Migrene: Symptomer, årsaker, behandling og forebygging

Migrene er ikke en vanlig hodepine, men en alvorlig sykdom. Migreneangrep kan bokstavelig talt gjøre folk galne, og tvinge pasienten til å ta smertestillende medisiner som følger med dem. Men de, for det meste, gir for det meste ikke den forventede effekten - intensiteten i hodepinen minker ikke, pasientens tilstand normaliserer ikke. Skyldes feil behandling av migrene kan bli nervøse, psykiske lidelser, og selv hvordan føles syk etter et anfall av sykdommen i spørsmålet er bedre å ikke nevne - en komplett "svakhet", alvorlig svakhet i "vakuum" head, generelt, å gjenopprette vil ha nok lang.

Hvordan riktig å behandle migrene? Hvilke medisiner vil få effekt? Dette vil bli diskutert i den presenterte versjonen.

Triptans - antimigrene preparater

De mest populære og effektive stoffene som er effektive mot migreneangrep er triptaner. Det er bemerkelsesverdig at absolutt alle stoffene som er relatert til denne legemiddelgruppen, opererer på samme biokjemiske prinsipp, men vanligvis hjelper bare en eller to av hele listen en migrene pasient. Derfor anbefaler leger ikke å velge en bestemt medisin - selv om triptaner selges på apotek uten resept, er spesialrådgivning ekstremt nødvendig for individuelle valg.

Vennligst merk: utførte kliniske studier bekrefter at typen av antimigraine medisiner er 60% av tiden har positiv effekt. Dette er betydelig høyere sammenlignet med anestetika, antispasmodik.

Forberedelser fra gruppen av triptaner:

 • tabletter - sumatriptan, sumamigren, rapimed, zomig, naramig, amigrenin, imigran;
 • sprøyter - innvandrere;
 • suppositorier - trimigren.

Vennligst merk: hvis migrene er ledsaget av angrep av kvalme og spesielt oppkast, så tar det medisiner fra gruppen av triptaner bedre i form av en spray. Hvis pasienten tar pillen og straks kaster opp, kan du ikke forvente lettelse.

Triptans bør tas senest 2 timer etter angrepet - denne perioden regnes fra øyeblikket på slutten av aura-fasen. Hvis det smertefulle angrepet oppnår intensitet sakte, kan det ikke differensieres som migrene, det er tilrådelig for pasienten å bruke medisiner med vanlig analgetisk effekt. Og i tilfelle en nøyaktig forståelse for at et migreneangrep er påbegynt, bør medisiner fra gruppen triptaner tas samtidig med prokinetikk (for eksempel metoklopramid).

Triptans kan forårsake bivirkninger:

 • vedvarende svimmelhet;
 • følelse av tyngde og følelsesløshet i underkroppene;
 • en gjentakende følelse av feber i underdelene;
 • Uregulerte angrep av takykardi;
 • utviklingen av angina pectoris;
 • umotiverte økt blodtrykk;
 • spontant oppstod hjerterytmeforstyrrelser;
 • gastritt;
 • tørr munn;
 • Sporadisk kvalme og oppkast;
 • kolitt iskemisk;
 • økt hyppighet av urinering;
 • svakhet i muskler uten tilsynelatende grunn
 • polyuri;
 • diaré;
 • myalgi.

Ikke glem at stoffer fra kategorien triptaner kan forårsake en sterk allergisk reaksjon - utslett på huden, kløe, feber og hevelse Quincke (sjelden).

Det er strengt forbudt å bruke triptaner når:

 • graviditet og under amming;
 • hypertensiv sykdom;
 • angina pectoris;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • sykdommer i hjernecirkulasjonen;
 • patologi av nyre og lever i historie og utvikling på tidspunktet for et migreneangrep.

Hvorfor anbefales det at medisiner fra gruppen triptaner ikke anbefales uten forutgående konsultasjon med legen? Først vil det være nødvendig å velge et bestemt verktøy individuelt. Og for det andre er det nødvendig å vurdere med hvilke medisinske preparater det er umulig å kombinere triptaner:

Regler for å ta smertestillende midler under et migreneangrep

Det faktum at noen medisiner, inkludert med en bedøvelsesvirkning, må tas strengt i henhold til instruksjonene, er kjent for alle. Men spesielt for pasienter med diagnostisert migrene, må du også vite nøyaktig tidspunktet for å ta medisiner - så passer uttrykket "hvert minutt på kontoen" perfekt.

Så, ifølge vitenskapelig forskning, kan medisiner fra gruppen av smertestillende midler avlaste et hodepineanfall, som skjedde av helt forskjellige grunner. Og selv med migrene, slike stoffer som analgin, kan baralgin ha den ønskede effekten! Den eneste tilstanden - de må ha tid til å ta innen 40-120 minutter fra angrepet av et angrep (jo mer presis avhenger av intensiteten som smertsyndromet utvikler). Det er i løpet av denne perioden med migreneangrep at årsaken til hodepine bare er deres betennelse og utvidelse.

Dersom hodepinen pulserende karakter blir kvalme og oppkast, intoleranse overfor høye lyder og en utilstrekkelig respons på et sterkt lys, betyr det bare en ting - gikk til aktivering av smertemekanismer, som vil være umulig å stoppe de konvensjonelle analgetika. Spesielt gikk smerteimpulser langs trigeminusnerven og "nådde" hjernebarken.

Vennligst merk: tar smertestillende midler og antimigraine medisiner senere enn perioden som er angitt ovenfor, vil ikke føre til lindring, men til en forverring av pasientens tilstand. I intet tilfelle bør du ta disse legemidlene hver time for å styrke effekten og oppnå ønsket effekt - du kan bare gi pasienten bivirkninger.

Separat er det verdt å nevne de kombinerte analgetika - de inneholder fenobarbital og kodein. Legene anbefaler at kombinert analgetika skal tas bare hvis den optimale tiden for konvensjonelle analgetika blir savnet. På grunn av fenobarbital og kodein har de også en beroligende effekt, noe som duller følsomheten i hjernebarken. Absolutt stoppe utviklingen av et migreneangrep kombinert analgetika kan ikke, men redusere intensiteten vil være.

Vennligst merk: fenobarbital og kodein i kombinert smertestillende midler finnes i svake mengder og derfor ingen garanti for at effekten blir oppnådd, nei. Men hvis du tar disse stoffene ukontrollert, vil avhengighet utvikles. Leger kategorisk forbyr bruken av kombinert analgetika for migreneanfall mer enn 2 ganger i måneden.

Hvordan redusere antall migreneangrep

Naturligvis vil alle migrene pasienter i hvert fall redusere antall angrep - hver av dem forårsaker ikke bare alvorlig smerte, men også ubehag i livet. Det er visse regler utviklet av leger og forskere som vil bidra til å redusere antall migreneangrep - de må bare respekteres! Disse inkluderer:

 1. Obligatorisk kontroll av forekomsten av migreneangrep - identifisere utløsere som provoserer disse angrepene, du kan trygt utelukke dem fra hverdagen. Dessverre er dette råd fra leger som pasienter ignorerer - den vanlige årsaken til at de indikerer når de besøker en spesialist: "var nervøs (eller) sliten". Du må glemme denne frivolity og ta vare på helsen din ved å identifisere eksterne og / eller interne provokere av migreneangrep.
 1. Minst 2 ganger i året med diagnosen migrene, må du ta forebyggende kurs for å ta bestemte medisiner - de reduserer følsomheten i hjerneskapene.
 2. Leger kan utnevne følgende rettsmidler:
 • antiepileptisk - de virker på spenningen i hjernen, reduserer den, noe som fører til et sjeldent respons på utløsere (irriterende);
 • antidepressiva - øke nivået av serotoninhormon i blodet, noe som reduserer antall migreneangrep og reduserer intensiteten deres;
 • beta-blokkere - disse stoffene kan redusere blodtrykket, senke hjertefrekvensen;
 • kalsiumkanalblokkere - regelmessig bruk av dem bidrar til å stabilisere og øke tonen i hjernens kar
 • Preparater med magnesiuminnhold er nødvendige for å stabilisere hjertearbeidet og styrke hjernens kar
 • narkotika som forbedrer hjernesirkulasjonen.

Vennligst merk: Ingen av disse legemidlene kan ikke tas uten å ordinere en lege! Antidepressiva bør benyttes i minimale terapeutiske doser, er beta-blokkere lov til å akseptere kun pasienter med en normal puls, men litt høyt blodtrykk, men kalsiumkanalblokkere tas i høye doser.

Sørg for å besøke legen hvis mer enn 2 migreneangrep forekommer innen 30 dager, oppstår hodepine mellom pasientens angrep, og doser av smertestillende midler og tryptaner foreskrevet av en spesialist bør økes for å oppnå effekt.

Samtalen av "førstehjelp" - når det er hensiktsmessig

Migrene er i prinsippet ikke en farlig sykdom - dette er bekreftet av forskningsfakta. Men i noen tilfeller kan kraftige angrep av den aktuelle sykdommen føre til alvorlige konsekvenser. Det er nødvendig å vite i hvilke tilfeller det er hensiktsmessig å ringe ambulanseteamet:

 • et migreneangrep varer mer enn 72 timer - denne tilstanden er klassifisert av leger som migrene status, noe som kan utløse et slag,
 • aura-perioden varer mer enn 60 minutter, men utbruddet av smerte utvikler seg ikke;
 • oppkast og diaré under angrepet blir gjentatt mange ganger - det kan føre til dehydrering av kroppen, forstyrrelse av fordøyelsessystemet og / eller urinveiene.
 • Tidligere migreneangrep hadde aldri startet med aura-perioden, og forrige gang oppsto han plutselig;
 • Alvorlige synshemming (bifurcation av objekter, uskarpe egenskaper av det synlige bildet, plutselig reduksjon av synsstyrken) begynte;
 • Det var et kortsiktig tap av bevissthet, desorientering i rommet;
 • for den siste uken opplever pasienten en andre eller tredje episode på rad;
 • arten av løpet av migreneangrepet har endret seg;
 • en pasient eldre enn 55 år tidligere hadde hyppige migreneangrep, men flere år har gått, og plutselig er det en identisk hodepine.

Migrene er en sykdom som bringer ubehag til pasientens liv. Hvordan behandle migrene, når du skal begynne å ta bestemte medisiner, hvordan å redusere antall anfall - dette er alt det som finnes i materialet som presenteres. Men denne informasjonen er kun rådgivende, alle undersøkelser og avtaler skal kun utføres av legen, med direkte kontakt med pasienten.

Tsygankova Yana Aleksandrovna, medisinsk gransker, terapeut av den høyeste kvalifikasjonskategorien

5,421 visninger totalt, 1 visninger i dag

Migrene - symptomer og behandling

Neurologisk unormalitet, som er en sterk spesifikk hodepine, kalles en migrene. Kvinner er mer sannsynlig å lide av denne sykdommen enn det sterkere kjønn. Det finnes flere typer patologi, hver med sine egne tegn, årsaker. Hva å gjøre med migrene, hvordan å forebygge et angrep?

Hva er en migrene og hvordan behandles den?

Paroksysm (angrep) av alvorlig smerte i halvparten av hodet er en migrene. Ofte observeres hemicrania i frontotemporale eller orbitale områder. Illmen ledsages ofte av kvalme, oppkast, høy følsomhet for lyd, lys. I denne artikkelen vil migrene, symptomer, behandling av denne sykdommen bli undersøkt i detalj. Prosessen med utvikling av sykdommen er ikke fullt ut forstått av leger, men det antas at problemet er forbundet med en lidelse i nervesystemet, trykket på hjernens kar.

Hovedårsakene til anfall er:

 • hormonell svikt;
 • premenstruelt syndrom (hos kvinner);
 • hyppige belastninger, mental overexcitation;
 • nervøs, fysisk overarbeid;
 • skarpe lyder eller lukter;
 • sirkulasjonsforstyrrelser i den menneskelige hjernen forårsaket av vasokonstriktorsyndrom;
 • hyppig bruk av alkohol;
 • forstyrrelser i arbeidet i mage-tarmkanalen, sentralnervesystemet.

Terapi består av to faser:

 • eliminering av smerter;
 • forebygging av paroksysm.

Hovedreglene for den terapeutiske prosessen:

 1. individuell tilnærming til hvert enkelt tilfelle
 2. tålmodighet hos pasienten og den behandlende legen
 3. innse at terapi er basert ikke bare på bruk av medisiner, men også på fjerning av faktorer som forårsaker anfall.

Migrene med aura, symptomer

Det er flere typer sykdom. For eksempel er det en migrene med en aura, hvor symptomene er litt forskjellige fra den vanlige ulempen. En slik kompleks lidelse har manifestasjoner som vokser i en viss tidsperiode (5-20 minutter), som varer mer enn en time. Ofte er aura visuell, tale, sensoriske forstyrrelser. De viktigste tegn på sykdommen:

 1. Visuelle forstyrrelser: flimrende, flekker foran øynene, fuzzy og sløret "bilde" og lignende.
 2. Brudd på tale, for eksempel dysfasi (en generell indikasjon på lidelser i taleapparatet av en hvilken som helst opprinnelse).
 3. Fornuftig prikking eller følelsesløp i lemmer. Denne lidelsen dekker halvparten av kroppen og overgår til den ramte migrene.

Migrene uten aura, symptomer

Konvensjonell migrene, eller nevrolog sykdom uten aura, er vanlig. Kvinner er mer sannsynlig å møte denne patologien. Denne typen ubehag er preget av karakteristiske tegn. Finn ut hvordan sykdommen manifesterer:

 • frykt, intoleranse mot lys og lyd;
 • en sterk, bankende hodepine som fokuserer på den ene siden;
 • kvalme, oppkast;
 • en signifikant økning i symptomer under gang eller fysisk anstrengelse.

Symptomer i kvinner

Neurologisk abnormitet i de fleste tilfeller "angriper" kvinnelige representanter. På mange damer kan det oppstå i menstruasjonsperioden eller før / etter det. Sykdommen er preget av spesifikke manifestasjoner. Symptomer på migrene hos kvinner, behandlet på forskjellige måter, ser slik ut:

 1. Paroksysm starter gradvis (ca. 30-50 minutter før alvorlig hodepine).
 2. Ubehagelige opplevelser har forskjellig varighet: fra flere timer til 2 dager. Smerter er pulserende, sprengning, klemme.
 3. Angrepet begynner i den tidlige regionen, og går inn i de okulære, frontale, oksipitale sonene.
 4. Noen ganger - tap av appetitt, alvorlig kvalme, oppkast.
 5. Pasienten er irritert av sterkt lys, høye lyder.
 6. Det kan være økt svette, kortpustethet, rask hjerterytme.
 7. Noen kvinner lider av kulderystelser, opprørt mage, feber.

Symptomer hos menn

Menns migrene er forskjellig fra kvinner. Sterk sex føler seg ofte svært langvarig hodepine, der det er et brudd på hjernebirkningen. Observerte depresjon, tretthet, forringelse av konsentrasjon og selv dips i minnet. Fremhever hovedsymptomene hos menn:

 • en betydelig reduksjon i arbeidskapasiteten, økt tretthet;
 • feber, feber;
 • kvalme, oppkast;
 • smerte konsentrater i bestemte områder av hodet.

Cervikal migrene - symptomer og behandling

Lær om en annen type - livmorhalskreft, symptomer og behandling av denne sykdommen. Det er forårsaket av klemme nerver rundt om vertebral arterien. Slike patologi oppstår ofte og er "aktivert" av ulike årsaker. Følgende symptomer skiller seg ut:

 • midlertidige forstyrrelser i det visuelle, auditive systemet;
 • svimmelhet, besvimelse
 • I angrep av arterier er koordinasjonen også svekket;
 • det er alvorlig hodepine.

Det er mange forskjellige metoder for behandling av livmorhalskreft. Ifølge leger og pasienter er de mest effektive følgende:

 1. Medikamenter: smertestillende midler, antiinflammatoriske midler, diuretika, vitaminer, muskelavslappende midler, tabletter for å forbedre blodsirkulasjonen.
 2. Spesielle terapeutiske øvelser.
 3. Manuell terapi.
 4. Spesifikt daglig diett.
 5. Akupunktur.
 6. Gjør endringer for pasientens fysiske aktivitet.

Hjem Behandling

For å bekjempe migrene, utføres behandlingen av huset under hensyntagen til legenes anbefalinger. Narkotika er gitt bare på individuell basis etter diagnosen. Behandling av nevrologisk sykdom er rettet mot å stoppe paroksysmer og er symptomatisk. Mellom angrepene utføres forebyggende behandling. Du kan ta medisin, bruke folkemessige rettsmidler, overholde reglene som bidrar til å fjerne, eliminere tegn på sykdommen.

De viktigste typene medisiner mot angrep som forårsaker patologi er:

 1. Smertepiller (ikke-steroid tabletter, pulver som har anti-inflammatorisk effekt): Ibuprofen, Diklofenak, Motrin, Naproxen, Aspirin. Acetaminophen, Excedrine brukes også.
 2. Når migrene utvikler seg alvorlig og gir alvorlig smerte, foreskriver legene opioide medisiner. Disse legemidlene inkluderer tabletter Codeine, Morphine, Dimerol, Oxycodone, opioid spray Butorfanol og så videre.
 3. Midler som redder pasienten med utseende av kvalme og oppkast. For eksempel er metoklopramid foreskrevet i kombinasjon med andre medisiner. Fortsatt hjelpe Buskopan, Motilium, Motilak.
 4. Medisiner som kan lindre smerte og kjedelig resten av symptomene på kronisk migrene. De anbefales for forebyggende formål. De mest effektive er: Tabletter Anaprilin, Timolol, Divalproysatrium, Topiramat, Depakon, Botox i hetteglass, Kapsler Stavzor (Valproinsyre).
 5. Betablokkere bidrar til å lindre og fjerne paroksysmer forbundet med migrene. De reduserer ubehag, mute tegn på sykdommen. Slike rusmidler inkluderer Blockadren, Propranolol og så videre.

Folkemidlene

I kombinasjon med medisinske produkter kan du bruke bestemors oppskrifter for å forbedre terapeutisk effekt. Hvis du regelmessig angriper en migrene - symptomer og behandling bør studeres på forhånd, i tide for å kvitte seg med en ubehagelig sykdom. Før du bruker urteinfusjoner og andre naturlige legemidler, bør du alltid konsultere en spesialist. Hvordan behandle migrene folkemidlene? Nedenfor presenteres flere effektive metoder:

 1. Du kan bruke vanlig kål. Hennes ark er påført på hodet som gjør vondt. Kål er erstattet med lilla blader i den varme årstiden.
 2. Når angrepet begynner, anbefales det å drikke ¼ kopp potet juice eller ½ kopp ferske juice.
 3. En annen måte: Hold hodet i et basseng fylt med varmt vann eller ta en varm dusj mens du gjør en hodemassasje som gjør vondt.
 4. Hvordan kurere en migrene i noen minutter? Du kan prøve å inhalere damper av kamfer og ammoniakk, som blandes i forholdet 1: 1.
 5. Følgende fremgangsmåte: I fryseren må du avkjøle et vått håndkle, det påføres det ønskede området av hodet. Du kan bare behandles i begynnelsen av et angrep.
 6. Utmerket bidrar til å fjerne angrepet av et varmt bad med avkok av roten av valerianen.

Hva er migrene og hvordan å behandle

Hodepine er en av de vanligste klager av mennesker i alle aldersgrupper. Ifølge egenskapene er det vanskelig å bestemme utseendet og mekanismene av forekomsten. Men det er en type hodepine - en migrene, som har ganske spesifikke egenskaper og manifestasjoner. Det kan ikke bare være en klage, men en uavhengig sykdom.

Hva er en migrene?

Migrene er en type hodepine angrep, de viktigste egenskapene som er:

 • Distribusjon er strengt en av halvdelene av hodet (oftest i fronto-temporal delen);
 • Arten av smerte er akutt og pulserende;
 • Plutselig forekomst;
 • Periodisk gjentakelse av anfall
 • Smertsyndrom er ledsaget av symptomer i form av fotofobi, kvalme, oppkast;
 • Alvorlig svakhet etter et angrep.

Interessant! Navnet migrene har mottatt siden antikken. Denne termen, bokstavelig oversatt fra gammel gresk, høres ut som gemikraniya. Den første delen av ordet (hemi) er oversatt som "halv", den andre (cranios) er "tåre".

Personer i fare for migrene

Ifølge offisiell statistikk fra Verdens helseorganisasjon er migrene et problem på om lag 15-17% av verdens befolkning. Blant risikofaktorene for utviklingen av denne patologiske tilstanden kan identifiseres som følger:

 1. Arvelig disposisjon. Mer enn 70% av pasientene med migrene har en historie om slektshistorie. Sannsynligheten for genetisk overføring av sykdommen er høyest for sønnen til syke mødre (risiko er ca 72-75%). Fra faren overføres migrene ikke oftere enn i 30% av tilfellene. Hvis begge foreldrene lider av angrep, er sannsynligheten for det samme problemet som oppstår i avkom, uavhengig av kjønn, over 90%.
 2. Age. Den mest typiske aldersgruppen blant personer med migrene er fra 17-18 til 38-42 år. Den tidligste alderen der en sykdom er potensielt i stand til å manifestere seg, er den 5 år gamle. Hos mennesker eldre enn 50 år er sykdommen nesten ikke funnet;
 3. Paul. Kvinner er sykere oftere. Den hormonelle bakgrunnen til organismen har en karakteristisk effekt. Jenter legger merke til migreneangrep etter utseendet av menstruasjon. Det er en forbindelse med en viss fase i menstruasjonssyklusen;
 4. Livsstil. Det ble bemerket at migrene er vanlig blant personer som er engasjert i aktiv faglig aktivitet, hovedsakelig mentalt. Hyppige stressende situasjoner og psyko-emosjonell ustabilitet kan utløse dannelsen av migrene, selv hos personer som ikke har arvelig predisposisjon.

Hvorfor det er en migrene: mekanismer for å starte et angrep

Ifølge moderne vitenskapelige bevis er den viktigste patogenetiske teorien om migrene vaskulær. Dens essens ligger i sviktet av lokale mekanismer for å regulere tonen i karene i hjernen og meningene i retning av nedgangen. Et migreneangrep med hensyn til intrakranielle hemodynamiske forandringer er en økning i blodfyllingen av hovedkaretene i hodet. Som et resultat - lokal økning i trykk med irritasjon av smertefulle reseptor soner, som manifesteres av en sterk spesifikk smerte av klar lokalisering.

Det er viktig å huske! Den egentlige årsaken til migrene er en plutselig utvidelse av karene i et lite område av hjernen. Derfor inneholder stoffer som inneholder et stoff av spasmolytisk type, med migrene ikke effektive, selv om de eliminerer andre typer hodepine!

Typer av migrene: manifestasjoner og symptomer

Klassifiseringen av migrene er basert på en kombinasjon av symptomer, som det oftest manifesterer. Forskere beskrev to typer migrene: klassisk og enkel. Et karakteristisk trekk ved deres utbredelse er at hvis man måtte forholde seg til en klassisk art før, er den moderne mannen mer utsatt for enkle migreneangrep (75% av tilfellene). Årsaken til dette er fremveksten av mange nye årsaker som påvirker hjernen negativt.

Et klassisk migreneangrep

Begrepet "klassisk migrene" antyder at hodepine er foran med uspesifikke symptomer, som kalles aura. Slike forløpere kan være forskjellige auditive, visuelle, tale- eller luktforstyrrelser, koordinasjonsforstyrrelser. Spesifikke manifestasjoner av auraen avhenger av hjerneområdet hvor midlertidige sirkulasjonsforstyrrelser forekommer.

Fasene og symptomene på et klassisk migreneangrep

1. Prodromal (3-5 timer før starten av hodepine)

 • Stemningsstabilitet;
 • Nedgang i styrke og generell svakhet;
 • Tørr munn og tørst;
 • En følelse av sult og en kort økning i appetitten;
 • Angst og irritabilitet;
 • Økt følsomhet for lys, lyd, olfaktorisk, smakstimuli

2. Aura (innen 1 time før angrepet)

 • Visuelle forstyrrelser: Tap av små områder i synsfeltet, utseendet på flerfargete flekker foran øynene, flimrende fluer og flimmer;
 • Taleforstyrrelser: langvarig, sløret tale;
 • Koordinasjonsforstyrrelser: Svimmelhet, ustabilitet i å gå

3. Hodepine (varighet fra 2-3 timer til 2-3 dager).

Alvorlig smerte i en av halvdelene av hodet, lokalisert baneområde, panne eller tempel. Enhver bevegelse og fysisk aktivitet, lyse og lyse og høye lyder fører til økt smerte. Ofte i en høyde av et smertefullt angrep, oppstår alvorlig oppkast. Mange pasienter har et ønske om å presse hodene sine med hendene. På et stille, mørkt sted, reduseres smerten noe.

4. Endelig smerte.

Dets utbrudd indikeres av en reduksjon i intensiteten av hodepine, det er døsighet med nedsenking i dyp søvn. Ansiktet og lemmer blir hovne på grunn av forsinkelse i vannlating.

5. Gjenoppretting (fra flere timer til flere dager etter angrepet)

Migrene forårsaker utarming av kroppens vitale ressurser. Dette er årsaken til en sterk nedgang i krefter i post-angrep perioden. Pasienter med merket generell svakhet, apati, som gradvis reduseres. Etter hvert som urinering gjenoppstår, forsvinner puffiness, visuell, auditiv, olfaktorisk og koordineringsevner.

Et enkelt migreneangrep

Ved enkel migrene er ment et angrep av ensidig hodepine uten en forrige aura eller dens uutviklede og kortsiktige kurs. Slike migrene forekommer ofte hos personer med sykdommer i kardiovaskulærsystemet (noen varianter av arteriell hypertensjon, angina og andre former for iskemisk hjertesykdom, epilepsi, Reynaud-syndrom).

Symptomer som er karakteristiske for en enkel migrene, er generelt lik de som er angrepet av den klassiske varianten av sykdommen. Hovedforskjellen er at hodepine oppstår plutselig mot en bakgrunn av fullstendig velvære, uten forutgående aura. Hvis du sammenligner intensiteten av smerte, så med en enkel migrene, er det mindre uttalt, men mer tidkrevende. Blant andre egenskaper av hodepine kan man merke:

 • I hver pasient kommer smerte alltid fra samme side (enten til høyre eller til venstre);
 • Vises på et tidspunkt, strekker seg til hele frontal-oftalmisk og parietal-temporal region;
 • Intensiteten av smerte øker gradvis fra et lite punkt til en intens halvdel av hodet, som er vanlig i hele den fremre og laterale regionen;
 • Smerte kan gis til den tilsvarende halve nakke og skulderbelte;
 • Arten av smerten: fra pulserende til sprengning;
 • Kvalme og oppkast er et hyppig sammenhengende symptom som ikke bringer lettelse til pasientens tilstand med en enkel migrene;
 • Lachrymation, fotofobi, synsforstyrrelser fra øyets side på siden av lesjonen;
 • Sharp sonisk, visuell og andre stimuli øker øyeblikkelig smerte;
 • Krenkelser av koordinering av bevegelse og evnen til å gå;
 • Hevelse i ansikt og lemmer, som er et resultat av tørst- og urinasjonsforstyrrelser;
 • Etter et angrep er det utmattelse, døsighet, som passerer etter en stund.

Det er viktig å huske! Det er ingen grunnleggende forskjell mellom et klassisk og et enkelt migreneangrep. Isoleringen av disse kliniske formene av sykdommen er betinget, da deres manifestasjoner bare er forskjellig i nærvær av en aura, og behandlingen er identisk!

Faktorer som utfordrer et angrep

De fleste som lider av migrene, vet hva som akkurat fremkaller forekomsten av smerteangrep. Som potensielle irriterende er i stand til å snakke:

 • Endringer i vær og klimatiske forhold mot bakgrunnen av individuell meteosensitivitet. Jo raskere de oppstår, desto større er sannsynligheten for å utløse sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen som er karakteristiske for migrene.
 • Overdreven reaktivitet av kroppen til irriterende matvarer: krydder og krydder, krydrede retter, sterk kaffe og te, marinader og hermetikk;
 • Alkoholholdige drikker;
 • Psyko-emosjonell stress og stress. Karakteristisk for utbruddet av migrene er ikke på høyden av eksitasjon, men etter det;
 • Lys, fargerik eller blinkende lys stimuli;
 • Innånding av skarpe lukt;
 • Hold deg i forhold med dårlig ventilasjon;
 • Fysisk overarbeid;
 • Langvarig søvnløshet;
 • Endringer og svingninger i hormonell bakgrunn.

Behandling av migrene

Det kurative programmet for migrene omfatter slike komponenter:

 • Forebygging av et angrep;
 • Stopp av hodepine;
 • Forebyggende tiltak.

Den viktigste metoden for lettelse for behandling av hodepine med migrene er medisinering. Det er effektivt i enhver fase av et angrep. Bruk av antimigraine medisiner i perioden av auraen, om noen, reduserer intensiteten av hodepine, og noen ganger helt kan forhindre utseendet. Legemidler tatt etter starten av smerte syndrom forkorte sin tid og redusere intensiteten. Men undervurder ikke de ikke-farmakologiske tiltakene, hvis ytelse reduserer sannsynligheten for forekomst og alvorlighetsgrad av hodepine.

Det er viktig å huske! Legemidlet for migrene bør tas så tidlig som mulig før angrepet. Jo mer rettidig stoffet blir tatt, desto bedre er den terapeutiske effekten!

Hvordan forebygge et migreneangrep?

Hver syke migrene vet hvilken provokerende faktor som oftest forårsaker et annet angrep. For å eliminere utløsereffekter må negative innflytelser unngås. Hjelp kan:

 • Nektelse av matvarer, som brukes til å provosere hodepine;
 • Bruk av spesielle og solbriller;
 • Moderat bruk av alkoholholdige drikkevarer eller fullstendig avvisning av dem
 • Unngå stressende situasjoner, fysisk og psyko-emosjonell stress;
 • Bruken av metoder for mental og psykologisk avslapping og fysisk karakter. Jo mer balansert modus for arbeid og hvile, stemningen er bedre og stabilere, jo mindre er det en migrene;
 • Ekskluder eller minimer eksponering for støy og olfaktoriske stimuli;
 • Bruk av legemidler som øker organismens adaptive egenskaper mot bakgrunnen av meteosensitivitet (antifront).

Hvis den provokerende faktoren ikke er unngått, eller de minste tegnene som er karakteristisk for auraen, har oppstått, bør det tas umiddelbare anti-migrene stoffer eller spesielle prosedyrer.

Hvordan lindre smerten av migrene hjemme?

Du kan stoppe migrene, som begynte, på tre måter.

 1. Forbered deg på et angrep. Pasienten skal kunne gjenkjenne forløperne og de første symptomene på migrene, og skille dem også fra andre typer hodepine. Det er nødvendig å forsøke å beskytte deg mot frykt og panikk før den kommende episoden av alvorlig hodepine. Hvis angrepet ikke skjedde for første gang, blir erfaringen med bruk og effektiviteten av tidligere brukte stoffer tatt i betraktning. De bør alltid være til stede og tatt med det minste tegn på forverring av sykdommen.
 2. Gi de mest behagelige forholdene for å redusere angrepet: pasienten skal være i et mørkt rom der det ikke er støy, støv, skarpe lukt og andre irriterende faktorer. Eventuelle mentale, følelsesmessige og fysiske påkjenninger er utelukket. Kollegaer, slektninger, bekjente og andre personer i kontakt med pasienten må nødvendigvis være oppmerksom på dette.
 3. Narkotika medisiner og ikke-medisinske metoder for cupping migrene. Hovedanbefalinger for bruk er en strengt differensiert og forebyggende tilnærming. Dette betyr at hvis det ikke er tvil om at pasienten har et sant migreneangrep, er det best å først ta til bruk av spesielle medisiner. Unntaket er bare lette angrep av migrene. De kan testes med opioider og antiinflammatoriske stoffer (ketorolak, pentalgin, citramon, ibuprofen, copacil, etc.). Hvis minst en gang sin ineffektivitet har skjedd, er gjenbruk ikke tilrådelig.

Det er viktig å huske! Ved behandling av migrene er det ikke noe sted for spasmolytika og vasodilatormedikamenter. De gir ikke bare lindring, men kan også forverre smertsyndromet!

Migrene Behandling Tabletter

I praksis, i behandling av migrene, har følgende vist seg å være den mest effektive:

 • Basert på sumatriptan: antimigrene, amigrenin, imigran;
 • Basert på naratriptan: narkotika naramig;
 • Inneholder zolmitriptan: tabletter zomig;
 • Eletriptan: tabletter rhelpaks;
 • Kombinert anti-migrene stoff, ikke inkludert i triptangruppen: Nomigren.

Anbefalinger fra spesialister på inntak av medisiner fra gruppen av triptaner er:

 1. Et alvorlig migreneangrep bør bare stoppes av triptaner. Andre stoffer er ikke effektive;
 2. Når utseendet til forgjengere eller en bestemt hodepine, er den anbefalte dosen en tablett;
 3. Kriteriet for evaluering av effekten er et to-timers intervall etter å ha tatt pillen. Hvis hodepinen er helt stoppet, kan pasienten gå tilbake til den vanlige livsstilen. Redusere intensiteten, men opprettholde angrepet er grunnen til å ta en annen pille;
 4. Pasienter som tok to tabletter for å stoppe et tidligere angrep, kan umiddelbart ta en doblet dose med en annen forverring av migrene;
 5. Det totale fraværet av terapeutisk effekt av legemidlet (to doser) er en kontraindikasjon for gjentatt anvendelse. Slike pasienter bør bytte til å ta triptans av en annen generasjon;
 6. Hvis medisinen er effektiv, bør den bare brukes så lenge effekten fortsetter. Legemidlet bør alltid være tilgjengelig for pasienten;
 7. Hvis stoffet ikke brukes mer enn to ganger i uken, forårsaker det ikke avhengighet, overdose og bivirkninger.

Symptomatisk behandling av migrene

Siden i tillegg til hodepine migrene ledsages av en masse andre symptomer, under et angrep, er det ofte behov for lettelse. Det kan være:

 • Mot oppkast: piller og injeksjoner av metoklopramid, cerukal, domperidon;
 • Mot poser av ansiktet og hjerneødem, diuretika (Lasix, furosemid), glukokortikoider (deksametason, prednison), ikke-steroide antiinflammatoriske midler av type (indometacin, Ibuprom, nimesil);
 • Sedasjon og sedativer: valokardin, corvalol, barboval.

Ikke-farmakologiske metoder for omsorg under et angrep

I alle fall kan migrene utføre spesielle triks, spesielt hvis de er effektive i tidligere angrep. Hjelp er i stand til å:

 • I fasen av aura - en svak varm søt te. Det er ikke tilrådelig å drikke, hvis det allerede har oppstått en hodepine.
 • Elementer av akupressur. Trykkpunkter kan være okkiput og tempel på den smertefulle siden av hodet. Implementeringsregler: 10 trykkkompressjoner 2-3-4 fingre i 10 sekunder ved utånding;
 • Massasje i regionen av karoten arterien ved å trykke ned i 2-3 sekunder 5-6 ganger. Det er mulig å trykke ikke bare arterien på den tilsvarende siden av lesjonen, men også den som pulserer mer på nakken;
 • Kald komprimering på pannen og templene.

Det er viktig å huske! Diagnose og behandling av migrene må nødvendigvis utføres under tilsyn av en spesialist - en nevropatolog. Dette skyldes det faktum at under hennes maske kan skjule et stort antall patologiske forhold!

Er forebygging mulig?

Ifølge eksperter, reduserer overholdelse av forebyggende tiltak betydelig antall migreneangrep. Effektiv kan være:

 • Begrensning av kontakt eller fullstendig utelukkelse av virkningene av provokerende faktorer;
 • Unngå langvarig opphold foran TV eller datamaskin;
 • Maksimer lengden på samtaler på telefonen;
 • Overholdelse av prinsippene for sunn mat, fysisk aktivitet og søvn;
 • Vedlikehold av en individuell dagbok, som indikerer frekvensen av anfall, deres varighet, provokerende faktorer og effektive inngrep. Dette vil gi oss mulighet til å trekke konklusjoner om prognosen til sykdommen og mulighetene for behandling;
 • Tar medikamenter inneholdende magnesium og B-vitaminer;
 • Godkjennelse av legemidler av en av legemiddelgruppene: adrenoblokker (propranolol), antikonvulsiva midler (topiramat), antidepressiva (venlafaksin).

Interessant! Hittil har injeksjonslegemidler, nesesprayer og fysioterapi teknikker blitt utviklet, som på kortest tid stopper selv de sterkeste migreneangrepene. Men størst betydning i kampen mot dette problemet tilhører organisering av medisinsk behandling, opplæring av pasienter for å stoppe og forebygge anfall, den fulle verdien av samspillet mellom spesialister og pasienter!

Les Mer Om Fartøyene