Hva er konsekvensene og årsakene til blødning i hjernen

En dag (oftest - om dagen) oppstår en plutselig og dramatisk forverring av personens helse: alvorlig hodepine, svimmelhet, nummenhet i lemmer, ansikt. Folk rundt seg legger merke til en lidelse eller tap av bevissthet. Dette er hjerneblødningen - konsekvensene av denne farlige tilstanden kan være dødelig for en person, for alltid å gjøre ham uføre ​​eller forårsake døden.

Mekanisme for sykdom forekomst

Blod i menneskekroppen beveger seg inne i et lukket system av fartøy, som hver er normalt elastisk nok til å motstå betydelige belastninger. Imidlertid blir fartøyene gradvis tynnere, blir skjøre, gjennomtrengelige og kan sprekke når som helst og forårsaker blødning.

De viktigste arteriene i den menneskelige hjerne

Det samme skjer med hjernens fartøy som gir oksygen dette vitale organet. Høyt trykk på et tidspunkt brister fartøyet, på grunn av hvilket en viss mengde blod flyter ut, fylle mellomrommet mellom hjernens vev. Det dannede hematomet klemmer rundt vev, og blokkerer dermed ernæringen, noe som medfører cerebralt ødem, bruttomotor, syns- og taleforstyrrelser.

Siden brudd på blodårene kan forekomme i noen deler av hjernen, er hemorragiske slag vanligvis klassifisert på blødningsstedet.

 • intra;
 • Subarachnoid (oppstått under spindelbanen i hjernen);
 • Subdural (oppstod under hjernens ytre skall);
 • Intraventrikulær.

Fra lokalisering av blødning og intensitet avhenger av symptomene på sykdommen, samt konsekvensene og utsiktene for videreutviklingen.

Årsaker til blødninger i hjernen

Har utviklet en hemoragisk slag (også kjent som en intracerebral blødning) - en direkte konsekvens av en rekke tilstander og sykdommer hvor belastningen på det vaskulære vev gjentatte ganger overstiger margin.

 • Langvarig ubehandlet eller dårlig kontrollert arteriell hypertensjon av forskjellig opprinnelse;
 • Hodet traumer;
 • Tumorer i hjernen når det er blødning inne i neoplasmaen;
 • Aneurysmer av hjerneskipene (inkludert medfødt);
 • Sykdommer som forårsaker økt blødning (hemofili, levercirrhose);
 • Kunstig blodtynning forårsaket av tvungen mottak av antikoagulantia (legemidler for å redusere koagulabilitet) - spesielt dersom dosen av legemidlet overskrides eller når inntaket kombineres med alkohol;
 • Overdreven fysisk aktivitet og alvorlig stress.

Det er umulig å ikke si og om dårlige vaner - røyking, rusmisbruk, avhengighet i drikking. De forverrer tilstanden til fartøyene, noe som i siste instans gjør hjerneblødningen et av de mest sannsynlige resultatene.

Symptomer på et slag

Symptomer på hemorragisk slag er så lyse at selv personer som ikke har medisinsk utdanning kan korrekt vurdere alvorlighetsgraden og hasterheten av pasientens tilstand.

Typiske symptomer på blødning i hjernen inkluderer:

 • Den mest alvorlige hodepine;
 • Kvalme, oppkast;
 • Plutselig svimmelhet og svakhet;
 • Visjon av de omkringliggende menneskene og situasjonen i rødt lys;
 • Nummenhet av ansikt, lemmer eller halvdel av kroppen;
 • Sterk spenning (stivhet) av nakke muskler.

Dette er hva som relaterer seg til pasientene selvfølelser. Andre kan være sikker på at en person har hatt et slag, ifølge en rekke eksterne tegn:

 • Cyanotisk eller lilla ansikt;
 • Avansert elev med den berørte siden (som et alternativ - øye uoverensstemmelse);
 • "Seiling" fra den berørte siden av kinnet;
 • Lammelse av lemmerne (en mann kan ikke løfte hendene, men foten svinger utover);
 • Epileptiske anfall, kramper;
 • Twisted eller vendt til side språk;
 • Ufrivillig urinering, avføring utgang.

I en tilstand av hemorragisk slag kan en person ikke uttale de enkleste setningene, smil, forstår ofte talen som er adressert til ham.

Symptomer på hemorragisk hjerneslag

Det mest alvorlige symptomet på hjerneblødning er koma. Ifølge varigheten vurderes den på prognosen for pasientens liv: jo lenger en person er bevisstløs, jo verre er konsekvensene og prospektene.

Hva å gjøre med de syke

Hemorragisk slag er en vanskelig tilstand, derfor krever det akutt medisinsk hjelp. Her er de aller første obligatoriske tiltakene:

 • Ring til brigaden "ambulanse";
 • Legg pasienten på for å gi ham luftstrøm og en komfortabel stilling i kroppen;
 • Når du oppkast, snu hodet til den ene siden for å unngå inntak av oppkast;
 • Sett en varmvannflaske på hodet med is eller et annet kaldt objekt;
 • Måle blodtrykket
 • Det er nødvendig å begynne behandling av blødning i hjernen så snart som mulig - konsekvensene i dette tilfellet kan i stor grad lettes.

De omkringliggende menneskene har ikke mer enn tre timer til å gi en person med medisinsk inngrep: etter denne perioden starter hjernen irreversible endringer.

Konsekvensene av hjerneblødning

Det skjedde hemorragiske slag er alvorlig, ikke bare av kurset, men også av konsekvensene. Det antas at den første måneden og det første året etter utbruddet av hjerneblødning spiller en avgjørende rolle i pasientens liv, og også tillater en å korrekt vurdere utsikterna for rehabilitering.

I de første ukene dør 40 til 60 prosent av pasientene. Overlevende er vedvarende svekket tale, syn, motorfunksjoner. Ganske ofte og psykiske lidelser.

I svært lang tid forblir ansiktsmuskulaturen, lemmer fra den lammet eller halve delen av kroppen nummen. Hvis det ikke er mulig å raskt minimere alle disse bruddene, er det umulig å revalere pasienten et år og senere - endringer i kroppen blir irreversible.

Hemorragisk slag er en alvorlig sykdom og krever umiddelbar behandling: Bare under betingelse av å gjennomføre rettidig og tilstrekkelig terapi er det mulig å rehabilitere overlevende i de første månedene av pasientene.

Vi anbefaler også at du leser om de første tegnene på et slag.

Moren min hadde et slag en gang. Jeg var veldig redd, visste ikke hva jeg skulle gjøre. Hun la henne raskt og kalte en ambulanse. Det var ingen tonometer i huset. På en eller annen måte presset jeg moren min i munnen med en pillerpille, og da kom legene. Gudskelov, min mor ble redd, stroke var ikke sterk. Men nå vet jeg nøyaktig hvordan jeg skal gjenkjenne stroke og hva jeg skal gjøre hvis det plutselig fanger opp en person.

Ja, det faktum at slag er vanskelig å forvirre med noe annet - det er sikkert. Da dette skjedde med bestefaren min, forsto jeg umiddelbart hva som skjedde, selv om jeg var tenåring. Skum fra munnen, en persons manglende evne er ikke noe å si et ord, men til og med å flytte. Men i alle fall er det veldig viktig å vite alt, fordi fenomenet er svært hyppig og kan være nyttig når som helst.

En venn av 45 år. Det var et slaglag hele natten på gaten, funnet bare om morgenen.

Hennes mann hadde et slag (i alder 34), en hjerneblødning. Jeg kan si en ting: hvis det ikke var for barnet, hadde jeg ikke gjettet! I tillegg til hodepine var det ingen tegn! Takk Gud, at vi fikk en god lege som umiddelbart satte riktig diagnose. Seks måneder gått, og nå har han ingen konsekvenser! Takk Gud og legen.

Det var et slag. Legene på sykehuset i Donetsk reddet livet mitt, tusen takk. Neurokirurgisk leder (Black OA) - en spesiell takk!

I går ble svigerdatteren tatt til sykehuset, en blødning ble sagt. Hun er i koma nå. Har hun behov for kirurgi, er det en sjanse for utvinning?

Min bestemor ble tatt bort med blødning til hjernen. Etter 2-3 timer falt hun i koma. Vil hun overleve eller ikke, fortell meg?

Hei, jeg er Tuychieva Mamlakat Ismailzhanovna. Jeg vil fortelle deg historien min. I juni 2011, om morgenen, kom jeg på jobb. Jeg jobbet som baker-konditor. Hun gjorde sitt arbeid før lunsj. Så gikk de for å spise, etter lunsj falt jeg ned, mistet bevisstheten. Jeg lå sånn til de andre fullførte sitt arbeid. Vi jobbet til seks om kvelden. Etter at de andre hadde gjort sitt arbeid, kalte de meg en ambulanse. Ambulansen plukket meg opp på 10 mikron, hvor de ringte en helikopter og sendte meg til Surgut. I Surgut ble jeg diagnostisert med hjerneblødning. En nødoperasjon ble utført der, fartøyet briste. Jeg vil si at det var veldig vanskelig for meg, armen min, beinet mitt og nakken min var vridd. Høyre øyne begynte å skli, helt rett side nektet å jobbe. I Surgut, etter operasjonen, var jeg i koma i to måneder, så kom til mine sanser. Jeg gjennomgikk 4 operasjoner: To ganger per hode, 1 gang der, hvor tracheostom stod, og den fjerde nylig. Arr økt i strupehodet, og jeg gispet, det var vanskelig å puste, luftveiene ble lukket 70% og 30% ble igjen å leve. Og de sendte meg til Tyumen. Budsjettet ga meg 500 tusen rubler. I Tyumen hadde jeg en operasjon, etter at jeg kom hjem. I desember 2016 fikk jeg et veldig dårlig kne, jeg gikk ikke på sykehuset, bestemte meg for å gjøre det etter nyttår. Jeg dro til sykehuset i 2017.

5. mars mistet jeg mannen min. Den 28. april, på jobb, mistet han bevisstheten. Ambulansen tok ham til sykehuset. 5 dager har ligget i koma, er det ikke mer.

Moren min kom inn i en ulykke. Hun er ofte svimmel og har hodepine. Fortell meg hva det kan være.

Min mor har benmargskreft. Etter kjemoterapi hadde hun et slag. Jeg fant ut om det i går. Legene sier at det ikke kan bli frelst. Men jeg vil virkelig at hun skal være bevisst. Vi ønsker alle dette, vi gjør bare det vi forventer.

Og hvis en hjernesblødning er slått av, hva betyr dette?

Ordet blødning

Ordet blødning i engelske bokstaver (translit) - krovoizliyanie

Ordet blødning består av 13 bokstaver:

 • brev i oppstår 1 gang. Ord som begynner med 1 bokstav i
 • brev e oppstår 1 gang. Ord som begynner med 1 bokstav f
 • brev s oppstår 1 gang. Ord som begynner med 1 bokstav s
 • brev og skjer 3 ganger. Ord med 3 bokstaver og
 • brev til oppstår 1 gang. Ord som begynner med 1 brev til
 • brev l oppstår 1 gang. Ord som begynner med 1 bokstav l
 • brev n oppstår 1 gang. Ord som begynner med 1 bokstav n
 • brev omtrent skjer 2 ganger. Ord med 2 bokstaver o
 • brev r oppstår 1 gang. Ord som begynner med 1 bokstav s
 • brev jeg oppstår 1 gang. Ord som begynner med 1 bokstav I

Betydningen av ordet blødning. Hva er en blødning?

Blødning I Blødning (hemorragi, synonym: hemorragi, ekstravazat) akkumulering av blod som strømmer ut fra blodkarene i vev og hulrom i kroppen. Skelne mellom hematom (hematom) - K.

Blødning (blødning, ekstravazat) er en samling av blod som har blitt hellet ut av blodkarene eller hulrommene i hjertet inn i kroppshulen eller omkringliggende vev. Blødning kan oppstå når veggene til fartøyene blir ødelagt under mekanisk skade.

BLODDIFFUSJON (blåaktig blødning) er en samling av blod helles ut av karene i vev og hulrom i kroppen. Spalt blod kan impregnere omkringliggende vev (hemorragisk infiltrasjon) eller skyve dem fra hverandre med dannelsen av et hulrom...

Kort medisinsk encyklopedi. - M., 1989

Blødning, blødning (blødning) - blodstrømmen fra et brutalt blodkar (kan være eksternt og internt). Arterielt blod har en lys rød farge og kommer ut med pulserende tremor...

Blødning, Blødning - Blodstrømmen fra et brast blodkar (kan være eksternt og internt). Arterielt blod har en lys rød farge og kommer ut med pulserende tremor...

Medisinske termer fra A til Å

Blødning, Blødning, blodstrømmen fra et brutalt blodkar (kan være eksternt og internt). Arterielt blod har en lys rød farge og kommer ut med pulserende tremor...

Medisinske termer. - 2000

Blodsirkulasjon i hjernen (hjerneblødning) - blødning fra cerebral arterie til hjernevev. Oftest forekommer med ulike degenerative endringer i blodkar eller som følge av økt blodtrykk...

Blødning Cerebral blødning - blødning fra cerebral arterie til hjernevæv. Oftest forekommer med ulike degenerative endringer i blodkar eller som følge av økt blodtrykk...

Medisinske termer fra A til Å

Blødning Intracerebral (cerebral blødning) blødning fra cerebral arterie til hjernevev. Oftest forekommer med ulike degenerative endringer i blodkar eller som følge av økt blodtrykk...

Medisinske termer. - 2000

BLODRENGJØRING PÅ GRUNN AV NAILER

Blodforskjell i grunnen av nails (splinterblødning) - blødninger under neglene, vanligvis som følge av traumer; Noen ganger kan årsaken være subakutt bakteriell endokarditt eller alvorlig revmatoid artritt.

Blødning ved nakkens underkant (Splinterblødning) - Blødninger under neglene, vanligvis som følge av traumer; Noen ganger kan årsaken være subakutt bakteriell endokarditt eller alvorlig revmatoid artritt.

Medisinske termer fra A til Å

Blødning ved nakkens underkant (Splinterblødning) Blødninger under neglene, vanligvis som følge av traumer; Noen ganger kan årsaken være subakutt bakteriell endokarditt eller alvorlig revmatoid artritt.

Medisinske termer. - 2000

Intracerebral blødning (cerebral blødning, intracerebral blødning traumatisk) - blødning i hjernemassen på grunn av brudd av de patologisk endrede cerebrale karveggene eller diapedese.

Intrakranial blødning - blødning i kranialhulen. Det er en alvorlig patologi som krever akutt legehjelp, siden blodet helles i kranialhulen forårsaker en økning i intrakranielt trykk.

Dure blødning (AN Duret;. Syn subependimarnye blødning) Petechiae henhold ependymom hjerne ventrikler og cerebral vannledningen, utvikling av cerebrale hjernerystelse.

En stor medisinsk ordbok. - 2000

Dure blødning (H. Duret ;. Subependimarnye syn blødning) petekkier henhold ependymom hjerne ventrikler og cerebral vannledningen, utvikler seg i cerebrale hjernerystelse.

Podobolochnye blødninger - blodklynger som forekommer akutt under blødning under en hard eller spindelvev i hjernen og / eller ryggmargen.

Ortografisk ordbok. - 2004

Morfologisk stavelsesordbok. - 2002

Subaraknoid blødningssyndrom

Subaraknoid blødningssyndrom er en plutselig utvikling av en lidelse preget av: 1. En skarp hodepine; 2. epileptiform anfall 3. meningeal symptomer; 4. Psykomotorisk agitasjon...

Zhmurov V.A. En stor forklarende ordbok for begreper i psykiatrien

Subaraknoid blødningssyndrom er en plutselig utvikling av en lidelse preget av følgende hovedpranker: 1. En skarp hodepine; 2. epileptiform anfall (anfall); 3. meningeal symptomer...

Eksempler på bruken av ordet blødning

Kanalen med medfødt anomali kan briste og en blødning vil oppstå.

Da hoppet plutselig presset, og en annen blødning skjedde.

På meg en strekking av muskelfibre, var det en indre blødning... Til nå har jeg vondt.

Alexei VOROBYEV, som ifølge hans følelse hadde en hjerneblødning etter en alvorlig ulykke, kom tilbake til Russland.

Som et resultat av ulykken fikk skuespilleren en massiv hjerneblødning, noe som førte til at han delvis lammede venstre side av kroppen.

Hva er medisinsk mål for blødning

Blødning i kroppen er blodstrømmen fra fartøyet og dens påfølgende akkumulering i vev, organer og hulrom. Den vanligste formen for blødning. I hjertet av fenomenet er et brudd på integriteten til vaskulære vegger. Alle mennesker er underlagt utvikling.

klassifisering

Blødning er klassifisert etter natur, patogenese, lokalisering.

 • Hematom. Dette er en blødning der vevets integritet er forstyrret, noe som fører til dannelse av et hulrom fylt med blod.
 • Petekkier. Kjennetegnet ved penetrering av erytrocytter gjennom kapillær vaskulær veggen, dannes derfor små hemorragiske flekker. I begynnelsen er fargene røde, men så reduseres sværheten, en brun fargetone er synlig. Disse blødninger er ikke konvekse, de er ikke probed. På grunn av dem dannes små brudd i hud og slimhinner.
 • Ekkymose. Dette er det medisinske navnet på blåmerker. På huden dannes hemorragiske flekker, som skyldes penetrering av røde blodlegemer gjennom en svak kapillærvegg. En slik blødning blir mørk blå, lilla.
 • Hemorragisk infiltrering. Dette er en blødning der vevstrukturen er bevart. Oppstår i strid med integriteten til visse organer.

Disse og noen andre typer blødninger kan kombineres og deles i henhold til patogenesen.

 • Blødninger i kroppsrommet. De er fylt med biologiske væsker eller luftmasser, de har ingen kommunikasjon med det ytre miljø. Denne gruppen omfatter blødning i hjernen ventriklene, hemopericardium (blod komme inn i hjertesekken, noe som fører til kompresjon av hjertet), hemartrose (blødning inn i den felles hulrom), og andre forhold.
 • Blødning i vevet, når strukturen er forstyrret. Dette inkluderer hematom.
 • Blødning i vevet, når strukturen ikke forstyrres, er hemorragisk impregnering.
 • Planeblødninger som ligger på kutane og slimete overflater - økymose, petechiae, blåmerker.

Blødninger er også delt inn i primær og sekundær. I det første tilfellet oppstår de på grunn av den skadelige faktorens innflytelse, i det andre de observeres i den fjerne perioden, som er resultatet av sårdannelse, smelting av blodproppen, som lukker det vaskulære lumen.

Den farligste er indre blødning. Hvis du savner øyeblikket av fremveksten og utviklingen, kan det føre til dødelig utgang. Intern blødning oppstår fra lungene, magen, livmoren, tarmen og andre organer. Ofte er det blødninger i hjernen, i øyet.

årsaker

Det er mange årsaker som kan forårsake forskjellige typer blødninger.

 • Hypertensjon. Halvparten av tilfellene skyldes henne, nærmere bestemt, at en person med høyt blodtrykk ikke tar i bruk stoffet som foreskrives av en lege fra høyt blodtrykk. På grunn av dette er fartøyene i hodet revet.
 • Svulster. Ifølge statistikk utfordrer de blødning i femten prosent av tilfellene.
 • Bruk av rusmidler som fortynner blod.
 • Craniocerebrale skader der skinnene i hodet er skadet.
 • Diabetes mellitus, som påvirker tilstanden til blodkar i forskjellige områder av kroppen.
 • Trombocytopeni. Dette er en tilstand hvor antall blodplater reduseres, noe som medfører økt blødning, mens det er vanskelig å stoppe blødningen.
 • Vaskulitt. Dette navnet dekker sykdommer, hvis utvikling er basert på en vaskulær betennelse som er av immunopatologisk natur.
 • Hemofili er en sjelden patologi overført av arv, med det er koagulasjon forstyrret. Blødninger i leddene, organer, muskler dannes. Dette skjer spontant eller som følge av skader, operasjoner.

I hver alder er det faktorer som kan føre til blødning.

 • Nyfødte. De har blødning - dette er en del av syndromet, som kalles hemorragisk sykdom hos spedbarn. Det manifesteres av ekstern eller intern blødning hos barn i den første måneden i livet. Konsekvensene av blødning hos nyfødte kan være alvorlige, livstruende. Årsakene er eksogene eller genetiske faktorer. I fare er barn født før siktet.
 • Grudnichki. De blødninger kan skyldes arvelighet, vaskulære patologier, trombocytopati. I noen tilfeller ligger årsaken i feil kunstig fôring. For eksempel hvis en utilstrekkelig mengde vitaminer leveres til babyen, utvikler hypovitaminose, hvor risikoen for å redusere koagulasjonens blodkapasitet.
 • Ungdom, barn i skolen og førskolealder. Blødninger er ofte tilskrives sin høye aktivitet, noe som øker risikoen for skade. Disse kan være vanlige blåmerker eller farlige skader på muskuloskeletalsystemet med stor blødning i vevene som omgir den.
 • Eldre mennesker. I deres alder skyldes blødning aldersrelaterte endringer i hjerte og blodkar, for eksempel aterosklerose. Faren for dem er en hjerneblødning.

Hver type blødning har sine egne årsaker. Blødninger i øyet oppstår med kjedelig øye traumer, øye tumorer og betennelser, alvorlig fysisk anstrengelse, etc.

symptomer

Tegnene på blødning er avhengig av lokalisering, volum og blødningshastighet. Eksplisitte symptomer oppstår ikke når et lite volum går tapt, og hvis viktige organer og vev ikke påvirkes. Her er eksempler på symptomer som oppstår med hyppige typer blødninger.

 • Blødninger i øyens netthinnen. Det er markerte smertefulle opplevelser i regionen av hodestemplene på siden der det berørte øyet er. Før øynene dine er det fluer, dannes blodblod. Hvis banehullet påvirkes, manifesteres det av glaukom, et skifte i øyebollet fremover, et fall i syn.
 • Blødning i hjernen. Vanlige symptomer inkluderer alvorlig smerte i hodet, kramper, kvalme og oppkast, anfall. Det er manifestasjoner, karakteristiske for hvert hjerneområde. For eksempel, når dyp hjerneblødning i øyet avdelinger ingen reaksjon på lys, hypertermi, tap av reflekser, koma. Blødning i cerebellum det er alvorlig smerte i occipital området, brekninger, nedsatt pusting, og hodet på skrå bakover eller sidelengs.
 • Intern blødning. Symptomene er avhengige av orgelet der det berørte fartøyet befinner seg. Hvis et stort volum blod fortabes, oppstår det alvorlig smerte. Mannen blir blek, hodet hans spinner. Han mister bevissthet, noen ganger utvikler et støt.

Symptomer på blødning i tilfellene som er beskrevet ovenfor krever akutt omsorg, som det handler om helse og liv. Det er ofte nødvendig å ringe en ambulanse, hvis kvalifiserte spesialister vil ta akutte tiltak, mens stabilisering og behandling fortsetter på sykehuset under medisinsk tilsyn.

behandling

Behandling avhenger av type blødning. Hvis vanlige blåmerker og hudlesjoner behandles enkelt og ofte overlater seg, krever andre arter som påvirker vitale organer medisinsk inngrep. Dette gjelder spesielt for blødning i hjernen.

Alvorlige og nylige blødninger behandles ofte med kirurgi. Liten og ikke umiddelbart oppdaget blødning behandles konservativt. Av stor betydning er utvinningen etter hjerneblødning, siden det er nødvendig å eliminere brudd på bevegelser, tale, minne etc.

Hvordan bli kvitt blødning i øyet? Det er nødvendig å stoppe dette fenomenet. Blodpropper løser seg selv i flere dager, men legen kan ordinere legemidler som akselererer denne prosessen.

forebygging

Blødning er en ubehagelig og noen ganger livstruende tilstand. Det er viktig å være oppmerksom på tid til symptomer på lesjoner av viktige organer og å bruke kvalifisert hjelp.

Typer av blødninger og mulige konsekvenser

innhold

Blødninger - hva er det? Farlig for menneskers liv og helse, en tilstand som oppstår av flere grunner. Årsakene til denne tilstanden kan være traumer, svulster, sykdommer, svake blodårer. Når de første symptomene oppstår, må du søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen typer blødninger kan føre til døden.

Generelle egenskaper

Et fenomen som blødning er en samling av blod som har kommet ut av hjertehulen eller blodårene. Væsken akkumuleres i kroppens organer, vev og hulrom, avhengig av hvor vevet brøt.

Spesialister skiller mellom følgende typer blødninger:

 1. Hematom (dannet når vevets integritet).
 2. Hemorragisk infiltrering (oppstår når integriteten til indre organer er brutt).
 3. Petechiae (forårsaker små diskontinuiteter i huden og slimhinnene).

Fenomenet i seg selv er basert på prosessen med brudd på integriteten til veggene i det vaskulære systemet.

Denne prosessen kan utløse en rekke faktorer som mekanisk påvirkning, den negative effekten av sykdom på blodkarets vegger, dannelsen av svulster.

Vaskulærveggen kan utrykkes av purulent overbelastning, noe som provoserer isolasjonen av det proteolytiske enzymet.

Blødning kan provosere økt permeabilitet av vaskulære plexuser, som oftest skjer mot bakgrunn av sykdommer.

Kliniske manifestasjoner

Blodsignaler kan ikke være helt forskjellige fra vanlige plager, men pasienter klager oftest på slike manifestasjoner:

 • økt tretthet;
 • svimmelhet;
 • tørr munn;
 • følelse av kvelning.

I tillegg kan spesialisten merke til eksterne tegn som indikerer utviklingen av en farlig prosess i kroppen:

 • kald svette;
 • økt hjertefrekvens (hjertefrekvens);
 • kortpustethet;
 • lavt blodtrykk (arterielt trykk);
 • glemsomhet.

Internblødning anses å være den farligste for en persons tilstand, fordi hvis man ikke merker det på tide, kan forsinkelse koste pasientens liv.

 • fra lungene;
 • fra magen;
 • fra tarmen;
 • fra nyrene og genitourinary systemet;
 • fra livmoren;
 • fra tarmen;
 • i hjernen;
 • i leddene.

Symptomer på blødning vil bidra til å nøyaktig bestemme plasseringen av brudd på integriteten til blodkarets vegger.

I tillegg til de generelle tegn på blødning er følgende skilt:

 • tap av bevissthet, koma, nedsatt motor og sensoriske funksjoner ved blødning i hjernen;
 • brystsmerter og uvanlig pustløshet med blødning i lungene;
 • spasmer i magen, oppkast med blødning i magehulen;
 • ødem, smerte, begrensning av mobilitet i leddet i nærvær av blødning i den.

Kliniske manifestasjoner for blødninger er vanlige og spesifikke for hvert tilfelle. En kombinasjon av tegn vil hjelpe en spesialist til å diagnostisere riktig.

Hjerneblødning som vanligste form

Oftest kommer pasienter med cerebral blødning til sykehus. Generelt er dette fenomenet typisk for eldre.

Den vanligste årsaken er et slag, men en farlig tilstand kan også oppstå av flere andre grunner:

 • hode traumer;
 • høyt blodtrykk;
 • aneurismer;
 • svulst;
 • en trombose;
 • underernæring av hjernen;
 • sykdom;
 • mottak av narkotiske stoffer.

Pasienter med slike problemer klager ofte på følgende manifestasjoner:

 • migrene;
 • oppkast;
 • forvirring av bevissthet;
 • glemsomhet;
 • mangel på koordinering;
 • redusert hørsel og synsstyrke;
 • redusert mobilitet.

Avhengig av årsaken til utviklingen av blødning i hjernen, kan kliniske manifestasjoner endres.

Faren for tilstanden ligger i det faktum at mat på grunn av brudd på fartøyets integritet ikke strømmer til organets celler - de begynner å lide og gradvis dø av. I tillegg klemmer væsken som vises i hulrommet organet, noe som fører til brudd på ytelsen. Jo lenger pasienten ikke får medisinsk behandling, jo verre blir konsekvensene. Berørte områder av hjernen blir ikke gjenopprettet, så en person forventer lammelse eller andre farlige konsekvenser. Maksimal utvinning etter cerebral blødning er kun mulig dersom medisinsk behandling er gitt i tide.

Konsekvenser av blødninger

Konsekvensene av en slik farlig tilstand avhenger av hvor raskt pasienten fikk medisinsk behandling, spesielt betydningen av denne faktoren i en hjerneblødning, fordi forsinkelsen truer død eller en dyp koma.

Andelen dødsfall etter et slag er høyt nok, i tillegg er det stor sjanse for å være permanent deaktivert dersom det meste av hjernen er skadet.

Blant de vanligste konsekvensene er følgende:

 • fullstendig eller delvis lammelse
 • sykdommer i CNS (sentralnervesystemet);
 • nedsatt syn og hørsel.

Rehabilitering er viktig for de to første årene. Hvis det ikke er noen forbedring i det tredje året av gjenopprettingsperioden, er prognosen ganske trist, siden alle funksjonene for normal livsaktivitet til personen dør ut.

Hittil er behandlingen av dette fenomenet basert på de individuelle karakteristikkene av sykdomsforløpet. Kirurgi er oftest nødvendig, spesielt hvis svulsten er årsaken til blødningen. Imidlertid gir ingen behandling en garanti for utvinning.

Etter et slag med riktig omsorg og rettidig medisinsk behandling, hvis hjernecellene har blitt litt påvirket, kan en person gjenopprette og gå tilbake til normalt normalt liv.

Blødninger i hjernen: symptomer og behandling

Blødning i hjernen - de viktigste symptomene:

 • hodepine
 • Rødhet i huden
 • kramper
 • Pusteproblemer
 • Brudd på tale
 • besvimelse
 • Muskel svakhet
 • Rødhet i øynene
 • rus
 • Redusert syn
 • Krenkelse av balanse
 • Nedskrivning av mentale evner
 • Ufrivillige svingninger i øynene
 • Økt lysfølsomhet
 • Brudd på sugrefleksen
 • Forstørret skallen

Blødninger i hjernen er en av de vanligste typene av unormal sirkulasjon i kranialhulen. Denne prosessen skyldes det faktum at hjernens fartøy blir tynne og skjøre, noe som øker risikoen for brudd når som helst, noe som faktisk provoserer blødning.

Lekkert blod fyller hulrommene som skiller vevet i dette organet, noe som resulterer i et hematom som klemmer dem og hindrer tilførsel av næringsstoffer og oksygen. Dette er fulle av ødem i hjernen, et brudd på motor-, visuelle og talefunksjoner.

På det medisinske området, kalles denne prosessen hemoragisk slag, som oftest rammet er middelaldrende og eldre, men noen ganger sykdommen er manifestert i nyfødte babyer (forårsaket av for tidlig eller komplisert ved fødsel).

Symptomene på sykdommen avhenger av blødningsstedet, og årsakene til forekomsten er ganske brede. For å helbrede det og forhindre komplikasjoner, må det gjøres mange anstrengelser ikke bare for legen, men også for den syke personen.

etiologi

Hovedårsaken til blødning er brudd på en av de intrakranielle arteriene, som forårsaket utilstrekkelig ernæring og tilførsel av en liten mengde oksygen i hjernevævet.

I tillegg kan faktorer som øker risikoen for blødning i skallen, være:

 • et bredt spekter av ulike hodeskader;
 • høyt blodtrykk;
 • dannelse av oppbygging i hjernen, som til slutt blir fylt med blod og brister. Ofte er dette årsaken til blødning hos spedbarn, da neoplasmer kan være medfødte;
 • patologisk struktur av cerebral fartøy;
 • kreftvektorer;
 • mottak i store mengder medikamenter med sikte på å fortynne blodet;
 • usunn livsstil, misbruk av nikotin, alkoholholdige drikker og narkotiske stoffer;
 • akkumulering i hjernens vegger av et stort antall spesifikk protein amyloid;
 • smittsomme sykdommer som påvirker sirkulasjonen;
 • diabetes mellitus;
 • sterk fysisk aktivitet
 • skadelige arbeidsforhold;
 • overnatting i nærheten av luftforurensende fabrikker;
 • langvarig stress eller depresjon
 • tidlig fødsel, særlig sannsynligheten for blødning hos nyfødte barn, dersom svangerskapet var mindre enn trettiogers uker. I tillegg kan denne prosessen utvikles i løpet av barnets første uke - dette skyldes komplisert fødsel, sen toksisose og en tilstand som eclampsia.

arter

På grunn av det faktum at blodårene kan briste i noen del av hjernen, kan et hemorragisk slag forekomme:

 • rett inne i hjernen;
 • mellom sine skaller;
 • inne i organets ventrikler;
 • i avdelingen av cerebellum.

Intracerebral blødning kan forekomme i:

symptomer

Tegn på blødning i hjernen er direkte på grunn av stedet der blodet kommer til. Så symptomene på utseendet av et hematom i den frontale delen av orgelet er:

 • senking av mentale evner;
 • brudd på talefunksjon - pasienttal er ulastelig;
 • manglende evne til en person til å holde balansen.

For utblod av blod i den tidlige lobe er karakteristisk:

 • en reduksjon i synsskarphet eller mangel derav i et av de visuelle feltene;
 • en person forstår ikke hva de sier til ham, selv om han hører alt perfekt;
 • anfall av øvre og nedre ekstremiteter, mindre ofte - av hele kroppen.

Blødning i parietal sone medfører tap av mottakelighet på den ene halvdelen av kroppen. Utstrømningen av blod til det okkipitale området forårsaker en reduksjon i visuell funksjon eller blindhet.

Dannelsen av en hematom mellom hjernen og skallen manifesteres:

 • migrene, stadig utålmodig pasienten;
 • økt følsomhet for øynene til lys;
 • forgiftning av kroppen;
 • besvimelse.

Hvis blodet kommer inn i cerebellumet, vil det være karakteristiske tegn:

 • vanskeligheter med å opprettholde likevekt
 • muskel svakhet;
 • unkaracteristic bevegelser av elevene, fra den ene siden til den andre, og veldig raskt;
 • pustefylte puste;
 • kramper;
 • bevissthetstap
 • rødhet i hele kroppen.

I tilfelle av opphopning av blod i ventriklene i hjernen, vil bli observert ytre symptomer som er karakteristiske for lillehjernen blødning, men de legger en indre brudd på nærings belastninger og oksygen til hjernen, fordi den oppsamlede blod blokkerer den kanal som hjernen entrer cerebrospinalvæsken.

Symptomer på vaskulær ruptur hos nyfødte:

 • brudd på sugende refleks;
 • de hvite i øynene tar på seg en rød farge;
 • Hodeskallen, i forhold til størrelsen på babyens kropp, økes kraftig.

Tegnene på intrakranial blødning har en tendens til å øke manifestasjonens intensitet, derfor bør man umiddelbart ringe til en ambulanse med den minste endringen i pasientens oppførsel eller bevissthet.

komplikasjoner

Blødninger i hjernen er fulle av slike komplikasjoner:

 • ulovlighet av tale, som forblir til slutten av livet;
 • svakhet i armer og ben, eller fullstendig funksjonshemning, noe som fører til funksjonshemning;
 • døden oppstår når en stor mengde blod går inn i den ventrikulære hjernen. Bare halvparten av de som har opprettholdt hjerneblødning forblir levende.

diagnostikk

Diagnose av hemorragisk slag er nødvendig for å bestemme type sykdom og det berørte området av hjernen. Denne prosessen er forenklet av det faktum at avhengig av hvilken del av hjernen er det blødning, og visse symptomer vises.

Hvis en person er bevisst og kan snakke, må legen finne ut de mulige årsakene til en slik sykdom og hvor lenge de første tegnene har blitt sett. Om personen er syk med diabetes mellitus og bruker eller ikke alkoholholdige drikker i store mengder. Etter dette er det nødvendig å sjekke pasientens motoriske og mentale evner - legen spør ham om de enkleste spørsmålene, ber om å utføre elementære bevegelser og kontrollerer lemmernes følsomhet.

For å bekrefte diagnosen og den eksakte formen for sykdommen,

 • CT og MR i hodet - tilbringe en detaljert studie av hjernens struktur og fastslå plasseringen og volumet av blodpropper;
 • encefalografi - for å bekrefte eller motbevise forflytningen av hjernen i forhold til skallen under påvirkning av det dannede hematom;
 • lumbal punktering, essensen av som er å ta et utvalg av cerebrospinalvæske for å oppdage urenheter av blod;
 • angiografi - hvis det er mistanke om brudd på en aneurisme.

behandling

Behandling av blødning i hjernen utføres på flere måter - medisinsk og raskt. Terapi med medisinske legemidler utføres utelukkende av en nevrolog og er rettet mot:

 • stabilisering av blodtrykket;
 • forbedring av blodkoagulabilitet;
 • fornyelse av nerveservietter;
 • reduksjon av cerebralt ødem.

Under behandling i pasienter:

 • treningsbehandling med en hvilestøtte for å gjenopprette motorfunksjonen;
 • et kurs med en taleterapeut;
 • pusteøvelser.

Gjennomføring av kirurgiske tiltak kan være basert på flere faktorer - plasseringen av akkumulering av blod, dets volum og den generelle tilstanden for menneskers helse. Avhengig av disse indikatorene tilordnes en av følgende operasjoner:

 • transcranial - fjerning av intracerebral blødning utføres bare ved ineffektiv behandling med medisiner, og hvis størrelsen på hematom ikke når 3 centimeter. Det er en tydelig forskyvning. Under operasjonen utføres trepanering av skallen over stedet for lokalisering av blodakkumulering;
 • stereotaktisk - er en mild metode, sammenlignet med den første. Utført om nødvendig for å eliminere et vanskelig å nå hematom. Denne medisinske inngrep utføres ved hjelp av en spesiell enhet som er installert på pasientens hode. Legen gjør et lite hull, to centimeter bredt og en dyp, gjennom hvilken spatelen er satt inn, med sug på slutten. Gjennom det, og akkumulert blod;
 • ekstern drenering av ventrikkene - en del av dreneringen er plassert i pasientens hode, og den andre er festet til beholderen der væsken samles inn.

Men til tross for effektiviteten av terapeutiske tiltak er dødshastigheten fra blødning ganske høy - omtrent halvparten av mennesker dør, selv etter operasjoner. Hovedårsaken til døden er utviklingen av hevelse i hjernen. Resten av menneskene blir invalider for resten av livet, og bare noen få mennesker er nesten helt kurert av sykdommen (ved rettidig kontakt med en lege med utseende av de første symptomene og den riktige behandlingen valgt av taktikeren). Men selv slike mennesker kan ha problemer med tale eller spor av sykdommen vil forbli i ansiktet, hvorav en halv vil enten bli immobilisert eller vridd.

forebygging

Profylaktiske tiltak av blødning i hjernen eller hemorragisk slag består av:

 • en sunn livsstil uten noen avhengighet;
 • rasjonell ernæring - det er verdt å gi opp stekte matvarer og spise mye frukt og grønnsaker i noen form;
 • fysisk anstrengelse, men bare moderat;
 • Langturer i frisk luft, det er best hvis det kombineres med sanatoriumbehandling;
 • overvåking av blodtrykk;
 • normalisering av blodsukker;
 • passerer en forebyggende undersøkelse hos legene flere ganger i året.

Hvis du tror at du har det Blødning i hjernen og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan nevrologgen hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Osteomyelitt er en sykdom ikke bare av beinet, men av hele organismen. Tross alt, når det nekrotiske prosessen forårsaket av mykobakterier eller bakterier som produserer puss, påvirker benmargen, de strukturelle elementer av ben og omgivende vev, motstår hele menneskekroppen sepsis og reagerer på denne inflammasjon.

Forløpende iskemisk angrep (TIA) - utilstrekkelig hjernesirkulasjon på grunn av vaskulære lidelser, hjertesykdommer og senking av arterielt trykk. Mer vanlig hos personer med osteokondrose i livmoderhalsen, hjerte- og vaskulær patologi. Egenheten ved et forbigående oppstått iskemisk angrep er den fullstendige restaureringen av alle fallte funksjoner innen 24 timer.

Hypertensiv krise - et syndrom der det er en signifikant økning i blodtrykket. I dette tilfellet utvikler symptomene på nederlaget til hovedorganene - hjertet, lungene, hjernen og så videre. Denne tilstanden er svært vanskelig og krever akuttbehandling, da ellers kan alvorlige komplikasjoner utvikles.

Demyeliniserende sykdom er et kollektivt konsept som innebærer utvikling av patologiske prosesser forårsaket av ødeleggelse av membranene av myelinfibre. For å provosere en sykdom av en slik patogenese kan både traumer og komplikasjoner etter en smittsom patologi. Ikke utelukk de negative effektene av allergiske reaksjoner.

Tularemi er en naturlig fokal sykdom, manifestert som en akutt infeksjon. Tularemi, symptomene som er i nederlaget av lymfeknuter og hud, og i noen tilfeller, slimete hals, øyne og lunger, i tillegg til dette, er også preget av symptomene på generell forgiftning.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

blødning

1. Liten medisinsk oppslagsverk. - M.: Medical Encyclopedia. 1991-1996. 2. Førstehjelp. - Moskva: Den store russiske encyklopedi. 1994 3. Encyklopedisk ordbok med medisinske termer. - Moskva: Sovjetiske Encyclopedia. - 1982-1984 gg.

Se hva som er "Blødning" i andre ordbøker:

blødning - Blødning... Staveordbok

blødning - (blødning, ekstravazat) akkumulering av blod som har strømmet ut av blodkarene i kroppshulen eller omkringliggende vev. Innhold 1 Årsaker til blødning 2 Typer av blødninger... Wikipedia

BLODDIFFUSJON - Blodsykdommer, blødninger, jfr. (Med.). Strømmen av blod fra blodkarene inn i kroppen. Blødning i hjernen. Forklarende ordbok Ushakov. DN Ushakov. 1935 1940... Den forklarende ordboken for Ushakov

BLODDIFFUSJON - opphopning av blod i vev eller hulrom i kroppen på grunn av økt permeabilitet eller forstyrrelse av blodkarets integritet... stor encyklopedisk ordbok

BLODDIFFUSJON - BLOODYLENE, jeg, jfr. Strømmen av blod fra blodkaret inn i vevet eller kroppshulen. K. i hjernen. Forklarende ordbok av Ozhegov. SI Ozhegov, N.Yu. Shvedova. 1949 1992... Den forklarende ordboken for Ozhegov

blødning - substantiv, telle i synonymer: 22 • apopleksi (8) • sykdom (995) • hamatoksel (1) •... Ordbok av synonymer

blødning - Se EdwART Blødning. Ordliste MES, 2010... Ordbok om nødssituasjoner

BLODDIFFUSJON - BLODSIKKERHET, akkumulering av blod som strømmer ut av karene, i hulrommene i kroppen eller i vev. Abdominal K. betegne navnet hulrom som inneholder izlivshuyusya blod (se. Haemothorax, hemopericardium, Haematometra, Haematosal Pinx,...... Flott Medical Encyclopedia

blødning - Hvor og hvor. 1. Hvor (Handlingsretning). Blødning i hjernen. 2. Hvor (plassering). Blødning i bukhulen... Ordbok av ledelse

blødning - ▲ brudd mekanisk ↑ blodkar blødning brudd av blodkar veggen. purpura. aneurisme. gemoraggiya. gemoraggichesky. hemorroider. apopleksi. apoplectic. hemorragisk hjerneslagsblødning. hematomelia....... Den ideografiske ordlisten til det russiske språket

Hva er hjerneblødning og hvorfor forekommer det?

Hemorragisk slag er et generelt konsept som forener alle blødninger i skallen som påvirker hjernevævet og dets membraner. Årsaken er brudd på fartøyets vegg som følge av overdreven tynning. Blod er impregnert med et nervøst vev eller et hematom er dannet, som ved sitt trykk ødelegger gradvis de omgivende vevene.

De viktigste årsakene

I 50% av tilfellene skjer hjerneblødning på grunn av langvarig arteriell hypertensjon. Den største risikoen er for pasienter som ignorerer sykdommens tegn og uregelmessig tar midler som reduserer trykket. Andre årsaker til slag:

 • aneurisme av fartøyet. Det er en forlengelse til en bestemt del av arterien. Patologi kan være et resultat av en sykdom eller medfødt; som regel, viser seg ikke i det hele tatt, noe som gjør diagnostikk umulig;
 • mekanisk skade på fartøyet. Er hovedårsaken til hjerneslag hos personer yngre enn 50 år;
 • sykdommer karakterisert ved en alvorlig blødningsforstyrrelse;
 • Ukontrollert bruk av visse stoffer (antikoagulantia, antiaggreganter);
 • Infeksiøse og inflammatoriske prosesser i hjernevevet (encefalitt);
 • deponering av amyloid i blodkarets vegger.

Skelettstrukturen på skallen er helt uelastisk, og derfor forårsaker intracerebral blødning økt trykk i nerveområdene. Hvis det dannede hematom er stort (blødningsvolumet er over 150 ml), oppstår død innen 24 timer.

Risikofaktorene for blødning i hjernen inkluderer:

 • dårlige vaner;
 • fedme;
 • alder over 50 år;
 • arvelig faktor;
 • diabetes mellitus.

Hvordan opptrer hemorragisk slag?

Den viktigste sykdommen som forårsaker hjerneblødning er arteriell hypertensjon. Hvis høyt blodtrykk følger med en person i mange år, oppstår uopprettelige endringer, tynning og til og med nekrose av enkelte seksjoner av karets vegger uunngåelig. Såkalte microaneurysmer dannes - små utvidelser av blodkarets lumen, som kan briste på grunn av en kraftig nedgang i blodtrykket. Det skjer plutselig, det er ingen spesifikke tegn på nærmer blødning. I dette tilfellet vil blodet fra deformert fartøy fritt strømme inn i det ytre miljø, danner hematom og forårsake ødem i hjernevevet. Når stamceller påvirkes, inkluderer konsekvensene nedsatt luftveisfunksjon. Occlusive hydrocephalus utvikler seg.

Symptomer på blødning til hjernen

Alvorlighetsgraden av kliniske manifestasjoner av hemorragisk slag beror hovedsakelig på omfanget av blødning og lokalisering. De kan plutselig vises og forsvinne igjen, vokse gradvis eller umiddelbart bli uttalt. Det oftest observerte komplekset av flere symptomer, blant annet:

 • akutt hodepine;
 • cerebrale symptomer - kvalme, oppkast, svakhet, nedsatt oppmerksomhet og konsentrasjon;
 • hyperemi i ansiktet;
 • endringer i funksjonene til syne, hørsel, tale, smak, skriving eller lesing;
 • tap av balanse;
 • nummenhet av lemmer;
 • tremmer av hender;
 • alvorlig svakhet i hender eller føtter
 • endringer i pusten (hvesenhet).

Typer av blødninger

Når det gjelder et omfattende slag, er det underforstått at flere deler av hjernen er blitt rammet samtidig. I dette tilfellet kjennetegnes intracerebralblødning av en rask økning i symptomer, lynrask utvikling av cerebralt ødem og er ikke gjenstand for behandling.

Strokes er klassifisert etter lokaliseringen av utbruddet:

 • stroke cerebellum;
 • Stammehemoragisk slag;
 • lobar (lesjon forekommer i en hjerneslag);
 • dybde (påvirker den indre kapsel og de dype delene av hjernen).

La oss se på hemorragisk slag.

1. Subaraknoidal

Overflødig blod er konsentrert under choroid som omgir hjernen. Årsaken er vaskulær misdannelse eller aneurisme.

2. Parenkymal

Blod fra burstedet kommer direkte inn i hjernevævet, noe som resulterer i en hematom eller hemorragisk impregnering begynner.

Hematom er et begrenset hulrom i hvilket blod akkumuleres. I lesjonen dør nevroner uten mulighet for utvinning, noe som resulterer i en vedvarende nevrologisk defekt på grunn av den smale spesialiseringen av hver del av hjernen. Funksjonene som det berørte området er ansvarlig for, faller ut. I denne formen fører en intracerebral blødning med høy sannsynlighet til et dødelig utfall.

Penetrasjon av overskytende blod mellom fibrene i nervevevet kalles hemorragisk impregnering. Denne tilstanden ledsages av et mindre tap av nevroner enn med hematom, og fører til mildere konsekvenser.

3. Intraventricular

Slike intracerebrale blødninger er sekundær; I utgangspunktet oppstår et slag ved dannelsen av et hematom, som følge av et brudd på utstrømningen av væskevæske, utvikler ødem raskt. Etter det trengs blodet i hjernens ventrikler. Dødelig utfall i dette kliniske bildet er mest sannsynlig. Som regel dør pasienter med blødninger i ventrikkene innen en dag.

4. Epidural og subepidurale blødninger

De er resultatet av brutto kraniet traumer, behandling utføres av nevrokirurger.

effekter

I den akutte og subakutte perioden oppstår følgende endringer:

 • ødem i hjernen;
 • okklusiv hydrocephalus;
 • brudd på hemodynamikk.

Det er disse konsekvensene som fører til et dødelig utfall nesten umiddelbart, i en akutt periode.

Hele gruppen av komplikasjoner skyldes det faktum at blødning i hjernen ofte fører til manglende evne til å bevege seg. En liggende pasient er utsatt for en rekke trusler:

 • hypostatisk lungebetennelse. Utvikler som følge av væskestagnasjon i pasientens lunger;
 • urinveisinfeksjon;
 • liggesår. Nekrose av huden som oppstår ved overdreven tørrhet i huden, utilstrekkelig omsorg for pasienten eller i nærvær av overflødig vekt;
 • trombose i glansårene, hvor risikoen for å utvikle pulmonal tromboembolisme er høy;
 • sepsis. En infeksjon som ikke påvirker et bestemt område av kroppen, men hele kroppen som helhet (blodinfeksjon);
 • forstyrrelse av hjertet.

Behandling av blødning

Hvis du mistenker en intracerebral blødning, bør du umiddelbart ringe en ambulanse. Pasienten skal ikke bevege seg før doktoren ankommer. Jo tidligere behandlingen er startet, desto høyere er sjansene for det gunstigste resultatet. spesielt de første 5-6 timene etter utseendet av de første symptomene.

Behandlingen utføres i intensivavdelingen og intensivvitenskap i spesialiserte klinikker, der det er mulighet for å utføre akutt kirurgisk inngrep. Med en gunstig sykdomsforløp kan pasienten overføres til en generell avdeling for behandling av vaskulære patologier.

Beslutningen om å gjennomføre behandling med nevrokirurgisk kirurgi blir vanligvis tatt innen de første 3 dagene etter pasientens opptak. Fjernelse av blod fra hjernevevet er indikert med hemisfæriske hematomer, blodbrudd i ventriklene, brudd i aneurysmen.

Konservativ behandling er et kompleks av følgende aktiviteter:

 • bringe blodtrykksverdiene til normalt med medisinering;
 • korrigering av arytmi;
 • normalisering av vann-elektrolyttbalansen;
 • forebygging av ødem i hjernen eller reduksjon ved bruk av medisiner
 • symptomatisk terapi (behandling av konvulsiv syndrom, kvalme, oppkast, feber);
 • utnevnelsen av nevrobeskyttende stoffer.

Hvis du eller dine venner har hatt en sykdom

Etter blødning opplever de fleste pasienter ikke bare tap av arbeidsevne, men også tap av vitale funksjoner og evne til å betjene seg selv. Konsekvensene av sykdommen er alvorlige for både pasienten og hans slektninger. Hovedformålet med rehabilitering er å opprettholde det maksimale mulige evnen til å leve uavhengig.

Gjennomføring av klasser i medisinsk og fysisk kultur, massasje, fysioterapi prosedyrer er foreskrevet. Brudd på det motorbærende apparatet og talefunksjonene forblir hos pasienten for livet. Konsekvensene av et slag omfatter vanligvis en rekke symptomer fra psyken, blant annet tegn på nedsatt mental aktivitet og endringer i karakter.

Som et forebyggende tiltak for hemorragisk slag er det anbefalt å fullstendig avvise skadelige vaner, nøye overvåke blodtrykket. I nærvær av et ugunstig arvelig mønster må du betale økt oppmerksomhet mot helsen din.

Les Mer Om Fartøyene