Hva er trombintid, normen hos kvinner og menn

Del ny informasjon i:

Innhold:
 • Trombintid. Hva er dette?
 • Trombintid
 • TV over normalt
 • TV under normen
 • Hvordan tar testen riktig?
 • Viktige notater
 • Vurderinger om analysen

Trombintid. Hva er dette?

Trombintid - dette er tidspunktet for den siste fasen av blodkoagulering - dannelsen av aktivt fibrinprotein fra inaktivt fibrinogen under virkningen av trombinprotein, det vil si dette er tiden som kreves for å danne en fibrinprop når trombin blir tilsatt plasma - et enzym (faktor IIa), som fremkommer som følge av vekselvirkningen av koagulasjonsfaktorer ved skade på karet.

Materiale til analysen:

venøst ​​blod

Trombintiden avhenger fra nivået fibrinogen i blodet : En reduksjon i nivået av fibrinogen øker trombintiden, så trombintidanalyse er vanligvis kombinert med analysen av fibrinogen og andre indikatorer koagulasjon.

Trombin er nødvendig for det siste trinn i koaguleringskaskaden - omdannelse av fibrinogen-molekyler til uløselig fibrin, som er i stand til å polymerisere og danne en stabil fibrinkoagel, og gir hemostase ved skade av små og mellomstore beholdere inneholdende addisjonspolymerer fibrin cellulære elementer - erytrocytter og blodplater.

Kvalitative eller kvantitative endringer i fibrinogen fører til utilstrekkelig / overdreven produksjon av fibrin, noe som manifesteres av økt blødning eller tendens til trombose. I laboratorieforhold reageres sluttstadiet av koagulasjonskaskaden ved å tilsette den ferdige trombinet til plasmaet, og endringer i strukturen eller konsentrasjonen av fibrinogen reflekteres i en økning eller reduksjon i trombintiden.

Fibrinogen er et glykoprotein, utskilt av hepatocytter (leverceller) i blodet. Videre er det koagulasjonsfaktor (faktor I), og det gir også en viss reaksjoner fibrinolyse prosessen med å oppløse blodpropper, - overskudd av trombin-bindinger (derfor også kalt antitrombin fibrinogen I) og aktiverer plasminogen. I forbindelse med denne sykdommen med en endring i strukturen eller konsentrasjonen av fibrinogen kan vises og blødning og trombose, og også i noen tilfeller en kombinasjon av disse.

Patologier assosiert med fibrinogen

Patologier som ledsages av mangel på fibrinogen kalles hypo- og afibrinogenemi, og hvor strukturen og funksjonen av fibrinogen er forstyrret - disfibrinogenemiyami. De kan være:

 • arvelig eller
 • ervervet.

Til den oppkjøpte hører hjemme leversykdom, disseminert intravaskulær koagulasjon (DIC), fibrinolyse og primære reaksjoner forårsaket av medikamenter (f.eks trombolytika og L-asparaginase).

Den vanligste årsaken til ervervet dysfibrinogenemi er leversykdom. I cirrhose, kronisk aktiv hepatitt, akutt leversvikt, obstruktive sykdommer i leveren og skilles ut i hepatoma fibrinogen bundet for mye av sialinsyrer. Slike modifisert fibrinogen har en større negativ ladning, som forhindrer polymerisasjonen av fibrinmolekyler. Pasienter med leversykdom har flere koagulasjonsforstyrrelser, som manifesteres av økt blødning. Bestemmelse av trombin-tid - den grunnleggende screening test for å mistenke disfibrinogenemiyu som en av årsakene til blødning. Unormal fibrinogen ble også syntetisert ved noen tumorer (noen former av plateepitel livmorhalskreft, brystadenokarsinom, hypernephroma, hepatom). I visse sykdommer som involverer syntesen av antistoffer som er reaktive med fibrinogen (systemisk lupus erythematosus, multippel myelom), blir dets aktivitet reduseres, noe som viser økningen trombin tid.

Den vanligste årsaken til ervervet hypofibrinogenemi er DIC-syndrom - en systemisk trombohemoragisk lidelse der det oppstår overdreven dannelse av fibrin mikrotrom og forbruk av koagulasjonsfaktorer og blodplater. DIC-syndrom utvikler seg alltid igjen som en komplikasjon av noen sykdom. Det er akutt og kronisk DIC-syndrom. Årsakene til akutt DIC-syndrom er smittsomme sykdommer (E. coli - sepsis, HIV, cytomegalovirus-infeksjon, malaria), akutt myelogen leukemi, komplikasjoner ved svangerskap og levering (for tidlig løsgjøring av placenta, eklampsi, fostervann emboli), omfattende forbrenninger, massiv blodtransfusjon, og andre. Årsakene til kroniske DIC :. Faste svulster, kroniske leukemier, komplikasjoner ved graviditet (fosterdød), myeloproliferativ sykdom, reumatoid artritt, Raynauds sykdom, myokardinfarkt, ulcerøs kolitt og Crohns sykdom, etc. "kjører" utvikling av DIC i alt listede forhold, inntak av en stor mengde tromboplastin (vevsfaktor, faktor III) i blodet. I de nyrearterier, hjerne, lever, lunge flere microthrombuses dannes, noe som forårsaker et klinisk syndrom bilde av multippel organsvikt. Som et resultat av den massive forbruk av fibrinogen og andre koagulasjonsfaktorer utviklet sin sekundær svikt og erstatte hyperkoagulasjonsreaksjonen kommer hypocoagulation og spres blødning. Det bør bemerkes at hyperkoagulabilitet og hypocoagulation ofte tilstede samtidig i en og samme pasient, men suksessive fordelingsperioder DIC helt konvensjonelle. Kliniske funksjoner i DIC føre til at diagnostisering av denne tilstanden er en av de største utfordringene i moderne medisin. I denne situasjon, kontroll av trombintiden i kombinasjon med andre laboratorietester som er nødvendige for risikovurdering og tidlig diagnose av DIC, samt ved trinnet for overvåking av dens behandling.

Trombintiden er normen

14 - 21 sek.

Trombintiden er over normal

Forlengelse av trombintid oppstår på følgende betingelser i kroppen:

 • fibrinogenmangel
 • alvorlig leverskade
 • når du tar heparin (heparin - antikoagulant, brukt i trombose, blodtransfusjon).

Trombintiden er under normal

Reduksjon av trombintid forekommer med slike brudd på blodpropp:

 • forhøyet fibrinogen
 • i nærvær av patologiske proteiner
 • risiko for trombose.

Forberedelse for analysen

 1. Ikke spis i 12 timer før testen.
 2. Unngå fysisk og følelsesmessig overstyring og røyk ikke i 30 minutter før bloddonasjon.

Viktige notater

 • Trombintid hos nyfødte er normalt mer enn hos voksne.
 • For en umiskjennelig tolkning av resultatet er det nødvendig å kombinere analysen med andre laboratorietester som karakteriserer blodkoagulasjonssystemet.
 • Terapi med fraksjonert heparin og warfarin påvirker ikke testresultatet.

Del ny informasjon med venner og bekjente i:

Prothrombintid: satser, oppgang og høst

Blod er et slags kjøretøy som hjelper oksygen og næringsstoffer spredt over hele kroppen. For å gjøre dette må det være konstant i flytende tilstand.

For å hindre blodtap når fartøyet er skadet, er blodet utstyrt med evnen til å kaste seg, danner en stramt blodpropp. Perioden som dette oppstår kalles protrombintid. Eventuelle avvik fra normen kan indikere forekomsten av sykdommen. Derfor er det viktig å kjenne egenskapene til denne indikatoren og dens normative verdier.

Hva er protrombintid

Prothrombintid refererer til perioden som går fra det øyeblikket vevsfaktoren går inn i blodet for å danne en trombus. For denne prosessen er proteinprothrombinet, som er inneholdt i plasmaet, ansvarlig. Normal produksjon av dette stoffet er bare mulig dersom det ikke er noen vitamin K-mangel i kroppen.

I blodet av en sunn person er protrombin inneholdt i en stabil konsentrasjon. Den aktive løsningen oppstår bare etter kontakt med skadede vev.

Prothrombintiden bestemmes under blodprøven. For sitt kvantitative uttrykk brukes følgende notasjon:

 1. PI - protrombinindeks. Det er definert som forholdet mellom den normative indeksen for protrombintid og indikatoren for testprøven.
 2. Sekund.
 3. PO-protrombinforholdet. Det er definert som forholdet mellom den oppnådde indikatoren og den normative verdien.
 4. Prosent. Den eksakte verdien bestemmes av en spesiell kalibreringsplan, som dannes på grunnlag av data om studiet av protrombintid i oppløsninger av normalt plasma. En slik evaluering kalles "protrombin av Quik".

Nylig har den internasjonale normaliserte holdningen - INR blitt brukt oftere. Det lar deg dechiffrere resultatet av analyser fra ethvert laboratorium i verden, uansett hvilke diagnostiske teknikker som brukes.

Normative verdier

Den optimale protrombintiden er ikke avhengig av personens kjønn, det vil si normen for menn og kvinner vil være det samme.

 • For en sunn person, er et intervall på 15 til 20 sekunder regnet som normalt.
 • For en nyfødt er den ideelle verdien fra 14 til 18 sekunder.
 • For barn under 6 år - 13-16 sekunder.

Hvis målingen utføres i PI, anses verdien fra 95 til 105% optimal. For barn er prisen fra 70 til 100%. PO-indikatoren er ideell hvis den ligger i området fra 0,9 til 1,1.

Prothrombin av Kviku bør ligge i området fra 70 til 130%. For barn under 6 år kan verdien variere fra 80 til 100%. I en alder av 6 til 12 år regnes verdien som ligger innenfor området fra 79 til 102% som normalt.

Den normale verdien av INR varierer fra 0,85 til 1,25. Hvis en person tar antikoagulantia, blir hans indikatorer skiftet. I dette tilfellet er intervallet fra 2 til 3 betraktet som normen.

En naturlig forandring i protrombintiden oppstår hos kvinner mens de venter på babyens fødsel. Graden ved graviditet avhenger av begrepet.

I første trimester kan verdien variere fra 9,8 til 13,4 sekunder, i andre - fra 9,4 til 13,5, i tredje - fra 9,7 til 12,8 sekunder.

Hva er avviket fra normen?

Noen mennesker blir redd når de ser en avvik fra normen for protrombintid, fordi de ikke forstår hva det betyr. Faktisk kan en økning eller reduksjon i verdien indikere tilstedeværelse av en viss sykdom. Så, hvis protrombintiden økes, indikerer dette ett av følgende problemer:

 1. Dannelsen av en ondartet svulst.
 2. Syndrom av spredt intravaskulær koagulasjon.
 3. Økt antitrombinkonsentrasjon.
 4. Predisponering mot hjerteinfarkt og trombose.
 5. Amyloidose.
 6. Kalsiummangel i kroppen.

Normen for protrombintid hos kvinner og menn kan overskrides når man tar antihistaminer, diuretika, nikotinsyre, aspirin og anabole.

Indikatoren under normen finnes i følgende tilfeller:

 1. Økt konsentrasjon av røde blodlegemer i blodet.
 2. Mangel på koagulasjonsfaktorer, overført ved arv.
 3. Kroniske lever-, nyre- eller immunsystemssykdommer.
 4. Sykdommer i mage-tarmkanalen.

Reduser indikatoren kan også ta visse medisiner. Disse inkluderer barbiturater, kortikosteroider og perorale prevensiver.

Prothrombintidsendring under graviditet

Under graviditeten gjennomgår en kvinnes kropp mange forandringer, inkludert i blodet. Derfor blir koagulogrammet en obligatorisk del av medisinsk tilsyn med graviditet. Den inkluderer en protrombintest.

Hvis resultatene er for lave, kan det føre til alvorlig blødning under arbeid. I nærvær av uforenlighet av Rh-faktor til mor og barn, fører blødning til postpartum død. Derfor blir en slik blodprøve ekstremt viktig.

Følgende faktorer sier om behovet for regelmessig kontroll av blodkoagulasjon:

 1. Åreknuter.
 2. Brudd på leveren.
 3. Langsom utvikling av fosteret.
 4. Drikker alkohol og røyker under bærebarnet.
 5. Tilstedeværelse av flere frukter på en gang.
 6. Conception ved hjelp av IVF.
 7. Langvarig bruk av antikoagulantia.

Hvis protrombintiden senkes under svangerskapet, er det normalt. Dette fenomenet er forbundet med utseendet til et nytt sirkulasjonssystem i kroppen.

Eventuelle andre endringer må identifiseres i tide, for å fastslå årsakene til hva som skjer og å handle. Derfor må blodprøven under graviditet tas ofte.

I hvilke tilfeller er en studie tildelt

Det er en stor liste over sykdommer, som på en eller annen måte er forbundet med blodkoagulasjon. Behovet for blodanalyse for protrombintid forekommer ofte. Blant de viktigste årsakene til studien - mistanke om tilstedeværelsen av følgende sykdommer:

 1. Trombose.
 2. Brudd på leveren.
 3. Mangel på vitamin K.
 4. Hemofili.
 5. Syndrom av spredt vaskulær koagulasjon.
 6. Anemi i kronisk form.
 7. Dysfunksjon av homeostase.

Denne diagnostiske metoden brukes også dersom pasienten klager over en rekke hematomer av ukjent opprinnelse. I tillegg er analysen brukt til å kontrollere effekten av antikoagulantia.

Hvordan utføres analysen

For å oppnå nøyaktige resultater oppsamles pasientens blod i sterile laboratorieforhold. I dette tilfellet bør pasientens mage være tom. Sekvensen av studien kan være som følger:

 1. En turniquet påføres den øvre delen av den menneskelige skulderen. Dette gjør at du kan redusere hastigheten på blodstrømmen og gjøre tilgangen til venen mer praktisk. Injeksjonsstedet behandles med en antiseptisk løsning. Blodprøven er tatt fra venen. Deretter fjernes tourniqueten, og en bomullsull med antiseptisk påføres på punkteringsstedet.
 2. Prøven sendes til studien. Spesialisten legger til en viss mengde blod i et rør fylt med natriumcitrat. På grunn av dette mister blodet evnen til å kaste seg.
 3. For å fullstendig eliminere koagulasjonsfaktoren plasseres prøven i en sentrifuge.
 4. Prøven blandes med kalsiumklorid og tromboplastin. Tiden som vil passere før dannelse i blod av en blodpropp er notert. Dette vil være protrombintid.

I dag er det utviklet en spesiell analysator som gjør det mulig å gjennomføre en studie av blodpropp i hjemmet. En slik anordning er nødvendig for personer som behandles med warfarin, som lider av tromboembolisme eller preinfarkt.

I disse tilfellene kan tidsbestemt identifisering av koagulasjonsindikatorer redde en persons liv. En slik enhet er lett å håndtere og krever ingen spesielle ferdigheter.

Hvilke faktorer kan påvirke nøyaktigheten av resultatet?

I noen tilfeller kan resultatet av studien være unøyaktig. Følgende faktorer kan øke koaguleringstiden:

 1. Bruken av alkoholholdige drikker, for mye fettstoffer, belgfrukter og noen grønnsaker.
 2. Terapi med bruk av medisiner. Disse inkluderer noen antibiotika, antikoagulanter, anabole steroider, heparin, diuretika, avføringsmidler.

Følgende faktorer kan gjøre kortere tidsintervall:

 1. Bruken av matvarer med høyt innhold av vitamin K.
 2. Dehydrering etter langvarig diaré eller oppkast.
 3. Bruk av antihistaminer, prevensjonsmidler, koffeinholdige produkter.

For å øke nøyaktigheten av studien, noen dager før blodprøven, bør pasienten slutte å bruke grønn te, produkter som inneholder soya, gris og biff, grønnsaker, noen slags kål og belgfrukter, alkoholholdige drikkevarer.

Kontraindikasjoner for prosedyren

Definisjonen av protrombintid kan ikke utføres av alle pasienter. Blant de viktigste kontraindikasjoner er:

 • Alvorlig dehydrering av kroppen.
 • Defekter av kardiovaskulærsystemet.
 • Brenner et stort område av huden gjennom hele kroppen.
 • Neurotiske lidelser og voldelig oppførsel.

I slike tilfeller er bruken av en slik diagnostisk teknikk upraktisk.

Helbredende tiltak

Hvis det etter en studie ble vist en redusert protrombintid, foreskrives pasienten et antikoagulasjonsmiddel. Disse kan være direktevirkende stoffer (f.eks. Heparin) eller indirekte, som for eksempel Warfarin.

I dette tilfellet anbefales et spesielt diett. Det bør inkludere produkter som fremmer blodfortynning. Disse inkluderer:

 1. Fettvarianter av fisk: kveite, sild, makrell og andre.
 2. Tranebær, fiken, blåbær, blommer.
 3. Ginger.
 4. Havremelgrøt.
 5. Olivenolje og linolje.
 6. Kakao og grønn te.

Når indikatoren var høyere enn den normative verdien, er det nødvendig å ta koagulanter eller syntetiske stoffer som akselererer blodkoagulasjon. De fleste eksperter anbefaler Vikasol eller Trombin.

Samtidig med medisinsk behandling, anbefales kosttilskudd. Det er rettet mot å eliminere følgende produkter fra kostholdet:

 1. Bokhvete grøt.
 2. Animalfett.
 3. Grønne kulturer.
 4. Belgfrukter.
 5. Rødvin, chokeberry, bjørnebær, blåbær.
 6. Bakeriprodukter fra hvetemel.
 7. Røkt kjøtt.

For å redusere viskositeten i blodet, vil det hjelpe til med bruk av tilstrekkelig mengde rent drikkevann. Drikk det så ofte som mulig i små sip.

Prothrombintid er en viktig indikator for blodkoagulasjon. Tidlig definisjon kan øke hastigheten på behandlingen av mange sykdommer, og i noen situasjoner kan du selv redde liv.

Trombintid

En sunn organisme er et selvregulerende system. Når integriteten til vev fra såret begynner å lekke blod.

Blodplater smeltes sammen med fibrinstrenger, og en blodpropp dannes ved skadestedet, som forhindrer at blodet strømmer ut av de skadede karene.

Hva er trombintid i en blodprøve?

Trombintiden er en av indikatorene for en laboratorieundersøkelse av blod for koagulering.

Bestemmelsen av trombin (tromboset) tid i blodet er laget i henhold til resultatene av et koagulogram, og er basert på hastigheten hvor en trombus dannes i sitrinplasmaet under påvirkning av kalsiumioner.

Denne testen reflekterer størrelsen på perioden hvor produksjonen av fibrin fra fibrinogen oppstår.

Hvis tiden hvor såret var forlenget og opphørt å bløte, tilsvarer normen, forårsaker ikke tilstanden av blod og blodårer frykt.

Det er viktig å: Når trombintiden senkes, dannes trombier for fort. Økt koagulasjon av blod er fulle av tette blodårer, noe som kan føre til døden.

Blødning er ofte en indikasjon på at trombintiden øker. For sakte dannede klumper kan forårsake betydelig blodtap selv med en liten skade på huden.

Årsakene til økt trombintid er som følger:

Trombintid

Hva vil testresultatene fortelle

Hematologen foreskriver behandling av sykdommer knyttet til avvik fra normen for de kvantitative egenskapene til trombintid på grunnlag av resultatene av en blodkoagulasjonstest (koagulogram) (hemostasiogram).

Sistnevnte lar deg få en ide om blodets tilstand i en rekke indikatorer. Hoveddelen, ifølge hvilken legen kan se utviklingen av en bestemt sykdom, inkluderer følgende:

 1. Blodplasma, tatt fra en vene, under laboratorieforhold er eksponert for natriumcitrat. Under virkningen av reagenset er kalsiumioner inneholdt i plasma bundet. Tiden som tilbys på løpet av hele reaksjonen gir en kvantitativ egenskap av den aktiverte partielle tromboplastintiden (APTT).
 2. Trombintid (TB) - tidsintervallet hvor fibrinogen omdannes til uoppløselig fibrinprotein.
 3. Prothrombintid (PT) - perioden hvor plasmaet er helt dannet av blodpropp under påvirkning av trombin.
 4. Prothrombin indeks (PI) viser forholdet mellom protrombintid og pasientens plasmaindeks. Det uttrykkes som en prosentandel og bør være 95-100%.
 5. fibrinogen - Protein, som produseres i leveren og er inneholdt i plasmaet.
 6. Antitrombin III - En naturlig antikoagulant protein natur. Det er nødvendig å forhindre trombusdannelse.

Hemastasiogram utføres med følgende medisinske indikasjoner:

 • mangel i blod av en naturlig antikoagulant - fibrinogen
 • Konsekvenser av heparinbehandling, trombolytiske eller fibrinolytiske stoffer;
 • nåværende sykdom med DIC syndrom;
 • unormal leverfunksjon;
 • Spontane aborter i løpet av kort tid (opptil 22 uker).

Gjennomføring av koagulogram krever ingen spesiell forberedelse.

Noen dager før undersøkelsesdatoen bør du begrense inntaket av mat med høyt innhold av vitamin K: lever, grønne erter, brokkoli og andre. Alkoholholdige drikker kan ikke konsumeres.

Du kan utføre et hemostasiogram i nesten alle laboratorier hvor generelle og kliniske blodprøver utføres.

Koagulogram krever ikke komplekse kjemiske prosesser, slik at resultatene av analyser vanligvis kan oppnås 1 dag etter prøvetaking av biomaterialet.

Det er viktig å: Feilfulle resultater kan vise en undersøkelse av blodet til en pasient som regelmessig tar aspirin og andre direktevirkende antikoagulantia.

Tidligere biomaterialprøver av diaré og andre årsaker til dehydrering kan også påvirke resultatene av medisinsk undersøkelse negativt.

Andre grunner til å utsette analysen er:

Hvis en laboratorietest viser at trombintiden er over normal, indikerer dette en nedsatt koagulasjon av blodet. Slike resultater observeres:

 • når leverfunksjonen er svekket
 • høye konsentrasjoner av naturlige stoffer som forhindrer blodpropper;
 • blodsykdommer;
 • med skader, brannskader, trombose.

Trombintid i svangerskap og barndom

I løpet av svangerskapet øker normen for trombintid hos kvinner vanligvis og er 18-25 sekunder.

Avvik fra denne verdien i det store partiet er fulle av alvorlige komplikasjoner både for embryoet og for den gravide kvinnen.

Den fremtidige mor med høy grad av sannsynlighet kan utvikle slike sykdommer som:

THROMBIN TID MED FREKVENS

Trombintid under graviditet over normen skaper en økt risiko for spontan abort og tidlig fødsel.

Tett blod tåler ikke oksygen. Som et resultat oppstår intrauterin utvikling av embryoet, det nyfødte har en risiko for å utvikle hypertensjon.

Normale trombintidstall for barn varierer avhengig av alder:

 1. For babyer regnes det som normen for å kvantifisere innen 13-17 sekunder. Hvis barnet ble født på forhånd - 14-19.
 2. For preschoolers er normen en periode på 13-16 sekunder.
 3. I pubertalperioden for utvikling, endrer indikatoren praktisk talt ikke, forblir på nivået 12-16 sekunder.

Tidlig diagnose av sykdommer som ble avslørt ved å undersøke pasientens blod og blodårer, gjør at legen kan foreskrive den mest effektive behandlingen.

Essensen av det er redusert for å bringe konsentrasjonen og andre indikatorer av blod til en tilstand så nær som mulig for normer til en sunn organisme.

Trombintid: konsept, analyse og norm, øke og redusere

En av laboratorieparametre som er relatert til de grunnleggende komponenter av koagulasjon (hemostasiogram) og indikerer den koordinerte arbeid (eller lidelse) og koagulasjon systemer protivosvertyvaniya (trombin virkning på polymeriseringen og stabiliseringen av fibrinogen) er en trombin-tid (TV).

Normale verdier av TV er innen 11-18 sekunder (ifølge noen kilder, varierer normen fra 14 til 20 sekunder, avhengig av analysemetoden).

Trombintid - blant de grunnleggende indikatorene for koagulogram

Trombintiden gjenspeiler ikke trombininnholdet eller dets dannelse, denne indeksen indikerer overgangshastigheten for fibrinogen (faktor I-FI) oppløst i plasma til uoppløselig fibrin, som vil bli basis for koagulasjonen. Men alt dette vil skje under effekten av trombinet oppnådd på den tiden. Og dersom det ikke umiddelbart blir generert, III (endelig) fasen av koagulering av virker fare, derfor, forsinke dannelse av blodpropper (og således forlenger trombintiden), på grunn av hvilket legemet ville miste en overdreven mengde av blod (hvis noen blødning ).

koagulasjonsfase og trombintid

Men på den annen side - utseendet på lesjon foring av fartøyet grunner forårsaket hva eller patologiske forandringer, også ikke forbli uten oppmerksomhet fra endotelet og blodplater (trombocytter), som gir primær hemostase. Som et resultat av aktivering av koagulasjonsfaktorer, trombin og andre komponenter i det aktuelle området er større enn omstendighetene krever det, som fører til dannelsen av fokus ved første liten, men øker med tiden på grunn av adhesjonen av dannede elementene og plasmaproteiner settling, sammentrekning av blod.

Årsaken til skade på foring av blodårer kan være en rekke (som regel - vaskulær) patologi, hovedsakelig dannet i livets prosess:

 • Aterosklerotiske prosess - han først legger på fremtidsmuligheter for utvikling av trombose og tromboembolisme, som ofte involverer slike alvorlige konsekvenser som cerebralt slag, myokardialt infarkt, pulmonal emboli, etc;.
 • vaskulitt;
 • svulster;
 • Autoimmune reaksjoner;
 • Hjertepatologi (blokkering, atrieflimmer, defekter);
 • Revmatisk feber;
 • Operasjoner som erstatter hjerteventiler;
 • infeksjon;
 • Sjokk stater.
 1. Rapid "vekst" av trombuset;
 2. Økt blodgasshastighet;
 3. Forekomst av inflammatoriske reaksjoner;
 4. Progresjon av vaskulære sykdommer i det berørte området.

I slike situasjoner er bunten allerede i stand til å forlate stedet for permanent forflytning (pause) for å starte "fri svømming" i blodet. Migrering av thrombus vil fortsette til han finner et hinder et sted (smal lumen) og ikke skaper en barriere mot blodbevegelsen. I mellomtiden, hvis disse reaksjonene er på grunn av de ovenfor nevnte grunner (aterosklerose, kreft, hjertesykdommer og D. osv.), Det vil si, er i lesjon av det indre lag av blodkaret i de trombin-tidsverdier er sannsynlig å ha noen innvirkning.

I dette henseende, hvis trombintiden senkes, det vil si at blodproppene går raskere enn 11 sekunder, legger legene ikke særlig vekt på dette faktum - denne situasjonen har ingen signifikant klinisk og diagnostisk betydning. Og dette er fordi TV er en indikator på den endelige prosessen med hemokoagulasjon og indikerer tidspunktet for hvilken fibrinogen vil passere inn i fibrin, noe som ikke forstyrrer og ikke bidrar til dannelsen av trombi i blodet.

Blir ikke plasma blodpropp eller danner det veldig raskt?

Pasienter ofte stille spørsmål er ikke helt riktig, for eksempel: "Hva mener du, hvis trombin tid over normen?", Med henvisning til hvorvidt den høye frekvensen av blodpropp, eller omvendt, en økning i tallverdier, og derfor forlenge tiden betyr en reduksjon i hemokoagulering. Den samme situasjonen oppstår når det gjelder spørsmålet: "Trombintiden senkes - hva betyr det?". Dermed vil en korrekt uttrykk er: økende (forlengelse) trombintid eller reduksjon (matfett).

Trombintiden reagerer ikke på noen måte til den indre eller eksterne vei for aktivering av faktor II (protrombin). For det meste avhenger TV av:

 • Nivået av faktor I (fibrinogen) og dets tilstand (strukturelle strukturanomalier);
 • Antitrombinaktivitet;
 • Reaksjonene av fibrinpolymerisasjon (enzymatisk spaltning av fibrinogen-dimeren i 2 underenheter skjer under påvirkning av trombin);
 • Stabilisering av fibrin (fibrin stabiliserende faktor kommer i aktiv tilstand under virkningen av trombin og med deltakelse av kalsiumioner - Ca 2+).

Norm-TV, som allerede nevnt, kan ifølge forskjellige kilder variere i gjennomsnittlig rekkevidde på 12 til 20 sekunder, men her, som alltid, bør man være oppmerksom på laboratoriens referanseverdier - de vil begrense eller utvide sine grenser avhengig av analysemetoden. Imidlertid bør det bemerkes at selv om fibrinogen i en periode som graviditet viser en konstant oppadgående trend og kan nå 6,0 g / l, går denne satsen ikke ut av normen.

En økning i indeksen (trombintid over normal) forårsaker flere patologiske forhold:

 1. Anomalier av molekylet av fibrinogen, som fører til en sammenbrudd i proteinets funksjonelle evner (avibrinogenemi, hypofibrinogenemi, dysfibrinogenemi);
 2. Disseminert intravaskulær koagulasjon (DVS-syndrom) i hypokoaguleringsfasen;
 3. Patologi som oppstår med lesjoner av leveren parenchyma og et brudd på syntesen av koagulasjonsfaktorer (hepatitt, cirrhosis);
 4. Ekstrem lav konsentrasjon av fibrinogen i blodplasmaet;
 5. Tilstedeværelse av trombininhibitorer i blodet av pasienter, som observeres etter behandling med heparin, samt inhibitorer av fibrinpolymerisering.

Plasma begynner å koagulere dårlig, og trombintiden forlenger etter at fibrinolytisk behandling har oppstått (bruk av legemidler som oppløser blodpropper, første generasjons legemidler - streptokinase og urokinase) eller heparinbehandling.

Normen for trombintid, årsakene til økningen eller reduksjonen av denne indikatoren i analysene

Blod - væskemiljøet i menneskekroppen, som bærer transport av vitale elementer: oksygen, karbondioksid, proteiner, lipider, karbohydrater. Elementer av blod utfører en beskyttende funksjon som forhindrer overdreven blødning i traumer.

Hva er trombintid?

Mange spør seg selv hva er trombintid i blodanalysen? Trombinindeksen er en analyse som måler tiden det tar for å danne en blodpropp i det berørte området. Prothrombin, kjent som faktor II, er bare ett av proteinene som er involvert i blodpropp.

Når skadene er mottatt, blir blodkaret sprukket, blodplater samles på sårområdet og oppretter en midlertidig stopper for å stoppe blødningen. For å danne blodpropp, samarbeider en serie med 12 proteiner, eller koagulasjonsfaktorer, for å lage et stoff som heter fibrin. Fibrin tømmer fartøyet, stopper blodtap.

I medisin skiller tre påfølgende stadier av omdannelsen av fibrinogen til fibrin seg:

 1. Under påvirkning av trombin omdannes fibrinogen til en monomer.
 2. En stor polymer, fibrin, dannes av et stort antall monomerer.
 3. Polymeren danner uoppløselig fibrin, som tetter blodkarrene.

Hvis bestemmelsen av trombintiden avslører unormaliteter, indikerer dette en patologi. Indikatoren kan brukes ved videre diagnostisering av sykdomstilstander. Øk eller forkort trombinindeksen kan være med passende behandling.

Hemostase lidelse, kjent som hemofili, fører til at kroppen i utilstrekkelig mengde syntetiserer koagulasjonsfaktorer. Noen stoffer, leversykdom eller vitamin K-mangel fører også til en økning i trombintiden.

Symptomer som er iboende i sykdommene i blodkoagulasjonssystemet:

 • Følelse av "svakhet".
 • Blødning, som ikke stopper etter påføring av en turniquet.
 • Svært kurs i luteale faser i menstruasjonssyklusen.
 • Blod i urinen.
 • Puffy eller smertefulle ledd.
 • Konstant neseblod.

Hvis det er mistanke om en koagulationssystemlidelse, vil legen foreskrive et utviklet koagulogram. Selv om det ikke er blødning, vil legen foreskrive en studie.

Viktig! Når du tar warfarin, er det nødvendig å kontinuerlig overvåke effekten av behandlingen. Hvis det er avvik, reduseres det daglige inntaket av medisiner til de optimale verdiene. Tar for mye warfarin forårsaker overdreven blødning. Leversykdom eller vitamin K-mangel provokerer stor blødning. Ved slike forhold vises et koagulogram.

Hvordan utføres blodprøveprosedyren?

Antikoagulanter og koagulanter (legemidler som påvirker koaguleringssystemet) påvirker resultatene av undersøkelsen. Fortell legen om alle legemidler du tar. Legen vil råde deg til å slutte å ta inntaket før du prøver den biologiske prøven.

Det eneste som er nødvendig for analysen er blod. Dette er en ambulant prosedyre utført i et diagnostisk laboratorium. Tar noen minutter og gir ikke smerte.

En sykepleier eller phlebotomist (en person som er utdannet for blodprøvetaking) vil bruke en liten nål til å ta blod fra venen på albuen. Laboratoriespesialisten vil legge til kjemikalier i blodet for å finne ut hvor lang tid det tar å danne en blodpropp.

Det er få risiko forbundet med prosedyren. Men hvis pasienten har hemofili eller andre blodsykdommer, kan prosedyren ikke utføres. Og det er liten risiko for å komme inn i et smittsomt middel på injeksjonsstedet. Under injeksjonen kan man føle seg svak eller ømhet. Hvis du har uønskede symptomer, vær sikker på å advare sykepleieren.

Trombintid: norm

Blod danner vanligvis kalsium-kolesterisk plakk med fibrinogen fra 11 til 13,5 sekunder (forutsatt at pasienten ikke tar medisiner som påvirker hemostase) hos både menn og kvinner. Resultatene av koagulogrammet er indikert ved den numeriske betegnelsen av det "internasjonale normaliserte forholdet" (INR) eller protrombintiden. Et typisk utvalg for en person som ikke tar antikoagulantia er fra 0,9 til 1,1. For de som tar warfarin, er resultatet 2 til 3,5.

Tabell over normale indikatorer på TV

Indikatoren er variabel og avhenger av alder; Det nyfødte barnet er 20 sekunder, som regnes som normen. Overdreven spenning, stress, sinne eller fysisk stress påvirker testene. Trombintiden under graviditeten er litt høyere enn standarden. Hvis du blir gravid med hemostase lidelser, kan du senere dø i ferd med å føde. Derfor, i første trimester av graviditet er det viktig å bestå alle testene.

Hvorfor øker trombintiden?

Normale verdier av trombintiden indikerer et sunt koaguleringssystem. Når acetylsalisylsyre tas, forlenges intervallet for utseende av et tromboset kar.

Hvis trombintiden senkes, er dette en følge av følgende årsaker:

 • Feil dose warfarin, flukonazol, fluuzamed, pleestazol, limistin eller kardiomagnet.
 • Leversykdommer
 • Mangel på vitamin K.
 • Hemostaseforstyrrelser, som faktor II-mangel.
 • Abort eller graviditet i forrige uke.
 • Hemofili A eller B.
 • Mangel på koagulasjonsfaktorer.
 • Von Willebrands sykdom (en lidelse som forårsaker unormal blodpropp).
 • Disseminert intravaskulær koagulasjon (en sykdom hvor proteiner som er ansvarlige for koagulering er unormalt aktive).
 • Hypofibrinogenemi (mangel på koagulasjonsfaktor av fibrinogen).
 • Ernæringsmessige problemer som vitamin K-mangel og malabsorpsjon.
 • Immunoglobuliner, inkludert antistoffer mot kardiolipin.
 • Lupus antikoagulantia.
 • Leukemi.

Et bredt spekter av mulige årsaker til lang trombinkoagulasjon antyder at ytterligere diagnostiske tiltak er påkrevd. Et unormalt resultat er ikke en diagnose, men en unnskyldning for å gjennomføre flere undersøkelser for å finne ut årsaken.

Ved alvorlige forstyrrelser av hemostase er behandling med koagulanter og blodtransfusjon indikert. Mangelfullheten av flere faktorer i protrombinkomplekset er den viktigste genetiske faktoren for hypoprombinemi.

Sykdommer i leveren påvirker hemostasen. De fleste koagulasjonsfaktorene syntetiseres av hepatocytter. Levercirrhose, hepatitt eller ulike former for dystrofi i leverceller fører til en økning i trombintiden. For å redusere selektivt i slike tilfeller er protrombintid en meningsløs okkupasjon. Det er nødvendig å behandle grunnårsaken til koagulopati.

Onkologiske sykdommer i blodet øker trombintiden. Ondartede neoplasmer fører til alvorlige endringer i blodkoagulasjonssystemet. Det er viktig å kontinuerlig overvåke koagulasjonsfaktorindikatorer for å kunne pålegge hensiktsmessige behandlingsmetoder i tide.

Hvorfor er trombintiden under normal?

Det er mange årsaker som medfører en nedgang i indikatoren. Noen fysiologiske forhold og inntaket av visse matvarer påvirker tiden som trengs for å danne en blodpropp. Forbruk av overskytende mengder kolesterol og fettstoffer fører til en økning i totalt kolesterol i blodet.

Ofte er denne tilstanden observert hos eldre menn og er en av risikofaktorene for aterosklerose. Denne sykdommen er preget av overdreven dannelse av plakk i blodkarene. En sterk innsnevring av fartøyets lumen fører til hypoksi, og deretter til vevnekrose.

Fysiologisk norm anses å være trombintid under normen under graviditet, spesielt i 3. trimester. I enkelte tilfeller forkortes smittsomme sykdommer i det akutte stadiet tidspunktet for plakkdannelse i det skadede karet. Den vanligste årsaken til økt tid for koagulasjonsdannelse er brannskader og alvorlige allergiske reaksjoner (anafylaktisk sjokk).

Tips! Hos eldre anbefales både kvinner og menn å ta antikoagulantia. De forlenger trombintiden og reduserer risikoen for kardiovaskulære katastrofer.

Trombintid - indikatorer for normen, årsaker til avvik fra normen

Trombintid er en indikator som gjør det mulig å evaluere sluttstadiet av blodkoagulering, nemlig dannelsen av en fibrinkolotdannelse.

Normalt er trombintiden 10-20 sekunder, for hvilken omdannelsen av fibrinogen til fibrin under virkningen av kalsium og trombin forekommer i det citrerade plasma av humant blod. En nøkkelmekanisme i denne studien er evaluering av nivå og aktivitet av fibrinogen, samt kontroll av tilstedeværelsen av antikoagulantia i blodet.

Den vanligste studien av trombintid utføres av personer som lider av leverpatologi eller har risiko for å utvikle et syndrom av spredt intravaskulær koagulasjon. Det er også nødvendig å overvåke sluttkoblingen til blodkoaguleringssystemet for kvinner som hadde 2 eller flere episoder med spontan abort uten patologi oppdaget i opptil 22 uker.

Teknikken til denne analysen består i å samle venøst ​​blod i et rør som inneholder natriumcitrat for å skille rent plasma og skjermblodceller. Deretter tilsettes en løsning av kalsiumklorid i plasma, noe som letter gjenopprettingen av plasmakollingsfunksjonen, samt aktiveringen av trombin. Trombin utløser i sin tur funksjonen av fibrinogen, hvorfra fibrin, som er byggematerialet for dannelse av trombus og stopper blødning, dannes senere.

Hvorfor endrer trombintiden?

En økning i trombintiden er karakteristisk for tendensen til hypokoagulering (langsom koagulasjon), som oftest forekommer ved bruk av antikoagulerende medisiner som heparin og fibrinolytika. Patologien i leveren kan også forårsake forstyrrelser og til og med nedbrytning av fibrin, siden det er dette organet som er ansvarlig for syntesen av koagulasjonsfaktorer generelt. Dette faktum er svært viktig, fordi hele koaguleringssystemet av blod er en enkelt reaksjonsmekanisme, komplementær til hverandre. Økningen i trombintiden er et obligatorisk symptom ved alvorlige skader, massive forbrenninger og trombose av store arterier, siden i disse tilfellene forekommer et ICD-syndrom i 80% tilfeller.

Kort trombintid indikerer en risiko for trombose, og krever en grundig medisinsk undersøkelse for å identifisere og eliminere årsaken til økt blodpropp.

Les Mer Om Fartøyene