Nevrologisk dystoni av blandet type

I lang tid ble denne sykdommen kalt sjelens sjel. Bare i forrige århundre har forstyrrelsen som påvirker arbeidet i luftveiene, kardiovaskulærsystemet og nervesystemet blitt nærmere bestemt - symptomkomplekset. Den progressive karakteren av nevrocirkulær dystoni er farlig på grunn av funksjonsfeil i hjertet og andre alvorlige helseproblemer.

Hva er en blandet type NDC?

En av varianter av vegetativ-vaskulær dysfunksjon, i henhold til ICD-koden, er et polyetologisk symptom som forener en hel gruppe lidelser. Klassifiseringen av blandet type VSD basert på beregning av blodtrykk brukes som basis. perifer vaskulær reaksjon kan være ledsaget av økt (hypertensjon) eller redusere (hypotensjon) blodtrykket, og en kombinasjon av disse symptomene suksessive diagnostisert cardiopsychoneurosis blandet type eller NDC.

årsaker

Ulike faktorer kan provosere utseendet på en funksjonsforstyrrelse. Blant listen over årsaker til at nevrokirkulasjonsdystonien av blandet type begynte å forstyrre, er det en arvelig faktor. Den vanligste årsaken til lidelsen kalles en livsstil. En stor liste, hvor de typiske synderne av utseendet av nevrocirkulatorisk dystoni er notert, ser slik ut:

 • alvorlige sykdommer i indre organer;
 • traumer til skallen;
 • akutt smittsom sykdom;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • mangel på mosjon,
 • stress,
 • mangel på søvn;
 • arbeid.

Tegn på dystoni

Noen symptomer på neurokirkulatorisk dystoni er vanskelig å diagnostisere. Komplikasjoner av riktig diagnose av en rekke symptomer eller likheter med andre sykdommer, for eksempel hjertesykdom. Funksjonsforstyrrelse tilhører ikke sistnevnte kategori, men de viktigste symptomene på NDC for en blandet type er:

 1. Smerte i hjertet, brystet, som ligner på tinning. Varigheten av slike "jabs" kan være forskjellig - fra noen få sekunder til timer, og foregår av utseendet av fysisk eller nervøs overbelastning.
 2. Krenkelse av rytmen av hjertekontraksjoner (ekstrasystol, takykardi). Disse tegn på neurokirkulatorisk dystoni sammenfaller med VSD i hjerte type.
 3. Rask tretthet.
 4. Svimmelhet helt opp til den formodede tilstanden, flekker i øynene, en følelse av uvirkelighet av det som skjer.

Ytterligere symptomer som kan indikere utviklingen av sykdommen:

 1. Hodepine (pulserende, moderat, undertrykkende) som oppstår etter trening eller emosjonell stress.
 2. Søvnforstyrrelser (intermitterende, rastløs) eller søvnløshet, og oppvåkning følger med en følelse av knusthet.
 3. Panikkanfall.
 4. Meteozavisimost.

Hvordan etableres diagnosen NDC?

Ulike tegn på neurokirkulatorisk dystoni, som ifølge ICD-koden refererer til den vegetative dysfunksjonen, gjør diagnosen vanskelig. Bare en differensial tilnærming bidrar til å identifisere NDC i en blandet type, ikke forvekslet med myokarditt, hypertensjon, neurose og en rekke andre sykdommer. Anamnesis er det første trinnet på riktig diagnose av pasienten, og pasienten vil bli vurdert av en kardiolog, nevropatolog, endokrinolog. Hvis NDC mistenkes, kan spesialister foreskrive følgende undersøkelser:

 • bryst røntgen;
 • en blodprøve for hormoner;
 • EKG (elektrokardiogram);
 • Ultralyd (skjoldbruskkjertel, bukhule);
 • daglig overvåking av blodtrykk;
 • ortostatisk test.

Hvordan behandle syndromet av nevrocirkulatorisk dystoni av en blandet type

Symptomokompleks gir nesten ikke seg til medisinsk behandling. Det er svært vanskelig å velge riktig piller for MZD etter blandet type, fordi det er vanskelig å forutsi pressestopp, engstelig eller panikktilstand. Perioden med midlertidig forbedring er heller ikke en garanti for fullstendig avhending: etter fullført løpet av nevrokirkulatorisk dystoni kan en blandet type returnere. For å kurere forstyrrelsen innebærer en effektiv tilnærming et sett med tiltak som inkluderer farmakoterapi, massasje og treningsterapi.

Psykoterapi, trening av meditasjon er en reell hjelp for reguleringen av ens egen følelsesmessige tilstand i nevrokirkulatorisk dystoni. Påvirkningen av psyken i fysisk tilstand er svært stor, mangelen på ferdigheter til å kontrollere følelser med sin konstante negative farge fører til et brudd på hjerterytmen, blodtrykket. Sessioner av psykoterapi, styrking av teknikker som bidrar til å takle stress, normalisering av dagens regime, fysioterapi, herding er alle effektive metoder for behandling av blandet type VSD uten medisiner.

medisiner

Medisinsk terapi gir mulighet for bruk av følgende stoffer:

 1. Sedative eller beroligende stoffer (tinkturer, tabletter) - Valerianrot, Hawthorn, Motherwort, Corvalol, Valocordin.
 2. Tranquilizers for å berolige nervesystemet, redusere følelser av frykt, fjerne panikkanfall - Seduxen, Diazepam, Medazepam, Phenazepam.
 3. Antidepressiva med neurokirkulatorisk dystoni - Amitriptylin, Imipramin.
 4. Bedre hjernesirkulasjon - Cavinton, Cinnarizine, Pyracetam.

Folk behandling av dystoni

For å glemme trykkprang, trenger du ikke å ta piller. Folk healere tilbyr ikke å bringe kroppen til hypoton eller hyperton krise, og det vil ha å ringe og motta nyttige verktøy: decoctions, tinkturer, forberedelser, urtete og andre gaver av naturen.

 1. Urte samling. Ved 5 ss. skjeer med rosen hofter ta 2 ss. skjeer av angelica rot, levisei, rhodiola, mistelten gres; 3 ss. skjeer av roten av valerianen, johannesurt. Rør, ta to spiseskjeer av samlingen, hell en liter kokende vann, simer på et vannbad i omtrent en kvart time. Insister 24 timer, ta deretter en halv time før frokost i en halv kopp (100 ml), varigheten på kurset er 3 måneder.
 2. Samling av urter. Lige deler av calendula blomster, hvite bjørkblader, mynte, fennikelfrø blandes godt, hell 0,5 l varmt vann, kok i ca 10 minutter. La det brygge i 2 timer, ta tre til fire ss to ganger om dagen.
 3. Te laget av tørkede bær. Ta i like stor andel blåbær, currants, aronia, barbær: bær å male. For å fremstille ny drikk ta en spiseskje bær blanding kokt vann, lar en kvart time, og deretter drikke for å herde cardiopsychoneurosis uten piller.

Hva er farlig for vegetativ vaskulær dystoni i blandet type

En direkte trussel mot livet, fører ikke nevrokirkulatorisk vaskulær dystoni, men påvirker sin sosiale, personlige og familiens side i alle aldre. Kroppen må jobbe med slitasje, den følelsesmessige belastningen blir så høy at en person begynner å oppleve vanskeligheter på det fysiske nivået: søvn er forstyrret, arbeidskapasiteten minker. En kardinal tilnærming for å hindre negative konsekvenser av vegetovaskulær dysfunksjon er forebygging, basert på riktig livsstil.

Hva er NDC for en blandet type og hvordan å behandle den?

Nevrologisk dystoni er en funksjonsforstyrrelse som påvirker normal funksjon av kroppens kardiovaskulære, respiratoriske, endokrine systemer. Sykdommen er godt behandles, men for en viss periode gir det en person mye uleilighet, noe midlertidig uførhet.

Nevrologisk dystoni: Arter

NDC er i fire etapper

Leger skiller fire former for neurokirkulatorisk dystoni avhengig av hvordan symptomene manifesterer seg: hypotonisk, hypertonisk, hjerte og blandet.

 • NDC for hypotonisk utseende. Et klassisk tegn er et vedvarende lavt blodtrykk, lemmer er frosset hos pasienter, hodet gjør ofte vondt, arbeidskapasiteten reduseres. Pasienter kan ha svimlende forhold, oftest har de blek hud, og børstene er kalde og våte.
 • NDC på hypertonisk type. Dette skjemaet er iboende av høyt blodtrykk, andre noen karakteristiske symptomer kan ikke påvises før en utilsiktet diagnose på en forebyggende undersøkelse. Den overvektige delen av pasienter med denne form for NDC føles sunn, noen ganger kan de bli plaget av hodepine eller periodisk hjertebanken.
 • NDC av hjerte type. I dette tilfellet klager pasientene på patologien til hjertemuskelen. Til tross for fravær av endringer i blodtrykk, har pasienter en tendens til å utvikle takykardi, utseende av smerte og dyspné, respiratorisk arytmi og takykardi med paroksysmer. Symptomer kan manifestere uten å påvirke hjertet av fysisk aktivitet.
 • NDC på en blandet type. For denne variasjonen er symptomene på alle former for dystoni karakteristiske.
  Basert på alvorlighetsgraden av manifestasjonen av sykdommen, er den klassifisert av alvorlighetsgrad. En enkel grad oppstår bare etter en stressende situasjon eller en kortvarig nervebelastning. Personens generelle tilstand er fortsatt tilfredsstillende og påvirker ikke dens eksistens, det er en liten tretthet.

I mellomtrinnet har pasienten allerede en vanskelig tid å oppfylle sine arbeidsoppgaver, på dette stadiet vises narkotikabehandling.

Den alvorlige graden av NDC-manifestasjon krever behandling i pasienter, siden en person praktisk talt blir deaktivert.

Den vanligste nevrocirkulatoriske dystonien er hypertonisk, mindre ofte hypotonisk og blandet. Sistnevnte type er vanskelig å diagnostisere og behandle.

Du kan lære mer av denne videoen.

NDC for blandet type: grunner

Det andre navnet på neurokirkulatorisk dystoni er "nervesykdom". I kildene til medisinsk litteratur er det ikke noe begrep om dystoni i en blandet type. Leger til denne dagen kan ikke komme til en avtale og avgjøre hva NDC er av blandet type. Svært oppdeling av sykdommen i underarter er ganske betinget.

Alle stadier har de samme årsakene

Årsakene til patologien som er felles for alle typer neurokirkulatorisk dystoni. Sykdommen oppstår asymptomatisk, og barn og unge har også en tendens til å utvikle en lignende funksjonsforstyrrelse.

Det er flere grunner til å provosere fremveksten av NDC i en blandet type:

 • infeksiøse - hyppige katarralsykdommer, vedvarende infeksjonsfokus i munnhulen, sykdommer i øvre luftveiene
 • klimatisk - lever i et varmt klima, langvarig eksponering for solen, eksponering for høye temperaturer, høy strålingsbakgrunn
 • arvelig - en funksjon av den konstitusjonelle strukturen, en genetisk predisposisjon
 • hormonell - pubertal, graviditet, overgangsalder, abort, fødsel, nedsatt funksjon av eggstokkene

Nevrologisk dystoni bidrar til kronisk forgiftning av kroppen gjennom røyking og alkoholmisbruk, ugunstige sosiale levekår. Overvekt, vanlig tretthet, konstant mangel på søvn, stress, dårlig ernæring - alle disse faktorene kan påvirke utviklingen av funksjonsforstyrrelser.

Den underliggende årsaken til NDC for en blandet type, ifølge forskere, er et alvorlig psykisk traume. Dermed reagerer kroppen på langsiktig psykologisk stress.

NDC for blandet type: symptomer

Det er umulig å diagnostisere nevrocirkulatorisk dystoni utelukkende av symptomene hennes. Mistenkt sykdommen kan være ved plutselige blodtrykkstrykk. Indikatorer avviker fra normen, deretter nedover, deretter oppover, og hopp er alltid uforutsigbare for pasienten. Senere stabiliserer trykket i noen tid.

Neurose i hjertet er preget av en rekke symptomer

I tillegg til ustabilt trykk kan grunnlaget for diagnosen "hjerte-neurose" overveies:

 • svimmelhet
 • rask tretthet, en konstant følelse av svakhet
 • økt følsomhet for endrede værforhold
 • Flygende flyr for øynene
 • ulike søvnforstyrrelser - søvnløshet, engstelig søvn, søvnighet i dag, en følelse av tretthet etter oppvåkning
 • pre-okklusiv tilstand
 • hodepine som øker etter fysisk anstrengelse eller følelsesmessig sjokk
 • følelse av mangel på luft eller mangel på mulighet til å få full pust
 • hjertesorg, utløst av stress eller fysisk overbelastning, er piercing, pressing
  endring i hjertefrekvens

Som sykdommen utvikler, begynner vegetative kriser hos pasienter. Forverring av helse i en krise begynner plutselig, ubehagelige symptomer når en topp i en periode på 10 minutter.

Det er et uventet hopp i trykk, huden kan bli rød eller bli hvit. Mulig utseende av smerte i hjertet, skarp svette, kuldegysninger, kvalme, senking av puls.

Symptomologien til en krise avhenger av hvilken avdeling som er aktiv for øyeblikket. Saker av diaré eller hyppig vannlating, forekomsten av en uforklarlig følelse av frykt, en økning i temperatur til subfebrile indikatorer ble registrert. Krisen fanger pasienten på en overraskelse og oftest om natten. Dens varighet varierer fra 20 minutter til 3 timer.

Den blandede typen NDC inneholder et stort antall symptomer, en riktig og individuell tilnærming er nødvendig for en korrekt diagnose.

diagnostikk

Problemet med å diagnostisere NDC for en blandet type ligger i storheten av manifestasjoner. Etter de utførte undersøkelsene er det funnet ut at aktiviteten av hjerte, kar og andre organer ikke er ødelagt, selv om symptomene fortsatt vises.

Patologi er ikke isolert i en uavhengig sykdom

På grunn av symptomene spesifiserer doktorer fortsatt om det er verdt å tilegne seg patologi til en uavhengig sykdom. Grunnlaget for eksamenens begynnelse er den unormale tilstanden til en person som kan spores gjennom hele måneden.

For å utelukke andre sykdommer bruker nevrologer en rekke metoder for instrumentell og laboratorie diagnostikk:

 • blodtrykksovervåking i to uker
 • urin og blodprøver
 • ultralyd diagnose av nyrer, adrenaler
 • Rheoencefalografi, som viser tilstanden av blodsirkulasjon i blodkar
 • fonokardiografi - analyserer hjerte lyder og toner, gjenkjenner hjertesyklusens patologier

Under forberedelsen av det kliniske bildet skal pasienten i detalj beskrive klager, arten av smerten, lokasjonen, varigheten av angrepet, de medfølgende symptomene, hendelsene som førte til smerteutbrudd.

Uten mislykket er det nødvendig å gjennomføre en ultralyd av hjertet og et elektrokardiogram for å kontrollere pasientens hormonelle bakgrunn.

For å ekskludere en lidelse i skjoldbruskkjertelen, er en røntgenundersøkelse av dette organet foreskrevet.

I tillegg er det anbefalt å besøke kontoret til en oftalmolog, endokrinolog, otolaryngolog, nevrolog. En tradisjonell undersøkelse med mistanke om nevrocirkulatorisk dystoni er bestemmelsen av toleranse for lasten, utført på et veloergometer under kontroll av en elektrokardiograf.

Etter testene og den nøyaktige diagnosen bestemmer leger videre behandling.

Behandling av NDC etter blandet type

Selv om dystoni ikke er farlig for livet, er det fortsatt nødvendig å behandle det. På grunn av variasjonen og mangfoldet av symptomer, gir ikke NDC for en blandet art seg til klassisk medisinbehandling. Kilden til patologien har en mer psykosomatisk opprinnelse.

For det første blir pasienten tildelt ikke-medisinsk behandling

Derfor foreskriver i første omgang nevrologer metoder for ikke-medikamentbehandling:

 • psykoterapi - automatisk trening, avslapping, meditasjon, rådgivningsterapeut
 • trene - gå, sykle, svømme, friidrett, yoga økter
 • fysiologiske tiltak - balneoterapi, terapeutisk dusj, elektroforese, refleksologi, akupunktur, elektrosløyfe

Det er veldig gunstig å redusere symptomene på dystoni tonic og akupressur. Et ideelt behandlingsalternativ er hvile i et sanatorium-og-spa-kompleks.

Alle handlinger er rettet mot å berolige nervesystemet, i fravær av effektive prosedyrer, er pasienten foreskrevet beroligende midler, beroligende midler eller beroligende midler. I tilfelle søvnforstyrrelser, kan du ta hagtorn, valerian eller motherwort infusjon eller farmasøytiske produkter på anbefaling av legen din. Det er ønskelig å bruke stoffer som stimulerer metabolisme, basert på ginseng, eleutherococcus.

I justeringen trenger det vanlige kostholdet, anbefales det å utelukke matvarer som spiser nervesystemet (krydder, krydret mat, alkohol, overskytende koffein).

Alvorlig stadium av NDC krever bruk av antidepressiva, legemidler som forbedrer blodsirkulasjonen i hjernen, nootropics (Nozepam, Adaptol, Gelarium, Bellataminal og andre).

Hovedoppgaven i behandlingen av "nervesykdommer" er å få pasienten til å roe seg, normalisere søvn- og hvile-regimet, lære å kontrollere sine følelser.

NDC på blandet type: forebygging

Hovedkategori av pasienter er kvinner i alderen 20 til 40 år, med ustabil psyke, med tilstedeværelse av vaskulære sykdommer. Ofte er disse hypokondriere og inntrykkelige personer som tar stressfulle situasjoner nær hjertet.

Til utviklingen av sykdommen fører en stillesittende livsstil

Merkelig nok, men folk som lider av et kompleks med NCD symptomer på en blandet art, fører en stillesittende livsstil. Derfor er det første forebyggende tiltaket innføring av et minimum av fysisk trening i dagens regime.

For å forhindre utvikling av dystoni vil hjelpe følgende aktiviteter:

 • full søvn i minst 8 timer i et godt ventilert rom på en godt tilpasset ortopedisk madrass;
 • Begrensning av visning av nyhetsprogrammer, filmer som viser mord, voldtekt og andre programmer som bærer negativ informasjon på TV eller Internett.
 • Avskaffe overdreven trening, begrenser deg til enkle fysiske øvelser for å opprettholde muskeltonen og stabil vekt;
 • i den daglige menyen må råde over frukt og grønnsaker, surmelkeprodukter, bønner, frokostblandinger, den mest nyttige bokhvete, bygg;
 • ingen profylakse kan ikke gjøre uten avvisning av sigaretter og misbruk av alkoholholdige drikkevarer.

Hovedoppgaven til pasienter som overlevde neurokirkulatorisk dystoni, lærer å takle stress, responderer rolig på livets vanskeligheter, oppfatter tilstrekkelig glade og triste hendelser.

Prognose og komplikasjoner

Tidlig behandling startet gir en positiv prognose for gjenoppretting. Manifestasjoner av neurokirkulatorisk dystoni i ungdomsårene kan forsvinne selv med selvmedisinering eller etter bruk av tradisjonell medisin. Men jo større pasientens alder, jo mindre sjanse for å helbrede seg helt.

Sykdommen kan ikke ignoreres

Behandling av blandet type dystoni er dårlig forstått, men de fleste leger er enige om at det er umulig å la patologi gå alene.

Personer diagnostisert med NDC av blandet type har risiko for å utvikle:

I tillegg til risikoen for å tjene sykdommer i indre organer, uten kvalifisert behandling hos pasienter, forverres vegetative-vaskulære kriser. Det alvorlige stadiet av denne tilstanden er preget av kramper, ufrivillige bevegelser av musklene.

Krisen varer i mer enn en time, og gjenopprettingsperioden tar flere dager. I denne forbindelse utvikler en person fobier, konstant frykt for et annet angrep, blir symptomene mer og mer smertefulle.

Spesiell oppmerksomhet bør gis til gravide kvinner med diagnose av NDC av en blandet art. Utløste sykdommer kan provosere ekstremitetens følelsesløp, unormal døsighet, intensivere manifestasjoner av toksisose.

Når det gjelder det foregående, er det verdt å merke seg at en person som lider av en nevrokirkulatorisk dystoni av en blandet type, enten kan helbredes eller sterkt redusere symptomene på sykdommen. For dette er det nødvendig å lytte til råd fra den behandlende legen og oppfylle de foreskrevne forskriftene.

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter, å informere oss.

Nevrologisk dystoni

Nevrologisk dystoni (NDC) - Kompleks av lidelser i det kardiovaskulære systemet av funksjonell natur, som utvikles som følge av brudd på nevendokrine regulering. Cardiopsychoneurosis har polietiologichesky genese, ledsaget av mange forskjellige, hovedsakelig kardiovaskulære sykdommer, manifestasjoner, forårsaket eller forverret under påvirkning av stress, karakterisert ved benign kurs og tilfredsstillende prognose.

Nevrologisk dystoni

Nevrologisk dystoni I litteraturen er det noen ganger betegnet termerne "nervesykdom", "neurokirkulatorisk asteni", "utrolige hjerte". Det er akseptert å skille mellom to typer funksjonsforstyrrelser i kardiovaskulærsystemet: vegetativ-vaskulær og neurokirkulatorisk dystoni. Vegeto-vaskulær dystoni kombinerer ulike manifestasjoner av autonom dysfunksjon, som følger med organiske lesjoner av det nervøse, endokrine og andre systemer. Nevrologisk dystoni er en uavhengig nosologisk form med sin etiologi, patogenese, symptomatologi og prognose og adskiller seg fra en rekke funksjoner fra autonom dysfunksjon. Karakteristiske trekk er forekomsten av nevro dystoni blant de kliniske manifestasjoner av kardiovaskulære symptomer, primær-funksjonell natur autonom ubalanse og manglende kommunikasjon med organisk patologi, inkludert nevroser.

Med nevocirkulatorisk dystoni, må nevrologer, kardiologer, praktiserende leger ofte møte. Blant pasienter i kardiologisk og terapeutisk profil finnes NCD hos 30-50% av pasientene. Nevrologisk dysfunksjon kan utvikle seg i ulike aldre, men er vanlig hos unge mennesker, for det meste kvinner, som er 2-3 ganger mer sannsynlige enn menn. Sykdommen utvikler sjelden hos personer under 15 år og eldre enn 40-45 år.

Klassifisering av neurokirkulatorisk dystoni

Ved etiologiske former isolert essensielt (konstitutsionalno-arvelig), psykogen (nevrotisk), infeksjon giftig, dishormonal blandet cardiopsychoneurosis og NDC fysisk overanstrengelse.

Avhengig av den ledende klinisk syndrom klassifisering V.P.Nikitina (1962) og N.N.Savitskogo (1964) skilles fire typer nevro dystoni: hjerte (med en primær sykdom i hjerteaktivitet), hypotensive (reduksjon av blodtrykket med en primær), hypertensiv ( med en overvektig økning i blodtrykket), blandet (kombinerer brudd på blodtrykk og hjerteaktivitet). Ved alvorlighetsgrad av symptomer er en mild, moderat og alvorlig grad av nevrokirkulatorisk dystoni isolert; varianten av kurset - fasen av forverring og remisjon.

Årsaker til utvikling av neurokirkulatorisk dystoni

Ulike faktorer kan føre til utvikling av nevrologiske sykdommer, men de inkluderer ikke organiske lesjoner i endokrine og nervesystem. I ungdomsår og ungdomsår er nevrokirkulatorisk dystoni vanligvis på grunn av ufullkommenheten til den nevroendokrine mekanismen for regulering av vegetative prosesser. Utviklingen av NDC i prepubertal og pubertetperioder blir tilrettelagt av økt psykisk og fysisk belastning, sosialt miljø.

Individer av en hvilken som helst alder cardiopsychoneurosis kan utvikles på bakgrunn av akutte og kroniske infeksjoner, mangel på søvn, tretthet, traumer, eksponering for fysiske og kjemiske faktorer (innstråling, varmt klima, vibrasjon), uriktig diett, fysisk aktivitet (overbelastning eller inaktivitet), forgiftninger, inkludert alkohol og tobakk. I utviklingen av neuro dystoni spille rollen perioder med hormonelle forandringer i kroppen (pubertet, abort, graviditet, menopause, eggstokkdysfunksjon).

En rekke pasienter har arvelig-konstitusjonell predisposisjon til utvikling av nevrokirkulatorisk dystoni. Virkningen av disse faktorene bevirker at dysfunksjon av neurohumoral kontroll av det kardiovaskulære systemet, hvor da den ledende patogenetiske koblingen fungerer som et tap av hypothalamus-hypofyse institusjoner som driver koordinering av disse prosessene. Brudd på neurohumoral systemer forstyrrelse manifistert kontrollfunksjoner som gir homeostase i kroppens prosesser: kolinerg, sympathoadrenal, kallikreinkininovoy, gistaminserotoninovoy et al.

Dette i sin tur utløser mekanismer som fører til forstyrrelser og flere endringer fra karbohydrat, vannelektrolyttmetabolismen, syrebasestatus, mediator og hormonelle systemer. I myokardets vev forekommer aktiveringen av biologisk aktive stoffer (histamin, serotonin, kinin etc.) som forårsaker metabolske forstyrrelser og utvikling av dystrofi. På den delen av sirkulasjonssystemet er det observert fluktuasjoner i vaskulær tone, spasmer av perifere kar, senking av mikrosirkulasjon, noe som fører til utvikling av hypoksi av vev.

Etter å ha dannet, blir patogenetiske mekanismer autonome, og nevrokirkulatorisk dystoni er en uavhengig sykdom. Eventuelle stimuli (endringer i værforhold, stress etc.) forårsaker en patologisk reaksjon som bestemmer manifestasjonen av en bestemt type neurokirkulatorisk dystoni.

Symptomer på neurokirkulatorisk dystoni

Felles for alle typer av nevro dystoni manifestasjon av nevrose er en tilstand karakterisert ved tretthet, svakhet, søvnforstyrrelser, irritabilitet, hukommelsestap, humør og viljebestemte egenskaper, forringelse av konsentrasjon, der det er festet den funksjonelle sirkulatoriske lidelser er fremherskende.

Forløpet av hjerte-typen av neurokirkulatorisk dystoni er manifestert av hjertebank, hjertebank, uregelmessig hjerterytme, noen ganger kortpustethet med fysisk aktivitet; signifikante endringer i blodtrykk blir ikke observert. Kan bestemmes objektivt takykardi, luft fibrillering, paroksysmal takykardi, supraventrikulær ekstrasystoli, utilstrekkelig blodsirkulasjon belastningsendring, EKG - den endring i spennings av T-bølgen (høy eller reduseres).

Nevrologisk dystoni i henhold til den hypotensive typen er preget av fenomenene kronisk vaskulær insuffisiens: en reduksjon i systolisk blodtrykk på mindre enn 100 mm Hg. stivhet av føtter og hender, en tendens til ortostatisk sammenbrudd og besvimelse. Typisk for pasienter med hypotensiv NDC er klager på tretthet, muskel svakhet, hodepine. Slike pasienter har som regel en asthenisk kroppsbygning, blek hud, kalde og fuktige palmer.

For en hypertensiv type neurokirkulatorisk dystoni er en forbigående økning i blodtrykk til 130-140 / 85-90 mm Hg karakteristisk. som i halv tilfeller ikke er ledsaget av en subjektiv forandring i pasientens velvære og avsløres ved medisinske undersøkelser. Klager over hjertebank, hodepine, tretthet er mindre vanlig. Den hypertensive NDC-typen er lik i sine egenskaper til borderline arteriell hypertensjon.

En enkel grad av neurokirkulatorisk dystoni er preget av moderat uttrykte symptomer som oppstår bare i forbindelse med psyko-motionelle overbelastninger. Pasientens arbeidsevne har blitt bevart, det kan være en liten reduksjon i fysisk utholdenhet; legemiddelbehandling er ikke indikert.

Med nevocirkulatorisk dystoni av moderat alvorlighetsgrad er det en rekke symptomer, en reduksjon i fysisk arbeidskapasitet med mer enn 50%. Reduksjon eller midlertidig tap av arbeidsevne krever utnevnelse av medisinering. Ved alvorlige manifestasjoner av nevrokirkulatorisk dystoni er det vedvarende og flere kliniske symptomer, en kraftig reduksjon eller tap av evnen til å jobbe, og krever pasientbehandling hos pasientene.

Diagnose av neurokirkulatorisk dystoni

Den lave spesifisiteten av symptomene på nevrocirkulatorisk dystoni gjør diagnosen vanskelig og krever nøye verifisering av diagnosen.

Hjelpemiddel diagnostiske kriterier neuro dystoni basert på pasientens klager kan tjene som symptomene kan føres i mer enn 1 til 2 måneder: falsk angina, hjertebank, kortpustethet, pulsering i prekordial eller i nakken fartøy, svakhet, tretthet, nevrotiske symptomer (irritabilitet, angst, søvnforstyrrelser), svimmelhet, kulde og våte ekstremiteter. For neuro dystoni er karakterisert ved et flertall av klager som har en klar sammenheng med stressende situasjoner eller perioder med hormonelle endringer, kan strømmen av sykdommen med perioder med remisjoner og eksaserbasjoner, men ingen tendens til progresjon.

For pålitelig kriterier ved fysisk nærvær av NDC er ustabil hjerterytmen med en tendens til takykardi, og opptrer spontant eller utilstrekkelig situasjon, labilitet av blodtrykk, tilstedeværelsen av lunge arytmi (tachypné, dyspné), hyperalgesi i hjertet. EKG kan tas opp i pasienter som takykardi, arytmi, migrasjon pacemaker (21,3%), arrythmia (8,8%), paroksysmal takykardi og forkammerflimmer (3%) negative T-bølger i to eller flere ledninger (39,4 %).

Informative diagnostiske metoder for neurokirkulatorisk dystoni er diagnostiske EKG-prøver med en belastning.

 • En fysiologisk test med hyperventilering innebærer å utføre tvungen pust og utånding i 30-40 minutter, etterfulgt av innspilling av EKG og sammenligning med den opprinnelige. En positiv prøve som indikerer NDC er en 50-100% økning i pulsfrekvensen og en negativ T-bølge på EKG eller en økning i deres amplitude.
 • Ortostatisk test gir registrering av EKG i utsatt stilling, og deretter etter 10-15 minutters stående. Positive resultater av testen er de samme endringene som i hyperventileringstesten, observert hos NCDer hos 52% av pasientene.
 • Drogprøver (med β-adrenoblokker, kalium) er rettet mot å skille mellom neurokirkulatorisk dystoni og organiske hjertesykdommer. EKG-registrering utføres 40-60 minutter etter å ha tatt 60-80 mg β-blokkere (obzidana, inderal, anaprilina) eller 6 g kaliumklorid. Ved organisk kardiopatologi (myokarditt, iskemisk hjertesykdom, myokardisk hypertrofi), registreres en positiv T-bølge, med NDC, en negativ T-bølge.

Ved utføring av veloergometry defineres typisk neurocirculatory dystoni redusert toleranse for stress, m. E. Neurocirculatory dystoni pasienten er i stand til å utføre en mindre last enn en frisk person av samme alder og kjønn. Laboratoriedata indikerer en økning i aktiviteten av sympathoadrenal system: som svar på en belastning i blodet er utilstrekkelig forbedring av noradrenalin, adrenalin, metabolitter, melkesyre.

Behandling av neurokirkulatorisk dystoni

Ved behandling av nevrokirkulatorisk dystoni spiller en uvanlig viktig rolle av ikke-narkotiske tiltak som er utformet for å øke organismens adaptive kapasitet til endrede forhold. Når NDC viser holdingen av tempereringsprosedyrer, sport (friidrett, svømming), rasjonell psykoterapi, normalisering av regimet av arbeid og hvile.

Den positive effekt på utøvelse system for regulering av autonome funksjoner har balneoterapi, fysioterapi (terapeutiske dusjer og kar, elektrisk, refleksologi, elektroforese med brom, magnesium, prokain), treningsterapi, spa behandling. Søvnforstyrrelser, kan irritabilitet tildele beroligende stoffer: motherwort, vendelrot, beroligende midler (oksazepam, etc.).

For behandling av hjerte neurocirculatory dystoni og hypertensive type som er vist å motta betablokkere (atenolol, propranolol, oxprenolol), eliminerer takykardi, hypertensjon, Cardialgia og stoffer som forbedrer metabolismen av hjertemuskelen (inosin, kalium- preparater, vitaminer fra gruppe B). Når dystoni neurocirculatory typen hypotensiv asteni og tilstedeværelsen av ortostatiske lidelser som er foreskrevet infusjon ginseng (sitrongress, aralia), koffein.

Prognose for neurokirkulatorisk dystoni

Forløpet av en hvilken som helst type neurokirkulatorisk dystoni forårsaker ikke utvikling av kardiomegali, hjertesvikt eller livstruende rytme- og ledningsforstyrrelser. I ungdomsårene, med rettidig behandling eller selvhelbredelse, er det en fullstendig gjenoppretting. Med alderen reduseres prognosen for fullstendig kur av neurokirkulatorisk dystoni. Reduksjon eller midlertidig funksjonshemming kan observeres i perioder med forverring.

Pasienter med hypertensiv type neurokirkulatorisk dystoni er i fare for hypertensjon; Ved hvilken som helst type NDC på grunn av brudd på lipidmetabolisme, er det mulig at aterosklerose og hjertesykdom kan utvikle seg.

Profylakse av neurokirkulatorisk dystoni

Problemene med å forebygge nevrokirkulatorisk dystoni går utover rent medisinske tiltak. Forebygging inkluderer riktig fysisk, mental og hygienisk opplæring av ungdom, økning av selvtillit og sosial tilpasning. Stor rolle er å fremme sunn livsstil, spille sport, unntatt røyking og drikking av alkohol.

Medisinsk profylakse av nevrokirkulatorisk dystoni inkluderer kamp med brennpunktsinfeksjoner, stressfaktorer, regulering av hormonell bakgrunn hos kvinner i overgangsalder.

Nevrologisk dystoni ved blandet type - manifestasjon og behandling

Nevrologisk dystoni (NDC) er et syndrom med funksjonsforstyrrelse av kardiovaskulærsystemet, forårsaket av manglende regulering.

Det er flere former (typer) av nevrokirkulatorisk dystoni, forårsaket av retningen av hovedsymptomene - hypertensiv, hypotensiv, hjerte- og blandet form.

Hva betyr nevokirkulatorisk dystoni med en blandet type?

Fremveksten av begrepet NDC skyldes behovet for å betegne denne sykdommen som en egen nosologisk enhet ved diagnostisering. Koden hennes i ICD-10 er F45.3 (psykosomatisk sykdom eller somatoform autonom dysfunksjon).

Til somatoformforstyrrelser inkluderer psykogene sykdommer, hvor forstyrrelser i mental aktivitet er skjult bak symptomene på kroppssykdommer i fravær av deres reelle organiske manifestasjoner.

Begrepet brukes også når syndromet ledsages av en organisk patologi av blodsirkulasjonsreguleringssystemer.

NDC erstatter ikke en rekke lignende termer, som "vegetarisk dystoni" (VSD), etc.

VSD er en bredere klasse av lidelser som ikke er en uavhengig nosologisk form, og omfatter hele klassen av vegetative funksjonsforstyrrelser i ulike sykdommer. NDC faller sammen med patogenesen av AVR bare i den neurogene fasen.

NDC er en uavhengig årsak til forstyrrelser i driften av interne systemer. Isolering av det som en separat, opprinnelig neurogen form av sykdommen gjorde det mulig å begrense omfanget av de anvendte termer og forenklet etableringen av en nøyaktig diagnose med de tilsvarende symptomer.

Betegnelsen reflekterer tilstanden regulatorer dysfunksjon i det autonome nervesystemet (ANS) - sin sympatiske og parasympatiske avdelinger som definerer den biologiske respons overfor det ytre miljø og opprettholdelse av den dynamiske likevekten av organismen (den homeostase).

Typer og tegn på nevrokirkulatorisk dystoni:

 1. Hypertensive type. Aktiviteten til den sympatiske avdelingen til VNS dominerer, excitasjonsprosesser dominerer i kroppen.
 2. Hypotensiv type. Aktiviteten til den parasympatiske avdelingen til VNS dominerer, bremseprosesser dominerer i kroppen.
 3. Hjertetype. Forhindre ikke systemisk, men bare direkte relatert til arbeidet med hjertesymptomene.
 4. Den blandede typen. Symptomer på alle disse typene manifesterer seg i en eller alternativ i forskjellige angrep.

utstilling

Pasientens klager refererer vanligvis til problemer med organer eller systemer som er delvis eller helt relatert til innerveringen av VNS - kardiovaskulære, respiratoriske, gastrointestinale og genitourinary systemer.

Klager er som regel delt inn i to typer, uten at noen av dem avslører en fysisk sykdom:

 1. Klager basert på objektive tegn på økt aktivitet av VNS - hjertebank, høy svette, hyppig vannlating, tremor, etc. Klager er ofte ledsaget av frykt for deres fysiske helse, generell angst og depresjon.
 2. Det er subjektive plager av ubestemt, foranderlige natur - det flyktige, passerer smerte, brennende følelse, sel, tyngdekraften, oppblåsthet, fylde, henviser pasienten til et bestemt organ eller system.

NDC inkluderer symptomene på følgende sykdommer:

 • Nevrologisk astheni (hjerte-neurose);
 • Ja Kosta syndrom (frenokardi, irritert hjerte);
 • vegetativ vaskulær dystoni med en krisestrøm (cardioneurosis, panikklidelse);
 • en nevos i en mage.

Og også de psykogene former av følgende symptomer:

 • hiccoughs, hoste;
 • inntak av luft (aerophagy);
 • intensiv pusting (hyperventilering);
 • økt hyppighet av urinering;
 • problemer med urinering (dysuri);
 • spasm av pylorus i magen (pylorospasm);
 • akkumulering av gasser i tarmen (flatulens);
 • irritabel tarmsyndrom, diaré;
 • vanskelig, smertefull fordøyelse (dyspepsi).

I formuleringen av diagnosen er psykologiske og atferdsfaktorer knyttet til ekte sykdommer og har en lignende effekt på pasientens tilstand, utelukket.

 • dermatitt;
 • magesår;
 • mukosal kolitt;
 • ulcerøs kolitt;
 • urticaria.

Hvordan bli kvitt?

Psykosomatiske sykdommer er vanskelige å diagnostisere og behandle. Å sette riktig diagnose og velge taktikk for behandling krever alvorlig innsats for å utføre differensialanalyse av diagnosen, samt deltakelse i arbeidet til en psykoneurolog.

Kompleksiteten ved å arrestere NCD-symptomer, spesielt blandede, ligger i deres uforutsigbarhet og stort mangfold.

Arterielt trykk, for eksempel, kan enten økes eller reduseres, avhengig av formen på det pågående angrepet.

Det antas at spesialbehandling av NDC i mild form ikke er nødvendig.

Det er nok for en pasient å regulere sin livsstil og lære å løse nye problemer på en billigere måte, uten å provosere nye kriser.

En viktig retning for forebygging og behandling av noen form for NDC er en sunn livsstil.

VSD er et syndrom som fører til en utilfredsstillende tilførsel av oksygen til vev og organer. Nevrologisk dystoni - symptomer, årsaker og klassifisering, lest i artikkelen.

Muskeldystystoni hos babyen - er det farlig? Nærmere om dette syndromet, la oss snakke om dette emnet.

Torsjonsdystoni er et svært ubehagelig syndrom som kan utvikles. Koblingen http://neuro-logia.ru/zabolevaniya/vegeto-sosudistaya-distoniya/torsionnaya.html nyttig informasjon om behandling av sykdommer, prognose og forebygging.

behandling

Behandlingen av nevrocirkulatorisk dystoni i henhold til en blandet type utføres av distriktslegen med involvering av andre spesialister, for eksempel kardiolog, endokrinolog, nevropatolog, etc., om nødvendig.

Ved behandling av NDC er det viktig å gradvis redusere bruken av medisiner, og ikke bare å fokusere på psykoterapeutiske metoder. NTSD ikke en somatisk sykdom og ikke en neurose.

Den mest tilgjengelige metoden for behandling er utryddelse av dårlige vaner. Blant de mest signifikante av disse er de som har en direkte innvirkning på arbeidet med indre organer og systemer som gjennomgår et ANS-angrep.

 • observere riktig arbeidsform og hvile;
 • sunn og tilstrekkelig varighet av søvn;
 • utviklingen av en felles oppførselskultur og kommunikasjon;
 • overholdelse av et riktig, balansert kosthold;
 • nekte å røyke og overdreven bruk av alkohol;
 • økning av generell hygienekultur og hygienisk kunnskap.

Liste over anbefalte medisiner for terapeutisk bruk, avhengig av retning og alvorlighetsgrad av symptomer, utnevnes av den behandlende legen.

Et spesielt sted i behandlingen av NDC av en blandet type er okkupert av terapeutisk gymnastikk og fysiologiske prosedyrer. Legen i øvelsen vil fortell deg hvordan du skal reagere på endringer i blodtrykk, hvordan du kan lindre staten under en krise, hvordan du kommer i form om morgenen.

Enhver massasje som bidrar til å lindre trøtthet, forbedre sirkulasjonssystemet og øke utstrømningen av lymf fra edematøse områder er nyttig.

Anbefalt systematisk fysisk trening og idrett, turer i frisk luft, arbeidet for felles og harmonisk utvikling av personlighet, til en optimal kombinasjon av fysiske og åndelige interesser, forsvarlig bruk av reserver.

Prognosen for sykdommen er gunstig, symptomene truer ikke livet, og sykdommen gir seg til systematisk behandling.

Ved autonom dysfunksjon er lavt blodtrykk et vanlig symptom. Nevrologisk dystoni av hypotonisk type - dette navnet har dette syndromet.

Når skal vegetar-vaskulær dystoni bli henvist til lege? Om dette i neste emne.

Nevrologisk dystoni i henhold til en blandet type: Hva er uttrykt og hvordan behandles det?

Ofte klager på tretthet, slapphet, irritabilitet og søvnløshet kan høres sinte taler om latskap og uansvarlighet. Faktisk, til folk med slike klager oftere enn ikke skylden for sine symptomer, og årsaken ligger i deres annerledes: i en blandet neuro dystoni (NCD), der etiologi, vil vi snakke i dag.

Egenskaper av sykdommen

Blandet NDC er en funksjonsforstyrrelse av kardiovaskulærsystemet. Den særegne er at den kombinerer tegnene på alle former. Det vil si hvis hypotonisk form er uttrykt av et senket blodtrykk, og den hypertoniske formen uttrykkes ved forhøyet blodtrykk, og i et blandet hopp endrer blodtrykket hverandre. Dette kompliserer i stor grad diagnosen, siden det gjør NDCer likt hjertesykdom.

Klassifiseringen av neurokirkulatorisk dystoni hos barn og voksne vil bli beskrevet senere.

klassifisering

I øyeblikket er 2 NDC-klassifikasjoner utpekt, i tillegg til de viktigste, er det etiologisk og i form av alvorlighetsgrad.

Etiologisk klassifisering ble introdusert av SA Abbakumova og VI Makolkin, og hun utpeker slike former som:

 • Vesentlig, manifestert mot bakgrunnen av predisposisjon.
 • Psykogen, vises på grunn av stressende situasjoner.
 • Infeksiøs-toksisk.
 • Fysisk overstyring.
 • Professional.

Når det gjelder alvorlighet, er det bare 3 former: lyse, mellomstore og tunge. Alvorlighetsgraden av NDC er helt avhengig av manifestasjon av symptomer og tilstedeværelsen av vegetovaskulære kriser.

årsaker til

En blandet NDC skyldes en kombinasjon av visse faktorer, som inkluderer:

 1. stress,
 2. overdreven insolasjon;
 3. forgiftning, inkludert nikotin og alkohol;
 4. infeksiøs infeksjon av akutt eller kronisk kurs;
 5. fysisk overstyring;
 6. akklimatisering;
 7. fravær av fysisk. aktivitet;
 8. hormonelle endringer på grunn av abort, graviditet, overgangsalder, etc.;

symptomer

Symptomer på nevrokirkulatorisk dystoni av en blandet type kan variere i forskjellige pasienter, men i stor grad manifesterer patologi seg:

 1. svakhet;
 2. rask tretthet;
 3. pre-okklusiv forhold;
 4. endringer i hjertefrekvensen;
 5. hodepine;
 6. pusteproblemer
 7. søvnløshet eller overfladisk søvn;
 8. meteorologisk avhengighet;

Det er ikke nødvendig at alle symptomer blir observert samtidig, tvert imot vil en bli erstattet av andre og så videre. Om hvordan diagnosen neurokirkulatorisk dystoni er gjort, vil bli beskrevet i neste avsnitt.

diagnostikk

Det er vanskelig å diagnostisere en blandet NDC, siden patologien ikke har noen spesifikke symptomer. Det er sjeldent når det er mulig å anta en dystoni ved den primære mottak, da det ofte forveksles med hjerte-og karsykdommer.

Bekreft diagnosen kan bruke EKG, som viser brudd på rytmen i hjertet, men det er ingen skade på myokardiet. Informative EKG-tester med en belastning som fysisk, ortostatisk og medikament, som avslører negativiteten til T-bølgen og noen andre egenskaper som er karakteristiske for NDC. For å fastslå pasientens generelle tilstand, foreskrives standardforsøk: blod og urin.

Hvordan behandle neurokirkulatorisk dystoni, les nedenfor.

Behandling av neurokirkulatorisk dystoni av en blandet type

Behandling av blandet NDC er å forbedre livskvaliteten, derfor er det basert på en terapeutisk teknikk. For å påvirke patologien til operasjonen eller stoffene ikke kan, kan sistnevnte bare forbedre pasientens tilstand på grunn av fjerning av symptomer.

terapeutisk

Som nevnt ovenfor, er den terapeutiske metode grunnlag for behandling av NCD, som det hjelper til å håndtere ikke bare med årsaken til sykdommen, men også bidrar til å hindre det i fremtiden.

Som en terapeutisk behandling utpeke overholdelse av forebyggende anbefalinger, det vil si normalisering av ernæring, søvn, eliminering av stressfaktorer. Det anbefales å gjøre fysiske øvelser og sport.

Etter hvert som nye fremgangsmåter når neurocirculatory dystoni anbefales utvei til massasje, akupunktur, elektroforese med brom eller magnesium. Disse prosedyrene er kun foreskrevet av legen, fordi de er avhengige av alvorlighetsgraden av symptomene på NDC.

medisinering

Medisiner er foreskrevet i tilfeller der pasienten er sterkt opptatt av symptomene på sykdommen. Årsaken til medisinens patologi kan ikke påvirke.

 • Siden NDC ofte ledsages av irritabilitet, anbefales det å ta beroligende midler eller beroligende midler for å gjenopprette normal psyko-emosjonell tilstand.
 • Hvis pasienten har en rask puls, er betablokkere foreskrevet.
 • Ved trykksving foreskriver legemidler som stabiliserer blodtrykket.
 • Det anbefales å drikke B-vitaminer og riboksin til terapeutiske formål, for å forbedre hjerte metabolisme.

populær

Tradisjonell medisin har en effekt som ligner på medisiner, det vil si symptomatisk. Men hvis medisinterapien tillater deg å oppnå maksimal effekt på kort tid, gir behandling med folkemidlene kun en permanent effekt bare etter 4 måneder.

Den mest effektive er estimert slike avgifter (i parentes er skrevet proporsjoner):

 • Ryllik (2), Persicaria maculosa (2), gresset knotweed (2), hagtorn (3), fruktene av rogn (2), roten aralia (1), roten Leuzea (1), lakrisrot (2), idet gress stonecrops ( 2), blomstrende blomster (2), roten av marmoten (1).
 • Root Leuzea (2), Hypericum (3), roten Echinops (2), lakrisrot (3), toadflax (2) thoroughwax (2), einer (1), sikori rot (2), løvetann rot (2), rot av valerianen (3).

De ovennevnte gressene skal knuses og blandes, og deretter helles 1 liter kokende vann og lag på lav varme i 10 minutter. Deretter helles buljongen i termosene og drikker et halvt glass i banken før du spiser.

forebygging

For å unngå utvikling av NDC er det tilstrekkelig å følge de generelle anbefalingene, som består av:

 • Nekte til dårlige vaner.
 • Unngå psyko-emosjonell og fysisk overbelastning.
 • Regelmessig fysisk. aktivitet.
 • Overholdelse av regimet av arbeid og hvile, riktig ernæring med nevocirkulatorisk dystoni.
 • Regelmessig går det i frisk luft.

Det er ønskelig å ty til andre metoder for forebygging, for eksempel, generelt eller terapeutisk massasje, chiropractic og akupunktur behandlinger som leger alle kroppssystemer.

komplikasjoner

NDC er komplisert av kriser som begynner og slutter plutselig, det kan være slike former:

 • Vagoinsulyarnye. Karakterisert av mangel på luft, flatulens og asteni.
 • Sympaticoadrenal. Karakterisert av alvorlig smerte i hodet, hjertebank, tremor i lemmer, følelser av kulderystelser, frykt for død og horror, forstyrrelser i hjertets arbeid.
 • Blandet. Det er preget av kombinasjoner av symptomer på tidligere arter.

Dessuten kan sykdommens lange sykdom bli en provokerende faktor for depresjon og lignende lidelser.

outlook

Det er mulig å forutsi NDCs kurs, siden sykdommen ikke utgjør en trussel mot pasientens liv. Videre, når man eliminerer de patologiske faktorene som fremkaller sykdommen, kan sykdommen passere uavhengig. I nærheten av alderdom for NDC forverres at pasienten kan redusere effektiviteten, så vel som en svak respons til symptomatisk behandling.

Følgende video vil fortelle deg hvordan du redder deg fra panikkanfall på NDC og VSD:

Nevrologisk dystoni: årsaker, tegn, typer, behandling

Det er klart at essensen av de mange navnene på syndromet i neuro dystoni (NCD) en - autonom ubalanse primære organer reduserer livskvaliteten, fra barndommen eller ungdomsårene, derfor NDC betraktet som "ungdom" sykdom.

Hyppigst forekommende neurokirkulatorisk dystoni (vegetativ-vaskulær dystoni, vegeto-vaskulær dysfunksjon, vegetativt dystoni-syndrom) begynner i puberteten, når bare sekundære seksuelle egenskaper blir samlet, og hormoner begynner aktiv aktivitet i forbindelse med den kommende perestroikaen.

Sykdommen har en tendens til å være forbundet med spesifikke årsaker, som ga opphav til vedvarende brudd forble en levetid og gjøre en person "verken syk eller frisk."

Hvorfor skjer dette?

Det autonome nervesystemet gjennomtrenger hele menneskekroppen og er ansvarlig for den innervasjon av de indre organer og lymfe systemer og sirkulasjons, fordøyelsessystemet, luftveiene, separasjon, hormonal regulering, og hjerne- og ryggmarg vev. I tillegg opprettholder det autonome nervesystemet konstancen av det indre miljøet og sikrer tilpasningen av organismen til ytre forhold.

Arbeidet til alle systemer sikres av likevektsadferdene i de to avdelingene: sympatisk og parasympatisk. Med overhodet av funksjonen til en avdeling over en annen, skjer en endring i ytelsen til individuelle systemer og organer. Tilpasningsevner av organismen med dette fenomenet, naturlig, reduseres.

Det er interessant at skaden på enkelte organer og feilfunksjonen i det endokrine systemet selv kan føre til ubalanse i det autonome nervesystemet. Nevrologisk dystoni er et resultat av ubalanse i det autonome nervesystemet, Derfor er NDC-typen avhengig av overvekt av en bestemt del av VNS (sympatisk eller parasympatisk).

Drevet til sykdommen

Spørsmålet om hvorfor noen er syke, og noen ikke er, er iboende i NDC, så vel som resten av sykdommene. Etiologien til nevrocirkulatorisk dystoni kan skelnes av hovedfaktorene:

 • Familiens natur av sykdommen, hvor arvelighet spiller en betydelig rolle, men det bør huskes på at ikke sykdommen overføres, men egenskapene til organismen, som ligner foreldrene. I tilfelle av neurokirkulatorisk dystoni har moren flere sjanser til å overføre en predisposisjon til patologi;
 • Det sosiale miljøet, som inkluderer både levekårene og relasjonene i teamet som påvirker psykomotionalstaten;
 • Temperament og personlighet;
 • Craniocerebral traumer og neuroinfections i anamnese;
 • Hormonale lidelser;
 • Smittsomme-allergiske sykdommer;
 • Overdreven mental og fysisk stress;
 • Endring av klimatiske forhold på boligen.

Kombinasjonen av flere eller alle faktorer sammen fører til kroppens reaksjon på stimuli. Denne reaksjonen er ansvarlig for dannelsen av patologiske forhold som manifesteres av lidelser:

 1. Exchange prosesser;
 2. Innervering av indre organer;
 3. Mage-tarmkanalens arbeid;
 4. I blodkoaguleringssystemet;
 5. Aktiviteten til det endokrine systemet.

Forløpet av moderens graviditet, hypoksi og fødselstrauma har også en negativ effekt på tilstanden til det vegetative systemet og kan være årsaken til nevrocirkulatorisk dystoni hos barn.

Inkonsekvensen av driften av systemene fører til et svar på fartøyene - deres spasmer. Dermed begynner manifestasjonen av neurokirkulatorisk dystoni.

Video: neurokirkulatorisk dystoni - Dr. Komarovsky

Typer NDCer

Hver nevrokirkulatorisk dystoni forekommer på forskjellige måter. Essensen av disse fenomenene ligger i overveielsen av en bestemt avdeling i det autonome nervesystemet og i dannelsen av NDC-typen. Ett hjerte gjør vondt eller "popper opp", den andres hode spinner, bare temperaturen på miljøet endres med en grad eller to. Og hvis Gud forbyder, spenning, stress eller en skarp forandring i været - er det generelt ukontrollert reaksjon. Symptomer på neurokirkulatorisk dystoni er lyse og varierte, men følelser er alltid ubehagelige.

Du kan føle noe, noe. Svimmelhet, pre-stupor, ledsaget av kvalme eller ubehagelig "klump" i magen. Følelsen er at noen ganger vil du miste bevisstheten, og deretter få lindring. Ofte besvimelse for noen mennesker er en frelse, etter at det kommer en hyggelig languor og avslapping...

Behandling av nevrokirkulatorisk dystoni er lang, i lys av prosessenes bølgende forløb, og er rettet mot å forhindre tilbakefall. I tillegg avhenger et kompleks av medisiner direkte av typen NDC og endringer i kardiovaskulærsystemet.

Typer av neurokirkulatorisk dystoni er delt avhengig av blodtrykksindeksene:

 • Nevrologisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen - blodtrykket har en tendens til å øke, uavhengig av alder og omstendigheter.
 • Nevrologisk dystoni ved hypotonisk type - sløvhet, svakhet, redusert trykk og puls;
 • Nevrologisk dystoni i en blandet type, det er vanskelig å holde styr på hvordan og når alt kommer til å slå. Det verste er at pasienten ikke vet på forhånd og med rystelser forventer enten en økning eller et trykkfall.

Hypertensive NDC type

Nevrologisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen er karakterisert ved ubalanse i det autonome nervesystemet, uttrykt av overvekt av tonen i sympatiske systemet over den parasympatiske avdelingensympathicotonia) og er uttrykt av:

 1. Økt blodtrykk;
 2. Hodepine, som er avhengig av fysisk aktivitet og styrkes med det;
 3. svimmelhet;
 4. Avhengighet av værforhold (hodepine, løfte blodtrykk);
 5. Hjertebanken, noen ganger med avbrudd;
 6. Mitral ventil prolapse med ultralyd undersøkelse av hjertet;
 7. Krenkelsen av termoregulering - høy kroppstemperatur hos barn med smittsomme sykdommer;
 8. Endringer fra mage-tarmkanalen i form av svak peristaltikk, og dermed - til en tendens til forstoppelse;
 9. Mangelfull funksjon av tårer ("tørre tårer");
 10. Endring av stemning (melankoli og melankoli);
 11. Rapid tretthet.

Hypotonisk type NDC

Med overhodet av den parasympatiske delen av det autonome nervesystemet (vagotonia) utvikler nevrocirkulatorisk dystoni i henhold til hypotonisk type, hovedtegnene som er:

 1. Reduksjon av blodtrykk;
 2. En sjelden puls (bradykardi), som raskt kan øke (takykardi);
 3. Smerte i hjertet (kardialgi);
 4. svimmelhet;
 5. Hyppige besvimelsesforhold, spesielt karakteristiske i nærvær av nevrokirkulatorisk dystoni hos barn (hovedsakelig i jenter) i pubertetperioden;
 6. Hodepine forbundet med værforhold, fysisk og psykisk stress;
 7. Økt tretthet og dårlig ytelse;
 8. Dyskinesi i galdeveien, som er forbundet med ujevn og kaotisk sammentrekning av galleblæren;
 9. Fordøyelsessykdommer (tilbøyelighet til diaré og flatulens);
 10. Brudd på termoregulering: En reduksjon i kroppstemperatur og en langvarig subfebril tilstand for infeksjoner hos barn;
 11. Klager om "shortness of breath" og "sukk";
 12. Tilnærming til allergiske reaksjoner;
 13. Blek hud (marbling), cyanose av ekstremiteter;
 14. Kaldsvette.

Blandet type NDC - når mellom avdelinger er det ikke samtykke

Ukoordinert arbeid av sympatiske og parasympatiske avdelinger fører til brudd på funksjonen til systemer og organer. Hvis trykket "hopper", hvis hudfarge i noen få minutter plutselig blir rødt eller blek, hvis kroppen reagerer til mindre hendelser uforutsigbart, så kan du mistenke blandet type neurokirkulatorisk dysfunksjon.

Symptomer på nevrocirkulatorisk dystoni i en blandet type inkluderer symptomer som er karakteristiske for både hypotoniske og hypertoniske typer. Hvilken del av det autonome nervesystemet, på hvilket tidspunkt vil seire, vil slike tegn være iboende i pasientens tilstand.

Video: hvordan manifesterer NDC?

Kriser av nevrocirkulatorisk dystoni

Nevrologisk dystoni, som har oppstått i barndommen, kan "bli beriket" med symptomer i løpet av tiden og gi mer levende vegetative manifestasjoner i form av kriser hos unge mennesker. Angrep med nevrocirkulatorisk dystoni er også avhengig av typen, selv om de ofte ikke har et levende bilde av tilhørende, men er av blandet natur. Høy aktivitet av den parasympatiske avdelingen til VNS kan gi vagoinsulær krise, for hvilke følgende egenskaper er karakteristiske:

 • Svette og kvalme;
 • Plutselig svakhet og mørke i øynene;
 • Reduksjon av blodtrykk og kroppstemperatur;
 • Sakte hjertefrekvens.

Etter vagoinsulær krise, føler pasienten for noen dager fremdeles ødelagt og svakt, blir hodet regelmessig svingt.

Når den sympatiske avdelingen tar "forrang", utvikler en annen type neurokirkulatorisk dysfunksjon. Neurokirkulatorisk dystoni med sympatadrenekriser gjør seg følt av det plutselige utseendet av årsakssykefrykt, som raskt legges til:

 1. Intense hodepine;
 2. Smerter i hjertet;
 3. Økt blodtrykk og kroppstemperatur;
 4. Forekomst av kulderystelser;
 5. Rødhet i huden eller oppkjøpet av blek.

Video: Hvordan håndtere NDC-eksacerbasjoner?

Vegetativ dysfunksjon og graviditet

Selv om graviditet er en tilstand og fysiologisk, men da kan neurokirkulatorisk dystoni forekomme, fortsetter latent (skjult), fordi under graviditeten blir organismen gjenoppbygget og forbereder seg på fødsel av et nytt liv. Vesentlige endringer gjennomgår den hormonelle bakgrunnen - regulatoren av alle graviditetsprosessene. Interne organer "passer" annerledes, og frigjør stedet for den stadig økende livmoren. Og alt dette er under kontroll av det autonome nervesystemet, som selv uten en slik last ikke alltid klarte, men her...

Kvinner som lider av NDC, kan lære om graviditeten før testen, fordi det første tegnet kan være en synkope. Neurokirkulatorisk dysfunksjon i svangerskapet har et mer uttalt klinisk bilde, så graviditet er vanskeligere.

Reaksjonen til alt "galt", tårene på hver anledning, hjerte smerte og raserianfall, nedsatt blodtrykk, og i transport er bedre å ikke gå... gravid vanker følelse av åndenød og stuffiness, og har neurocirculatory dysfunksjon selv vet "lukten av fersk puster ".

Men alt kan ikke være så ille, og bør ikke være opprørt. Det var mange tilfeller av forsvunnelse av NDC-manifestasjoner etter fødsel. At denne grunnen - om "å bringe orden" i kroppen til en kvinne, eller en ansvarlig yrke forbundet med å ta vare på babyen - er ukjent. Men pasienter oppdager ofte at hvis de blir distrahert av viktige ting, blir det vegetative-vaskulære komplekset redusert.

Sykdom eller syndrom?

Rangerer om vegetative-vaskulære lidelser, hvordan å ringe dem, har forskere ikke bestemt seg. Vegeto-vaskulær dystoni betraktes som et mer korrekt navn, siden det uttrykker sykdomspatogenesen. Den siste trenden med å bestemme denne tilstanden har blitt autonom dystoni-syndrom, som fra dette ikke ble en selvstendig enhet i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer (ICD).

ICD 10 kode for neurokirkulatorisk dystoni - F45.3, hvor bokstaven F indikerer en psykogen opprinnelse, som generelt foregår. Ifølge samme klassifisering er ikke NDC anerkjent som en sykdom, men symptomkompleks, oppstår som følge av utilstrekkelig oppførsel av det autonome nervesystemet (ukoordinert og ikke-likevektsinteraksjon av to avdelinger av ANS: sympatisk og parasympatisk). Det er usannsynlig at folk som er godt kjent med dette komplekset av symptomer fra denne "føler seg bedre", men til dags dato er det.

Mange spørsmål er forårsaket av vegetativ-vaskulær dysfunksjon, når det er på tide å gi gjeld til morslandet. Hvordan er neurokirkulatorisk dystoni kompatibel og militærtjeneste? Like forskjellige manifestasjoner, det samme bør være tilnærmingen.

Forbereder for militær plikt: NDC og hæren

Selvfølgelig er noen så ivrige etter å fylle fylkene av Forsvarernes forsvarere, da de glemmer sykdommen. Eller skjul det? Andre, tvert imot, har fra barndommen en post på kortet - NDC, prøver å kvitte seg med militære oppgaver. I denne forbindelse bør kommisjonens tilnærming være objektiv og allsidig. På den ene siden, se rekruttere den første gang, som gjør at ingen klager og "bryter i kampen", noe som gir bare en lav eller høy (over eller under 100/60 160/100) trykk og vegetative forstyrrelser klare til "face" i pusten og hjerterytmer, du kan tilfredsstille hans ønske. En kvalifisert kommisjon bør imidlertid finne ut for første gang, periodisk eller permanent. Det samme gjelder for de som gjør mange klager, og bare skarpe oppføringer i barnekortet sier om sykdommen. Selvfølgelig, det er en gjennomsnittlig: klinikken der og klager, noe som indikerer tilstedeværelse av autonome forstyrrelser. I alle tilfeller er kommisjonens oppgave å finne ut:

 • Er klager permanent?
 • Om blodtrykket er stabilt eller lavt;
 • Er cardialgias og hjerte rytmeforstyrrelser;
 • Hvor mye symptomene på NDC påvirker effekten av draftee.

For å studere helsen til en ung person, er det obligatoriske spesialister (nevrolog, kardiolog, oculist, endokrinolog, otolaryngolog).

I tillegg, ved valg av egnet for militærtjeneste i tilfelle av nevro dystoni, en differensialdiagnose med andre sykdommer for diagnose og utelukkelse av sykdommer i mage-tarmkanalen, hjertet og lungene, noe som kan være lik symptomer i NDC.

Til hvem lyder "Slavens farvel"?

For en objektiv tilnærming til spørsmålet, blir rekruttere sendt til sykehus for undersøkelse, etter som han kan bli anerkjent som midlertidig uskikket til artikkel 48. I dette tilfellet, den unge mannen som skal behandles på nevro dystoni, men hvis det viser seg å være ineffektiv og symptomene indikerer vedvarende brudd på det autonome nervesystemet, er vernepliktig ikke gjenstand for militærtjeneste og den militære får en billett med et notat om uegnethet kunst. 47 "a".

På samme måte gjelder Kommisjonen også de unge mennene som er tydelig sporet vedvarende vegetative-vaskulære sykdommer med en økning eller senking av trykket, det er eksplisitt tegn på brudd hjertefrekvens, og smerte i hjertet er permanent.

Vel, som noen som hadde en enkel registrering av sykdom i det autonome nervesystemet, men har ikke bekreftet det med ære jeg må gå for å tjene fedrelandet og fedreland. Gamle, men fortsatt en konstant og unik, marsjere Vasily Agapkin sin høytidelighet grunn til å gråte sin egen mor og hans kjæreste... ingenting forferdelig - vil ta litt tid og en sunn, modnet og trygg i går inductee, vil returnere hjem, helt glemme om sykdommen.

Og likevel: hva skal jeg gjøre med det?

Snakk om neurokirkulatorisk dystoni kan være en lang og mange, gode og mange navn på denne patologien, og dette tillater en rekke. Men de som har en slik "lykke" er på utkikk etter frelser for frelse fra dette medav immunutfellingen, som ganske mye forgifter livet og manifesterer seg i de mest uforutsette situasjoner. Generelt er en betydelig del av menneskeheten opptatt av spørsmålet om hvordan man skal behandle en nevrologisk dystoni som har et dusin flere navn. Når alt kommer til alt, endrer navnet ikke på pasientens velvære.

Merkelig nok, vegetativ-vaskulær dysfunksjon liker ikke hypodynamien. Og til tross for at manifestasjonene av sykdommen er spesielt påfallende etter fysisk anstrengelse, gjør ikke fysisk utdanning til pasienten ikke bare skade, men er vist. Sant, det bør være en målrettet, terapeutisk øvelse, dosert og gjennomtenkt.

obligatorisk overholdelse av arbeids- og hvilevernet er også en integrert del av behandlingsprosessen. Selvfølgelig er det ikke sannsynlig at arbeid i nattskift, søvnmangel, lang tidsforventning i nærheten av skjermen, hjelper til med å føle den enkle i hodet og kroppen. Men frisk luft, stille kveld går til fots, et varmt bad med beroligende urter, tvert imot, vil gi en god sunn søvn og forbedre humøret ditt.

Psykoterapeutisk tilstand pasienter bør være spesielt oppmerksom. Unngå stressende situasjoner, delta i automatisk trening, ta beroligende te og gjør alt som er mulig for å skape et rolig og vennlig hjem og lagmiljø for deg selv og andre.

Uansett hvor tett det høres ut, men her tilhører en viktig rolle dietten. Neurokirkulatorisk dystoni "liker ikke" verken krydder, krydret mat eller alkohol. Alt som opphisser nervesystemet kan forverre prosessen, så det er bedre å unngå overskudd og ikke bli stresset. Men rik på kaliumprodukter (aubergine, poteter, bananer, svisker og aprikoser) "som" det "lunefullt" nervesystemet.

Behandling foreskrevet av lege

Medikamentell behandling i nevropirkulasjonsforstyrrelser er svært ønskelig å utføre med generelle helseforanstaltninger og fysioterapi. Terapeutisk massasje, elektroforese med beroligende midler i kragen området, electrosleep og sirkulær dusj - vil bidra til å styrke nervesystemet, og gi positive følelser, hvor pasienter med neuro dystoni krever det.

Og hva en flott prosedyre - akupunktur. Ved å bruke det, kan du permanent gi opp medisiner og føle seg bra bare takket være den årlige gjentakelsen av akupunktur. Leveres i nevromuskulære bunter, tynn gull eller platina nåler vil føre til en langvarig og vedvarende remisjon, og sykdommen vil forsinke...

Vitaminterapi og antioksidantkompleks (Dr. Theiss, gerovital, etc.) vil være et utmerket tillegg til de restorative tiltakene.

Legemidler til behandling av nevrokirkulatorisk dystoni er tatt på råd fra en lege og foreskrevet av ham. Ingen råd fra venner og Internett er upassende her, siden medisinen er foreskrevet med hensyn til blodtrykk, tilstedeværelse av cardialgias og tilstanden til hjerterytmen. Det er klart at det vil hjelpe en pasient med høyt blodtrykk, det kan ha en skadelig effekt på en person med lavt blodtrykk, så det er usannsynlig at en hypotonisk type vil vise aegilok (beta-adrenoblokker). Legemidler som regulerer hjertefrekvensen, er seriøse og krever spesiell omsorg, så "amatør" i slike tilfeller - til ingenting.

Ofte er pasienter med autonome sykdommer foreskrevet med rusmidler fra gruppen av beroligende midler - adaptol, afobazol, grandaxin. Bemerkelsesverdig effekt har et urtepreparatgelarium, som har antidepressive egenskaper. For fjerning av spasmer ofte utnevnt bellataminal, som også gir en beroligende effekt.

Hawthorn, valerian, motherwort - alkoholiske infusjoner av disse plantene er svært kjent for pasienter med neurokirkulatorisk dystoni, de lagres kontinuerlig i et hjemmemedisinskap og utfører funksjonen "førstehjelp".

Video: Ekspertuttalelse om NDC

Hva kan hjelpe tradisjonell medisin?

Mangfoldet av resept for behandling av folkemidlene til nevrokirkulatorisk dystoni er enda mer slående enn mangfoldet av kliniske manifestasjoner. Kontrasterende sjeler, respiratorisk gymnastikk av tibetanske munker og østerriksk helbreder Rudolf Brois er utvilsomt bemerkelsesverdige, men folket foretrekker på en eller annen måte russisk "skapelse" av en eller annen grunn. Populær drikke fra kirken "Cahors" og en blanding av juice av hvitløk, sitron, rødbeter, gulrøtter og reddiker, smaksatt med naturlig honning, overføres "fra munn til munn og fra generasjon til generasjon."

Men for behandling med folkemidlene bør NDC ikke glemme trykket, så folkeslagere anbefaler også en annen behandling. For eksempel, med økt blodtrykk i folket, er infusjoner av mynteblader og hvit bjørk, kalendula blomster og dillfrø brukt. Vel redusere trykket av alkoholiske infusjoner av magnolia og mistelteinhvite.

Sterk te og kaffe for hypertensive NDC anbefales ikke, men om morgenen kan du drikke en fantastisk te tilberedt hjemme:

 • Tørke bær av blåbær, aronia, sort currant, currant og barberry er tatt i like deler, er malt, blandet og brukt, fylt med kokende vann.

Ved normale indikasjoner av arterielt trykk og en tendens til å redusere, blir infusjoner av elecampan, immortelle, tilberedt, og ferskpresset gulrot og rosen hofter er full. De sier det hjelper mye.

Selvfølgelig kan roten til valerianen (du kan ta den inne, du kan lage bad), hagtorn, varm melk med honning for natten - alle vet. Slike folkemedisiner er kanskje i hvert hjem, selv der det ikke finnes neurokirculatoriske lidelser.

Hvordan etableres diagnosen?

Syndrom av vegetativ dystoni Det er ikke bare basert på pasientens klager. Før legen diagnostiserer, må pasienten bestå testene og gjennomgå instrumentelle undersøkelser, og hovedstadene "på veien" til NDC vil være:

 1. Generelle tester av blod og urin, som ikke avviker fra normen i denne sykdommen;
 2. Blodtrykksprofil i 10-14 dager for å bestemme typen NDC;
 3. Ultralyd av nyrene og hjertet for å utelukke uavhengige sykdommer i disse organene;
 4. rheoencephalography;
 5. EKG, FCG, ekkokardiografi;
 6. Konsultasjoner av endokrinolog, otolaryngolog, nevrolog, oftalmolog.

I tillegg, ofte for å bestemme årsaken, er det behov for en detaljert studie av funksjonen av nyrene, binyrene, hypothalamus og skjoldbruskkjertelen.

Les Mer Om Fartøyene