Symptomer på vegetovaskulær dystoni

VSD eller vegetovaskulær dystoni er et kompleks av funksjonsforstyrrelser og er ledsaget av en rekke tegn og symptomer. Ulike organer og systemer i menneskekroppen lider av denne sykdommen. Det er nyttig for alle å kjenne symptomene på VSD for å bestemme sin begynnelse i tide. En sterk negativ effekt oppstår på tilstanden av kardiovaskulær og nervesystemet.

Hva er vegetativ vaskulær dystoni?

Vegetasjonsvaskulær dystoni manifesteres av et stort antall forskjellige tegn, som indikerer dannelsen av visse sykdommer som kan binde flere organer. Behandling er nødvendig i lang tid, men sykdommen er vanskelig å diagnostisere og bare legen vil kunne diagnostisere en sykdom etter en hel medisinsk undersøkelse, og tester kreves.

Sykdom av vegetovaskulær dystoni er veldig farlig, fordi det provoserer funksjonsfeil i arbeidet med forskjellige kroppssystemer:

 • Hvis hjertet ble påvirket, er det en endring i trykk, takykardi, ekstrasystol, arytmi;
 • Når det skjer endringer i luftveiene, er pasienten konstant bekymret zadyshka, kvelning, er det overbevisende og lang gjesping, blir vanskelig å puste;
 • kan ikke fungere skikkelig i magen, noe som provoserer følelsen av smerte i magen og hypochondria, bekymret kvalme, brekninger kan forekomme, oppblåsthet, raping, diaré, nedsatt eller økt surhet;
 • Noen ganger påvirker det genitourinary systemet. Pasienten begynner å bli forstyrret av hyppig oppfordring til å urinere, selv om praktisk talt ingen væske brukes. Det er smerte i lysken, brennende, alvorlig kløe, adnexitt og enuresis. Symptomer på vegetosovaskulær dystoni hos voksne kvinner har følgende: Menstruasjonssyklusen er ødelagt, infertilitet utvikler seg, risikoen for abort øker. Hos menn, prostatitt former;
 • symptomer VSD, som påvirket karene, manifesterte følgende: en følelse av kulderystelser, økt subfibriltemperatur, bekymret for kulde i bena og hender, følte varme og svette.

Vegetosovaskulær dystoni er en av de mest ubehagelige og svært farlige sykdommene. Dens utvikling fremkaller forstyrrelser i arbeidet til nesten hele menneskekroppen, noe som medfører et behov for å justere den vanlige livsstilen, rytmen til hvile og arbeid. Kan bare medisineres, men i de mest alvorlige tilfellene forblir ubehagelige symptomer.

Typer av IRR

Denne sykdommen, med tanke på de manifesterte symptomene, er delt inn i flere typer:

 1. Kardialtype. Sykdommen kan manifesteres ved skarpe stikkende smerter, forstyrrende i hjerteområdet. De oppstår ofte både under høy fysisk anstrengelse, og på betingelse av at pasienten forblir i ro. Ofte har kardialgi en følelsesmessig karakter og varer lenge, kan gjentas med en viss periodicitet. Denne egenskapen betraktes som et karakteristisk tegn på dannelsen av et komplekst syndrom av lidelser, som kalles vegetovaskulær dystoni.
 2. Takykardisk type. Denne typen sykdom fremkommer hos eldre. Hovedfunksjonen er en økning i antall kollisjoner i hjertemuskelen - ca 90 slag per minutt. Manifestasjonen av lyse tegn på vegetovaskulær dystoni av leger er diagnostisert som dannelsen av en takykardisk krise. Det kan være nødvendig å behandle en viss forverring, i stedet for komplekset som helhet. I noen tilfeller er det en kraftig økning i hjertefrekvensen, som når 140-150 slag per minutt. Med tanke på noen manifestasjoner av VSD-syndromet, bestemmes neurokirkulatorisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen. Når denne typen forstyrrelse dannes, økes hjerteutgangen, vil sunn perifer vaskulær motstand opprettholdes.
 3. Bradykardisk type. Det forekommer mye sjeldnere, det vil bli manifestert av en reduksjon av antall kardiale sammentrekninger. Den gjennomsnittlige hyppighet av kontraksjoner av hjertemuskelen er omtrent 60 slag per minutt, men kan reduseres til 40. vegetososudistoy Symptomene synes som hyppig besvimelse, svimmelhet pasient bekymringer som uttales ved forhøyet fysisk aktivitet. Dette syndromet er ledsaget og alltid med kalde føtter, hender. Personer i ung alder kan lider av en manifestasjon av nevocirkulær dystoni i henhold til hjerte type. Hovedindikatoren er irritabilitet, ustabil emosjonell tilstand.
 4. Arrytmisk type. Bestem denne type sykdom er svært vanskelig. Dette skyldes manifestasjon av lignende symptomer med hjerte- og lungesymptomer i myokardiet. Lignende tegn er provosert av en osteokondrose, en patologi av en cholisk boble, hyperfunksjon av skjoldbruskkjertelen.

Symptomer på sykdommen

Tegn på dannelsen av vegetativ dystoni kan manifestere seg med varierende intensitet. Hvis helsetilstanden forverres, bør du umiddelbart konsultere en lege. Spesialisten vil kunne bestemme årsakene til vaskulær dystoni, utføre en fullstendig medisinsk undersøkelse og foreskrive optimal behandling. Gitt kjønn og alder av pasienten, kan det være en rekke symptomer på sykdommen.

Hos voksne

Denne sykdommen hos voksne har følgende symptomer:

 • konstant hodepine;
 • nummenhet av lemmer;
 • økning i temperaturen;
 • mangel på luft;
 • utvikling av fobi (angrep manifesterer seg uventet);
 • svimmelhet;
 • utseendet av alvorlig følelsesmessig ubehag;
 • hjerteslaget senker eller blir hyppigere;
 • økt svette.

kvinner

De viktigste symptomene på VSD hos kvinner er som følger:

 • døsighet i løpet av dagen;
 • ringer i ørene
 • dysfunksjon av kardiovaskulærsystemet;
 • en følelse av konstant tretthet, angst, sterk irritabilitet, mistenksomhet;
 • utvikling av søvnløshet;
 • respiratorisk og nevrotisk lidelse;
 • økt press, noe som provoserer hypertensive kriser;
 • alvorlig hodepine;
 • redusert appetitt;
 • brennende følelse i sålene;
 • Utseende av flekker av rød farge på nakken og ansiktet;
 • en rastløs følelse av indre skjelving;
 • kaldhet av lemmer;
 • en kraftig økning i temperaturen;
 • forstyrrelse av fordøyelseskanalen - diaré, forstoppelse av oppblåsthet.

menn

Symptomer VSD på den hypertensive typen hos menn manifesteres som følger - noen begynner å bli isolert i seg selv, og prøver å takle problemet alene. Og noen mennesker går hele tiden til leger. Tegn på sykdommen i sterkere kjønn er direkte avhengig av hvilken type nervesystem. Menn begynner å forfølge panikk tanker, urimelig frykt, en følelse av tretthet og irritabilitet.

Noen mennesker tror at det viktigste organ i kroppen er hjernen, så det er en brå endring av humør, søvnforstyrrelser, søvnløshet utviklet, noe som provoserer en sterk og vedvarende hodepine under utviklingen av vaskulær dystoni. Kan forekomme og symptomer som hyppig vannlating eller forstyrrelse i fordøyelsessystemet.

barn

Tenåringer lider ofte av denne sykdommen. Utdannelsesproblemer i tidlig alder avhenger av en rekke faktorer. Symptomer på VSD hos ungdom er som følger:

 • følelse av kronisk tretthet;
 • angst, tearfulness, rask excitability, nervøsitet;
 • besvimelse;
 • svimmelhet, ledsaget av alvorlig hodepine;
 • barnet føler seg kvalme som fremkaller oppkast;
 • hjertefrekvens øker.

forverring

Forverring av symptomer på vegetovaskulær dystoni forekommer ved sommerspill: da luften stiger, blir risikoen for ubehagelige symptomer høyere. Å foreskrive en effektiv medisin for behandling av sykdommen, vil bare være en lege. Strengt forbudt er noen nasjonal metode for å eliminere symptomer, fordi det kan være farlig og provosere en forverring av tilstanden.

Lær hva du skal gjøre med VSD - behandling, tegn og komplikasjoner av sykdommen.

Video om symptomene på vegetovaskulær dystoni

For å fjerne ubehagelige tegn på sykdommen, er ikke alltid hjulpet av legemidlet. Etter at pillen er tatt, fortsetter symptomene på dystoni ofte å forstyrre pasienten. Det er derfor ikke overraskende at en gjennomgang av denne sykdommen vil bare være negativt, fordi det er svært vanskelig å kurere. Hver er nyttig å vite om forverring av symptomene på vegetativ dystoni og deres manifestasjoner, som er vist i følgende video:

Hva er tegnene på VSD

Symptomer på en blandet type

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Vegeto-vaskulær dystoni

Vegeto-vaskulær dystoni - et kompleks av funksjonsforstyrrelser, som er basert på et brudd på reguleringen av vaskulær tone i det autonome nervesystemet. Manifestert paroksysmal eller permanente hjertebank, sterk svetting, hodepine, prikking i hjertet, rødhet eller blanche ansikt, kulde, besvimelse. Kan føre til utvikling av nevroser, vedvarende arteriell hypertensjon, betydelig forverre livskvaliteten.

Vegeto-vaskulær dystoni

Vegeto-vaskulær dystoni - et kompleks av funksjonsforstyrrelser, som er basert på et brudd på reguleringen av vaskulær tone i det autonome nervesystemet. Manifestert paroksysmal eller permanente hjertebank, sterk svetting, hodepine, prikking i hjertet, rødhet eller blanche ansikt, kulde, besvimelse. Kan føre til utvikling av nevroser, vedvarende arteriell hypertensjon, betydelig forverre livskvaliteten.

I moderne medisin anses vegetativ-vaskulær dystoni ikke som en uavhengig sykdom, fordi det er en kombinasjon av symptomer som utvikler seg mot bakgrunnen av et kurs i en organisk patologi. Vaskulær dystoni ofte referert til som autonom dysfunksjon angioneurosis, psychovegetative nevrose, vasomotorisk dystoni, autonom dystoni syndrom og m. P.

Betegnelsen vaskulære dystoni ment autonom ubalanse indre homeostase av organismen (blodtrykk, puls, varmeoverføring, eleven bredde, bronkial, fordøyelses- og ekskresjonssystemer funksjoner, syntesen av insulin og adrenalin), fulgt av forandringer i vaskulær tonus og blodsirkulasjonen i vev og organer.

Grønn-vaskulær dystoni er en ekstremt vanlig lidelse og observeres hos 80% av befolkningen, en tredjedel av disse tilfellene krever terapeutisk og nevrologisk behandling. Fremveksten av de første manifestasjoner av vegetativ-vaskulær dystoni refererer som regel til barndommen eller ungdomsårene; uttalte brudd har en effekt på 20-40 år. Kvinner er utsatt for å utvikle vegetativ dysfunksjon 3 ganger mer enn menn.

Morfo-funksjonelle egenskaper av det autonome nervesystemet

De funksjoner som utføres av det autonome nervesystem (ANS) i legemet funksjoner, er det svært viktig: det utføres kontroll og regulering av aktiviteten av indre organer for å sikre opprettholdelse av homøostase - en permanent balanse mellom det indre miljøet. ANS er i sin funksjon autonom, det vil si at den ikke sender til bevisst, forsettlig kontroll og andre avdelinger i nervesystemet. Det autonome nervesystemet blir oppnådd ved regulering av mange fysiologiske og biokjemiske prosesser: å opprettholde en optimal termoregulerende blodtrykk, metabolisme, urin dannelse og fordøyelses, endokrine, kardiovaskulære, immunreaksjoner, etc...

VNS består av sympatiske og parasympatiske avdelinger, som har motsatte effekter på reguleringen av ulike funksjoner. Symptomatiske effekter av SNS inkluderer dilatasjon av eleven, økte metabolske prosesser, økt blodtrykk, redusert glatt muskelton, økt hjertefrekvens, økt respirasjon. Av det parasympatiske - innsnevring av eleven, lavere blodtrykk, øker i glatt muskeltonus, redusere hjertefrekvensen, langsom pust, økt sekretorisk funksjon av fordøyelseskjertlene, etc.

Den normale aktiviteten til VNS sikres av konsistensen av funksjonen til de sympatiske og parasympatiske avdelinger og deres tilstrekkelige respons på endringer i interne og eksterne faktorer. Brudd på balansen mellom sympatiske og parasympatiske effekter av VNC forårsaker utvikling av vegetativ-vaskulær dystoni.

Årsaker og utvikling av vegetativ-vaskulær dystoni

Utvikling vegetato-vaskulær dystoni hos små barn kan skyldes forstyrrelser i perinatalperioden (føtal hypoksi), p-trauma, sykdommer i nyfødte periode. Disse faktorene negativt påvirker dannelsen av det somatiske og autonome nervesystemet, bruken av funksjonene som utføres av dem. Autonom dysfunksjon i disse barna manifest av fordøyelsessykdommer (hyppig oppkast, flatulens, ustabil avføring, dårlig matlyst), emosjonell ubalanse (av økt konflikt, moodiness), utsatt for forkjølelse.

I puberteten, utvikling av de indre organer og veksten av organismen som en helhet før dannelsen av nevroendokrine regulering, noe som fører til en forverring av autonom dysfunksjon. I denne alderen, vaskulær dystoni manifestert ved smerter i hjertet, og hjertet slå uberegnelig, labilt blodtrykk, nevropsykiatriske lidelser (tretthet, nedsatt hukommelse og oppmerksomhet, raskt herdet, høy angst, irritabilitet). Grønn-vaskulær dystoni forekommer hos 12-29% av barn og ungdom.

Hos voksne pasienter, kan forekomsten av vaskulær dystoni fremkalles og forverret på grunn av virkningen av kroniske sykdommer, depresjon, stress, nevrose, traumatiske hjerneskader og ryggmargsskader, endokrine sykdommer, gastrointestinale abnormiteter, hormonelle endringer (graviditet, overgangsalder). I alle aldre, en risikofaktor for utvikling av vegetative-vaskulære dystoni er et konstitusjonelt arvelig.

Klassifisering av vegetativ-vaskulær dystoni

Hittil er det ikke utviklet en enkelt klassifisering av vegetativ-vaskulær dystoni. Ifølge ulike forfattere, varierer vegetativ dysfunksjon i henhold til et antall av følgende kriterier:

 • Ved overvekt av sympatiske eller parasympatiske effekter: sympatikotonisk, parasympatikotonisk (vagotonisk) og blandet (sympatisk-parasympatisk) type vegetativ-vaskulær dystoni;
 • Ved forekomst av vegetative lidelser: generalisert (med interesse for flere organsystemer samtidig), systemisk (med interesse for ett organsystem) og lokal (lokal) form for vegetativ-vaskulær dystoni;
 • Etter kursets alvor: latent (latent), paroksysmal (paroksysmal) og permanent (permanent) varianter av vegetativ-vaskulær dystoni;
 • Ved alvorlighet av manifestasjoner: mild, moderat og alvorlig kurs;
 • På etiologi: primær (konstitusjonelt betinget) og sekundær (på grunn av ulike patologiske forhold) vegetativ-vaskulær dystoni.

Ved arten av anfall som kompliserer løpet av vegetativ-vaskulær dystoni, er sipppathoadrenal, vagoinsulær og blandet krise isolert. Lette kriser kjennetegnes av monosymptomatiske manifestasjoner, fortsett med uttalt vegetative skift, siste 10-15 minutter. Kriser av moderat alvorlighetsgrad har polysymptomatiske manifestasjoner, uttalte vegetative skift og en varighet på 15 til 20 minutter. Den alvorlige krisesituasjonen manifesteres av polysymptomatika, alvorlige vegetative forstyrrelser, hyperkinesi, kramper, varigheten av et angrep på mer enn en time og postcrazy asteni i flere dager.

Symptomer på vegetativ-vaskulær dystoni

Manifestasjon av vaskulær dystoni varieres, på grunn av en mangefasettert effekt på organismen VNS regulere basisautonome funksjoner -. Åndedrett, blodgjennomstrømning, svette, urin, fordøyelse og andre symptomer på autonom dysfunksjon kan uttrykkes konstant eller manifest beslag kriser (panikkanfall, besvimelse, andre paroksysmale forhold).

Det er flere grupper av symptomer på vegetativ-vaskulær dystoni grunnet overordnede forstyrrelser i aktiviteten til ulike kroppssystemer. Disse forstyrrelsene kan manifestere seg i isolasjon eller i kombinasjon med hverandre. Kardiale manifestasjoner av vegetativ-vaskulær dystoni inkluderer smerte i hjertet, takykardi, en følelse av avbrudd og fading i hjertet.

Når brudd respiratorisk regulering vaskulær dystoni manifestert respiratoriske symptomer: hurtig pust (tachypné), den manglende evne til dyp inspirasjon og full utløp, sanseinntrykk av åndenød, vekt, tett bryst, alvorlig paroksysmal dyspné, som minner om astmaanfall. Vaskulær dystoni kan manifestere forskjellige disdinamicheskimi sykdommer: vibrasjoner og veneblodtrykket, blodsirkulasjon lidelse og lymfevevet.

Vegetative forstyrrelser av termoregulering inkluderer labiliteten av kroppstemperaturen (økning til 37-38 ° C eller redusere til 35 ° C), følelser av chilliness eller følelse av varme, svette. Manifestasjonen av termoregulatoriske lidelser kan være kortsiktige, langsiktige eller permanente. Forstyrrelsen av vegetativ regulering av fordøyelsessystemet er uttrykt ved dyspeptiske lidelser: smerte og spasmer i magen, kvalme, strup, oppkast, forstoppelse eller diaré.

Vaskulær dystoni kan føre til at ulike typer av urinveier: anorgasmia når den lagres libido; smertefull, hyppig vannlating, i fravær av organisk patologi i urinveiene og lignende. g. psyko-nevrologiske manifestasjoner av vaskulær dystoni er slapphet, svakhet, tretthet ved lett belastning, redusert effektivitet, økt irritabilitet, og gråt. Pasienter lider av hodepine, meteodependent, søvnforstyrrelser (søvnløshet, overfladiske og urolig søvn).

Komplikasjoner av vegetativ-vaskulær dystoni

Forløpet av vegetativ-vaskulær dystoni kan bli komplisert av vegetative kriser som forekommer hos mer enn halvparten av pasientene. Avhengig av overvekt av lidelser i denne eller den delen av det vegetative systemet, skilles sympathoadrenal, vagoinsular og blandede kriser.

Utviklingen av sympathoadrenal krise eller "panikkanfall" skjer under påvirkning av en skarp utløsning av adrenalin i blodet, som skjer under ledelsen av det vegetative systemet. Forløpet av en krise begynner med en plutselig hodepine, rask hjerterytme, kardialgi, rødme eller rødhet i ansiktet. Det er en arteriell hypertensjon, en puls raser, det er en subfebril tilstand, en rystende tremor, følelsesløp i ekstremiteter, en følelse av intens angst og frykt. Krisens slutt er like plutselig som begynnelsen; etter avslutning eller slutt - en asteni, en polyuri med tildeling av urin med lav spesifisitet.

Den vagoinsulære krisen manifesterer sig i symptomer, i mange henseender imot sympatiske effekter. Dens utvikling er ledsaget av frigjøring av insulin i blodet, en kraftig reduksjon i nivået av glukose, en økning i fordøyelsessystemet. Den vagoinsulære krisen er preget av følelser av hjertesvikt, svimmelhet, arytmier, pustevansker og en følelse av mangel på luft. Det er en nedgang i puls og redusert blodtrykk, svette, hudspyling, svakhet, mørkere i øynene.

Under krisen blir peristaltikken i tarmen intensivert, det er flatulens, rommelse, oppfordring til avføring, flytende avføring er mulig. På slutten av angrepet er det en markert post-cirrus asteni. Oftere er det blandede sympatiske parasympatiske kriser karakterisert ved aktivering av begge deler av det autonome nervesystemet.

Diagnose av vegetativ-vaskulær dystoni

Diagnostikk av vegetativ-vaskulær dystoni er vanskelig på grunn av mangfoldet av symptomer og fraværet av klare objektive parametere. Når det gjelder vegetativ-vaskulær dystoni, kan vi heller snakke om differensial diagnose og eliminering av organisk patologi i et bestemt system. For dette gjennomgår pasientene en nevrolog, en endokrinolog og en kardiolog.

Når man klargjør en anamnese, er det nødvendig å etablere en familiebyrde på autonom dysfunksjon. Pasienter med vagotoni i familien er mer sannsynlig å ha tilfeller av magesårssykdom, bronkial astma, neurodermatitt; med sympatikotoni - hypertensiv sykdom, iskemisk hjertesykdom, hypertyreose, diabetes mellitus. Hos barn med vegeto-vaskulær dystoni blir anamnese ofte belastet av den ugunstige løpet av perinatal perioden, gjentatte akutte og kroniske fokale infeksjoner.

Ved diagnostisering av vegetativ-vaskulær dystoni er det nødvendig å evaluere den første vegetative tonen og indeksene av vegetativ reaktivitet. Den opprinnelige tilstanden til VNS er beregnet til hvile på analysen av klager, hjernens EEG og EKG. Vegetative reaksjoner i nervesystemet bestemmes ved hjelp av ulike funksjonstester (ortostatisk, farmakologisk).

Behandling av vegetativ-vaskulær dystoni

Pasienter med vegeto-vaskulær dystoni behandles under tilsyn av en praktiserende læge, nevrolog, endokrinolog eller psykiater, avhengig av syndromets overveiende manifestasjoner. Med vegetativ-vaskulær dystoni utføres komplekse, langsiktige, individuelle terapi, tatt i betraktning arten av vegetativ dysfunksjon og dens etiologi.

Preferanser i valg av behandlinger gitt nemedikamentoznymu tilnærming: normalisering av arbeidskraft og hvile, eliminering av inaktivitet, dosert fysisk belastning, begrense effektene av emosjonell (stress, dataspill, se på TV), individ og familie psykologisk korreksjon, rasjonell og regelmessige måltider.

Positivt resultat i behandlingen av vegetativ-vaskulær dystoni er observert fra terapeutisk massasje, refleksbehandling, vannprosedyrer. Den anvendte fysioterapeutiske effekten avhenger av typen autonom dysfunksjon: vagotonia viser elektroforese med kalsium, mezaton, koffein; med sympatikotoni - med papaverin, euphyllin, brom, magnesium).

Utilstrekkelig gjenoppretting og fysioterapeutiske tiltak, er individuelt utvalgt medisinsk behandling foreskrevet. For å redusere aktiviteten av vegetative reaksjoner foreskrive sedativer (valerian, morwort, St. John's wort, melissa, etc.), antidepressiva, tranquilizers, nootropic drugs. En gunstig terapeutisk effekt er ofte glycin, gopantinsyre, glutaminsyre, komplekse vitamin- og mineralpræparater.

For å redusere manifestasjoner sympathicotonia brukt betablokkere (propranolol, propranolol), vagoton effekt - (. Schisandra preparater Eleutherococcus et al) vegetabilske psykostimulerende. Med vegeto-vaskulær dystoni, kronisk infeksjonsfokus, behandles samtidig endokrin, somatisk eller annen patologi.

Utvikling av alvorlige vegetative kriser kan i noen tilfeller kreve parenteral administrering av neuroleptika, beroligende midler, β-blokkere, atropin (avhengig av krisens form). Pasienter med vegetativ-vaskulær dystoni bør gjennomgå regelmessig oppfølging (en gang hver 3-6 måneder), spesielt i høstårsperioden, når det er behov for en rekke terapeutiske tiltak.

Prognose og profylakse av vegetativ-vaskulær dystoni

Tidlig deteksjon og behandling av vegetativ-vaskulær dystoni og dens konsekvente forebygging i 80-90% av tilfellene fører til forsvinning eller en signifikant reduksjon i mange manifestasjoner og restaurering av adaptive evner hos organismen. Det ukorrigerte løpet av vegetativ-vaskulær dystoni bidrar til dannelsen av ulike psykosomatiske lidelser, psykologisk og fysisk disadaptasjon av pasienter, negativt påvirker livskvaliteten.

Et sett med tiltak for forebygging av vegetativ-vaskulær dystoni bør være rettet mot å styrke mekanismene for selvregulering av nervesystemet og øke adaptive evner hos organismen. Dette oppnås gjennom forbedring av livsstil, optimalisering av hvile, arbeid og fysisk aktivitet. Forebygging av eksacerbasjoner av vegetativ-vaskulær dystoni utføres ved hjelp av sin rasjonelle terapi.

Hva er Vegeto Vascular Dystonia?

VSD er et symptomatisk kompleks som forener ulike brudd på funksjonene i det vegetative systemet og er forårsaket av forstyrrelser i deres regulering. Dekryptere VSD neste er en vegeto-vaskulær dystoni. Begrepet "dystoni" refererer til brudd på tonebalansen, slike deler av nervesystemet som sympatisk og parasympatisk, som en kilde til ulike vegetative lidelser.

Den viktigste mekanismen for manifestasjon av symptomer på VSD er stress emosjonell karakter i form av akutt sjokk, langvarig emosjonell opplevelse, som fører til utmattelse av nervesystemet. VSD er preget av flere syndromer av sykdommen, som hjerte-, takykardisk, bradykardisk og arytmisk.

Årsak til årsak

Det er en rekke grunner som forårsaker forskjellige forstyrrelser SSS (kardiovaskulære system), blant disse er smittsomme sykdommer, traume, alvorlig angst, alvorlig kirurgi, blodtap. I tillegg kan fysisk trening, røyking, alkoholmisbruk, kroniske infeksjoner og andre alvorlige sykdommer bidra til utviklingen av IRR.

Mange leger forbinder utviklingen av VSD med en arvelig etiologi. Også dette syndromet kan ha utviklingsgrunnlag og utvikle seg allerede i tidlig barndom i form av ustabilitet av vegetative parametere.

VSD refererer til en bestemt form for neurose, der reguleringen av vaskulær tone er svekket. Dermed er hovedrollen i dannelsen av denne sykdommen tilskrives brudd på hele nervesystemet. Utilstrekkelig bestemmelse av vegetativ karakter er karakteristisk for VSD, som kan utvikle seg med endokrine forandringer i kroppen under ungdomsårene. Generelt er vegetative forstyrrelser i denne alderen manifestert i form av mindre eller alvorlige forstyrrelser i det endokrine systemet.

VSD, for hvilken en hypotonisk type er karakteristisk, diagnostiseres hos ungdom og barn. Årsaken til utviklingen av sykdommen er akselerasjon, hvor S.S.S. har ikke tid til en for raskt voksende organisme for å gi den den nødvendige ernæringen. VSD i denne alderen kan utløses av dårlig arvelighet, feilaktig modus på dagen, konflikt hjemme eller på skolen, og også med overførte smittsomme sykdommer.

Stress er en av de grunnliggende årsakene til fremveksten av VSD. Ved konstant sterk mental og nervøs belastning med moralsk ugunstig miljø kan forstyrrelser fra nervesystemet føre til utvikling av alvorlige sykdommer.

For eksempel kan VSD med hypertensiv type sykdom provosere utviklingen av hypertensjon. Men med normalisering av våkenhet og søvn, tilstrekkelig hvile og begrenset fysisk aktivitet, kan dette bidra til å forsvinne alle symptomer på VSD og føre til utvinning.

Mange negative følelser i form av sinne, irritasjon, irritasjon og angst er årsaken til utviklingen av en vedvarende neurose. Personer med neurose reagerer ganske skarpt til enhver ugunstig situasjon. De er ikke i stand til å bytte, bryte ut av sirkelen av problemer, og det langvarige løpet av slike erfaringer med neurose fører til en negativ strøm av VSD.

Som regel utvikler hypertensjon-type AVS som et resultat av stress forbundet med å styrke den sympatiske delen av nervesystemet. Neuroser, som skyldes intensiveringen av aktiviteten til den parasympatiske delen av nervesystemet, bidrar til utviklingen av en antihypertensiv medisinering.

Årsakene som påvirker forekomsten av IRR inkluderer alkohol og røyking. Nikotin og alkohol er slike giftstoffer som påvirker to viktige menneskelige systemer: nervesystemet og SS. Først og fremst påvirker nikotin blodkarene, med sikte på det vegetative nervesystemet. Det har lenge vært fastslått at nikotin forstyrrer blodtilførselen til blodkarets vegger og fører til permeabiliteten. På grunn av endringer i blodårene virker røykere ukoordinert, feil kar reaksjoner. Røyking kan utløse utviklingen av nevroser, da det reduserer utholdenheten i nervesystemet.

Alkohol er gift av nevrotropisk virkning. Han forstyrrer helt funksjon av nervesystemet, bryter prosesser av metabolismen i kroppen og hjerte, blodkar, og henviser til hovedrisikofaktoren som øker sannsynligheten for IRR.

VSD symptomer

De vanligste typer sykdommer inkluderer kardiologisk og systemisk-neurologisk. Men i utgangspunktet manifesterer alle disse forstyrrelsene seg i en blandet type.

Symptomatologi består av bleking av huden og takykardi, som er ledsaget av øket blodtrykk og redusert intestinal motilitet, samt utseendet av svakhet i bena og skjelving, følelse av angst og angst, som er manifestasjoner av vegetative nevroser.

Videre sympatiske-tonic symptomer opptrer vagoton symptomer som en reduksjon av hjertefrekvensen, ubehag når puste, ansiktsrødming, svette, redusert trykk, varme, svakhet, gravitasjon hode, kvalme og svimmelhet, og andre. Når VSD, er det ulike fysiske symptomer som simulerer Komplekse sykdommer, som hjerteinfarkt og psoriasis. Derfor kan mange sykdommer simuleres ved angrep av vegetoneurose.

Blant de vanligste psykoneurotiske symptomene på VSD er atferdsforstyrrelsene og motivasjonsforstyrrelsene. I dette tilfellet, er pasienter preget av brudd på emosjonell balanse og sove, med bruk av tearfulness følelser av frykt eller angst som når selvpiskingen og manglende evne til å ta en beslutning.

I tillegg til generelle symptomer kan det oppstå respiratorisk syndrom, hvor brystkompresjon og luftmangel forekommer. Samtidig er det hodepine og tinnitus, svimmelhet, samt svimmelhet og svimmelhet. I dette tilfellet utvikler pasienter hypokondrier, de mister interessen for livet og dyper seg inn i seg selv, blir svært irritabel og konflikt uten spesielle grunner.

Som regel klager nesten alle pasienter på depresjon, mangel på følelse av liv og tidligere aktivitet, angst med karakteristisk frykt. Mange er redd av tap av seksuelle forhold og tidligere interesser. Folk som ikke har vært i stand til å ta en beslutning lenge, er engasjert i selv-flagellasjon. Men de mer optimistiske pasientene med VSD har ikke engang mistanke om den underliggende depresjonen i dem. Dette symptomet tillater ikke at pasientene fullt ut eksisterer i samfunnet. Neurotics er i en slik tilstand at de prøver å holde balansen på helse, ikke å la en rekke mennesker er. Samtidig, de stadig føler asteni, kan ikke tolerere ulike belastninger av fysisk og psykisk helse, de utvikler en avhengighet av været, klaustrofobi, så de kan ikke fokusere på sitt ansvar og oppgaver.

Skjult depresjon stoppes bare av psykotrope stoffer. Alle manifestasjoner av dette symptomet på VSD vises og forsvinner spontant med forbedring senere på kvelden. Det finnes flere typer latent depresjon: klassisk i form av typisk depressiv melankoli; brummende; bedøvelsesform apatisk og agitert form.

VSD-tegn

Denne sykdommen har et andre navn - neurokirkulatorisk dystoni, som er preget av forstyrrelser av nevendokrine regulering av funksjonen S.S.S. Slike forandringer som fremkommer som følge av brudd på vegetativsystemet kan føre til utvikling av autonom dystoni. Svært ofte dette manifesteres av SS SS frustrasjon. og forekomsten av vaskulær dystoni.

De første tegn på IRR merket de første dagene etter fødselen, som er manifestert i dårlig vær, overføring, rødhet eller blekhet mens spenningen, fremveksten av sterke svette. Hos barn er VSD vist ved urinvann om natten. Og hos voksne, spesielt hos kvinner, fortsetter endringer fra det nervøse vegetative systemet i form av vegetative kriser. vaskulær dystoni kan utvikles som et resultat av nervøs belastning, og også etter forskjellige infeksjonssykdommer både akutt og kronisk natur, en utilstrekkelig mengde av vitaminer i kroppen, forgiftning og forstyrrelser i nervesystemet.

Tegn VSD kan representere både konstante angrep og paroksysmer av det vegetative-vaskulære systemet. For de konstante tegn på VSD er den innebygde ustabiliteten av nervesystemet karakteristisk. I dette tilfellet tolererer pasientene ikke forskjellige typer vær; på dem blir integlene raskt bleke, røde på grunn av ulike fysiske belastninger eller opplevelser av følelsesmessig karakter; de opplever en rask hjerterytme og svetter veldig mye.

Symptomene inkluderer anfall av smerter i hodet eller i hjertet, hjerterytme, rødhet eller blanche ansikt. Da stiger arterietrykket, hjerteslagene blir mye sterkere, kroppstemperaturen stiger og kulderystelser opptrer. Noen ganger har pasienter med VSD en følelse av frykt for absolutt ingen grunn. I noen tilfeller, pasienter har en svakhet i hele kroppen, de føler seg svimmel og mørke i øynene hans begynner å svette, deres syke, reduserer blodtrykket og pulsen blir mindre. Slike angrep kan vare fra flere minutter til tre timer, som noen ganger forsvinner uten passende behandling.

Med forverring av VSD blir hendene og føttene kalde og våte til berøring med en purpur-cyanotisk skygge. I fingrene er det følelse av nummenhet og skumle kravling, samt prikking og til og med smerte i noen tilfeller. Hos slike pasienter øker følsomheten mot forkjølelse, blir fingrene puffete, spesielt etter langvarig hypotermi av føtter og hender. Angrep øker på grunn av tretthet og angst, og så er det tilstedeværelse av ubehag og generell svakhet.

Et av tegnene på IRR er en synkope. I dette tilfellet er det plutselig mørke i øynene, ansiktet blir blek og svakhet i hele kroppen kommer. Etter dette er det et tap av bevissthet og personen faller. Kramper blir som regel ikke observert.

Avhengig av SS.S. nederlag skille tre hovedtrekk ved IRR. Disse inkluderer hjerte dystoni, hypotensiv dystoni og hypertensive dystoni.

Tegn på den første lesjonen er hjertebank, mangel på luft, takykardi, respiratorisk arytmi og ekstrasystol over området av ventriklene. EKG viser ingen endringer, eller bare t-t endres.

Tegn på antihypertensive dystoni karakterisert ved tretthet, muskelsvakhet, smerter i hodet som følge av sult, kulde i hender og føtter, såvel som tendensen til besvimelse. Pasientene er svært bleke, hendene er kalde og våte, og det systoliske trykket faller under 100 mm Hg.

For tegn på hypertensiv dystoni, er det økt blodtrykk uten endringer i fundus, som er karakteristisk for hypertensiv sykdom. I noen tilfeller klager pasienter om smerte i hodet, hjertebanken og økt tretthet.

VSD typer

Blant de vanligste patologiene i den moderne verden er VSD. Den har flere navn, for eksempel vegetoneurose, et syndrom av vegetativ eller nevrokirculatorisk dystoni. Nesten 90% av sykdommen faller på den yngre generasjonen og på personer i aktiv alder, og kvinner blir sykere oftere enn mannlig befolkning, nesten tre ganger. Om lag 25% av de som er diagnostisert med VSD er terapeutpatienter.

VSD anses ikke som en identifisert sykdom, men en kombinasjon av mange symptomer som forårsaker avvik i arbeidet til visse systemer og organer. Progresjon av lidelser i det nervøse vegetative systemet regnes som årsaken til mange alvorlige sykdommer.

Manifestasjonene av VSD er i de fleste tilfeller avhengige av sykdommene som oppstår i ulike kroppssystemer. De er delt inn i flere grupper: hjerte- eller kardialt, respiratorisk eller respiratorisk, disdynamisk, termoregulatorisk, dyspeptisk, seksuell og neuropsykiatrisk.

Hjertesmerter forekommer i hjertet, og hyppigheten av hjerteinfarkt øker, og det er uregelmessigheter i hjerte muskelfunksjonen med hjertesvikt.

Under åndedrettsendringer er tachypnea bemerket med manglende dyp inspirasjon og utånding, tyngde i brystområdet, angrep av dyspnø som ligner bronkial astma som følge av frykt eller spenning.

I tilfelle av den dysmodynamiske VSD, svinger trykket, bevegelsen av blod gjennom vevet er forstyrret. Brudd på termoregulatorisk karakter karakteriseres av en økning i temperatur til 38 ° C eller en reduksjon til 35 ° C. Slike variabilitet kan være permanent, langsiktig eller kortsiktig.

Dyspeptiske endringer er forbundet med magesmerter, gastriske forstyrrelser som kvalme og oppkast, utbrudd, forstoppelse eller diaré.

For seksuelle patologier er anorgasmia karakteristisk, og fra urinsystemet er det sterk urinering med smerte symptomer.

Neuropsykiatriske sykdommer som er karakterisert ved utseendet av generell svakhet og tretthet, slapp tilstand, og reduserer dermed effektiviteten, er dannet av forskjellig etiologi smerte, svimmelhet, øket sensitivitet for vær endringer, søvnforstyrrelser, angst oppstår et al.

I tillegg er VSD klassifisert i tre typer, for eksempel hjerte-, hypertensive og hypotensive typer.

For hjerte-type VSD er hjertesmerter karakteristiske, noen ganger svært skarpe, brennende og syninger, som for det meste er svært dårlige forankret, og det er også hjertebanken med hjerteforstyrrelser som tungt overføres subjektivt. Hjertetypen av dette syndromet manifesteres noen ganger i form av takykardiangrep, som er ledsaget av kortpustethet og endringer på elektrokardiogrammet. Under stikkende smerter, samt ubehagelige følelser i hjertet, ta Valerian, Validol, Valocordin og Corvalol. Når takyarytmier anbefales å bruke Barvoval, er legemidler Kalia, Corvaldin, Pumpan, Stress-gran, Kralonin, Ignacy, Cardio-gran og Neurohel. Alle har spasmolytiske, vasodilerende og beroligende effekter. Med en økning i blodtrykk og takykardi, kan en positiv effekt oppnås ved bruk av adrenoblokker og reserpin.

For hypotensiv typen VSD karakteristisk tretthet, døsighet og slapp tilstand, svakhet, kulde følelse i hender og føtter, forekomsten av blackout med en skarpt stigende, synkope når blodtrykket under 100/60 mmHg. Art.

VSD hypertensiv type skyldes utseendet av hyppige hodepine, periodiske økninger i blodtrykk til 140/90 mm Hg. Art. og svimmelhet. Hvis du ikke kontrollerer denne typen VSD, kan den utvikle seg til hypertensiv sykdom. Som regel, i dette tilfellet, anbefales det å ta beroligende eller urter, som inkluderer hagtorn, St. John's wort, valerian, Baikal skullcap. Også i form av te, infusjoner eller tinkturer, bruk ledum, astragalus, melissa, søt kløver, pion, salvie, etc. Med hjelp av beroligende midler reguleres inhiberingsprosessen og excitasjonen av sentralnervesystemet. Med hypertensjon inne i skallen med VSD, hjelper mindre dehydreringsterapi med langvarig bruk av diuretika.

For antihypertensive og hypertensive typer VSD anbefaler ikke at du umiddelbart foreskriver antihypertensive syntetiske stoffer eller hypertensive. I begynnelsen er det bedre å bruke urte rettsmidler. Medisiner, for eksempel adaptogener, har en anti-stress-effekt på mobilnivå. For eksempel brukes eleutherococcus til astheniske tilstander, som er ledsaget av hypokondrier og hypokondrier. Men rhodiola rosea øker kroppens motstand til stressende situasjoner og sykdommer, spesielt når hypotonisk type VSD.

Med nevoser og depressioner, som følger med VSD, foreskriver antidepressiva. De bidrar til å lindre astheni og forbedre pasientens følelsesmessige tilstand.

VSD hypertensiv type

I diagnosen av den hypertensive typen VSD er det basert på slike symptomer som svimmelhet, hjertebank, periodisk økning i blodtrykk uten å diagnostisere hypertensjon basert på medisinske undersøkelser og analyser.

For den hypertensive typen VSD er det nesten alltid typisk å øke systolisk trykk innenfor 140 mm Hg. Art. Som regel kommer den tilbake til normal så fort som den stiger. Men den hypertensive typen VSD er veldig farlig ved overgangen til hypertensjon.

Denne typen kan diagnostiseres etter undersøkelse, der andre patologiske endringer ikke oppdages, unntatt forhøyet blodtrykk, og også hvis forskjellige beroligende midler bidrar til å stabilisere trykket. I tillegg, hvis blodtrykket normaliseres helt uavhengig uten medisinering, etter en drøm eller en avslappende hvile.

Det er imidlertid noen aspekter som knytter VSD hypertensive typen med hypertensiv sykdom, så det viser at disse sykdommene er svært nært sammenflettet.

Til å begynne med kan vi anta at den hypertensive typen av AVR er utgangspunktet i begynnelsen av hypertensiv sykdom. Siden brudd på regulering øker muskeltonen i arteriene, og dette er en av hovedårsakene til utviklingen av hypertensjon. I tillegg er VSD hypertonisk type preget av flere symptomer, som er svært lik symptomene på hypertensjon. Dette kan manifesteres ved periodiske økninger i blodtrykk, hodepine, prikker i hjertet og overdreven tretthet. Generelt forekommer spasmodiske trykkfluktuasjoner mot en bakgrunn av liten spenning, mangel på søvn med utviklingen i fremtiden av alvorlig tretthet. Også uten tilsynelatende grunn kan bare det øvre trykket øke, og den nedre vil forbli normal.

Svært ofte hypertensiv type VSD utvikler seg etter en hypotonisk type, slik at de noen ganger setter folk i en dødfallsituasjon. Det er således nødvendig å gjennomgå en medisinsk undersøkelse for å identifisere enten en SVD eller hypertensiv sykdom.

De viktigste symptomer på høyt blodtrykk og type VSD omfatter: deprimerte pasienter med angst og spenning, mangel på luft, hukommelsestap, nervøsitet, fremveksten av søvnløshet eller søvnighet, forstyrret appetitt eller ingen smerter i hodet i form av migrene, meget ofte det er mangel på koordinasjon, angrep av hyppig hjertebank, tremor av ekstremiteter med hevet diaphorese.

Auscultation avslører lyder av en merkelig natur og arytmi, elektrokardiogrammer bestemmer mangelen på kalium. Svært ofte er VSD på denne typen diagnostisert hos ungdom. Voksende ungdommer som er utsatt for VSD, har en tendens til å ha høy vekst, og de har tidlig pubertet. I dette tilfellet spiller ikke den minste rollen den arvelige faktoren.

VSD hypotonisk type

Den konstant tilstand av tretthet, svakhet og generelle utseendet på hele uvilje mot å engasjere seg i de vanlige enkle husarbeid, undertrykte sinnstilstand - det er alle symptomer på VSD på hypoton type, syndrom av XXI århundre, noe som eliminerer patologi av somatiske organer.

Denne sykdommen er en ganske ubehagelig diagnose, som er ledsaget av alvorlig smerte i hodet, svimmelhet, generell svakhet og fullstendig motvilje mot å bevege seg. I tillegg opptrer slike smertefulle opplevelser samtidig med psykologiske avvik. Når det er allmektig med ydmykhet, tillater den hypotoniske typen HPV sykdommen å herske over pasienten.

Symptomatologien til denne typen VSD er svært lik tegn på andre sykdommer, derfor er det ingen slik sykdom separat, men betraktes som et IBD-syndrom. Dermed blir situasjonen litt mer komplisert, siden en person med en HPA i henhold til den hypotoniske typen er praktisk talt sunn. Mange mennesker med denne diagnosen lider av overdreven svette i føttene, ansiktet og armhulen, varierer i en blåaktig nyanse av fingre og palmer som følge av dårlig blodsirkulasjon gjennom karene. Også i slike pasienter er hendene alltid fuktige og kalde for berøring. Nesten alle pasienter er alltid veldig blek, tynn, apatisk, sløv og adynamisk.

Generelt er symptomene på HPA av den hypotoniske typen likt symptomene på respiratoriske sykdommer. Dette manifesteres i mangel på luft, dyp og hyppig pust, samt utandringer, dyspné, problemer med inspirasjon. Det er også en likhet med tegn på sykdommer i fordøyelsessystemet i form av hyppig og vanlig kvalme eller oppkast, avføringssykdommer, bukemøte og hyppig halsbrann. Med de samme symptomene på sykdommer i genitourinary systemet - dette uttrykkes i hyppige oppfordringer om urinering eller forsinkelse, smerte under urinering, brenning i kjønnsområdet, en reduksjon i libido.

Det mest komplekse er symptomene på en psykologisk og følelsesmessig natur. Det kliniske bildet av angst, frykt, lav effektivitet, høy tretthet, døsighet, irritabilitet, søvnforstyrrelser, appetitt fravær tyder VSD på hypoton type, som en sykdom som må behandles som øyeblikkelig hjelp til å leve. Den apatiske tilstand tillater ikke at dette skal gjøres, dvs. Be om hjelp fra spesialister. Derfor, for å bryte denne sirkelen, bruk medisiner, treningsterapi, pusteøvelser og folkemidlene.

VSD av blandet type

Ved observerte hopp av arterielt trykk er det nødvendig å bli undersøkt, det vil si å gjennomføre eller gjennomføre et fullstendig løpet av diagnostiske undersøkelser. Fordi det kan være og ikke hypertensiv sykdom, og ikke hypotensjon, og også tilstedeværelsen av noen patologier av somatiske organer. Alt dette kan snakke om VSD-blandet type.

Som regel manifesteres denne typen syndrom av en nedgang i blodtrykket om morgenen, og om kvelden vil det stige over normen. I tillegg kan trykket variere flere ganger om dagen fra lav til høy og omvendt.

International Classification of Diseases gjør ingen omtale av IRR av blandet type, så vel som på andre typer sykdommer. Men dette betyr ikke at det ikke eksisterer. Bare for i dag VSD på blandet type er dårlig forstått, og er preget av en rekke nyanser og en rekke symptomer. VSD av denne typen er et ganske komplekst utvalg, som er svært vanskelig å diagnostisere. Som regel pasienter gå til legen med klager på ustabilt blodtrykk, følelse av smerte i hjertet, langsom hjerterytme, hodepine, svimmelhet, utseende av svarte flekker foran øynene, nervøs og psykologisk ubalansert tilstand.

Også for VSD av en blandet type, karakteriseres symptomer i form av vegetative kriser. De kan manifesteres av kulderystelser, rystende i kroppen eller kvalme, rystende gang, forverring av hørsel, syn eller snakk.

Som regel, hvis det ikke er mulig å finne årsaken til pasientens ubehag, etableres en diagnose av VSD av en blandet type. Men behandling er ikke tilrådelig å begynne uten utnevnelse av en kvalifisert spesialist. Hovedsakelig for dette brukes metoder for psykoterapeutisk natur, fysioterapi, akupunktur, treningsterapi og fytoterapi. Men den viktigste behandlingsmetoden er reseptbelagte medisiner.

IRR hos barn

Dette er et symptomatisk kompleks av ulike lidelser hos enkelte systemer, som skyldes en forstyrrelse i reguleringen av deres funksjon i det autonome nervesystemet.

VSD i barn manifesterer syndromer, slik som hjerte, luftveiene, nervøse og autonome kriser syndrom og lidelser termoregulering. For diagnostisering av forskjellige sykdommer ved bruk av undersøkelsen nervesystemet, kardiovaskulære og endokrine ved hjelp rheovasography, EhoEG, EKG, ekkokardiografi, EEG, REG et al. Behandlingen brukes i barn VSD fysioterapi, medisinsk og psykologisk.

VSD hos barn er et sekundært syndrom som påvirker viscerale og somatiske systemer og utvikler seg som følge av avvik i vegetativ regulering av kroppen. Nesten 25-80% av barna har forskjellige tegn på VSD. Oftere utvikler denne sykdommen i alderen seks til åtte år, og også i tenårene og hovedsakelig blant kvinnelige representanter.

Innen pediatrien VSD ikke blir behandlet som en separat sykdom og undersøkt trange disipliner, slik som spedbarn endokrinologi, kardiologi, Neurology, gastroenterologi, og andre. Vegetative endringer i barn kan bidra til utvikling av magesår, hypertensjon, astma og andre. I tillegg alle disse sykdommene kan forverre skift i det autonome nervesystemet.

Den viktigste årsaken til VSD i barn er en genetisk disposisjon, som er forårsaket av variasjoner i ulike deler av det autonome nervesystemet gjennom moren. Også VSD hos barn bidra til slike komplikasjoner i drektighetstiden og levering som toxicosis under graviditet, for forskjellige infeksjoner i løpet av denne perioden, føtal hypoksi, traume under fødselen, encefalopati, forlenget eller utfelt arbeidskraft og andre.

Viktig rolle i dannelsen av sykdommen tilhører en annen konfliktsituasjoner i skolen og hjemme, overbeskyttelse, økt stress på skolen, psykologisk forsømmelse av litt tålmodig, stress, akutt eller kronisk. Predisponerende faktorer VSD på barn inkluderer infeksiøse, somatiske og endokrine sykdommer, allergier, konstitusjonelle uregelmessigheter, anemi, dental caries, tonsillitt, sinusitt, faryngitt og CNS fra hjerneskader.

Direkte på det autonome nervesystemet hos barn hardt rammet av ugunstige værforhold, miljøforhold, både psykisk og fysisk overbelastning, dårlig ernæring, mangel på mosjon, en krenkelse av den daglige rutinen, søvnmangel og hormonelle forandringer i puberteten. I utgangspunktet VSD hos barn uttalt i perioden med rask vekst, ved funksjonelle belastninger på kroppen med labiliteten av nervesystemet.

Vanligvis, lidelser i det autonome nervesystemet manifesterer seg i en rekke reaksjoner i det sympatiske delingen og det parasympatiske som er forårsaket av lidelser i utviklingen av noradrenalin, acetylcholin, polypeptider, prostaglandiner og vaskulær følsomhet.

Ved diagnostisering av IRR hos barn anses ulike kriterier som anses som viktige, i motsetning til sykdomsformene.

Etiologi av VSD kan bære psykogen, smittsom-toksisk, dyshormonal, essensiell og blandet karakter av manifestasjon.

Avhengig av sykdommen i det autonome nervesystemet er barns VSD sympatisk, vagotonisk og blandet. Gitt utbredelsen av sykdommen, kan den fungere som en generalisert, systemisk eller lokal form. I tillegg er VSD hos barn milde, alvorlige og moderate former, og kan også være latent, permanent og paroksysmal.

Den kliniske symptomatologien til VSD i et barn består av overvekt av sympatikotoni eller vagotoni. Hjertesyndrom er preget av utvikling av paroksysmal smerte i hjertet, arytmi i form av en ekstrasystol av uregelmessig karakter, bradykardi eller takykardi, en økning eller reduksjon i trykk. Med rådende kardiovaskulære sykdommer i VSD-strukturen, snakker de om den neurokirkulatoriske formen for dystoni.

Det farligste syndromet er den neurotiske manifestasjonen av VSD. Samtidig blir barn raskt trette, de har søvnforstyrrelser, de husker ikke godt, klager over svimmelhet og smerte i hodeområdet. Barn med VSD er alltid ute av humør, er litt urolige, mistenkelige, følelsesmessig labile. De har noen ganger hysteri og depresjon.

Respiratorisk syndrom er preget av kortpustethet i hvilemodus og med lav spenning, er det mangel på luft. Brudd på termoregulering ved VSD hos barn er uttrykt av en subfebril tilstand, en kaldpasning, chilliness, dårlig værtoleranse.

På fordøyelsessystemet oppstår kvalme, appetitten stiger eller faller, det er ubehagelige smerter i abdominalområdet og spastisk forstoppelse.

Symptomer som er karakteristiske for urinsystemet er hevelse under øynene og hyppig vannlating. Vanligvis har disse barna med VSD en marmorfarging av huden, svette tungt, de har en dehydrert hud og rød dermografi er notert.

Vegetative kriser forekommer i tre typer, som sympatiadrenal, vagoinsulær og blandet. Selv om de er mye mindre vanlige, i motsetning til voksne.

For barn er kriser med vagotoniske tendenser karakteristiske, som er ledsaget av hjertesynk, mangel på luft, bradykardi og svette, asteni og hypotensjon.

Barn med VSD nødvendigvis trenger å konsultere mange spesialister, for eksempel en barnelege, barne nevrolog, kardiolog, endokrinolog, otolaryngologist, gastroenterolog, øyelege. Samtidig utelukker de en annen patologi for diagnosen VSD.

Ved valg av behandlingsmetoder er preferanse ikke gitt til medisinering, men også for å normalisere søvn, trening, dagbehandling og konsultasjon av en barnepsykolog. Også, når det gjelder barns positive dynamikk, er det mulig å oppnå ved bruk av massasjekurs, fysioterapi, treningsterapi. I tillegg anbefaler vi å svømme, ta en kurativ dusj og vanlige bad med terpentin, radon, furu nåler og karbondioksid.

Hvis nødvendig, bruk beroligende, nootropiske stoffer, multivitaminkomplekser, og i henhold til indikasjoner - beroligende midler og antidepressiva.

Forebygging av barns VSD er å hindre effekten av risikofaktorer på barnas kropp, å skape generelle støttende aktiviteter og å harmonisere utviklingen av barn. Slike pasienter med diagnose VSD er på dispensarobservasjon og mottar systematisk spesifikk behandling.

Smerter med IRR

Som regel er VSD ledsaget av ulike smerter. I utgangspunktet er det smerte i hodet og i hjertet. I det første tilfellet er de både midlertidige og permanente, og kan også manifestere seg som spenning, klyngesmerter og migrene.

Smerte i hodet, som er preget av sin monotoni, er en smerte av spenning. I dette tilfellet har pasientene en følelse av at hodet er presset av hjelmen, og samtidig begynner det å synke. I tillegg dekker smerten hele hodet med like kraft. Disse anfallene vises etter at de har lidd sjokk, opplevelser, arbeid, for hvilket det er behov for oppmerksomhet, samt spenning. For å bli kvitt spenningssmerter, må du hvile litt eller massere kraftsonen.

Migrene med VSD er en paroksysmal med alvorlig pulsering av smerte og, som regel, plassert på den ene siden av hodet. Smerte kan lokaliseres i øynene, templene og pannen. Tilstanden forverres hvis kvalme, oppkast, skjelving, håndkuld, fotofobi og lydintoleranse, særlig høye, blir tilsatt. Årsaken til migrene kan være stress, mosjon, være i et støyende sted. Smertefulle følelser passerer etter en kul dusj og en god hvile.

Klyngesmerter utvikler seg om natten og forårsaker søvnløshet, noe som forårsaker lidelse for pasienter. Det er hovedsakelig lokalisert på hodet eller ansiktet, men bare på den ene siden. Et slikt angrep er svært vanskelig å tolerere i de første ti minuttene. I øyeblikket blir øynene vann, øyne faller, ansiktet blir rødt og begynner å bli dekket av svette.

Hjertesorg på VSD kan manifestere ubehag, samt å være helt uutholdelig og forårsake en smertefull straff i form av savn av hvile og rolig søvn, provoserte en følelse av frykt for døden. Smerter i hjertet er forskjellige, for eksempel brennende, kutting, vondt, klemming, søm, pressing. Samtidig er det en følelse av noe fremmed i brystområdet. Smerten er lokalisert til venstre i underklaverområdet eller bak brystbenet og kan bestråles til venstre arm, tenner og nakke. Smerten kan vare som noen få sekunder, og flere timer. Og fremdeles manifesterer seg som en langsom oppbygging eller et plutselig angrep.

I utgangspunktet sorg ved VSD er en konsekvens av tretthet, fysisk stress, angst, vær endringer, premenstruell periode, mottak av alkohol, vekt i sin venstre hånd og tvungen pusting. Noen ganger kan det oppstå smerte etter en ubehagelig drøm.

For hjertesorg med VSD er en karakteristisk karakteristisk. Som regel vises det etter fysisk stress, og ikke under gjennomføringen. Og det oppstår mot en bakgrunn av engstelige følelser, angst, sløvhet, apati og svakhet.

Hjertesmerter med VSD er av flere typer. For den første typen er smerten av en konstant vondt eller klemme karakter karakteristisk på grunn av en deprimert tilstand eller angst. De bæres ganske enkelt og påvirker ikke en persons ytelse. Disse smertene oppstår uten tilsynelatende grunn og øker sakte. Herdet av narkotika Menthol og Valerian.

Den andre typen smerte er preget av intensitet og varighet i form av brenning i hjertet. Disse smertene er lange og intense, der Valocordin og Validol ikke hjelper. Men sennep på hjerteområdet og smertestillende krever lettelse.

Med den tredje typen smerte, er deres forlengede kurs notert, med plutselig forekomst og spredt gjennom thoraxen. Svært ofte er det et raskt hjerterytme, det er ikke nok luft, en person begynner å svette voldsomt, vannlating blir hyppigere, og det er noen ganger en følelse av frykt for døden.

Med den fjerde typen smerte, er deres paroksysmale manifestasjon, forårsaket av følelser, notert. Deres viktigste forskjell ligger i deres korte varighet og docking med Nitroglycerin.

For den femte typen hjertesmerter preget av deres utseende som følge av fysisk anstrengelse. Slike smerter oppstår i en periode med forverring av sykdommen.

IRR behandling

IRR Behandlingen innebærer fjerning av stressfaktorer, for å maksimal skape en god holdning til gjenvinningsprosessen og forankret manipulering forbundet med smertefulle symptomer på VSD.

Først av alt etablerer de normale familie- og husholdningsforhold, eliminerer stressende situasjoner på jobben, i skolen, på jobben etc. Dermed er pasientens nevropsykiske tilstand normalisert. Da anbefaler en tur i frisk luft, full lyd søvn, kosthold, preget av å begrense skadelige matvarer, samt behovet for å gi opp dårlige vaner, kaffe og sterk te.

Det viktigste og ledende stedet for behandling av VSD er gitt til psykoterapi, som kan skje både i individuell form og i gruppe. Med en mild form for VSD, kan du begrense deg til metodene for narkotika av modermor og Valeriana.

Samtidig foreskrives pasientene refleksbehandling, massasje, fysioterapi, estetoterapi, elektroslep, terapeutisk fysisk trening.

For å øke kroppens motstand mot stress, anbefales det å ta Ginseng, Eleutarococcus, Citrongress, og også å temperere, utføre øvelser av respiratorisk gymnastikk.

For å konsolidere resultatene av terapi VSD, behandles spa behandling med bruk av slik terapi som klimatoterapi, sjøbading, leire, mineralvann.

Les Mer Om Fartøyene