Foto og beskrivelse av symptomer, metoder for behandling av dyp venetrombose av nedre ekstremiteter

Dyp venetrombose i nedre ekstremiteter er en akutt sykdom som påvirker venene som ligger under musklene. I blodårene dannes blodpropper, som reduserer fartøyets lumen til det tetter fullstendig. Okklusjon av kar er notert i 15% av tilfellene. Noen ganger utvikles venøs trombose raskt, kan føre til uførhet og til og med død.

De dypeste karene i underbenet er mest utsatt for trombose. Dannede blodpropper er festet til fartøyets vegger. I løpet av de første 3-4 dagene holdes blodpropper svakt, de kan løsne og migrere med blodstrømmen.

Gradvis koagelet stivner og solid festet til åreveggen, forårsaker dyp vene tromboflebitt i de lavere ekstremiteter - en betennelse i veneveggen i en blodpropp. Inflammasjon fører til dannelsen av ny trombi som legger seg over den primære blodproppen. Overgangen av trombose til tromboflebitt skjer omtrent en uke.

Årsaker til patologisk utvikling

Hovedårsakene til sykdommen - økt koagulasjon av blod, senking av venøs blodstrøm og skade på veggene i blodkarene (triaden av Virchow). Utviklingen av trombose kan provosere:

 • Medfødte misdannelser av venene;
 • Onkologiske sykdommer;
 • Endokrine lidelser;
 • graviditet;
 • infeksjon;
 • Skader og kirurgiske inngrep;
 • Lammelse av lemmer;
 • Resept av legemidler som øker blodkoagulabiliteten;
 • Langvarig sengestøtte;
 • fedme;
 • Åreknuter.

Ekstra risikofaktorer inkluderer røyking, sterk fysisk aktivitet, langvarig sitte eller stående, knyttet til egenskapene til profesjonell aktivitet, alderen på mer enn førti år.

Tegn og symptomer

Trombose av dyp vener i de tidlige stadiene kan være asymptomatiske og dens første manifestasjon er pulmonal trombose (tromboembolisme av lungearterien, PE). En typisk utvikling av sykdommen skjer i omtrent hver andre pasient.

De klassiske symptomene på dyp venetrombose er:

 • Lokal økning i temperatur i det berørte området.
 • Økning av total temperatur til 39 grader eller mer.
 • Stikkende smerter i løpet av den berørte venen.
 • Sværhet i bena.
 • Ødemet ligger under stikkfesteområdet.
 • Glanset eller cyanotisk hud.
 • En del av blodvolumet fra den trombostede venen sendes til overflateskipene, som blir tydelig synlige.

I løpet av de to første dagene etter dannelsen av trombose i underbenet eller lårets dype vener, blir symptomene svakt uttrykt. Som regel er disse milde smerter i gastrocnemius muskelen, som øker under bevegelse og under palpasjon. Det er en liten puffiness i den nedre tredjedel av skinnen.

Hvis det er mistanke om trombose tester Lovenberg og homans. Pasienten blir bedt om å bøye foten opp. Bekreftelse av diagnosen er smerten i underbenet. Når den skadede benen klemmes av en tonometer ved verdier av blodtrykk 80/100 mm Hg. Art. det er smerte. Tenderness når du klemmer et sunt lem, blir følt med et blodtrykk på 150/180 mm Hg. Art.

Alvorlighetsgraden og lokaliseringen av symptomene avhenger av plasseringen av det tromboserte området. Jo høyere lesjonen er, jo mer uttalt cyanose, hevelse og smerte. Dette øker risikoen for separasjon av trombus og utvikling av PE.

Når den femorale vene trombose ødem lokalisert i femur, clotting på nivået av iliske og femoral vene (ileofemoralny trombose) fulgt av svelling av hele lem, ved å starte fra de lyske folder. Huden på den berørte lemmen kjøper melkeaktig hvit eller cyanotisk farge.

Utviklingen av sykdommen avhenger av plasseringen av tromben. Ileofemoral trombose utvikler seg raskt, smerter oppstår, da beinet svulmer, endrer hudfarge.

Trombose av karene i den nedre delen av tibia manifesteres av milde smerter. Intensiteten av smerte under bevegelse og mosjon øker. rammet Benet svulmer under stedet for lokalisering av tromben, huden blir blek, blir blankt, Senere kjøper en uttalt cyanotisk nyanse. Innen få dager etter dannelsen av en trombose, opptrer overfladiske vener.

For en bedre forståelse av hva som venter på pasienten hvis de ignorerer symptomene og tegnene på dyp venetrombose i underkroppene og mangel på behandling, ta en titt på bildet:

Når skal du se lege

Venøs trombose er en lumsk og dødelig sykdom. Den mest alvorlige en anledning til å besøke en phlebologist - økt koagulasjon av blodet uten hensyn til skader, kirurgiske inngrep, sår, etc.

Ikke forsink besøket til legen og med utseendet av karakteristisk smerte i beina mot en eller flere risikofaktorer for dyp venetrombose i underdelene. For å forstyrre bør også hudfarge endres, karakteristisk for trombose i årer.

diagnostikk

De viktigste metodene for diagnostisering av vaskulære lesjoner - tosidig skanning og blodanalyse for D-dimer. Hvis en lege er i tvil om resultatene av en dupleksstudie eller en trombose ligger over inngangsvegget, blir metoden for radiopaque flebografi brukt.

En radiopaque preparat injiseres i venekanalen og en vanlig røntgenstråle tas. Denne metoden gir mer pålitelige data enn en ultralyd og kan nøyaktig bestemme plasseringen av trombosen.

Det kliniske bildet av sykdommen ligner utviklingen av andre patologier, inkludert de som ikke er forbundet med vaskulære lesjoner. Differensiell diagnose utføres med Buerger's sykdom, Baker's cyste, akutt ileal-femoral emboli.

Årsaken til smerte i kalvemuskulaturen kan være Nevrolitt av nervesykdommen i forskjellige etiologi. Smerten av en nevrologisk opprinnelse er av permanent karakter og følger ofte med nedsatt følsomhet, motorreaksjoner eller trofisk vev.

Det kliniske bildet likner vinne de dype vener i de lavere ekstremiteter, kan utvikle seg til lymphostasis, artritt, myalgi, myositt, traumer, kompresjon av venene fra utsiden (inkludert neoplastiske prosesser), patologier i overfladiske vener, arteriell eller venøs insuffisiens og en rekke andre sykdommer.

behandling

Når en sykdom oppdages behandlingen starter umiddelbart. Avhengig av egenskapene til en spesiell klinisk tilfelle blir strengheten av pasientens tilstand og graden av sykdomsbehandling utføres i sykehus eller poliklinisk kirurgisk avdeling konservativ eller operativ metode.

Konservativ terapi

Når primær deteksjon av trombosebehandling varer opptil 6 måneder, med tilbakefall - opptil et år eller mer. I den akutte perioden av sykdommen blir pasienten plassert på et sykehus og Utnevne 10 dager med hvilerom. Sengen i foten stiger omtrent 20 grader, for å forbedre utstrømningen av blod fra de distale delene av lemmer.

Pasienter er foreskrevet heparinbehandling, trombolytiske og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Trombolytika er foreskrevet i de tidlige stadier av utvikling av patologi, så lenge det ikke er noen risiko for fragmentering av blodpropper. Behandlingsforløpet omfatter prostaglandinmedikamenter, glukokortikoider, antikoagulantia. Om nødvendig kan det berørte benet bli immobilisert, i noen tilfeller er pasientene tildelt å bruke kompresjonsstrikk.

Kirurgisk behandling

Operativ behandling er underlagt tilfeller av flotasjonstrombose, det vil si de der det er stor sannsynlighet for trombusbrudd, samt fullstendig blokkering av blodkarets lumen.

Ved utførelse av kirurgisk behandling av tromboserte vener brukes følgende:

 • Cava filter. Den er installert i inferior vena cava for å fange revet blodpropper eller fragmenter og fungerer som forebygging av blodpropper.
 • Blødning av inferior vena cava. Vegget til det berørte fartøyet er sydd med metallklemmer.
 • Fogarty kateter. Det brukes til å fjerne dårlig fast trombi i løpet av de første fem dagene etter dannelsen av koagulasjonen.
 • Thrombectomy. Drift for å fjerne blodpropp i tidlige utviklingsstadier. I overgangen av trombose til tromboflebitt er trombektomi kontraindisert.

Mer om metoder for behandling av dype vener fra trombose, lær fra en egen publikasjon.

prognoser

Ved rettidig tilstrekkelig behandling er prognosen for sykdomsforløpet gunstig. I mangel av behandling i ca 20% av tilfellene fører til lungeemboli, er 10-20% av tilfellene av PE fast dødelig utfall. Blant de mulige komplikasjoner av ubehandlet venetrombose - gangrene, hjerneslag, hjerteinfarkt. En ubehandlet venøs trombose fører til utvikling av PE i løpet av tre måneder i omtrent halvparten av pasientene.

Mer om emnet, se videoen:

Symptomer og behandling av tromboser i underekstremitetene

Venøs trombose i nedre ekstremiteter er en akutt ikke-smittsom sykdom som er karakterisert ved blodtykkelse og dannelse av trombi. Sistnevnte er tette blodpropper som er fast festet til fartøyets indre vegg. De første dagene av trombus er ustabile. Det er fare for deres løsrivelse og blokkering av hovedårene (lungekroppen).

Det kan forårsake død av en person. Over en milliard mennesker fra hele verden har risikofaktorer for trombose, men ikke alle er syke. Det årlige sykdomsnivået av denne sykdommen er 160 tilfeller per 100 000 mennesker. På Russlands territorium diagnostiseres om lag 240 000 pasienter hvert år. Vaskulær trombose er overveiende en kvinnelig sykdom.

Årsaken - livsstilen og egenskapene til hormonell bakgrunn. Hos barn og ungdom er trombose sjelden. Dette er mulig etter å ha utført kavitoperasjoner. Fra denne lidelsen lider mesteparten av personer over 40 år. Risikogruppen inneholder overvektige personer hvis vekt overstiger normen. Det er ikke nødvendig å forveksle konseptet med akutt trombose med enkel dannelse av blodpropper.

Hver person har stadig blodpropp i kroppen, men de forårsaker ikke blodpropper og løses raskt. Isoler trombose av overfladiske og dype årer. Det sistnevnte alternativet er farlig, fordi løsrivede blodpropper kan komme inn i hovedårene. Svært ofte er denne patologien kombinert med flebitt. Dette er en betennelse i venen veggen.

Hvem utvikler trombose?

Årsakene til blodpropp og plugging av vener er ekstern og intern. Det er følgende årsaker til utviklingen av overfladisk trombose i nedre ekstremiteter:

 • blodsykdommer (økt erytrocytter, trombofili);
 • infeksjon (akutt tonsillitt, sepsis, scarlet feber);
 • åreknuter
 • blåmerker av bena;
 • frakturer av rørformede og metatarsale bein;
 • termiske skader (brannsår, frostbit);
 • operasjoner på indre organer;
 • antiphospholipid syndrom;
 • hypertensiv sykdom;
 • aterosklerose;
 • koronar arteriesykdom;
 • medfødte misdannelser av vener;
 • dysfunksjon av venøse ventiler;
 • sykdommer i luftveiene (lungebetennelse, astma, obstruktiv bronkitt);
 • oksygen sult;
 • hevelse;
 • utfører kjemoterapi;
 • bruk av medisiner som kondenserer blod (antifibrinolytisk);
 • iført sko med en lang hæl.

For de nedre ender av overfladiske venøs trombose risikofaktorer omfatter høy alder, komprimering av blodkar, liggende, stående eller stillesittende livsstil, hypokinesi (mangel på fysisk aktivitet), yrkesrisiko (arbeid mens stående på ett sted), utilstrekkelig væskeinntak, dehydrering, akutte eller kronisk diaré, hvilerom, bruk av diuretika, bruk av hormonelle prevensjonsmidler, alkoholisme og røyking.

Ofte utvikler akutt trombose hos pasienter med diabetes mellitus, allergisk patologi og systemisk vaskulitt. Årsakene til nederlag av dype åre skyldes mangelfullhet av valvulærapparatet, medfødt underutvikling av indre og muskelvegg i karene, varicosity.

Problemer med blodpropp mulig på bakgrunn av kreft, hormonelle forandringer, fedme, problemer med bevegelse på bakgrunn av lammelse eller parese av bena. Stagnerende fenomener utvikles med lange fly og kryssinger. I faresonen blir liggende syke, eldre og svaksynte, folk som står eller sitter i lange perioder på ett sted (truckers, leverandører, konsulenter, farmasøyter, leger, vakter, operatører).

Manifestasjoner av trombose av overfladiske vener

Akutt trombose oppstår ofte ubemerket for pasienten. Dette er hans fare. Ved overfladisk trombose i nedre ekstremiteter observeres følgende symptomer:

 • smertefulle opplevelser som øker under aktive bevegelser (gå);
 • følelse av tyngde i det berørte lemmet;
 • hyperemi av huden i stedet for dannelse av trombus;
 • følelse av kravling;
 • kramme i kalvemuskulaturen;
 • hevelse;
 • komprimering av huden langs fartøyets forløb.

Hvis årsaken til trombose er åreknuter, kan de modifiserte karene detekteres visuelt. Som et resultat av venen som går over med blod, kan en vaskulær vegg bestemmes. Den har en blå tint. I prosessen med palpasjon, er det ofte funnet at den berørte venen ikke avtar når den presses. Fargen endres ikke, mens den vanligvis blir blek i en sunn person.

Den generelle tilstanden til pasientene endres ofte ikke. Ved utvikling av overfladisk tromboflebitt oppstår alvorlig smerte. Hevelse oppstår i det berørte området. Ofte er de lokalisert i anklesområdet. Trombose i kombinasjon med betennelse manifesteres av feber og forverring av total velvære. Med sykdomsprogresjonen kan blodårene svulme.

Symptomer på dyp venetrombose

Hvis det er en dyp venetrombose i underdelene, er symptomene alltid mindre uttalt. Årsaken er at fartøyene er langt fra overflaten av huden. Ofte har pasientene følgende symptomer:

 • vanlig hevelse;
 • tyngde i bena;
 • smerte i underbenet;
 • parestesi (en følelse av krypende, prikkende);
 • nummenhet i lemmen;
 • økning i berørt lem i volumet;
 • cyanotisk skygge av huden;
 • skifte av huden (det blir mer skinnende og glatt);
 • ujevn hudtemperatur i det berørte lemmet.

Symptomer på trombose i venene i nedre ekstremiteter inkluderer økning i kroppstemperatur. Dette observeres med utvikling av flebitt. Den særegne smerten i dyp trombose er at den føltes langs den indre kanten av lemmen. Oftest er bare ett bein påvirket. I noen mennesker utvikler dyp trombose mot en overflate av overfladisk. Dette er en farligere tilstand.

Et særegent tegn på dyp trombose fra subkutan er at ødem kan vises på forskjellige steder. Det er mulig å øke hele lemmen. Friske blodpropper er ustabile, og de kan komme av og gå inn i den generelle venøse blodstrømmen. Dette kan forårsake lungeemboli (PE). I denne situasjonen, kortpustethet, takykardi, brystsmerter, forstyrrelse av tarmene, er det en hevelse i venene nær nakke, arteriell hypotensjon.

Noen ganger blir pasientene forstyrret av hemoptysis, feber, oppkast. Tromboembolisme kan føre til svimmelhet, koma og til og med død av pasienten. Hvis det er mistanke om trombusbrudd, er sykehusinnleggelse nødvendig. I tilfelle blokkering av lungearterien er det nødvendig med akutt hjelp.

Hvordan oppdage trombose

Før behandling av trombose i nedre lemmer, er det nødvendig med en omfattende undersøkelse av pasienter. Følgende studier er nødvendig:

 • funksjonelle tester;
 • Definisjon av blodproppkapasitet
 • ultralyd undersøkelse av beina av beina;
 • palpasjon;
 • flebografi (røntgenundersøkelse).

Det mest informative er ultralyddopplerografi. Det avslører følgende endringer i benene på bena:

 • brudd på prosessen med å slippe fartøyet under trykk av sensoren;
 • Tilstedeværelse av avrundet utdanning;
 • innsnevring av venens vegger;
 • tegn på brudd på venøs blodstrøm;
 • ventilasjonssvikt;
 • utvidelse av stedet for fartøyet før trombuset;
 • senking av blodstrømmen.

Studien er utført på begge bena. Med ensidige lesjoner er det forskjeller mellom bevegelse av venøst ​​blod i venstre og høyre lemmer. Ofte injiseres et fargestoff i den berørte venen. Denne studien kalles kontrastflebografi. Når trombose oppdages, mangler fyllingen av beholderen. Kontrast er dårlig eller trenger ikke inn i venen i det hele tatt.

Ofte er det en innsnevring av lumen og ujevne konturer. På bildet er trombi definert som avrundede områder sveiset til fartøyets vegg uten kontrast. Når dypene er blokkert, bestemmes positive funksjonstester (mars, Loverberg, Homansa, Pratta). I tilfelle av trombose av benets overfladiske vener, avsløres symptomene på Brody-Troyanov-Trendelenburg, Gakkenbruch. Av stor betydning i diagnosen er resultatene av en undersøkelse og undersøkelse av pasienten.

Terapeutisk taktikk for trombose

Hvordan behandle trombose, ikke alle vet. Ofte blir pasientene sykehus og operert. Radikal behandling brukes i utviklingen av komplikasjoner og i tilfelle av flytende trombi, da det er stor sannsynlighet for separasjon. Følgende operasjoner utføres oftest:

 • thrombectomy;
 • blodproblemer;
 • dressing av fartøyet;
 • installasjon av cava filtre;
 • superposition av shunts.

For å behandle dype vene er trombose nødvendig, og observere fullstendig hvile. Det er nødvendig å begrense fysisk arbeid. Dette er nødvendig for å fikse en trombose. Varigheten av sengestøtten varierer fra 3 til 12 dager.

En overfladisk og dyp venetrombose av nedre ekstremiteter behandling innebærer bruk av antikoagulasjonsmidler, antiblodplatemidler, trombolytika, enzympreparater, NSAIDs, medisiner, forbedrer blodstrømmen og øker tonen i blodårene.

Behandlingsregimet inkluderer Heparin, Warfarin, Fragmin. Ved akutt trombose er bruk av trombolytika (Streptokinase, Urokinase) mulig. Med pasientens varicosity, Detralex, Venarus, Troxevasin eller Flebodia-600 er indikert. De styrker venenees vegger og øker deres elastisitet. For å eliminere betennelse og smertsyndrom, indikeres NSAIDs (diklofenak).

Symptomer og behandling er sammenhengende. Med feber kan antipyretiske midler bli foreskrevet. Alle pasientene viste en diett. I Understreke matvarer som er rike på vitaminer og sporstoffer (sitrusfrukter, friske grønnsaker, frukt, korn, nøtter, urter, sjømat, fisk, fersk, magert kjøtt). Forebyggelse av trombose er å endre livsstil (økt aktivitet), noe som gir opp fet mat, alkohol og sigaretter ved behandling av åreknuter, hindre skade.

Dermed er trombose en farlig tilstand. Det kan forebygges ved å følge den riktige livsstilen. Hvis en varicose sykdom utvikler seg, bør denne sykdommen behandles i tide.

Venøs trombose av beinene i beina: fra de første tegnene og forebygging til kampen mot sykdommen

Dyp venetrombose i nedre ekstremiteter er en svært alvorlig sykdom, og det skjer ofte asymptomatisk. Men hvis symptomene på sykdommen ikke blir anerkjent i tide og behandling ikke utføres, er konsekvensene svært alvorlige, inkludert død.

Ved trombose i venene i nedre ekstremiteter dannes trombier eller blodpropp i hulrommet, noe som forhindrer normal bevegelse av blod. På slutten av tiden kan de tette den venøse lumen og til og med komme av. Hvis det er et brudd på blodbevegelsen, der forsyningen er forstyrret, kan vevet dø av.

Hvis en blodpropp blir revet fra båten, kan den ende opp i hjertet, lungene, andre organer. Følgelig er dette farlig fordi det kan være stroke, tromboembolisme eller et hjerteinfarkt, og disse sykdommene fører til plutselig død eller lammelse.

Symptomer og tegn på vaskulære sykdommer

Dessverre er det ofte umulig å fastslå de første symptomene på trombose av beinene i beina i tide, men hvis huden endrer farge og hvor blodproppen er plassert, er det hevelse - det er tegn på vaskulær sykdom. Mange vet ikke at denne typen trombose er nesten asymptomatisk, og derfor veldig farlig.

I et sunt menneske venøse blod beveger seg fra bunnen og opp, fra føttene - til de organer som ligger ovenfor: lunger, hjerte, etc. Hvis blodpropp vil blokkere lumen av venen, er blodet vanskelig å strømme fra den nedre konechnotey og de otekut... Siden trombosen kan ligge på forskjellige steder, opptrer hevelsen også på underbenet, ankelen, låret. Noen ganger svulmer hele benet.

Foto: trombose og trombusbrudd med emboli

Svært få mennesker tar hensyn til slike tegn på trombose som sjeldne smerter, stivhet, følelse av tyngde og raspiraniya i muskler i bena og i tide vender seg til legene. En slik frivoløs holdning til ens egen helse fører til dårlige konsekvenser. Noen ganger er det en akutt trombose. En person som flyttet normalt i dag, på grunn av den store hevelsen, kan ikke komme seg ut av sengen i morgen. Ekstremt alvorlig, hvis pasienten plutselig har en lungeemboli (PE) på grunn av latent form for trombose. Det oppstår fordi en trombus brister og migrerer fra de berørte karene i beina til lungene, hvor den er tilstoppet. Som et resultat utvikler pasienten en akutt insuffisiens av hjerte- eller lungeaktivitet.

For overbevisning, historien om livet, kjent for forfatteren:

Hennes svigermor, av naturen en veldig sunn kvinne og aldri syk, døde innen en uke med tromboembolisme.

Og det var slik:

På vei hjem fra butikken, snublet kvinnen og falt. Hun ble diagnostisert med brudd, gipsstøt og sendt hjem til behandling. Innen 5 dager, alt gikk bra, hennes slektninger si at mor-in på dagen for hans død, selv spilte gitar og sang... plutselig død tvunget til å grøsse alle mennesker som kjente henne, og, fremfor alt, barn og barnebarn. En obduksjon avslørte at årsaken var en kuttet blodpropp, som blokkerte lungearterien. Bare en kvinne for lenge siden var flebotromboz føtter, som ikke gir henne mye ubehag og dermed forble ubehandlet. Til stor anger. Ellers ville svigersønn av arbeideren fortsatt ha glede av barnebarnene hennes med sangene og et søk på gitarstrenger.

foto: symptomer på akutt trombose i lemmer

Når trombosen i nedre ekstremiteter utvikler seg, er dens tegn mer uttalt. Det er en skarp smerte og tyngde i beina. Disse symptomene blir provosert av det faktum at det er en vevbelastning under stedet for trombose.

Som et resultat av fullstendig lukning av lumen i venen, utvikler ødem, forstyrres stoffskiftet i bløtvev. Dette kan føre til gangrene.

Puffiness og smerte i bena kan ikke bare være tegn på mangel på vaskulærsystemet, men også mange andre sykdommer. Derfor, uten å feile, må du besøke en lege.

Ileofemoral trombose

Denne typen vaskulær sykdom opptar en egen nisje fordi det er veldig alvorlig og høy risiko for å utvikle lungtromboembolisme. Tromber forekommer på nivået av iliac og femoral vener.

Tegnene og årsakene til denne typen sykdom har samme karakter som andre typer trombose.

Ileofemoral trombose har en rask utvikling. Hele beinet svulmer. Pasienten kan ha feber og utseendet av sprekker smerte.

Ben påvirket av trombose

Fargen på tromboset ben kan variere fra blålig til blek (med arteriolær spasme). Mye oftere får foten en cyanotisk nyanse på grunn av at venene vokser og kapillærene fylles med blod fra karene. Hvis utløpet fra venene er i det minste delvis bevart, fortsetter tegnene gradvis. I motsatt tilfelle, utviklingen av gangrene. En slik formidabel diagnose bidrar til å bekrefte ultralydet av beinene i beina.

Behandle denne typen trombose så vel som andre.

Hva bidrar til forekomsten av vaskulære sykdommer?

Kanskje, den høye koagulasjonen av blod er hovedårsaken. Det er også viktig å skade venevegget og senke bevegelsen av blod. Disse 3 negative faktorene kalles "Triad of Virchow".

I tillegg øker risikoen for alvorlige problemer:

 • Røyking.
 • Traumer bidrar til utvikling av akutt trombose. Det fører til det faktum at vaskulasjonen påvirkes og prosessen med hemostase er aktivert. Som et resultat dannes en trombose.
 • Vektig.
 • Graviditet bidrar til å klemme iliac ader, og noen ganger - den dårligere vena cava. Dette fører til en økning i vaskulært trykk i venene som er under.
 • Ved fødsel har fosteret, som beveger seg gjennom fødselskanalen, mange muligheter for å klemme iliacerene.
 • Meget høy risiko for blokkering av vener etter keisersnitt.
 • Infeksjon forårsaker hindring av blodårer hos menn. Dette skyldes aktiveringen av koagulasjonsfaktorer som svar på det faktum at veggene til fartøyene påvirkes. Infeksjoner provoserer kroniske former av sykdommen (tromboflebitt).
 • Lange turer og flyreiser.
 • Alderdom.
 • Ta medisiner som øker blodstivhet.
 • Operasjoner på ledd, kavitoperasjoner. Større forekomst av venøs trombose forbundet med det faktum at et økende antall operasjoner med bruk av generell anestesi, samt hvert år - en økning i antall opererte eldre mennesker med alvorlige samtidige sykdommer.
 • Komplekse brudd på bein.
 • Fremveksten av vaskulær trombose blir lettere ved sengen hviler (i lang tid). Årsaken er fravær av muskel sammentrekning, senking av blodstrøm og venøs overbelastning.
 • Ill og sunn folk hvis de sitter eller står i lang tid (reiser på biler, jobber på en datamaskin).

Video: Spesialister på trombose

Hvilke undersøkelser utføres med mistanke om trombose?

For å utnevne riktig behandling for trombose, må du vite nøyaktig diagnosen. Foreløpig kan dette gjøres ved hjelp av slike metoder:

 1. Tosidig skanning lar deg visualisere den vaskulære strukturen, samt evaluere blodstrømmen.
 2. I tvilstilfelle i skanne resulterer i trombose i venene i de nedre ekstremiteter, så vel som plasseringen av tromber ovenfor lyske leger fore radiopaque flebografi. I dette tilfellet administreres kontraststoffet til pasienten i karet og tilstanden overvåkes.
 3. MR og CT angiografi er også foreskrevet i tvilsomme tilfeller.
 4. Hvis det er mistanke om pulmonal tromboembolisme, foreskrives en lungekirurgi, særlig scintigrafi med en radioaktiv markør. Diagnosen "Blockering av dype vener" bekreftes under denne prosedyren og ved USDG.
 5. Impedansplethysmografi. Løsne mansjetten, som med en kraft klemmer shin for midlertidig okklusjon av venene, og bestemme endringen i volumet av å fylle blodet. Denne prøven, med en nøyaktighet på 90%, avslører en dyp venøs trombose over kneet.
 6. Når en mistanke om infeksjon oppstår, blir blod sådd.

Profylakse av plugging av vener

 • For å forebygge vaskulær trombose, bør du ikke la bena forbli i stasjonær tilstand i lang tid (står eller sitter i en pose i lang tid).
 • I varmen er det ønskelig å drikke mer væske, slik at det ikke er noe fortykkelse av blodet.
 • Postoperative og sengepasienter trenger spesifikke prosedyrer for å forhindre trombose.
 • Hvis pasienten har åreknuter på hans / hennes ben, er det nødvendig med rask intervensjon.

Når tegn på trombose (hevelse, alvorlig muskel smerte), må du raskt kontakte en phlebologist. Tidsfaktoren spiller en viktig rolle. Jo før behandlingsprosessen begynner, desto mer vellykket er resultatene.

Behandling av sykdommen

Behandling avhenger av alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet og utviklingsstadiet av trombose. For det første er det nødvendig med en nøyaktig diagnose: avsløring av blodproppens plassering, klargjøring av størrelsen og graden av utvikling av trombose. Det er viktig å fastslå hvor tett tromben holder og om det er mulig å løsne det.

Det er flere metoder for å behandle trombose av beinene i beina. Denne operasjonen, trombolyse, behandling med medisinering og installasjon av et cava filter.

dosering:

 1. Injiseringer av heparin.
 2. Kapsler av antikoagulantia (coumadin, warfarin) i kontrollen av blodprøver.
 3. Hvis det ikke er noen forbedring, er sykehusinnleggelse nødvendig for å utelukke onkologi. Tross alt er det en trist statistikk - 50% av pasientene med onkologiske sykdommer dør fra å plugge vener.

trombolyse

Trombolyse er en prosedyre som fremmer det faktum at blodpropper oppløses. Det er gjort av en kirurg. Et kateter settes inn i karet. Stoffet som løser blodproppen blir gradvis introdusert i den. Trombolyse er ofte ikke foreskrevet, siden det fremmer blødning. Imidlertid er det en ubestridelig fordel ved trombolyse - det løser blodpropper av store størrelser.

Operativ inngripen

Det utføres med kompliserte former for årekonlusjon (med sannsynlighet for vevsdød). Forløpet av kirurgisk inngrep avhenger av plasseringen av blodproppen. Ved behandling av dyp venetrombose blir blodprøver (suturer), arteriovenøse shuntinnsatser og andre inngrep utført. I noen operasjoner er målet å fjerne trombotisk masse. Før operasjonen skal pasienten være i en avslappet tilstand slik at klumpen ikke kan komme av.

Installasjon av cava (IVC) filter for trombose

Installere et cava filter

Cava filter - En enhet laget av metall i form av en paraply for å fange blodpropper, som kommer med en blodstrøm. Det er implantert inn i lumen av den dårligere vena cava ved hjelp av en endovaskulær teknikk (gjennom et venøs fartøy). Derfor er det ikke behov for en åpen kirurgisk inngrep.

Kosthold med trombose

Ved venøs trombose er en diett med midlertidig utelukkelse fra diett av matvarer som inneholder store mengder vitaminer K, C og moderat væskeinntak foreskrevet.

Det er nyttig å spise mat som fortynner blodet i trombose. Dette er pepper, hvitløk, artisjokk.

"Pepperrot og reddik, løk og kål - de sier i folket - de vil ikke tillate en dashing en."

Alkohol og irriterende mat anbefales ikke. Det er hele dietten for trombose.

Video: Hvordan helbrede en trombose?

Folkemidlene

Etter samråd med en phlebologist det er mulig å supplere behandlingen av trombose med folkemidlene:

Fiskeolje

Fettsyrer, som er en del av fiskeolje, ødelegger fibrin, som er involvert i dannelsen av blodpropper. Fiskolje bidrar til å forhindre trombose ved å fortynne blod. Ta det anbefales for å forebygge trombose, men det er spesielt nødvendig i den postoperative perioden. Først blir det brukt til 1 ss. skje tre ganger om dagen, deretter 1 ss. skje to ganger om dagen og (for å støtte kroppen) på 1,5 st. spiseskjeer per dag.

Fotbad laget av marshweed

150 g gress skal helles med kokende vann (10 liter) og insistere på 60 minutter. Før du går i seng, gjør badene i en halv time.

Komprimerer fra hytteost eller leire

Til de smertefulle stedene å sette leire eller hytteost. Hver dag masserer hælene til de syke bena.

Løsning av eple cider eddik

Smør bena gjennom hele lengden av måneden. Drikk en løsning av eplecidereddik (2 ts per glass vann) før hvert måltid. Ikke glem å spise sunt.

Dyp venetrombose

Dyp venetrombose Er en sykdom preget av dannelsen av blodpropper (det vil si, blodpropp), som skaper hindringer for normal blodstrøm.

Ifølge medisinske observasjoner er dyp venetrombose av underlempene mer vanlig patologi enn trombose vener som er lokalisert andre steder. Utseendet til trombi er mulig både i dyp og overfladisk form årer. Men overfladisk tromboflebitt er en mindre alvorlig sykdom. Samtidig må dyp venetrombose behandles raskt, da komplikasjoner forårsaket av denne sykdommen kan være svært farlig for en person.

Årsaker til dyp venetrombose

Trombose av dype vener i nedre ekstremiteter utvikler seg hos mennesker under påvirkning av en kombinasjon av flere faktorer. Først og fremst er dette tilstedeværelsen av skade på den indre fôr av venøs veggen, som oppsto som en følge av kjemiske, mekaniske, allergiske eller infeksjonseffekter. Også prosessen med utvikling av dyp venetrombose er direkte avhengig av brudd på blodproppssystemet og senking av blodstrømmen.

Under påvirkning av visse omstendigheter kan viskositeten til blodet øke. Hvis det er visse hindringer på venens vegger, blir blodstrømmen verre, slik at muligheten for trombose øker dramatisk. Etter at en liten trombose opptrer på venenvegen, utvikler den inflammatoriske prosessen, venen veggen er skadet og videre, og som følge derav oppstår forutsetninger for utseende av andre blodpropper.

En direkte tilstand for manifestasjon av dyp venetrombose er tilstedeværelsen av stillestående fenomener i benene på bena. Slike stagnasjon oppstår på grunn av lav mobilitet eller til og med immobilitet av en person i lang tid.

Dermed er faktorene som kan "starte" utviklingen av denne sykdommen smittsomme sykdommer, tilstedeværelse av skader og operasjoner, for mye fysisk belastning. Dyp venetrombose forekommer ofte hos pasienter som har vært immobile lenge etter operasjoner, med noen nevrologiske og terapeutiske sykdommer hos unge mødre i postpartumperioden. De provokerende faktorene er også ofte ondartede sykdommer, bruken av orale hormonelle prevensjonsmidler, noe som resulterer i økt koagulering, kalt hyperkoagulasjonsreaksjonen.

Hvis en person for lang tid holder bena senket i en fast stilling, øker sannsynligheten for å utvikle sykdommen dramatisk. I dag i vestlige land definerer selv vilkårene "tv-tromboflebitt"(Konsekvensen av en lang sitte foran TVen) og"syndrom av en økonomisk klasse"(En konsekvens av hyppige og lange flyvninger). I begge tilfeller er hovedfaktoren i utviklingen av sykdommen det lengre oppholdet hos en person i en stilling med bøyde ben.

I noen tilfeller forstyrres blodstrømmen i de dype årene av Buerger's sykdom.

I de fleste tilfeller påvirker trombose nedre ekstremiteter. Det skjer imidlertid at trombose utvikler seg i dypene i hendene. I dette tilfellet, årsakene til denne tilstanden er tilstedeværelsen i venekateter lang tid, nærvær eller kardiofibrillyatora implantert pacemaker, utseendet av kreft i en blodåre for tung belastning på armer (vist generelt i idrettsutøvere).

Det er andre viktige risikofaktorer som predisponerer for dyp venetrombose. Blant disse skal det noteres anestesi. Det er forskning som viser at bruk av generell anestesi med muskelavslappende midler fremkaller trombose av dype vener i nedre ekstremiteter mye oftere enn regionale anestesimetoder.

En annen viktig faktor - fedme. Folk som har et sted overvekt, lider oftere av manifestasjoner av postoperativ trombose.

Aldersfaktoren i dette tilfellet spiller også en av de definerende roller. Jo jo eldre en person blir, jo mer blir hans totale mobilitet redusert, og følgelig blir blodstrømmen forstyrret, fartøyene blir mindre elastiske.

Hvis pasienten har en historie med trombose, øker muligheten for gjentatt manifestasjon flere ganger.

Symptomer på dyp venetrombose

Symptomer på dyp venetrombose manifesteres av et kompleks av symptomer som indikerer en skarpt forstyrret venøs utstrømning, mens strømmen av arterielt blod er bevart.

Uansett hvor trombosen er lokalisert, kan pasienten ha cyanose og ødem påvirket lem, manifestasjon spasmer av smerte, øke temperaturen hud som manifesterer seg lokalt. En person kan føle at de subkutane årene er fulle, og det kan også oppstå smerte i løpet av det vaskulære buntet.

Symptomer på dyp venetrombose er ikke preget av stivhet i bevegelser i leddene og endringer i følsomhet. De fleste pasienter med trombose har tegn periflebita og aseptisk flebitt.

ved nederlag av dype åre av underbenet diagnose er vanligvis vanskelig å etablere, fordi de kliniske manifestasjonene av denne sykdommen er spesielt knappe. Generelt kan sykdommen ikke forårsake frykt i pasienten, og noen ganger legen. Den vanligste symptom på dyp venetrombose tibia manifestert bare slakk smerte i leggen, som kan bli mer intens i løpet av vandring eller bevegelse av bena i vertikal stilling. I nærvær av ødem i de distale delene av lemmet, blir diagnosen av sykdommen lettere. Som regel oppstår hevelsen i anklesområdet. Når alle dyser av tibia er trombosed, er det en sterk forstyrrelse av venøs utstrømning, derfor er symptomene mer uttalt.

Symptomer som oppstår med trombose i lårbenen, avhengig av hvor smal fartøyets lumen er og trombiene er vanlige. Generelt, med denne sykdomsformen, er det flere levende symptomer. Pasienten øker lårets og underbenets volum, det er cyanose i huden, på skinnen og i den fjerne delen av låret er det en utvidelse av subkutane årer. Kan inguinal lymfeknuter, utvikler hypertermi opp til 38 grader.

Akutt trombose av dype vener varierer i forekomsten og varigheten av den patologiske prosessen. I denne tilstanden observeres lokalisering av trombi ikke bare hvor blodkarets vegg er skadet, men også i fartøyets lumen. Samtidig er utflod av blod blokkert.

Svært ofte, i ca. 50% av tilfellene, med utvikling av dyp venetrombose, strømmer blod gjennom de kommunikative årene i subkutane årene, og derfor observeres et asymptomatisk tromboseutløp. Det faktum at en person har ledd en trombose er noen ganger indikert ved tilstedeværelse av merkbare venøse collaterals i underlivet, på underbenet, låret, i hofteleddene.

Komplikasjoner av dyp venetrombose

Som en komplikasjon av dyp venet kan trombose i pasienten til slutt manifestere seg kronisk venøs insuffisiens, På grunn av hvilken utviklingen av ben ødem oppstår, er trofisk forstyrret. Dette fører igjen til eksem, Lipodermatosclerosis, fremvekst av trophic ulcers.

Den farligste komplikasjonen av dyp venetrombose for en person anses å være lungeemboli. Med utviklingen av denne sykdommen separeres trombonfragmenter, som beveger seg med blodstrømmen til lungene, og kommer inn i lungearterien, provoserer dens emboli. På grunn av nedsatt blodgass i lungearteriene utvikles akutt respiratorisk og hjertesvikt. Dette er fulle av et dødelig utfall. Hvis det er en blokkering av den lille gren av lungearterien, manifesterer pasienten lungeinfarkt.

Diagnose av dyp venetrombose

Diagnose av dyp venetrombose utføres av en spesialist-phlebologist. Først etter en undersøkelse og undersøkelse av pasienten utføres spesielle turneringer ved hjelp av elastisk bandasje. For å tilstrekkelig vurdere egenskapene for blodstrømmen i dype årer, brukes metoden for flebografi, tosidig skanning, og ultralyddiagnostikk av benaer utføres også. For å få informasjon om tilstanden til mikrosirkulasjon, brukes rheovasografi av nedre ekstremiteter.

Dyp venetrombosebehandling

Ved behandling av dyp venetrombose er det nødvendig å ta hensyn til dens plassering, prevalens, sykdommens varighet og alvorlighetsgrad av sykdommen.

Målet med trombosebehandling er flere definerende øyeblikk. Først av alt er en viktig oppgave i dette tilfellet behovet for å stoppe videre spredning av trombose. Det er ekstremt viktig for denne diagnosen å forhindre utvikling pulmonal tromboembolisme, Stopp utviklingen av ødem, og dermed hindre en mulig koldbrann og i fremtiden - tap av lemmen. Ikke mindre viktig poeng bør betraktes som gjenopprettelse av venetallighet for å unngå utseende av posttromboflebitisk sykdom. Det er også viktig å ikke tillate manifestasjon av tilbakefall av trombose, noe som påvirker sykdommens prognose negativt.

For å utføre en konservativ behandling av dyp venetrombose bør pasienten fortrinnsvis plasseres i en spesialisert avdeling på sykehuset. Før en full undersøkelse, må han strengt overholde sengen hvile. Når man observerer en hvilerid, bør lemmen som er berørt av trombose alltid holdes i forhøyet stilling. Hvis det ikke er mulighet for omfattende og fullstendig undersøkelse av pasienten, er han foreskrevet antikoagulantia, og bruker også lokal hypotermi langs projeksjonen av det vaskulære buntet.

I noen tilfeller vil det være hensiktsmessig å bruke elastiske bandasjer, men bare den behandlende legen bør bestemme seg for deres søknad.

Behandling av dyp venetrombose med legemidler innebærer utnevnelse av tre hovedgrupper av legemidler. Først er det antikoagulanter, for det andre, fibrinolytika og trombolytika, For det tredje, desagregants.

For å forhindre utseendet av nye blodpropper, er pasienten vanligvis foreskrevet heparin, hvoretter han foreskrives for å ta "myke" antikoagulanter (warfarin) i en periode på ca. seks måneder. For å overvåke tilstanden av koagulering av blod, bør pasienten regelmessig koagulasjon.

Behandlingen av dyp venetrombose ved bruk av warfarin kan påvirkes av behandling med andre legemidler av ulike sammenhengende sykdommer. Det bør ikke være uten godkjenning fra legen å bruke antiinflammatorisk, samt smertemedikasjoner, noe som kan påvirke blodets koagulerbarhet. Det er også viktig å være enig med legen antibiotika, orale antidiabetika.

Det er viktig å ta hensyn til det faktum at ta trombolytiske legemidler har den rette effekten bare i de tidlige stadier av trombose. Ved senere stadier av bruken av denne typen legemiddel presenteres en viss fare på grunn av mulig fragmentering av trombus og påfølgende lungeemboli.

Hvis brudd i det berørte lemmet er svært uttalt, er pasienten thrombectomy. Denne metoden innebærer kirurgisk fjerning av venetrombosen. En slik operasjon utføres bare når det er livstruende komplikasjoner av dyp venetrombose.

Profylakse av dyp venetrombose

For at sykdommen ikke skal utvikles, bør noen forebyggende tiltak være kjent for personer som allerede har trombose.

Ernæring av en pasient med dyp venetrombose gir innføring i dietten av et stort antall rå frukt og grønnsaker som inneholder fiber. Fiberfibre, som styrker venøse vegger, syntetiseres fra fiber. Ikke spis veldig skarpe og salte matvarer, noe som kan bidra til væskeretensjon, noe som igjen vil øke blodvolumet. Det anbefales heller ikke å bruke produkter som inneholder et høyt innhold vitamin K, fordi de motvirker behandlingen. I dette tilfellet snakker vi om lever, kaffe, grønn te, grønn salat, spinat, kål.

Antagelsen om at pasienter med dyp venetrombose hele tiden skal bruke tid i sengen, er feil. Faktisk er sengelast kun foreskrevet med høy risiko for lungeemboli. I andre tilfeller redusert dosering, tvert imot, sannsynligheten for videre utvikling av trombose og dets tilbakefall.

Samtidig bør pasienter med trombose ikke besøke badstuen, badet, gjøre noen termiske prosedyrer, massasje. Alle disse tiltakene fremkaller aktiveringen av blodstrømmen, derfor øker fyllingen av venøsystemet med blod. Å ta et bad er heller ikke velkommen: pasienter med trombose bør ta en dusj. I akutt tilstand, ikke være i direkte sollys, bruk varm voks for epilering.

For å forhindre manifestasjon av dyp venetrombose bør friske mennesker forsøke å utelukke alle mulige risikofaktorer: underernæring, lavt aktivitetsnivå. Ikke mindre viktig er kampen mot overvekt, røyking. Dette gjelder spesielt for personer som har en tendens til å utvikle tromboflebitt. Noen ganger er slike personer tilrådelig å ha spesielle elastiske undertøy. Pasienter i den postoperative perioden bør være spesielt oppmerksom på levering av tidlig motoraktivitet. Noen ganger, etter store kirurgiske inngrep, små doser aspirin og heparin, noe som bidrar til en reduksjon i blodkoagulabilitet.

Meget viktig i forebygging av trombose har regelmessig mosjon og trening. Dette punktet er ekstremt viktig å ta hensyn til personer som i hovedsak fører en inaktiv livsstil. Imidlertid trenger personer som er utsatt for venetrombose ikke å stoppe på sporten som er forbundet med lasten på føttene.

Dyp venetrombose

Dyp venetrombose Er en tilstand der trombi (blodpropper) dannes. I utgangspunktet dannes dyp venetrombose i nedre ekstremiteter og er mye mindre vanlig med andre lokaliseringer. Kvinner predisponerer mer for denne sykdommen på grunn av å ta orale prevensiver. Dødsårsaken kan være lungeemboli, hvis det ikke er noen behandling. Hos 20% av innbyggerne er det en dyp venetrombose. Post-trombotisk syndrom kan danne en sen komplikasjon. Også dannelsen av blodpropper, kanskje i overfladiske årer, men som regel, oppstår ganske sjelden komplikasjoner i dette tilfellet.

Dyp venetrombose forårsaker

Hvis den skadede indre foring av venen veggene som et resultat av kjemiske, allergisk, mekanisk påvirkning, og i nærvær av en smittsom sykdom, er sannsynligheten for dyp venetrombose. Likevel kan det oppstå ved en bremse av en blodstrøm eller brudd på koagulabilitet.

Trombose av de dype venene på beina oppstår ved stagnasjon, det vil si med uførhet eller mangel på mobilitet i lang tid. Det forekommer også i tilfelle en fast stilling med senket lemmer, med lange turer på kjøretøy, folk som arbeider sitter eller står. Den fine blodproppen som dannet på venøs veggen, kan forårsake betennelse, hvoretter det er ulike skader. I sammenheng med dette vil dannelsen av andre blodklynger begynne. Dyp venøs trombose er preget av tilstedeværelsen av flere blodklynger i venene i dypvenen, noe som resulterer i betennelse i vaskulærveggen.

Den primære trombose i dyp venene er flebotrombose, som preges av at trombosen har en ustabil fiksering. Sekundær trombose av dyp venene er tromboflebitt, som følge av at den indre venen i venen blir betent.

Personer mest utsatt for sykdommen:

- hos eldre

- med kirurgisk inngrep;

- hvis det er en svulst i bukspyttkjertelen, lungene og magen;

- under graviditet, i postpartumperioden

- hvis antiphospholipid syndrom er tilstede

- med overvekt

- når du tar hormonelle legemidler

- med et høyt nivå av homocystein og fibrinogen;

- med mangel på protein C, S og antitrombin.

Sammentrekningen av musklene sikrer en liten retur av blod gjennom venene. I den postoperative perioden opprettholder pasienten en kronisk sykdom en fast stilling i lang tid, noe som resulterer i dannelse av trombi.

Dyp venetrombose kan forekomme i øvre lemmer i følgende tilfeller:

- med et kateter Et kateter som har vært tilstede i lang tid og begynner å irritere de venøse veggene, forårsaker dannelsen av blodpropper;

- i nærvær av en implantert hjertefibrillator eller pacemaker

- i nærvær av ondartede svulster

- med overdreven belastning av idrettsutøvere (vektløftere, svømmere, baseballspillere). Når venene komprimeres i øvre ekstremiteter av de trente musklene i skulderbeltet, utvikler sykdommen.

Vesentlige brudd på hemodynamikk forårsaker dyp venetrombose i underbenet og derfor er diagnosen vanskeligere. Pasienten lider ikke av en generell tilstand og muligens et asymptomatisk forløb.

Dyp venetrombose symptomer

Dyp venetrombose er alltid ledsaget av flere symptomer som indikerer et brudd på venøs utstrømning, samtidig som en arteriell tilstrømning opprettholdes. Symptomene er alltid avhengige av lesionsstedet (mesenterisk, portal, retinalvein). Et synlig tegn er hevelse og misfarging av huden i stedet for dannelse av blodpropp. Det kan også være rødhet og følelse av tyngde og varme i beina. Smerten vil vokse daglig. Det kan være alvorlig smertesyndrom, som er ledsaget av brystsmerter, hosteangrep, feber. Dette bidrar til frigjøring og migrasjon av trombosen i lungekarrene. Trombose av de dype venene på beina kan være asymptomatisk og føre til komplikasjoner med dødelig utgang.

Dyp venetrombose i underbenet kan manifesteres av smerter i musklene (gastrocnemius), som vil bli forsterket i ankelen når den beveges. Denne sykdommen er klinisk manifestert ganske dårlig. Kanskje manifestasjonen av smerte bare med palpasjon eller smerte vil være lokal utbrudd. Utseendet til lemmen vil forbli uendret, og i noen tilfeller kan temperaturen stige på grunn av økt blodgjennomstrømning gjennom overfladisk vene forbundet med hypertensjon. I utgangspunktet er det et betydelig ødem i anklene, så vel som i underben eller lår. Ved hjelp av et elektrotermometer kan man få pålitelig informasjon om det friske lemmet og asymmetrien av pasientens hudtemperatur.

Pasienten vil føle overløpet av subkutane årer. Stivhet i bevegelsene er ikke typisk for dyp venetrombose, men hos mange pasienter kan det være tegn på aseptisk flebitt og periphpleitt. Trombose i lårbenen er mer uttalt. Alt avhenger av innsnevring av fartøyets lumen og spredning av trombi. Pasienten vil øke hofte og glans i volum. Kanskje en økning i inguinal lymfeknuter, kroppstemperaturen vil nå 38 ° C.

Avhengig av form og sted for utvikling av tromboflebitt, vil de tilsvarende symptomene vises. Puffiness vil også forekomme i øyet. De mest berørte subkutane årene. Det er mye smerte i stedet for venenes passering. Ved palpasjon er venen vanskelig og hovent og forårsaker smerte.

Lokalisering av en blodpropp, ikke bare i den skadede beholderveggen, men også i lumen, kan sees på akutt dyp venetrombose. I dette tilfellet vil utstrømningen av blod bli blokkert. Med dyp venetrombose forekommer det ofte at utstrømningen av blod til subkutane vener kommer gjennom det kommunikative. Sykdommen er asymptomatiske, men vil være synlige venøse kollateralene i ben, mage, på hofter, lår.

I nærvær av en trombose i lårbenen, vil pasienten oppleve mer alvorlige symptomer. Smertefulle opplevelser vil være i innsiden av låret, huden vil hovne og bli rød, smerten blir akutt. De overfladiske årene svulmer. Hvis lumen er delvis tilstoppet, vil det være liten smerte i benet, lyske, fremre bukvegg, gluteal region. Huddeksler får cyanotisk farge ved fullstendig lukning av lumen. Pasienten begrenser bevegelsen, han har svakhet.

Akutt dyp venetrombose

Dette er en betennelse i venøse vegger, noe som resulterer i en blodpropp som lukker lumen. Akutt trombose i dype vener kan påvirke ulike avdelinger. Kvinner er mest utsatt for denne sykdommen. Bidra til utvikling av allergiske reaksjoner, infeksjoner (lungebetennelse, betennelse i mandlene, osteomyelitt, furuncles, phlegmon, etc.), Trauma.

Virchows triade forener de viktigste patogenetiske faktorene: forsinket blodstrøm, endret struktur av karveggen, forbedrede koagulerende blodegenskaper. Fra det indre venous skallet begynner betennelse, noe som resulterer i en trombose.

Dyp venetrombose begynner med et lite ødem og alvorlig smerte i subkutan venen. De kan spre seg gjennom underekstremiteten eller være lokalisert i lår, fot, glans. Kroppstemperaturen når 39 ° C, pasientene føler seg svake. På den betente delen er røde band synlige. Huden er skinnende og spent, en hevelse dannes, på grunn av at benet økes med 2 cm. Hudtemperaturen stiger også.

Ved akutt trombose i underbenet begynte akutt med intens smerte. Etter noen dager er det utpreget overflatefartøy. Sikkerhetssirkulasjonen begynner å utvikle seg. Lemmet er kaldt. Med en høy løft på lemmer, blir smerte og følelse av ekspansjon redusert. Den intense smerten i den berørte delen fremkaller et dypt pust og hoste. Begrensede bevegelser av ankelleddet.

For å diagnostisere i utgangspunktet er symptomene:

- Bischard. Smerten vil øke med fingerens trykk på innsiden av hælen eller ankelen.

- Homaner. På baksiden av føttene blir det skarpe smerter i musklene (gastrocnemius).

- Opitsa-Raminesa bruker en enhet med mansjett til måling av trykk. Luften pumpes opp til 50 mm med en pære, og hvis det er betennelse, blir det en skarp smerte i blodårene, noe som avtar med en reduksjon av trykket i mansjetten.

- Lovenberg. På midten av tibia, sett på mansjetten og trykk på 80 mm, noe som kan forårsake en kraftig økning i smerte i kalvemuskulaturen.

Med nederlaget i bekkenet og hofteårene er det hevelse i stammens og ekstremiteter, smertefølelser som bestråler i lysken, og cyanose tilstede. Kroppstemperaturen kan nå 40 ° C og er ledsaget av kraftig svette og kulderystelser. De overfladiske venene på den fremre bukvegg og lårene strekker seg, huden blir blek, på siden av lesjonen begynner lemmen å øke kraftig. Ødem kan gå til kjønnsorganene. Ved bevegelser blir sterke smerter i leddene observert.

Akutt Ileofemoral Deep Thin Thrombosis inkluderer følgende kliniske former:

1. Blå phlegmase, som er ledsaget av et uttalt ødem i lemmen og en reduksjon i bcc.

2. Hvit phlegmase, ledsaget av fravær av arteriell pulsering, samt tilstedeværelse av refleks arteriell spasme.

I dette tilfellet er alle vener i ekstremiteter utsatt for sykdom. Lemmet øker flere ganger, huden blir lilla. På tilførselen av infeksjonen vil bli vitne til fylt med fetid og mørk væske petechia. Hudtemperaturen avtar. Det er ingen pulsering i de distale arteriene i lemmen. Det er kortpustethet, takykardi, anemi. Arterialt trykk er redusert, septisk tilstand og hypovolemisk sjokk utvikles. Utviklingen av gangrene er ikke utelukket.

Det er alltid faren for trombospresjon og dens overgang til hjerteskjermer, hjerneskader, øyne, lunger. Som regel er de smittet og tjener som en kilde til infeksjon, som flegmon, abscess, sepsis. Det vil også være en oppbygging av luftveissvikt. Symptomene utvikler seg fra noen timer til flere dager.

Dyp venetrombose

Hovedoppgaven ved diagnostisering av dyp venetrombose er å bestemme plasseringen av trombosen og omfanget av lesjonen. Korrekt diagnose gjør det mulig å oppnå maksimal effekt ved behandling og påvisning av sykdommen på et tidlig stadium. Tegn som indikerer tilstedeværelse av en trombose:

- Den hevede temperaturen og rødheten av en hud på et sted med vener av åreknuteutvidelse;

- smerte på palpasjon

- Det er en smertefull søm langs det berørte området;

- Etter å ha sittet og gikk i lang tid, oppstår smertefulle smerter i bena;

I nærvær av ett eller flere symptomer kan en nøyaktig diagnose ikke bestemmes. En generell blodprøve, en studie for oncomarkers, et koagulogram, samt en undersøkelse av D-dimeren er nødvendig, siden den bekrefter tilstedeværelsen av trombose.

Analysen av blod kan oppdage en inflammatorisk reaksjon: økt verdi av ESR, økt konsentrasjon av C-reaktive peptider og fibrinogener og leukocytose. Koagulogrammet indikerer den eksakte forskyvningen i økningen i blodets koagulasjon. Ved dyp venøs trombose av dype årer forblir den økte konsentrasjonen av D-dimer høy i løpet av de første syv dagene.

Tosidig skanning er den vanligste undersøkelsesmetoden. Men hvis det er trombi over lysken og i tvilstilfeller, bruker en dupleksstudie radiopaque flebografi. I motsetning til ultralydundersøkelser, får de på denne måten mer pålitelig informasjon. Pasienten injiseres med et kontrastmiddel i venen, hvorpå de blir sett på røntgenstrålen. Dette lar deg lokalisere trombi. Muligens, CT eller MR angiografi.

Den nærveggende trombosen av dype åre vil bli indikert ved tilstedeværelse av en veggoverlegg og fri blodstrøm etter tosidig skanning, som ikke overlapper det venøse lumen. Ved mistanke om emboli utføres en lungeundersøkelse ved hjelp av røntgen, inkludert en radioaktiv markør. I tillegg utpeker ECHOKG og EKG.

Dopplerografi gir pålitelig informasjon om lårbenen. Ved å undersøke skinnets dype vener vil pålitelig informasjon imidlertid være mye mindre. Også denne metoden tillater å bestemme tilstedeværelsen av trombus med asymptomatisk kurs. Dette skjer når lumen ikke er helt lukket.

Tilstedeværelsen av dyp venetrombose vil bli indikert ved følgende symptomer:

- Ingen endring i blodstrømmen gjennom femorale arterier under inspirasjon. Dette indikerer dets tilstedeværelse mellom myokardiet og lårbenen.

- Etter utvisning av blod fra benene på underbenet av en lege, vil blodstrømmen ikke øke i femoraldelen. Dette indikerer tilstedeværelsen av en trombose mellom låret og skinnen.

- I den fremre, popliteale, femorale og tibiale venen, den langsomme hastigheten til blodstrømmen.

- Bevegelsen av blod er forskjellig på forskjellige ekstremiteter.

Flebografi - en studie av vener ved å introdusere et kontrastmedium i dem, som er basert på jod. Dette er ikke skadelig for helsen. Tilstedeværelsen av dyp venetrombose vil bli påvist av:

- skarpt innsnevret lumen av fartøyet;

- hindring av kontrastmiddel i venen;

- for tilstedeværelse av plakk og åreknuter vil indikere ujevne vaskulære konturer;

- en parietal trombus med avrundet form og ikke farget med stoff.

I dag, ved hjelp av apparater, utføres forskningen på flere måter. Grunnlaget for studien er røntgen og ultralyd. De varierer i bestrålingsdosen, graden av invasivitet, varighet og kostnad for prosedyrer. Den vanligste:

- Ultralyd angiografi basert på forskjellige absorpsjon og refleksjon evner av ultralyd bølger. Ved utføring av fargekartlegging av en blodstrøm blir anvendt. Ulempen med denne metoden er den store avhengigheten av de oppnådde resultatene på de tekniske karakteristikkene til anordningen og medisinsk kvalifisering.

- Retning og hastighet av blodstrømmen i forskjellige vaskulære steder gjør det mulig å bestemme ultralydsdopplerografi. Denne metoden for anatomi og struktur gir ingen data.

- Fleboscintigrafi. Et legemiddel som inneholder radioaktive isotoper med en minimal forfallstid injiseres i venen. Enheten registrerer hvordan kontrastmediet ble fordelt langs blodbanen.

- For å studere vener på underdelene med et kontrastmiddel som inneholder jod, bruk phlebography.

De mest moderne metodene for diagnostisering av dyp venetrombose er multispiral computertomografi og magnetisk resonansbilder. Disse metodene bruker legene bare i tilfelle når de ikke fikk et nøyaktig resultat på grunn av annen diagnose.

Ved utførelse av ultralyd må det tas hensyn til at påliteligheten av informasjonen avhenger av følsomheten til fargedopplerapparatet. Denne metoden gjør det mulig å oppdage dyp venetrombose, tetthet, fiksering av trombosen til koronarveggene, omfanget av tilstedeværelsen av flytende sted, grad av obstruksjon. Studien lar deg bestemme tidspunktet for dannelse av en trombose, ved å studere tilstedeværelsen av bypassveier og ekkololaritet. Dupleks skanning i ultralyd undersøkelse gjør det mulig å oppdage ødelagte venøse ventiler.

I tilfelle mistanke om dyp venetrombose av beina, er begge ekstremiteter alltid diagnostisert. Diagnostikk er: nedre hule, iliac, lårben, skinneår, perforering og overfladiske vener. I tilfelle av ødem i ødemet, blir begge ekstremitetene diagnostisert. Dette skyldes det faktum at dannelsen av en trombose på ett sted kan tjene som en drivkraft for dannelsen av asymptomatiske blodpropper i andre deler av venesystemet.

For å oppdage dyp venøs trombose benyttes en kompresjonsteknikk, som er basert på å presse benseksjonen der dype venen befinner seg. Diagnosen fanger hele volumet av lemmen fra lysken til foten. I fravær av en trombose vil de venøse veggene lukkes når de presses. Hvis lukkingen er fraværende eller ufullstendig, så er det i blodet en blodklynger. Dyp venøs trombose er indisert ved følgende symptomer:

- når du trykker på, er det ingen lukning av venøse vegger;

- det er ingen økt blodgass over trykkstedet

- Fyllingen av blodets lumen har blitt forstyrret.

For pasienter med hevelse, overvekt, er diagnosen vanskelig. De mest nøyaktige resultatene kan oppnås ved å undersøke popliteal, hofte og vene i øvre tredjedel av låret. Ved diagnostisering av skinnet, oppnår påliteligheten av informasjonen 50%. Spesiell oppmerksomhet blir lagt til de anatomiske strukturer av overfladiske femorale vener.

Dyp venetrombosebehandling

Hvis det oppdages dyp venetrombose, bør behandlingen påbegynnes umiddelbart. Det kan gjøres både poliklinisk og på et sykehus, alt avhenger av alvorlighetsgrad og stadium av sykdommen. Embolisk dyp venetrombose behandles kun operativt.

Occlusional tromboser av dype vener er konservert. Som regel foreskrives antikoagulanter, reduserer blodets koagulerbarhet, og reduserer dermed sannsynligheten for nye formasjoner. Det viktigste stoffet er heparin og dets derivater.

Målet med behandlingen er avvisning av bytte til flotasjonstromb. Du kan bare bruke heparin på et sykehus, for å unngå ulike komplikasjoner, under streng medisinsk tilsyn. Men når du utpeker heparin, er det alltid en mulighet for blødning. Doseringen av stoffet avhenger av koagulerbarheten av blodet ved hjelp av APTT-metoden.

Hepariner med lav molekylvekt er mest hensiktsmessige ved behandling. Pasienten kan selvstendig administrere legemidlet subkutant. I dette tilfellet er en overdose ekskludert, og du kan uten blodprøve for koagulering.

Ved behov for konservativ behandling kan den utføres på poliklinisk basis, med de nødvendige forberedelsene. Gjennomføring av ambulant behandling krever regelmessig ultralydundersøkelse, med de minste endringene i staten.

I klinikken kan du behandle ikke-embolisk trombi i lårbenene, og observere klart alle reglene. På den første dagen av diagnosen skal injeksjoner startes. Orale indirekte koagulanter (Coumadin, Warfarin) kan utnevne den tredje dagen med injeksjoner av lavmolekylære globuliner. Også, tre dager etter å ta medisiner, må pasienten donere blod. Resten av testene er gitt på legeens resept. I løpet av de første syv dagene blir blod overgivet 3 ganger, deretter 2 ganger i uka og 1 gang, i løpet av den første måneden for opptak. Deretter tas indirekte antikoagulanter i tre måneder med bloddonasjon hver annen uke.

Hvis forverring ikke observeres, er det nødvendig å utføre ultralyd to ganger i to uker, og deretter etter legenes avtale. I tilfelle at dynamikken er fraværende eller den generelle tilstanden forverres, er sykehusinnleggelse nødvendig, diagnostikk for onkopatologi bør utføres. Det er fra trombose av de dype årene at oftest et dødelig utfall oppstår.

Pasienter med DVT bør regelmessig bruke et klasse 2 eller 3 komprimeringsstrikk. Ved kronisk utslettende arteriesykdom i underbenet bør det være ekstremt forsiktig å ha på elastisk komprimerbart undertøy. Kompresjon er kontraindisert hos pasienter der det regionale systoliske trykket i den bakre tibialarterien er mindre enn 80 mm. En antikoagulant terapi er også obligatorisk. Det anbefales å bruke Fondaparinkus eller LMWH.

Trombolyse er en prosedyre der blodpropper oppløses. Bare kirurger bruker det. Ved innføring av et kateter i et tilstoppet kar, administreres et trombolytisk middel. En slik behandling er som regel kun foreskrevet i alvorlige tilfeller i forbindelse med blødning. På grunn av denne metoden kan imidlertid store trombier oppløses. Den største effekten kan oppnås ved å oppløse dannelsen i den overlegne vena cava.

Venøs trombektomi - kirurgisk fjerning av formasjoner. Det produseres kun med en alvorlig sykdom i sykdommen, siden det er stor sannsynlighet for nekrose. Når flotasjonsform er installert, er en filter-Kava installert. Denne metoden for behandling er den eneste for de som er kontraindisert i antikoagulantia. Også, i fravær av forbedring etter behandlingen, blir implantatet implantert inn i den nedre vena cava.

Indikasjoner for kirurgisk inngrep for DVT er gjenopprettelsen av permeabiliteten til den venøse sengen, bevaring av funksjonen av venøse ventiler, reduksjonen i alvorlighetsgraden av posttrombotisk sykdom. Mengden kirurgisk inngrep er avhengig av forekomsten og lokaliseringen av blodpropper, samt forekomsten av patologi, sykdommens varighet, alvorlighetsgraden av pasientens generelle tilstand.

Du kan også bruke folkemidlene på samme tid, i tillegg til medisinering. Fettsyrer, som er en del av fiskeolje, kan ødelegge fibrin involvert i dannelsen av en trombus. Påfør et utvalg av fotbad av urter før sengetid.

Forhindring av dyp venetrombose

Forebygging inkluderer flere forskjellige tiltak som er rettet mot å eliminere årsaken, noe som kan forårsake dyp venetrombose. Først av alt, trenger du:

- avstå fra å røyke

- Pass på å lede en sunn livsstil;

- med økt kolesterol bør også være sikker på å kjempe;

- Bruk kompresjonstrømper;

- Beskytt deg mot overdreven fysisk anstrengelse;

- forlate høye hæler

- Ta regelmessig kontrastdusj

- mat skal være rasjonelt

- Med en lang sitteposisjon trenger du en kalsmassasje, regelmessig turgåing.

Fysisk utdanning spiller den viktigste og grunnleggende rollen i forebygging av dyp venetrombose. Daglig, selv kortere trening kan forhindre utseendet av sykdommen. Hvis du mistenker dannelsen av blodpropper, bør du beskytte deg mot å ha stramme bukser, tette, stramme sokker, tette korsetter og belter, og unngå overoppheting (dampbad, badstue). Ikke ta varme bad og gjør depilering med varm voks.

Å gjennomføre målrettet forebygging er en ganske kompleks prosess på grunn av det store antallet risikofaktorer. På sykehuset utføres profylakse ved hjelp av riktig valgt antikoagulant og disaggregerende terapi. I tilfelle av stillesittende livsstil er vanlig gymnastikk og fysisk opplæring nødvendig for å unngå stillestående fenomener.

Ved tvungen immobilisering (flytur, lang reise), trenger du mye å drikke, og du bør regelmessig bevege fingrene og føttene dine. Det er nødvendig å unngå katarralsykdommer på lemmer, og ikke å kontakte smittsomme pasienter. Ved forebygging av sykdommenes gjenoppkomst må vitamin B12, B6, E, anbefalt obligatorisk bruk av kompresjonsmedisinsk jersey.

Les Mer Om Fartøyene