Stenting av hjertet: beskrivelse av operasjonen, dens verdighet, rehabilitering

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er denne operasjonen - stenting av hjerteskjærne, hvorfor anses det for å være en av de beste metodene for behandling av ulike former for iskemisk sykdom, særegenheter ved sin adferd.

Stenting koronar hjerte - det er minimalt invasiv (svak) endovaskulært (intra) operasjon på arteriene som forsyner hjertet, som er for å øke deres smalere og okkludert partier ved å montere inn i lumen av vaskulær stent.

Slike endoskopiske operasjoner utføres av endovaskulære kirurger, kardiokirurger og vaskulære kirurger i spesialiserte sentre for endovaskulær cardiosurgery.

Operasjonsbeskrivelse

Aterosklerose av koronararteriene, som er manifestert i dannelsen av hulrommet i blodårene kolesterol plakk - et typisk kausal mekanisme for koronar hjertesykdom Disse plaques ser ut som fremspring og ujevnheter, hvor det er betennelse, arrdannelse, ødeleggelse av det indre lag av fartøyet og blodpropper. Slike patologiske endringer i de vaskulære hulrommet reduseres helt eller delvis tette arterien, redusere blodtilførselen til hjertemuskelen. Dette truer hans iskemi (oksygen sult) eller et hjerteinfarkt (nekrose).

Betydningen av stenting årene i hjertet er å gjenopprette lumen av koronararteriene i feltet innsnevring av aterosklerotisk plakk med særskilte ekstendere - stent. Dermed er det mulig å gjenopprette normal blodsirkulasjon i hjertet på en pålitelig og fullstendig måte.

Stenting lindrer ikke aterosklerose, men bare for en tid (flere år) eliminerer dens manifestasjoner, symptomer og de negative konsekvensene av kranskärlssykdom.

Egenskaper ved teknikken for koronar stenting:

 1. Denne operasjonen er endovaskulær - alle manipulasjoner utføres utelukkende inne i fartøyets lumen, uten kutt på huden og brudd på integriteten i de berørte områdene.
 2. Lumen av det okkluderte arterie kan ikke gjenopprettes ved å fjerne plakk, og ved hjelp av stenten - en tynn metallisk karprotese i form av nettrør.
 3. Stentens oppgave, introdusert i den trange delen av arterien - er å presse de aterosklerotiske plakkene inn i karetets vegger og skyve dem fra hverandre. Denne handlingen lar deg utvide lumen, og selve stenten er så sterk at den fungerer som et rammeverk som stabilt holder det.
 4. I løpet av en operasjon kan så mange stenter installeres etter behov, avhengig av antall innsnevrede seksjoner (fra en til tre eller fire).
 5. Gjennomføringen av stenting krever at pasienten går inn i radiokontraststoffer (preparater) som fyller koronarbeinene. For å registrere sitt bilde, samt kontrollere fremdriften i kontrast, brukes X-ray utstyr med høy presisjon.

Mer om stenter

En stent som er installert i lumen av den innsnevrede koronararterien, skal bli et pålitelig internt rammeverk som ikke tillater fartøyet å re-kontrakt. Men et slikt krav, presentert til ham, er ikke den eneste.

Ethvert implantat innført i kroppen er fremmed for vev. Derfor er det vanskelig å unngå å unngå reaksjonen av avvisning. Men moderne coronary stents er så godt gjennomtenkt og konstruert at de ikke forårsaker noen ekstra endringer.

De viktigste egenskapene til den nye generasjons stents er:

 • Er laget av en metalllegering av kobolt og krom. Den første gir god vevsfølsomhet, den andre styrken.
 • I utseende ligner det et rør ca. 1 cm langt, fra 2,5 til 5-6 mm i diameter, hvis vegger har form av et rutenett.
 • Nettstrukturen gjør at du kan endre stentens diameter fra det minimum du trenger under oppførselen til okklusjonsstedet, til det maksimale du trenger for å utvide den smalte delen.
 • Dekket med spesielle stoffer som blokkerer koagulerbarheten av blod. De frigjøres gradvis, forhindrer reaksjonen av koaguleringssystemet og dannelsen av trombi på selve stenten.
Klikk på bildet for å forstørre

Gamle stentprøver har betydelige ulemper, hvorav den viktigste er mangelen på antikoagulantbelegg. Dette er en av hovedårsakene til mislykket stenting på grunn av deres tilstopping med blodpropper.

Den virkelige verdien av metoden

Stenting av hjertens arterier er ikke den eneste måten å gjenopprette kransløpsstrømmen. Hvis dette var så, ville problemet med iskemisk sykdom vært løst. Men det er slike fordeler som gjør at stenting kan betraktes som en virkelig effektiv og sikker behandlingsmetode.

Konkurrere med det teknikker - aortokoronary shunting og medisinering. Hver av metodene har noen fordeler eller ulemper. Ingen av dem skal brukes i henhold til malprinsippet, men individuelt sammenlignet med egenskapene til sykdomsforløpet i en bestemt pasient.

Prinsipp for koronar bypass kirurgi

I tabellen er det komparative karakteristikk for kirurgiske teknikker for formålet med tildeling av reelle fordeler ved koronarstenting.

Stenting av fartøy: indikasjoner, drift, rehabilitering

Vesselsammenheng (stenose) på grunn av aterosklerose er en stor fare for mennesker. Avhengig av hvilken fartøyet rammet, kan redusere lumen føre til koronar hjertesykdom (CHD), cerebrovaskulær sykdom, aterosklerose av de nedre ekstremiteter, og til og med en rekke alvorlige sykdommer. For å gjenopprette arterielle åpenhet, er det flere teknikker, det viktigste av disse er: konservativ behandling, angioplastikk, stenting av karene i hjertet og andre berørte arterier, koronar bypass kirurgi.

I begynnelsen påvirker ikke innsnevringen av lumen praktisk talt en persons tilstand. Men når stenosen øker med mer enn halvparten, er det tegn på mangel på oksygen i organer og vev (iskemi). I dette tilfellet er konservativ behandling vanligvis impotent. Mer effektive behandlingsmetoder kreves - intravaskulære kirurgiske inngrep.

En av måtene å behandle iskemi er stenting. Dette er en minimalt invasiv endovaskulær intervensjonsmetode, hvis mål er å gjenopprette lumen i arterier som er rammet av aterosklerose.

Perkutant settes et spesielt kateter inn i det berørte området av fartøyet, i enden av hvilken det er en ballong. På stedet for blodstrømforstyrrelser, blåser ballongen ut og utvider fartøyets vegger. For å bevare lumenet, etableres en spesiell konstruksjon i arterien, som spiller rollen til slaktkroppen i fremtiden. En slik konstruksjon kalles en stent.

Stenting feltet

  • Koronararterie stenting Det kreves når det er symptomer på hjertesykdom (CHD), samt økt sannsynlighet for hjerteinfarkt. Med IHD forstyrres blodtilførselen til myokardiet, og hjertet får ikke nok oksygen til normal funksjon. Kjerne i hjertemusklene begynner å sulte, og deretter kan nekrose i vevet (myokardinfarkt) forekomme. Hovedårsaken til IHD er atherosklerose i koronarbeinene som leverer blod til hjertet. På grunn av det i veggene i arteriene, dannes kolesterolplakk, og smalker lumen. Noen ganger utføres hjertestopping i den akutte perioden med hjerteinfarkt. Hvis operasjonen utføres innen de første seks timene etter infarkt, gjør gjenoppretting av normal blodstrøm ofte det å redusere pasientens liv og reduserer risikoen for å utvikle irreversible endringer i myokardiet.
 • Stenting arteriene av nedre ekstremiteter - den minst traumatiske og samtidig svært effektiv metode for behandling av sykdommer i beinene i beina. Med dannelsen av plakk og brudd på blodstrømmen under gang, har pasienten smerte i lårene, baken, i føttene og bena. Utvikling, sykdommen fører til de mest alvorlige konsekvensene, opp til gangrene.
 • Stenting av karoten arterier - lavt traumatisk behandling, som gjør det mulig å gjenopprette lumen i blodkarene. Søvne arterier leverer blod til hjernen, og med deres stenose er hjernesirkulasjonen svekket. Under operasjonen er det montert spesielle beskyttelsesanordninger med membranfiltre i tillegg til stenten. De er i stand til å forsinke mikrothrombi, beskytter de små karene i hjernen mot blokkering, men uten å forstyrre blodstrømmen.
 • Restenose av koronararterien etter angioplastikk. Etter denne prosedyren, på 3-6 måneder, gjennomgår 50% av pasientene restenose - gjentatt innsnevring av karet på samme sted. Derfor, for å redusere sannsynligheten for restenose, er angioplastikk vanligvis supplert med stenting av koronarbeinene.
 • Hos pasienter med koronararteriesykdom som gjennomgått aortokoronar bypassoperasjon, I ti til femten år etter operasjonen kan sjunkens stenose forekomme. I dette tilfellet blir stenting et alternativ til gjenbruk av koronar bypass-kirurgi.

Video: 3D animasjon av stenting prosessen

Typer av stenter

Formålet med stentene er å sikre vedlikehold av veggene i det tette fartøyet. De legger stor belastning, slik at de gjør disse designene av avanserte høyteknologiske materialer av høyeste kvalitet. I utgangspunktet er det inerte legeringer fra metaller.

I moderne medisin er det flere hundre typer stenter. De varierer i design, type celler, type metall, belegg, samt måten de leveres til arteriene.

Hovedtyper av coronary stents er:

 1. Enkel metall uten belegg. Dette er den mest brukte typen stent. Vanligvis brukt i smale arterier av middels størrelse.
 2. Stents dekket med spesiell polymer, dosert ut frigjøre stoffet stoffet. De kan redusere risikoen for restenose betydelig. Imidlertid er kostnaden for slike stenter mye høyere enn prisen på konvensjonelle stenter. I tillegg krever de en lengre periode med antiplatelet narkotika - ca 12 måneder, til stent frigjør stoffet. Oppsigelse av terapi kan føre til trombose av selve strukturen. Bruken av en belagt stent anbefales i små arterier, hvor sannsynligheten for en ny blokkering er høyere enn i midten.

Fordeler med stenting

 • Krever ikke lang sykehusinnleggelse.
 • Kroppen gjenopprettes raskt etter operasjonen.
 • Det utføres under lokalbedøvelse, noe som tillater behandling selv for pasienter som er kontraindisert i tradisjonell kirurgisk inngrep.
 • Operasjonen er lavt traumatisk - krever ikke åpning av ulike deler av kroppen, for eksempel brystbenet når det skjer, når hjertet utføres.
 • Sannsynligheten for komplikasjoner er minimal.
 • Mindre kostbar behandling sammenlignet med konvensjonelle operasjoner.

Kontraindikasjoner for stenting av blodkar

 • Diameteren av arterien er mindre enn 2,5-3 mm;
 • Dårlig blodpropp;
 • Alvorlig nyre- eller respirasjonsfeil;
 • Diffus stenose er nederlaget for for stort et område;
 • Allergisk reaksjon på jod er en komponent i røntgenkontrastpreparat.

Hvordan utføres stenting?

Før inngrepet gjennomgår pasienten en serie undersøkelser, en av dem er koronar angiografi - en røntgenundersøkelsesmetode, som du kan avdekke tilstanden til arteriene og finne sted.

Før operasjonen administreres pasienten et legemiddel som reduserer blodproppene. Anestesi utføres, vanligvis en lokalbedøvelse. Huden før behandling med kateteret behandles med et antiseptisk middel.

I utgangspunktet er angioplasti vanligvis gjort: en punktering utføres på huden i området av den berørte arterien, og en ballong settes forsiktig inn med et kateter; når du kommer til innsnevring, blir ballongen oppblåst og utvider lumen.

På samme stadium kan et spesielt filter installeres bak smalingsstedet for å forhindre ytterligere blokkering og utvikling av et slag.

Som et resultat av operasjonen åpner lumen av arterien, men for å opprettholde normal blodstrøm etableres en stent. Det vil støtte skipets vegger for å hindre mulig innsnevring.

For å installere stenten, går legen inn i et annet kateter utstyrt med en oppblåsbar ballong. Stenten er satt inn i en komprimert form, og når ballongen svulmer på innsnevringsstedet, er metallkonstruksjonen rettet og festet på de vaskulære veggene. Hvis lesjonen er i høy grad, kan flere stenter plasseres samtidig.

Ved slutten av operasjonen fjernes verktøyene. Kirurgen kontrollerer alle tiltakene ved hjelp av en røntgenmonitor. Operasjonen varer fra 1 til 3 timer og forårsaker ikke pasientens smerte. Det vil være litt ubehagelig bare i det øyeblikket ballongen svulmer - blodstrømmen på denne tiden er ødelagt i kort tid.

Video: reportage fra koronar stenting kirurgi

Mulige komplikasjoner etter prosedyren

Ca. 90% av tilfellene etter stentinstallasjon gjenopprettes den normale blodstrømmen gjennom arteriene og det oppstår ingen problemer. Men i noen tilfeller er slike komplikasjoner mulige:

 1. Brudd på integriteten til arterienes vegger;
 2. blødning;
 3. Problemer med nyrefunksjon;
 4. Utdannelse i punkteringsstedet med hematom;
 5. Restenose eller trombose i stenting-området.

En mulig komplikasjon er tilstoppingen av arterien. Dette er ekstremt sjeldent, og når dette skjer, sendes pasienten raskt til aortokoronær bypass. Bare i 5 tilfeller ut av 1000 nødoperasjon er nødvendig, men pasienten må være forberedt på en slik sannsynlighet.

Komplikasjoner i denne operasjonen er sjeldne, derfor er stenting av fartøyene en av de sikreste kirurgiske prosedyrene.

Postoperativ periode og rehabilitering

Etter en slik kirurgisk inngrep som stenting, må pasienten i noen tid observere hvilerom. Den behandlende legen overvåker forekomsten av mulige komplikasjoner, og ved utslipp gir anbefalinger om diett, medisinering, restriksjoner, etc.

I den første uken etter operasjonen bør du begrense fysiske aktiviteter og ikke løfte vekter, du kan ikke ta et bad (bare dusj). På dette tidspunktet er det uønsket å komme bak rattet til en bil, og hvis pasientens arbeid er forbundet med transport av gods eller passasjerer, bør den ikke kjøres i minst 6 uker.

Livet etter stenting innebærer overholdelse av visse anbefalinger. Etter at stent er installert, begynner pasientens hjerterehabilitering. Dens grunnlag er kosthold, treningsterapi og positiv holdning.

 • Fysioterapi bør praktiseres nesten daglig i minst 30 minutter. Pasienten skal bli kvitt overflødig vekt, ta form i muskelen, normalisere trykket. Sistnevnte reduserer sannsynligheten for å utvikle hjerteinfarkt og blødning. Redusere fysisk aktivitet bør ikke være og etter rehabilitering.
 • Spesiell oppmerksomhet bør utvises på mat - Det er nødvendig å observere en bestemt diett som ikke bare vil normalisere vekten, men også påvirke risikofaktorene for manifestasjon av IHD og aterosklerose. Kostholdet etter stenting av blodkarene i hjertet eller andre fartøy bør være rettet mot å redusere indikatorene for "dårlig" kolesterol - LDL (lavdensitets lipoproteiner).
  Ernæring etter et hjerteinfarkt og stenting bør være underlagt følgende regler:

 1. Minimere fett - det er nødvendig å utelukke matvarer som inneholder animalsk fett: fett kjøtt og fisk, høyverdige meieriprodukter, kaviar, skalldyr. I tillegg bør du gi opp sterk kaffe, te, kakao, sjokolade og krydder.
 2. Tvert imot må mengden av produkter med høyt innhold av flerumettede fettsyrer økes.
 3. Inkluder i menyen flere grønnsaker, frukt, bær og frokostblandinger - de inneholder komplekse karbohydrater og fibre.
 4. Å lage mat i stedet for kremaktig, bruk bare vegetabilsk olje.
 5. Begrens inntaket av salt - ikke mer enn 5 gram per dag.
 6. Del maten i 5-6 mottakelser, sistnevnte gjøres senest tre timer før sengetid.
 7. Den daglige kalorien av alle brukte produkter bør ikke overstige 2300 kcal.
 • Behandling etter stenting er svært viktig, så etter pasienten i seks måneder til et år må pasienten ta medisin daglig. Angina og andre manifestasjoner av iskemi og aterosklerose er ikke mer, men årsaken til aterosklerose har forblitt, så vel som risikofaktorene.
 • Selv om pasienten føler seg godt, etter at stenten er innført, bør han:

  1. Ta medisiner foreskrevet av legen din for å hindre risikoen for blodpropp. Vanligvis er dette Plavix og aspirin. Dette forhindrer effektivt trombose og tilstopning av blodkar, og som et resultat reduserer risikoen for hjerteinfarkt og forlenger forventet levealder.
  2. Følg anti-kolesterol dietten og ta medikamenter som senker kolesterolet i blodet. Ellers vil utviklingen av aterosklerose fortsette, noe som innebærer at nye plaketter kommer til å se ut, noe som reduserer fartøyene.
  3. Ved økt trykk, ta medisiner for å normalisere det - ACE-hemmere og betablokkere. Dette vil bidra til å redusere risikoen for å utvikle hjerteinfarkt og hjerneslag.
  4. Hvis en pasient lider av diabetes mellitus, følg en streng diett og ta medisiner for å normalisere blodsukkeret.

  Mange pasienter er bekymret for spørsmålet: kan de få et funksjonshemning etter stenting? Operasjonen forbedrer en persons tilstand og gir ham normal arbeidsevne. Derfor er stenting i seg selv ikke en indikasjon på formålet med et funksjonshemning. Men i nærvær av samtidig forhold kan pasienten henvises til ITU.

  Sammenligning av stenting og shunting: deres fordeler og ulemper

  Hvis du sammenligner det som er best - stenting eller shunting, må du først bestemme hvordan de er forskjellige.

  Stenting, i motsetning til shunting, blir endovaskulærmetoden utført uten å åpne brystet og utføre store snitt. Bypassoperasjon er imidlertid oftest en kavaloperasjon. På den annen side er shuntinstallasjonen en mer radikal metode som gjør det mulig å takle stenose med flere obstruksjoner eller fullstendig overlapping. Stenting i slike situasjoner blir ofte gjort ubrukelig eller umulig.

  Prinsipp for hjerteforskyvning

  Stenting brukes oftest til å behandle unge pasienter med små endringer i blodkar. Eldre pasienter med alvorlige lesjoner viser fortsatt shuntinstallasjon.

  I stentoperasjonen er lokalbedøvelse tilstrekkelig, og når shunt er installert, er det ikke bare nødvendig å bruke generell anestesi, men også å koble pasienten til kardiopulmonal bypass.

  Risikoen for blodpropper som oppstår etter stenting tvinger pasientene til å ta spesielle stoffer i lang tid. I tillegg er restenose mulig. Nye generasjoner av stenter hjelper selvfølgelig med å løse disse problemene, men likevel skjer dette. Shunts er heller ikke ideelle - de, som alle fartøyer, er utsatt for degenerative prosesser, aterosklerose etc., derfor kan de etter en stund svikte.

  Tidspunktet for gjenoppretting er også forskjellig. Etter minimal invasiv stenting kan pasienten forlate klinikken neste dag. Shunting innebærer en lengre periode med utvinning og rehabilitering.

  Begge metodene har sine ulemper og fordeler, og deres kostnader varierer. Valget av behandlingsmetode skjer individuelt og avhenger kun av sykdommens karakteristikker i hvert tilfelle.

  Kostnad for kirurgi for stenting

  Hvor mye koster stenting av hjerteskjærene? Først av alt avhenger kostnadene ved operasjonen av arteriene for å jobbe med, så vel som på landet, klinikken, instrumentene, utstyret, typen, antall stenter og andre faktorer.

  Dette er en høyteknologisk operasjon som krever bruk av et spesielt røntgenoperativt operasjonsrom utstyrt med komplisert dyrt utstyr. I Russland, som i andre land hvor slike operasjoner utføres, blir de utført i henhold til de nyeste metodene av høyt kvalifiserte spesialister. så det kan ikke være billig.

  Priser for stenting av hjerteskjærene varierer i forskjellige land. For eksempel, Stenting i Israel koster fra 6000 euro, i Tyskland - fra 8 tusen, i Tyrkia - fra 3,5 tusen euro. I russiske klinikker er denne prosedyren litt lavere til en pris - fra 130 tusen rubler.

  Stenting er en av de mest populære operasjonene i vaskulær kirurgi. Det er lavt traumatisk, gir gode resultater og krever ikke lang gjenoppretting. Alt som pasienten skal gjøre i rehabiliteringsperioden, er å observere dietten, for ikke å unngå fysisk anstrengelse og ta medisiner.

  Stent plassering i hjertets kar

  Aterosklerotiske plakker som legger seg på hjertets kar, forstyrrer arbeidet ikke bare av hjertet, men av hele sirkulasjonssystemet. De smalker fartøyets lumen, noe som resulterer i et hinder for blodets frie bevegelse. Det vil bidra til å gjenopprette normal blodsirkulasjonsstenting av hjerteskjærene - moderne medisinsk teknologi som gjør at de kan utvide deres lumen uten en tung operasjon i alle sanser.

  Hva er vaskulær stenting?

  Stenting er en utvidelse av de berørte hjertekarene til normal diameter, utført med en stent - et tynt mobilrør, som oppblåses med en spesiell ballong inne i det syke fartøyet.

  Ballongen skyver den aterosklerotiske plakk, som om "prikaptytaya" det til veggen av fartøyet og dermed frigjør lumen. Blodet begynner å sirkulere normalt, og pasienten blir permanent av anginaangrep og risikoen for å utvikle hjerteinfarkt.

  Indikasjoner for stenting

  Faktisk er indikasjonen bare en: diagnostisert på grunnlag av pasientklager og undersøkelsesdata, innsnevring av veggene i hjertets hjertekarre på grunn av aterosklerose.

  Kontraindikasjoner til stenting av hjertekarene

  En av de viktigste fordelene med metoden til å stanse blodkarrene i hjertet er fraværet av ubetingede (absolutte) kontraindikasjoner til sin adferd. Kanskje unntaket er bare pasientens avslag.

  Slik ser stenten ut

  Imidlertid finnes det fortsatt relativt kontraindikasjoner, men spesialister tar alltid hensyn til alvorlighetsgraden av de medfølgende patologiene og tar alle tiltak for å minimere deres innflytelse på utfallet av stenting-operasjonen.

  Blant de relative kontraindikasjonene for stenting-kar er:

  • Ulike typer organsvikt (nyre, luftveier)
  • Sykdommer som påvirker blodkoagulasjon (koagulopati av forskjellig opprinnelse)
  • Allergi mot jodpreparater

  I hvert av disse tilfellene utføres forberedende terapi, som har til formål å redusere risikoen for komplikasjoner fra sykeorganer og systemer.

  Fordelene ved stenting over andre typer operasjoner

  De viktigste metodene for å utvide fartøyene som er berørt av aterosklerose, er shunting og stenting.

  Shunting er en operasjon som involverer snittet av thoraxen med etterfølgende suturering og en lang rehabiliteringsperiode.

  Stenting av hjerteskjærene er blottet for disse ulempene, siden en slik operasjon:

  • lav effekt
  • Krever ikke anestesi (under lokalbedøvelse)
  • Krever ikke langsiktig postoperativ gjenoppretting av pasienter

  Men med alle de åpenbare fordelene ved stenting-metoden, gjør spesialister i enkelte tilfeller fortsatt et valg som ikke er til fordel for dem, og stopper ved bypass-operasjonen. Her er alt individuelt og avhenger av pasientens tilstand, alvorlighetsgraden og området av vaskulær lesjon med aterosklerotiske plakk.

  Eksamen og diagnose

  Preoperativ undersøkelse og diagnose inkluderer innsamling av klinisk prøvedata og maskinvarediagnostikk. Pasienter gir en generell blodprøve og en biokjemisk test, og gjennomgår også:

  • Bryst røntgen
  • elektrokardiogram
  • Koronar angiografi prosedyren

  Denne prosedyren bør diskuteres separat. Koronar angiografi med stenose (innsnevring) av hjerteskjærene er den mest informative metoden for å diagnostisere IHD, noe som gjør det mulig å bestemme ikke bare stedet for fartøyskonstruksjon, men også naturen, graden av innsnevring.

  Med eksisterende kroniske sykdommer i andre organer, er en ekstra undersøkelse foreskrevet.

  Forbereder for en operasjon

  Operasjonen av stenting utføres på tom mage, slik at matinntaket stopper noen timer før det. Tre dager før operasjonen blir pasienter tilbudt klopidogrel, et stoff som forhindrer dannelsen av blodpropper. Det er akseptert hele denne tiden.

  Hvis stedet for stentinnsetting er valgt på benet (som gjøres oftest), blir lysken barbert før operasjonen, siden alle manipulasjoner vil bli utført på femorale arterieområdet.

  Hvordan utføres stenting?

  Etter en injeksjon av et bedøvelsesmiddel, blir det gjennomført en punktering på beinet eller armen, hvor en introducer er introdusert - et plastrør. Den tjener til å introdusere alle andre nødvendige verktøy.

  Gjennom innføreren blir et kateter matet til den skadede beholderen - et langt rør. Kateteret er plassert i koronararterien, og deretter setter en stent med en blåst ballong gjennom den.

  Under trykk av kontrastmiddelet som injiseres i ballongen, oppblåses det og ekspanderer fartøyets lumen. Stenten forblir i fartøyet for alltid.

  Varigheten av operasjonen avhenger av alvorlighetsgraden og graden av vaskulær skade og kan være flere timer.

  Operasjonen utføres med obligatorisk radiologisk kontroll, noe som gjør det mulig å bestemme nøyaktig plasseringen av stenten med boksen.

  Hva er stentene?

  Den vanlige stenten er et tynt metallrør satt inn i hulrommet på fartøyet og tilbøyelig til å "inngroe" inn i vevet etter en viss tid. Å vite denne funksjonen, skapte spesialistene stenter med et stoffbelegg. Det forhindrer inntrådingen av røret, øker stentens levetid betydelig og forbedrer prognosen for pasientens liv.

  Men nylig oppløste stenter dukket opp, som gradvis forsvinner innen to år. De er utformet for å forhindre forstyrrelser av naturlige vibrasjoner i blodkarene under sammentrekning av hjertemusklene, samt å eliminere forstyrrelser i forbindelse med etterfølgende skakningsoperasjoner.

  komplikasjoner

  Til tross for det minste trauma kan stenting følge av komplikasjoner av varierende alvorlighetsgrad. De er mest sannsynlig hos diabetespasienter, så vel som hos de som har nyresykdom og koagulopati - blødningsforstyrrelser. Slike pasienter umiddelbart etter operasjonen blir plassert i IT-romene og er spesielt oppsynt av spesialister, så lenge trusselen eksisterer.

  De vanligste komplikasjonene med stenting av hjerteskjermer:

  • Blødning på grunn av skade på veggene i blodårene
  • Hematomer på stedet for innføring av kateteret
  • Blokkering av det opererte fartøyet

  Den alvorligste fare for pasientens liv er imidlertid en stenttrombose. Denne komplikasjonen kan utvikles i noen av de postoperative stadiene og er preget av plutselig smerte. Hvis du ikke foretar tiltak i tide, er hjerteinfarkt mulig.

  Livet etter stenting

  Ingen av eksisterende ekspansjonsmetoder for fartøy som er skadet av aterosklerose, kan ikke betraktes som en ideell måte å kvitte seg med koronar hjertesykdom for alltid. Problemet er at aterosklerotiske plakk kan overlappe lumen i andre fartøy, da aterosklerose ofte fortsetter å utvikle seg.

  I den postoperative perioden er pasienter som har gjennomgått stenting av karene tildelt sengestøtte i flere dager med begrensning av lem mobilitet, hvor operasjonen ble utført. Vanligvis varer denne perioden to til tre dager, hvoretter pasienten slippes ut av avdelingen.

  Pasientens videre trivsel er i stor grad avhengig av hvor strengt de overholder medisinske forskrifter om ernæring, mosjon og inntak av nødvendige stoffer.

  Narkotika anbefales individuelt, avhengig av sammenhengende sykdommer, men det finnes ett middel som er foreskrevet for alle. Dette er klopidogrel. Det fortynner blod og skaper et hinder for dannelsen av blodpropper inne i stenten.

  Det er obligatorisk å ta clopidogrel og varigheten av avtalen - fra seks måneder til to år.

  Å bremse utviklingen av aterosklerose, bør pasienter helt gi opp dårlige vaner og slutten av livet til å respektere en spesiell diett under regelmessig kolesterol kontroll - stoffet som og danner plakk.

  Det anbefales å fullstendig forlate eller minimere bruken av fete, stekt, røkt og krydret mat, alkoholholdige, fete sauser, muffins, fastfood.

  Stenting - en minimal invasiv og skånsom drift gjør at du raskt og permanent gjenopprette blodstrømmen i hjertet årene, men effektiviteten er avhengig av ytterligere oppførselen til pasienten: moderat, ryddig og streng overholdelse av medisinske anbefalinger vil garantere en høy livskvalitet i fremtiden.

  Vi anbefaler at du leser materialet om årsakene til atherosklerose.

  Hva er stenting med hjerteinfarkt

  I den moderne verden er patologiske endringer i kardiovaskulærsystemet en av de vanligste årsakene til døden.

  Grunnen for utviklingen av mange patologier er aterosklerose - en sykdom hvor de innvendige veggene av blodkar akkumulerer kolesterol, som danner en fullstendig plakk over tid, å blokkere blodstrømmen.

  Hvis blodet ikke kommer til hjertet på grunn av en lignende plakk, så utvikler muskeliskemi, som deretter utvikler seg til et hjerteinfarkt.

  • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
  • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
  • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
  • Helse til deg og dine kjære!

  Som plakk bygger seg, kan små deler av det komme ut, og skaper trusselen om en trombose. Hvis en slik koagulasjon blokkerer sterkt blodkaret som er ansvarlig for å gi blod til hjertet, vil det først oppstå en skarp iskemi, og da vil cellens død utvikles.

  Myokardinfarkt behandles med en rekke forskjellige teknikker, men en av de mest effektive for dagens er stenting.

  Stenting med hjerteinfarkt er svært effektivt ikke bare i de tidlige stadiene av sykdommen, men også på et ganske sent stadium.

  Typer av stenter

  En stent i hjertet med hjerteinfarkt bidrar til å utvide den smalede lumen av arterien, gjenopprette den forstyrrede blodstrømmen på denne måten.

  Stents er laget hovedsakelig av metalliske materialer og er små hule rør med vegger stiplet med en rekke hull - mesh. Hovedmaterialet for å lage slike stenter er kobolt.

  Stents er delt inn i to hovedundertyper:

  Det må tas i betraktning at den første typen stenter alltid er dyrere, og krever også konstant mottak av antikoagulasjonsbehandling for å forhindre dannelse av blodpropper.

  På den annen side beskytter den andre typen av stent ikke arterien mot skleroserende prosesser.

  Når du velger type stent, er det verdt å lytte til legenes anbefalinger i denne saken, og også å fokusere på indikasjonene på bruk av en bestemt art.

  Moderne medisiner kan tilby et bredt utvalg av forskjellige stents, som også kan variere:

  • formen på hullene i veggene;
  • lang;
  • materiale.

  Stenter i dag besluttet å sette ikke bare i koronararteriene, men også i andre store skip, så i hvert tilfelle, er modellen og materialet velges individuelt avhengig av patologi.

  Prosessen med stenting med hjerteinfarkt

  For å installere en stent, pleier du vanligvis å bruke femoral arterien. For dette, piercerer jeg arterien og injiserer et spesielt kateter i det, på slutten av hvilket stenten er festet. Spissen av kateteret er også utstyrt med en liten boks.

  Under forsiktig røntgenkontroll blir et kateter med en stent ført til kranspulsåren. Så snart stenten når det nødvendige stedet der innsnevringen har skjedd, er esken fylt med luft, tvinger stenten til å utvide seg og å trykke plakken på veggen av fartøyet.

  Etter at stenten oppstår pålidelig, blir ballongen med kateteret også fjernet gjennom femorale arterien.

  Når kateteret er fjernet, behandles injeksjonsstedet nøye og deretter påføres et tett bandasje på såret, noe som forhindrer blødning og påfølgende blodtap.

  Stenting etter hjerteinfarkt påvirker pasientens helse positivt, men redder ikke ham fra å danne nye aterosklerotiske plakk i denne og andre fartøy. For å forebygge tilbakefall anbefales pasienten vanligvis å følge en diett, foreskrive en rekke medisiner og forlate under oppsyn av en lege.

  Stenting tar vanligvis fra en time til tre timer, men varigheten av operasjonen i hvert enkelt tilfelle kan variere betydelig, alt avhenger av plasseringen av plakk og det berørte fartøyet. Pasienten er under lokalbedøvelse.

  Etter prosedyren blir pasienten igjen på sykehuset i en uke for å overvåke tilstanden hans. Legen i observasjonsperioden kan foreskrive pasienten ikke bare antikoagulantia, men også diuretika, som brukes til å kvitte seg med kontrast.

  Det er en rekke indikasjoner, der stenting anses som den beste utvei:

  • pasienten lider av alvorlig angina pectoris;
  • pasienten har ofte pre-infarkt forhold
  • det er nødvendig å støtte aortokoronær shunt;
  • pasienten led et transmuralt infarkt med et stort lesjonområde;
  • et hjerteinfarkt har høy risiko for død.

  Når operasjonen kommer til slutt, går pasienten inn i intensivavdelingen. Der må han nøye observere regimet, som er spesielt strenge med hensyn til bevegelser etter operasjonen.

  Konsekvenser og postoperativ periode

  Etter manipulasjon forblir pasienten på sykehuset i opptil en uke, men i fravær av komplikasjoner og en god generell tilstand kan slippes ut mye tidligere. Vilkårene varierer avhengig av hver pasientens personlige egenskaper.

  Les om forskjellen mellom et slag og et hjerteinfarkt her.

  Etter utslipp, foreskrives en rekke medisiner for pasienten, anbefalinger om livsstil er gitt

  Dessuten skal pasienten nøye overvåke eventuelle avvik i tilstanden hans, som kan omfatte:

  • utseendet av rødhet, hevelse på stedet der kateteret ble introdusert;
  • åpningen av en blødning fra stedet for innføring av kateteret;
  • purulent utladning fra stedet for innføring av kateteret;
  • utvikling av syndromet av generell forgiftning, som inkluderer feber, hodepine, svakhet, vondt og andre tegn på infeksjon;
  • overdreven tildeling av svette;
  • tap av følsomhet eller ufullstendig volum bevegelser i ekstremiteten gjennom hvilket kateteret ble satt inn;
  • oppkast og kvalme, forstyrrende i flere dager på rad;
  • en sterk hosterefleks, utseendet av smerte i hjertet, kortpustethet;
  • utseendet av blødning i urinen - hematuri;
  • smerte under blæren tømming eller for hyppige ønsker for tømming.

  Hvis en pasient begynner å bekymre seg for ett av disse symptomene eller flere på en gang, anbefales han ikke å nøle og rådføre seg med en lege for å hindre risikoen for å utvikle mer alvorlige komplikasjoner.

  Stenting anbefales heller ikke i det hele tatt hvis:

  • fartøyets lumen er for liten;
  • det er stenoserende endringer i koronarfartøyet;
  • pasienten mangler koagulasjonsfaktorer
  • pasienten har et mage- eller duodenalt sår.

  Forbud mot stenting for magesår lesjoner er forbundet med det faktum at disse sykdommene pålegge strenge forbud mot mottak av platehemmere, og stenting uten å få denne gruppen av legemidler er umulig å gjennomføre.

  Stenting, som noen intervensjoner, kan også føre til utvikling av en rekke komplikasjoner.

  De hyppigste er:

  • alvorlig blødning fra lårarterien
  • forekomst av arytmier;
  • allergier mot kontrast eller stent dekning;
  • utvikling av et slag
  • utviklingen av gjentatt stenose eller restenose.

  Legen gir pasienten løse problemet med arteriosklerose og myokardialt infarkt ved hjelp av operasjonen for å etablere stenten må også vurdere tilstedeværelse av dårlige vaner eller systemiske sykdommer slik som diabetes, i en pasient.

  Spørsmålet om funksjonshemming er gitt etter stenting er ganske relevant. Pasienter bør huske på at svaret er negativt.

  Intervensjon, om enn med minimal restriksjoner, men returnerer pasientens evne til å jobbe, og påvirker også hans tilstand positivt.

  Invaliditet kan høstes av en person etter en medisinsk og sosial undersøkelse, men bare hvis det er noen sammenhengende alvorlige sykdommer.

  Beskrivelse av restenose

  I noen tilfeller, etter at stenten er blitt installert, kan en slik alvorlig patologi forekomme, som for eksempel gjentatt innsnevring av fartøyet på samme sted, den såkalte restosen.

  Restenose utvikler seg ganske sjelden, og årsakene til dannelsen kan være følgende:

  • individuell uforutsigbar reaksjon av vaskulær veggen til nærvær av fremmedlegeme;
  • den første alvorlige patologien til vaskemuren, som vanligvis følger med en systemisk sykdom, som for eksempel diabetes, som primært påvirker blodårene;
  • feil valgt type stent.

  Restenose, som en komplikasjon av stenting, forekommer i 4-30% av tilfellene. Tilstedeværelsen av diabetes i pasientens historie øker risikoen for å utvikle denne patologien betydelig.

  Men de siste årene med stenting med stents av en ny generasjon, dekket med et spesielt skall, impregnert med rusmidler. Medisiner som blir utskilt av stenthylsen, forhindrer gjenoppbygging av stenose.

  Dette bidrar til å redusere forekomsten av restenose betydelig (2-4%).

  Legen kan mistenke en gjentatt stenose i tilfelle pasienten igjen behandler klager angina pectoris, mindre enn seks måneder har gått siden den første intervensjonen.

  Hvis restenose på stedet av den første stenten kan bekreftes ved hjelp av koronarangiografiteknikken, er det to måter å løse problemet på:

  • angioplastikk;
  • en mer stenting operasjon.

  Den gamle stenten fjernes ikke ved gjentatte inngrep, men i stedet legges en ny stent inn i fartøyet, som er installert inne i den gamle stenten og igjen forstørret.

  Hvis du trenger å gjøre re-stenting av stenose utvikling, er det anbefalt å prioritere stent slire belagt med medisiner som hindrer dannelsen av stenose.

  Les også hva som er tarminfarkt og hva er dens konsekvenser.

  Beskrivelse av hemorragisk hjerneinfarkt du finner i en annen artikkel på nettstedet.

  Hva er stenting - livet etter stenting

  Stenting er en minimal invasiv prosedyre. Å utføre denne manipulasjonen bidrar til å forlenge livet i mange år med syk aterosklerose i blodkar, personer som lider av kronisk iskemisk hjertesykdom og har gjennomgått hjerteinfarkt. Noen pasienter forlater sykehuset og til og med går tilbake til arbeid bare en uke etter denne prosedyren, for andre varer postoperativ fase lenger, for eksempel en måned. Men alle er alltid opptatt av et spørsmål: hvor lenge skal stenten jobbe i kroppen deres. Det skal bemerkes at det store flertallet av mennesker som har gjennomgått stenting, har ingen komplikasjoner og lever med den implanterte stenten for livet, som:

  Stents er laget av materialer som er i stand til å utføre sin tilsiktede funksjon permanent, det vil si i flere tiår.

  Dette er fordi etter en stund etter operasjonen begynner stenten å danne endotelceller, bli en med arterievegg.

  Viktig: hjerteinfarkt og hjerneslag - årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden!

  Hypertensjon og trykksving forårsaket av det - i 89% av tilfellene blir pasienten drept med hjerteinfarkt eller hjerneslag! To tredjedeler av pasientene dør i de første 5 årene av sykdom!

  Men det er tilfeller (10%) når det er restenos av stativet. Dette skjer når stenten ligger i stedet for en stor aterosklerotisk plakk eller hvis stenting må gjøres på et blodkar som har stor grad av aterosklerotiske endringer. Det er også bemerket at restenose blir observert oftere etter operasjon på små blodkar, mens større kar er mindre utsatt for denne plassen.

  Essensen av stent hviler er at blodkaret, på stedet for prosedyren, er blokkert av en trombus.

  Hvis det er en begrensning, kan hjelpen bare gis av en lege som har erfaring med stenting. Måter å bli kvitt begrensningen, to:

  1. Trombusblokkert booth utvides med en luftballong satt inn i den.
  2. Inne i den blokkerte stenten, er en annen stent satt inn.

  Den beste måten å holde stenten og forhindre veksten på er å redusere risikofaktorene for sykdomsprogresjonen:

  • sunt kosthold;
  • program av spesielle øvelser;
  • nekte å røyke
  • nøyaktig oppførsel av legemiddelbehandling;
  • planlagt, konstant besøk til kardiologen.

  Stages of recovery etter stenting prosedyre

  Umiddelbart etter stenting hviler pasienten i en spesiell menighet under oppsyn av en erfaren sykepleier, og overvåker stadig sin hjertefrekvens og blodtrykk. Etter en stund, eller rettere, nesten umiddelbart etter prosedyren, vil legen fjerne kateteret, gjennom hvilket stenting ble utført, og punkteringsstedet vil bli stengt med en spesiell pressebånd.

  Ikke vær skremt at inntaksstedet til katetret inn i venen er veldig sårt og det er et stort blåmerke - dette er normalt. Hvis punkteringen ble gjort på håndleddet, påføres en trykkbinding på armen, dersom punkteringen blir utført i lysken, vil pasienten bli bedt om å tilbringe flere timer i sengen med benet hevet.

  Umiddelbart etter prosedyren føles pasienten svak, men denne tilstanden går relativt raskt. Vanligvis, etter seks, og noen ganger to timer, får en person lov til å stå opp og gå rundt om menigheten.

  utvinning

  Som regel går pasientene hjem dagen etter prosedyren, og enkelte personer gjør det samme dag. Hvor lang tid pasienten skal bruke på sykehuset, avhenger av hvordan han følte seg under stenting, hvordan prosedyren gikk og hvor godt punkteringen på stedet for kateterplasseringen ble stengt.

  Et slående funn i behandlingen av hypertensjon

  Det har lenge vært fast etablert at fra hypertensjon kan ikke fjernes permanent. For å føle lettelse, er det nødvendig å kontinuerlig drikke dyre farmasøytiske preparater. Er dette virkelig så? La oss forstå!

  Hvis alt er bra, får pasienten et spesialbevis som inneholder all informasjon om prosedyren:

  • dato for stenting;
  • stedet der stenten ble plassert
  • navnet på legen som gjennomførte prosedyren og hans kontaktinformasjon.

  Denne pasienten bør alltid ha denne informasjonen med ham og vise den til alle legene han trenger å ta opp i løpet av livet, enten han er en venerolog eller en tannlege.

  Etter hjemkomst må en person som har gjennomgått stenting være i en tilstand med konstant hvile og drikke rikelig med væsker. I de første 24 timene etter prosedyren, er det under ingen omstendigheter umulig;

  1. Løfter tunge gjenstander
  2. Utfør fysiske øvelser som krever en liten innsats.
  3. Å røyke

  Tegn på en begynnelseskomplikasjon

  Informer legen din umiddelbart om en endring i helsestatusen din hvis:

  1. Punktstedet begynte å bløde.
  2. Fargen og temperaturen på huden, rundt stedet der stenten ble plassert, endret seg.
  3. Det var smerte eller enda et lite ubehag i brystet.

  Ovennevnte symptomer indikerer ofte at restenose har skjedd, så ikke nøl med det, og hvis du ikke kan kontakte den behandlende legen, bør du snarest ringe for tidlig hjertebehandling.

  Gå tilbake til normalt liv

  Det overveldende flertallet av pasienter som gjennomgår stenting, går tilbake til deres daglige aktiviteter. Det er sant at de som jobber fysisk, foreskriver legene en lengre periode med rehabilitering og hvile, men til slutt går disse menneskene også på jobb.

  Kardiologistandard

  Kirurgi: stenting

  "State Research Center Angiography.su" gjennomfører stenting på høyt profesjonelt nivå og til de beste prisene.

  Sykdommer i kardiovaskulærsystemet har den mest triste statistikken om dødeligheten. Hvis tidligere de led av for det meste voksne og eldre, er kategorien av slike pasienter i dag mye yngre. Feil livsstil, konstant stress, tretthet og dårlige vaner - alt dette kan føre til brudd på hjertemuskelen.

  Ofte for å løse slike problemer, bestemmer leger å installere en cardio stent. Denne typen operasjon tillater oss å gjenopprette patency av fartøyene, som gjør at pasientene våre kan gå tilbake til en normal livsstil etter 2 uker etter intervensjonen.

  Hva er stenting?

  Dette er en type kirurgisk inngrep, hvor en stent injiseres i det berørte karet med en aterosklerotisk plakk, som forhindrer innsnevring av lumen.

  Før operasjonen blir pasienten tilordnet koronar angiografi. Denne diagnosen lar deg bestemme plasseringen av aterosklerotiske plakk, tilstanden til koronarbeinene og graden av innsnevring. Operasjonen selv er under lokalbedøvelse. Avhengig av området i det berørte området, kan pasienten trenge fra en til flere stenter. Installasjonsprosedyren er ganske enkel og sikker, det tar fra 40 til 60 minutter. De fleste pasienter blir tømt neste dag. I dag er det den mest moderne og effektive måten å løse mange kardiovaskulære problemer på. Fordelen med denne metoden er også at det praktisk talt ikke gir komplikasjoner.

  Prisene på stenter er avhengig av om du trenger en stent med eller uten belegg. I noen tilfeller anbefaler leger å installere en billigere, ikke-belagt stent. Her er nivået av vaskulær lesjon, individuelle egenskaper og sammenhengende sykdommer tatt i betraktning. Prisen på stenting avhenger av mange faktorer. Men i første omgang bør man ikke fokusere på prispolitikk, men på nivå av legernes kvalifikasjon. Ofte er det fornuftig å glemme besparelsene og gjøre et valg til fordel for et spesialisert senter med høyteknologisk utstyr og et profesjonelt team av leger. I dette tilfellet kan kostnaden for stenten bli inkludert i den totale kostnaden for stenting. I vårt senter er det over 2500 operasjoner for installasjon av stativ per år. Vi anbefaler at du leser våre leger i avsnittet "Våre spesialister". Vi er sikre på at etter å ha blitt kjent med vårt team, vil du ikke være i tvil om hvor du skal slå på for å løse dine helseproblemer.

  Hvor er det bedre å gjøre stenting i Moskva

  For å være sikker på at operasjonen er vellykket, for å redusere risikoen for komplikasjoner til et minimum, er det nødvendig å nærme seg valget av den medisinske institusjonen som skal utføre behandlingen på en forsvarlig måte.

  Hvis det er hensiktsmessige indikasjoner på operasjonen, er det nødvendig å bestemme hvor man skal gjøre stenting. I dette tilfellet er det best å kontakte kjente medisinske sentre som spesialiserer seg på behandling av hjertesykdommer og lignende operasjoner. Det er viktig å vurdere antall operasjoner som utføres av senteret per år, utstyret til senteret og legens kvalifikasjoner. Vårt senter utfører over 2500 operasjoner per år. Den mest moderne Angiographs General Electric Innova 4100 og Philips Integris Allura står på vakt for våre pasients helse, noe som gjør det mulig å sikre de høyeste resultatene av operasjonen.

  Livet med stenter varierer ikke vesentlig fra pasientens liv før kirurgi. Siden det ikke er noen nerveendringer inne i fartøyene, føler den etablerte stenten seg ikke i det hele tatt. Man bør imidlertid ikke glemme at selv etter operasjonen er det nødvendig å observere visse regler som gjør det mulig å opprettholde kroppen din så lenge som mulig i arbeidstilstand, så rettidig behandling i vårt sentrum vil sikre deg mange års sunt liv.

  Prisen på stenting i Moskva

  I hovedstaden svinger prisene på slike operasjoner i gjennomsnitt på 40-50 tusen rubler. Men generelt er prisene på stenter i Moskva avhengig av mange faktorer. I denne forbindelse kommer det første stedet fra tilliten til behandlende lege og hans anbefalinger. Ofte anbefaler leger at de går gjennom stenting i spesialiserte kardiologiske sentre, fordi de har det høyeste og moderne utstyret. "State Research Angiography.su" er inkludert i listen over de beste hjertesentrene i Moskva, der det anbefales å gjennomgå stenting. Vårt senter er utstyrt med alt nødvendig medisinsk utstyr for å gjennomføre et bredt spekter av analyser og etterfølgende kirurgisk inngrep. For å ta en beslutning om å kontakte vårt senter anbefaler vi sterkt at du blir kjent med våre leger i avsnittet "Våre spesialister" i menyen på nettstedet.

  Hvordan få en henvisning til stenting

  Hvis den behandlende legen tar stilling til behovet for stenting for pasienten, kan han foreskrive riktig retning. For dette er det nødvendig å sende et elektrokardiogram og konsultere en kardiosurgeon. Videre er det nødvendig å velge mellom: å gå på drift på egen regning eller på en fri kvote. I andre tilfelle vil konklusjonen fra sjefspesialisten om behovet for denne typen operasjon og oppstart på køen være nødvendig. Svært ofte går folk til leger når situasjonen krever akutt intervensjon, så kostnaden for stent og operasjonen selv betales av pasientene.

  Stenter i kardiologi

  Deres bruk begynte i forrige århundre. På grunn av konstant forskning innen medisin og ny teknologisk utvikling, reduseres risikoen for komplikasjoner etter operasjoner konstant, og rehabiliteringsbetingelsene reduseres. Svært mange sykdommer har opphørt å være en dom: folk fører en vanlig livsstil for seg selv og deres kjære, og overholder ubetydelige begrensninger. Hittil er hjertestentene det mest sparsomme og optimale alternativet for å løse hjerte- og kardiovaskulære problemer.

  Stentens liv er ikke begrenset. Mye vil avhenge av den generelle tilstanden til koronarfartøyene og deres reaksjon på den utenlandske konstruksjonen. For å sikre at stentene ikke bare sørger for patenter av fartøyet, men også hindrer komplikasjoner, utviklingen av ulike sykdommer, begynte de å bli produsert med et spesielt legemiddelbelegg. Til dags dato har mer enn 400 stent-modeller blitt opprettet i verden. Det er en konstant forbedring for å maksimere bruksvarigheten.

  Ikke vær redd for å søke medisinsk hjelp, du bør være redd for å løpe sykdommen. Ikke kjør helsen din.

  Vi venter på deg i vårt sentrum!

  Terapi, kardiologi

  Terapeutiske og kardiologiske trenere

  Terapi og kardiologi er de mest omfattende og informasjonsrike delene av moderne medisin, hvor hovedoppgaven er å undersøke indre sykdommer, inkludert sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

  For at praktikanter og praktikanter skal kunne mestre ferdighetene ved å behandle disse sykdommene, er det kun teoretiske grunner som ikke er nok. For å perfeksjonere de praktiske ferdighetene, bør moderne terapeutiske og kardiovaskulære simulatorer brukes.

  Alle kardiologiske og terapeutiske simulatorer presentert i vårt sortiment er produsert i henhold til industristandarder og krav. Derfor, når du kjøper et produkt i selskapet "Zarnitsa", kan du være sikker på sin utmerkede kvalitet, pålitelighet og effektivitet.

  Terapeutiske og kardiologiske tilstander

  Også populært blant våre produkter er tematiske kardiologiske og terapeutiske tilstander, noe som avslører ulike problemer av terapi og kardiologi spesielt. Terapeutiske stender rettet mot visuell undersøkelse av teoretisk medisinsk informasjon av praktikanter.

  I sortimentet av firmaet "Zarnitsa" finnes det en rekke terapeutiske og kardiologiske stativ som du kan kjøpe i dag eller ordre tilpasset individuelle behov. Blant disse modellene er tilgjengelig som viser sykdommen: endokrine systemet, øvre luftveier, koronar hjertesykdom, lever, galleblære og bukspyttkjertel, hud, fordøyelsessystemet, hjernen patologi, luftveiene.

  Alle stativ er ledsaget av didaktisk materiale og fullskala prøver.

  stå installasjon

  God ettermiddag, min far hadde et hjerteinfarkt, kom han til et rehabiliterings selvfølgelig leger rådes til å raskt sette en messe i hjertet av kvrte ventetid gir ingen mening, fordi det vekker kostnadsfritt.

  Svar fra legen:

  For å bestemme de indikasjonene for kirurgi koronarstenting krever data selektiv koronar angiografi (SAG), hvoretter indikasjoner for en bestemt type av kirurgisk behandling av CHD. Før SCS er samråd med kardiologen til POMC nødvendig. Med vennlig hilsen, Klinisk instituttleder Kuznetsov Konstantin Viktorovich. Tlf. 8 (831) 466-43-85

  Les Mer Om Fartøyene