Statiner av den nyeste generasjonen - en liste over medisiner fra kolesterol og deres kostnader

Statiner er kraftige medisiner som bidrar til lavere kolesterolnivå. Statiner av den siste generasjonen, i motsetning til andre grupper av stoffer, handler ikke bare for å senke kolesterolet, men også øke produksjonen av såkalt "godt" kolesterol.

De er foreskrevet oftest i alvorlige tilfeller når det er risiko for hjerteinfarkt på grunn av forhøyet kolesterol, og effekten av bruken er merkbar etter en måned med vanlig inntak.

Statiner reduserer kolesterol, slik at kroppen ikke kan produsere mevalonat, som er en forløper for kolesterol

Hva er statiner: indikasjoner på bruk

Statinene kategori ha en innvirkning på lipidmetabolisme - nemlig hemmer et enzym som fremmer veksten kolesterol. I tillegg til de statiner forbedre tilstanden til det indre lag av beholderveggene på et tidlig stadium av aterosklerose - når det ennå ikke er diagnostisert med aterosklerose og kolesterolavsetning allerede hadde begynt.

Indikasjonen for statiner destinasjon er høyt kolesterol (hyperkolesterolemi) tilgjengelig ineffektivitet søknadsmedikament kjøretøy og risikoen for hjerteanfall og slag, så vel som med ineffektivitet av familiær hyperkolesterolemi handling diett.

Vær oppmerksom! Hovedindikasjonene for bruk av statiner er den aktive utviklingen av aterosklerose og økt risiko for blokkering av blodkar.

Til tross for effektiviteten av stoffene i statinserien, er det hittil ingen pålitelige opplysninger om sikkerheten ved å ta slike medisiner av pasienter. Noen studier hevder at bivirkninger overstiger fordelene ved statiner som brukes til å forebygge hjerte-og karsykdommer.

Det er imidlertid visse grupper av pasienter for hvem som tar statiner er obligatoriske:

 • For sekundær forebygging etter et slag eller infarkt;
 • Med iskemisk sykdom for å forhindre utvikling av hjerteinfarkt eller hjerneslag;
 • Ved akutt koronarsyndrom;
 • Tilstand etter rekonstruktiv kirurgi på hjertet eller karene;
 • Med angina pectoris.

Statiner er foreskrevet for profylakse til personer over 40 som har kardiovaskulære patologier, samt til personer som har slektninger som døde plutselig død av hjertesykdom.

Anti-kolesterolmidler blir gitt til pasienter for å øke deres forventede levetid. Musikk betyr ikke at statiner skal foreskrives for alle pasienter uten unntak, lider av hypertensjon eller iskemisk hjertesykdom. Bare hvis det i flere måneder ikke er mulig å senke kolesterol ved hjelp av diett og livsstilsjustering, bestemmer legen om bruk av statiner.

Det skal bemerkes at alle legemidler som inneholder statiner, kun kan foreskrives av en lege. En spesialist, før du anbefaler statiner, evaluerer en rekke kriterier

Klassifisering av statiner

Klassifisere preparatene av serien statiner kan være på flere måter: etter opprinnelse, etter generasjon og ved antall doser.

I generasjoner deles statiner opp:

 • Første generasjon: Lovastatin, Cardiostatin.
 • Den andre generasjonen: Fluvastatin, Simvastatin, Pravastatin.
 • Den tredje generasjonen: Atorvastatin, Cerivastatin.
 • Den fjerde generasjonen: Rosuvastatin, Pitavastatin.

Ved opprinnelse er statiner delt inn i naturlig og produsert av syntetiske råvarer:

 • Syntetisk: Fluvastin, Cerivastatin, Atorvastatin, Pitavastatin, Rosuvastatin.
 • Semisyntetisk: Pravastatin, Simvastatin.
 • Naturlig: Lovastatin.

Alle statinpreparater er foreskrevet i en bestemt dose:

 • Høy dose (40-80 mg) - Lovastatin, Atorvastatin, Fluvastin.
 • Mediastinal (10-40 mg) - Pravastatin, Simvastatin, Rosuvastatin.
 • Lav dose (opptil 8 mg) - Pitvastatin.

Høydose-legemidler har den beste effekten og tolereres vanligvis godt.

Den moderate dosen rosuvastatin kan gis i høy dosering, om nødvendig, selv om applikasjonen gir en god kolesterolreduserende effekt, og oftest er det ikke nødvendig med økt dosering.

Pitavastatin er foreskrevet i minimale doser, på grunn av hvilken risikoen for bivirkninger er mye lavere enn for analoger i klassen.

Siden behandling med ulike statiner krever administrasjon i forskjellige doser, er det rimelig å innføre en klassifisering basert på anbefalte doser

Statiner: En oversikt over populære stoffer

Statins av den nyeste generasjonen kan deles inn i fem grupper, som er forskjellige med det aktive stoffet som ligger til grunn for stoffet.

Tabletter fra kolesterol

Generell informasjon

kolesterol Er en fettalkohol, en organisk forbindelse som finnes i membranene i levende organismer.

To begreper brukes ofte: kolesterol og kolesterol. Hva er forskjellen mellom dem? Faktisk er dette navnet på det samme stoffet, bare i medisinsk litteratur er begrepet "kolesterol"Siden slutten"-ol"Indikerer dets forhold til alkoholer. Dette stoffet er ansvarlig for å gi styrke celle membraner.

Men hvis kolesterolnivået i kroppen øker, dannes kolesterolplakk i veggene på karene, som, sprekker, skaper et gunstig miljø for utdanning blodpropp. Plaques smalker fartøyets lumen.

Derfor, etter en analyse av innholdet av kolesterol, bestemmer legen om nødvendig hva som skal gjøres med høyt kolesterol. Hvis analysen av analysen på kolesterol indikerer høye priser, utpeker spesialisten ofte dyre medisiner - statiner, som er utformet for å forebygge sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Det er viktig at legen forklarer at pasienten etter avtalen skal drikke slike tabletter til enhver tid, som bruksveiledningen antyder.

Men anti-kolesterol medisiner har visse bivirkninger, som leger bør advare pasientene om, og forklarer hvordan de skal drikke tabletter riktig.

Derfor bør hver person som har høyt kolesterolnivå, bestemme om han skal ta slike medisiner.

For tiden er det to hovedgrupper av narkotika for kolesterol: statiner og fibrater. I tillegg anbefaler eksperter at pasienter bruker Liposyre og Omega 3. Følgende er legemidler som brukes til å redusere kolesterol. Imidlertid er deres bruk bare tilrådelig etter undersøkelse og avtale av lege.

Statiner for senking av kolesterol

Før du tar slike legemidler, er det nødvendig å vite hva som er de statiner -. Hva det er nytte og skade av slike legemidler og andre statiner er kjemiske stoffer som reduserer produksjonen i kroppen enzymer, nødvendig for prosessen med kolesterol syntese.

I instruksjonene for slike legemidler kan du lese følgende:

 • Reduser konsentrasjonen av kolesterol i plasma på grunn av undertrykkelse HMG-CoA reduktase, så vel som å senke syntesen av kolesterol i leveren.
 • Reduser nivået av kolesterol hos personer med homozygot familiær hyperkolesterolemi, som ikke kan behandles med lipidsenkende medisiner.
 • Deres virkningsmekanisme gjør det mulig å senke det totale nivået av kolesterol med 30-45%, "skadelig" - med 40-60%.
 • Når du tar et statinivå HDL kolesterol og apolipoprotein Aøker.
 • Narkotika reduserer sannsynligheten for komplikasjoner av iskemisk natur med 15%, spesielt ifølge konklusjonene fra kardiologer, risikoen angina pectorisog hjerteinfarktfaller med 25%.
 • Det er ingen mutagen og kreftfremkallende effekt.

Bivirkninger

Etter å ha tatt mange negative effekter kan man merke seg:

 • Hyppige bivirkninger: asteni, søvnløshet, hodepine, forstoppelse, kvalme, magesmerter, diaré, myalgi, flatulens.
 • Fordøyelsessystemet: diaré, oppkast, hepatitt, pankreatitt, kolestatisk ister, anoreksi.
 • Nervesystemet: svimmelhet, hukommelsestap, hypoestesi, ubehag, parestesi, perifer neuropati.
 • Allergiske manifestasjoner: et utslett og kløe i huden, urtikaria, anafylaksi, eksudativ erytem, ​​Lyells syndrom.
 • Muskuloskeletalsystemet: Ryggsmerter, myositt, kramper, gikt, myopati.
 • hematopoiesis: trombocytopeni.
 • Utvekslingsprosesser: hypoglykemi, diabetes mellitus, vektøkning, fedme, impotens, perifer ødem.
 • Den mest alvorlige komplikasjonen ved statinbehandling er rabdomyolyse, men dette skjer i sjeldne tilfeller.

Hvem skal ta statiner?

Informere om at slike statiner, reklameprøver og instruksjoner til forberedelser vitner om det statiner - er effektive stoffer for å redusere kolesterol, noe som betydelig øker livskvaliteten, og reduserer sannsynligheten for utvikling slag, hjerteinfarkt. Følgelig er bruk av disse tabletter hver dag en sikker metode for å senke kolesterolnivået.

Men faktisk, til i dag, er det ingen nøyaktig informasjon om hvorvidt behandling av pasienter med slike legemidler er virkelig trygg og effektiv. Tross alt hevder enkelte forskere at potensiell skade og bivirkninger overskrider bruken av statiner som et forebyggende verktøy som brukes til å forebygge sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Eksperter argumenterer fortsatt om det er verdt å ta statiner, veier fordeler og ulemper. Forumet for leger inneholder nesten alltid en debatt om temaet "Statins - Fordeler og ulemper".

Men likevel er det visse grupper av pasienter som statiner er obligatoriske for.

Statiner av den siste generasjonen må søke:

 • med sikte på sekundær forebygging etter hjerneslageller hjerteinfarkt;
 • ved rekonstruktiv kirurgisk inngrep på store fartøy og hjerte;
 • ved hjerteinfarkteller akutt koronarsyndrom;
 • ved iskemisk sykdom med økt risiko for hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Det vil si at kolesterolnøsemidler er indikert for hjertepasienter for å øke varigheten av livet. I dette tilfellet, for å redusere bivirkninger, må legen velge riktig medisin, overvåke biokjemiske parametere. Hvis det er en 3 ganger økning i transaminaser, avbrytes statiner.

Tvilsomt er det tilrådelig å ordinere medisiner av denne gruppen for slike pasienter:

Hvis statiner er foreskrevet for personer med diabetes, kan de trenge flere tabletter for å redusere sukker i blod, siden i slike pasienter øker statiner sukker. Legemidler for å redusere blodsukker bør foreskrives og justeres til dosen av en lege.

For tiden innebærer standarden for terapi for de fleste hjertepatologier i Russland bruk av statiner. Men til tross for at medisinsk formål reduserer dødeligheten, er dette ikke en forutsetning for å forskrive medisiner til alle personer med IHD eller hypertensjon. Ikke bruk dem av alle som allerede er 45 år, eller alle som har høyt nivå av kolesterol.

Det er viktig å vurdere kompatibiliteten av disse stoffene med andre legemidler.

Om nødvendig, sammen med antikolesterol-legemidler, foreskriver legen andre legemidler til behandling av hjerte-og karsykdommer: diroton, Concor, propanorm og andre.

diroton (aktiv komponent - lisinopril) brukes til å behandle arteriell hypertensjon.

Concor (aktiv komponent - bisoprololhemifumarat) brukes til terapi arteriell hypertensjon, hjertesvikt, angina pectoris.

Liste over statin narkotika

Hvilke stoffer er relatert til statiner, og hva er deres aktivitet for å senke kolesterol, kan du finne ut av tabellen nedenfor.

Klassifisering av statiner

I medisin er visse parametere for klassifisering tatt i betraktning.

Hvordan velge statiner?

Til tross for alle vurderinger om statiner for å redusere kolesterol, er det opp til pasienten å bestemme om man skal ta slike medisiner, men det er bare nødvendig å gjøre dette på anbefaling av en spesialist. Viktig, først og fremst, ikke tilbakemelding, men utnevnelse av lege.

Hvis en person fortsatt bestemte seg for å ta statiner, bør valgfaktoren ikke være prisen på medisinen, men først og fremst tilstedeværelsen av kroniske sykdommer.

Uavhengig behandling, hvis det økes kolesterolet, kan det ikke utføres noen legemidler. Behandling for økt kolesterol og lipid metabolisme lidelser er foreskrevet av en kardiolog eller terapeut. I dette tilfellet vurderer eksperten nødvendigvis følgende risikoer:

 • alder;
 • gulvet;
 • vekt;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet, andre sykdommer (diabetes mellitus, etc.).

Det er viktig å ta statiner i dosen som ble foreskrevet av legen, mens det er viktig å ta biokjemisk blodprøve så ofte som foreskrevet av en spesialist.

I tilfelle at for dyre piller ble foreskrevet, kan du be legen om å erstatte medisiner som er billigere. Imidlertid anbefales det å bruke originale forberedelser, siden generikkene av innenlandsk produksjon er av lavere kvalitet enn det originale stoffet og generikkene som tilbys av importprodusenten.

De som tidligere tar interesse, er interessert i hvilke virkelige fordeler og skader av statiner fra kolesterol, og flere viktige faktorer må vurderes for å minimere skadene av disse stoffene.

Hvis medisiner foreskrives for eldre pasienter, bør det tas hensyn til risikoen myopati dobles hvis tatt sammen med rusmidler fra hypertensjon, gikt, diabetes mellitus.

Ved kroniske leversykdommer er det ønskelig å ta Rosuvastatin i lave doser, pravastatin (Pravaksol). Disse stoffene gir beskyttelse for leveren, men når du bruker dem kategorisk, kan du ikke drikke alkohol, og også øve behandling antibiotika.

Med konstant manifestasjon av smerte i musklene eller tilstedeværelsen av en risiko for skade, er det også tilrådelig å bruke Pravastatin, siden det ikke er så giftig for musklene.

Personer med kronisk nyresykdom bør ikke tas Fluvastin Lescoll, også ikke bør drikke Atorvastatin kalsium (Lipitor), siden disse legemidlene er giftige for nyrene.

Hvis pasienten søker å redusere kolesterol med lav tetthet, anbefales det å bruke forskjellige typer statiner.

For tiden er det ingen presise data at det er tilrådelig å ta en kombinasjon av "statiner pluss nikotinsyre". Når du tar nikotinsyre, kan folk med diabetes miste blodsukker, giktangrep, blødning fra fordøyelseskanalen er også mulig, sannsynligheten øker rabdomyolyse og myopatier.

Studien av effekten av statiner på kroppen

Tidligere kardiologer foreskrev statiner for mennesker som lider iskemisk sykdom, arteriell hypertensjon, og har lav risiko for kardiovaskulære patologier.

For tiden har holdningen til denne typen narkotika endret seg i noen spesialister. Selv i Russland så langt har det ikke vært en fullverdig uavhengig studie av effektene av statiner på kroppen.

I mellomtiden hevder canadiske forskere at etter bruk av statiner, er risikoen katarakt hos pasienter økte med 57%, og forutsatt at en person led diabetes mellitus, - med 82%. Slike alarmerende data ble bekreftet ved statistisk analyse.

Spesialister analyserte resultatene fra fjorten kliniske studier som ble utført for å studere effekten av statiner på kroppen. Deres konklusjon var som følger: Når du tar denne typen medisin, reduseres sannsynligheten for slag og hjerteinfarkt, men i følge de alvorlige bivirkningene, er de ikke foreskrevet for personer som ikke tidligere har hatt slag eller hjertesykdommer. Ifølge forskere utvikler folk som regelmessig tar slike legemidler følgende bivirkninger:

Men generelt er det forskjellige synspunkter på om disse stoffene er skadelige, eller de er relativt sikre.

 • Forskere fra Tyskland har vist at med lavt nivå av kolesterol, sannsynligheten for å utvikle seg kreft, leversykdommer og en rekke alvorlige plager, samt tidlige dødsfall og selvmord, og bekrefter dermed at lavt kolesterolnivå er farligere enn høyt kolesterol.
 • Forskere fra USA sier det hjerteinfarkt og slag utvikle seg ikke på grunn av høyt kolesterol, men på grunn av et lavere nivå av magnesium i kroppen.
 • Statiner kan undertrykke en viktig funksjon av kolesterol, gjenopprette forstyrrelser i kroppens vev. For å øke muskelmassen i kroppen, og for sin normale aktivitet som helhet, er det nødvendig med fettceller med lav tetthet, det vil si "dårlig" kolesterol. Hvis det mangler det, myalgi, muskeldystrofi.
 • Når du tar slike legemidler, undertrykkes kolesterolproduksjon henholdsvis og produksjonen mevalonat, som ikke bare er en kilde til kolesterol, men også en rekke andre stoffer. De utfører viktige funksjoner i kroppen, slik at deres mangel kan utløse utviklingen av sykdommer.
 • Denne gruppen medikamenter øker sannsynligheten for å utvikle seg diabetes mellitus, og denne sykdommen fører til økning i kolesterol. Ulike kilder sier at hvis du tar statiner i lang tid, er risikoen for diabetes 10 til 70%. Under påvirkning av disse stoffene, reduseres konsentrasjonen av GLUT4-proteinet som er ansvarlig for nivået av glukose i blodet i cellen. Britiske forskere har bevist at det å ta slike legemidler øker risikoen for diabetes hos kvinner etter menstruasjonspause med 70%.
 • Negative bivirkninger utvikles sakte, henholdsvis, kan pasienten umiddelbart ignorere den, noe som er farlig med langvarig opptak.
 • Ved bruk av statiner, er det en effekt på leveren. De som lider av fedme eller fører en stillesittende livsstil, markerer for en periode forbedringen av fartøyets tilstand. Men over tid er komplekse prosesser i kroppen brutt, noe som kan føre til en forverring i mentale prosesser, særlig hos folk i alderen.

Når en person under 50 år har forhøyet kolesterolnivå, indikerer dette at kroppen utvikler alvorlige lidelser som må behandles. I noen land, på nasjonalt nivå, presenteres programmer som fremmer reduksjonen av kolesterol ved å popularisere aktiv livsstil, endre kostvaner, forlate nikotinavhengighet og bruk av statiner.

Som et resultat, i mange land denne metoden "arbeidet": dødeligheten fra hjerte-og karsykdommer har betydelig redusert. Likevel er det en oppfatning at slutte å røyke, fysisk aktivitet og endre menyen er den beste måten å forlenge livet, enn å bruke medisiner som har kontraindikasjoner, bivirkninger.

Statiner for eldre pasienter

Blant argumentene til fordel for at eldre mennesker bare skal ta statiner etter forsiktig veiing av skade og nytte, kan vi huske en studie der mer enn 3000 mennesker i alderen 60 år og eldre tok medisinstatiner. Omtrent 30% merket manifestasjonen av muskel smerte, samt en reduksjon i energi, tretthet, svakhet.

Smerten i musklene er mest alvorlig hos de som nettopp har begynt å ta slike medisiner. Som følge av dette reduserer denne tilstanden intensiteten i fysisk aktivitet - det er vanskelig for folk å trene, gå, noe som i sidste ende fører til økt risiko for å utvikle slag og hjerteinfarkt. I tillegg begynner en person som beveger seg litt, gradvis å øke kroppsvekten, noe som også er en risiko for kardiovaskulær sykdom.

Fibrats: hva er det?

preparater fibrater brukes også til å senke kolesterolet. Disse stoffene er avledet fibronsyre. De binder seg til gallsyre, og reduserer dermed den aktive produksjonen av kolesterol i leveren.

fenofibrat redusere nivået medisinsk lipider, som igjen fører til en nedgang i kolesterolet. I kliniske studier reduserer bruken av fenofibrat kolesterol med 25%, triglyserider med 40-50%, og øker også nivået av såkalt "godt" kolesterol med 10-30%.

Instruksjonen om bruk av fenofibrates, ciprofibrates indikerer at med høyt kolesterolnivå reduserer disse legemidlene mengden ekstravaskulære innskudd, og senker også kolesterol og triglyserider hos pasienter med hyperkolesterolemi.

 • Taykolor;
 • Lipantil;
 • Exilip 200;
 • ciprofibratLipanor;
 • Gemfibrozil.

Men før du kjøper og tar slike medisiner, bør du vurdere at deres mottak fører til utseendet av visse bivirkninger. Som regel manifesterte seg ofte en rekke fordøyelsessykdommer: flatulens, fordøyelsesproblemer, diaré, oppkast.

Det er slike bivirkninger etter å ha tatt fenofibrates:

 • Fordøyelsessystemet: pankreatitt, hepatitt, oppkast, magesmerter, kvalme, diaré, flatulens, utseende av gallestein.
 • Muskuloskeletalsystemet: Svakhet i musklene, rhabdomyolyse, diffus myalgi, myosit, spasmer.
 • Nervesystemet: hodepine, seksuell dysfunksjon.
 • Hjerte og blodårer: lungeemboli, venøs tromboembolisme.
 • Allergiske manifestasjoner: hud kløe og utslett, lysfølsomhet, urtikaria.

Det praktiseres kombinere statiner med fibrater for å redusere dosering og følgelig negative manifestasjoner av statiner.

Medisiner som senker absorpsjonen av kolesterol i tarmen

Legemidlet ezetimib (Ezetrol) Er et nytt lipidsenkende middel som reduserer absorpsjonen av kolesterol i tarmen. I tillegg utløser Ezetimibe (Ezetrol) ikke utviklingen av diaré. På en dag må du ta 10 mg medisin. Men det er viktig å vurdere at kroppen produserer opptil 80% kolesterol, og bare ca 20% av det kommer inn i kroppen med mat.

Alle andre medisiner

Legen kan anbefale å ta kosttilskudd (BAA).

Men slike naturlige rettsmidler som Omega 3, tykveol, linfrøolje, liposyre senk kolesterolet litt.

Det bør tas hensyn til at kosttilskudd ikke er medisiner, derfor er slike legemidler dårligere enn statinsmedisiner når det gjelder å forebygge kardiovaskulære sykdommer.

Listen over kosttilskudd som brukes til dette formålet og inneholder naturlige komponenter:

Omega 3

Tabletter som inneholder torskeleverolje (Omega 3, Okeanologii, Omacor) anbefales for opptak til folk som prøver å senke kolesterolet. Fiskolje beskytter kroppen mot utviklingen av plager av blodkar og hjerte, samt fra depresjon og leddgikt. Men for å drikke fiskolje må du være veldig forsiktig, som når du tar det øker risikoen kronisk pankreatitt.

tykveol

Gresskarfrøolje er indikert for opptak til de som lider kolecystitt, aterosklerose fartøy av hjernen, hepatitt. Legemidlet gir koleretisk, antiinflammatorisk, antioksidant, hepatoprotective effekter.

Liposyre

Dette middelet er endogent antioksidant, Den brukes til forebygging og behandling av koronar aterosklerose. Det er en positiv effekt av stoffet på karbohydratmetabolismen. Når det er mottatt, forbedres trofiske neuroner, glykogenivåene i leveren øker.

vitaminer

vitaminer bidra til normalisering av kolesterolindikatorer, øke hemoglobin og andre. Organismen trenger vitamin B12 og B6, folsyre, Nikotinsyre. Det er veldig viktig at disse er naturlige vitaminer, det vil si, det er viktig å spise de matvarene som inneholder disse vitaminene.

Sitoprom

BAD er et ekstrakt av granens fot, det inneholder beta-sitosterol, polyprenoler. Skal tas på hypertensjon, aterosklerose, høye nivåer av triglyserider og kolesterol.

policosanol

BAA - ekstrakt av vegetabilsk voks. Hjelper med å redusere kolesterol med lav tetthet, bidrar til å forhindre atherosklerose.

Andre midler

Gallsyresekvestranter (colesevelam og andre) er legemidler som brukes i kompleks behandling som en hjelpestoff for senking av kolesterol. De undertrykker sin syntese i plasma.

ciprofibrat Lipanor - Undertrykker syntesen av kolesterol i leveren, senker nivået i blodet, reduserer nivået av atherogene lipoproteiner.

funn

Dermed er listen over narkotika for kolesterol som tilbys i dag svært bredt. Men hvis en pasient praktiserer å redusere kolesterol i blodet, må han huske at stoffer som reduserer kolesterolnivået, forårsaker en rekke bivirkninger. Selvfølgelig, når du forskriver medisiner for høyt kolesterol, tar doktoren hensyn til dette, og informerer også pasienten om kontraindikasjoner for å senke kolesterolet.

Men likevel bør medisinske preparater for reduksjon av kolesterol i blod aksepteres, kombinere slik behandling med diett, så vel som aktiv livsstil. Det er ønskelig å ta medikamenter som reduserer kolesterolet i blodet, den siste generasjonen, da deres produsent forbedrer stoffene.

Den beste kur for høyt kolesterol er riktig ernæring

Opptil visse indikatorer kan du senke kolesterolet i blodet med tabletter. Men kolesterolsenkende tabletter bør kun brukes når det er høy risiko for hjerte-og karsykdommer. Det er grupper av pasienter som må ta tabletter fra kolesterol i blodet. I andre tilfeller, før du begynner å ta piller for å redusere kolesterol, bør du konsultere en lege som veier fordelene og skadene til slik behandling.

For å leve et fullt liv, bortsett fra å ta tabletter, må du spise riktig, spille sport. Hvis kolesterolverdiene er svært høye, er det bedre å umiddelbart endre livsstilen, noe som vil bidra til normalisering uten ytterligere behandling. Du kan også øve på mottak av folkemidlene, som inkluderer honning og andre sunneste komponenter som gjør at du kan "rense" kroppen. Hvordan og hvor mange ganger om dagen å konsumere slike midler, vil eksperten fortelle.

Liste over statiner av den nyeste generasjonen, navn på narkotika og deres sammenligning

Avhengig av tilstedeværelse av andre risikofaktorer for aterosklerose og dens kliniske forekommende hendelser (tidligere eller nåværende), ble alle voksne leger delt inn i 3 risikogrupper, som hver har sin tillatte nivået av kolesterol.

Kolesterolets rolle i den menneskelige død er enkel: den fyller karene med fett og danner på aterosklerotiske plater på veggene. Utbrudd av tragedie oppstår når blodplater som overlapper fartøyet er festet til det.

Blodforsyningen stopper hvis plakkene i hjertets kar, utvikler hjerteinfarkt, hvis i hjernen - et slag, hvis i lemmerne - benkben.

For mange år i arsenal av leger den eneste måten å bekjempe høyt kolesterol var å kontrollere nivået med påfølgende ansettelsen av statiner - en klasse legemidler for å senke kolesterolet og behandling av aterosklerose. Ny forskning i medisin tvang spesialister til å se på dette problemet annerledes.

Statins - hva er det?

Disse stoffene tar førsteplass i antall pasienter som tar dem. Virkningsmekanismen av lipidsenkende medikamenter er basert på inhiberingen av enzymer med en kompleks kalt "-reduktase HMG-CoA", utløser produksjon av nye kolesterol i leveren.

Statinene gjenoppretter skadede karer når aterosklerose ikke er oppdaget, men den "dårlige" XC er allerede samlet i veggene. Forbedre narkotika og reologiske egenskaper av blod: reduser viskositeten, forhindrer utseende av blodpropper.

Effektiviteten av ledende stoffer fra kolesterol forhøyet en ny generasjon, laget på grunnlag av atorvastatin, cerivastatin, rosuvastatin og Pitavastatin.

Statiner reduserer ikke bare konsentrasjonen av skadelig kolesterol, men øker også innholdet i det gunstige. Resultatet av bruk av legemidler i denne gruppen kan ses allerede en måned etter vanlig bruk. Prescribe statiner 1 gang om dagen, om natten, er det mulig å kombinere i en tablett- og hjertefond.

Selvmedisinering med statiner er uakseptabelt, da doktors anbefalinger er basert på resultatene av biokjemiske blodprøver, spesielt på indikasjonene på LDL. Når denne parameteren ikke overstiger 6,5 mmol / l, reduseres den ved korreksjon av diett og livsstil. Hvis disse tiltakene ikke er nok, foreskriver legen statins etter seks måneder.

Den uinitierte forbrukeren er ikke lett å forstå: rosuvastatin og atorvastatin - hva er forskjellen mellom disse og andre lignende medikamenthemmere av enzymet som syntetiserer kolesterol? Rosuvastatin er en ny generasjons medisin, gunstig forskjellig fra sine forgjengere.

Ved ekvivalente doser med atorvastatin har det en mer uttalt effekt. Et viktig argument vil være dets lavere toksisitet.

Mer informasjon om hvordan du tar statiner riktig, kan du lære av videoen

Medikamenter som forlenger livet

Hvis ikke-terapi var ineffektiv, var hovedindikasjonen for forskrivende hemmere vanligvis hypercholesterolemi (inkludert høyt innhold av genetisk kolesterol).

I dag er statiner foreskrevet selv med normalt kolesterol:

 1. Pasienter med iskemisk hjertesykdom;
 2. Etter hjerteinfarkt;
 3. Etter noen operasjon på koronararteriene (stenting, shunting);
 4. Hvis pasienten fikk et slag
 5. Med diabetes mellitus med høy LDL.

Effekten av statiner er mye bredere enn den enkle normaliseringen av kolesterol globalt - dette er medisiner som forlenger livet. Den avgjørende faktoren for prescribing statiner er aktiv progressiv aterosklerose. Alle disse patologiene, så vel som arvelig disposisjon, gir økt risiko for vaskulær skade.

Denne klassen av legemidler er kontraindisert i hepatitt, skrumplever og andre leverpatologier. Anbefal ikke statiner under graviditet og under amming. Ta ikke dem og kvinner i fertil alder, hvis de ikke er beskyttet av pålitelige prevensjonsmidler. Administrer ikke statiner hvis allergiske reaksjoner oppdages.

Statiner har ingen negativ effekt på andre prosesser - utveksling av proteiner, karbohydrater, puriner, slik at de kan brukes trygt av diabetikere, pasienter med gikt og andre sykdommer.

Bivirkninger

Slike legemidler underkastes den strengeste kontrollen under produksjonen av bivirkninger. Rosuvastatin, for eksempel, studerte i to år, atorvasatin, lovastatin og simvastatin - i 3-5 år. I tillegg til overbevisende statistikker om forebygging av hjerteinfarkt, er det andre fordeler.

Risikoen for bivirkninger ved langvarig behandling med statiner overstiger ikke 1%. Blant slike effekter:

 • Søvnforstyrrelse;
 • Forverring av hørselen;
 • Svakhet og smerte av muskler og ledd;
 • Ødeleggelsen av muskler;
 • Endre oppfatningen av smak;
 • takykardi;
 • BP endres;
 • Redusert antall blodplater;
 • Blødning fra nesen;
 • Dyspeptiske lidelser;
 • Brudd på rytmen av avføring og urinering;
 • Redusert seksuell aktivitet;
 • Intensiv svetting;
 • Allergi.

Mer enn 1% av pasientene kan oppleve svimmelhet, brystsmerter, hoste, hevelse, høy følsomhet overfor aktivt sollys, hudirritasjon (fra rødhet til eksem).

Flere detaljer om hvorvidt det alltid er behov for å ta statiner - på dette klippet

Kompatibilitet med andre legemidler

WHO og American Heart Association anbefaler statiner som en obligatorisk komponent i behandlingen av IHD dersom risikoen for komplikasjoner er høy nok. Utnevnelse av denne pasientkategori betyr bare at lavere kolesterol ikke er nok.

Standard terapi inkluderer:

 • p-blokkere (som f.eks. bisoprolol, atenolol, metoprolol);
 • Antiaggreganter (i form av aspirin, aspiricum, trombotisk ass);
 • ACE-hemmere (perindopril, quadriprol, enalapril);
 • Statiner.

Mange studier bekrefter sikkerheten ved bruk av disse legemidlene i komplekset.

I noen tilfeller kan en kombinasjon av forskjellige stoffer i en enkelt tablett (for eksempel pravastatin + aspirin) reduserer risikoen for hjerteanfall (bare 7,6%) sammenlignet med den separate administrering av disse legemidler (for pravastatin 9% og 11% - for aspirin).

Tradisjonelt er statiner foreskrevet for opptak om natten, bortsett fra andre typer medisiner. I dag tilbyr apotekere en kombinasjon av flere stoffer i en tablett, dette alternativet er mer å foretrekke for leger. Blant slike stoffer - dupliserer, kaduet, kombinere i en tablett atorvastatin og amlodipin.

Et forsøk pågår, og et nytt middel for komplisert innvirkning er Polypill.

Hvis kolesterolindeksen overstiger 7,4 mmol / l, kombineres statinene med fibrater (en alternativ gruppe medikamenter som senker kolesterolnivået). Hvilke statiner er mest effektive og sikre i et bestemt tilfelle, bestemmer legen som analyserer alle mulige risikoer.

Det er uakseptabelt å ta statiner ved å vaske tabletter med grapefruktjuice, siden det inneholder komponenter som hemmer absorpsjonen av statiner. Å øke innholdet i blodet er farlig ved opphopning av toksiner.

Inkompatibel behandling med medisiner i denne gruppen med alkoholholdige drikker og noen antibiotika: som klaritromycin og erytromycin, noe som skaper en ekstra byrde på leveren.

Andre antibiotika er ganske kompatible med legemidler som senker kolesterolet. Leveren skal overvåkes hver 3. måned, og raffinerer leverenzymer i blodprøver.

Fordelene og skadene til statiner

Ved å studere oppskrifter, tenker hver sunn pasient på effektiviteten av narkotika: hvor mye nytte av statiner vil overstige mulig skade, om hvilken så mye er sagt? Å fjerne tvil vil hjelpe informasjon om nye medisiner med minst uønskede konsekvenser.

Til fordel for deres effektivitet, sier de slike fordeler:

 • Reduksjon i prosent av dødsfall fra hjertesykdom med 40% over 5 år.
 • Redusere sannsynligheten for å utvikle et hjerteinfarkt og stryke med 30%.
 • Nedgang i kolesterolindeksen med 45-55% (med regelmessig og langvarig bruk). For å analysere dynamikken, er det nødvendig å sjekke blodet hver måned for kolesterol.
 • Bruk av en terapeutisk dose av statiner av den nyeste generasjonen gir ikke toksiske effekter. I lang tid ble det antatt at statiner kunne øke risikoen for å utvikle leverkreft, type 2 diabetes, katarakt og demens. Modern forskning har avvist denne misforståelsen og bevist at lignende konsekvenser oppstår av andre grunner. Siden 1996 har Danmark overvåket diabetikere. Sannsynligheten for komplikasjoner av diabetes som retinopati, polyneuropati redusert med 40 og 34%.
 • Et stort utvalg av lignende stoffer av forskjellige verdier med en felles aktiv komponent. Tematiske fora spør ofte: simvastatin eller atorvastatin - som er bedre? Det første alternativet - en representant for naturlige statiner, den andre - en moderne syntetisk. Med alle forskjellene i struktur og metabolske veier har stoffene en lignende farmakologisk effekt. Betydelig, de varierer i pris: symbolstatin er mye billigere enn atorvastatin.

Blant manglene kan man se på den høye prisen på en korsformet, et palisander, en forte brach og andre originale statiner av den nyeste generasjonen. For hvert navn på de oppførte preparatene kan man alltid plukke opp en generisk med en rimelig pris.

Den opprinnelige utsikten over den franske professor Debreu om problemet med "fordeler og ulemper med statinbehandling", se på videoen

Gjennomgang av statiner

Listen over statiner - preparater, hvis navn er oftest funnet i medisinske applikasjoner, presenteres i tabellen.

Statiner av siste generasjon - navn på narkotika

Ifølge medisinsk statistikk er over 56% av alle dødsfall i Russland forårsaket av sykdommer i sirkulasjonssystemet. En av de viktigste faktorene som øker risikoen for kardiovaskulær dødelighet, brudd på kolesterol metabolisme og høyt kolesterol i blodet. Det er flere måter å korrigere denne tilstanden på. En av de mest radikale er utnevnelsen av statiner. Den foreslåtte artikkelen vurderer alle statinene til den nye generasjonen - navnene på stoffene, deres klassifisering, indikasjoner på bruk og kontraindikasjoner.

Statiner av den siste generasjonen: navn på narkotika og omtrentlig pris

Kolesterol (aka kolesterol) er et viktig stoff som utfører en rekke funksjoner i menneskekroppen:

 • deltar i bygging av cellemembraner;
 • deltar i syntese av kvinnelige og mannlige kjønnshormoner;
 • deltar i syntesen av adrenalin og norepinefrin;
 • deltar i syntesen av vitamin D;
 • deltar i dannelsen av gallsyrer, nødvendig for normal fordøyelse.

Omtrent 20-30% av kolesterolet som kroppen mottar med mat. I utviklingen av resten deltok direkte interne organer: leveren, binyrene, tarmene, nyrene, kjønkirtler.

Gitt kolesterolets viktige rolle, er det vanlig å dele det til "godt" og "dårlig". Den første typen inkluderer høy tetthet lipoproteiner (HDL), som ikke gir et innskudd på fartøyene. Til andre lavdensitetslipoproteiner (LDL). Det er deres økte innhold i blodet som skaper risiko for aterosklerose, hjerteinfarkt, slag og andre farlige patologier.

I tilfelle av små, ikke livstruende, heve nivået på "dårlige" kolesterolet, kardiologer foretrekker å justere sine milde metoder - valg av en spesiell diett, de anbefalinger om behandling av fysisk aktivitet og så videre. Og bare hvis disse tiltakene ikke virker, er statiner foreskrevet.

Statiner er stoffer som hemmer dannelsen av kolesterol i menneskekroppen. Ofte er de foreskrevet i forbindelse med andre medisiner som brukes til å behandle hjerte og karsykdommer.

I dag er den mest brukte for korreksjon av høye LDL-nivåer de IV statiner:

Hvilke medisiner er statiner, og hva er de for?

Statiner nyter mennesker med høye nivåer av usunt kolesterol i form av lavt tetthet lipoprotein (LDL) i blodet.

LDL-kolesterol bidrar til dannelsen av en plakk i arteriene, som begrenser blodkarene og begrenser blodstrømmen.

Blokkering av arterien med kolesterolplakk kan provosere angina, hjerneslag, hjerteinfarkt og andre blodsirkulasjonsproblemer.

For å svare på spørsmålet om hva medisiner er relatert til statiner, er det nødvendig å forstå mer detaljert hva som er statiner som helhet.

For tiden er det åtte hovedtyper statiner. Hvert stoff virker litt annerledes i kroppen. Men de jobber alle ved å blokkere enzymet i leveren, som er ansvarlig for å produsere kolesterol.

Det er hva medisiner er relatert til statiner (navnene på det aktive stoffet er oppført først, i parentes er navnet på merket):

 • Atorvastatin ("Atomax", "Vazator", "Torvacard", etc.).
 • Cerivastatin (Lipobay).
 • Fluvastatin (Leskol).
 • Lovastatin ("Cardiostatin", "Mevakor", "Alekstatin" og andre).
 • Pitavastatin ("Livazo", "Pravochol").
 • Pravastatin (lipostat).
 • Rosuvastatin ("Akorta", "Krestor").
 • Simvastatin ("Atherostat", "Vazilip", "Zokor" og andre).

Legen kan anbefale å ta statiner til personer som allerede har kardiovaskulær sykdom. Denne gruppen inkluderer personer som har hatt hjerteinfarkt, slag forårsaket av blokkering av blodkar, mikroinsultater (forbigående iskemiske angrep), perifer arteriell sykdom.

Også voksne som har et LDL-kolesterolnivå på 190 mg / dL (4,9 mmol / l) eller høyere. Personer med diabetes og sammen med dette, vaskulære sykdommer; statiner interagerer ikke med hypoglykemiske midler. For personer som har stor risiko for hjerteinfarkt, inkluderer denne gruppen personer med et LDL-nivå over 100 mg / dL (1,8 mmol / l).

Hvis du er gravid, ammer eller planlegger en graviditet, bør du ikke ta statiner.

Administrering av statiner kan være begrunnet for å forhindre iskemisk berøring. Selv om man vet hva medisiner er relatert til statiner, er selvadministrasjonen uakseptabel, siden de har alvorlige bivirkninger.

Forresten, naturlig statin er askorbinsyre, det er også vitamin C.

Narkotika for å senke kolesterol i blodet: hvordan man tar og deres mulige skade

Statiner selges i form av tabletter, som tas en gang om dagen. De fleste tar medisiner for å senke kolesterolet i blodet før sengetid. Det er om natten at mest cholesterol er produsert.

Vanligvis fortsetter statinbehandling hele livet, ettersom inntaket stopper en økning i kolesterolnivået innen noen få uker.

Regler for å ta statiner:

 • Hvis du glemmer å ta en dose, ikke ta ekstra. Bare ta neste dose som vanlig neste dag.
 • Statiner, som regel, er godt tolerert. Dette betyr at mange mennesker tar dem uten merkbare bivirkninger.

Den vanligste bivirkningen av statiner er muskel smerte. Alvorlig muskel smerte og andre symptomer kan ofte lindres ved å redusere dosen av statin piller. Det er en svært liten risiko for å utvikle diabetes ved bruk av statiner.

Det er ofte små bivirkninger, som forstyrret mage, hodepine eller dårlig helse.

Saker som inkluderer mer alvorlige bivirkninger, som for eksempel nyresvikt, får vanligvis stor dekning i media, men de er sjeldne. Ifølge statistikken vil bare en av 10.000 mennesker som tar en statintablett oppleve en potensielt farlig bivirkning.

En gjennomgang av medisinsk forskning om effekten av statiner har vist at en av hver 50 personer som tar medisiner for å redusere blodkolesterol i fem år, unngår derfor alvorlige helseproblemer som hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Hver pasient bør utføre leverprøver før du begynner å ta statiner, da dosen av legemidlet vil avhenge av hvor godt leveren fungerer.

Virkningen av statiner på kvinner

En studie utført av José Gutierrez og kollegaer ved Columbia University (USA) viste at statiner kan ha mindre positive effekter på kvinner.

Forskere analyserte data fra 11 placebokontrollerte studier på statins rolle i sekundær forebygging av kardiovaskulær sykdom. Deltakere i studien var 43.193 personer, hvorav ca 20% var kvinner.

Det ble funnet at bruk av narkotika av menn bidro til en reduksjon av den totale dødeligheten og risikoen for iskemisk beredskap, og hos kvinner var disse indikatorene upålitelige.

Imidlertid må resultatene av analysen bekreftes ved videre forskning.

Statiner og eldre

For eldre er den antiinflammatoriske effekten av statiner spesielt viktig. Derfor, før du tar piller, foreskriver legen vanligvis en blodprøve for C-reaktivt protein. Resultatene av analysen vil fortelle om nivået av kronisk treg betennelse. Reduser det - oppgaven med en statin.

Narkotika som er best for eldre menn og kvinner:

 1. lovastatin. Godt studert stoff med moderat intensitet. Maksimal dose kan senke LDL-kolesterolnivået fra 30% til 50%. Har færre bivirkninger enn andre, sterkere statiner. Potensielle bivirkninger inkluderer: muskel smerte, fordøyelsesproblemer, økt risiko for diabetes.
 2. pravastatin. Dette legemidlet er enda mer moderat enn Lovastatin. Det anbefales vanligvis for personer som ikke trenger en kraftig reduksjon i LDL-kolesterol. Personer som tar Pravastatin, rapporterer sjelden om muskelsmerter og andre negative effekter forbundet med statiner. Medisin, som regel, tolereres godt i lang tid.

Listen over statiner som er foreskrevet for voksne menn og kvinner:

 1. simvastatin. En nylig studie viste at å ta statiner (spesielt simvastatin) hos pasienter med lungekreft, reduserer sjansen for å dø av denne sykdommen. Simvastatin er et moderat-intensitetsmedikament, men mer potent enn Lovastatin. Det kan bidra til å redusere LDL-kolesterolet med 30% - 50%. Oftere enn andre medisiner for å redusere kolesterol i blodet, forårsaker bivirkninger.
 2. atorvastatin - En av de mest populære typene statiner. Mer effektivt for å senke kolesterol sammenlignet med fluvastatin, lovastatin, pravastatin og simvastatin. Også foreskrevet for personer med koronar hjertesykdom, som trenger å redusere "dårlig" kolesterol.
  Ved aggressiv terapi (80 mg atorvastatin daglig), sammenlignet med en moderat dose Pravastatin (40 mg daglig), reduserte personer som tok atorvastatin risikoen for å utvikle kardiovaskulær sykdom betydelig. Imidlertid er høye doser atorvastatin forbundet med større risiko for bivirkninger. De fleste pasienter mottar ikke høye doser atorvastatin ved begynnelsen av behandlingen.
 3. fluvastatin - En av de mest sparsomme statiene når det gjelder bivirkninger. Men det er minst effektive for personer med hjerteinfarkt og høyt LDL-kolesterol.
  Statiner av sparing, som fluvastatin, er ideelle for relativt unge mennesker som ennå ikke har høyt LDL-kolesterol og hjertesykdom. Dette middelet er også et alternativ for folk som har smerte i musklene mens de tar andre statiner.
 4. rosuvastatin - Den kraftigste statin av den siste generasjonen. Lavdoser (20 mg per dag) kan redusere nivået av "dårlig" kolesterol med mer enn 50%. Dette legemidlet er imidlertid minst studert og har de høyeste bivirkningene. På grunn av dette er rosuvastatin ikke et optimalt valg for eldre.

Den mest foretrukne av statinene er preparater av den siste generasjonen, som inneholder aktive ingredienser som Atorvastatin, Cerivastatin, Rosuvastatin og Pitavastatin. Deres effekt er synlig etter den første måneden av opptak.

Det er nødvendig å gjøre en blodprøve etter endring av statintabletter for å se hvor effektivt det nye stoffet reduserer nivået av kolesterol.

Les Mer Om Fartøyene