Hva er akutt koronarsyndrom, førstehjelp og behandling

Den plutselige kraftig forverring i den menneskelige tilstand, preget av sterke smerter i retrosternale plass, følelsen av mangel på luft, svakhet og svetting, tvinger andre er alvorlig bekymret og kaller det medisinske teamet.

Ankommer utfordringen gruppen den pasient, noe som gjør det EKG og dens resultater har sykehusinnleggelse, plassere samtidig meget forsiktig og "vag" diagnose - akutt koronarsyndrom.

Hvorfor bruker leger en så vag formulering når det kommer til en svært alvorlig forverring av staten?

To i ett

Diagnostisering av akutt koronarsyndrom, eksperter foreslår en av varianter av utviklingen av hendelser - et angrep av ustabil angina eller hjerteinfarkt, siden de inngår i begrepet ACS.

Finn ut nøyaktig hva som egentlig skjer med pasienten, på scenen i krise er ikke mulig: skillet mellom de to sykdommer krever ikke bare EKG, men også utføre en rekke laboratoriestudier og maskinvare som er utført på et sykehus.

Videre har både akutt myokardinfarkt og ustabil angina, samlet under en enkelt tittel, som utgjør en stor fare for livet for pasienter enn, for eksempel, kronisk ischemisk hjertesykdom.

I motsetning til dette, kronisk hjertesykdom, som kan være lang nok til å flyte uten alvorlige komplikasjoner og lett forankret mottak nitroglyserin tabletter, utvikler akutt koronarsyndrom i løpet av få minutter eller timer, med en høy sannsynlighet for dødelig utgang - omfattende koronar død eller myokardialt infarkt.

Tilnærminger til behandling av ustabil angina og hjerteinfarkt er også forskjellig: i det første tilfellet, er innsatsen til ekspertene laget for å fjerne lommer av iskemi, og den andre hovedformålet med terapeutiske tiltak blir stadig tynnere blodpropp tilstoppede kranskarene og forårsake nekrose (nekrose) infarkt-området.

Hva skjer med ACS

Hovedårsaken til utviklingen av akutt koronarsyndrom er en lang og forsømt aterosklerose av karene.

I fasen av forverring av aterosklerose mister plakkens stabilitet, det er også mulig at integriteten til dekselet er kompromittert. Det er også betennelse i det berørte karet på stedet for trombusfestet eller hindringen av lumen.

Trombe okklusjon av karet (aterotrombose) og sirkulasjonsforstyrrelser som oppstår ved akutt aterosklerotisk sykdom, øker belastningen på myokard, som kan danne deri skade (områder av ischemi eller nekrose).

Iskskap (delvis blødning) av myokardiet er et tegn på ustabil angina, og vevnekrose angir et utviklende hjerteinfarkt.

Diagnostisere og skille disse betingelser ved bruk av EKG og blod biokjemiske studier nekrose markører, men en slik diagnose kan være bare delvis mulig, hvis det ikke er sykehuslaboratoriet utstyr for deteksjon av markører.

Hva vil EKG si?

Klassifisering av akutt koronarsyndrom gjøres vanligvis i samsvar med endringer i EKG.

Det finnes to typer ACS, med fokus på hvilken spesialisten bestemmer type hjerteskade og innholdet i de viktigste behandlingsmåtene:

 • ACS med løft av tannen ST;
 • ACS uten ST segmenthøyde.

Hva betyr denne klassifiseringen?

Elevasjon ST, særlig hvis det er ledsaget av smerte bak brystbenet og blokkeringen av venstre grenblokk, - et tegn på utviklet akutt hjerteinfarkt som krever umiddelbar trombolizisnoy av behandlingen, og i noen tilfeller - angioplastisk kirurgi.

Akutt koronarsyndrom uten elevasjon, ledsaget av endringer i T-bølgen, den nevnte del av myokardiskemi - dvs. angrepet av ustabil angina, som ikke krever tilførsel av trombolytika.

Imidlertid melkoochagovyj eller utført hjerteinfarkt kan også forekomme uten å løfte ST-segmentet, og derfor mer nøyaktig diagnose krever laboratorieanalyse av blod fra pasienter for å identifisere markører for nekrose (nekrose) av vev infarkt.

Førstehjelp

Akutt koronarsyndrom - en tilstand der nødhjelp og rettidig sykehus bli kritisk, både som ustabil angina og hjerteinfarkt er like farlig for livet av pasienter.

Så når det er klager om smerte bak brystbenet (de kan brenne, prikke, trykke), svette, følelser av frykt, må du gjøre følgende:

 • Tilbyr pasienten å ligge ned, unbuttoning kragen av klær;
 • Gi tabletten nitroglyserin;
 • Etter noen minutter, gi en ny tablett.

Du har bare to forsøk på å angripe lettelse: hvis etter to eller tre minutter etter resorpsjon av tablettene pasientens tilstand ikke er bedre - Kontakt umiddelbart lege eller team av "ambulanse".

En slik enkel hjemme diagnostikk vil bidra til å spare dyrebar tid og forbedre en persons sjanser for et gunstig utfall.

Enn å behandle?

Behandling av akutt koronarsyndrom involverer ikke noen hjemmemetoder og utføres bare i et spesialisert sykehus.

Pasienter er sterkt innlagt på sykehuset og utnevner de to neste tre dagene en streng sengestue og en diett som består av lette måltider og drikker uten salt.

Eksperter overvåker kontinuerlig EKG og blodtrykk, og overvåker også hyppigheten og overflaten av urinering av pasienter.

Terapi i begynnelsen har flere mål:

 • Behandling av iskemi;
 • Restaurering av blodstrøm i koronarbeinene;
 • Forebygging av komplikasjoner og forverring av pasientens tilstand.

Den antiischemiske virkning oppnås ved spesialister beta-blokkere - gruppe av legemidler som hemmer utvidelsen av det nekrotiske sone i myokardinfarkt, og gjenoppretting av blodstrømmen i iskemiske områder med ustabil angina angrep.

Utnevnelsen av disse midlene bidrar også til å unngå en av de farligste komplikasjonene - blødninger i hjernen.

De tidligere angitte betablokkere, jo mer sannsynlig er et positivt resultat, som ender akutt koronarsyndrom: deres anvendelse hindrer risikoen for ventrikulær fibrillering, hjertemuskelen brudd, minsker antall dødsfall fra hjerteinfarkt pasienter.

Hvis den beta-adrenerge blokkaden tolereres dårlig, eller hvis det er kontraindikasjoner for dem, justeres behandlingsregime.

Disse medisinske spesialistene finner en erstatning - kalsiumantagonister diltiazemovogo eller dihydiperidinovogo-serien.

Det neste stadiet av behandling av sykdommer som kommer inn i akutt koronarsyndrom, består i gjenoppretting av blodsirkulasjon i de skadede områdene av koronarbeholdere og myokardium.

Spesialister bruker til dette formål både konservativ og operativ terapi:

 • Blodklump lysis og blodplate teller reduseres;
 • Ballong angioplastikk;
 • Aortokoronær bypass på akutte indikasjoner.

Det er vanskelig å overvurdere betydningen og virkningen trombolizisnoy og antiblodplateterapi ved behandling av ACS: rettidig igangsatte tiltak for kondensering av blodpropper og blod kan raskt gjenopprette blodstrømmen i de angrepne kar og også opprettholde pumpingen funksjon av den venstre ventrikkel.

Disse tiltakene reduserer risikoen for død av pasienter med hjerte- eller vaskulær ulykke med omtrent halvparten. Forbedre vevets evne til selvreparasjon, sannsynligheten for å utvikle hjertesvikt og aneurysmer.

Trombolytisk behandling har imidlertid begge sine egne indikasjoner og kontraindikasjoner.

Formålet med trombolyse-legemidler er vist når:

Før du tar medisiner, kontakt lege.

 • Uttrykt brystsmerter, som varer mer enn en halv time og ikke stopper nitroglyserin;
 • Forhøyelse av ST-segmentet i flere ledninger registrert på EKG i løpet av de første seks timene etter smertestart;
 • En komplett blokkering av venstre ben av bunten Guiss, som utviklet seg i løpet av de samme seks timene;
 • Fravær av kontraindikasjoner.

Kontraindikasjoner for behandling med trombolytika er:

 • Høy arteriell hypertensjon;
 • Utsatt i de to foregående ukene, blødninger og traumer - spesielt craniocerebral;
 • Dissiperende aneurysm eller perikarditt;
 • Intoleranse mot narkotika.

Antiplatelet terapi, som er neste behandlingsstadium, er basert på utnevnelse av kurs av aspirin og klopidogrel. Disse legemidlene foreskrives så tidlig som mulig - aspirin anbefales å bli tilbudt til pasienter i nødstilfellet.

Klopidogrel er et obligatorisk midler og i forberedelse til bypass kirurgi eller stenting skadet fartøy: han begynner å ta en måned før planlagt operasjon, samt fortsette å ønske velkommen, og etter det.

Etter utslipp

Hvis diagnosen og behandlingen var komplett og rettidig, blir pasientene gradvis bedre og blir deretter utladet til hjemmepleie og ambulant tilsyn av en kardiolog.

Hjemmebehandling innebærer et strengt diett, med sikte på å bremse den aterosklerotiske prosessen i karene, og gi opp skadelige vaner. Fysisk og følelsesmessig stress bør være strengt regulert og kontrollert av helsetilstanden til pasienter: en rolig tur, sakte ned og opp en trapp, enkle lekser og gunstige psykologiske klimaet vil bidra til å bevare ytelse og årvåkenhet.

Medikamenter foreskrevet av legen i vedlikeholdsdosen (aspirin, betablokkere, klopidogrel, nitroglyserin) i alle fall er det umulig å avbryte: deres mottak blir liv. Det er nødvendig å følge strenge og foreskrevne doser, uten å redusere eller øke dem etter eget skjønn.

Hva er akutt koronarsyndrom?

Hva er det - ACS?

Begrepet "akutt koronarsyndrom" brukes av leger til å beskrive visse hjertesykdommer, inkludert hjerteinfarkt og ustabil angina. En slik kombinasjon av disse sykdommene er begrunnet av det faktum at deres utvikling er basert på lignende årsaker - en kraftig reduksjon eller opphør av blodtilførselen til en del av myokardiet. Basert på EKG er ACS delt inn i to grupper:

 • ACS med ST segmenthøyde.
 • ACS uten ST segmenthøyde.

Denne separasjonen er viktig fordi algoritmen for beredskapsbehandling for hver av disse typer ACS er forskjellig.

Årsaker til ACS

De fleste tilfeller av ACS er forårsaket av en innsnevring av kranspulsårene, som gir blod til hjertet. Årsaken til denne innsnevringen er oftest atherosklerotiske plakk i slimhinnet i karene, som dannes i mange år på et eller flere steder i arteriene. Andre årsaker til ACS er mindre vanlige. Til dem tilhører:

 • Inflammasjon av koronararteriene.
 • Kniv sår til hjertet.
 • Dannelsen av trombi andre steder i kroppen (for eksempel i hjertekammeret) og dets bevegelse inn i kranspulsåren.
 • Bruken av kokain, som kan forårsake krampe i kranspulsårene.
 • Komplikasjoner av hjerteoperasjoner.
 • Noen andre sjeldne hjertesykdommer.

Risikofaktorer for utvikling av ACS

ACS er et ganske vanlig problem. De fleste tilfeller av patologi utvikles hos mennesker eldre enn 50 år, frekvensen øker med alderen. Andre risikofaktorer inkluderer:

 • Høyt blodtrykk.
 • Vektig.
 • Forhøyet kolesterol.
 • Fysisk inaktivitet.
 • Usunn mat.
 • Diabetes mellitus.
 • Tilstedeværelse av slektninger med hjertesykdom eller hjerneslag.

Symptomer på ACS

Det hyppigste symptomet på ACS er tilstedeværelsen av alvorlig smerte i brystet. Smerte syndrom kan føles som klemme i brystet. Smerte kan også strekke seg til underkjeve, venstre arm, rygg eller underliv. En person med ACS kan også svette, være rastløs, lider av generell svakhet, kvalme og kortpustethet. Det skal huskes at hver person med symptomer på ACS trenger medisinsk nødhjelp.

Diagnostikk av ACS

Noen ganger synes det vanskelig å skille ACS fra andre hjertesykdommer, noe som også kan forårsake smerte i brystet. Hver pasient med et klinisk bilde av ACS skal bli innlagt på sykehus. Etter opptak til en medisinsk institusjon gjennomføres følgende undersøkelser:

 • Elektrokardiografi, som er den viktigste metoden for diagnose av ACS. Det er på denne bakgrunn at typen av ACS og den videre taktikken til behandling er bestemt.
 • Blodprøver, bestemmer nivået av stoffer, hvorav nivået øker ved dødsfall av kardiomyocytter. Bestemmelsen av disse stoffene (troponin, kreatininfosfokinase) gjør det mulig å skille mellom ustabil angina og hjerteinfarkt.
 • Ekkokardiografi, som avslører brudd på kontraktilitet i hjertemuskelen.

For å bestemme den generelle helsetilstanden utføres andre undersøkelser - generell og biokjemisk analyse av blod, røntgenstråle i brystet.

Behandling av akutt koronarsyndrom

Førstehjelp til en pasient med mistenkt ACS er hjemme. Før ankomst av en ambulanse kan du:

 • Sørg for pasientens fred og tilgang til frisk luft.
 • La pasienten tygge Aspirin.

Valget av metoden for behandling av ACS avhenger av dens type:

 • Målet med STS-behandling med ST-gjenoppretting er rettet mot den raskeste gjenopprettingen av blodtilførselen til det berørte hjertet av hjertet, som kan oppnås ved hjelp av medisiner eller kirurgiske operasjoner.
 • Behandling av ACS uten ST-gjenoppretting er mer konservativ.

Avhengig av diagnosen og typen ACS, kan følgende medisinpreparater foreskrives:

 • Trombolytika (Streptokinase, Alteplase, Tenecteplase), som bidrar til å dele en trombus som blokkerer lumen i kranspulsåren.
 • Nitrater (Nitroglycerin), som midlertidig dilaterer blodårene og forbedrer blodtilførselen til myokardiet.
 • Antiplatelets (Aspirin, Plavix, Brilinta), som forhindrer dannelsen av blodpropper, påvirker funksjonen av blodplater.
 • Antikoagulantia (Heparin, Enoxaparin), som påvirker plasmakomponenten av blodpropp.
 • Betablokkere (Metoprolol, Carvedilol, Bisoprosol), som hjelper slappe av hjertemuskelen og senker hyppigheten av hjertesammentrekninger, reduserer oksygenbehovet og reduserer blodtrykket.
 • Angiotin-konverterende enzym-inhibitorer (Ramypril, Perindopril) eller angiotensinreceptorblokkere (Lozartan, Irbesartan), som utvider arteriene, reduserer blodtrykket og reduserer byrden på hjertet.
 • Statiner (Atorvastatin, Rosuvastatin), som reduserer nivået av kolesterol og stabiliserer den aterosklerotiske plakk.

Pasienter med ACS trenger ofte et kirurgisk inngrep som tar sikte på å gjenopprette patronen til koronararteriene. Disse operasjonene inkluderer:

 • Angioplastikk og stenting. I denne operasjonen utfører doktoren et tynt kateter til stedet for innsnevring av koronararterien, hvoretter den forstørrer lumen ved hjelp av en oppblåst ballong. For å opprettholde en åpen lumen av arterien, blir stenting av det smalte området noen ganger utført - implantering av en spesiell intravaskulær protese (stent).
 • Koronararterien bypass. I denne operasjonen erstatter kirurger de berørte delene av arteriene med shunts-fartøy fra et annet sted i pasientens kropp.

ACS i cadastre er: konseptet, registreringsprosedyren og funksjonene i denne prosedyren

Formålet med kapitalkonstruksjon (forkortet til "OKS") er en uferdig bygning eller bygning som ikke er en midlertidig bygning samtidig. I henhold til byplanskode for Russland, er slike eiendomsobjekter gjenstand for eiendomsrett og krever offisiell registrering av eventuelle transaksjoner over dem. Som en konsekvens er innføringen av ACS i de relevante juridiske registre en konstant praksis.

Flere detaljer om nyansene i denne prosedyren og dens essens vil bli diskutert i materialet som presenteres nedenfor.

Hva er ACS og den tekniske planen?

Formålet med kapitalkonstruksjon. Bilde 1

Så, som det ble nevnt tidligere, er ACS eiendomsobjekt som krever ferdigstillelse. Enkelt sagt er gjenstanden for kapitalkonstruksjon noen eiendomsmegling, satt i drift, som bare vil kunne gjøres etter utførelse av spesifikke byggverk eller byggverk. For øyeblikket kan ACS være av to typer:

 • Bygninger - eiendomsobjekter, formålet med opprettelse og drift er rettet mot organisering av boligområder, steder for lagring av ting, oppbevaring av dyr eller organisering av virksomheter. Eksempler på slike gjenstander er boligblokker og private hus, boliger og sammenleggbare lokaler, skur.
 • Strukturer er eiendomsobjekter, mer komplekse i ingeniør- og kommunikasjonsorganisasjoner, vanligvis plassert både over bakken og under den. Opprettelsen av slike ACS er rettet mot å utvinne ressurser, transportere dem eller oppnå tilsvarende mål. Eksempler på slike anlegg inkluderer gassrørledninger eller oljerigger.

Vær oppmerksom på at gjenoppbyggingen, vesentlig omplanlegging eller utvidelse av bygninger og strukturer også omdanner dem til statusen for kapitalkonstruksjonsobjekter, noe som krever en viss registrering. Samtidig kan strukturer som midlertidige bygninger (baldakiner, boder, kiosker) under ingen omstendigheter være relatert til ACS, slik at deres restrukturering eller oppføring av registrering av kapitalbygging ikke krever.

Hvordan registrerer ACS i Rosreestr register? Bilde nr. 2

For å inngå noen ACS i den offisielle kadastre av Rosreestor, er det nødvendig å kompilere sin tekniske dokumentasjon. Ofte er tilfeller i dette aspektet begrenset til opprettelsen av en hensiktsmessig plan, der:

 • Informasjon om kapitalkonstruksjonsobjektet, som kreves for inngangen til kadastre;
 • data på en bestemt del av hovedstadsbyggingsobjektet som kreves for registrering i registret;
 • Informasjon om det endrede kapitalkonstruksjonsobjektet, som er viktige for endringer i dataene som allerede er tilgjengelige i beholdningen (gjelder for ombygging, utvidelse, etc.).

Nødvendighet, rekkefølge for registrering og krav til den tekniske planen for ACS er vurdert i artikkel 41 i føderal lov nr. 221-FZ "On the State Real Estate Cadastre". Ifølge bestemmelsene er dette dokumentet kreves for å gå inn i kadastre:

 • informasjon om de nybygde ACS-ene og deres overføring til status for boliger, boliger eller andre gjenstander;
 • informasjon om endringer som er gjort til enkelte ACS eller den separate delen;
 • data om eierskap av en bestemt ACS før ferdigstillelsen av konstruksjonen (om nødvendig).

Registrering av den tekniske planen utføres i samsvar med samme føderale lov. De grunnleggende prinsippene i prosedyren er beskrevet nedenfor.

Utarbeidelse av teknisk dokumentasjon

Hvordan lage en teknisk plan for ACS? Bilde nr. 3

Kun kadastrale ingeniører kan utarbeide, sertifisere eller samtidig utføre to operasjoner i forhold til den tekniske planen for ACS (artikkel 44 i den tidligere nevnte føderale loven). Du kan finne en slik spesialist enten i BTI på bostedsstedet eller med direkte hjelp fra ansatte i denne statlige organisasjonen.

En slik spesialists krefter omfatter to obligatoriske ting:

 1. Tegning eller kontroll av den tekniske planen som allerede er utarbeidet, tilsvarer den virkelige situasjonen.
 2. Sertifiseringen av denne planen, selvfølgelig med det faktum at den er utstedt i samsvar med gjeldende lovgivning i Russland.

Krav til skjema og utarbeidelse av teknisk dokumentasjon av denne typen presenteres i en rekke bestillinger fra Russlands føderasjonsdepartement "Ved godkjenning av formen av den tekniske planen for ACS og kravene til forberedelsen". Obligatorisk bekreftelse med disse lovgivningen utføres av ovennevnte kadastrale ingeniører, den vanlige borgeren i vårt land burde vite at den tekniske planen for ACS skal inneholde:

 • tekstdel;
 • grafisk del.

Et dokument med en underavdeling i de aktuelle seksjonene er utarbeidet og lagret på et elektronisk medium i form av en elektronisk fil, som må sertifiseres av en elektro-digital signatur fra kadastralingeniør. Den tekniske planen forberedes for offisiell registrering og matrise av informasjon om anlegget er gitt:

 • eller på Rosreestrs kontor på stedet av ACS personlig av søkeren;
 • eller i MFC'en på stedet av ACS personlig av søkeren;
 • eller til de samme statlige organer ved å sende via post / bud / Internett-nettverk i riktig form.

Som du kan se, har prosedyren for å utarbeide den tekniske planen for ACS ingen spesielle problemer. Det viktigste ved gjennomføringen er å følge de grunnleggende prinsippene som er nevnt ovenfor og etablert på lovgivningsnivå.

Nyanser av problemet under vurdering

Funksjoner ved utarbeidelse av teknisk plan for ACS. Foto 4

I konklusjonen av dagens materiale, la oss være oppmerksomme på nyansene av problemet under behandling. Heldigvis har det ikke mange funksjoner, og en betydelig del av dem har allerede blitt vurdert ovenfor.

Imidlertid ble det ikke notert noen nyanser, så vi presenterer dem med følgende liste i formatet "Spørsmål - Svar":

 • Hva om det er forskjeller mellom den tekniske planen og ACS? - Ta ut den irrelevante tekniske dokumentasjonen ved å utstede nye dokumenter med passende endringer og gi dem til Rosreestr eller MFC.
 • Hva vil skje hvis den tekniske planen ikke er riktig forberedt? - Det er greit, de vil bare ikke akseptere det i kadastralstatens byrå, og de vil be deg om å rette opp de eksisterende manglene.
 • Hvor mye koster det å ordne teknisk dokumentasjon for ACS? - Fra 2 000 rubler. Den endelige prisen for tjenesten avhenger av regionen der dokumentet er behandlet, og dimensjonene og kompleksiteten til ACS som er beskrevet.

På denne måten ble kanskje den viktigste og nødvendige informasjonen for en vanlig statsborger i dagens tema avsluttet. Vi håper at materialet som presenteres ovenfor, var nyttig for deg. Lykke til med den tekniske dokumentasjonen!

Om hvordan du legger på kadastrale poster av kapitalkonstruksjonsobjekter du kan finne ut ved å se videoen:

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter, å informere oss.

Akutt koronarsyndrom (ACS): behandling, beredskap, diagnose, symptomer, forebygging

ACS, som skyldes skade på myokardiet, kalles AMI.

Betegnelsen ACS er beregnet for bruk av medisinsk personell som utfører primærdiagnostikk.

ACS er et arbeidsbegrepet som brukes til å beskrive totaliteten av symptomer som utvikles ved akutt myokardisk iskemi. ACS på grunn av skade på myokardiet - MI. ACS inkluderer diagnosen HC, HMBriST og HMIIST. Begrepet "ACS" brukes vanligvis av det gjennomsnittlige medisinske personellet eller av legene til opptaksavdelingen under den første undersøkelsen av pasienten. Retningslinjene for å bestemme diagnosen for ACS er gitt nedenfor.

Definisjonen av akutt koronar syndrom (ACS)

Ifølge moderne terminologi er ACS delt inn i to store grupper basert på den terapeutiske strategien som brukes:

 1. AMI med ST-OCS segmenthøyde, hvor pasienten observeres typisk iskemisk smerte i brystet og ST-segmentet ser ut til å stige. Denne gruppen pasienter umiddelbart etter sykehusinnleggelse trenger reperfusjonsbehandling.
 2. AMI uten ST segmenthøyde i kombinasjon med angina pectoris. ACS, hvor pasienter opplever brystsmerter, og typiske iskemiske endringer på EKG som en ST-stigning observeres forbigående eller fraværende. Når biokjemiske markører oppdages, vurderes myokardskader som et myokardinfarkt uten en ST-segmenthøyde, med et negativt resultat som ustabil angina. Denne gruppen av pasienter krever ikke trombolytisk behandling.

I henhold til eksisterende klassifisering er det to hovedgrupper som er forskjellige i behandlingen som administreres.

HMnST-ACS, hvor pasienten observerer brystsmerter og forhøyning av ST-segmentet på EKG. Denne gruppen av pasienter skal reperfuseres.

IMBPVH og NS - ACS, ledsaget av utseendet på pasienten av iskemisk ubehag i brystet med forbigående eller permanente iskemiske forandringer. I nærvær av biokjemiske tegn på hjerteinfarkt, kalles tilstanden HMBnST, og i deres fravær - HC. Denne gruppen av pasienter trenger ikke trombolyse.

Årsaker til akutt koronarsyndrom (ACS)

Disse syndromene forekommer i de fleste tilfeller på grunn av dannelsen av en blodpropp i aterosklerotiske lesjoner i koronar. Aterosklerotisk plakk blir ustabilt, eller det aktivert ved fremgangsmåtene i betennelse, noe som fører plakkruptur overflate, eksponering av trombogene substanser som aktiverer blodplater og plasma koagulasjonsfaktorer. Som et resultat er denne prosessen fullført ved dannelse av en trombus. blodplateaktivering involverer konformasjonsendringer llbllla-membranglykoprotein-reseptorer, som fører til blodplater få muligheten til å binde seg til hverandre. Ateromatøse endringer i arteriene, forårsaker innsnevring av fartøyet lumen minimal, kan forårsake ACS. I mer enn 50% av pasientene er innsnevringen av kranspulsåren mindre enn 40%. Dannet en blodpropp plutselig skaper en hindring for levering av blod til området av infarkt. Spontan trombolyse forekommer i omtrent 2/3 av pasienter etter 24 timer trombotisk okklusjon av arterien er registrert bare i 30% av pasientene. Men i alle tilfeller, trombotisk okklusjon av arterien fortsetter i lang tid for dannelsen av hjerteinfarkt nekrose.

I sjeldnere tilfeller er disse syndromene en konsekvens av emboli i kranspulsårene. Ved bruk av kokain og andre rusmidler er det mulig å utvikle en spasme av kranspulsårene og hjerteinfarkt.

Klassifisering av akutt koronarsyndrom (ACS)

Klassifiseringen er basert på EKG-endringer, samt tilstedeværelse eller fravær av hjertemerkere i blodet. Separasjonen av HMcST og HM6ST er av praktisk betydning fordi disse forholdene varierer vesentlig når det gjelder prognose og valg av behandlingsmetoder.

Ustabil angina er definert som:

 • Angina pectoris i hvile, hvis angrep varer lenge (vanligvis mer enn 20 minutter).
 • For første gang oppsto angina av høy FC.
 • Progresjon angina pectoris, som angriper bli hyppigere, økt intensitet av angina smerte, økt varighet av angrep og redusert nivå av terskelen belastning, noe som utløser forekomsten av angrep (en økning på mer enn en eller FC til et nivå på minst FBS).

Symptomer og tegn på akutt koronarsyndrom (ACS)

ACS Kliniske manifestasjoner avhengig av beliggenhet og alvorlighetsgraden av endringene i koronararteriene og er ganske variabel, med unntak for de tilfeller hvor de er er en vanlig, macrofocal, bedømme mengden av iskemisk hjertemuskelen bare som av klinikken vanskelig.

Etter fullførelse av de akutte manifestasjoner av koronar obstruksjon kan utvikle komplikasjoner av sykdommen. Vanligvis omfatter disse elektriske dysfunksjon (ledningsforstyrrelser, Artim), myokardial dysfunksjon (hjertesvikt, spalte fri vegg av venstre ventrikkel eller interventrikulære septum, venstre ventrikkel aneurisme, pseudoaneurisme, trombedannelse i det venstre ventrikulære hulrom, kardiogent sjokk) eller valvulær dysfunksjon (vanligvis manifesterer seg som mitralinsuffisiens ). Brudd på de elektriske egenskapene til hjertemuskelen kan i en hvilken som helst form for akutt koronarsyndrom, myokardial dysfunksjon utseende indikerer vanligvis en stor mengde av ischemisk myokardium. Andre komplikasjoner inkluderer ACS gjentakelse av myokardial ischemi og utvikling av perikarditt. Perikarditt utvikler seg vanligvis etter 2-10 uker fra tidspunktet for forekomst er kjent som hjerteinfarkt og postinfarction syndrom eller syndrom Drexler.

Ustabil angina. Symptomatologi lignes med stabil angina, med unntak av flere funksjoner: beslag er kjennetegnet ved en høyere intensitet, fortsetter lenger utløses ved lavere nivå av lasten kan skje alene (angina decubitus), videre i deres egenskaper.

HM6ST og HMcST. Symptomer på HMcST og HM6ST er like. På bare noen få dager eller uker før koronare hendelser ca 2/3 av pasientene rapporterer prodromal symptomer, som inkluderer ustabil eller progressiv angina, kortpustethet eller tretthet. Vanligvis er den første symptom på myokardial infarkt er intens smerte dypt i brystet, beskrevet av pasienten som en (trykk- eller verkende smerte går ofte ut på baksiden, kjeve, venstre arm, høyre arm, skulder eller alle disse områdene. Ifølge sine egenskaper smerten er lik den for angina pectoris men vanligvis mer intens og langvarig, ofte ledsaget av kortpustethet, svetting, kvalme og oppkast, nitroglyserin og resten har bare en delvis og midlertidig effekt. men smertene kan være mindre uttalt, Omtrent 20% av akutt hjerteinfarkt uten symptomer (klinisk fraværende eller manifestert ved ikke-spesifikke symptomer, som ikke oppfattes av pasienten som sykdommen), som er mest vanlig manifesteres i pasienter med diabetes. Hos noen pasienter, er sykdommen manifestert ved tap av bevissthet. Pasienter ofte tolke oppstått brystsmerter som et brudd i fordøyelsessystemet, er dette delvis på grunn av den positive effekten av luften etter spyttet og tar antacida. kvinner er preget av hyppig utvikling av atypisk klinikk MI. For eldre pasienter er klager på dyspnø mer vanlige enn anginalsmertsyndrom. I alvorlige tilfeller opplever pasienter stor smerte i brystet, ledsaget av angst og frykt for død. Kvalme og oppkast er mulig, hud, vanligvis blek, kald, våt på grunn av svette. Det kan være perifer eller sentral cyanose.

Kanskje utseendet på en trådaktig puls, svingninger i nivået av blodtrykk, selv om mange pasienter har hypertensjon under et smerteangrep.

Med utviklingen av hjerteinfarkt, er det en økning i prostata påfyllingstrykk, utvidelse av jugularvenene (ofte med et positivt Kussmaul-symptom), fravær av hvesning i lungene og hypotensjon.

Diagnose av akutt koronarsyndrom (ACS)

 • EKG-studie i dynamikk.
 • Undersøkelse av nivået av hjerte markører.
 • Koronar angiografi for akutt indikasjoner hos pasienter med HMcST eller dens komplikasjoner.
 • Forsinket CG for pasienter med HM6ST eller ustabil angina.

ACS bør mistenkes hos menn over 20 år og kvinner over 40 år hvis de har de viktigste symptomene - brystsmerter. Det er nødvendig å skille anginabrystsmerter fra smerte av lungebetennelse, ribbe frakturer, kostohondralnoy separasjon, esophageal spasmer, akutte disseksjon av aorta, nyrestein sykdom, myokardisk milt. Hos pasienter med peptisk ulcus eller galleblæresykdom, bør det legges merke til at symptomene ACS lagres manifestasjoner av disse sykdommene.

Tilnærmingen til denne kategori pasienter er ikke forskjellig fra den behandling og diagnose av akutt koronarsyndrom i det generelle tilfelle: registrering og evaluering av EKG-registreringen, studien i dynamikken i nivået av myokardskade markører, noe som gjør det mulig å differensiere ustabil angina, HMcST og HM6ST. Hvert kammer skal ha en nødsituasjon avledning system, er det nødvendig umiddelbart å identifisere pasienter med ACS og EKG. I tillegg til EKG og pulsoksimetri er nødvendig at røntgenundersøkelse av brystet.

EKG. EKG er den viktigste diagnostiske testen og skal utføres innen de første 10 minuttene av pasientens opptak. Basert på EKG-analysen, tas en av de viktigste beslutningene i taktikken til å behandle en pasient - innføringen av et trombolytisk legemiddel. I tilfelle av HMcST har trombolytisk terapi blitt vist. I tilfelle av IMb5 kan trombolytisk behandling øke risikoen for komplikasjoner. I tillegg er pasienter med HMcST vist med akutt KG, pasienter med HM6ST KG kan forsinkes eller utføres rutinemessig.

Siden netransmuralnye MI form (ikke-O-forming), i de fleste tilfeller påvirke subendokardial eller sekundære myokardiale lag LV vegg, når data ikke blir dannet patologiske former tenner O eller alvorlig ST-segment elevasjon. I motsetning til dette blir data for tilstander kjennetegnet ved ikke-faste og variable endringer i ST-segmentet, som kan brukes av ikke-spesifikk av natur, og er ganske vanskelig å tolke (MM6ST). Hvis disse endringene regresjon (eller fremdrift) analyse av EKG i dynamikken, er meget sannsynlig at nærværet av myokardial iskemi. På den annen side, hvis bildet ikke gjennomgå EKG lover dynamikk, og diagnostisering av MI er installert bare på grunnlag av klinisk diagnose dannyh.to nødvendig bekreftelse av andre metoder. Registrering normal EKG av pasienten er et angrep brystsmerter utelukker ikke diagnosen ustabil angina, registrering normal EKG av pasienten på høyden av smerte angrep utelukker ikke tilstedeværelsen av angina, men peker på neishemichekoe opprinnelsen til brystsmerter.

Hvis det er mistanke om bukspyttkjertelen MI, er det nødvendig å registrere et EKG i 15 ledninger: ytterligere elektroder er plassert i posisjon V4R og for diagnose av den bakre MI i posisjon V8-V9.

Markører av hjerteinfarkt. Markører av myokardskade er kardiale enzymer (CPK-MB) eller proteiner innhold kardiomyocytter som blir sluppet inn i det systemiske kretsløp i nekrose av kardiomyocytter. Markører av hjerteinfarkt forekommer i perifert blod på forskjellige tidspunkter fra det tidspunkt sykdommen utvikler seg og går tilbake til normal ved forskjellige tider.

Typisk undersøkes forskjellige markører for myokardskader med jevne mellomrom, vanligvis hver 6-8 timer i løpet av den første dagen. Nye teknikker lar deg utføre forskning direkte på pasientens seng, ha tilstrekkelig følsomhet ved test med kortere intervaller.

Troponiner er de mest spesifikke markørene for skade på MI, men nivået deres kan også øke med myokardisk iskemi uten MI-utvikling. For hvert enkelt laboratorium er det angitt en øvre grense for denne testen, over hvilken diagnosen myokardinfarkt er etablert. Grenseverdiene for troponinnivåer hos pasienter med ustabil angina indikerer høy risiko for bivirkninger og krever mer intensiv overvåkning og behandling. Falske positive verdier er mulige med hjertesvikt og nyresvikt. Aktivitetsnivået til CK-MB er mindre spesifikt. Falske positive verdier er mulige med nyresvikt, hypothyroidism og skjelettmuskulaturskade. Økende nivåer av myoglobin er ikke spesifikk for myokardinfarkt, imidlertid, fordi den øker nivået av et første hjerteinfarkt utvikling, det gjør det mulig å navigere valg av behandling i en pasient med atypiske EKG-forandringer.

Koronar angiografi. Koronar angiografi utføres vanligvis i kombinasjon med 4KB. I tilfelle av KG HMcST utført i en nødsituasjon indikasjoner, i tillegg er det CG vist i bevaring av angina-syndromet på bakgrunn av den maksimale antianginoalnoy terapi, og i pasienter med utvikling av komplikasjoner. Pasienter med ukomplisert HM6ST eller ustabil angina og god effekt av medikamentell behandling er vanligvis utføres CG 24-48 timer etter innleggelse til klinikken ansvarlig for å bestemme koronar.

Etter den innledende vurdering av pasienten og start av medikamentbehandling er utført i tilfelle av CG opprettholde eller tilbakefall av myokardial ischemi (verifisert i henhold EKG eller klinikker), hemodynamisk ustabilitet, tilbakevendende ventrikulære arytmier og andre manifestasjoner av relapsing ACS.

Andre studier. Rutinemessige laboratorietester er ikke diagnostiske, men de viser uspesifikke endringer som er typiske for vevnekrose: akselerasjon av ESR, økning i antall leukocytter med mulig skifte av formelen til venstre. Bestemmelse av lipidprofilen for blodplasma bør utføres på tom mage i de første 24 timene fra pasientens sykehusinnleggelse.

Radionuklidbildeteknikker brukes vanligvis ikke ved diagnose dersom EKG eller markørdata er positive. Samtidig er ekkokardiografi absolutt nødvendig for å oppdage mekaniske komplikasjoner av hjerteinfarkt.

Krevende undersøkelse bør omfatte følgende metoder

 • Raskt gjennomføre en undersøkelse for å utelukke hypotensjon, identifisere lyder, behandle akutt lungeødem.
 • Et kateter er installert for intravenøs tilgang.
 • Et EKG i 12 ledninger skal registreres og dekodes innen 10 minutter.
 • Pasienten er foreskrevet følgende stoffer:
 • Oksygen (starte med en konsentrasjon på 28% hvis det er en indikasjon i medisinsk historie av kronisk obstruktiv lungesykdom).
 • Diamorfin for lindring av smerte.
 • Metopopramid med kvalme.
 • Nitroglycerin spray: 2 innåndinger hvis det ikke er noen hypotensjon.
 • Ta blodet og gjør undersøkelsen:
 • En generell blodprøve og en konsentrasjon av urea og elektrolytter (om nødvendig, blir kaliumpreparater tilsatt for å opprettholde konsentrasjonen i området 4-5 mmol / l).
 • Konsentrasjonen av glukose (kan øke betydelig etter infarktperioden, også hos pasienter som ikke lider av diabetes mellitus, noe som gjenspeiler frigivelsen av katekolaminer som følge av stress, reduseres uten behandling).
 • Biokjemiske markører for hjerteskader.
 • Indikatorer for lipidmetabolisme: serumkolesterol og HDL-kolesterol forblir på opprinnelig nivå i opptil to dager, men deretter reduseres, og i 8 uker eller mer gjenopprettes nivået.
 • Bryst røntgen utføres for å vurdere hjertets størrelse, oppdage lungeødem og ekskludere utvidelsen av mediastinum.
 • Ved undersøkelsen skal periferpulsen vurderes, øyefunnet skal inspiseres, og de indre organene undersøkes for orgelløft og aorta-aneurismer.

Prognose for akutt koronarsyndrom (ACS)

Ustabil angina. Utskrevne EKG-endringer i kombinasjon med anginalsyndrom tjener som indikatorer for høy risiko for hjerteinfarkt og død.

HM6ST og HMcST. Den totale dødelighetsgraden er ca 30%, med 50 til 60% av pasientene som dør i prehospitalstadiet (vanligvis mot bakgrunnen av utviklet ventrikulær fibrillering).

De fleste av pasientene med dødelige komplikasjoner dem til å utvikle en stor brennvidde myokardialt infarkt, tilbakevendende eller MI på bakgrunn av arret i det venstre hjertekammer etter hjerteinfarkt. Utviklingen av kardiogent sjokk på grunn av innblanding i infarka sone mer enn 50% av myokard funksjon. Det er fem prognostiske indikatorer som gjør det mulig å forutsi dødelighet sannsynlighet til 90% hos pasienter med HMcST: alder (31% av total dødelighet) reduksjon i det systoliske blodtrykk (24%), hjertesvikt ovenfor første klasse Killip (15%) takykardi (12%), lokal lokalisering av MI (6%). Det er en økning i dødeligheten i nærvær av diabetes, så vel som hos kvinner.

Bevaring av LV systolisk funksjon etter overført MI avhenger av mengden av gjenværende fungerende myokardium. Tilstedeværelsen av arr i venstre ventrikkel etter et myokardinfarkt forverrer prognosen for pasienten, den lesjon i tilfelle av mer enn 50% av den totale massen myokardial diagnose er svært ugunstig.

Primære beredskapsintervensjoner for akutt koronarsyndrom

 • Ved mistanke om ACS er det nødvendig å gi konstant EKG-overvåking og muligheten for umiddelbar defibrillering.
 • En pasient som mottar lege skal instrueres til administrering til en pasient av acetylsalisylsyre (300 mg i fravær av kontraindikasjoner), og undesirability av intramuskulær injeksjon [som kan føre til økte nivåer av kreatinfosfokinase (CPK), og forårsake blødning på bakgrunn av det trombolytisk og antikoagulerende terapi].

Obligatoriske nødintervensjoner med ACS

En rask undersøkelse for påvisning av hypotensjon, hjerteklump, samt påvisning og behandling av akutt lungeødem, omfatter følgende aktiviteter:

 • Å gi vaskulær tilgang - innen 10 minutter er det nødvendig å utføre elektrokardiografi i 12 ledere og beskrive den.

tildele:

 • Oksygenbehandling (starter med 28% oksygen-luftblanding hvis pasienten har lungesykdom).
 • Intravenøs intravenøs dialyse for å eliminere smerte.
 • Metoklopramin 10 mg intravenøst ​​med kvalme.
 • Sprayer med nitroglyserin to ganger under tungen (i fravær av hylotensjon).

Blod for analyse:

 • Urea og elektrolytter: opprettholde konsentrasjonen av kaliumioner i et nivå på 4-5 mmol / l.
 • Blodsukker: hyperglykemi kan observeres i de første timene av hjerteinfarkt symptomer, inkludert pasienter som ikke lider av diabetes, fungerer den som en refleksjon av spenningsindusert giperkateholaminemii og kan forsvinne på egen hånd uten behandling.

Biokjemiske markører for myokardskade:

 • Lipidprofil: bestemmelse av nivået av totalt kolesterol, langkjedede fettsyrer, triglyserider. Innholdet av kolesterol, så vel som høydensitets lipoproteiner i blodplasmaet i løpet av dagen eller to, forblir nær normale verdier, senker deretter og vender tilbake til normalt i mer enn 8 uker.

Utfør lokalens radiografi av cellene for å bestemme hjertestørrelsen, tilstedeværelsen av lungeødem og ekskludere utvidelsen av mediastinum.

Den generelle undersøkelsen inkluderer evaluering av periferpuls, undersøkelse av fundus, undersøkelse av bukorganene for hepatosplenomegali og tilstedeværelse av en aneurysm i abdominal aorta

Betingelser som simulerer smerte i akutt koronarsyndrom

 • Perikarditt.
 • Den dissekerende aorta aneurisme.
 • PE.
 • Esophageal reflux, spasme eller rive i spiserøret.
 • Perforering av magesår.
 • Pankreatitt.

Første behandling av akutt koronarsyndrom

 • Alle pasienter med mistanke om ACS bør være under konstant EKG-overvåking. I rommet hvor pasienten er, bør alle forhold for defibrillering gis.
 • Guide legen må gi pasienten med aspirin (300 mg oralt i fravær av kontraindikasjoner), og i alle tilfelle bør ikke gjøre noen intramuskulær injeksjon [de forårsaker en økning i den totale kreatinfosfokinase (CPK), og øke risikoen for blødning ved trombolyse / antikoagulasjon].

Behandling av akutt koronarsyndrom (ACS)

 • Overvåking og innånding av oksygen.
 • Seng hviler i de første dagene, så tidlig aktivering av pasienten.
 • En diett som er lav i salt og fett.
 • Laxatives og beroligende (anxiolytics, tranquilizers) etter behov

Behandling er rettet mot å redusere angst, stoppe trombose, reversere utvikling av iskemi, begrense myokardinfarktets størrelse, redusere hjerteinfarkt, forebygge og behandle komplikasjoner.

Behandlingen starter samtidig med diagnosen. Det er nødvendig å etablere en pålitelig venetilgang, oksygen inhalering gjennom nesekateteret strømmen av 2 L, konstant overvåking av elektrokardiogrammet. Intervensjon i prehospitalt, leger utført akuttbehandling (EKG, aspirin 325 mg - tygge, tidlig trombolyse ved indikasjon, og muligheten for hospitalisering av pasienten på sykehus profil) redusere dødelighet. Tidlig diagnostisering og vurdering av effektiviteten av behandlingen gjør det mulig å analysere de behov og tidsrammen for myokardial revaskularisering.

Studien av nivået av markører av nekrose gjør det mulig å identifisere grupper av pasienter med lav og mellomrisiko med mistanke om ACS (pasienter med førstegangs negative markører for nekrose og ikke-spesifikke EKG-endringer). Slike pasienter skal overvåkes i de neste 24 timene i overvåkningskamrene. Pasienter med høy risiko bør inntas i intensivavdelingen av ACS, utstyrt med EKG-overvåkingssystem. Den mest utbredte bruken er TIMI-risikovurderingssystemet.

Pasienter med IM65T mellomliggende og høyrisiko bør innlegges på intensivkamre. Pasienter med MMcST er innlagt på intensivavdelingen av ACS.

Hjertefrekvens og hjertefrekvensovervåkning ved hjelp av et enkeltkanals EKG-opptakssystem er i de fleste tilfeller tilstrekkelig for rutinemessig overvåking. Noen klinikere anbefaler imidlertid bruk av flerkanals opptakssystemer og analyse av ST-segmentforskyvninger for å bestemme forbigående gjentatte episoder av forhøyning eller ST-segmentdepresjon. Påvisning av slike endringer, selv hos pasienter uten kliniske manifestasjoner, indikerer bevaring av myokardisk iskemi og indikerer en mer aggressiv behandling.

Kvalifiserte sykepleiere kan diagnostisere utviklingen av rytmeforstyrrelser ved å analysere EKG og starte behandling.

Alle ansatte i avdelingen må ha ferdigheter til å utføre kardiopulmonal gjenopplivning.

Aggressiv behandling er underlagt forhold som kompliserer løpet av hjerteinfarkt.

Behandling bør finne sted i en rolig, rolig og avslappende atmosfære. Det er å foretrekke å bruke enkeltrom, samtidig som personvernet opprettholdes. Vanligvis i de tidlige dagene tillater de ikke slektninger å besøke og kommunisere over telefon. Attributter som en veggklokke, en kalender og et vindu lar deg holde pasientens orientering i tid og rom og for å unngå følelser av isolasjon. Dette lettes også ved å lytte til radioprogrammer, fjernsyn og leseaviser.

I de første 24 timene er sengestue obligatorisk. På den første dagen av post-MI pasienter uten komplikasjoner (hemodynamisk ustabilitet, vedvarende ischemisk infarkt), inkludert pasienter etter reperfusjon terapi (fibrinolyse eller 4 kB), kan sitte på en stol, med start til passiv trening, brukes et nattbord. Etter en stund kan du gå på toalettet og jobbe med dokumenter i stille modus. Ifølge nyere studier, kan pasienter med MI og effektiv primære 4KB være i en tidlig fase overført til poliklinisk behandling og slippes på 3-4th dag.

Angst, hyppige humørsvingninger, negative følelser forekommer hos de fleste pasienter. For å stoppe slike fenomener kan lette beroligende midler (vanligvis benzodiazepin-serien) brukes, men ifølge eksperter er behovet for utnevnelse sjelden.

Utvikling av reaktiv depresjon forekommer oftest på sykdommens 3. dag, med nesten alle pasienter som lider av depressive lidelser under utvinning. Etter å ha overvunnet den akutte fasen av sykdommen, er de viktigste oppgavene behandling av depresjon, rehabilitering og utvikling av et langsiktig profylaktisk program for pasienten. For lengre opphold på senga, mangler fysisk aktivitet og overdreven fokus på alvorlighetsgraden av sykdommen bidrar til økt angst og depressive tendenser. Pasienter bør oppfordres til å sitte ned i sengen, stå opp og trene så tidlig som mulig. Det er nødvendig å forklare pasienten sykdommens art, prognosen og det individuelle rehabiliteringsprogrammet.

Opprettholde normal tarmfunksjon med avføringsmidler (f.eks. Docusate) for å forhindre forstoppelse er en viktig del av behandlingen. Urinretensjon er også et alvorlig problem, ofte funnet hos eldre pasienter, spesielt etter flere dager med sengestøtte og atropinadministrasjon. Kateterisering av blæren kan være nødvendig hos enkelte pasienter, kateteret kan fjernes etter at pasienten kan stå opp eller sitte i sengen og tømme blæren alene.

Siden røyking på sykehus er forbudt, bør pasientens opphold i klinikken brukes til å slutte å røyke. Alt personell i klinikken i kontakt med pasienten bør oppmuntre pasientens nektelse fra røyking.

Vanligvis har pasienter i den akutte fasen av sykdommen en betydelig redusert appetitt, så velsmakende mat i moderate mengder er mer hensiktsmessig som en moralsk støtte til pasienten. I de fleste tilfeller er pasientene foreskrevet en diett på ca 1.500-1.800 kcal / dag med et redusert Na-innhold på opptil 2-3 g. Det er ikke nødvendig å redusere Na-inntaket på 2.-tredje dag dersom det ikke finnes symptomer på hjertesvikt. I tillegg bør dietten inneholde et minimum av kolesterol og mettet fett, noe som er indikativt for å undervise pasienten et sunt kosthold.

Akutt koronarsyndrom: symptomer og behandling

Akutt koronarsyndrom - de viktigste symptomene:

 • kvalme
 • Mangel på luft
 • oppkast
 • Brystsmerter
 • besvimelse
 • Forvirring av bevissthet
 • Spredningen av smerte til andre områder
 • Blek hud
 • Kaldsvette
 • Blodtrykkssvingninger
 • spenning
 • Frykt for døden

Akutt koronarsyndrom er en patologisk prosess hvor den naturlige blodtilførselen til myokardiet er ødelagt eller helt opphørt gjennom koronararteriene. I dette tilfellet strømmer oksygen ikke til hjertemuskelen på et bestemt sted, noe som kan føre ikke bare til et hjerteinfarkt, men også til et dødelig utfall.

Uttrykket "OCS" brukes av klinikere til å referere til visse plager i hjertet, inkludert hjerteinfarkt og ustabil angina. Dette skyldes det faktum at etiologien til disse sykdommene er koronarinsuffisiensyndrom. I denne tilstanden trenger pasienten legehjelp. I dette tilfellet snakker vi ikke bare om utvikling av komplikasjoner, men også av høy risiko for død.

etiologi

Hovedårsaken til utviklingen av akutt koronarsyndrom er nederlaget for aterosklerose i koronararteriene.

I tillegg er det slike mulige faktorer for utviklingen av denne prosessen:

 • alvorlig stress, nervebelastning;
 • spasmer av blodkar;
 • innsnevring av fartøyets lumen;
 • mekanisk skade på kroppen;
 • komplikasjoner etter operasjonen;
 • emboli av kranspulsårene;
 • betennelse i koronararterien;
 • medfødte patologier av kardiovaskulærsystemet.

Separat er det faktorer som er predisponerende for utviklingen av dette syndromet:

 • overvekt, fedme;
 • røyking, narkotikabruk;
 • nesten fullstendig fravær av fysisk aktivitet;
 • Krenkelse av balansen av fett i blodet;
 • alkoholisme;
 • genetisk predisposisjon til kardiovaskulære patologier;
 • økt blodkoagulasjon
 • hyppig stress, konstant nervøsitet;
 • høyt blodtrykk;
 • diabetes mellitus;
 • tar visse medisiner som fører til en reduksjon av trykket i kranspulsårene (koronarstjellsyndrom).

ACS er et av de farligste forholdene for en persons liv. I dette tilfellet er ikke bare akutt medisinsk behandling nødvendig, men også akutt gjenopplivning. Den minste forsinkelse eller feil handling av førstehjelp kan føre til et dødelig utfall.

patogenesen

På grunn av trombose av koronarbeinene, som fremkalles av en bestemt etiologisk faktor, begynner de biologisk aktive substansene - tromboxan, histamin, tromboglobulin - å bli frigjort fra blodplater. Disse forbindelsene har en vasokonstriktiv effekt, noe som fører til en forverring eller fullstendig opphør av blodtilførselen til myokardiet. Denne patologiske prosessen kan forverres av adrenalin og kalsiumelektrolytter. Samtidig er anti-koaguleringssystemet blokkert, noe som fører til produksjon av enzymer som ødelegger celler i nekrosisonen. Hvis ikke utviklingen av den patologiske prosessen på dette stadiet stoppes, blir det berørte vevet omdannet til et arr, som ikke vil delta i sammentrekningen av hjertet.

Mekanismer for utvikling av akutt koronarsyndrom vil avhenge av graden av overlapning med en trombose eller plakk av koronararterien. Det er slike stadier:

 • med delvis reduksjon av blodtilførselen kan det være sporadiske angina pectorisangrep;
 • med fullstendig overlapping er det områder av dystrofi som senere blir nekrose, som fører til hjerteinfarkt;
 • plutselige patologiske endringer - fører til ventrikulær fibrillasjon og som følge av klinisk død.

Det skal også forstås at en høy risiko for død er tilstede i et hvilket som helst stadium av utviklingen av ACS.

klassifisering

Basert på gjeldende klassifisering, er disse kliniske former for ACS preget:

 • akutt koronarsyndrom med ST-segmenthøyde - pasienten har typisk iskemisk smerte i brystet, reperfusjonsbehandling er obligatorisk;
 • akutt koronarsyndrom uten ST-segmenthøyde - typisk for iskemiske sykdomsendringer, angina pectorisangrep. Trombolyse er ikke nødvendig;
 • hjerteinfarkt, diagnostisert ved endringer i enzymer;
 • ustabil angina.

Skjemaer med akutt koronarsyndrom brukes kun i diagnostiseringen.

symptomatologi

Det første og mest karakteristiske tegn på sykdommen er akutt smerte i brystet. Smertsyndrom kan ha en paroksysmal karakter, for å gi i skulderen eller armen. Med angina, vil smerte av natur være sammenstrengende eller brennende og kort i tide. Med myokardinfarkt kan intensiteten i manifestasjonen av dette symptomet føre til smertefull sjokk, derfor er det nødvendig med umiddelbar innlegging av sykehus.

I tillegg kan det kliniske bildet fremvise slike symptomer:

 • kald svette;
 • ustabilt blodtrykk;
 • opphisset tilstand;
 • forvirring av bevissthet;
 • panikk frykt for døden;
 • besvimelse;
 • skinn av huden;
 • pasienten føler seg mangel på oksygen.

I noen tilfeller kan symptomatologien suppleres med kvalme og oppkast.

I et slikt klinisk bilde må pasienten raskt gi førstehjelp og ringe til akuttmedisinsk behandling. I intet tilfelle bør pasienten være alene, spesielt hvis det er kvalme med oppkast og bevissthetstap.

diagnostikk

Hovedmetoden for å diagnostisere akutt koronarsyndrom er elektrokardiografi, som må gjøres så snart som mulig fra starten av et smerteangrep.

Et komplett diagnostisk program utføres først etter at det har vært mulig å stabilisere pasientens tilstand. Sørg for å varsle legen om hvilke medisiner som ble gitt til pasienten som første medisinske hjelpemiddel.

Standardprogrammet for laboratorieinstrumentundersøkelser inkluderer følgende:

 • generell analyse av blod og urin;
 • biokjemisk blodprøve - nivået av kolesterol, sukker og triglyserider er bestemt;
 • koagulogram - for å bestemme nivået av koagulering av blod;
 • EKG - en obligatorisk metode for instrumentell diagnostikk i ACS;
 • ekkokardiografi;
 • Koronarangiografi - for å bestemme plasseringen og graden av innsnevring av koronararterien.

behandling

Behandlingsprogrammet for pasienter med akutt koronarsyndrom er valgt individuelt, avhengig av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen, er sykehusinnleggelse og strenge sengestøtter obligatoriske.

Tilstanden til pasienten kan kreve nødhjelp, som er som følger:

 • gi pasienten full fred og tilgang til frisk luft;
 • sett en tablett av nitroglyserin under tungen;
 • ring en ambulanse, rapportering symptomer.

Behandling av akutt koronarsyndrom på et sykehus kan inkludere slike terapeutiske tiltak:

 • innånding med oksygen;
 • innføring av medisiner.

Innenfor rammen av medisinering kan en lege foreskrive slike legemidler:

 • narkotiske eller ikke-narkotiske analgetika;
 • anti-ischemisk;
 • beta-blokkere;
 • kalsiumantagonister;
 • nitrater;
 • Antiplatemidler;
 • statiner;
 • fibrinolytika.

I noen tilfeller er konservativ behandling utilstrekkelig eller ikke i det hele tatt hensiktsmessig. I slike tilfeller utføres følgende operasjon:

 • stentning av kranspulsårene - et spesielt kateter utføres til innsnevringsstedet, hvoretter et lumen ekspanderer ved hjelp av en spesiell ballong, og en stent settes inn i innsnevringsstedet;
 • aortokoronary shunting - de berørte områdene av kranspulsårene erstattes av shunts.

Slike medisinske tiltak gjør det mulig å forhindre utvikling av hjerteinfarkt fra ACS.

I tillegg må pasienten følge generelle anbefalinger:

 • Strenge sengestil til stabil forbedring;
 • fullstendig utelukkelse av stress, sterk følelsesmessig opplevelse, nervøs spenning;
 • utelukkelse av fysisk aktivitet
 • Når tilstanden forbedrer, går det daglig i frisk luft;
 • Utelukkelsen fra kosten av fett, akutt, for salt og annen tung mat;
 • fullstendig utelukkelse av alkoholholdige drikker og røyking.

Det bør forstås at akutt koronarsyndrom, hvis anbefalinger fra en lege ikke blir observert, kan føre til alvorlige komplikasjoner når som helst, og risikoen for dødelig utfall med tilbakefall er alltid bevart.

Separat bør vi markere diettterapi i ACS, noe som innebærer følgende:

 • Begrensning i forbruket av produkter av animalsk opprinnelse;
 • mengden salt bør være begrenset til 6 gram per dag;
 • Utelukkelse av for krydret, smaksatt retter.

Det bør bemerkes at overholdelse av denne dietten skal være konstant, både i behandlingsperioden og som et forebyggende tiltak.

Mulige komplikasjoner

Syndromet med akutt koronarinsuffisiens kan føre til følgende:

 • Krenkelse av hjerterytmen i noen form;
 • utvikling av akutt hjertesvikt, som kan føre til døden;
 • betennelse i perikardiet;
 • aorta aneurisme.

Det skal også forstås at selv med tidlige medisinske tiltak er det stor risiko for å utvikle de ovennevnte komplikasjonene. Derfor bør en slik pasient undersøkes systematisk av en kardiolog og følg nøye alle hans anbefalinger.

forebygging

Forhindre at utviklingen av kardiovaskulær sykdom kan være, hvis du i praksis følger slike anbefalinger fra leger:

 • fullstendig nektet å røyke, moderat forbruk av alkoholholdige drikker;
 • riktig ernæring;
 • moderat fysisk aktivitet
 • daglig går i frisk luft;
 • utelukkelse av psykologiske belastninger;
 • blodtrykk overvåking;
 • kontroll av kolesterolnivået i blodet.

I tillegg bør vi ikke glemme viktigheten av forebyggende undersøkelse av spesialiserte medisinske spesialister, overholdelse av all doktors anbefalinger om forebygging av sykdommer som kan føre til syndromet av akutt kransvansker.

Ved å bruke et minimum av anbefalinger i praksis, vil det bidra til å forhindre utvikling av komplikasjoner som er provosert av akutt koronarsyndrom.

Hvis du tror at du har det Akutt koronarsyndrom og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan leger hjelpe deg: en kardiolog, en terapeut.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Dødsfallet til hjertemuskelen, som fører til dannelse av kranskärlstrombose, kalles hjerteinfarkt. Denne prosessen fører til at blodsirkulasjonen til dette nettstedet er forstyrret. Myokardinfarkt er hovedsakelig dødelig, ettersom hovedkardiale arterien er okkludert. Hvis de første tegnene ikke treffer passende tiltak for å innlegge pasienten på sykehus, er det dødelige utfallet garantert i 99,9%.

Vegetosovaskulær dystoni (VSD) er en sykdom som involverer hele kroppen i den patologiske prosessen. Den vanligste negative effekten fra det autonome nervesystemet er perifere nerver, så vel som kardiovaskulærsystemet. For å behandle sykdom er det nødvendig uten feil, siden det i forsømt form vil det få alvorlige konsekvenser for alle organer. I tillegg vil medisinsk hjelp hjelpe pasienten til å kvitte seg med ubehagelige manifestasjoner av sykdommen. I den internasjonale klassifiseringen av sykdommer ICD-10 har VSD koden G24.

Forløpende iskemisk angrep (TIA) - utilstrekkelig hjernesirkulasjon på grunn av vaskulære lidelser, hjertesykdommer og senking av arterielt trykk. Mer vanlig hos personer med osteokondrose i livmoderhalsen, hjerte- og vaskulær patologi. Egenheten ved et forbigående oppstått iskemisk angrep er den fullstendige restaureringen av alle fallte funksjoner innen 24 timer.

lunge pneumothorax - en farlig patologi, hvor luften trenger inn i fysiologisk hvor det ikke skal være - i pleurahulen. Denne tilstanden er stadig mer vanlig i dag. Skadelidte skal begynne å yte beredskap så snart som mulig, siden pneumothorax kan føre til død.

Brudd på en brokk - virker som den hyppigste og farligste komplikasjonen, som kan utvikles under dannelsen av en hernial sac av lokalisering. Patologi utvikler seg uansett alderskategori av en person. Hovedfaktoren som fører til klemming er en økning i intra-abdominal trykk eller en plutselig løfting av vekter. Dette kan imidlertid også bidra til et stort antall andre patologiske og fysiologiske kilder.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Les Mer Om Fartøyene