Shunting: fartøy i hjernen, ben, hjerte og mage

Fra denne artikkelen vil du lære om skylling av blodårer og mage, en detaljert gjennomgang av denne operasjonen.

vaskulær bypass kirurgi kalles, hvor fremgangsmåten bruker den shuntsystem - vaskulære transplantater - skaper en ytterligere bypass-bane for normal myokardial perfusjon seksjon, hjerne eller ben mykt vev.

Hvem utfører slike tiltak? Alt avhenger av området av vaskulær lesjon:

 • ved hjertesykdommer - kardiurgirurgien utfører aortokoronær shunting;
 • når hjernens sirkulasjon forstyrres - neurosurgen eller nevrovaskulær kirurg utfører shunting av cerebral fartøy;
 • ved patologier av bein på bein - bevegelseskirurgen utfører shunting av fartøy i bunnekstremiteter.

Under gastrisk bypassoperasjon deler operasjonen magen i to deler, hvorav den ene forblir ubrukt i fordøyelsen av mat. Deretter fører et slikt resultat til en raskere metning og tap av ekstra pounds. Gastroshuntirovanie utfører en bariatrisk kirurg - en lege involvert i behandling av fedme ved kirurgiske metoder.

Aortocoronary Shunting (CABG)

CABG anbefales i tilfeller der andre måter å gjenopprette normal blodstrøm i koronararteriene er ineffektive eller umulige på grunn av kontraindikasjoner. Hva er coronary artery bypass graft? Essensen av en slik operasjon er å skape en shunt - et bypass av sirkulasjonen fra aorta til den delen av myokardiet som lider av utilstrekkelig blodgass. Et slikt vaskulært transplantat utfører senere funksjonene til kranspulsårene innsnevret fra aterosklerose. Som et resultat normaliseres en persons hjerteaktivitet, og risikoen for å utvikle et hjerteinfarkt og starten på plutselig død avtar betydelig.

vitnesbyrd

De viktigste indikasjonene for CABG:

 • Koronarbeholdere innsnevret med mer enn 70%;
 • ikke-medisinske former for angina pectoris;
 • ineffektivitet eller manglende evne til å utføre angioplastikk eller stenting;
 • De første 4-6 timene etter myokardinfarkt eller utviklingen av tidlig etterinfarkt-iskemi;
 • iskemisk ødem i lungene.

Det er mange indikasjoner på å utføre CABG, og behovet for slik intervensjon bestemmes etter en detaljert undersøkelse av pasienten: EKG (forskjellige typer), Echo KG, koronarografi, blodprøver.

Hvordan utføres operasjonen?

Før CABG passerer pasienten det nødvendige forberedelsene til operasjonen:

 • slutter å ta medisiner til å fortynne blod;
 • 3-5 dager kommer i sykehuset cardiosurgery avdelingen;
 • mottar konsultasjoner fra anestesiolog og lege i fysioterapi;
 • passerer en rekke tilleggsundersøkelser (blodprøver, ultralyd av beinene i beina, dopplerografi av hjernens arterier, etc.).

CABG kan utføres ved to metoder:

 1. tradisjonell - på det åpne brystet etter sternotomi (et stort snitt i midten av brystbenet);
 2. minimal invasiv - på et lukket bryst gjennom små snitt og ved hjelp av endoskopisk utstyr.

Avhengig av klinisk tilfelle kan inngrepet utføres på et arbeids- eller ikke-fungerende hjerte (dvs. ved bruk av en apparat for kunstig sirkulasjon).

Operasjonen begynner etter utbruddet av generell anestesi. Etter å ha utført adgang til hjertet, vurderer kirurgen igjen tilstanden til fartøyene og skisserer stedene for suturering av fremtidig shunt. Parallelt utfører operasjonsteamet vaskulært utvalg for etterfølgende transplantasjon. De kan være indre thoracale arterier, radial arterie eller subkutane vener i beinet.

Om nødvendig stopper kirurgen hjertet og kobler pasienten til enheten for kunstig sirkulasjon. Deretter utfører legen kutt på karene og syr på disse stedene en shunt med spesielle vaskulære suturer. Når hjertet er stoppet, starter hjertesykehuset det igjen. Deretter sjekker legen konsistensen av shunten og lag-for-lag suturer det kirurgiske såret.

Varighet tradisjonelle CABG kan være fra 3 til 6 timer minimal invasiv - ca 2. I fravær av komplikasjoner pasienten utskrivning fra sykehus etter å ha utført en konvensjonell metode utføres etter 8-10 dager, og etter minimal invasiv intervensjon - etter 5-6 dager.

Shunting av cerebral fartøy

Med noen lesjoner i hjernearteriene, kan gjenopprettingen av normal blodsirkulasjon kun oppnås ved å utføre skakningen. Årsaken til slik vaskulær skade kan bli en rekke sykdommer: aterosklerose, neoplasmer, trombi. Hvis problemet ikke elimineres i lang tid, kan et brudd på blodsirkulasjonen forårsake død av store områder av hjernevev og føre til funksjonshemming eller død av pasienten. Når en shunt påføres som gir blod til det nødvendige stedet, blir iskemien eliminert, og hjernen begynner å fungere normalt.

vitnesbyrd

Hovedindikasjonene for å utføre shunting av cerebral fartøy:

 1. Aneurysm (dilatasjon) av fartøyet, som ikke er egnet til behandling på andre måter;
 2. svulster som fører til skade på halsen eller halsen
 3. umulighet å forhindre et slag ved medisinske metoder;
 4. forverring av arteriell blodstrøm, som ikke kan elimineres på annen måte;
 5. hydrocephalus (et brudd på normal utvikling av hjernen, forbundet med overdreven akkumulering av væske i det) hos nyfødte.

Operasjon bypass vaskulære cerebrale arterier tildelt kun etter nærmere undersøkelse av pasienten: MR, CT, angiografi, duplex ultralyd arteriell okklusjon ballong studier og andre.

Hvordan utføres operasjonen?

Før pasienten utfører shunting av cerebral fartøy, passerer pasienten det nødvendige preparatet for operasjonen:

 • nekter å røyke 14 dager før operasjonen
 • slutter å ta ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler 7 dager før intervensjonen;
 • passerer en rekke tilleggsundersøkelser (blodprøver, urin, EKG, fluorografi, etc.);
 • barberer håret fra hodet dagen før operasjonen;
 • tar medisiner foreskrevet av lege.

Før transporten skal operasjonspatienten være fri for falske negler, piercing og andre smykker, kontaktlinser og avtagbare proteser.

Shunting av cerebral arterier kan utføres på følgende måter:

 1. Teknikken brukes til lesjon av et lite område av den lille arterien. Som en shunt brukes et fartøy, tatt fra arterier som fôrer hjernehylsen. Under operasjonen velger kirurgen det berørte fartøyet og trekker sin ende gjennom det opprettede hullet (ved boring av skallen) til slutten av shunten. Deretter syr han dem opp, gjenoppretter blodstrømmen på iskemisiden.
 2. Teknikken brukes hvis diameteren av den skadede arterien er ca. 2 cm. Som en shunt brukes en del av fartøyet fra benet eller hånden til pasienten. Den sutureres i den ytre karotenisarterien og utføres i den tidlige regionen. Etter dette fjerner kirurgen en del av skallen og setter inn en shunt i det resulterende hullet. Han syr det til den berørte arterien.

I praksis utføres shunting oftere ved bruk av et fartøy som nærer medulla. Vanligvis varer operasjonen ca 5 timer. For anesthetisering av slike inngrep, brukes generell anestesi, ledsaget av kunstig ventilasjon av lungene.

I hydrocephalus utføres en spesiell type bypass-ventrikulo-peritoneal. Essensen av denne operasjonen er å lage et hull i skallen, som et titanrør er satt inn i. Dens nedre ende er koblet til hjernens ventrikel. Gjennom den opprettede shunt blir overflødig væske som kommer inn i ventrikkelen, levert til bukhulen og absorberes aktivt der.

I fravær av komplikasjoner, før utladningen fra sykehuset, gjennomgår pasienten tosidig skanning for å vurdere funksjonen av den overliggende shunt og arten av den cerebrale blodstrømmen. I fravær av noen brudd blir pasienten utladet 6-7 dager etter operasjonen.

Shunting av fartøy i nedre ekstremiteter

Indikasjoner for å utføre shunting av beinene i beina kan være sykdommer, ledsaget av en betydelig innsnevring eller ekspansjon, noe som resulterer i utilstrekkelig blodtilførsel til et sted. Beslutningen om behovet for slike operasjoner er akseptert i tilfeller der intensiv konservativ terapi er ineffektiv og den eksisterende totale forstyrrelsen av blodstrømmen i fremtiden kan føre til utvikling av gangrene av det berørte lemmer og funksjonshemming. For å gjenopprette normal blodsirkulasjon i beinene på beina, kan metoder brukes til å skape shuntproteser eller anastomoser (sammenkoblinger) mellom tilstøtende normalt fungerende fartøy.

vitnesbyrd

Hovedindikasjonene for å utføre shunting av beinene i beina:

 • utrydde aterosklerose;
 • aneurysmer av perifere arterier;
 • okklusiv sykdom;
 • åreknuter
 • manglende evne til å utføre angioplastikk eller stenting
 • trusselen om gangreneutvikling og ineffektiviteten til konservativ terapi.

Valget av shunting-prosedyren bestemmes av resultatene av undersøkelsen av pasienten: MR, CT, dupleks-ultralyd av beinene i beina.

Hvordan utføres operasjonen?

Før du utfører slike tiltak, må pasienten gjennomgå en omfattende undersøkelse og nødvendig opplæring. Basert på resultatene av forskningen, velger vascular surgeon shunting teknikken som passer i dette kliniske tilfellet.

Klikk på bildet for å forstørre

Operasjonen kan utføres under epiduralbedøvelse eller generell anestesi. Under intervensjonen identifiserer kirurgen det berørte området, utfører snittet og fikserer på dette stedet en av endene av shunten, som er stedet for lårets subkutane ven eller et implantat av kunstig materiale. Etter dette passerer den andre enden av shunten gjennom sener og muskler til et sted som ligger over lesjonen og fikseres.

Deretter kontrollerer kirurgen konsistensen av det vevde vaskulære elementet. For dette kan ultralyd og et arteriogram utføres. Etter dette er kirurgiske sår lagd i lag.

Det er mange metoder for å skape karene på bena. Vanligvis varer slike operasjoner ca. 1-3 timer. I fravær av komplikasjoner, blir pasienten tømt fra sykehuset innen 7-10 dager.

Magejakt

Noen ganger, for vekttap, må enkelte pasienter utføre en operasjon som gastrisk bypassoperasjon. Hva er det Dette er en av de moderne kirurgiske teknikkene som brukes til å redusere sult og vekttap. Det er foreskrevet for de overvektige pasientene som ikke kan oppnå de ønskede resultatene på andre måter. Essensen av en slik operasjon er å skape en "liten ventrikel" forbundet med tynntarmen. Etter gjennomføringen stopper resten av magen å delta i fordøyelsen, pasientens sult forsvinner, han bruker mindre mat og blir tynn.

vitnesbyrd

Hovedindikasjonen for gastrisk bypass-kirurgi er fedme, som ikke kan elimineres på andre måter, og blir stadig ledsaget av en følelse av alvorlig sult. Noen ganger blir slike tiltak utført når det er vanskelig å evakuere mat fra magen i andre sykdommer.

Før en slik inngrep gjennomføres, gjennomgår pasienten en fullstendig undersøkelse: blodprøver, EKG, fluorografi, FGDS, etc.

Hvordan utføres operasjonen?

Gastrisk bypass kan utføres på en tradisjonell måte eller i henhold til en laparoskopisk teknikk. Operasjonen utføres alltid under generell anestesi.

Det er mange varianter av slike operasjoner, men generelt er essensen av slike bariatriske inngrep å skape en "liten ventrikel", hvis volum ikke vil være mer enn 50 ml. For å gjøre dette, ved hjelp av spesielle enheter, går kirurgen over magen til de nødvendige delene. Det meste av prosessen fjernes ikke under operasjonen, og tynntarmen sys til den dannede mindre delen. Som følge av dette faller mat fra spiserøret inn i "liten ventrikel", metning skjer raskere og pasienten, uten å oppleve hyppige følelser av sult, blir tynn. Etter operasjonen setter kirurgen såret.

Varigheten av slike operasjoner kan være fra 1 til 1, 5 timer. Et utdrag fra sykehuset utføres etter 3-4 dager.

Alt om shunting av fartøy av underekstremiteter

Menneskene i en sunn tilstand fra innsiden har en jevn, jevn overflate. Utseendet av aterosklerose er preget av dannelse av plakk, innsnevring av blodkarets lumen, som kretser blodstrømmen, og lumenets forsvunnelse blokkerer fullstendig forsyningen av vev med blod som fremkaller nekrose. Når kampen mot clogging av blodkar med medisiner er ineffektiv, ty til kirurgisk inngrep.

Hva er en operasjon?

Ved omkjøring av fartøy kalles kirurgisk inngrep for å gjenopprette normal blodtilførsel i en eller annen del av kroppen. For nedre ekstremiteter gjøres dette av vaskulære proteser - shunts, eller ved å skape forbindelser (anastomoser) med fartøyer i nærheten. Valg av type operasjon påvirkes av målet som må oppnås som følge av inngrep.

For eksempel, med femoral-aortal bypass, er den intravaskulære protesen valgt, siden i dette området er karet hovedsakelig utsatt for aterosklerotisk lesjon. Den resulterende innsnevringen med tiden forårsaker gangrene av en eller begge ekstremiteter.

Indikasjoner for ledning

Shunting av underekstremiteter utføres i følgende tilfeller:

 1. Aneurysme av perifere arterier.
 2. Kontraindikasjoner til stenting eller angioplastikk.
 3. Obliterating aterosklerose.
 4. Endarteriite.
 5. Med konstant smerte i beinet, trusselen om gangren og sviktet av narkotikabehandling.

diagnostikk

For å identifisere det fulle bildet av sykdommen, gjennomgår pasienten flere studier. Først spør en spesialist ham om hvor smerte og andre symptomer er, utfører en undersøkelse og utfører en pulstest. Videre bestemmer følgende diagnostiske metoder plasseringen av aterosklerotiske plaques:

 1. MR - vurderer brudd på prosessen med blodstrøm og endringer i blodårene.
 2. CT - bestemmer alvorlighetsgraden av forandringer forårsaket av aterosklerose.
 3. Dupleks ultralyd - vurderer endringer i blodstrøm og vaskulære sykdommer i sanntid.

Forbereder for en operasjon

Før drift Følgende prosedyrer kan tildeles:

 1. Tar blod for analyse.
 2. Utfører et elektrokardiogram.
 3. Ledning av ultralyd.

Kort før operasjonen:

 1. En uke før operasjonen, slutte å ta individuelle medisiner.
 2. Vedta anti-inflammatoriske og blodfortynningsmidler.
 3. For å forhindre infeksjon, foreskriver legen antibiotika.
 4. Før operasjonsdagen på kvelden kan du enkelt spise. Etter midnatt kan du ikke drikke og spise.

drift

Avhengig av plasseringen av det berørte området, finnes følgende alternativer for rangeringen:

Femoral-aortic - tilbringer ved hjelp av snitt i lysken eller på magen. Til fartøyet over det berørte området er det festet en høystyrkepolymerprotese, hvorpå den er festet til lårarterien. Basert på plasseringen av det berørte området, er det to mulige alternativer for operasjonen:

 • Ensidig - når en shunt er koblet til en av arteriene;
 • Bifurcation - når to femorale arterier er koblet gjennom en shunt.

femoropoplitiale - Utfør gjennom snittet i lysken og bak kneet. Brukes når man overlapper lårbenet. Under operasjonen, koble til stedet som ligger over lesjonen, og poplitealarterien.

Tibia-femoral. I dette tilfellet er protesen en skikkelig vene tatt fra lemmen, eller ta en stor subkutan vene, ikke fjerne den, men kobler til arterien, som tidligere er løsrevet fra venen. Operasjonen utføres med den berørte popliteal eller arterie låret, ved hjelp av kutt på shin og i lyskeområdet.

Multi-storey (hoppende) shunts. Brukes i fullstendig fravær av arterier med normal patency på lange steder, når bare små stykker blodårer forblir sunne. Et stort antall korte anastomoser opprettes, som tjener som forbinder broer med sunne vaskulære steder.

Mikrokirurgisk på fartøyene på foten. Det utføres for å gjenopprette blodtilførselen til fot og fingre. De gjør det ved hjelp av spesialoptikk, noe som øker bildet mange ganger. Når du danner en anastomose, brukes autovens.

Stadier av kirurgi på fartøyene i nedre ekstremiteter utføres i henhold til følgende skjema:

 1. Huden åpnes over stedet for den innsnevrede beholderen.
 2. Vurder graden av blodstrøm og diagnostiser området for nedsatt sirkulasjon.
 3. Bestem det berørte området der shunting skal utføres.
 4. Innsnittet av fartøyet og aorta er gjort under det berørte stedet og shunten er løst.
 5. En shunt utføres mellom musklene og ligamentene til et punkt som ligger over stedet som forstyrrer normal blodstrøm.
 6. Shunten er sydd og utfører handlinger som ligner på å feste bypassen fra bunnen.
 7. Det implanterte elementet kontrolleres for integritet. Om nødvendig, under et inngrep, utføres en arteriogram eller dupleks ultralyd.
 8. Gjennomføring av tilleggsstudier på vaskulær patency.

Gjenoppretting etter operasjon

drift varer 1-3 timer. Etter ferdigstillelse er det noen ganger nødvendig å bære en oksygenmaske, og i løpet av 1-2 dager ved hjelp av en dråper injiseres en bedøvelse. Med epiduralbedøvelse blir ikke nålen trukket ut i 3-5 dager. å redusere smerte. Etter fjerning, gi smertestillende midler. Som rehabiliteringstiltak i medisinsk institusjon blir brukt:

 1. Innen 1-2 dager for å redusere hevelse og smerte, komprimeres kald i 15-20 minutter.
 2. Bruk av spesielle sokker og sko, som forhindrer forekomst av blodpropper.
 3. Bruk av stimulerende spirometer som forbedrer lungefunksjonen.
 4. Regelmessig inspeksjon av snittene for å kontrollere infeksjonstegn.

Etter utslipp fra sykehuset For vellykket utvinning, tas følgende tiltak:

 1. Arbeid med fysioterapeut.
 2. Uavhengig gangavstand med en daglig økning i avstand, noe som gjør bena sterkere.
 3. Under søvn og sittende er lemmen rettet oppreist.
 4. Hold de postoperative sårene tørre uten å bruke pulver eller pulver.
 5. Ikke spis fettete matvarer og ikke røyk.
 6. Følg legenes instruksjoner og gå tilbake til hverdagen.

komplikasjoner

Når du planlegger en operasjon, er det nødvendig å innse at det er i ferd med å gjennomføre det Følgende komplikasjoner kan oppstå:

 1. Negativ reaksjon på anestesi.
 2. Forekomst av blødning.
 3. Blokkering av bypassområdet ved blodpropper eller blodpropper.
 4. Infeksjon.
 5. Behovet for lem amputasjon.
 6. Dødelig utfall, hjerteinfarkt.

I kategorien av mennesker med høy sannsynlighet for forekomst av slike komplikasjoner er pasienter som har følgende problemer:

 1. Høyt blodtrykk.
 2. Overvekt.
 3. Høyt kolesterol.
 4. Lav fysisk aktivitet.
 5. Kronisk obstruktiv lungepatologi.
 6. Diabetes mellitus
 7. Nyresvikt.
 8. Koronar hjertesykdom.
 9. Røyking.

Driftspriser

Kostnaden for bypass-operasjonen er som følger:

 1. Arterier av underbenet - 130 tusen rubler.
 2. Popliteal arterie under kneet - 120 tusen rubler.
 3. Distal og dobbelt på peronealarterien - 165 tusen rubler.
 4. Kostnaden for fotens arterier - 165 tusen rubler.

forebygging

Shunts kan fungere i opptil 5 år, i løpet av denne perioden er det viktig å gjennomgå periodiske undersøkelser og utføre forebyggende tiltak for trombose. Med riktig etterlevelse av postoperative anbefalinger, gjentas benet igjen med en sannsynlighet på 90%. Men ikke glem at operasjonen ikke lindrer aterosklerose, og det går stadig og skaper nye plaketter. I denne forbindelse, pasienter anbefales:

 1. Bli kvitt røyking og andre dårlige vaner.
 2. Ta tilbake vekten av kroppen.
 3. Å overvåke kaloriinnholdet i dietten og redusere prosentandelen fettstoffer i den.
 4. Vær fysisk aktiv.
 5. Ta antikoagulantia og statiner.
 6. Regelmessig gjennomgå undersøkelser.

Shunting av nedre ekstremiteter brukes til forsømte sykdomsformer som er forbundet med utilstrekkelig permeabilitet av blodkar, noe som forårsaker brudd på blodtilførselen til bestemte deler av kroppen. Under operasjonen blir polymerproteser eller deler av karene brukt til å omgå det berørte stedet av venen. Tidlig kontakt med en lege vil tillate deg å diagnostisere sykdommen på riktig måte, og riktig postoperativ rehabilitering og etterlevelse av forebyggende tiltak vil bidra til å redusere eller unngå slike problemer i fremtiden.

Shunting av beinene i beina: indikasjoner, oppførsel, resultat, rehabilitering, prognose

Shunting av fartøy i nedre ekstremiteter er en operativ inngrep som gjør det mulig å gjenopprette normal blodstrøm i bena. Den består i opprettelsen av en bypass (shunt), unntatt sonen for ødeleggelse fra blodstrømmen. Det utføres vanligvis på arteriene i nedre ekstremiteter, men i noen tilfeller blir det også vist intervensjoner på venene. Operasjonen utføres utelukkende av høyt kvalifiserte og erfarne kirurger i spesialiserte klinikker etter at pasientene er fullt undersøkt, og nødvendigheten av en slik prosedyre er bekreftet.

Shunts brukt er av to typer: biologisk og mekanisk:

 • Biologiske eller naturlige shunts de er laget av automater - vev av sin egen organisme. Disse er tilstrekkelig sterke shunts, som er i stand til å holde arteriell blodstrøm i et lite område. Innfødt vev av kroppen brukes stort nok. Kirurger foretrekker autotransplantasjoner fra den subkutane lårbenen, den indre thoracale arterien og den radiale arterien av underarmen. Hvis lesjonens område er stort, og tilstanden til vaskemuren er utilfredsstillende, brukes syntetiske implantater.
 • Mekaniske eller syntetiske shunts er oppnådd fra polymerer. Syntetiske proteser brukes til å skape store fartøy som er under trykk fra en kraftig blodstrøm.

Det er multi-storey shunts, som brukes i nærvær av arterier med en brudd på patency i betydelig avstand. De resulterende korte anastomosene fungerer som forbinder broer med sunne områder.

Nederlaget på karene i underekstremitetene observeres oftere enn andre perifere. Shunting er foreskrevet til pasienter uten terapeutisk effekt fra konservativ behandling. Strukturen og funksjonene til beinene i beina endres med aneurysm, arteritt, varicose, aterosklerose, gangrene.

shunting av fartøy av underekstremiteter

Friske arterielle fartøy med en glatt overflate blir påvirket, deres vegger blir hårde og sprø, kalsinert båret av plakk, tromber dannet er forseglet, smalner lumen og forårsaker blodstrøm forstyrrelse. Hvis hindringen for blodstrømmen er stor, forekommer lange smerter i kalvemuskulaturen, og lemmermobiliteten minker. Pasienter blir fort trente når de går, ofte stopper og venter på at smerten skal passere. Progressiv deformasjon av karene og fullstendig overlapping av deres lumen fører til forstyrrelse av blodtilførselen til vevet, utvikling av iskemi og nekrose. I fravær av den forventede effekten av narkotikapreparasjon anlagt til kirurgi.

nedsatt blodtilførsel til vevet og utvikling av gangrene

Det tap av venene i sin tur åpenbar svakhet av åreveggen, vridd vener, deres ekspansjon, dannelsen av blodpropper og utvikling av trofiske forstyrrelser. Ved risiko for utvikling av alvorlige komplikasjoner, kan pasienter også bli vist forbi.

Vaskulær brodannelse utføres for tiden primært for pasienter som er kontraindisert i endovaskulær kirurgi. Shunten er festet til fartøyet en ende over lesionsstedet, og den andre til den nedre. Dette skaper en bypass rundt stedet for blodkaret som er berørt av sykdommen. Takket være det kirurgiske inngrep er det mulig å fullstendig gjenopprette blodstrømmen, for å unngå utvikling av gangre- og lemmeramputasjon.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Shunting av underekstremiteter er ikke en enkel prosedyre, som må utføres i henhold til strenge indikasjoner. Operasjonen utføres av angio-kirurger i følgende tilfeller:

 1. Aneurysme av perifere arterier,
 2. Aterosklerotiske lesjoner av arteriene,
 3. Obliterating endarteritt,
 4. Begynnende gangrene av beina,
 5. Åreknuter,
 6. Trombose og tromboflebitt,
 7. Manglende evne til å bruke endovaskulære og alternative teknikker,
 8. Fravær av effekten av medisinbehandling.

Shunting av skip utføres vanligvis ikke i følgende tilfeller:

 • Muligheter for vellykket angioplastikk,
 • Immobilisering av pasienten,
 • Utilfredsstillende generell tilstand hos pasienten,
 • Sykdommer i indre organer i dekompensasjonsstadiet.

diagnostikk

Spesialister-angiosurger før shunt blir bedt pasienten, finner ut de tilhørende sammenhengende sykdommene, undersøker den og sender den til en spesiell diagnostisk undersøkelse, inkludert:

 1. Klinisk blod og urintester for alle hovedindikatorer.
 2. EKG.
 3. Magnetic resonance imaging, som lar deg se strukturelle endringer i blodkar og bestemme graden av deres patency.
 4. Datatomografi, som bestemmer graden av obturering av et blodkar med kolesterisk plakk.
 5. Dupleks ultralyd, vurderer tilstanden av blodstrøm og vaskulær veggen.
 6. Angiografi - radiopaque undersøkelse, som gjør det mulig å bestemme stedet for innsnevring eller blokkering av fartøyet på røntgenstrålen.

Etter å ha mottatt ultralydskanning og resultatene av den forberedende periode er tilordnet operasjonen, hvorunder pasienter er forpliktet til å holde riktig diett og ta spesielle medikamenter "Aspirin" eller "Cardiomagnyl" for forhindring av trombedannelse, stoffer fra gruppen av antibiotika og NSAIDs. I 7-12 timer før operasjonen, bør pasientene slutte å ta mat.

Operativ inngripen

Shunting beinene av beina er en komplisert operasjon, som krever en kirurg av høy profesjonalitet og en viss arbeidserfaring. Operasjonen utføres under generell eller lokal anestesi, som skyldes medisinske indikasjoner og pasientens generelle tilstand. Epidural anestesi betraktes som en moderne prioritetsmetode for anestesi, noe som betydelig reduserer operasjonell risiko.

Shunting utføres hvis patentering av arterielle og venøse trunker er svekket, hvis deres obturation er mer enn 50% av diameteren. Under operasjonen blir en bypass-vei opprettet ved hjelp av graftet fra begynnelsen av hindringen og til slutten. Korrekt utført operasjon gir gjenoppretting av blodstrømmen i de berørte karene.

 • Utfør en lag-for-lag-disseksjon av huden og underliggende vev over og under det berørte området.
 • Isoler fartøyet, inspiser og avgjøre dets egnethet for den forestående shunting.
 • Klipp fartøyet under lesjonen, sy på shunten, og fest det fra oven.
 • Kontroller integriteten til implantatet.
 • Etter å ha vurdert tilstanden av blodstrøm og pulsering av arterien suges dyp vev og hud.

Det finnes flere alternativer for bypass-operasjon. Valget av hver bestemmes av lokalisering av det berørte området. Umiddelbart etter operasjonen setter pasientene på en oksygenmaske og drar anestetika intravenøst.

De første to dagene etter operasjonen blir pasientene vist på hvilemodus. Pasienter får da gå gjennom menigheten og korridoren. For å fjerne smerten og redusere puffiness av de skadede vevene i løpet av den første dagen, vil kalde kompresser, levert i 20 minutter, hjelpe. Alle pasienter anbefales å bruke kompresjonstrømper og sokker for å forhindre trombose. For å forbedre lungefunksjonen, bør en stimulerende spirometer brukes. Hver dag undersøker legene snittene for mulig infeksjon. Innen 10 dager etter operasjonen utfører spesialister dynamisk observasjon av pasienten, og undersøker indeksene for kroppens grunnleggende vitale funksjoner.

Shunting av fartøy eliminerer ikke den etiologiske faktoren av patologi, men bare letter kurset og pasientenes tilstand. Kompleks behandling av den underliggende sykdommen inkluderer ikke bare en operasjon, men også en livsstilsendring som hindrer videre utvikling av den patologiske prosessen.

Postoperativ periode

Pasientens kropp gjenvunnet relativt raskt etter operasjonen. På den syvende dagen fjerner kirurger stingene, vurderer pasientens generelle tilstand og foreskriver den fra sykehuset i 10-14 dager.

Reglene som må oppfylles i den postoperative perioden:

 1. Følg dietten og ikke spis mat som inneholder kolesterol og fremmer vektøkning.
 2. Ta medikamenter som forhindrer trombose og redusere blodkolesterol.
 3. Arbeid med en lege-fysioterapeut.
 4. Gå, daglig øke avstanden.
 5. Fest i forhøyet stilling av lemmen under søvn.
 6. Utfør hygienisk behandling av postoperative sår.
 7. Utfør enkle fysiske øvelser som forbedrer blodsirkulasjonen i bena.
 8. Normaliser kroppsvekten.
 9. Ta regelmessig blodprøver for å bestemme blodplater og kolesterol.
 10. Nekter å røyke og alkohol.
 11. Behandle sammorbide forhold.
 12. Følg anbefalingene fra angio-kirurger.
 13. Hvis det oppstår problemer på operasjonsstedet, kontakt lege umiddelbart.

Hos pasienter er antall og størrelse på snitt på bena avhengig av antall shunts og omfanget av lesjonen. Etter en operasjon på ankelleddene, oppstår ødem ofte. Pasienter føler seg ubehagelig brennende følelse i anfallene av vener. Denne følelsen blir spesielt akutt når den står og om natten.

Etter å ha skilt fartøyene, gjenopprettes lemmerfunksjonen innen to måneder, og pasientens generelle tilstand forbedrer nesten umiddelbart: smerten i benet minker eller forsvinner, og dens motoraktivitet fornyes fornylig. For å akselerere denne prosessen og gjenopprette styrke til musklene, bør pasienten gjøre anstrengelser og utvikle dem.

Varigheten av et fullverdig liv etter å ha skiftet fartøyene, varierer og avhenger av pasientens alder, kjønn, tilstedeværelse av dårlige vaner og samtidige sykdommer, overholdelse av doktors anbefalinger. Vanligvis har pasienter som gjennomgår operasjon alvorlige former for arteriosklerose av karene. Døden i dem kommer i de fleste tilfeller fra iskemi av myokardiet eller hjernevævet (hjerteinfarkt, hjerneslag). Hvis shunting av beinene i beina er mislykket, blir pasienten truet med limambutasjon og død på bakgrunn av hypodynamien.

komplikasjoner

Komplikasjoner som kan oppstå etter å ha skapt karene på bena:

 • blødning,
 • Trombose av blodkar,
 • Sekundær infeksjon,
 • Insolvens av sømmer,
 • Tromboembolisme av lungearterien,
 • Allergi mot anestesi,
 • Akutt koronar og cerebral insuffisiens,
 • Hjerteinfarkt,
 • Ufullstendig patency av shunt,
 • Dårlig sårheling,
 • Dødelig utfall.

Utførelse av antiseptiske og aseptiske tiltak gjør det mulig å utelukke utviklingen av slike problemer.

Det er også komplikasjoner som ikke oppstår etter operasjonen, men under det. Den vanligste intraoperative komplikasjonen er isolasjonen av et fartøy som ikke er egnet for bypassoperasjon. For å forhindre dette fenomenet, er det nødvendig å utføre preoperativ diagnostikk på en kvalitativ og detaljert måte.

Slike komplikasjoner forekommer oftest hos personer i fare og som har følgende problemer:

 1. hypertensjon,
 2. Overvekt kroppsvekt,
 3. hyperkolesterolemi,
 4. mangel på mosjon,
 5. KOLS
 6. Diabetes mellitus,
 7. Nyresykdom,
 8. Hjertesvikt,
 9. Tobaksrøyking.

Etter operasjonen blir smerte og nummenhet i beina mindre uttalt. Symptomene på sykdommen kan gjenopptas etter en tid, noe som skyldes spredning av den patologiske prosessen til nærliggende arterier og årer. Shunting fartøy behandler ikke aterosklerose og åreknuter og eliminerer ikke årsaken til vaskulære lesjoner.

forebygging

Shunts kan vanligvis fungere normalt i 5 år, hvis de regelmessig gjennomgår medisinske undersøkelser og utfører aktiviteter for å forhindre trombose.

Eksperter anbefaler pasienter:

 • Kjempe med dårlige vaner,
 • Normaliser kroppsvekt,
 • For å overvåke dietten, unntatt høyt kalori og fettstoffer,
 • Opprettholde fysisk aktivitet på et optimalt nivå,
 • Ta medikamenter som forhindrer utviklingen av trombose "Aspirin Cardio", "Trombo Ass", "Cardiomagnolo", "
 • Ta penger fra aterosklerose - "Lovastatin", "Atorvastatin", "Atromidin", "Clofibrine", "
 • Besøk regelmessig en vaskulær kirurg.

Arteriell bypassoperasjon utføres for tiden oftere enn venøs bypass, som skyldes den største forekomsten av arteriell patologi. Denne operasjonen blir ofte den eneste måten å bekjempe alvorlige manifestasjoner av arteriell insuffisiens. Kirurgisk inngrep forbedrer pasientens livskvalitet betydelig og forhindrer utviklingen av gangrene i nedre ekstremiteter.

Aortokoronær bypass kirurgi i hjertet: livet før og etter

Shunting hjertets hjerter er en operasjon som er foreskrevet for hjertesykdom. Når det oppstår dannelse av aterosklerotiske plakk i arteriene som leverer blodet til hjertet, inntrer smalning av lumen (stenose), dette truer pasienten med de alvorligste konsekvensene. Faktum er at hvis blodtilførselen til hjertemuskelen svekkes, opphører myokardiet å få nok blod til å fungere skikkelig, og dette fører til en svakhet og skade. Med fysisk aktivitet har pasienten brystsmerter (angina pectoris). I tillegg, hvis det er mangel på blodforsyning, kan nekrotisering av hjertemuskelen forekomme - hjerteinfarkt.

Av alle hjertesykdommene er iskemisk (IHD) den vanligste patologien. Dette er den første morderen som ikke favoriserer menn eller kvinner. Brudd på blodtilførselen til myokardiet som følge av koronarblokkering fører til forekomst av hjerteinfarkt som forårsaker alvorlige komplikasjoner, opp til et dødelig utfall... Ofte oppstår sykdommen etter 50 år og påvirker hovedsakelig menn.

I CHD, for forhindring av hjerteinfarkt, så vel som for eliminering av dens konsekvenser, hvis ved hjelp av konservativ behandling ikke klarte å oppnå en positiv effekt, pasienter utpeke en koronar bypass grafting (CABG).Denne mest radikale, men samtidig den mest tilfredsstillende måten å gjenopprette blodstrømmen.

CABG kan utføres med enkelte eller flere lesjoner av arteriene. Essensen av det er at i de arteriene, hvor blodstrømmen er ødelagt, blir nye bypass-måter - shunts opprettet. Dette gjøres ved hjelp av sunne kar som er festet til kranspulsårene. Som et resultat av operasjonen, er blodstrømmen i stand til å følge omkretsen av stenosen eller blokkering.

Dermed er målet med CABG å normalisere blodstrømmen og gi full blodtilførsel til hjertemuskelen.

Hvordan forberede seg på bypassoperasjon?

Positiv holdning til pasienten til det vellykkede utfallet av kirurgisk behandling er av stor betydning - ikke mindre enn profesjonaliteten til det kirurgiske laget.

Det kan ikke sies at denne operasjonen er farligere enn andre kirurgiske inngrep, men det krever også grundig forberedelse. Som med enhver kardiologisk kirurgisk inngrep, før pasienten blir omgått, henvises pasienten til en fullstendig undersøkelse. I tillegg til nødvendige laboratorieanalyser og studier, EKG, ultralyd, evaluering av den generelle tilstanden i dette tilfellet, må han gjennomgå koronarografi (angiografi). Dette er en medisinsk prosedyre som gjør at du kan bestemme tilstanden til arteriene som fôrer hjertemuskelen, for å avsløre graden av innsnevring og det nøyaktige stedet hvor plakkene ble dannet. Studien er utført ved hjelp av røntgenutstyr og består i innføring av radiopaque stoffer i karene.

Noen av de nødvendige undersøkelsene gjøres utrolige og stasjonære. På sykehuset, hvor pasienten vanligvis legger seg ned en uke før operasjonen, begynner forberedelsen for operasjonen også. Et av de viktigste stadiene av forberedelsen er å mestre teknikken for spesiell pust, noe som er nyttig for pasienten etterpå.

Hvordan utføres CABG?

Coronary bypass er å skape en ekstra bypass fra aorta til arterien, som gjør det mulig å passere området der okklusjonen skjedde og gjenopprette blodstrømmen til hjertet. Shunt blir oftest den thorakale arterien. På grunn av sine unike egenskaper har den høy motstand mot aterosklerose og holdbarhet som en shunt. Imidlertid kan en stor subkutan ven i låret samt en radial arterie brukes.

CABG er singel, og også dobbelt, trippel, etc. Det vil si hvis innsnevringen skjedde i flere koronarbeholdere, så sett inn så mange shunts som nødvendig. Men deres antall er ikke alltid avhengig av pasientens tilstand. For eksempel, med iskemisk sykdom med en uttalt grad, kan det bare være en shunt, og en iskemisk hjertesykdom med mindre alvorlighetsgrad, derimot, krever en dobbel eller til og med trippel, shunting.

For å justere blodtilførselen til hjertet mens du begrenser arteriene, er det flere alternative metoder:

 1. Behandling med legemidler (for eksempel betablokkere, statiner);
 2. Koronar angioplastikk er en ikke-kirurgisk behandlingsmetode, når en spesiell ballong bringes til smalningsstedet, som, hevelse, åpner den smalte kanalen;
 3. Stenting - Et metallrør settes inn i berørt fartøy, noe som øker dens lumen. Valg av metode avhenger av tilstanden til kranspulsårene. Men i noen tilfeller vises bare CABG.

Operasjonen utføres under generell anestesi på åpent hjerte, varigheten avhenger av kompleksiteten og kan vare fra tre til seks timer. Det kirurgiske laget utfører vanligvis bare en slik operasjon per dag.

Det er 3 typer aortokoronær shunting:

 • Med tilkoblingen til IR-apparatet (kunstig sirkulasjon). I dette tilfellet stoppes pasientens hjerte.
 • Uten IR på et fungerende hjerte - Denne metoden reduserer risikoen for komplikasjoner, forkorter varigheten av operasjonen og gjør det mulig for pasienten å komme seg raskere, men krever en stor opplevelse fra kirurgen.
 • Relativ ny teknologi - mini-invasiv tilgang med eller uten IR. Fordeler: mindre blodtap; reduksjon i antall smittsomme komplikasjoner; reduksjon av oppholdstiden på et sykehus opptil 5-10 dager; raskere utvinning.

Enhver hjertekirurgi innebærer en viss risiko for komplikasjoner. Men takket være de utviklede teknikkene for utførelse, moderne utstyr og bred praksis, har CABG meget høye indikatorer for positive resultater. Og likevel avhenger prognosen alltid av sykdommens individuelle egenskaper og kan kun gjøres av en spesialist.

Video: animasjon av hjerteomkoblingsprosessen (eng)

Etter operasjonen

Etter CABG er pasienten vanligvis i intensiv omsorg, hvor den primære utvinningen av hjertemuskulaturen og lungene begynner. Denne perioden kan vare opptil ti dager. Det er nødvendig at den opererte på dette tidspunktet puster riktig. Med hensyn til rehabilitering er primærrehabilitering fortsatt på sykehuset, og videreaktiviteter fortsetter i rehabiliteringssenteret.

Suturer på brystet og på stedet der materialet ble tatt til shunt, vaskes med antiseptiske midler for å unngå forurensning og suppurering. De fjernes ved vellykket sårheling på den syvende dagen. På sårene er det en brennende følelse og enda smerte, men etter en stund går det. Etter 1-2 uker, når hudsårene helbreder litt, kan pasienten ta en dusj.

Benet i brystbenet helbreder lenger - opp til fire, og noen ganger seks måneder. For å øke hastigheten på denne prosessen, bør brystbenet gi fred. Dette vil hjelpe brystbandene designet for dette formålet. På bena i de første 4-7 ukene for å unngå venøs overbelastning og forebygging av trombose bør det være spesielt elastisk strømper, og må også passe på tunge fysiske anstrengelser.

På grunn av blodtap under operasjonen kan pasienten utvikle anemi, men det krever ingen spesiell behandling. Det er nok å observere en diett som inneholder matvarer høyt i jern, og etter en måned vil hemoglobin returnere til normalt.

Etter CABG må pasienten gjøre noe for å gjenopprette normal pust, så vel som å unngå lungebetennelse. Først må han puste øvelser, som han ble trent før operasjonen.

Viktig! Ikke vær redd for å hoste etter CABG: hoste er en viktig del av rehabilitering. For å lette hosten, kan du trykke en ball eller en håndflate til brystet. Fremskynder gjenopprettingsprosessen, og endrer ofte kroppens posisjon. Vanligvis forklarer legene når og hvordan de skal svinge og ligge på deres side.

Fortsatt rehabilitering er den gradvise økningen i fysisk aktivitet. Etter operasjonen blir pasienten ikke lenger forstyrret av anginaangrep, og den nødvendige motorregimet er foreskrevet for ham. Først går det langs sykehuskorridorer for korte avstander (opptil 1 km per dag), så øker lastene gradvis, og etter en stund blir de fleste restriksjonene på motorregimet fjernet.

Når pasienten slippes ut fra klinikken for endelig utvinning, er det ønskelig at han sendes til et sanatorium. Og etter en måned og en halv eller to måneder kan pasienten komme tilbake til jobb.

Etter en periode på to til tre måneder etter bypassoperasjon, kan en stresstest utføres for å vurdere patensen av nye veier, og for å se hvor godt hjertet blir forsynt med oksygen. I mangel av smerte og endringer i EKG under testen, anses gjenopprettingen vellykket.

Mulige komplikasjoner med CABG

Komplikasjoner etter kardial bypass er sjeldne, og vanligvis er de forbundet med betennelse eller hevelse. Enda sjelden bløder det fra såret. Inflammatoriske prosesser kan ledsages av høy feber, svakhet, smerte i brystet, ledd, et brudd på hjertets rytme. I sjeldne tilfeller er blødning og infeksjonskomplikasjoner mulig. Betennelser kan være forbundet med manifestasjonen av en autoimmun reaksjon - immunsystemet kan reagere så til sitt eget vev.

Sjeldne forekommende komplikasjoner av CABG:

 1. Nonunion (ufullstendig fusjon) av brystbenet;
 2. slag;
 3. Hjerteinfarkt;
 4. trombose;
 5. Keloid arr;
 6. Minne tap;
 7. Nyresvikt;
 8. Kroniske smerter i området der operasjonen ble utført;
 9. Postperfusjonssyndrom.

Heldigvis skjer dette sjelden, og risikoen for slike komplikasjoner avhenger av tilstanden til pasienten før operasjonen. For å redusere mulige risikoer, før CABG, er kirurgen som kreves for å evaluere alle de faktorer som kan påvirke forløpet av operasjonen, eller forårsake komplikasjoner av koronar bypass-operasjon. Risikofaktorene inkluderer:

I tillegg, hvis pasienten ikke er i samsvar med anbefaling av behandlende lege eller opphører å utføre under utvinning perioden foreskrevet ham medisiner hendelser, kostholdsråd, stress, etc., mulig tilbakefall i form av nye plakk og re-blokkering av det nye skipet (restenose). I slike tilfeller blir vanligvis en operasjon nektet, men stenting av nye forstyrrelser kan utføres.

Oppmerksomhet vær så snill! Etter operasjonen må du følge en bestemt diett: redusere inntaket av fett, salt, sukker. Ellers er det stor risiko for at sykdommen kommer tilbake.

Resultat av koronar bypass kirurgi

Opprettelsen av en ny del av fartøyet under shuntingprosessen endrer pasientens tilstand kvalitativt. På grunn av normaliseringen av blodstrømmen til myokardiet, forandrer livet etter hjertet forandringer til det bedre:

 1. Forsvinn av angina pectoris;
 2. Reduserer risikoen for hjerteinfarkt;
 3. Forbedrer fysisk tilstand
 4. Arbeidsevne er gjenopprettet;
 5. Det trygge volumet av fysisk anstrengelse øker;
 6. Risikoen for plutselig død avtar og forventet levealder øker;
 7. Behovet for medisiner reduseres kun til et forebyggende minimum.

I et ord, etter CABG, blir det normale liv for friske mennesker tilgjengelig for en syk person. Pasientenes meninger av kardioklinikken bekrefter at omkjøring gir dem tilbake til et helt liv.

Ifølge statistikken forsvinner 50-70% av pasientene etter operasjonen nesten alle forstyrrelser, i 10-30% av tilfellene forbedres tilstanden til pasientene betydelig. En ny obstruksjon av fartøyene forekommer ikke i 85% av operasjonen.

Selvfølgelig har enhver pasient som bestemte seg for å utføre denne operasjonen, først og fremst opptatt av spørsmålet om hvor mange som bor etter hjertebypass. Dette er et ganske vanskelig spørsmål, og ingen lege vil gi friheten til å garantere en bestemt tidsbegrensning. Prognosen er avhengig av mange faktorer: pasientens generelle helse, livsstil, alder, tilstedeværelse av dårlige vaner etc. Man kan si: Shunt varer vanligvis rundt 10 år, og hos yngre pasienter kan levetiden være lengre. Deretter utføres en annen operasjon.

Viktig! Etter CABG må man dele med så dårlig vane som røyking. Risikoen for å returnere IHD til den opererte pasienten øker mange ganger, hvis han fortsetter å "hengi seg" med sigaretter. Etter operasjonen har pasienten bare én måte - å glemme å røyke for alltid!

Til hvem er operasjonen vist?

Hvis perkutan intervensjon ikke kan utføres, var angioplastikk eller stenting mislykket, så er CABG angitt. Hovedindikasjonene for aortokoronær bypass:

 • Beslag del eller alle kranspulsårene;
 • Innsnevring av lumen av venstre arterie.

Beslutningen om operasjonen tas i hvert tilfelle separat, med tanke på graden av skade, pasientens tilstand, risiko, etc.

Hvor mye koster hjerteomkjøring kirurgi?

Koronar arterie bypass grafting er en moderne metode for å gjenopprette blodstrømmen til hjertemuskelen. Denne operasjonen er ganske høyteknologisk, så kostnaden er ganske høy. Hvor mye koster driften avhenger av dens kompleksitet, antall shunts; den nåværende tilstanden til pasienten, den komforten han vil motta etter operasjonen. En annen faktor som bestemmer prisen på operasjonen er nivået på klinikken - shunting kan gjøres på et konvensjonelt kardiologisk sykehus, eller det kan gjøres på en spesialisert privatklinikk. For eksempel varierer kostnadene i Moskva fra 150 til 500 tusen rubler, i klinikker i Tyskland og Israel - i gjennomsnitt 0,8-1,5 millioner rubler.

Uavhengig pasient tilbakemelding

Vadim, Astrakhan: "Etter koronar angiografi med legens ord, innså jeg at mer enn en måned vil ikke vare - selvfølgelig, da jeg ble tilbudt bypass operasjon, jeg tror ikke, gjør eller ikke gjør. Operasjonen ble gjennomført i juli, og hvis jeg ikke kunne klare seg uten det, uten nitrosprey, har den aldri brukt den etter risting. En stor takk til personalet i hjertesenteret og kirurgen min! "

Alexandra, Moskva: "Etter operasjonen tok det litt tid å gjenopprette - øyeblikkelig skjer dette ikke. Jeg kan ikke si at det var veldig sterk smerte, men jeg ble foreskrevet mange antibiotika. Først var det vanskelig å puste, spesielt om natten, måtte sove halv sitte. Måneden var en svakhet, men tvunget til å peke, da ble det bedre og bedre. Viktigst, det stimulerte at smerten bak brystbenet umiddelbart forsvant. "

Ekaterina, Ekaterinburg: "I 2008 ble CABG gjort gratis, som det ble erklært hjertets år. I oktober ble min far (han var da 63 år) gjennomgått operasjon. Han overførte det veldig bra, tilbrakte to uker på sykehuset, da ble det sendt tre uker til et sanatorium. Jeg husker at han ble tvunget til å blåse opp ballen slik at lungene normalt ville fungere. Hittil føler han seg godt, og sammenlignet med det som var før operasjonen, utmerket. "

Igor, Jaroslavl: "Jeg fikk CABG i september 2011. Jeg gjorde på et fungerende hjerte, to shunt-fartøy ble plassert på toppen, og hjertet mitt behøvde ikke å bli vendt om. Alt gikk bra, det var ingen smerte i hjertet mitt, i begynnelsen ble jeg vondt med sternum. Jeg kan si at flere år allerede har gått, og jeg føler meg som den sunne. Det var sant at jeg måtte slutte å røyke. "

Bypassering av koronarbeinene er en operasjon som ofte er viktig for pasienten, i enkelte tilfeller kan bare kirurgisk kirurgi forlenge livet. Derfor, til tross for at prisen på aortokoronary shunting er ganske høy, kan den ikke sammenlignes med det uvurderlige menneskelivet. Laget til tiden, hjelper kirurgi med å forhindre et hjerteinfarkt og dets konsekvenser og gå tilbake til et helt liv. Dette betyr imidlertid ikke at du igjen har råd til overflødig etter å ha skutt. Tvert imot er det nødvendig å revurdere livsstilen - å holde seg til en diett, å flytte mer og å glemme evige vaner.

Les Mer Om Fartøyene