Hvor mange bor etter stenting av hjertets kar, eller hvorfor livet etter operasjonen ikke er en setning

Folk over hele verden med stor forsiktighet knyttet til operasjoner på hjertet og blodårene, og ikke overraskende, fordi spørsmålet om hvor mange lever etter stenting årene i hjertet, ta alle pasienter uten unntak, uavhengig av kjønn og alder.

Problemet er at leger forsøker å omgå dette spørsmålet uten å svare på det utvetydig, både leger og pasienter har sine egne grunner. Noen ønsker å vite for visse vilkår for senere liv, og andre vet at alt avhenger av den spesifikke pasienten og hans ønske om å leve en full, full av liv.

Kompatibilitet med drift med livet

Alle pasientspørsmål begynner vanligvis med kirurgi, da en lege eller en artikkel på Internett indikerer muligheten for et dødelig utfall. Hvorfor legger pasientene oppmerksomhet til dette resultatet, ignorerer alle de gunstige?

Det bør bemerkes at risikoen for dødelig utfall er praktisk talt i enhver operasjon, selv den mest ubetydelige, hva som kan skje:

 • blødning;
 • allergiske reaksjoner;
 • tromboembolisme.

Faktisk er slike komplikasjoner ekstremt sjeldne, men de kan ikke utelukkes helt, selv om slike tilfeller er ekstremt sjeldne. Det er også mulig å utelukke det faktum at stenting er en perkutan, minimalt invasiv intervensjon, som fortsatt er den ideelle måten å behandle angina pectoris på.

Iskemisk hjertesykdom går noen ganger for langt, og derfor er funksjonshemming etter stenting av hjerteskjærene et utbredt fenomen i vårt land.

Vær oppmerksom! Verken stoffet er ikke ufarlig, selv en vanlig stykke brød kan forårsake død, så hvis har blitt gjort rask intervensjon koronar avgjørelse, bør du ikke tvil eller bekymring. Enhver stressfaktor vil bare øke, og kan provosere uventede komplikasjoner for leger.

Jeg er i live etter stenting

Heldigvis kan det overveldende flertallet av de som overlevde denne operasjonen si dette, men optimisme varer ikke lenge, et annet, ikke mindre forstyrrende spørsmål kommer opp i hodet mitt: "Hvordan leve etter?". Videre reduseres antall medikamenter ofte, men øker bare. Og egentlig, hva som skjer og hvordan man skal leve, vi vil sortere ut poengene. Les denne artikkelen til slutt for å finne ut hvor mange som bor etter stenting av blodkarene i hjertet.

Hvorfor ikke kaste ut pillen?

Ja, de fleste legemidler som pasientene tok før intervensjonen, etter ham forblir også hos dem, i noen øker dette beløpet, så hvilke grupper av narkotika må det stilles.

Noen ganger foreskriver en spesialist medisiner ved doser som instruksjonen motsetter seg, i dette tilfellet er det verdifullt å stole på legen.

 1. Antiplatelet midler. Tilordne umiddelbart etter angioplastikk og stenting, for å redusere risikoen for dannelse av trombose både i stentområdet og utenfor det.
 2. Statiner. Lipidsenkende legemidler foreskrives for å senke nivået av kolesterol i blodet, under kontroll av biokjemisk analyse. Vanligvis tar pasienter lipidsenkende medisiner lenge før operasjonen begynner på angioplastikk. Etter operasjonen er det mulig å foreskrive et ekstra legemiddel av samme gruppe.
 3. Betablokkere. Tilordne pasienter ikke bare etter angioplastikk, men også som en medisinsk terapi for hjertesykdom.
 4. Kalsiumantagonister. I tillegg til andre legemidler kan brukes som medisinbehandling i den preoperative perioden. Legen sørger dermed for å forebygge gjentatte angina pectorisangrep.

Det er interessant! I en rekke tilfeller foreskriver det sensasjonelle mildronatet i pre- eller postoperativ perioden på grunn av den klinisk påvist positive effekten på myokardiet og hindringene for utviklingen av postoperative komplikasjoner.

Vi er det vi spiser

Oftest er pasienter med IHD som krever angioplastikk av karene kjent med de sterke diettrestriksjonene. Selvfølgelig, rett etter operasjonen, vil du glemme alle slags restriksjoner, og det er bare det du virkelig vil, men på grunn av de spesielle egenskapene til sykdommen, må du glemme det.

Dette skyldes det faktum at myokardisk iskemi, på grunn av hvilken operasjonen utføres, oftest forårsakes ikke av enkelte manifestasjoner i koronarbeinene. Stenting, selv om det er minimal invasiv, gjøres vanligvis kun på ett, det mest innsnevrede fartøyet.

Forekomsten av gjentatt myokardisk iskemi kan være direkte relatert til forbruket av "hyperkolesterol" -produkter. Derfor anbefales vedlikehold av dietten for alle pasienter som gjennomgikk revaskularisering av myokardiet.

Et eksempel på en diett etter stenting i et bilde.

Vær oppmerksom! Kostholdet kan justeres av legen, avhengig av mange faktorer: kjønn, alder, samtidige sykdommer, så i tillegg til hypokolesterolkomponenten i dietten kan det inneholde andre begrensninger.

Dårlige vaner: hvor å flykte fra dem

Det er kjent at skadelige vaner betydelig reduserer antall tildelte år, så pasientene må justere sin livsstil etter koronar stenting, eller lenge før operasjonen.

Ofte er nektelsen fra røyking, alkohol og noen ganger narkotika nesten smertefri, da hver provokerende faktor er gitt ved smertefulle angrep av brystsmerter.

Røyker er den vanskeligste gruppen, fordi de ofte ikke anser deres avhengighet for å være skadelig nok til manifestasjon av smerte. I noen tilfeller kan kardiologer hjelpe andre spesialister til spesialisert avhengighetsbehandling.

Viktig! Tidlig avvisning av dårlige vaner påvirker hele løpet av hele sykdommen, slik at jo raskere en person nekter avhengighet, desto bedre. Og det spiller ingen rolle om det skjer før operasjonen eller etterpå.

Er fysisk aktivitet og livsforenlig etter angioplastikk?

Det virker som at etter å ha utført operasjonen på fartøyene som gir hjertet til pasienter, er det nødvendig å begrense fysisk aktivitet betydelig, men denne utsagnet er fundamentalt feil, derfor er det verdt å være oppmerksom på de målte belastningene.

Det er bevist at levetiden etter stentning av kranspulsårene avhenger av nivået av fysisk anstrengelse. Utvilsomt er det verdt å glemme å løfte vekter, men vær oppmerksom på andre sportsgrenser.

Hva kan være nyttig:

Ja, listen er ganske liten, men ikke helt begrenset, du kan diversifisere arbeidsbelastningen din. På grunn av alder begynner en viss gruppe pasienter å engasjere seg i hagearbeid eller vegetabilsk voksing.

Slike laster er helt korrelert med sport, fordi de krever en viss styrke og utholdenhet. Selv i eldre slutter livet ikke etter stentning av koronarbeinene.

Viktig! Hvis de fysiske aktivitetene pasienten velger en hagebruk virksomhet, er det verdt å huske at hos pasienter med koronar hjertesykdom bør ikke virker skjev, er det bedre å bruke til dette formålet en liten krakk og sitte på den, å behandle vegetabilske avlinger.

Vi har en modus

Ofte pasienter jobber i en modus som er uvanlig for de fleste, så arbeid dag og natt blir en hindring for mange. Om det er noe vektregime etter stenting eller uregulert søvn og hvile, vil det ikke skade.

Her er det nødvendig å vurdere flere aspekter.

 1. Generelt er det ingen direkte kontraindikasjoner for daglig- eller nattarbeid. Det er bare viktig å ta medisinen til visse tider, ellers kan bivirkningene av stenting gjøre seg selv, og manifesterer seg ikke fra den beste siden.
 2. Den andre siden av medaljen er at pasienter hvis yrker er begrenset til medisinske indikasjoner, så de ofte må gi opp arbeid.
 3. Noen ganger er iskemisk hjertesykdom en indikasjon på funksjonshemning, noe som i stor grad begrenser valget av et egnet yrke.

Oppsummering, det kan sies at det ikke er nødvendig å spesifikt endre sitt vanlige søvn- og hvile regime, men i enkelte tilfeller er pasienter tvunget til å gjøre det av omstendigheter.

Funksjonshemming eller simulering

Spørsmålet om funksjonshemming er også vanligvis koster en rib, fordi når en person blir arbeidsufør, motta kompensasjon, i hvert fall første gang er kritisk og svært ønskelig, men denne prosessen er strammet, og retten til å si, er ikke mye hjelp (selv ikke kompensere for aldre kostnaden av narkotika, hvor prisen er "hard på lommen").

Problemet med funksjonshemming påvirker nesten alle pasienter med IHD, og ​​betraktes både før kirurgi og etterpå.

 1. Hvis IHD oppstod etter et hjerteinfarkt, innførte pasienten omgående angioplastikk og stenting i de første timene eller ukene av operasjonen om mulig. Invaliditet i dette tilfellet er oftest etablert etter å ha utført alle manipulasjoner, samt å undersøke den lokale kardiologen.
 2. Hvis IHD oppsto uten utvikling av hjerteinfarkt, kan funksjonshemming oppnås uten stenting, etter å ha utført passende tester, inkludert koronarangiografi. Dersom dataene for etablering av IHD er tilstrekkelig, vil funksjonshemmingen etableres i samsvar med diagnosen.

Erklæringen om at det etter en kronisk stenting er et funksjonshemning, er ikke helt sant, for på samme måte kan den tidligere etablerte funksjonshemmingen bli fjernet. Alt avhenger av hvilke symptomer pasienten opplever, og om det er egnet for å få den riktige gruppen.

Det er mange forhold for å få et funksjonshemning, så før du går til en medisinsk og sosial undersøkelse, må du konsultere en lege, lese reglene, eller i det minste se en video i denne artikkelen.

Viktig! Under undersøkelsen kan pasienter møte uventede spørsmål, så husk alle navnene på stoffene som tas, samt modusen for dosering og inntak.

Livet eller ikke livet

Uten tvil, er livet etter stenting av koronararteriene mettet og er ikke ensformig, etter operasjonen, pasienter føler meg mye bedre å sette nitroglyserin i en boks, og spørsmålet om å gi uførhet stenting forsvinner av seg selv.

Stenting hjertet - hvor mange lever etter operasjonen?

stenting Det er et medisinsk kirurgisk prosedyre som er utført for å etablere en stent - en spesiell ramme som er plassert i åpningen av de hule organer, for eksempel koronar hjertekarene, og gjør det mulig å utvide området begrenses ved patologiske prosesser.

Fartøyene kan smale som et resultat av aterosklerose, og dette utgjør en stor trussel mot menneskers helse og liv. Avhengig av hvilke fartøy som er skadet, fører en nedgang i lumen til iskemi, en funksjonsfeil i hjernens sirkulasjon, aterosklerose i bena og andre farlige sykdommer.

For å gjenopprette patenter av arteriene, er noen teknikker kjent, de viktigste er:

 • konservativ terapi,
 • angioplastikk,
 • Stenting av hjertekar og andre berørte arterier,
 • koronar arterie bypass graft. Shunting hjertets kar - hva er det?

Koronar stenting av hjertekarene regnes som en av de mest effektive metoder for intravaskulær protese av hjerteårene under ulike patologier.

Indikasjoner for stenting

Hjertet er en kraftig pumpe som gir blodsirkulasjon. Sammen med blodsirkulasjonen til organer og vev begynner næringsstoffer og oksygen å strømme, i fravær av deres funksjon vil det være umulig.

Aterosklerose regnes som den vanligste kroniske sykdommen som påvirker arteriene. Over tid regnes aterosklerotiske plakk som vokser inne i veggen av karvegveggen, enkelt eller flere, som kolesterolavsetninger.

I tilfelle av proliferasjon i arteriene og forkalkning av bindevev i karveggene fører til en gradvis utvikling av deformasjon noen ganger begrenser åpningen for å fullføre utsletting av arterien, noe som vil føre til en varig, økende mangel på systemisk blodstrømmen, som mates gjennom den skadede arterie.

Med utilstrekkelig blodsirkulasjon i hjertemuskelen, føles en person utseendet av slike symptomer:

 1. smerte i brystet, ledsaget av frykt for døden;
 2. kvalme;
 3. kortpustethet;
 4. hjertebanken;
 5. overdreven svette.
 • Utvalg av pasienter med iskemi for kirurgisk inngrep utføres av en hjertekirurg. Pasienten skal gjennomgå den nødvendige undersøkelsen, som inkluderer alle nødvendige blod- og urintester for å bestemme arbeidet til de indre organer, lipogram, blodpropper.
 • elektrokardiogram vil gi en mulighet til å klargjøre stedet for skade på hjertemusklene etter et hjerteinfarkt, spredning og konsentrasjon av prosessen. Ultralydet i hjertet vil demonstrere arbeidet til hver avdeling av atriene og ventriklene.
 • Det er nødvendig å utføre angiografi. Denne prosessen består av å sette inn i beholderne i kontrastmedium og flere røntgenbilder, som utføres ved fylling av karet. De mest skadede grenene, deres konsentrasjon og graden av innsnevring er funnet ut.
 • Intravaskulær ultralyd bidrar til å vurdere evne til arterievegget innsiden.

Indikasjon for kirurgisk inngrep:

 • vanskelige vanlige angina angrep som kardiologen identifiserer som et preinfarkt;
 • Støtte for aortokoronary shunt som har en tendens til å begrense seg over 10 år;
 • av vitale tegn under et alvorlig transmursjonsinfarkt.

Kontra

Det er ikke mulig å komme inn i stent på tidspunktet for diagnosen:

 • Den vanlige skaden på alle kranspulsårene, i forbindelse med hvilke det ikke blir plass til stenting.
 • Diameteren av den trange arterien er mindre enn 3 mm.
 • Redusert blodpropp.
 • Dysfunksjon av nyrene, leveren, pustevansker.
 • Allergi av pasienten til preparater som inneholder jod.

Effektivitet av drift, konsekvenser

Denne metoden for terapi er preget av visse fordeler som tvinger spesialister til å velge kirurgisk inngrep.

Disse fordelene er:

 • kort varighet av kontrollperioden fra spesialistenes side av utvinning;
 • det er ikke nødvendig å kutte brystet;
 • en kort periode med rehabilitering;
 • relativt billig pris.

Mange pasienter som er tildelt denne operasjonen, er interessert i hvor trygg det er, og hvor mange personer som har gjennomgått det etter operasjonen lever.

Bivirkninger forekommer sjelden, hos ca 10% av pasientene. Men helt avvise en slik risiko bør ikke være.

Stenting av hjertekarene regnes som det mest sikre tiltaket av terapi. Pasienten bør nøye overvåke helsen, følge anbefalingene fra en spesialist, bruke nødvendige medisiner og gjennomgå undersøkelser i henhold til planen.

Det skjer at selv etter operasjonen forblir sannsynligheten for å begrense arterien, men den er liten, og forskere fortsetter å forske på dette området, og antall forbedringer øker.

Stenting av hjertet etter et hjerteinfarkt kan karakteriseres av farlige komplikasjoner som oppstår under kirurgisk inngrep, etter kort tid etter eller etter en lang periode.

rehabilitering

Etter denne operasjonen føles personen bedre, smerten i hjertet etter stenting blir ikke så sterk, men prosessen med åreforkalkning stopper ikke, bidrar ikke til endring i dysfunksjon av fettmetabolismen. Derfor må pasienten følge anbefalinger fra en spesialist, observere innholdet av kolesterol og sukker i blodet.

Målet med rehabilitering etter operasjonen:

 1. Gjenopprett til maksimal mulig funksjon av hjertet;
 2. Forebygging av postoperative komplikasjoner, særlig gjentakelse av innsnevring av stentede kar
 3. For å senke fremdriften av iskemi, forbedre prognosen av sykdommen;
 4. Øk pasientens fysiske evner, minimer begrensninger i livsstil;
 5. Reduser og optimaliser medisinebehandlingen mottatt av pasienten;
 6. Normalisere laboratorieindikatorer;
 7. Gi en psykologisk komfortabel tilstand til pasienten;
 8. Korrigere pasientens livsstil og oppførsel, noe som vil bidra til å redde resultatene oppnådd under rehabilitering.

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

Regler, anbefalinger etter operasjon, diett

Etter operasjonen er det nødvendig å holde seg til hvilerommet i en viss tid. Legen observerer forekomsten av komplikasjoner, anbefaler en diett, bruk av medisiner, restriksjoner.

Livet etter stenting har i tankene samsvar med visse krav. Når stenten er installert, skjer pasientens kardiorehabilitering.

Hennes grunnleggende krav er kosthold, treningsterapi og positivt humør:

 • For 1 uke Rehabiliteringsprosessen er knyttet til fysisk aktivitet begrensninger, bad er forbudt. 2 måneder eksperter anbefaler ikke å kjøre biler. Senere anbefalinger består av et kolesterolfritt kosthold, dosert fysisk aktivitet, regelmessig bruk av medisiner.
 • Det er nødvendig å fjerne fett fra kostholdet animalsk opprinnelse og begrense karbohydrater. Ikke ta fettstoffer svinekjøtt, oksekjøtt, lam, smør, bacon, majones og varmt krydder, pølser, ost, egg, pasta fra myk hvete, sjokolade, søt og mel, hvitt brød, kaffe, sterk te, alkoholholdige drikkevarer, soda.
 • I kostholdet Det er nødvendig å inkludere i menyen grønnsaks- og fruktsalater eller ferske juice, kokt fjærkre kjøtt, fisk, frokostblandinger, pasta, cottage cheese, sur melk, grønn te.
 • Trenger å spise litt, men ofte, 5-6 ganger, se på vekten. Hvis det er mulig, gjør losingsdager.
 • Hver dag, gymnastikk om morgenen bidrar til å øke stoffskiftet, tilpasser seg positivt humør. Gjør ikke øyeblikkelig vanskelige øvelser. Vandring anbefales, først i kort avstand, etter å øke avstanden. Nyttig rolig gange på trappene, trening på simulatorer. Du kan ikke føre til alvorlig overbelastning med takykardi.
 • medisinering er å ta stoffer som senker blodtrykket, statiner, for å normalisere kolesterolet og legemidler som reduserer trombose. De som lider av diabetes fortsetter spesiell terapi på anbefaling av endokrinologen.
 • optimalt, når rehabiliteringsprosessen etter operasjonen vil foregå i sanatorier eller alpinanlegg, under tilsyn av leger.

Postoperativ terapi har en viktig verdi, etter at pasienten etter 6-12 måneder skal drikke medisin hver dag. Angina og andre manifestasjoner av iskemi og aterosklerose er eliminert, men årsaken til aterosklerose forblir, som er risikofaktorene.

Mange pasienter stiller spørsmålet: Er det mulig å registrere funksjonshemning etter operasjonen? Stenting bidrar til å forbedre pasientens tilstand og vil gi ham riktig arbeidsevne, så det er ikke nødvendig med denne prosedyren.

Postoperativ prognose

 • Stenting av hjerteskjermer er en sikker operasjon som gir den rette effekten. Sannsynligheten for bivirkninger er lav. Selv etter stenting vil en person komme tilbake til den vanlige livsstilen og gjenopprette sin arbeidsevne.
 • Ikke glem det, at en upassende livsstil som forårsaket iskemi igjen kan forårsake tilstopping av arteriene dersom den ikke endres. Operasjonen kjennetegnes av en liten postoperativ gjenopprettingstid.
 • Med hensyn til den påfølgende prognosen, så stenting er effektiv i ca 80% av situasjonene. Det skjer at prosessen går tilbake, til tross for den påførte innsatsen, blir arterien igjen smalere. Men forskere fortsetter å utføre forskning og forbedre operasjonsteknologien. Antall positive resultater øker.
 • Nå kardiosurger Påfør helt nye stenter, minimere sannsynligheten for utseendet av revers innsnevring av kranspulsårene.

Mulige komplikasjoner etter operasjonen

I prosessen med å utføre stenting er det ulike negative konsekvenser, hvorav de mest kjente er:

 1. tilstopping av den opererte arterien,
 2. nederlag av vaskemuren,
 3. utseende av blødning eller dannelse av en hematom ved punkteringsstedet,
 4. En allergi mot et kontrastmiddel av varierende alvorlighetsgrad, inkludert nyresvikt.
 • Tar hensyn til det faktum at blodsirkulasjonen oppstår i menneskekroppen, i noen tilfeller under stenting, forekommer konsekvensene i de gjenværende arteriene som ikke påvirkes av operasjonen.
 • Økt risiko Utseendet på komplikasjoner etter operasjon hos personer med alvorlige nyresykdommer, diabetes mellitus og funksjonsfeil i blodkoagulasjonssystemet. Derfor blir slike pasienter grundig undersøkt før stenting, de er dessuten forberedt ved å ordinere spesielle medisiner, og deretter etter operasjonen blir de observert i intensivavdelingen eller gjenopplivningen.
 • Stenting garanterer ikke fra fullstendig utvinning fra iskemi. Sykdommen kan utvikle seg, andre aterosklerotiske plakk kan dannes i arteriene eller den tidligere kan vokse. Stenten selv kan overgrow eller skape en trombose over tid. Derfor er alle pasienter som har gjennomgått stentning av kranspulsårene under regelmessig tilsyn av legen, for å kunne identifisere sykdomsfallet igjen og sende det til en spesialist igjen.
 • Stenttrombose er en av de farligste konsekvensene etter operasjonen. Det er farlig at det utvikles når som helst: både i tidlig og sen postoperativ periode. Ofte fører denne konsekvensen til fremveksten av alvorlig smerte, og hvis den blir ubehandlet, fører det til hjerteinfarkt.
 • En mindre farlig konsekvens, men mer vanlig er stentens restose, som utvikler seg på grunn av stentens "innvekst" i vaskulærveggen. Dette er en naturlig prosess, men for noen pasienter utvikler den seg for aktivt. Lumen av den opererte arterien begynner å begrense betydelig, forårsaker et tilbakefall av angina pectoris.
 • Hvis du ikke følger medisinen, diett og diett foreskrevet av en lege, vil dannelsen av aterosklerotiske plakkene i kroppen utvikles, noe som vil føre til fremveksten av nye lesjoner i sunne tidligere arterier.

Tegn på komplikasjoner

Ca. 90% av situasjonene når stenten er installert, gjenopptar den riktige blodstrømmen i arteriene, og ingen komplikasjoner vises.

Men det er tilfeller der negative konsekvenser er sannsynlige:

 • Arteriell veggintegritetsfeil;
 • blødning;
 • Vanskeligheter med nyrearbeid;
 • Utseende av blåmerke på punkteringsstedet;
 • Restenose eller trombose i stentene.

En av de mulige komplikasjonene er okklusjonen av arterien. Det skjer ganske sjeldent, når en patologi oppstår, sendes pasienten straks til aortokoronary shunting.

Kostnad for drift

 • Kostnaden for stenting varierer fra arteriene som må opereres, samt fra staten, medisinsk institusjon, instrumentering, utstyr, type, totalt antall stenter og andre forhold.
 • Det er en høyteknologisk operasjon som krever bruk av et spesielt operasjonssystem, som er utstyrt med sofistikert dyrt utstyr. Stenting utføres i henhold til nye metoder av kvalifiserte kardiokirurger. I denne forbindelse vil operasjonen ikke være billig.
 • Kostnaden for stenting varierer i hvert land. For eksempel, i Israel, fra ca 6000 euro, i Tyskland - fra 8.000, i Tyrkia - fra 3.500 euro.
 • Stenting anses som en av de vanligste operasjonene i vaskulær kirurgi. Det er preget av lav traumatisme, gir den rette effekten og trenger ikke en lang gjenoppretting.

anmeldelser

De fleste anmeldelser Resultatene av stenting er positive, sannsynligheten for bivirkninger etter at prosedyren er minimal og det kirurgiske inngrepet selv anses som trygt. I visse situasjoner er det en mulighet for forekomst av en organismes allergi mot et stoff introdusert under en operasjon for røntgen observasjon.

pasienter, som gjennomgikk kirurgisk inngrep, karakteriserer dens likhet med en ganske enkel medisinsk prosedyre, og ikke en operasjon. Siden det ikke er behov for en lang gjenopprettingsperiode, føler pasientene at de har fullstendig gjenopprettet seg.

Ikke glem det, at med den ideelle teknikken for hjertekirurgi, er behovet for å ta vare på ens helse ikke negert.

Hvordan oppføre seg etter stenting av hjertets kar

Menneskekroppen fungerer på grunn av hjertens uavbrutt operasjon. Tiden kommer, og denne kroppen kan ikke lenger utføre sine funksjoner fullt ut. I en slik situasjon må du søke hjelp fra spesialister for å fastslå årsakene til patologi og behandling.

Pasienter som har hjertesykdommer, kan ofte høre et tilbud fra sin behandlende lege - om stenting av hjerteskjermer. Det er vanskelig for hver av oss å ta et slikt trinn som kirurgi, men noen ganger er det nødvendig å redde livet.

Hva er stenting av hjertekarene? Hvem trenger kirurgi? Hva er stadiene og mulige komplikasjoner? På alle disse spørsmålene finner du svaret etter å ha lest vår artikkel.

Stenting av hjertekarene - en karakteristikk

Aterosklerose, innsnevring av koronararteriene, er den vanligste sykdommen i den moderne verden. Aterosklerotiske plakkene tetter blodårene og gir ikke nok blod til å gå til hjertet. Konsekvensen av denne blokkaden er oksygen sult av myokardiet (iskemi), og utviklingen av et hjerteinfarkt.

Stenting av hjertekarrene er et kirurgisk inngrep som utføres for å utvide lumen på fartøyet og sikre en normal blodstrøm. Prosedyren begynte å bli mye brukt ikke så lenge siden, men det har allerede vist seg godt og er i dag en av de vanligste kardiologiske operasjonene.

Oftest er årsaken til brystsmerter, særlig med fysisk anstrengelse, forekomsten av strekk i hjertets hjerteslag (kranspulsårer). Jo mer innsnevring, jo mer smerte kan oppstå. Til slutt kan arterien helt lukke (okklusjon), noe som fører til utvikling av hjerteinfarkt.

For å diagnostisere koronar hjertesykdom, bør en rekke undersøkelser utføres, den mest nøyaktige som er koronar angiografi. Avhengig av alvorlighetsgraden av endringene i hjerteskarene, vil en optimal behandlingsmetode bli foreslått.

Den mest moderne og effektive metoden for behandling av stenotiske lesjoner av kranspulsårene og akutt myokardinfarkt er primært ballongangioplastikk og stenting av sårens arterier. Prosedyren for ballongangioplastikk kan utføres både samtidig i koronarangiografi, og etter noen, ikke veldig lang tid.

I noen tilfeller er det ifølge koronar angiografi (forekomsten av flere stenoser av kranspulsårene) og hvis det ikke er mulig å utføre angioplastikk, anbefales aortokoronary shunting.

Foreløpig forberedelse til operasjonen

Før operasjonen undersøkes pasienten som standard, i samsvar med preoperative preparatstandarder. Hvis tilstedeværelsen av en samtidig sykdom er identifisert, kan legen foreskrive en ytterligere undersøkelse.

Foreskrevet tid før den planlagte operasjonen må en person gjøre uten mat, og derfor reservert reseptbelagte medisiner som korrigerer diabetes mellitus.

De resterende legemidlene er etter skjønn fra legen. I tillegg, før stenting, er en medisin foreskrevet (klopidogrel), som forhindrer dannelsen av blodpropper.

Selv om hans avtale er vist 72 timer før operasjonen, er det mulig å ta en betydelig dose rett før stenting. Dette alternativet er uønsket, da konsekvensene kan være noen gastrisk komplikasjoner.

Stenting kan utføres i en nødsituasjon eller på en planlagt måte. I en nødoperasjon må du først utføre et koronar angiogram (CAG), som resulterer i en beslutning om å sette stenten straks inn i karene.

Forberedelse til operasjonen i dette tilfelle reduseres til innføring i pasientens antikoagulanter og antiplatemidler - produkter som hindrer blodkoagulasjon økes (for å forhindre tromboser). Som regel brukes heparin eller klopidogrel (warfarin, xarelto, etc.).

På kvelden på kvelden til operasjonen er det mulig å få et lett kveldsmåltid. Det er sannsynlig at det vil være nødvendig å avbryte noen hjertedroger, men bare på resept av den behandlende legen. Frokost før kirurgi er ikke tillatt.

Hvilke tester skal jeg gjøre før stenting?

Før pasienten mottar en henvisning til stenting, må han gjennomgå en rekke diagnostiske tester. Disse studiene vil gi legen en ide om den generelle tilstanden av helse, samt bidra til å identifisere de skjulte patologiene i hjertet og blodkarene, som av en eller annen grunn ikke umiddelbart oppdages.

Til obligatoriske undersøkelser bærer:

 • Generelle og biokjemiske blodprøver, inkludert screening for hepatitt, HIV og syfilis;
 • koagulogram (analysen gir en ide om koagulasjonsprosessene og bidrar til å identifisere deres brudd);
 • ECG;
 • Ultralyd undersøkelse av øvre eller nedre ekstremiteter med Doplerography (avhengig av hvilken tilgang som skal velges);
 • generell analyse av urin.

Basert på resultatene blir det trukket konklusjoner om pasientens generelle helse, kan det forventes mulige komplikasjoner av kirurgisk inngrep.

Indikasjoner for stenting

Hovedangivelsen for stenting er iskemisk hjertesykdom. Prosedyren utføres imidlertid ikke av alle pasienter med denne diagnosen. Manipulering utføres i følgende tilfeller:

 • Medikamentterapi eliminerer ikke effektivt symptomene på hjertesykdom;
 • ved hjelp av koronarangiografi ble muligheten for stentinstallasjon og effektivitet av manipulasjon bekreftet (innsnevring er begrenset i område, venstre kranspulsår ikke påvirket, distalarterien er den mest tynne);
 • en pasient med angina pectoris trenger å opprettholde fysisk aktivitet;
 • diagnostisert alvorlig angina, ledsaget av alvorlig smerte bak brystbenet, pasientens tilstand betraktes som preinfarkt;
 • tidlig periode med hjerteinfarkt (jo tidligere, desto bedre), hvis sykehuset har utstyr for intervensjoner;
 • rehabiliteringsperiode etter et hjerteinfarkt, uavhengig av rehabiliteringsstadiet (jo tidligere en stent er installert gjenoppretter oksygen til myokardet, jo bedre);
 • restenos på bakgrunn av angioplastikken av hjertesirkene som allerede er utført.

Kontra

Til tross for den høye sikkerheten til intravaskulær kirurgi, er det flere viktige kontraindikasjoner for denne metoden for å gjenopprette blodstrømmen. Kardiologer utelukker som regel ikke stenting på slike faktorer:

 • umuligheten av å introdusere en stent på grunn av en storskala vaskulær lesjon, da, etter diagnose, ikke var den nøyaktige plasseringen av blokkaden bestemt;
 • hemofili og lavt blod koagulerbarhet; diameter av den berørte arterien mindre enn 2 mm;
 • pasientens allergi mot et kontrastmiddel, spesielt til et jodidpreparat;
 • respiratorisk insuffisiens; patologi av nyrer og lever; akutte smittsomme sykdommer;
 • alvorlig tilstand hos pasienten (lavt blodtrykk, nedsatt bevissthet, sjokk, etc.);
 • kreftvektorer i et forsømt stadium.

Hva er stenter?

Stenten er et rammeverk som ikke lar fartøyet smale. I dag i medisin for stenting av hjertet karene kan brukes implantater laget av forskjellige materialer.

Stents laget av rustfritt stål eller spesielle medisinske legeringer brukes oftest. Ulempen med disse konstruksjoner er at de ofte er smalere ved den samme mekanisme som for fartøyene, og legen må installeres tilleggsskinne på toppen av den eksisterende, som har en negativ innvirkning på elastisiteten av fartøyet.

Ikke så lenge siden begynte stenter med et stoffbelegg å bli brukt. På grunn av spesialbehandling er disse strukturene tilstoppet mye langsommere, og risikoen for gjentatt innsnevring reduseres fra 30% til 5%.

Sist brukte de nylig introduserte biosløselige stentene. De er laget på basis av melkesyre, blandet med medisiner. Et slikt design oppløses helt etter 1,5-2 år og minimerer risikoen for blodpropper.

Stents kan også variere i måten de er laget på:

 • i form av et sylindrisk rør (rørformet);
 • Ring, bestående av individuelle lenker;
 • wire, laget av wire;
 • maske, laget på basis av et vevet nett.

Faser av operasjonen

Etter at den behandlende legen har etablert en nøyaktig diagnose, er pasienten forberedt på endovaskulær operasjon. Før stenting av hjerteskjærene er tillatt bare en diettmiddag, om morgenen kan du ikke spise mat.

Før den planlagte operasjonen blir ofte legemidler administrert til pasienter som stopper høy blodkoagulasjon. Slike midler som: Warfarin, Heparin, etc., brukes vanligvis for å forhindre trombusdannelse. Etter innføring av blodfortynnere fungerer hjertekirurger i henhold til følgende stadier:

 1. Lokalbedøvelse innen kateterplassering.
 2. Installering av introduceren - et rør som etter anestesi er gjort en punktering i lårbenet eller inngripsarterien.
 3. Innføringen av jodidkontrastmedium i karene, slik at det er mulig å kontrollere prosessen gjennom røntgenutstyr.
 4. Innføring av en stent med en ballong til det berørte fartøyet til stedet for blokkaden under kontroll av en dataskanning.
 5. Inflatie av ballongen, der stenten åpner og presser inn i karetveggenerosklerotiske plaketter.
 6. Gjentatt inflasjon av ballongen for normal fiksering av stenten.
 7. Ekstraksjon av mikrokirurgisk utstyr fra fartøyet.
 8. Sy på snittet.

Vanligvis, etter denne operasjonen er det ingen komplikasjoner, men noen ganger kan det forekomme mindre skade på hjertesykdommene og blødningen. I sjeldne tilfeller er det brudd på sirkulasjonen av nyrene og hjernens aktivitet. I tillegg er trombose mulig - koagulering av stenten med blodpropper.

I hovedsak utfører kvalifiserte hjertekirurger vellykket endovaskulær operasjon, hvoretter pasienten er på sykehuset bare 3 til 5 dager, hvorpå personen uttømmes. For å konsolidere resultatet og opprettholde patency av fartøyene i mange år, bør noen anbefalinger følges:

 • Minimal fysisk aktivitet.

Innen 1 - 2 uker etter operasjonen, er pasienten ikke lov til å trene. En person kan gå tilbake til normalt liv etter 1,5 måneder. Men samtidig bør tung fysisk arbeid utelukkes.

For å raskt gjenopprette kroppen, foreskriver legene prosedyrene LFK. Det anbefales ikke å kjøre en lege i de første 2 til 3 måneder.

Med slike lesjoner i kardiovaskulærsystemet, bør man ikke spise mat med høyt fett og karbohydrater. Fra salte og krydrede retter skal kastes.

I dietten bør det bare være kostholdsstoffer, frukt, grønnsaker, fisk og vegetabilsk fett. Det er nødvendig å overvåke mengden sukker og kolesterol i blodet.

 • Mottak av medisiner.

  Med denne patologien viser et konstant inntak av medisiner. Legene foreskriver beta-blokkere med hyppige hjerteslag og smerter (Egilok, Anaprilin, etc.). Atorvastatin eller Atoris er foreskrevet for å redusere risikoen for atherosklerose.

  I tillegg må du ta antikoagulantia: Clopidogrel, Fluvastatin, Warfarin, Plavix, Magnikor, etc. For å normalisere nivået av kolesterol, ta statiner.

 • Survey. I løpet av noen uker etter stenting er det nødvendig å lage et EKG, for å gjennomgå et studium på lipidparametere og blodpropp. Et år senere er det nødvendig med koronar angiografi.

  Mulige komplikasjoner

  Vanlige komplikasjoner inkluderer:

  • nedsatt nyrefunksjon
  • allergi mot røntgenkontrastmiddel;
  • trombusdannelse i stentområdet;
  • hjerteinfarkt;
  • skade på veggene i kranspulsårene;
  • slag;
  • forstyrrelse av hjerterytmen.

  Gruppe av lokale komplikasjoner:

  • hematom ved punkteringsstedet;
  • knuste hematom
  • blødende punktering.

  Sannsynligheten for komplikasjoner øker:

  • alderdom;
  • allergiske reaksjoner på medisiner;
  • fedme;
  • alkoholisme;
  • røyking,
  • Det nylig overførte myokardinfarkt eller lungebetennelse;
  • diabetes.

  Sammenligning av stenting og shunting

  Stenting refererer til endovaskulær kirurgisk teknikk, dvs. utført transdermalt, uten å åpne thoraxen og uten behov for store snitt. Bypass kirurgi er en mye mer traumatisk, abdominal operasjon.

  I dette tilfellet refererer shunting til mer radikale måter å overvinne stenose mot bakgrunnen av flere hindringer, eller til og med med fullstendig lukning av det vaskulære lumen. I slike tilfeller er stenting etter et hjerteinfarkt ofte umulig eller gir ikke det ønskede resultatet.

  Shunting utføres under generell anestesi, og lokalbedøvelse er tilstrekkelig til å utføre stenting-operasjonen. Stenting brukes vanligvis til å behandle pasienter i ung alder. Mens eldre mennesker har større sannsynlighet for å få bypassoperasjon.

  I den postoperative perioden er pasienter som gjennomgikk stenting tvunget til å ta medisiner. Først av alt snakker vi om forebygging av blodpropper. I tillegg til trombi er restenose sannsynlig. Shunting er heller ikke ideell: det kan være degenerative prosesser, utvikling av aterosklerose.

  Gjenopprettingsperioden er ikke den samme når det gjelder tid. Etter stenting forlater pasienten sykehuset etter en dag. Etter shunting er gjenopprettingsperioden lengre: pasienten er utslettet ikke tidligere enn 5-10 dager, og rehabiliteringsforanstaltninger tar mer tid.

  Valget av en bestemt behandlingsmetode skjer individuelt og avhenger av sykdommens karakteristika og pasientens tilstand. De viktigste metodene for å utvide fartøyene som er berørt av aterosklerose, er shunting og stenting.

  Shunting er en operasjon som involverer snittet av thoraxen med etterfølgende suturering og en lang rehabiliteringsperiode. Stenting av hjerteskjærene er blottet for disse ulempene, siden en slik operasjon:

  • Det er lite traumatisk.
  • Krever ikke anestesi (under lokalbedøvelse).
  • Det innebærer ikke langvarig postoperativ gjenoppretting av pasienter.

  Men med alle de åpenbare fordelene ved stenting-metoden, gjør spesialister i enkelte tilfeller fortsatt et valg som ikke er til fordel for dem, og stopper ved bypass-operasjonen. Her er alt individuelt og avhenger av pasientens tilstand, alvorlighetsgraden og området av vaskulær lesjon med aterosklerotiske plakk.

  Postoperativ periode og rehabilitering

  Etter en slik kirurgisk inngrep som stenting, må pasienten i noen tid observere hvilerom. Den behandlende legen overvåker forekomsten av mulige komplikasjoner, og ved utslipp gir anbefalinger om diett, medisinering, restriksjoner, etc.

  I den første uken etter operasjonen bør du begrense fysiske aktiviteter og ikke løfte vekter, du kan ikke ta et bad (bare dusj). På dette tidspunktet er det uønsket å komme bak rattet til en bil, og hvis pasientens arbeid er forbundet med transport av gods eller passasjerer, bør den ikke kjøres i minst 6 uker.

  Livet etter stenting innebærer overholdelse av visse anbefalinger. Etter at stent er installert, begynner pasientens hjerterehabilitering. Dens grunnlag er kosthold, treningsterapi og positiv holdning.

  1. Fysioterapi bør praktiseres nesten daglig i minst 30 minutter.

  Pasienten skal bli kvitt overflødig vekt, ta form i muskelen, normalisere trykket. Sistnevnte reduserer sannsynligheten for å utvikle hjerteinfarkt og blødning.

  Redusere fysisk aktivitet bør ikke være og etter rehabilitering.

 • Spesiell oppmerksomhet bør tas hensyn til ernæring - det er nødvendig å overholde en bestemt diett som ikke bare vil normalisere vekten, men også påvirke risikofaktorene for manifestasjon av IHD og aterosklerose.

  Kostholdet etter stenting av blodkarene i hjertet eller andre fartøy bør være rettet mot å redusere indikatorene for "dårlig" kolesterol - LDL (lavdensitets lipoproteiner).

  Ernæring etter et hjerteinfarkt og stenting bør være underlagt følgende regler:

  • Minimere fett - det er nødvendig å utelukke matvarer som inneholder animalsk fett: fett kjøtt og fisk, høyverdige meieriprodukter, kaviar, skalldyr. I tillegg bør du gi opp sterk kaffe, te, kakao, sjokolade og krydder.
  • Tvert imot må mengden av produkter med høyt innhold av flerumettede fettsyrer økes.
  • Inkluder i menyen flere grønnsaker, frukt, bær og frokostblandinger - de inneholder komplekse karbohydrater og fibre.
  • Å lage mat i stedet for kremaktig, bruk bare vegetabilsk olje.
  • Begrens inntaket av salt - ikke mer enn 5 gram per dag.
  • Del maten i 5-6 mottakelser, sistnevnte gjøres senest tre timer før sengetid.
  • Den daglige kalorien av alle brukte produkter bør ikke overstige 2300 kcal.
 • Behandling etter stenting er svært viktig, så etter pasienten i seks måneder til et år må pasienten ta medisin daglig.

  Angina og andre manifestasjoner av iskemi og aterosklerose er ikke mer, men årsaken til aterosklerose har forblitt, så vel som risikofaktorene.

  Selv om pasienten føler seg godt, etter at stenten er innført, bør han:

  • Ta medisiner foreskrevet av legen din for å hindre risikoen for blodpropp. Vanligvis er dette Plavix og aspirin. Dette forhindrer effektivt trombose og tilstopning av blodkar, og som et resultat reduserer risikoen for hjerteinfarkt og forlenger forventet levealder.
  • Følg anti-kolesterol dietten og ta medikamenter som senker kolesterolet i blodet. Ellers vil utviklingen av aterosklerose fortsette, noe som innebærer at nye plaketter kommer til å se ut, noe som reduserer fartøyene.
  • Ved økt trykk, ta medisiner for å normalisere det - ACE-hemmere og betablokkere. Dette vil bidra til å redusere risikoen for å utvikle hjerteinfarkt og hjerneslag.
  • Hvis en pasient lider av diabetes mellitus, følg en streng diett og ta medisiner for å normalisere blodsukkeret.
 • Mange pasienter er bekymret for spørsmålet: kan de få et funksjonshemning etter stenting? Operasjonen forbedrer en persons tilstand og gir ham normal arbeidsevne.

  Derfor er stenting i seg selv ikke en indikasjon på formålet med et funksjonshemning. Men i nærvær av samtidig forhold kan pasienten henvises til ITU.

  Hvor fort er det tilstoppet og gjennom hvor mange det er nødvendig å bytte stenter

  Graden av stentstopping er i stor grad avhengig av pasientens generelle helse, i samsvar med anbefalingene han mottok fra legen etter uttak fra sykehuset. I gjennomsnitt, med gunstige nåværende stent klær etter 4-5 år og deretter krever utskifting. Imidlertid er stentproppingsprosessen i flere tilfeller raskere, og dette forklares vanligvis av tilstedeværelsen av samtidige patologier.

  I de fleste tilfeller utføres stenting av hjertekarene ved bruk av transfemoral tilgang. Dette betyr at pasienten ikke trenger en generell anestesi, ingen brystdisseksjon utføres, og stenten kommer inn i kroppen gjennom den felles lårbenet.

  I en rekke tilfeller er stenting med transfemoral tilgang umulig ved koronarografi. Ofte skjer dette hvis pasienten er diagnostisert med Lerishs syndrom (obstruksjon av abdominal delen av aorta og dens store grener).

  I dette tilfellet er det mulig å bruke transradial tilnærming, som gjør at stenten kan settes inn gjennom den radiale arterien som ligger på underarmen.

  Stenting av hjertekarene er en operasjon som ikke beskytter mot gjentatt innsnevring av fartøyet, men reduserer signifikant intensiteten i den patologiske prosessen. Pasienter som gjennomgår kirurgi, anbefales å gjennomgå en serie tester hver sjette måned for å sikre at designet fortsatt er i stand til å utføre sin funksjon.

  • Ultralyd i hjertet og blodkarene;
  • koagulasjon;
  • koronar angiografi.

  Data oppnådd som følge av koronar angiografi anses å være avgjørende. Denne studien tillater bruk av en kombinasjon av radiografi og forstoppelse for å bestemme hvor mye stenten er tilstoppet og blodstrømmen i stedet for stedet er forstyrret.

  Koronar angiografi gjør det også mulig å fastslå om det er forstyrrelser i blodstrømmen i andre deler av koronarbeinene.

  Ved hvilke sykdommer ødelegger enheten raskt

  Den raske forverringen av stenter skjer under påvirkning av tre hovedfaktorer:

  • Krenkelse av vaskemuren - er hovedsakelig ikke-spesifikk for noen sykdom og utvikler seg hvis endotelet i fartøyet for tykt dekker stenten, noe som fører til innsnevring av fartøyets lumen.
  • Blødersykdommen - kan oppstå på grunn av ytre faktorer (overoppheting, dehydrering), eller med kroniske sykdommer (arteriosklerose fermentopathy, parasittsykdommer, kroniske leversykdommer).
  • Senker blodstrømmen - er hovedsakelig akkompagnert av anginaangrep og forklares av spasmodiske små fartøy som gir blodstrømmen i hjertemuskelen.

  Diabetes mellitus anses av leger som en sykdom som kan føre til en akselerert forverring av stenten, men forekomsten av diabetes er ikke en kontraindikasjon for intervensjonen.

  Hvis sykdommen er i kompensert stadium (pasienten kontrollerer glukosenivået, tar den anbefalte behandlingen, observerer kostholdet), så har diabetiske vaskulære lesjoner minimal effekt på stentplassering.

  Pasienter med uncompensated diabetes mellitus er i de fleste tilfeller nektet stenting, siden risikoen for komplikasjoner er høy.

  Medisinering etter hjerteoperasjon

  Etter inngrepet, foreskrives legemidler som reduserer risikoen for trombose av stenten uten feil. Det mest berømte stoffet i denne gruppen er Plavix. Varigheten av å ta stoffet diskuteres separat og avhenger av stenten:

  • Etter et akutt koronarsyndrom, ikke mindre enn 1 år.
  • Ved installasjon av en stent med et medisinsk dekning på minst 1 år.
  • Når du installerer en stent uten et stoffbelegg i minst 1 måned.

  Det bør huskes at nesten alle stoffer som pasienten tok før intervensjonen, også er obligatorisk for bruk, er det mulig å korrigere doseringene. Spesiell oppmerksomhet bør gis til nivået av kolesterol og inntak av statiner. Målnivået for LDL er 1,8 mmol og lavere.

  De viktigste feilene og misforståelsene om stenting av hjerteskjermer:

  • Etter operasjonen trenger du ikke å drikke medisin, fordi en kur kommer.

  Ekstremt farlig vrangforestilling. Etter stentning av koronararteriene øker betydningen av medisinering mange ganger.

  Det er ingen kur, livskvaliteten øker betydelig, risikoen for kardiovaskulære katastrofer og kardiovaskulær død er redusert dersom operasjonen utføres i henhold til indikasjonene.

 • Etter operasjonen vil kostnaden for narkotikabehandling reduseres.

  Det er ikke slik. Stenting er en indikasjon på bruk av Plavix, kostnaden av dette stoffet er ganske betydelig i dag, så kostnaden for behandling ikke vil redusere. Men selvfølgelig vil pasientens arbeidskapasitet bli bedre.

 • Etter operasjonen blir det ingen begrensninger.

  Dette er ikke tilfelle, så nøye overvåke blodtrykk og å behandle hypertensjon (hvis det var tidligere, eller dukket opp for første gang), med samme omhu du trenger for å overvåke nivået av sukker og glykosylert hemoglobin hos pasienter med diabetes fortsatt røyker ikke, og du må følge for vekt.

 • Plavix er veldig dyrt, kan den erstattes med zilt.

  Formelt er zilen en generisk plavix, men du bør vite at studier av det samme som i Plavix zilith-effektivitet ikke er tilgjengelige, derfor er erstatning bare mulig på egen risiko. Vi kan ikke gi en slik anbefaling.

 • Strømforsyning

  Den nest viktigste komponenten av terapi er diettoverensstemmelse. "Mat er en kur." Disse ordene tilskrives Hippokrates, og selv nå kan vi fortsatt bekrefte deres autentisitet.

  Spesiell ernæring etter stenting er ikke bare forebygging av hjerteproblemer, som kanskje vil oppstå, og kan ikke oppstå i fremtiden. Dette er en kur.

  Dessverre følger ikke alle pasientene de anbefalte kostholdsretningslinjene. Og vi kan uten tvil hevde at dette spiller en stor rolle i den høye forekomsten av angina tilbakevending og gjentatt stenting.

  Kostholdsterapi etter stenting av koronarbeinene bør være basert på følgende prinsipper.

  • Begrensning i diett av animalsk fett.

  Dette betyr en reduksjon av forbruket av slike produkter som fett kjøtt (lammekjøtt, svinekjøtt), lard, halvfabrikata, margarin.

  Ikke spis store mengder smør, oster, rømme, krem. Det er også nødvendig å begrense forbruket av egg til 3-4 deler per uke. Alle fettstoffer er fremtidige kolesterolplakk som vil gjenoppta symptomene på IHD etter stenting.

 • Begrensning av raffinerte karbohydrater, søtsaker.

  Av produktene som ofte er på bordet ditt, må du slette søtsaker (de skal erstattes med tørket frukt), overflødig sukker, bakevarer, karbonatiserte drikker etc. I kroppen blir karbohydrater til fett, derfor er det verdt å gi opp den søte til det maksimale.

  Det forårsaker væskeretensjon og økt blodtrykk. Mange pasienter med iskemisk hjertesykdom som har gjennomgått stenting har hypertensjon. De bør være spesielt oppmerksom på denne anbefalingen. Mengden salt bør reduseres til 3-4 gram per dag (en halv teskje).

  Vær forsiktig: Mange ferdige matvarer (hermetikk, brød, etc.) inneholder salt i sammensetningen, slik at forbruket bør begrenses til mer eller mindre avhengig av hva mat er til stede i dietten.

 • Begrensning av forbruket av kaffe og andre drikker og produkter som inneholder koffein (sterk te, sjokolade, kakao).

  Koffein forårsaker vasospasme og økt hjertefunksjon, noe som skaper økt byrde på kardiovaskulærsystemet og skadet pasienter med iskemisk sykdom og overført stenting.

  Imidlertid er det nødvendig å forstå: kostholdet krever ikke et fullstendig avslag på kaffe, med kontrollert blodtrykk og fravær av alvorlige symptomer, det kan konsumeres i små mengder. Det er bedre å velge naturlig arabica - det er mindre koffein i det enn i robusta, og enda mer enn i løselig kaffe.

 • Tilsetning av vegetabilske oljer, friske grønnsaker og frukt, fisk til kostholdet (bruk minst 2 ganger i uken).

  Alt dette forhindrer utviklingen av aterosklerose. Kostfiber plante mat binde og fjerne kolesterol fra tarmen, omega-flerumettede fettsyrer og fiskeoljer redusere innholdet av skadelige blodlipider (low density lipoproteiner, triglycerider) og økt mineralinnhold (high density lipoprotein).

 • fysisk trening

  Fysisk aktivitet er en av de viktigste livsstilsbetingelsene etter stenting. Regelmessig belastning reduserer utviklingen av aterosklerose, trener hjertemuskelen, fremmer stabilisering av blodtrykket, har en generell helseeffekt på kroppen.

  Det er også viktig at sporten hjelper kroppen å forbrenne fett, noe som betyr å opprettholde normal vekt og blodkolesterolnivå. Komplekser av øvelser som passer alle pasientene etter stenting eksisterer ikke.

  Regimet og intensiteten av opplæringen er bygget individuelt, avhengig av tilstanden til personen, listen over sykdommene hans, toleransen for lastene. Alt dette er etablert av kardiologen.

  Pasienten som gjennomgikk denne operasjonen, bør være forberedt på det faktum at han fra nå av vil spille idrett minst 4-5 ganger i uken. Av spesifikke typer trening anbefales det spesielle øvelser LFK, turgåing, sykling, svømming, jogging.

  Sport som er ledsaget av "eksplosive" belastninger, krever betydelig fysisk innsats og potensielt truer med skader (løfte vekter, boksing), anbefales ikke.

  Når det gjelder fysisk aktivitet, er det viktig å nevne den seksuelle aktiviteten etter overført stenting. For å lede et seksuelt liv er det mulig i en vanlig modus, for å forny den det er løst når som helst så snart pasienten vil føle seg i det eller dette behovet.

  På anbefaling av en lege før samleie, kan du ta nitroglyserin, så vel som før en annen form for trening. Dette er imidlertid ikke alltid nødvendig.

  Forventet levetid etter stenting

  En kardiolog er en lege som ofte leder og ser på sine pasienter i årevis. Iskemisk hjertesykdom er et kronisk fenomen, så det er ikke noe overraskende i dette. Noen ganger må du håndtere slike historier: En person utvikler hypertensjon, angina, da har han et hjerteinfarkt, han er stenting.

  Etter dette "eventyret" slutter ikke: periodisk blir pasienten sykehus med hypertensive kriser. Etter en stund gjenopptar angina sin, blir han igjen utsatt for stenting eller til og med koronar bypassoperasjon...

  Gjentatte hjerteinfarkt, hjertesvikt er ikke sjeldne fenomener selv etter gjentatte operasjoner. Som et resultat føles en person mye verre enn han kunne, og varigheten av livet hans reduseres.

  Hvorfor skjer dette? Årsaken er ikke bare i insidiousness og faren for sykdommen, selv om, selvfølgelig, begge er helt iboende av iskemisk hjertesykdom. Ofte er det ugunstige resultatet av sykdommen bestemt av det faktum at en person ikke gjør nok for å forbedre sin tilstand og forlenge livet.

  Hvis du har gjennomgått stenting, og du ikke følger alle anbefalingene for en livsstil, er det på tide å tenke på å endre holdninger til behandling. Alle de ovennevnte tipsene er klare, enkle og gjennomførbare, du må bare følge dem, stadig og i god tro.

  For å sikre at resultatene av stenting var det beste og varte så lenge som mulig, anbefales det også å gjennomgå en kardiorehabilitering i et sanatorium. Etter stenting i hjertet og i hele kroppen, endrer hemodynamikken, slik at kroppen tar tid å tilpasse seg den.

  I tillegg, når stenting, er en fremmedlegeme faktisk satt inn i koronarbeholderen. Dette forårsaker en reaksjon fra immunsystemet og koagulerbarheten av blodet, skaper økt beredskap i kroppen for å akselerere utviklingen av koronar aterosklerose, forekomsten av blodpropp i karene, etc.

  Inpatientbehandlingstiden er ikke nok til å gjenopprette kroppen helt, så pasienter etter stenting anbefales hjertesvikt. Komplekset med helseforbedrende prosedyrer vil konsolidere resultatene av terapi og forbedre en persons tilstand.

  Kilde: «angiohelp.ru; nmedicine.net; sosudinfo.ru; medspecial.ru; cardio-life.ru; xn - 80aaadngudabmt8azad2b7d1i.xn - p1ai; prososud.ru; angiografiya.ru; asosudy.ru; 1poserdcu.ru; operaciya.info »

  Indikasjoner og kontraindikasjoner

  Det er viktig å forstå at gjennomføring av hjertekarboner har visse risikoer, derfor bør indikasjonene forutsi fordelene, noe som er mye mer enn dem. Dette skjer vanligvis i følgende situasjoner:

  • Myokardinfarkt i tidlige stadier eller akutt koronarsyndrom;
  • progressiv angina. hvor pasienten ofte kaller en ambulanse;
  • stabil angina i tilfelle av dårlig livskvalitet, selv med bruk av tilstrekkelig medisinering;
  • tidlig angiinfarkt, når anfall utvikler seg i behandling av hjerteinfarkt;
  • en høy risiko for død eller kardiovaskulære katastrofer.

  Selvfølgelig utføres stenting først etter bekreftelse på den tekniske muligheten for kirurgisk inngrep, ved hjelp av en tidligere koronar angiografi. I dag er stenting en alternativ metode for aortokoronær bypassoperasjon.

  Det er også verdt å merke seg at koronararteriespasma kan forekomme under ballongangioplastikk, og stenting unngår en slik komplikasjon. I tillegg utføres omtrent et tiår etter aortokoronær bypass-operasjon, og halvparten av pasientene utvikler shuntstenose. Men stenting er også et alternativ til re-shunting.

  Det er noen kontraindikasjoner som ikke tillater denne operasjonen:

  • diffus stenose av koronarbunnen;
  • liten diameter av stenotisk fartøy (mindre enn 3,0-2,8 mm).

  Hvordan utføres operasjonen?

  Før stenting må pasienten utelukke mat åtte timer før operasjonen. Hvis han tok antikoagulantia, må du kanskje midlertidig avbryte dem. Enhver avgjørelse om avskaffelse av visse stoffer er tatt av en lege, så han bør vite alt om den tidligere behandlingen.

  Vanligvis brukes lokalbedøvelse og sedativer. Under disse forhold er lårbenet eller den radiale arterien spiss, lederen innføres i lumen. Det utfører en spesiell enhet, introducer, som letter legen prosessen med å bære de nødvendige verktøyene til arteriell glans. Stenten er satt der stenose tidligere ble funnet. Installasjon skjer etter at lumenet har utvidet seg med en spesiell ballong. Alle disse handlingene styres av roentgenologisk måte. Pasienten har imidlertid ikke smerte, men kan oppleve ubehag i brystet og i stedet for punktering.

  Noen mennesker er interessert i spørsmålet: hva er en stent? Dette rørformede metallnett, som er laget av rustfritt stål og er en slags ramme for fartøyet. Den ekspanderer inne i arterien, slik at den ikke kan smale og gi seg til spasmer. I dag er det utviklet mange typer stenter, som avviger fra hverandre i sammensetningen av materialer og andre funksjoner.

  Spesielt interessant er stenter som er belagt med polymere stoffer. De inneholder antitumor cytotoksiske stoffer, slik at du kan si at disse enhetene har et medikamentbelegg, hvis formål er å bremse delingen av celler som danner aterosklerotiske plakk. Disse stentene reduserer risikoen for re-stenose.

  Stents er belagt med polymere stoffer

  Imidlertid har bruken av slike enheter motsatt side av mynten. Faktum er at dette belegget senker helingen av såroverflaten av den vaskulære indre veggen etter at stenten er installert. Dette betyr at endotelceller ikke dekker rammen så raskt, noe som kan føre til dannelse av en trombose. For å forebygge trombose utføres operasjonen mot bakgrunnen av antikoagulant terapi.

  Etter operasjonen

  Hvis operasjonen har gått uten komplikasjoner, blir pasienten overført til menigheten og fortsetter å overvåke tilstanden hans. Ved punkteringsstedet påføres en trykkbandasje. Oftere, langvarig komprimering av arterien ved spesielle enheter eller krefter av medisinsk personell. En dag etter operasjonen kan en person bevege seg. Han tilbringer omtrent en uke på sykehuset.

  Gjennomgår kirurgi forbedrer pasientens velbefinnende, men den aterosklerotiske prosessen ikke slutte å vokse, og ikke endre metabolismen av fett, som har blitt brutt før. Det er derfor en person må strengt oppfylle legenes resept.

  I løpet av de første syv dagene av fysisk aktivitet er begrenset, kan du bare ta en hygienisk dusj. Det er ikke tilrådelig å kjøre i to måneder. Det er også svært viktig å observere et anti-kolesterol diett, ta medisin og utføre øvelser. Fra mat må du helt utelukke animalsk fett. Det er bedre å nekte følgende produkter:

  • fett svinekjøtt, biff, lam, fett;
  • majones, smør;
  • krydret krydder
  • sjokolade, søtsaker;
  • baking, hvitt brød;
  • Makaroni fra ustabile hvete varianter;
  • pølser, kaviar, ost;
  • sterk te, kaffe, karbonholdige og alkoholholdige drikker.

  Også bør begrense karbohydrater. Sørg for å spise frukt og grønnsaker, fisk, frokostblandinger, cottage cheese, grønn te, sur melk, fersk juice, fjærfe. En dag må spises fem eller seks ganger, men delene skal ikke være store. Det er veldig viktig å følge vekten. Om nødvendig er det mulig å tilbringe lossedager.

  Daglige morgenøvelser er svært viktige. Det forbedrer ikke bare metabolisme, men forbedrer også humøret. Men man kan ikke umiddelbart gjøre tunge øvelser, ellers vil stenting av hjertets kar ikke være til bruk, men vil forårsake skade. Det anbefales å gå, men avstanden skal først være liten, den bør økes gradvis. Du kan også gå på trappen og engasjere seg i simulatorer. Pasienten skal undervises for å telle pulsen. Hjertet bør ikke overbelastes. Det anbefales å besøke bassenget og sykle.

  Etter operasjonen er legemiddelbehandling viktig. Vanligvis kommer det ned til narkotika som hjelper hypertensive pasienter senke blodtrykket. Statiner som normaliserer kolesterol er også brukt. Det er viktig å ta medikamenter som reduserer trombose. Hvis pasienten er mer diabetiker, bør han fortsette behandlingen som instruert av endokrinologen.

  Det er ingen tvil om at alle medisiner som skal tas etter operasjonen er kun foreskrevet av den behandlende legen. Det er best hvis rehabilitasjonen vil finne sted i et sanatorium-feriested miljø, hvor pasienten vil bli nøye observert av spesialistene.

  komplikasjoner

  Dessverre er stenting ikke en operasjon der alle mulige komplikasjoner er utelukket. Vanligvis er negative konsekvenser delt inn i to typer.

  1. Intraoperative komplikasjoner. De oppstår under operasjonen. Disse inkluderer myokardinfarkt, hjerterytmeforstyrrelser, disseksjon av fartøyet, et angrep av stenosekardi og død.
  2. Tidlige postoperative komplikasjoner: Stenttrombose, hjerterytmeforstyrrelser, hematom, falsk eller sant aneurisme.
  3. Sene postoperative komplikasjoner: Restose.

  Generell informasjon

  På hvordan operasjonen går, kan du lese anmeldelser på Internett og se videoen. Dette vil bidra til å stille inn i denne kirurgiske inngrep. Alle som står overfor behovet for denne operasjonen er interessert i kostnadene.

  Prisen avhenger av land, klinikk, utstyr, antall og type stent, og så videre. Stenting er i alle fall en høyteknologisk operasjon som krever spesielt drifts- og dyrt utstyr.

  For eksempel koster denne operasjonen i Russland fra 130000 rubler, i Tyskland fra 8000 $, i Israel fra 6000 euro.

  Stenting er den mest populære operasjonen innen vaskulær kirurgi. Det er ikke så traumatisk som alle andre og krever ikke lang gjenoppretting. Hvis du følger kostholdet og fysisk aktivitet etter det, vil fordelen føles veldig mye, og det vil bli merkbart på pasientens velvære.

  Selvfølgelig er det best å ikke bringe helsen til en slik stat at en operasjon er nødvendig. Men hvis legen anbefaler å gjennomføre det, er det bedre å gjøre alt det ble gjort på kortest mulig tid, fordi et slikt tiltak kan redde et liv eller forlenge det.

  Moderne økologi og livsstil har ofte en negativ innvirkning på helsen, noe som forårsaker problemer i arbeidet med ulike systemer og menneskelige organer. Kardiovaskulærsystemet var ikke et unntak. Stenting av hjertekarene er en operasjon som gjør det mulig å normalisere blodsirkulasjonen i hovedorganet i menneskekroppen. Det begynte å bli utført bare siden 1993. Dens effektivitet har blitt bevist, men er det trygt? Hva er konsekvensene og komplikasjonene ved innsetting i et fremmedlegers fartøy? Hvordan leve etter en slik operasjon? Og hva i fremtiden venter pasienten på, selv en gang har han gjennomgått en slik operasjon?

  betydning

  For tiden er sykdommer i kardiovaskulærsystemet utbredt blant verdens befolkning. Statistikk trist: Hvis før fylte pasienter som lider av sykdommer i hjertet, var ca 50 år, i henhold til nyere data legene fikse flere og flere tilfeller hos yngre pasienter.


  Årsaken til dette er selvfølgelig at vår livsstil, moderne økologi og arbeidsforhold ofte forstyrrer den genetiske predisposisjonen til denne typen sykdom.
  Hjertet er det viktigste organet i kroppen. Det er som en pumpe som kontinuerlig sirkulerer blod i organer og vev. Naturligvis, med dårlig ytelse av hjerte og vev og organer, vil de ikke lenger motta næringsstoffene og stoffene de trenger, noe som kan provosere en rekke sykdommer.
  Selvfølgelig, for å fullt ut oppfyller vev og organer i alle elementene, samt oksygen, trenger vi ikke bare et omfattende nettverk av koronararteriene (som denne leveransen til hjertet og gi), men det er riktig bruk.
  Endringer i arteriene fører bare til en - forverring av blodforsyningssystemet i hjertet. Konsekvensen av patologiske forandringer og lidelser er forskjellige kardiovaskulære sykdommer. Ofte er det en innsnevring av koronarbeinene, som fører til skade på hjertemuskelen i myokardiet. Som en konsekvens utvikler iskemisk hjertesykdom.

  Selvfølgelig utvikler mange forskere kontinuerlig og utfører operasjoner som bidrar til å takle et brudd i blodforsyningssystemet. Men i lang tid var det kun kirurgisk inngrep tilgjengelig for behandling av innsnevrede koronarbeholdere. I dag er det få traumatiske metoder for å unngå kirurgi. Koronar stenting av hjertets blodkar er en av dem.

  Er det nødvendig å ha en operasjon?

  Det er ikke nødvendig å gjenta, men mange pasienter er redd for panikk i ulike operasjoner, spesielt de som er knyttet til hjertet. Men hvis legen har kommet til en unik utgang i din situasjon - å gjøre stenting. så tro meg, dette er den eneste måten å redde livet ditt på. Iskemisk hjertesykdom er en alvorlig og farlig sykdom som ikke bare resulterer i hjerteinfarkt, angina pectoris, men også plutselig død. Hjertet er bare et organ som bare kan bli lei av å jobbe med høy rytme.
  Men er operasjonen av stenting av hjerteskjermer trygg? For å forstå den lille traumatiske naturen til denne metoden, er det nødvendig å kjenne essensen av operasjonen selv.
  Stent - er et tynt rør, bestående av metallceller. Det blir introdusert i en skadet beholder og oppblåst med en spesiell ballong. Når det sprøytes inn i det berørte området, klemmer det ekspanderende røret inn i koronararterien og spreder dem, og gir en normal strøm av blod langs den. Dette fører til at blodtilførselen er normalisert.
  Gitt at operasjonen refererer til litt traumatisk. konsekvensene av skipene etter stenting av koronararteriene er minimal, vanligvis etter inn i teltet flytte blodet gjennom arteriene er satt til normal, ikke forårsake noen effekt, men i sjeldne tilfeller kan det oppstå følgende komplikasjoner på bakgrunn av operasjonen:

  • Under operasjonen kan integriteten til arterieveggene bli kompromittert. På grunn av dette kan blødning åpne.
  • Noen ganger, som et resultat, oppstår problemer i normal funksjon av nyrene.
  • I stedet for punktering og stentinnføring kan hematomer forekomme.
  • Svært sjelden i stentplasseringsområdet ble trombose av vevene notert.

  Og i svært sjeldne tilfeller, etter stenting, kan arteriell okklusjon forekomme. Men med tanke på at selv etter mikrooperasjoner er alle pasienter under konstant tilsyn, blir alle nødvendige tiltak tatt i tide. Når arteriene er blokkert, trenger pasienten akutt kirurgi. Til tross for at slike tilfeller er svært sjeldne, bør hver pasient være klar for denne hendelsen.
  Komplikasjoner etter sykdom manifestert hovedsakelig av blodpropp og ikke bare på stedet av stent, ganske vellykket eliminert når du tar medisiner som har antikoagulerende aktivitet. Deres mottak er ikke alltid mulig. Dette er selvsagt en minus. Pasienter som lider av nedsatt nyre- eller leverfunksjon for å ta disse legemidlene er kontraindisert.

  Rehabiliteringsperiode etter stenting

  Stenting av koronarbeinene er først og fremst en operasjon, om enn uten direkte kirurgisk inngrep. Og hvordan, etter hver operasjon, er gjenopprettingsperioden viktig. Hovedstadiene inkluderer følgende.

  • Umiddelbart etter operasjonen foreskrives pasienten streng sengestøtte. På denne tiden overvåker den behandlende legen pasientens tilstand og overvåker nøye mulige manifestasjoner av konsekvensene av operasjonen.
  • Etter utslipp skal pasienten sikre maksimal fred. Først av alt må du unngå fysisk aktivitet. Ikke ta et varmt bad eller en dusj. Mens pasientens tilstand ikke er fullstendig stabilisert, er det nødvendig å unngå en farlig situasjon. Det er, du bør ikke kjøre. Og de som jobber i forbindelse med transport, bør avstå fra å kjøre i minst 6 uker. En liten nyanse, å avstå fra fysisk anstrengelse betyr ikke at du ikke engang kan flytte. Tvert imot er bevegelsene nyttige, men alt skal være moderat. Det er nyttig å gå, men et stille gange i en kort avstand, og selvfølgelig ikke umiddelbart etter utslipp fra sykehuset.
  • Rehabilitering etter en sykdom innebærer ikke bare overholdelse av et bestemt regime, men også inntaket av spesielle medisiner. Deres mottak kan vare i et halvt år.

  Det er viktig å forstå at stenting-operasjonen fjernet manifestasjonene av iskemi, men årsaken som forårsaket samme aterosklerose, forblir fortsatt. Det er også risikofaktorer som kan provosere en gjentakelse av situasjonen.

  Hva pasienten må gjøre i den postoperative perioden

  Rehabilitering innebærer å utføre et sett med prosedyrer, uansett hvor godt pasienten føler. Til tross for god helse bør du aldri slutte å ta medisiner eller utføre tunge fysiske øvelser.
  Mange pasienter gjør den store feilen, og håper så snart som mulig å gå inn i den viktige tidsplanen der de bodde før operasjonen. Ikke haste. Det er viktig å forstå at stenting operasjonen er ganske alvorlig prosedyre, hvoretter det er absolutt nødvendig å leve i samsvar med en bestemt tidsplan. Det viktigste som en pasient skal utføre er hellig:

  • Ta alle foreskrevne medisiner. Husk at de er utformet for å redusere sannsynligheten for blodpropper.
  • Pass på at du vurderer kostholdet ditt og følg en streng diett, pass på at du tar spesielle medisiner med økt kolesterol for å minimere risikoen for å ta på skipene igjen.
  • Med økende blodtrykk må du ta de nødvendige legemidlene. Dette hjelper deg med å forhindre et hjerneslag eller hjerteinfarkt.
  • Hvis stenting ble utført hos en person med diabetes, inkluderer rehabilitering obligatorisk inntak av narkotika som reduserer blodsukkeret.

  Tilsynelatende er rehabilitering etter stenting av hjerteskjærene ikke noe komplisert. Det viktigste er å ta foreskrevet medisin og følge alle legenes forskrifter.

  Riktig ernæring etter stenting

  Livet etter stenting av hjertets kar bør endres. Nå må pasienten spise riktig og lede en sunn aktiv livsstil. Selvfølgelig kan det umiddelbart ikke gjøres, men du kan sette et mål og gradvis bevege seg mot det. Ellers blir effektiviteten av operasjonen praktisk talt redusert til null.

  Det viktigste er pasientens korrekte holdning og utfører gymnastikk, samt en diett. Det skal bemerkes at operasjonen gir en person full arbeidsevne, så fordelene er åpenbare.
  Så, en person som har gjennomgått stenting bør regelmessig utføre øvelser av fysioterapeutøvelser.

  • Å utføre helse gymnastikk bør være hver dag, tildele minst en halv time for å fullføre et sett med øvelser. Dette hjelper å normalisere vekten, styrke muskelvev, normalisere blodtrykket.
  • Det er viktig å huske at det er nødvendig å utføre terapeutisk fysisk trening, ikke bare under rehabilitering, men også etter det. Det er nødvendig at i livet ditt er færre dårlige vaner og så mye bevegelse, riktig ernæring og aktivitet.

  Kosthold etter sykdom er en av de viktigste faktorene som fører til utvinning, samt fullstendig gjenoppretting av kroppen. Kostholdet er utformet for å sikre at pasientens vekt er fullt normalisert, og minimerer også de negative faktorene som bidrar til gjenopptreden av koronar hjertesykdom. Riktig ernæring bidrar til en reduksjon i nivået av så farlig i iskemi kolesterol.
  Ernæring etter sykdommen bør vurdere følgende:

  • Alle matvarer må inneholde et minimum av fett. Matvarer som inneholder animalsk fett bør utelukkes permanent fra pasientens diett etter en stentingoperasjon.
  • I tillegg til fett kjøtt, fisk og andre produkter bør drikkevarer som kaffe eller sterk te også utelukkes.
  • I maten til den nye dietten må du inkludere så mye grønnsaker, frukt og bær som mulig.
  • Menyen skal inneholde et stort antall produkter med flerumettede syrer.
  • Fra kraften er det ønskelig å helt eliminere smøret. Bytt det bedre med planten.
  • Saltet må også være strengt begrenset.
  • Er bedre i små porsjoner, 6 ganger om dagen. Ikke spis om natten. Pause mellom siste måltid og søvn bør være minst tre timer.
  • Telle kaloriene. På en dag kan du ikke spise mer enn 2300 kalorier.

  Forventning for fremtiden

  Stenting av hjerteskjærene er relativt sikker drift, og gir gode resultater. Og dermed er risikoen for utvikling av komplikasjoner minimal. Selv etter operasjonen, går pasienten ikke bare tilbake til normalt liv, men hans arbeidsevne blir gjenopprettet.
  Det er viktig å forstå at feil livsstil, som provosert iskemi, igjen vil føre til blokkering av arteriene dersom den ikke forandres. Operasjonen har selvsagt en kort etterbehandlingstid.
  Det mest berømte vitenskapelige senteret behandler problemer med kardiovaskulær kirurgi AN Bakuleva, utfører operasjoner på stenting av hjerteskjermer og gjennomfører konsultasjoner, samt fullstendig diagnostikk.
  Med hensyn til ytterligere prognose er stentoperasjonen effektiv i ca 80% av tilfellene. Noen ganger viser prosessen det motsatte, det vil si til tross for innsatsen som gjøres, smalter arterien igjen. Men forskere fortsetter å utføre forskning og forbedre operasjonsteknologien. Statistikken over positive resultater i dette tilfellet øker.
  I dag bruker spesialister helt nye stenter, noe som minimerer risikoen for den omvendte innsnevringen av kranspulsårene. Som statistikk viste, med bruk av nye stenter, er risikoen for reversert arteriell innsnevring nå bare 55 av totalt antall. Men det er veldig viktig å forstå en enkel ting - selv den mest moderne teknologien til operasjonen er aldri i stand til å erstatte viktigheten av forebygging og riktig sunn livsstil til enhver pasient.

  Sannsynligvis vil du være interessert:

  • Indikasjoner for stenting
  • Foreløpig forberedelse til operasjonen
  • Den riktige metoden for gjennomføring
  • Hvilke komplikasjoner er det mulig?
  • Anbefalinger fra en cardiosurgeon

  Moderne medisin er i stand til å utføre en så lavt traumatisk kirurgi med angioplastikk, som stenting av hjertekarene. Fartøy med aterosklerotiske endringer underkastes prosedyren for restaurering av lumen. Oftest inneholder denne kategorien koronararterier.

  Angioplastikk er en medisinsk prosedyre, hvoretter en ballong settes inn i et fartøy som er skadet av plakk. Fra høyt trykk i lesjonens område øker ballongen, ødelegger plakk og banker den inn i vaskemuren.

  Som regel settes en hjelpestøttestruktur - stent - inn i koronararterien. Stenten i sin primære form ser ut som en openwork jern sylinder laget av spesiallegering og satt på en boks. Når ballongen, levert til plassen, svulmer, åpner stenten samtidig med den. Deretter blåses ballongen av og trekkes tilbake fra arterien, og lar stenten i det uigenkallelig.

  Indikasjoner for stenting

  Kirurgi for stenting er foreskrevet til pasienter når passering av arterier er innsnevret på grunn av eksisterende aterosklerotiske plakk. De reduserer blodstrømmen betydelig, forårsaker oksygen sult og mangel på elementer designet for å matche hjertet. Som et resultat er det paroksysmer av angina i pasienten.

  Indikasjoner for prosedyren for en pasient bestemmes kun av hjerte kirurg. Foreløpig obligatorisk koronarangiografi utføres som viser hvor langt fartøyene påvirkes, hvor mange stenter og hvor nøyaktig det er nødvendig å etablere. Stenting av hjertekarene i forhold til bypasset krever ikke åpning av brystet, suturering og lang gjenopptak etter prosedyren.

  Og likevel er det den behandlende legen som bestemmer hvilken av operasjonene som skal utføres i dette tilfellet. Det endelige valget påvirkes av hjerteslagernes massive alvorlighetsgrad og pasientens tilstand. Ingen av operasjonene kan være en panacea. Oppfølging konservativ behandling i en kardiolog er nødvendig uten mislykkede.

  Tilbake til innholdet

  Foreløpig forberedelse til operasjonen

  Før operasjonen undersøkes pasienten som standard, i samsvar med preoperative preparatstandarder. Hvis tilstedeværelsen av en samtidig sykdom er identifisert, kan legen foreskrive en ytterligere undersøkelse. Foreskrevet tid før den planlagte operasjonen må en person gjøre uten mat, og derfor reservert reseptbelagte medisiner som korrigerer diabetes mellitus.

  De resterende legemidlene er etter skjønn fra legen. I tillegg, før stenting, er en medisin foreskrevet (klopidogrel), som forhindrer dannelsen av blodpropper.

  Selv om hans avtale er vist 72 timer før operasjonen, er det mulig å ta en betydelig dose rett før stenting. Dette alternativet er uønsket, da konsekvensene kan være noen gastrisk komplikasjoner.

  Tilbake til innholdet

  Den riktige metoden for gjennomføring

  I den første fasen av operasjonen, er en stor arterie gjennomboret på noen lemmer.

  Tilgangspunktet bestemmes avhengig av operasjonskirurg og pasienten. I utgangspunktet er dette inngangssonen, siden den er bedre, lettere og mer pålitelig. Gjennom punkteringen settes et spesielt kort plastkateter (introducer) inn i arterien, som fungerer som en "gateway" for andre nødvendige instrumenter. Gjennom det er et langt plastkateter satt inn, som er matet direkte til den mest skadede arterien.

  Røret er installert i et fartøy og gjennom det er en stent festet til plasseringen av aterosklerotisk plakett, festet på en spesialdesignet ballong i blåst form. Stenting av hjerteårene utføres ved hjelp av det nyeste moderne radiologiutstyret. Dette gjør at du kan gjøre en klar plassering av boksen i stedet for atherosklerotisk plakk.

  Etter å ha kontrollert plasseringen av stenten på plassen i blodkaret, blir ballongen oppblåst ved å injisere et kontrastelement inn i det under høyt trykk. Den oppblåste enheten sprer stenten og skyver den direkte inn i blodkarets kropp, og lar den være på dette sted for alltid. Operasjonen av angioplastikk med stenting varer vanligvis mindre enn en time, men alt avhenger av individets individualitet.

  Alvorlig skade på blodkarene kan kreve mye mer tid for stenting, i noen tilfeller spenner denne perioden over flere timer. Når ballongen med stenten oppblåses i arterien, er blodstrømmen midlertidig blokkert. Dette kan utløse starten på angina angrep. Eventuell smerte som er oppstått, skal umiddelbart bli kunngjort til operasjonskirurgi for videre planlegging av nødvendige manipulasjoner. Etter at de nødvendige prosedyrene er fullført, blir alle verktøyene fjernet, slik at bare stenten blir stående.

  Det er forskjellige modifikasjoner av stents, forskjellig i design, sammensetningen av legeringen, men som hovedregel er to hovedkategorier accentuert: en enkel "naken" og dekket med et stoff "belagt". Det er ingen perfekte stenter på dette tidspunktet. Hver kategori har sine egne mangler og fordeler, som følge av at utvalget av implantatstent i den endelige versjonen forblir hos legen. Styret av sin egen erfaring og spesifikke forhold til en bestemt pasient, vil hjertekirurgen gjøre det riktige valget. Ved avslutning av operasjonen er punkteringen forseglet, lukket eller suturert. Spesielle bandasjer påføres fra oven.

  Tilbake til innholdet

  Hvilke komplikasjoner er det mulig?

  Å utføre stenten av hjertet med en ballong kan forårsake en rekke uønskede konsekvenser. De mest populære komplikasjonene inkluderer: allergiske reaksjoner, nyresykdommer, skade på vaskulære vegger, dannelse av blødninger, korker av opererte fartøy, dannelse av et hematom.

  Gitt blodsirkulasjonen, bør du være oppmerksom på mulige komplikasjoner i andre fartøy som ikke påvirkes under operasjonen. Den høyeste prosentandel av uønskede konsekvenser ble funnet hos pasienter med koagulasjonsforstyrrelser, nyreinsuffisiens utløst av diabetes mellitus. På grunn av dette, er slike pasienter nøye undersøkt, utfører tilleggstrening, foreskrive spesialiserte medisiner. Etter stenting av hjertets kar, blir det observert lang tid under gjenopplivningsforhold.

  Operasjonen kan ikke garantere absolutt lindring av iskemi. Sykdommen har alle sjansene til å forny, i blodårene kan skape nye plaketter eller øke de resterende gamle. Muligheten for restenose eller trombose av stenten er ikke utelukket. Som et resultat er alle pasienter som gjennomgått prosedyren for stenting av arteriene, under konstant kontroll av kardiologen. Et slikt tiltak gir tid til å identifisere et tilbakefall og besøke en kort tidssyklus.

  Stenttrombose kalles den farligste komplikasjonen. Dens dannelse kan oppstå når som helst, uavhengig av operasjonstidspunktet. Komplikasjon utvikler et sterkt angrep av smerte. Manglende behandling fører til hjerteinfarkt.

  Litt mindre farlig, men hyppigere, er stentens restose. Den naturlige prosessen med inngrep av stenten kan passere så dynamisk at den opererte passasjen er svært innsnevret og angina fornyes.

  Hvis det er et brudd på legemiddelbehandling, angitt av kardiologen til regimet og dietten, vil utviklingen av plaketter fortsette. Dette fører uunngåelig til dannelsen av nye lesjoner i tidligere sunne blodkar.

  Tilbake til innholdet

  Anbefalinger fra en cardiosurgeon

  Etter operasjonen foreskrives pasienten en fast sengestøtte under tilsyn av det medisinske personalet. For å forhindre blødningsutvikling på punkteringsstedet, er pasientens bevegelser sterkt begrenset, spesielt i lemmen, der tilgangen til kranspulsårene ble gjort. Etter noen dager slippes pasienten hjem, etter å ha anbefalt et bestemt legemiddel og tar medisiner.

  I tillegg til det vanlige komplekset av legemidler foreskrevet av en kardiolog, blir klopidogrel daglig tilsatt for å fortynne blodet i ganske lang tid. Fjerning av medisinen fører vanligvis til trombose i den injiserte stenten.

  Les Mer Om Fartøyene