Kardiopulmonal insuffisiens

Kardiopulmonal insuffisiens - dekompensert pulmonal hjertefase, som fortsetter med akutt eller kronisk høyre ventrikulær hjertesvikt. Det er preget av kortpustethet, takykardi, smerte i hjertet, perifert ødem, hepatomegali, blåaktig hud, hevelse i nerverne i nakken. Instrumental diagnose er basert på evaluering av radiografiske, elektrokardiografiske og ekkokardiografiske data. Behandling av kardiopulmonal insuffisiens inkluderer behandling av de sykdommene som forårsaket utviklingen av syndromet, bruk av vasodilaterende, antihypertensive, diuretika, oksygenbehandling.

Kardiopulmonal insuffisiens

Kardiopulmonær insuffisiens er et klinisk syndrom basert på pulmonal hypertensjon, hypertrofi eller dilatasjon av høyre ventrikel med sirkulatorisk insuffisiensfenomen. Den utvikler seg i patologien til det bronkopulmonale systemet, lungekar og thoracodiaphragmatic område. I pulmonologi, kardiopulmonal insuffisiens, noen ganger referert til som "pulmonal heart" (LS), men disse begrepene er ikke identiske. Kardiopulmonal insuffisiens bør bare forstås som den dekompenserte fasen av pulmonal hjertet (stadium III pulmonal hypertensjon). Jeg stadium (preklinisk) og stadium II (stabil) av pulmonal hypertensjon finner sted uten tegn på høyre ventrikulær svikt, derfor betraktes de som et kompensert pulmonalt hjerte.

Årsaker til kardiopulmonal svikt

Ved forming basis av hjerte-lunge-insuffisiens er vedvarende pulmonal hypertensjon, på et visst punkt fører til svikt av kompenserende mekanismer, forårsaker hypertrofisk høyre ventrikkel pumping opphører å takle det kommer inn i veneblod. Høyre ventrikulær dysfunksjon kan være forårsaket av tre grupper av faktorer: Bronkopulmonale, vaskulær, torakodiafragmalnymi.

Den første gruppen av faktorer omfatter mer enn 20 kjente nosology, står for 80% av alle tilfeller av pulmonær hjerte. Den mest utbredt blant dem - en sykdom som bryter luftfylte alveoler: obstruktiv bronkitt, BEB, astma, lungebetennelse Lobar, fibrose alveolitt, pulmonær tuberkulose, pneumokoniose, lungefibrose, sarkoidose Beck, cystisk fibrose, cystisk sykdom i lungene. Utviklingen av hjerte-lunge-insuffisiens bronkopulmonære genese er mulig med kollagenase (systemisk lupus erythematosus, systemisk sklerose, dermatomyositt, etc.). I noen tilfeller er årsaken til dekompensering av lungehjertet omfattende reseksjon av lungen.

Den andre gruppen av faktorer påvirker lesjonen av den lunge vaskulære sengen. I de fleste tilfeller, dannelsen av hjerte-svikt forut lungeemboli, kompresjon av lungevenene og lungearterien for tumordannelse, pulmonær vaskulitt, sigdcelleanemi.

Den tredje gruppen årsaker inkluderer forhold som er ledsaget av en begrensning av brystets og membranens mobilitet. Blant dem - de ulike bryst deformasjon og krumning av ryggraden (kyfose kyphoscoliosis), massiv pleuritt, flere ribbe frakturer, ankyloserende spondylitt, Pickwick syndrom (c-m-fedme hypoventilation). Lidelser åpning mobilitet som er karakteristisk for kroniske nevromuskulære sykdommer (myasthenia gravis, polio), botulisme, parese og lammelse av membranen. Sykdommer i den andre og tredje gruppen til sammen forårsaker et pulmonalt hjerte i 20% av tilfellene.

Klassifisering av kardiopulmonal insuffisiens

Kardiopulmonal insuffisiens kan være akutt, subakutt og kronisk. Så, det akutte lungehjerte har alltid en dekompensert karakter, subakutt og kronisk - den kan fortsette både med tilstedeværelse av høyre ventrikulær svikt, og uten den.

Utviklingen av akutt hjerteinfarkt forekommer vanligvis mot en bakgrunn av massiv lungeemboli, ventilpneumothorax, mediastinal emfysem, astmatisk status. Akutt legemiddel dannes innen noen få timer på grunn av plutselig og plutselig økning i trykk i lungearterien, ledsaget av en utvidelse av hulrommet (dilatasjon) i høyre ventrikel, tynning av veggene. Subakut og kronisk form er karakteristisk for andre vaskulære, bronkopulmonale og thoracodiapragmatiske lesjoner. I disse tilfellene utvikler kroniske stoffer i flere måneder og til og med år og ledsages av alvorlig hypertrofi i høyre ventrikulære myokardium.

Hjerte-lunge-insuffisiens kan forekomme i en rekke kliniske typer: på luftveiene, cerebral, angina, abdominal, kollaptoidnye utførelsesform med en overvekt av visse symptomer. I klinikken, åndedretts form av dekompensert PM råde kortpustethet, choking episoder, hoste, tungpustethet, cyanose. I cerebral variant i forgrunnen encefalopati tegn: irritabilitet, aggressivitet, eufori, noen ganger - psykose eller, tvert imot, - tretthet, sløvhet, apati. Kan bli forstyrret av svimmelhet og vedvarende hodepine; i alvorlige tilfeller er det synkope, kramper, nedsatt intelligens.

Angina type hjerte-lunge insuffisiens klinikk ligner angina pectoris med typiske sterke smerter i hjertet, uten bestråling og kvelning. Abdominal opsjons dekompensert narkotika fortsetter med smerter i epigastriet, kvalme og oppkast, og noen ganger - utvikling av magesår forårsaket av hypoksi i fordøyelseskanalen. For collaptoid variant typiske forbigående episoder av hypotensjon, ledsaget av alvorlig svakhet, blekhet, rikelig svette, kalde ekstremiteter, takykardi og thready puls.

Symptomer på kardiopulmonal svikt

Akutt kardiopulmonal insuffisiens er karakterisert ved en plutselig utbrudd og en kraftig forverring i pasientens tilstand på bare noen få minutter eller timer. Det er smerter i hjertet av hjertet, som er ledsaget av alvorlig kortpustethet, en følelse av kvelning og frykt for døden. Karakteristisk for cyanose, arteriell hypotensjon. Disse symptomene øker i stående eller sittende, noe som er forbundet med en nedgang i blodstrømmen til høyre side av hjertet. Døden kan oppstå om noen få minutter fra ventrikulær fibrillasjon og hjertestans.

I andre tilfeller kan bildet av akutt kardiopulmonal insuffisiens ikke utfolde seg så voldsomt. Kortpustethet er assosiert med brystsmerter forbundet med pust, hemoptyse, takykardi. Med progressiv høyre ventrikulærfeil oppstår det alvorlig smerte i høyre øvre kvadrant, på grunn av økt lever og utvidelse av dens fibrøse membran. Som et resultat av en økning i det sentrale venetrykket, svulmer livmorhalsen.

Kronisk kardiopulmonal insuffisiens utvikler seg gradvis og er en refleksjon av blodstagnasjon i vene-systemet i den store sirkel av blodsirkulasjon. Toleranse mot fysisk aktivitet reduseres, dyspnø er permanent. Fokuserer på cyanosis nasolabial trekant, nesespiss, hake, ører, fingertupper. Det er angrep av brystsmerter (pulmonal angina pectoris), ikke stoppbar ved å ta nitroglyserin, men reduseres etter introduksjonen av euphyllin.

Pasienter med kronisk kardiopulmonal insuffisiens, tretthet, rask tretthet, døsighet. Ved fysisk anstrengning kan det oppstå besvimelse. Dekompensering av kroniske stoffer er også indikert av alvorlighetsgrad og ømhet i høyre øvre kvadrant, nocturia, perifert ødem. I senere stadier avsløres edematøs syndrom, hydrothorax, ascites, kardeksakse.

Diagnose av kardiopulmonal insuffisiens

Diagnostisk søk ​​i utviklingen av hjerte-lunge-insuffisiens tar sikte på å identifisere den underliggende sykdom, samt vurdering av graden av dekompensasjon. For riktig tolkning av fysiske og instrumentale data trenger pasienten en undersøkelse av pulmonologen og kardiologen. En objektiv undersøkelse av pasienter med hjerte-lunge-insuffisiens observert fat bryst misdannelse, hepatomegali, pastoznost føtter og ben. På palpasjon precordial region bestemmes av hjerte impuls, slagverk - utvider grensene for den relative sløvhet av hjertet. Vanligvis er en reduksjon i blodtrykket, en hyppig arytmisk puls. Auscultatory bevis karakterisert demping hjertelyd, aksent II tone av lungearterien, splitting eller delt tone II, III og IV patologiske utseende toner systolisk bilyd indikerer trikuspidal insuffisiens.

De mest verdifulle laboratoriekriteriene for kardiopulmonal insuffisiens er gassens sammensetning av blodet: en reduksjon i p02, en økning i pC02, respiratorisk acidose. Radiografi på brystet kan ikke bare oppdage lungeskader, men også tegn på kardiomegali og lungehypertensjon. Angiopulmonografi og ventilasjon-perfusjon lungescintigrafi er indikert for mistanke om PE.

Undersøkelse av HPV ved kardiopulmonal svikt benyttes for å vurdere arten og alvorlighetsgraden av ventilasjonsforstyrrelser, deteksjon av bronkospasme. Elektrokardiografi i akutt legemiddel tillater pålitelig å bestemme tegn på overbelastning av høyre hjerte og for kroniske legemidler, for å identifisere direkte og indirekte markører for høyre ventrikulær hypertrofi.

Ekkokardiografi er hoved ikke-invasiv metode for å evaluere intrakardielle hemodynamikk, bestemme størrelsen på hjertet hulrom og høyre ventrikkel, for å fastsette graden av pulmonal hypertensjon. I noen tilfeller, hvis det er umulig å fastslå faktumet av økt trykk i lungearterien, ta en kateterisering av høyre hjerte. Transbronkial eller transthorak biopsi av lungene utføres noen ganger for å verifisere genesis av kardiopulmonal svikt.

Dekompensering av legemidler bør differensieres fra hjertefeil, kardiosklerose, dilatert kardiomyopati og andre hjertesykdommer.

Behandling av kardiopulmonal svikt

Behandling av akutt kardiopulmonal insuffisiens grunnet PE utføres under betingelser av ICU. De viktigste komponenter av behandlingen er den oksygenterapi, behandling av smerte angrep, trombolytisk terapi (urokinase, streptokinase, vevsplasminogenaktivator), antikoagulant (heparin, warfarin) og antiblodplateterapi (pentoksifyllin). I noen tilfeller er en kirurgisk taktikk indikert - tromboembollektomi fra lungearterien.

Med kardiopulmonal insuffisiens, som utviklet seg mot bakgrunnen av bronkopulmonal patologi, bestemmes prinsippene for terapi av den underliggende sykdommen. Så, når det gjelder KOL og bronkial astma, blir bronkodilatatorer, mucolytiske, ekspektoranter brukt; for pulmonal tuberkulose - spesifikke anti-tuberkulose antibiotika; med interstitiale lungesykdommer - glukokortikoider, cytostatika, interferon, etc.

På alle stadier av behandling av kardiopulmonal insuffisiens utføres oksygeninhalasjoner. For å redusere pulmonal vaskulær motstand og trykk i lungearterien, brukes vasodilatorer (teofyllin, kalsiumantagonister, nitrater, ACE-hemmere). Pasienter med edematøs syndrom er foreskrevet diuretika under kontroll av vannelektrolyttvekt og KHS. Spørsmålet om hensiktsmessigheten av utnevnelsen av hjerteglykosider i kardiopulmonal insuffisiens forblir kontroversiell. Som et palliativ tiltak brukes gjentatt blødning, som midlertidig forbedrer pasientens tilstand.

Pasienter med ildfast på konservativ behandling av pulmonal hypertensjon kan utføres kirurgi: ballong atrial septostomi, sympathectomy, en reduksjon i lungevevet, lungetransplantasjon eller kompleks "hjerte-lunge".

Prognose og forebygging av kardiopulmonal insuffisiens

Prognosen for utvikling av kardiopulmonal insuffisiens er svært alvorlig. Et akutt pulmonalt hjerte er en umiddelbar trussel mot pasientens liv. Kronisk kardiopulmonal insuffisiens har en progressiv karakter. Forventet levetid hos pasienter med kroniske stoffer i dekompensasjonstrinnet overstiger ikke 2,5-5 år. Etter lungetransplantasjon er 3-års overlevelsesrate 55-60%.

Primær forebygging av hjerte-lunge-sykdom er en riktig erkjennelse og behandling av årsakene til sykdommen, røykeslutt, utelukkelse av risikofaktorer for KOLS forverring.

Kardiopulmonal insuffisiens: årsaker, hovedsymptomer, diagnose

Hjertesykdommer i den moderne verden er ganske vanlige. De kan skade selv folk som aldri har klaget over smerte i området i brystet eller andre symptomer som er karakteristiske for hjertesykdom. For å være sikker på helsen din er det derfor nødvendig å gjennomgå årlige undersøkelser med spesialister.

Bare riktig og rettidig behandlingstaktikk kan lette og redde deg fra patologi. I denne artikkelen vil jeg snakke om kardiopulmonal insuffisiens, de hyppigste årsakene til utbruddet, karakteristiske symptomer og konsekvenser.

Hva er kardiopulmonal insuffisiens?

Kardiopulmonær insuffisiens er et klinisk syndrom, karakterisert ved en kombinasjon av hjertesvikt og den medfølgende lungesykdom. Utviklingen av lungeinsuffisiens (ofte med hjertefeil og myokarditt) som skyldes blodsirkulasjon i karene i lungen (lunger, økt blodtrykk, inkludering av anastomoser), noe som fører til en reduksjon i blodoksygenmetning.

I medisinsk praksis er kronisk lunge-hjertesvikt mer vanlig - en kombinasjon av lunge- og hjertesvikt som sluttet seg til det. Observert med såkalt. pulmonalt hjerte hos pasienter med kroniske lungesykdommer (se pneumosklerose).

Årsakene til hjerte (høyre hjertekammer) svikt - hypertensjon, lungekretsløpet (systolisk blodtrykk i lungearterien over 30 mm Hg, og diastolisk -.. Over 15 mm Hg..), hypoksi, acidose, en reduksjon i vaskulaturen til lungene, bronkial infeksjoner, poliglobuliya.

Den første kliniske manifestasjonen er kortpustethet ved trening; i fremtiden blir det konstant. Redusere metningen av arterielt blod med oksygen (90% og lavere) fører til utseendet av cyanose (cyanose). Tegn på høyre ventrikelfeil.

Hyppige forhøyede nivåer av røde blodceller og hemoglobin - ekspresjon av kompenserende reaksjoner av organismen for å redusere konsentrasjonen av oksygen i arterielt blod. For diagnose av hjerte-svikt, brukes røntgenundersøkelse, elektrokimografiyu, EKG, kateterisering av høyre hjerte hulrom og lungearterien og andre undersøkelsesmetoder.

Svekkelsen av kontraktiliteten i hjertemuskelen fører til en reduksjon av volumet av blod pumpet av det. Forstyrrelser i blodsirkulasjonen er fulle av:

 1. Hypoksi av organer og vev som ikke mottar oksygen fra blodet;
 2. Stagnasjon av blod i lungene, noe som forårsaker utilstrekkelig oksygenmetning.

Forstyrrelse av blodsirkulasjonen i lungene er en konsekvens av hjertesvikt, derfor er syndromet en kombinert patologi.

Sykdommen kan være kronisk og manifestert som:

 • Causeless svimmelhet;
 • selv med moderat fysisk anstrengelse;
 • reduksjon i arbeidskapasitet;
 • følelser av pulsering i den epigastriske regionen;
 • akrocyanose av fingrene og regionen av nasolabial trekant.

I noen tilfeller har slike pasienter en økning i nivået av hemoglobin og antall erytrocytter per blodenhet. Dette forklares ved å inkludere visse kompenserende mekanismer.

årsaker til

Ved forming basis av hjerte-lunge-insuffisiens er vedvarende pulmonal hypertensjon, på et visst punkt fører til svikt av kompenserende mekanismer, forårsaker hypertrofisk høyre ventrikkel pumping opphører å takle det kommer inn i veneblod.

Høyre ventrikulær dysfunksjon kan skyldes tre grupper av årsaker:

 • bronkopulmonal,
 • vaskulære
 • torakodiafragmalnymi.
 1. Den første gruppen av faktorer omfatter mer enn 20 kjente nosology, står for 80% av alle tilfeller av pulmonær hjerte.

  De hyppigste blant dem er sykdommer som forstyrrer luftfyllingen av alveolene:

  • obstruktiv bronkitt.
  • BEB.
  • bronkial astma.
  • croupøs lungebetennelse.
  • fibrosering alveolitis.
  • pulmonell tuberkulose.
  • pneumoconiosis.
  • pulmonal fibrose.
  • sarkoidose av Beck.
  • cystisk fibrose.
  • polycystisk lungesykdom.

  Utviklingen av hjerte-lunge-insuffisiens bronkopulmonære genese er mulig med kollagenase (systemisk lupus erythematosus. Systemisk sklerose. Dermatomyositt et al.). I noen tilfeller er årsaken til dekompensering av lungehjertet omfattende reseksjon av lungen.

 2. Den andre gruppen av faktorer påvirker lesjonen av den lunge vaskulære sengen.

  I de fleste tilfeller er dannelsen av kardiopulmonal insuffisiens forutført av PE. kompresjon av lungeårene og lungearterien ved svulstdannelser, pulmonal vaskulitt. seglcelleanemi.

 3. Den tredje gruppen årsaker inkluderer forhold som er ledsaget av en begrensning av brystets og membranens mobilitet.

  Blant dem - ulike deformasjoner av thorax og krumning i ryggraden (kyphosis, kyphoscoliosis), massiv pleurisy. flere brudd på ribbenene. ankyloserende spondylitt. Syndrom Pickwick (med m-fedme-hypoventilasjon).

Forstyrrelser i membranets mobilitet er karakteristiske for kroniske nevromuskulære sykdommer (myastheni, poliomyelitt), botulisme. parese og lammelse av membranen. Sykdommer i den andre og tredje gruppen til sammen forårsaker et pulmonalt hjerte i 20% av tilfellene.

Sykdom av akutt type oppstår plutselig, og pasienten bør umiddelbart søke hjelp fra en spesialist.

En plutselig økning i trykk i lungekroppen kan utløses av følgende faktorer:

 • spasmer av lungearterier;
 • blokkering av en av grenene av venene og kapillærene med en trombose, noe som fører til iskemi av dette stedet;
 • å få trombose i hjertet og hjerteinfarkt;
 • akutt fase av astma;
 • skarp lungebetennelse, som dekker vevene i hele lungen;
 • traumer eller medisinsk feil, som fører til fylling av pleuralhulen med luft og stopper lungens arbeid.

Feil arbeid av mitralventilen, som er en vanlig hjertesykdom, fører til oppbevaring av blod i atriumet og dets sekundære utkastning. Det er en stagnasjon av blod i begge sirkler. Myokardiet selv får ikke nok oksygen og muskelen begynner å deformere.

Iskemi fører til brudd i papillære muskler. En lignende tilstand kan også oppstå på grunn av mekanisk traumer.

Bærerne i protesventilen kan trues av blodforgiftning, noe som fører til de samme resultatene eller en feil i ventilen selv på grunn av skjulte defekter.

Symptomer på kardiopulmonal svikt

Akutt kardiopulmonal insuffisiens er karakterisert ved en plutselig utbrudd og en kraftig forverring i pasientens tilstand på bare noen få minutter eller timer. Det er smerter i hjertet av hjertet, som er ledsaget av alvorlig kortpustethet, en følelse av kvelning og frykt for døden.

Karakteristisk for cyanose, arteriell hypotensjon. Disse symptomene øker i stående eller sittende, noe som er forbundet med en nedgang i blodstrømmen til høyre side av hjertet. Døden kan oppstå om noen få minutter fra ventrikulær fibrillasjon og hjertestans.

I andre tilfeller kan bildet av akutt kardiopulmonal insuffisiens ikke utfolde seg så voldsomt. Kortpustethet er assosiert med brystsmerter forbundet med pust, hemoptyse, takykardi.

Med progressiv høyre ventrikulærfeil oppstår det alvorlig smerte i høyre øvre kvadrant, på grunn av økt lever og utvidelse av dens fibrøse membran. Som et resultat av en økning i det sentrale venetrykket, svulmer livmorhalsen.

Kronisk kardiopulmonal insuffisiens utvikler seg gradvis og er en refleksjon av blodstagnasjon i vene-systemet i den store sirkel av blodsirkulasjon. Toleranse mot fysisk aktivitet reduseres, dyspnø er permanent. Fokuserer på cyanosis nasolabial trekant, nesespiss, hake, ører, fingertupper.

Det er angrep av brystsmerter (pulmonal angina pectoris), ikke stoppbar ved å ta nitroglyserin, men reduseres etter introduksjonen av euphyllin. Pasienter med kronisk kardiopulmonal insuffisiens, tretthet, rask tretthet, døsighet. Ved fysisk anstrengning kan det oppstå besvimelse.

Dekompensering av kroniske stoffer er også indikert av alvorlighetsgrad og ømhet i høyre øvre kvadrant, nocturia, perifert ødem. I senere stadier, edematøst syndrom, hydrothorax. ascites. hjertekaksjon.

Tatt i betraktning i større detalj symptomer og behandling av pulmonal hjertesvikt, spesielt ikke umiddelbart angi at i medisin er vanlig å skille mellom akutte og kroniske former for sykdomsutvikling. Utvinning av dette avhenger direkte av behandlingsmetoden valgt for hvert enkelt tilfelle.

 1. Akutt form for insuffisiens.

Dette skjemaet oppstår alltid spontant og utvikler seg ganske kraftig. Symptomer er uttalt, pasientens tilstand forverres raskt. Hvis det ikke er rettidig å levere en slik person til intensivavdelingen på sykehuset, vil det mest sannsynlig føre til dødelig utgang.

Ofte skjer døden mot en bakgrunn av tromboembolisme, når smertestøt utvikler seg raskt, så vel som omfattende hevelse i lungen.

Ofte kan et slikt problem oppfordres av:

 • Den inflammatoriske prosessen påvirker for mye lungevolum;
 • trombose i lungestammen. Dette skyldes oftest dannelsen av en trombose;
 • feil i protesen
 • pneumothorax;
 • rask forverring av tilstanden i nærvær av en diagnose av "bronkial astma";
 • alvorlige brystskader
 • forstyrrelser i mitralventilens arbeid.

Denne form for lungehjertefeil har vanligvis tilstrekkelig utprøvde symptomer, noe som gjør det enkelt å diagnostisere en slik pasient:

 • rask nedgang i blodtrykket til kritiske verdier. Svært ofte kan et sammenbrudd skje raskt;
 • rask pust, ofte vanskelig nok;
 • en økning i størrelsen på blodårene på nakken;
 • puste er hovedsakelig komplisert ved innånding;
 • blå hud. Særlig uttalt blåse av ekstremiteter og cyanose;
 • kalde hender og føtter;
 • brystsmerter av varierende intensitet;
 • klissete svette på kroppen;
 • kortpustethet til kvelning oppstår.

Hvis en person ikke har rettidig hjelp, så raskt nok kan han dø av lungeødem eller bare fra kvelning. Førstehjelp i dette tilfellet skal primært bestå i å sikre normal fri tilgang til oksygen til lungene.

Om nødvendig skal pasienten få kunstig åndedrett før ambulansen kommer. Spesielt farlig er tilstanden at den nesten alltid utvikler seg plutselig.

Noen ganger, selv uten noen åpenbar grunn (for eksempel kan en person ha en blokkering av lungestammen av en trombose, som en person ikke engang mistenker for å være tilstede). Men samtidig blir pasientens tilstand forverret for fort, og derfor kan en person dø noen ganger før en ambulanse kommer.

Et slikt skjema har ofte et ganske enkelt flytmønster i et tidlig utviklingsstadium. Svært ofte kan det utvikle seg veldig sakte (i mange år kan en person ikke engang mistenke en lignende sykdom i seg selv, skrive av de viktigste symptomene for aldersrelaterte endringer i kroppen eller andre relaterte sykdommer).

Oftest er hoved symptomatologien i dette tilfellet manifestasjonen til grunnårsaken. Enkelt sagt, vanligvis bruker en person oppmerksomhet til symptomene på patologien som førte til utviklingen av dette problemet. I dette tilfellet kan feilen ikke være oppmerksom.

Ofte har hun følgende symptomer:

 • Huddeksler, spesielt lemmer og nasolabial trekant, skaffer seg en blåaktig tinge;
 • alvorlig svimmelhet;
 • hjertebanken;
 • dyspné med mosjon
 • tretthet, tretthet.

I dette tilfellet er intensiteten i utviklingen av symptomer direkte avhengig av scenen hvor sykdommen befinner seg. For eksempel vil tretthet og kortpustet være mer uttalt i de senere stadiene av utviklingen av kronisk lungesvikt.

Men i senere stadier kan ytterligere former for manifestasjon også legge til disse symptomene.

Dette skyldes hovedsakelig det faktum at kroppens organer og vev allerede begynner å oppstå irreversible prosesser på grunn av den alvorlige formen for insuffisiens. De viktigste manifestasjonene i denne fasen er:

 • intenst dyspné i hvilestilstand, mens situasjonen bare forverres, mens den er i dårlig stilling
 • smerte i hjertet;
 • ved innånding en sterk hevelse i blodårene på nakken;
 • takykardi, stadig lavt blodtrykk;
 • ødem som ikke reagerer på behandling
 • tyngde i høyre hypokondrium, ubehag i leveren.
På dette stadiet kan alvorlige komplikasjoner i hjernen utvikles. Nyrfunksjonen er også forstyrret, noe som ofte fører til fullstendig opphør av urinutgang.

Grad av sykdom

Krenkelser av blodkar, hjerte og respirasjon er klassifisert i henhold til alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen. Klassifisering av luftveissvikt:

 1. I den første fasen (preklinisk) observeres en forbigående form for pulmonal hypertensjon. Denne tilstanden er preget av symptomatologi av belastningen på hjerteets høyre hjerte.
 2. I andre fase er det tegn på hypertrofi. Hjertets høyre hjerte øker i størrelse. Pulmonal hypertensjon blir konstant. Mangelen på blodsirkulasjon på dette stadiet oppstår ennå ikke.
 3. Ved tredje fase av sykdomsprogresjon er det en dekompensasjon av kardiopulmonal insuffisiens. Det oppstår mot bakgrunn av mangel på høyre ventrikel.

Spesialister identifiserer 4 grader av lungesvikt, som også har effekt på høyre ventrikel, som er ledsaget av overbelastning. I dette tilfellet blir blodet mettet med oksygen, noe som fører til utilstrekkelige sirkulasjonsprosesser. Ved selve progresjonen, blir sviktet i pulmonal arterieventilen ledsaget av en reduksjon i lungevolumet.

Kardial forstørrelsene som har skjedd, blir ikke sporet av EKG, men kan bestemmes ved hjelp av ekkokardiografi. Insuffisient i blodsirkulasjonen utvikler seg ved 2. og 3. trinn av progresjonen av patologiske forandringer.

Insuffisient i lungeventilen fører til en reduksjon av oksygen i blodet, som er fulle av utviklingen av en alvorlig grad av hypoksi. Volumet av lungene i dette tilfellet reduseres med 40%. Ved hvile har pasienten kortpustethet. Mangel på lungeartreventilen ledsages av slike brudd som manglende evne til å lukke ventiler.

Denne prosessen er preget av en omvendt strøm av blod. Dette skyldes diastole i høyre ventrikel. Insuffisient av lungeartreventilen ved 4 grader av progresjon er ledsaget av en reduksjon i oksygenmetning med 50%. For å utvide hjerteets høyre ventrikel, blir dilatasjon lagt til. På dette stadiet av progresjon, oppnår den utilstrekkelige sirkulasjonsprosessen trinn 2B.

diagnostikk

Diagnostisk søk ​​i utviklingen av hjerte-lunge-insuffisiens tar sikte på å identifisere den underliggende sykdom, samt vurdering av graden av dekompensasjon. For riktig tolkning av fysiske og instrumentale data trenger pasienten en undersøkelse av pulmonologen og kardiologen.

Ved en objektiv inspeksjon hos pasienter med kardiopulmonal insuffisiens er det notert fatformet deformasjon av thorax, en hepatomegali. pastositet av føtter og ben. Ved palpasjon av prekardialregionen bestemmes et hjertesjokk, mens perkusjonen - utvidelsen av grensene for relativ sløvhet i hjertet.

Vanligvis er en reduksjon i blodtrykket, en hyppig arytmisk puls. Auscultatory bevis karakterisert demping hjertelyd, aksent II tone av lungearterien, splitting eller delt tone II, III og IV patologiske utseende toner systolisk bilyd indikerer trikuspidal insuffisiens.

De mest verdifulle laboratoriekriteriene for kardiopulmonal insuffisiens er gassens sammensetning av blodet. redusere p02, øk pC02, respiratorisk acidose. Radiografi på brystet kan ikke bare oppdage lungeskader, men også tegn på kardiomegali og lungehypertensjon. Angiopulmonografi og ventilasjon-perfusjon lungescintigrafi er indikert for mistanke om PE.

Undersøkelse av HPV ved kardiopulmonal svikt benyttes for å vurdere arten og alvorlighetsgraden av ventilasjonsforstyrrelser, deteksjon av bronkospasme. Elektrokardiografi i akutt legemiddel tillater pålitelig å bestemme tegn på overbelastning av høyre hjerte og for kroniske legemidler, for å identifisere direkte og indirekte markører for høyre ventrikulær hypertrofi.

Ekkokardiografi er hoved ikke-invasiv metode for å evaluere intrakardielle hemodynamikk, bestemme størrelsen på hjertet hulrom og høyre ventrikkel, for å fastsette graden av pulmonal hypertensjon.

I noen tilfeller, hvis det er umulig å fastslå faktumet av økt trykk i lungearterien, ta en kateterisering av høyre hjerte. Transbronkial eller transthorak biopsi av lungene utføres noen ganger for å verifisere genesis av kardiopulmonal svikt.

Dekompensering av medisiner bør differensieres fra hjertefeil. cardiosclerosis. utvidet kardiomyopati og annen hjertepatologi.

For å diagnostisere en sykdom spesialist bruker flere teknikker:

 • Ved auskultasjon høres lyden av hjerte og takykardi blir registrert.
 • Røntgenmønsteret har følgende egenskaper: patologiske endringer i lungevevvet og forlengelse av hjertegrensene til høyre.
 • For en mer detaljert studie av de endrede områdene av lungene og myokardiet, kan en CT-skanning foreskrives.
 • Ekkokardiografi brukes til å vurdere funksjonell tilstand av valvulære apparatet og kontraktile aktiviteten til hjertemuskulaturen.
 • Elektrokardiografi (EKG) utføres for å evaluere funksjonene av ledning og spenning av hjertevev; samt deteksjon av hypertrofiske områder av myokardiet, lokalisering av foki av iskemi og rytmeforstyrrelser.
 • Angiografi av lungene lar deg visualisere graden av vaskulær skade, tilstedeværelsen av trombi, aterosklerotiske vaskulære lesjoner.
 • For å måle trykket i hjørnene i hjertet og store kar, utføres kateterisering med et manometer.
 • Spirometri lar deg vurdere alvorlighetsgraden av luftveissvikt.

En slik omfattende undersøkelse vil muliggjøre å oppdage symptomer på kardiopulmonal insuffisiens så snart som mulig og behandling foreskrives umiddelbart for å unngå forekomst av livstruende komplikasjoner. Diagnose av sykdommen er nødvendig så tidlig som mulig, da dette vil unngå utvikling av irreversible forandringer i hjertemuskelen, leveren, hjernen, nyrene.

Førstehjelp for lungeødem

Hvis den patologiske prosessen øker i minuttet, er det nødvendig ikke bare å ringe en ambulanse, men også å selvstendig utføre viktige aktiviteter:

 1. Flytt pasienten til en sittestilling.
 2. Pass på at rommet er godt ventilert.
 3. For å redusere trykk, er det nødvendig med en nitroglyserin tablett.

Å løse det er nødvendig under tungen, for å sikre en nesten umiddelbar effekt. Før du bestemmer deg for bruk av stoffet, bør du sørge for at pasienten for øyeblikket ikke har lavt blodtrykk.

Du bør heller ikke bruke medisiner alene hvis pasienten er bevisstløs.

 • Hvis prosessen fortsetter i mild eller middels tung form, kan et vanndrivende middel gis. Så fort er ødemet fjernet, takket være det som er en avhending av overflødig væske.
 • Ved overdreven trykkøkning er det nødvendig å sikre fjerning av blod fra lungene for å unngå akkumulering. For å gjøre dette hjemme, kan du ta et basseng, hell varmt vann. Be pasienten å senke bena inn i den.
 • Dampen gasbind i alkohol, gi til pasienten. Innånding av røyk kan bidra til å redusere de negative symptomene litt.
 • For ikke å skade en person, anbefales det at du kontakter en spesialist når du ringer ambulansteamet om hvilke tiltak som kan tas med de spesifikke forholdene til pasienten.

  Behandling av patologi

  Behandling av akutt kardiopulmonal insuffisiens grunnet PE utføres under betingelser av ICU. De viktigste komponentene i behandlingen er oksygenbehandling. smertelindring, trombolytisk terapi (urokinase, streptokinase, væskeplasminogenaktivator), antikoagulant (heparin warfarin) og antiaggregant terapi (pentoksifyllin). I noen tilfeller er en kirurgisk taktikk indikert - tromboembollektomi fra lungearterien.

  Med kardiopulmonal insuffisiens, som utviklet seg mot bakgrunnen av bronkopulmonal patologi, bestemmes prinsippene for terapi av den underliggende sykdommen. Så, når det gjelder KOL og bronkial astma, blir bronkodilatatorer, mucolytiske, ekspektoranter brukt; for pulmonal tuberkulose - spesifikke anti-tuberkulose antibiotika; med interstitiale lungesykdommer - glukokortikoider, cytostatika, interferon, etc.

  På alle stadier av behandling av kardiopulmonal insuffisiens utføres oksygeninhalasjoner. For å redusere pulmonal vaskulær motstand og trykk i lungearterien, brukes vasodilatorer (teofyllin, kalsiumantagonister, nitrater, ACE-hemmere).

  Pasienter med edematøs syndrom er foreskrevet diuretika under kontroll av vannelektrolyttvekt og KHS. Spørsmålet om hensiktsmessigheten av utnevnelsen av hjerteglykosider i kardiopulmonal insuffisiens forblir kontroversiell. Som et palliativ tiltak brukes gjentatt blødning, som midlertidig forbedrer pasientens tilstand.

  Pasienter med ildfast til konservativ behandling av pulmonal hypertensjon kan gjennomgå kirurgi:

  • ballon atrialseptostomi.
  • sympatektomi.
  • reduksjon av lungvev.
  • transplantasjon av lungene eller et kompleks av "lungene".

  Den mest effektive terapien

  Hvis hjertesvikt diagnostiseres, bør behandlingen påbegynnes så snart som mulig. Jo før hovedterapien er startet, jo flere sjanser at etter den gunstige ferdigstillelsen, vil det ikke bli funnet noen irreversible prosesser som allerede har skjedd i pasientens kropp.

  I tillegg, hvis det er en akutt form av sykdommen, vil den rettidige behandlingen avhenge av om pasienten vil leve.

  I dette tilfellet, vil forskjellen mellom de to former er først og fremst i det faktum at i den akutte fase er først nødvendig å gjenopprette normal tilførsel av oksygen, mens den kroniske formen er nødvendig for å begynne en omfattende behandling av sykdommen, noe som provoserte svikt.

  I akutt form vil grunnårsaken også bli behandlet, men slik behandling er foreskrevet senere når det ikke er frykt for pasientens liv. I akutt form for svikt består behandlingen av følgende hovedhandlinger:

  • innføring av trombolyse. Særlig effektive er de hvis mangelen oppstår på grunn av tilstopping av lungestammen ved en trombose;
  • papaverin. Hjelper å slappe av veggene i blodårene og dermed forbedre blodstrømmen;
  • antikoagulantia. Forhindre dannelse av trombi og stagnasjon av blod på grunn av fortynning;
  • atropin. Slapper av bruskens muskulatur og letter dermed åndedrettsfunksjonen.

  Ved en kronisk form for svikt bør behandlingen alltid være omfattende og bestå av følgende hovedpunkter:

  • behandling av de viktigste provokative lidelsene;
  • tar anti-inflammatoriske stoffer;
  • medisiner for fortynning av blod;
  • Avslappende muskler og fremme utvidelsen av bronkiene;
  • ulike hormonelle preparater.
  Oppsummering, bør det igjen bemerkes at for å forbedre livskvaliteten til pasientene og sikre en mer gunstig prognose er svært viktig å diagnostisere denne patologi, og så snart som mulig for å begynne behandlingen er ikke bare de viktigste symptomene, men også de underliggende årsakene.

  Uten å eliminere provokerende faktorer, vil det ikke være mulig å oppnå et kvalitativt og varig resultat. Jo raskere behandlingen er startet - jo flere sjanser for å bli kvitt sykdommen, og jo lengre kan pasientens liv med denne patologien være.

  For medisinsk terapi bruk:

  1. Inotropiske legemidler som hjelper hjertekontrakten og øker kraften i sammentrekning.

  Dette er adrenalin og dopamin. Dopamin støtter hjertets arbeid og administreres intravenøst. Ved hjertestans kan du trenge en intrakardial injeksjon av adrenalin.

 • Diuretika er nødvendig for å redusere byrden på hjertet.

  Det beste alternativet er å velge en passende kombinasjon som vil bestå av Veroshpiron, Furosemide og Hydrochlorothiazide. Diuretics fjerner overflødig væske perfekt og stabiliserer trykket.

  Billig og samtidig effektiv - Hydroklortiazid, Etacrynsyre og Furosemid. Takket være denne terapi opprettholdes elektrolytbalansen av kalium og en overflødig væske fjernes fra kroppen.

 • Hjerte glykosider strengt i den foreskrevne doseringen - Strofantin, Digitalis.

  Slike rusmidler har kardiotonisk og antiarytmisk virkning. Deres bruk forbedrer livet til pasienter med hjertesykdommer og lungesykdommer betydelig.

 • Betablokkere (ta svært forsiktig, da de forverrer løpet av lungens patologi ved å redusere diameteren av lumen i bronkiene). Effekten av slike legemidler er at de blokkerer beta-adrenoreceptorer i hjertet, noe som resulterer i at virkningene av epinefrin på disse reseptorene blir nøytralisert.

  Dette fører til at hjertet begynner å kontrakt mindre ofte, og blodtrykket går ned. Slike medisiner er effektive for pulmonal hjertesvikt.

 • Det siste stadiet av behandling er rehabilitering og vedlikeholdsterapi.

  Til dette formål, en diett med en begrensning av fettstoffer og inkludering av et lite antall proteiner i dietten. Dette er litt saltet, fettfattig mat, til fordøyelsen som du ikke trenger mye energi fra den berørte kroppen.

  I dette tilfellet bør væsken være begrenset, ettersom et annet angrep av kardiopulmonal insuffisiens kan utvikles.

 • Nylig har langsiktige oksygeninhalasjoner blitt brukt til pulmonal hjertebehandling (7-10 timer hver dag i flere måneder). Langvarig oksygenbehandling resulterer i regresjon av strukturelle endringer i pulmonale arterioler, trykkfall i lungearterien og en reduksjon i høyre ventrikulære belastning.

  Tradisjonell medisin

  Behandlingen av denne sykdommen er primært rettet mot å forbedre oksygentilførselen til blodet, eliminere den underliggende lungesykdommen og fjerne ubehagelige symptomer. Vi har valgt de beste midler for deg, som kan bli forberedt og tatt hjemme.

  Pasienten vil forbedre lungeventilasjonen betydelig dersom han undergår behandling med gresskarjuice. Ta det i rå form på halvparten av glasset om morgenen og kvelden. I drikken legger du til en skje med naturlig honning eller et par dråper sitronsaft. Behandlingsforløpet er en måned.

  Roten og rhizomet av madder har lenge blitt brukt av pasienter som har lungesvikt med komplikasjoner på sirkulasjonssystemet. Grind anlegget i pulver, bland med samme mengde honning og malt valnøtter. Ta denne blandingen på en dessertskje hver morgen etter å ha våknet opp.

  Reduser vorter, cyanose i huden, kortpustethet og andre ubehagelige symptomer vil hjelpe malurt. En spiseskje tørre urter suge over natten i 300 ml vann og la til morgenen. Etter oppvåkning, legg blandingen i brann og vent på at den skal koke. Umiddelbart etter koking, fjern drikken fra platen, kjølig og belastning.

  Drikk 100 ml tre ganger daglig i 30 minutter før du spiser. Slike behandlinger vil gi resultater om noen uker, men du bør fortsette kurset i 2-3 måneder. Du kan gjenta terapeutiske kurs etter behov.

 • Lobelia oppblåst.

  Gode ​​midler er basert på lobelia oppblåst. Denne planten bidrar til å kurere de viktigste respiratoriske sykdommene som førte til kardiopulmonal insuffisiens, samt opprettholde pasientens normale tilstand. Det er flere måter å bruke lobelia på.

  1. Den første måten er å knuse tørt gress i pulver og ta 1 gram hver gang før du spiser, og spis en liten mengde honning.
  2. Den andre måten - for 1-2 gram tørkede planter brygger i et glass kokende vann og drikker i stedet for te. Behandlingen fortsetter i minst 3 måneder.
  3. Den tredje måten er å forberede sirupen. En håndfull lobelia oppblåst helle 500 ml varm rødvin, tilsett 5 ss honning og fortsett i 2 uker. Sten den forberedte sirupen og ta en spiseskje tre ganger om dagen en time etter å ha spist.
 • Liespeeca penny.

  For å gjenopprette lungesirkulasjonen og redusere ubehagelige symptomer, bruk egenskapene til urtens Lespedets. Det fjerner overflødig væske, forbedrer pusten, støtter aktiviteten til sirkulasjonssystemet.

  Tilberedning av kjøttkraft: Hell 2 ss tørre urter i 3 kopper kokende vann, deksel, reduser varmen til minimum og kok i ca 5 minutter. Sug kjøttkraft på glasset 2-3 ganger om dagen. Forberedelse av tinkturen: varme 500 ml rødvin nesten til å koke (men ikke koke), slipp 5 spiseskjeer urter Lespedets, dekk og insister 3 dager på et varmt sted.

  Deretter fyller du på, legg til det 3 ss honning og en klype kanel. Drikk tre ganger daglig for 25 ml av stoffet før du spiser. Du kan også male planten i pulver og ta ¼ teskje 4 ganger om dagen, med litt vann.

 • Gress av en orthosiphon stamen. Hvis pasienten har alvorlig hevelse, vil behandling med stammen av staminatet hjelpe. Den har en vanndrivende effekt som skyldes at den fjerner væske fra kroppen og fjerner belastningen fra kardiovaskulære og lungesystemene. Forberedelse av alkoholtinktur: 4 ss tørrstrimlet gress, hell i en flaske vodka, lukk korken og insister i 20 dager.

  Det filtrerte stoffet er full på en teskje hver gang før du spiser. Forberedelse av vineliksir: varme 500 ml rød fortified wine, sett en håndfull tørr ortosifon i den, dekk pan med et lokk og pakk det med et teppe. Insister 3 dager, deretter stamme, tilsett 5 spiseskjeer av aloe juice, 5 ss naturlig honning og en spiseskje med revet ingefær.

  Ta 25 ml hver gang etter å ha spist. Orthisiphon gress kan også brygges i stedet for te og drukket flere ganger om dagen, men vanninfusjoner er ikke like effektive som rusmidler for alkohol eller vin.

  Å overvinne sykdommen vil hjelpe en spesiell blanding av alkoholholdige tinkturer:

  • Tinktur av urt celandine - 7 ml;
  • Tinktur av lobelia gress - 7 ml;
  • Tinktur fra lakrisens røtter - 5 ml.
  Du kan kjøpe disse tinkturene fra herbalisten, eller lage mat med egne hender (forholdet mellom plante og alkohol er 1:10, blandingen skal infunderes i 10 dager, deretter belastning). Drikk 20 dråper, fortynn i 1 ss kokt varmt vann, 15 minutter etter hvert måltid.
 • Comfrey.

  Comfrey påvirker lungene veldig godt, og øker volumet og elastisiteten. Han støtter også arbeidet i hjertemusklene på riktig nivå. Comfrey pulver: tørr roten av planten og gni i pulver. Ta 3-4 ganger om dagen, en sennepsskeil, oppløs produktet i varm te eller melk.

  Elixir på basis av comfrey: For hver teskje plantepulver, legg 1 spiseskje honning og en halv teskje glyserin, bland alt pent. Spis 1 spiseskje eliksir 3-4 ganger om dagen. Glycerin comfrey ekstrakt: en halv kopp fersk eller tørket rot, hell 300 g glyserin; hold blandingen på et mørkt sted i syv dager, deretter belastning.

  Bruk inne 1 spiseskje glyserin ekstrakt, bland det med 100 ml sitronsaft eller annen juice. Comfrey sirup: 4 ss tørkede rotter rist 2 kopper vann, kok og kok i 10 minutter; Stram gjennom osteklokken og legg til det manglende vannet (slik at du har 2 briller av legemidlet igjen).

  Tilsett 100 ml honning og en halv kopp sukker, rør alt til alle ingrediensene er oppløst. Legg også til juice av en sitron og 30 g glyserin. Den resulterende sirupen drikker 4-6 ganger om dagen for 1 ss. Før bruk, rist innholdet i flasken. Hold vannet på et kjølig sted.

  En god effekt er behandlingen med urtemidler. Her er en av de mest populære oppskriftene:

  • Blad eller blomster av mor og mormor - 100 g;
  • Blad av plantain - 100 g;
  • Linfrø - 100 g;
  • Lungwortens blader er 100 g;
  • Mintblader - 100 g;
  • Gress av marjoram - 100 g;
  • Blomster eller grøntkornblomst - 100 g;
  • Lakrisrot - 100 g;
  • Blomster av svart mallow - 100 g;
  • Cyanose gress - 100 g.

  Bland alle ingrediensene. Ta en spiseskje av samlingen i en gryte med kokende vann (300 ml) og lag i 5 minutter. Ta kald medisin for ½ kopp flere ganger om dagen. I en uke vil du føle deg bedre.

  For å gjenopprette ditt lungesystem, lag en avkok fra denne samlingen:

  • Gress av vanlig villmark - 100 g;
  • Gresshestesporfelt - 100 g;
  • Rhizome rhizome - 100 g;
  • Et ark med engge geranium - 100 g;
  • Gress av nåtiden av nåtiden er 50 g;
  • Blomster sorte marigolds - 50 g.
  Bland alle urte ingrediensene. Kok 2 kopper vann, koker 2 ss av samlingen, dekk og kok i 5 minutter, og sett deretter beholderen i 30 minutter på et varmt sted. Stamme og drikk hver 6. time for 100 ml medisinering.

  Kardiovaskulære og respiratoriske systemer støtter godt følgende stoff:

  • Blomster eller blader - 200 g;
  • Gulrotfrø - 100 g;
  • Frø av primrose - 100 g;
  • Grass gusyatnika - 100 g;
  • Mintblader - 100 g;
  • Kirsebær kvistar - 100 g;
  • Blader av nettle - 100 g;
  • Lily of the valley leaves - 100 g;
  • Roten av barbær er 100 g.

  Hell i en termokoker 1 liter kokende vann og tilsett 3 ss blandingsblanding. La for å infuse natten, renne neste morgen og ta infusjon (det kan søtes) i stedet for vanlige væsker. Behandlingsforløpet er 4-6 uker.

 • Konsekvenser og forebygging av sykdommen

  Konsekvensene av hjertesvikt kan være svært varierte. Det er viktig å innse at hjertesvikt stadig utvikler seg, det stopper ikke på et enkelt punkt. Derfor er det så viktig å legge merke til sykdommen i de tidlige utviklingsstadiene, fordi det blir stadig vanskeligere å kvitte seg med det.

  Uklare utviklingsprognoser kan ikke være. Den viktigste "utviklingsmåten" er at hjertemuskelen til slutt svekkes helt og mister evnen til å kontrakt i det hele tatt. Hjertets vev er erstattet av slikt materiale, som i prinsippet er "ubøyelig". Pasienten begynner å oppleve alvorlig kortpustethet, hevelse utvikler seg, det blir vanskelig å bevege seg rundt. Øker vekten av en person.

  Hvis du ikke søker hjelp, kan hjertesvikt føre til døden.

  Hos voksne er hjertesvikt som en prosess vanskelig, men hos barn er det fortsatt vanskeligere, fordi kroppen bare dannes, og noen er allerede født med denne sykdommen. Spedbarn er oftest påvirket av venstre ventrikkel, siden det er svakere. Derfor oppstår problemer med en liten sirkulasjon av blodsirkulasjon.

  Forebygging av hjertesvikt består hovedsakelig av regelmessig overvåkning av kardiolog, spesielt hvis du også har problemer med hjertet eller blir tvunget av alder. Tro meg, det er bedre å ta vare på deg selv. Et annet viktig poeng er kontrollen av kroppsvekt, fordi det er allment kjent at med stor vekt av belastningen på hjertet bare øker.

  For å provosere sykdommen kan og overdreven mengder salt i kroppen, så redusere bruken. Kaffe og te bør også være full i moderasjon, akkurat som alkoholholdige drikker. Hvis du røyker, avslutter du. Røyking vil i alle fall ha en katastrofal effekt på helsen din.

  I tilfelle å arrestere det akutte stadiet av kardiopulmonal insuffisiens, er det ved risiko for komplikasjoner utvikling ved forgiftning av kronisk form av sykdommen:

  1. Infeksjon. Hvis en pasient har lungeødem, kan det være dannelse av betennelse, bronkitt. Med en reduksjon i immunsystemets funksjoner, er behandlingen av disse sykdommene komplisert.
  2. Kronisk hypoksi av organer. Oksygen sult er manifestert i vitale organer, spesielt hjernen og hjertet. Det er nødvendig å begynne å ta medisiner i tide for å forhindre irreversible brudd.
  3. Iskemisk vevskader med utilstrekkelig hurtig fjerning av hypoksysymptomer.
  4. Aterosklerose i lungene. Dannelse av et sted, hvis funksjon er forstyrret på grunn av virkningen av væske.
  For å kurere kardiopulmonal insuffisiens, er det nødvendig å diagnostisere sykdommen i tide.

  Konstant overvåkning av pasienten, regelmessige behandlingsmåter vil bidra til å unngå farlige komplikasjoner, redusere sannsynligheten for irreversible forstyrrelser, som har en positiv effekt på prognosen, bidrar til økt levetid. Lytt til enkle råd, kontroller din egen tilstand og vær sunn!
  "alt =" ">

  Les Mer Om Fartøyene