Egenskaper for mikroinfarkt: symptomer, diagnose, behandling og prognose

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er en mikroinfarkt, og hvordan den adskiller seg fra et klassisk hjerteinfarkt. Årsaker, typiske symptomer. Behandling og prognose.

Myokardets nederlag (hjertemuskulatur) med hjerteinfarkt kan være annerledes. Mikroinfarkt er et lite volum av nekrose av hjertemuskelen som har oppstått som følge av utilstrekkelig blodtilførsel. Symptomer på en mikroinfarkt ligner på mange måter en klinikk av et typisk hjerteinfarkt, men de går litt lettere, og i noen tilfeller kan det passere generelt asymptomatisk.

Men enhver infarkt, selv om den er liten, representerer alltid en alvorlig trussel mot helsen og til og med pasientens liv. Derfor krever tegnene på akutt mangel på hjerteblod alltid krevende undersøkelse, og i tilfelle bekreftelse av hjerteslagets diagnose, er sykehusinnleggelse nødvendig for behandling på sykehus og påfølgende langsiktig rehabilitering.

Det er nødvendig å unngå frivoløs holdning til diagnosen, siden prefiks "Micro-" betyr bare lesjonsområdet, men langt fra alltid å indikere den samme "lyse" tilstandstilstanden. Fokuset på nekrose kan lokaliseres innenfor viktige strukturer i hjertemuskelen, og et infarkt er veldig farlig og krever nøye undersøkelse, behandling av en kardiolog og observasjon.

Men generelt er kurset av mikroinfarkt mye lettere, og prognosen er relativt gunstig. Etter ferdigstillelse av behandling og rehabilitering er det mulig å returnere pasienten til arbeid og en aktiv livsstil (med noen anbefalinger og noen få restriksjoner).

Årsaker til en mikroinfarkt

Mikroinfarkt oppstår som et resultat av iskemi eller mangel på blodgass (i forhold til normen) i hjertet av muskelen.

Iskemi kan utvikle seg med:

blokkering av koronarbeholderen (passerer i tykkelsen av myokardiet) med en trombose eller et atherosklerotisk plakk;

akutt spasme av koronarbeholdere.

Risikofaktorer for myokardisk iskemi og forekomst av hjerteinfarkt (både små og store)

Angina pectoris (dette er en av formene for kronisk iskemisk hjertesykdom), som tidligere hadde hjerteinfarkt.

Arteriell hypertensjon (høyt blodtrykk).

Aterosklerose og fedme effekter som blir fettbalanse - økning i blodkonsentrasjonen av mettede fettsyrer og flerumettede mangel (omega-3 og omega-6-fettsyrer). Ved aterosklerose og overvekt forutsetninger også finnes for okklusjon av koronararteriene lumen frittliggende aterosklerotisk plakk eller fett embolus (fett stykke fritt sirkulerende vev).

Røyking, inkludert passiv, forårsaker ofte en spasme av koronarbeinene.

Mannlig kjønn (etter 50 år øker sannsynligheten for hjerteinfarkt hos kvinner også). Hos menn av alle aldre og kvinner i postmenopausal perioden fører hormonelle bakgrunnsfunksjoner (lave mengder østrogen) til økt koagulering og risiko for trombose.

Lav trening og lav aktivitet livsstil.

Psykoterapeutisk stress - kan forårsake krampe i koronarbeinene.

En betydelig fysisk belastning - kan provosere løsningen av en plakk, en trombose eller fettembol, forverrer krampen i koronarbeinene.

Noen kroniske sykdommer, for eksempel diabetes mellitus, der vaskulærvegen lider.

karakteristiske symptomer

De viktigste tegnene på en mikroinfarkt i de fleste tilfeller er ikke forskjellig fra symptomene på et stort hjerteinfarkt. Alvorlighetsgraden av pasientens tilstand, de umiddelbare og separerte konsekvensene bestemmes, hovedsakelig av mengden skade på hjertemuskelen.

Småbrent nekrose av myokardiet kan forekomme i fire versjoner:

Smerte (typisk) form - symptomene ligner anginaanfall: brennende smerte bak brystbenet eller i den venstre halvdel av brystkassen, smekk (av henvist) i venstre arm, skulder og under venstre skulder, hals. Imidlertid, i motsetning til angina, kan nitroglyserin ikke helt stoppe smerter og brenne bak brystbenet. I fremtiden, senker blodtrykket, er det svakhet, en "kald" svette.

Den astmatiske form - fortsetter i form av et angrep av bronkial astma og er ledsaget av en følelse av mangel på luft, kortpustethet, smerte i hjertet er moderat eller fraværende.

Abdominal skjema - med symptomer på "akutt abdomen": magesmerter, ofte uutholdelig og smertefull, kvalme, oppkast, på grunn som pasientene blir ofte feilaktig innlagt på kirurgisk og gastroenterologisk avdeling.

Den arytmiske formen, hvor forstyrrelser av rytme og hjerteledning forekommer i forgrunnen - i form av for tidlig kollisjoner i hjertet, en følelse av forstyrrelser, hjertebanken.

Asymptomatisk form for mikroinfarkt

Symptomer microinfarction kan uttrykkes meget svakt (i form av en liten, kort tyngdekraft bak brystbenet eller dyspné) - en sykdom som kalles asymptomatisk. Et slikt sykdomsforløp er mulig hos personer med nedsatt smertegrense, og også med en svært liten lesjon. Men, til tross for at tegn på en mindre hjerteinfarkt, i dette tilfellet ikke forårsaker pasientens angst, kan denne formen være mer farlig enn symptomatisk - fordi pasienten er klar over tilstedeværelsen av hans hjerteproblemer, så - ikke gå til legen og ikke behandlet.

En mikroinfarkt med et asymptomatisk kurs registreres ofte ved et uhell, måneder og år etter forekomsten - med rutinemessig klinisk undersøkelse eller EKG-passasje ved en annen anledning. En slik "finne" bør være en anledning til umiddelbar appell til kardiologen - for en fullstendig undersøkelse av kardiovaskulærsystemet og utvikling av et pasientrehabiliteringsprogram som vil forhindre tilbakefall av myokardisk iskemi og andre ubehagelige konsekvenser. Ikke glem at et hjerteinfarkt som en gang lider, øker risikoen for et annet hjerteinfarkt, noe som kan bli dødelig for deg.

diagnostikk

Den viktigste metoden for diagnose av en mikroinfarkt er elektrokardiografi (EKG).

I tillegg brukes en biokjemisk blodprøve (bestemmer markørene for skade på hjertemuskulaturen - kreatinfosfokinase, troponin, laktatdehydrogenase).

Ultralydet i hjertet (doppler ekkokardiografi) gjør det mulig å spesifisere lokalisering og størrelsen på nekrose.

Behandling av mikroinfarkt

Hvis microinfarction fortsatte med typiske symptomer og diagnostiseres i tid (i den akutte eller akutte fase, dvs. i fra 2 timer til 10 dager fra dens opprinnelse), behandlingen må utføres i et sykehus, er det ønskelig - i kardiologi avdeling hvor det er forhold for fullstendig undersøkelse og døgnkontroll av pasienten.

Når de klassiske tegnene på et hjerteinfarkt - i form av en brennende følelse i brystet som stråler ut i venstre arm - må straks ringe "fast", for å legge seg ned og ta en nitroglyserin tablett under tungen, kan du også drikke 1-2 aspirin tabletter. Ved bekreftelse av diagnosen legen vil tilby sykehusinnleggelse og utføre andre nødvendige aktiviteter (innføring av smertestillende midler, inkludert narkotiske stoffer, som begynner trombolizisnoy terapi, blodtrykk korreksjon, hjertefrekvens, og D. osv.).

Hvis det er tegn på en mikroinfarkt, bør du ta nitroglyserin og aspirin

På sykehuset fortsetter administrering av smertestillende midler, nitroglyserin, heparin og streptokinase (for å oppløse trombi og forhindre trombose), bruk andre medisiner i henhold til indikasjoner.

I tilfelle at mikroinfarkt var asymptomatisk og ble funnet ved et uhell, bør man starte rehabiliterende tiltak.

Rehabilitering etter overført mikroinfarkt

Gjennomføring av rehabiliteringstiltak etter overføring av hjerteinfarkt gjør det mulig å unngå utvikling av negative konsekvenser, for å øke utvinningsperioden og å gjenopprette aktiviteten og arbeidskapasiteten til pasientene.

Narkotikabehandling og behandling av den underliggende sykdommen, mot hvilken en mikroinfarkt oppsto, samt narkotikaforebygging av komplikasjoner - å ta aspirin, nitroglyserin forlenget virkning og andre legemidler.

Restorative prosedyrer - en gradvis økning i fysisk aktivitet gjennom treningsbehandling med spesielle treningsøvelser, massasje, fysioterapi, psykoterapi.

Riktig ernæring med anrikning av diettprodukter rik på vitaminer, vegetabilsk fiber, flerumettede fettsyrer (fisk, grønnsaker og frukt, vegetabilsk olje). Samtidig anbefales det å begrense bruken av ildfaste fettstoffer (smør, lard, animalsk fett) og salt.

Lære pasienten dagens regime, hvile, avslapningsteknikker og måter å avlaste stress på.

Konsekvenser og prognoser

En mikroinfarkt med en rettidig diagnose og full behandling har en relativt gunstig prognose. Den dannede kjernen av nekrose undergår ikke omvendt utvikling: etter et hjerteinfarkt forblir et arr på myokardvevet. Men et balansert kosthold, tilstrekkelig medisinering og målerøvelse tillater pasienten å raskt gjenopprette og gå tilbake til en aktiv livsstil.

Vesentlige begrensninger etter at en mikroinfarkt på pasienten ikke pålegger - overdreven fysisk anstrengelse, nervøse påkjenninger er forbudt, og leger anbefaler sterkt å slutte å røyke. Regelmessige undersøkelser hos kardiologen og konstant eller kursmedisinsk terapi er nødvendig.

Mikroinfarkt: symptomer og tegn på menn og kvinner

Mikroinfarkt - mange mennesker, etter å ha hørt denne diagnosen, merker seg rolig. Til tross for det uskyldige navnet og prefikset "mikro" er sykdommen ganske alvorlig, og krever nøye analyse og konstant overvåkning av spesialister.

Som regel bruker ikke leger et slikt begrep som angir en hendelse som påvirket pasientens hjertemuskulatur.

Vanligvis mener leger at det er et liten-fokalt myokardinfarkt eller en annen mindre forstyrrelse i menneskets hjerte.

I alle fall betyr dette at en katastrofe har skjedd i hjertet av en person, noe som betyr at den må være riktig kvalifisert og nødvendig behandling er utført. Hva er en mikroinfarkt, er ikke kjent for alle.

Så, mikroinfarkt er nekrose av en liten del av myokardets celler, som oppstår ved mangel på blodtilførsel i dette området.

Det er en "klokke" i menneskekroppen, at hjertet er i fare og dets arbeidsevne er truet.

Det er viktig å vite årsakene til denne tilstanden. Å ha informasjon om at en person er i fare, er lettere å velge metoder for forebygging og om nødvendig behandling.

Egenheten ved denne tilstanden er at en person ikke kan føle eller merke noen uttalt symptomer i det hele tatt. For eksempel kan han kun lære om tilstanden sin på den årlige planlagte undersøkelsen, når mikroinfargasjen allerede har skjedd.

Anerkle denne tilstanden er også vanskelig fordi symptomene er svært lik manifestasjonene av konvensjonelle SARS:

 • svakhet i kroppen;
 • temperaturøkning i kort tid;
 • svimmel,
 • kortpustethet;
 • smerte bak brystet.

Angrepet varer bare om en time, i hvilken tid en person har tid til å ligge og føler seg bedre, anser det ikke for viktig å besøke en lege for en slik "bagatell". Derfor er det vanskelig å fastslå denne tilstanden og begynne rettidig behandling.

Det er også små symptomer, som ved første øyekast er helt ufarlige, men er også tegn på alvorlig menneskelig sykdom:

 • kalde ekstremiteter (dette skyldes et brudd på sirkulasjonssystemet);
 • hyppig smerte i hodet (symptomet kan bli et symptom på de startede problemene med sirkulasjonssystemet);
 • økt svette;
 • hevelse av føttene om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning;
 • plutselig smerte på venstre side av brystet, noe som gir sterk smerte i skulderen eller i skulderbladene;
 • blåser av huden på den nasolabiale triangelen (dette symptomet antyder at et mini hjerteinfarkt utvikles på et gitt tidspunkt).

Ofte er tilstanden til mikroinfarkt helt asymptomatisk. Noen ganger kan en person føle en skarp smerte bak brystbenet, som går fort, og gir bare en følelse av mildt ubehag og angst.

Eldre mennesker og personer med diabetes kan ofte ikke føle symptomene på mikroinfarkt på grunn av lav smertegrense. Slike pasienter diagnostiseres på grunnlag av komplikasjoner.

Både menn og kvinner er like utsatt for utseendet av en mikroinfarkt.

Blant de viktigste årsakene er feil livsstil for personen:

 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner
 • stress,
 • underernæring, diett;
 • fedme;
 • mangel på motoraktivitet.

I dette tilfellet kan enhver fysisk aktivitet utløse en mikroinfarkt.

De andre grunnene er relatert til egenskapene til organismenes funksjon eller alvorlige helseproblemer:

 1. Åreforkalkning. Beslag arteriene. Forstyrrelse av protein- og lipidmetabolisme, noe som fører til økning i kolesterol, dannelse av plakk og fullstendig blokkering av blodkar.
 2. Diabetes mellitus. Feil metabolisme, ufullstendig absorpsjon av glukose av kroppen.
 3. Arteriell hypertensjon, vegetativ-vaskulær dystoni. Hyppige endringer i blodtrykk.

Også viktig er alderen. Menn fra 40 år er mer sannsynlig å manifestere mikroinfarkt. Mindre ofte blir det observert etter 30 år.

I kardiologi er det mange tilfeller hvor pasienter gjentatte ganger har hatt symptomer som er karakteristiske for hjertesykdom. Men da de raskt passerte, tilskrives alle dem andre, mindre alvorlige brudd. Når det gjelder mikroinfarkt, manifesterer den seg tvetydig og ligner ARVI, slik at folk ikke skynder seg for å hjelpe leger.

Og hvis du ikke ber om hjelp i tide, kan en mikroinfarkt på bena føre til et massivt hjerteinfarkt og til og med et dødelig utfall. Hver gang det er en skade på hjertemuskelen, blir arr.

Symptomer og tegn på en mikroinfarkt hos kvinner

Symptomer og tegn på en mikroinfarkt hos kvinner er mye svakere enn hos menn. Statistikk viser at kvinnelige representanter er dobbelt så sannsynlig å lide av denne tilstanden enn den mannlige befolkningen.

Dette er ganske forståelig forekomsten av et hormon - østrogen i kroppen, noe som bidrar til utvidelsen av blodårene. Men dette gjelder ikke for kvinner som overlevde overgangsalder.

I løpet av denne perioden blir hormonet i kroppen til en kvinne mange ganger mindre og denne funksjonen går tapt.

Mer enn 250 kvinner dør av denne smittsomme sykdommen hver dag.

Symptomene på en mikroinfarkt hos kvinner må være kjent for alle, spesielt for det rettferdige kjønn, spesielt i en alder av 50 år. Ingen er immun mot manifestasjonen av patologi, og det kan manifestere seg når som helst.

Den svake manifestasjonen av symptomene på en mikroinfarkt gjør noen ganger en kvinne avskrevet alt for stress og tretthet. Og dette er veldig farlig, siden tegn på en mikroinfarkt hos kvinner som overføres til føttene, er svært lik ARVI.

Du bør nøye overvåke manifestasjoner av kroppen din og ikke gå glipp av de første tegnene på en mikroinfarkt hos kvinner, noe som burde være en anledning til å besøke en kardiolog:

 1. stadig kalde fingre og tær;
 2. alvorlig svette;
 3. utseendet på foten hevelse i morgen timer umiddelbart etter oppvåkning;
 4. smerter i leddene
 5. angstlidelse;
 6. hyppig kvalme og magesmerter
 7. svimmelhet og hyppig hodepine, ledsaget av høyt blodtrykk.

Kvinner har oftest en atypisk mikroinfarkt.

Det finnes flere typer atypisk form for mikroinfarkt:

 1. Astmaanfall. For denne form for patologi er preget av manifestert kortpustethet, utvikling av hjerteastma og ødem i lungene. Det er ofte diagnostisert hos eldre som tidligere hadde blitt diagnostisert med hjerteinfarkt, hjertesvikt eller hypertensjon. Som regel er manifestasjonen av denne form for patologi ikke ledsaget av et uttalt smertesyndrom.
 2. Abdominal. For denne formelen er preget av skarp og sterkt betraktelig smerte i den epigastriske regionen. Ofte ledsaget av kvalme og oppkast, noe som kan være misvisende når du setter riktig diagnose.
 3. Arytmi. Karakterisert av moderat smerte bak brystbenet, ledsaget av et brudd på normal hjerterytme. Arteriell hypotensjon kan oppstå.
 4. Cerebrovaskulær. Pasienter i dette tilfellet merker ofte tap av koordinering, følelsesløshet i ansiktsområdet, svimmelhet, synshemmede, taleforstyrrelser. Og også ikke sjelden - kvalme og oppkast.

Under graviditeten i en fremtidig mor, produseres østrogener i en styrket modus. I tillegg øker minuttvolumet av perfusjon av hjertemuskelen betydelig i denne perioden. Derfor er manifestasjonen av patologi i en graviditetstilstand ganske sjelden. Men tilfeller i praksis av leger har fortsatt et sted å være. Den største risikoen under graviditeten er kvinner som har tatt orale prevensjonsmidler i lang tid, noe som har en svært negativ effekt på tilstanden til fartøyets vegger.

Tegn og symptomer på en mikroinfarkt hos en mann

Symptomer og tegn på en mikroinfarkt hos menn fremstår som en standard katarralsykdom. Småfokalnekrose av hjertemuskelen og en mikroinfarkt, som fører til alvorligere konsekvenser, som et omfattende myokardinfarkt. Dens hovedårsak bør betraktes som et brudd på den naturlige sirkulasjonen, feil blodsirkulasjon gjennom fartøyene.

Tidligere ble det antatt at risikogruppen hovedsakelig omfatter den mannlige halvdelen av befolkningen, og en tilstrekkelig mengde av hormonet østrogen i den kvinnelige kroppen beskytter mot sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Men dette er ikke slik.

De første tegn på en mikroinfarkt hos menn ligner en katarralsykdom. Varigheten er fra 40 til 60 minutter.

Menn legger ikke stor vekt på tegn og symptomer på en begynnende mikroinfarkt:

 • generell svakhet;
 • Smerter i muskler, ledd;
 • økning i kroppstemperatur til 37,5 ° C, sjeldnere - 38 ° C;
 • smertefulle kompressive følelser i brystet, områder av hjertet, skiftende til venstre arm, skulder;
 • migrene, svimmelhet;
 • blå lepper og nese;
 • kvalme;
 • hevelse av nedre ekstremiteter om morgenen;
 • kalde fingre og tær.

Alle disse symptomene på en mikroinfarkt hos menn kan ledsages av angrep av panikkanfall, noe som fører til mangel på luft, dyspnø. Umiddelbart før mikroinfarkt, kan man observere et raskt hjerterytme, et raskt hjerterytme.

Hvordan diagnostisere en mikroinfarkt

Hvordan å diagnostisere en mikroinfarkt er kjent for erfarne leger.

Men dessverre er menn mindre sannsynlig å søke medisinsk hjelp med en liten forverring i helse enn kvinner. Og så, ofte, lærer pasientene om at mikroinfarken ble overført på en årlig undersøkelse.

For dette er noen tester gjort.

EKG ved bruk av en kaliumprøve. Først blir indikatorene tatt i ro, og de gir deg kaliumklorid. Og etter 2 timer blir testen gjentatt. Identifiser tilstedeværelsen av en Q-bølge.

Blodprøve. Med et økt antall hvite blodlegemer, mistenkes legene for sirkulasjonsforstyrrelser og hjerteinfarkt.

Fermentodiagnostika. Bestemmelse i blodplasma av skadede celler, fibre, tap av cytoplasma.

Høyfrekvente ultralyd i hjertet. Bruke et fargebilde som lar deg spore bevegelsen av blod i hjerteventriklene, atriene, identifisere brudd og lokalisering.

Etter den bekreftede diagnosen er det nødvendig med akutt obligatorisk sykehusinnleggelse. Oppfølgingsbehandling bør kun utføres under tilsyn og i samsvar med legenes forskrifter. Når det gjelder å diagnostisere en mikroinfarkt, er det bare mulig ved levering ved spesiell analyse, ved de første symptomene er det nødvendig å henvende seg til legen for inspeksjon.

Hvis symptomer eller anfall viser problemer med kardiovaskulærsystemet, bør akuttmedisinsk behandling straks sønderrettes.

Før du kommer til en spesialist, kan du selvstendig lindre pasientens tilstand:

 • legg i seng og prøv å roe;
 • ventilere rommet;
 • å måle blodtrykket
 • gi en drink av stoffet "Aspirin" - 1 tablett, "Nitroglycerin" - 1 tablett for resorpsjon under tungen.

All etterfølgende behandling vil bli gjennomført innen spesialisert kardiologiafdeling i klinikken under tilsyn av spesialister og medisinsk personell.

I utgangspunktet er pasienter foreskrevet medisinering:

 • smertestillende midler;
 • vanndrivende - lavere blodtrykk;
 • vasodilaterende koronarolytika og preparater for normalisering av blodsirkulasjon;
 • antikoagulanter;
 • medisiner for å forbedre rytmen i hjertet;
 • "Aspirin Cardio" - tas under og etter behandling.

All denne gangen skal pasienten være i en tilstand av fullstendig hvile. Tilordne sengetid, kosthold. Menn under 35 år kan også tilby en kirurgisk løsning på problemet: operasjon av koronarangiografi.

Husk at tidlig oppdagelse av noen sykdom, spesielt kardiovaskulærsystemet, er farlig på grunn av samtidige symptomer og påfølgende komplikasjoner. Gradvis forverring av blodsirkulasjonen kan forårsake mange sykdommer, som arytmi, blodpropper, hjerteinfarkt, perikarditt.

For å unngå hjerteproblemer må du gi opp skadelige skadelige vaner, begynne å spise riktig, lede en aktiv livsstil og gi mer oppmerksomhet til helsen din.

De første tegn og symptomer på en mikroinfarkt

Mikroinfarkt er et ubehagelig men vanlig fenomen av hjerteproblemer. Dens symptomer er ikke åpenbare, så diagnosen er vanskelig. Denne sykdommen fører ikke alltid til døden, men konsekvensene kan føre til en betydelig forverring av pasientens liv.

Kjenne symptomene

Sykdommen er preget av "ukjennlighet". En person kan lære om det, for eksempel under en medisinsk undersøkelse. Symptomer på en mikroinfarkt varer omtrent en time og kan forveksles med forkjølelse. De første tegnene ligner på mild utilsiktethet, men det er bedre å være trygg, ring en lege som vil fortelle deg hvordan du gjenkjenner en mikroinfarkt. Symptomer er sløret, langvarig behandling.

 • Generell svakhet;
 • Kortsiktig feber;
 • Svimmel tilstand
 • Kortpustethet
 • Døve brystsmerter.

I tillegg til disse symptomene er det flere signaler som ikke skremmer en person. Disse tegn på en mikroinfarkt er ganske alvorlige, og du må behandle dem mer nøye. Kjenne dem er ikke vanskelig, de er åpenbare.

 • Kule ekstremiteter, blå lepper. De er en feil i perifer blodtilførsel;
 • Migrene. Hodepine kan være et symptom på innledende forringelse i kardiovaskulærsystemet.

Hva er årsaken til mikroinfarkt?

Årsakene er mange, og de kan være forskjellige. "Culprit" finnes i og utenfor, men det er de viktigste, ifølge hvilke spesialister umiddelbart bestemmer den patologiske prosessen som har begynt.

Sedentary livsstil fører ofte til ubehag i kroppen. I begynnelsen er det usynlig, men i fremtiden er det overført mikroinfarkt på føttene som blir den første "nyheten" som en person vil høre, og klager til legen om dårlig helse.

Ernæring, rik på lipoproteiner, provoserer ofte dannelsen av plakk som forstyrrer funksjonaliteten i blodårene. Dette inkluderer spenninger i forbindelse med syndromet av kronisk tretthet. Den hyppigste og tilsynelatende uklare årsaken er røyking. Nikotin er i stand til å påvirke små deler av myokardiet hos kvinnene.

Utviklingen av patologi er enkel, gitt at sykdomsgrunnlaget er blodstrømssvikt, langvarig iskemi. Etter dette begynner irreversible endringer i cellene, noe som fører til deres død. Hele prosessen avsluttes med arrdannelse.

Hva du kan forvente etter en mikroinfarkt

Småbrent myokardinfarkt etterlater ubehagelige og usynlige spor - arr. Det er vanskelig å bestemme hva det er uten å vite om patologi. Men det er mer alvorlige konsekvenser av mikroinfarkt.

 • Rive av hjertet;
 • Plutselige angrep av kvelning;
 • perikarditt;
 • Clogging av fartøy;
 • Ulike arytmier;
 • Gjentatt infarkt.

Hva å gjøre med et angrep

For ikke å forverre situasjonen, bør pasienten ta stilling til en halv sitter. At pasienten var rolig, er det nødvendig å gi ham medisiner, for eksempel Valokordin, dette navnet er kjent for mange. I prosessen blir trykk, puls målt, og den generelle tilstanden blir evaluert. Hvis det er tegn på kvælning, er det verdt å svekke beltet og kragen på klærne.

Aspirin fortynner blod, det bør gis til en person i fravær av allergier. Denne medisinen vil begynne å virke raskere hvis tabletten tygges. Før ankomsten av leger, kan hjertet stoppe. I dette tilfellet trenger du en massasje eller en kort, men sterk slag i brystbenet. Dette er det vanlige utfallet av hendelser, vær ikke redd.

Behandling av patologi i klinikken

Hvordan behandle og rehabilitere en person etter en mikroinfarkt, kun en spesialist vet. Metoder for behandling avhenger direkte av området som er omfattet av anfallet, personens alder, lokalisering av småfoci, samtidig inflammatoriske og kroniske prosesser. Pasienten skal være i klinikken under behandlingen.

Alle handlinger av leger er rettet mot å eliminere smerte, normalisere trykk og hjertefrekvens. Unge mennesker har en gunstig prognose, men det er mulighet for rask intervensjon.

I alderdommen er det vanskeligere, den behandlende legen kan fortelle om det. Han vil også forklare at tilbakefall er mulig, og rehabilitering sammen med helbredelse er ganske lang. Selv om medisinen "gikk videre" - prognosen er ikke alltid gunstig.

Hjemmeterapi

Hjemme innebærer behandlingen av en mikroinfarkt fytoterapi. Brukt frokostblandinger, avkok med tinkturer. Denne behandlingsmetoden kan ikke kalles hoved, men som en profylakse eller ytterligere støtte av kroppen vil gjøre.

Ofte brukes sitronskall, hvitløk, tørkede aprikoser. I utgangspunktet kommer alt ned til tradisjonelle alternativer, forebyggende tiltak.

Gjenoppretting etter en mikroinfarkt

Det første trinnet i rehabiliteringsperioden er kosthold og dårlige vaner. Det anbefales å slutte å røyke, drikke alkohol, begynn å spise riktig. Det er ikke nødvendig å sitte på en streng diett, det er nok ikke å "spise opp" dårlig humør, drikke mer væske, utelukke en overflod av sauser. Det er ønskelig å ta mat ofte i små mengder.

Etter utslipp fra klinikken, er det tilrådelig å kjøpe en billett til sanatoriet. Der er aktivitetskomplekset rettet mot den målte fysiske anstrengelsen, hjelp av psykologer, bruk av medisiner. All terapi utføres under tilsyn av en lege.

Etter hvile og utvinning på et spa-anlegg, anbefales en pasient som har gjennomgått en mikroinfarkt å delta på terapeutisk gymnastikk på bostedet, ta blodprøver og gå til orgelforskning. Medikamentterapi vil fortsette. Når en person er hjemme, er det viktig å alternere belastninger og hvile. Dette gjelder for pasienter i 1. og 2. klasse av patologi. 3 og 4 klasser blir observert hjemme, da deres tilstand ikke tillater dem å leve et fullt liv og selvstendig besøke medisinske institusjoner.

Pasientens psyke trenger også støtte og veiledning fra spesialister. Mange pårørende av pasienter oppdager endringer i atferd etter en mikroinfarkt.

 • irritabilitet;
 • Humørsvingninger;
 • Dårlig søvn;
 • Obsessive fobier.

Uansett hvor mange venner eller venner som råder deg, hva du skal ta og hvordan du oppfører seg under en mikroinfarkt, er det verdt å vite at rettidig medisinsk hjelp kan redde en persons liv. Ved eventuelle plager anbefales det å kontakte erfarne spesialister.

Mikroinfarkt symptomer, tegn og konsekvenser

Mikroinfarkt er et uvitende begrep som vi kan møte i hverdagen. I medisin, tilsvarer det konseptet av et brennvidreinfarkt eller et hjerteinfarkt uten en ST-segmentløft. Hva han forteller oss - la oss se på det sammen.

Statistikk viser at myokardinfarkt forekommer 4-5 ganger oftere hos menn enn hos kvinner. Dette mønsteret observeres i ung og middelalderen. Denne prevalensen blant kvinner kan forklares av den beskyttende effekten av hormonell bakgrunn, som er opprettet av østrogener.

Etter 50 år i middelalderen eller i tidlig overgangsalder, endres disse indikatorene i motsatt retning. Etter 50 år har kvinner større risiko for å få et hjerteinfarkt.

1 Hva er årsaken eller hvorfor er det et hjerteinfarkt?

Kardiovaskulær aterosklerose

Siden mikroinfarkt er en form for koronar hjertesykdom, er årsaken som fører til den lik.

 1. Den hyppigste årsaken til utviklingen av mikroinfarkt er aterosklerose i hjertekarene. Med denne sykdommen dannes plakk i karene, som under visse forhold kan bli skadet til brudd. Det er disse "ustabile" plakkene som forårsaker mange problemer, inkludert en mikroinfarkt eller et fokalt hjerteinfarkt.
 2. Opptil 7% av tilfeller av hjerteinfarkt forekommer av en annen årsak, når aterosklerose forblir på sidelinjen - vasospasme, emboli, ulike autoimmune og andre sykdommer i hjertekarene.

Så, en ustabil plaque er stedet for dannelse av en trombus.

2 Ved hvilke tegn kan vi skille mellom en mikroinfarkt

Nøyaktig og 100% for å etablere - hva er dette hjerteinfarkt, dessverre, kan bare patolog ved obduksjon. Men dette alternativet passer ikke til noen, bortsett fra patologen. Faktisk er det en vanskelig oppgave å skille mellom småfokalinfarkt fra et stort hjerteinfarkt.

Det eneste indikative indirekte tegn er elektrokardiogrammet. Tilstedeværelsen av en patologisk økning i ST-segmentet indikerer omfattende skade. Reduksjon av ST-segmentet og negativ T-bølge - indirekte elektrokardiografiske tegn på mikroinfarkt.

I motsetning til det omfattende MI, med mikroinfarkt, er fartøyets lumen ikke helt blokkert.

3 Under hvilke forhold gjør en mikroinfarkt

Forhøyet kolesterol

Det er umulig å si nøyaktig hvor i hjertemuskelen pasienten kan ha et hjerteinfarkt. Det er også umulig å si om det vil være omfattende eller grundig fokus - dette er ikke en lett oppgave for en kliniker. Selv med et hjerteinfarkt, er forskjellen mellom småfokal og omfattende basert på resultatene av EKG. Hvis det er risiko - pasienten er ikke forsikret mot hjerteinfarkt.

Hvilke faktorer kan utløse utviklingen av et hjerteinfarkt?

Psyko-emosjonell eller fysisk overbelastning, kirurgi, traumer, overspising, alvorlig kjøling eller overoppheting kan utløse utviklingen av et hjerteinfarkt. I større grad påvirkes pasienter i fare. De viktigste risikofaktorene for utviklingen av hjerteinfarkt er:

 • økt kolesterol,
 • arteriell hypertensjon,
 • røyke.

Denne gruppen suppleres med mindre, men også viktige faktorer:

 • diabetes mellitus,
 • overvekt og fedme,
 • sykdommer i slektninger under 65 år,
 • lav fysisk aktivitet,
 • kvinner over 50 år og menn over 40 år.

4 Tegn på en mikroinfarkt

Smerte er et av de viktigste symptomene på sykdommen

Symptomer og tegn på en mikroinfarkt ligner de i et stort hjerteinfarkt.

 1. Smerte er et av de viktigste symptomene på sykdommen. Det varer i mer enn 15-20 minutter, og fjernes ikke ved å ta nitroglyserin. Smerte kan være av varierende grad av alvorlighetsgrad - fra uutholdelig til veldig svak. Den særegne er at den slutter å ligne et typisk angrep med angina pectoris. Smertefulle opplevelser er mer uttalt, og deres bestråling (prevalens) er mye bredere. Hos eldre mennesker, så vel som personer som lider av diabetes, kan smerten være uuttrykt eller fraværende helt.

Følelse av frykt for døden

Følelsesproblemer eller vegetative symptomer kan være svært forskjellige og avhenge av alvorlighetsgraden av smertsyndromet. Pasienten kan bli ledsaget av en følelse av frykt for død, død. Uttrykt smerte kan være ledsaget av angst, mental agitasjon. I noen tilfeller, men oftere er dette et mildt smerte syndrom, pasienten kan roe seg og gå til sengs. Imidlertid, etter hvert som smerten vokser, begynner han å lete etter en komfortabel posisjon, der det blir lettere.

 • Tilhørende symptomer som ofte følger smerte - en følelse av falming og forstyrrelser i hjertet, hjertebank, svetting, svakhet, svimmelhet og kvalme.
 • Bør være klar over atypiske former av myokardinfarkt, da de første symptomene til pasienten kan bli kvalt, hodepine, kvalme og oppkast, abdominal smerte eller øvre ekstremiteter. I enkelte tilfeller kan det bare være symptomer som generell svakhet og svimmelhet.

  5 Hvordan diagnostisere en mikroinfarkt

  Mikroinfarkt diagnostiseres på samme måte som alle andre infarkt.

  1. Diagnosen er basert på karakteristiske klager og anamneser av pasientens sykdom.
  2. Også en viktig og obligatorisk metode er elektrokardiogrammet. Reduksjon av ST-segmentet eller tilstedeværelse av negativt tenn T-indirekte tegn, som indikerer en mikroinfarkt eller liten fokallesjon av myokardiet.
  3. Ved inntak til sykehuset blir pasienten undersøkt for blod på innholdet av markører for hjerteinfarkt. Som regel, med et liten-fokalt hjerteinfarkt, er nivået noe lavere enn med stor skade.
  4. Pasientene gjennomgikk ekkokardiografi, eller ultralyd av hjertet, og resultatene av disse du kan angi plasseringen av patologisk fokus, vurdere tilstanden til hjertemuskelen, for å identifisere komplikasjoner.
  5. Ifølge indikasjonene utføres en kontraststudie av blodkarene - koronar angiografi.

  6 Behandling av mikroinfarkt

  Etter den etablerte diagnosen begynner en ny fase - behandling. Korrekt diagnose er nøkkelen til et vellykket resultat i behandlingen av sykdommen. Det bør begynne så tidlig som mulig etter diagnosen, da det er fare for økning i skadeområdet og overgang av mikroinfarkt til det omfattende. Og dette fører igjen til negative konsekvenser for pasientens helse og liv. Terapeutisk taktikk er rettet mot å forhindre vekst av blodpropp.

  • Ved behandling av mikroinfarkt, brukes antiaggreganter, antiplatelet narkotika, nitrater og betablokkere.
  • Hvis medisinebehandlingen av mikroinfarkt ikke fører til positive resultater - smertesyndromet er bevart eller fornyet, er valget av metode perkutan koronarintervensjon. Nylig er preferanse gitt til koronar stenting.
  • Dessuten utføres operasjonen av omkjøring av hjerteskarene.

  7 Konsekvenser av en mikroinfarkt

  Selvfølgelig er konsekvensene av en mikroinfarkt ikke så traumatisk som etter et stort hjerteinfarkt. Tross alt er hjertemuskelen ikke påvirket av hele tykkelsen. Dette gjelder i tilfelle at hjerteinfarkt har utviklet seg primært. De hyppigste komplikasjoner med småfokalinfarkt er rytmeforstyrrelser.

  Men hvis sykdommen oppstod etter omfattende MI, er dens konsekvenser ugunstige. I slike tilfeller er mikroinfarkt alvorlig og kan bli komplisert ved rytmeforstyrrelser, sirkulasjonsfeil og sjokk.

  8 Forebygging av mikroinfarkt

  Forebygging av sykdommen har et viktig sted i pasientens liv. Forsiktig holdning til deres helse, overholdelse av behandling - muligheten til å redusere risikoen for bivirkninger i "post-infarkt" -livet. Ellers kan mikroinfarkt bli en forløper for omfattende myokardskader. Først og fremst må du huske hva legen anbefalte, den andre - å implementere disse anbefalingene. For det tredje, ta hensyn til risikofaktorene som du kan eliminere eller begrense deres innvirkning på kroppen din:

  • Gi opp røyking
  • Behandle høyt blodtrykk
  • Normaliser nivået av kolesterol i blodet - ta medikamentene du foreskrev, observere en diett
  • Gi opp fett, stekt, høyt kalori mat, glem fastmat. Inkluder i kostholdet grønnsaker og frukt, magert kjøtt og fisk.
  • Bli kvitt ekstra pounds
  • Flytt mer: 4x engang å gå en uke er en god måte å støtte deg selv i aktiv modus
  • Overvåk blodsukkernivået
  • Unngå fysisk og følelsesmessig overanstrengelse

  Mikroinfarkt: symptomer og behandling

  Mikroinfarkt - de viktigste symptomene:

  • svakhet
  • svimmelhet
  • Brystsmerter
  • Kortpustethet
  • Pusteproblemer
  • Bevisstap
  • angst
  • Blåser av den nasolabiale trekant

  Mikroinfarkt (en slags iskemisk hjertesykdom) er en liten fokal myokardiell lesjon som utvikler seg mot bakgrunnen av utilstrekkelig blodsirkulasjon og er preget av nekrose av små områder i hjertemuskelen. Dette er en av de vanligste sykdommene i kardiovaskulærsystemet, som tjener som en harbinger av utviklingen av en mer alvorlig hjertepatologi - et hjerteinfarkt.

  I lang tid har forskere trodd at et mindre hjerteinfarkt finnes bare hos menn, forklarer at før utbruddet av overgangsalder i en kvinnes kropp produserer østrogen, som hindrer utviklingen av eventuelle brudd på hjertet, og dette er intet unntak. Men dagens statistikk viser at verdens 200-300 kvinnelige dødsfall registrert på en daglig basis, utvikle på bakgrunn av liten eller stor brennvidde hjerteinfarkt.

  Etiologi og patogenese

  Årsaker som kan forårsake en mikroinfarkt kan være veldig mye, og de kan være både eksterne og interne, men de viktigste faktorene i utviklingen av sykdommen er:

  • lav aktivitet livsstil (fører til en gradvis atrofi av hjertemuskelen, som et resultat av hvilken overdreven belastning kan utgjøre en trussel mot menneskers helse);
  • Underernæring (å spise mat som er rik på lavdensitetslipoproteiner, forårsaker dannelsen av aterosklerotiske plakk som forstyrrer blodstrømmen gjennom karene);
  • røyking (den vanligste årsaken til myokardskade små områder hos kvinner, til og med østrogen kan ikke håndtere de skadelige effekter av nikotin på menneskekroppen);
  • arteriell hypertensjon;
  • hyppig stress og kronisk utmattelsessyndrom.

  Mekanismen for utviklingen av sykdommen er enkel nok, gitt at den er basert på en sirkulasjonsforstyrrelse, begynner mikroinfarkt med utviklingen av langvarig iskemi forårsaket av en delvis innsnevring av lumen i hjertearterien. Etter det begynner prosessen med nekrobiose i den komprimerte beholderen (irreversible forandringer og forstyrrelser i hjertecellens arbeid, som senere fører til deres død), deretter nekrose, og disse endringene blir fullført ved dannelsen av et lite arr.

  Symptomer på sykdommen

  Et særtrekk ved denne sykdommen er at i de fleste tilfeller, en person lærer om hendelsen microinfarction ved en tilfeldighet (på den årlige legeundersøkelse, for eksempel). De viktigste symptomer på mindre slag, som for øvrig, varer i ca 40-60 minutter, kan lett forveksles med utviklingen av vanlig forkjølelse - svakhet i hele kroppen, en forbigående økning i kroppstemperatur (opptrer som reaksjon på microregion nekrose av hjertemuskelen), svimmelhet (noen ganger tap av bevissthet), kortpustethet og smerte bak brystbenet, slik at startbehandling under et angrep vil være ekstremt problematisk. I tillegg er det store symptomer mer og mer tegn på et mindre hjerteinfarkt, at det første hensynet utgjør ingen trussel mot menneskers liv og helse, men faktisk krever mer oppmerksomhet:

  • stadig kalde fingre og tær (bevis på brudd på perifer sirkulasjonssystem, som senere kan forårsake en mikroinfarkt);
  • hyppig hodepine som er ledsaget av alvorlig hypertensjon (man kan ikke si nøyaktig hva en hodepine indikerer utviklingen av en mindre hjerteinfarkt, symptomene av disse er beskrevet ovenfor, men det kan indikere begynnelsen forstyrrelser i det kardiovaskulære systemet, søker behandling som kan forhindre utviklingen av alvorlige sykdommer);
  • hevelse i underekstremiteter om morgenen og økt svetting;
  • plutselig smerte på venstre side av brystbenet som utstråler skulder- eller skulderbladene;
  • kortvarig blåsing av nasolabialtrekanten, ledsaget av et pusteutbrudd (dette symptomet indikerer at mikroinfarkt utvikler seg på dette tidspunktet).

  Noen ganger er mikroinfarkt praktisk talt asymptomatisk. På tidspunktet for angrepet, kan en person oppleve kortvarige smerter i brystet, som senere ble erstattet av en følelse av angst og ubehag lunge. På grunn av den lave smerteterskelen hos eldre og diabetikere praktisk talt ikke føler noen mindre hjerteinfarkt symptomer, er konsekvensene av hvilke de kan være svært forskjellige (siden arytmier og slutter med et hjerteinfarkt), diagnostisering av disse pasientene er benyttet i ettertid (basert på komplikasjoner).

  diagnostikk

  Noen tegn til et mindre hjerteinfarkt bør ta med en person tenker om behandling på sykehuset, fordi egenbehandling av denne tilstanden, ikke bare vil ikke gi noen resultater, og kan føre til forverring av hjertemuskelen. Legene diagnostisere på grunnlag av et elektrokardiogram (EKG), som ikke er observert vekst av Q bølge (på grunn av dette, er et mindre hjerteinfarkt noen ganger kalt "hjerteinfarkt uten tann Q»), blodprøver og en ultralyd av hjertet farget studie (bidrar til å identifisere lesjon).

  Grunnleggende prinsipper for mikroinfarktbehandling

  Behandlingen av sykdommen skjer i en sykehusstilling, fordi uansett når det var et angrep, er det alltid en risiko for å utvikle et mer omfattende nederlag i hjertemuskelen. Legene foreskriver pasientens hvilerom, foreskriver legemidler som utvider hjertekarene, forbedrer viskositeten og fluiditeten i blodet, i tillegg tildelt invasiv terapi (droppere, som gjenoppretter elektrolyttbalansen). Om nødvendig utfører legen behandling av komplikasjoner ved hjelp av kirurgisk inngrep eller medisinbehandling (avhengig av alvorlighetsgraden av konsekvensene).

  Det skal huskes at behandlingen av denne sykdommen fortsetter hjemme, og det vil kun virke dersom pasienten vil følge doktors anbefalinger nøye, spise riktig, ha mye hvile og være mindre nervøs.

  Hvis du tror at du har det microinfarction og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kardiolog hjelpe deg.

  Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

  Hjertehud er en spesiell type manifestasjon, som er dannet av et brudd på synkronisitet av ventrikulær sammentrekning. Mange har blitt vant til det faktum at et slikt fenomen som hoste kun kan manifestere seg med en kald eller allergisk reaksjon, men ikke med hjertepatologier. Fenomenet blir provosert fordi høyre hjertekammer fyller lungevæv med blodet, og den venstre legger seg litt bak. Av denne grunn blir blodsirkulasjonen forstyrret og trykket i lungene øker. Det er denne prosessen som forårsaker hypoksi. Pasienten har hele tiden et ønske om å tømme halsen, og pusten blir tyngre.

  Som et begrep som takykardi er det vanlig å oppleve en rask hjerterytme med en hvilken som helst spesifisitet av opprinnelsen. Gjennomsnittstallene for dette er i størrelsesorden over 100 slag per minutt. Takykardi, hvis symptomer, selv om de består i rask hjerterytme, karakteriseres, henholdsvis, med henholdsvis korrektheten av hjerteslagets rytme, er varigheten av intervaller som oppstår mellom hjertekontraksjonene også konstant. Den samme tilstanden som preges av en uventet forekomst av takykardi og dens plutselige fullføring er definert som paroksysmal takykardi.

  Essensiell hypertensjon er en patologisk prosess preget av kronisk økning i blodtrykket. Det skal bemerkes at med en slik sykdom er samtidig økning av både systolisk og diastolisk indeks mulig.

  Betennelse i lungene (offisielt - lungebetennelse) er en inflammatorisk prosess i ett eller begge respiratoriske organer, som vanligvis er av smittsom natur og skyldes ulike virus, bakterier og sopp. I gamle tider ble denne sykdommen ansett som en av de farligste, og selv om moderne behandlingsverktøy tillater raskt og uten konsekvenser å bli kvitt infeksjonen, har sykdommen ikke mistet sin relevans. Ifølge offisielle data lider i vårt land hvert år om en million mennesker av lungebetennelse i en eller annen form.

  Myokarditt er et vanlig navn på inflammatoriske prosesser i hjertemuskelen eller myokardiet. Sykdommen kan vises mot en bakgrunn av ulike infeksjoner og autoimmune lesjoner, eksponering for toksiner eller allergener. Det er primær betennelse i myokardiet, som utvikler seg som en uavhengig sykdom, og sekundær, når hjertepatologi er en av de viktigste manifestasjonene av en systemisk sykdom. Med rettidig diagnose og omfattende behandling av myokarditt og årsakene er prognosen for utvinning den mest vellykkede.

  Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

  Microinfarction: hvordan å gjenkjenne, årsaker, hjelp, hvordan å behandle

  Mikroinfarkt av mange roer ved navn, men i dette tilfellet vil det umiddelbart opprøre de selvsikkerste pasientene: tilstanden er farlig, krever nøye oppmerksomhet. Generelt er denne terminologien ikke i bruk i medisinske sirkler. Det brukes ofte av pasientene selv istedenfor epitheter ved å beskrive hendelsene som påvirket hjertemuskelen. Legene refererer til dette som småfokalt myokardinfarkt eller noe mindre, men det faktum at en katastrofe har skjedd i myokardiet, blir ikke nektet, og ut fra dette utvikler behandlingstaktikken.

  Det viktigste er ikke å gå glipp av

  De første tegnene på den såkalte mikroinfarkt i andre tilfeller er virkelig knappe. Folk som lider av angina pectoris og er vant til hyppig smerte i hjertet, kan ikke legge merke til og oppleve manifestasjonen av småfokalt myokardinfarkt, som et annet angrep av den gamle sykdommen. I tillegg bør det tas i betraktning at noen ganger en slik tilstand ikke kan gi symptomer eller forekomme atypisk. I slike tilfeller er det veldig vanskelig for pasienten og hans slektninger å umiddelbart mistenke tilstedeværelsen av en mikroinfarkt.

  I mellomtiden er det sannsynligvis verdt å gjenta igjen hva som kan forventes fra denne patologien, og hvordan et angrep, kalt mini eller mikroinfarkt, kan manifestere seg:

  • Smerte av varierende intensitet. Skarp "dagger" smerte er ikke bare et tegn på et stort hjerteinfarkt, men også et symptom på en mikroinfarkt, men de er ikke alltid tilstede. Typiske smerter er uutholdelige, brenner, presser, de kan vasse fra brystet mellom scapula til mage, gi i hånd, nakke, nå ansiktet og holde seg i underkjeven. Med en atypisk variant av et mini-myokardinfarkt er sværhetsgraden av smerteopplevelsene ikke så stor eller kan være helt fraværende. I tillegg er det noen ganger mulig og generelt et asymptomatisk forløb av et angrep, og et erfarent hjerteinfarkt registreres på EKG etter en stund, da blir pasienten informert om at han overførte meldingen til bena.
  • Tatt straks under tungen av en tablett nitroglyserin og ikke har den riktige effekten, Det er også i noen grad et symptom på en mikroinfarkt eller et hjerteinfarkt generelt.
  • Kaldsvette, en utbredt organisme, svakhet i hele kroppen, pasienten er syk, han forstår at noe alvorlig har skjedd i kroppen.
  • Stigningen i temperatur (vanligvis ikke høyere enn 38 ° C), noe som indikerer at nekrose (nekrose) i myokardiet indikerer en senere periode med MI.
  • En mann blir overvunnet av frykt for død, angst, som ligner på et panikkanfall, men dette er ikke hennes sak. Her er forstyrrelsen forårsaket av objektive årsaker, pasienten ser ikke ut til å ha hjerteinfarkt, det gjør virkelig vondt, og kroppen gir et signal om hva som skjedde.

  De første tegnene og deres varianter, i prinsippet, kan ikke avvike fra de med dypere lesjoner, men i andre tilfeller er atypiske manifestasjoner mer typiske for småfokalinfarkt enn i storfokus MI.

  Symptomer som gjør deg oppmerksom

  Som allerede nevnt, sammen med en typisk manifestasjon av hjerteinfarkt, ledsaget av symptomene ovenfor, er det noen ganger et angrep som ingen tar for MI. Dette er ikke overraskende, fordi svakhet, trøtthet, mild svimmelhet, litt hjertebank, redusert trykk og en kortvarig økning i temperatur er mer som en lett ulempe og har ingenting å gjøre med en forferdelig diagnose.

  Enda flere feil oppstår på grunn av det asymptomatiske løpet av myokardinfarkt. Vanligvis er dette alternativet hva pasientene mener når de diskuterer mikroinfarkt, som de overførte på føttene og ved et uhell lært om det, etter å ha fått en dekodering av elektrokardiogrammet med konsekvensene som er registrert der (arr i hjertemuskelen).

  I tillegg er en atypisk variant av sykdommen mulig, noe som ofte vil vildle pasienten, hans slektninger og det medisinske personalet. Symptomer på en mikroinfarkt i slike tilfeller kan ligne en annen, noen ganger ikke relatert patologi:

  1. Astmatisk form, som er mer typisk for eldre pasienter som allerede har koronararteriesykdom (iskemisk hjertesykdom), arteriell hypertensjon, tegn på hjertesvikt. I de fleste tilfeller gir dette alternativet ikke smerte syndrom, men er ledsaget av kortpustethet, tegn på hjerteastma eller lungeødem. Selvfølgelig, i en slik situasjon, hvor det viktigste symptomet på mikroinfarkt - astma, det er vanskelig å vurdere nederlaget i hjertemuskelen.
  2. Abdominal eller gastralgisk form, som regel foregår med et membranfarkament. Alt begynner med intens smerte i epigastrium, ledsaget av alvorlige dyspeptiske fenomener: kvalme, oppkast, flatulens, som er forvirrende, simulerer klinikken i "akutt underliv". Den mest forferdelige tingen er at pasienten i slike tilfeller begynner å intensivt behandle sykdommer i fordøyelsessystemet: vaske magen, forberede seg på kirurgi, og noen ganger produsere den. Selvfølgelig kan en feil i å diagnostisere en dårlig pasient være kostbar.
  3. Arrhythmic variant er preget av et moderat smertesyndrom, noen ganger er smerte helt fraværende. Måldata gjenspeiler tegnene på et åpenbart brudd på rytmen. Noen av arytmier kan mistenkes, noe som ofte skjer i diagnosen.
  4. Cerebral (apoplektiform), cerebrovaskulær form dets manifestasjoner er svært lik symptomene på en dynamisk (forbigående) lidelse i hjernens sirkulasjon eller et forbigående iskemisk angrep. De første tegn på problemer er hodepine, svimmelhet, motorisk og sensorisk nedsatthet, og også milde forstyrrelser.

  Atypiske former for MI inkluderer varianter av sykdommen som oppstår med utseende av smerte på uvanlige steder (rygg, armer, høyre halvdel av kroppen etc.), men de kan også være symptomer på en mikroinfarkt.

  Hvorfor gjør en mikroinfarkt?

  Årsakene til mikroinfarkt faller helt sammen med de med en stor fokallesjon. Den viktigste skyldige i hjerteinfarkt kalles alltid den aterosklerotiske lesjonen av kranspulsårene og den etterfølgende trombosen av kranspulsårene som gir blod til stedet. Trombuset dannet inne i kranspulsåren regnes som den viktigste forløperen for påfølgende myokardinfarkt. Det selv er dannet på grunn av en atherosklerotisk plakk som har oppstått på den forandrede intima, eller er et resultat av blødning i selve plakken.

  I tillegg, blant årsakene til mikroinfarkt bemerket:

  • Lokale endringer i blodkar;
  • hyperkolesterolemi;
  • Diabetes mellitus;
  • Økt vedheft og aggregering av blodplater blodceller;
  • Arteriell hypertensjon;
  • Overdreven masse ulike typer (fysisk og mental), noe som øker behovet for hjerte muskel i oksygen;
  • røyking,
  • Spasme av uendret (sunn) kranspulsårer, forårsaket av skrekk, spenning eller på grunn av andre forhold.

  Forholdet mellom disse årsakene er tydelig, bortsett fra de skarpe krampene i sunne kar, påvirker alle andre faktorer og forverrer hverandre.

  Det skal bemerkes at menn er mer sannsynlig å ha en mikroinfarkt og et hjerteinfarkt med dype lesjoner. De har lignende situasjoner som skjer oftere og tidligere. For kvinner er de lenge beskyttet av hormoner, så det "unge" hjerteinfarkt for kvinnene er ikke typisk.

  Hvor enn anfallet er funnet

  Å forutse overhengende problemer er vanskelig, og i de fleste tilfeller er det helt umulig. Men siden dette skjedde hjemme, er det bra hvis noen er der, hvem som helst den minste mistanke om et hjerteinfarkt kan få dem til å ta avgjørende og rette handlinger:

  1. Pasient å legge, gi tilgang til frisk luft;
  2. For å tygge aspirintabletten og sette 1-2 tabletter nitroglyserin under den reddede personens tunge, har tidligere målt blodtrykk, fordi Den første hypotensjonen er en kontraindikasjon for å ta nitroglyserin. I mangel av en enhet for måling av blodtrykk, bør ikke mer enn 1 tablett plasseres;
  3. Gi umiddelbar oppringning til ambulansen, fornuftig å forklare kjernen til anropet (hjerteinfarkt) til dispatcheren, slik at en spesialisert cardiobrigada om mulig kom til pasienten.

  Hver person bør forstå for seg selv hvor viktig det er å kjenne de første symptomene på hjerteinfarkt, ikke bli forvirret hvis dette skjer med ham eller i hans nærvær, for noen ganger slutter livet bare fordi hjelp ikke er kommet i tide.

  Viktig: utvikling av iskemi i mikroinfarkt og infarkt i mangel av hjelp

  Livet etter en mikroinfarkt

  Behandling av en mikroinfarkt er absolutt skiller seg ikke fra et hjerteinfarkt med dype lesjoner. Her er det bare om pasienten har blitt behandlet eller behandlet på bena. Spørsmål om behandlingstaktikk bestemmes av legen og foreskriver medisiner i samsvar med pasientens tilstand. Men folk som har hatt enda en mindre hjerteinfarkt, bør være klar over at antikoagulasjon og / eller platehemmere som aspirin eller cardiomagnyl cardio, må de ta for livet for å hindre en ny hjerteinfarkt, som kanskje ikke er forstavelsen "micro".

  I tillegg, med tanke på sammenhengende sykdommer, kan andre legemidler foreskrives for en person:

  • statiner når lipidspektret brytes og for å bekjempe aterosklerose;
  • Antiarrhythmic drugs;
  • Midler som reduserer blodtrykket, inkludert og diuretika;
  • Andre stoffer avhengig av konsekvensene og sammenhengende sykdommer.

  Oftere har pasienter med hjerteinfarkt historie et stort antall forskjellige medisiner og vet at nødhjelp alltid skal være hos dem i tilfelle uforutsette omstendigheter på veien, i en kafé, i et teater.

  Konsekvensene av en mikroinfarkt er i de fleste tilfeller avhengige av pasientens eksisterende sykdommer. Imidlertid, i lys av at lesjonene er små, akkurat som arret som et resultat av hjerteinfarkt, kan kroppen likevel kompensere for hendelsene som oppstod og noen ganger ikke redusere livskvaliteten i lang tid (noen ganger i mange år). De vanligste konsekvensene av en mikroinfarkt er utviklingen av arytmier og kronisk hjertesvikt, som pasienten må kjempe for, oppfyller alle anbefalingene fra legen.

  Les Mer Om Fartøyene