Cardiac bypass grafting: forberedelse, teknikk, liv etter operasjon

Fra denne artikkelen vil du lære: en gjennomgang av hjertebypassoperasjon, hvordan og av hvilke indikasjoner det utføres. Typer av inngrep, etterfølgende rehabilitering og videre liv av pasienten.

Bypassering av hjertets hjertekarre er en operasjon der kirurger danner en bane rundt den berørte kranspulsåren. Gjør det ved hjelp av fragmenter av andre fartøy av pasienten (ta dem oftest fra beina).

Slike behandlinger kan bare utføres av en høyt kvalifisert hjertekirurg. Operasjonelle søstre, assistenter, anestesiolog, og ofte en perfusiolog (spesialist som leverer kunstig sirkulasjon), jobber også med ham.

Indikasjoner for bruk

Shunting av de berørte hjertekarene utføres ved å redusere lumen av en eller flere koronarbeholdere, noe som fører til iskemi.

Den vanligste iskemiske hjertesykdommen fremkaller aterosklerose. Med denne patologien smalker lumenartarien på grunn av avsetningen på plagens indre vegg fra kolesterol og andre fettstoffer. Også fartøyet kan bli tilstoppet på grunn av trombose.

En ytterligere undersøkelse er foreskrevet hvis pasienten er bekymret for slike symptomer:

 • angrep av smerte i brystet, gir til venstre skulder og nakke;
 • økt trykk;
 • takykardi;
 • kvalme;
 • halsbrann.

Undersøkelse av pasienten før kirurgi

Den viktigste diagnosemetoden, etter hvilken en beslutning er truffet om nødvendigheten (eller ubrukelighet) av operasjonen, er koronar angiografi. Dette er en prosedyre som du nøyaktig kan undersøke lindringen av indre vegger av blodkar som fôrer hjertet.

Hvordan er koronar angiografi:

 1. Før prosedyren injiseres en radiopaque substans i venstre og høyre kranspulsår hos pasienten. Spesielle katetre brukes til dette.
 2. Deretter undersøkes den indre overflaten av karene ved hjelp av røntgenbestrålingen.

Fordeler og ulemper med koronar angiografi

I tillegg til røntgen er det CT-koronarangiografi. Det krever også innføring av et kontrastmiddel.

Fordeler og ulemper med CT Coronary Angiography

Hvis legene oppdager en innsnevring av lumen på en eller flere koronarbeholdere med mer enn 75%, foreskrives pasienten en operasjon, da risikoen for hjerteinfarkt øker. Hvis hjerteinfarkt allerede har vært, med stor sannsynlighet i de neste 5 årene, vil det være en annen.

Også andre diagnostiske prosedyrer utføres før operasjonen:

 • ECG;
 • Ultralyd av hjertet;
 • Ultralyd i bukhulen;
 • en vanlig blodprøve og kolesterol;
 • urinanalyse.

Forbereder for en operasjon

 • Hvis du tar blodfortyndende medisiner (Aspirin, Cardiomagnet, etc.), vil legen avbryte bruken 14 dager før operasjonen.
 • Sørg for å varsle legen om andre medisiner, kosttilskudd, folkemidlene. Om nødvendig må de også kanselleres.
 • En uke før hjertet blir omgått, blir du innlagt på sykehus for den ovennevnte medisinske undersøkelsen.
 • Dagen før operasjonen, vil du bli undersøkt av en anestesiolog. Gitt dine fysiske parametere (høyde, vekt, alder) og helse, vil han lage en plan for sitt arbeid. Sørg for å fortelle ham om du er allergisk mot noen medisiner, enten du tidligere har tolerert generell anestesi, eller om det var komplikasjoner etter det.
 • På kvelden før kirurgisk behandling vil du bli gitt beroligende som vil hjelpe deg å sove bedre.

På kvelden for bypasstransplantasjon av koronararterien, observer følgende regler:

 • ikke spis senere enn 18:00;
 • ikke drikk etter midnatt;
 • hvis du er foreskrevet medisiner, drikk dem umiddelbart etter middagen (sent på kvelden eller om natten kan du ikke ta noe);
 • ta en dusj om kvelden.

Heart Shunting Modifications

Avhengig av hvilket fartøy som brukes til å skape en løsning, er hjerteslagkirurgi av to typer:

 1. aortokoronary shunting (CABG);
 2. Mammary Coronary Artery Bypass Grafting.

Med CABG brukes pasientens perifere fartøy som et materiale for operasjonen.

CABG er i sin tur delt inn i:

 • Autogenous CABG - bruk en stor subkutan vene på foten.
 • Autoarterial CABG - bruk den radiale arterien. Denne metoden brukes hvis pasienten lider av åreknuter.

Når MCH brukes, brukes den indre thoracale arterien.

Hvordan utføres koronar bypass-kirurgi?

Slike kirurgiske inngrep utføres på det åpne hjertet, i forbindelse med hvilket legene må kutte brystbenet. Dette massive beinet i lang tid helbreder, og derfor varer postoperativ rehabilitering lenge.

Shunting av hjertekarene utføres oftest på et stoppet hjerte. For å opprettholde hemodynamikk trenger du en kunstig sirkulasjonsenhet.

Noen ganger er det mulig å utføre en shunt i det arbeidende hjerte. Spesielt hvis det ikke er nødvendig med tilleggsoperasjoner (fjerning av aneurysm, utskifting av ventiler).

Hvis det er mulig, foretrekker legene å skifte til arbeidende hjerte, da det har flere fordeler:

 • fravær av komplikasjoner fra blod og immunsystem;
 • mindre operasjonstid;
 • en raskere rehabiliteringsprosess.

Selve prosessen med operasjonen er å danne en bane gjennom hvilken blod kan strømme uhindret til hjertet.

Kort sagt kan du beskrive shunting som følger:

 1. Kirurgen kutter huden og beinet på brystet.
 2. Ta deretter et fartøy som skal brukes som en shunt.
 3. Hvis operasjonen utføres på et stoppet hjerte, utføres kardioplegisk hjertestans og kardiopulmonal bypass-enheten er slått på. Hvis det er mulig å gjøre shunting på slående hjerte, så blir stabiliserende enheter påført området der operasjonen utføres.
 4. Nå kardial bypass utføres direkte. Den ene enden av fartøyet tatt fra armen eller benet er forbundet med aorta og den andre enden til kranspulsåren under det okkluderte området.
 5. På slutten av operasjonen starter de hjertet igjen og slår av kardiopulmonal bypass.
 6. Brystsamlinger er forseglet med metallsømmer og sy opp huden på brystet.

Hele prosessen varer 3-4 timer.

Forberedelse av en venetransplantasjon for koronar bypass kirurgi. Wien er tatt fra pasientens ben og strukket med saltvann

Rehabilitering og mulige komplikasjoner

Innen to uker etter et slikt kirurgisk inngrep, vil du motvirke vannprosedyrer. Dette skyldes det faktum at på brystet og på benet er det store postoperative sår. For at de skal helbrede bedre, blir de behandlet med antiseptiske midler og gjør dressinger hver dag.

For bedre smeltet bein vil legen råde deg til å bære brystbandasje i 4-6 måneder. Pass på å følge denne tilstanden. Hvis du ikke bruker en medisinsk korsett, kan stingene på brystbenet dele. Da er det nødvendig å kutte huden og sy på beinet.

Et svært vanlig postoperativt symptom er en følelse av smerte, ubehag og varme i brystområdet. Hvis du har det, ikke panikk. Informer legen om det, hvem vil foreskrive stoffene for å eliminere det.

Mulige komplikasjoner inkluderer:

 • overbelastning i lungene;
 • anemi,
 • inflammatoriske prosesser: perikarditt (betennelse i det ytre skallet i hjertet), flebitt (betennelse i venen, nær fartøyets plass, som ble tatt for bypass);
 • forstyrrelser i immunsystemet (oppstår på grunn av kunstig sirkulasjon);
 • arytmi (som følge av hjertestans under operasjonen).

Siden operasjonen brukes ikke bare kunstig blodsirkulasjon, men også kunstig ventilasjon av lungene, er det nødvendig å forhindre overbelastning i lungene. For å gjøre dette 10-20 ganger om dagen blåse noe. For eksempel, en ball. Åndedretthet dypt, du lukker lungene og retter dem.

Anemi er vanligvis assosiert med blodtap under operasjonen. For å eliminere denne komplikasjonen vil du bli gitt et spesielt diett.

Å øke hemoglobin, spis mer:

 • biff (kokt eller bakt);
 • leveren;
 • bokhvete grøt.

Behandling av andre komplikasjoner som legen velger individuelt for hver pasient.

I gjennomsnitt rehabiliteres pasientene i 2-3 måneder. I løpet av denne tiden gjenopprettes det normale arbeidet i hjertet, blodsammensetningen og funksjonen av immunsystemet stabiliserer brystbenet, nesten helt fullstendig. I løpet av 3 måneder etter at hjertet bypass ble utført, vil du ikke lenger motvirkes av motoraktivitet, og du kan leve et fullt liv.

På denne tiden - etter 2-3 måneder - utfør en lasttest, for eksempel veloergometri. En slik undersøkelse er nødvendig for å vurdere effektiviteten av operasjonen som utføres, for å finne ut hvordan hjertet reagerer på stressene, og å bestemme taktikken for videre behandling.

Pasient på et sykehus etter en bypassoperasjon ved kranskärl

Livet etter operasjonen

Koronar bypass gir pålitelig forebygging av hjerteinfarkt. Det lar deg helt kvitte seg med angina angrep, da det eliminerer iskemi.

Men det er en mulighet for at shunt også vil bli utryddet (innsnevret). Ifølge statistikken, et år etter operasjonen, begynner hver femte pasient å begrense løsningen. Og etter 10 år - hos 100% av pasientene.

For å unngå å begrense og lukke fartøyet implantert i hjertet, følg de fem reglene:

Shunting hjertet

Koronararterie-kirurgi (CABG), koronar hjerte bypass kirurgi - det er kirurgi på hjertet, hvis formål - restaurering av forstyrret på grunn av aterosklerose av blodstrøm i koronarkarene, som skal normal den myokardiske sammentrekningsfunksjonen og blodsirkulasjonen i blodkar mate den.

Shunting hjertet

Målet med hjertebypassoperasjonen er å gjenopprette normal blodsirkulasjon i koronarbeinene ved å skape en ekstra bane for å omgå lesionsfokuset. For å skape en ekstra blodstrømssti, ta en sunn arterie / vene av pasienten.

Som en shunt (fra den engelske shunt-grenen) brukes autovenov og auto-arterier (dvs. egne blodkar), ta:

 • thoracal arterien er en lang levetid, den øvre delen forblir naturlig knyttet til thoracal arterien, og den nedre enden sutureres til myokardiet;
 • Radial arterie - hemmed i aorta og koronar fartøy;
 • subkutan ven i låret - den ene enden er arkivert i aorta, den andre - til myokardiet.

Flere shunts kan installeres under operasjonen. Antallet etablerte shunts, typen av patologi i hjertet, bestemmer hvor lenge intervensjonen er i shunting-operasjonen. Antallet shunts er ikke avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og er bestemt av egenskapene ved brudd på blodstrømmen i koronarbeinene.

Shunting utføres under anestesi, varigheten av intervensjonen avhenger av kompleksiteten, i gjennomsnitt er 3-6 timer. Åndedrettsvern utføres gjennom pusten, som er installert i luftrøret. En luftblanding tilføres gjennom røret, og et urinkateter plasseres i blæren.

Indikasjoner for bypassoperasjon

Indikasjoner for bypass koronar innsnevring skyldes krampe eller aterosklerotiske avleiringer og derav følgende dårlig sirkulasjon i hjertemuskelen.

Shunting er gjort for å redusere myokardisk iskemi, eliminere angina angrep, forbedre myokardial trofisme - næringsinntak, oksygenmetning.

Tilordne omkobling hvis detekterbar:

 • brudd på passabiliteten til venstre stamme av kranspulsåren;
 • Flere koronarfartøy smalere i fjerne (distale) områder;
 • krenkelse av koronar blodstrøm i kombinasjon med venstre ventrikulær aneurisme eller forstyrrelse av hjerteventiler;
 • ineffektivitet angioplastikk, stenting.

Omfattende lesjoner i hjertet utvikler seg etter hjerteinfarkt, noe som gjør koronar bypass kirurgi den beste måten å løse problemet med å gjenopprette blodsirkulasjonen etter et angrep, og slik intervensjon bør gjøres så snart som mulig.

Pasienten er innlagt på sykehus i 5-7 dager før skifting. I løpet av disse dagene gjennomgår han en fullstendig undersøkelse som styrer teknikkene for dyp pusting og hosting, som kreves i gjenopprettingsperioden.

statistikk

Det er en 30-åring opplevelsen av å se pasienter etter en operasjon som bypass årene i hjertet, og statistikk som viser hvor mange levende etter CABG, noe som påvirker overlevelse, og hva komplikasjoner det kan føre til forstyrrelser.

 • Overlevelse etter bypass er
  • 10 år gammel - 77%;
  • 20 år gammel - 40%;
  • 30 år gammel - 15%.
 • Mortality CABG
  • ved planlagt utførelse - 0,2%;
  • ved presserende utførelse - 7%;
 • komplikasjoner
  • perioperativ hjerteinfarkt (på operasjonstabellen - like før operasjonen, under og etter den) - med planlagte operasjoner på 0,9%;
  • encefalopati (cerebral vaskulær sykdom):
   • Planlagte operasjoner - 1,9%
   • presserende - 7%.

Ifølge statistikk, etter bypass operasjon på hjertet av folket lever for å være 90 år eller mer, og i den oppfatning av de tidligere pasientene føler ikke verre enn sine jevnaldrende som ikke ble utsatt for CABG.

Hvor mye koster koronar hjerte bypass kirurgi i Moskva?

 • primær operasjon
  • CABG med kunstig sirkulasjon (IC) - fra 29500 til 735000 gni.
  • CAB uten å bruke IR - fra 29500 til 590000 gni.
 • gjentatt CABG - fra 165.000 til 780000 rubler.

I Tyskland er operasjonen av aortokoronar hjerte bypass kirurgi gjort siden 1964, som den mest effektive måten å returnere pasienten til et fullverdig aktivt liv. Operasjonen av coronary bypass av hjerteskjærene er en høyteknologisk, kostbar intervensjon.

Hjerte bypass operasjon forkorter utvinning, men kostnadene er ganske høy, og kostnadene er intervensjonen på 20.000 - 30.000 euro, som må suppleres med ytterligere 4000 euro - en foreløpig undersøkelse av prisen.

Måter å shunting

De viktigste metodene for aortokoronary shunting inkluderer:

 • operasjon på det åpne hjertet med bruk av kardioplegi - et sett med tiltak for kroppens livsstøtte - apparatet av kunstig hjerte (AIS) og kunstig ventilasjon (IW).
 • operasjon på den aktive hjerte endoskopiske intervensjonen;
  • CABG med IR;
  • CABG uten IR.

Shunting åpent hjerte

Når du drar på det åpne hjertet etter at pasienten er kommet inn i dyp søvn, utfør operasjonen:

 • lag et kutt på huden over brystbenet;
 • ved hjelp av kirurgiske instrumenter få tilgang til myokardiet;
 • Koble en enhet som gir blodsirkulasjon og puste inn i kroppen;
 • deretter stoppe myokardet for å forsiktig syke shunten til kranspulsåren;
 • ved hjelp av en elektrisk impuls blir hjertemuskelen igjen kontrahert;
 • IW-enheter, AIS, kobles fra først etter at hjernens rytme har gjenopprettet;
 • såret på brystet er sydd, det midlertidige dreneringsrøret er installert.

Postoperativ sutur på brystet heler helt etter 3, 5 måneder. Før denne gangen kan du ikke gjøre plutselige bevegelser, tillate brystkompresjon.

Operasjon på et fungerende hjerte

Shunt kirurgi er mindre traumatisk for kroppen og krever ikke åpning av brystet:

 • CABG på slaghjertet;
 • minimalt invasiv CABG.

Ved utførelse av disse endoskopiske operasjonene er det ikke nødvendig med bruk av IA, AIS. Under intervensjonen utføres ikke hjerteinfarkt for suturering av shunts. Instrumenter for endoskopisk intervensjon settes inn gjennom små snitt i brystveggen i intercostalområdet. Gjennom mini-tilgangen introduseres retractoren, som reduserer hjertets kontraktile aktivitet.

For at shuntet skal fullføres vellykket, brukes mekaniske enheter som fikserer og maksimalt immobiliserer stedet der intervensjonen utføres. Shunting varer 1-2 timer, og pasienten kan gå hjem etter en uke.

Fordelene ved å omgå mini-tilgangen inkluderer lav traumaticitet, siden integriteten til beinene ikke forstyrres, og det er mulig å gjennomføre det uten bruk av et kunstig sirkulasjonssystem. Som statistikk viser, 6 måneder etter å ha skutt med bruk av IR hos 24% av pasientene, er det en nedgang i intelligens.

rehabilitering

Etter operasjonen blir pasienten overført til intensivavdelingen, der hjertet overvåkes for ønsket tid. Med en gunstig postoperativ utvinning på 3-4 dager, overføres pasienten fra intensivavdelingen til menigheten.

En lang periode med rehabilitering kreves etter en åpen hjerteoperasjon. I tillegg fjerner operasjonen av hjertebypasseringen konsekvensene av aterosklerose, og ikke årsaken til brudd på blodstrømmen i karene som mater hjertet.

Dette betyr at for en vellykket gjenoppretting etter en operasjon trenger du:

 • livslang overholdelse av diett
 • fullstendig nektet å røyke;
 • eliminering av selvbehandling;
 • lett arbeid;
 • fysisk trening, går - hver dag for å overvinne et rolig trinn 1 2 km.

Etter operasjonen skal pasientene ta daglig:

 • Aspirin for å redusere risikoen for trombose - Kardiomagnet;
 • statiner for å kontrollere kolesterol - Zocor;
 • beta-blokkere for hjertefrekvensregulering - Concor;
 • ACE-hemmere - Enalopril.

Etter shunting er det nødvendig å konstant overvåke:

 • Blodtrykk - bør gjennomsnittlig ca 140/90 mm Hg. Artikkel.;
 • total kolesterol - ikke overstige 4,5 mmol / l;
 • vekten skal svare til formelen - de to siste vekstmengder (cm) minus 10% av de to siste vekststallene (i cm).

effekter

For å forutsi hvor lenge pasienten vil overleve etter en bypass-kirurgi, er det vanskelig selv for en erfaren lege, men i gjennomsnitt lever de etter den første CABG 17,5 år. Overlevelse avhenger, inkludert om tilstanden til shunten, som i gjennomsnitt må byttes etter ca 10 år, hvis arterien ble brukt som en shunt.

Konsekvensen av kirurgisk inngrep på hjertet kan være:

 • komplikasjoner av kardiovaskulærsystemet:
  • hjertesvikt;
  • flebitt;
  • arytmi;
 • ikke-kardiale komplikasjoner:
  • lungebetennelse;
  • limprosess i brystet;
  • infeksjon;
  • nyresvikt
  • pulmonal insuffisiens.

Relapses av koronar hjertesykdom i det første postoperative året observeres hos 4-8% av pasientene som gjennomgått bypassoperasjon. Forverrelser skyldes mangel på patency (okklusjon) i shuntingområdet.

Ofte er okklusjon notert når autofinente shunts er installert, arterielle shunts er mindre sannsynlig å bli okkludert. 50% av autovollt shunts er okkludert i 10 år. Arterial shunts beholder sin patency i 10-15 år.

Ifølge statistikk forbedrer koronar bypass-kirurgi signifikant livskvaliteten. Symptomer på atherosklerose vises ikke igjen hos 85% av opererte pasienter.

Heart Shunting: Hva er det?

Koronar hjertesykdom er observert hos mange mennesker, og antallet pasienter med en slik sykdom øker årlig. Opptil et visst punkt er det mulig å takle det ved hjelp av medisiner, men i noen tilfeller stopper medisiner for å ha sin fordel, og for å redde pasientens liv er det nødvendig med kirurgi. I slike tilfeller blir pasienten tilordnet aortokoronær bypass, eller, som det vanligvis kalles vanlige mennesker, "skakker hjertet".

I denne artikkelen vil vi gjøre deg kjent med historien, typene og teknikkene for å utføre denne operasjonen, måter å forberede seg på, funksjoner i den postoperative perioden, risiko og komplikasjoner. Denne kunnskapen vil hjelpe deg med å få en ide om bypasstransplantasjon av koronararterien, og du vil vite hvorfor denne operasjonen utføres.

Litt historie

Inntil første halvdel av XX-tallet kunne pasienter med hjertesykdom bare behandles ved hjelp av medisiner, og de menneskene de stoppet med å hjelpe var dømt til funksjonshemming og død. Og først i 1964 ble det første kirurgiske inngrepet på skakering av koronarfartøy utviklet og utført. Det er hyggelig å innse at trailblazer var en russisk - Leningrad professor og kardiosurgeon Vasily Ivanovich Kolesov. Dessverre, allerede i 1966 på Alli-Unionskongressen til kardiologer ble det besluttet å forby utførelsen av denne farlige operasjonen.

Kolesov fortalte seg i alle slags forfølgelser, men situasjonen endret seg radikalt etter at verdens vitenskapelige samfunn ble interessert i denne revolusjonerende metoden for behandling av koronarfartøy. Storskala forskning og utvikling fikk lov til å forbedre denne teknikken og redusere antall komplikasjoner. Forandring av koronararterien ble kontinuerlig oppgradert, og suksessen til de opererte pasientene økte jevnt. Igjen var det takket være våre medforskeres innsats at legene klarte å forkorte tiden for intervensjonen to ganger. Nå lagrer pasientens liv med iskemisk hjertesykdom i 4-6 timer (avhengig av kompleksiteten i klinisk tilfelle).

Hva er essensen av aortokoronary shunting?

Ved ischemisk hjertesykdom, som slepes langs den viktigste årsaken koronar aterosklerose, blokkering kan forekomme en eller flere hjertets arterier. Denne prosess er ledsaget av alvorlig myokardial ischemi, pasienten ofte vises angina og hjerteinfarkt kan forekomme. For å gjenopprette blodstrømmen til hjertemuskelen kirurger skape løsninger som utfører anastomose av venen, skåret ut fra låret hud, eller arterien hos pasienten tatt fra underarmen eller den indre overflaten av brystet. Den ene enden av bypass-kar er festet til aorta og den andre er sydd til kransarterien under det området av aterosklerotisk blokkering eller innsnevring. Dersom shunt anvendes innvendig brystarterien som allerede er koblet til aorta, og deretter sydd igjen en av sine ender til koronarkarene. En slik kardiurgisk operasjon kalles aortokoronær bypass.

Tidligere brukt lår vene for å skape en anastomose, men nå kirurger er i økende grad bruker den arterielle fartøy, altså. A. De er mer holdbare. Ifølge statistikk, blir den femorale venøse shunt av beholderen ikke utsatt for re-okklusjon 10 år hos 65% av pasientene og fra blodkaret indre brystarterien - opererer på riktig måte i 98% av operert. Ved bruk av den radiale arterien fungerer anastomose jevnt i 5 år hos 83% av pasientene.

Hovedmålet med aortokoronary shunting er å forbedre blodstrømmen innen myokardisk iskemi. Etter operasjonen, som gjennomgår blodstrømningsinsuffisiens, begynner hjertemuskelsonen å motta en tilstrekkelig mengde blod, anginaangrep blir mindre hyppige eller eliminerte, og risikoen for å utvikle et hjertemuskulær infarkt reduseres betydelig. Som følge av dette kan aortokoronar forbikobling øke levetiden til pasienten og reduserer risikoen for plutselig koronar død.

Hovedangivelsene for bypasstransplantasjon av koronararterien kan være slike forhold:

 • innsnevring av koronararteriene med mer enn 70%;
 • innsnevring av venstre koronararterie med mer enn 50%;
 • ineffektiv perkutan angioplastikk.

Typer av aortokoronary shunting

Det finnes slike typer aortokoronary shunting:

 1. Med kunstig sirkulasjon og opprettelse av tiltak for å beskytte myokardiet (kardioplegi), som inkluderer hjerteinfarkt, farmakologisk eller kaldt blodplaster i hjertemuskelen.
 2. Uten kunstig sirkulasjon og bruk av en spesiell stabilisator.
 3. Endoskopiske operasjoner med minimal innsnitt med eller uten kunstig blodsirkulasjon.

Avhengig av de vaskulære transplantatene som brukes, kan aortokoronary shunting være:

 • autovollt - pasientens venøse fartøy brukes til shunten;
 • autoarterial - pasientens radiale arterie brukes til shunt;
 • mammokoronær - for shunt brukes den interne thoracale arterien til pasienten.

Valget av dette eller noen ganger typen av aortokoronary shunting bestemmes individuelt for hver pasient.

Forbereder for en operasjon

Når du bestemmer deg for å utføre aortokoronar bypass-kirurgi, vil legen 1-2 uker før operasjonen nødvendigvis gjennomgå ordningen med medisinering og avbryte bruken av legemidler som fortynner blod. De inkluderer: Ibuprofen, Aspirin, Cardiomagnum, Naproxen, etc. Også pasienten bør informere legen om OTC-legemidlene og urter han tar.

Viktig er pasientens psykologiske holdning før aortokoronary shunting. Legen og slektningen til pasienten skal hjelpe pasienten til å utvikle en positiv holdning til den kommende operasjonen og resultatet.

I de fleste tilfeller er en pasient som har vist seg å ha aortokoronær bypass-operasjon på sykehus i 5-6 dager før operasjonen. I løpet av denne tiden blir han grundig undersøkt og forberedt på den kommende intervensjonen.

Før aortokoronary shunting kan pasienten tilordnes slike typer instrument- og laboratoriediagnostikk:

 • blod og urintester;
 • ECG;
 • ekkokardiografi;
 • X-stråler;
 • koronar scintigrafi;
 • Ultralyd i bukhulen;
 • Dopplerografisk undersøkelse av karene i beina og hjernen;
 • og andre typer studier med samtidige patologier.

Dagen før operasjonen blir pasienten undersøkt av operasjonskardiosurgen og en spesialist i fysioterapi og respiratorisk gymnastikk. Kirurgen informerer sin pasient om alle detaljene i den kommende intervensjonen, og pasienten signerer de nødvendige dokumentene.

Generelle prinsipper for forberedelse for aortokoronar bypass inkluderer slike anbefalinger:

 1. Det siste måltidet før aortokoronary shunting bør foregå den foregående kvelden og ikke senere enn 18 timer. Etter midnatt begynner pasienten ikke å ta vann.
 2. Den siste dosen skal tas umiddelbart etter middagen.
 3. På natten før operasjonen behandles pasienten med et rensende emalje.
 4. Om natten og om morgenen før operasjonen skal pasienten ta en dusj.
 5. Før kirurgi blir pasienten barbert av håret på brystet og på steder der transplantasjonen er tatt (bein eller håndledd).

Hvordan utføres koronararterien bypass grafting?

En time før operasjonen blir pasienten administrert et beroligende middel. I operasjonsrommet blir pasienten transportert på en gurney og plassert på operasjonstabellen. Derefter etablerte legene en permanent overvåkning av alle vitale funksjoner, sett kateteret i blæren, og anestesierteamet utfører kateterisering av venen. En anestesiolog går inn i pasienten i anestesi og etablerer et endotrakealt rør, som vil gi kontinuerlig kunstig ventilasjon av pasientens lunger og tilførsel av en bedøvelsesgasblanding.

Koronar arterie bypass grafting kan utføres ved forskjellige metoder, utført i flere stadier.

I denne artikkelen beskriver vi hovedtrinnene i denne operasjonen:

 1. Det er tilgang til hjertet. Vanligvis er et langsgående snitt laget for midten av brystbenet.
 2. Basert på tidligere angiogrammer og etter visuell vurdering, bestemmer kirurgen plasseringen av shunten.
 3. Shunt er tatt: venen fra beinet, den radielle eller indre thoracale arterien. For å forhindre trombose injiseres heparin.
 4. Ved operasjon på det ubrydelige hjertet utføres kardioplegisk hjertestans og tilkobling av utstyret for kunstig sirkulasjon.
 5. Når du utfører en operasjon på et fungerende hjerte, plasseres spesielle stabiliserende enheter på myokardiet, hvor en anastomose utføres.
 6. En shunt utføres: kardiurgiringen syr den ene enden av arterien eller venen til aorta, og den andre enden til kranspulsåren (under okklusjons- eller fortrengningsstedet).
 7. Restaureringen av hjertet utføres og hjertesirkulasjonen er slått av (hvis den ble brukt).
 8. For å stoppe virkningen av heparin, administreres protamin.
 9. Avløp er etablert og det kirurgiske såret sutureres.
 10. Pasienten overføres til intensivavdelingen.

Mulige komplikasjoner

Som en kirurgisk operasjon kan aortokoronary shunting forårsake en rekke spesifikke og ikke-spesifikke komplikasjoner.

Spesifikke komplikasjoner av denne operasjonen er forbundet med hjerte- og vaskulære lidelser. De inkluderer:

 • hjerteinfarkt;
 • akutt hjertesvikt;
 • arytmi;
 • perikarditt;
 • infeksiøs eller traumatisk pleurisy;
 • flebitt;
 • innsnevring av shuntens lumen;
 • postcardiotomi syndrom (følelse av smerte og varme i brystet);
 • slag.

Ikke-spesifikke komplikasjoner av aortokoronary shunting er typiske for enhver kirurgisk inngrep. De inkluderer:

 • infeksjon av et postoperativt sår;
 • lungebetennelse;
 • urinveisinfeksjon;
 • massivt blodtap
 • lungeemboli;
 • diastase av brystbenet;
 • ligaturfistler;
 • forverring av tenkning og minne;
 • dannelse av et keloid arr;
 • nyreinsuffisiens
 • pulmonal insuffisiens.

Risikoen for komplikasjoner ved bypasstransplantasjon av koronararterien kan reduseres vesentlig. For å gjøre dette må legen i tide identifisere pasienter med historiehistorie, forberede dem til kirurgi og gi pasienten den mest korrekte observasjonen etter intervensjonen. Og pasienten etter aortokoronary shunting bør nøye følge alle legenes anbefalinger, følge kostholdet og helt gi opp røyking.

Postoperativ periode i intensiv omsorg

Etter overføring av pasienten fra operasjonsrommet til intensivavdelingen fortsetter personellet å utføre konstant overvåkning av alle vitale indikatorer ved hjelp av utstyr og laboratorietester. Kunstig ventilasjon fortsetter til respirasjonsfunksjonen er fullstendig restaurert. Etter dette blir endotrachealrøret fjernet, og pasienten puster seg. Dette skjer som regel i den første dagen etter intervensjonen.

Før operasjonen skal legen advare pasienten om at han vil våkne opp i intensivavdelingen etter slutten av anestesi, hans hender og føtter blir bundet, og endotrachealrøret kommer i munnen. Slike taktikker bidrar til å forhindre unødig angst hos pasienten.

Lengden av tid i hjerteutvinningskammeret avhenger av mange faktorer: operasjonens varighet, graden av gjenoppretting av uavhengig pust og andre individuelle egenskaper ved pasientens helse. I ukompliserte tilfeller blir pasienten overført til avdelingen en dag etter ferdigstillelse av koronar-arterie-bypass-podning. Når det overføres til et normalt rom, blir pasienten fjernet fra den radiale arterien og blærekatetrene.

Postoperativ periode i avdelingen

I de første dagene etter overføring til Institutt for intensivavdelingen ansatte fortsetter å kontinuerlig overvåke vitale tegn (EKG, ekkokardiografi, puls, respirasjon, og så videre.) Og pasienten til 2 ganger laboratorietester utføres per dag. Pasienten er foreskrevet medisiner, et spesielt kosthold, valgt individuelt et sett med medisinske og respiratoriske øvelser.

I de fleste tilfeller er pasienten foreskrevet slike grupper av legemidler:

 • antiplatelet midler: Aspirin, Trombo ACC, Cardiomagnolo, Cardio-aspirin;
 • statiner: Vazilip, Zokor, Liprimar, Leskol, Krestor;
 • ACE-hemmere: Enalapril, Renitec, Prestarium;
 • beta-blokkere: Nebilet, Egilok, Concor.

Pasienter som gjennomgikk transmural eller utbredt myokardinfarkt, er foreskrevet diuretika. Når man kombinerer aorto-koronar bypass med utskifting av hjerteventiler, anbefales det at pasienter tar indirekte antikoagulantia.

Det er ekstremt viktig at pasienten nekter å røyke etter aortokoronar bypassoperasjon. Nikotinavhengighet øker til tider risikoen for gjentatt utvikling av angina pectoris, og avvisning av sigaretter vil føre til lavere blodtrykk og en signifikant nedgang i utviklingen av aterosklerose.

Ved ukomplisert aortokoronary shunting varer postoperativ overvåkning av pasienten på sykehuset ca 7-10 dager. Suturer på bryst og arm eller ben fjernes før utslipp. Hvis shunt gjerdet ble utført fra foten, anbefales pasienten å bruke kompresjonsstrømpe i de første 4-6 ukene for å forhindre utvikling av ødem. Ca 6 uker tar det en full helbredelse av brystbenet. I denne perioden anbefales pasienten å forlate tung last og løfte vekter. Omtrent 1,5-2 måneder kan pasienten begynne å jobbe, og hele opplæringen tar ca 6 måneder.

Medisinsk animasjon på "Aortocoronary bypass":

Indikasjoner for cardiac bypass grafting og liv etter

Operasjonen, der en sirkulasjonsvei er opprettet for blodtilførselen av stedet for hjertemuskelen, kalles bypass-kirurgi. Brukes til å begrense hjertets arterier for å gjenopprette myokardnæringen. For shunt brukes deler av venen til tibia eller radial arterie. Gjennomføring av kirurgisk inngrep reduserer manifestasjoner av iskemisk sykdom og forbedrer pasientens livskvalitet.

Les i denne artikkelen

Grunner til operasjonen

Koronar arterie bypass grafting kan forbedre koronar blodstrøm, noe som fører til en senking av frekvensen eller opphør av smerte i hjertet, som er forårsaket av iskemisk sykdom. Pasienter tolererer bedre belastningen, forbedrer ytelse og psykologisk tilstand. Slike operasjoner reduserer risikoen for hjerteinfarkt.

Grunnleggende indikasjoner for shuntinstallasjon:

 • Nederlag av koronararterier: En kritisk innsnevring av venstre eller samtidig stenose på mer enn to kar.
Graden av innsnevring av koronararterier på grunn av aterosklerose
 • Aneurysm i hjertet på bakgrunn av koronar sklerose.
 • Stenokardi av stress på 3 eller 4 grader - anfall med normal fysisk aktivitet eller i ro.
 • Umulighet av stenting.
 • Innsnevring av kranspulsårene, kombinert med hjertefeil eller aneurysm etter et hjerteinfarkt.

Operasjonen er ikke foreskrevet for alvorlige sykdommer i indre organer, som ikke tillater kavitetsintervensjon.

Undersøkelser før kirurgi for vaskulær bypassoperasjon

Størstedelen av informasjonen om tilstanden til blodsirkulasjonen i hjertemuskelen kan oppnås etter koronar angiografi og hjerte-skanning under multislice-datastyrt kardiografi. Begge metodene gir en mulighet til å vurdere graden av vaskulær skade og bestemme operasjonens taktikk.

Den generelle tilstanden til kroppen og den medfølgende patologien blir avslørt ved utførelse av slike studier:

 • generell og biokjemisk blodprøve;
 • koagulogram, lipidspektrum;
 • generell analyse av urin;
 • bryst radiografi;
 • Ultralyd i bukhulen;
 • ekko- og elektrokardiografi;
 • ultralyddiagnostikk av fartøy i underekstremiteter.

Hvordan utføres koronar bypass-kirurgi?

Kirurgisk inngrep kan utføres både på et fungerende hjerte ved hjelp av et spesielt apparat (uten kunstig sirkulasjon), og ved å koble hjerte-lungesystemet og stoppe uavhengige myokardiske sammentrekninger.

I andre tilfelle utføres kardioplegi for å beskytte mot skade: hjertet er vannet med kald oppløsning, og acetylkolin, kaliumsalter injiseres i arterien. Blodsirkulasjon skjer gjennom en spesiell enhet, hvor blodet filtreres, er mettet med oksygen, og den ønskede temperaturen opprettholdes.

For shunten brukes en del av pasientens arterie eller vene, en av endene er sydd til aorta, og den andre er lengre fra innsnevringsstedet. Deretter kobles enheten av kunstig sirkulasjon, og hjertet gjenoppretter sitt arbeid. Hele operasjonen kan ta fra 3 til 6 timer.

Et alternativ kan være brystkardon-bypass-kirurgi. I dette tilfellet er shuntens rolle den riktige thoracic arterien, som forbinder koronarbeholderen.

Metoder er utviklet som sørger for minimal del av thoraxen, gjennom hvilke endoskoper settes inn. Kirurgen utfører med hjelp av installasjonen av shunts. Slike operasjoner krever spesialutstyr og legers kvalifikasjoner. Muligheten for dette er i utenlandske klinikker og individuelle Moskva. Varigheten av hele operasjonen er ikke mer enn 3 timer, gjenoppretting etter det er mye raskere.

På hvordan du utfører aortocoronary shunting, se denne videoen:

De første dagene etter operasjonen

Fra operasjonsrommet kommer pasienter inn i intensivavdelingen hvor kunstig ventilasjon utføres, kateterisering av urinveiene, fôring utføres ved å injisere infusjonsblandinger, og deretter gjennom et nasogastrisk rør. Slike pasienter anbefales antibakteriell behandling og administrasjon av smertestillende legemidler.

Studien av hjertets aktivitet (ifølge elektrokardiografi) foregår i form av overvåkning, samt de grunnleggende parametrene for livsstøtten til organismen. Etter at tilstanden stabiliserer, består ytterligere terapi i å gjenopprette selvpusting og fôring. Til dette formål blir magerøret og katetrene fjernet i etterromsrommet. Tilordne pusteøvelser og gradvis utvide volumet av bevegelser.

Åndedrettsøvelser for pasienter etter CABG

Mulige komplikasjoner og deres behandling etter kardiell bypass kirurgi

Utviklingen av komplikasjoner etter bypasstransplantasjon av koronararterien avhenger av pasientens samtidige patologier i hjertet, endringer i lungene, nyrene, diabetes mellitus og operasjonens haster.

Oftest, brudd på rytmen av sammentrekninger og blødninger på stedet for anastomose. Mulige konsekvenser kan være:

 • trombose av venøs sengen;
 • nyresvikt
 • innsnevret eller lukket shunt;
 • akutt sirkulasjonsforstyrrelse i myokardiet eller hjernen;
fornærmelse
 • lokale komplikasjoner: infeksjon av såret, postoperative keloid arr.

Resultat av operasjonen og prognosen for pasienten

Hvis lesjonen av kranspulsårene ikke er utbredt, har pasienten gjennomgått bypassoperasjon, og etter operasjonen kan hans livsstil være helt full. Siden den iskemiske delen av myokardiet er matet, stopper smerten, anginaangrepene forsvinner helt eller forstyrres bare ved høy fysisk anstrengelse.

Langsiktig resultat av kirurgisk behandling:

 • reduserer risikoen for å utvikle hjerteinfarkt;
 • restaurering av arbeidskapasitet og belastningstoleranse;
 • Det er ingen risiko for plutselig død fra akutt koronar patologi;
 • forventet levealder øker;
 • Medikamentterapi er bare nødvendig i form av forebyggende kurs.
Dødelighet etter PTCA og CABG på lang sikt

Varigheten av shunt-tjenesten er omtrent 10 år i gjennomsnitt, hvorefter en re-kirurgisk behandling er nødvendig for å erstatte den. For at denne perioden skal være lengre, må du gjennomgå et fullstendig rehabiliteringsprogram etter operasjonen.

Kostnaden for koronar bypass kirurgi

Rangeringsprosedyren er ganske dyr, siden det er nødvendig med spesialutstyr for drift og drift av pasienten etter det. Prisklassen er fra 100 til 500 tusen rubler i Moskva. Avhengig av operasjonens kompleksitet og antall nødvendige shunts, kan det være endringer i opprinnelig pris.

Sykehusene kan forsynes med postoperativ omsorg og rehabilitering av ulike nivåer, så du må velge klinikker med et positivt rykte. I utlandet (for eksempel i medisinske institusjoner i Israel) kan shunting koste fra 800 til 1500 tusen rubler.

Gjenoppretting etter kardial bypass kirurgi

Operativ behandling eliminerer ikke årsaken til sykdommen - aterosklerotiske vaskulære forandringer, men bare dens konsekvenser. Derfor, for å unngå spredning av prosessen til andre fartøy, er det nødvendig å endre livsstil og ernæring.

Hovedveiledningene for forebygging av komplikasjoner etter operasjon og tidlig gjenoppretting:

 • Kosttilskudd med redusert animalsk fett;
 • Overholdelse av anbefalinger for gradvis økning i fysisk aktivitet;
 • fullstendig nektelse fra røyking og alkohol;
 • daglig går i frisk luft;
 • vedlikehold av et normalt nivå av arteriell trykk, hjertefrekvens, kontroll minst en gang om dagen;
 • iført kompresjonstrømper - strømper eller strømpebukser;
 • forebyggende medisinsk terapi;
 • Regelmessig undersøkelse og konsultasjon av en kardiolog.

Anbefalinger etter operasjon

For å sikre at kirurgisk behandling ikke var ubrukelig, etter uttømming fra sykehuset, er det nødvendig å observere følgende regler:

 • Hver dag du trenger å gå i minst 20 minutter, økes lengden på turene til 1 time.
 • Å gi tid til avslapping, i prioriterte pusteøvelser, meditasjonsteknikker.
 • I kostholdet må du erstatte kjøttprodukter, spesielt svinekjøtt, lam, andekjøtt til fisk. Unngå stekt mat, smør, slakteavfall.
 • Mat bør ikke saltes under matlaging, normen er 0,5 teskje per dag, legg til klare måltider.
 • Godteri og baking fra hvitt mel til erstatning med honning (spiseskje per dag) og tørket frukt.
 • Overvekt bør reduseres.

Behandling av koronararteriesykdom ved koronar arterie bypass grafting hjelper pasienter med å gjenopprette helsen, hvis man etter operasjonen har observert anbefalinger om riktig ernæring og fysisk aktivitet, avvisning av dårlige vaner.

Nyttig video

For restaurering etter aortokoronær bypassoperasjon, se denne videoen:

Rehabilitering etter kardiell bypassoperasjon er svært viktig. Viktige anbefalinger fra legen om kosthold, ernæring, adferdsregler i den postoperative perioden med koronar bypass. Hvordan organisere livet etter? Er funksjonshemming utstedt?

Obligatorisk diett er foreskrevet etter bypass. Riktig ernæring etter operasjonen av hjertebeinene innebærer et anti-kolesterol diett, på grunn av hvilket det er mulig å unngå avsetning av kolesterol. Hva kan jeg spise etter AL?

Hvis hjerteinfarkt av hjertet utføres, vil studien vise egenskapene til strukturen for videre behandling. Hvordan gjør de det? Hvor lenge er den sannsynlige effekten? Hva slags trening er nødvendig?

Myokardial revaskularisering er ganske ofte. Hovedtyper av kirurgi - direkte og indirekte, laser. Indikasjoner kan være en trombose eller innsnevring av veggene i arteriene. Antiplatelet midler foreskrives da som et antitrombotisk middel og for å forhindre stroke.

Ved alvorlig iskemi er det ikke så lett å lette pasientens tilstand og forbedre blodsirkulasjonen. Shunting av fartøy av nedre ekstremiteter vil hjelpe. Likevel, som forstyrrelser på beina, har den kontraindikasjoner.

For å hindre gjentakende slag, med økt trykk og andre problemer med arteriene, anbefales det å utføre stenting av hjerneskipene. Ofte forbedrer operasjonen livskvaliteten betydelig.

Rekonstruksjon av fartøyene etter deres brudd, traumer, med dannelse av trombi, etc. Operasjoner på fartøy er ganske komplekse og farlige, krever høy kvalifikasjon av kirurgen.

En viktig funksjon er koronar sirkulasjon. Dens funksjoner, bevegelse krets på en liten sirkel, fartøy, fysiologi og regulering studere Hjerte mistenkt problemer.

Det er nødvendig å shunt cerebral fartøy i alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser, spesielt etter et slag. Konsekvensene kan forverre pasientens tilstand uten å observere rehabiliteringsperioden.

Koronar hjertet bypass etter et hjerteinfarkt - hva er det og hvordan er det utført

Hva er det - omgå hjertets hjerteskjermer etter et hjerteinfarkt? Denne operasjonen kalles også revaskularisering, den består i dannelse av anastomoser (ytterligere meldinger mellom karene) for å gjenopprette normal tilførsel av hjertet til oksygen.

Behovet for denne metoden stammer fra koronar hjertesykdom - en tilstand som skyldes en reduksjon i lumen i hjertets kar.

Hovedårsaken til denne sykdommen er dannelsen av aterosklerose, hvor utvikling av aterosklerotiske plakk observeres.

avtale

Et infarkt er en konsekvens av koronar hjertesykdom. Under de givne forholdene hjertet mottar ikke hele volumet av oksygen og næringsstoffer fra fartøyene. For å gjenopprette normal blodtilførsel, brukes ulike kirurgiske metoder, inkludert koronar bypass kirurgi.

vitnesbyrd

Cardiac bypass kan brukes både i nærvær av grunnleggende indikasjoner, og i tilfelle av noen forhold hvor denne metoden anbefales. Det er tre hovedindikasjoner:

 • Obstruksjon av venstre kranspulsår overstiger 50%;
 • Diameteren på alle koronarbeholdere er mindre enn 30%;
 • Sterk innsnevring av den fremre interferrikulære arterien i opprinnelsesområdet i kombinasjon med stenoser av de to andre kranspulsårene.

Hvis pasienten lider av angina pectoris, kan bypasstransplantasjon av koronararterien redusere risikoen for tilbakefall, i motsetning til symptomatisk medisinering eller folkebehandling. Med et hjerteinfarkt eliminerer denne metoden hjertets hjerte, noe som resulterer i Blodforsyningen gjenopprettes og risikoen for gjentatte hendelser reduseres.

Essensen av metoden

Når koronar bypass er opprettet shunt (forbindelse) mellom berørt område og sunn arterie. Oftest i graftens rolle er delene av den indre thoracale arterien, den subkutane venen av låret. Disse fartøyene er ikke avgjørende, så de kan brukes i denne operasjonen.

bypass kan utføres både med et slått hjerte og ved hjelp av et apparat av kunstig sirkulasjon (IR), selv om sistnevnte metode brukes hyppigere. Beslutningen om hvilken som skal velges, avhenger av pasientens tilstedeværelse av ulike komplikasjoner, samt behovet for å utføre relaterte operasjoner.

Forberedelse for

Forbereder for shunting inneholder følgende aspekter:

 • Siste gang pasienten skal ta mat senest dagen før operasjonen, hvorpå det er forbudt å ta vann.
 • På operasjonsstedet (brystet, samt stedet for anfall av transplantasjoner), skal huden være uten hår.
 • På kvelden den foregående dagen og om morgenen er det nødvendig å tømme tarmene. Om morgenen skal det utføres en dusj.
 • Den siste handlingen med å ta medisiner er tillatt senest dagen før etter å ha spist.
 • En dag før skiftingen gjennomføres en undersøkelse med deltakelse fra driftsleder og tilhørende personell med det formål å utarbeide en handlingsplan.
 • Signatur av alle nødvendige dokumenter.

Hva bør være puls av en person: normen for alder, frekvens og rytme av hjertekontraksjoner vurderes i våre materialer.

Er pulsregulatoren nyttig for å kjøre med brystbelte og hvordan velge riktig enhet? Finn ut om det her.

Skal jeg kjøpe en hjertefrekvensmåler på håndleddet mitt, hvor nøyaktig og effektivt er det og er det egnet til å kjøre? Les alle detaljene i neste artikkel.

Fartøysteknikk

Hvordan er hjertet bypass gjort? En time før operasjonen starter, får pasienten beroligende medisiner. Pasienten blir levert til operablokken, den er plassert på operasjonstabellen. her Enheter for overvåking av parametrene for vitale funksjoner installeres (elektrokardiogram, bestemmelse av blodtrykk, frekvens av respiratoriske bevegelser og blodmetning), er et urinekateter plassert.

Deretter introduseres legemidler som gir generell anestesi, trakeostomi utføres, og operasjonen begynner.

Stadier av koronar bypass kirurgi:

 1. Tilgang til thoracic hule er sikret ved disseksjon av midten av brystbenet;
 2. Isolering av den indre thoracale arterien (dersom mammakokaryakse brukes);
 3. Transplant gjerde;
 4. Det er koblet til (IC) med hypotermisk hjertestans, og hvis operasjonen utføres på det arbeidende hjerte, settes enheter inn som stabiliserer et bestemt område av hjertemusklen på stedet der skakingen finner sted.
 5. Shunts blir brukt;
 6. Fornyelse av hjertet og deaktivering av enheten "kunstig hjerte - lunger";
 7. Sying på kutt og installering av drenering.

Ikke for svakhjertet og mindreårig! Denne videoen viser hvordan operasjonen utføres for koronar-arterie-bypass-grafter.

Rehabilitering i postoperativ periode

Umiddelbart etter operasjonen blir pasienten transportert til intensivavdelingen, der han er i flere dager, avhengig av operasjonens alvor og egenskapene til organismen. Den første dagen trenger han en kunstig lungeventilator.

Når pasienten igjen kan puste uavhengig av hverandre, tilbys han et gummistykke, som han blader fra tid til annen. Dette er nødvendig for å kunne sørg for normal ventilasjon av lungene og hindre stagnasjon. En permanent bandaging og behandling av pasientens sår er gitt.

Med denne metoden for kirurgisk inngrep, blir brystbenet dissekert, som deretter sementeres ved metall-osteosyntese. Dette beinet er ganske massivt, og hvis huden i dette området helbreder relativt raskt, da Det tar tid fra flere måneder til seks måneder for å gjenopprette brystbenet. Derfor anbefales pasienter å bruke medisinske korsetter for å styrke og stabilisere disseksjonsstedet.

Også på grunn av blodtap under operasjonen har pasienten anemi, som ikke krever spesiell behandling, men det anbefales at flere mettet ernæring, inkludert kaloriprodukter av animalsk opprinnelse.

Det vanlige nivået av hemoglobin returnerer på ca. 30 dager.

Den neste fasen av rehabilitering etter koronararterien bypass-podning - gradvis økning i fysisk aktivitet. Det hele starter med en tur langs korridoren til tusenvis av meter per dag, med en gradvis økning i lasten.

På et utdrag fra en medisinsk institusjon til pasienten Det anbefales å bo i et sanatorium for full gjenoppretting.

Fordeler med denne metoden

Hovedproblemet som angår fordelene ved koronar bypass-kirurgi, er dens sammenligning med hjertesykdommenes stenting. Det er ingen konsensus om når en metode bør foretrekkes for en annen, men det er en rekke forhold under hvilke koronar bypass kirurgi er mer effektiv:

 • I tilfelle det er kontraindikasjoner til stenting, og pasienten lider av alvorlig angina som forstyrrer realiseringen av hjemmets behov.
 • Flere koronararterier ble påvirket (i antall tre eller flere).
 • Hvis det er en aneurisme i hjertet på grunn av tilstedeværelsen av aterosklerotiske plakk.

Forhøyet blod kolesterol - hva betyr dette og når er medisinsk hjelp nødvendig? Vi vil fortelle deg alle nyanser!

Er det verdt å bekymre deg for å senke kolesterol i blodet, er det bra eller dårlig? Les alt om dette på vår nettside.

Om hva som skal være det normale nivået av kolesterol i blodet hos voksne, les her.

Kontra

De inkluderer: Skovl nederlag meste av koronararteriene, den raske nedgangen i funksjon av det venstre ventrikulære utstøting til under 30% som et resultat av fokal-cicatricial lesjoner, hjertets manglende evne til å pumpe nødvendig for å tilføre den mengde blod vev.

Bortsett fra privat, identifisere generelle kontraindikasjoner, som inkluderer sammenhengende sykdommer, for eksempel kroniske ikke-spesifikke lungesykdommer (CHDF), onkologi. Men disse kontraindikasjonene er relative i naturen.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner etter operasjonen

Isolere spesifikke og ikke-spesifikke komplikasjoner etter revaskularisering av hjertemuskelen. Spesifikke komplikasjoner er forbundet med hjertekoronararteriene. Blant dem er:

 • Forekomsten av hjerteinfarkt hos enkelte pasienter og til slutt en økt risiko for dødelig utgang.
 • Tapet på det ytre blad av perikardiumposen som følge av betennelse.
 • Dysfunksjon i hjertet og, som et resultat, utilstrekkelig ernæring av organer og vev.
 • En annen type arytmi.
 • Betennelse i pleura på grunn av infeksjon eller traumer.
 • Fare for slag.

Ikke-spesifikke komplikasjoner inkluderer problemer som følger med enhver operasjon.

Les Mer Om Fartøyene