Hva er tymol-test

For å kunne vurdere tilstanden og funksjonen til indre organer, anbefaler legene en biokjemisk blodprøve. Hyppigst må han få hjelp med mistanke om patologi av nyrene, leveren eller som et resultat av et brudd på saltmetabolisme.

En av varianter av den biokjemiske testen er tymolanalyse. Det gjør det mulig å bestemme leverens evne til å syntetisere proteinforbindelser.

Kort beskrivelse

For å forstå hva slags analyse er, må du forstå sin essens. De fleste proteiner i blodet dannes i leverenes elementer. De står for mange forskjellige oppgaver:

 • aktiv deltakelse i regulering av blodpropp
 • vedlikehold av onkotisk trykk og gi volumet av kroppens hovedfluidum;
 • bevaring av blodets pH;
 • Transport til vev av bestemte kategorier av elementer (f.eks. Kolesterol).

Serum har en variert sammensetning. Imidlertid anses bare 5 fraksjoner av proteiner som viktige komponenter. Disse er forskjellige globuliner.

Under påvirkning av visse faktorer kan deres mengde reduseres eller øke. For eksempel, på grunn av nedsatt leverfunksjon eller underernæring, reduseres antall albuminer kraftig. Økningen i globuliner skjer med patologier av bindevev, smittsomme prosesser av ulike etiologier og visse onkologiske lidelser.

Under tymol-sammenbrudd er det vanlig å forstå en spesiell biokjemisk studie. Det lar deg få informasjon om muligheten for at leveren skal utføre en fullverdig syntese av proteinfraksjoner.

Gjennomføring av analysen bidrar til å vurdere alvorlige brudd på kroppens arbeid før utseendet på de første tegn på sykdom.

Prinsippet om laboratorieforskning er redusert til nedbør av myseproteiner. Hvis det er en oppklaring av stoffet, er det positive testresultatet angitt. Graden av endring i materialets utseende bestemmes av den fotokororometriske metoden, og uttrykkes i de såkalte McLagan-enhetene (enhet M.).

De fysisk-kjemiske egenskapene til denne analysen er fortsatt dårlig forstått. Imidlertid hevder forskere at det i reaksjonskomplekset av fosfolipider og globuliner, tymol og kolesterol er mulig.

Hvordan donere blod riktig

En blodprøve anbefales i morgen. Omtrent 8 timer før den foreslåtte prosedyren, er det bedre å observere et sultende diett. Drikk bare vanlig ikke-karbonert vann. Ikke bruk sterke mengder kaffe eller te, juice.

Fordeler ved timol test

Når det gjelder leveren, forstår alle viktigheten av denne kroppen. Uten hans hjelp kan man ikke forestille seg et fullverdig arbeid av organismen. Derfor er det så viktig å regelmessig gjennomgå forebyggende undersøkelser, ta blodprøver. Det er tymolanalysen som oftest er hovedindikatoren for leverfunksjonskvalitet.

Blant andre fordeler med denne analysen er følgende:

 • krever ikke bruk av dyrt eller komplekst utstyr, materialkostnader er ubetydelige;
 • preget av enkelhet i ytelse;
 • lar deg identifisere mange plager på et tidlig stadium, unngå forekomsten av komplikasjoner og til og med død;
 • kan brukes som en indikator for pågående behandling.

Moderne medisin tilbyr et bredt spekter av forskjellige diagnostiske tester. Blant hele sorten hører et spesielt sted nøyaktig til tymolprøven. Det er en av de viktigste testene som oppdager patologiske forstyrrelser i leveren.

Normative indikatorer

Den primære dekoding av prøven er ganske enkel:

 1. Hvis analysediagrammet er 0-5 enheter, bør det betraktes som negativt. Disse indikatorene indikerer at det ikke er alvorlige brudd i serumet.
 2. Når resultatet er mer enn 5 enheter, anses testen som positiv. Normen for menn, kvinner og barn er den samme.

Dekoding av testresultater

Som regel gir fortolkningen av prøven ingen spesielle problemer for kvalifisert medisinsk personell. Hvis proteininnholdet i serumet ikke ledsages av større endringer, snakker de om et negativt resultat. Prøven skal være mindre enn 5 enheter.

En positiv respons indikerer ofte utvikling av hepatitt. Det er bemerkelsesverdig at gjennom denne analysen er det mulig å diagnostisere denne alvorlige sykdommen selv før starten av sine primære manifestasjoner. En positiv test er også mulig når bilirubin og aminotransferase forblir innenfor regulatorisk rekkevidde.

Normen for tymolprøve hos spedbarn blir overskredet dersom de tidligere har blitt diagnostisert med hepatitt A. Patologien til gruppe B er sjelden ledsaget av en økning i indikatoren i forhold til normer akseptert i medisin.

En positiv variant av testen indikerer noen ganger at den lille pasienten allerede har hatt hepatitt før. I dette tilfellet betraktes testen som en form for beacon for dynamikken i leverfunksjonens normalisering.

Hvis en voksen utvikler mekanisk gulsott, er svarene til tymolforsøk oftest negative. Men hvis komplikasjoner oppstår i form av parenkymal betennelse, kan resultatene endres.

Ved vurdering av en prøve for en prøve må spesialisten ikke glemme at de normative indeksene bestemmes av følgende parametere: pasientens alder, dens omtrentlige vekt og tidspunktet for diagnosen. Ved deklarering av testen bør det også tas hensyn til at noen farmasøytiske preparater kan påvirke parametrene.

Til tross for sannsynlige feil er timol-testen til og med i dag ansett som en av de mest informative studiene. Han må ty til sin hjelp ganske ofte. Faktum i saken er at det i første fase muliggjør å diagnostisere lidelser i leverfunksjonen og å velge kompetent terapi.

Overgår de normative indikatorene

Økningen i indikatorer indikerer vanligvis utviklingen av disproteinemi. Denne tilstanden utmerker seg ved en endring i strukturen av serumet på proteinnivået. Samtidig påvirkes dets kvalitative egenskaper. Disse elementene er uttrykt i 5 fraksjoner. Hver av dem er forskjellig både i kjemiske og fysiske egenskaper.

Albuminer tilhører kategorien av den letteste brøkdel. Den er preget av evnen til å opprettholde en stabil tilstand av det såkalte kolloidale blodsystemet. Globuliner avviker litt mer masse og tendens til nedbør.

Endringen i likevekt i kolloidsystemet og gravitasjon av proteiner til forestående koagulasjon kan skyldes slike forstyrrelser som:

 1. Reduserer antall albuminer.
 2. Øk konsentrasjonen av alfa-globuliner.
 3. Tilstedeværelsen av paraglobuliner i blodet (i en sunn person bør de være fraværende).

Disse patologiene kan identifiseres nøyaktig av timolprober. Det primære organet, hvor proteinet vanligvis intensiveres, er leveren.

Ved de uttrykte feilene i sitt arbeid er det en endring i blodets egenskaper, og tymol-testen viser overskytelsen av visse parametere.

På den annen side er et positivt svar på analysen mulig med omfattende hudforbrenninger. Overskridelse av indikatorene for globulinfraksjonen er også diagnostisert i smittsomme prosesser, autoimmune lidelser og reumatoid lidelser.

Sannsynlige sykdommer

For flere år siden ble hovedårsakene til økningen i tymolprøve ansett utelukkende med hensyn til leverforstyrrelser. I dag endret syn på forskere radikalt. Nå identifiserer spesialister en rekke sykdommer, utviklingen av disse følger med tilstanden av dysproteinemi.

Blant dem er det verdt å merke seg følgende:

 1. Nyrerfunksjon, karakterisert ved tap av proteinalbumin sammen med utskillet urin.
 2. Leverpatologier som manifesterer seg i form av skrumplever, hepatitt eller neoplasma.
 3. Systemiske reumatoid lidelser.
 4. Sykdommer i mage-tarmsystemet.
 5. Tilstedeværelse av neoplasmer av ondartet etiologi.

Thymol-testen øker noen ganger på grunn av underernæring. Vanligvis er dette problemet diagnostisert hos kvinner. Misbruk av overdreven fet mat kan føre til endring i ytelsen. Derfor er det under diagnostisk undersøkelse viktig å ta hensyn til andre varianter av blodprøven.

Vanlige sykdommer hos små pasienter

Hvis et barn har en prøve av timolovoma, hva betyr det? Typisk viser et lignende resultat utviklingen av brudd i leveren.

I en ung alder er forekomsten av slike sykdommer svært uønsket, siden de kan påvirke hele organismenes arbeid i fremtiden. Hos barn manifesterer de ikke bare en reduksjon i immunitet, men også en forsinkelse i mental utvikling.

I dag, hos unge pasienter, oppdages følgende leversykdommer oftest:

 • Gulsott av nyfødte. Det manifesterer seg innen noen timer etter at babyen har kommet ut i lyset. For denne patologien er fargen på huden gul. Dens utvikling skyldes det faktum at barnets lever ikke hadde tid til å danne seg helt på fødselen. Derfor er den ikke klar til å utføre alle funksjoner. Blant de viktigste årsakene til sykdommen kalles legene bilirubin. Det er dannet mot bakgrunnen av ødeleggelsen av gamle erytrocytter. Hvis dette pigmentet begynner å samle seg i kroppens krummer, får huden riktig farge. Med den tidlige diagnosen av sykdommen klarer han å bli kvitt uten alvorlige konsekvenser etter 7-10 dager.
 • Hepatitt A og E. Sykdom av disse typer hos små pasienter forårsaker vedvarende forstyrrelse i arbeidet med de grunnleggende systemene i indre organer.

På hvilke grunner kan du mistenke problemet:

 1. Først av alt begynner barnet å bli syk. Noen ganger opphører ikke oppkast i flere timer.
 2. Deretter er det smertefulle opplevelser i leversonen.
 3. Avføring er farget hvit, og urin får en mørkere nyanse.

Hvis du har disse symptomene, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp.

Legen etter den komplekse undersøkelsen kan sette riktig diagnose. Først etter denne behandlingen er foreskrevet. Terapi av ulike former for hepatitt utføres eksklusivt hjemme.

Det er ekstremt viktig å isolere et sykt barn fra jevnaldrende. Det viktigste tegn på utvinning er en god blodprøve, ingen smertefulle opplevelser.

Timolovaya test i biokjemisk blodanalyse

Biokjemisk blodanalyse brukes til å diagnostisere en rekke sykdommer. Timolovaya-prøven er en av indikatorene som undersøkes under denne analysen. Det viser evnen til leveren til å syntetisere proteinforbindelser. Avvik fra normen indikerer imidlertid ikke alltid en leverpatologi. Det er mange grunner til at verdiene av thymol forsøker å endre seg. Vurder hva en tymol-test er i en biokjemisk blodprøve.

Timoleltest - hva er det?

Tymol test er en indikator som viser forholdet mellom proteiner (albuminer og globuliner) i en persons blod. Med hjelpen er det lett å identifisere et brudd på denne likevekten, som alltid følger med den patologiske prosessen som foregår i leveren.

Denne prøven har vært brukt i medisin siden 1944. For å gjennomføre det er pasientens blodplasma nødvendig, og et spesielt reagens er tymolalkoholblandingen. I et verolanrør kombineres fysiologisk saltvann, timolblanding og plasma. Samtidig vurderes graden av turbiditet av innholdet i røret. Normalt er skyigheten av den resulterende løsningen svakt uttrykt, og i nærvær av en viss patologi blir den hvit med mange flager (sediment).

Graden av turbiditet i blandingen estimeres ved hjelp av en elektrisk fotokorimeter. Måleenheten er "maklagan". Det er så kalt til ære for forskeren som oppfunnet tymol-testen.

Normen for tymolprøve i blod av kvinner, menn og barn

I fravær av patologi som er forbundet med et brudd på konsentrasjonen av proteinformasjoner i blodet, overskrider tymol-testen ikke normen, det vil si ikke overstiger dem. Det skal bemerkes at grensene for normen er de samme for alle mennesker og ikke avhengig av pasientens kjønn og alder.

Den lette turbiditeten til løsningen under prøven tilsvarer verdier fra 0 til 4-5 enheter av McLagan. Disse verdiene anses negativt, det vil si at forholdet mellom proteiner i blodet ikke forstyrres.

Hvis resultatet av studien overstiger 5 enheter, anses det at prøven er positiv og det er en sykdom i leveren og andre indre organer som oppstår i akutt eller kronisk form. Når du mottar dette resultatet, må du gjennomgå en ytterligere undersøkelse for å bestemme årsaken til disproteinemi, det vil si et brudd på proteinbalansen i menneskekroppen.

Det skal bemerkes at kvinner kan ha et falskt positivt resultat. Det er en positiv test (mer enn 5 enheter), og patologier er fraværende. Dette er mulig i tilfelle når en representant for det rettferdige kjønnet i lang tid tar hormonelle orale prevensjonsmidler. Derfor bør legen klargjøre dette punktet før pasienten sendes til en laboratorietest.

Analyse av testen for tymol

Det skal huskes at i laboratoriet utføres kun beregning av indikatorer. Evaluering av det samme resultatet er den behandlende legen. Ved å gjøre det må han ta hensyn til de faktorene som kan påvirke utfallet:

 • Pasientens vekt
 • alder;
 • Utsatte sykdommer;
 • Bruk av visse grupper av legemidler som kan ha en viss effekt på leveren og dets indikatorer.

Hvis resultatet er negativt, er pasienten sunn. Hvis det er avvik fra normen, bør legen finne ut de etiologiske faktorene i denne tilstanden.

Hva bør vurderes når man vurderer et positivt resultat:

 • Hos unge barn, må tas i betraktning historie, ettersom et godt resultat, kan være en konsekvens av nylig hjerteinfarkt hepatitt A. I dette tilfellet, ved hjelp av denne prøve kan enkelt spore omfanget og hastigheten for utvinning av leverfunksjonen. Over tid reduseres indikatorene, og deretter normaliseres;
 • Hos en voksen kan denne indikatoren være det første tegn på alvorlig leversykdom. Prøven blir positiv selv før forekomsten av patologiske symptomer, noe som gjør det mulig å identifisere sykdommen i et tidlig stadium;
 • Med et lite overskudd av normen er det nødvendig å finne ut om resultatet er falskt positivt (brudd på forberedelse og teknikk for blodprøvetaking). Om nødvendig er omprøving foreskrevet.

Årsaker til forhøyet nivå av tymol

En økning i verdiene er notert når forholdet mellom proteiner i blodet er forstyrret. Samtidig reduseres nivået av albumin, men tross for at globuliner økes. Også i blod av en syke person, er paraglobuliner funnet som ikke er tilstede i kroppen til en sunn person.

Årsakene til at tymol-testen er økt:

 • Leverpatologi: hepatitt, cirrhosis, tumorer av forskjellig art;
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen, ledsaget av dyspepsi (med andre ord diaré): pankreatitt, enteritt;
 • Sykdommer i nyrene, hvor albumin utskilles i urinen i store mengder: pyelonefrit, glomerulonephritis;
 • Systemiske reumatiske sykdommer;
 • Maligne svulster av forskjellig lokalisering;
 • Underernæring, der det mangler næringsstoffer.

Hos små barn oppstår avviket fra prøven fra normen i følgende tilfeller:

 • Gulsott av nyfødte. Denne tilstanden er forbundet med en tung belastning på babyens lever i de første dagene etter fødselen. Denne tilstanden er som regel fysiologisk og går gjennom 1 - 2 uker;
 • Hepatitt A - viral leverskade. I de fleste tilfeller er fullstendig gjenoppretting og gjenoppretting av orgelfunksjoner registrert.

Positiv test

Først av alt er det nødvendig å gjennomgå en fullstendig undersøkelse og etter å ha avslørt grunnen til å starte behandlingen av sykdommen. Etiologisk behandling vil avhenge av patologien, og er rettet mot å gjenopprette det berørte organs funksjoner. I alvorlige tilfeller (i nærvær av ondartede neoplasmer), er kirurgisk behandling indisert.

I tillegg til rusmiddelbehandling er svært viktig diett. I dette tilfellet anbefaler eksperter:

 • Reduser forbruket av fett av animalsk og vegetabilsk opprinnelse;
 • Fullstendig forlate fett, stekt, saltet og hermetisert mat;
 • Fra kostholdet utelukkes konfektprodukter, sure bær og frukt, tomater, kjøtt- og fiskebøtter;
 • Prefekt er gitt til slimete supper og porrer på vannet, det er bedre å spise grønnsaker i kokt, stuvet eller bakt form, lavt fettkjøtt kjøtt og dampkoteletter;
 • Begrens bruken av salt;
 • Kaffe, sterk te og alkohol er utelukket.

Analyse for tymolprøve

En biokjemisk blodprøve er foreskrevet hvis det er mistanke om å ha:

 • Patologi i fordøyelseskanalen;
 • Nedsatt nyrefunksjon
 • tumorer;
 • Sykdommer i ledd og blodårer;
 • Hos små barn med langvarig ikke passerer gulsott av nyfødte.

Tymolprøve ses også under og etter behandling for å vurdere effektiviteten.

For å sikre påliteligheten av resultatet, er det nødvendig å forberede riktig bloddonasjon:

 • For noen dager før du tar testen, gi opp å spise fett og stekt mat;
 • På dagen før studien skal du lage en lett middag senest kl 20.00;
 • På dagen for blodprøvetaking kan du ikke spise og drikke drinker, unntatt vann. Studien utføres på tom mage om morgenen.

For å utføre et utvalg, må du ta venøst ​​blod, som blandes med reagenser. Denne blandingen undersøkes etter 30 minutter ved bruk av et fotokorimeter. Pasienten kan få resultatet aller neste dag etter å ha gitt blod.

Liker du artikkelen? Del det med vennene dine på sosiale nettverk:

Timolovaya test: essensen av analysen, normen og avvik, årsakene til økt

Thymol test (timoloveronalovaya prøvene, prøve tymol turbiditet Maklagana test) er ikke blant de meget populære metoder for biokjemiske blodprøver, men fra kontoene til påvisning av spesifikke sykdommer er ikke tilbakestilt, og fortsetter å bli brukt i kliniske laboratoriediagnostikk.

Ikke-spesifikk reaksjon basert på interaksjon med tymol i veronalbufferen av individuelle plasmaproteiner (Gamma-globulin og beta-globulin blir forbundet med lipider - low-density lipoprotein), og uklarheten av oppløsningen, et klart svar med hensyn til visse sykdommer ikke gi, men ofte betraktelig hjelper til i forbindelse med andre forsøk, og i noen tilfeller - og til og med foran seg. Dette skjer i begynnelsen av sykdommen (Hepatitt A hos barn, for eksempel), når andre laboratorietester fortsatt er innenfor normale grenser. I tillegg har hun andre fordeler som hindrer leger fra laboratoriediagnostikk fra å gi denne analysen til glemsel.

Fordeler ved timol test

Vanligvis er tymolanalysen i tillegg til bilirubin og enzymer (transaminaser - AlT, AsT, alkalisk fosfatase) ved mistanke om skade på kroppen, som er preget av en rekke biokjemiske reaksjoner som foregår i den. Selvfølgelig snakker vi om leveren, den normale funksjonen avhenger i stor grad av implementeringen av de grunnleggende livsprosessene i alle celler i en levende organisme. Og det som er interessant er at disse indikatorene ikke kan reagere mye på patologiske endringer og derfor ikke overskrider eller overstiger normalt normale nivåer, og timoleltesten vil tydelig "krype" oppover.

I tillegg til å identifisere leverabnormaliteter, hjelper en tymolprøve, hvis norm er fra 0 til 4 enheter av S-H, ellers i diagnosen av patologiske tilstander i hjertet, mage-tarmkanalen, nyrene og andre organer.

De viktigste fordelene ved timol test er at det:

 • Det krever ikke spesielle midlertidige og materielle kostnader, bruk av komplisert utstyr (reagenser er tilberedt på en magnetomrører i en avtrekksvifte);
 • Det adskiller seg i sin enkelhet i utførelse (resultatet blir lest ved hjelp av et elektrospektrofotometer, som er tilgjengelig i ethvert laboratorium);
 • Det gir en mulighet til å starte behandling i de tidlige stadiene av sykdommen og bidrar dermed til å unngå uønskede komplikasjoner forårsaket av en langvarig inflammatorisk prosess;
 • Kan brukes som en god indikator på effektiviteten av terapeutiske tiltak som tar sikte på å gjenopprette den funksjonelle kapasiteten til leverenvevet.

Derfor forblir i noen tilfeller tymolturbiditetstesten uten å se på det store antallet nye laboratorieundersøkelser blant hovedtester som avslører patologiske tilstander i leveren.

Brudd på forholdet mellom proteiner er grunnlaget for tymol-testen

I tilfelle skade på leverparenchyma Reduksjonen i albuminfraksjonen fremmer en lettere avsetning av globulinfraksjonen. Forandringen i de fysisk-kjemiske egenskapene til blodplasmaproteiner for forskjellige leversykdommer er grunnlaget for diagnostiske sedimentære reaksjoner, for eksempel timolprober og Veltman-prøver.

Thymol turbiditetstest, som har en temmelig høy følsomhet, gir et positivt resultat (100%) i akutt hepatitt, men spesiell verdi er det at en positiv reaksjon detekteres selv i dozheltushnom periode og ved anicteric former av sykdommen (for eksempel, i tilfeller av hepatitt C., som er preget av en lys debut).

Dermed kan de viktigste egenskapene til testen presenteres i følgende form:

 • Indikatorer for tymolprøve uttrykkes i enheter av timolær turbiditet i henhold til Shank-Hoaland (ED S-H) eller enheter av McLagan (enhet M);
 • Normale verdier av resultatene av tymolprøven ligger i området 0-4 ED S-H (noen laboratorier gir en norm på opptil 5 enheter S-H);
 • Normen for indekser av tymolprøve hos kvinner og menn er ikke forskjellig - i en sunn kropp albumin, å være i normale konsentrasjoner sikre stabiliteten av globuliner, Derfor vil den studerte indikatoren, uavhengig av kjønn, ikke overstige normgrensen.

I mellomtiden, hos kvinner, unge og sunne, men ved bruk av orale prevensjonsmidler, kan thymol-testen fortsatt forbedres. Dette skyldes at disse stoffene påvirker leverens funksjonelle kapasitet, som følge av at forholdet mellom serumproteiner endres, og følgelig øker verdiene av denne koagulasjonstesten.

Hos barn er verdiene for normale indekser også i området 0-4 enheter S-H, Men når hepatitt A, som hyppigere blir "plukket opp" av yngre studenter og ungdom, økes timoljetesten allerede i begynnelsen av sykdommen, når selv de minste tegn på gulsott er fraværende.

Når resultatene økes

Med ulike leversykdommer er oppmerksomhet alltid trukket på reduksjonen av albuminfraksjonen, som er forbundet med et brudd på syntesen deres, og en økning i fraksjonene av gamma- og beta-globuliner. Dette skyldes at albuminer syntetiseres direkte i leveren celler, og det berørte parenchymaet er ikke i stand til å gi et normalt nivå av albumin. Den samtidige økningen i globulinfraksjonene (med en reduksjon i albuminkonsentrasjonen) er forklart av det faktum at andre komponenter, cellene som kommer inn i vevmakrofagasystemet, er ansvarlige for produksjonen av disse proteinene.

Hovedårsakene som forårsaker en økt tymol-test er leversykdommer, ledsaget av nederlaget til parenchymaen:

 1. Infeksiøs og viral hepatitt;
 2. Neoplasmer lokalisert i leveren;
 3. Tapet av hepatisk parenchyma med alkohol og spesielt med sine surrogater;
 4. Giftige virkninger av forskjellige giftstoffer, tungmetaller og visse medisiner;
 5. Levercirrhose;
 6. Fettdegenerasjon av levervev (fett hepatose) - opphopning av fett i hepatocytter (leverceller);
 7. Funksjonsforstyrrelser på grunn av langvarig inntak av orale prevensiver og andre hormonelle legemidler.

Men med hensyn til leveren, bør det bemerkes at mekanisk gulsott, selv om det er skremmende med sine ytre manifestasjoner, ikke i seg selv utvider grensene for tymolopacifisering. Denne testen vil bli økt bare ved involvering i den patologiske prosessen med levervev og utviklingen av parenkymal hepatitt.

Andre årsaker til økt tymolanalyse:

 • Alvorlig nyrepatologi (amyloidose, pyelo- eller glomerulonephritis), hvor en stor mengde protein kontinuerlig utskilles i urinen;
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen (pankreatitt, enteritt med alvorlig diaré);
 • Tumorale prosesser av godartet og ondartet natur av forskjellig lokalisering;
 • Patologiske forhold forårsaket av en virusinfeksjon;
 • Arvelig disproteinemi (brudd på forholdet mellom myseproteiner);
 • myelom;
 • Systemiske sykdommer (SLE - systemisk lupus erythematosus, reumatoid polyarthritis, dermatomyositis);
 • Septisk endokarditt (med reumatisme prøven ikke økes, forblir den innenfor det normale området);
 • Malaria.

Timolovaya-prøven kan økes og i fravær av sykdom - for eksempel hvis en person er for glad i fettstoffer. I dette tilfellet varer velvære også på ubestemt tid. Rise annet problem - høyt kolesterol, vil en endring i lipidprofilen... akkumulert i blod low-density lipoprotein det avsettes på veggene i blodkarene, som danner aterosklerotiske plakk, som i sin tur vil begynne denne patologisk prosess, så som aterosklerose. Det vil si at den konstant hevede tymol-testen og fraværet av kliniske manifestasjoner av sykdommen signaliserer at det er nødvendig å endre dietten raskt.

Vi prøver å dechiffrere uavhengig

Tolkningen av analysen er enkel og tilgjengelig selv til pasienten selv: alt du trenger å vite er at laboratoriet tar 4 eller 5 enheter av S-H for øvre grense av normen. Og rekkevidden av sykdommer ledsaget av økt tymol-sammenbrudd er ikke så bred.

Når deklarerer analysen uavhengig, bør man ikke dømme det kvantitative forholdet mellom proteiner. Man kan bare anta at albumin syntetiseres mindre av en eller annen grunn. For å finne disse tallene i numerisk form, bør det være andre studier: for å bestemme konsentrasjonen av totalt protein og albumin, elektroforese metode, slik at proteinfraksjonene, beregne albumin-globulin-forhold... Og hvis legen finner det nødvendig, responsdata vil bli satt, og leseren bare behov å forstå at det på grunnlag av en av de ikke-spesifikk analyse av diagnosen er ikke fastslått. I kroppen, alle de biokjemiske prosessene henger sammen, samt i laboratoriet: en test gir parallell oppførsel andre studier.

Og den siste: slik at transkripsjonen ikke forårsaker vanskeligheter og forstyrrelser, er det nødvendig (som alltid) å forberede riktig på studien. Og det er så enkelt som alltid: Blod er tatt fra en blodåre i tom mage, under middagen, på kvelden for å utelukke fettstoffer.

Årsakene til økningen i verdien av tymol-testen

Timoleltest: hva er det?

Timolovaya test - dette er en av de biokjemiske testene, som du kan evaluere leverenes syntetiseringsevne. Det er i dette legeme er dannet meste av plasmaproteiner som utfører flere viktige funksjoner: Den er ansvarlig for den korrekte onkotisk trykk av blodet, påvirker dens koagulering og opprettholde dens pH innenfor normale grenser, og også tåle de individuelle forbindelser (for eksempel kolesterol, og bilirubin) til vevsprøven. De er fem fraksjoner, og det var takket være tymol definerer deres forhold, noe som gjør det mulig å identifisere visse sykdommer selv før de første kliniske manifestasjoner.

Timolovaya-prøven økte. Hva betyr dette?

Tidligere ble positive resultater ansett som et spesifikt tegn på leverskade. I dag er det kjent at det er et betydelig antall andre patologier som også er preget av dysproteinemi. Som regel registreres en økt tymol-test når:

 • leversykdommer (hepatitt virus, giftige, narkotika- eller alkohol etiologi, cirrhose og fettlever, tumor og dens går på bekostning av dens drift på grunn av steroider eller prevensjon);
 • nyresykdommer for hvilke tap av proteinalbumin i urinen (for eksempel glomerulonefrit, pyelonefrit eller amyloidose) er karakteristisk;
 • med arvelige forstyrrelser av proteinmetabolisme;
 • ved systemisk reumatoid patologi - dermatomyositis, reumatoid polyartrit eller systemisk lupus erythematosus;
 • med sykdommer i fordøyelsessystemet, spesielt i pankreatitt og enteritt med alvorlig diaré;
 • med myelom;
 • i nærvær av ondartede neoplasmer;
 • Årsakene til den økte tymolprøven kan også inkludere overdreven konsum av fettstoffer, slik at andre biokjemiske indikatorer bør tas i betraktning for korrekt evaluering av resultatene. Så, med leversykdommer, må du være oppmerksom på nivået av bilirubin, kolesterol og transaminaser, alkalisk fosfatase, samt resultatene av sulfat- eller sinksulfat-testen.

Forklaring av tymol-test

Det er verdt å huske at denne analysen bare bekrefter eller nekter kvantitative eller kvalitative brudd på proteinsammensetningen av blodet.

Tolkning er ganske enkelt. I tilfeller der proteinsammensetningen av blodserum ikke brytes, er resultatet av denne biokjemiske studien negativ og er ikke mer enn 5 enheter (med disproteinemi, denne indikatoren er høyere).

Til tross for det faktum at det er mange sykdommer som er ledsaget av positive tymol, størst diagnostiske verdi den har for tidlig deteksjon av hepatitt B, ettersom de innledende stadier av sykdommen er det ingen gulsott og bilirubin og aminotransferasenivå kan være innenfor normale grenser.

En viktig egenskap er at tymolprøven i nærvær av hepatitt A hos barn gir positive resultater, men for type B-hepatitt, overskrider denne indikatoren ikke de etablerte normer. Positiv tymol-test kan allerede vitne om overført hepatitt og lar deg trekke konklusjoner angående dynamikken i gjenopprettingsprosessene i leveren. Derfor, for å klargjøre diagnosen, anbefales det å utføre serologisk undersøkelse av blodet.

Et viktig differensialdiagnostisk kriterium er også regelmessigheten at i 75% tilfeller av mekanisk gulsott hos voksne er resultatene av testen negative. De blir bare positive når den patologiske prosessen er komplisert ved parenkymal betennelse i leveren.

bør man huske på at frekvensen av thymol er avhengig av alder, vekt og andre faktorer (for eksempel innholdet av alfa- og gamma-globulin, så vel som ved å hemme evnen av beta-lipoprotein) i evalueringen av resultatene. Viktigheten og analyse tid (du må ta blod i morgen på tom mage er strengt en spesiell vakuumsystem uten antikoagulantia). Ved tolkning av dataene, må vi huske at inntak av hepatotoksiske farmakologiske midler som er i stand til å påvirke utfallet av undersøkelsen, og for kvinner hastigheten kan variere litt på grunn av orale prevensjonsmidler.

Jeg må si at, til tross for tilstedeværelsen av mer moderne diagnostiske metoder (for eksempel elektroforese eller immunologiske tester), fortsetter tymol test for å bli mye brukt i medisinsk praksis, gjør det mulig at for å detektere og behandle et betydelig antall alvorlige patologier som lever og andre organer.

Tymol test - hva er det, normen hos kvinner i blodet og årsakene til økningen

Biokjemisk analyse av blod er en kompleks studie som gjør det mulig å avdekke funksjonsforstyrrelser i ulike organer og systemer. I rammen er det også utført en tymol-test for å oppdage leverpatologier. Det har fortsatt ikke mistet sin diagnostiske betydning, selv om moderne metoder ofte brukes i dag. Hva er forskningen, hvilke sykdommer forårsaker en positiv reaksjon, hvordan å gi og dechifisere analysen - svarene på alle spørsmålene i artikkelen.

Tymol test - hva er det og hva viser det?

Denne testen har flere navn: McLagan's test, timoloneural eller timol opacification. Proteiner av forskjellige typer, som er ansvarlige for dannelsen av immunresponsen, osmotiske blodkarakteristika og andre indikatorer, produseres av celler i leveren og benmarg. Forholdet mellom albuminer og globuliner varierer med skade på hepatocytter, som også strukturen av proteiner som mister kolloid stabilitet og utfelling.

Timolovaya-prøven - er deponering av lipoproteiner og gamma-globulin med en bufferløsning av tymol.

Kobling til globuliner av forskjellige typer og lipoproteiner med lav densitet, reagensen forårsaker grumlighet, hvorav en lar dømme bruken av proteinsyntese i hepatocytter. Resultatet er målt i ED av McLagan eller Shank-Hoaland (forkortet henholdsvis M og S-H ED).

Timolovaya test som metode for å vurdere leverfunksjonen ble foreslått tilbake i 1944. For i dag brukes det sjelden nok, i utgangspunktet under indikasjoner på utvikling av symptomatologi av hepatitt og i kombinasjon med andre tester. Det brukes også i toksikologi og hepatologi for å vurdere den positive dynamikken i gjenopprettingsprosessen i leveren etter sykdommen. Det bidrar til å skille ulike typer gulsott, som i Botkins sykdom (type A) gir nesten 100% av tilfellene et positivt resultat, og for en mekanisk - alltid negativ.

Normen for tymolprøve hos menn

Oppløsningenes turbiditet når reagenset er bundet til globulinfraksjonen, kan ha forskjellig alvorlighetsgrad. Den spesifikke verdien i enheter av McLagan eller S-H bestemmes ved bruk av en spesiell enhet av et elektrospektrofotometer. I en sunn mann skal indikatorene være mellom 0 og 4. Noen laboratorier angir imidlertid øvre grense for referanseverdien på 5 enheter. M.

Normen for tymolprøve hos kvinner i blodet

Som sådan kan kjønnsforskjeller i testresultat ikke påvirke. På prosessen med syntetisering av proteiner i leverceller har spesifikke mannlige og kvinnelige hormoner ingen effekt. Derfor, for det rettferdige kjønn, er de normale parametrene i prøven det samme som for menn: 0-4, maksimum 5 turbiditetsenheter.

Imidlertid kan bruk av en sunn ung kvinne prevensiver (oral prevensjonsmidler) ha en viss effekt på proteinsyntese. Under påvirkning av preparater av denne typen varierer forholdet mellom plasmaproteiner, noe som fører til en liten økning i indeksene.

Normen for tymolprøve hos barn

Alder påvirker heller ikke forholdet mellom globulin av forskjellige typer i serum. Hvis det ikke observeres noen funksjonell leverskade, vil globuliner og lipoproteiner ikke reagere med tymolbufferløsningen, og resultatet av McLagan-testen vil være negativt. Således har tymolprøve i normal hos barn samme indekser som hos voksne og ikke over 4 U / l.

Imidlertid kan det eksternt perfekt friske barnet ha økte resultater. Hvis kliniske tegn på sykdommen og subjektive klager er fraværende, og analysen indikerer et overskudd av de maksimalt tillatte verdiene, er det nødvendig å gjennomføre en omfattende undersøkelse for hepatitt A.

Symptomer på hepatitt A

Årsakene til å øke verdiene av tymol-test

Reduksjon av albuminfraksjonen med en samtidig økning i antall globuliner i blodplasma indikerer først og fremst et brudd på leveren. Denne ubalansen er forklart av det faktum at albuminer er produsert av hepatocytter, og vevmakrofager er ansvarlige for produksjonen av globuliner. På bakgrunn av leverdysfunksjon og disproteinemi øker globulinfraksjonen alltid.

Således vitner positiv thymol test først og fremst om følgende patologier i leveren:

 • Hepatittviral eller smittsom opprinnelse. Denne testen gjør det mulig å oppdage hepatitt A selv i fase med viral replikasjon, når andre studier gir negative resultater, og det er ingen klinisk symptomatologi.
 • Skrumplever.
 • Tapet av leveren parenchyma med alkohol.
 • Giftig effekt på kroppen av salter av tungmetaller, giftige stoffer og visse legemidler.
 • Neoplasmer, inkludert ondartede seg.
 • Fet hepatose - den såkalte degenerasjonen av hepatocytter på grunn av fettet lagret i dem.
 • Funksjonsforstyrrelser, provosert ved bruk av orale prevensiver og andre legemidler som inneholder hormoner.

Mekanisk gulsott, med all kombinasjon og alvorlighetsgraden av kliniske symptomer, gir et negativt testresultat.

I tillegg til leversykdommer har tymolprøve økt verdier ved sykdommer som:

 • Autoimmune sykdommer av systemisk natur (SLE, reumatoid polyarthritis og andre).
 • Nyrer i patologi, ledsaget av albuminuri (glomerulo- og pyelonefritis, amyloidose).
 • Tumorprosesser med forskjellig lokalisering, både ondartet og godartet, samt myelom.
 • Noen sykdommer i fordøyelsessystemet (enteritt, ledsaget av intens diaré, pankreatitt),
 • Septisk endokarditt (med en reumatisk test viser testen et negativt resultat).
 • Patologiske forhold i kroppen forårsaket av virusinfeksjoner, malaria.

Det skjer også at tymol-testen økes i en helt frisk person. Hvis resultatet var positivt på bakgrunn av et komplett fravær av kliniske tegn på patologi, er det en manglende overholdelse av dietten. Slike mennesker, som regel, er glad i fettstoffer, og nivået av kolesterol i blodet øker alltid.

Timolovaya test over normen hos menn og kvinner i dette tilfellet fungerer som en advarsel. Over tid vil denne tilstanden gå inn i en patologisk form og utvikle aterosklerotiske vaskulære lesjoner. Inntil situasjonen har blitt kritisk, bør dietten vurderes, og redusere andelen fett i den.

Også tymol-testen øker hos pasienter som tar stoffer av androgener, østrogener, steroider, insulin, erytromycin, tetracyklin og levomycetin.

Indikasjoner for formålet med analysen

Thymus-testen er vanligvis foreskrevet i følgende tilfeller:

 • Mistanke om hepatitt A - basen er karakteristiske symptomer på catarrhal fenomener, en febril temperatur på forgiftning.
 • Sannsynlighet for autoimmune sykdommer - de er ledsaget av langvarig artralgi, hudlesjon, feber, økt ESR i blodprøven.
 • En omfattende studie av lever-tymol-testen utføres sammen med tester for alkalisk fosfatase, transaminaser og bilirubin.
 • Differensial diagnose av mekanisk og parenkym gulsot. I det første tilfellet er resultatet vanligvis negativt.

Ved hjelp av denne analysen overvåkes resultatet av behandlingen og prosessen med hepatocytreparasjon.

Hvordan klargjøre og bestå testen

Thymus-testen gjøres strengt om morgenen, for studien tar venøst ​​blod. Den er plassert i et reagensrør uten tilsetning av antikoagulant og sendt til laboratoriet. Der, innen en time, utføres en utfellingsreaksjon med 0,1 g plasma- og veronalbuffer og en tymoloppløsning. Hvis resultatet ikke er nødvendig, kan du få det neste dag.

Spesiell forberedelse til å ta blodprøve er ikke nødvendig. Kravene er ganske standard og består i å avstå fra mat på testdagen i morgen. Det siste måltidet bør være en middag på eve, hvor det er uønsket å spise fettstoffer, da overskuddet i kolesterolets blod påvirker testresultatet.

Timoleprøve

Artikler om beslektede emner:

Hva er tymolanalyse?

Timoleprøve (Timoloveronalovaya prøve Maklagana prøve) - en av de sedimentære eller koagulasjon prober utformet for å detektere endringer i den kvalitative og kvantitative sammensetning av blodserum-proteiner i forskjellige sykdommer.

Timolovaya test ble utviklet av McLagan i 1944. Testen er basert på utfelling av blodserumproteiner ved å tilsette en mettet oppløsning av tymol i veronalbuffer. Hvis prøven er positiv, blir serumet som er undersøkt, uklart. Graden av turbiditet bestemmes av den fotokalorimetriske metoden. Resultatet av tymol-test uttrykkes vanligvis i enheter av McLagan (enhet M).

den fysisk-kjemiske essensen av tymolanalyse er ikke fullt ut forstått. Det er kjent at som et resultat av reaksjonen dannes et komplekst kompleks bestående av globuliner, fosfolipider, kolesterol og tymol.

I lang tid ble det antatt at endringer sammen med timianfrø eller bilirubin saminaser (ALAT, ASAT), er spesifikke bare for leversykdommer. Senere ble det bevist at dette ikke er slik.

I tillegg til tymolanalyse ble et betydelig antall andre sedimentprøver foreslått på forskjellige tidspunkter. Blant dem sulemovaya prøve Takata prøve Gross, kadmium, formolovaya, sinksulfat, kefaliner, en kolesterol test, reaksjon Veybrodta, Veltman et al. Bortsett fra her og nå brukes sublimere prøver for klinisk praksis de bare har historisk betydning.

Normen for tymol-testen.

Fortolkning eller tolkning av tymolanalyse er ganske enkelt:

Negativ test betyr at det ikke er noen brudd på proteinsammensetningen i blodserumet, positivt - at slike forstyrrelser er tilstede.

Hva sier den positive timolittestenen?

Generelt er et positivt resultat av tymol-test karakteristisk for tilstanden av disproteinemi - et brudd på den kvalitative og kvantitative sammensetningen av serumproteiner.

Som kjent er serumproteiner representert ved flere fraksjoner, som varierer i deres fysisk-kjemiske egenskaper. Albuminer er en lettere brøkdel som sikrer stabiliteten til hele kolloidalt blodsystem. Omvendt har globuliner og lipoproteiner en stor molekylvekt og er tilbøyelige til å senke seg.

Å redusere antall albuminer, globuliner, eller øke antallet eller utseendet av en såkalt paraglobulinov blod, som normalt ikke skal være - alt dette uunngåelig fører til forstyrrelse av den kolloidale stabilitet og tendensen til koagulering av proteiner, det vil si, deres koalesens og sedimente... Det er dette fenomenet som demonstrerer tymolanalyse.

Hovedrollen i produksjonen av blodproteiner spilles av leveren. Det er derfor naturlig at en ikke-frisk tilstand av legemet er vanligvis ledsaget av en krenkelse av harmoni av proteinsammensetningen i blodet, og derfor - positiv thymol.

Nyresykdommer kan ledsages av utskillelse i urinen til et stort antall albuminer, noe som fører til mangel på sistnevnte i blodet. Tap av et stort antall albuminer er også karakteristisk for omfattende forbrenninger.

En økning i γ-globulinfraksjonen er vanlig i reumatoid, autoimmun og smittsomme sykdommer.

Likevekts av proteinfraksjoner kan også bli brutt opp i fremkomsten av såkalte blod paraglobulinov produsert i multippel myelom, visse ondartede svulster, arvet forstyrrelser i proteinstoffskiftet.

Den kolloidale balansen i serumet kan også endres på grunn av den store bruken av fettstoffer.

Ved hvilke sykdommer er thymol-testen positiv?

 • Leversykdommer:
  • akutt viral hepatitt
  • giftige, alkoholiske og medisinske hepatitiser
  • hepatitt med smittsomme sykdommer - leptospirose, brucellose, mononukleose etc.
  • autoimmun hepatitt
  • levercirrhose
  • akutt gul fettatrofi i leveren
  • langvarig forstyrrelse av galleutstrømning med mekanisk gulsott
  • funksjonelle leverforstyrrelser med ukontrollert inntak av steroidpreparater og prevensjonsmidler
  • levertumorer, etc.
 • Nyresykdom, ledsaget av tap av urinalbumin:
  • glomerulonefritt
  • pyelonefrit med nefrotisk syndrom
  • amyloidose av nyrene
 • Systemiske reumatoid sykdommer:
  • systemisk lupus erythematosus
  • revmatoid artritt
  • nodulær periarteritt
  • dermatomyositis, etc.
 • Sykdommer i fordøyelsessystemet:
  • pankreatitt
  • enteritt med alvorlig diaré
 • Akutte virusinfeksjoner
 • malaria
 • Myelom sykdom
 • Arvelige forstyrrelser av proteinmetabolisme - kryoglobulinemi, makroglobulinemi, etc.
 • Ondartede neoplasmer

For å oppgi i rammen av denne artikkelen, er alle sykdommer som er i stand til å gi en positiv thymolprøve ikke mulig. Dette bør imidlertid ikke gjøres, siden de fleste slike sykdommer er svært sjeldne.

Timoljetest og hepatitt.

Med alle de forskjellige sykdommene ledsaget av positiv tymol-sammenbrudd, er sistnevnte mest nyttige for tidlig diagnose av hepatitt - inflammatoriske sykdommer i levervevet av viral, giftig og annen opprinnelse.

Høy følsomhet av tymolprøve gjør det mulig å mistenke hepatitt i det tidlige stadiet, når bilirubin og til og med aminotransferaser opprettholder et normalt nivå. Og i hvert fall lenge før utseendet på gulsott.

Etter å ha båret viral hepatitt, forblir tymol-testen positiv i lang tid - seks måneder og enda et år. I denne perioden er det også uunnværlig for overvåkning av dynamikken i restaurering av leverfunksjon.

Diagnostisk verdi av tymol-test.

Timolittesten bekrefter eller benekter faktum av et brudd på den kvalitative eller kvantitative sammensetningen av blodproteiner, og gir også en ide om alvorlighetsgraden av disse endringene. Men hun svarer ikke på spørsmålet: "Hva er disse bruddene?". Og enda mer i seg selv gir ikke informasjon om årsakene til slike brudd. Ideen om tymol-testen, som eksisterte i tidligere år, som en reaksjon som er svært spesifikk for leverpatologi, viste seg å være uholdbar.

I denne sammenheng kan den nylig oppdagede positive timol-testen kun tjene som en foreløpig indikator for endringer i proteinsammensetningen av blodet. Ved leversykdommer skal resultatet av denne testen tolkes med forsiktighet. Det bør ikke glemmes at leverpatologi er den hyppigste, men ikke den eneste grunnen til en positiv timol-test. I alle fall bør indikatoren for tymolprøve vurderes sammen med andre studier: bilirubin, aminotransferase, alkalisk fosfatase, urobilinogen urin, etc.

For å studere bruddene på proteinsammensetningen av blodet i vår tid er det mer avanserte metoder: elektroforese og immunologiske tester.

Likevel, på grunn av sin enkelhet, er thymolanalyse fortsatt mye brukt i medisinsk praksis.

Årsakene til økningen i tymol

En klar diagnose av sykdommen forenkler behandlingen og garanterer en rask gjenoppretting. En av metodene som bidrar til å etablere den er bruken av sedimentprøver, som tymolprøven tilhører. Hennes vitnesbyrd er basert på et brudd i forholdet mellom proteiner som viser en endring i serumproteiner.

Hvis det er normalt, oppviser de høy stabilitet, i tilfelle brudd forholds globuliner og albuminer deres stabilitet blir dårligere, og når de administreres thymol reagens-proteinene kan utfelles.

Fordeler med metoden

Oftest er tymolprøven foreskrevet for mistanke om leverpatologi, den brukes som et supplement til enzym- og bilirubinanalyser. Tymol testen er også kjent under andre navn: McLagan's test, timoloneural test eller timol opacification.

Det er ganske populært med andre biokjemiske analyser, siden det bidrar til å identifisere problemet ved starten av slike sykdommer som hepatitt A, spesielt hos barn, selv om andre studier kan vise en norm.

I tillegg er en slik test uvurderlig fordi leversykdommer er vanskelige å diagnostisere, og hvis frekvensen overskrides, vil dette indikere et problem i kroppen.

Teknikken brukes ikke bare til å oppdage leversykdommer, men også for å avgjøre abnormiteter i arbeidet i fordøyelseskanalen, nyrene og hjertet.

Blant de viktigste fordelene ved tymol test er isolert:

 • Nøyaktighet av problemdefinisjonen. Enkelte moderne metoder viser ikke avvik, og McLagan-testen avslører dem selv i de tidlige stadiene, som sikrer eliminering av sykdommen uten mulige komplikasjoner.
 • Inspeksjonshastighet. I tilfelle en test med tymolanalyse er det ikke nødvendig med spesielle anordninger, det er tilstrekkelig at en magnetomrører er installert i laboratoriet i skuffen. Disse egenskapene er tilgjengelige i en rekke klinikker. Resultatene av undersøkelsen gjøres nesten umiddelbart, avhengig av belastningen til helsepersonell og en enhet for å lese resultatet - et elektrospektrofotometer.
 • Kostnad for analyse. Sammenlignet med andre metoder er det lavt, siden det ikke krever bruk av dyre reagenser og utstyr for prøven.
 • Muligheten for bruk for å overvåke effekten av foreskrevet behandling.

Hvorfor prøver tymol?

På indikatoren påvirker flere faktorer, kan selv å ta hormonelle stoffer føre til en økning i sin hastighet, og etter at de blir kansellert, vil den bli gjenopprettet.

Følgende sykdommer kan påvirke endringen i indeksene i prøven:

 • hepatitt, både viral og smittsom;
 • tumorer danner i leveren;
 • arvelig ubalanse av myseproteiner;
 • systemiske sykdommer, som inkluderer: lupus erythematosus, dermatomyositis og reumatoid polyarthritis;
 • nederlaget baker med for mye alkohol eller substandard substitusjoner;
 • levercirrhose;
 • giftig forgiftning med stoffer, tungmetaller eller giftstoffer;
 • fete forekomster i leverceller - hepatocytter;
 • patologier forårsaket av virus;
 • malaria.

I noen tilfeller, når Maklagana prøve blir økt, fører dette kan være sykdommer, og overdreven medrivning fettholdige næringsmidler, noe som fører til øket kolesterol. Og han provoserer i sin tur dannelsen av aterosklerotiske plakk, noe som vil forårsake aterosklerose.

I fravær av manifestasjoner av sykdommen, vil en økt tymolprøve snakke om behovet for å følge en diett.

Forklaring av tymol-test

Personen kan bestemme sin tilstand fra denne analysen hvis han kjenner grensene til hovedindikatorene, og de måles i enheter av McLagan eller S-H ED.

Normen til denne prøven ligger i området fra 0 til 4 enheter S-H, i noen medisinske laboratorier, ved dekoding av analysen, er 5 enheter tillatt.

Hvis verdien overstiger de forhåndsinnstilte parametrene, indikerer dette at mengden proteiner i blodserumet er utilstrekkelig. Dette er fulle av forekomsten av patologier i leveren, nyrene og organene i fordøyelseskanalen.

Grenseverdiene for menn og kvinner er de samme. Siden i en sunn organisme sikres stabiliteten av globuliner med en tilstrekkelig konsentrasjon av albuminer. Men i hvert tilfelle kan ha sine egne nyanser dekryptere den, så hvis en ung jente er sunt, men tar p-piller, kan dens prøve forbedres.

For å bekrefte mangelen på albumin kan det være nødvendig med andre studier, hvoretter konsentrasjonen av totalt albumin og protein nøyaktig bestemmes. Etter elektroforese er for eksempel den nøyaktige koeffisienten for albumin-globulin etablert.

Behovet for flere tester er forklart av sammenkoblingen av alle prosesser i kroppen.

Før du går forbi prøven, må McLagan være forberedt, dagen før den er ferdig, for å eliminere fettstoffer, og neste morgen for å gi blod på tom mage.

Barnets testresultater er de samme som hos voksne, men de kan nøyaktig identifisere den første fasen av hepatitt A, selv før utseendet på eksterne tegn - gulsott, som bidrar til å kurere barnet raskt uten alvorlige konsekvenser for hans utviklingsorganer.

For å gi et samlet bilde av sykdommen og å forstå hvordan de skal behandle pasienten i tilfelle av et positivt resultat tymol metode, må legen tildele andre biokjemiske tester: tilstedeværelsen av urobilinogen i urinen, en indikator av bilirubin i kvinner i blodet, såvel som andre kategorier av personer, nivå av alkalisk fosfatase og andre prøver (sulem eller molding).

Diagnose med tymol nedbrytning

Blodprøven for tymol brukes i lang tid, det er praktisk å bruke det til leger som har tvil om riktig diagnose. Som den viktigste diagnosemetoden er den ikke brukt, bare i tilfelle en uenig situasjon.

Nøyaktigheten av analysen vil avhenge av preparatet av pasienten. Han burde forvente at diagnosen vil oppstå på en tom mage om morgenen. Etter 20.00, før du ikke allerede kan spise, og hvis du drikker, bare vann og i moderasjon.

Analysen er tatt fra venen i en mengde på 0,1 ml, deretter tilsettes 6 ml av en høy konsentrasjonsoppløsning av tymol med en surhet på opptil 7,8. Etter en halv time undersøkes reagenset for graden av turbiditet og koagulasjon ved hjelp av den fotokalorimetriske metoden.

Renheten av tymol og surheten av reagenset kan påvirke resultatene av testen. Hvis du bruker det på et bevist medisinsk senter, som Invitro, vil nøyaktigheten av McLagan-enhetene være høye.

I en frisk person når de injiseres inn i hans blod reagens-proteiner er ikke utfelles under påvirkning av reagenset, men hvis dette skjer, er det en klar indikasjon på avvik i kroppen, og derfor er det også bestemmes ved graden av turbiditet av prøven.

Som et resultat av fusjon av blod med tymolreagenset, et komplekst kompleks bestående av flere bestanddeler:

 • 32% tymol;
 • 10% fosfolipider;
 • 40% av globulinene;
 • 18% kolesterol.

Hvis innholdet i en av dem er normalt og en økning blir observert, er det mistanke om avvik i leveren, spesielt i sin evne til å produsere protein.

I tilfeller der en person har blitt diagnostisert og foreskrevet behandling, etter utnevnelsen av tymol legen sjekker gyldigheten av utvalgte medisinske forsyninger, og evnen til å redusere dosen eller bytte med billigere analoger.

Teknikken anses høy sensitiv og gir i de fleste tilfeller et 100% resultat. Til tross for at det er mange andre moderne analyser, har denne prøven ingen analoger, så den brukes overalt. Uavhengig av pasientens alder, får alle samme mengde blod.

En slik test bidrar til å identifisere mange sykdommer, men oftest brukes den til mistanke om leverdysfunksjon.

Timorovy test i dag, gravide kvinner er obligatoriske, mens den nedre grensen er akseptert for 0,5 enheter.

Når anbefales det å gjøre en test?

Svært ofte er det vant til å utelukke eller bekrefte lupus erythematosus, hepatitt, eller narkotikaforgiftning. Hepatitt kan være både viral og smittsom. Prøven bidrar til å identifisere leverbetennelse hos personer som misbruker alkohol, og etter behandling med dem overvåker de prosessen med å gjenopprette vev og celler i dette organet.

Det er også tilrådelig å bruke det for symptomer som er karakteristiske for følgende sykdommer:

 • betennelse i ryggraden og ledd i kronisk form;
 • revmatoid artritt;
 • renal dysfunksjon;
 • patologi i fordøyelseskanalen;
 • pankreatitt;
 • noen manifestasjon av onkologi.

Timolovy test kan tas fra nyfødte hvis barnet har en "gul", så vel som kvalme og oppkast, ofte ledsaget av et barns angst. Noen ganger takket være henne, er spedbarn diagnostisert med hepatitt E og A, som i tidlig alder behandles praktisk talt uten spor.

Hva vil bidra til å redusere tymolprøven?

Hvis en slik avvik observeres hos kvinner i blodet, på lik linje med menn og barn, leder behandlingsspesialisten dem til en ytterligere undersøkelse av organene, antagelig GIT, lever eller nyre. Symptomene ledsaget av sykdommen hjelper ham til å bli identifisert.

Deretter foreskrives visse medisiner og behandlingsforløpet av den underliggende sykdommen er etablert, etter normalisering av pasientens tilstand, vil kontrolltymolprøven vise et negativt resultat.

Folk vil ikke kunne gjenopprette det på populære måter, med mindre de holder seg til et bestemt kosthold og utelukker fettmat fra kostholdet.

Hva er dette, er tymolanalysen, og hva som påvirker økningen er beskrevet ovenfor. Før utførelsen er det nødvendig å være forberedt, og etter mottak av resultater er det nødvendig å vurdere aldersegenskaper hos personen og konsentrasjonen i sin organisme av en gamma og a-globuliner. Etter å ha avslørt et positivt resultat, er det nødvendig å passere ytterligere tester og gjennomgå behandling.

Les Mer Om Fartøyene