MCH i blodet

MCH er en indikator på gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocytter. En slik analyse kan gi legen mer presis informasjon om pasienten har anemi (anemi) og hvilken form den har.

Indikasjoner for analyse

Avhengig av hvor mye i blodet av erytrocytter og hva er massen av hemoglobin i dem, vil oksygentilførselen til alle organer og kroppssystemer bli etablert.

Resultatene beregnes med en spesiell formel og viser hvor mye hemoglobin er i en erytrocyt.

Hvis indikasjonene er normale, kan de svinge fra 24 til 34 pg.

Resultatene av analysen kan være ustabile hos barn, mens voksne, uavhengig av kjønn og alder, viser en stabil indeks.

Normal ytelse

Gjennomsnittlig innhold
hemoglobin
i 1 erytrocytt,
MCH, s

MCH over normalt

Mch-nivået er oppblåst hos nyfødte, men det går tilbake til normal med alderen og er endelig etablert i voksen alder.

Hvis voksen er MCH høyere enn normalt, så betraktes dette som et klart tegn på patologi. Sykdommen er diagnostisert etter at legen har etablert årsakene som utløste et slikt hopp. Dette er oftest observert med hyperkromi, en tilstand der en økt mengde hemoglobin er inneholdt i røde blodlegemer. Vanligvis indikerer dette at en person har en bestemt type anemi.

Mch-indeksen kan også økes med:

 • merket leukocytose;
 • overskudd av normen for antall fett i blodet;
 • overskudd av mengden heparin;
 • ødeleggelse av erytrocytceller.

Årsakene til slike avvik kan være mangel på blod i vitamin B12, B9 og effekten av ulike stoffer. Derfor er det nødvendig å fortelle behandlingslegen om hvilke medisiner du tar for øyeblikket. Kanskje påvirket de resultatene av testene. For eksempel kan kvinner på MB-nivå påvirkes av et langt og uavbrutt inntak av prevensjonsmidler.

Andre grunner til å overskride normen for mch er:

 • nedsatt leverfunksjon
 • alkoholmisbruk i lang tid;
 • leukemi;
 • Maligne og godartede svulster i kroppen.

Også økningen i hemoglobin av blodet registreres hos personer som lider av hypotyreose - endokrin patologi, fremkalt av utilstrekkelig produksjon av skjoldbruskhormoner.

Indikasjoner under normen

Lavt hemoglobininnhold i røde blodlegemer indikerer en annen form for anemi - anemi av hypokrom type. Den vanligste er anemi forårsaket av mangel i jernets blod. Dette betyr at jern i kroppen ikke fordøyes i riktig mengde.

Når forholdet mellom jern og hemoglobin reduseres, blir det tydelig fra analysene som fikser nedgangen i hemoglobin og reduserer den under normen. Utilstrekkelige mengder røde blodlegemer i blodet kan indikere:

 • inflammatoriske prosesser i kroppen;
 • problemer med prosessen med jernutveksling (jernmangelanemi);
 • hypovitaminose, dvs. mangel på vitaminer;
 • forgiftning av kroppen med bly i lang tid.

Nedgangen i MCH-nivå påvirker løpet av biokjemiske prosesser i kroppen, noe som negativt påvirker pasientens generelle tilstand. Det kan manifestere seg i konstant svakhet, tretthet, overdreven blekhet, tørr hud og sprø hår. Andre åpenbare indikasjoner på abnormiteter kan være en følelse av dumhet i hender og føtter, sprekker i hjørnene i munnen, arytmi og problemer med neglene.

Forbedre helsen din og normaliser blodtellingen din uten medisinering. For å gjøre dette må du vurdere din daglige rutine, sove godt og spise, ta med mer matvarer som inneholder jern i dietten. Det vil ikke være overflødig og drikke vitaminkomplekser eller i det minste ta vitamin B12. Sammen med dette er det nødvendig å gjennomgå den terapien som legen har foreskrevet, å donere blod igjen og ikke overse resten.

Det anbefales ikke å få panikk hvis du etter å ha bestått testene ikke samsvarer med normen. Rådfør deg med legen din, diskuter med deg ditt vanlige diett, daglig diett, medisiner og oppførsel på tærskelen før bloddonasjon. Ta analysen igjen for å bekrefte indikatorene.

Vi bør ikke utelukke feilen fra laboratorieassistenten i beregningene, slik at det dessverre finnes i medisinsk praksis. Derfor økte indikatorer i analyseresultatene - dette er ikke en unnskyldning for å stille deg selv til det verste. En kompetent spesialist vil kunne identifisere en feil basert på en visuell undersøkelse av pasienten og resultatet av andre studier. Om nødvendig kan du alltid sende mch-analysen igjen.

Forbereder bloddonasjon til MCH

Spesiell forberedelse til bloddonasjon er ikke nødvendig. Den eneste og obligatoriske tilstanden er innsamling av blod på tom mage. Likevel kan vi sette ut noen enkle regler, hvorav overholdelse garanterer høyt informasjonsinnhold og nøyaktighet av forskningsresultatene.

For det første er det nødvendig å observere kravet "på tom mage". Dette betyr at minst 12 timer må gå fra det siste måltidet til levering av blod. Det er av denne grunn at planlagte blodprøver blir tatt fra veldig morgen til lunsj. Det eneste unntaket er samling av blod ved cito, dvs. i nødstilfeller (med utvikling av haster, livstruende og helsepåvirkende forhold).

For det andre er det verdt å merke seg bruken av alkohol på kvelden før bloddonasjon, samt kaffe og koffeinholdige produkter.

For det tredje er det bedre å beskytte deg mot fysisk og følelsesmessig stress.

Alle foreskrevne tiltak skal tas 12 timer før bloddonasjon, resten av tiden er det ikke nødvendig å følge et spesielt diett og endre livsstilen.

Hva viser ICSU i blodprøven?

En generell blodprøve gir deg mulighet til å identifisere hovedindikatorene som du kan bedømme kroppens tilstand og avvikene forårsaket av en bestemt patologi. Denne svært enkle analysen hjelper legen til å avgjøre hva som skal gjøres neste gang med pasienten. Denne artikkelen vil gi et detaljert svar på spørsmålet "MCHC hva det er i blodprøven", hva som måles, og også hvordan denne indeksen påvirker kroppen vår.

Hvilke indekser viser

Blodtalldekodering. Først av alt, la oss se på hva MCH og ICSU analyse betyr. Fullstendig navn på MSN er gjennomsnittlig konsentrasjon hemoglobin. Så viser MCH i blodprøven det gjennomsnittlige hemoglobininnholdet i erytrocyten, og for beregningen er det nødvendig å dele den totale hemoglobinindeksen med antall erytrocytter. Det måles med piktogrammer (pg).

Hva er mchc. Det står for gjennomsnittlig korpuskulær hemoglobinkonsentrasjon. Det måles med prosentandel (%). Denne indikatoren bestemmer hvor mye hemoglobin er inneholdt i de røde blodcellene, som er røde blodlegemer. Det er på grunn av hemoglobininnholdet at disse cellene er av denne fargen. De leverer oksygen til alle vev, organer og systemer i menneskekroppen, takket være jernet der. Normen for hemoglobin holdes innenfor 31-38%. Hvorfor øvre grense er 38%? Prosessen med oppløsning av hemoglobin med væske er ikke evig, etter å ha oppnådd en viss konsentrasjon, begynner krystallisasjonsprosessen. Så hvis analysen viste mer enn 38%, var det mest sannsynlig at det ble gjort en feil, noe som betyr at analysen skal gjentas. Faktisk viser studien hvor intensivt hemoglobin ble produsert i blodet.

Studien for beregning av ICSU-indeksen krever to indikatorer:

Hematokriten viser forholdet mellom røde blodlegemer og blodvolum. For å beregne MCS av blod, skal en hemoglobin verdi / hematokrit score multipliseres med 100. Beregnet i g / dL (gram / deciliter).

Avhengighet av normen på alder

Nivået på MCH og ICSU varierer, det avhenger av alder, men dette er ikke det eneste som påvirker normen for hemoglobin i røde blodlegemer. Hos barn observeres den høyeste MCH i blodet i de første månedene av livet, og når 37 pg. ICSU hos spedbarn opptil 4 måneder er 290-370 g / l, fra 4 måneder øker den nedre grensen til 320 g / l. Av 12-15 år har friske barn et stabilt nivå av hemoglobin (320-360 g / l), som praktisk talt ikke endrer opp til 65 år.

Alder er ikke det eneste kriteriet for separasjon i henhold til normen for hemoglobinindeksen. En viktig rolle i å bestemme normen spilles av pasientens kjønn. Fysiologiske forskjeller mellom en mann og en kvinne er viktige her. Det månedlige tapet av blod i det rettferdige kjønn fører til en reduksjon i nivået av hemoglobin. Spesielt sterkt reduserer indikatoren hos de kvinnene som mister mye blod hver måned. Normen for mkc hos kvinner og menn varierer gjennom livet. Ved 45 år reduseres hemoglobinkonsentrasjonen i erytrocyten, og ved å nå 65 kommer det igjen til tidligere figurer. Menn av samme alder avvike i nøyaktig motsatt situasjon.

Ikke glem at det med alder kan indikatorene bli betydelig redusert, så ikke panikk hvis det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyten (MCH) i blodet hos eldre er mye lavere enn normen. Du kan bare gjenta blodprøver av ICSU og MSN. For nøyaktig diagnose må du følge reglene for bloddonasjon.

Du kan bare gi analysen på tom mage, (siste måltid minst 8-12 timer siden), og dagen før du bør begrense bruken av produkter som inneholder koffein, samt å ekskludere alkoholholdige drikker.

Overholdelse av anbefalinger for forberedelse til analyse vil tillate den mest nøyaktige identifisering av indikatorene av interesse og avlaste gjentatte studier. Spesielt for små barn, er det lettere å passere analysen en gang riktig enn å plage barnet med denne ubehagelige prosedyren.

Årsaker til økt hemoglobinnivå

Når nivået MCH og ICSU øker i blodprøven, hva betyr dette? Mest sannsynlig indikerer dette at blodet utfører sine funksjoner. Det er imidlertid patologier der gjennomsnittlig hemoglobininnhold i 1 erytrocytt er mye høyere enn normalt. Blant dem:

 • Hypotyreose. Lav produksjon av skjoldbruskkjertelhormon fører til en reduksjon av benmargaktivitet, noe som resulterer i økning i hemoglobinkonsentrasjonen;
 • Anemi. Hvis gjennomsnittskonsentrasjonen av hemoglobin i 1 erythrocyt (ICSU) økes, kan dette bety at hyperkrom anemi utvikler seg;
 • Leverpatologi. Avviket fra indeksene fra normen i den store retningen er uttalt med hypertrofi eller tumorprosesser i leveren. Dette organet er ansvarlig for produksjonen av nesten alle proteinmolekyler;
 • Onkologiske sykdommer. Hvis blodprøven av ICSU og MCH viste en økning i normen i dusinvis av ganger, indikerer dette forekomsten av leukemi;

Hvis blodprøven for ICSU viste en overestimering, kan dette tyde på at pasienten er syk med en erythremia-farlig sykdom, noe som øker både nivået av røde blodlegemer og hemoglobinkonsentrasjonen.

Et forhøyet blodtall i ICSU kan også indikere tilstedeværelsen av diabetes mellitus, arteriell trombose, endringer i kardiovaskulærsystemet og nyresykdom.

Ofte observeres helseproblemer hos pasienter med et lavere gjennomsnittlig hemoglobininnhold i 1 erytrocyt (MCH) og en lavere gjennomsnittlig hemoglobinkonsentrasjon i 1 erythrocyt (ICSU)

Hvorfor senkes nivået?

La oss finne ut når en person har senket MCH i en blodprøve og hva det betyr. Det reduserte nivået av mch i blodprøven er preget av en reduksjon av oksygen i blodtruselig dysfunksjon av mange organer. Spesielt reduksjonen i blodanalysen av MCH og ICSU er farlig hos barn og gravide. Barnets kropp blir bare dannet, så oksygen er et uunnværlig element for riktig vekst og utvikling av babyen. Tilstanden der ICSU-indeksen i blodprøven er redusert kalles hypokromi.

Blant årsakene til at hemoglobin inneholdt i erytrocytter er senket, er det notert:

 • Redusert jerninnhold (under 5 mg). Ofte skjer dette hos personer som lider av gastrointestinale sykdommer, samt blødninger. Mangel på jern skyldes også at de anvendte produktene ikke inneholder dette elementet i tilstrekkelige mengder. Hos kvinner er dette forbundet med et månedlig tap av blod og dermed jern;
 • Sykdommer i blodet, overført ved arv (thalassemia). Sykdom, oftest et barn. Det er et brudd på proteinkjeder, og det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyten minker, noe som resulterer i at oksygen ikke produseres nok til at alle systemer fungerer normalt. Hvis sykdommen er diagnostisert i det første året av barnets liv, kan de beste resultatene oppnås ved behandlingen;
 • Vitamin B6 mangel. Utilstrekkelig produksjon av dette vitaminet i blodet hos kvinner er vanligere enn hos menn. B-vitaminer er ansvarlige for kroppens metabolske prosesser, og mangelen på vitaminer i denne gruppen fører til brudd på produksjon av blodceller ved benmargen. Hb polypeptidkjeder er dårlig forbundet, konsentrasjonen av hemoglobin reduseres, og selvfølgelig MCH-indeksen og ICSU-indeksen;
 • Megaloblastisk anemi. Volumet av erytrocytter i denne sykdommen er større enn innholdet av hemoglobin;

Hvis blodprøven for ICSU og MCH viste en avvik fra normen, er avgjørelsen om behandling kun utført av den behandlende legen.

Alle vet at sykdommen er lettere å forebygge enn å behandle. For å opprettholde et normalt nivå av hemoglobin i erytrocytter, bør dietten inneholde produkter hvis sammensetning er rik på jern. Høyt innhold av dette elementet i epler og andre frukter, biff og kyllingelever, bokhvete groats, samt i belgfrukter. Gravide kvinner anbefales å ta jernholdige preparater. Men drinker som inneholder koffein, anbefaler leger å begrense, fordi det forhindrer normal absorpsjon av jern.

Msn blodprøveutskrift

MCH i blodet

MCH er en indikator på gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocytter. En slik analyse kan gi legen mer presis informasjon om pasienten har anemi (anemi) og hvilken form den har.

Indikasjoner for analyse

Vanligvis blir MCH detektert ved en generell blodprøve.

Avhengig av hvor mye i blodet av erytrocytter og hva er massen av hemoglobin i dem, vil oksygentilførselen til alle organer og kroppssystemer bli etablert.

Resultatene beregnes med en spesiell formel og viser hvor mye hemoglobin er i en erytrocyt.

Hvis indikasjonene er normale, kan de svinge fra 24 til 34 pg.

Resultatene av analysen kan være ustabile hos barn, mens voksne, uavhengig av kjønn og alder, viser en stabil indeks.

Normal ytelse

Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i 1 erythrocyt,

MCH over normalt

Mch-nivået er oppblåst hos nyfødte, men det går tilbake til normal med alderen og er endelig etablert i voksen alder.

Hvis voksen er MCH høyere enn normalt, så betraktes dette som et klart tegn på patologi. Sykdommen er diagnostisert etter at legen har etablert årsakene som utløste et slikt hopp. Dette er oftest observert med hyperkromi, en tilstand der en økt mengde hemoglobin er inneholdt i røde blodlegemer. Vanligvis indikerer dette at en person har en bestemt type anemi.

Mch-indeksen kan også økes med:

 • merket leukocytose;
 • overskudd av normen for antall fett i blodet;
 • overskudd av mengden heparin;
 • ødeleggelse av erytrocytceller.

Årsakene til slike avvik kan være mangel på blod i vitamin B12, B9 og effekten av ulike stoffer. Derfor er det nødvendig å fortelle behandlingslegen om hvilke medisiner du tar for øyeblikket. Kanskje påvirket de resultatene av testene. For eksempel kan kvinner på MB-nivå påvirkes av et langt og uavbrutt inntak av prevensjonsmidler.

Andre grunner til å overskride normen for mch er:

 • nedsatt leverfunksjon
 • alkoholmisbruk i lang tid;
 • leukemi;
 • Maligne og godartede svulster i kroppen.

Også økningen i hemoglobin av blodet registreres hos personer som lider av hypotyreose - endokrin patologi, fremkalt av utilstrekkelig produksjon av skjoldbruskhormoner.

Indikasjoner under normen

Lavt hemoglobininnhold i røde blodlegemer indikerer en annen form for anemi - anemi av hypokrom type. Den vanligste er anemi forårsaket av mangel i jernets blod. Dette betyr at jern i kroppen ikke fordøyes i riktig mengde.

Når forholdet mellom jern og hemoglobin reduseres, blir det tydelig fra analysene som fikser nedgangen i hemoglobin og reduserer den under normen. Utilstrekkelige mengder røde blodlegemer i blodet kan indikere:

 • inflammatoriske prosesser i kroppen;
 • problemer med prosessen med jernutveksling (jernmangelanemi);
 • hypovitaminose, dvs. mangel på vitaminer;
 • forgiftning av kroppen med bly i lang tid.

Nedgangen i MCH-nivå påvirker løpet av biokjemiske prosesser i kroppen, noe som negativt påvirker pasientens generelle tilstand. Det kan manifestere seg i konstant svakhet, tretthet, overdreven blekhet, tørr hud og sprø hår. Andre åpenbare indikasjoner på abnormiteter kan være en følelse av dumhet i hender og føtter, sprekker i hjørnene i munnen, arytmi og problemer med neglene.

Forbedre helsen din og normaliser blodtellingen din uten medisinering. For å gjøre dette må du vurdere din daglige rutine, sove godt og spise, ta med mer matvarer som inneholder jern i dietten. Det vil ikke være overflødig og drikke vitaminkomplekser eller i det minste ta vitamin B12. Sammen med dette er det nødvendig å gjennomgå den terapien som legen har foreskrevet, å donere blod igjen og ikke overse resten.

Det anbefales ikke å få panikk hvis du etter å ha bestått testene ikke samsvarer med normen. Rådfør deg med legen din, diskuter med deg ditt vanlige diett, daglig diett, medisiner og oppførsel på tærskelen før bloddonasjon. Ta analysen igjen for å bekrefte indikatorene.

Vi bør ikke utelukke feilen fra laboratorieassistenten i beregningene, slik at det dessverre finnes i medisinsk praksis. Derfor økte indikatorer i analyseresultatene - dette er ikke en unnskyldning for å stille deg selv til det verste. En kompetent spesialist vil kunne identifisere en feil basert på en visuell undersøkelse av pasienten og resultatet av andre studier. Om nødvendig kan du alltid sende mch-analysen igjen.

Forbereder bloddonasjon til MCH

Spesiell forberedelse til bloddonasjon er ikke nødvendig. Den eneste og obligatoriske tilstanden er innsamling av blod på tom mage. Likevel kan vi sette ut noen enkle regler, hvorav overholdelse garanterer høyt informasjonsinnhold og nøyaktighet av forskningsresultatene.

For det første er det nødvendig å observere kravet "på tom mage". Dette betyr at minst 12 timer må gå fra det siste måltidet til levering av blod. Det er av denne grunn at planlagte blodprøver blir tatt fra veldig morgen til lunsj. Det eneste unntaket er samling av blod ved cito, dvs. i nødstilfeller (med utvikling av haster, livstruende og helsepåvirkende forhold).

For det andre er det verdt å merke seg bruken av alkohol på kvelden før bloddonasjon, samt kaffe og koffeinholdige produkter.

For det tredje er det bedre å beskytte deg mot fysisk og følelsesmessig stress.

Alle foreskrevne tiltak skal tas 12 timer før bloddonasjon, resten av tiden er det ikke nødvendig å følge et spesielt diett og endre livsstilen.

Mch i blodprøven: hva det er, dekoding og norm for indeksen.

Ved hjelp av en klinisk blodprøve bestemmes kroppens fysiologiske tilstand.

Ved å utvide grensene for diagnostikk gjennom innføring av innovative teknologier, kan vi studere i dybden, ikke bare elementære indikatorer, men også enheter som erytrocytindekser. En av dem er Mch, som gjenspeiler det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i røde blodlegemer (erytrocytter).

Mch: hva er det?

Når man studerer en slik erytrocytindeks som Mch, er diagnosen tilstedeværelse i menneskekroppen av tegn på patologiske syndrom, betegnet med det generelle uttrykket "anemi". Dermed kan studien av denne indikatoren overvåke nivået av hemoglobinkonsentrasjon mot bakgrunnen av det totale volumet av erytrocytter. På grunn av dette påvises avvikene i den kvantitative sammensetningen av de røde blodcellene og deres evne til selvdestruksjon i tide.

Betydningen av slik diagnostikk er forhåndsbestemt av de grunnleggende funksjonene til røde blodlegemer og hemoglobin, fordi disse komponentene i organismen er ansvarlige for oksygenlevering til alle systemer, organer, vev, celler. Derfor er normalisering av disse blodparametrene så nødvendig.

Indeksrate

Tolkningen av Mch i blodprøven utføres, basert på etablerte normer, der det er mulig å etablere avvik i en eller annen retning. Piktogrammene brukes til å måle denne indeksen.

Den normale vektede gjennomsnittsverdien av Mch er intervallet 24 - 34 pg. Gjennom hele sitt liv, fra det øyeblikk han fødte, gjennomgår erytrocytindeksen endringer.

 • Med tilkomsten av denne verden har den nyfødte en hemoglobinkonsentrasjon i blodcellene innen 30-37 pg. Denne indikatoren varer opptil 2 uker.
 • Over de neste 2 ukene til den første måneden av livet, endres Mch til 29 - 36 pg.
 • Deretter ved intervaller på 2 måneder indeksen avtar noe, slik at i 1-2 måneder er det på rundt 27 til 34 m, 2-4 måneder - 25 - 32 m, 4-6 måneder - 24 - 30 pg.
 • Fra 6 måneder til 1 år endres hemoglobinkonsentrasjonen i totalt antall erytrocytter kun én gang - i 9 måneder fra 25-30 pg til 24-30 pg.
 • Fra 1 til 3 år er Mch definert i 22 - 30 pg.
 • En liten økning i indeksen er observert opptil 9 år og er satt innenfor 25-31 pg.
 • Hos ungdom 9-15 år og 15-18 år er Mch bestemt henholdsvis 26-32 og 26-34 pg.
 • Indikatoren anses stabile hos voksne over 18 år. Det er 27-35 pg.

Som det fremgår av ovennevnte informasjon, er normene etablert på grunnlag av aldersrelaterte endringer, men reflekterer ikke kjønnet til personen.

Forklaring av analysen

For å beregne gjennomsnittsverdien av hemoglobin i forhold til totalt antall erytrocytter, er formelen basert på formelen:

Mch = Hb / RBC x 10 i minus 12 grader,

hvor Hb er hemoglobin, g / l

RBC-erytrocytter, enheter.

Mch er målt i piktogrammer som er 0, 000000000001 g.

Etter analysen blir det gitt en konklusjon der resultatene av blodprøven vises. Dekryptere disse indikatorene kan bare spesialist. Hans kompetanse tillater ham å bedømme økningen eller reduksjonen i nivået av erytrocytindeks Mch i forhold til de universelt anerkjente normer. Ved å vurdere avvikets art, bestemmer legen årsakene som førte til et tilsvarende resultat. Som et resultat av slik forskning blir det gjort en nøyaktig diagnose av sykdommen.

Mch oppgradert

Begrepet "hyperchromia" bestemmer et forhøyet nivå av hemoglobin, noe som forårsaker den erotrocytes patologiske tilstand. Samtidig indikerer den økte indeksen for erytrocytindeksen ikke så mye en høy konsentrasjon av protein som en økning i volumet av røde blodlegemer.

En lignende anomali er et spesielt tegn på en type anemi. Dermed er det basert på økningen i verdien av Mch en konklusjon om tilstedeværelsen av følgende patologier i blodet:

 • ødeleggelse av erytrocytter
 • overskudd av leukocytter (leukocytose);
 • Tilstedeværelse av kalde agglutininer;
 • økt konsentrasjon av heparin;
 • høyt fettinnhold
 • dannelse av monoklonale proteiner.

En økning i indeksen diagnostiserer også tilstedeværelsen i menneskekroppen av tumorer, leukemi, lever og skjoldbrusk sykdommer, samt en sykdom som alkoholisme.

Men når man tar analysen, kan kvinner som tar langsiktige prevensjonsmidler, også øke Mch-verdien. Noen ganger er det nødvendig å innrømme og upålitelig beregningene, noe som indikerer tilstedeværelsen av noen anomalier i menneskekroppen.

Mch senket

Utilstrekkelig korrespondanse av hemoglobinkonsentrasjon i erytrocytter til aksepterte normer kalles hypokrom anemi. Dette begrepet er et generisk begrep for ulike former for anemi som kan oppstå i kroppen av ulike årsaker.

Anemi av jernmangel anses å være den mest typiske manifestasjonen av et redusert nivå av erytrocytindeks. Når hemoglobinsyntese bremses eller stopper helt, reduseres konsentrasjonen av dette stoffet i blodet markert. Dette kan oppstå på grunn av følgende patologier:

 • arvelig sykdom av hemoglobinopati;
 • forgiftning med blyforbindelser;
 • hypotyreose;
 • anemi av Cooley (thalassemia), samt normocytisk, mikrocytisk og posthemorrhagisk anemi;
 • vitamin mangel;
 • brudd på jernmetabolisme.

Som et resultat av Mch-reduksjonen, svikter biokjemiske prosesser i kroppen, som umiddelbart påvirker pasientens velvære. En person føler seg svak i kroppen, nummenhet i lemmer. Hans hud blir blek og tørr, håret taper sin glans, og neglene hans blir vridd.

Disse og andre symptomer på senket erytrocytindeks kan elimineres ved å være oppmerksom på dagbehandling og ernæring, mettet med jernholdig mat og vitaminer i undergruppe B12.

Gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocyten (MCH): Hva er det, normen, stigningen og høsten

Utvilsomt er antall røde blodlegemer (erytrocyter, Er, RBC - i testen som utføres i analysatoren) svært viktig for organismens normale liv, men ikke mindre viktig er deres kvalitet. Hva er bruken av blod i blodet tomt, uten innhold av hemoglobin, celler. Tross alt bringer slike erytrocyter ikke med nok vev til å mate og oksygen, og de lider av hypoksi.

Gjennomsnittlig hemoglobininnholdet i en erytrocytt eller erytrocytt indeks MCH skjønt ikke et selvdiagnose verdi tyder imidlertid på at de røde blodcellene er i sin sammensetning. Erytrocytt MHC-indeksen i en blodprøve kom, da klinisk diagnostisk laboratorium haemogram ikke bare øynene og hendene på en lege, kameraet Goryaeva og mikroskop, men også automatiserte hematologi systemer har i sine oppgaver som å bestemme mengden av dannede elementer og relasjonene mellom de eller andre indikatorer som utgjør en generell blodprøve. Forresten, kamera og mikroskop Goryaeva heller ikke forsvinne med legens tabell for laboratoriediagnostikk, tyde blod formel - de er nødvendige for studiet av de morfologiske egenskapene til cellene, og røde og hvite blodceller.

Hva er forkortelsen MCH i blodprøven

Den gjennomsnittlige innholdet av det røde blodpigment (hemoglobin - Hb, HGB) i erytrocytter uavhengig diagnostisk betydning av sirkulerende blodet har imidlertid får indikatoren en viss betydning i differensialdiagnose av anemi. I tillegg er det MCH rolle i analysen av blodet øker i "firma" av andre røde blodcelleindekser, som sammenligner den beskrevne laboratorieprøver. Dette først og fremst - MCV (gjennomsnittlig cellevolum), fortsetter MCHC (Middelkonsentrasjonen av Hb i Er) og fargeindikator (CPU), som beregnes ved hjelp av en gammel vane, av interesse, eller på grunn av mangel av en automatisk anordning, fordi den (MCH), i prinsippet tilsvarer CPU-en (i denne forbindelse er behovet for å gjenta ikke eksistert).

Selvfølgelig er MCH i blodprøven korrelert med antall røde blodlegemer (erytrocytinnhold i 1 liter) og innholdet av hemoglobin i seg selv, beregnet av formelen ut fra deres numeriske verdier:

MCH = hemoglobin (g / 100 ml) x 10: antall røde blodlegemer (millioner / mikroliter)

Det er åpenbart at den automatiske maskinen, før beregning av gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocytt, må håndtere å telle røde blodlegemer og rødt pigment i blodet.

Tilsvar indikator innhold Hb i erytrocytten er SGE (forkortelse eller dekryptert), som er beregnet på samme måte (hemoglobinverdiene dividert på antall røde blodceller) - denne formelen som benyttes når det ikke er noen blodanalysator i laboratoriet.

Resultatene av MCH i blodprøven er uttrykt i piktogrammer (1 / triljonste gram - 10-12 gram) og er betegnet - pg. Normen for en voksen er i området fra 27 til 31 pg, hos barn er grensen litt utvidet.

Generelt kan du vise data i tabellen, så det blir mer tydelig og tydelig:

MCH blodprøve

Forfatter: Super Bruker. Skrevet i Nyttig

Den viktigste informasjonen om tilstanden for menneskers helse kan hentes fra en blodprøve.

MCH blodprøve er en viktig del av enhver diagnose. Moderne medisinbruker analysatorer til å studere den resulterende prøven, dette lar deg bestemme et stort antall blodindikatorer, ikke bare verdien av MCH. Analysatoren beregner alle indeksene automatisk, noe som forenkler arbeidet til legen. La oss se nærmere på hva MCH-indeksen er, hva det påvirker.

MCH-indeksen

Denne indikatoren beregnes med piktogrammer og reflekterer gjennomsnittlig nivå av hemoglobin i erytrocytter. MCH-indeksen er også identifisert i blodet med en fargeindeks. Men i tilfelle forskning utføres ved hjelp av analysatoren, er behovet for å beregne CPU eliminert. Analysatoren selv beregner MCH-indeksen.

SIT-satsen

Normen for det gjennomsnittlige hemoglobininnholdet i erytrocytter er fra 24 til 34 pg. Men denne indikatoren avhenger av personens alder. Alt dette tas i betraktning av eksperten i den endelige tolkningen av mottatte data. Det er verdt å merke seg at den høyeste verdien av MCH hos nyfødte, og i løpet av årene går det nedover.

Årsakene til økningen i SIT

Hvis en økning i denne indikatoren oppdages, kan dette tyde på utvikling av hypothyroidisme, anemi, leverproblemer og kreft. Indeksen kan endres ved å ta visse medisiner, inkludert kramper og hormonelle prevensjonsmidler.

Årsakene til senking av SIT

Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocytter kan senkes av følgende årsaker:

1. Iron deficiency anemia;

2. Blyforgiftning;

3. Feil i syntesen av porfyriner;

4. genetiske sykdommer

5. Mangel på vitamin B6;

6. Kronisk betennelse.

Og alt dette kan bli oppdaget under en studie som noen medisinsk klinikk i Moskva.

Hvordan er analysen gjort?

Denne prosedyren tar ikke mye tid. Blodprøve Det utføres tidlig på morgenen og nødvendigvis på tom mage. Alt skal gjøres i sterile forhold. Den fjerde fingerenes pincushion blir behandlet med alkohol, så blir en punktering gjort. Blod samles i et reagensrør. Når blodsammensetningen er fullført, påføres det impregnerte fleece på punkteringsstedet for desinfeksjon og stopper blødning. Blodprøven med analysatoren utføres på et par minutter.

Etter dette analyserer den behandlende legen de oppnådde dataene. Dermed er pasientens eksakte helsestatus etablert. Ifølge resultatene av blodprøver oppdages ulike sykdommer, utvikler legen et behandlingssystem.

Hva er MCHC og MCH i blodprøven og årsakene til deres abnormiteter

Ved diagnosen sykdommer spiller en generell blodprøve en viktig rolle. Basert på endringen i indeksene kan man anta hvilken prosess som foregår i kroppen, hvordan den utvikler seg, og hva årsakene er.

MCH og MCHC indikatorer i å analysere blod betegner det gjennomsnittlige innhold av hemoglobin (Hb), og deres avvik kan indikere en betydelig endring i benmargen struktur og erytrocytter. I dag lærer du hvordan de bestemmes, hva som fører til endring, og hvordan dekoding utføres.

Hva er MCH og MCHC?

MCH (gjennomsnittlig konsentrasjon hemoglobin) er en indikator som viser gjennomsnittlig innhold i en spesifikk erytrocyt Hb. Det kan oppnås ved å dele det totale hemoglobin ved erytrocytindeksen.

Normen for denne indikatoren er 24-35 pg. Hos barn kan den eller hans mengde eller mengde være litt annerledes, og avvike i denne alderen.

Forandringen oppstår som et resultat av virkningen av ulike faktorer, som følge av at middelverdien av blodets fargeindeks endres, på grunnlag av hvilken diagnosen av denne eller den anemi bestemmes.

MCHC (gjennomsnittlig korpuskulær hemoglobinkonsentrasjon) er en gjennomsnittsverdi som indikerer Hb innholdet i erytrocytter. Det brukes vanligvis til å finjustere MCH, siden hvis det er en endring i MCH i de røde blodcellene, må MCHC også endres proporsjonalt.

Normen for MCHC i erytrocytter er 300-380 g / l.

Begge indikatorene tillater deg å bedømme endringene som forekommer i hver enkelt erytrocyt. Enhver endring i erytrocytter indikerer en patologi i blodsystemet, og følgelig at det er nødvendig å utføre en passende behandling. For å diagnostisere deres endring er det mulig å utføre en vanlig blodprøve (dvs. dens tolkning med indikasjon på alle mulige indikatorer).

Analysen analyseres av en laboratorie lege eller direkte av en ansvarlig lege.

Årsakene til økningen i MCH og MCHC

Hva er årsakene til endringen i disse indikatorene, og hva betyr økningen deres?

MCH økes dersom konsentrasjonen av hemoglobin i en separat rød celle øker (fargeindeksen blir større enn 1,1). En slik forandring kan være med slike sykdommer:

 1. Anemi. Blant dem kommer hyperkromisk (mettet Hb) og megaloblastisk (i tilfelle når store celler dannes) først. I dette tilfellet forstyrres den normale transportfunksjonen av blodet (på grunn av økningen i mengden hemoglobin), blodsirkulasjonen i de små karene i organene forverres, noe som påvirker deres funksjonelle aktivitet. Til tross for at nivået av Hb er økt, er cellene dårligere og raskt dør.
 2. Hypotyreose. Reduserte nivåer av skjoldbruskkjertelhormon bidrar til en reduksjon i beinmargaktivitet. Som et resultat øker konsentrasjonen av hemoglobin, noe som fører til at fargeindeksen øker.
 3. Leversykdommer Som kjent er denne spesifikke kroppen ansvarlig for syntesen av de fleste proteinmolekyler (i dette tilfellet øker antallet deres både i organet selv og i det indre miljø). Dette er spesielt merkbar hvis leveren utvikler hypertrofi eller en onkologisk prosess (nivået av syntese i tumorvev øker). Som et resultat øker konsentrasjonen av røde blodlegemer og deres nivå, de har alle et større volum Hb og tilsvarende en fargeindeks. Kvinner er mindre vanlige enn menn.
 4. Onkologiske sykdommer. Patologien til det røde benmarget, samt magen og lungene, kan føre til signifikante endringer i røde blodlegemer, og som følge av dette vil MCH økes. Hos både barn og voksne observeres avviket fra normen for MCH og MCHC på grunn av onkologi ved leukemi, hvor indeksen for hver indeks er ti ganger høyere enn sin norm.

Faktisk er det ikke så ille om MCH eller MCHC nivået er litt forhøyet. Dette antyder at blodet mer eller mindre klarer sin funksjon. Det er mye verre hvis deres rente senkes.

Årsakene til nedgangen i MCH og MCHC

Reduksjon av MCH og MCHC parametere kan også føre til forskjellige forstyrrelser i stoffskiftet, fordi det reduserer oksygeninnholdet i blodet perfusjon av cellen er redusert og, som et resultat av dette forringes tilstand av indre organer som kan føre til dysfunksjon. Dette er særlig farlig for barn og gravide kvinner, så vel som en liten mengde av hemoglobin vil negativt påvirke både fosteret og tilstanden av prosessen med å legge dens vev, og i den voksende organisme.

Årsakene til dette er at MCH og MCHC senkes:

 • En redusert konsentrasjon av jern i kroppen (dens norm i blodet er ca. 5 mg). Vanligvis reduseres innholdet med intern blødning, sykdommer i mage-tarmkanalen, samt dets utilstrekkelige nivå i innkommende mat. Som en følge av det faktum at jernindeksen senkes, kan et komplett hemoglobin ikke syntetiseres, hvilket manifesterer seg i form av jernmangelanemi. Det observeres hovedsakelig hos kvinner, da kroppens fysiologi påtar seg et månedlig tap av jern (derfor er det nødvendig å opprettholde innholdet i blodet).
 • arvelige blodsykdommer (for eksempel thalassemia) - manifesteres hovedsakelig hos barn. I dem er det en forstyrrelse i produksjonen av strukturelle enheter av hemoglobin-proteinkjeder (hovedsakelig alfa). Hb, som bærer disse kjedene, kan ikke tilstrekkelig gi oksygen til celler og organer. Identifisere en slik sykdom kan være i de første årene av barnets liv og ta passende tiltak for å eliminere dem;
 • mangel på vitamin B6. Dette vitamin, som resten av gruppen B, ansvarlig for strømmen av mange metabolske prosesser (sin norm er omtrent 2 mg, og innholdet i blodet er i stadig endring). Spesielt gjelder dette benmarg, hvor de fleste blodceller dannes, samt hemoglobin. Hvis konsentrasjonen er redusert, forstyrret forbindelse prosess Hb polypeptidkjeder, som fører til det faktum at MCH og MCHC er senket. Hos kvinner er denne tilstanden vanligere enn hos menn.

Alle disse faktorene har en signifikant effekt på tilstanden til blodsystemet og fører til en reduksjon i fargeindeksen og en reduksjon av hemoglobin i erytrocytter. For å hindre endringen, er det nødvendig å vite om mulige forebyggende tiltak.

Normen for indeksene kan gradvis reduseres med alderen, derfor er det ikke nødvendig å panikk sterkt på deres nedgang i eldre.

forebygging

Hva er nødvendig for å hindre endringer i disse indikatorene og hvordan å forebygge hovedårsakene?

Først og fremst er det nødvendig å huske om overholdelse av en sunn livsstil. Daglig trening, riktig og balansert ernæring vil bidra til å sikre at normen for indikatorer vil komme seg. Det er spesielt viktig å være oppmerksom på et riktig valgt diett, der innholdet av essensielle aminosyrer og molekylært jern økes. Disse produktene inkluderer granateple, lever, noen sjømat, samt epler.

Hos gravide skal innholdet av innkommende jern økes (spesielt i løpet av første og halve andre trimesteren), som det også er nødvendig for voksende foster. Også under hele graviditeten er mottak av multivitaminkomplekser (spesielt hos kvinner med trofiske lidelser) indikert. For rettidig diagnose viser han en generell blodprøve (hver måned før graviditet og i 4-5 måneder etter unnfangelsen). Forebyggende vedlikehold av reduksjon i parametre hos barn anbefales å bli brukt allerede fra fødselen (spesielt ved komplisert arvelighet).

Legene må gjennomføre forebyggende arbeid blant befolkningen, spesielt kvinner. Det er ekstremt viktig å eliminere alle de eksogene årsakene til reduksjonen av erytrocytindekser, siden dette ofte gjør at vi raskt kan gjenopprette sin norm.

Normen for MCH og MCHC sier at alt er bra i kroppen, og det er ingen grunn til panikk. I tilfelle at det skiftes i dem, vil nøye etterlevelse av legenes ordinering og riktig ernæring tillate at blodet bringes til ordre.

Korrekt dechifrere blodprøven!

Hver av oss måtte donere blod for analyse minst en gang i vårt liv. Derfor vet alle hvordan denne prosessen finner sted. Men det er tider når vi ikke alle vet hva som kan og ikke kan gjøres, før analysen. Noen ord om dette.

Så, avstå fra å utføre røntgenstudier og fysiologiske prosedyrer før laboratorieanalyse. Indikatorene vil bli påvirket av overdreven mental stress og tar medisiner på torsdag, spesielt intravenøst ​​eller intramuskulært. Hvis disse enkle reglene ikke er oppfylt, kan resultatene være feil, og føre til feil diagnose.

Så ta en god natts søvn og kom til laboratoriet på tom mage. Ikke glem å roe ned før du tar blod.

Lære å tolke resultatene

Blodens ABC er ikke så komplisert. Men for mange er normale indikatorer et mysterium. Hvordan kan du lese dem selv? Hva bør vi først ta hensyn til?

Her og nå skal vi sortere ut skjemaene, med kolonnene, der noen elementer med tall er oppført.

Fullstendig blodtelling

Blod vil bli tatt fra fingeren. Ifølge denne analysen er det mulig å bestemme blodsykdommer, samt inflammatoriske prosesser som oppstår i kroppen.

 1. Resultatene viser bokstavene - RBC. Dette er røde blodlegemer, det er røde blodlegemer. De kalles også blodets hovedceller. Erytrocytter utfører mange funksjoner, hvorav det viktigste er levering av oksygen til hvert organ og alt vev, samt fjerning av karbondioksid fra kroppen. Den normale verdien av røde blodceller for kvinner er 3,7-4,7x10 12 / l, for menn - 4,0-5,5x10 12 / l. Et økt antall av dem indikerer kardiovaskulære sykdommer, som for eksempel hjertesykdom, eller akutt forgiftning av kroppen. Et mindre tall indikerer anemi. Og så legger legene øyeblikkelig oppmerksomhet til en annen indikator.
 2. Dette er hemoglobin - HGB - komplekst protein. Dens lave nivå, faktisk, taler om mangel på jern-anemi. Normen for kvinner er 120-140 g / l, for menn - 130-160 g / l. Konsentrasjonen av hemoglobin øker med fortykning av blodet, som observeres under dehydrering, med erythremi (Vaquez sykdom). Reduksjon av hemoglobinkonsentrasjon er et tegn på anemi, væskeretensjon i kroppen (hyperhydrering).
 3. Hematokriten betegnes av HCT Er forholdet mellom volumet av blodceller (erytrocytter) og blodplasmaet. Reduksjon av hematokrit observeres med blodtap, massive skader, sult, væskeflytning av blod på grunn av intravenøs injeksjon av store mengder væske under graviditet. Forhøyet hematokrit blir kjent med dehydrering - overdreven tap av væske eller utilstrekkelig inntak av det, med brennesykdom, peritonitt, nyrepatologi. Normen for kvinner er 0,36-0,46 l / l, for menn - 0,41-0,53 l / l, for nyfødte 0,54-0,68 l / l.
 4. RDW Er bredden på fordelingen av erytrocytter. Indikatoren bestemmer hvordan de røde blodcellene varierer i størrelse. I normen er det fra 11,5 til 14,5%. Hvis blodet består av både store og små erytrocytter, vil bredden på fordelingen bli høyere. Denne tilstanden indikerer mangel på jern og andre typer anemi.
 5. MCV, det vil si det gjennomsnittlige volumet av erytrocyten, skiller mellom ulike typer anemi for å velge riktig behandlingsmetode. MCV er en ganske nøyaktig parameter, men hvis det er mange erytrocyter i blodet, og selv med en endret form, så faller dens pålitelighet. Normal MCV - 80 - 100 femtoliters (måleenhet). MCV-indeksen bestemmer typen av anemi (mikrocytisk, makro-cytoplasmisk, normocytisk).
 6. Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyten eller MCH (norm 27 - 35 piktogrammer) viser hvilket absolutt antall hemoglobin som er inneholdt i en rød blodcelle. Han bestemmer virkelig underskuddet eller ikke assimileringen av jern i kroppen. Ifølge denne indikatoren er anemi karakterisert som hypokrom, normokrom og hyperkromisk. Det er viktig at SIT nødvendigvis må korreleres med ICSU og MCV. Men på grunnlag av en omfattende studie er anemi av forskjellige typer skilt.
 7. ICSU Er den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten. Det gjenspeiler i hvilken grad erytrocyten er mettet med hemoglobin. Normen er 310-360 g / l. Økt ICSU kan ikke være fordi det vil bli krystallisering. Men en lavere verdi antyder jernmangelanemi, thalassemi (en sykdom der hemoglobinsyntese forstyrres).
 8. PLT betyr blodplater - celler som er ansvarlige for blodproppene. Normen er 150 - 400 x 10 9 / l. Hvis de er få, vil det bli økt blødning, en permanent blåmerker. Økt nivå kan føre til risiko for blodpropper.
 9. forkortelsenWBC betegne hvite blodlegemer, det vil si hvite blodlegemer, kroppsbeskyttelse. Deres norm er fra 4,5 til 9x10 9 / liter. Økningen i leukocytter er et tegn på betennelse i kroppen, deres reduksjon er et tegn på dårlig menneskelig motstand mot infeksjoner.
 10. Lymfocytter er betegnet LIM. Deres prosentandel er 25-35 av totalt antall leukocytter. Hvis det er et overskudd, kan vi antar virale og kroniske bakterielle infeksjoner.
 11. Innholdet av nøytrofiler, eosinofiler, basofiler. Disse cellene kalles også det generelle konseptet - granulocytter. For å bestemme arten av de forandringer, vanligvis undersøkt forholdet av hver type som en prosentandel. Normale monocytter 2-6%, 0,5-5% eosinofiler, basofiler 0-1%. Eosinofiltallet stiger i allergier og parasittsykdommer (intestinale ormer), neutrofiler - alle typer betennelser, basofiler - kronisk myelogen leukemi, kronisk ulcerøs kolitt, visse lesjoner.
 12. Monocytter (Man) Er umodne celler. Bare i vev blir de makrofager, det vil si celler som absorberer patogener, døde celler og fremmede partikler. Prosentsats man er fra 2 til 6. Øket monocytt indikerer den infeksiøse prosessen, dvs. gjennomtrengning av mikroorganismer i menneskekroppen, og senke - reduksjon av immunitet.
 13. ESR Er en indikator på erytrocytt sedimenteringshastighet, som er en uspesifikk indikator for tilstanden til organismen. Dens norme for kvinner er 2-15 mm / t, for menn er 1-10 mm / h. En økning i indeksen over disse verdiene er et tegn på betennelse. Også, ESR kan øke med ulike svulster. Lavt indikatorene er ekstremt sjeldne, de sier om erytrocytose (mange røde blodlegemer). I denne sykdommen, blir blodet viskøs og tykk og viskøs fra et stort antall erytrocytter, noe som skaper en risiko for blodpropp, vaskulære blokkeringer og kan føre til hjerteanfall og slag.

Så, du har allerede kunnskapen, men du kan ikke selvstendig foreskrive din egen behandling, og justere indikatorene til normen.

Det skal huskes at kroppen vår er et visst system. Og i samarbeid med en erfaren lege blir det lettere å etablere alle sine funksjoner. Et speil av blod vil bidra sterkt i dette.

Vi tilbyr også å bruke tjenesten - Analyse av on-line analyse >>>

Forhøyet eller redusert MCH i blodprøven - hva betyr det?

informasjon om indikatorer MCH i blodprøver er ansett som spesielt verdifulle og alltid tas hensyn til ved diagnostisering, fordi informasjonen som oppnås ved bestemmelse av røde blodcelleindekser, er en gjenspeiling av viktige fysiologiske prosesser i kroppen.

Essensen og oppgavene til analyse på MCH

MCH (Mean Corpuscular Hemoglobin) er et av erytrocytindeksene som brukes i diagnose for å oppdage patologier. MCH-testen er inkludert i den generelle blodprøven og utføres i konvensjonelle polyklinikker.

Erytrocytindeks i medisin kalles verdiene som karakteriserer tilstanden til erytrocytter.

Som du vet, er røde blodlegemer røde blodlegemer, som sørger for at oksygen leveres til alle kroppens vev.

En viktig komponent i røde blodlegemer er hemoglobin, et rødfarget protein, som blodkroppene skyldes fargen sin.

I sin tur inneholder hemoglobin atomer i kjertelen som binder oksygen. Derfor er nivået av oksygenforsyning i hele kroppen avhengig av antall erytrocytter og massen av hemoglobin i blodet.

Det er en norm som må stemme overens med kvantitative og kvalitative indikatorer for erytrocytter og hemoglobin.

Hvis erytrocyttallet økes, kan det føre til økning i blodtetthet og som følge av trombose.

Hvis indikatoren for røde blodlegemer senkes, snakker det om oksygen sult av organismen og er også full av alvorlige konsekvenser.

Den samme situasjonen er observert med hemoglobin. Hvis hemoglobin blir forhøyet eller senket, betraktes dette som et patologisk symptom, hvor det fremgår av tilleggsdiagnostiske tester.

Beregne den gjennomsnittlige massen av hemoglobin i erytrocytter hjelper en generell blodprøve, spesielt studien av MCH.

Tolkningen av analysen viser ikke bare gjennomsnittsverdien av hemoglobininnholdet i en erytrocyt, men bestemmer også hvor kvalitativt prosessen med assimilering av jern i kroppen passerer.

Erytrocytindeksen for MCH beregnes med to parametere - hemoglobinindeksen (g / l) og indikatoren for antall erytrocytter.

Beregningsformelen - hemoglobinindeksen er delt med antall røde blodlegemer og multiplisert med 10-12. Indeksen for gjennomsnittlig hemoglobininnhold i erytrocyten måles i piktogrammer (pg).

Metoden og egenskapene til MCH-analysen

For å tyde analysen av SIT ga den mest pålitelige informasjonen, for å sammenligne indikatorene til det medisinske personalet bruk et spesielt bord, som indikerer normen for erytrocytindeksen for hver aldersgruppe. SIT-frekvensen er hovedreferansepunktet, i henhold til hvilke avvik bestemmes.

Nivået på hemoglobin i blodet endres gjennom hele livet til en person. I tillegg er MCH-indikatorer hos barn og voksne forskjellig, som hos menn og kvinner.

Den høyeste hastigheten er observert hos nyfødte - 30 - 37 m, til et år, er allerede denne verdien 24 - 30 m til 15 år - 26 - 32 m, fra 15 til 18 år, er satsen - 26 - 34 s.

I de påfølgende årene, i fravær av patologier, forblir MCH-nivået uendret, til starten på 65 år. I denne alderen, både hos menn og kvinner, varierer de fleste verdiene i blodprøven, inkludert hemoglobininnholdet i erytrocyten.

Normen for MCH for kvinner og menn i alderen 18 til 45 år er den samme og er 27 - 34 pg. For kvinner i alderen 45 til 65 er normen 27 til 34 pg, mens normen for menn er litt høyere - 27-35 pg.

Normen for kvinner etter 65 år er 27-35 pg, mens for menn tvert imot, reduseres indikatoren - 27-34 pg.

Blodprøven for MCH utføres på samme måte som den generelle - fra fingeren. Denne prosedyren er nesten smertefri, tar et minutt og krever ikke komplisert forberedelse.

Likevel, for en generell blodprøve for å vise reelle resultater, vil det fortsatt være behov for forberedende tiltak.

Hovedregelen: Enhver blodprøve utføres alltid bare på tom mage. Dette betyr at måltidet skal stoppes 8 til 12 timer før prosedyren.

I tillegg, på dagen for dagen da en generell analyse er tildelt, bør du ikke ta alkohol eller misbruke produkter som inneholder koffein.

Umiddelbart før testen er gitt, anbefales ikke fysisk eller emosjonell aktivitet, og denne tilstanden gjelder både for kvinner og menn.

Enhver laboratorieanalyse er utgangspunktet for diagnosen. Derfor, å forsømme disse reglene - å sette i fare ens egen helse.

Dekoding av økte indikatorer

Resultatene av hver blodprøve er oppsummert i analysekonklusjonen. Men for å forstå disse vilkårene, er profesjonell dekoding nødvendig.

En indikator på patologi kan betraktes som indikatorer som er høyere eller lavere enn den aksepterte normen. Av naturen av avviket er årsakene som forårsaket dem, bestemt, og dermed er sykdommen diagnostisert.

Hvis MCH-indeksen økes, anses denne tilstanden vanligvis for å være hyperkromi. Denne termen refererer til den patologiske tilstanden erytrocytter, ledsaget av en økning i hemoglobin.

Samtidig betyr ikke en større hemoglobinindeks at pigmentkonsentrasjonen er blitt høyere, siden årsakene til patologi ligger i økningen i volumet av erytrocytter.

Hyperkromi er et generelt konsept som innebærer flere forskjellige typer anemi, som i seg selv allerede er et tegn på patologi.

Det innebærer at de årsakene som øker mengden av hemoglobin i røde blodceller, er forbundet med et totalt volum av celler i stedet for en pigmentkonsentrasjon i et enkelt blodlegeme.

MCH-indeksen kan økes på grunn av:

 • uttalt leukocytose;
 • kaldt agglutininer;
 • ødeleggelse av erytrocytter
 • monoklonale proteiner i blodet;
 • høy konsentrasjon av heparin;
 • høyt innhold av fett i blodet.

Hyperkrom anemi er som regel forbundet med et overskudd av hemoglobin, hvis nivå øker i megaloblastisk form av anemi. Denne sykdommen er preget av utseendet til megaloblaster.

De viktigste årsakene til megaloblastisk anemi - mangel på vitamin B12, mangel B9, myelodysplastisk syndrom, effektene av forskjellige legemidler er foreskrevet i maligne tumorer, reumatiske og autoimmune sykdommer, epilepsi, HIV-infeksjon.

MCH-indeksen økes hvis leversykdommer, alkoholisme, hypothyroidisme, svulster, leukemi, aplastisk anemi er diagnostisert.

Også indikatoren for hemoglobininnhold kan økes med hypothyroidisme. Ofte øker MCH-indeksen i mennesker som har tatt prevensjonsmidler i lang tid.

I noen tilfeller er en feil beregning mulig i studien av blod. Derfor, hvis den generelle konklusjonen om analysen indikerer at MCH-indeksen er økt, er dette derfor ikke en grunn til å utløse en alarm.

Det er mulig at årsakene til anomali er i feil beregning.

Dekoding av de senkende indikatorene

Reduksjon av hemoglobin i erytrocyt er diagnostisert som hypokrom anemi. Dette konseptet er vanlig for forskjellige former for anemi, forårsaket av forskjellige årsaker.

Den vanligste årsaken til at MCH (hypokromi) kan senkes er jernmangelanemi.

Dette skyldes det faktum at hovedfaktoren som bestemmer mengden hemoglobin, er prosessen med dens syntese.

Når denne prosessen er ødelagt (redusert eller stoppet), reduseres mengden hemoglobin.

Hvis erytrocytindeksen senkes, er dette et symptom:

 • langvarig forgiftning med bly;
 • posthemorrhagisk anemi av kronisk natur;
 • hemoglobinpatier;
 • hypotyreose;
 • mikrocytisk og normocytisk anemi;
 • talassemi;
 • hypovitaminosis;
 • Inflammatoriske prosesser som forstyrrer metabolismen av jern.

En mer detaljert tolkning av analysen innebærer bruk av data oppnådd fra en studie av hemoglobinkonsentrasjon (MCS) og gjennomsnittlig erytrocytvolum (MCV).

Reduksjon av erytrocyt MCH-indeksen påvirker biokjemiske prosesser i kroppen negativt, som manifesterer seg i pasientens generelle tilstand.

I de fleste tilfeller, pasienter klager over generell tretthet, blekhet, tørrhet av hår og hud, sprekker i munnvikene, nummenhet i beina, krumningen av spiker, arytmien.

For å forbedre helsen din må du være oppmerksom på matkvaliteten og dagens regime - for å inkludere fullstendig hvile i kostholdet inneholder mer jernholdige matvarer og vitaminer, spesielt B12.

Sammen med dette er det viktig å sende inn en generell blodprøve og gjennomgå et behandlingsforløp foreskrevet av en lege.

Les Mer Om Fartøyene