevnelser etter studien

Pasienten anbefales sengestøt, og får også råd til å begrense lembevegelsen, som ble brukt som inngang til arterien. I flere dager etter studien blir en rikelig drikk og et lett diett foreskrevet, noe som fremmer utskillelsen av kontrastmiddel av nyrene. Ifølge mange vurderinger, gjenopprettes pasientene raskt nok etter at koronarangiografien til hjertekarrene ble utført. Konsekvensene kan være hvis blødningen i punkteringsstedet ikke stoppet. I dette tilfellet er utviklingen av hevelse notert, en blåmerke dannes; pasienter klager over svimmelhet, svakhet. En slik tilstand bør rapporteres umiddelbart til legen.

Aktiviteter på dagen før studien

Forberedelse for koronarangiografi av hjertekarene utføres i samsvar med visse regler. På grunn av at det utføres på et sykehus, må pasienten følge alle anbefalingene fra spesialisten. Legen bestemmer hvilke som kan fortsette å ta stoffene, og hvilke som må avbrytes. Før koronar angiografi utføres, er det nødvendig:

 • Nekter å spise om kvelden, ikke spis på dagen for undersøkelsen. Dette vil forhindre kvalme og oppkast i prosessen.
 • Tøm blæren umiddelbart før prosedyren.
 • Fjern briller, kjeder, ringer, øredobber. I noen tilfeller kan en spesialist be om å fjerne linser fra øynene.

Legen skal være oppmerksom på alle medikamenter tatt, forekomsten av allergi eller intoleranse av noen stoffer.

Hvem er ikke anbefalt til eksamen?

Pasienter som noen gang har hatt en allergi mot et kontrastmiddel, er ikke tildelt koronarangiografi av hjertekarrene. Komplikasjoner i dette tilfellet kan være ganske alvorlige, opp til anafylaktisk sjokk. Det anbefales ikke å utføre testen med en økning i temperatur, anemi av uttalt natur (anemi) eller utilstrekkelig koagulerbarhet av blodet. Kontraindikasjoner for koronarangiografi inkluderer redusert kaliumkonsentrasjon, diabetes mellitus, lever-, lung- og nyrepatologi, overvekt og eldre alder.

Tilleggsinformasjon

Før undersøkelsen får pasienten anestesi og andre medisiner. Pasienten er barbert av håret på armen eller i lyskeområdet (avhengig av området for kateterinnføringen). Et lite snitt gjøres på det valgte stedet. Det blir satt inn i røret, gjennom hvilket kateteret vil bevege seg fremover. Spesialisten må gjøre alt forsiktig slik at bevegelsen av elementene ikke gir smerte. Elektroder vil bli festet på pasientens bryst. De er nødvendige for kontroll av hjerteaktivitet. Ifølge vitnesbyrd fra de som forlot tilbakemelding om denne prosedyren, forblir pasienten ikke i en drøm under forskningen. Legen snakker med pasienten, er interessert i hans tilstand. På et tidspunkt kan legen be deg om å endre posisjonen til hendene, ta et dypt pust eller hold pusten. Under undersøkelsen måles blodtrykk og puls. Vanligvis går prosedyren omtrent en time, men under visse omstendigheter kan det vare lenger. Innen få timer etter det er pasienten ikke lov til å stå opp. Dette er nødvendig for å forhindre blødning. Samme dag kan pasienten reise hjem. I noen tilfeller anbefales han å holde seg i klinikken. Etter personens tilstand vil ekspertene avgjøre når det er mulig å gå tilbake til det vanlige livet: ta en dusj, ta de foreskrevne medisinene igjen, og så videre. I noen dager etter undersøkelsen anbefales det ikke fysiske aktiviteter.

Hva kan være etter eksamen?

Ifølge vurderinger av prosedyren til leger, er komplikasjoner etter koronar angiografi observert hos ca 2% av pasientene. En enkel bivirkning kan betraktes som kløe, utslett på huden, hevelse i tungen og en del av ansiktet. Alt dette er en allergisk reaksjon på kontrastmiddelet. Svært sjelden er det et sjokk. Det er lokale komplikasjoner, manifestert i form av trombose, hematom, skade på fartøyet. Alt dette elimineres under stasjonære forhold. Blant de alvorlige konsekvensene er det verdt å nevne et slag eller et hjerteinfarkt. Imidlertid assosierer spesialister som regel ikke utviklingen av en akutt tilstand direkte med utførelsen av studien i nærvær av arteriell stenose og en atherosklerotisk prosess med uttalt karakter. Som praksis viser, er det dødelige utfallet registrert i ett tilfelle av tusen.

Hvor mye skal jeg betale for eksamen?

I Russland er en av de vanligste diagnostiske metodene som brukes i hjertepraksis regnet å være hjerte-angiografi av hjertekarene. Kostnaden for studien avhenger av mange faktorer. Betalingsbeløpet påvirker nivået på klinikken, kvalifikasjonen til den diagnostiske spesialisten, antall forbruksvarer, typen smertestillende medisiner, behovet for tilleggstjenester, lengden på oppholdet på sykehuset og så videre. For personer med en MHI-politikk er studien gratis. For andre mennesker er prisen i størrelsesorden 8 000-30 000 rubler.

Som konklusjon

Som spesialistene vitner, bør legen behandles med utseendet på de første tegnene på patologi. Det er rettidig besøk til legen kan ofte unngå alvorlig, og i noen tilfeller irreversible konsekvenser. Det bør tas i betraktning at studien ikke kan kalles helt trygt. I denne forbindelse, for å redusere risikoen for at pasienter trenger å lytte til anbefalingene fra leger.

Hva er koronarografi?

Koronar angiografi, koronar angiografi, er en invasiv metode for instrumentell medisinsk forskning som lar deg bestemme hvor passiv koronarkarene er.

Dette er den radiopaque metoden, dvs. ved å utføre det spesielle stoffet som fyller et lumen av et fartøy, brukes og tillater å vise det på et røntgenfotografi.

Bruken av denne metoden ble startet relativt nylig - på 60-tallet av XX-tallet. I kliniske studier og i erfaring med millioner av vanlige pasienter har imidlertid den høye diagnostiske verdien av denne studien blitt demonstrert.

Hvorfor er det nødvendig å undersøke tilstanden til koronarbeinene?

Koronar fartøy er fartøy som leverer blod, og dermed med oksygen, selve hjertemuskelen.

Innsnevringen av lumen av disse karene, fra okklusjon (okklusjon) fører til utilstrekkelig blodtilførsel til hjertemuskelen og dets iskemi. Disse prosessene ligger til grund for patogenesen av koronar hjertesykdom og hjerteinfarkt.

Årsakene til innsnevringen av lumen i koronarbeinene kan være deres spasmer, tilstedeværelsen av aterosklerotiske plakk, medfødte misdannelser av utviklingen av karene (sjeldnere).

Hvem er vist koronarografi?

Det finnes en rekke tydelige artikulerte indikasjoner på grunnlag av hvilken legen din må avgjøre hvorvidt å foreskrive koronar angiografi.

Indikasjoner for utnevnelse av koronarangiografi

Oppdrag av pasienten til høyrisikogruppen av komplikasjoner (i henhold til den kliniske undersøkelsen og resultatene av andre instrumentelle, ikke-invasive metoder)

 • Fravær av effekten av medisinering for koronar hjertesykdom
 • Pasienten har ustabil angina i tilfelle at stoffbehandling ikke klarte å gi det riktige resultatet. Denne indikasjonen gjelder for pasienter som har gjennomgått hjerteinfarkt tidligere, dersom det ble ledsaget av komplikasjoner som lungeødem, hypotensjon, venstre ventrikulær dysfunksjon
 • Tilstedeværelsen av angina pectoris hos en pasient med en historie med en tidligere historie med hjertesvikt
 • Vanskeligheter ved å bestemme risikoen for komplikasjoner med ikke-invasive diagnostiske teknikker
 • Diagnostisk undersøkelse før kirurgi på åpent hjerte hos en pasient eldre enn 35 år. For eksempel er det faktisk på tvers av kirurgisk inngrep angående behandling av patologien til ventilerte hjerteventiler, deres proteser, etc.
 • Hvordan utføres koronarografi?

  Gjennomføring av koronar angiografi er ikke en enkel prosess og innebærer en rekke forberedende stadier.

  Koronarografi kan utføres snarest eller planlagt, avhengig av den kliniske situasjonen og pasientens tilstand.

  På forberedelsesstadiet må pasienten testes for hepatitt C, B, HIV-test, 12-ledig EKG, RW-studie, generell blodprøve, bestemme blodtype og Rh-faktor.

  Etter en grunnleggende undersøkelse av en kardiolog som bestemmer seg for utnevnelsen av en koronar angiografiprosedyre, vil pasienten gjennomgå en grundig undersøkelse med leger av andre spesialiteter for å utelukke sammenhengende sykdommer eller avklare arten av deres kurs.

  En slik omfattende undersøkelse er nødvendig, da den tillater å kompilere et komplett bilde av pasientens helse og forutsi mulige komplikasjoner under koronar angiografi.

  Prosedyre for koronarangiografi

  Teknisk sett utføres koronarangiografi som følger. Pasienten er lagt på sofaen. Utfør lokalbedøvelse for å minimere smerte under prosedyren. Pasienten forblir bevisst.

  Neste - gjør en punktering i øvre del av låret. I noen tilfeller en punktering på underarmen.

  Gjennom dette hullet utføres en spesiell kateter (derfor refererer denne studien til invasive teknikker).

  Legen korrigerer bevegelsen av kateteret og oppnår så forsiktig hjertets kar. Videre inn i lumen av koronarbeholdere gjennom kateteret innføres en røntgenkontrast substans.

  Ved hjelp av en spesiell enhet - en angiograf - blir bevegelsen av det røntgenkontraherende stoffet med blodstrøm gjennom koronarbeinene registrert. Bildet vises på en spesiell skjerm, og lagres også på et digitalt medium.

  Kontraststoff er vist på bildene i form av skygger, og overfører nøyaktig formen på blodkarets lumen og tillater å bestemme tilstedeværelsen i dem av steder med innsnevring eller områder der blod ikke kommer inn i det hele tatt.

  Obstruksjon av fartøyets lumen ble kalt "okklusjon". Påvisning av en slik blokkering er en direkte indikasjon for umiddelbar hurtig eller minimal invasiv behandling av kranspulsårene.

  Som regel utføres stenting av koronarfartøyene eller deres ballongdynatasjon på steder med innsnevring i dette tilfelle. Disse prosedyrene kan utføres samtidig med koronarangiografi (med enighet om dette øyeblikk med pasienten og i nærvær av relevante data oppnådd under studien)

  Til hvem er koronarografi kontraindisert?

  Som i en hvilken som helst medisinsk metode for diagnose eller behandling i tilfelle av koronarangiografi, er det både deres egne indikasjoner og kontraindikasjoner for sin adferd.

  Det er ingen absolutte kontraindikasjoner for denne studien. Imidlertid er det en rekke meget signifikante relative kontraindikasjoner, noe som kan føre til avskaffelse av koronarangiografi.

  Så kontraindikasjoner for koronar angiografi:

  • Pasienten har en allergi mot røntgenkontraststoffet administrert til pasienten i studien
  • Pasienten har nyre- eller hjertesvikt. Som allerede nevnt ovenfor er dette en relativ kontraindikasjon. Derfor er det etter medisineringstiden mulig å stabilisere pasientens tilstand og dermed gjøre det mulig å utføre koronar angiografi
  • Anemi, koagulering av pasientens blod - koronarangiografi i dette tilfellet kan også utføres etter passende forberedelse, stabilisering av pasientens tilstand og under "dekselet" av den aktuelle medisinterapien
  • Pasienten har diabetes mellitus
  • Pasienten har en akutt smittsom sykdom
  • Pasienten har endokarditt
  • Forverring av magesår
  • Pasienten har arteriell hypertensjon, noe som ikke gir seg til medisinsk korreksjon

  I hvilke tilfeller er det en nødsituasjon, og hvor - en planlagt koronarangiografi?

  Nødkoronarografi er indisert for pasienter med en kraftig forverring i tilstanden etter endovaskulær operasjon. Tegn på slik forverring kan være negative endringer på EKG, forringelse av pasientens velvære, økning i nivået av enzymer i blodet)

  Også en akutt koronar angiografi er vist til pasienter på sykehus med en plutselig økning i alvorlighetsgraden i løpet av IHD (en forverret intensitet angina angrep)

  Mulige komplikasjoner av koronar angiografi

  Det er fare for komplikasjoner etter denne prosedyren. De vanligste komplikasjonene av koronar angiografi er:

  • Blødning ved punkteringsstedet (på låret eller på underarmen)
  • Arrhythmier av forskjellige slag
  • Utvikling av en allergisk reaksjon på radioaktive stoffer
  • Akutt eksfoliering av intima av arterien
  • Utvikling av hjerteinfarkt

  En detaljert historie og detaljert undersøkelse av pasienten av sin behandlende lege og andre spesialister gjør det mulig å minimere risikoen for slike komplikasjoner.

  Og likevel, før prosedyren, skal pasienten nødvendigvis informeres om den eksisterende risikoen for mulige komplikasjoner og gi sin skriftlige avtale om gjennomføringen av denne studien.

  Hva er koronarografi?

  Røntgenkontrast testmetode, som i dag er den mest pålitelige metoden for å diagnostisere koronar hjertesykdom, gjør det mulig å fastslå karakteren, nivået og kranspulsårene spesielt nøyaktig. Denne metoden er en "platinestandard" i diagnosen koronar hjertesykdom og kan løse problemet med omfanget og preferansen for ytterligere terapeutiske prosedyrer som f.eks. stenting, PTCA og CABG.

  Indikasjoner for koronarangiografi

  Koronar angiografi av hjertet brukes kun etter en fullstendig undersøkelse av en syke person og etter avslørende følgende lidelser:

  • I akutte snitt i brystet og dyspné, tyder ofte på sterk vasodilasjon;
  • Når helbredelse ved hjelp av medisiner ikke gir den rette effekten, og tegn på sykdom er markant forsterket;
  • Hvis en høyt kvalifisert lege har alvorlige mistanke om medfødt hjertesykdom;
  • Alvorlige sykdommer i hjertekarene;
  • I tilfelle av komplisert hjerteoperasjon;
  • Med OCH (akutt hjertesvikt);
  • I alvorlig traumer sternum;
  • Før kirurgi, direkte relatert til høy sannsynlighet for alvorlige hjerteproblemer.

  Forbereder for en kompleks prosedyre

  Den komplekse prosessen med å forberede en syke for koronarangiografi inkluderer et helt kompleks av undersøkelser. En pasient får en henvisning til en biokjemisk og klinisk blodprøve og en urintest. En erfaren laboratorieassistent avslører Rh-faktor og blodgruppe av en syke person. I noen tilfeller undersøkes pasientens blod for tilstedeværelse av hepatitt og humant immundefektvirus.

  Før koronar angiografi bør følgende rom besøkes:

  1. elektrokardiogram;
  2. Ultralyd undersøkelse ved hjelp av en spesiell skanning;
  3. Radiografi av de indre organene i brystbenet;

  Før angiografi må pasienten følge en rekke strenge regler:

  • Du kan ikke spise og drikke noen timer før koronar angiografi;
  • Det er nødvendig å ta med medisinske institusjonen alle medisinene du drikker hele tiden.
  • Tidlig om morgenen på dagen for prosedyren før du tar medisiner, må du konsultere en erfaren lege.
  • Hvis du har en allergisk reaksjon, sørg for å fortelle legen din om det;
  • Før prosedyren må du gå på toalettet på en liten;
  • Du må ta av smykker og briller;
  • Hvis du ikke bruker briller og linser, må de også fjernes.

  Hvordan utføres koronar angiografi?

  Denne prosedyren er gitt ikke bare i elitesentre, men også på vanlige sykehus.

  Slik går prosedyren:

  1. Forsiktig punkterer lårets slagår i inngangssonen;
  2. Gjennom det blir et veldig tynt plastkateter innført i menneskets hjerte;
  3. En spesiell substans blir langsomt introdusert i tynnrøret - en kontrastvæske basert på jod;
  4. Dette stoffet gir legen en spesiell enhet som sender en klar skjerm, for å se hva som skjer i en sykes personers arterier og vener.

  I undersøkelsesprosessen vurderer legen tilstanden til arteriene og bestemmer unødvendig poengene for innsnevring av fartøyene. Koronarografi gir en utmerket mulighet til å nøye undersøke hvilket som helst område av blodkar og kunne gjøre de nødvendige konklusjonene. Og dette skyldes først og fremst ferdighetene til medisinsk personell. Til slutt, hvor riktig Eksperten vil utføre denne prosedyren, det positive resultatet av behandlingen avhenger.

  Mulige komplikasjoner etter prosedyren

  Alvorlige komplikasjoner etter koronar angiografi kan manifesteres som:

  1. Hjerteinfarkt;
  2. Rive av hjertet;
  3. Lukking av blodpropper som fører til blødning i hjernen;
  4. Ulike arterielle skader;
  5. Endre rytmen i hjertet;
  6. Sterke allergiske reaksjoner på medisiner som brukes under prosedyren;
  7. Ulike infeksjoner;
  8. Nyresvikt;
  9. Sterk eksponering for røntgenstråler;
  10. Rikelig blødning.

  Kontraindikasjoner til prosedyren

  Koronarografi av hjerteskjermer er forbudt for personer med disse sykdommene:

  • Med alvorlige plager i sirkulasjonssystemet;
  • Med en sykdom i genitourinary systemet;
  • Pasienter med tung blødning;
  • Pasienter med høy feber;
  • Med alvorlige lungesykdommer;
  • Folk med høye sukkernivåer;
  • Undersøkelse av pasienter med avansert alder utnevnes utelukkende av en erfaren ekspert.

  I det tjueførste århundre tok medisinen et skritt fremover, for bare noen år siden, vitenskap, var slik forskning ukjent, men i dag, takket være slike teknikker, ble tusenvis av liv reddet. I denne artikkelen beskrev vi på den mest detaljerte måten prosedyren, kalt "hjertets hjerte-angiografi", hva det er og hvilken metode sine leger utfører i klinikker og sykehus.

  Koronar angiografi av hjertets kar - hva er det og hvordan å forberede seg

  Koronarangiografi av hjertets kar er en alvorlig diagnose som krever forberedende forberedelse. Ofte utføres på planlagt basis, mindre ofte utført for nødindikasjoner.

  Forberedelse av prosedyren for koronarangiografi krever at pasienten utfører en rekke aktiviteter:

  • en generell blodprøve med en obligatorisk leukocytformel og blodplate-teller;
  • biokjemisk blodprøve;
  • etablering av blodgruppen og Rh-faktor;
  • koagulasjon;
  • Analyser som utelukker hepatitt C og B, HIV-infeksjon;
  • røntgen;
  • elektrokardiogram i 12 ledninger;
  • veloergometry;
  • ultralyd undersøkelse av hjertet;
  • Stress echography;
  • scintigrafi av myokardiet i en tilstand av hvile og dynamikk.

  Pasienten anbefales å gjennomgå et antiinflammatorisk terapi for å ekskludere katarrale og virussykdommer for å stabilisere eksisterende kroniske patologier.

  Dagen før koronarangiografien i hjerteskjærne er det bedre å avstå fra mat og å depilere området av punkteringen.

  Vi fant ut hva hjertets hjerte-angiografi er. La oss nå snakke om hvordan det gjennomføres. Det finnes flere metoder.

  Den første er selektiv. Pasienten er innlagt på sykehus (vanligvis per dag). Legen vurderer pasientens nåværende tilstand, advarer om mulige farer og konsekvenser. I fravær av kontraindikasjoner sendes til operasjonen. Angiografi er smertefri, pasienten er bevisst og kommuniserer med legen.

  Selektiv koronarangiografi av hjerteskarene inkluderer følgende stadier:

  1. Novokain eller lidokain anestesi.
  2. Gjennomføring av et kateter gjennom lårets arterie og øvre del av aorta til koronarbeinens munn (muligens gjennom underarmen i underarmen).
  3. Innføring av radiopaque forberedelse.
  4. Å fikse prosessen med et angiogram, se hva som skjer på skjermen og ta opp resultatene. Arteriene er skutt i flere fremspring og forskjellige fly.

  CT-koronarangiografi krever ikke forberedende prosedyrer.

  Følg bare visse anbefalinger:

  • Ikke bruk stoffer og produkter som fremmer økningen i hjertefrekvensen.
  • gi opp røyking og alkohol;
  • på dagen for en diett
  • ikke spis.

  CT - angiografi utføres i flere stadier.

  Den første - studien av koronar kalsium (CaScore) - den første fasen, avslørende tilstedeværelsen av aterosklerose i koronarbeinene. Utført uten innføring av et spesielt stoff, er å beregne mengden kalsium i kranspulsårene. Bestemmer behovet for CT-skanning.

  Den andre CT-angiografien tilbys liggende på ryggen med armene hevet bak hodet.

  Den totale tiden for prosedyren varer fra 40 til 60 minutter og inkluderer følgende trinn:

  • tar Isoket eller Nitroglycerin;
  • innføring av en radio-kontrast jodholdig substans ved hjelp av en automatisk perfusor og saltoppløsning;
  • skanning av avdelingene i kranspulsårene ved tomografien, pasientens overholdelse av pusteforsinkelsen;
  • skaffe bilder i aksialplanet.

  Under økten er pasienten i konstant kommunikasjon med legen, og mottar klare instruksjoner og forklaringer. Ti minutter etter CT-angiografi, vil pasienten kunne komme tilbake til sin vanlige livsstil. Siden resultatene krever detaljert tolkning, mottar pasienten dem neste dag.

  Koronar angiografi av hjertets kar og kontraindikasjoner til sin adferd

  Koronar angiografi - en medisinsk prosedyre, som omfatter ikke bare diagnose, men også behandling av de nærmere, og det er ikke bare individuelle indikasjoner, men også kontraindikasjoner, koronar angiografi årene i hjertet er ikke noe unntak.

  Som sådan er det ingen absolutte kontraindikasjoner for å gjennomføre en slik studie.

  Samtidig er det en liste over spesielle, ganske betydelige begrensninger som kan påvirke avskaffelsen av koronarangiografi.

  Disse inkluderer:

  • forekomsten av en allergisk reaksjon på en spesiell substans som administreres til pasienten før starten av undersøkelsen;
  • Nyresykdom eller hjertesvikt - På grunn av stoffbehandling er pasientens generelle tilstand stabilisert, derfor blir forskningen mulig.
  • Tilstedeværelsen av forandringer assosiert med koagulerbarhet av blodceller eller såkalt anemi - studien kan utføres bare etter omhyggelig forberedelse av pasienten;
  • nivået av sukker i blodet, som overstiger normen;
  • Tilstedeværelsen av ulike typer smittsomme sykdommer;
  • betennelse i hjertets indre skall
  • periode med akutt stadium av magesår
  • Tilstedeværelse av vedvarende arteriell trykk, ikke gi til medisinsk behandling.

  Før utførelse av angiografi av hjerte, gir spesialisten pasienten retningen av passasjen av undersøkelsen, som inkluderer, elektrokardiografi, ekkokardiografi, blod-analyse for å bestemme den gruppe hørings en rekke spesialister, for å testene detektere eventuelle virus.

  Ikke glem at pasienten skal informere den behandlende legen om alle eksisterende sykdommer, samt mulige allergiske reaksjoner.

  Direkte forberedelse til angiografi av hjertekarene utføres i flere stadier:

  • siden diagnosen utføres på tom mage, bør pasienten slutte å ta mat fra kvelden;
  • Stedet for forskning er nødvendigvis barbert;
  • En spesiell metode for bruk av terapeutiske legemidler utvikles ikke bare utelukkende før prosedyren, men også på forhånd.

  For koronar angiografi utføres en analyse for å bestemme venøs tilgang til hjerteområdet for å sikre tilstrekkelig bevegelse og videre innføring av stoffet i kranspulsårene. Dette er gjort for å oppnå de mest nøyaktige og sanne resultatene av riktig kvalitet. Legen vurderer også den generelle tilstanden til pasienten for å etablere muligheten for kontakt med en spesialist under prosedyren.

  Utvilsomt er det tilfeller der det kreves en nødsituasjon eller planlagt angiografi av hjertesykene.

  Kardiovaskulær angiografi anbefales til personer i løpet av øyeblikkelig forverring av helsen etter endovaskulær kirurgi. Hovedtegnene i dette tilfellet inkluderer negative endringer i parametrene for elektrokardiogrammet, forverring av den generelle tilstanden, samt en signifikant økning i nivået av enzymer i blodet.

  Dette skjemaet finner sted hos personer som er på behandling i løpet av en periode med abrupt endring, nemlig en økning i intensiteten av angina pectorisangrep.

  Koronar undersøkelse av hjertets blodkar - fortolkning av resultatene

  Koronarårene i hjertet undersøkelsen ikke varer lenge, og etter inngrepet anbefales sparsom diett som gir restriksjoner på bøyd lemmer, brukt under kirurgisk behandling for å hindre ytterligere åpning av blødning i punktering. For å forhindre forekomsten av ulike lidelser i nyrene, anbefales pasienten å drikke så mye som mulig.

  Det er tilfeller hvor stikkstedet blir skarpe smerte natur, ga signifikant svelling med en utpreget knuse kan forårsake følelser av svakhet, senke blodtrykket eller dyspné. I dette tilfellet bør legen informeres umiddelbart.

  Det kan være en viss risiko for komplikasjoner fra en slik prosedyre som koronar hjertekar.

  Ofte oppstått av dem:

  • utseendet av blod på stedet der punkteringen ble utført;
  • arytmi;
  • forekomst av allergi;
  • alvorlig eksfoliering av intima av arterien;
  • utvikling av hjerteinfarkt.

  Grundig undersøkelse av flere spesialister samtidig gjør det mulig å redusere risikoen for videre utvikling av denne typen plager.

  Når det gjelder resultatene av CAG i kardiologi, representerer de en kombinasjon av mange konklusjoner om den generelle tilstanden til karene i hjerteområdet, inkludert nivået av deres innsnevring, samt tilstrekkelig blodtilførsel til myokardiet.

  Når innsnevring av lumen er avslørt, forårsaker opptil halvparten ikke endringer som medfører alvorlige konsekvenser. Hvis imidlertid koronarundersøkelsen av hjerteskjærene viste et overskudd av de nødvendige parametrene, indikerer dette et signifikant brudd. Å gjenopprette behovet for kirurgisk behandling.

  De oppnådde bildene gjør det mulig å bestemme typene av stenose:

  • lokal - dekke et relativt lite område av fartøyet;
  • diffus - referer til et ganske stort område.

  Inndelingen av stenose er også underforstått av veggene:

  • glatt og glatt
  • underkutt og ujevnt.

  Komplisert form er ganske vanlig og oppstår på grunn av sårdannelse av aterosklerotisk plakk.

  Som et resultat av en koronar undersøkelse av blodkarene, kan en fullstendig blokkering av lumen i hjertekarene detekteres. I dette tilfellet er området av myokardiet underlagt restriksjon av oksygen og mange næringsstoffer.

  Koronar hjertebeholdere bidrar også til å bestemme alvorlighetsgraden og utbredelsen av aterosklerose. For å gjøre dette er det tilstrekkelig å vurdere tilstedeværelsen av stenoser og aterosklerotiske plakk i hovedarteriene i hjerteområdet.

  Til slutt bør en, to eller tre fartøyslesjoner av systemet angis. Vi merker også at denne prosedyren er ganske dyr.

  Les Mer Om Fartøyene