Koronar hjertet bypass etter et hjerteinfarkt - hva er det og hvordan er det utført

Hva er det - omgå hjertets hjerteskjermer etter et hjerteinfarkt? Denne operasjonen kalles også revaskularisering, den består i dannelse av anastomoser (ytterligere meldinger mellom karene) for å gjenopprette normal tilførsel av hjertet til oksygen.

Behovet for denne metoden stammer fra koronar hjertesykdom - en tilstand som skyldes en reduksjon i lumen i hjertets kar.

Hovedårsaken til denne sykdommen er dannelsen av aterosklerose, hvor utvikling av aterosklerotiske plakk observeres.

avtale

Et infarkt er en konsekvens av koronar hjertesykdom. Under de givne forholdene hjertet mottar ikke hele volumet av oksygen og næringsstoffer fra fartøyene. For å gjenopprette normal blodtilførsel, brukes ulike kirurgiske metoder, inkludert koronar bypass kirurgi.

vitnesbyrd

Cardiac bypass kan brukes både i nærvær av grunnleggende indikasjoner, og i tilfelle av noen forhold hvor denne metoden anbefales. Det er tre hovedindikasjoner:

 • Obstruksjon av venstre kranspulsår overstiger 50%;
 • Diameteren på alle koronarbeholdere er mindre enn 30%;
 • Sterk innsnevring av den fremre interferrikulære arterien i opprinnelsesområdet i kombinasjon med stenoser av de to andre kranspulsårene.

Hvis pasienten lider av angina pectoris, kan bypasstransplantasjon av koronararterien redusere risikoen for tilbakefall, i motsetning til symptomatisk medisinering eller folkebehandling. Med et hjerteinfarkt eliminerer denne metoden hjertets hjerte, noe som resulterer i Blodforsyningen gjenopprettes og risikoen for gjentatte hendelser reduseres.

Essensen av metoden

Når koronar bypass er opprettet shunt (forbindelse) mellom berørt område og sunn arterie. Oftest i graftens rolle er delene av den indre thoracale arterien, den subkutane venen av låret. Disse fartøyene er ikke avgjørende, så de kan brukes i denne operasjonen.

bypass kan utføres både med et slått hjerte og ved hjelp av et apparat av kunstig sirkulasjon (IR), selv om sistnevnte metode brukes hyppigere. Beslutningen om hvilken som skal velges, avhenger av pasientens tilstedeværelse av ulike komplikasjoner, samt behovet for å utføre relaterte operasjoner.

Forberedelse for

Forbereder for shunting inneholder følgende aspekter:

 • Siste gang pasienten skal ta mat senest dagen før operasjonen, hvorpå det er forbudt å ta vann.
 • På operasjonsstedet (brystet, samt stedet for anfall av transplantasjoner), skal huden være uten hår.
 • På kvelden den foregående dagen og om morgenen er det nødvendig å tømme tarmene. Om morgenen skal det utføres en dusj.
 • Den siste handlingen med å ta medisiner er tillatt senest dagen før etter å ha spist.
 • En dag før skiftingen gjennomføres en undersøkelse med deltakelse fra driftsleder og tilhørende personell med det formål å utarbeide en handlingsplan.
 • Signatur av alle nødvendige dokumenter.

Hva bør være puls av en person: normen for alder, frekvens og rytme av hjertekontraksjoner vurderes i våre materialer.

Er pulsregulatoren nyttig for å kjøre med brystbelte og hvordan velge riktig enhet? Finn ut om det her.

Skal jeg kjøpe en hjertefrekvensmåler på håndleddet mitt, hvor nøyaktig og effektivt er det og er det egnet til å kjøre? Les alle detaljene i neste artikkel.

Fartøysteknikk

Hvordan er hjertet bypass gjort? En time før operasjonen starter, får pasienten beroligende medisiner. Pasienten blir levert til operablokken, den er plassert på operasjonstabellen. her Enheter for overvåking av parametrene for vitale funksjoner installeres (elektrokardiogram, bestemmelse av blodtrykk, frekvens av respiratoriske bevegelser og blodmetning), er et urinekateter plassert.

Deretter introduseres legemidler som gir generell anestesi, trakeostomi utføres, og operasjonen begynner.

Stadier av koronar bypass kirurgi:

 1. Tilgang til thoracic hule er sikret ved disseksjon av midten av brystbenet;
 2. Isolering av den indre thoracale arterien (dersom mammakokaryakse brukes);
 3. Transplant gjerde;
 4. Det er koblet til (IC) med hypotermisk hjertestans, og hvis operasjonen utføres på det arbeidende hjerte, settes enheter inn som stabiliserer et bestemt område av hjertemusklen på stedet der skakingen finner sted.
 5. Shunts blir brukt;
 6. Fornyelse av hjertet og deaktivering av enheten "kunstig hjerte - lunger";
 7. Sying på kutt og installering av drenering.

Ikke for svakhjertet og mindreårig! Denne videoen viser hvordan operasjonen utføres for koronar-arterie-bypass-grafter.

Rehabilitering i postoperativ periode

Umiddelbart etter operasjonen blir pasienten transportert til intensivavdelingen, der han er i flere dager, avhengig av operasjonens alvor og egenskapene til organismen. Den første dagen trenger han en kunstig lungeventilator.

Når pasienten igjen kan puste uavhengig av hverandre, tilbys han et gummistykke, som han blader fra tid til annen. Dette er nødvendig for å kunne sørg for normal ventilasjon av lungene og hindre stagnasjon. En permanent bandaging og behandling av pasientens sår er gitt.

Med denne metoden for kirurgisk inngrep, blir brystbenet dissekert, som deretter sementeres ved metall-osteosyntese. Dette beinet er ganske massivt, og hvis huden i dette området helbreder relativt raskt, da Det tar tid fra flere måneder til seks måneder for å gjenopprette brystbenet. Derfor anbefales pasienter å bruke medisinske korsetter for å styrke og stabilisere disseksjonsstedet.

Også på grunn av blodtap under operasjonen har pasienten anemi, som ikke krever spesiell behandling, men det anbefales at flere mettet ernæring, inkludert kaloriprodukter av animalsk opprinnelse.

Det vanlige nivået av hemoglobin returnerer på ca. 30 dager.

Den neste fasen av rehabilitering etter koronararterien bypass-podning - gradvis økning i fysisk aktivitet. Det hele starter med en tur langs korridoren til tusenvis av meter per dag, med en gradvis økning i lasten.

På et utdrag fra en medisinsk institusjon til pasienten Det anbefales å bo i et sanatorium for full gjenoppretting.

Fordeler med denne metoden

Hovedproblemet som angår fordelene ved koronar bypass-kirurgi, er dens sammenligning med hjertesykdommenes stenting. Det er ingen konsensus om når en metode bør foretrekkes for en annen, men det er en rekke forhold under hvilke koronar bypass kirurgi er mer effektiv:

 • I tilfelle det er kontraindikasjoner til stenting, og pasienten lider av alvorlig angina som forstyrrer realiseringen av hjemmets behov.
 • Flere koronararterier ble påvirket (i antall tre eller flere).
 • Hvis det er en aneurisme i hjertet på grunn av tilstedeværelsen av aterosklerotiske plakk.

Forhøyet blod kolesterol - hva betyr dette og når er medisinsk hjelp nødvendig? Vi vil fortelle deg alle nyanser!

Er det verdt å bekymre deg for å senke kolesterol i blodet, er det bra eller dårlig? Les alt om dette på vår nettside.

Om hva som skal være det normale nivået av kolesterol i blodet hos voksne, les her.

Kontra

De inkluderer: Skovl nederlag meste av koronararteriene, den raske nedgangen i funksjon av det venstre ventrikulære utstøting til under 30% som et resultat av fokal-cicatricial lesjoner, hjertets manglende evne til å pumpe nødvendig for å tilføre den mengde blod vev.

Bortsett fra privat, identifisere generelle kontraindikasjoner, som inkluderer sammenhengende sykdommer, for eksempel kroniske ikke-spesifikke lungesykdommer (CHDF), onkologi. Men disse kontraindikasjonene er relative i naturen.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner etter operasjonen

Isolere spesifikke og ikke-spesifikke komplikasjoner etter revaskularisering av hjertemuskelen. Spesifikke komplikasjoner er forbundet med hjertekoronararteriene. Blant dem er:

 • Forekomsten av hjerteinfarkt hos enkelte pasienter og til slutt en økt risiko for dødelig utgang.
 • Tapet på det ytre blad av perikardiumposen som følge av betennelse.
 • Dysfunksjon i hjertet og, som et resultat, utilstrekkelig ernæring av organer og vev.
 • En annen type arytmi.
 • Betennelse i pleura på grunn av infeksjon eller traumer.
 • Fare for slag.

Ikke-spesifikke komplikasjoner inkluderer problemer som følger med enhver operasjon.

Hva er hjertet bypass etter hjerteinfarkt og som er vist

For å forstå hva hjerteomkjøring er etter et hjerteinfarkt, er det nødvendig å forstå hvordan hjertet påvirkes. Hvis det oppstår en forstyrrelse av hjertesirkulasjonen på grunn av en plugg av koronararterien ved en aterosklerotisk plakk, oppstår oksygenmangel. Som et resultat dør en del av myokardiet, hvor det ikke dannes oksygen, og i stedet dannes en arrdannelse. I tilfelle et hjerteinfarkt, blir det berørte området ufrivillig og andre soner i hjertet skal arbeide med større belastning. Samtidig kan aterosklerotiske prosesser fortsette og føre til en ytterligere innsnevring av lumen av karene, som fremkaller hjerte-og karsykdommer.

En av metodene for å behandle postinfarktstilstander er å skape en sikkerhetskopieringsbane for blodstrømmen i hjertet, dette er shunting av hjertemuskelen. Samtidig settes en shunt inn i hjertet, gjennom hvilket blod sirkuleres rundt tilstoppet fartøy. Shunten kobler den skadede delen av blodkaret til den sunne arterien. Slike ekstra kanaler (anastomoser) mellom karene gjør det mulig å gjenopprette metning av hjertevev med oksygen og næringsstoffer.

Aortokoronær bypassoperasjon

Dette er en type shunt kirurgi, når en thorax eller radial arterie, så vel som en subkutan femoralve av pasienten, vanligvis brukes til å implantere et donorfartøy. I praksis er det bemerket at shunts fra arterier er mer holdbare, de er mer pålitelige enn transplantasjoner fra årer. Så venøs shunts i 30% av tilfellene er tilstoppet 6-7 år etter operasjonen, og arterial shunts i 95% av tilfellene fungerer i mer enn 15 år.

CABG brukes hovedsakelig i nærvær av følgende indikasjoner:

 • nederlag på 30% av alle hjertets hjertebeholdere;
 • obstruksjon av mer enn 50% av venstre hjertearterie, som er hovedleverandør av blod til venstre hjerte;
 • overdreven innsnevring av veggene i den fremre intervensjonære arterien i sin første del eller samtidig blokkering av de to andre kranspulsårene;
 • angina pectoris;
 • ved hjerteinfarkt eller iskemisk hjertepatologi

Kontraindikasjoner til innføring av en shunt i hjertet:

 • aterosklerotisk patologi av et stort antall koronararterier;
 • dannelse av arrvæv i myokardiums venstre ventrikel, noe som reduserer blodutløpshastigheten med 70%;
 • akutt hjertesvikt;
 • ulike sykdommer i andre organer: lungeskader, onkologiske formasjoner;
 • alderdom.

Typer og metoder for bypasstransplantasjon av koronararterien

I moderne medisin brukes ulike metoder for å utføre kirurgisk inngrep for innføring av shunts:

 • ved bruk av utstyr for regulering av kunstig sirkulasjon (IC);
 • uten bruk av IR, med installasjon av en stabiliserende enhet;
 • mini-invasiv intervensjon - shunting gjennom mikro-kutt eller punkteringer;
 • Den tradisjonelle metoden for revaskularisering under generell anestesi med åpning av brystet og bruk av IC-apparatet.

De to første operasjonene har en rekke fordeler, som de mottok spesialutdeling for:

 • reduserer risikoen for bivirkninger;
 • tap av blod under obduksjon;
 • På grunn av de små områdene av skade og deres relativt raske helbredelse, gjenoppretter pasienten raskt og går tilbake til aktivt liv.

Arteriell bypass kirurgi

Operasjoner kan være nødstilfelle og planlagte. Haster operasjon er nødvendig dersom venstre myokardial arterie er blokkert eller flere fartøy påvirkes.

I tilfelle av høyre side involvering av høyre side av myokardiet, er akutt kirurgi kontraindisert.

Planlagt shunting etter et infarkt gjøres vanligvis 3-7 dager etter et hjerteinfarkt. Revaskularisering kirurgi utført åpen hjertekirurgi under generell anestesi med selv reduksjon i hjertemuskelen eller anvendelse av anordningen for å lage kunstig sirkulasjon (IC). Foretrukket er bruken av IR, men det tar hensyn til pasientens tilstand, størrelsen på berørte områder i hjertet, indikasjoner og kontraindikasjoner. Avhengig av kompleksiteten i den kirurgiske prosedyren kan vare fra 3 til 6 timer.

De forberedende tiltakene for shunting utføres i flere faser:

 1. Før CABG bestemmelses vert forskjellige instrumentelle undersøkelser pasient: EKG, ulike tester, undersøkelse av koronarkar ved hjelp av røntgenkontrast med innføring av stoffer (koronar), hvorved den bestemte plassering og dimensjoner av innsnevring av beholderveggene.
 2. Dagen før operasjonen stoppes mat og vanninntak for pasienter. Også etter siste måltid er medisinen sist tatt.
 3. Huden renses fra hårlinjen på det planlagte stedet for operasjonen og på stedet for anfall av donorfartøyet.
 4. Dagen før operasjonen og om morgenen blir pasientens enema ryddet med enema.
 5. Om morgenen før prosedyren skal pasienten ta en dusj.
 6. En dag før operasjonen utføres en medisinsk undersøkelse av pasienten av operasjonskirurg, anestesiolog og assisterende personell. Nødvendige tester, undersøkelse av hjertet, trykknivået, pasientens vekt beregnes for å beregne den nødvendige mengden bedøvelsespreparat for anestesi.
 7. Omtrent en time før kirurgi tar pasienten beroligende midler.
 8. Pasienten blir tatt til kirurgisk blokk og plassert på operasjonstabellen. Etter tilkobling av enheter som støtter pasientens levetid under operasjonen, administreres anestesi. Etter det begynner operasjonen.

Prosedyre for å utføre koronararterie bypass kirurgi:

 1. Thoraxen åpnes, thoracal arterien blir trukket tilbake for transplantasjon.
 2. Kobler IR til hjertets arbeid.
 3. En shunt blir injisert.
 4. IR-apparatet er slått av, og hjertets normale drift gjenopptas.
 5. Sømmer påføres på innsnittet av snitt og drenering (kateter) er installert.
 6. Det dissekerte brystet er festet med spesielle metallklemmer (metalosteosyntesen) for å sikre sammenhenger av brystbenet.

Postoperativ rehabilitering

Etter at operasjonen er fullført, blir pasienten plassert i intensivavdelingen i flere dager. 1-2 dager pasienten er på et apparat som kunstig støtter lungens respiratoriske funksjoner.

Senere, når pasienten begynner å puste på egen hånd, for stimulering av lungene og forebygge forekomst av stagnasjon i lungene det er tildelt spesielle øvelser for å blåse en gummi leketøy. Regelmessig bearbeiding av leddene og dressingen utføres. 1-2 uker etter helbredelse av snittene kan pasienten ta en dusj. For normal spleising av brystbenet anbefales bruk av korsett (i opptil 6 måneder før full fusjon).

Ernæring av pasienten etter operasjonen skal være mettet, høyt kaloriinnhold. I fremtiden er fysiske øvelser med gradvis økning i belastning foreskrevet for rehabilitering. Begynner aktive aktiviteter fra vandreturer først inne i bygningen, og deretter flytte til gaten, og øker gradvis avstanden til gangavstand til 1 km per dag. For en fullstendig utvinning vil etterfølgende behandling i et spesialisert sanatorium være svært nyttig.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner etter operasjonen

Eventuell kirurgisk inngrep i hjerteaktivitet kan i noen tilfeller ha visse konsekvenser eller noen komplikasjoner.

Bivirkninger fra hjertebypass er delt inn i spesifikke og ikke-spesifikke.

Spesielle virkninger forbundet med infarkt av aktivitetene og tilstanden av koronararteriene: hjerteinfarkt, en økt mortalitet på grunn av avvisning av kroppen av shunt, inflammatoriske prosesser innen perikard og pleural på grunn av innestengt infeksjon, dysfunksjon og dysmotility av hjertemuskelen, risikoen for slag.

Vanlige komplikasjoner er forskjellige uønskede konsekvenser som kan oppstå etter noen kirurgisk inngrep:

 • økning i temperaturen;
 • rask puls og arytmi;
 • smerte i brystet og leddene;
 • generell svakhet og ubehag
 • blødning;
 • betennelse og opphopning av væske i de berørte områdene;
 • inflammasjon i lungene.

Forebyggende tiltak

For å forhindre utvikling av vaskulær arteriosklerose og hjerteinfarkt, er forebygging nødvendig:

 1. Følge riktig ernæring med høyt proteininnhold: velkommen ulike grønnsaker, melk og korn supper, melkeprodukter, magert fjærkre og fisk, frukt og grønnsaker i sin rå form, frukt og grønnsaker. Unntatt fra menyen av stekt, krydret og salte retter, røkte produkter, fett kjøtt, tunge animalsk fett og margarin, matvarer med et høyt innhold av kolesterol (fastfood, pommes frites, etc..).
 2. Avslag fra alkohol og tobakksprodukter.
 3. Aktiv livsstil: Enlig fysisk aktivitet, regelmessige spaserturer over lange avstander.
 4. Resept av legemidler foreskrevet av lege, som styrker kardiovaskulærsystemet.
 5. Bekjempelse av overvekt.
 6. Regelmessig undersøkelse med lege for å bestemme nivået på kolesterol.
 7. For pasienter som har blitt skiftet, er røyking strengt kontraindisert, siden nikotinstoffene korroderer shunts.

I de fleste tilfeller gjenoppretter folk etter bypassen så mye at selv behovet for å ta noen av legemidlene som ble vist tidligere er ikke lenger nødvendig. CABG gjør at pasienter som lider av hjertesykdom, kan forlenge og forbedre livskvaliteten, for å gjøre det de elsker.

Koronar arterie bypass graft: pasient vurderinger, komplikasjoner. Rehabilitering etter hjertebypassoperasjon

Hjertesykdom er et stort antall, og hver av dem på sin egen måte er farlig for mennesker. Men den vanligste og ganske komplekse i behandlingen er okklusjon av blodkar, når kolesterolplakk blokkerer blodstrømmen. I dette tilfellet er en person foreskrevet en spesiell operasjon - shunting hjertets kar.

Hva er shunting?

Først og fremst er det nødvendig å forstå hva som skjer med skip, noe som ofte er den eneste måten å gjenopprette sine vitale funksjoner.

Sykdommen er forbundet med dårlig blodgass gjennom karene som fører til hjertet. Forstyrrelser i blodsirkulasjonen kan være i ett eller en gang i flere koronære kar-arterier. Dette er nøyaktig hva denne indikasjonen innebærer, og en slik operasjon som bypasstransplantater i koronararterien.

Tross alt, selv om ett fartøy er blokkert, betyr det at vårt hjerte ikke er å få riktig mengde blod, og med det næringsstoffer og oksygen til å mette hjerte, og fra ham - og hele kroppen med alle nødvendige for livet. Mangelen på alle disse komponentene kan føre ikke bare til alvorlig hjertesykdom, men i noen tilfeller fører til døden.

Kirurgisk inngrep, eller bypass kirurgi

Hvis en person allerede har hatt funksjonsfeil i hjertets arbeid, og det er tegn på at blodårene er tilstoppet, kan legen foreskrive medisinering. Men hvis det er åpenbart at medisinen ikke hjalp, så er det i dette tilfellet utført en operasjon - omgå hjertekarene. Operasjonen utføres i følgende rekkefølge:

 1. Når pasienten på operasjonsbordet holdes anestesi blir et innsnitt gjøres på brystet, ikke mer enn 25 cm. Under operasjonen pasienten er koblet til en respirator, utfører han en metnings funksjon av alle vev i kroppen med blod, på det tidspunkt inntil hjertet ikke fungerer. For tiden er det mer avanserte teknikker som gjør det mulig å utføre hjertebypassoperasjon uten å koble pasienten til en kunstig sirkulasjonsenhet. Denne metoden brukes i de tilfellene dersom pasienten har kontraindikasjoner til bruk av en slik teknikk. På enklere vilkår, under selve operasjonen, fortsetter hjertet selv å forsyne kroppen med blod.
 2. Det neste trinnet i operasjonen er å skape en løsning for blodstrømmen, og blokkere den blokkerte delen. For disse formål, bruk en arterie tatt fra pasientens ben, siden den er lengst i menneskekroppen. Den ene enden er sydd til arterien, og den andre er forbundet med hullet i aorta. Det var tilfeller der kirurgene brukte en arterie fra pasientens bryst, da det allerede var koblet til aorta. Legene trenger bare å sy sin andre ende til kranspulsåren.

Denne løsningen kalles en shunt. For riktig blodstrøm i menneskekroppen, opprettes en ny vei som vil fungere med full styrke. Denne operasjonen varer ca 4 timer, hvoretter pasienten blir plassert i intensivavdelingen, der han overvåkes 24 timer i døgnet av det medisinske personalet.

Positive aspekter av operasjonen

Hvorfor en person som har alle forutsetninger for bypass-operasjon må nødvendigvis gå til kirurgi, og hva som egentlig kan gi ham en koronararterie bypass-transplantat:

 • Fullstendig gjenoppretter blodstrømmen i koronarbeholdere, hvor det var svakt permeabilitet.
 • Etter operasjonen vender pasienten tilbake til den vanlige livsstilen, men det er små restriksjoner.
 • Vesentlig reduserer risikoen for hjerteinfarkt.
 • Angina går ned i bakgrunnen, og det blir ikke observert noen anfall.

Teknikken for å gjennomføre operasjonen har blitt studert i lang tid og anses å være svært effektiv, slik at forlengelsen av pasientens liv i mange år, slik at pasienten bør bestemme seg for å omgå hjerteskarene. Pasientens tilbakemelding er bare positiv, de fleste er fornøyd med utfallet av operasjonen og viderefører tilstanden.

Men som enhver kirurgisk prosedyre har denne prosedyren dess ulemper.

Mulige komplikasjoner ved bypassoperasjon

Enhver kirurgisk inngrep er allerede en risiko for en person, og forstyrrelser i hjertets arbeid er en spesiell samtale. Hvilke komplikasjoner er mulig etter cardiac bypass-transplantasjon?

 1. Blødning.
 2. Trombose av dype venøse kar.
 3. Atrieflimmer.
 4. Myokardinfarkt.
 5. Stroke og ulike sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.
 6. Infeksjoner av operasjonssår.
 7. Innsnevring av shunt.
 8. Etter operasjonen kan sømdivisjoner forekomme.
 9. Kronisk smerte i såret.
 10. Keloid postoperativ arr.

Det virker som om operasjonen var vellykket og det er ingen forstyrrende notater. Hvorfor kan det oppstå komplikasjoner? Kan dette på en eller annen måte være relatert til de symptomene som ble observert hos en person før kardial bypass-kirurgi ble utført? Komplikasjoner er mulig hvis pasienten ble observert kort før operasjonen:

For å forhindre alle mulige komplikasjoner, gjennomgår pasienten en rekke studier og prosedyrer før operasjonen.

Imidlertid er det mulig å utføre en operasjon som ikke bare bruker et blodkar fra menneskekroppen, men også en spesiell metallstent.

Kontraindikasjoner til stenting

Hovedfordelen ved stenting er at denne prosedyren har nesten ingen kontraindikasjoner. Et unntak kan bare være pasientens nektelse.

Men noen kontraindikasjoner fortsatt der, og legene tar hensyn til hele byrden av patologi og ta alle forholdsregler for å deres innflytelse på i løpet av operasjonen var minimal. Stenting blodkar eller hjerte bypass kirurgi er kontraindisert for personer med nedsatt eller respiratorisk svikt, sykdommer som påvirker blodlevring, allergiske reaksjoner til medikamenter inneholdende jod.

I hvert av de ovennevnte tilfellene utføres terapi foreløpig med pasienten, målet er å minimere utviklingen av komplikasjoner av pasientens kroniske sykdommer.

Hvordan utføres prosedyren for stenting?

Etter at pasienten er injisert med et bedøvelsesmiddel, blir en punktering gjort på armen eller benet. Det er nødvendig for å kunne introdusere en plastrør i kroppen, en introducer. Det er derfor nødvendig å introdusere gjennom alle de nødvendige verktøyene for stenting.

Gjennom plastrøret settes et langt kateter inn i den skadede delen av fartøyet, og settes inn i kranspulsåren. Etter dette er en stent satt inn på den, men med en blåst ballong.

Under trykk av kontrastmiddelet blåser ballongen ut og utvider beholderen. Stenten er igjen i et koronarfartøy for en levetid. Varigheten av en slik operasjon avhenger av i hvilken grad pasienten er rammet av blodårer, og kan vare opptil 4 timer.

Operasjonen utføres ved hjelp av røntgenutstyr, noe som gjør at du nøyaktig kan bestemme hvor stenten skal ligge.

Typer av stenter

Den vanlige formen av stenten er et tynt metallrør som settes inn i karet, det har evnen til å vokse inn i vevet etter en viss tidsperiode. Med tanke på denne funksjonen ble det utviklet et spesielt legemiddelbelegg som øker det kunstige fartøyets operasjonelle levetid. Det øker også sannsynligheten for en positiv prognose for pasientens liv.

De første dagene etter operasjonen

Etter at pasienten hadde en kardiell bypass-kirurgi, var de første dagene i nært undersøkelse av leger. Etter operasjonen blir han sendt til intensivavdelingen, hvor han gjenvinner sitt hjerte. Det er svært viktig i denne perioden at pasientens pust er riktig. Før operasjonen blir han lært hvordan han skal puste etter at den er utført. Selv på sykehuset utføres de første rehabiliteringsforanstaltninger, som i fremtiden skal fortsette, men allerede i rehabiliteringssenteret.

De fleste pasienter etter en slik komplisert operasjon på hjertet, går tilbake til livet som de førte til det.

Rehabilitering etter operasjon

Så vel som etter noen form for operasjon, kan pasienten ikke gjøre uten gjenopprettingsfasen. Rehabilitering etter kardiell bypassoperasjon fortsetter i 14 dager. Men dette betyr ikke at en person som har gått gjennom en slik komplisert prosedyre, kan fortsette å leve samme livsform som før sykdommen.

Han må nødvendigvis revidere livet sitt. Pasienten bør helt fjerne fra kostholdsdrikkene som inneholder alkohol, og slutte å røyke, siden det er disse vanene som kan bli provokatører til en ytterligere rask sykdomssvikt. Husk at ingen vil gi deg en garanti for at neste operasjon vil bli fullført. Denne samtalen indikerer at det er på tide å lede en sunn livsstil.

En av de viktigste faktorene som hindrer gjentagelse er en diett etter hjertebypassoperasjon.

Kosthold og ernæring etter operasjon

Etter at personen som har blitt shunted kommer hjem, ønsker han å spise sin vanlige mat, og ikke den kostholdige grøten som ble gitt til ham på sykehuset. Men folk kan ikke spise som de var før operasjonen. Han trenger spesiell mat. Etter omgåelse av hjerteskjærene må menyen vurderes, sørg for å minimere mengden fett i den.

Bør ikke spise stekt fisk og kjøtt, margarin og smør å ta i små doser, og helst ikke hver dag, og smeltet smør fjernes helt fra kostholdet ditt og erstatte den med oliven. Men ikke bekymre deg, fordi du kan spise i ubegrensede mengder rødt kjøtt, fjærkre og kalkun. Legene anbefaler ikke å spise svin og stykker kjøtt med fettlag.

I kostholdet til en person som gjennomgikk en så alvorlig operasjon som å skape hjertets kar, burde det være mye frukt og grønnsaker etter operasjonen. 200 g ferskpresset appelsinjuice vil være veldig bra for hjertet ditt hver dag i morgen. Hver dag i kostholdet må være til stede nøtter - gresk og mandler. Det er veldig nyttig for brombær, da det er fullt av mange antioksidanter, og de bidrar til å senke nivået av kolesterol i blodet.

Fra fete meieriprodukter bør også kastes. Brød er bedre å ta kosthold, der det ikke er olje, ingen margarin.

Prøv å begrense deg selv i karbonat drikke, drikk mer renset vann, du kan drikke kaffe og te, men uten sukker.

Livet etter operasjonen

Ingen av måtene å behandle hjertesykdom og vasodilasjon kan anses som ideell, noe som vil redde sykdommen for livet. Problemet er at etter ekspansjon av veggene på fartøyet på et sted vil ingen gi en garanti for at aterosklerotiske plakker ikke vil blokkere et annet fartøy gjennom tiden. Aterosklerose er en sykdom som fortsetter å utvikle seg, og det vil ikke være mulig å kurere det helt.

Innen få dager etter operasjonen tilbringer pasienten 2-3 dager på sykehuset, og så blir han tømt. Det videre livet etter omgåelse av karene i pasientens hjerte er bare avhengig av ham, han må følge alle doktorsforskriftene, som ikke bare gjelder ernæring, belastninger, men også støtter narkotika.

Lister over legemidler kan kun gis av den behandlende legen, og hver pasient har sin egen, tross alt er de sammenhengende sykdommene tatt i betraktning. Det er en medisin som er foreskrevet for alle pasienter som har gjennomgått shunting, dette er stoffet Clopidogrel. Det bidrar til å tynne blodet og forhindrer utseendet på nye plaketter.

Ta det lang tid, noen ganger opptil to år, hjelper det med å senke utviklingen av aterosklerose i blodårene. Effekten vil bare være hvis pasienten helt begrenser seg i å ta fettstoffer, alkohol og røyking.

Stenting eller shunting er en mild operasjon som gir lang tid å gjenopprette blodets åpenhet i hjertets kar, men den positive effekten av den avhenger kun av pasienten selv. En person bør være så nøyaktig som mulig, følg alle anbefalingene fra behandlende lege, og bare i dette tilfellet vil han kunne komme tilbake til jobb og ikke føle seg ulempe.

Shunting bør ikke være redd, for etter det vil alle symptomene dine forsvinne, og du vil igjen begynne å puste et fullt bryst. Hvis du blir anbefalt til kirurgi, er det verdt å godta, fordi en annen behandling for trombose og aterosklerotiske plakk i karene ennå ikke er oppfunnet.

Aortokoronær bypass kirurgi i hjertet: livet før og etter

Shunting hjertets hjerter er en operasjon som er foreskrevet for hjertesykdom. Når det oppstår dannelse av aterosklerotiske plakk i arteriene som leverer blodet til hjertet, inntrer smalning av lumen (stenose), dette truer pasienten med de alvorligste konsekvensene. Faktum er at hvis blodtilførselen til hjertemuskelen svekkes, opphører myokardiet å få nok blod til å fungere skikkelig, og dette fører til en svakhet og skade. Med fysisk aktivitet har pasienten brystsmerter (angina pectoris). I tillegg, hvis det er mangel på blodforsyning, kan nekrotisering av hjertemuskelen forekomme - hjerteinfarkt.

Av alle hjertesykdommene er iskemisk (IHD) den vanligste patologien. Dette er den første morderen som ikke favoriserer menn eller kvinner. Brudd på blodtilførselen til myokardiet som følge av koronarblokkering fører til forekomst av hjerteinfarkt som forårsaker alvorlige komplikasjoner, opp til et dødelig utfall... Ofte oppstår sykdommen etter 50 år og påvirker hovedsakelig menn.

I CHD, for forhindring av hjerteinfarkt, så vel som for eliminering av dens konsekvenser, hvis ved hjelp av konservativ behandling ikke klarte å oppnå en positiv effekt, pasienter utpeke en koronar bypass grafting (CABG).Denne mest radikale, men samtidig den mest tilfredsstillende måten å gjenopprette blodstrømmen.

CABG kan utføres med enkelte eller flere lesjoner av arteriene. Essensen av det er at i de arteriene, hvor blodstrømmen er ødelagt, blir nye bypass-måter - shunts opprettet. Dette gjøres ved hjelp av sunne kar som er festet til kranspulsårene. Som et resultat av operasjonen, er blodstrømmen i stand til å følge omkretsen av stenosen eller blokkering.

Dermed er målet med CABG å normalisere blodstrømmen og gi full blodtilførsel til hjertemuskelen.

Hvordan forberede seg på bypassoperasjon?

Positiv holdning til pasienten til det vellykkede utfallet av kirurgisk behandling er av stor betydning - ikke mindre enn profesjonaliteten til det kirurgiske laget.

Det kan ikke sies at denne operasjonen er farligere enn andre kirurgiske inngrep, men det krever også grundig forberedelse. Som med enhver kardiologisk kirurgisk inngrep, før pasienten blir omgått, henvises pasienten til en fullstendig undersøkelse. I tillegg til nødvendige laboratorieanalyser og studier, EKG, ultralyd, evaluering av den generelle tilstanden i dette tilfellet, må han gjennomgå koronarografi (angiografi). Dette er en medisinsk prosedyre som gjør at du kan bestemme tilstanden til arteriene som fôrer hjertemuskelen, for å avsløre graden av innsnevring og det nøyaktige stedet hvor plakkene ble dannet. Studien er utført ved hjelp av røntgenutstyr og består i innføring av radiopaque stoffer i karene.

Noen av de nødvendige undersøkelsene gjøres utrolige og stasjonære. På sykehuset, hvor pasienten vanligvis legger seg ned en uke før operasjonen, begynner forberedelsen for operasjonen også. Et av de viktigste stadiene av forberedelsen er å mestre teknikken for spesiell pust, noe som er nyttig for pasienten etterpå.

Hvordan utføres CABG?

Coronary bypass er å skape en ekstra bypass fra aorta til arterien, som gjør det mulig å passere området der okklusjonen skjedde og gjenopprette blodstrømmen til hjertet. Shunt blir oftest den thorakale arterien. På grunn av sine unike egenskaper har den høy motstand mot aterosklerose og holdbarhet som en shunt. Imidlertid kan en stor subkutan ven i låret samt en radial arterie brukes.

CABG er singel, og også dobbelt, trippel, etc. Det vil si hvis innsnevringen skjedde i flere koronarbeholdere, så sett inn så mange shunts som nødvendig. Men deres antall er ikke alltid avhengig av pasientens tilstand. For eksempel, med iskemisk sykdom med en uttalt grad, kan det bare være en shunt, og en iskemisk hjertesykdom med mindre alvorlighetsgrad, derimot, krever en dobbel eller til og med trippel, shunting.

For å justere blodtilførselen til hjertet mens du begrenser arteriene, er det flere alternative metoder:

 1. Behandling med legemidler (for eksempel betablokkere, statiner);
 2. Koronar angioplastikk er en ikke-kirurgisk behandlingsmetode, når en spesiell ballong bringes til smalningsstedet, som, hevelse, åpner den smalte kanalen;
 3. Stenting - Et metallrør settes inn i berørt fartøy, noe som øker dens lumen. Valg av metode avhenger av tilstanden til kranspulsårene. Men i noen tilfeller vises bare CABG.

Operasjonen utføres under generell anestesi på åpent hjerte, varigheten avhenger av kompleksiteten og kan vare fra tre til seks timer. Det kirurgiske laget utfører vanligvis bare en slik operasjon per dag.

Det er 3 typer aortokoronær shunting:

 • Med tilkoblingen til IR-apparatet (kunstig sirkulasjon). I dette tilfellet stoppes pasientens hjerte.
 • Uten IR på et fungerende hjerte - Denne metoden reduserer risikoen for komplikasjoner, forkorter varigheten av operasjonen og gjør det mulig for pasienten å komme seg raskere, men krever en stor opplevelse fra kirurgen.
 • Relativ ny teknologi - mini-invasiv tilgang med eller uten IR. Fordeler: mindre blodtap; reduksjon i antall smittsomme komplikasjoner; reduksjon av oppholdstiden på et sykehus opptil 5-10 dager; raskere utvinning.

Enhver hjertekirurgi innebærer en viss risiko for komplikasjoner. Men takket være de utviklede teknikkene for utførelse, moderne utstyr og bred praksis, har CABG meget høye indikatorer for positive resultater. Og likevel avhenger prognosen alltid av sykdommens individuelle egenskaper og kan kun gjøres av en spesialist.

Video: animasjon av hjerteomkoblingsprosessen (eng)

Etter operasjonen

Etter CABG er pasienten vanligvis i intensiv omsorg, hvor den primære utvinningen av hjertemuskulaturen og lungene begynner. Denne perioden kan vare opptil ti dager. Det er nødvendig at den opererte på dette tidspunktet puster riktig. Med hensyn til rehabilitering er primærrehabilitering fortsatt på sykehuset, og videreaktiviteter fortsetter i rehabiliteringssenteret.

Suturer på brystet og på stedet der materialet ble tatt til shunt, vaskes med antiseptiske midler for å unngå forurensning og suppurering. De fjernes ved vellykket sårheling på den syvende dagen. På sårene er det en brennende følelse og enda smerte, men etter en stund går det. Etter 1-2 uker, når hudsårene helbreder litt, kan pasienten ta en dusj.

Benet i brystbenet helbreder lenger - opp til fire, og noen ganger seks måneder. For å øke hastigheten på denne prosessen, bør brystbenet gi fred. Dette vil hjelpe brystbandene designet for dette formålet. På bena i de første 4-7 ukene for å unngå venøs overbelastning og forebygging av trombose bør det være spesielt elastisk strømper, og må også passe på tunge fysiske anstrengelser.

På grunn av blodtap under operasjonen kan pasienten utvikle anemi, men det krever ingen spesiell behandling. Det er nok å observere en diett som inneholder matvarer høyt i jern, og etter en måned vil hemoglobin returnere til normalt.

Etter CABG må pasienten gjøre noe for å gjenopprette normal pust, så vel som å unngå lungebetennelse. Først må han puste øvelser, som han ble trent før operasjonen.

Viktig! Ikke vær redd for å hoste etter CABG: hoste er en viktig del av rehabilitering. For å lette hosten, kan du trykke en ball eller en håndflate til brystet. Fremskynder gjenopprettingsprosessen, og endrer ofte kroppens posisjon. Vanligvis forklarer legene når og hvordan de skal svinge og ligge på deres side.

Fortsatt rehabilitering er den gradvise økningen i fysisk aktivitet. Etter operasjonen blir pasienten ikke lenger forstyrret av anginaangrep, og den nødvendige motorregimet er foreskrevet for ham. Først går det langs sykehuskorridorer for korte avstander (opptil 1 km per dag), så øker lastene gradvis, og etter en stund blir de fleste restriksjonene på motorregimet fjernet.

Når pasienten slippes ut fra klinikken for endelig utvinning, er det ønskelig at han sendes til et sanatorium. Og etter en måned og en halv eller to måneder kan pasienten komme tilbake til jobb.

Etter en periode på to til tre måneder etter bypassoperasjon, kan en stresstest utføres for å vurdere patensen av nye veier, og for å se hvor godt hjertet blir forsynt med oksygen. I mangel av smerte og endringer i EKG under testen, anses gjenopprettingen vellykket.

Mulige komplikasjoner med CABG

Komplikasjoner etter kardial bypass er sjeldne, og vanligvis er de forbundet med betennelse eller hevelse. Enda sjelden bløder det fra såret. Inflammatoriske prosesser kan ledsages av høy feber, svakhet, smerte i brystet, ledd, et brudd på hjertets rytme. I sjeldne tilfeller er blødning og infeksjonskomplikasjoner mulig. Betennelser kan være forbundet med manifestasjonen av en autoimmun reaksjon - immunsystemet kan reagere så til sitt eget vev.

Sjeldne forekommende komplikasjoner av CABG:

 1. Nonunion (ufullstendig fusjon) av brystbenet;
 2. slag;
 3. Hjerteinfarkt;
 4. trombose;
 5. Keloid arr;
 6. Minne tap;
 7. Nyresvikt;
 8. Kroniske smerter i området der operasjonen ble utført;
 9. Postperfusjonssyndrom.

Heldigvis skjer dette sjelden, og risikoen for slike komplikasjoner avhenger av tilstanden til pasienten før operasjonen. For å redusere mulige risikoer, før CABG, er kirurgen som kreves for å evaluere alle de faktorer som kan påvirke forløpet av operasjonen, eller forårsake komplikasjoner av koronar bypass-operasjon. Risikofaktorene inkluderer:

I tillegg, hvis pasienten ikke er i samsvar med anbefaling av behandlende lege eller opphører å utføre under utvinning perioden foreskrevet ham medisiner hendelser, kostholdsråd, stress, etc., mulig tilbakefall i form av nye plakk og re-blokkering av det nye skipet (restenose). I slike tilfeller blir vanligvis en operasjon nektet, men stenting av nye forstyrrelser kan utføres.

Oppmerksomhet vær så snill! Etter operasjonen må du følge en bestemt diett: redusere inntaket av fett, salt, sukker. Ellers er det stor risiko for at sykdommen kommer tilbake.

Resultat av koronar bypass kirurgi

Opprettelsen av en ny del av fartøyet under shuntingprosessen endrer pasientens tilstand kvalitativt. På grunn av normaliseringen av blodstrømmen til myokardiet, forandrer livet etter hjertet forandringer til det bedre:

 1. Forsvinn av angina pectoris;
 2. Reduserer risikoen for hjerteinfarkt;
 3. Forbedrer fysisk tilstand
 4. Arbeidsevne er gjenopprettet;
 5. Det trygge volumet av fysisk anstrengelse øker;
 6. Risikoen for plutselig død avtar og forventet levealder øker;
 7. Behovet for medisiner reduseres kun til et forebyggende minimum.

I et ord, etter CABG, blir det normale liv for friske mennesker tilgjengelig for en syk person. Pasientenes meninger av kardioklinikken bekrefter at omkjøring gir dem tilbake til et helt liv.

Ifølge statistikken forsvinner 50-70% av pasientene etter operasjonen nesten alle forstyrrelser, i 10-30% av tilfellene forbedres tilstanden til pasientene betydelig. En ny obstruksjon av fartøyene forekommer ikke i 85% av operasjonen.

Selvfølgelig har enhver pasient som bestemte seg for å utføre denne operasjonen, først og fremst opptatt av spørsmålet om hvor mange som bor etter hjertebypass. Dette er et ganske vanskelig spørsmål, og ingen lege vil gi friheten til å garantere en bestemt tidsbegrensning. Prognosen er avhengig av mange faktorer: pasientens generelle helse, livsstil, alder, tilstedeværelse av dårlige vaner etc. Man kan si: Shunt varer vanligvis rundt 10 år, og hos yngre pasienter kan levetiden være lengre. Deretter utføres en annen operasjon.

Viktig! Etter CABG må man dele med så dårlig vane som røyking. Risikoen for å returnere IHD til den opererte pasienten øker mange ganger, hvis han fortsetter å "hengi seg" med sigaretter. Etter operasjonen har pasienten bare én måte - å glemme å røyke for alltid!

Til hvem er operasjonen vist?

Hvis perkutan intervensjon ikke kan utføres, var angioplastikk eller stenting mislykket, så er CABG angitt. Hovedindikasjonene for aortokoronær bypass:

 • Beslag del eller alle kranspulsårene;
 • Innsnevring av lumen av venstre arterie.

Beslutningen om operasjonen tas i hvert tilfelle separat, med tanke på graden av skade, pasientens tilstand, risiko, etc.

Hvor mye koster hjerteomkjøring kirurgi?

Koronar arterie bypass grafting er en moderne metode for å gjenopprette blodstrømmen til hjertemuskelen. Denne operasjonen er ganske høyteknologisk, så kostnaden er ganske høy. Hvor mye koster driften avhenger av dens kompleksitet, antall shunts; den nåværende tilstanden til pasienten, den komforten han vil motta etter operasjonen. En annen faktor som bestemmer prisen på operasjonen er nivået på klinikken - shunting kan gjøres på et konvensjonelt kardiologisk sykehus, eller det kan gjøres på en spesialisert privatklinikk. For eksempel varierer kostnadene i Moskva fra 150 til 500 tusen rubler, i klinikker i Tyskland og Israel - i gjennomsnitt 0,8-1,5 millioner rubler.

Uavhengig pasient tilbakemelding

Vadim, Astrakhan: "Etter koronar angiografi med legens ord, innså jeg at mer enn en måned vil ikke vare - selvfølgelig, da jeg ble tilbudt bypass operasjon, jeg tror ikke, gjør eller ikke gjør. Operasjonen ble gjennomført i juli, og hvis jeg ikke kunne klare seg uten det, uten nitrosprey, har den aldri brukt den etter risting. En stor takk til personalet i hjertesenteret og kirurgen min! "

Alexandra, Moskva: "Etter operasjonen tok det litt tid å gjenopprette - øyeblikkelig skjer dette ikke. Jeg kan ikke si at det var veldig sterk smerte, men jeg ble foreskrevet mange antibiotika. Først var det vanskelig å puste, spesielt om natten, måtte sove halv sitte. Måneden var en svakhet, men tvunget til å peke, da ble det bedre og bedre. Viktigst, det stimulerte at smerten bak brystbenet umiddelbart forsvant. "

Ekaterina, Ekaterinburg: "I 2008 ble CABG gjort gratis, som det ble erklært hjertets år. I oktober ble min far (han var da 63 år) gjennomgått operasjon. Han overførte det veldig bra, tilbrakte to uker på sykehuset, da ble det sendt tre uker til et sanatorium. Jeg husker at han ble tvunget til å blåse opp ballen slik at lungene normalt ville fungere. Hittil føler han seg godt, og sammenlignet med det som var før operasjonen, utmerket. "

Igor, Jaroslavl: "Jeg fikk CABG i september 2011. Jeg gjorde på et fungerende hjerte, to shunt-fartøy ble plassert på toppen, og hjertet mitt behøvde ikke å bli vendt om. Alt gikk bra, det var ingen smerte i hjertet mitt, i begynnelsen ble jeg vondt med sternum. Jeg kan si at flere år allerede har gått, og jeg føler meg som den sunne. Det var sant at jeg måtte slutte å røyke. "

Bypassering av koronarbeinene er en operasjon som ofte er viktig for pasienten, i enkelte tilfeller kan bare kirurgisk kirurgi forlenge livet. Derfor, til tross for at prisen på aortokoronary shunting er ganske høy, kan den ikke sammenlignes med det uvurderlige menneskelivet. Laget til tiden, hjelper kirurgi med å forhindre et hjerteinfarkt og dets konsekvenser og gå tilbake til et helt liv. Dette betyr imidlertid ikke at du igjen har råd til overflødig etter å ha skutt. Tvert imot er det nødvendig å revurdere livsstilen - å holde seg til en diett, å flytte mer og å glemme evige vaner.

Hva er hjertet bypass etter hjerteinfarkt?

Shunting kalles kirurgisk inngrep, der en ny vei er opprettet for blodsirkulasjon for å passere gjennom det skadede området av fartøyet, for dette formålet, sett inn spesielle shunts.

Hvis du lager en bokstavelig oversettelse av det engelske ordet "shunt", får du en "gren". Denne metoden brukes hovedsakelig på hjertet, men det kan gjøres på hjernen, med overdreven vekt - på mage-tarmkanalen.

Skader på veggene til fartøyene skyldes kolesterolplakk, som akkumuleres gjennom dem gjennom hele livet. Således overlapper lumen på fartøyet, slik at blodstrømmen ikke fungerer normalt.

Hjertet mottar næringsstoffer og oksygen fra blodet, som beveger seg i koronararteriene, hvis de overlapper hverandre, er det nødvendig å utføre koronararterie-bypass-transplantasjon eller CABG for kort.

Shunting utføres etter et hjerteinfarkt, diagnostisert angina, eller som en profylakse av hjerteinfarkt hvis blodårene er for smale. Som allerede nevnt er shunt et kunstig opprettet fartøy som vil hjelpe blodstrømmen til å omgå det skadede området. For en shunt, ta et lite område av en sunn arterie, det kan være en subkutan vene i underbenet, hofte eller stråle. Det kan tas fra samme pasient. Noen ganger er plast sjokk brukt som en shunt. For eksempel, hvis du trenger mer enn en shunt, og mye.

Hvis smertefulle opplevelser begynner å oppstå i stressende situasjoner, fysisk anstrengelse og selv i ro, bør en undersøkelse gjennomføres. Tross alt er disse de første tegn på dysfunksjon av hjertet

Indikasjoner for bypassoperasjon

Shunting kan utføres i henhold til hovedindikasjonene eller pasientens tilstand, hvis denne metoden anbefales av en spesialist til ham.

I medisinsk praksis er det tre hovedanvisninger for en slik operasjon:

 1. Den venstre arterien er skadet av femti prosent.
 2. Diameteren på alle blodkar er mindre enn tretti prosent.
 3. Med en alvorlig skadet anterior interventrikulær arterie, ved begynnelsen.

Bypassering av hjertet etter et hjerteinfarkt bidrar til å eliminere iskemi, slik at blodstrømmen gjenopprettes, og risikoen for tilbakefall reduseres.

Kontraindikasjoner til denne prosedyren

På samme måte som enhver annen operasjon har shunting sine kontraindikasjoner, og de er som følger:

 • Setningen av blodkar er forbløffet, og dermed er nederlagets område allsidig.
 • En skarp funksjonsfeil i venstre ventrikkel, når utløsningsfunksjonen er mindre enn tretti prosent.
 • Feil i arbeidet i hjertet, når det ikke kan pumpe den nødvendige mengden blod.

I tillegg til individuelle kontraindikasjoner er det vanlig, for eksempel sykdommer som utvikles parallelt med infarkt, kroniske lungesykdommer, kreftpatologier. Imidlertid behandles hver pasient individuelt.

Og for eldre er det mest sannsynlig en risikofaktor under selve operasjonen, og ikke en kontraindikasjon for den.

Forbereder for shunting

Etter at pasienten ble tatt til klinikken, signerte han enkelte dokumenter og ga sitt samtykke (på papir) slik at legene gjennomfører nødvendige studier og selve operasjonen.

Som en undersøkelse, elektrokardiografi, ulike tester, kontrast røntgenbilder av koronarbeinene (dette vil gjøre det mulig å fastslå skaderens område). Pasienten blir fortalt essensen av intervensjonen og hvordan å puste.

I tillegg er det andre viktige punkter:

 • Dagen før operasjonen bør en person spise og drikke, dette vil være siste gang før operasjonen.
 • Steder hvor snittet skal utføres for operasjonen og venen til shunten skal være barbert.
 • På kvelden om kvelden og om morgenen skal tarmene frigjøres fra matrester, og umiddelbart før selve operasjonen, ta en dusj.
 • Medisiner bør også tas etter siste måltid.
 • Dagen før operasjonen vil legen som skal operere og bistå personalet, lage en plan for å utføre operasjonen.

Hvordan foregår operasjonen selv?

Til dags dato finnes det flere metoder for å utføre shunting:

 • Ved hjelp av kunstig blodstrøm.
 • Uten kunstig blodgjennomstrømning, men med bruk av en "stabilisator" for shunting.
 • Endoskopiske operasjoner, det er for dette bruk mini verktøy, som det er nødvendig å gjøre bare små snitt eller punkteringer. Takket være denne metoden mister pasienten mindre blod, opplever mindre smerte og ubehag umiddelbart etter intervensjonen.

Vanligvis brukes den første metoden, for denne pasienten injiseres i generell anestesi. Brystbenet åpnes, hjertet stoppes og pasienten overføres til det kunstige blodstrømningsapparatet. Dette betyr at pasientens blod nå passerer gjennom apparatet, er mettet der med oksygen og igjen vender tilbake til pasientens kropp.

Kirurgen oppnår først en transplantasjon (en vene fra pasientens kropp), og syr den inn i et blodkar, for å omgå det berørte (tilstoppede) stedet. Varigheten av hele prosedyren tar fra tre til seks timer.

Men i nyere tid praktiserer kirurger ofte bypassoperasjon på et fungerende hjerte uten å koble til et kunstig blodstrømningsapparat. Men dette krever et annet apparat, som vil bidra til å redusere hjertefrekvensen.

Slike operasjoner har sine fordeler, for eksempel:

 • Etter dem er det nesten ingen komplikasjoner.
 • Pasienten mister mindre blod.
 • Raskt rehabilitering av pasienten.

Hva skjer etter operasjonen?

Etter at kirurgisk inngrep er over, blir pasienten koblet fra alle enhetene som er i operasjonsrommet og tatt til intensivavdelingen. Pasienten vil bli der en stund, alt avhenger av operasjonen og dens kompleksitet. All denne gangen vil det være en rekke medisinske personell, særlig en sykepleier.

Hennes plikter inkluderer: overvåking av livets viktige funksjoner, injeksjon av medisiner, utførelse av nødvendige tester, utførelse av forskning og bandasje. Etter en viss tid blir pasienten overført til en annen menighet der hans tilstand vil bli overvåket 24 timer i døgnet.

I første omgang etter operasjonen må pasienten være i spesielle elastiske strømper eller bandasjer. Dette vil forhindre forekomst av ødem i beina. Gradvis ser han på pasientens tilstand, får han en liten fysisk belastning. Legen foreskriver også et spesielt diett. Det er nødvendig å følge alle doktors anbefalinger nøye, slik at rehabiliteringsperioden kan gå raskt og uten komplikasjoner, og personen kommer tilbake til sitt vanlige liv.

Når den generelle tilstanden til en person er stabilisert, er det foreskrevet og anbefalt for videre rehabilitering hjemme. Det mest egnede alternativet er å gå på ferie til et sanatorium eller til et spesialdesignet rehabiliteringssenter.

Positive aspekter ved bypassoperasjon

Vi har allerede funnet ut hvilken hjerteomkoblingsoperasjon som er gjort rett etter et hjerteinfarkt. Det skal imidlertid sies at sammen med denne metoden brukes stenting også. I medisinsk praksis er det ingen hovedgrunner for å velge en bestemt metode for å utføre en operasjon.

Men leger kan bare si en ting: shunting er mest effektiv hvis:

 • Det er kontraindikasjoner for stenting, og pasienten har en alvorlig form for angina som ikke gir ham normen til å leve.
 • Flere blodårer påvirkes samtidig.
 • På grunn av aterosklerotiske plakkene utvikler en hjertes hjertesvikt.

Resultater av den utførte operasjonen

Hvis rippingen utført under infarkt ble utført med hell, vil det være mulig å lære av slike konsekvenser:

 • Blodsirkulasjonen i hjertet blir normalisert, og det vil derfor motta oksygen og næringsstoffer i den nødvendige mengden.
 • Angrep av stenokardi vil opphøre å vises.
 • Risikoen for et infarkt vil redusere.
 • Arbeidskapasiteten til en person vil bli gjenopprettet.
 • Det vil få deg til å føle deg bedre.
 • Økt fysisk aktivitet.
 • Risikoen for død er redusert, og levealderen øker.
 • Behandling med medisiner er avbrutt, bare tar medisiner da forebygging er igjen.

Etter skiftingen fører en person til en vanlig livsstil, bortsett fra at han skal spise riktig, unngå stressfulle situasjoner og bli kvitt dårlige vaner for alltid. Det er sistnevnte som anses som hovedkravet for utelukkelse av tilbakefall.

Kroppen til hver person er individuell, slik at tilstandene etter operasjonen er forskjellige.

Når det gjelder shunt, så er levetiden omtrent ti år, hvis pasientens alder er ung, så mer. Etter utløpet av denne perioden er det nødvendig å utføre en annen operasjon.

komplikasjoner

Mange pasienter stiller ofte det samme spørsmålet: "Er det mulig med komplikasjoner etter operasjonen?" Svaret er at det i enkelte tilfeller kan oppstå komplikasjoner, og de ser ut som følger:

 • Høy temperatur.
 • Hyppig puls og hyppig hjertebank.
 • Smerter i brystet eller leddene.
 • Svakhet og svakhet i kroppen.
 • Fremveksten av en smittsom sykdom.
 • Blødningen åpnet.
 • Betennelse og akkumulert væske.
 • Betennelse i lungene.

Noen eksperter antyder at akkurat slik reagerer kroppen på den innsatte shunten.

Slik at lungene ikke utvikler patologier, anbefales det å blåse ballongen opp til tjue ganger om dagen, slik at lungene blir rettet og ventilert.

anbefalinger

Shunting er en svært viktig prosedyre for en syk person, fordi den kan forlenge livet. Men det kan ikke takle årsaken som førte kroppen til en slik beslutning.

Tilstanden til pasienten etter operasjonen, avhenger i stor grad av ham. Derfor er det nødvendig å følge alle råd som legen gir ham.

Som allerede nevnt, er det nødvendig å slutte å røyke og ta alkohol, balansere det daglige kostholdet, føre en sunn livsstil, gjør fysiske øvelser, ta medisiner foreskrevet av en lege.

I tillegg må du overvåke din vekt og kontrollere blodet ditt for kolesterol.

Etter at pasienten er tømt fra sykehuset, vil han føle seg svak og "knust" for en stund. For å eliminere dette, er det nødvendig å gjøre fysiske øvelser. Men det er verdt å huske at brystbenet vil vokse sammen etter operasjonen, så ikke gi en stor belastning på den. Unngå å gå utendørs til fots, men du må se på pulsen din.

Ta bare de medisinene som er foreskrevet av legen, du bør ikke legge til eller fjerne noe selv. Hvis det er noen negative symptomer, bør du kontakte en spesialist.

Les Mer Om Fartøyene