Oversikt over tricuspid regurgitation: årsaker, grader, behandling

Fra denne artikkelen lærer du hva som er tricuspid regurgitasjon, dets årsaker, symptomer og valg av behandlingsmetode (avhengig av sykdomsstadiet og -formen).

Når det er en ufullstendig lukking av tricuspidventilen. I denne tilstanden har pasienten en omvendt strøm fra høyre ventrikel til atriumet.

Det menneskelige sirkulasjonssystemet gir ensidig blodgass. Blod fra ventrikkelen til atriumet beveger seg i en retning på grunn av ventiler som tetter nært med hver sammentrekning av hjertet. Hvis det er ufullstendig lukking, returnerer en del av blodet tilbake til ventrikkelen (oppkast).

Behandling av sykdommen håndteres av en kardiolog. Valget av behandlingsmetode avhenger av alvorlighetsgraden av patologien. Så, 1 grad trenger ikke spesifikk behandling, leger anbefaler bare å overvåke pasientens tilstand. Pasienter med 2 grad av patologi gjennomgår konservativ behandling. Og på nivå 3 og 4 kan kardiovaskulærsystemet bare gjenopprettes kirurgisk.

Årsaker til sykdommen

Denne patologien skjer i to hovedformer:

 1. Primær, som er årsakene til slike sykdommer: revmatisk feber, endokarditt (akutt betennelse i hjerteveggen), myokardial infarkt, dannelsen av fibrøse plakk i hjertevev og genetisk predisposisjon.
 2. Sekundær. Et slikt nederlag av ventilen observeres på grunn av dets utvidelse med kardiomyopati og lungehypertensjon, noe som øker funksjonell belastning på høyre ventrikel.

karakteristiske symptomer

 • Tilstedeværelse av synlig pulsering av livmorhalsvevene.
 • Hevelse av blodårene i venstre del av brystbenet og høyre hypokondrium.
 • Progressiv hevelse av det myke vevet i beina.
 • Tap av effektivitet og rask tretthet.
 • Hyppig følelse av "chilliness".
 • Følelse av rask hjertefrekvens.
 • Hyppig vannlating.
 • Kortpustethet, som først bekymrer pasienten under fysisk anstrengelse, og deretter diagnostiseres i ro.
 • Periodiske anfall av smerter i magen.
 • Den gule skyggen av huden, som kombineres med smertefulle opplevelser i riktig hypokondrium.

Sværheten av de ovennevnte symptomene avhenger av organismens individuelle egenskaper og omfanget av lesjonen. Så for eksempel mangler en pasient med en diagnose av tricuspid regurgitasjon i opprinnelige stadium patologiske symptomer. Det uttrykte kliniske bildet blir som regel observert i sykdoms 3-4 fase når radikal inngrep er nødvendig.

Fire sykdomsgrader

 1. Minimal forstyrrelse av blodstrømmen, som er helt asymptomatisk.
 2. Tilstedeværelsen av en omvendt strøm av blod opptil 2 cm.
 3. Regurgitation er mer enn 2 cm.
 4. Sykdommen ledsages av akutt hjertesvikt.

Diagnose av sykdommen

Hjertepatienter gjennomgår følgende diagnostiske tiltak:

 • Visuell undersøkelse av pasienten og lytting til hjerte lyder med et fonendoskop.
 • Ultralydundersøkelse, som lar deg finne ut av tilstanden til hjertevevet og ventilen.
 • EKG. Metoden bestemmer tidlig tegn på økning i riktig mage og atria.
 • Radiografi av thoracic hule organer. En slik studie bestemmer brudd i ventilsystemet.
 • Hjertekateterisering er en innovativ, minimalt invasiv prosedyre som brukes til å diagnostisere og behandle hjertesykdommer.
Klikk på bildet for å forstørre

Metoder for behandling

I mange tilfeller krever tricuspid regurgitering på 1-2 grader ikke spesifikk terapi, forutsatt at det ikke er noen sammenhengende patologi av indre organer og hjertesvikt.

Behandlingen av pasientene i utgangspunktet - "støttende", de utfører tiltak for å eliminere høyt blodtrykk. Pasienten må være under kontroll av en kardiolog.

Ytterligere progresjon av hjerteventilens patologi regnes som en grunn til konservativ terapi. Legene foreskriver følgende stoffer til pasienten:

 • Diuretika. Diuretika i hypertensjon stimulerer utskillelsen av salter og overflødig væske fra kroppen.
 • Venøse vasodilatorer. Redusere tonen og øke blodkarets lumen bidrar til å redusere blodtrykket og forbedre blodsirkulasjonen.
 • ACE-hemmere. Virkningen av narkotika er rettet mot å hemme funksjonen til et enzym som omdanner angiotensin, noe som reduserer blodårene og fremkaller en økning i blodtrykket.
 • B-blokkere. Disse medisinene reduserer hjertefrekvensen, eliminerer hypertensjon og kronisk hjertesvikt.
 • Hjerteglykosider, som utøver kardiotonisk og antiarytmisk virkning.
 • Metabolske preparater. Disse stoffene forbedrer transporten av oksygen til alle vev i kroppen.
 • Antikoagulantia som middel for å forhindre trombose.

Tricuspid regurgitasjon i sen fase (3 og 4) behandles kirurgisk.

Tricuspidventil regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon, som mange andre hjertepatologier, vokser raskt yngre i dag. Registrere en funksjonsfeil i hjerteventilen kan være før fødsel av babyen, under ultralyd.

Ofte blir oppkastet til tricuspidventilen diagnostisert hos barn i barnehage, og hos voksne utvikles det vanligvis på bakgrunn av alvorlige sykdommer av helt annen natur. Denne anomali har flere former, forskjellige symptomer og dermed ulike tilnærminger til behandling.

Begrepet tricuspid regurgitation

Begrepet "regurgitation" er medisinsk. Det kom fra det latinske ordet gurgitare (oversatt som "flom") og prefikser re, som betyr "igjen, tilbake". I kardiologi refererer regurgitation til omvendt strøm (overføring) av blod fra ett hjertekammer til et annet.

Hjertet består av fire kamre (2 atria og 2 ventrikler) skilt av septa og utstyrt med fire ventiler. Det er en mitral, aorta, pulmonal arterie og tricuspid (tricuspid). Sistnevnte forbinder høyre ventrikel og høyre atrium. I hver av ventilene av ulike årsaker kan det være blodstrømforstyrrelser, noe som betyr at det er fire typer av denne sykdommen.

Oftest er aorta- og mitralregurgitasjon diagnostisert, tricuspid forekommer sjeldnere. Men faren er at når du diagnostiserer, kan du forveksle ulike former for denne patologien. I tillegg oppstår forstyrrelsen av operasjonen av forskjellige hjerteventiler i pasienten samtidig.

Viktig poeng: oppkast av tricuspideventilen er ikke en uavhengig sykdom og en separat diagnose. Denne tilstanden utvikler seg vanligvis på grunn av andre alvorlige problemer (hjerte-, lunger, etc.), og derfor blir det vanligvis behandlet i et kompleks. Og viktigst av alt - en anomali med et skremmende latinsk navn bør ikke betraktes som en dom. Det er lett nok å diagnostisere, det er ganske mulig å kurere eller i det minste streng kontroll.

Typer av tricuspid regurgitasjon

Det er 2 hovedklassifiseringer av denne patologien - ved utseende og av årsaker til forekomsten.

 • Ved utseendet: medfødt og oppkjøpt.

Medfødt er registrert selv under intrauterin utvikling av barnet eller i de første månedene etter fødselen. I dette tilfellet kan arbeidet i hjerteventilen til slutt gå tilbake til normal. I tillegg er en medfødt anomali mye lettere å holde kontroll over, hvis du tar vare på ditt hjerte og observerer tiltak for å forebygge kardiovaskulære sykdommer.

Ervervet vises hos voksne allerede i løpet av livet. Slike patologi oppstår aldri i isolasjon, det kan skyldes en rekke sykdommer - fra dilatasjon (ekspansjon) av ventrikkelen til hindring av lungearteriene.

 • På grunn av: primær og sekundær.

Primær tricuspid anomali diagnostiseres på bakgrunn av hjertesykdommer. Det er ingen problemer med pasientens åndedrettssystem med denne diagnosen. Hovedårsaken til sekundær forstyrrelse av blodstrømmen i tricuspideventilen er pulmonal hypertensjon, det vil si for høyt trykk i pulmonal arteriesystemet.

Regurgitering av tricuspidventilen går tradisjonelt i hånd med mangel på ventilen selv. Derfor separerer noen klassifikasjoner typer av tilbakestøping på grunnlag av form av tricuspidinsuffisiens, det vil si direkte ventilsykdommen:

 1. Økologisk (absolutt) mangel, når årsakene er i lesjonen av ventilflikter på grunn av en medfødt sykdom.
 2. Funksjonell (relativ), når det er en dilatert ventil på grunn av problemer med lungefartøy eller diffus skade på hjertevevet.

Graden av tricuspid-ventiloppfylling

Regurgitation kan forekomme i 4 forskjellige stadier (grader). Men noen ganger tildeler leger en separat, femte, såkalt fysiologisk oppblåsning. I dette tilfellet er det ingen endringer i myokardiet, alle tre ventiler i ventilen er helt sunne, bare en liten forstyrrelse av blodstrømmen nær ventilene (en "virvling" av blod) observeres.

 • Den første fasen. I dette tilfellet registreres pasienten en liten strøm av blod tilbake, fra ventrikkelen til atriumet gjennom ventilflappene.
 • Den andre fasen. Lengden på strålen fra ventilen når 20 mm. Tricuspid regurgitation av 2. grad er allerede ansett som en sykdom som krever spesiell behandling.
 • Den tredje fasen. Blodstrømmen oppdages lett under diagnosen, lengden overstiger 2 cm.
 • Den fjerde fasen. Her reiser blodstrømmen allerede en betydelig avstand inn i høyre atrium.

Funksjonell tricuspid regurgitering er vanligvis nummerert 0-1 grader. Ofte er det funnet i høyt magert folk, og noen medisinske kilder sier at denne anomali er i 2/3 av helt friske mennesker.

En slik tilstand er absolutt ikke livstruende, påvirker ikke trivsel i det hele tatt og blir funnet ut ved et uhell når det testes. Med mindre det begynner å utvikle seg.

Årsaker til patologi

Hovedårsaken til den forstyrrede blodstrømmen gjennom tricuspideventilen er dilatasjon av høyre ventrikel sammen med valvulær insuffisiens. Denne anomali er forårsaket av pulmonal hypertensjon, hjertesvikt, obstruksjon (obstruksjon) av lungearteriene. Sjelden årsakene til omvendt overføring av blod er infeksiøs endokarditt, reumatisme, medisinering, etc.

Faktorer som forårsaker utseendet til denne hjertesykdommen, er vanlig å dele seg i 2 store grupper, avhengig av selve patologien:

 1. Årsakene til primær tricuspid regurgitasjon:
  • revmatisme (systemisk betennelse i bindevev);
  • infeksiøs endokarditt (betennelse i endokardiet, ofte funnet hos injeksjonsbrukere);
  • Valve prolapse (ventilene bøyer flere millimeter);
  • Marfan syndrom (arvelig bindevevssykdom);
  • anomalier av Ebstein (medfødt misdannelse, der ventilventiler er forskjøvet eller fraværende);
  • brysttrampe;
  • Langvarig bruk av medisiner (Ergotamina, Phentermina, etc.).
 2. Årsaker til sekundær tricuspid regurgitasjon:

 • økt trykk i lungearteriene (hypertensjon);
 • ekspansjon eller hypertrofi i høyre ventrikel;
 • høyre ventrikulær dysfunksjon;
 • stenos av mitralventilen;
 • mangel på høyre og alvorlig venstre ventrikulær svikt;
 • ulike typer cardiopathy;
 • Atrial septal defekt (medfødt misdannelse);
 • obstruksjon av lungearterien (og utstrømningskanalen).

symptomer

Med milde former for forstyrrelse av blodstrømmen mellom hjertekamrene, er det ingen spesifikke symptomer.

Tricuspid regurgitation av 1 grad kan manifestere seg bare med ett tegn - økt pulsering av vener på nakken.

Det er en slik effekt på grunn av høyt trykk i jugulære vener, og det er lett å føle pulsasjonen, bare ved å legge hånden til nakken til høyre.

I de senere stadiene kan du ikke bare føle seg slående puls, men også en skarp rysting av livmorhalsene. Om problemer med blodstrømmen i høyre ventrikel, vil de bli fortalt av slike symptomer:

 • Jugular vener skremmer ikke bare, men også merkbart hovelse;
 • cyanotisk hudfarge (spesielt på nasolabial trekant, under neglene, på leppene og nesen);
 • hevelse av føttene;
 • atrieflimmer;
 • klyvning av hjertetoner;
 • en holosystolisk murmur i hjertet (økt ved innånding);
 • kortpustethet og tretthet;
 • smerte og tyngde i riktig hypokondrium;
 • forstørret lever, etc.

De fleste av disse tegnene kan signalere en rekke kardiovaskulære problemer. Derfor kalles det mest tydelige synlige symptomet på tricuspid regurgitasjon hevelse og skjelving av jugularvenen.

Tricuspid regurgitasjon hos barn

Avvisning av blod i høyre ventrikel er nå registrert i stadig større grad hos barn, og til og med før fødselen. Tricuspid regurgitasjon i fosteret kan oppstå i første trimester av graviditeten, ved den 11-13te uken.

Denne funksjonen forekommer ofte hos barn med kromosomale abnormiteter (for eksempel med Downs syndrom). Men en viss prosentandel av oppblåsthet observeres i et helt sunt foster.

Barnekardiologer snakker om et raskt voksende antall tilfeller av tricuspid anomalier hos barn i ulike aldre. I de fleste av dem er det oppdaget opphiss av første grad, og i dag er det allerede vurdert som en variant av normen.

Hvis barnet ikke har andre hjertesykdommer, er det i fremtiden en stor sjanse for at ventilen vil gjenopprette seg selv.

Men hvis den medfødte sykdommen når andre eller tredje fasen, er det risiko for fremtidig hjertesvikt, høyre ventrikulær dysfunksjon. Derfor er det viktig for et barn å besøke kardiologen regelmessig og observere alle nødvendige tiltak for å forhindre hjertesykdom.

diagnostikk

For å avgjøre den utprøvde tricuspid-regurgitasjonen, har leger lært lenge, men diagnosen av milde former ble mulig relativt nylig, med fremkomsten av ultralyd. Det er omtrent 40 år siden.

I dag er ultralyd regnet som den viktigste metoden for diagnose i denne patologien. Det gjør det mulig å skille den minste åpningen av ventilflappene, størrelsen og retningen av blodstrømmen.

Kompleks diagnostisering av tricuspid-ventiloppfylling inkluderer følgende:

 • anamnesis samling;
 • Fysisk undersøkelse (inkludert auskultasjon av hjertet - lytting);
 • Ultralyd av hjertet (vanlig og med doppler) eller ekkokardiografi;
 • EKG;
 • bryst røntgen;
 • hjerte kateterisering.

Kateterisering er en diagnostisk og behandlingsmetode som krever omhyggelig forberedelse av pasienten. For å studere problemer med blodstrømmen gjennom tricuspideventilen brukes det sjelden. Bare i de tilfellene når den dypeste diagnosen er nødvendig, for eksempel å vurdere tilstanden til hjertets kransbeholdere.

Behandling og forebygging

Terapi av tricuspid regurgitasjon inkluderer 2 store blokker - konservativ og kirurgisk behandling. Når sykdommen er i første fase, er det ikke nødvendig med spesiell terapi, bare regelmessig observasjon av kardiologen.

Hvis pasienten har kardiovaskulære patologier som utløser et brudd på blodstrømmen, er all behandling rettet mot dem, det vil si å utelukke årsaken til oppkast.

Når sykdommen kommer i andre grad, innebærer konservativ behandling allerede å ta spesielle medisiner. Disse er diuretika (vanndrivende), vasodilatatorer (rettsmidler for muskulatur vasodilasjon), kaliumpreparater, etc.

Kirurgisk behandling av tricuspidventil - disse er følgende typer operasjoner:

Livets prognose med tricuspid regurgitasjon er ganske gunstig, forutsatt at pasienten fører en sunn livsstil og beskytter sitt hjerte. Og når sykdommen oppdages i første fase, og når operasjonen på ventilen allerede er utført.

Leger i dette tilfellet anbefales å bruke standardtiltak for å forhindre hjertesvikt. Denne kontrollen av kroppsvekt og regelmessig trening, riktig ernæring, avvisning av sigaretter og alkohol, vanlig hvile og så lite stress som mulig. Og viktigst - konstant overvåkning av en kardiolog.

Hva er tricuspid regurgitation av 1 grad?

Hjertet er et av de viktigste organene i menneskekroppen. Den driver menneskelig blod gjennom karene gjennom livet. Hans aktiviteter stopper ikke for et øyeblikk. Derfor er den problemfrie operasjonen av hjertet veldig viktig.

Dessverre, i den moderne verden bidrar en stillesittende livsstil og usunt kosthold til spredning av hjertesykdom. En av dem er tricuspid regurgitasjon.

Hva er tricuspid regurgitasjon?

Dette er et brudd på hjerteventilens funksjoner. Tricuspid ventilen forbinder høyre atrium og høyre hjertekammer i hjertet. Det regulerer prosessen med å passere venøst ​​blod. For normal funksjon av hjertet, er det viktig at det ikke er omvendt blodstrøm. Men med denne sykdommen manifesterer svakheten i denne ventilen, noe som uttrykkes i det faktum at noe av blodet passerer i motsatt retning.

grader

Her er det en deling i henhold til sykdommens alvorlighetsgrad. Ved diagnosen bestemmes blodstrømmenes styrke, som strømmer i motsatt retning på grunn av en funksjonsfeil i ventilens normale funksjon.

Det handler om følgende funksjoner:

 1. I den første graden av sykdommen er strålen knapt merkbar og nesten usynlig.
 2. I neste fase er det tydelig påviselig, men lengden er mindre enn to centimeter.
 3. Når vi snakker om en sykdom i tredje grad, betyr det at lengden av reversert blodstrøm overstiger to centimeter.
 4. I fjerde grad er strålen tydelig synlig i høyre atrium og har en ganske stor grad.

symptomer

Hvordan avgjøre om du har tricuspid regurgitasjon? Vanligvis er symptomene på denne sykdommen ikke merkbar.

Men hvis du er forsiktig nok, kan de fortelle deg om du har denne sykdommen eller ikke:

 • Et av tegnene er pulsasjonen av den hovne jugularvenen.
 • Hvis det er en tydelig merkbar krusning, som oppstår i venstre del av brystet, som er i stand til å intensivere bare ved utånding, er dette et av symptomene på denne sykdommen.
 • Når pulserende i leverområdet må du også være på vakt.
 • I tilfelle hevelse av beina, Dette indikerer en svak strøm av venøst ​​blod og kan tjene som en av symptomene på tricuspid regurgitasjon.
 • I sjeldne tilfeller det kan være en krusning av høyre atrium.
 • En av de medfølgende symptomene Denne forstyrrelsen av hjertet kan være rask tretthet i kroppen og den medfølgende dyspnøen.
 • Chilliness av lemmer taler også om en svak blodstrøm, noe som kan være en av symptomene på denne sykdommen.
 • Et av tegnene Er en hyppig vannlating.
 • Hvis magen gjør vondt - dette kan tyde på ikke en fordøyelse i fordøyelsessystemet, men hjertesykdom.
 • En følelse av tyngde i riktig hypokondrium kan være et alarmerende tegn.
 • Hud kan også gi oss et av signalene om forekomsten av sykdommen i spørsmålet. Hvis den har en gulaktig tinge, kan dette være et alarmerende tegn.
 • Pulmonal hypertensjon kan indikere hypertensjon. Denne sykdommen er uttrykt i økt blodtrykk i lungearterien.
 • Magekramper - en samling av væske i enten det subkutane vevet eller i bukhulen. Sykdommen er ikke bare alvorlig i seg selv, men det kan også være et tegn på sykdommen som behandles her.
 • Leveren, økt i størrelse, kan være et tegn på ulike sykdommer, inkludert denne.
 • Høyre ventrikulær forstørrelse eller atrium er et av de mest forstyrrende tegnene.
 • Hvis det skjer en endring hjertetoner, det kan signalere en sykdom.
 • Hvis sykdommen oppstår i alvorlig form, så i noen tilfeller kan den pulmonale arterien skjelve.
 • I tilfelle sykdommen har reumatisk opprinnelse, det kan bli ledsaget av aorta eller mitral hjertesykdom.
 • Forstyrrende symptomer Det kan være visse hjertemormer: pansystolisk, mesodiastolisk eller proto diastolisk.

Det er viktig å merke seg at disse symptomene ikke kan tilskrives obligatorisk. Snarere kan de bare tilskrives mulig. Det faktum at det ikke er nødvendig at i løpet av sykdommen vil de manifestere alt på en gang. Noen av dem vil dukke opp, og noen vil ikke.

diagnostikk

Diagnose i behandlingen av denne sykdommen spiller en svært viktig rolle. Spesielt med de første stadiene av sykdommen, kan det bare oppdages ved passering av den aktuelle undersøkelsen.

Det er andre grunner til at dette er viktig. Faktum er at under behandling er det viktig å ta hensyn til alle funksjonene i en bestemt situasjon. Det handler ikke bare om graden av sykdommen, men også om årsakene, om hvilke hjertesykdommer som skjer samtidig med denne sykdommen.

I dette tilfellet er det selvsagt viktig å ta hensyn til pasientens generelle tilstand. Så, du bestemte deg for å sjekke om du har denne sykdommen. Hva skal jeg gjøre for å få svar?

Det er nødvendig å sende følgende typer diagnostikk:

 1. Først må legen høre, hvordan hjertet fungerer. Det handler om fysisk undersøkelse.
 2. Ekkokardiografi med ultralyd vil bidra til å få detaljert informasjon om hjertets funksjonelle og morfologiske tilstand og dens ventiler.
 3. elektrokardiogram vil gjøre det mulig å fikse økningen i atrium og høyre ventrikel.
 4. Radiografi med denne diagnosen vil også gi viktig informasjon. Hun vil vise om pasienten har lungehypertensjon, og vil også bestemme en økning i hjerteets høyre hjertekammer.
 5. Det er en annen prosedyre for å diagnostisere hjertet, som begynte å bli brukt relativt nylig. Dette er kateterisering av hjertet. Det er viktig å merke seg at en slik prosedyre ikke bare tjener til diagnose, men kan også brukes til medisinske formål.
  Denne metoden består av, at et fleksibelt rør beveger seg langs blodkarene. Stedet for inngangen er vanligvis årer eller arterier på pasientens hender eller føtter.

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

Årsaker til sykdommen

Det er to varianter av denne sykdommen. De kalles primær og sekundær tricuspid regurgitasjon.

La oss snakke om noen av funksjonene deres:

 1. I det første tilfellet Det er et primært brudd på ventilfunksjonen. Dette er vanligvis et resultat av visse helseproblemer.
  For eksempel kan vi snakke om følgende:

 • felles årsaken er revmatisme.
 • Det er en smittsom hjertesykdom kalt "endokarditt". Det manifesterer seg i betennelsen i hjertets indre skall. Dette er også en av de mulige årsakene til den behandlede hjertesykdommen.
 • Hvis det oppstår en infarkt (ruptur av veggen) i hjerteets høyre hjertekammer.
 • Prolapse av bicuspid-ventilen i hjertet er også en mulig årsak til sykdommen. Her snakker vi om en av anomaliene til hjerteventilene, som manifesterer seg i det overdrevne fremspringet (hevelse) av denne ventilens vegg under operasjonen.
  Denne anomali i seg selv betraktes ikke som særlig farlig for pasientens helse.
 • En av grunnene kan være karsinomisk synDrom. Fysiologisk tricuspid regurgitasjon uttrykkes i dannelsen av fibrøse (godartede) plakk på hjertekarossens vegger.
 • En annen viktig faktor i sykdomsutbruddet er Ebstein anomali. Dette er en medfødt sykdom. I dette tilfellet har pasienten feilaktig plassert ventilen fra fødselen.
 • Sekundær tricuspid regurgitasjon oppstår etterpå. Hovedårsaken er dilatasjon av ventilen. Her er det et spørsmål om å strekke ventilringen. Det er et brudd på sin normale funksjon.
 • behandling

  1. Tricuspid regurgitation av 1 grad krever vanligvis ikke behandling. Hvis årsaken til sykdommen er infeksiøs endokarditt, lungesykdommer eller reumatiske vaskulære defekter, er det vanligvis disse sammenhengende sykdommene som behandles, snarere enn triguspidal regurgitasjon.
  2. Andre grad av sykdom ofte krever det heller ikke behandling. Hvis det er forårsaket av en eller annen årsak, er det de som må behandles. Noen ganger utfører fortsatt konservativ behandling.
   • Forberedelser for behandling av tricuspid regurgitasjon er av to typer: enten diuretika (diuretika), eller de som forårsaker avslapping av glatte muskler - veggene i blodårene.
  3. Hvis sykdommen tilhører tredje eller fjerde grad, så brukes kirurgiske behandlingsmetoder. Vanligvis snakker vi om tre hovedmetoder: annuloplastikk, ventilplastikk og proteser.
   • Det siste alternativet Den brukes kun i ekstremt vanskelige tilfeller, når andre behandlingsmetoder ikke virker.
   • Valve Plastics - Dette er sying av vevet på en slik måte at det ikke er noen deformasjon av ventilen.
   • annuloplasty inkluderer installasjon av en støttende metallring som tar over deler av belastningen på hjerteventilen.
  4. Tricuspid regurgitasjon i barnet Den første graden kan ikke kreve behandling, men være bare en aldersrelatert forandring som til slutt vil forbedre seg selv.

  Mulige komplikasjoner, konsekvenser

  Hvis du ikke gjør riktig behandling, kan dette føre til alvorlige konsekvenser.

  Siden denne sykdommen ofte ikke forekommer isolert, kan samtidig virkning av flere sykdommer føre til alvorligere komplikasjoner:

  • Det kan være forskjellige brudd på hjerterytmen (takykardi, atrieflimmer og andre).
  • Tromboembolisme av lungearterien er lukningen av lumen i det angitte blodkaret. Denne komplikasjonen kan oppstå hvis du ikke bruker mye behandling.
  • En annen mulig konsekvens er en aneurysm av atriene.
  • Hvis sykdommen er ledsaget av infektiv endokarditt, kan komplikasjonen føre til neste stadium.
  • Det er også en progressiv svikt på høyre side av hjertet.

  Tricuspid regurgitasjon

  Tricuspid oppstøt - Trikuspidalklaff insuffisiens på grunn av ufullstendig lukking, i hvilken den høyre ventrikkel, motsatt blodstrømmen inn i det høyre atrium.

  Årsakene og typene av tricuspid regurgitasjon

  Trikuspideventilen er en av de ventilerte ventiler som ligger mellom høyre atrium og høyre ventrikel. Dens funksjon i passering av venøst ​​blod fra atrium til ventrikel. Under hver systole (sammentrekning), ventilen lukkes, noe som gjør at blodet kan strømme fra den hjertekammer i lungearterien og samtidig hindrer at reversere sin inntreden i atrium. Men hvis ventilen ikke lukkes helt, oppstår rygging.

  Isolere primær og sekundær tricuspid regurgitasjon. Hyppige årsaker til primær regurgitasjon:

  • revmatisme;
  • infeksiøs endokarditt (betennelse i hjertets indre skall);
  • infarkt av hjerteets høyre ventrikel;
  • prolaps (bulging) av tricuspid ventilen;
  • kreftfremkallende syndrom (utseendet av fibrøse plakk i hjerteets vegg, dets ventiler, store kar);
  • en abnormitet av Ebstein (medfødt patologi assosiert med feil plassering av tricuspid ventilen).

  Sekundær tricuspid regurgitasjon oppstår som et resultat av dilatasjon (utvidelse, forlengelse) av ventilringen og utilstrekkelig funksjon av hele ventilapparatet. Oftest sekundær oppstøt - en konsekvens av en overbelastning i høyre ventrikkel, som provosere og forverre kardiomyopati og pulmonal hypertensjon.

  Grader og symptomer på sykdommen

  Det er fire grader av tricuspid regurgitasjon, som hver avgjøres av lengden på oppstrålingsstrålen (revers-casting).

  Med tricuspid regurgitation av 1 grad, er blodstrømmen fra ventilveggene til atriumet knapt detekterbart. Diagnose trikuspidal oppstøt 2 grader indikerer at strømmen er i størrelsesorden 2 cm. Oppstøt 3 grader bestemmes av lengden av strålen mer enn 2 cm. Regurgitasjon blod stråle ved Trikuspidalklaff 4 har en stor grad av strekning i det høyre atrium.

  Når tricuspid regurgitasjon symptomer er vanligvis dårlig uttrykt. Unntaket er sjeldne tilfeller av alvorlig og alvorlig tricuspid-ventiloppfylling, som er ledsaget av alvorlig høyre ventrikulær svikt og alvorlig lungehypertensjon.

  Karakteristisk subjektiv (følt av pasienten) og klinisk (avslørt under undersøkelsen) symptomer på tricuspid regurgitasjon:

  • hevelse og pulsering av jugulære (livmorhalsen) vener;
  • pulsering i venstre del av brystbenet, som øker med inspirasjon;
  • pulsering i leveren;
  • pulsering av høyre atrium (sjelden);
  • hevelse i nedre ekstremiteter;
  • rask tretthet;
  • kortpustethet;
  • chilliness of limbs;
  • en følelse av hjertebank
  • Behovet for hyppig vannlating
  • magesmerter;
  • tyngde i høyre hypokondrium;
  • gulaktig hudtone;
  • pulmonal hypertensjon;
  • peritoneal dropsy;
  • økt leverstørrelse;
  • en økning i høyre ventrikel;
  • en økning i høyre atrium;
  • endring av hjertetoner;
  • pulsering av pulmonal arterie og systolisk tremor (med alvorlig tricuspid regurgitasjon);
  • pansystolisk hjerteklump, intensivert ved innånding;
  • proto-diastoliske eller mesodiastolske hjertemormer (i tilfelle en alvorlig sykdomssykdom);
  • aorta- eller mitral hjertesykdom (i tilfelle reumatisk opprinnelse av oppkast).

  De ovennevnte symptomer er de mulige kategorier, dvs. at pasienten trikuspidal oppstøt forekomme alle av dem, og bare en liten del av dem. Tricuspid regurgitasjon av 1. grad, som regel, har ingen symptomatiske manifestasjoner, men er funnet ved en tilfeldighet i løpet av en annen elektrokardiografi. I mange tilfeller og med 2 grader tricuspid regurgitasjon vet den syke personen ikke en gang om sin sykdom.

  Diagnostisering og behandling av tricuspid-ventiloppfylling

  For trikuspidal regurgitasjon er meget viktig en grundig diagnose, siden valget av behandlingsregimet bør ta hensyn til alle nyanser i forbindelse med sykdommen: graden av regurgitasjon, dens årsak, samtidig hjertesykdom, den generelle tilstanden til pasienten, etc.

  Diagnosen "tricuspidventil regurgitasjon" kan kun utføres etter følgende diagnostiske tiltak:

  1. Fysisk undersøkelse, lytting til stetoskopetoner og hjertemormer

  2. Ekkokardiografi (ekkokardiogram) - ultralydsundersøkelse, som bestemmer morfologisk og funksjonell tilstand av hjertet og dets ventilapparat.

  3. Elektrokardiografi (EKG). Ved elektrokardiogram kan tegn på økning i høyre ventrikel og atrium bestemmes.

  4. Radiografi av brystet. Det gjør det mulig å avsløre tegn på pulmonal hypertensjon, særlig økning av høyre ventrikel, samt aorta- og mitralventilfeil.

  5. Hjertekateterisering er den nyeste invasive prosedyren som brukes til å behandle og diagnostisere sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

  Tricuspid regurgitation av 1 grad krever vanligvis ikke behandling og regnes som en variant av normen. Hvis den er forbundet med sin årsak lungesykdommer, reumatisk ventil, infeksiøs endokarditt, pulmonal hypertensjon, er det nødvendig å utføre behandlingen hoved provocateur sykdom.

  Trikuspidalklaff oppstøt grad 2, forutsatt at det er ledsaget av andre kardiale sykdommer, blant annet hjertefeil, i mange tilfeller ikke krever behandling. Hvis avvik i kardiovaskulærsystemet fortsatt oppdages, bør konservativ behandling av tricuspid-ventilen utføres. Konservativ terapi utføres av diuretika (diuretika) og vasodilatatorer (legemidler som slapper av glatt muskel i blodkarets vegger).

  Behandling på 3 og 4 grader er nesten alltid kirurgisk, den inkluderer: ventilplastikk, annuloplastikk og proteser.

  Ofte gjør plastventilen, den syr, reduserer antall ventiler og utfører andre manipulasjoner for å eliminere ventilsvikt. Protesen til tricuspid-ventilen gjøres sjelden, bare i tilfelle uoverkommelige alvorlige endringer. Annuloplastikk utføres for å gjenopprette ventilfunksjoner ved å installere en stiv støttering, ved hjelp av hvilken ventilen er festet til ventilringen.

  Hos barn, en ufullstendig lukking av ventilen når den trikuspidal oppgulping av en grad er ofte en enkel anatomisk trekk, og krever vanligvis ingen behandling. Over tid kan oppstøt passere, kan forbli, men i alle fall hvis det ikke er noen alvorlige hjertefeil og andre hjerte patologi, og generell utvikling av barnet og ikke forårsaker klager, er det ingen grunn til å behandle. Imidlertid kan bare en lege bestemme behovet for eller fravær av behandling.

  Denne artikkelen er kun for utdanningsformål og er ikke et vitenskapelig materiale eller en profesjonell medisinsk rådgivning.

  Hva er regurgitasjonen av tricuspidventilen i 1. grad

  • Egenskaper av patologien til ventilen
   • Kliniske manifestasjoner
   • Skjema for tricuspidusuffisiens
  • Diagnostiske tiltak
  • Taktikk for behandling og forebygging

  Få vet hva som er regurgitasjonen av tricuspidventilen i 1. grad. Menneskets hjerte har en kompleks struktur. Myokardiet selv består av ventrikler og atria, bortsett fra dem, er det ventiler. Deres hovedfunksjon er å delta i blodbevegelsen i en retning fra en avdeling til en annen. Hjertet har følgende ventiler:

  • aortic;
  • mitral;
  • ventilen til en lungekropp;
  • trikuspidalklaff.

  Tricuspid (tricuspid) ventilen er plassert mellom høyre hjerte. Han åpner sine sashes under avslapning av hjertemuskelen. I dette tilfellet går blodet i oksygen ut fra høyre atrium i retning av høyre ventrikel. I systolefasen virker denne ventilen ikke, i en sunn person er den lukket. Hva er etiologien, klinikken og behandlingen av denne lidelsen?

  Egenskaper av patologien til ventilen

  Denne patologien er preget av det faktum at blodet på tidspunktet for sammentrekning av hjertet kastes tilbake til høyre atrium. Dette kalles regurgitation. Det er kjent at blod fra høyre ventrikel kommer inn i den lille sirkulasjonen, hvorfra den gir lungene. Med høy grad av mangel, kommer en del av blodet ikke inn i luftveiene. Det er 4 grader av svingningsgrad. Den første graden er den enkleste. Hennes pasienter gjør nesten ikke klager, og blodstrømmen er nesten usynlig. Denne tilstanden forårsaker ikke mye skade på kroppen og er ufarlig for mennesker. Tricuspid regurgitasjon av 2. grad varierer ved at blodstrømmen er i en avstand på 2 cm fra tricuspid ventilen.

  Ved 3 trinn er strålen plassert i en avstand på mer enn 2 cm fra ventilen. Når det gjelder fjerde grad, så er blodet av blod ganske stort, noe som krever kirurgisk inngrep. Tricuspid regurgitation av 1 grad kan være en konsekvens av ulike hjertesykdommer. De viktigste etiologiske faktorene inkluderer:

  • Tilstedeværelsen av revmatisk myokarditt hos menn;
  • Betennelse av endokardiet av smittsom etiologi;
  • karcinoid syndrom;
  • hjerteinfarkt av høyre hjerte;
  • ventil prolapse;
  • medfødte sykdommer (Marfan syndrom).

  Viktig er at årsakene kan være en langvarig bruk av visse medisiner, for eksempel "Ergotamina".

  Kliniske manifestasjoner

  Ved oppblåsning av tricuspidventilen i 1. grad er de kliniske tegnene ikke veldig sterke eller helt fraværende. Mulige manifestasjoner av regurgitation inkluderer:

  • utseendet av ødem;
  • hevelse i livmorhalsen;
  • kortpustethet når du går og gjør fysisk arbeid;
  • svakhet;
  • følelse av hjerteslag.

  Mulige symptomer inkluderer nedsatt urinering, smerter i magen, chilliness av øvre og nedre ekstremiteter. En syke kan bare ha noen få av de ovennevnte manifestasjonene. Med en alvorlig grad av patologi kan arytmi av atrieflimmer eller atrieflimmer utvikle seg. Resultatet av alt dette kan være mangel på hjertefunksjon. I løpet av en undersøkelse i klasse 1, er endringer ofte fraværende. På grad 2-4, kan følgende endringer observeres: hepatomegali (økning i leverstørrelse), pulmonal pulsering, hjerteklump, hevelse i jugular vener.

  Skjema for tricuspidusuffisiens

  Skille mellom primær og sekundær form av denne patologien. Primær regurgitasjon diagnostiseres sjelden. Det kalles organisk. Svært ofte er patologi kombinert med en annen alvorlig sykdom: innsnevring (stenose) av hullet som ligger mellom høyre atrium og ventrikel.

  I denne situasjonen endres bare de rette delene av hjertet. De hyppigste symptomene som pasientene klager over, er kortpustethet, pusteproblemer. Ofte er organisk tricuspid regurgitasjon kombinert med vices av andre hjerteventiler. Her dominerer de kliniske tegnene på mitral- eller aortaklaff-innflytelse, mens insuffisienten av tricuspidventilen forblir ukjent.

  I hjertepraksis er det en sekundær form for patologi. Det oppstår ikke av seg selv, men mot bakgrunn av mitral misdannelse. I dette tilfellet er de kliniske tegnene noe annerledes enn de som er i primær form for insuffisiens.

  Pasienter er opptatt av alvorlig svakhet, utilpashed, hevelse. Noen pasienter utvikler ascites. Den alvorligste tricuspidusuffisienten utvikler seg mot bakgrunnen av betennelse i hjertemuskelen eller hjerteinfarkt. I fravær av behandling kan 1 grad av patologi gå til 2 og 3. Alt dette er fulle av utviklingen av komplikasjoner. Følgende risikoer for ventilfeil er de farligste for en person:

  • lungeemboli;
  • ventrikulær takykardi;
  • atrieflimmer.

  Diagnostiske tiltak

  Påvisning av patologi i tricuspideventilen utføres ved hjelp av ekkokardiografi, elektrokardiografi. I tillegg kan brystrøntgen utføres. Den største verdien er ultralydet i hjertet (ekkokardiografi). Med hjelpen er det mulig å vurdere tilstanden til alle deler av hjertet og ventiler, inkludert tricuspid.

  På EKG kan legen oppdage tegn på økt størrelse på høyre ventrikel. På 1 grad av en patologi er tegn på regurgitasjon i de fleste tilfeller avslørt absolutt tilfeldig. Ved 2 grader av regurgitasjon på røntgen, er det funnet en økning i høyre atrium. Noen ganger er det et effusjon i pleurhulen.

  Kateteriseringen av orgelet er mye mindre organisert for å vurdere ventilens funksjonelle tilstand. Uten liten betydning er samlingen av anamnese av sykdommen og fysisk undersøkelse (lytter til hjertetoner og lyder, perkusjon). I løpet av auskultasjon er det mulig å bestemme svekkelsen av den første og andre hjertetonen.

  Den første tonen vurderes i hjertet av hjertepunktet. Systolisk murmur er også karakteristisk. Det avsløres i området av det tredje og fjerde intercostalområdet på høyre side av brystbenet. Når hjertefrekvensen undersøkes, kan takykardi detekteres. Ofte er det knyttet til pusten (under innånding av luft øker hjertefrekvensen).

  Taktikk for behandling og forebygging

  Behandlingen er primært rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. Det kan være endokarditt, revmatisme, hjertesvikt.

  Ved 1 grad er det ingen alvorlige forstyrrelser i hemodynamikk, derfor kan behandling ikke utføres.

  Med en mer alvorlig grad av patologi kan terapi være konservativ og radikal. I det første tilfellet kardialglykosider blir diuretika tildelt dekompensasjonsstadiet. Pasienten må overholde drikkregimet. I dette tilfellet er det nødvendig å redusere mengden væske som forbrukes, samt salt.

  Operativ behandling kan utføres i nærvær av alvorlig eller moderat sviktende tricuspidventil. Indikasjon for operasjonen er samtidig nederlag av mitralventilen med utvikling av pulmonal hypertensjon.

  Kirurgisk inngrep involverer utførelse av plast- og protesventil. En operasjon kan redde et liv for en syk person. Svært ofte utføres anuloplasti. Under utførelsen sys ventilringen til protesens ring eller reduserer ventilringens diameter.

  Protese er ikke alltid brukt. Det brukes bare hvis det ikke er mulig å utføre anuloplasti. Protesen er en svinekjøttventil. Det er interessant at denne protesen varer lengre i høyre hjerte.

  Hvis årsaken til valvulær insuffisiens er betennelse i hjertets indre skall (endokardium) og sykdommen ikke reagerer på antibiotikabehandling, blir tricuspidventilen utskåret. Dermed utvikler tricuspid regurgitasjon mot en bakgrunn av ulike sykdommer og kan føre til et dødelig utfall. 1 grad av patologi utgjør ikke en trussel mot en syke person og krever ikke spesifikk behandling.

  Tricuspid regurgitation av 1. grad: hva er det, behandling og forebygging

  Tricuspid regurgitasjon på 1 grad, 2 eller 3 grader er en hjertefeil, medfødt eller oppkjøpt, karakterisert ved en omvendt strøm av blod inn i høyre atrium fra høyre ventrikel, under systolperioden.

  Årsaken til tricuspid regurgitasjon er løs forbindelsen til ventiler av tricuspid ventilen.

  Mer informasjon om hvilken tricuspid regurgitasjon kan læres av en pasient på en kardiologs avtale eller informasjon på vår side.

  Begrepet regurgitasjon er oversatt som en omvendt strøm, i tilfelle hjertesykdom - dette er feil retning av blodstrømmen.

  Hovedårsakene til bruddet

  Årsakene til tricuspid regurgitasjon kan omfatte:

  • tricuspid anomalier medfødt;
  • Ehlers-Danlos syndrom;
  • Ebstein-avviket;
  • Morfan syndrom.

  Isolert misdannelse i fosteret forekommer sjelden, for det meste krysser man sammen.

  Den oppkjøpte formen av sykdommen forekommer oftere enn den medfødte formen.

  Årsaken til ervervet patologi kan være:

  • narkotikamisbruk
  • alkoholisme;
  • karcinoid syndrom;
  • revmatisme.

  Oftest er sykdommen forårsaket av reumatisk endokarditt, deformerende ventiler av tricuspidventilen og sener.

  I noen tilfeller legges en innsnevring av åpningen av høyre ventrikel til forandringen i ventilens struktur og form, og danner en kombinert tricuspid defekt.

  Trauma til papillærmusklene, med hjerteinfarkt, kan også føre til tricuspidal defekt.

  Noen alvorlige sykdommer (karcinoid syndrom) kan føre til forstyrrelse av ventilklaffene og omvendt strøm av blod. Slike sykdommer inkluderer:

  • lungekreft;
  • tarmens onkologi;
  • eggstokkreft.

  Klassifisering og hovedsymptomer på nedsatt funksjonsevne

  Kardiologer skiller 4 grader av svekkelse, bestemt av lengden på blodstrømmen og styrken av dens strømning (om omvendt strømning blir spylt eller dens kraft er moderat).

  Klassifisering etter grad av brudd:

  • Regurgitation av tricuspidventilen i 1. grad - blodstrømmen er minimal.
  • Tricuspid regurgitation av 2 grader - strålen kastes ikke mer enn to centimeter.
  • Regurgitation av tricuspid ventil i tredje grad - blodstrømmen trenger inn mer enn 2 centimeter.
  • Overtredelse av fjerde grad er karakterisert ved at blodet går inn i det høyre atrium med mer enn tre centimeter.

  Forstyrrelsen er preget av milde symptomer, sværheten av symptomene øker med en akutt form for regurgitasjon. Den akutte form gir høyre hjertefeil og pulmonal hypertensjon.

  • hevelse i livmorhalsen;
  • økt pulsering i venstre side av brystet, spesielt ved innånding av luft;
  • pulserende leveren;
  • hevelse;
  • konstant tretthet;
  • kortpustethet;
  • intoleranse mot lave temperaturer;
  • hyppig vannlating

  Tricuspid regurgitation av første grad. forebygging

  Den første graden av regurgitasjon regnes som en fysiologisk tilstand og krever ingen behandling. Pasienten må gjennomgå den nødvendige undersøkelsen en gang i året for å unngå utvikling av komplikasjoner. Pasienten må komme til kontrollen på det tidspunktet oppnevnes av legen.

  Unge menn er interessert i spørsmålet: tar de i hæren med et slikt problem? Ved den første graden av forstyrrelse av ventilen, når blodstrømmen ikke er lenger enn to centimeter, oppstår det ingen patologiske forandringer. Personen er helt sunn og kan bli opptatt i hæren.

  Hvis en annen grad brytes, er behandling foreskrevet og tjenesten frigjøres, siden den militære livsstilen forutsetter fysiske aktiviteter som er kontraindisert i denne diagnosen.

  Diagnose av tricuspid regurgitasjon skal demonstreres ved ekkokardiografi, kardiogram, stresstestresultater og andre kliniske analyser.

  Å frigjøre fra service fører vedvarende arytmi, ledningsforstyrrelser og alvorlig hjertesvikt.

  Pasienter med denne sykdomsformen foreskrives fysioterapi, svømming, turgåing, ski. Forbudt sport forbundet med å løfte tunge skall. For å forbedre tilstanden til prosedyren: massasje, fytoterapi, akupunktur.

  Pasienter anbefales å følge den nødvendige dietten. Det anbefales ikke å misbruke fett, stekt og salt. Legene anbefaler å holde vekten under kontroll, ettersom et raskt sett med kilo fører til en skarp forringelse i personens tilstand.

  Forebyggende tiltak er delt inn i primær og sekundær. Primære aktiviteter utføres for friske mennesker og inkluderer:

  • Tidlig diagnose og tilstrekkelig behandling av virale og smittsomme sykdommer som fører til hjertedysfunksjon (revmatisme, infeksjon av endokarditt, influensa).
  • Bekjempelse av infeksjon i kroppen (kronisk tonsillitt, karies).
  • Tempering av barn og økning av kroppens generelle tone.

  Forebyggende tiltak av den andre planen er ment for pasienter med diagnostisert oppkast i den andre og tredje grad, komplisert av ventilens progressive lesjon.

  Sekundære forebyggende tiltak:

  • Drogbehandling er nødvendig for å styrke den generelle tonen og redusere risikoen for komplikasjoner (diuretika, nitrater, kalium, glykosider, vitaminer, immunomodulatorer).
  • Antibiotisk terapi.
  • Prosedyrer for herding, fysioterapi, fysioterapi øvelser.
  • Fjerning av infeksjoner, som mandler og karies.
  • Spesielt kosthold.

  På menyen med pasienter inkluderer nødvendigvis magert kjøtt, nøtter, bananer, friske urter, grønnsaker og frukt.

  Det anbefales å begrense i diettbutikken mat, kunstig fett, salt, sukker, hurtigmatvarer.

  Tradisjonelle behandlingsmetoder

  Sykdommer i andre og tredje faser krever komplisert terapi, så urtedekoering vil bare være nyttig i kombinasjon med medisiner. Behandlingen skal overvåkes av legen.

  Urtepreparater brukes til å hjelpe pasienter med oppblåsthet. I samme forhold tas hagtorn, torn og lyng. Råmaterialer helles med kokende vann og blir eldret i et vannbad i 15 minutter.

  For å forbedre tilstanden kan du bruke rosmarin, tilsatt vin. For tinkturen er tatt et hundre gram tørket rosmarin og to liter rødvin. Blandingen skal vare tre måneder på et mørkt, tørt sted.

  Det lindrer symptomene på nervesystemet overbelastet myntete, det anbefales å drikke før du går til sengs.

  Les Mer Om Fartøyene