Intrakranial hypertensjon - hva er det, årsakene og behandlingen

Intrakranial hypertensjon er det økte trykket i kranen. Intrakranialt trykk (ICP) er den kraften som den intracerebrale væsken presser på hjernen.

Økningen skyldes som regel en økning i innholdet i kranialhulen (blod, væske, vævsvæske, fremmedvev). ICP kan periodisk øke eller redusere på grunn av endringer i miljøforhold og behovet for organismen å tilpasse seg dem. Hvis dens høye verdier vedvarer lenge, blir det diagnostisert at syndromet for intrakranial hypertensjon.

Årsakene til syndromet er forskjellige, oftest er de medfødte og ervervet patologier. Intrakraniell hypertensjon hos barn og voksne utviklet hypertensjon, ødem i hjernen, svulster, traumatisk hjerneskade, hjernebetennelse, hjernehinnebetennelse, hydrocephalus, hemoragisk hjerneslag, hjertesvikt, hematomer, abscesser.

Hva er det

Intrakranial hypertensjon er en patologisk tilstand der trykk bygger opp i skallen. Det er faktisk ikke noe mer enn økt intrakranielt trykk.

Grunnleggende begreper

Intrakranialt trykk er forskjellen i trykk i kranialhulen og atmosfærisk. Normalt er dette tallet hos voksne mellom 5 og 15 mm Hg. Patofysiologien til intrakranielt trykk er underlagt Monroe-Kelly-doktrinen.

Dette konseptet er basert på den dynamiske balansen mellom de tre komponentene:

Endringen i trykknivået til en av komponentene må føre til en kompenserende transformasjon av de andre. Dette skyldes hovedsakelig egenskapene til blod og CSF for å opprettholde konsistensen av syre-base-likevekt, det vil si fungere som buffersystemer. I tillegg har hjernevev og blodkar nok elastisitet, noe som er et ekstra alternativ for å opprettholde en tilsvarende balanse. På grunn av slike beskyttende mekanismer opprettholdes vedlikehold av normalt trykk inne i skallen.

Hvis noen årsaker fører til forstyrrelser i reguleringen (den såkalte trykkkonflikten), forekommer intrakranial hypertensjon (ICH).

Hvis det ikke er noen sentral årsak til syndromet (for eksempel med moderat hyperproduksjon av cerebrospinalvæsken eller med mindre veneus sirkulasjon), dannes godartet intrakranial hypertensjon. Kun denne diagnosen er tilstede i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer i ICD 10 (kode G93.2). Det er også et noe annet begrep - "idiopatisk intrakranial hypertensjon". Med denne tilstanden kan syndromets etiologi ikke fastslås.

Årsaker til utvikling

Oftest oppstår økningen i intrakranielt trykk fra brudd på sirkulasjon av cerebrospinalvæske (CSF). Dette er mulig med en økning i produksjonen, et brudd på utstrømningen, en forringelse i absorpsjonen. Sirkulasjonsforstyrrelser forårsaker dårlig arteriell strømning og stagnasjon i venøs område, noe som øker totalt volum av blod i kranialhulen og fører også til økt intrakranielt trykk.

Generelt kan de vanligste årsakene til intrakranial hypertensjon være:

 • svulster i kranialhulen, inkludert metastaser av svulster av annen lokalisering;
 • inflammatoriske prosesser (encefalitt, meningitt, abscess);
 • medfødte misdannelser i tankene bygninger, fartøyer av skallen (-perforerte utløpskanalen cerebrospinalvæske, Arnold-Chiari anomali, og så videre);
 • craniocerebral trauma (hjernerystelser, blåmerker, intrakranielle hematomer, fødselstrauma, og så videre);
 • akutte og kroniske sykdommer i cerebral sirkulasjon (slag, trombose av bindevevene i dura mater);
 • sykdommer i andre organer som fører til vanskeligheter med utstrømning av venøst ​​blod fra kranialhulen (hjertesykdommer, obstruktiv lungesykdom, neoplasmer i nakken og mediastinum og andre);
 • forgiftning og metabolske forstyrrelser (forgiftning med alkohol, bly, karbonmonoksid, egne metabolitter, for eksempel med levercirrhose, hyponatremi og så videre).

Dette er selvsagt langt fra alle mulige situasjoner som fører til utvikling av intrakranial hypertensjon. Separat vil jeg gjerne si om eksistensen av den såkalte godartede intrakraniale hypertensjonen, når økningen i intrakranielt trykk ser ut som om det ikke er noen grunn.

symptomer

Dannelsen av klinisk hypertensiv syndrom, karakteren av manifestasjoner avhenger av lokalisering av den patologiske prosessen, dens prevalens og utviklingshastighet.

Syndromet av intrakranial hypertensjon manifesteres av slike symptomer:

 1. Hodepine av økt frekvens eller alvorlighetsgrad (en voksende hodepine) oppstår iblant fra søvn, ofte den tvingede posisjonen til hodet, kvalme, gjentatt oppkast. Det kan bli komplisert av hoste, en smertefull trang til å urinere og avfeire, som Valsalvas manøvreringshandlinger. Mulig frustrasjon av bevissthet, kramper. Ved langvarig eksistens blir visuelle forstyrrelser tilsatt.
 2. Historien kan omfatte traumer, iskemi, meningitt, en shunt av cerebrospinalvæsken, forgiftning med bly eller med en metabolsk lidelse (Ray's syndrom, diabetisk ketoacidose). Nyfødte med blødning i hjernens ventrikler eller med meningomyelocele har en predisponering for intrakraniell hydrocephalus. Barn med blå hjertesykdom har en predisposisjon til en abscess, barn med seglcelle sykdom kan bli funnet å ha et slag som fører til intrakranial hypertensjon.

Objektive tegn på intrakraniell hypertensjon er ødem i den optiske nerveskiven, økt cerebrospinalvæsketrykk, økt osmotisk trykk i ekstremitetene, typiske radiografiske forandringer i beinets bein. Det skal huskes at disse tegnene ikke vises umiddelbart, men etter lang tid (unntatt for å øke trykket i cerebrospinalvæsken).

Også skille slike tegn som:

 • tap av appetitt, kvalme, oppkast, hodepine, døsighet;
 • uoppmerksomhet, redusert evne til å vekke;
 • ødem i optisk nerveplate, parese av utsikten oppover;
 • økt tone, en positiv refleks av Babinsky;

Med en signifikant økning i intrakranielt trykk kan det være en bevissthetstilstand, kramper, viscerale-vegetative forandringer. Når hjernestammen strukturer er dislocated og kile, bradykardi, respiratorisk svikt, elevernes reaksjon på lyset reduseres eller forsvinner, og det systemiske arterietrykket stiger.

Intrakranial hypertensjon hos barn

Hos barn er det to typer patologi:

 1. Syndromet vokser sakte i de første månedene av livet, når fontaneller ikke er stengt.
 2. Sykdommen utvikler seg raskt hos barn etter et år, når sømmer og fontaneller har stengt.

Hos barn opptil et år på grunn av åpne kraniale suturer og fontaneller, er symptomatologien vanligvis ikke uttrykt. Kompensasjon oppstår på grunn av åpningen av suturer og fontaneler og økningen i volumet av hodet.

For den første typen patologi er følgende symptomer karakteristiske:

 • oppkast skjer flere ganger om dagen;
 • babyen sover litt;
 • kranial suturer divergerer;
 • Barnet kaller ofte og lenge uten grunn.
 • fontanelles svulmer, pulsering i dem er ikke hørbar;
 • under huden er blodårene tydelig synlige;
 • barn forsinker i utviklingen, senere begynner de å holde et hode og sitte;
 • Hodeskallen er ikke stor etter alder;
 • kraniet bein er dannet uforholdsmessig, pannen utstikker unaturlig;
 • når barnet ser ned, er et hvitt bånd av øyebollproteinet synlig mellom iris og øvre øyelokk.

Hver av disse skiltene indikerer ikke et økt trykk inne i skallen, men tilstedeværelsen av minst to av dem er en anledning til å undersøke et barn.

Når bregner og kraniale suturer vokser, blir manifestasjoner av intrakranial hypertensjon uttalt. På dette tidspunktet har barnet følgende symptomer:

 • konstant oppkast;
 • angst;
 • kramper;
 • bevissthetstap.

I dette tilfellet må du alltid ringe til en ambulanse.

Syndromet kan utvikle seg og i eldre alder. Hos barn på to år manifesterer sykdommen seg som følger:

 • Funksjonene i følelsesorganene er forstyrret på grunn av akkumulering av cerebrospinalvæske;
 • det er oppkast;
 • om morgenen, når oppvåkning opptrer, opptrer hodepine, som presser på øynene;
 • når du løfter, svakes eller avtar smerten på grunn av utstrømningen av cerebrospinalvæsken;
 • Barnet legger seg bak i veksten, har overvekt.

Økt ICP hos barn fører til forstyrrelser i utviklingen av hjernen, så det er viktig å oppdage patologi så tidlig som mulig.

Godartet intrakranial hypertensjon (DVG)

Dette er en av varianter av ICP, som kan tilskrives et midlertidig fenomen, som skyldes en rekke ugunstige faktorer. Tilstanden til godartet intrakranial hypertensjon er reversibel og utgjør ikke en alvorlig fare, da i dette tilfellet er kompresjonen av hjernen ikke på grunn av påvirkning av fremmedlegemer.

Følgende faktorer kan utløse DVG:

 1. hyperparatyreoidisme;
 2. Feil i menstruasjonssyklusen;
 3. Avskaffelse av visse stoffer;
 4. vitaminmangel;
 5. fedme;
 6. graviditet;
 7. Overdosering av vitamin A og andre.

Godartet intrakranial hypertensjon er assosiert med svekket sug eller utstrømning av cerebrospinalvæske. Pasienter klager over hodepine, forverres av bevegelse, og noen ganger til og med ved nysing eller hoste. Hovedforskjellen mellom sykdommen og hjernenes klassiske hypertensjon er at pasienten ikke har noen tegn på bevissthetstanking, og tilstanden selv har ingen konsekvenser og krever ingen spesiell behandling.

komplikasjoner

Hjernen er et sårbart organ. Langvarig komprimering fører til atrofi i nervesvevet, noe som betyr at mental utvikling, evnen til å bevege seg og vegetative lidelser utvikles.

Hvis du ikke kontakter en spesialist i tide, vil klemming bli observert. Hjernen kan bli tvunget inn i occipital foramen eller inn i snittet av cerebellum. I dette tilfellet komprimeres medulla oblongata, hvor sentrene for respirasjon og sirkulasjon er lokalisert. Dette vil føre til døden til en person. Depresjonen i mørbrad ledsages av konstant søvnighet, gjentatt, pusten blir dyp og rask, elevene er markert innsnevret. Det er en kile på hippocampusens krok, hvor symptomet er dilatasjonen av eleven eller fraværet av en lysreaksjon på siden av lesjonen. Økningen i trykket vil føre til utvidelse av den andre eleven, feilen i rytmen av pust og koma.

Høyt intrakranielt trykk er alltid ledsaget av tap av syn på grunn av kompresjon av optisk nerve.

diagnostikk

For diagnosen måles trykket inne i skallen ved å sette inn en nål festet til manometeret i ryggraden eller inn i væskeskavlene i skallen.

For formuleringen er det tatt hensyn til en rekke funksjoner:

 1. Det er etablert på en dårlig utstrømning av venøst ​​blod fra kranens område.
 2. Ifølge MR (magnetisk resonansbilder) og CT (computertomografi).
 3. Dommert av graden av nedsmeltning av kantene i hjernens ventrikler og utvidelse av væskekaviteter.
 4. Av graden av ekspansjon og blodfylling av venene i øyebollet.
 5. Ifølge dataene fra ultralyd av cerebral fartøy.
 6. Ifølge resultatene fra encefalogrammet resultatene.
 7. Hvis øyene er godt sett og tungt fylt med blod (røde øyne), så kan det indirekte sies om økt trykk i skallen.

I praksis brukes i de fleste tilfeller en differensiering av symptomene på den kliniske manifestasjonen av hypertensjon i forbindelse med resultatene av en apparatstudie av hjernen for en mer nøyaktig diagnose og graden av utvikling av sykdommen.

Behandling av intrakranial hypertensjon

Hva er behandlingen for økt intrakranielt trykk? Hvis det er godartet hypertensjon, forutsetter nevrolog diuretika. Som regel er dette alene nok til å lindre pasientens tilstand. Denne tradisjonelle behandlingen er imidlertid ikke alltid akseptabel for pasienten og kan ikke alltid utføres. I arbeidstiden vil du ikke "sitte" på diuretika. Derfor, for å redusere intrakranielt trykk, kan du utføre spesielle øvelser.

Også veldig bra for intrakranial hypertensjon, en spesiell drikking, sparsommelig diett, manuell terapi, fysioterapi og akupunktur. I noen tilfeller trenger pasienten ikke engang å ta medisiner. Symptomene på sykdommen kan finne sted innen den første uken etter starten av behandlingen.

En noe forskjellig behandling brukes til craniocerebral hypertensjon, som har oppstått på grunnlag av noen andre sykdommer. Men før du behandler konsekvensene av disse sykdommene, må du eliminere årsaken. For eksempel, hvis en person utvikler en svulst som skaper trykk i kranen, må du først lagre pasienten fra denne svulsten og deretter bekjempe konsekvensene av utviklingen. Hvis det er meningitt, er det ikke noe poeng i å gjennomføre behandling med diuretika uten samtidig kamp mot inflammatorisk prosess.

I svært alvorlige tilfeller (for eksempel, er en cerebrospinal blokk etter nevrokirurgisk operasjon eller en medfødt cerebrospinalvæskeblokk) kirurgisk behandling brukt. For eksempel har en teknologi blitt utviklet for implantering av rør (shunts) for å tømme overflødig CSF.

PS: K senking intrakranielt trykk (hypotensjon) forårsake dehydrering (oppkast, diaré, høyt blodtapet), kronisk stress, vaskulær dystoni, depresjon, nevrose, sykdommer ledsaget av blodsirkulasjon i kar i hjernen (f.eks iskemi, encefalopati, cervical osteokondrose ).

Dermed er intrakranial hypertensjon en patologisk tilstand som kan forekomme i en rekke hjernesykdommer og ikke bare. Det krever obligatorisk behandling. Ellers er en rekke utfall mulig (inkludert fullstendig blindhet og til og med død).

Jo tidligere denne patologien er diagnostisert, jo bedre kan resultatene oppnås med mindre innsats. Forsink derfor ikke med et besøk til legen dersom det er mistanke om økt intrakranielt trykk.

VCG eller syndromet av intrakranial hypertensjon: symptomer hos voksne og behandlingsfunksjoner

1. Grunnleggende begreper 2. Patofysiologi 3. Gradasjoner 4. Klinikk 5. Diagnostikk 6. Medisinske tiltak

Økt intrakranielt trykk er en vanlig diagnose. Det kan etableres om pasienten har en alvorlig nevrolog sykdom, og også i en praktisk sunn person. Årsakene til patologien kan være forskjellige, dets kliniske manifestasjoner varierer. Imidlertid kan manifestasjoner av intrakranial hypertensjon føre til uønskede konsekvenser.

Grunnleggende begreper

Intrakranialt trykk er forskjellen i trykk i kranialhulen og atmosfærisk. Normalt er dette tallet hos voksne mellom 5 og 15 mm Hg. Patofysiologien til intrakranielt trykk er underlagt Monroe-Kelly-doktrinen. Dette konseptet er basert på den dynamiske balansen mellom de tre komponentene:

Endringen i trykknivået til en av komponentene skal føre til kompenserende transformasjon av de andre komponentene.. Dette skyldes hovedsakelig egenskapene til blod og CSF for å opprettholde konsistensen av syre-base-likevekt, det vil si fungere som buffersystemer. I tillegg har hjernevev og blodkar nok elastisitet, noe som er et ekstra alternativ for å opprettholde en tilsvarende balanse. På grunn av slike beskyttende mekanismer opprettholdes vedlikehold av normalt trykk inne i skallen.

Hvis noen årsaker fører til forstyrrelser i reguleringen (den såkalte trykkkonflikten), forekommer intrakranial hypertensjon (ICH).

Hvis det ikke er noen sentral årsak til syndromet (for eksempel med moderat hyperproduksjon av cerebrospinalvæsken eller med mindre veneus sirkulasjon), dannes godartet intrakranial hypertensjon. Kun denne diagnosen er tilstede i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer i ICD 10 (kode G93.2). Det er også et noe annet begrep - "idiopatisk intrakranial hypertensjon". Med denne tilstanden kan syndromets etiologi ikke fastslås.

patofysiologi

For tiden er det pålidelig fastslått at nivået av intrakranielt trykk over 20 mm Hg fører til vanskeligheter i cerebral blodstrøm og en reduksjon i cerebral perfusjon. Således dannes sekundær cerebral iskemi. I tillegg kan virkningene av HFG også uttrykkes ved forskyvning av hjernestrukturer langs trykkgradienten. Denne omstendigheten kan fungere som en årsak til utviklingen av dislokasjonssyndrom og kile av hjernen i den store oksipitale åpningen.

De viktigste sykdommene som utløser utviklingen av intrakranial hypertensjon er:

 • Craniocerebral skade;
 • hydrocephalus;
 • Cerebrovaskulær patologi (inkludert venøs dyskirkulasjon);
 • CNS;
 • Hjernens neoplasmer, inkludert godartet (f.eks. Cerebrospinalvæske);
 • Epileptisk status;
 • Sentral vegetativ dysfunksjon.

I tillegg til hjerneskade kan et økt nivå av intrakranielt trykk provosere ekstra-neurale årsaker. De kan være systemiske endokrine sykdommer, immunsystemskader, metabolske forstyrrelser, generaliserte infeksjoner, alvorlig kardiovaskulær og pulmonal patologi. Noen stoffer (for eksempel væskeretensjon i kroppen) bidrar også til utviklingen av syndromet.

Resistent HFG med et trykknivå over 20 mm Hg er ekstremt farlig, siden det øker sannsynligheten for dødelig utfall og utvikling av vegetativ status betydelig.

gradering

Nivået på intrakranielt trykk er individuelt. Hos voksne kan det variere, i mellomtiden, innen 5-7 mm Hg. Videre vil vitnesbyrdet avhenge av:

 • En persons alder;
 • Kroppsposisjoner;
 • Tilstedeværelse av intrakraniell patologi.

Hos voksne er frekvensen av intrakranielt trykk dobbelt så høyt som hos barn eldre enn ett år. Den lave posisjonen til hodet bidrar også til å øke denne parameteren. En slik svingning er imidlertid ubetydelig, fører ofte ikke til subjektive følelser og anses ikke som patologisk.

Patologiske forhold fremkaller utviklingen av intrakranial hypertensjon. Sværhetsgraden avgjør de kliniske manifestasjonene av syndromet. Jo høyere gradering av økt intrakranielt trykk, jo mer neurologiske lidelser forventes hos pasienten. Intrakranial hypertensjon er delt inn i følgende grader:

 • Svak (16-20 mm Hg);
 • Medium (21 - 30 mm Hg);
 • Uttrykt (31 - 40 mm Hg);
 • Ekstremt uttalt (mer enn 41 mm Hg).

Intrakranial hypertensjon kan diagnostiseres som hos personer med alvorlige nevrologiske lidelser, og hos praktisk sunne mennesker.

klinikk

Det kliniske bildet av den patologiske tilstanden vil direkte avhenge av alvorlighetsgraden av hypertensjon. Hvis årsakene til intrakranial hypertensjon ligger i alvorlige hjerne sykdommer, kommer nevrologiske forstyrrelser fram, som skyldes den underliggende patologien. Symptomokomplekset i dette tilfellet er forhåndsbestemt av lokalisering og hastighet av spredningen av den intrakraniale prosessen.

Godartet intrakranial hypertensjon er preget av tilstedeværelse av cerebrale og diffuse nevrologiske mikrosymptomatika. En økning i intrakranielt trykk kan mistenkes dersom en person:

 • Hyppig hodepine;
 • svimmelhet;
 • Umotivert humørsvingning;
 • Økt døsighet;
 • Føler seg sliten og knust
 • Kvalme og oppkast, ikke forbundet med å spise;
 • Tegn på autonom dysfunksjon.

Slike symptomer på intrakranial hypertensjon er ikke-spesifikke og kan forekomme med en rekke andre sykdommer.

 • Arteriell hypertensjon;
 • Sakte av puls;
 • Åndedrettsforstyrrelser.

Men med langsiktige nåværende og sakte fremdriftsprosesser kan objektive symptomer være skjult i lang tid.

Tillit til diagnosen "intrakraniell hypertensjon syndrom" kan kun pålitelig bekreftes med den kombinerte analysen av kliniske og instrumentelle data.

diagnostikk

Det er bare mulig å fastslå diagnosen "intrakranial hypertensjon" etter en direkte måling av nivået av trykk av væskemedier i hjernen. Til dette formål utføres en invasiv prosedyre - en spesiell nål med en dorn er satt inn i hjernens bihuler, ventrikler eller subaraknoide rom etter fjerning av hvilken et manometer er festet. For å overvåke trykknivået, kan du bruke systemer og sensorer som er implantert i kranialhulen. Disse aktivitetene utføres under kontroll av MR. Bare i disse tilfellene bestemmes størrelsen på intrakranielt trykk på en pålitelig måte.

I tilfeller der en slik direkte prosedyre ikke kan brukes, eller det ikke er hensiktsmessig, er den basert på indirekte tegn på økt intrakranielt trykk. Disse inkluderer:

 • Krumning og dilatasjon av venene til fundus, ødem av optisk nerve når oftalmoskopi;
 • Venøs dysirkulasjon, høy pulsasjonsindeks i henhold til ultralyddopplerografi av karene i hode og nakke, rheovasografi, tosidig skanning;
 • Deformasjon av hjernehulrom, stort volum av lesjon og periventrikulær sjeldne tilfeller av hjernevev under neuroimaging (CT og MR);
 • Fordeling av medianstrukturen ved resultatene av ekko-foskopi.

Bruken av CT og MR gjør det ikke mulig å dømme tilstedeværelsen av intrakranial hypertensjon pålitelig.

Helbredende tiltak

Først og fremst bør behandlingen av intrakranial hypertensjon rettes mot hovedårsakene som førte til dannelsen av syndromet.

Den umiddelbare reduksjonen av intrakranialt trykk er basert på fire grunnleggende prinsipper:

 • Læren om Monroe-Kelly (det er nødvendig å bringe til likevekt summen av intrakraniale volumer);
 • Eskaleringsbehandling (gradvis overgang fra behandling til mer komplisert og aggressiv korreksjon);
 • Normalisering av vaskulær lenke (prosesser av vasodilasjon og vasokonstriksjon);
 • Effekter på sekundære hjerneskadefaktorer (iskemi, hypoksi, nedsatt perfusjon).

Før du begynner å behandle en pasient, må du nødvendigvis klassifisere nivået av økning i intrakranielt trykk.

Godartet og idiopatisk intrakraniell hypertensjon, som regel, reagerer godt på behandlingen. Slike forhold korrigeres ved inntak av antioksidanter, vitamin-mineralkomplekser, terapeutisk gymnastikk, normalisering av arbeids- og hvile-regimet og optimalisering av dietten. I tillegg kan lette diuretika (hovedsakelig vanndrivende urter) brukes. Slike forhold kan behandles på poliklinisk basis.

Utprentet hypertensjon i hjernen krever sykehusinnleggelse i profilhospitalet. Reduksjon i intrakranielt trykk passerer eller foregår trinnvis. I dette tilfellet er behandlingen delt inn i forebyggende og nødstilfelle.

Den første refererer til terapi med sikte på å eliminere faktorer som kan forverre og / eller akselerere utviklingen av intrakranial hypertensjon. Til dette formål justerer legen:

 • Forstyrrelser av venøs utstrømning;
 • Respiratoriske lidelser;
 • hypertermi;
 • Systemisk hemodynamikk.

Hvis det ikke er noe resultat av forebyggende behandling, tas det til rette for beredskapstiltak. For dette brukes en trinnvis algoritme for å redusere intrakranielt trykk:

 • Utfør CT for å unngå behov for kirurgisk korreksjon av tilstanden. I noen tilfeller er det nødvendig å gjøre MR-diagnostikk, som bedre visualiserer volumetriske formasjoner. I nærvær av indikasjoner er systemer av kontrollert utladning av cerebrospinalvæske plassert;
 • Hyperventilasjon utføres;
 • Innfør hyperosmolære løsninger (preparater "Mannitol" og "HyperHAES");
 • Hvis de tidligere tiltakene er ineffektive, blir pasienten tatt inn i medikamentell barbituratkoma;
 • Påfør kunstig hypotermi. Reduksjon av hjernens temperatur reduserer prosessene for stoffskiftet i nervesvevet, og følgelig cerebral blodstrøm.
 • Hvis nødvendig, ty til dekompressiv trepanering av skallen for å øke det intrakraniale volumet.

Bruken av hyperosmolære løsninger, spesielt en konstant, kan ledsages av en endring i reduksjonen i intrakranielt trykk ved sitt påfølgende hopp på grunn av akkumulering av legemidler i hjernens substans.

Tilstedeværelsen av intrakranial hypertensjon er en alvorlig komplikasjon av hjernesykdommer. Graden av alvorlighetsgrad bestemmer de kliniske manifestasjoner av syndromet, mengden behandling som kreves og prognosen. Tidlig bruk av medisinsk behandling kan redusere risikoen for sekundære konsekvenser av intrakraniell hypertensjon betydelig og oppnå de ønskede resultatene av behandlingen.

Intrakranial hypertensjon

Intrakranial hypertensjon Er en patologisk forandring i hjernen på grunn av en økning i trykkgradienten, som cerebrospinalvæsken beveger seg langs ledningsbanene. Intrakranial hypertensjon er utbredt og har en svært negativ effekt på alle hjernestrukturer. Vanligvis er denne patologien et sekundært syndrom som forekommer mot bakgrunnen av påvirkning av noen faktor, for eksempel traumatisk natur. Ifølge verdensstatistikken om nevrologiske patologier er intrakranial hypertensjon mer påvirket av menn, men i barndommen oppstår denne patologien like ofte blant representanter for begge kjønn.

Det bør tas i betraktning at det patomorfologiske substratet for intrakranial hypertensjon ikke bare kan fungere som en intracerebral væske, men også blod, væskefluid og til og med et svulstsubstrat.

Årsaker til intrakranial hypertensjon

Før du forstår årsakene til økt intrakranielt trykk, bør du vurdere den normale fysiologien til bevegelsen av cerebrospinalvæsken. Under normale forhold er hele hjernevævet omgitt av cerebrospinalvæske, som ligger i et lukket rom (kran) under bestemt trykk. Intracerebral væske eller cerebrospinalvæske er konstant i bevegelsestilstand, og bevegelsen skjer i en viss grad. Prosessen med fornyelse av cerebrospinalvæsken er produksjon, sirkulasjon og absorpsjon i blodet, og disse prosessene opptrer konstant med en viss regelmessighet.

I en situasjon hvor det er en overdreven opphopning av CSF, som kan være på grunn av et brudd på dens motstående suge eller økt aktivitet av sine produkter, er det en økning av trykkgradienten, hvilken væske har på hjernestrukturen. I tillegg er det en annen patogen mekanisme intrakraniell hypertensjon, er i strid med åpenheten til intrakraniale sirkulasjonsbaner, noe som er ytterst sjelden.

Dessverre, ikke i alle situasjoner, har selv uttrykt intrakraniell hypertensjon en åpenbar provoserende etiologisk faktor, og behandlingslegen må nøye verifisere årsaken til økt intrakranielt trykk. Med de skadelige effektene av denne eller den provokerende faktoren, kan mekanismer for utvikling av intrakranial hypertensjon være svært forskjellige. Så, med den tilgjengelige volumetriske utdanningen i hjernen, et eksempel som kan tjene som posthemorragisk hematom eller svulstkonglomerat, utvikler en kompresjonseffekt på hjernens strukturer. Som kompensasjonsmekanisme i denne situasjonen er det alvorlig eller moderat intrakranial hypertensjon, som preges av en progressiv kurs.

Intrakraniell hypertensjon hos spedbarn oftest utvikler som et resultat av hydrocefalus som forekommer av forskjellige årsaker (forlenget intrauterin føtal hypoksi, intrauterine infeksjoner hos fosteret neyrogruppy smittestoffer). I større grad påvirker denne patologien nyfødte barn født før forventet tid.

I den voksne pasientkategorien utvikler intrakraniell hypertensjon i nesten hvilken som helst patologisk tilstand, som er ledsaget av utviklingen av selv et minimalt ødem i hjernevævet, for eksempel posttraumatisk effekt, infeksjon av meninges, etc.

Det er en lang rekke kroniske sykdommer som kan fungere som bakgrunn for utvikling av tegn på intrakranial hypertensjon, blant annet det er kongestiv hjertesvikt og forekomst av effusjon i perikardialposen. I en situasjon der økningen i trykkgradienten av intracerebralvæsken har en lang og uttalt karakter, er det en kompensatorisk utvidelse av hjernens fluidkaviteter, som kalles hydrocephalus. Selvfølgelig kan denne tilstanden i noen tid for å eliminere manifestasjon av intrakraniell hypertensjon, men det bør huskes på at den utvidelse av hulrom i hjernen atrofi opptrer samtidig med hovedmassen av hjernen, som er meget negativ innvirkning på dens funksjon.

Symptomer og tegn på intrakranial hypertensjon

Intrakraniell hypertensjon symptom inkluderer ganske bredt spekter av kliniske manifestasjoner, slik patologi hver pasient kan gå ganske annerledes. Dessuten er en stor verdi med hensyn til utvikling av kliniske symptomer har en grad av økning av trykkgradienten i skallen. Det vanligste er smertesyndrom intrakraniell hypertensjon i varierende grad av intensitet av hodet. Patognomonisk symptomet er utseendet og alvorlighetsgraden av alvorlig smertesyndrom vanlig karakter i hodet i nattperioden fra dag som har en patogenetisk forklaring (i liggende stilling i mennesker observert øket produksjon av væske samtidig bremse prosessen med absorpsjon av cerebrospinal væske).

På toppen av økt intrakranielt trykk er pasienten bekymret for alvorlig kvalme og trang til å kaste opp, og disse patologiske forholdene har ingenting å gjøre med å spise dagen før. Selv etter oppkast, endres tilstanden til pasienter ikke til det bedre, noe som også er et patognomont tegn på intrakranial hypertensjon.

Enkel intrakraniell hypertensjon, forutsatt at det er en lang løype, bryter menneske psyko-emosjonell balanse, som er manifestert i økt oppstemthet, utbrudd av irritabilitet og tretthet, selv uten tilstedeværelse av harde fysiske anstrengelser.

innen Neurology spesialister påpeke at for pasienter med intrakraniell hypertensjon har en tendens til å klage karakteristisk for vegetativ dystoni-vaskulær manifestert i form av en skarp endring i blodtrykket, sterk svetting, følelse av hjertebank og forbigående tap av bevissthet.

Et bemerkelsesverdig, objektivt klinisk kriterium for intrakraniell hypertensjon er utseendet av "blåmerker" i projeksjonen av paraorbitalområdet, som ikke elimineres med kosmetiske midler. Siden huden i øyelokkområdet er veldig tynn, vises et forstørret venøst ​​nettverk gjennom det, noe som er en kosmetisk defekt og bringer ubehag til kvinnelige representanter.

Perioder med eksacerbasjoner av intrakranial hypertensjon har en tydelig korrelasjonsavhengighet av endringer i værforholdene i miljøet der personen som lider av denne patologien er. I forbindelse med dette faktum kan intrakranial hypertensjon tilskrives kategorien meteorologisk patologi.

I noen situasjoner markerte kronisk intrakraniell hypertensjon hos pasienter en kraftig reduksjon i seksuell lyst til motsatt kjønn, som også kan betraktes som en klinisk markør for denne patologien, som gjør det mulig å korrekt kontrollere diagnosen.

Det særegne flyten av intrakraniell hypertensjon hos spedbarn er en lang latenstid, der foreldrene ikke rapportere forekomst av symptomer som tyder på tilstedeværelsen av denne sykdommen hos barn. Denne funksjonen er på grunn av ufullkommenhet av skallen benvev på barnet (hare ledd og fjærer). Imidlertid, når det uttrykkes heve intrakranielt trykk-gradient, barnet bemerket utseendet av hele spektret av spesifikke kliniske tegn på gråt piercing, skarpe fremspring hud over til formgivnings fontanel med karakteristiske pulsering, økt beslag, oppkast og svekket bevissthet varierende grad. Oppmerksomme foreldre i perioden med økt intrakranielt trykk bemerket atferdsendring hos barnet, noe som resulterer i en rask endring av bekymringer uttrykt på apati og inaktivitet.

Til tross for all mangfold og for sykdommen kliniske manifestasjoner av intrakraniell hypertensjon, pålitelig etablere riktig diagnose nevrologer klarer bare etter påføring av instrumentelle metoder for å studere pasienten. For tiden er den mest pålitelige og samtidig sikker for livet til pasienten studier for å etablere en diagnose selv ved tidlige stadier av utviklingen av intrakraniell hypertensjon, er magnetisk resonansavbildning. Det finnes imidlertid en rekke av minimalt invasive teknikker, som kan identifiseres indirekte kriteriene på intrakraniell hypertensjon, som skal også omfatte undersøkelse av fundus TRANSKRANIELT Doppler og cerebrovaskulær og echoencephalography.

Klinisk kriterium for intrakraniell hypertensjon ved undersøkelse av fundus er deteksjon av patologisk utvidelse og utprøvde crimp venøse kar. Ved utførelse av magnetisk resonans-avbildning av en pasient med intrakraniell hypertensjon i nesten 100% av ekspansjonsvæsken blir detektert hjerne hulrom med samtidig tynning eller vakuum, hoved medulla. Intrakraniell venøs hypertensjon diagnostiseres ved brønn-Doppler studier av cerebrale kar, i hvilke det er en betydelig reduksjon i veneblodstrømmen.

Godartet intrakranial hypertensjon

I praksis, ikke bare neurologer, men også andre profiler av fagfolk ofte konfrontert med tilfeller av benign intrakraniell hypertensjon, som ansees ikke som en sykdom, men som en kompenserende mekanisme, observert i forskjellige fysiologiske tilstander. I noen nevrologiske hjelpemidler behandles denne varianten av intrakranial hypertensjon som en "falsk hjernesvulst". Risikogruppen for godartet intrakranial hypertensjon består av unge kvinner som er overvektige.

En egenskap ved denne patogenetiske formen for intrakranial hypertensjon er reversibiliteten av manifestasjonene, samt et latent gunstig kurs. Typisk oppstår etableringen av en godartet eller idiopatisk form for intrakraniell hypertensjon når ingen av spesialistene eller pasienten selv er i stand til å gjenkjenne den etiologiske faktoren som utløste hennes utvikling. I barnas aldersgruppe utvikler godartet intrakranial hypertensjon oftest etter avskaffelse av glukokortikosteroidmedikamenter, samt som bivirkning ved langvarig bruk av antibakterielle stoffer i tetracyklin-gruppen.

Debut av godartet intrakranial hypertensjon består i det periodiske utseendet av et mildt smertesyndrom i hodet, som raskt stoppes ved administrasjon av et smertestillende middel, eller gjør det selv. På dette stadiet søker pasientene nesten aldri medisinsk hjelp.

Over tid blir kliniske manifestasjoner i form av smertesyndrom i hodet mer aggressive, og angrep av slik smerte forårsaker i økende grad en langvarig lidelse i tilstanden for menneskers helse. Karakteren av hodepine med en godartet variant av intrakranial hypertensjon er beskrevet av pasienter som en diffus "sprekker" i hodet med maksimal konsentrasjon i paraorbitale og frontale områder. Et karakteristisk trekk ved smertsyndromet er intensiteten av intensiteten med helling av hodet og hodebevegelsene til membranen. Med en skarp forandring i kroppens stilling i rommet, opplever pasienter ofte svimmelhet, kvalme og til og med oppkast.

Den grunnleggende lenken i utviklingen av et program for å administrere og behandle en pasient med godartet form av intrakranial hypertensjon er en modifikasjon av hans livsstil, som består i å utvikle en individuell diett som reduserer vekten. Narkotika i diuretikumserien brukes kun i tilfelle av en markert økning i intrakranielt trykk, og det valgte stoffet i denne situasjonen er Diacarb i en enkeltdose på 250 mg oralt.

Behandling av intrakranial hypertensjon

Økning i intrakranielt trykk fremkaller ikke bare utviklingen av en klar klinisk symptomatologi, som har en svært negativ effekt på pasientens velvære, men kan også provosere utviklingen av alvorlige komplikasjoner helt opp til et dødelig utfall. I denne forbindelse er bruk av medisinske og ikke-terapeutiske tiltak den viktigste oppgaven med intrakranial hypertensjon. Konsekvensene av intrakraniell hypertensjon, underlagt det totale fraværet av terapeutiske tiltak, kan være den mest alvorlige i form av en reduksjon i intellektuelle munnhemmelige evner, et brudd på den nervøse reguleringen av indre organer, hormonell ubalanse.

Ikke medisinske behandlingsmetoder kan brukes selv i fase med ufullstendig bekreftelse av diagnosen, og de består i normalisering av drikkegruppen, utførelsen av spesielle øvelser i fysioterapiøvelser og anvendelse av fysioterapi teknikker.

Grunnlaget for den patogenetiske orienteringen av terapi for intrakraniell hypertensjon består av legemidler hvis effekt er rettet mot en samtidig reduksjon i produksjonen av cerebrospinalvæske og en intensivering av absorpsjonsprosessen av cerebrospinalvæsken. Gullstandarden i denne rollen er regimet som brukes til vanndrivende terapi. Det valgte stoffet ved eliminering av tegn på intrakranial hypertensjon i utviklingsstadiet av hydrocephalus er Diacarb i en effektiv terapeutisk dose på 250 mg, hvis farmakologiske virkning er rettet mot å redusere produksjonen av cerebrospinalvæske.

I en situasjon hvor til og med langvarig bruk av diuretiske medikamenter farmakologisk nummer ikke ha den ønskede effekt som lindring av kliniske symptomer og for normalisering instrumentelle metoder for kontroll, er det hensiktsmessig å legge glukokortikosteroidmedikamenter (Dexamethasone en initial daglig dose på 12 mg). I alvorlige intrakraniell hypertensjon neurologer tilført puls terapi, som består i parenteral administrasjon Metylprednisolon 1000 mg per dag i fem dager, og den påfølgende overgang til medikamentet i oral form. Denne ordningen er som regel supplert med utnevnelsen av Diacarb i den vanlige terapeutiske dosen.

For korreksjon påføres venøse intrakraniale hypertensjon narkotika forbedre veneblodstrøm til hjernen, som inkluderer Troxevasin i den gjennomsnittlige daglige dosen på 600 mg. Som uttrykk for symptomatisk behandling av smerter i hodet er tillatt å bruke preparater av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (Nimid et maksimalt tillatte dose på 400 mg) og protivomigrenoznyh midler (Antimigren en daglig dose som ikke overskrider 200 mg).

I markert økning av intrakranialt trykk er akseptabel parenteral administrering av hypertone oppløsninger (400 ml av 20% Mannitol oppløsning) dehydrerende virkning som realiseres ved dehydrering medulla, noe som begrenser deres anvendelse.

Ved akutt intrakranial hypertensjon, hvis forekomst har en klar forbindelse med ytelsen til en nevrokirurgisk operasjon, er bruk av medikamenter av barbituratgruppen indikert (en enkelt intravenøs injeksjon av thiopentalnatrium i en dose på 350 mg).

Hvis intrakraniell hypertensjon er karakterisert ved en progressiv ødeleggende kurs og blir ikke stoppet ved en hvilken som helst medisinske behandlingen, bør pasienten anvende kirurgisk korreksjon av sykdomstilstanden. Den vanligste metoden for palliativ kirurgi intrakraniell hypertensjon av en hvilken som helst etiologi er lumbar punktering, gjennom hvilken den mekaniske fjernelse av en liten mengde av cerebrospinalvæske (ikke mer enn 30 ml per manipulering). I noen situasjoner, har en spinalpunksjon en tydelig positiv effekt etter sin første søknad, men som oftest forekommer i remisjon etter bare noen få manipulasjoner utføres med et mangfold av 1 annenhver dag.

Langere og mer utprøvd positiv effekt på utjevning ikke bare manifestasjonene, men også de patogenetiske mekanismer for utvikling av intrakraniell hypertensjon, er gitt av den operative håndboken "lumbo-peritoneal shunting". Som en operativ behandling av synsforstyrrelser som utvikles i et sent stadium av intrakranial hypertensjon, blir dekompresjon av optisk nerveskjell påført.

Intrakranial hypertensjon - hvilken lege vil hjelpe? Hvis det er eller mistenker utviklingen av intrakranial hypertensjon, bør du umiddelbart søke råd fra slike leger som nevropatolog og terapeut.

Hva er intrakranial hypertensjon, symptomer og behandling?

Ved intrakranial hypertensjon manifesteres symptomer i lys av årsaken til syndromet. VCG manifesteres ved høyt intrakranielt trykk. I hjernen er det et vev, hvor følsomheten er observert under mekaniske påvirkninger. Derfor plasseres den i en beinboks med et spesielt flytende medium som gir beskyttelse. Forskere har bevist at trykket som virker på hjernen sørger for at det er i suspendert tilstand.

Medisinske indikasjoner

Syndromet av intrakranial hypertensjon kan oppstå på grunn av nevrologisk patologi. Ventrikkene og væskene som finnes i hjernen er sammenkoblet av kanaler. De sirkulerer kontinuerlig. Etter utslipp av væsker i en del av hjernen, går strømmen gjennom kanalene i andre seksjoner. På samme måte er væsken fullstendig fornyet.

Overflødig væskeakkumulering provoserer en økning i trykk. Intrakranial hypertensjon utvikler seg mot bakgrunnen av følgende faktorer:

 • utilstrekkelig absorpsjon av cerebrospinalvæske;
 • ødelagt patency i væskesirkulasjonsbanene.

Av andre grunner for å øke intrakranielt trykk tilskrives eksperter craniocerebralt traume, meningitt, encefalitt, legemiddel- eller alkoholforgiftning, medfødt patologi i sentralnervesystemet. Intrakranial hypertensjon kan utvikles hos barn. Å provosere faktorer av denne sykdommen inkluderer graviditet eller fødsel med et negativt kurs, prematuritet, intrauterin infeksjon, neuroinfektion, medfødt misdannelse av hjernen.

På grunn av forekomsten av fontaneller hos nyfødte, er manifestasjonen av HFG preget av uklare kliniske manifestasjoner. Trykketivået avhenger av graden av åpning av suturer og fontaneller. Derfor kan hjernen kompenseres for en viss periode (i fravær av symptomer som er karakteristiske for intrakranial hypertensjon). Med VCG hos voksne og barn, oppstår følgende symptomer:

 • døsighet;
 • oppkast;
 • utvider blodårene;
 • stammer fjærer;
 • øker muskeltonen;
 • langvarige angrep av hodepine, som intensiverer om morgenen.

Hvis synkronen minker, og korreksjon ikke gir resultater, er det nødvendig med akutt sykehusinnleggelse. I komplekset er den ovenfor beskrevne klinikken bevis på hydrocephalus.

Diagnose og terapi

Ved intrakranial hypertensjon foreskrives behandling etter en fullstendig undersøkelse av pasienten. ICP er forhåndsmålt. Til dette formål brukes en nål festet til manometeret. Det injiseres i spinalkanalen eller i hodeskallens væskehule. Diagnosen er etablert med tanke på følgende faktorer:

 • graden av utvidelse og fylling med blod i øyene i øyene (røde øyne) er indirekte tegn på intrakranial hypertensjon;
 • Ultralyd av GM-fartøyene;
 • MRI;
 • encephalogram.
encephalogram

Med hensyn til endringer i pasientens tilstand av helse og tilstand, hans alder og type patologi, foreskriver legen egnet behandling. Behandling av intrakranial hypertensjon hos voksne utføres ved hjelp av medisiner. Hvis patologien utvikler seg, er kirurgisk inngrep angitt. Shunting er ofte foreskrevet.

HSV av godartet type diagnostiseres oftere hos kvinner med fedme i alderen 20-45 år. Risikoen for utseendet av patologi øker mot bakgrunnen av konstant bruk av medisiner, etter graviditet. Denne sykdommen behandles ved å observere en streng diett, ta diuretika (Diacarb), lumbal punktering. Hvis pasientens helsetilstand er sterkt forverret, administreres metylprednisolon intravenøst. Det anbefales å ta en undersøkelse med en øyelege.

VCG av en enkel grad behandles av diuretika og glyserol. Men slik behandling bør overvåkes av legen. Ikke ta polyalkohol uten ekspertråd. Hvis hypertensjon av den idiopatiske formen oppdages, ta acetazolamid eller Diamox. Disse stoffene forstyrrer produksjonen av SJ, normaliserer trykket inne i skallen. Bivirkninger, som er typiske for de ovennevnte legemidlene, bør forsvinne innen en måned.

Forebyggende tiltak for voksne

Til de ekstra tiltakene for korreksjon av VG-spesialister er:

 • kontroller bruken av vannmengder - mindre enn 1,5 liter per dag;
 • kontroll av inntak av glukokortikoider og diuretika;
 • støtte for CPD - i normen 50-70 mm Hg.

Prognosen for intrakranial hypertensjon hos en voksen pasient avhenger av den underliggende sykdommen, økningsraten i ICP, behandlingens aktualitet og hjernens kompensasjonskapasitet. Hvis det aktuelle syndromet ledsages av et dislokasjonsfenomen, kan pasientens død diagnostiseres. For den idiopatiske formen av HH er et godartet kurs karakteristisk. Denne patologien kan lett behandles.

For å forhindre en økning i ICP og utvikling av intrakranial hypertensjon, anbefales det å behandle neuroinfections, dyscirculatory og liquorodynamic lidelser i tide.

Dagens normale modus, normalisert arbeid, mangel på mental overbelastning, vises.

Barns patologi

Intrakranial hypertensjon diagnostiseres ofte hos barn under ett år. Hvis trykket på GM skyldes et overskudd av cerebrospinal væske, og legen gjør diagnosen "hypertensjon sprit". Årsakene til utviklingen er:

 • utvikling av CSF i overskudd;
 • problemer med absorpsjon;
 • forstyrret sirkulasjon.

Normalt er volumet av CSF hos spedbarn 50 ml. Økningen i denne indikatoren skyldes slike faktorer som:

 • intrauterin hypoksi;
 • genetikk;
 • meningitt, overført i barndom;
 • infeksjonen som moren led under svangerskapet.

VCG hos barn i det første år av livet utvikler seg raskt eller sakte. Problemet med diagnose er at en liten pasient ikke kan snakke. Foreldre til slike barn bør hele tiden overvåke deres velvære.

Hvis sykdommen utvikler seg sakte, og deretter øker, for å diagnostisere HFG, er det nok å undersøke den åpne fontanelen. Dette syndromet diagnostiseres oftere hos barn før det første år av livet. I andre tilfeller utvikler VCG raskt.

Klinisk bilde

Med den langsomme utviklingen av syndromet hos spedbarn manifesterte seg følgende symptomer:

 • kraftig oppkast;
 • hyppig gråt;
 • kort søvn;
 • hypertoni;
 • hevelse av fontanelle;
 • skallen øker raskt i størrelse;
 • under huden på hodet vises åre;
 • Gref's syndrom.

Det er umulig å sette en nøyaktig diagnose av intrakranial hypertensjon, hvis et av symptomene ovenfor manifesteres. VCG i ettårige barn forekommer ofte i rask form. I dette tilfellet, non-stop oppkast, kramper, angst, bevissthetstap. Akutt cider utvikler seg innen 2-5 dager. I dette tilfellet er akutt medisinsk hjelp nødvendig.

Hos barn eldre enn 2 år øker intrakranielt trykk på grunn av tumordannelse, innsnevring av kanalene, blødning, alvorlig infeksjon. For sjeldne tegn på HFG hos barn i denne alderen inkluderer leger:

 • hodepine om morgenen (presser på øynene);
 • i vertikal stilling forsvinner eller senker smerten (væskesirkulasjonen forbedrer);
 • forstyrrelse av sensasjon, lukt, bevegelse og syn;
 • avvik i det endokrine systemet.

Dynamikken til tegn er stadig økende. Barn kan ikke utvikle VCG, de trenger kvalifisert medisinsk behandling.

Diagnostikk av patologi

Identifisere intrakranial hypertensjon kan være på 3 faser av barnets utvikling:

 1. I utero-leger sporer ICP av babyen selv før han ble født ved å undersøke sin fremtidige mor. Ved hjelp av ultralyd oppdager legene vaskulære endringer (i siste trimester av svangerskapet), noe som utfordrer oksygen sult.
 2. Undersøkelse etter fødselen - En alvorlig patologi avslører barnelege på barselavdelingen umiddelbart etter barnets fødsel. Medfødt ødem av GM utvikler seg på bakgrunn av en intrauterin infeksjon.
 3. Planlagte pediatriske undersøkelser av barnet - tillat å identifisere ulike patologier, inkludert HFG.

For å diagnostisere dette syndromet bruker spesialister følgende metoder:

 • pediatrisk konsultasjon;
 • konsultasjon av økologen - en spesialist som studerer barnets øyebunn, bestemmer eller refunderer HFG;
 • konsultasjon av nevrolog - vurdering av syndromets spesifikke manifestasjon;
 • neurosonografi - ultralyd gm utføres gjennom åpne fontaneller; denne diagnosen utføres kun hos barn med ukombinert hodeskalle;
 • Radiografi - tildelt barn med lukkede fontaneller;
 • MR - lar deg identifisere årsaken til HFG.

Foreldre bør gjennomgå planlagt pediatrisk screening i tide for å identifisere syndromet på et tidlig stadium.

Metoder for terapi

Behandlingen er foreskrevet med tanke på styrken av symptomatologien. Operasjonen utføres i den kritiske strømmen av HFG assosiert med hydrocephalus.

Essensen av operasjonen er å skape måter for utstrømning av væske. Kirurgisk inngrep er kun foreskrevet av en nevrokirurg. Operasjonen utføres med 2 metoder:

 • uttak av CSF utenfor sentralnervesystemet;
 • restaurering av sirkulasjon inne i skallen.

Hvis legen har identifisert den gjennomsnittlige alvorlighetsgraden av intrakraniell hypertensjon, er medisinsk behandling indikert. For å lindre tilstanden til babyen, er diuretika foreskrevet. Om nødvendig kombineres flere stoffer, som foreskrives for barnet i henhold til en bestemt ordning. Resultatet av terapi er kontrollert av nevrotononografi. Hvis stoffene velges riktig, vil symptomene på HFG reduseres etter 7 dager.

Hvis intrakranial hypertensjon er utviklet i svak form, anbefales det:

 • etablere et spesielt drikkeregime;
 • å rette opp en mat;
 • Terapeutisk svømming er vist - klasser holdes i bassenget i et spesialisert medisinsk senter sammen med foreldrene;
 • terapeutisk gymnastikk;
 • fysioterapi og akupunktur;
 • Et eldre barn kan forberede et avkok av diuretika.

I mangel av behandling kan HFG føre til alvorlige problemer med barnets helse, for eksempel: fysisk retardasjon, mental retardasjon, blindhet, lammelse, epilepsi.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Les Mer Om Fartøyene