Nevrologisk dystoni av hypertonisk type

Som regel utvikler NDC i pubertetperioden, på et tidspunkt da aktiv hormonproduksjon begynner og sekundære seksuelle egenskaper bestemmes. Denne patologien kan forekomme av ulike årsaker, noe som gir impuls til utviklingen av brudd, som forblir hos en person for livet.

Hva er dystonien av karene i henhold til den hypertoniske typen

Neurokirkulær asteni (et av navnene på dystoni) er et brudd på det vegetative systemet. Sistnevnte omfatter 2 avdelinger: sympatisk og parasympatisk, som er ansvarlige for å akselerere arbeidet med organer, vev og avspenning i kroppen. NCA av hypertonisk type oppstår når sekvensen av disse prosessene svikter i forskjellige områder av kroppen og når kroppen reagerer, ikke er tilstrekkelig for situasjonen. Denne hypertensive sykdomsformen er mer typiske lidelser i den sympatiske delen av det vegetative systemet.

Med stabil kroppsfunksjon og den sympatiske delen av det autonome nervesystemet, øker tonen i karens vegger, dersom et organ trenger ekstra ernæring. Hvis denne funksjonen brytes, belastes de vaskulære veggene for ofte, noe som fører til en økning i blodtrykket i nevrokirkulatorisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen.

Det er mange mulige årsaker til sykdommen, mens NDC vanligvis diagnostisert hos barn i skolealder, fordi under utviklingen av organismen ofte oppstår avvikssystemer og gjennomførings organer. Fra siden av kardiovaskulærsystemet forårsaker dette utilstrekkelig respons på emosjonell eller fysisk stress. I tillegg kan cardiopsychoneurosis foreldre provosere feil oppdragelse av barnet, slik at det er et avvik på hans mentale og fysiske utvikling.

IRR for hypertensive typen, som tildeles kode F45.3 i ICD (International Classification of Diseases), kan stimuleres av følgende faktorer:

 • stress,
 • fysisk / mental overarbeid;
 • skaffe craniocerebral skader;
 • utilstrekkelig hvile, søvnmangel
 • Overføring av sykdommer som forårsaker utmattelse av kroppen;
 • negativ effekt av miljøforhold på kroppen;
 • en sterk reduksjon i fysisk aktivitet;
 • genetisk plassering til NDC;
 • Tilstedeværelse av infeksjon i kroppen;
 • røyke.

Nevrologisk dystoni: årsaker, tegn, typer, behandling

Det er klart at essensen av de mange navnene på syndromet i neuro dystoni (NCD) en - autonom ubalanse primære organer reduserer livskvaliteten, fra barndommen eller ungdomsårene, derfor NDC betraktet som "ungdom" sykdom.

Hyppigst forekommende neurokirkulatorisk dystoni (vegetativ-vaskulær dystoni, vegeto-vaskulær dysfunksjon, vegetativt dystoni-syndrom) begynner i puberteten, når bare sekundære seksuelle egenskaper blir samlet, og hormoner begynner aktiv aktivitet i forbindelse med den kommende perestroikaen.

Sykdommen har en tendens til å være forbundet med spesifikke årsaker, som ga opphav til vedvarende brudd forble en levetid og gjøre en person "verken syk eller frisk."

Hvorfor skjer dette?

Det autonome nervesystemet gjennomtrenger hele menneskekroppen og er ansvarlig for den innervasjon av de indre organer og lymfe systemer og sirkulasjons, fordøyelsessystemet, luftveiene, separasjon, hormonal regulering, og hjerne- og ryggmarg vev. I tillegg opprettholder det autonome nervesystemet konstancen av det indre miljøet og sikrer tilpasningen av organismen til ytre forhold.

Arbeidet til alle systemer sikres av likevektsadferdene i de to avdelingene: sympatisk og parasympatisk. Med overhodet av funksjonen til en avdeling over en annen, skjer en endring i ytelsen til individuelle systemer og organer. Tilpasningsevner av organismen med dette fenomenet, naturlig, reduseres.

Det er interessant at skaden på enkelte organer og feilfunksjonen i det endokrine systemet selv kan føre til ubalanse i det autonome nervesystemet. Nevrologisk dystoni er et resultat av ubalanse i det autonome nervesystemet, Derfor er NDC-typen avhengig av overvekt av en bestemt del av VNS (sympatisk eller parasympatisk).

Drevet til sykdommen

Spørsmålet om hvorfor noen er syke, og noen ikke er, er iboende i NDC, så vel som resten av sykdommene. Etiologien til nevrocirkulatorisk dystoni kan skelnes av hovedfaktorene:

 • Familiens natur av sykdommen, hvor arvelighet spiller en betydelig rolle, men det bør huskes på at ikke sykdommen overføres, men egenskapene til organismen, som ligner foreldrene. I tilfelle av neurokirkulatorisk dystoni har moren flere sjanser til å overføre en predisposisjon til patologi;
 • Det sosiale miljøet, som inkluderer både levekårene og relasjonene i teamet som påvirker psykomotionalstaten;
 • Temperament og personlighet;
 • Craniocerebral traumer og neuroinfections i anamnese;
 • Hormonale lidelser;
 • Smittsomme-allergiske sykdommer;
 • Overdreven mental og fysisk stress;
 • Endring av klimatiske forhold på boligen.

Kombinasjonen av flere eller alle faktorer sammen fører til kroppens reaksjon på stimuli. Denne reaksjonen er ansvarlig for dannelsen av patologiske forhold som manifesteres av lidelser:

 1. Exchange prosesser;
 2. Innervering av indre organer;
 3. Mage-tarmkanalens arbeid;
 4. I blodkoaguleringssystemet;
 5. Aktiviteten til det endokrine systemet.

Forløpet av moderens graviditet, hypoksi og fødselstrauma har også en negativ effekt på tilstanden til det vegetative systemet og kan være årsaken til nevrocirkulatorisk dystoni hos barn.

Inkonsekvensen av driften av systemene fører til et svar på fartøyene - deres spasmer. Dermed begynner manifestasjonen av neurokirkulatorisk dystoni.

Video: neurokirkulatorisk dystoni - Dr. Komarovsky

Typer NDCer

Hver nevrokirkulatorisk dystoni forekommer på forskjellige måter. Essensen av disse fenomenene ligger i overveielsen av en bestemt avdeling i det autonome nervesystemet og i dannelsen av NDC-typen. Ett hjerte gjør vondt eller "popper opp", den andres hode spinner, bare temperaturen på miljøet endres med en grad eller to. Og hvis Gud forbyder, spenning, stress eller en skarp forandring i været - er det generelt ukontrollert reaksjon. Symptomer på neurokirkulatorisk dystoni er lyse og varierte, men følelser er alltid ubehagelige.

Du kan føle noe, noe. Svimmelhet, pre-stupor, ledsaget av kvalme eller ubehagelig "klump" i magen. Følelsen er at noen ganger vil du miste bevisstheten, og deretter få lindring. Ofte besvimelse for noen mennesker er en frelse, etter at det kommer en hyggelig languor og avslapping...

Behandling av nevrokirkulatorisk dystoni er lang, i lys av prosessenes bølgende forløb, og er rettet mot å forhindre tilbakefall. I tillegg avhenger et kompleks av medisiner direkte av typen NDC og endringer i kardiovaskulærsystemet.

Typer av neurokirkulatorisk dystoni er delt avhengig av blodtrykksindeksene:

 • Nevrologisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen - blodtrykket har en tendens til å øke, uavhengig av alder og omstendigheter.
 • Nevrologisk dystoni ved hypotonisk type - sløvhet, svakhet, redusert trykk og puls;
 • Nevrologisk dystoni i en blandet type, det er vanskelig å holde styr på hvordan og når alt kommer til å slå. Det verste er at pasienten ikke vet på forhånd og med rystelser forventer enten en økning eller et trykkfall.

Hypertensive NDC type

Nevrologisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen er karakterisert ved ubalanse i det autonome nervesystemet, uttrykt av overvekt av tonen i sympatiske systemet over den parasympatiske avdelingensympathicotonia) og er uttrykt av:

 1. Økt blodtrykk;
 2. Hodepine, som er avhengig av fysisk aktivitet og styrkes med det;
 3. svimmelhet;
 4. Avhengighet av værforhold (hodepine, løfte blodtrykk);
 5. Hjertebanken, noen ganger med avbrudd;
 6. Mitral ventil prolapse med ultralyd undersøkelse av hjertet;
 7. Krenkelsen av termoregulering - høy kroppstemperatur hos barn med smittsomme sykdommer;
 8. Endringer fra mage-tarmkanalen i form av svak peristaltikk, og dermed - til en tendens til forstoppelse;
 9. Mangelfull funksjon av tårer ("tørre tårer");
 10. Endring av stemning (melankoli og melankoli);
 11. Rapid tretthet.

Hypotonisk type NDC

Med overhodet av den parasympatiske delen av det autonome nervesystemet (vagotonia) utvikler nevrocirkulatorisk dystoni i henhold til hypotonisk type, hovedtegnene som er:

 1. Reduksjon av blodtrykk;
 2. En sjelden puls (bradykardi), som raskt kan øke (takykardi);
 3. Smerte i hjertet (kardialgi);
 4. svimmelhet;
 5. Hyppige besvimelsesforhold, spesielt karakteristiske i nærvær av nevrokirkulatorisk dystoni hos barn (hovedsakelig i jenter) i pubertetperioden;
 6. Hodepine forbundet med værforhold, fysisk og psykisk stress;
 7. Økt tretthet og dårlig ytelse;
 8. Dyskinesi i galdeveien, som er forbundet med ujevn og kaotisk sammentrekning av galleblæren;
 9. Fordøyelsessykdommer (tilbøyelighet til diaré og flatulens);
 10. Brudd på termoregulering: En reduksjon i kroppstemperatur og en langvarig subfebril tilstand for infeksjoner hos barn;
 11. Klager om "shortness of breath" og "sukk";
 12. Tilnærming til allergiske reaksjoner;
 13. Blek hud (marbling), cyanose av ekstremiteter;
 14. Kaldsvette.

Blandet type NDC - når mellom avdelinger er det ikke samtykke

Ukoordinert arbeid av sympatiske og parasympatiske avdelinger fører til brudd på funksjonen til systemer og organer. Hvis trykket "hopper", hvis hudfarge i noen få minutter plutselig blir rødt eller blek, hvis kroppen reagerer til mindre hendelser uforutsigbart, så kan du mistenke blandet type neurokirkulatorisk dysfunksjon.

Symptomer på nevrocirkulatorisk dystoni i en blandet type inkluderer symptomer som er karakteristiske for både hypotoniske og hypertoniske typer. Hvilken del av det autonome nervesystemet, på hvilket tidspunkt vil seire, vil slike tegn være iboende i pasientens tilstand.

Video: hvordan manifesterer NDC?

Kriser av nevrocirkulatorisk dystoni

Nevrologisk dystoni, som har oppstått i barndommen, kan "bli beriket" med symptomer i løpet av tiden og gi mer levende vegetative manifestasjoner i form av kriser hos unge mennesker. Angrep med nevrocirkulatorisk dystoni er også avhengig av typen, selv om de ofte ikke har et levende bilde av tilhørende, men er av blandet natur. Høy aktivitet av den parasympatiske avdelingen til VNS kan gi vagoinsulær krise, for hvilke følgende egenskaper er karakteristiske:

 • Svette og kvalme;
 • Plutselig svakhet og mørke i øynene;
 • Reduksjon av blodtrykk og kroppstemperatur;
 • Sakte hjertefrekvens.

Etter vagoinsulær krise, føler pasienten for noen dager fremdeles ødelagt og svakt, blir hodet regelmessig svingt.

Når den sympatiske avdelingen tar "forrang", utvikler en annen type neurokirkulatorisk dysfunksjon. Neurokirkulatorisk dystoni med sympatadrenekriser gjør seg følt av det plutselige utseendet av årsakssykefrykt, som raskt legges til:

 1. Intense hodepine;
 2. Smerter i hjertet;
 3. Økt blodtrykk og kroppstemperatur;
 4. Forekomst av kulderystelser;
 5. Rødhet i huden eller oppkjøpet av blek.

Video: Hvordan håndtere NDC-eksacerbasjoner?

Vegetativ dysfunksjon og graviditet

Selv om graviditet er en tilstand og fysiologisk, men da kan neurokirkulatorisk dystoni forekomme, fortsetter latent (skjult), fordi under graviditeten blir organismen gjenoppbygget og forbereder seg på fødsel av et nytt liv. Vesentlige endringer gjennomgår den hormonelle bakgrunnen - regulatoren av alle graviditetsprosessene. Interne organer "passer" annerledes, og frigjør stedet for den stadig økende livmoren. Og alt dette er under kontroll av det autonome nervesystemet, som selv uten en slik last ikke alltid klarte, men her...

Kvinner som lider av NDC, kan lære om graviditeten før testen, fordi det første tegnet kan være en synkope. Neurokirkulatorisk dysfunksjon i svangerskapet har et mer uttalt klinisk bilde, så graviditet er vanskeligere.

Reaksjonen til alt "galt", tårene på hver anledning, hjerte smerte og raserianfall, nedsatt blodtrykk, og i transport er bedre å ikke gå... gravid vanker følelse av åndenød og stuffiness, og har neurocirculatory dysfunksjon selv vet "lukten av fersk puster ".

Men alt kan ikke være så ille, og bør ikke være opprørt. Det var mange tilfeller av forsvunnelse av NDC-manifestasjoner etter fødsel. At denne grunnen - om "å bringe orden" i kroppen til en kvinne, eller en ansvarlig yrke forbundet med å ta vare på babyen - er ukjent. Men pasienter oppdager ofte at hvis de blir distrahert av viktige ting, blir det vegetative-vaskulære komplekset redusert.

Sykdom eller syndrom?

Rangerer om vegetative-vaskulære lidelser, hvordan å ringe dem, har forskere ikke bestemt seg. Vegeto-vaskulær dystoni betraktes som et mer korrekt navn, siden det uttrykker sykdomspatogenesen. Den siste trenden med å bestemme denne tilstanden har blitt autonom dystoni-syndrom, som fra dette ikke ble en selvstendig enhet i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer (ICD).

ICD 10 kode for neurokirkulatorisk dystoni - F45.3, hvor bokstaven F indikerer en psykogen opprinnelse, som generelt foregår. Ifølge samme klassifisering er ikke NDC anerkjent som en sykdom, men symptomkompleks, oppstår som følge av utilstrekkelig oppførsel av det autonome nervesystemet (ukoordinert og ikke-likevektsinteraksjon av to avdelinger av ANS: sympatisk og parasympatisk). Det er usannsynlig at folk som er godt kjent med dette komplekset av symptomer fra denne "føler seg bedre", men til dags dato er det.

Mange spørsmål er forårsaket av vegetativ-vaskulær dysfunksjon, når det er på tide å gi gjeld til morslandet. Hvordan er neurokirkulatorisk dystoni kompatibel og militærtjeneste? Like forskjellige manifestasjoner, det samme bør være tilnærmingen.

Forbereder for militær plikt: NDC og hæren

Selvfølgelig er noen så ivrige etter å fylle fylkene av Forsvarernes forsvarere, da de glemmer sykdommen. Eller skjul det? Andre, tvert imot, har fra barndommen en post på kortet - NDC, prøver å kvitte seg med militære oppgaver. I denne forbindelse bør kommisjonens tilnærming være objektiv og allsidig. På den ene siden, se rekruttere den første gang, som gjør at ingen klager og "bryter i kampen", noe som gir bare en lav eller høy (over eller under 100/60 160/100) trykk og vegetative forstyrrelser klare til "face" i pusten og hjerterytmer, du kan tilfredsstille hans ønske. En kvalifisert kommisjon bør imidlertid finne ut for første gang, periodisk eller permanent. Det samme gjelder for de som gjør mange klager, og bare skarpe oppføringer i barnekortet sier om sykdommen. Selvfølgelig, det er en gjennomsnittlig: klinikken der og klager, noe som indikerer tilstedeværelse av autonome forstyrrelser. I alle tilfeller er kommisjonens oppgave å finne ut:

 • Er klager permanent?
 • Om blodtrykket er stabilt eller lavt;
 • Er cardialgias og hjerte rytmeforstyrrelser;
 • Hvor mye symptomene på NDC påvirker effekten av draftee.

For å studere helsen til en ung person, er det obligatoriske spesialister (nevrolog, kardiolog, oculist, endokrinolog, otolaryngolog).

I tillegg, ved valg av egnet for militærtjeneste i tilfelle av nevro dystoni, en differensialdiagnose med andre sykdommer for diagnose og utelukkelse av sykdommer i mage-tarmkanalen, hjertet og lungene, noe som kan være lik symptomer i NDC.

Til hvem lyder "Slavens farvel"?

For en objektiv tilnærming til spørsmålet, blir rekruttere sendt til sykehus for undersøkelse, etter som han kan bli anerkjent som midlertidig uskikket til artikkel 48. I dette tilfellet, den unge mannen som skal behandles på nevro dystoni, men hvis det viser seg å være ineffektiv og symptomene indikerer vedvarende brudd på det autonome nervesystemet, er vernepliktig ikke gjenstand for militærtjeneste og den militære får en billett med et notat om uegnethet kunst. 47 "a".

På samme måte gjelder Kommisjonen også de unge mennene som er tydelig sporet vedvarende vegetative-vaskulære sykdommer med en økning eller senking av trykket, det er eksplisitt tegn på brudd hjertefrekvens, og smerte i hjertet er permanent.

Vel, som noen som hadde en enkel registrering av sykdom i det autonome nervesystemet, men har ikke bekreftet det med ære jeg må gå for å tjene fedrelandet og fedreland. Gamle, men fortsatt en konstant og unik, marsjere Vasily Agapkin sin høytidelighet grunn til å gråte sin egen mor og hans kjæreste... ingenting forferdelig - vil ta litt tid og en sunn, modnet og trygg i går inductee, vil returnere hjem, helt glemme om sykdommen.

Og likevel: hva skal jeg gjøre med det?

Snakk om neurokirkulatorisk dystoni kan være en lang og mange, gode og mange navn på denne patologien, og dette tillater en rekke. Men de som har en slik "lykke" er på utkikk etter frelser for frelse fra dette medav immunutfellingen, som ganske mye forgifter livet og manifesterer seg i de mest uforutsette situasjoner. Generelt er en betydelig del av menneskeheten opptatt av spørsmålet om hvordan man skal behandle en nevrologisk dystoni som har et dusin flere navn. Når alt kommer til alt, endrer navnet ikke på pasientens velvære.

Merkelig nok, vegetativ-vaskulær dysfunksjon liker ikke hypodynamien. Og til tross for at manifestasjonene av sykdommen er spesielt påfallende etter fysisk anstrengelse, gjør ikke fysisk utdanning til pasienten ikke bare skade, men er vist. Sant, det bør være en målrettet, terapeutisk øvelse, dosert og gjennomtenkt.

obligatorisk overholdelse av arbeids- og hvilevernet er også en integrert del av behandlingsprosessen. Selvfølgelig er det ikke sannsynlig at arbeid i nattskift, søvnmangel, lang tidsforventning i nærheten av skjermen, hjelper til med å føle den enkle i hodet og kroppen. Men frisk luft, stille kveld går til fots, et varmt bad med beroligende urter, tvert imot, vil gi en god sunn søvn og forbedre humøret ditt.

Psykoterapeutisk tilstand pasienter bør være spesielt oppmerksom. Unngå stressende situasjoner, delta i automatisk trening, ta beroligende te og gjør alt som er mulig for å skape et rolig og vennlig hjem og lagmiljø for deg selv og andre.

Uansett hvor tett det høres ut, men her tilhører en viktig rolle dietten. Neurokirkulatorisk dystoni "liker ikke" verken krydder, krydret mat eller alkohol. Alt som opphisser nervesystemet kan forverre prosessen, så det er bedre å unngå overskudd og ikke bli stresset. Men rik på kaliumprodukter (aubergine, poteter, bananer, svisker og aprikoser) "som" det "lunefullt" nervesystemet.

Behandling foreskrevet av lege

Medikamentell behandling i nevropirkulasjonsforstyrrelser er svært ønskelig å utføre med generelle helseforanstaltninger og fysioterapi. Terapeutisk massasje, elektroforese med beroligende midler i kragen området, electrosleep og sirkulær dusj - vil bidra til å styrke nervesystemet, og gi positive følelser, hvor pasienter med neuro dystoni krever det.

Og hva en flott prosedyre - akupunktur. Ved å bruke det, kan du permanent gi opp medisiner og føle seg bra bare takket være den årlige gjentakelsen av akupunktur. Leveres i nevromuskulære bunter, tynn gull eller platina nåler vil føre til en langvarig og vedvarende remisjon, og sykdommen vil forsinke...

Vitaminterapi og antioksidantkompleks (Dr. Theiss, gerovital, etc.) vil være et utmerket tillegg til de restorative tiltakene.

Legemidler til behandling av nevrokirkulatorisk dystoni er tatt på råd fra en lege og foreskrevet av ham. Ingen råd fra venner og Internett er upassende her, siden medisinen er foreskrevet med hensyn til blodtrykk, tilstedeværelse av cardialgias og tilstanden til hjerterytmen. Det er klart at det vil hjelpe en pasient med høyt blodtrykk, det kan ha en skadelig effekt på en person med lavt blodtrykk, så det er usannsynlig at en hypotonisk type vil vise aegilok (beta-adrenoblokker). Legemidler som regulerer hjertefrekvensen, er seriøse og krever spesiell omsorg, så "amatør" i slike tilfeller - til ingenting.

Ofte er pasienter med autonome sykdommer foreskrevet med rusmidler fra gruppen av beroligende midler - adaptol, afobazol, grandaxin. Bemerkelsesverdig effekt har et urtepreparatgelarium, som har antidepressive egenskaper. For fjerning av spasmer ofte utnevnt bellataminal, som også gir en beroligende effekt.

Hawthorn, valerian, motherwort - alkoholiske infusjoner av disse plantene er svært kjent for pasienter med neurokirkulatorisk dystoni, de lagres kontinuerlig i et hjemmemedisinskap og utfører funksjonen "førstehjelp".

Video: Ekspertuttalelse om NDC

Hva kan hjelpe tradisjonell medisin?

Mangfoldet av resept for behandling av folkemidlene til nevrokirkulatorisk dystoni er enda mer slående enn mangfoldet av kliniske manifestasjoner. Kontrasterende sjeler, respiratorisk gymnastikk av tibetanske munker og østerriksk helbreder Rudolf Brois er utvilsomt bemerkelsesverdige, men folket foretrekker på en eller annen måte russisk "skapelse" av en eller annen grunn. Populær drikke fra kirken "Cahors" og en blanding av juice av hvitløk, sitron, rødbeter, gulrøtter og reddiker, smaksatt med naturlig honning, overføres "fra munn til munn og fra generasjon til generasjon."

Men for behandling med folkemidlene bør NDC ikke glemme trykket, så folkeslagere anbefaler også en annen behandling. For eksempel, med økt blodtrykk i folket, er infusjoner av mynteblader og hvit bjørk, kalendula blomster og dillfrø brukt. Vel redusere trykket av alkoholiske infusjoner av magnolia og mistelteinhvite.

Sterk te og kaffe for hypertensive NDC anbefales ikke, men om morgenen kan du drikke en fantastisk te tilberedt hjemme:

 • Tørke bær av blåbær, aronia, sort currant, currant og barberry er tatt i like deler, er malt, blandet og brukt, fylt med kokende vann.

Ved normale indikasjoner av arterielt trykk og en tendens til å redusere, blir infusjoner av elecampan, immortelle, tilberedt, og ferskpresset gulrot og rosen hofter er full. De sier det hjelper mye.

Selvfølgelig kan roten til valerianen (du kan ta den inne, du kan lage bad), hagtorn, varm melk med honning for natten - alle vet. Slike folkemedisiner er kanskje i hvert hjem, selv der det ikke finnes neurokirculatoriske lidelser.

Hvordan etableres diagnosen?

Syndrom av vegetativ dystoni Det er ikke bare basert på pasientens klager. Før legen diagnostiserer, må pasienten bestå testene og gjennomgå instrumentelle undersøkelser, og hovedstadene "på veien" til NDC vil være:

 1. Generelle tester av blod og urin, som ikke avviker fra normen i denne sykdommen;
 2. Blodtrykksprofil i 10-14 dager for å bestemme typen NDC;
 3. Ultralyd av nyrene og hjertet for å utelukke uavhengige sykdommer i disse organene;
 4. rheoencephalography;
 5. EKG, FCG, ekkokardiografi;
 6. Konsultasjoner av endokrinolog, otolaryngolog, nevrolog, oftalmolog.

I tillegg, ofte for å bestemme årsaken, er det behov for en detaljert studie av funksjonen av nyrene, binyrene, hypothalamus og skjoldbruskkjertelen.

Egenskaper av neurokirkulatorisk dystoni i henhold til hypertonisk type

En av underartene av vegetativ-vaskulær dystoni er NDC av hypertonisk type. Nevrologisk dystoni er vanlig hos barn og personer under 40 år. Det manifesterer seg med flere symptomer som påvirker de fleste kroppssystemer, og derfor utfører forskerne differensialdiagnostikk når de utfører undersøkelsen. Etter bekreftelse av NDC påføres kompleks behandling. Pasienten trenger også regelmessig konsultasjon av en kardiolog og en nevrolog under behandling.

NDC for hypertensive type

For nevrokirkulatorisk dystoni av denne arten, er forstyrret funksjon av nervesystemet, hjerte og blodkar karakteristisk. Når NDC øker SBP (systolisk blodtrykk), men nivået av diastolisk blodtrykk (DBP) kan forbli uendret eller litt økt. Utviklingen av neurokirkulatorisk dystoni hos mennesker fører til brudd på blodsirkulasjonen på grunn av svak vaskulær tone og / eller unormal sammentrekning av deres glatte muskler.

I NDC kan en pasient oppleve 30 tegn på kardiovaskulær, sentralnervesystem, autonome nervøse og neurohumoral-systemer.

Derfor anser legene det ikke som en uavhengig patologi, men et symptomkompleks eller en gruppe sykdommer. Det er naturlig at en slik klinisk tilstand tvinger en person til å gjennomgå en flerfasettert undersøkelse. Pasienter med mistenkt NDC er rettet mot terapeuten (barn - en barnelege), neuropsychiatrist, kardiolog, endokrinolog, andre leger. Det er også nødvendig å ta tester, gjøre ultralyd, Ekko EKG, MR og annen maskinvare diagnostikk.

Behandling av neuro dystoni mot å stabilisere det kardiovaskulære system og neuro, eliminering av alle symptomer, den fullstendige eliminering av årsaken til denne tilstanden til personen.

NDC for hypertensjon og samtale

Hæren er en væpnet hær av staten, i hvis ledd en person må forsvare morslandet. En av betingelsene for rekruttering er sterk helse og god fysisk forberedelse. Dessverre, i den komplekse løpet av NDC for den hypertoniske typen, er disse indikatorene i mennesker mye lavere enn de nødvendige standardene. For frigivelse fra tjeneste er det nødvendig at helsetilstanden til rekrutteringen er i samsvar med betingelsene i klausul "a" i artikkel 47 "Sykdomsplan" i 2016. Det samme dokumentet brukes også i NDC for hypotonisk type, så vel som hjerte- eller blandet dystoni.

Nevro-sirkulatorisk asteni (synonymt navn på NDC) bør bekreftes ved sykehusundersøkelser. Nødvendigvis er det nødvendig å passere eller foreta inspeksjon av øyeleggen, nevrolog, ENT, kardiolog og endokrinolog.

For unntaket fra hæren i medisinsk rapport angir denne informasjonen:

 • en person med dystoni er hypertensive (diagnose av NDC);
 • det er forringelse;
 • Regelmessige svingninger i løpet av dagen nivået av arteriell trykk i retning av økning (lability av blodtrykk);
 • ineffektivitet av konservativ terapi.

Den medisinske kommisjon tar hensyn til alvorlighetsgraden av NDC-kurset og om patologien kan behandles. Hvis helsepersonellets helse samsvarer med kravene i «a» i artikkel 47, får han kategorien "B" - er begrenset i omfang.

Årsaker til NDC på hypertensive type

Hovedfaktoren til hvorfor symptomkomplekset forekommer hos barn er den ujevn utvikling av den psykosomatiske sfæren, organene i kardiovaskulærsystemet og sentrene for regulering av dens funksjon. Derfor reagerer barnets kropp utilstrækkelig på mental, følelsesmessig eller fysisk stress.

Årsakene til NDC hos barn og personer under 38:

 • tretthet,
 • mangel på søvn, mangel på fridager eller ferier, andre);
 • lav aktivitet livsstil (hypodynamien);
 • stressende situasjoner;
 • utmattelse;
 • Tilstedeværelse av kroniske sykdommer;
 • hode traumer;
 • infeksjon;
 • dårlige økologiske forhold
 • røyking,
 • arvelighet;
 • hormonelle forandringer (perioden for oppvokst, graviditet, abort, endokrine sykdommer).

I en person eldre enn 38 - 40 år kan disse faktorene bli slått sammen av kroppens respons på aldersrelatert restrukturering av reproduktive systemet (overgangsalderen, andropause).

Tegn på NDC på hypertensive type

Utviklingen av neurokirkulatorisk dystoni ledsages av subjektive symptomer og en økning i SBP over 140 mm Hg. Art. Samtidig er det ingen organiske lesjoner av indre organer, kar og nervefibre, det vil si at deres vev forblir sunne.

Symptomatisk NTSD på hypertonisk type:

 • akselerasjon av pulsen mer enn 90 slag per minutt (vanligvis fikser 100 slag per minutt);
 • takykardi eller et brudd på rytmen av hjertets sammentrengninger;
 • hoppene på systolisk trykk er høyere enn normalt, mens DBP-nivået kan forbli uendret;
 • økt pulsering av karoten arterien;
 • Når du trykker på fingeren på musklene mellom 3. og 4. ribbe, opplever mange pasienter smerte;
 • hyperemi (rødhet) av huden på hodet, halsen, øvre brystet;
 • alvorlig svette;
 • migrene;
 • forverring av generell trivsel og visjon;
 • svimmelhet;
 • hjertesmerter (søm, vondt, trykk i brystbenet);
 • Gjøre, dyp pusting på grunn av mangel på oksygen;
 • fingre tremor;
 • kvalme;
 • høy grad av tretthet, generell svakhet;
 • søvnforstyrrelser;
 • redusert arbeidsevne;
 • nervøsitet.

Nesten alle disse tegnene på NDC kan observeres med hypertensive kriser, kardiovaskulære sykdommer. Derfor anbefales det å gjennomgå en omfattende undersøkelse og starte behandlingen.

Differensiell diagnose av NDC

Først av alt, leger utelukke graviditet, utvikling av høyt blodtrykk, angrep av menopause eller hormonell ubalanse i puberteten, fordi symptomene på disse tilstandene er 90% lik den neuro dystoni. Legene bruker spesielle tester, tabeller, spørreskjemaer, resultater av en biokjemisk blodprøve, andre diagnostiske metoder.

Noen ganger manifesterer pasienter med NCD symptomer som er karakteristiske for IHD. I dette tilfellet utfører vi ultralyd av hjertet, VEM-tester og en atriell stimuleringstest. Hvis det ikke er andre tegn på IHD, er sykdommen utelukket.

For å avklare NDC, myokarditt eller kardiomyopati utføres ekkokardiografi. Kardiomyopati kastes på betingelse av at hjertets størrelse og dets egne avdelinger, så vel som myokardets kontraktile funksjon, forblir uendret.

Hvis en pasient mistenkes for å ha revmatiske misdannelser, skal pasienten gjennomgå EchoECG og auscultasjon (instrumentell lytte til lydene av indre organer som fungerer). I NDC burde en person ikke ha noen smerte og immunreaktivitetsforstyrrelser.

Behandling av NDC av hypertonisk type

Legene foreskriver terapi, hvis metoder er rettet mot normalisering av søvn, stabilisering av psykomotional tilstand, eliminering av smittsomme fokier og mulige allergier. I forbigående blir de viktigste patologiene som forårsaket NDCs behandlet, eller påvirkning av andre faktorer som utløser forstyrrelse av kardiovaskulærsystemet, elimineres. Det vil si at personen er korrigert dagens regime, mat, plukker de riktige belastningene når man gjør fysiske øvelser og så videre.

 • massasje;
 • akupunktur (akupunktur);
 • fysioterapi (radon og urtebad, elektroforese, dusj, etc.);
 • urte medisin;
 • automatisk trening, psykoterapi.

Medisiner er foreskrevet for NDC med moderat eller alvorlig kurs. For behandling av disse gradene av sykdommen, brukes legemidler:

 • beroligende midler (Persen, Valeriana, Motherwort);
 • adaptogens (Saparal, tinktur av Eleutherococcus);
 • vitamin og mineral komplekser;
 • Cerebroangiocorrectors (Vinpocetine, Instenon);
 • nootropics (Pikamelon, Pyracetam);
 • antidepressiva midler (Tryptizol, Prozac);
 • beroligende midler (Diazepam, Grandaxin);
 • andre medisiner.

For å forhindre NDC i hypertensive typen anbefales det at en person gjennomgår årlig behandling i sanatorier og sanatorier-dispensarer. Når du velger et feriested, bør du gi preferanse til kursteder i områder med milde klimaforhold, der det ikke er hyppige atmosfæriske forskjeller. Denne Krim, Sochi, Riga-kysten, sanatorier i Hviterussland.

konklusjon

Folk med NDC av en hvilken som helst type anbefales å kontinuerlig ta forebyggende tiltak mot forverring av sykdommen. Vi må forlate dårlige vaner, overholde riktig arbeidsregime, trene øvelser hver dag, prøv å normalisere kroppsvekten, unngå stressende situasjoner. Legene anbefaler også å ta fytopreparasjoner, noe som forbedrer hjerte-, vaskulære og nervesystemets funksjon.

Nevrologisk dystoni (NDC) ved hypertonisk type: behandling, symptomer, årsaker

Det er en stor gruppe av feilfunksjon av sirkulasjonssystemet i kroppen - cardiopsychoneurosis, denne gruppen omfatter NTSD på hypertonisk type. Årsaken til forstyrrelsen av nervesystemet og vaskulær tone. Diagnostiseres oftere hos unge mennesker. Dette er forbundet med dysfunksjonen av det vegetative systemet.

En gruppe lidelser hvor pasienten klager over kronisk tretthet, sløvhet, søvnløshet og ofte føler seg irritert. Mange av disse symptomene er ikke alvorlige. Med nevocirkulatorisk dystoni hos mennesker, en økt systolisk og innenfor normen for diastolisk blodtrykk.

Mekanismer for sykdomsutvikling.

VI Makolkin utviklet en klassifisering av VSD. Det er basert på mekanismene for utseendet av menneskekroppsreaksjoner på forstyrrelser i arbeidet med den vegetative NS.

Det autonome nervesystemet er ansvarlig for reguleringen av de indre organene. Den består av parasympatiske, når det er spent, begynner organene å jobbe raskere, og sympatisk, den utfører motsatt funksjon, bremser organets arbeid. Takket være ham, jobber alle organer og systemer i kroppen sammen.

Brudd på arbeidet i dette systemet, og det er nevrokirkulatorisk dystoni, når kroppen virker urimelig. For eksempel, når noe system skal virke intensivt, oppstår bremsning og omvendt. Dette skyldes at reguleringen av en av avdelingene i ANS hersker.

Nevrologisk dystoni oppstår når parasympatiske avdelinger dominerer. Aktiviteten av blodtilførselen til organene bestemmer aktiviteten av deres arbeid. Så kontrollen utføres. For å gjøre dette, på riktig tidspunkt, utvides eller smals veggene på fartøyene, slik at blodtilførselen til organene og systemene til VNS er regulert. Således sirkulerer en viss mengde blod til orgelet, i en viss tidsperiode. Men når parasympatiske systemet senker fartøyets tone, feiler arbeidet. Derfor reduseres systolisk trykk, noe som er hovedsymptomet for NDC. Organene mottar utilstrekkelige næringsstoffer, noe som resulterer i andre symptomer på sykdommen. Kan være frolic i vevshypoksi og dystrofi.

Slike forandringer i kroppen er faste og automatiserte, og nevrokirkulatorisk dystoni blir en uavhengig sykdom. Patologisk reaksjon oppstår etter virkningen av en viss stimulus, det kan være stress eller endring i værforhold.

Typer NDCer

Symptomene på sykdommen varierer hos alle pasienter. Men essensen og årsaken er en, en person blir forstyrret av det autonome nervesystemet og neurokirkulær dystoni dannes.

Det finnes flere typer NDC, avhengig av blodtrykksindeksen:

 • neurokirkulatorisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen - trykket stiger konstant, endringene er ikke avhengige av aldersendringer;
 • neurokirkulatorisk dystoni av hypotonisk type - det er konstant treghet og svakhet, med lavt blodtrykk og puls;
 • Nevrologisk dystoni i en blandet type - symptomene på de to tidligere typene vises. Dette skjer uventet for pasienten, og det er ikke klart når noen symptomer vises.

klassifisering

Nå er det to klassifikasjoner av NDC, etiologisk og alvorlighetsgraden av manifestasjon av symptomer.

Den etiologiske klassifiseringen ble utviklet av SA Abbakumova og VI Makolkin, de identifiserte følgende hovedfaktorer:

 1. Viktig - manifestert på grunn av arvelig disposisjon.
 2. Psykogen, oppstår mot en bakgrunn av konstante påkjenninger.
 3. Smittsom og giftig.
 4. På grunn av vedvarende fysiske påkjenninger.
 5. Egenskaper av yrket av mannen.

Det er også tre former for sykdommen når det gjelder alvorlighetsgrad: mild, moderat og alvorlig.

Årsaker til brudd

Nevrologisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen oppstår på grunn av virkningen av mange faktorer. Nøyaktig, en ting kan sies, NDC oppstår ikke på grunn av organiske forstyrrelser i endokrin eller NS-funksjon. Årsakene til utseendet på patologi er:

 • konstant overfatigue;
 • mangel på søvn;
 • nedsatt aktivitet av en person;
 • regelmessig fysisk belastning og den resulterende overbelastning;
 • negativ emosjonell bakgrunn;
 • alvorlige sykdommer i indre organer;
 • craniocerebral trauma av varierende alvorlighetsgrad;
 • akklimatisering;
 • hormonelle feil i kroppen;
 • akutte smittsomme sykdommer.

Også den arvelige faktoren og de individuelle egenskapene til organismen påvirker utviklingen av sykdommen. Personer utsatt for hjerte og karsykdommer er i fare.

symptomatologi

NDC for hypertensive type manifesteres hos pasienter på forskjellige måter, oftere er det slike symptomer:

 • svakhet;
 • en person føler seg sliten selv etter mindre belastninger;
 • hyppige pre-occlusive forhold;
 • endringer i hjertefrekvensen;
 • hodet gjør vondt
 • puster sterkt;
 • problemer med søvn;
 • hyppig smerte i hjertet;
 • meteosensitivitet og meteorologi.

Det er også en økning i hjertefrekvensen til 100 slag per minutt. Personen svetter tungt og hendene er kalde. Svett kan være som hele kroppen, og enkelte steder.

Denne sykdommen manifesterer også dermografisme når huden skifter farge etter mekanisk eksponering. Derfor, hvis pasienten har noe å holde på huden, vil det forbli hvite spor som går veldig sakte.

De samme symptomene er manifestert hos pasienter med NDC av hypotonisk type, bare trykket og puls i dem senkes.

Symptomer oppstår jevnlig, alle tegn er ikke manifestert samtidig, deres konstante veksling blir observert.

Diagnose av sykdommen

Siden symptomene er uspesifiserte, må legene utføre en diagnose for å bestemme sykdommen. Ved første mottak er det vanskelig å bestemme sykdommen, oftere er sykdommene i kardiovaskulærsystemet mistenkt. For å bekrefte NDC på hypertonisk type, er det nødvendig å gjennomføre en rekke studier.

Hvis symptomene varer mer enn 2 måneder, registrerer pasienten periodisk manifestasjon av symptomer på sykdommen. De er forbundet med ubehageligheter, og den tid da hormoner er ustabil, så sykdommen, er bølgeformet, med perioder av remisjon, fraværet av symptomer og eksaserbasjoner, ikke utvikle seg raskt.

For å bekrefte diagnosen er det nødvendig å studere parametrene for systoliske (øvre) og diastoliske (nedre) blodtrykksindekser. Målt i dynamikk og med liten fysisk anstrengelse. De gjør ultralyd og EKG. Oftere, EKG diagnostiserer arytmi, og ultralyd viser ikke endringer i strukturen og arbeidet i hjertet og blodkarene.

Legene bruker EKG-prøver i en dynamisk med en belastning for å finne diagnosen.

 • Den fysiologiske testen innebærer hyperventilering, det er nødvendig å puste aktivt i 40 minutter, pasienten puster aktivt, hvoretter EKG er ferdig. Indikatorene sammenlignes med basislinjen. Hvis pulsfrekvensen økes med 50% eller mer, og den negative T-bølgen har dukket opp på EKG eller amplituden har økt, indikerer dette NDC.
 • Den ortostatiske testen av EKG registreres etter at pasientens stilling endres. Først i hvilestilling, så har pasienten stått i 15 minutter. På det positive resultatet, er forekomsten av sykdommen de samme endringene vist som i en prøve med hyperventilering.
 • Prøver med bruk av rusmidler. For dette administreres medisinen og etter 60 minutter fjernes EKG-parametrene. Sammenlign indikatorene før og etter stoffet.

Med NDC på hypertonisk type i kroppen er det mangel på kalium, henholdsvis symptomene vil bekrefte dette. Lytt til støy i hjertet under eksamen. I løpet av diagnosen må hypertensjonen først fjernes. Hvis en person har hypertensjon i blodårene, vil patologiske endringer bli observert, og i VSD med fartøyene er alt i orden.

Leger samler anamnese, studer nøye symptomene og årsakene til utseendet. Omstendigheter som kan forårsake sykdomsutviklingen, evaluere de individuelle egenskapene til den menneskelige psyken og tilstanden i nervesystemet.

Ved diagnostisering av NDC for hypotonisk type, avsløres en rekke sykdommer i fordøyelseskanalen og luftveiene. Dette er sekundære symptomer på dette skjemaet. Følgelig blir de som direkte påvirker syke organer lagt til de viktigste stoffene og metodene.

Behandling av sykdommen

Nevrologisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen behandles på en kompleks måte. Den mest effektive metoden leger vurderer terapeutisk. Med det kan du ikke bare forbedre pasientens tilstand, men også hindre at symptomer gjenoppstår. Også andre behandlingsmetoder foreskrives, avhengig av pasientens tilstand og tegn på sykdommen.

Terapeutiske metoder

Dette er den viktigste metoden for behandling av NDCer. Legene anbefaler å øke organismenes adaptive kapasitet til miljøforhold, som stadig forandrer seg. Personer med denne diagnosen er vist å styrke kroppen ved herding, idrett, det er best å velge svømming eller sportsfelt. Gruppesport anbefales ikke på grunn av det høye nivået av traumer, det kan utløse et tilbakefall.

Pasienten anbefales å konsultere en terapeut. Han må normalisere sin psykologiske tilstand.

Som ytterligere teknikker anbefales pasienten å massere, terapeutisk akupunktur, elektroforese med brom eller magnesium. Ikke selvmedikere, selv slike prosedyrer må avtales med legen. De kan skade, alt avhenger av symptomene og graden av alvorlighetsgrad.

medisinert

Hvis symptomene forstyrrer pasienten, er han foreskrevet medikamenter. De handler bare om manifestasjonen av sykdommen, midlertidig fjerne den. De påvirker ikke årsakene til disse hendelsene.

 • Når en pasient har en psykologisk eller emosjonell forstyrrelse, er han foreskrevet beroligende. Symptomer på NDC som er oppstått på denne jorda, går forbi.
 • For å normalisere pulsen anbefales det å ta beta-blokkere.
 • Stabiliser trykket med noen stoffer med denne effekten.
 • For å forbedre ernæringen av musklene i hjertet, anbefales det å konsumere vitaminer fra gruppe B og riboksin.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Slike rettsmidler, samt medisiner, brukes symptomatisk. De viktigste forskjellene er at stoffene gir effekt nesten umiddelbart, og når man bruker folkemedisiner, vil den permanente effekten bare være etter 4 måneder.

For behandling på denne måten er pasienten tildelt urter. Sammensetningen av slike avgifter er avhengig av pasientens klager.

Behandling er rettet mot å eliminere symptomer, så du må finne ut nøyaktig hva som forårsaket det. Hvis det er en smittsom sykdom, begynner behandlingen straks. Hvis stress er nødvendig for å kvitte seg med årsaken som førte til det. Og hvis arbeidsforholdene er årsaken til denne tilstanden, må du kanskje velge mellom helse og arbeid.

Nevrologisk dystoni i en blandet type behandles hovedsakelig på samme måte.

I alle fall er det nødvendig å konsultere en erfaren spesialist, han vil bidra til å finne årsaker og foreskrive riktig behandling.

forebygging

For å hindre utviklingen av NDC, må en person følge enkle regler:

 1. Nekter alle dårlige vaner.
 2. Beskytt deg mot overarbeid, psykologisk, emosjonell og fysisk.
 3. Gjør regelmessig mosjon, trening.
 4. Vær oppmerksom på dagens regime, alternativt arbeid og hvile.
 5. Maten skal være rasjonell.
 6. Går i frisk luft.

Det anbefales også å besøke regelmessig massasje, generell og kurativ, manuell terapi og andre metoder som er rettet mot å forbedre kroppen.

Medisinsk forebygging er å rettidig behandle smittsomme sykdommer, stress, regulere hormonell bakgrunn av kvinner.

Mulige komplikasjoner

NTSDs komplikasjoner er forekomsten av kriser. De virker plutselig så vel som forsvinner, det er slike former:

 • vagoinsulær krise. Når en person er vanskelig å puste, er det ikke nok luft, det er flatulens og asteni;
 • sympatisk-adrenal. Det er alvorlig hodepine, hjertebank, frysninger. En person har frykt for død, panikkanfall, hjertet er ustabilt;
 • når de blir blandet, observeres symptomene på de to tidligere artene.

Signifikant varighet av symptomer kan utløse depresjon og andre psykiske lidelser.

outlook

Sykdommen utgjør ikke en trussel mot pasientens liv, slik at de forutsier et gunstig sykdomsforløp. Hvis personen kontinuerlig opptrer faktorer som konstant provoserer utseendet av symptomer, går de av seg selv. Hos eldre kan NDC bli et årsakssammenheng i kapasiteten til en persons arbeid, og hastigheten på respons på behandling av nye symptomer reduseres også.

Navnet på sykdommen sier om seg selv neuro (nervøst) og sirkulasjonssykdom (blodsirkulasjon). Derfor bør symptomene på denne lidelsen ikke ignoreres, fordi situasjonen gradvis kan forverres. Og personen blir verre og verre.

NDC for hypotonisk type, hypertonisk og blandet er en sykdom assosiert med forstyrrelsen av ANS-arbeidet. Derfor utføres alle medisinske og forebyggende tiltak i henhold til samme prinsipp, men pasientens individuelle egenskaper tas i betraktning.

Symptomer og behandling av nevrokirculatorisk dystoni

I tilfelle en funksjonsfeil i hjertet, provosert av et brudd på nevendokrine regulering, er det en nevrokirkulatorisk dystoni (NDC). Det er en konsekvens av en uorden i det autonome nervesystemet, som oppstår under påvirkning av ulike interne og eksterne faktorer. Symptomkomplekset er ganske omfattende, så det er delt inn i flere former. Avhengig av type forstyrrelse, utarbeides en behandlingsregime og anbefalinger for en livsstilskorreksjon.

Hva er det

For første gang i historien hørte vi om neurokirkulatorisk dystoni tilbake på 50-tallet av XX-tallet. Professor NN Savchitsky beskrev de mest sannsynlige manifestasjonene og patogenesen (utviklingsmekanismen). På latin lyder patologien slik:

 • neuro "neuron" - nerven;
 • sirkulatorisk "circulatorius" - relatert til blodsirkulasjon;
 • dystoni "tonos" - spenning.

Sykdommen har mange synonymer (neurodiscirkulatorisk, nevrovaskulær, neurokirkulær), som hver gjenspeiler essensen av problemet (brudd på hjertereguleringen). I hverdagen kalles det "nervesykdom" på grunn av karakteristiske manifestasjoner.

Krisen (plutselig utseende eller økning i symptomer) av nevrocirkulatorisk dystoni er mulig i alle aldre. I en voksen forverres problemet av stress og overbelastning, og hos barnet - på grunn av hormonelle endringer.

Ifølge statistikken lider kvinner av NDC 3 ganger oftere enn menn.

Ifølge de fleste eksperter er NDC bare en av formene av vegetativ vaskulær dystoni (VSD). I henhold til ICD (International Classification of Diseases), går begge konseptene under koden F45.3. Det står for somatoform dysfunksjon av det autonome nervesystemet. Refererer til diagnosen psykisk lidelse. Forskjellen mellom LPC og andre typer funksjonsfeil er utbredelsen av symptomer knyttet til kardiovaskulærsystemet.

Kollaps med nevrologisk syndrom (et kompleks av resistente tegn) leger av forskjellige retninger (kardiologer, terapeuter, nevrologer). Folk beskriver et omfattende klinisk bilde, men etter undersøkelse og diagnose av spesiell organisk skade blir det ikke oppdaget. Diagnosen er utarbeidet ved utelukkelse.

klassifisering

Ifølge årsakssammenhengen er nevrologisk dystoni delt inn i følgende typer:

 • Essential;
 • blandet;
 • smittende-toksiske;
 • dyshormonal.

Avhengig av graden av manifestasjon ble sykdommen delt inn i en lett, middels og tung form. Hver av dem er preget av en periode med ettergivelse (remisjon av symptomer) og forverring (krisesituasjon).

NDC for det viktigste kliniske syndromet er delt inn i 4 typer. For å forstå hva dette betyr, vil følgende informasjon hjelpe:

Årsaker til utviklingen av en funksjonsfeil

Nevrologisk dystoni forekommer under påvirkning av ulike faktorer. Blant de vanligste årsakene til utvikling kan identifiseres som vanlig:

 • infeksjon;
 • manglende overholdelse av søvnmønstre;
 • tretthet,
 • psykiske lidelser;
 • påvirkning av fysiske og kjemiske faktorer;
 • feilaktig formulert diett
 • overdreven eller utilstrekkelig fysisk aktivitet
 • rus.

Hos barn og ungdom utvikler sykdommen ofte av følgende grunner:

 • umodenhet av nevroendokrin regulering;
 • fysisk og mental overbelastning;
 • samfunnets innvirkning.

Burst av hormonell aktivitet bidrar til utvikling av funksjonsfeil i den vegetative avdelingen i nervesystemet. Vanligvis manifesterer de seg av følgende grunner:

 • puberteten;
 • graviditet;
 • menopause;
 • forstyrrelse av eggstokkene;
 • abort.
 • Den ledende rollen i utviklingen av sykdommen er nederlaget i hypotalamus-hypofysestrukturene som er ansvarlige for neurohumoral regulering av hjerte og blodårer. I pasientens kropp begynner feilene å forekomme i systemer som kontrollerer prosesser for homeostase. På grunn av dem blir stoffskiftet, hormonbalansen og mediatorsystemet gradvis forstyrret.

  På bakgrunn av utviklingen av funksjonsfeilen, aktiveres spesielle stoffer (serotonin, histamin og andre) i hjertemuskulaturen, forårsaker vevsdystrofi og metabolsk forstyrrelse av kardiomyocyttene. På sirkulasjonssiden er en spesielt farlig manifestasjon hypoksi, forårsaket av hopp i vaskulær tone og forverring av mikrosirkulasjonen.

  Gradvis er den patologiske prosessen fullstendig dannet og forankret. Hans kriser forekommer nesten alle eksterne og interne effekter. Spesielt oppstår ofte anfall på grunn av stress og overarbeid.

  Klinisk bilde

  Det kliniske bildet av neurokirkulatorisk dystoni er ganske omfattende. Dette er en liste over manifestasjoner:

  • rask tretthet;
  • irritabilitet;
  • humørsvingninger;
  • søvnforstyrrelser;
  • generell svakhet;
  • minneverdigelse;
  • redusert konsentrasjon av oppmerksomhet.

  Til de stemmede symptomene blir det lagt til manifestasjoner av det rådende kliniske syndromet. Med NCD av hjerte typen er skiltene vanligvis følgende:

  • en følelse av hjertebank
  • hjertesmerter;
  • arytmi;
  • kortpustethet;
  • hyppig og rask pusting.

  På et elektrokardiogram kan endringer i T-bølgen ses. Blant arytmier er takykardi og ekstrasystol fremtredende.

  Den hypotensive form for funksjonsfeil er vist ved følgende kliniske bilde:

  • Nedgang i blodtrykk er under 100/60 mm Hg. Artikkel.;
  • Følelse av chilliness av lemmer;
  • Bevisstap;
  • Muskel svakhet;
  • Hodepine.

  Den hypertensive form av NDC manifesteres som følger:

  • økning i trykk opp til 140/90 mm Hg. Art. og høyere;
  • hodepine;
  • rask tretthet;
  • en følelse av hjertebank.

  Avhengig av graden av manifestasjon av sykdommen, varierer alvorlighetsgraden av symptomene:

  • Lysform er preget av kriser som oppstår under stress. Symptomene manifesterer seg ikke egentlig. Arbeidsevnen til pasientene er bevaret, men utholdenheten minker noe. Medisinsk behandling utføres ikke.
  • Den gjennomsnittlige graden av NDC er preget av et stort klinisk bilde og en seriøs nedgang i operativiteten (opptil 50%). Som behandling hjemme, brukes preparater i form av tabletter.
  • Den alvorlige formen manifesteres av en rekke uttalt symptomer. Tapet på arbeidsevne er betydelig. Behandling utføres i stasjonære forhold ved hjelp av fysioterapi, tabletter og injeksjoner.

  diagnostikk

  Etter å ha identifisert karakteristiske NCD-symptomer, bør pasienten kontakte klinikken på bostedet. Legen-terapeuten skal gjennomføre en undersøkelse og utnevne en rekke undersøkelser for å utelukke mulige patologiske prosesser. Vanligvis er dette:

 • analyse av urin og blod;
 • elektrokardiogram;
 • ekkokardiografi av hjertet;
 • ultralyd undersøkelse av indre organer;
 • Evaluering av skjoldbruskkjertelen og binyrene;
 • bryst røntgen.
 • På grunn av den kaotiske manifestasjonen av angrep av nevrocirkulatorisk dystoni, er det nødvendig å utføre tester med fysisk aktivitet og daglig overvåking av EKG. I det første tilfellet utføres prosedyren etter eller under idrettsaktiviteter. Den andre varianten av studien bidrar til å vurdere hjertearbeidet innen 24 timer.

  Under undersøkelsen vil ekspert identifisere slike brudd:

  • smerte under palpasjon av intercostal plass;
  • liten systolisk murmur i auskultasjon;
  • forskjellige temperatur- og trykkindekser på lemmer.

  Etter å ha fått all nødvendig informasjon, vil terapeuten vurdere pasientens tilstand og anbefale rådgivning med en kardiolog og nevrolog. Spesialister vil lage et behandlingsprogram og gi råd om livsstilsretten.

  Behandlingskurs

  Behandlingsskjemaet er laget individuelt. Dens grunnlag er representert ved følgende metoder:

 • medisiner;
 • folkemessige rettsmidler;
 • fysioterapi.
 • Som supplement brukes terapeutiske øvelser, pusteøvelser, psykoterapi og andre metoder. Å kombinere dem er ønskelig med hensyn til en sunn livsstil.

  Medisineringsterapi

  Ved oppdagelse av angst, depresjon og panikkanfall, foreskrives pasienten spesielle piller for å forbedre den psyko-emosjonelle bakgrunnen. For å bli kjent med listen over de mest populære legemiddelgruppene for nevrokirkulatorisk dystoni kan være lavere:

  • Tranquilizers ("Relanium", "Bellaspon") bidrar til reduksjon av nevrotiske symptomer. En spesiell fordel med dem er eliminering av fobier, følelser av angst og frykt, uten å påvirke bevisstheten. På grunn av bruken av disse stoffene blir vegetative lidelser gradvis mindre uttalt. Behandlingens varighet er 2-3 uker.
  • Antidepressiva ("Amitpiptin", "Toralen") er foreskrevet for lindring av depresjon. Dosering velges individuelt. Varighet av medisinering 1-2 måneder. Etter hvert som alvorlighetsgraden av depresjon reduseres, reduseres dosen av legemidlet, opp til en fullstendig kansellering.
  • Neuroleptika ("Paliperidon", "Flufenazin") reduserer kroppens respons på ytre stimuli. De brukes til alvorlige psykiske lidelser, som ledsages av hallusinasjoner, ukontrollabel frykt, panikkanfall og aggresjon. Behandlingens og dosens varighet bør velges av den behandlende legen, da tabletter fra denne gruppen påvirker hjernens aktivitet og forårsaker mange bivirkninger.
  • Nootropiske medisiner ("Vinpocetine", "Pantogam Active") bidrar til å begrense krisen i nevrokirkulatorisk dystoni. De forbedrer kognitive funksjoner og øker graden av hjernens motstand mot hypoksi og psyko-emosjonell overbelastning.
  • Betablokkere ( "acebutolol", "metipranolol") brukes for trykkreduksjon og normalisering av kontraksjonen frekvens ved å redusere effekten av adrenalin på hjertemuskelen. Spesielt relevant i denne gruppen av legemidler i hypertensjon i forbindelse med takykardi.

  Med nevocirkulatorisk dystoni, hypotonisk type for stabilisering av trykk, brukes medisiner basert på ginseng og koffein.

  Tilleggsordningen av terapi kan være narkotika av kalium og magnesium og vitaminer fra gruppe B.

  De vil forbedre nevromuskulær innervering, redusere alvorlighetsgraden av autonom dysfunksjon og stabilisere hjertearbeidet.

  Tradisjonell medisin

  De grunnleggende stadier av neurokirkulatorisk dystoni stoppes effektivt ved enkle metoder for tradisjonell medisin. Deres essens ligger i den kompetente kombinasjonen av naturlige ingredienser. Prioritet er gitt til medisinske urter, rike på stoffer som er nyttige for kardiovaskulær og nervesystemet. Oppskrifter er valgt avhengig av form av den patologiske prosessen.

  Når NDC er utviklet i henhold til hypertonisk type, kan følgende midler brukes:

  • 140 gram St. John's Wort, 90 g rose hofter, 50 g fjellklatrer, 30 g neseblader, 30 g bringebær og 80 g jordbær blandes i en beholder. 2 ss. l. Samle 500 ml kokende vann og la det fylles i 8 timer. Drikk en infusjon på ½ kopp før måltider i 3 måneder.
  • 200 g Hypericum, 60 g oregano, 15 g kalmus rot og enebær, 30 g verbena og mynte knotweed og 100 g hoftene blandes sammen. 2 ss. l. Samle den resulterende samlingen av 2 kopper kokende vann og lukk beholderen med et lokk. Etter 7-8 timer vil medisinen være klar. Drikk 1 kopp om dagen, dividere med 3-4 ganger.
  • 30 gram rhodiola, hagtorn, hundrose, nettle og 15 gram St. John's wort-kombinasjon i en beholder. 30 gram av den resulterende blandingen, hell 350 ml kokende vann og dekk med lokk i 2 timer. Drikk 70 ml før måltider 3-4 ganger om dagen.
  • Humle, marsh swine, valerian, sweetboy, motherwort, mynte, ta melissa i like deler og bland. 30 g blanding helles en kopp kokende vann, vent til det er avkjølt og avløp. Ta medisinen en dag før du spiser.

  Med NDC på hypotonisk type er følgende oppskrifter best:

  • Ginseng-tinktur selges i mange store apotek og har en tonic effekt. Det anbefales å bruke kurset fra oktober til mai 3 ganger om dagen for 15 dråper.
  • Eleutherococcus tinktur anses som et effektivt og naturlig adaptogen, som kan kjøpes på apotek. Hvis du vil forberede legemidlet selv, må du ta 40 g av hovedbestanddelen for 500 ml alkohol. Etter 2 uker med å insistere på et mørkt sted, vil legemidlet være klart. Drikk Eleutherococcus tinktur på 0,5 ts. før måltider 3-4 ganger om dagen.

  Fysioterapeutiske prosedyrer

  Fysioterapi gir nesten ikke uønskede reaksjoner og har en mild effekt på kroppen. Dens kurs er laget av den behandlende legen, avhengig av sykdomsformen. Følgende prosedyrer har beroligende effekt:

 • Elektrosleep terapi;
 • jodid-brom og nålebad;
 • elektroforese med injeksjoner av sedativer.
 • Tonisk effekt på kroppen er gitt av følgende typer fysioterapeutiske prosedyrer:

  • kontrasterende, perle, solbad;
  • toning dusj (skotsk, sirkulær, Charcot);
  • sauna;
  • elektroforese med injeksjoner av legemidler som forbedrer cerebral blodstrøm.

  Med nevocirkulatorisk dystoni stabiliseres hypertensjon ved slike prosedyrer:

  • galvanisering i Shcherbak-teknikken;
  • klorid natrium og terpentin bad;
  • darsonvalisering av kraftsonen.

  For å øke trykket når NDC for den hypotoniske typen tilordnes elektroforese med innføring av følgende løsninger:

  Styrke kroppen som helhet, fjern symptomer og øke motstanden mot irriterende stoffer, vil hjelpe slike metoder for fysioterapi:

  • tørr karbonbad;
  • elektroforese med innføring av vitamin B6;
  • darsonvalisering av perikardialområdet;
  • selektiv fotokromoterapi.

  outlook

  Nevrologisk dystoni har en meget gunstig prognose med rettidig deteksjon. Uansett form, forårsaker sykdommen ikke hjertesvikt og farlige typer arytmi. Feil i vegetativ avdeling hos ungdom er fullstendig herdet. Det er bare viktig å gi barnet mer hvile og forsøk å beskytte ham mot stress og nød. Med alderen vil sannsynligheten for å kvitte seg med problemet reduseres, og dens alvorlighetsgrad vil vokse. Nedgang i arbeidskapasitet blir observert i perioder med eksacerbasjoner.

  Alle former for NDC har høy risiko for manifestasjon av aterosklerose og iskemi i hjertet. Årsaken er den ødelagte lipidmetabolismen. Separat kan man skille en sykdom som fortsetter i henhold til den hypertensive typen. Personer med denne form for neurokirkulatorisk dystoni har en økt sjanse for å utvikle hypertensjon.

  Forebyggende tiltak


  Det er nødvendig å begynne å følge regler for forebygging fra barndommen. Foreldre bør overvåke tilstanden til psyken, fysisk og psykisk utvikling og sosial tilpasning av barnet. Det er ikke mindre viktig å gjennomgå en full undersøkelse hvert år.
  Den generelle listen over anbefalinger for forebygging av funksjonsfeil i det autonome nervesystemet:

  • lede en aktiv livsstil
  • unngå stressende situasjoner;
  • å gå inn for sport;
  • ikke misbruke dårlige vaner;
  • spis riktig;
  • årlig gjennomgå en hel medisinsk undersøkelse;
  • følg alle anbefalingene fra leger;
  • sove minst 7-8 timer om dagen.

  Nevrologisk dystoni manifesterer seg som et kompleks av symptomer som er karakteristiske for mange hjertesykdommer. Diagnose av sykdommen ved å utelukke andre patologiske prosesser. Som behandling brukes ulike metoder for å stoppe symptomene og redusere alvorlighetsgraden av en funksjonsfeil i den vegetative avdelingen i nervesystemet.

  Les Mer Om Fartøyene