Symptomer og behandling av kardioklerose etter døden, dødelige komplikasjoner

I denne artikkelen vil du lære hva som skjer med hjertet når sykdommen hjerteinfarkt (dvs. cardio etter et hjerteinfarkt), patologi, symptomer, hvilke konsekvenser det kan føre. Diagnose og behandling. Livsstilen med en slik diagnose.

Med kardiosklerose etter et hjerteinfarkt, erstattes det døde vevet av hjertemuskelen (myokard) med bindevev. Dermed er et arr dannet på stedet av et område som har lidd av et hjerteinfarkt - det kalles også hjerteinfarkt. Dette arret kan vokse, på grunn av hva hjertet kan øke i størrelse.

En slik avvik fører til en reduksjon av myokardets kontraktilitet og nedsatt blodsirkulasjon gjennom hele kroppen.

Ofte blir kardiosklerose dødsårsaken, så behandle sykdommen seriøst og følg alle anbefalingene fra behandlingslegen. Du vil være eksperter i hjertesykdommer: kardiolog, hjertekirurg, arytmolog.

Fullstendig kur en slik sykdom er umulig, fordi i stedet for død muskel på grunn av et hjerteinfarkt og vil forbli et arr. Behandling er nødvendig for å sikre at kardiosklerose ikke fører til døden. Ved hjelp av ulike behandlingsmetoder elimineres komplikasjonene forbundet med hjertesvikt.

Varianter av kardioklerose etter infarkt

Avhengig av hvor arrene er tildelt:

 1. Stor-fokal kardiosklerose. Det dannes etter omfattende myokardinfarkt.
 2. Små spredt spredt kardiosklerose. Flere små inneslutninger av bindevev i myokardiet. Oppstår etter flere mikroinfarkter.

Dødsårsaken blir vanligvis en kardioklinisk postinfarktkardiosklerose, siden et stort arr sterkt hindrer hjertearbeidet.

Med hensyn til lokalisering av sykdommen, oftest kornet er dannet på den venstre ventrikkel (i de fleste tilfeller - på forsiden av veggen, i hvert fall - på baksiden), samt interventrikulære septum.

Steder av arrvævdannelse av kardiosklerose etter infarkt

Symptomer på sykdommen

Kardioklerose etter infarkt er manifestert av tegn som er karakteristisk for kronisk hjertesvikt. Her er deres liste:

 • kortpustethet;
 • ubehag og brystsmerter;
 • ødemer (ekstremiteter, lunger, sjeldnere - bukhulen);
 • økt trykk;
 • svimmelhet;
 • rask tretthet;
 • arytmi;
 • intoleranse mot fysisk aktivitet;
 • mangel på appetitt.

Hvis pasienten har et stort arr på venstre ventrikel, blir symptomene uttalt og er til stede selv i ro. Når det gjelder fysisk aktivitet, er det uutholdelig å selv gå til fots, klatre opp trappen.

Ofte er sykdommen ledsaget av høyt blodtrykk, som må elimineres, da det øker risikoen for lungeødem.

Dødelige komplikasjoner

Erstatning av muskel bindevev provoserer forekomsten av mange hjertesykdommer som kan føre til døden.

Farlige komplikasjoner av kardiosklerose etter infarkt:

 • paroksysmal takyarytmi (takykardi);
 • ventrikulær fibrillasjon;
 • kardiogent sjokk.

Paroksysmal takykardi manifesteres ved angrep av akselerert hjertebank, som er ledsaget av svimmelhet, kvalme og noen ganger - besvimelse.

Under en av paroksysmal ventrikkelflimmer kan forekomme - kaotisk deres reduksjon med meget høy frekvens (.. 300 bpm) En slik komplikasjon i 60% av tilfellene fører til død for pasienten.

Kardiogent sjokk oppstår på grunn av storskala kardiosklerose i venstre ventrikel. Dette er en kraftig forverring i kontraktiliteten, som ikke kompenseres av den tilsvarende reaksjonen av blodkar. Dette fører til mangel på blodtilførsel til alle vev og organer av mennesker. Manifestasjoner av kardiogent sjokk er som følger: fall av arteriell trykk, blek og fuktig hud, lungeødem, søppel. I 81-95% av tilfellene (avhengig av pasientens alder) fører denne tilstanden til døden.

Diagnose av kardioklerose etter kardiovaskulær behandling

Tilstanden til pasienter som har hatt hjerteinfarkt overvåkes konstant av leger. Å etablere en definitiv diagnose av "hjerteinfarkt" kan være et par måneder etter myokardnekrose området - når prosessen med arrdannelse allerede slutt.

Noen pasienter som har fått flere mikroinfarkt, kan ikke engang vite om det. Slike pasienter behandles med klager på brystsmerter, kortpustethet og andre symptomer på hjertesvikt.

Allerede under den første undersøkelsen kan du mistenke kardiosklerose. Identifiser det ved slike tegn:

 • lyder i hjertet,
 • en deafening hjerte tone,
 • økt blodtrykk,
 • forstyrret rytme i hjertet.

Siden disse symptomene kan være manifestasjoner av mange sykdommer i kardiovaskulærsystemet, er en mer detaljert undersøkelse foreskrevet. Det inkluderer slike prosedyrer:

La oss undersøke disse metodene mer detaljert.

Ved hjelp av et elektrokardiogram er det mulig å studere i detalj kjennetegnene til ledning og elektrisk aktivitet i hjertet, diagnostisere arytmi. Det er en av manifestasjonene av kardiosklerose. Noen ganger utnevner daglig Holter-overvåking. Det er nødvendig å oppdage paroksysmal takykardi (for å fikse et angrep).

Echo KG

På Echo KG (ultralyd av hjertet) finner du:

 • en økning i veggen til venstre ventrikkel på grunn av bindevev (normalt er tykkelsen ikke større enn 11 mm);
 • reduksjon av brøkdel av utblodning av blod ved venstre ventrikel (norm - 50-70%).

Myokardisk scintigrafi

Myokardisk scintigrafi er en diagnostisk metode der det ved bruk av radioaktive isotoper er mulig å bestemme den nøyaktige plasseringen av sunne og skadede hjerteområder. Under scintigrafi blir pasienten gitt et radiofarmasøytisk middel, som bare går inn i friske celler i myokardiet. Dermed kan selv små skadede områder av hjertemusklene oppdages.

De samme diagnostiske metodene brukes også til å overvåke effektiviteten av behandlingen.

Metoder for behandling

Cure til slutten av kardiosklerose etter infarkt er umulig. Behandling er nødvendig for å:

 1. stopp veksten av arret;
 2. stabilisere hjertefrekvensen;
 3. forbedre blodsirkulasjonen;
 4. eliminere kvaliteten på livsforverrende symptomer;
 5. forbedre tilstanden til cellene i det overlevende myokardiet og forhindre deres død;
 6. hindre livstruende komplikasjoner.

Behandlingen kan både være medisinsk og kirurgisk. Sistnevnte er vanligvis brukt til å eliminere årsaken til iskemi, som provoserte et hjerteinfarkt og kardiosklerose. Det gjør det mulig å forbedre blodtilførselen til hjertet, noe som positivt påvirker sitt arbeid og forhindrer den videre døden av myokardceller.

Medisinering for kardiosklerose etter infarkt

Påfør medisiner fra flere grupper med forskjellige farmakologiske effekter.

Kardiosklerose i etterkant: årsaker, manifestasjoner, hvordan å unngå død

Hver av oss vet at myokardinfarkt er et av de farligste forholdene til en person, noe som ofte fører til døden.

Men selv om pasienten har fått medisinsk hjelp til rett tid, kan hjerteinfarkt i lang tid virke ubehagelige symptomer og sykdommer, hvorav den ene kalles kardioklerose etter infarkt.

Hva er det

Kardiosklerose er en patologisk prosess som påvirker myokardiet: Vevet i dets muskelfibre er erstattet av bindevev, noe som fører til en forstyrrelse i dens funksjon.

Ifølge statistikk, nøyaktig kardiosklerose blir den vanligste dødsårsaken og funksjonshemming personer i postinfarction tilstanden og med forskjellige former for iskemisk hjertesykdom.

Årsaker, typer og former

Den vanligste årsaken til cardiosklerose - hjerteinfarkt. En karakteristisk arr blir dannet 2-4 uker etter vevskader, så denne diagnosen er laget for alle pasienter som har hatt sykdommen.

Litt mindre ofte utvikler kardiosklerose som en komplikasjon av andre sykdommer: hjertemykokarditt, aterosklerose, iskemisk sykdom og myokarddystrofi.

Kardioklerose etter infarkt er klassifisert som en patologisk prosess. På denne bakgrunn er sykdommen delt inn i en fokal og diffus form.

focal Kardiosklerose etter infarkt er preget av forekomsten i myokardiet av individuelle arr, som kan være enten stor eller liten (brennvidde og liten fokalform av sykdommen).

ved diffuse kardiosklerose bindevev utvikler seg gjennom myokardiet jevnt.

Farer og komplikasjoner

Hovedfaren for kardiosklerose er det nytt vev kan ikke utføre kontraktil funksjonen og gjennomfører elektriske impulser, utfører kroppen ikke sitt arbeid fullt ut.

Hvis patologien utvikler seg, begynner myokardiet å ekspandere sterkt, ulike deler av hjertet er involvert i prosessen, noe som resulterer i at vices, atrieflimmer, indre blodstrømmer, lungeødem og andre komplikasjoner utvikler seg.

symptomer

De kliniske manifestasjonene av kardioklerose etter infarkt avhenger av forekomsten av den patologiske prosessen og dens plassering - jo større arr og mindre sunt vev, jo mer sannsynlig utviklingen av komplikasjoner. Pasienter med denne sykdommen er plaget av følgende symptomer:

 • kortpustethet, som oppstår både etter fysisk anstrengelse og i ro og styrker seg i den bakre posisjonen;
 • hjertebank og trykksmerter i brystbenet;
 • cyanose eller blå lepper og lemmer, som oppstår på grunn av brudd på gassutvekslingsprosesser;
 • arytmier som oppstår på grunn av sklerotiske endringer i banene;
 • en reduksjon i arbeidskapasiteten, en konstant følelse av tretthet.

Samtidige manifestasjoner sykdommen kan være anoreksi, hevelse i livmorhalsen, patogen forstørrelse av leveren, ødem i lemmer og opphopning av væske i kroppshulene.

Siden kardioklerose etter kardiovaskulær behandling kan føre til alvorlige konsekvenser og til og med død, med ubehagelige følelser i hjertet, hjerterytmefeil, dyspnø og andre slike manifestasjoner, det er nødvendig å konsultere en kardiolog så snart som mulig (spesielt hvis de følger pasienten i post-infarkt tilstand).

diagnostikk

Etter hjerteinfarkt utføres en diagnose av kardiosklerose automatisk, men noen ganger skjer det at pasienten i lang tid ikke mistenker at sykdommen er til stede. For å diagnostisere det, brukes følgende metoder:

 • Ekstern inspeksjon. Når du lytter til hjertetoner, kan du identifisere svekkelsen av den første tonen øverst, noen ganger - systolisk støy i mitralventilen og rytmen på kanteren.
 • elektrokardiogram. Disse studiene viser fokale forandringer som er karakteristiske for myokardinfarkt, samt diffuse myokardiale endringer, koronar arteriesykdom, hypertrofi av venstre og høyre ventrikkel, defekt i hjertemuskelen.
 • Hjerte ultralyd. Evaluerer myokardets kontraktile funksjon og gjør det mulig å identifisere arrdannelse, samt endringer i form og størrelse på hjertet.

 • radiografi. Med brystradiografi er en moderat økning i hjertevolum diagnostisert, hovedsakelig på grunn av sine venstre divisjoner.
 • ekkokardiografi. En av de mest informative metodene for å diagnostisere kardiosklerose etter infarkt. Det gjør det mulig å bestemme lokaliseringen og volumet av degenerert vev, kronisk hjerteaneurisme, samt brudd på kontraktilfunksjonen.
 • Positron Emisjon Tomography. Det utføres etter introduksjonen av isotopen og gjør det mulig å skille fokalet av endret vev som ikke deltar i sammentrekning fra den friske.
 • angiografi. Studien utføres for å bestemme graden av innsnevring av koronararteriene.
 • Ventikulografiya. Bestemmer brudd på bevegelsen av ventiler i mitralventilen, noe som indikerer et brudd på funksjonaliteten til papillære muskler.
 • Koronar angiografi. Det utføres for vurdering av koronar sirkulasjon og andre viktige faktorer.
 • behandling

  Til dags dato, Det finnes ingen enkel metode for behandling av kardioklerose etter kardiovaskulær behandling, siden funksjonen til det berørte området ikke kan gjenopprettes.

  Som konservative midler for behandling av kardiosklerose Følgende legemidler er foreskrevet:

  • ACE-hemmere som reduserer prosessen med hjerteinfarkt.
  • antikoagulantia for forebygging av blodpropper;
  • metabolske legemidler for å forbedre ernæringen av myocytter;
  • beta-blokkere som forhindrer utviklingen av arytmi;
  • diuretika, reduserer akkumulering av væske i kroppshulene.

  I de vanskeligste tilfellene brukes kirurgiske metoder behandling: fjerning av aneurysm sammen med aortokoronar bypass, ballongangioplasti eller stenting (for å forbedre det levedyktige myokardvevet).

  Ved gjentakelse av ventrikulær arytmi, er en cardioverter-defibrillator installert, og med en atrioventrikulær blokade er en elektrisk pacemaker installert.

  Et veldig viktig kosthold (nektelse av bordsalt, alkohol, kaffe, produkter som inneholder kolesterol), kontroll av væsken er full, avvisning av dårlige vaner og terapeutisk trening. En del av den komplekse terapien kan også være sanitær.

  Prognose for overlevelse og forebygging

  Prognosen for denne sykdommen avhenger av prosentandelen av vevskader, graden av forandring i hjertemuskelen og tilstanden til kranspulsårene. Hvis kardiosklerose oppstår uten uttalt symptomer og hjerterytmeforstyrrelser, er prognosen for pasienten god.

  Med komplikasjoner i form av arytmi og hjertesvikt behandling vil ta mye lengre tid og vil få mindre effekt, og i diagnosen av en aneurysm er det en direkte fare for livet.

  Som forebyggende tiltak er det nødvendig Å lede en sunn livsstil og overvåke tilstanden til hjertet ditt, regelmessig gjennomgår elektrokardiografi og undersøkelser hos en spesialist. Med noen manifestasjon av iskemisk sykdom, som kan føre til utvikling av hjerteinfarkt, kan legen ordinere legemidler som styrker kardiovaskulær aktivitet, antiarytmika, vitaminer (kalium, magnesium, etc.).

  Postmyokardiell kardiosklerose er en farlig sykdom som ofte fører til alvorlige konsekvenser, opp til dødsårsaken. Men med riktig holdning til ens egen helse kan man ikke bare minimere sine ubehagelige manifestasjoner, men også forlenge ens liv i flere tiår.

  Kardiosklerose etter infarkt: symptomer og behandling

  Postinfarkt cardiosklerose er de viktigste symptomene:

  • Hjertebanken
  • Kortpustethet
  • Leverforstørrelse
  • Smerte i hjertet
  • Smerter bak brystbenet
  • Ødem av føttene
  • Økt tretthet
  • Hjertebanken
  • Akkumulering i bukhulen i væsken
  • Kolde ekstremiteter
  • Forstyrrelser av puste
  • Cyanose av leppene
  • Hjerte astma
  • Hevelse av årer på nakken

  Kardioklerose etter infarkt er en sykdom, for hvilken en delvis erstatning av hjertemuskelen ved bindevevet er karakteristisk. En lignende patologisk prosess som fører til dysfunksjon av det berørte segmentet er en konsekvens av en annen farlig lidelse - myokardinfarkt.

  Det er flere predisponerende faktorer som påvirker utviklingen av patologi, men det viktigste er endringene i kroppen fra det overførte myokardinfarkt.

  Grunnlaget for det kliniske bildet er tegn på hjertesvikt, hvorfor det er umulig å diagnostisere, bare basert på symptomer. Symptomer inkluderer - et brudd på hjertefrekvens, dyspné, hevelse og tretthet.

  Diagnose inkluderer et bredt spekter av instrumentale prosedyrer, men ikke det siste stedet er tatt av historien og fysisk undersøkelse utført av en kardiolog.

  Behandling av kardioklerose etter kardiovaskulær avhengighet avhenger av alvorlighetsgraden av kurset, hvorfor taktikk kan medisineres eller betjenes.

  Den internasjonale klassifiseringen av sykdommer i den tiende revisjonen allokerer for egen kryptering. ICD-10-koden er jeg 25.2.

  etiologi

  Spesialister innen kardiologi vurderer kardiovaskulær hjertesykdom som en selvstendig type hjertesykdom. Endringene som er forbundet med denne sykdommen, nemlig utskifting av nekrosefibre i myokardiet med bindevev, diagnostiseres hos pasienter ca 4 måneder etter den underliggende underliggende sykdommen. Et slikt gap skyldes det faktum at det er i løpet av denne tiden at prosessen med arrdannelse i myokardiet er fullført.

  Historien om sykdommen myokardisk infarkt basert på det faktum at etter at en person har opplevd store sykdom, er dannelsen av myokardial nekrose, og dets utvinning, i sin tur, skriver seg fra det faktum at det foregår overvekst av arr-bindevev.

  Områdene av arr har forskjellige volumer og utdanningsområder, som påvirker hjertets forstyrrelse og nivå. Formering av vev har ikke evne til kontraktil funksjon. Slike faktorer forårsaker en reduksjon i utkastningsfraksjonen, endringer i hjertefrekvens og ledningsforstyrrelser som forekommer i hjertet.

  Sykdommen er supplert av slike endringer:

  • dilatasjon av hjertets kamre;
  • hypertrofi av hjertemuskelen;
  • hjertesvikt.

  Det er verdt å merke seg at i tillegg til hovedgrunnen er provokatører av kardioklerose etter kardiovaskulær behandling:

  Ikke desto mindre tjener de ovennevnte kildene som provokatører mye sjeldnere.

  Å komplisere sykdomsforløpet kan være slike faktorer:

  • avhengighet av dårlige vaner
  • irrasjonell ernæring;
  • Tilstedeværelsen av overflødig kroppsvekt;
  • mangel på fysisk anstrengelse av moderat styrke, som anbefales til pasienter etter hjerteinfarkt eller andre typer hjertesykdom;
  • virkningen av stressende situasjoner og nervespenninger;
  • pasientens nektelse fra tilstrekkelig forebyggende behandling.

  Ovennevnte grunner fører ofte til dødelig utgang eller til at pasienten trenger konstant omsorg, det vil si gjennomføringen av sykepleieprosessen.

  klassifisering

  I moderne medisin vurderes flere varianter av denne sykdommen:

  • alopecia - utskifting av bindevev er bare observert i enkelte deler av myokardiet;
  • diffuse - hjertemuskelen er helt utsatt for vevsutskifting. Cicatricial skader sprer jevnt og overalt;
  • med involvering i patologien til ventilapparatet Er den sjeldneste variasjonen av sykdommen.

  Fokalformen av sykdommen har sin egen deling, hvorfor den utmerker seg:

  • spredt eller småfokal post-infarkt cardiosklerose - under diagnosen uttrykkes i små slag, striper eller flekker, som har en hvitaktig nyanse. Dette utvikler seg ofte mot bakgrunnen av atrofi eller dystrofi av hjertevævet;
  • kardiosklerose med storfokusering - adskiller seg ved at den har en ugunstig prognose - dette forklares av kompleksiteten av behandlingen. I det berørte området dannes en aneurisme ofte, derfor er lokalisering av liten betydning.

  Alvorlighetsgraden av patologien og graden av symptomatologi er avhengig av flere faktorer som kardiologer legger merke til under diagnosen. Dermed kan sykdommen også deles i henhold til følgende kriterier:

  • dybden av nekrotisk lesjon er overfladisk eller transmural. I andre tilfelle spredte nekrose til alle lagene i muskelvegget;
  • lokalisering av fokus for nekrose - veggene i atria, interventricular septa, veggene til venstre eller høyre ventrikel. Den farligste er lesjonen i venstre ventrikel;
  • totalt antall foci dannet - enkelt (ofte stort) og flere (oftest små).

  symptomatologi

  Intensiteten av manifestasjonen av kliniske tegn er diktert av utbredelsen av den patologiske prosessen i hjertemusklene - jo mer det er, desto lysere blir symptomene.

  Grunnlaget for symptomatologien er manifestasjoner, karakteristiske for hjertesvikt. Av dette følger at for et kortvarig kardiosklerose er et slikt symptomatisk mønster karakteristisk:

  • den sterkeste dyspnøen, som opptrer med moderat fysisk aktivitet eller i ro
  • en kraftig økning i hjertefrekvensen, i en slik grad at en person føler sitt hjerteslag;
  • cyanose av leppene, fingertuppene på øvre og nedre lemmer, samt i området rundt nesen;
  • kaldt lem syndrom;
  • Arrhythmier av ulike typer - et slikt symptom finnes på EKG;
  • ascites og andre forhold forårsaket av akkumulering av en stor mengde væske i kroppen, for eksempel hydrothorax eller hydropericardium;
  • økt tretthet;
  • brudd på pusteprosessen i kroppens horisontale stilling;
  • utviklingen om natten av angrep av hjerteastma. Omtrent tjue minutter etter at personen har endret kroppsstilling - fra horisontal til vertikal eller sittende, kommer pusten tilbake til normal. Hvis dette ikke er gjort, vil det være arteriell hypertensjon, noe som kan føre til hevelse i lungene. En lignende tilstand kalles også akutt venstre ventrikulær svikt;
  • ødem i bena - det er et slikt tegn på grunn av involvering i patologien til høyre ventrikel. Hevelsen av armene og hele kroppen er ekstremt sjelden;
  • hevelse av årer på nakken;
  • en forandring i leverenes volum i større side, som kan oppdages av en person uavhengig ved hjelp av palpasjon av høyre hypokondriumregion;
  • smerte av varierende alvorlighetsgrad utover brystbenet eller i hjertet;
  • perioder med kraftig angina, utvikling på grunn av kransløpssykdommer.

  diagnostikk

  Diagnosen av kardioklerose etter kardiovaskulær behandling kan kun utføres av en kardiolog, basert på resultatene av instrumentale undersøkelser. Den første fasen av diagnostiske aktiviteter inkluderer imidlertid arbeidet hos klinikeren med pasienten, nemlig:

  • kjennskap til sykdommens historie;
  • innsamling og analyse av anamnese av pasientens liv - å identifisere faktorer som øker sannsynligheten for komplikasjoner av sykdommen betydelig;
  • grundig fysisk undersøkelse - må inkludere å lytte til en pasient som bruker stetoskop for å bestemme hjertefrekvens, palpasjon sone under studie og høyre kant av hudens tilstand;
  • en detaljert undersøkelse - for å bestemme alvorlighetsgraden av kliniske tegn, som indikerer at alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet.

  Instrumental diagnose innebærer implementering av:

  • røntgenbilder av brystbenet;
  • Ultralyd av hjertet;
  • EKG og ekkokardiografi;
  • rhythmocardiography;
  • koronar angiografi;
  • last tester, for eksempel sykkel ergometri og tredemølle test;
  • daglig monitor EKG;
  • PET;
  • ventrikulografi.

  Laboratorieundersøkelser ved diagnostisering av en slik sykdom deltar ikke, siden de ikke viser noen avvik eller mindre endringer.

  behandling

  Eliminere kardiosklerose etter infarkt med konservative og kirurgiske teknikker.

  Målene for uvirkelig behandling er:

  • reduserer utviklingen av hjertesvikt;
  • forebygging av kardial ledning og hjerte rytme lidelse;
  • forebygging av spredning av sunt patologisk vev.

  Terapi av en lignende patologi bør bestå av:

  • fullstendig eliminering av nervespenning;
  • overholdelse av et sparsomt kosthold
  • restriksjoner på fysisk aktivitet;
  • tar medisiner foreskrevet av behandlende lege, med tanke på alle kontraindikasjoner.

  Behandlingen av kardiosklerose etter kirurgi ved hjelp av medisiner er rettet mot anvendelse av:

  • ACE-hemmere;
  • beta-blokkere;
  • nitrater;
  • antiplatemidler;
  • diuretika;
  • metabolitter, fibrater og statiner.

  Kostholdsdiet innebærer avvisning av:

  • sterk kaffe, kakao og svart te;
  • salt - bruken bør være minimal, nemlig ikke mer enn tre gram per dag;
  • fett kjøtt og fisk;
  • løk og hvitløk, reddiker og reddiker;
  • alle typer kål;
  • biprodukter og røkt produkter;
  • stekt og krydret mat;
  • leguminous avlinger;
  • ingredienser med innhold av stabilisatorer, fargestoffer, emulgatorer og andre tilsetningsstoffer.

  Medisinsk inngrep utføres ved slike metoder:

  • implantering av pacemaker eller cardioverter-defibrillator;
  • aortokoronary shunting;
  • angioplastikk;
  • reseksjon av en aneurisme.

  Mulige komplikasjoner

  Ubegrenset initiert eller feil behandling fører nesten alltid til utvikling av komplikasjoner som presenteres:

  • atrieflimmer;
  • dannelsen av ulike blokkater;
  • aneurysmer av aorta i venstre ventrikel;
  • trombose og tromboembolisme;
  • ventrikulær ekstrasystol;
  • paroksysmal ventrikulær takykardi;
  • fullstendig atrioventrikulær blokk
  • svakhet i sinuskoden;
  • tamponader av perikardial hulrom;
  • aneurysmbrudd;
  • asystole.

  Slike konsekvenser er fulle av enten et dødelig utfall eller en betydelig forringelse i pasientens tilstand, opp til behovet for en ammende prosess, som inkluderer:

  • bytte av sengetøy og pasientens klær;
  • ventilasjon av rommet;
  • Behandling av rommet der pasienten er utsatt for ultrafiolette stråler;
  • Gjennomføring av samtaler med pasienten og hans kjære, om nøye holdning til helse og viktigheten av å ta medisiner;
  • kontroll over dagens regime og ernæring;
  • hjelp til å finne motivasjon til å endre livsstil.

  Profylakse og prognose

  Forhindre sykdomsutbruddet ved tidlig deteksjon, rettidig og tilstrekkelig fjerning av hjerteinfarkt. For å forhindre dannelsen av en grunnleggende sykdom er det nødvendig:

  • helt forlate avhengighet;
  • lede en aktiv livsstil
  • å spise riktig og fullt ut;
  • unngå fysisk og følelsesmessig overutnyttelse;
  • å normalisere kroppsvekten;
  • ikke tillat skade på hjertet;
  • flere ganger i året for å besøke en kardiolog - for forebyggende undersøkelse.

  Utfallet av hjerteinfarkt er ofte skuff - avhengig av substitusjon lokalisering av foci av myokardialt vev og alvorlighetsgraden av sykdommen. Patologiske endringer, særlig arytmi og hjertesvikt - er irreversible, og deres behandling fører til midlertidige forbedringer. Komplikasjoner fører ofte til døden til en person.

  Hvis du tror at du har det Kardioklerose etter infarkt og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kardiolog hjelpe deg.

  Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

  Ervervede hjertesykdommer - sykdommer forbundet med nedsatt funksjon og anatomisk struktur av hjertemuskelen. Som en konsekvens er det et brudd på intrakardial sirkulasjon. Denne tilstanden er svært farlig, da det kan føre til utvikling av mange komplikasjoner, spesielt hjertesvikt.

  Mitral stenose eller stenose i mitralventilen er en farlig sykdom i kardiovaskulærsystemet. Den patologiske prosessen fører til et brudd på den naturlige utstrømningen av blod fra venstre atrium til venstre ventrikel. Med andre ord, smelter hullet mellom dem. I hovedrisikogruppen er kvinner i alderen 40-60 år. Men den mannlige halvdelen av befolkningen er også utsatt for denne type hjerte-og karsykdommer. Ifølge statistikken er sykdommen diagnostisert i 0,5-0,8% av den totale befolkningen på planeten.

  Kardiopulmonal insuffisiens er en patologi i luftveiene og kardiovaskulærsystemet, som utvikler seg på grunn av økt trykk i liten sirkulasjon. Som en konsekvens begynner hjertets høyre hjertekammer å fungere mer intensivt. Hvis sykdommen utvikler seg over en lang tidsperiode, og det ble behandlet, vil muskelstruktur av høyre hjerte gradvis øke dens masse (på grunn av hardt arbeid).

  Kardiologisk kronisk lidelse, som oppstår på grunn av dannelsen av bindevev i tykkelsen av hjertemuskelen, kalles kardiosklerose. Denne sykdommen er ikke primært uavhengig, og manifesterer seg ofte mot bakgrunnen av andre plager i kroppen. Kardiosklerose refererer til alvorlige sykdommer, som forstyrrer hjertets funksjon og oppstår mot en bakgrunn av ulike årsaker og patogener.

  Feil eller anatomiske abnormiteter i hjerte og kar-systemet, som forekommer hovedsakelig under fosterutvikling eller når et barn blir født, kalles medfødt hjertesykdom eller CHD. Navn på medfødt hjertesykdom er diagnostisert, legen som diagnostisert nesten 1,7% novorozhdonnyh.Vidy UPU Årsaker Symptomer Diagnose LechenieSamo sykdom er en abnormitet av hjertet og vaskulære strukturer. Faren for sykdommen ligger i det faktum at i nesten 90% av tilfellene overlever ikke nyfødte til en måned. Statistikk viser også at i 5% av tilfellene dør barn med UPU før 15 år. Medfødte hjertefeil har mange typer hjerteanomalier som fører til endringer i intrakardial og systemisk hemodynamikk. Med utviklingen av CHD er det brudd på blodstrømmen i store og små sirkler, samt blodsirkulasjon i myokardiet. Sykdommen okkuperer en av de ledende stillingene som oppstår hos barn. På grunn av at UPU er farlig og dødelig for barn, er det verdt å demontere sykdommen mer detaljert og lære alle viktige punkter om hva dette materialet vil fortelle.

  Utvikling av kardiosklerose etter infarkt

  Hva er kardioklerose etter infarkt? Dette er en av iskemiens former, som er preget av erstatning av visse deler av myokardiet med bindevev. De viktigste symptomer inkluderer kortpustethet, hevelse, tretthet, svakhet, endring av hudfarge (den får en blåaktig skjær på grunn av dårlig blodtilførsel av kapillærer). Pasienter blir ofte forstyrret av arytmi. Patologi diagnostiseres basert på data fra medisinsk historie, koronar angiografi, elektrokardiografi og ekkokardiografi. Behandlingen er komplisert, innbefatter å motta diuretika, kan medikamenter som regulerer hjerterytmen arbeidet trenger kirurgi.

  klassifisering

  Det er to morfologiske typer patologisk prosess - diffus og fokal. I det første tilfellet er bindevevet jevnt fordelt gjennom orgel. Ofte oppstår mot en bakgrunn av iskemi. I sykdoms- eller fokalform av sykdommen utvikles forskjellige formasjoner (oftest småfokale formasjoner). I de fleste tilfeller utvikler den seg som et resultat av et hjerteinfarkt. Ifølge den etiologiske klassifiseringen er følgende typer sykdommer skilt:

  • Postinfarkt cardiosklerose (kode for mikrobiell 10), har et fokus på endringene.
  • Aterosklerotisk. Det er et diffust utvalg som utvikler seg mot bakgrunnen av iskemi. IHD er i sin tur resultatet av koronar hjertesykdom aterosklerose. Hjertet mottar ikke i tilstrekkelig mengde volumene blod, mettet med oksygen, som er nødvendige for ham. På grunn av det stadig forverrende arbeidet, vokser hjertet i størrelse, arrytmi oppstår.
  • Myocardiosclerosis. Myokardial type sykdom, som er en følge av myokardittens utvikling (betennelse i hjertemuskelen). Ofte oppstår mot bakgrunnen til revmatisk skade, som følge av influensa, difteri og en rekke andre patologier. Stamceller i hjertet endres, og disse forandringene er ødeleggende. Sammentrekningsfunksjonen er betydelig nedbrytet.

  Kliniske manifestasjoner er forårsaket av årsakene til den patologiske prosessen. Et karakteristisk trekk for enhver form for lidelse er et brudd på hjerterytmen. Andre tegn på sykdommen avhenger av størrelsen og utbredelsen av lesjoner.

  Årsaker til sykdommen

  Utviklingen av den patologiske prosessen er en konsekvens av et hjerteinfarkt. Men anfallet er ikke den eneste faktoren som bidrar til utbruddet av fokalnekrose av hjertemuskelen. Risikoen er utsatt for pasienter som tidligere har blitt skadet kar, funnet betennelse i myokardiet eller kardiovaskulær sykdom.

  Områder som overgrover bindevev har forskjellige størrelser og steder. Den videre hjerteaktiviteten til orgelet avhenger av dette. Slike endringer medfører kritiske konsekvenser, da neoplasmer ikke kan utføre funksjonen av sammentrekning, blir elektriske impulser ikke utført. Intrakardiell ledning og rytme er brutt. Mot denne bakgrunnen utvikler hjertesvikt, muskelhypertrofier.

  Symptomer på patologi

  De kliniske tegnene på kardiosklerose kan manifesteres avhengig av graden av prevalens. Jo flere lesjoner, jo høyere er risikoen for hjerterytmeforstyrrelser og kronisk svikt.

  Som regel har alle pasientene en rekke vanlige symptomer:

  • Hjertepasning.
  • Arytmi. En alvorlig komplikasjon er utviklingen av ventrikulær takykardi, som ofte kan føre til døden.
  • Utseende av kortpustethet. Hun bekymrer pasienten både i ro og under trening, ofte øker når personen ligger ned.
  • Puffiness begynner å dukke opp som et resultat av en gradvis opphopning av væske i kroppen.

  På bakgrunn av utviklingen av patologi er blodsirkulasjonen betydelig forverret. Kapillærene er dårlig forsynt med blod, noe som fører til at huden blir blåaktig. En ekstremt ugunstig prognose for pasienten er forekomsten i venstre ventrikel av en aneurysm i kronisk form. I slike tilfeller øker sannsynligheten for blodpropp, og en aneurysmbrudd fører ofte til døden.

  Venstre ventrikulær svikt er ofte ledsaget av hoste, sammen med hvilke sputum og blodårer blir utskilt. Når en person opptar en horisontal stilling, blir dyspnø mye sterkere, ofte på bakgrunn av utviklingen av hevelse i luftveiene utvikler seg. Pasienter tolererer ikke noen fysisk aktivitet. Pasienter, hvis sykdom har en svært negativ effekt på funksjonen til å trekke seg til hjertet, klager ofte på plutselige astmaaksjoner om natten. Men de går også fort, det er bare nødvendig å endre situasjonen.

  Høyre ventrikulær lesjon fremkaller smertefulle opplevelser i thoraxområdet, med tiden øker leveren i størrelse. Det er hevelse, lemmer får en blåaktig nyanse, årer på nakken

  diagnostikk

  Diagnosen er basert på studien av pasientens medisinske historie, ultralydsundersøkelse av hjertemuskelen, koronar angiografi. Det er lett å se kardiosklerose per ek (elektrokardiogram), kan spores som følge av positronutslippstomografi.

  EKG registrerer tegn på et nylig hjerteinfarkt. Bestem tilstedeværelsen av aneurysmer, brudd på hjerteledning og rytme legen mottar ved å studere et kardiogram. På ekkokardiografi er det mulig å spore den nøyaktige plasseringen og størrelsen på bindevevet. Aneurysm utvidelse er også bestemt.

  Angiografi utføres for å bestemme nivået av aterosklerotiske endringer. For å skille de berørte områdene av hjertemuskelen fra området som er i iskemi, er det mulig å bruke PET-CT i hjertet. Denne metoden for forskning utføres etter innføringen av en radioisotop i menneskekroppen. Leger registrerer stråling både under trening og i ro.

  behandling


  Behandling av kardiosklerose etter kardiovaskulær er kompleks. Den terapeutiske metoden er i stor grad avhengig av pasienten selv. En person må radikalt forandre sin livsstil, gjøre et valg for et sunt og balansert kosthold, moderat fysisk anstrengelse. Det er nødvendig å utelukke alle dårlige vaner (bruk av alkoholholdige drikkevarer, røyking). Det bør også ta hensyn til det faktum at pasienten i utgangspunktet holder seg til et saltfritt kosthold ganske lenge.

  Etter at hovedbehandlingstiden er fullført, foreskrives ofte behandling i sanitære forhold (legen bestemmer oppholdstiden). Fysioterapi og refleksologi teknikken, som har likhet med akupressur, har vist seg å være svært nyttig. Ifølge medisinske indikasjoner kan den brukes til iskemisk sykdom, siden det ikke gir noen bivirkninger (forutsatt at prosedyrene utføres strengt av en spesialist i feltet). Som et resultat er blodtrykk, blodsirkulasjon normalisert, negativ påvirkning av stressfaktorer reduseres.

  Narkotikabehandlingskurset er basert på å arrestere sykdommen, lindre pasientens tilstand, og forhindre komplikasjoner. I hjertet av terapien er inntaket av diuretika, hemmere, nitrater, betablokkere.

  Det er også folkemetoder som tar sikte på å gjenopprette hjertets funksjonalitet. Men disse metodene bør kun brukes etter samråd med behandlende lege. Selvmedisinering i slike tilfeller er uakseptabelt.

  Kirurgisk inngrep kan bare kreves dersom pasienten har en aneurisme i området av myokardets levende hjerte. Under slike omstendigheter utføres shunting. Under operasjonen blir også reseksjon (fjerning) av de tynne veggene påført. Alvorlige tilfeller av ledning og hjerterytmeforstyrrelser utfører implantasjon av pacemakeren. Prosedyren innebærer bruk av generell anestesi, samt apparat som gir kunstig sirkulasjon.

  Prognose og forebygging

  Forløpet av den patologiske prosessen kan i stor grad forverre et annet angrep av infarkt. På bakgrunn av utviklingen av sykdommen oppstår ofte postinfarisk angina, hjerteinsuffisiens i akutt form, ventrikelens aneurysmer. For å lindre symptomene må pasienten nøye følge alle anbefalingene fra legen, behandle sykdommen i tide, gjennomgått foreskrevet terapi.

  Hvorfor er post-MI cardiosklerose en vanlig dødsårsak? Pasientens død kan oppstå hvis det etter de utførte medisinske tiltakene, spesielt etter kirurgisk inngrep, ikke overstiger fem fem prosent av ventrikulær utkastning. Døden skjer innen tre år.

  For å forhindre utvikling av patologi er det nødvendig å behandle et hjerteinfarkt i tide. Det er nødvendig å regelmessig utføre øvelser av terapeutisk gymnastikk, holde seg til et balansert ernæringssystem, ta foreskrevet medisiner og vitaminkomplekser, sørg for å ha regelmessig oppfølging.

  Kardioklerose etter infarkt

  Kardioklerose etter infarkt - En form for iskemisk hjertesykdom, preget av en delvis erstatning av hjertemuskelen med bindevev i utfallet av hjerteinfarkt. Kardioklerose etter infarkt er uttrykt ved kliniske tegn på hjertesvikt (kortpustethet, akrocyanose, nedsatt treningstoleranse, tretthet, hevelse) og hjerterytmeforstyrrelser. Kardioklerose etter infarkt er diagnostisert på grunnlag av anamnese data (hjerteinfarkt); resultater av EKG og EchoCG, myokardisk scintigrafi, koronar angiografi. Behandling av kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling omfatter utnevnelse av perifere vasodilatatorer, diuretika, antiarytmiske legemidler; på indikasjoner - kirurgisk revaskularisering av myokardiet og implantasjon av ECS.

  Kardioklerose etter infarkt

  Postinfarction (postnekrotisk) kardio - myokardial skade forårsaket av erstatning av døde myokardiale fibre i bindevev, noe som fører til avbrytelse av funksjonen av hjertemuskelen. Ved kardiologi, blir hjerteinfarkt behandles som et selvstendig form av iskemisk hjertesykdom, sammen med plutselig hjertedød, angina, hjerteinfarkt, hjerterytmeforstyrrelser, hjertesvikt. Kardioklerose etter infarkt er diagnostisert 2-4 måneder etter hjerteinfarkt, det vil si etter avslutning av arrdannelse.

  Årsaker til kardiosklerose etter infarkt

  Som et resultat av hjerteinfarkt dannes fokalnekrose av hjertemuskelen, og gjenopprettingen av disse skjer på grunn av veksten av arr-bindevev (kardiosklerose). Cicatricial regioner kan ha forskjellig størrelse og lokalisering, forårsaker karakter og omfang av hjertestørrelser. Det nylig dannede vevet er ikke i stand til å utføre kontraktil funksjonen og gjennomføre elektriske impulser, noe som fører til en reduksjon i ejektionsfraksjonen, et brudd på hjerterytmen og intrakardial ledning.

  Kardioklerose etter infarkt ledsages av dilaterte kamre i hjertet og hypertrofi av hjertemuskelen med utvikling av hjertesvikt. Med kardiokarsose etter kardiokirurgi kan arrprosesser påvirke hjerteventilene. I tillegg til hjerteinfarkt kan myokarddystrofi og hjerte traumer føre til kardioklerose etter kardiovaskulær behandling, men dette skjer mye sjeldnere.

  Symptomer på kardiosklerose etter infarkt

  De kliniske manifestasjonene av kardiosklerose etter kardiokardi er forårsaket av lokalisering og prevalens i hjertemuskulaturen. Jo større området bindevev og det mindre fungerende myokardiet, jo mer sannsynlig utviklingen av hjertesvikt og arytmier.

  Hos pasienter med kardiosklerose etter innfarging er progressiv dyspné, takykardi, nedsatt treningstoleranse, orthopnea forstyrret. Paroksysmale angrep av nattlig hjerteastma forårsaker at du våkner opp og tar en vertikal stilling - sittepusten forsvinner etter 5-20 minutter. Ellers, spesielt ved samtidig arteriell hypertensjon, kan akutt ventrikulær svikt forekomme - lungeødem. Lignende forhold hos pasienter med kardiosklerose etter kardiokardi kan utvikles mot bakgrunn av et alvorlig angrep av spontan angina. Smertsyndromet av typen angina er imidlertid ikke alltid tilstede og avhenger av tilstanden til kransløpssirkulasjonen av de fungerende delene av myokardiet.

  I tilfelle av høyre ventrikulær svikt forekommer hevelse i nedre ekstremiteter, hydrothorax, hydropericardium, akrocyanose, hevelse i livmorhalsen, hepatomegali.

  Krenkelser av rytme og intrakardiell ledning kan utvikle seg selv med dannelsen av små områder av kardiosklerose etter infarkt som påvirker hjertets ledningssystem. Ofte er pasienter med kardiosklerose etter infarkt diagnostisert med atrieflimmer, ventrikulære ekstrasystoler, forskjellige blokkeringer. Farlige manifestasjoner av kardiosklerose etter kardiovaskulær er paroksysmal ventrikulær takykardi og fullstendig atrioventrikulær blokade.

  Ugunstig prognostisk tegn er dannelsen av myokardialt infarkt, kronisk venstre ventrikkel aneurisme, noe som øker risikoen for trombotiske og tromboemboliske komplikasjoner, samt aneurisme ruptur og død.

  Diagnose av kardioklerose etter kardiovaskulær behandling

  Algoritmen for diagnostisering av kardiosklerose etter infarkt inkluderer anamneseanalyse, elektrokardiografi, hjerte-ultralyd, rytmokardiografi, hjerte-PET, koronar angiografi etc.

  Fysisk undersøkelse avslører at postinfarction cardiosclerosis offset apex slo til venstre og ned, demping av den første banen på toppen, noen ganger - galopp og systolisk bilyd på mitralklaffen. Ved radiografering av brystorganer, bestemmes en moderat økning i hjertet, hovedsakelig på grunn av venstre divisjoner.

  EKG-data kjennetegnes ved fokale endringer etter myokardinfarkt (i fravær av økning i enzymaktivitet), samt diffuse endringer i myokardiet, venstre ventrikulær hypertrofi, blokkering av bunten i bunten. For å detektere forbigående iskemi brukes lastetester (veloergometri, tredemølleprøve) eller Holter-overvåking.

  Den ekkokardiografiske informasjonsegenskapen om kardioklerose etter kardiovaskulær er ekstremt høy. Studien avslører kronisk hjerteaneurisme, dilatasjon og mild hypertrofi i venstre ventrikel, lokale eller diffuse kontraktilitetsforstyrrelser. Med ventrikulografi kan nedsatt bevegelse av mitralventilflikter angis, noe som indikerer dysfunksjon av papillære muskler.

  Ved hjelp av positronutslippstomografi av hjertet i kardiosklerose etter kardiovaskulasjon, oppdages vedvarende fokus på hypoperfusjon, ofte flere. Koronar angiografi utføres for å vurdere tilstanden av kransløpssirkulasjon hos pasienter med kardiosklerose etter infarkt. I dette tilfellet kan røntgenbildet variere fra uendrede koronararterier til trekarretskader.

  Behandling av kardiosklerose etter infarkt

  Målet med konservativ terapi av kardioklerose etter kardiovaskulær er å redusere utviklingen av hjertesvikt, ledningsforstyrrelser og hjerterytme, som forhindrer spredning av bindevev. Regimet og livsstilen til en pasient med kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling bør sørge for begrensning av fysiske og følelsesmessige belastninger, diettbehandling, det konstante inntaket av medisiner foreskrevet av en kardiolog.

  For behandling av hjerteinfarkt anvendes ACE-hemmere (enalapril, kaptopril), nitrater (nitrosorbid, isosorbiddinitrat, isosorbidmononitrat), B-blokkere (propranolol, atenolol, metoprolol), disaggregants (acetylsalisylsyre), diuretika, metabolsk virkning (inosin, preparater kalium, ATP, etc.)

  Ved alvorlige rytme- og ledningsforstyrrelser kan det være nødvendig med implantasjon av en cardioverter-defibrillator eller pacemaker. Med fortsatt etter hjerteinfarkt angina etter koronar angiografi (CT angiografi, coronarography Multispiral CT) bestemmes indikasjoner for CABG, angioplastikk eller stenting av koronararteriene. Når det dannes en aneurysm i hjertet, vises reseksjonen i kombinasjon med aortokoronær bypassoperasjon.

  Prognose og forebygging av kardiosklerose etter infarkt

  I løpet av hjerteinfarkt, forsterket av gjentatte hjerteinfarkt, utvikling av post-infarkt angina, ventrikulære aneurismer, total hjertesvikt, livstruende arytmier og ledning. Arrhythmier og hjertesvikt i kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling er vanligvis irreversible, og behandlingen kan bare føre til midlertidig forbedring.

  For å forhindre dannelsen av kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling, er tidlig og tilstrekkelig behandling av hjerteinfarkt viktig. Som medisinsk og rehabiliterende tiltak på postinfarction cardiosclerosis anbefalte treningsterapi, balneoterapi, spa-behandling, klinisk observasjon.

  Kardioklerose etter infarkt: årsaker, symptomer, diagnose, hvordan å behandle, konsekvenser

  Kardioklerose etter infarkt er en av formene for kronisk iskemisk hjertesykdom, uttrykt i dannelse av arrvæv i myokardiet (hjertemuskulatur) etter nekrose på grunn av obstruksjon av koronararteriene.

  Spredning av bindevev i et begrenset område av myokardiet fører til en forstyrrelse i kontraktilfunksjonen, som uunngåelig påvirker både intrakardial og generell hemodynamikk. Reduksjon av kontraktilitet fører til en reduksjon i volumet av blod som utledes av hjertet inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen til systolen, noe som fører til at indre organer gjennomgår hypoksi og gjennomgår de karakteristiske endringene i denne tilstanden.

  Kardiosklerose, som andre former for iskemisk sykdom, forekommer ganske ofte, fordi antall hjerteinfarkt øker konstant. Ervervet ikke-smittsom hjertepatologi er fortsatt ledende når det gjelder antall tilfeller og dødsfall fra hjerte-og karsykdom verden over. Selv i utviklede land med høyt nivå av medisinsk behandling forblir problemet med kronisk hjerte og karsykdom ganske presserende.

  Livsstil, høyt stressnivå, spesielt innbyggerne i byene, den dårlige kvaliteten på mat og individuelle kostvaner bidra til endringer i blodårene i hjertet og musklene, for å kjempe som er svært vanskelig, selv tiltrekker seg de mest moderne metoder for behandling.

  Aktivt forebyggende arbeid er heller ikke i stand til å forbedre statistiske indikatorer, fordi leger ikke kan få pasientene til å flytte mer eller gi opp sine favorittbiter og dårlige vaner. I de fleste tilfeller ligger skylden til infarkt og påfølgende kardiosklerose hos pasientene selv, og realiseringen av dette faktum kan komme når profylaksen må overføres til aktiv livslang behandling.

  Blant personer som har diagnostisert kardiovaskulær postinfarkt, dominerer menn, og har ofte en arbeidsalder. Dette er ikke overraskende, siden myokardinfarkt også viser en klar tendens til å "forynge", noe som ofte påvirker personer i alderen 45-50 år. Hos kvinner, hjertekarene berørt senere i overgangsalder, på grunn av den beskyttende virkning av kjønnshormoner, slik som det dannede aterosklerotiske og hjerteinfarkt påvist i de senere - av 65-70 år.

  IHD og kardiosklerose etter infarkt er klassifisert i klasse I20-25 i henhold til den internasjonale klassifiseringen av sykdommer, inkludert iskemisk sykdom selv og dens spesifikke former. Kardioklerose etter kardiovaskulasjon er kodet i kronisk iskemisk sykdom - I25, som et tidligere infarkt.

  Hjerte hjerteinfarkt er ansett som en selvstendig form av iskemisk hjertesykdom (ICD-10-kode - I25.2), så vel som hjerteanfall, angina, arytmier, og andre typer av ischemiske lesjoner. På dannelsen av arret tar omtrent 6-8 uker, det vil si etter en halv til to måneder etter nekrose av muskelen, kan du snakke om tilstedeværelsen av et dannet arr.

  Diagnosen ved etterfarging arr er omtrent som følger: IHD (hjerte-karsykdom): kardioklerose etter kardiovaskulær behandling. Videre er manifestasjoner av patologi i form av arytmier, kronisk hjertesvikt (CHF), som indikerer scenen, alvorlighetsgraden, arten etc. angitt.

  Årsaker til kardiosklerose etter infarkt

  årsaker Kardiosklerose etterfalt er:

  • Utsatt akutt infarkt i bakgrunnen av aterosklerose og etterfølgende arrdannelse;
  • Myokarddystrofi;
  • Nekrose på grunn av arteriospasm.

  Nekrose i hjertemuskelen oppstår i sin tur fra en organisk lesjon av hjertets arterier ved en aterosklerotisk prosess. I sjeldne tilfeller er krenkelsen av blodstrømmen på grunn av vasospasme eller mot bakgrunnen av myokarddystrofi, og deretter kan hjerteslagene være helt tilpasbare. Kardiosklerose som en form for koronar hjertesykdom oppstår i forbindelse med aterosklerose i arteriene, i andre tilfeller vil den bli kodet i henhold til ICD som en annen patologi.

  utviklingen av et hjerteinfarkt etterfulgt av dannelsen av et sklerotisk arr på grunn av en aterosklerotisk plakk i koronararterien som mater hjertemuskelen

  Restaurering av myokardiet etter muskelceller er mulig bare på grunn av det nydannede bindevevet, fordi kardiomyocyttene ikke er i stand til å reprodusere på nytt og fylle defekten. Peis sklerose erstatter nekrose etter flere uker, hvor arrdannelse på stedet av den cellulære sammensetnin er erstattet med nøytrofiler ment å begrense området av nekrose og cellerester spaltes til makrofager, absorberende tissue detritus.

  Hypoksi i det ødelagte myokardområdet stimulerer migrasjonen av ikke bare blodceller, men også en økning i aktiviteten av bindevevselementer - fibroblaster som produserer kollagenfibre. Disse fibrene vil senere bli grunnlaget for et tett arr.

  Det dannede fokuset på kardiosklerose etter infarkt har form av et tett hvitt vev, hvor størrelse og plassering bestemmes av lokalisering av et tidligere infarkt. Konsekvensene og dybden av hjertesykdommer er avhengige av størrelsen og plasseringen av arret. Faktisk skjer kardiosklerose:

  Jo større arr, jo mer uttalt vil være brudd på hemodynamikk, siden bindevevet ikke kan trekke sammen og ikke føre elektriske impulser. Det er umuligheten av ledning som forårsaker intrakardiale blokkeringer og patologi av rytmen.

  Hvis nekrose okkupert et stort område, og ofte er tilfelle når transmurale infarkter, "gjennomtrengende" hele tykkelsen på hjertemuskelen, snakker vi om store samlings postinfarction cardiosclerosis. Etter en liten nekrose vil fokuset på vekst av bindevev også være liten - småfokal kardiosklerose.

  På bakgrunn av den hjerteformede arret vil prøve å kompensere nedgangen i hjertets kontraktilitet ved hypertrofi av sine celler, men dette kompensatorisk hypertrofi kan ikke eksistere i lang tid, fordi muskelen ikke får nok mat og opplever en økt belastning.

  Før eller senere vil hypertrofi bli erstattet av en utvidelse av hjertekamrene på grunn av svekkelsen og utmattelsen av kardiomyocytter, noe som resulterer i hjertesvikt, som bærer et kronisk progressivt kurs. Strukturelle endringer vil vises i andre organer som er mangelfull i blodstrømmen.

  Macrofocal kardiosklerosis, karakterisert rumen fortrenger en av veggene i venstre ventrikkel, er fylt med kronisk aneurysmidannelse, når det ikke er noen reduksjon av de tilsvarende deler av myokard, men i stedet bare varierer tett bindevev. Kronisk aneurisme i hjertet tidlig og ganske raskt kan føre til alvorlig organsvikt.

  Siden infarktene vanligvis forekommer i veggene i venstre ventrikel, som den mest involverte delen av hjertet, vil den etterfølgende kardiosklerosen også være der. Av samme grunn vil brudd på hemodynamikk uunngåelig påvirke andre organer, blodtilførsel fra aorta og dets grener, fordi det er venstre ventrikel som gir blod for hele den store sirkelen.

  Manifestasjoner og komplikasjoner av kardiosklerose etter infarkt

  symptomatologi kardiosklerose etterfalt avhenger av volum og plassering av arret, men nesten alltid består det av:

  • Økende kroppssvikt;
  • Patologi av å gjennomføre nerveimpulser.

  Hvis arret er knapt synlig og dukket opp etter småfokal nekrose, så kan det ikke være symptomer i det hele tatt, men et slikt fenomen er heller et unntak fra reglene. I de aller fleste tilfeller er det umulig å unngå sirkulasjonsmangel.

  De vanligste symptomene på kardiosklerose etter kardiovaskulær er:

  1. Kortpustethet
  2. Økt puls eller uregelmessighet;
  3. Rapid tretthet og svakhet;
  4. Hevelse.

  Etter hvert som myokardial kontraktilitet avtar, kortpustethet, som forsterkes i den bakre posisjonen og med fysisk innsats. Pasienter har en tendens til å okkupere en semi-sittende stilling for å lette byrden på den venøse delen av karet og lungene.

  Preget av svakhet, tretthet, og i alvorlige tilfeller av hjertesvikt pasienten er vanskelig å utføre selv enkle husarbeid, for å gå ut, tilberede et måltid, ta en dusj, osv... Disse handlingene provosert økt dyspné, svimmelhet, forverring av arytmier.

  Spesifikke tegn på hjertesvikt er angrep av tørr hoste og dyspné om natten, når pasienten sover sover. Dette fenomenet kalles hjerte astma, som stammer fra stagnasjon av blod i lungene. Disse symptomene gjør deg våkne og sitte eller stå opp. Blod rushes inn i blodårene i den nedre halvdelen av kroppen, noe som tømmer lungene og hjertet, slik at pasienten føler seg lindring i omtrent en kvart time eller enda tidligere.

  En spesiell fare er hjerteastma med samtidig hypertensjon, ettersom trykkbelastning på den venstre ventrikkel gir ytterligere sin kontraktilitet, hvilket resulterer i mulig akutt venstre ventrikkelsvikt og lungeødem - en potensielt dødelig komplikasjon.

  Smerte syndrom anses ikke som en uunnværlig ledsager Cardiosclerosis etter et hjerteinfarkt, men de fleste av de aktuelle om smerten ved angina typen pasienter - i brystet, venstre bryst, spre seg til venstre arm eller under skulderbladet. Jo større er, jo mer sannsynlig er det smertefulle angrepet. Hvis det er diffus sklerose i myokardiet, så er fenomenene angina pectoris nesten uunngåelige.

  Utvidelse av hjertekamrene forstyrrer aktiviteten til sin høyre halvdel, gjør det vanskelig for venøs retur, provoserer stagnasjon i venene, som manifesterer seg hevelse. Først, de er bare synlig på slutten av dagen, er plassert på føtter og ben, men en økning på CHF forverrer dem, og i alvorlig hjertesvikt hevelse ikke lenger holdes i morgen, stiger opp - i armene, bukveggen, ansikt.

  Over tid er det opphopning av væske i hulrommene - buk, thorax, perikardial. De begynnende stadiene av sykdommen er preget av cyanose i huden, hevelse i nerverne, økning i leverstørrelse, total hevelse.

  Rhythm Disorders - et karakteristisk symptom selv med små områder av sklerose i myokardiet. Impulsen som går gjennom det ledende systemet møter på vei et hinder i form av arrvæv og stopper eller endrer retningen. Så det er takykardi, blokkater, atrieflimmer, ekstrasystoler.

  Arrhythmier manifesteres av en følelse av ubehag, en følelse av økt hjertefrekvens eller fading i brystet, svakhet, blokkeringer fører ofte til svimmelhet og svimmelhet.

  Den største faren er representert av atrioventrikulære blokker og paroksysmal takykardi, hvor pulsen kan nå 200 eller flere slag per minutt. Med full blokkering, derimot utvikles en utbredt bradykardi, og hjertet kan når som helst stoppe.

  Med kronisk aneurisme øker sannsynligheten for intra-kardial trombose dramatisk, og blodkonvolutter er i stand til å løsne og migrere til en stor sirkel - tromboembolisk syndrom. En slik komplikasjon kan manifesteres i nyresvikt, et brudd på blodsirkulasjonen i hjernen med en hjerneslagsklinikk. Aneurysm-brudd vil føre til akutt hjertesvikt mot bakgrunnen av perikardial gemotamponade og pasientens død.

  • Dekompensert hjertesvikt;
  • Tromboembolisk syndrom;
  • Ventrikulær fibrillasjon eller hjertestans;
  • Bryting av myokardiet i romenområdet.

  diagnostikk

  diagnostikk Kardioklerose etter infarkt er basert på informasjon om tidligere overførte sykdommer, pasientens livsstil, nærvær av hjertepatologi i nære slektninger. Hvis diagnosen av et hjerteinfarkt var rettidig etablert, er årsaken til økende organsvikt eller arytmi mye lettere å gjette, og ytterligere undersøkelse bekrefter bare gjetningen til behandlingslegen.

  I noen tilfeller behandler kardiologer en ikke-diagnostisert i det siste hjerteinfarkt, som pasienten led, som de sier, på føttene. Slike pasienter trenger en omfattende undersøkelse, inkludert:

  1. EKG;
  2. ekkokardiografi;
  3. Bryst røntgen;
  4. Radiokontrast undersøkelse av patronen av koronarfartøyene;
  5. Tomografi av hjertet;
  6. Biokjemisk analyse av blod med studiet av lipidspektret etc.

  Ved undersøkelse legger legen oppmerksomhet på hudens farge, alvorlighetsgraden av ødem. Under undersøkelsen kan forflytning av hjertegrenser, svekkelse av tonene, utseendet av ekstra støy og endringer i rytmen detekteres. Radiografi vil vise en økning i hjerte størrelse.

  EKG gir bare indirekte tegn på iskemiske forandringer i myokardiet - hypertrofi av venstre divisjoner, blokkering av ledningsbaner, ekstrasystoler, etc. Iskemi viser vanligvis segmentet ST, skiftende ned fra isolinet.

  Hvis liten tid har gått fra øyeblikket av arrdannelse eller den er relativt liten, brukes ytterligere tester med trening - tredemølle, veloergometri, daglig overvåking.

  Det mest informative diagnostisk ultralyd anerkjent metode, som påviser aneurisme, angir volumet av hjertekamrene og tykkelsen av sine vegger, avslører foci nedsatt sammentrekningsevne av kardiomyocytter og unormal bevegelighet av de enkelte seksjoner av muskelen.

  behandling

  Behandling av kardiosklerose etter infarkt kan være konservative eller kirurgi. Det er ikke rettet mot å eliminere arret, som ikke helt kan fjernes med medisin eller skelett av kirurgen, men for å forhindre fremdriften av CHF, eliminering av rytmabnormaliteter og forebygging av gjentatt nekrose.

  Livsstilen, regimet for arbeid og hvile er revidert allerede på stadium av diagnose av et akutt infarkt. Skadelige vaner bør utelukkes. Pasienter anbefales restriksjon av fysisk aktivitet og følelsesmessig overbelastning, overholdelse av kosthold og regelmessig inntak av medisiner foreskrevet av en kardiolog.

  For å redusere belastningen på hjertet og tregere atherosclerosis bør begrense mengden av væskeinntak og salt, kosthold endring i retning av grønnsaker, frukt, magert kjøtt og fisk, gi opp animalsk fett på noen måte, saltet, røkt, stekt mat, lettere mat.

  Ved behandling av kardiosklerose etter kardiovaskulær behandling tar pasienten en rekke medikamenter fra forskjellige grupper. Vanligvis er dette:

  • ACE-hemmere - enalapril, lisinopril, etc., som normaliserer blodtrykket og blodstrømmen i organene;
  • Nitrater - langvarig eller rask virkning - nitroglyserin, isosorbiddinitrat, som bidrar til å lindre anginaangrep og forbedre hjertets kontraktile funksjon;
  • Beta-adrenoblokker - metoprolol, bisoprolol, atenolol - eliminere takykardi, redusere byrden på det syke hjertet, forbedre organ perfusjonen;
  • Diuretisk - furosemid, veroshpiron, aldacton - bekjempe ødem, reduser byrden på hjertet ved å fjerne overflødig væske;
  • Midler for å forbedre metabolisme og øke vevsbestandighet mot hypoksi - inosin, ATP-preparater, kaliumpolariserende blanding, mildronat, tiotriazolin;
  • Vitaminer og mikroelementer (spesielt - gruppe B, magnesium, kalium);
  • Antikoagulanter og antiaggreganter - aspirinkardi, kardiomagnet og andre aspirinholdige stoffer, warfarin.

  De fleste narkotika pasienter må ta for livet. Dette gjelder spesielt for antiarytmika, hypotensive stoffer, acetylsalisylsyre.

  Den tidlige begynnelsen av profylakse av alvorlig CHF kan fremme forlengelse av aktiv livs- og arbeidskapasitet, og reduserer også risikoen for farlige komplikasjoner.

  I alvorlige former for kronisk CAD kan det være nødvendig kirurgisk inngrep. Det kan bestå i implantasjon av pacemaker eller defibrillator, koronar bypasskirurgi, stenting, angioplastikk alvorlig okklusjon av hjertearterien aterosklerotisk plakk. Store aneurismer kan resekteres.

  outlook med kortvarig kardiosklerose er alltid alvorlig, siden komplikasjoner av det representerer en umiddelbar trussel mot pasientens liv. For å redusere patologienes utvikling, er det viktig å ta foreskrevet medisiner, for å unngå stressende situasjoner, og viktigst - å behandle hjerteinfarkt i tide uten å håpe å forlate klinikken så snart som mulig og starte det vanlige arbeidsoppgaven.

  Pasienten må ta vare på seg selv, men for å nekte moderate belastninger i form av en tur i frisk luft, besøk til bassenget, er ikke spa behandling nødvendig hvis den behandlende legen anser dem trygge. Invaliditet er indisert hos pasienter med avansert kronisk hjertesvikt, noe som hindrer arbeid. Gruppen er etablert på grunnlag av graden av funksjonshemning og resultatene av en omfattende undersøkelse.

  Les Mer Om Fartøyene