Uveitt, hva er det? Årsaker og behandling

Uveitt er en betennelsessykdom i øyets choroid. Dens årsaker, manifestasjoner er så forskjellige at hundrevis av sider kanskje ikke er tilstrekkelig for deres beskrivelse, det er til og med øyeleger som spesialiserer seg på diagnostisering og behandling av denne patologien.

De fremre og bakre delene av choroid er blodtilførsel fra forskjellige kilder, derfor er det ofte funnet isolerte lesjoner av deres strukturer. Også innerveringen er annerledes (iris og ciliary body - trigeminal nerve, og choroid har ingen sensitiv innervering i det hele tatt), noe som forårsaker en signifikant forskjell i symptomer.

Sykdommen kan påvirke pasienter uavhengig av kjønn og alder, og er en av de viktigste årsakene til blindhet (ca 10% av alle tilfeller) i verden. Ifølge ulike data er forekomsten 17-52 tilfeller per 100 000 mennesker per år, og utbredelsen - 115-204 per 100 tusen. Gjennomsnittsalderen til pasientene er 40 år.

Hva er det

Uveitt er en generell betegnelse for sykdommen av øyehalset i en inflammatorisk natur. I oversettelse fra gresk, "uvea" er "drue", fordi i utseende ligner øyets vaskemembran en haug med druer.

årsaker til

I de fleste tilfeller blir uveitt provosert av en slik årsak - en infeksjon som penetrerer øyet gjennom blodstrømmen, transporteres fra et annet infisert orgel, eller gjennom øyetrauma fra miljøet. Det kan være en rekke bakterier og virus. Bakterier penetrerer fra utsiden hovedsakelig, og virus og andre mikroorganismer bæres langs blodbanen.

Men vi vil ikke utelukke andre årsaker til uveitt:

 1. Nedkjøling.
 2. Lav immunitet.
 3. Sykdommer i blodet.
 4. Reiter syndrom.
 5. Allergisk reaksjon på mat eller medisin.
 6. Metabolske sykdommer eller hormonelle svikt: diabetes mellitus, overgangsalder.
 7. Skader i øyet når fremmedlegeme kommer inn, stikkende gjenstander eller brannsår.
 8. Smittsomme eller kroniske sykdommer: glomerulonephritis, psoriasis, multippel sklerose, revmatisme, ulcerøs kolitt, reumatoid artritt etc.
 9. Andre øye sykdommer: skleritt, retinal detachment, konjunktivitt, keratitt, blepharitis, etc.

klassifisering

I medisin er det en klar klassifisering av sykdommen. Alt avhenger av stedet for lokalisering:

 1. Perifer. Med en lignende sykdom, påvirker betennelsen ciliary kroppen, choroid, glans, og også netthinnen.
 2. Front. Den type sykdom som skjer mye oftere enn andre. Det er ledsaget av nederlag av iris og ciliary kroppen.
 3. Den bakre. Den optiske nerve, choroid og retina er betent.
 4. Når det er betennelse i hele øyeborens koroidoid, kalles denne typen sykdom "panoveitt".

Med hensyn til prosessens varighet utmerker en akutt type sykdom når symptomene øker. Kronisk uveitt er diagnostisert hvis patologien bekymrer pasienten i mer enn 6 uker.

Symptomer på uivitis

Avhengig av hvor den inflammatoriske prosessen utvikler, blir også symptomene på uveitt bestemt (se bilde). I tillegg er det viktig hvor mye menneskekroppen kan motstå sykdomspatogenene, i hvilket stadium av utvikling det er. Avhengig av disse faktorene, kan tegn på sykdommen forverres, ha en viss sekvens.

Perifer uveitt oppstår med følgende symptomer:

 • ofte overrasket begge øynene symmetrisk,
 • foran synet,
 • forverring av synsskarphet.

Den bakre uveitt karakteriseres av det sentrale utseendet av symptomer. De er preget av:

 • uskarphet av syn,
 • forvrengning av objekter,
 • flytende punkter før øynene,
 • redusert synsstyrke.

Anterior uveitt er preget av følgende symptomer:

 • kronisk lakrimation,
 • innsnevring av eleven,
 • sårhet
 • rødhet i øynene,
 • lysskyhet,
 • redusert synsstyrke,
 • økt intraokulært trykk.

I kronisk forløb av fremre uveitt, oppstår symptomene sjelden eller mildt: kun mindre rødhet og flytende punkter foran øynene.

diagnostikk

Ved diagnose spilles en viktig rolle av pasientens anamnese og informasjon om hans immunologiske status. Ved hjelp av en oftalmologisk undersøkelse spesifiseres lokalisering av betennelse i øyets koroidoid.

Etiologien til uveitt er spesifisert ved metoden for hudtester for bakterielle allergener (streptokokker, stafylokokker eller toxoplasmin). Ved diagnosen sykdommen av tuberkulose etiologi er et kombinert symptom på uveitt en kombinert lesjon av øynene i øyet og utseendet på pasientens hud av en bestemt akne - fliken.

Systemiske inflammatoriske prosesser i kroppen, samt tilstedeværelsen av infeksjoner ved diagnosen uveitt av øynene, bekreftes ved hjelp av serumblodprøver av pasienten.

Hvordan uveitt ser ut: foto

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg hos voksne.

komplikasjoner

Alvorlige komplikasjoner av uveitt inkluderer dypt og uopprettelig tap av syn, spesielt hvis uveitt har blitt ukjent eller feil behandling har blitt foreskrevet. De vanligste komplikasjonene er også katarakt, glaukom, retinal detachment, optisk nerve eller iris skive og cystoid ødem i makulaen (den vanligste årsaken til nedsatt syn hos pasienter).

Behandling av uveitt i øyet

Behandling av uveitt er kompleks, som består av bruk av systemisk og lokal antimikrobiell, vasodilaterende, immunostimulerende, desensibiliserende stoffer, enzymer, fysioterapi metoder, hirudoterapi, tradisjonell medisin. Vanligvis er pasienter foreskrevet med legemidler i følgende doseringsformer: øyedråper, salver, injeksjoner.

For medisinsk behandling av anterior og posterior uveitt bruk:

 1. Vitaminbehandling.
 2. Antihistaminer - "Clemastin", "Claritin", "Suprastin".
 3. Viral uveitt behandles med antivirale legemidler - Acyclovir, Zovirax, i kombinasjon med Cycloferon, Viferon. De er foreskrevet for lokal applikasjon i form av intravitreale injeksjoner, så vel som for oral administrering.
 4. Antibakterielle midler av et bredt spekter av virkning fra gruppen av makrolider, cephalosporiner, fluorokinoloner. Legemidlene administreres subkonjunktivt, intravenøst, intramuskulært, intravitreal. Valget av stoffet avhenger av typen av patogen. For dette formål utføres den mikrobiologiske undersøkelse av de separerte øynene på mikrofloraen og bestemmelsen av følsomheten til den isolerte mikrobe til antibiotika.
 5. Immunosuppressiva er foreskrevet dersom den antiinflammatoriske behandlingen er ineffektiv. Preparater av denne gruppen hemmer immunreaksjoner - "Cyclosporine", "Methotrexate".
 6. Anti-inflammatoriske stoffer fra gruppen av NSAIDs, glukokortikoider, cytostatika. Pasienter er foreskrevet øyedråper med prednisolon eller dexamethason 2 dråper i det syke øye hver 4. time - Prenatsid, Deksoftan, Dexapos. Innvendig ta "Indomethacin", "Ibuprofen", "Movalis", "Butadion."
 7. Fibrinolytiske stoffer har en løsningsvirkning - "Lidase", "Gemaza", "Wobenzym".
 8. For å forhindre dannelse av adhesjoner brukte øyedråper "Tropicamide", "Cyclopentolate", "Irifrin", "Atropine." Midriatics lindrer spasmen av ciliary muskel.

Behandling av uveitt er rettet mot en tidlig oppløsning av inflammatoriske infiltrater, spesielt med sakte prosesser. Hvis du savner de første symptomene på sykdommen, vil ikke bare fargene på iris endres, dystrofi vil utvikle seg, men alle vil ende.

Folkemidlene

Ved behandling av uveitt kan du bruke noen metoder for tradisjonell medisin, som tidligere har diskutert muligheten for slik behandling med en lege:

 1. Krosset rot av althea kan brukes. For å gjøre dette trenger du 3-4 spiseskjeer av althea rot til å helle et glass vann ved romtemperatur. Det er nødvendig å insistere det i 8 timer, og bruk det deretter til kremer.
 2. Det hjelper med uveitt en avkok av kamille, hund rose, marigold eller salvie. For å gjøre det trenger du 3 ss urter og et glass kokende vann. Blandingen bør infunderes i omtrent en time. Da bør du spenne det, og skyll med dette avkoket i øyet.
 3. Aloe kan også hjelpe. Du kan bruke aloejuice til innpasting i øyet, fortynne det i kaldt kokende vann i en andel på 1 til 10. Du kan gjøre en infusjon av tørre blader av aloe.

Folkemidlene er som regel ekstra behandlingsalternativer som brukes på en integrert måte. Bare rettidig tilstrekkelig behandling av akutt inflammatorisk prosess i øyebollet gir en god prognose, det vil si at pasienten vil gjenopprette. Dette vil ta maksimalt 6 uker. Men hvis det er en kronisk form, så er det risiko for tilbakefall, samt forverring av uveitt som den underliggende sykdommen. Behandling i dette tilfellet vil bli vanskeligere, og prognosen er verre.

Kirurgisk behandling

Kirurgi er nødvendig hvis sykdommen oppstår med alvorlige komplikasjoner. Som regel gir operasjonen visse stadier:

 • kirurgen dissekerer pigger som forbinder membranen og linsen;
 • fjerner glassplaten, glaukom eller grå stær;
 • fjerner øyeballet;
 • Ved hjelp av laserutstyr festes netthinnen.

Hver pasient bør vite at kirurgisk inngrep ikke alltid resulterer i et positivt resultat. Dette er advart av en spesialist. Etter operasjonen er det risiko for forverring av den inflammatoriske prosessen. Derfor er det viktig å bestemme sykdommen i tide, diagnostisere den, foreskrive effektiv terapi.

Uveitt øyne - en kompleks og farlig sykdom

Øyne - en viktig del av hele kroppen. Noen ganger viser diagnosen at kilden til problemet ikke er der, hvor den ble søkt tidligere. Uveitt kan for eksempel være en manifestasjon av revmatisk sykdom. Behandlingen av ethvert helseproblem bør nærmer seg på en omfattende måte. Spesielt gjelder det en slik øyesykdom som uveitt. Det er viktig å behandle ikke bare symptomene, men å identifisere årsaken til sykdommen.

Hva er uveitt?

Uveitt er et generelt konsept, som betyr betennelse i ulike deler av choroid (iris, ciliary body, choroid). Denne sykdommen er ganske vanlig og farlig. Ofte (i 25% av tilfellene) fører uveitt til dårlig syn og til og med blindhet.

Utseendet til denne sykdommen bidrar til den store forekomsten av øyets vaskulære nettverk. I dette tilfellet reduseres blodstrømmen i uvealveiene, noe som kan føre til en forsinkelse i mikroorganismer i choroiden. Under visse forhold blir disse mikroorganismer aktivert og fører til betennelse.

Lachrymation som et tegn på uveitt

Utviklingen av betennelse påvirkes også av andre funksjoner i choroid, inkludert ulike blodtilførsler og innervering av sine ulike strukturer:

 • frontdel (iris og ciliary body) blir forsynt med blod på bekostning av anterior ciliary og posterior long arteries, og er innervated av ciliary fibre av den første grenen av trigeminal nerve;
 • tilbake avdeling (choroid) blir forsynt med blod gjennom baksiden av de korte ciliary arteriene og er preget av mangel på sensorisk innervering.

Disse funksjonene bestemmer plasseringen av nederlaget til uvealkanalen. Front- eller bakdepartementet kan lide.

klassifisering

Anatomi i øyet predisposes til det faktum at sykdommen kan lokaliseres på forskjellige steder i uvealkanalen. Avhengig av denne faktoren, skiller du:

 • Anterior uveitt: iritis, iridocyclitis, anterior cyclite. Betennelse utvikler seg i iris og glasslegemet. Denne variasjonen er funnet oftest.
 • Median (mellomliggende) uveitt: bakre syklitt, pars-planit. Ciliary eller vitreous kropp, retina og choroid er påvirket.
 • Posterior uveitt: choroiditt, korioretinitt, retinitt, neuroveitt. Choroid, retina og optisk nerve påvirkes.
 • Generalisert uveitt - Panoveit. Denne typen sykdom utvikler seg hvis alle deler av choroidet påvirkes.

form

Arten av betennelse i uveitt kan være forskjellig, og derfor utmerker seg følgende sykdomsformer:

 • serøs;
 • purulent;
 • hemoragisk;
 • fibrinopurulent plast;
 • blandet.

Avhengig av varigheten av betennelse, utmerker den akutte og kroniske (mer enn 6 uker) formen av uveitt.

Årsaker til betennelse

Uveitt kan utvikle seg på grunn av en rekke årsaker, hvor hoveddelen er:

 • infeksjon;
 • allergiske reaksjoner;
 • traumer;
 • systemiske og syndromiske sykdommer;
 • metabolske forstyrrelser og hormonell regulering.

Den vanligste smittsomme uveitt: de forekommer i 43,5% av tilfellene. Infeksiøse agens er i dette tilfelle den Mycobacterium tuberculosis, Streptococcus, Toxoplasma, blek pallidum, cytomegalovirus, herpesvirus, sopp. Vanligvis innbefatter uveitt forbundet med treffet infeksjon i blodstrømmen fra en hvilken som helst infeksjonsfokus og utvikle sinusitt, tuberkulose, syfilis, virusinfeksjoner, betennelse i mandlene, sepsis, karies og så videre.

Utviklingen av allergisk uveitis spiller en spesifikk rolle økt følsomhet overfor miljøfaktorer - medikament- og matallergier, høysnue, etc. ofte innføring av forskjellige sera og vaksiner utviklet serum uveitt..

Uveitt kan oppstå mot en bakgrunn av systemiske og syndromiske sykdommer, som for eksempel:

 • revmatisme;
 • revmatoid artritt;
 • psoriasis;
 • spondylitt;
 • sarkoidose;
 • glomerulonefritt;
 • autoimmun tyreoiditt;
 • multippel sklerose;
 • ulcerøs kolitt;
 • syndrom av Reuters, Vogt-Koyanagi-Harada og andre.

Posttraumatisk uveitt oppstår på grunn av øyeforbrenninger, penetrerende eller kontrasjonsskader på øyebollet, fremmedlegemer som kommer inn i øynene.

Følgende sykdommer bidrar også til utvikling av uveitt:

 • metabolske forstyrrelser og hormonell dysfunksjon (diabetes mellitus, overgangsalder, etc.);
 • sykdommer i sirkulasjonssystemet;
 • sykdommer i sykeorganene (losning av retina, konjunktivit, keratitt, blepharitt, skleritt, perforering av hornhinnenesår).

Og dette er ikke hele listen over sykdommer, på grunn av hvilke uveitt kan utvikle seg og utvikle seg.

Symptomer og diagnose

I begynnelsen av sykdommen endres fargene på iris og pigger. Linsen i øyet blir overskyet. Videre kan uveitt manifestere seg på forskjellige måter, avhengig av type og form for betennelse. Vanlige symptomer er:

 • rødhet i øyet;
 • lysskyhet;
 • kronisk lakrimation;
 • vondt eller skarp smerte;
 • smertefulle og ubehagelige opplevelser;
 • deformasjon, innsnevring av eleven;
 • Utseendet til en lys "tåke" foran øynene;
 • forverring av synsstyrken, helt opp til blindhet;
 • fuzzy oppfatning;
 • økt intraokulært trykk (med tyngde i øyet);
 • Overgangen av betennelse til det andre øyet.

Oftalmisk undersøkelse inkluderer ekstern undersøkelse av øynene og ledningen:

 • visometry;
 • perimetri;
 • tonometri;
 • studier av pupillære reaksjoner;
 • biomikroskopi;
 • gonioscopy;
 • neovaskularisering av iris og vinkel på øyets fremre kammer;
 • oftalmoskopi eller ultralyd i øyet.

For diagnose av bakre uveitt, angiografi av retinalfartøyene, optisk koherensomografi av makulaen og DZN, vises laserskanningstomografi av retinaen.

Noen ganger, for å klargjøre sykdommens etiologi, foreskriver legen rheofthalmography og electroretinography. I tillegg kan det være nødvendig å konsultere en fisioterapeut med lungradisjon og Mantoux-reaksjon; konsultasjon av en nevrolog (CT eller MR i hjernen); konsultasjon av en reumatolog (radiografi av ryggraden og leddene); konsultasjon av allergolog-immunolog med utførelse av prøver etc.

Fra laboratorieundersøkelser med uveitt kan det være nødvendig:

 • RPR test;
 • Definisjon av antistoffer mot mykoplasma, ureaplasma, klamydia, toxoplasma, cytomegalovirus, herpes, etc.;
 • bestemmelse av C-reaktivt protein, reumatoid faktor, etc.

behandling

Effektiviteten av uveittbehandling avhenger av nøyaktig diagnostisering og årsakene til sykdommen er etablert. Behandlingen skal utføres av en øyelege ved å ta hensyn til årsakene til sykdommen og organismens individuelle egenskaper. Selvmedisinering kan bare forverre situasjonen.

Legen utfører som regel lokal antibakteriell, antiinflammatorisk og immunostimulerende terapi. Samtidig, fysioterapi, fermentoterapi og fysioterapi.

Foreskrivne medisiner i form av salver, dråper, injeksjoner og tabletter. Noen ganger er hormoner og vasodilatatorer foreskrevet. Og i begynnelsen av den inflammatoriske prosessen er det nødvendig å ta medikamenter som utvider eleven. Dette gjelder spesielt for fremre uveitt. Noen ganger anbefaler legen bruk av homøopatiske medisiner. Men de bør bare velges av en erfaren spesialist.

Hvis sykdommen forårsaker en økning i intraokulært trykk, brukes antiglaukomedikamenter. I vanskelige tilfeller kan det være nødvendig med kirurgisk inngrep, inkludert laseroperasjon.

Behandling, som regel, blir brukt på et sykehus. Pasienter som har fått betennelse i øyets choroid, i ytterligere to år, er under medisinsk tilsyn.

Det er også populære metoder for behandling av uveitt. Men det er nødvendig å behandle dem med forsiktighet, for ikke å komplisere situasjonen. Tradisjonell medisin anbefaler vasking av øyne med buljong kamille, calendula, dogrose, salvie, althea. Hjelper også fortynnet med vann, aloe juice, som tørker øynene. Rådfør deg alltid med legen din før du bruker disse forskriftene.

komplikasjoner

Omfattende og rettidig behandling av akutt anterior uveitt fører vanligvis til utvinning i 3-6 uker. Kronisk uveitt er tilbøyelig til å gå tilbake på grunn av en forverring av den primære sykdommen. Komplisert uveitt kan føre til slike konsekvenser som:

 • dannelse av den bakre synechia;
 • utvikling av lukket vinkelglukom, katarakt, dystrofi og retinalt infarkt, ødem av DZN, retinal detachment;
 • betydelig reduksjon i synsstyrken.
Struktur i øyet

forebygging

For å forhindre gjenopptakelse av autoimmun uveitt, er det viktig å observere øyehygiene, unngå overkjøling og overarbeid. Hvis det er ulike allergiske sykdommer, er det i en akutt periode svært viktig å overvåke organismenes generelle tilstand for å unngå overgang av uveitt til kronisk form som ikke kan behandles.

Angiopati i retina eller dystrofi er en farlig sykdom som kan føre til blindhet.

Hvordan velge kontaktlinser uten lege som leses i denne artikkelen.

video

funn

Så, uveitt er en kompleks sykdom som kan oppstå på grunn av mange årsaker. Bakteriell konjunktivitt, som en vanlig sykdom, kan også føre til uveitt. Det viktigste er at legen skal identifisere den sanne årsaken til sykdommen og foreskrive behandlingen så tidlig som mulig. Kronisk uveitt er svært farlig og kan føre til uhelbredelige øyesykdommer, opp til blindhet. Forvent ikke at sykdommen vil passere seg selv. De første symptomene bør være et signal som du trenger for å løpe til økologen. fordi symptomene på øyesykdommer er for det meste like, så ikke håp at hjemme kan du kurere manifestasjoner av denne sykdommen. Dessuten kan lignende symptomer manifestere katarakt, som du kan lese om her.

Uveitt øyne som en kombinasjon av sykdommer av choroid

Uveitt er en hel gruppe øye sykdommer forbundet med betennelse i øyets choroid (et annet navn er uvealtraktoren).

Den vaskulære eller uveale membranen er representert av tre komponenter: iris (i latin, iris), ciliary legeme eller ciliary kroppen (i Latin corpus ciliare) og den koroide vaskulaturen riktig (i Latin chorioidea).

Avhengig av stedet for betennelse, utmerker du følgende former for uveitt: syklitt, irit, iridocyclitis, chorioretinitt, choroiditt, etc. Hovedfaren for denne gruppen av sykdommer er mulige konsekvenser i form av blindhet eller blindhet.

Utseendet til denne sykdommen forenkles av det faktum at øyets vaskulære nettverk er svært vanlig, og blodstrømmen på de uveale måtene reduseres, noe som kan føre til en forsinkelse i mikroorganismer i choroiden.

Under visse forhold kan disse mikroorganismer føre til betennelse. Fremveksten og utviklingen av betennelse påvirkes også av andre egenskaper av choroid, spesielt den forskjellige blodtilførselen og innerveringen av dens forskjellige strukturer:

 • anterior (iris og strålelegeme) forsynes med blod via den fremre og bakre lang ciliære arterier og ciliære fibre innervert av den første gren av trigeminal nerve;
 • Den bakre delen (choroid) blir forsynt med blod av bakre korte ciliary arterier og er preget av mangel på sensorisk innervering.

Disse funksjonene bestemmer den separate lesjonen av de fremre og bakre delene av uvealkanalen. Kan være enten en avdeling eller en annen.

Typer av sykdom

 1. I henhold til det anatomiske prinsippet er uveitt delt inn i fremre, mellomliggende (eller mellom, perifere), bakre og generaliserte former.
  • Anterior uveitt: Iritis, anterior syklitt, iridocyclitis. Inflammasjon oppstår i iris og glasslegemet. Denne lokaliseringen av betennelse er mer vanlig enn andre.
  • Median uveitt: bakre syklitt, pars-planitt. Ciliary kropp, netthinnen, choroid og glaslegemer påvirkes.
  • Hind uveitt: choroiditt, korioretinitt, retinitt, neuroveitt. Choroid, retina og optisk nerve påvirkes.
  • Generell uveitt er panoveitt. Denne typen sykdom utvikler seg hvis alle deler av den vaskulære membranen lider.
 2. Uveitt karakteriseres av en annen art av den inflammatoriske prosessen, i forbindelse med hvilken følgende former utmerker seg:
  • serøs,
  • purulent,
  • fibrinous-plast,
  • hemoragisk,
  • blandet uveitt.
 3. Av opprinnelsesårsaker er uveitt delt inn i endogen (infeksjonen er lokalisert og spredt i kroppen) og eksogen (infeksjon er introdusert fra utsiden som følge av skader, brannsår, operasjoner). Også den primære er tildelt (når sykdommen ikke er foran en annen øyesykdom) og sekundær uveitt (oppstår som en komplikasjon etter andre øyesykdommer, for eksempel skleritt eller hornhinnenesår).
 4. Ifølge morfologiske egenskaper isoleres granulomatøs (fokal metastatisk betennelse) og ikke-granulomatøs uveitt (diffus infeksiøs-allergisk inflammasjon).
 5. Avhengig av sykdomsforløpet, akutt (varer ikke mer enn tre måneder), kronisk (varer lenger enn 3 måneder) og tilbakevendende uveitt (etter utvinning, oppstår betennelse igjen).

Årsaker til sykdommen

Uveitt kan oppstå på grunn av infeksjoner, allergiske reaksjoner, metabolske forstyrrelser, hypotermi, nedsatt immunitet, skader, vanlige sykdommer i kroppen.

Den vanligste (nesten halvparten av tilfellene) er smittsom uveitt. Infeksjon kan forårsake mycobacterium tuberculosis, toxoplasma, streptokokker, treponema, herpesvirus, sopp. Infeksjon i choroid kan komme fra noe fokus i virussykdommer, tuberkulose, syfilis, tannkaries, tonsillitt, etc.

Allergisk uveitt forekommer mot bakgrunnen av mat og narkotikaallergi.

Uveitt kan forekomme når de følgende sykdommer i kroppen: reumatoid artritt, revmatisme, psoriasis, ulcerøs kolitt, multippel sklerose, glomerulonefritt, og andre.

Det kan være uveitt av traumatisk natur på grunn av øyeforbrenninger, penetrerende skade på øyet, fremmedlegemer som kommer inn i det.

Kan utvikle seg i løpet av uveitt hormon dysfunksjon og metabolske sykdommer (i overgangsalderen, diabetes, etc.), blodsykdommer, sykdommer i organer (skleritt, blefaritt, keratitt, konjunktivitt, netthinneavløsning, etc.).

Symptomer på sykdommen

Symptomer på hver form for uveitt er forskjellige.

Vi fortsetter å demontere øyesykdommer - symptomer og behandling av glaukom! Gjennomgang av effektive metoder for diagnose og behandling.

Les videre (artikkel) om hvordan du skal behandle et lat øye hos voksne.

Anterior uveitt er preget av følgende symptomer:

I kronisk forløb av fremre uveitt, oppstår symptomene sjelden eller mildt: kun mindre rødhet og flytende punkter foran øynene.

Perifer uveitt oppstår med følgende symptomer:

 • ofte overrasket begge øynene symmetrisk,
 • "Flyr" før øynene,
 • forverring av synsskarphet.

Den bakre uveitt karakteriseres av det sentrale utseendet av symptomer. De er preget av:

 • uskarphet av syn,
 • forvrengning av objekter,
 • flytende punkter før øynene,
 • redusert synsstyrke.

Diagnose av sykdommen

Tidlig diagnose av uveitt er veldig viktig, fordi I fravær av behandling kan farlige øyepatologier utvikle seg som kan føre til fullstendig blindhet.

En oftalmisk undersøkelse for mistanke om uveitt kan omfatte:

 • generell eksteriør inspeksjon,
 • visuell skarphetskontroll,
 • definisjon av synsfelt,
 • tonometri (metode for måling av intraokulært trykk),
 • studere pupillære reaksjon,
 • biomikroskopi (undersøkelse med en spesiell slitlampe)
 • gonioskopi (for å studere vinkelen til øyets fremre kammer),
 • oftalmokopi (øye fundus undersøkelse),
 • Ultralyd av øyet,
 • angiografi av netthinnen,
 • tomografi av ulike strukturer i øyet (inkludert strukturen til optisk disken),
 • reoftalmografi (måling av blodstrømshastighet i øyekarene).

Hvis årsakene til uveitt er andre sykdommer i kroppen, er det nødvendig å parallellere en laboratorie og funksjonell diagnose og behandling av disse sykdommene.

Behandling av sykdommen

Oftalmologen utpeker behandling for uveitt avhengig av type og årsak til sykdommen. Terapi i dette tilfellet er rettet mot å forhindre komplikasjoner som kan føre til tap av syn.

For behandling av uveitt bruk:

 • mydriatica (atropin, cyklopentol, etc.) eliminerer spasmen av ciliarymusklene, forhindrer utseende eller brudd på allerede eksisterende sprekker.
 • Påføring av steroider lokalt (salver, injeksjoner) og systemisk. For å gjøre dette, bruk betametason, dexametason, prednisolon. Hvis steroider ikke hjelper, foreskrive immunosuppressive stoffer.
 • øyedråper for å redusere høyt intraokulært trykk,
 • antihistaminer med allergi,
 • antivirale og antimikrobielle midler i nærvær av infeksjoner.

Ved rettidig behandling av lette former for uveitt går det gjennom 3-6 uker.

I alvorlige tilfeller, med betydelig ødeleggelse av glasslegemet, er kirurgisk behandling av uveitt nødvendig. Når iridotsiklohorioidite (eller panuveite) kan utføre vitreoectomy (kirurgisk fjerning av glasslegemet), og hvis øye er ikke lenger mulig å lagre, sløying utføres øyeeplet (fjerne alle interne konstruksjonen av øyeeplet).

Behandling av sykdommen folkemetoder

Ved behandling av uveitt kan du bruke noen metoder for tradisjonell medisin, som tidligere har diskutert muligheten for slik behandling med en lege:

 • Det hjelper med uveitt en avkok av kamille, hund rose, marigold eller salvie. For å gjøre det trenger du 3 ss urter og et glass kokende vann. Blandingen bør infunderes i omtrent en time. Da bør du spenne det, og skyll med dette avkoket i øyet.
 • Aloe kan også hjelpe. Du kan bruke aloejuice til innpasting i øyet, fortynne det i kaldt kokende vann i en andel på 1 til 10. Du kan gjøre en infusjon av tørre blader av aloe.
 • Krosset rot av althea kan brukes. For å gjøre dette trenger du 3-4 spiseskjeer av althea rot til å helle et glass vann ved romtemperatur. Det er nødvendig å insistere det i 8 timer, og bruk det deretter til kremer.

Les videre - årsakene til at øynene dine kan bli kløe. En oversikt over sykdommen som hovedsymptomet er øyets kløe.

I nyhetene om hvordan du skal behandle tråkkøyet.

Forebygging av sykdom

For å forebygge sykdommer bør observeres øyehygiene, unngå superkjøling, øye skader, tretthet, utvikling av allergier, behandle ulike sykdommer i kroppen i tide. I tilfelle noen øyesykdom, bør den umiddelbart begynne behandling, for ikke å provosere forekomsten av mer alvorlige sykdommer.

Hjalp artikkelen? Kanskje det vil hjelpe dine venner! Vennligst klikk på en av knappene:

uveitt

uveitt - En generell betegnelse for betennelse i ulike deler av choroid (iris, ciliary body, choroid). Uveitt karakteriseres av rødhet, irritasjon og smerte i øynene, økt lysfølsomhet, sløret syn, lacrimation, utseendet på flytende flekker foran øynene. Oftalmologiske diagnose og uveitt omfatter visometry perimetry, biomikroskopi, ophthalmoscopy, måling av intraokulært trykk holde retinographia, US øyne, optisk koherens tomografi, elektroretinografi. Behandling av uveitt utføres under hensyntagen til etiologien; Generelle prinsipper er utnevnelse av en lokal (i form av øyesalver og dråper, injeksjoner) og systemisk medisinbehandling, kirurgisk behandling av komplikasjoner av uveitt.

uveitt

Uveitt eller betennelse i uvealkanalen forekommer i oftalmologi i 30-57% av tilfeller av betennelsesskader i øyet. Uveal (vaskulære) øye skall anatomisk representert iris (iris), ciliare eller ciliarkropp (corpus ciliare) og årehinnen (chorioidea) - koroidal liggende under netthinnen. Herfra er de viktigste formene for uveitt irit, syklilitt, iridocyclitis, choroiditt, korioretinitt, etc. I 25-30% av tilfellene fører uveitt til syn eller blindhet.

Den store forekomsten av uveitt er forbundet med et forgrenet vaskulært nettverk av øyet og en redusert strømning i uveal måter. Denne egenskapen til en viss grad fremmer oppbevaring i choroid av forskjellige mikroorganismer, som under visse forhold kan forårsake inflammatoriske prosesser. Et annet fundamentalt viktig trekk i uvealkanalen er den separate blodtilførselen til den fremre delen, representert av iris og ciliary kroppen, og den bakre delen - choroid. Strukturene i den fremre delen blir forsynt med blod av de bakre lange og fremre ciliære arterier, og choroidene i de bakre korte ciliære arterier. På grunn av dette oppstår nederlaget for de fremre og bakre delene av uvealtraktoren i de fleste tilfeller separat. Innerveringen av øyets vaskulatur er også forskjellig: iris- og ciliarylegemet innerverer ciliaryfibrene i den første grenen av trigeminusnerven; Choroid har ingen sensitiv innervering. Disse funksjonene påvirker forekomsten og utviklingen av uveitt.

Klassifisering av uveitt

Ifølge det anatomiske prinsippet er uveittene delt inn i anterior, median, posterior og generalisert. Den fremre uveitt er representert av irit, anterior cyklitt, iridocyclitis; median (mellomliggende) - pars-planitt, bakre syklis, perifer uveitt; posterior - choroiditt, retinitt, chorioretinitt, neuronitt.

I den fremre uveitt er iris og ciliary kroppen involvert - denne lokaliseringen av sykdommen forekommer oftest. Med median uveitt, er den ciliated kroppen og choroid, glasslegemet og retina påvirket. Den bakre uveitt fortsetter med involvering av choroid, retina og optisk nerve. Med involvering av alle deler av choroiden utvikler panoveitt, en generalisert form for uveitt.

Naturen av den inflammatoriske prosessen med uveitt kan være serøs, fibrinøs-lamellær, purulent, hemorragisk, blandet.

Avhengig av etiologien kan uveitt være primær og sekundær, eksogen eller endogen. Primær uveitt er forbundet med vanlige sykdommer i kroppen, sekundær - direkte med sykeorganets patologi.

Uveitt klassifiseres i henhold til det kliniske kursets særegenheter, i akutt, kronisk og kronisk tilbakefallende tilstand; tar hensyn til det morfologiske bildet - på granulomatøs (fokal metastatisk) og ikke-granulomatøs (diffus toksisk-allergisk).

Årsaker til uveitt

Årsaker og utløsende faktorer for uveitt er infeksjoner, allergiske reaksjoner, systemiske og syndromiske sykdommer, traumer, metabolske forstyrrelser og hormonell regulering.

Den største gruppen består av smittsom uveitt - de forekommer i 43,5% av tilfellene. Smittsomme stoffer i uveitt er oftest mycobacterium tuberculosis, streptokokker, toxoplasma, blek treponema, cytomegalovirus, herpesvirus, sopp. Slike uveitter er vanligvis assosiert med infeksjon i karet fra enhver smittsom fokus og utvikles med tuberkulose, syfilis, virussykdommer, bihulebetennelse, tonsillitt, tannkaries, sepsis og så videre.

Utviklingen av allergisk uveitis spiller en spesifikk rolle økt følsomhet overfor miljøfaktorer - medikament- og matallergier, høysnue, etc. ofte innføring av forskjellige sera og vaksiner utviklet serum uveitt..

Post-traumatisk genese stammer fra øyekontakt, på grunn av penetrerende eller kontrasjonsskader på øyebollet, fremmedlegemer som kommer inn i øynene.

Utvikling uveitt kan bidra til metabolske forstyrrelser og hormonelle dysfunksjon (diabetes, menopause og D. t.), Sykdommer i blodsystemet, organ sykdommer visning (netthinneavløsning, keratitt, konjunktivitt, blefaritt, sclerites perforering av sår på hornhinnen), og andre. Patologiske tilstander kroppen.

Symptomer på uveitt

Uveittens manifestasjoner kan variere avhengig av plasseringen av betennelsen, patogeniteten til mikrofloraen og den generelle reaktiviteten til organismen.

I akutt form forekommer fremre uveitt med smerte, rødhet og irritasjon av øyeboller, lakrimasjon, fotofobi, innsnevring av eleven, nedsatt syn. Pericorneal injeksjon får en lilla nyanse, økt intraokulært trykk ofte. I kronisk fremre uveitt er kurset ofte asymptomatisk eller med milde tegn - en liten rødhet av øynene, "flytende" peker foran øynene.

Indikator aktivitet corneal anterior uveitt, vil bunnfall (akkumulering av celler i hornhinnen endotelet) og cellulær respons i det fremre kammer fuktighet, påvisbare i løpet av biomikroskopi. Komplikasjoner kan være anterior uveitt bakre synechiae (adhesjon mellom iris og linsekapselen), glaukom, katarakt, keratopati, makulær ødem, inflammasjon av membranen av øyeeplet.

Med perifer uveitt påvirkes begge øynene, flytende uklarheter foran øynene, en reduksjon i sentralvisjonen. Den bakre uveitt manifesteres av en følelse av sløret syn, forvrengning av objekter og "flytende" punkter før øynene, en reduksjon i synsstyrken. Med bakre uveitt makulært ødem, makulær iskemi, retinal vaskulær okklusjon, retinal detachment, optisk neuropati kan forekomme.

Den alvorligste sykdomsformen er utbredt iridocyklochoroiditt. Som regel skjer denne form for uveitt mot bakgrunnen av sepsis og følger ofte med utviklingen av endoftalmitis eller panofthalmitis.

Med uveitt forbundet med Vogt-Koyanagi-Harada syndrom, blir hodepine, sensorineural hørselstap, psykoser, vitiligo, alopecia observert. I sarkoidose, i tillegg til øye manifestasjoner, er det som regel en økning i lymfeknuter, lakrimale og spyttkjertler, dyspné, hoste. Ved kommunikasjon uveitt med systemiske sykdommer kan indikere erytem nodosum, vaskulitt, hudutslett, leddgikt.

Diagnose av uveitt

Oftalmologisk undersøkelse med uveitt inkluderer ekstern undersøkelse av øynene (hudlidelse i øyelokkene, konjunktiv), visometri, perimetri, undersøkelse av pupillereaksjon. Siden uveitt kan forekomme med hypo- eller hypertensjon, er det nødvendig å måle intraokulært trykk (tonometri).

Med Biomicroscopy detektert båndformede partier dystrofier, utfelles celle respons, bakre synechiae, bakre kapselkatarakt, og så videre. D. Gonioscopy uveitt avslører eksudat foran synechia, neovaskularisering av iris og forkammervinkelen.

I prosessen med oftalmopopi er tilstedeværelsen av fokale forandringer i fundus, retinal ødem og DZN, retinal detachment etablert. Hvis det er umulig å utføre oftalmopopi (i tilfelle opacitet av optiske medier), og også for å estimere retinal detachment området, er ultralyd av øyet brukt.

For differensialdiagnose posterior uveitt, koroidal neovaskularisering og bestemmelse av retinal, retinal og optisk disk ødem vist retinal vaskulær angiografi, optisk koherens tomografi av makula og optisk plate, et laserskanning retinal tomografi.

Viktig diagnostisk informasjon med uveitt på forskjellige steder kan gis av rheofthalmography, electroretinography. Forklarende instrumentell diagnostikk inkluderer paracentese av fremre kammer, vitreal og chorioretinal biopsi.

Fra laboratoriestudier for indikasjoner uveitt utført RPR-test, bestemmelse av antistoffer mot mycoplasma, ureaplasma, Chlamydia, Toxoplasma, CMV, herpes, etc. D., Fastsettelse av CEC, C-reaktivt protein, reumatoid faktor og andre.

Behandling av uveitt

Behandling av uveitt utføres av en oftalmolog med deltagelse av andre spesialister. Ved uveitt er tidlig differensialdiagnose nødvendig, rettidig etiotropisk og patogenetisk behandling, korrigerende og substitusjonsimmunterapi. Behandling av uveitt er rettet mot å forhindre komplikasjoner som kan føre til tap av syn. Samtidig kreves behandling av sykdommen som forårsaket utviklingen av uveitt.

Grunnlaget for behandling av uveitt er utnevnelsen av mydriatiske, steroider, systemiske immunosuppressive stoffer; med uveitt av smittsom etiologi - antimikrobielle og antivirale midler, i systemiske sykdommer - NSAID, cytostatika, allergiske lesjoner - antihistaminer.

Institusjoner av mydriatisk (tropicamid, cyklopentolat, fenylefrin, atropin) kan eliminere spasmer av ciliarymusklene, forhindre dannelsen av den bakre synechia, eller ødelegge den allerede dannede fusjonen.

Hovedkoblingen i behandling av uveitt er bruk av steroider topisk (som ved inndrypping i konjunktivalsekken, legging salver, subkonjunktival, parabulbar, subtenonovyh og intravitreal injeksjon), så vel som systemisk. Med uveitt brukes prednisolon, betametason, dexametason. I fravær av en terapeutisk effekt av steroidbehandling, er utnevnelsen av immunosuppressive stoffer angitt.

Ved økt IOP brukes passende øyedråper, hirudoterapi utføres. Etter hvert som alvorlighetsgraden av uveitt reduseres, foreskrives elektroforese eller fonophorese med enzymer.

I tilfelle en ugunstig utfall og komplikasjoner av uveitt kan være nødvendig å skjære forsiden og baksiden av iris voksninger, kirurgisk behandling av glasslegemefordunklinger, glaukom, katarakt, retinal løsgjøring. Med iridocyklochiodid tyder ofte på implementering av vitreoektomi, og hvis det er umulig å redde øyet - øyehalset på øyet.

Prognose og forebygging av uveitt

Kompleks og tidsriktig behandling av akutt anterior uveitt fører som regel til utvinning i 3-6 uker. Kronisk uveitt er tilbøyelig til å gå tilbake på grunn av en forverring av den ledende sykdommen. Sykelighet uveitt kan føre til dannelse av bakre synechiae, utvikling av åpenvinklet glaukom, katarakt, retinal dystrofi og hjerteinfarkt, hevelse av den optiske platen, netthinneavløsning. På grunn av sentral chorioretinitt eller atrofiske forandringer i retina, reduseres synsstyrken betydelig.

Forebygging av uveitt krever rettidig behandling av øyesykdommer og vanlige sykdommer, eliminering av intraoperative og hjerneskade, allergi av kroppen etc.

Uveitt øyne - hva slags sykdom, bilder, årsaker, symptomer og behandling

Uveitt er en generell betegnelse for betennelse i ulike deler av øyets choroid (iris, ciliary body, choroid). Den viktigste faktoren som bidrar til utviklingen av uveitt, er noe redusert blodgjennomstrømning i øyet-uvealkanalen. Flere detaljer om hva slags øyesykdom, hvilke symptomer som er karakteristiske for ham, og også behandlingsmetodene - vi vil vurdere i denne artikkelen.

Uveitt: hva er det?

Uveitt er en gruppe sykdommer som er kjennetegnet ved delvis eller fullstendig betennelse i øyets choroid. I de fleste tilfeller utvikler personen en smittsom betennelse forårsaket av multiplikasjon av bakterier eller virus (herpetisk uveitt). Noen pasienter utvikler imidlertid allergisk eller giftig uveitt.

Hva er choroid? Dette er øyets midtre skall, gjennomsyret med blodkar som leverer blod til netthinnen. Det er fartøy i choroid i en bestemt rekkefølge. I ytre delen ligger de største fartøyene, og på den indre grensen med netthinnen er det et kapillærlag. Øyens vaskulære membran utfører visse funksjoner, hvorav det viktigste er å gi den nødvendige ernæringen til de fire lagene i retina som ligger utenfor. I disse lagene er det viktig for fotocellens øyne - pinner og kjegler.

Medisinsk statistikk er slik at i 25% av kliniske tilfeller forårsaker denne spesielle sykdommen en reduksjon i visuell funksjon eller til og med blindhet. I gjennomsnitt er uveitt diagnostisert hos en person ut av 3000 (data i 12 måneder).

De viktigste morfologiske former for patologi:

 • Anterior uveitt er vanligere enn andre. De er representert av følgende nosologies: iritis, cyclite, iridocyclitis.
 • Posterior uveitt er choroiditt.
 • Median uveitt.
 • Perifer uveitt.
 • Diffus uveitt - nederlaget for alle deler av uvealkanalen. Den generelle form for patologi kalles iridocyklochoroiditis eller panoveitt.

Av naturens natur er uveitt delt inn i:

 • skarp;
 • kronisk (i kronisk stadium går sykdommen i tilfelle at symptomene på uveitt i pasienten siste 6 og flere uker);
 • tilbakevendende.

årsaker

Årsaker og utløsende faktorer for uveitt er infeksjoner, allergiske reaksjoner, systemiske og syndromiske sykdommer, traumer, metabolske forstyrrelser og hormonell regulering. Den vanligste er smittsom uveitt. Denne typen sykdom er forårsaket av et bakterielt eller virusinfeksjonsmiddel.

Uveitt utvikler oftest på grunn av inntrengning i uvealtraktoren av følgende smittefarlige midler:

Hos barn og eldre er uveitt av øynene vanligvis av en smittsom natur. Samtidig er allergier og psykisk stress ofte provokerende faktorer.

Symptomer på uveitt

Avhengig av disse faktorene, kan tegn på sykdommen forverres, ha en viss sekvens. De viktigste symptomene på uveitt inkluderer:

 • utseendet på nebulaen i øynene;
 • synet forverres
 • pasienten føler tyngde i øynene;
 • det er et erytem
 • pasienten er bekymret for smerte;
 • elever smale, reaksjon på lys svak;
 • Som et resultat av økt intraokulært trykk oppstår akutt smerte;
 • pasienten unngår lyset, siden det bringer ubehag
 • tårer slippes ut;
 • i alvorlige tilfeller kan pasienten helt gå blind.

Cardinal symptom dukket patologi fungerer vanligvis innsnevring av eleven, irismønster stushevannost og endre farge (lys blå iris kan bli skitne grønn og nøttebrune øyne få rusten nyanse).

 • lysskyhet,
 • forbedret lacrimation,
 • røde øyne, noen ganger med en lilla nyanse,
 • nedsatt syn.

Hvis pasienten må sjekke den ved hjelp av positive eller negative briller, viser det seg at synligheten ikke forbedrer seg.

Avhengig av arten av betennelse,

 • serøs uveitt;
 • fibrinopurulent plate;
 • purulent;
 • hemoragisk;
 • blandet.

Med uveitt forbundet med Vogt-Koyanagi-Harada syndrom, observeres det:

 • hodepine
 • sensorineural hørselstap,
 • psykoser,
 • vitiligo,
 • alopecia.

I sarkoidose, i tillegg til øye manifestasjoner, er det som regel notert:

 • en økning i lymfeknuter,
 • lakrimale og spyttkjertler,
 • kortpustethet
 • hoste.

Hos barn er uveitt ofte funnet bare på grunn av øye skader. På andre plass oppstår det på grunn av en allergisk reaksjon, metabolske sykdommer eller smittsom spredning. Symptomatologien her kan spores på samme måte som hos voksne.

komplikasjoner

Jo raskere pasienten vender seg til legen, jo tidligere vil spesialisten avgjøre årsakene til den inflammatoriske prosessen i øyet i øyet. Hvis uveitt ikke behandles i tide, kan det føre til ubehagelige konsekvenser:

 • Delvis eller totalt tap av syn
 • katarakt
 • Retinal detachment
 • vaskulitt
 • glaukom
 • Panuveit
 • Skader på optisk nerve
 • Tap av øyet.

diagnostikk

Så snart de første tegnene til uveitt har dukket opp, bør du umiddelbart konsultere en lege. For å diagnostisere en så alvorlig patologi ledsaget av betennelse, bruker spesialister moderne utstyr.

De viktigste diagnostiske metodene, som gjør det mulig å identifisere uveitt hos pasienter:

 • biomikroskopi,
 • Gonioscopy,
 • ophthalmoscopy,
 • Ultralyd av øyet,
 • Fluorescerende retinal angiografi,
 • ultralyd,
 • rheoophthalmography,
 • elektroretinografi,
 • Paracentese av fremre kammeret,
 • Vitreal og chorioretinal biopsi.

Behandling av uveitt i øyet

Det viktigste ved behandling av uveitt er å forebygge utvikling av komplikasjoner som truer synstapet og behandling av sykdommen som ligger bak de patologiske endringene (hvis mulig).

For behandling av uveitt bruk:

 • mydriatica (atropin, cyklopentol, etc.) eliminerer spasmen av ciliarymusklene, forhindrer utseende eller brudd på allerede eksisterende sprekker.
 • Påføring av steroider lokalt (salver, injeksjoner) og systemisk. For å gjøre dette, bruk betametason, dexametason, prednisolon. Hvis steroider ikke hjelper, foreskrive immunosuppressive stoffer.
 • øyedråper for å redusere høyt intraokulært trykk,
 • antihistaminer med allergi,
 • antivirale og antimikrobielle midler i nærvær av infeksjoner.

Utnevnelse av medisiner avhenger av årsakssystemet til uveitt:

 • Syfilitisk: doxycyklin, tetracyklin, erytromycin, benzylpenicillinforbindelser.
 • Leptospirose: gamma globuliner, doxycillin, amoksicillin, sulfon.
 • Uveitt, som oppsto på grunn av aktiviteten til parasitter: Behandlingen vil bestå av tiabenzol og mebentazol.
 • Brucellose: preparater av sulfonamid, tetracyklin, aminoglykosidgruppe.
 • Tuberkulose: isoniazid, rifampicin.
 • Uveitt forårsaket av toksoplasmose: narkotika pyrimethamin, sulfadimezin, folsyre.
 • Sykdom forårsaket av herpes: acyklovir, valacyklovir.

For å absorbere de dannede infiltratene (områder hvor blod og lymf akkumuleres), foreskrives slike farmakologiske midler som "Lidase" eller "Hemase". Som regel er "Suprastin" eller "Claritin" foreskrevet fra antihistaminer.

Kirurgisk behandling av uveitt er indikert i alvorlige tilfeller eller i nærvær av komplikasjoner. Den operative metoden dissekerer adhesjonene mellom iris og linsen, fjerner det vitreøse legemet, glaukom, grå stær, øyebollet, retina loddlaseren. Resultatene av slike operasjoner er ikke alltid gunstige. Kanskje en forverring av den inflammatoriske prosessen.

Kompleks og tidsriktig behandling av akutt anterior uveitt fører som regel til utvinning i 3-6 uker. Kronisk uveitt er tilbøyelig til å gå tilbake på grunn av en forverring av den ledende sykdommen.

forebygging

For å forebygge uveitt, er det nødvendig å observere øynens hygiene, unngå infeksjon, traumer, hypotermi. Det er også viktig å behandle allergiske sykdommer i tide for å forhindre ikke-smittsom uveitt. Oppdag og behandle behov og kroniske smittsomme sykdommer, som kan bli en potensiell kilde til infeksjon for øynene.

En viktig del av forebyggingen er regelmessig besøk til øyeleggen. Barn og voksne bør utføre øynene minst en gang i året.

Les Mer Om Fartøyene