Skleroterapi på bena er en sikker analog til fjerning av dem

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er skleroserende, hvorfor denne prosedyren er nødvendig, hvordan den utføres. Indikasjoner, kontraindikasjoner, søknadsresultater.

Når sklerozirovanii intravenøst ​​administrerte medikamenter som forårsaker innsnevring av fartøyet, og overvekst av arrvev. Slike manipulasjoner ble utført under de samme tilfeller som fjerning av beholderen, men som ikke krever herding av kuttet: pasienten bare limt Wien, overgrodd av bindevev og slutter å virke.

Med denne prosedyren kan du fjerne venene på beina og hender, så vel som vaskulære noder i anus. Den phlebologist eller proctologist utfører prosedyren.

Indikasjoner for sklerosering

Prosedyren er nødvendig for slike sykdommer:

 1. åreknuter
 2. hemangioma (en svulst som består av blodkar);
 3. hemorroider.

Den vanligste prosedyren for sklerosering er for benene på beina, siden med varicose er denne prosedyren mest effektive. Med hemorroider brukes den bare i de tidlige stadier. I alle tilfeller er prosedyremekanismen det samme.

Vanligvis er det behov for flere skleroterapi-økter for å behandle sykdommen, slik at behandlingen utføres av kurset.

Tre typer prosedyrer

 1. Mikrosklerozirovanie. Det brukes til å behandle varicose i de tidlige stadier - for å fjerne små defekter (vaskulære "stjerner").
 2. Ehosklerozirovanie. Det brukes hvis det er nødvendig å injisere stoffet i dype åre eller å fjerne en stor åreknute på bena. Denne versjonen sørger for samtidig med introduksjonen av stoffet duplex skanning av blodårene, takket være at legen fullstendig kontrollerer prosessen og ser klart fartøyene der nålen kommer inn.
 3. Skumskleroterapi. Dette er en variant med bruk av skleroserende preparater av ny generasjon, som når de kommer i kontakt med luft, kan forvandles til skum. Deres effektivitet er høyere på grunn av bedre kontakt med venens indre overflate. Denne typen skleroterapi er indisert for behandling av store årer, for reduksjon av hvilke konvensjonelle legemidler som ikke kan være effektive.

Forberedelse for prosedyren og dens prosedyre

 • På forhånd, fortell legen din dersom du tar medisiner. Dette gjelder spesielt for hormonell, antiinflammatorisk, venotonisk og andre legemidler for kardiovaskulærsystemet. Også, sørg for å fortelle om du er allergisk mot noen medisiner.
 • I to dager før sklerose, avstå fra å røyke og drikke alkohol. Også på dette tidspunktet kan du ikke gjøre hårfjerning, bruke noen kremer, lotioner og andre kosmetikk til føttene.
 • Det er en siste gang før behandlingen er mulig i 2-3 timer.
 • Før du går til prosedyren, ta en dusj slik at bena er rene.
 • Ta med deg elastiske bandasjer eller kompresjonstrømper - de må brukes etter sklerosering. Hvis du bruker elastiske bandasjer, for bedre å fikse dem, bruk stramme leggings.

Prosedyren i seg selv varer ikke lenge. Avhengig av området som er rammet av sykdommen, vil legen trenge 10 til 20 minutter.

Alt går veldig enkelt:

 1. Du tar klærne av føttene dine.
 2. Lig deg ned på sofaen.
 3. Legen undersøker nøye det berørte området, og med ekkosklerose utfører dupleksskanning av fartøy ved hjelp av ultralydapparater.
 4. Så begynner legen å sklerose blodårene direkte. Han injiserer i den syke venen den nødvendige mengden skleroserende medikament, ved hjelp av en tynn nål.
 5. I en sklerosessesjon er det gjort mellom 2 til 10 injeksjoner.
 6. Umiddelbart etter prosedyren, bør du ha kompresjonstrømper.

Avhengig av hvor mye varicose endringer er uttrykt, kan du trenge fra 2 til 6 økter av skleroterapi. Gjør dem ikke mer enn en gang hver 7 dager. Dermed vil varigheten av hele behandlingsforløpet være 1-5 uker.

I løpet av denne tiden må du følge følgende regler:

 • Bruk kompresjonsstrømper døgnet rundt i 7 dager etter hver økt (legen vil anbefale å bruke dem i ytterligere 1-3 måneder etter siste økt, men nå kan de tas av om natten);
 • Ikke røyk eller drikk alkohol;
 • ta alle medisiner foreskrevet av legen din (venotonikk, angioprotektorer, etc.);
 • Ikke utfør kosmetiske prosedyrer som kan føre til irritasjon av huden (voksing, wraps, masker), unngå kontakt med vanninjeksjon sted, ikke gjør fotmassasje;
 • ikke ta for varmt dusj eller bad;
 • avstå fra fysiske øvelser og løfte vekter
 • Ikke lyve hele dagen - moderate turer er påkrevd;
 • kontakt legen dersom du føler deg dårlig.
Reglene som må observeres i løpet av sclerotherapy

Innen et halvt år etter sklerosering, observere phlebologist hvert par måneder.

Hvor fort vil effekten komme?

Utvendig kan resultatet av behandlingen ikke vises umiddelbart, men 0,5-2 måneder etter behandlingen. Prosedyren for sklerose av beinet årer vil hjelpe å bli kvitt den stygge manifestasjoner av venøse sykdommer ( "stjerne", "vaskulær net") og bedrer blodsirkulasjonen i underekstremitetene, på grunn som du vil være lettere å gå og gå i trapper; Du kan til og med delta i trenings klasser, som er kontraindisert i alvorlige tilfeller av åreknuter.

Det samme gjelder behandling av hemorroider ved hjelp av skleroserende - noderne løses etter 2-8 uker.

Legen vil også skrive ned ytterligere anbefalinger angående forebygging av sykdomsfall. Hvis du ikke ser dem, kan sykdommen komme tilbake i 5-7 år.

Bivirkninger og komplikasjoner

Vanligvis er scleroterapi av årer ikke en veldig smertefull prosedyre. Ved nivået av smertefulle opplevelser kan det sammenlignes med en hvilken som helst annen injeksjon, det er ledsaget av en liten brennende følelse på tidspunktet for legemiddeladministrasjon.

 • Noen ganger etter prosedyren er det en liten ulempe, stiger temperaturen (til 37-38), oppstår svimmelhet. Hvis du opplever disse bivirkningene, fortell legen din. Hvis den dårlige helsetilstanden ikke varer lenge, blir neste økt skleroterapi utsatt i flere uker.
 • Hvis bena ikke er riktig bandasje, kan det oppstå sterk hevelse. I dette tilfellet blir bandasjer fjernet og satt på etter noen timer, og på dette tidspunkt utfører legen symptomatisk behandling av ødemet. Imidlertid, innen 2 timer etter injeksjoner, bør bandasjer ikke fjernes i det hele tatt, selv om hevelse oppstår. For å unngå denne komplikasjonen, er det bedre å bruke kompresjonstrømper: de krever ikke evnen til å bære dem og fremkaller nesten aldri ødem.
  Hvis beinet fortsatt er hovent, kan strømper erstattes med mindre stramming. Men dette skjer sjelden, fordi graden av kompresjonsstrømpe pre-valgt av legen, tar hensyn til de individuelle egenskapene til pasientens kropp.
 • Hos 10% av pasientene er det mørkere hud i området der behandlingen ble utført. Det passerer seg noen måneder etter sklerosering. Imidlertid kan hyperpigmentering av huden fortsette for lengre (opptil et år etter prosedyren) hos kvinner som tar hormonelle legemidler, inkludert orale prevensiver.
 • For komplikasjoner som ikke krever behandling, kan du inkludere kløe, peeling på injeksjonsstedet. De går vanligvis bort om noen dager.
 • I 1% tilfeller faller sklerosemidlet i små kar. Som et resultat vises små bobler. De smøres med en løsning av kaliumpermanganat, hvoretter de forsvinner etter noen dager.
 • I sjeldne tilfeller utvikler pasienten en allergisk reaksjon. Det elimineres med antihistaminer og kortikosteroider. Ved forekomst av allergier, blir ytterligere sklerosering helt avbrutt eller skleroserende legemiddel erstattet med en annen.
 • Til enda mer sjeldne komplikasjoner er venetrombose. Det forekommer bare i tilfelle av skleroserende store og dype vener hos pasienter som er utsatt for koagulasjoner. Hyppigheten av denne komplikasjonen overstiger ikke 1 tilfelle per 10 000 pasienter.

Kontra

Det er forbudt å utføre skleroterapi av årer med:

Skleroterapi: egenskaper av prosedyren, alle fordeler og ulemper ved prosedyren

Sykdommer i hjertet og blodkarene har selvsagt en ledende posisjon blant årsakene til at befolkningen er i funksjonshemming og dødelighet. Vaskulær skleroterapi på føttene refererer til moderne teknikker som hjelper spesialister med å bekjempe disse plager. Denne prosedyren er utformet for å behandle patologien til sirkulasjons- og lymfesystemet i nedre ekstremiteter, inkludert forskjellige neoplasmer. Skleroterapi-metoden gjør det mulig å løse mange problemer hos pasienter uten kirurgisk inngrep.

Les i denne artikkelen

Funksjoner av skleroterapi av underekstremiteter

Den første omtalen av innføring av spesielle løsninger i beinene av beina for blokkering går tilbake til 1800-tallet. Legene pleide å behandle de legemidlene som var ganske godt kjent. Ved begynnelsen av utviklingen av denne metoden for behandling av tromboflebitt og andre lesjoner av karene i underdelene, ble forskjellige syrer brukt over tid, for denne prosedyren, begynte vi å anbefale tannin og jod.

Oppdagelsen i slutten av det 20. århundre av stoffet "tetradecylsulfat" ga en ny impuls til bruk av skleroterapi. Spesielle løsninger blir introdusert i lumen av det berørte karet med en meget tynn nål, noe som medfører liming av veneveggene. Moderne stoffer som brukes i skleroserende kar, er praktisk talt uskadelige og raskt fjernet fra pasientens kropp.

Metoden for voldelig liming av blodkarets vegger brukes oftest i slike vanlige sykdommer som åreknuter og hemorroider. Hvis den patologiske prosessen er i de tidlige utviklingsstadiene, er denne teknikken tilstrekkelig til helbredelse av pasienten.

Imidlertid vender pasienten seg ofte til en spesialist for hjelp når venenes nederlag har nådd en forsømt tilstand. Til sclerotherapy i dette tilfellet, er bruk av spesielle geler og treningsterapi lagt til. I de mest alvorlige tilfellene vil pasienten ha en operasjon på beinene på beina.

For å unngå kirurgisk inngrep blir metodene for skleroserende vener stadig forbedret. Innføringen av legemidler i karene er ledsaget av ekko-skleroterapi eller ultralyd av karene før og etter prosedyren.

En god effekt ble mottatt av spesialister når man implementerte "Foam form" -metoden. I den innenlandske litteraturen kalles denne teknikken "skum" skleroterapi. Medisinske stoffer blir introdusert i lumen i venen i form av et skum, som forbedrer og øker hastigheten på limingen av veggene. Denne nye måten å behandle tromboflebitt og åreknuter er ikke bare egnet for kapillærer og små vaskulære grener, sklerosering brukes med hell selv i sykdommer i hovedårene.

Tekniske egenskaper ved ulike skleroterapi teknikker

Denne behandlingsprosedyren er ganske enkel. Under visuell kontroll ved hjelp av en ultralydsmaskin eller transilluminator, blir punkteringen av det berørte området av fartøyet gjort. Nålens diameter tilsvarer insulin-sprøyten, noe som sikrer fullstendig smertefrihet i prosedyren og forhindrer mulig blødning fra punkteringsstedet.

Et spesielt preparat injiseres i venen, doseringen avhenger av diameteren og plasseringen av det berørte området av karet og beregnes individuelt for hver pasient. De fleste manipulasjoner bruker flytende form av stoffet.

Skumskleroterapi brukes sjeldnere, da stoffene selv er dyrere, og det tar mer tid å introdusere løsningen inn i fartøyets lumen. Effekten av denne metoden er mye sterkere, veggene til fartøyene er utsatt for liming på et mye større område. Spesialister annonserer ofte ikke denne metoden for behandling, og pasientene må insistere på denne metoden.

Den siste utviklingen av verdens ledende klinikker har gjort det mulig å introdusere kryo-terapeutisk metode i den terapeutiske prosessen. I dette tilfellet er punkteringen av vaskemuren ledsaget av en betydelig avkjøling av operasjonsstedet, som praktisk talt utelukker smerte under manipulering og forhindrer dannelse av hematomer.

Etter at legemidlet er injisert i venens blodåre, påføres en presserende aseptisk dressing på punkteringsstedet i 2 til 3 dager. På slutten av denne operasjonen anbefales pasienten å gå 3 til 4 kilometer i sakte tempo for å gjenopprette blodsirkulasjonen og bedre limke det skadede området av venen.

Enn metoden for skleroserende kar er god

Denne metoden for å behandle åreknuter i underekstremiteter og hemorroider er ikke en operativ intervensjon. Enhver operasjon krever noe preparat, har sin egen gjenopprettingstid etter en operasjonsskade og anestesi. Ved bruk av denne metoden er alt dette ikke. Manipulering utføres på poliklinisk basis, krever ikke forberedelse, og praktisk talt påvirker ikke pasientens ytelse.

Den kosmetiske siden av denne metoden for å behandle vene sykdommer er også svært viktig, spesielt for det rettferdige kjønn. Enhver operasjon forlater alltid arr på pasientens kropp, selv mikroflebektomi. Ved bruk av sklerotisering av karene på pasientens hud er det ingen synlige spor av overført intervensjon.

Komplisert vaskulær patologi, spesielt tromboflebitt, er en direkte indikasjon på sklerosering av beinene i beina.

I noen forsømte tilfeller er skleroterapi et utmerket tillegg til andre behandlingsmetoder. Hvis pasienten gjennomgikk kirurgi for utskifting av beinårene, er en metode for bonding vene punktering brukes til oppfølging av gradvise små områder berørt fartøy.

Negative konsekvenser av denne metoden og direkte kontraindikasjoner til skleroserende kar

Skleroterapi er ikke en panacea, og bruken er ikke vist for alle pasienter. Kontraindikasjoner for denne teknikken er:

 • dype vene lesjoner av nedre ekstremiteter med en utpreget klinikk av fartøy obstruksjon;
 • hjerte-, nyre- og leversykdommer med fenomenene mangel på disse organene;
 • allergiske reaksjoner på ulike medisiner, spesielt lokalbedøvelse;
 • diabetes mellitus av middels og alvorlig form, spesielt hvis pasienten er på regelmessige injeksjoner av insulin;
 • Denne manipulasjonen er kontraindisert under graviditet og amming.

Den ovenfor nevnte patologien kan føre til utvikling av akutt trombose og andre alvorlige tilstander. I dette tilfellet anbefales pasienten å gjennomgå en spesiell medisinbehandling og vurdere spørsmålet om kirurgisk behandling av karene i nedre ekstremiteter.

Nesten den eneste komplikasjonen av denne metoden for behandling av vaskulær patologi kan være utviklingen av betennelse på administrasjonsstedet for limemidlet. Flebitt av steder av store årer krever langvarig behandling og passerer ikke alltid uten spor.

Omtrent 1 - 4% av tilfellene er det en allergisk reaksjon på injisert stoff under skleroterapi. For å forhindre en slik situasjon, bør en test for følsomhet overfor legemidlet før behandlingstrenes begynnelse utføres.

For kvinner skremmende er muligheten for utseendet etter denne prosedyren for pigmentering av et hudområde plassert over karet. Trusler mot helseforstyrret integritetskleur bærer nesten ikke, men mange damer vil ikke ha mulighet til å ha maculae på kroppens åpne steder.

Skleroterapi: bra eller dårlig?

I moderne medisin er det praktisk talt ingen metoder og narkotika som kan takle noen sykdom alene. Alle typer behandling gir kun en god effekt i en kompleks applikasjon. Metoden for skleroserende årer er ikke et unntak fra regelen.

Hva er de viktigste konklusjonene om rådgivbarhet av skleroterapi med åreknuter og hemorroider? Denne metoden for behandling er avansert, gjør det mulig å unngå komplisert kirurgisk inngrep og operasjonsrelatert langsiktig gjenopprettingstid.

Den viktigste positive faktoren er at skleroterapi av vener i nedre ekstremiteter nesten ikke gir tilbakefall, det krever ikke en reduksjon i fysisk belastning fra pasienten.

Skleroterapi gir imidlertid de beste resultatene når du arbeider med små grener i det venøse nettverket av underekstremiteter. Liming av store venene i bena er nesten ikke effektiv i tilfelle av tap av de store beholdere som krever en ytterligere laser koagulering av blodårer i beina, kirurgi for å fjerne store deler av de påvirkede blodårer og langvarig behandling av pasienten med spesielle salver og geler.

Mulige allergiske reaksjoner under denne metoden er allerede nevnt ovenfor. Det skal legges til at jo mer fartøyets lumen, jo mer spesielle preparater må innføres for å oppnå et positivt resultat. Dette øker dermed risikoen for allergi.

Enhver behandlingsmetode bør diskuteres med spesialister i den aktuelle profilen. De vil hjelpe pasienten til å orientere seg i ulike nye metoder for å bekjempe vaskulær patologi.

Kostnaden for skleroterapi

Selv om det er et ordtak "Du kan ikke kjøpe helse," vil mange pasienter presentere et generelt prisnivå for slik manipulasjon. Det bør bemerkes at alt avhenger av kompleksiteten til den kommende intervensjonen og størrelsen på fartøyet som krever medisinsk hjelp.

Men pasienter blir ofte spesialister med mer komplekse problemer. I dette tilfellet er oppløpet av prisene ganske store:

 • Skumbehandling kan koste 25 tusen rubler;
 • Kostnaden for et komplett behandlingsanlegg med involvering av ultralyd og mikroskleroterapi kan nå 50 000 rubler i de mest populære klinikkene.

Prispolitikken til ulike medisinske institusjoner er ikke alltid en garanti for kvaliteten på behandlingsmetodene. Hvis pasienten viser sclerotherapy anbefales å samle inn tilbakemeldinger på de ulike spesialister, fordi operasjonen ikke er en nødsituasjon og krever ikke pasienten å avgjøre umiddelbart.

Vaskulær fotokoagulering utføres på flere måter avhengig av utstyret (infrarød, laser), samt problemssonen - hemorroider, retina, kar på ansiktet, bena.

Avhengig av hvordan utviklet varicose på beina, så vel som kontraindikasjoner, er muligheten for å fjerne karene valgt. Behandling av åreknuter med en laser er et verdig alternativ til noen av dem.

Detraleks, behandling med åreknuter som er valgt rent individuelle, men er tilordnet på lang sikt, har det praktisk talt ingen kontraindikasjoner. Hva er stoffet bra for?

For noen pasienter blir operativ behandling av benkjøttet den eneste veien ut. Hvordan utføres operasjonen med åreknuter?

Det er ikke så mange alternativer for å behandle vener og kar på bena. Hver av dem har positive og negative sider.

Metoder for å behandle åreknuter i underekstremiteter er ganske omfattende. Før du bestemmer deg for å "ligge under kniven", er det verdt å prøve alternative alternativer.

Det antas at skleroterapi av hemorroider - en av de mest sparsomme og sikre metodene. Behandling tar minimum tid, og konsekvensene i de fleste tilfeller forblir ubemerket.

Blødning er et formidabelt fenomen, hvorav resultatet kan være døden. Ganske ofte provoserer det åreknuter i spiserøret. Hva er årsakene til utviklingen av patologi? Hva er symptomene på spiserør i spiserøret og magen? Hvilken behandling og diett er indikert?

Det oppstår aterosklerose i retina på grunn av kolesterolinnsatser eller andre ugunstige endringer i øyets kar. Behandlingen er kompleks - medisiner, vitaminer, laser koagulasjon. Ikke forstyrre og folkemetoder.

Skleroterapi - en sikker og smertefri prosedyre for hemorroider

Det skjer ofte at alle medisinske metoder som lys eller salver til behandling av hemorroider bare har en midlertidig effekt, og forverringene blir forfulgt etter hverandre.

Men å bestemme seg for en operasjon er ganske vanskelig, for i gjenopprettingsperioden venter du på sømmer og langvarig smerte. Og for et par tiår siden ville dette være den eneste mulige behandlingshistorikken.

Heldigvis står ikke medisinen stille og har lenge blitt oppfunnet minimalt invasive metoder for intervensjon, noe som raskt og uten problemer vil hjelpe deg å glemme de ekle nodene. Hva trengs for dette? Nesten ingenting, bortsett fra en eller flere injeksjoner (avhengig av mengden arbeid). I dag skal vi snakke i detalj om hva som er sklerose, hvordan det er laget og hvem det kan komme til nytte, og hvem vil gjøre skade?

Hvordan og for hva bruker denne metoden? Dens viktigste fordeler

Til å begynne med involverer denne behandlingsmetoden ingen alvorlig forstyrrelse. Du trenger ikke et operasjonsrom, eller et team med kirurger med skalpeller. Generelt trenger legen bare en sprøyte fra utstyret. Det vil si at metoden er ekstremt enkel.

Essensen av sklerotomi er at en spesiell substans kalt sclerosant blokkerer blodets tilgang til hemorrhoidnoden. Ved begynnelsen av behandlingen med lignende metoder ble meget aggressive legemidler, for eksempel alkohol eller karbolsyre, administrert som sklerosant.

For tiden brukes vaskemidler. De tvinger ekorn til å kaste seg. Disse stoffene inkluderer trombovar, fibrovein, etoksiklerol og så videre. Faktisk forårsaker de at veggene til fartøyene som foder disse vevene holder seg til, etter hvilke fartøyene begynner å overgrow. En knute berøvet blod mottar ikke ernæring og dør.

Selvfølgelig oppstår tanken umiddelbart: "Vil stoffet trenge videre gjennom blodårer og blodårer, og vil jeg ikke lim alt der inne?" Ikke bekymre deg, moderne medisiner virker lokalt, det vil si bare hvor de ble administrert, de skader ikke kroppen og tolereres godt av de syke.

Hvis du leser vurderinger av pasienter, så vil du i masse se at sklerotomi ved administrasjon ikke gir nesten ingen smerteeffekt. Dette kan være et enkelt ubehag. Hvis du er veldig redd for smerte, så pre-apply til slimete gel med en bedøvelse. Det maksimale du vil føle er en svak prikkende eller brennende følelse.

Operasjonen krever ikke alvorlig forberedelse, etter at innføringen av legemidlet må forbli bare i et par timer i et medisinsk anlegg, slik at legene sjekket tilstanden din. Deretter kan du håndtere dine vanlige saker.

Det er viktig at i dette tilfellet er det nesten ingen aldersrestriksjoner. Eldre pasienter vil overføre denne operasjonen uten problemer.

Blant andre fordeler kan man nevne at det er realistisk å gjøre injeksjoner på en gang i flere knuter. Den siste positive faktoren er at du ikke trenger å ta et multi-million dollar lån til behandling: prosedyren er veldig billig.

Ulemper med sklerotomi

Nå et trist øyeblikk. Denne prosedyren er kun effektiv hos pasienter som har 1 eller 2 stadier av indre hemorroider, det vil si når det er eksternt, kan det ikke brukes. Du kan selvfølgelig anbefale det på scenen 3 eller 4, men de beste resultatene vil bare være i de angitte tilfellene. Her sclerosing vil være ganske en forberedende manipulasjon før kirurgisk inngrep.

Blant annet er det svært viktig å forstå at skleroterapi bare vil lindre deg fra noderne, og ikke fra årsaken som forårsaket dem. Det vil si, hvis du ikke har tenkt å umiddelbart endre livsstil, så kan det skje at etter noen tid tidligere sykdommen kommer tilbake, og forverring vil plage deg likevel.

I dette kapitlet skal vi umiddelbart nevne kontraindikasjoner. Listen inneholder de pasientene som i dag har en forverring, spesielt på bakgrunn av trombose eller blødning (se. Hva gjør jeg hvis blødning hemorroider). Ikke gjør denne prosedyren hvis legen har funnet at du har en analfissur eller fistel.

Absolutt definitivt sclerotisering er forbudt i kombinert form, når noden ikke har en klar grense, og den går fra det indre til det ytre.

Blant annet kontraindikasjoner, graviditet, alvorlige allergier og individuell intoleranse overfor stoffene i legemidlet.

Hvilke komplikasjoner kan du støte på?

 • Du kan gå inn i løsningen feil og komme inn i det følsomme laget av epitelet. Men vanligvis etter en smertereaksjon, stoppes prosedyren umiddelbart. Under alle omstendigheter indikerer tilstedeværelsen av smerte under eller etter sklerotomi en feilaktig teknikk.
 • Hvis du har blødning, vil dette også være bevis på et prosessbrudd.
 • Noen ganger under introduksjonen kan du føle den merkelige smaken av bitterhet i munnen, og i leverområdet begynner en uttalt smerte. Dette indikerer at nålen er i en vene.
 • Menn kan forvente og en annen problemer når løsningen går inn i prostata. Dette skjer med de som har et adenom og prostata er derfor forstørret. I dette tilfellet kan de mest ubehagelige komplikasjonene begynne, opp til infertilitet og abscess, spesielt hvis det skleroserende legemidlet i denne delen av kroppen har fått nok. Det er derfor du bør nøye nærme seg valget av en lege, selv for en slik tilsynelatende lunefull prosedyre.

Noen ganger virker selv slike komplikasjoner som globale, og mange foretrekker å hente første slike metoder som vil vise seg å være så trygge som mulig for kroppen. Det er mange anbefalinger på nettverket, men jeg fant den mest komplette listen her:

Trinnvis prosedyre

For at du endelig skal slutte å være redd, vil jeg fortelle deg hvordan fra første til siste øyeblikk utfører de denne manipulasjonen. Til tross for at operasjonen er enkel, trenger du fortsatt små forberedelser.

 • Først må du gjøre en enema to timer før intervensjonen.
 • Deretter på en spesiell sofa må du ligge på alle fire, tucking beina under deg selv og lutende på albuene. Noen ganger kan en lege bestemme at du helst vil være på din side, dette vil avhenge av plasseringen av noderne.
 • Deretter vil en spesiell serviett med et hull plasseres på bekkenet, anuset vil desinfiseres og en spesiell gel med en bedøvelse vil bli påført.
 • I endetarmen vil introdusere et spesielt verktøy som vil lette tilgangen til interne knuter. Det kalles et anoskop og ser ut som et lite rør med et håndtak. Innføringen er helt smertefri, maksimalt vil du føle ubehag.
 • For å gjøre en injeksjon, tar koloproktologen en sprøyte med en veldig tynn nål. Dette vil bidra til å unngå smerte.
 • Nå er det bare å introdusere skleroserende stoffet i alle forhåndsdefinerte noder. Det er viktig å introdusere medisinen til den såkalte dentate linjen og gå inn i sylindriske epitelet, som ikke er følsomt for smerte. I så fall, når du har følt smerte, betyr det at injeksjonen er feil utført. Vanligvis går ikke nålen over 2 cm. Legemidlet vil bli injisert veldig sakte, slik at det kan distribueres gjennom vevet.
 • Det er nødvendig å vite og det faktum at selv etter at sprøyten har tømt nålen i ytterligere 1-2 minutter, forblir det i slimhinnen. Dette vil hjelpe løsningen mer sannsynlig å holde seg på plass og beskytte deg mot blødning. Legen vil fortelle deg når du kan endre stillingen og slappe av.
 • Da, som jeg sa ovenfor, vil du bli på kontoret for et par timer for å sjekke tilstanden din.
 • Innen en uke (denne perioden kan variere litt), vil blodårene i knutene klumpe sammen, og slimhinnet på knutepunktet vil bli erstattet av bindevev. En strømkrevd knute forsvinner ganske enkelt og kommer ut under en av avføringene. Mest sannsynlig vil du ikke engang føle det.

Den eneste begrensningen for ikke å laste inn skadde fartøy er anbefalingen om ikke å løfte tyngdekraften og for å unngå fysisk overbelastning. Det er nødvendig å observere denne regelen i ca 3 uker.

Etter operasjonen under vevsdød, kan du ha mild smerte, men de er lett å fjerne med smertestillende midler. I dette tilfellet, pasient notat og det faktum at neste dag du føler lettelse: ødemet setter ned, betennelsen blir mindre uttalt.

2 uker etter injeksjonen, må du se en lege slik at han eller hun kan sette pris på hvordan du gjenoppretter og tilstanden til venene.

Ofte er en prosedyre ikke nok, så om en uke eller mer, vil legen foreskrive deg en ny injeksjon for hemorroider.

Det er viktig å nevne at slik behandling ikke etterfylles senere, spesielt hvis dietten og livsstilen er justert. Å glemme en ubehagelig sykdom etter sklerosering kan være i mange år.

Jeg håper at i dag har du fått uttømmende informasjon om denne metoden, og nå kan du fortelle venner og bekjente om det uten problemer. Og jeg venter på deg i morgen og igjen er jeg klar til å dele interessant og nødvendig informasjon.

Hva er skleroterapi?

Skleroterapi er en teknikk for behandling av et antall sykdommer i det vaskulære og lymfatiske systemet, fjerning av vaskulære neoplasmer. For å utføre dette, brukes spesielle preparater, som etter innsetting i kaviteten av karet forårsake irreversibel skade på vaskulærveggen, ørken og overgrowth av lommen. Den mest populære av alle prosedyrer er behandlingen med denne metoden av åreknuter i bena og fjerning av vaskulære misdannelser (vaskulære flekker).

Fra metodens historie

For første gang begynte de å fjerne de dilaterte karene med preparater som skadet fartøyets vegg, leger allerede i 1853. På den tiden ble metoden ikke mye brukt, da stoffene som ble brukt på den tiden, ga et stort antall komplikasjoner.

Sikre preparater for fjerning av årer ble oppnådd og prøvd bare i 1946. Utmerkede resultater av behandling av flere tusen pasienter på en konservativ måte tillater i mange tilfeller å nekte å utføre traumatiske kirurgiske operasjoner, hvoretter arr og arr gjenstår.

For tiden har den såkalte skum-skleroterapi spredt seg, for hvilket det brukes et stoff med spesielle egenskaper: hovedparten av preparatet akkumuleres på administrasjonsstedet og sprer seg ikke til nærliggende fartøy. Dette garanterer ekstra sikkerhet under prosedyren.

Åreknuter

Normalt jobber en person sammen flere mekanismer som fremmer bevegelsen av blod gjennom venesystemet mot hjertet:

 • sugende handling av brystet på inspirasjon;
 • Tilstedeværelsen av elastiske og muskelfibre i venen veggen, som hindrer overgrodd av venene når de fyller dem med blod;
 • Tilstedeværelsen av spesielle ventiler i blodårene som passerer blodet mot hjertet og hindrer blodets returflyt;
 • Den mekaniske virkningen av benmuskulaturene bidrar også til bevegelse av blod gjennom venene til hjertet.

Årene i deres plassering i tykkelsen av vevene er delt inn i overflatisk og dyp. Blodretningen gjennom en sunn persons vener går som følger: Blodet flyter strengt oppover, og også fra overfladiske årer til de dype venene i kommunikasjonsårene.

Årsakene som kan føre til åreknuter, mye. Men samtidig med årsakene må visse arvelige faktorer og hormonelle påvirkninger virke.

 • Effekt av arvelighet.

Vi har et genetisk bestemt forhold mellom elastin og muskelfibre i venen. Et tilstrekkelig innhold av begge disse komponentene tillater venen å beholde et visst lumen, som er tilstrekkelig til å bevege blodet oppover og arbeide med venøse ventiler (deres klemme langs midterlinjen).

Foto: kosmetisk flebologi

Hvis det er en genetisk disposisjon, kan antall elastiske og glatte muskelelementer i venøs veggen reduseres. Det kan også være separate områder uten elastisitet, som strekkes av det innkommende blodet mer og mer.

Tilstedeværelsen av forlengelser langs venen fører til det faktum at venøse ventiler ikke kan lukke fast og hindre blodstrømmen i retning fra hjertet.

Hemodynamikk som følge av dette er enda mer forstyrret, venøs veggen er skadet av økende trykk og strekkes enda mer. En ond sirkel dannes, hvorfor den smertefulle prosessen forverres og gradvis sprer seg til et antall lokaliserte vener.

 • Hormonal innflytelse.

Mange kvinner vet at utvidede blodårer opptrer under graviditeten. Hovedårsaken til dette er økt innhold av hormon progesteron. Provoke utviklingen av åreknuter kan også være langvarig terapi med progesteron, som er indisert i en rekke sykdommer.

 • Økt venetrykk.

En rekke faktorer kan føre til økt venetrykk. De viktigste er graviditet, konstant vektløfting, tilstedeværelse av overflødig vekt. Vanskeligheten ved utstrømning av blod fører til en utvidelse av lumen i venene.

Venusventilene slutter å lukke i mellomlinjen og kan ikke forstyrre blodets returflyt. Gradvis fører et brudd på hemodynamikk til skade på vaskemuren og tap av elastisitet.

Sekundære årsaker, som kan provosere utviklingen av sykdommen eller forverre sitt kurs:

 • røyking,
 • alkoholmisbruk;
 • lav motoraktivitet;
 • Smale, ubehagelige sko med høye hæler;
 • vanlig forstoppelse;
 • mottak av prevensjonspiller;
 • feil valgt, ubehagelig klær.

Behandling - Fordeler og ulemper

I begynnelsen av sykdommen anses problemer med venene av pasienter som en irriterende kosmetisk defekt. Smerte spill, tyngde i bena, hevelse i føtter og ben i kveld plukke opp gradvis, så ofte sett på som en normal reaksjon på den daglige belastningen.

Behandling av sykdomsstadier som løper i de fleste tilfeller kan ikke utføres ved konservative (sclerosants ved injeksjon), og operasjonen krever konstant vedlikehold terapi medikamenter, forbedrer blodsirkulasjonen i de lavere lemmene vev.

Fordeler med skleroterapi:

 • prosedyren kan utføres på en poliklinisk basis, for en dag, og neste dag, gå tilbake til jobb;
 • I motsetning til operasjonen er det ikke nødvendig å utføre en skleroterapi prosedyre under generell anestesi;
 • prosedyren er smertefri;
 • Det er ingen risiko for arrdannelse etter fjerning av vener ved administrering av sklerosanter.
Ulempen er en høy sannsynlighet for tilbakefall av åreknuter. Men i dette tilfellet, ikke de årene som sklerosanten er blitt injisert, utvides, men de nærliggende fartøyene.

Handlingsmekanisme

Sklerosant er et stoff som brukes til å utføre scleroterapi.

Følgende er ofte brukt:

 1. Ethoxysclerol (produsert av Chrysler, Tyskland);
 2. FibroVeyn (firma STD, England).

Effekten som frembringes av sklerosanten på karet, er basert på dannelsen av en kjemisk forbrenning av endotel-foringen av venhulen. Det skadede fartøyet kollapser (i tillegg, den stramme båndbredden av beina etter at prosedyren bidrar), veggene holder seg sammen, og vokser deretter sammen. I stedet for åreknuter, gjenstår arret.

Video: Varicosity uten kirurgi

Typer av skleroterapi

 • Skumdannelse.

En egenskap ved preparater av denne typen er deres evne til å danne et skum når de blandes med luft, som injiseres i hulrommet i den dilaterte venen med en sprøyte.

Under injeksjonen klæber stoffet seg til veins vegger og lukker raskt lumen. Siden medikamentet er blandet med luft i et forhold på 1: 3 eller 1: 4, er den mengde av legemidlet som kreves for liten. Legemidlet sprer seg ikke gjennom en blodåre, en liten mengde sklerosant er nok til å dekke lumen av store kar med diameter.

 • Mikroskleroterapiya.

Teknikken brukes i de tilfellene når det er nødvendig å fjerne vaskulære neoplasmer opp til 2 mm i diameter. I dette tilfellet blir stoffet introdusert i lumen av fartøyet ved hjelp av en tynn nål.

 • Echosclerotherapy.

Metoden brukes til å fjerne vener med stor diameter, så vel som de årene som ligger dypt i vevet. Nålen fra sprøyten med stoffet injiseres i lumen av fartøyet under overvåkning av ultralyd. Dette eliminerer risikoen for å innføre sklerosant i vevet.

Video: Ikke-kirurgisk metode for behandling av åreknuter

vitnesbyrd

Leger-phlebologists utfører ofte denne prosedyren på beinene av beina av følgende grunner:

 • forekomsten av åreknuter i underbena;
 • uttalte vaskulatur;
 • vaskulære stjerner;
 • intensivering av effekten av det utførte kirurgiske inngrep for åreknuter i underbenet;
 • lymphangiom eller hemangioma.

Les hvilken effekt du kan forvente etter å bruke mikrostrømmer i ansiktet, og finn ut prisene.

Hva er microionophoresis? For flere detaljer og priser, klikk her.

Kontra

Prosedyren utføres ikke i følgende tilfeller:

 • under graviditet;
 • i ammingsperioden;
 • i nærvær av intoleranse eller allergi mot rusmidler for skleroterapi;
 • med trombose og tromboflebitt i benene på bena;
 • i nærvær av inflammatoriske prosesser i hud og subkutant vev av beina;
 • Tilstedeværelse av hjertesykdom hos pasienten.

Fremstilling av

Ved forberedende stadium av en konsultasjon med den lege-phlebologist, som detekterer tilstedeværelsen av åreknuter, dens grad, tilstedeværelse eller fravær av komplikasjoner av åreknuter.

For å finne ut tilstand av dyp venetrombose og graden av hemodynamisk ustabilitet utført ultralyd av nedre ekstremiteter. Avhengig av alvorlighetsgraden av åreknuter, tilstedeværelse av komorbiditet, foreskriver legen den beste måten å eliminere åreknuter. Dette kan være kirurgi eller skleroterapi.

Hvis pasienten er vist skleroterapi, blir det nødvendig antall prosedyrer og omtrentlig antall injeksjoner per prosedyre under konsultasjonen.

Noen dager før prosedyren, trenger du:

 • Avstå fra å røyke og drikke alkohol;
 • slutte å ta medisiner på grunnlag av acetylsalisylsyre og andre legemidler som fremmer blodfortynning og reduserer dens evne til å koagulere;
 • utsette for en stund utførelsen av kosmetiske prosedyrer som kan føre til skade på huden på skinnene, utseendet på irritasjon eller betennelse (for eksempel for eksempel depilering).

Hvordan utføres prosedyren

 • Skleroterapi av vener i underekstremiteter.

For å utføre prosedyren legges pasienten, og beina er forhøyet slik at blodet kan strømme fra venene på underdelene. En liten mengde blod i venen vil bidra til å sikre at sklerosanten virker mer effektivt på venerveggene og ikke sprer seg til andre fartøy. I en prosedyre kan opptil 10 injeksjoner utføres. Tiden det tar fra 20 minutter til 1 time. Legemidlet kan injiseres med en sprøyte eller en tynn kanyle.

Administrasjonen av stoffet kan være litt smertefullt. For en stund kan ømhet og kløe på injeksjonsstedet følges. Men følelser på intensitet er slik at anestesi ikke er nødvendig. Ofte for skleroserende dype åre, administreres legemidlet under overvåkning av ultralyd med en doppler. Dette lar deg overvåke administrasjonsstedet for stoffet og forhindre at sklerosanten kommer inn i vevet rundt blodåren. Umiddelbart etter slutten av injeksjonen, er beina tett båndet.

 • Behandlingsmetoder for behandling av fødselsmerke.

For å fjerne punktvaskulære neoplasmer, anvendes metoden for mikroskleroterapi. Noen ganger, for å øke effekten av behandlingen, blir innføringen av sklerosant utført samtidig med laser eksponering.

Hvordan er prosedyren for elektrokoagulering av ansiktet, i artikkelen ved referanse.

Hvorvidt fjerning av vorter er effektiv ved elektrokoagulasjon, les her.

Gjenopprettingstid

 • Kompresjons undertøy.

Etter prosedyren er det obligatorisk å bære elastiske strømper med høy grad av kompresjon. Vanligvis bæres de umiddelbart etter operasjonen og får ikke ta de første 2-3 dagene etter innføringen av sklerosanten. Deretter må kompresjonsklærene bare brukes på ettermiddagen.

 • Motoraktivitet.

I minst en halv time etter prosedyren må du for eksempel bevege seg sakte. I løpet av de første tre dagene bør du ikke delta i fitness, gymnastikk, simulatorer, det er bedre å begrense timens gange. I løpet av de to første ukene, bør du ikke alltid stå i stående eller sittende stilling.

 • Å kjøre en bil.

Umiddelbart etter prosedyren, kan du ikke kjøre, ettersom sclerosantene inkluderer alkoholer.

 • Termiske prosedyrer.

Et varmt bad kan ikke tas i minst en og en halv time. Å besøke et bad, dampbad, bør badstue utsettes i minst to måneder.

effekter

Etter prosedyren kan det være små funksjonsforstyrrelser som varer fra flere timer til flere dager og behandles uten behandling. Disse inkluderer:

 • kløe på huden på injeksjonsstedet og ømhet langs venene;
 • mørkgjørelse av huden over venen som sklerosanten ble injisert i;
 • brenne huden og subkutane vev i tilfelle av at en liten mengde av legemidlet når det administreres kom inn i vevet, og ikke i venen hulrom;
 • hevelse av foten og ankelen etter prosedyren, som kan vare opptil flere dager;
 • peeling av huden på injeksjonsstedet.

Alvorlige komplikasjoner av prosedyren:

 • alvorlig brenning av vev med den påfølgende dannelsen av et arr på stedet der en stor dose sklerosant kommer inn i det subkutane vevet;
 • trombose i årer, tromboflebitt.
Foto: kateter sclerotherapy

Ofte stilte spørsmål

Hvilken er bedre, laser eller skleroterapi?

Det er mulig å diskutere fordelene og ulempene med metoder i lang tid. Men det vil være mer hensiktsmessig å snakke om å velge en bestemt metode avhengig av endringene i venene til en bestemt pasient, graden av hemodynamisk lidelse, tilstedeværelsen eller fraværet av komplikasjoner av åreknuter. Valg av metode er best betrodd til phlebologist, som er kjent og bruker begge disse metodene i sin praksis.

Hvor mange økter er det nødvendig for å fjerne de utvidede venene helt?

For de fleste pasienter som utførte prosedyren i de tidlige stadier av utvikling av åreknuter i underekstremiteter, er en injeksjon tilstrekkelig. I mer sjeldne tilfeller må du gjennomgå 2-3 prosedyrer.

Hvor lenge vil resultatet bli sett?

For å vurdere den endelige resultat av sklerose bør være 2-3 måneder, da vil alle funksjonssvikt i forbindelse med innføringen av sclerosant, oppløse blåmerker og svelling skal finne sted.

Hva er farlig?

Skleroterapi er farlig med trombose og tromboflebitt. Men ifølge statistikk er risikoen for disse komplikasjonene i kirurgiske metoder for behandling av åreknuter enda høyere.

Finn ut hva som er myostimulering av ansiktet, og for hva det er ment.

Før og etter darsonvaliseringen av ansiktet, se på denne adressen.

Hva er formålet med vinterapi for huden, les her.

Skleroterapi: en måte å bekjempe vaskulær sykdom på

Skleroterapi: essensen av metoden

Skleroterapi av årer (skleroterapi) er en relativt ung metode som brukes i medisin for behandling av vaskulære patologier. Essensen av metoden er at et spesielt stoff blir introdusert i karene, noe som forårsaker innsnevring av lumen, "limer" veggene. Selv en så alvorlig sykdom som åreknuter kan herdes ikke-kirurgisk ved sklerosering.

Med oppfinnelsen av denne metoden for å bekjempe utvidelsen av vener, med patologien til karene, så vel som med forskjellige neoplasmer, er det blitt mye lettere. Det medisinske stoffet som faller inn i en patologisk forandret vene, forårsaker skade på veggen, og deretter er det arrdannelse. Fartøyet begynner å smale gradvis, blir en fibrøs ledning. Det finnes flere typer skleroterapi:

 1. Mikroskleroterapiya. Den enkleste måten: I et fartøy blir det nødvendige preparatet enkelt innført. Det er kun angitt for vener eller formasjoner, hvis bredde ikke overstiger 2 mm.
 2. Echosclerotherapy. Det brukes til å behandle store vener eller dypt liggende kar. Administrasjonen av legemidlet overvåkes av en lege ved hjelp av ultralydsskanning. Dette eliminerer muligheten for en feil.
 3. Skumdannelse (skumform). Den kan også brukes til store fartøy. Forskjellen mellom denne metoden ligger i stoffets sammensetning: når den kommer i kontakt med luft, kan den danne et skum. Dette gjør det mulig å redusere dosen av stoffet, og bidrar også til å forbedre kontakten til det injiserte legemidlet med fartøyets vegg.

Valg av metode vil avhenge av den spesifikke situasjonen og indikasjonene. Legen skal gjennomføre undersøkelsen før sklerosering tildeles. Uten legenes vitnesbyrd er prosedyren umulig.

Fordeler og ulemper ved fremgangsmåten

Som enhver annen prosedyre er skleroserende kar ikke uten sine fordeler og ulemper.

verdighet

På mange måter er sclerosing en revolusjonerende teknikk. Hvis vi sammenligner det med andre metoder for å bekjempe sykdommer i venene, kan vi skille mellom en rekke fordeler:

 • Ikke en operasjon. Prosedyren utføres uten anestesi og er ikke et sjokk for kroppen. Også etter å ha utført på en hud er det ingen arr eller arr.
 • Smertefri. Preparatet administreres ved hjelp av en lang, tynn nål. Personer med økt følsomhet kan oppleve litt ubehag (en liten brennende følelse), men det oppstår ingen smerte.
 • Raskt resultat. Etter en økt vil en positiv effekt bli sett.
 • Tar litt tid. Forløpet av prosedyrene er kort (noen ganger bare en gang), og i en enkelt økt er det mulig å gjøre flere injeksjoner, dvs. påvirke flere forskjellige nettsteder med patologi.
 • Krever ikke adskillelse fra hverdagslige saker. Prosedyren utføres i ambulant innstilling: du trenger ikke å gå på sykehus. Etter prosedyren kan du umiddelbart begynne å jobbe eller gjøre din egen virksomhet.

mangler

Til tross for all effektivitet er skleroterapi ikke uten sine ulemper:

 • Det er ikke universelt. Det er en rekke kontraindikasjoner for oppførselen.
 • Har en midlertidig effekt. Skleroterapi kjemper bare med konsekvenser, men eliminerer ikke årsaken. Hvis veggene i vener svak eller være stillesittende, og maten bortkastet (i tilfelle av hemorroider), kan det forekomme patologien på nytt.

Vi kan si at bare i tilfelle svake patologier vil effekten vare. I andre tilfeller må du være forberedt på det faktum at sykdommen kan manifestere seg igjen. Men hvis anbefalingene blir observert, kan den positive effekten bli betydelig utvidet.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Indikasjoner for skleroterapi vil være legenes mening. I hvilke tilfeller kan vi forvente retningen til prosedyren, og der, tvert imot, å forlate den?

vitnesbyrd

Legene har fortsatt ikke kommet til en felles mening om når denne prosedyren er nødvendig. Imidlertid er de fleste enige om at skleroterapi er nødvendig når:

 1. Utseendet til vaskulære nettverk. Dette tegn forteller ofte om en begynnende åreknus. Hvis du gjennomgår behandling på dette stadiet, så i fremtiden kan sykdommen aldri manifestere seg.
 2. Utseendet til vaskulære "stjerner" (telangiectasia). Dette kan betraktes som en konsekvens av hormonelle feil i kroppen. Det manifesterer seg i form av subkutane vaskulære formasjoner, som representerer et kapillært nettverk, som divergerer fra senteret i form av stråler.
 3. Åreknuter i underekstremiteter. Det skal imidlertid bemerkes at ikke alle stadier av sykdommen kan skleres.
 4. Utseendet til ulike subkutane vaskulære neoplasmer (hemangiomer, lymphangiomer).
 5. Hemorroider. Sannsynligvis også ikke i alle tilfeller. Anbefalinger er gitt av en prokolog.
 6. Retikulære åreknuter. Dette er en økning i venene, klart synlig for øyet. Det har ingen negative konsekvenser, men mange kvinner søker å kvitte seg med slike manifestasjoner på grunn av at det er avstøtende fra et estetisk synspunkt.

Kontra

I noen tilfeller er ikke skleroterapi mulig. Prosedyren bør forlates:

 1. Folk med allergi mot stoffet. Hvis dette ikke har blitt oppdaget på forhånd, kan det oppstå alvorlig brann, svimmelhet og kvalme under injeksjonen. Legen må stoppe metoden umiddelbart.
 2. Å ha noen sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 3. I alvorlige aterosklerotiske lesjoner i venene i underekstremiteter.
 4. Med tromboflebitt og trombose i venene i underbenene (nåværende og overført).
 5. Med smittsomme sykdommer, samt inflammatoriske prosesser i stedet for mistenkt sklerose.
 6. Gravide kvinner, ammende mødre.

Noen kontraindikasjoner er relative. Nærmere informasjon om muligheten av prosedyren vil bli gitt av legen din.

Forberedelse og gjennomføring av prosedyren

Etter at hele undersøkelsen ble gjennomført og retningen til prosedyren ble gitt, er det nødvendig å forberede seg for sin oppførsel. Det er nødvendig:

 • Sørg for å informere legen din om å ta hormonelle eller antiinflammatoriske legemidler. Dette vil bestemme muligheten for å holde, vil enkelte anbefalinger bli gitt.
 • To dager før skleroterapi, ikke røyk eller drikk alkohol.
 • Forbered elastiske bandasjer eller undertøy.
 • For å avstå fra epilering av stedet der injeksjonen skal utføres.
 • Å avstå fra å bruke ulike medisinske eller oppvarmede salver, så vel som kremer og kremer.
 • Det er ikke praktisk å ha en matbit 1,5-2 timer før prosedyren.
 • Bruk store sko og klær. Spesielt i behandlingen av åreknuter, t. etter prosedyren vil det være nødvendig å ligne en elastisk strømpe (bandasje).

Prosedyren i seg selv tar ikke mye tid og er enkelt nok. Avhengig av spesifikk type sklerose, vil selve prosessen avvike. For en økt (varighet på 10-20 minutter) kan det komme fra 2 til 10 injeksjoner.

Etter ferdigstillelse må du pakke et bandasje eller ha på seg spesielle undertøy. Legen vil gi deg ytterligere anbefalinger. Hvis en økt ikke er nok, vil du bli tilordnet en annen.

Etter prosedyren: anbefalinger

Uavhengig av hvilken type patologi og hvilken spesifikk type prosedyren som brukes, blir alle pasientene gitt de samme anbefalingene. nemlig:

 1. Ta regelmessige turer. Varigheten av turen er omtrent en time.
 2. Flytt mer. Fra en lang sitte eller løgn i to uker må du gi opp.
 3. Avstå fra spesifikk fysisk anstrengelse. For eksempel, klasser på simulatorer, aerobic, gymnastikk.
 4. Avstå fra å ta varme bad. Besøkende badstuer eller bad er også kontraindisert. Vær oppmerksom på at denne anbefalingen vil ha 1-2 måneder.
 5. Bruk regelmessig elastiske bandasjer eller undertøy. Varighet - 3-4 måneder.

På grunn av vanskeligheten med å følge noen anbefalinger (for eksempel den siste) i varmt vær, er det bedre å planlegge skleroterapi i de ikke-sommermånedene. Også du vil bli gitt individuelle anbefalinger. Varigheten av den positive effekten avhenger av deres overholdelse.

Mulige konsekvenser og bivirkninger

I noen tilfeller kan sklerosering få ubehagelige konsekvenser. Noen er normvarianter (funksjonsforstyrrelser), andre er mer alvorlige. Den første passerer raskt nok og krever ikke medisinsk inngrep, i tilfelle sistnevnte, anbefales det en haster forespørsel til legen.

Funksjonsforstyrrelser

Disse manifestasjoner passerer uavhengig av hverandre og er ikke farlige. Disse inkluderer:

 • Kløe på injeksjonsstedet. Det tar 1-2 timer etter at prosedyren er fullført. I noen tilfeller kan det forekomme periodisk.
 • Svelging av huden, liten brenning eller sår på injeksjonsstedet. Det observeres svært sjelden og raskt, og uten spor forsvinner.
 • Endring i hudfarge i løpet av sklerotiserte årer.
 • Ødem i lemmen, hvor det var en patologi. Ofte oppstår på grunn av å ha på seg smale, ubehagelige sko.

Alvorlige lidelser

Hvis du har merket disse manifestasjonene etter at du har fullført prosedyren, bør du umiddelbart konsultere en lege. Det skal imidlertid bemerkes at disse konsekvensene er svært sjeldne. Disse er:

 • Tromboflebitt. Dette er betennelsen i vegger av vener som har gjennomgått behandling. Går i store fartøy med brudd på anbefalinger (med elastisk undertøy).
 • Trombose. Noen ganger som et resultat av stoffet dannes trombier. Det skal bemerkes at denne manifestasjonen med skleroterapi er to ganger mindre vanlig enn i kirurgiske inngrep.
 • En alvorlig brenning. Oppstår når en meget stor mengde medikamentet kommer inn i vevet rundt karene. Samtidig er arrdannelse uunngåelig.

Hvis du har fått en henvisning til prosedyren, og du skal passere den, prøv å finne en erfaren og kompetent lege. Dette vil redusere risikoen betydelig.

Skleroterapi - en ganske kontroversiell metode, men allerede anerkjent av mange leger. Beslutningen om å stole på denne prosedyren eller ikke, er helt avhengig av deg. Spør legen din, med personer som har gjennomgått skleroterapi, og deretter velge.

Les Mer Om Fartøyene