hydrocephalus

hydrocephalus - økt akkumulering av cerebrospinalvæske i cerebrospinalvæskesystemet. Hydrocephalus følger med mange medfødte og anskaffe nevrologiske sykdommer. Klinisk det er manifestert symptomer på økt intrakranialt trykk (hodepine, kvalme, trykk i øyet), symptomer på sammenpressing av strukturer i hjernen (vestibulære ataksi, uskarpt syn, mentale lidelser, epi-angrep) og symptomer som er karakteristiske for sykdommen, noe som forårsaket den. Diagnostisering av hydrocephalus inkluderer røntgenbilder av skallen, oftalmisk forskning, Echo-EG (spedbarn - kranie ultralyd), MR eller CT av hjernen. Kirurgisk behandling av hydrocefalus gjør det mulig å korrigere medfødte misdannelser CSF-systemer gjennomføre fjerning av brudd luten sirkulasjons intrakranielle strukturer, for å regulere utstrømningen av CSF fra kraniet.

hydrocephalus

Hydrocephalus i bokstavelig oversettelse betyr "dropsy av hodet." I moderne nevrologi er dette et vanlig klinisk syndrom, som kan forekomme i mange sykdommer, medfødte anomalier eller posttraumatiske tilstander i hjernen. Utseendet til hydrocephalus er forbundet med noen eller andre forstyrrelser i cerebrospinalvæskesystemet. Utseendet til hydrocephalus påvirker mennesker i alle aldre. Hydrocephalus kan forekomme hos nyfødte, har født karakter, utvikles hos barn og voksne, følger med atrofiske prosesser som oppstår i hjernen hos eldre. Det forekommer imidlertid oftest i pediatrisk praksis.

Anatomi av cerebrospinalvæsken

Normalt er cerebrospinalvæsken produsert av de vaskulære plexusene av hjernens sammenhengende ventrikler. Den største mengde derav er formet i laterale ventrikler, hvor væsken kommer inn i III ventrikkel, og fra den på vannledningen fra Sylvius inn i IV ventrikkelen. Da væsken entrer det subarachnoide (subaraknoidal) mellomrom, som strekker seg over hele overflaten av hjernen og i caudal retning finner sted region craniovertebral gå lenger omslutter ryggmargen langs hele sin lengde. Den cerebrospinalvæske som befinner seg i subaraknoidrommet, absorberes kontinuerlig av ryggmargen og hjernens arachnoid (nett) skall og går inn i blodet.

Årsaker til hydrocephalus

For å akkumulere en stor mengde av væsken i væske system i hjernen fører 3 patologiske mekanismer: produksjon av store mengder cerebrospinal væske, eller brudd på sin suge væske sirkulasjon uorden. Grunnlaget for hydrocephalus kan ligge en av disse mekanismer eller en kombinasjon derav. Årsakene til forstyrrelser i væsken systemet kan operere in utero og for å kondisjonere medfødt hydrocefalus, eller påvirke hjernen etter fødselen og forårsaker fremkomsten av såkalte ervervet hydrocefalus.

Årsakene til medfødt hydrocefalus omfatter misdannelser slutsystem (atresien hull Magendie og Luschka, defekter i strukturen av subarachnoid plass, stenose av vannledningen syndrom Dandy-Walker, etc.), Craniovertebral anomalier (Chiari abnormitet, medfødt basilær Impression), intrauterine infeksjoner (toksoplasmose, medfødt syfilis, cytomegalia, rubella), fødselstrauma.

Ervervet hydrocefalus kan være resultatet av inflammatoriske prosesser i hjernen og dens skall (encefalitt, araknoiditt, meningitt), traumatisk hjerneskade, vaskulære forstyrrelser (blødning inn i ventriklene, hemoragisk slag eller hjerne hematom med blod som kommer inn i ventriklene). Hydrocephalus er ofte utvikler seg i den kolloidale cyster III ventrikkel og intracerebrale tumorer (astrocytom, germinomas, ganglioneuroma, et al.), Som spirer i hjerne ventriklene eller sammenpresse cerebrospinalvæsken banen, for derved å bryte den normale sirkulasjon av væske og dens utstrømning fra kraniet.

Isolert atrofisk (erstatning) form av hydrocephalus, som oppstår på grunn av posttraumatisk død eller aldersrelatert atrofi av hjernevev. I dette tilfellet fyller cerebrospinalvæsken det rommet som dannes inne i skallen som et resultat av en reduksjon i hjernens volum. Atrofisk hydrocefalus hos eldre kan utvikle seg på bakgrunn av brudd på cerebral sirkulasjon i aterosklerose av cerebrale kar, hypertensjon, diabetisk makroangiopati.

Klassifisering av hydrocephalus

I følge det etiologiske prinsippet er medfødt og oppkjøpt hydrocephalus preget.

Ifølge forekomningsmekanismen klassifiseres hydrocephalus i en åpen og lukket form. Åpent hydrocephalus er forbundet med hyperproduksjon av cerebrospinalvæsken eller et brudd på dets absorpsjon under normal væskesirkulasjon. Lukket hydrocephalus skyldes et brudd på utstrømningen av cerebrospinalvæske på grunn av kompresjon, delvis eller fullstendig obturering av noen del av cerebrospinalvæskesystemet.

Avhengig av hvor den overdrevne akkumuleringen av cerebrospinalvæske finner sted, utmerker seg intern og ekstern hydrocephalus. Intern hydrocephalus ledsages av akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernens ventrikler. Ekstern hydrocephalus er preget av et overskudd av cerebrospinalvæske i subaraknoid og subdural rom.

I følge kursets særegenheter er hydrocephalus klassifisert som akutt, subakutt og kronisk. Akutt hydrocephalus er preget av rask utvikling, hvor noen dager etter starten av de første tegnene på sykdoms dekompensasjonen setter seg inn. Subakut hydrocephalus utvikler seg innen en måned og kronisk - mer enn seks måneder.

Separasjonen av hydrocephalus til stabilisert (kompensert) og progressiv (økende) har stor klinisk betydning. Stabilisert hydrocephalus vokser ikke og strømmer vanligvis med normalt CSF-trykk. Progressiv hydrocephalus er forskjellig i forverring av symptomer, ledsaget av en økning i cerebrospinal trykk, gir dårlig konservativ behandling og fører til hjernevævsatrofi.

Tegn på hydrocephalus hos voksne

Akkumuleringen av for mye av cerebrospinalvæske i et begrenset område på skallen fører til en økning i intrakranialt trykk, noe som forårsaker de mest typiske symptomene på hydrocephalus. Hos voksne og eldre barn omfatter de: en smertestillende intens hodepine, kvalme, oppkast, en følelse av trykk på øyebollene. Disse symptomene kan oppstå akutte eller gradvis øke, med en forbigående i begynnelsen av sykdommen. Atrofisk hydrocephalus forekommer ofte uten tegn på økt intrakranielt trykk og oppdages bare ved ytterligere undersøkelse av pasienten.

I de fleste tilfeller, nevrologiske symptomer ledsaget av hydrocefalus, noe som skyldes både kompresjonshjernestrukturer utvidede cerebrospinalvæske mellomrom og primær sykdom, som er årsaken til utviklingen av hydrocefalus. De hyppigste tilfellene med hydrocephalus er vestibulære og synsforstyrrelser. Den første er vestibulær ataksi, manifestert av svimmelhet, ustabilitet i gang, støy i ørene og hodet, nystagmus. Fra synspunktet kan det være en signifikant reduksjon av synsstyrken, tap av visse områder av synsfelt, stillestående skiver av optiske nerver; I det lange løpet av hydrocephalus kan atrofi av de optiske nerver utvikles.

Hydrocefalus kan skje med nedsatt motoriske og sensoriske områder: parese og paralyse, økte sene reflekser og muskeltonus, reduksjon eller fullstendig tap av alle typer følsomhet, dannelse av spastisk kontrakturer i ekstremitetene. Hindrende Hydrocephalus, som følge av brudd av sirkulasjon av væsken i det bakre skallegrop, karakterisert ved cerebellar ataksi symptomer: manglende koordinasjon og gangart krupnorazmashistymi uforholdsmessige bevegelser, endringer i håndskrift, etc..

I noen tilfeller er hydrocephalus ledsaget av psykiske lidelser som forekommer oftere hos voksne forstyrrelser av følelsesmessig og vilje: emosjonell ustabilitet, nevrasteni, årsaksløse eufori med en rask overgang til en tilstand av likegyldighet og apati. Med en kraftig økning i intrakranielt trykk, kanskje aggressiv oppførsel.

Tegn på hydrocephalus hos barn

Hos barn, på grunn av den høye duktilitet av kraniet er ikke observert økt intrakranielt trykk, hydrocephalus de ledsaget av en økning i størrelsen på skallen. I nyfødte og små barn fore hydrocefalus kjennetegnet ved for stor hode, svulmende venene i hodebunnen, stress og mangel på pulseringer stor Font, papilledema. Ofte er det et symptom på "innstillingssolen" - som begrenser bevegelsene til øyebolene til toppen. Det kan være en avvik mellom sømmen i skallen. Tapping på skallen er ledsaget av en karakteristisk lyd (et symptom på en "sprukket pott"). Hos barn i det første år av livet fører hydrocephalus til et utviklingsforsinkelse. De begynner senere å holde hodet, vende seg om, sitte og gå.

Barn som har alvorlig hydrocephalus, er forskjellig i hodets sfæriske form, for stor størrelse, dypt plantede øyne, fremspringende ører, tynning av hodebunnen. Det kan være nedsatt syn, økning i muskeltonen i underdelene og abnormiteter fra kranialnervene. I motsetning til voksne, i barndommen, blir hydrocephalus ofte ikke ledsaget av følelsesmessige-volatilitetsforstyrrelser, men ved intellektuell mangel. Barn med hydrocephalus er vanligvis inaktive og overvektige. De er apatiske, mangel på initiativ, har ikke kjennetegn ved sine jevnaldrende vedlegg til slektninger. Redusere graden av hydrocephalus fører ofte til en økning i barnets intellektuelle evner og aktivitet.

I ungdomsår forekommer hydrocephalus ofte akutt mot en smittsom sykdom, psykisk eller fysisk traumer. I dette tilfellet er det ledsaget av en intens hodepine, flere oppkast, bradykardi. Det er mulig angrep av bevissthetstank, noen ganger kramperangrep. I noen tilfeller er det episodisk psykose med hallusinatoriske eller delusional syndrom.

Diagnose av hydrocephalus

De kliniske symptomene på hydrocephalus er vanligvis så karakteristiske at de tillater nevrolog å mistenke sin tilstedeværelse ved første undersøkelse av pasienten. For å bestemme graden og formen av hydrocephalus, samt å identifisere den underliggende sykdommen, utføres ytterligere undersøkelser: radiografi, ultralyd, datamaskin eller magnetisk resonansbilder.

Ved røntgenkretsløp i tilfelle av hydrocephalus, blir tynningen av skallet bein og divergensen av sømene mellom dem avslørt; På den indre overflaten av kranialhvelvet observeres et symptom på "fingerinntrykk". Hydrocephalus forårsaket av stenose i hjernen vannvei er ledsaget av en nedgang i volumet av den bakre kranial fossa på røntgenskalaene på skallen. Hydrocephalus i Dandy-Walker syndrom, tvert imot, er preget av en økning i volumet av den bakre kranial fossa på kraniogrammer. Hydrocephalus, når en av de inngripende meldingene er stengt, vises på kraniogrammet ved kranets asymmetri. Men i moderne klinisk praksis, i nærvær av mer informative undersøkelsesmetoder, som MR, MSCT og CT i hjernen, har radiografi bare en tilleggsverdi ved diagnosen hydrocephalus.

Fra metodene for ultralyddiagnose i hydrocephalus blir ekko-enfalografi brukt, noe som gjør det mulig å bestemme graden av økning i intrakranielt trykk. Barn i det første år av livet kan ha en ultralydsskanning av hjernen gjennom en åpen fontanel ved hjelp av ultrasonografi.

Evaluering av synsforstyrrelser og tilstanden til optiske nerveplater er laget av en øyelege. I regel inneholder listen over oftalmologiske undersøkelser i hydrocefalus ophthalmoskopi, bestemmelse av synsstyrke og perimetri.

Avbildnings Diagnostiske metoder gjør det mulig å bestemme arten av hydrocefalus, identifisere plasseringen okklusjon væsken strømmer tilgjengelige eller medfødte diagnostisere årsaken til sykdommen (tumor, cyste, hematom og P. m.). Med hydrocephalus, den mest informative applikasjonen av hjernens MR.

I fravær av kontraindikasjoner for påvisning av en årsakssykdom, er det mulig å utføre lumbal punktering etterfulgt av undersøkelse av cerebrospinalvæsken. Hvis det er mistanke om vaskulære forstyrrelser, er MRA av cerebral karene vist. Medfødt hydrocephalus av smittsom etiologi krever utførelse av PCR-diagnostikk for å bestemme hvilken type infeksjon som forårsaket den.

Behandling av hydrocephalus

Valget av metoden for behandling av hydrocephalus avhenger av dets etiologi. Konservativ terapi utføres ofte med oppnådd hydrocephalus, forårsaket av inflammatoriske sykdommer, som bæres av CCT, blødning i ventriklene. Den viktigste sykdommen behandles, og diuretika (acetazolamid, furosemid) foreskrives for å redusere graden av hydrocephalus og økt intrakranielt trykk.

Medfødt hydrocephalus krever vanligvis kirurgisk inngrep som er rettet mot å korrigere den underliggende utviklingsdefekten. Hvis hydrocephalus skyldes tilstedeværelsen av en volumetrisk prosess i hjernen, blir den også behandlet med en kirurgisk metode. Ved å fjerne indikasjoner produsert intrakranielt hematom, for å fjerne tumorer kirurgi, åpning eller total eksisjon av hjerneabscess, separasjon av adhesjon med araknoiditt et al.

I tilfeller hvor eliminere årsaken hydrocefalus shunt er ikke mulig å anvende drift: kistoperitonealnoe bypass, endoskopisk bunn ventrikulotsisternostomiya III ventrikkel ventriculoperitoneal bypass graf lyumboperitonealnoe, ytre ventrikulære drenering. De er rettet mot å skape ytterligere måter å utstrømme cerebrospinalvæske fra kranialhulen. Shunting operasjoner kan utføres som et tillegg til kirurgisk behandling av den underliggende sykdommen, hvis det under operasjonen ikke er mulig å gjenopprette normal sirkulasjon av CSF.

Symptomer og behandling av ødem hos barn og voksne

Ved diagnosen "hydrocephalus" eller en dråpe i hjernen, kan en person møte i alle aldre. Men legene markerer ofte denne patologien hos barn. Forstyrrelsen er preget av overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske (CSF) i hjernens hulrom på grunn av sin vanskelige bevegelse fra utløpsstedet til absorpsjonsstedet. Væsken samler seg på steder der den ikke skal være i store mengder.

Skjemaer og typer patologi

Avhengig av hvor den mest akkumulerte cerebrospinalvæske hydrocephalus er delt inn i:

 • Eksternt (når subarachnoid-rommet er skadet).
 • Internt (skadet hjernehulrom).
 • Blandet.

Pathogenese er:

 • åpen. Forbindelsen mellom hulrommene i hjernen og subarachnoidrommet opprettholdes.
 • stengt ødem i hjernen (okklusal). Bevegelse av cerebrospinalvæske mellom hjernehulene og utskillelsesstedene er umulig på grunn av tilstoppingen eller utviklingen av Dandy-Walker syndromet. Dette er en spesielt farlig art som krever haster innblanding i hjernen.
 • Giperprsekretornaya. Vaskulære plexuser utskiller en økt mengde sekresjon.

Nivået på intrakranielt trykk varierer:

 • hypertensive dropsy, når trykket heves (mer vanlig hos nyfødte).
 • normotensive, hvor trykket forblir normalt. Ofte observert i begynnelsen, strømmer lånet inn i hypertensive.
 • antihypertensive med lavt trykk. Det er ekstremt sjeldent.

Den nåværende naturen er:

 • akutt, raskt utviklende form av sykdommen. Tilstanden til en person forverres raskt, og sykdommen utvikler seg og blir mer komplisert om noen dager. Vanligvis akutte former for lukkede former.
 • kronisk ødem i hjernen, utvikler seg gjennom seks måneder og lenger. Trykket i hodet stiger gradvis, og cerebrospinalvæsken akkumuleres sakte. Derfor er symptomene og manifestasjonene av sykdommen ikke så uttalt. Kronisk form er karakteristisk for åpen hydrocephalus.

Tegn og manifestasjoner

Hos friske voksne inneholder skallen ikke mer enn 150 ml cerebrospinalvæske. Hvis det er noen forstyrrelse når du fjerner væske fra hjernens ventrikler, begynner det å samle seg. Som et resultat av denne akkumuleringen blir hjernestrukturene presset, og normaloperasjonen av nervesystemets hovedorgan er forstyrret.

Når det er ødem i hjernen, er det visse symptomer som tyder på hans frustrasjon. Personen blir torturert av utålelige angrep av hodepine, noe som forårsaker kvalme. Det kan være strabismus, nedsatt syn.

Et klart symptom på sykdommen er en endring i gangen. Først blir det ubesluttsomt, vanskelig, men når man ligger ned, kan en person vri med føttene, etterligne å gå. Når sykdommen utvikler seg, begynner pasienten å blande føttene, beveger seg hardt fra sin plass.

Hos voksne og hos eldre barn manifesterer hodet av hodet av slike symptomer:

 • Alvorlig smerte i hodet, en følelse av tyngde, spesielt om morgenen.
 • Oppkast, morgenkvalme.
 • Svetting.
 • Urimlig aggressivitet, irritabilitet.
 • Blodtrykk hopp, hjertebanken.
 • Hos menn utvikler impotens, begynner ungdom for tidlig pubertet.
 • Skjoldbruskkjertelen er berørt, noe som fører til at hormonproduksjonen forstyrres.
 • Det er krampeanfall.
 • Det er økt tretthet, døsighet.
 • Hos eldre, forringes hukommelsen, endres karakteren.
 • Pasienten opplever enuresis (inkontinens).
 • Intellektuelle evner reduseres.

Hvis du finner deg selv oppført symptomer, bør du konsultere en lege. Tidlig behandling kan redde liv og gjenopprette helse.

Årsaker til utvikling hos voksne

En dråpe i hjernen hos voksne er mye mindre vanlig enn hos barn. Men sykdommen kan ikke forutsies, selv om det er mulig å anta at det forekommer i en bestemt personkrets. For eksempel øker risikoen for utvikling hvis en person har lidd:

 • Hjernehinnebetennelse.
 • Encefalitt.
 • Tuberkulose.
 • Hjerneslag.
 • Aneurysm ruptur.
 • Hjerneblødning.
 • Giftig eller alkoholisk encefalopati.
 • Alvorlig hodeskader.

Hydrocephalus hos voksne forekommer i nærvær av neoplasmer og blodpropp i hjernen, de forhindrer utstrømning av væske, noe som fører til overdreven akkumulering. Ulike nerveforstyrrelser, en svak tetthet av medulla, provoserer også sykdommen.

Hydrocephalus hos barn

Ifølge statistikken er hvert 500 barn født med en diagnose av "hydrocephalus". Dråpen i hjernen hos barn under ett år er manifestert i:

 • Konstant monotont gråt.
 • En kort følsom søvn.
 • Hodet kantet.
 • Hyppige rikelig regurgitations av en fontene.
 • Forstoppelse.
 • Divergent strabismus.
 • Utelatelse av øyelokkene.
 • Muskulær hypertensjon (når håndtakene er komprimert i kammen og tærne rettet).
 • En svak eller fraværende stepping reflex.
 • Forsinket utvikling.

I barn i førskole og skolealder oppfordrer hydrocephalus:

 • Angrep av morgen hodepine.
 • Hyperaktivitet.
 • Hysteri.
 • Logoneurosis.
 • Enurese.
 • Eksponering for forkjølelse.
 • Defekter av diktning.
 • Begrenset ordforråd.
 • Vanskeligheter i å mestre førskolen og skolematerialet.
 • Irritabilitet, oppfører barnet utilstrekkelig.

En dråpe i hjernen hos barn hvis fontanel ennå ikke har trukket ut (disse er barn under 2 år) forårsaker en merkbar økning i kranens volum. Hodet blir uforholdsmessig stort i forhold til kroppen. Senere kjøper den en sfærisk eller oval form.

Månedlig måling av hodet hos spedbarn gjør det mulig å identifisere patologi i de tidlige stadiene. I tillegg er sykdommen preget av en pulserende bulging fontanel på grunn av det konstant høye intrakraniale trykket - en uforandrende følgesvenn av dropsy.

Hvorfor utvikler seg i barnet

Dropsy i hjernen, avhengig av faktorene som bidrar til utviklingen av patologi. er delt inn i:

medfødt skyldes unormal utvikling av nervesystemet. Defekter blir dannet i livmoren på grunn av mumburne infeksjoner i føtal hjernens fusjonsperiode. Spesielt farlige sykdommer under graviditeten inkluderer:

 • Rubella.
 • Toksoplasmose.
 • Syfilis.
 • Epidemisk parotitt.
 • Cytomegalovirus.
 • Herpes.

Skadelige vaner: Bruk av narkotika, alkohol, røyking er skadelig for barnets nervesystem. En dråpe i hjernen av medfødt karakter oppstår fra fødselstrauma (cerebral blødning, asfyksi). Risikoen for patologi øker hos dypt premature babyer med liten vekt.

kjøpt hydrocephalus kan forårsake:

 • Inflammatoriske sykdommer i hjernen (abscess, influensa encefalitt).
 • Neoplasmer i hjernen og benstrukturer av kraniet.
 • Skader mottatt etter fødselen.
 • Rupture of the walls of misformation.

diagnostikk

Den primære diagnosen er laget av en neonatolog (hvis det er barn), en barneleger, en kirurg eller en nevrokirurg. Bekreft eller motbevist mistanken kan være gjennom instrumentell diagnostikk:

 • neurosonography, sikker og smertefri prosedyre for studiet av neonatal neonatal vev gjennom fontanel.
 • Roentgen med et kontrastmedium, en svært informativ metode for å oppdage patologier i hjernen.
 • Magnetic Resonance Imaging, Prosedyre for å studere strukturen i hjernen og blodårene gjennom et magnetfelt.
 • Beregnet tomografi, ved lag-for-lag undersøkelse av hjernevev.

Hvis du vil utforske hjernen til et ufødt barn i livmoren, gjennomgår den gravide kvinnen ultralyd og dopplerografi.

Behandling av voksne

Hvis pasienten har en dråpe i hjernen, utføres behandlingen kun av erfarne spesialister. Dette er en alvorlig og farlig sykdom som kan føre til alvorlige konsekvenser, inkludert død.

For å bekjempe patologien gjelder:

 • Medisineringsterapi. Denne metoden er egnet for moderat dropsy. Voksne foreskriver diuretika og rusmidler som arbeider for å redusere intrakranielt trykk. For å forbedre pasientens tilstand kan en terapeutisk massasje foreskrives.
 • bypass - En vanlig kirurgisk prosedyre hvor en pasient plasseres i et kateterrør i skallenhulen. På den strømmer overskytende væske inn i bukromet. Mengden hemmelig forlater hjernens hulrom reguleres av spesielle ventiler.
  I utgangspunktet slutter operasjonen vellykket og gir gode resultater. Senere går pasienten tilbake til en normal livsstil. Bypassen er den lille størrelsen på røret. Det bøyer, det kan tette og ikke slippe inn væske. I slike tilfeller må shuntet byttes raskt.
 • Endoskopisk ventrikulostomi - En mer moderne og pålitelig metode som behandler dropsy av hjernen av en blandet, substitusjonell og symmetrisk type. Med hjelp av et neuroendoskop og et mikroskopisk videokamera ser nevrokirurger på skjermen alt han gjør. Med minimal risiko fjernes cerebrospinalvæsken og årsaken som forårsaket akkumulering av sekresjon, for eksempel en svulst. Operasjonen utføres en gang. Det krever ikke gjentatte inngrep og innføring av fremmedlegemer i hjernen.
 • drenering. Påfør når andre måter å kvitte seg med akkumulering av hemmelig umulig. Operasjonen har stor risiko for komplikasjoner forbundet med infeksjon. Samtidig kan det oppstå inflammatoriske prosesser som krever umiddelbar fjerning av det infiserte dreneringssystemet.
 • Plantevern. Eliminerer symptomene på hydrocephalus. Pasienter anbefales å brygge og drikke vanndrivende urter (gorisvet, bjørnebær, persille, kornblomst).
 • diett. Vanligvis er det rettet mot å normalisere vann-saltbalansen. Pasienten må gi opp mat, på grunn av hvilken en stor mengde væske akkumuleres i kroppen. Det er hvitt ferskt brød, fete kjøttretter, røkt kjøtt, pickles, pølser, fastfood, søtsaker. De erstattes med friske grønnsaker og frukt, urter, frokostblandinger, kokte og stuede retter.

Behandling av barn

En cerebral cortex i barndommen behandles med medisinering og en operativ rute. Å gi riktig behandlingsforløp hjelper til med å konsultere flere leger - nevropatologer og nevrokirurger.

Narkotikapreparasjon, som hos voksne, gir en reduksjon i sekresjonsproduksjon og akselerasjon av uttaket naturlig. Småbarn utnevnes diakarb sammen med Asparkamom i henhold til alder. Legemidlene stimulerer ekskresjonssystemet og blokkerer sekvensen av CSF.

For å fjerne overflødig væske fra skallen kan vanndrivende legemidler Mannitol, Glyserin, Furosemid. Hvis intrakranielt trykk ikke vender tilbake til normalt, ta det til kirurgi.

Med en lukket form kan det oppstå to situasjoner:

 1. Hvis det er nødvendig å fjerne årsaken som forstyrrer strømmen og utløpet av CSF, utføres en slik operasjon. Fjern svulster, cyster, aneurysmer.
 2. Hvis neoplasmer påvirker hjernen og ikke har klare grenser, utføres operasjonen for å sikre at utgangen av CSF omgår hindringen. For å gjøre dette, utføres en shunt.

En åpen dråpe i hodet blir også behandlet ved shunting. De milde former av sykdommen bukker seg for osteopati - den type manuell terapi. Det viktigste er å finne en spesialist som kan korrigere posisjonen til kraniale bein. Det osteopatiske kurset bidrar til eliminering av patologi etter fødselstrauma, forbedrer sirkulasjonen av cerebrospinalvæsken og letter tilstanden til babyen selv i akutte former.

Barn som har opplevd denne sykdommen er registrert hos en nevrolog og gjennomgår en årlig diagnose. Pasienter med shunts er under streng kontroll av leger hele sitt liv.

Konsekvenser hos barn og voksne

Som med andre sykdommer, forutsetter hydrocephalus avhengig av sykdomsformen og aktualiteten til å søke hjelp. Om barn-hydrocephalus normalt kan leve og utvikle, avhenger av mange faktorer. Hos barn som er diagnostisert med medfødt hydrocephalus, kan konsekvensene påvirke senere:

 • Intellektuell utvikling.
 • Problemer med memorisering, tale, syn, motoriske ferdigheter.
 • Utbruddet av anfall, lammelse etc.

Selv om hjernen til en voksen person dannes, kan konsekvensene av den overførte sykdommen for ham ikke være mindre alvorlig. Endringer i hjernen forårsaket av langvarig kompresjon av skjør hjernevev, er irreversible. En person kan helt miste sin evne til å jobbe og et sted i samfunnet på grunn av:

 • Psykiske abnormiteter.
 • Problemer med bevegelse.
 • Mikturistiske lidelser.
 • Redusert synsstyrke og hørsel.
 • Konvulsive anfall.

En ganske forferdelig sykdom for i dag er kurert med rettidig og profesjonell behandling. Etter å ha funnet ut av seg selv eller ved barnets forstyrrende tegn, er det nødvendig å ta kontakt med legen. Han vil fortelle deg hva som er dropsy av hjernen, hvordan du oppfører seg i fremtiden og hva som vil bli nødvendig for terapi. Løpende former for sykdommen fører til uopprettelige konsekvenser.

Hydrocephalus av hjernen hos en voksen

Hydrocephalus (hydrocephalus) er en sykdom hvor en stor mengde cerebrospinalvæske akkumuleres i hjernegruppene. Årsaken til denne tilstanden er et brudd på funksjonene ved produksjon eller utstrømning av cerebrospinalvæske fra hjernekonstruksjoner. Sykdommen påvirker barn og voksne. Hjernens hydrocephalus hos voksen er mer kompleks enn barnets, siden de knuste beinene i skallen i fontanumområdet ikke beveger seg fra hverandre og væsken begynner å trykke på det nærliggende hjernevævet. Hydrocephalus forekommer ofte som en komplikasjon av andre patologier som påvirker de nervøse og vaskulære systemene, hjernekonstruksjonene. I henhold til ICD 10 hydrocephalus, i avsnittet "Andre forstyrrelser i nervesystemet", er det utpekt en egen kode G91 hvor sykdypetyper er beskrevet i punktene 0-9.

Symptomer på hydrocephalus

Tegnene på dråpe i hjernen er forskjellig vesentlig avhengig av hvilken form sykdommen utvikler. For den akutte form for patologi er preget av en rask økning i ICP og utseendet på følgende symptomer:

 • Hodepine - de sprengende og pressende følelsene gir bort til øyekontaktene, forstyrres hovedsakelig om morgenen umiddelbart etter oppvåkning. Etter kort levetid reduseres intensiteten.
 • Kvalme - vises sammen med hodepine hovedsakelig om morgenen.
 • Oppkast er ikke forbundet med mat, etter angrepet blir det lettere for pasienten.
 • Visuelle lidelser - en brennende følelse i øynene, utseendet på et tåkete slør.
 • Døsighet er et tegn på en stor opphopning av væske, den raske utviklingen av intrakranial hypertensjon og sannsynligheten for et plutselig utseende av en rekke neurologiske symptomer.
 • Tegn på forskyvning av hjernestrukturene i forhold til hjernestammenes akse - brudd på oculomotoriske funksjoner, unaturlig stilling av hodet, brudd på pust, bevissthetstank helt opp til utvikling av koma.
 • Anfall av epilepsi.

Ved kronisk utvikling av hydrocephalus hos voksne mennesker, forekommer symptomene gradvis og i mindre uttalt form. Ofte har pasienten:

 1. Tegn på demens - forvirring, søvnforstyrrelse, redusert minne og tankeprosesser, redusert evne til selvbetjening i hjemmet.
 2. Apraxia walking er et brudd på gang når du går (skakhet, usikkerhet, unaturlig store trinn), mens du ligger i en liggende stilling, viser pasienten trygt motorfunksjoner, etterligner sykling eller vandring.
 3. Brudd på vannlating og avføring - manifestert i forsømte tilfeller i form av inkontinens av urin og avføring.
 4. Konstant muskelsvakhet, sløvhet.
 5. Brudd på likevekt - på et sent stadium er det manifestert i umuligheten av pasienten til å bevege seg uavhengig eller sitte.

Det er viktig å skille mellom hydrocephalus av hjernen hos en voksen i samsvar med de beskrevne symptomene fra andre patologier og konsultere en lege.

Årsaker til hydrocephalus

Spritvæske produsert av hjernes vaskulære plexus, vasker dets strukturer og absorberes i det venøse vevet. Normalt er denne prosessen kontinuerlig og mengden av produsert og absorbert væske er lik. Hvis en av de beskrevne funksjonene blir brutt, er det en overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernekonstruksjonene, som er hovedårsaken til hydrocephalus.

Hydrocephalus av hjernen hos en voksen kan forekomme mot bakgrunnen av følgende patologiske forhold:

 • Akutte forstyrrelser i blodforsyningssystemet i hjernen forårsaket av trombose, hjerneslag av hemoragisk eller iskemisk type, brudd på aneurysm, subaraknoid eller intraventrikulær blødning.
 • Utvikling av infeksjoner og inflammatoriske prosesser som påvirker sentralnervesystemet, strukturer og membraner i hjernen - meningitt, ventrikulitt, encefalitt, tuberkulose.
 • Encefalopati - giftig, posttraumatisk, alkoholisk og annen, noe som forårsaker kronisk hypoksi i hjernen og dens påfølgende atrofi.
 • Tumorer av forskjellig etiologi, vokser i cellene i ventriklene, hjernestammen og periostoliske vev.
 • Intrakraniale lesjoner som forårsaker ødem i hjernestrukturer og vaskulær ruptur, samt posttraumatiske komplikasjoner.
 • Komplikasjoner etter kirurgiske operasjoner i form av cerebralt ødem og komprimering av væske og blodtilførselskanaler.
 • Sjeldne genetiske abnormiteter og mangler i sentralnervesystemet - syndrom Bickers-Adams, Dandy Walker.

I nærvær av minst en av de beskrevne sykdommene, bør pasienten ta hensyn til risikoen for å utvikle hydrocephalus som en komplikasjon og i tilfelle utseendet av karakteristiske symptomer rapporterer dem umiddelbart til behandlingslegen.

Varianter av hydrocephalus

Voksne hydrocephalus er nesten alltid referert til som oppkjøpte sykdommer. Avhengig av egenskapene, opprinnelses- og utviklingsgrunnen, er den delt inn i følgende typer:

 1. Av opprinnelses natur:
 • Åpen (ekstern) - På grunn av dårlig absorpsjon av væske inn i veggene i venøse kar, akkumuleres overskuddet i det subaraknoide rommet, uten forstyrrelser observert i hjernens ventrikler. Denne typen dropsy forekommer sjelden, dens progresjon fører til en gradvis nedgang i hjernevolum og atrofi i hjernevevet.
 • Lukket (intern) - væskefluid akkumuleres i ventrikkene. Årsaken til denne prosessen er et brudd på utstrømningen gjennom væskekanaler, forårsaket av inflammatorisk prosess, trombose, tumorvekst.
 • Hypersecretory - oppstår når overdreven produksjon av cerebrospinalvæske.
 • Blandet - inntil nylig ble denne typen hydrocephalus diagnostisert med væskeakkumulering samtidig i ventriklene i hjernen og subarachnoid-rom. I dag er den primære årsaken til denne tilstanden atrogen i hjernen, og væskens opphopning er en konsekvens, derfor er denne typen patologi ikke gjeldende for hydrocephalus.
 1. På indikatorer for intrakranielt trykk:
 • Hypotensiv - trykket i cerebrospinalvæsken er redusert.
 • Hypertensive - indeksene for CSF-trykk økes.
 • Normotensive - intrakranielt trykk er normalt.
 1. På utviklingsgraden:
 • Akutt - den raske utviklingen av patologi, perioden fra de første symptomene til en dyp lesjon av hjernekonstruksjoner er 3-4 dager.
 • Subakutt - sykdommen utvikler seg i 1 måned.
 • Kronisk - preget av milde symptomer, er utviklingsperioden 6 eller flere måneder.

Hver form for hydrocephalus manifesterer seg i form av visse symptomer, hvis tilstedeværelse hjelper leger i prosessen med ytterligere diagnose for å gjøre den riktige diagnosen.

diagnostikk

Å diagnostisere cerebral hydrocephalus hos en voksen person utelukkende av visuelle tegn eller symptomer er umulig, siden sykdommen ikke virker eksternt på noen måte, og dårlig helse kan skyldes andre patologier.

Før diagnosen "hydrocephalus" utpeker legen et sett med studier som består av følgende metoder:

 1. Undersøkelse av spesialister - inkluderer innsamling av informasjon om symptomene og sykdommene som forårsaker utseende av ødem i hjernen; utføre testene, slik at man kan anslå en grad av nederlag av strukturer av en hjerne og redusere funksjonaliteten.
 2. Datatomografi - for å studere størrelsen og formen på ventriklene, deler av hjernen, subaraknoide rom og bein av skallen, bestemme størrelse og form, tilstedeværelse av svulster.
 3. Magnetic resonance imaging - å identifisere væske i hjernestrukturene, bestemme form og alvorlighetsgraden av hydrocephalus, som vil gjøre en foreløpig konklusjon om årsaken til utviklingen av patologi.
 4. Radiografi eller angiografi ved bruk av kontrastmedium - for å bestemme fartøyets tilstand, graden av tynning av veggene.
 5. Cisternografi - utføres for å identifisere form av hydrocephalus og klargjøre bevegelsesretningen av cerebrospinalvæske.
 6. Echoencefalografi er en ultralydstudie av hjernens strukturer for tilstedeværelsen av patologiske forandringer som forekommer i dem.
 7. Lumbal punktering - tilbaketrekking av væskevæske er gjort for å bestemme intrakranialt trykk, studien av sammensetningen av graden av fortykning og tilstedeværelsen av inflammatoriske prosesser.
 8. Oftalmoskopi - utføres som en sammenhengende studie for å identifisere synsforstyrrelser og årsakene som forårsaket dem.

Hvis resultatene av den fullførte undersøkelsen bekrefter tilstedeværelsen av væske i hjernekonstruksjonene, diagnostiserer legen hydrocephalus og foreskriver behandling avhengig av form.

Behandling av hydrocephalus

Med en liten og moderat opphopning av væske i hjernen, anbefales pasienten medisinering.

Hvis cerebrospinalvæsken skaper for høyt trykk og pasientens liv er i fare, må han snarest gjennomgå en kirurgisk operasjon.

Med hydrocephalus er det viktig å redusere trykket av cerebrospinalvæske i hjernen. For dette, under behandlingen ordinerer legen følgende stoffer:

 • Diuretika (Diacarb, Glimaritt) - for å fjerne overflødig væske fra kroppen.
 • Vasoaktive stoffer (Glivenol, Magnesiumsulfat) - for å forbedre blodsirkulasjonen og gjenopprette vaskulær tone.
 • Painkillers (Ketoprofen, Nimesil), antimigrene piller (Sumatriptan, Imigren) - for lindring av smerteangrep og en rekke neurologiske symptomer.
 • Glukokortikosteroider (Prednisolon, Betamethason) - er angitt i alvorlig tilstand som immunosuppressant og et middel som nøytraliserer toksiner.
 • Barbiturater (fenobarbital) - beroligende midler, som påvirker sentralnervesystemet negativt.

Medikamentterapi kan redusere mengden væske i hjernens strukturer og fjerne symptomer, men fullstendig kur med det er umulig. I akutte og forsømte tilfeller, hvis det er høy risiko for koma eller død, blir pasienten utsatt for nevrokirurgisk inngrep. Avhengig av indikasjonene og tilstanden til pasienten med hydrocephalus i hjernen, utføres følgende operasjoner hos en voksen:

 1. bypass - tilbaketrekking av cerebrospinalvæske med et spesielt instrument fra hjernestrukturer i kroppshulen, som naturlig absorberer væske uhindret. Det er typer shunting:
 • ventrikulo-peritoneal - drenering av væske i bukhulen
 • ventrikulo-atriell - i høyre atrium;
 • ventriculo-cisternemia - i den occipital delen, avdeling av en stor cistern.
 1. endoskopi - væske utledes gjennom et spesielt kateter satt inn i hullet i skallen.
 2. Ventrikulær drenering - En åpen operasjon som involverer installasjon av et eksternt dreneringssystem. Denne typen inngrep er angitt i tilfeller der andre typer operasjoner ikke kan utføres. Når det utføres, er det stor risiko for komplikasjoner senere.

Konsekvenser av hydrocephalus

Prognosen for leger som diagnostiserer cerebral hydrocephalus hos en voksen, avhenger av skjemaet og forsømmelsen av sykdommen. Påvisning av patologi i begynnelsen øker sannsynligheten for å opprettholde effektivitet, så vel som selvorientering av pasienten i hverdagen og samfunnet. For å gjøre dette, når de første symptomene på sykdommen trenger å konsultere en lege, overvåkes regelmessig, og også ta de anbefalte behandlings- og rehabiliteringsforløpene.

Hydrocephalus i et forsømt stadium truer pasienten med alvorlige komplikasjoner og en skuffende prognose av leger. Årsaken til dette er de irreversible prosessene i hjernevevet som oppstår med langvarig press av CSF på dets strukturer. Konsekvensene som følge av avansert hydrocephalus inkluderer:

 • nedgang i muskeltonen i lemmer;
 • forverring av hørsel og syn;
 • psykiske lidelser, manifestert i reduksjon av tenkning, hukommelse, oppmerksomhetskonsentrasjon;
 • forstyrrelser i luftveiene og hjertesystemet;
 • vann-salt ubalanse;
 • mangel på koordinering;
 • fremveksten av epileptiske anfall
 • tegn på demens.

I nærvær av de beskrevne komplikasjoner og deres alvorlige alvorlighetsgrad, blir pasienten tildelt et funksjonshemming, hvorav gruppen avhenger av hvor mye han kan orientere seg i samfunnet og livet.

Hvis sykdommen utvikler seg raskt eller hjernen nesten helt tapt funksjonalitet på grunn av atrofi av vevet, så er det stor sannsynlighet for koma og død.

Hydrocephalus eller hydrocephalus i hjernen

Denne sykdommen oppstår på grunn av overdreven akkumulering i hjernen av cerebrospinalvæske (cerebrospinalvæske). I en sunn kropp danner dette væsken i den ventrikulære delen av hjernen, hvoretter en spinalkanal kommer inn i og absorberes i blodet. Hvis hydrocephalus oppstår, oppstår ingen transport eller absorpsjon, og væsken forblir der den ikke skal være tilstede i slike mengder.

Dropsy av hjernen - en beskrivelse av sykdommen

Hydrocephalus forekommer hovedsakelig hos barn, men det kan også påvirke voksne. Akkumuleringen av væske i denne sykdommen fører til knusingen av hjernevevet til skallen, noe som bidrar til forstyrrelsen av normal hjernefunksjon.

En sunn person i skallen inneholder ca 150 ml CSF. Overskudd av dette beløpet indikerer patologiske abnormiteter i organismens aktivitet.

Dropsy av hjernen i et barn

Medisinstatistikk sier at ca 70% av nyfødte har åpenbar eller skjult form for hydrocephalus.

Hos barn under ett år gammel manifestasjoner er:

 • uncaused gråt;
 • søvnforstyrrelser;
 • hyppig oppblåsning;
 • vipper hodet tilbake under søvnen
 • økt muskel tone (pennene er komprimert i knærne, tærne strekkes fremover);
 • fravær av en trinnrefleks;
 • motor og mental utvikling forsinkelse;

Forskolearbeidere og skolebarn dropsy forårsaker:

 • hypermobilitet;
 • hysteriske reaksjoner;
 • stamming;
 • urininkontinens (enuresis);
 • skjeling;
 • hyppige forkjølelser;
 • forsinkelse i utvikling (brudd på diktning, dårlig ordforråd);
 • neseblødning;
 • hodepine;
 • dårlig akademisk ytelse;
 • rask tretthet;

Hovedårsaken til dropsy hos nyfødte er smittsomme sykdommer som mødre har gjennomført under graviditeten.

Klassifisering av hydrocephalus ved opprinnelse:

Ved patogenese er dropsy delt inn i tre hovedformer:

 • Lukket (eller okklusiv) - ved hvilken utstrømningen av cerebrospinalvæske forstyrres på grunn av lukning av banen ved hjelp av en tumor, trombose eller andre patologiske formasjoner;
 • Åpne (eller kommunisere) - et skjema hvor absorpsjonen av cerebrospinalvæsken i sirkulasjonssystemet er svekket
 • hypersecretory - et skjema hvor den ventrikulære kalvingen av hjernen gir en overdreven mengde væske;

Årsaker til sykdommen

Den direkte årsaken til sykdommen, som allerede nevnt, er brudd på utstrømningen av væske eller dens overflødige syntese i kroppen. Dette kan skyldes medfødte og oppkjøpte anomalier.

Hydrocephalus kan utvikle seg som et resultat av moderinfeksjon, og på grunn av infeksjoner som påvirker det svake barnets kropp i de første månedene etter fødselen av barnet.

Adipose hos voksne utvikler seg på grunn av tilstedeværelsen av svulster og blodpropp i hjernen; Smittsomme sykdommer kan også bidra til forekomst av forstyrrelser i utstrømningen av cerebrospinalvæske.

Risikofaktorer

Faktorer som påvirker utviklingen av hydrocephalus kan være:

 • prematuritet (fødselstrauma ledsaget av blødninger);
 • smittsomme sykdommer i uterus under graviditet (herpes, toxoplasmose);
 • medfødte defekter (misdannelser i hjernen og ryggmargen);
 • meningitt, encefalitt (konsekvensene av disse sykdommene kan føre til dannelse av svulster);
 • blødning i hjernen;
 • hode traumer;

symptomer

Hos spedbarn

Hydrocephalus hos spedbarn manifesteres i følgende symptomer:

 • Forutsigbar vekst av hodestørrelse med samtidig tynning av skallet bein;
 • utseendet på ansiktet av det venøse nettverket;
 • anstrengt fontanel (kan forbli åpen til 2 og 3 år, mens normalt skal fontanel-lukningen ta opptil et år);
 • kvalme og oppkast;
 • søvnforstyrrelser;
 • kramper og kramper;
 • tipping head;
 • rullende av øynene;
 • endringer i fondet, synshemming
 • forsinkelser i fysisk og mental utvikling (barn kan ikke holde hodet, sitte ned og stå opp, han ikke spiller, whiny umotivert, sløv og apatisk, griper noen ganger hodet - kanskje opplever hodepine);

Det er ingen hemmelighet at intrakranielt trykk hos voksne er årsaken til mange ubehagelige symptomer og sykdommer. Det må diagnostiseres og behandles riktig.

Fra hodepine, dømmes etter vurderinger, er spasmalgon en god hjelp. Mer om dette her.

Hos voksne

Dropsy hos barn i eldre alder og voksne har følgende symptomer:

 • epileptiske anfall
 • enuresis (urininkontinens);
 • baker i vekst eller gigantisme;
 • tidlig seksuell utvikling;
 • brudd på hormonelle funksjoner (redusert produksjon av hormoner - for eksempel skjoldbruskkjertelen);
 • hodepine og medfølgende oppkast;
 • defokusert syn, diplopi (dobbeltsyn), synshemming;
 • brudd på koordinering av bevegelser, endring i gang
 • svakhet og tretthet;
 • irritabilitet;
 • minne tap;
 • brudd på tenkning, forvirring, demens, personlighetsendringer;

Når skal du ringe til en lege

Henvisning til en lege er nødvendig i nærvær av noen av de ovenfor beskrevne manifestasjoner: jo tidligere sykdommen er diagnostisert, desto bedre blir terapien. Dette gjelder spesielt for spedbarn.

Hvis barnet ditt ofte og uten noen åpenbar grunn gråt, har problemer med amming, ønsker ikke å bøye hodet eller rotere opplever pusteproblemer, samt forekomsten av anfall, bør endringer i øynene, ansiktet og hodet struktur søke medisinsk råd og hjelp umiddelbart.

Eksamen og diagnose

Den primære diagnosen er laget av en neonotolog (en spesialist på nyfødte), en barneleger, en kirurg eller en nevrokirurg. Den mest nøyaktige diagnosen leveres av flere studier.

Diagnose av hydrocephalus er basert på observasjon av klinisk bilde, undersøkelse av fundus, samt maskinvareprosedyrer:

Dette utstyret er ikke tilgjengelig på alle sykehus, men om nødvendig bør foreldrene gjennomføre en undersøkelse på en privat klinikk på kommersiell basis. Diagnosen av voksen utføres også gjennom undersøkelse i et magnetisk resonans kammer.

Pålitelig i dette tilfellet er resultatene av flere føtale undersøkelser ved ulike graviditetsperioder, for å utelukke muligheten for feil så mye som mulig.

På bildet kan du se hvordan det ser ut som det er i hjernen

behandling

Hvordan behandle dropsy av hjernen i dette eller det tilfellet løser bare den behandlende legen, eller om noen selvbehandling av tale og kan ikke være. Dette er en veldig farlig sykdom, som i tilfelle utilstrekkelig behandling kan føre til alvorlige konsekvenser.

medisinering

Ved den første fasen av sykdommen utføres behandling med hjelp av medisiner, men ofte er denne metoden for terapi ineffektiv og hjelper bare i tilfeller av et svært svakt, latent utvalg av ødem i hjernen.

kirurgi

De mest brukte terapeutiske metoder for hydrocephalus er kirurgiske, fordi de gir flere sjanser for fullstendig gjenoppretting.

bypass

Den vanligste metoden for kirurgisk inngrep i hydrocephalus er ventrikulo-peritoneal shunting.

For å gjøre dette innføres spesielle silikonkatetre med ventiler i kranialhulen, hvorved væske fra hjernen blir avledet inn i bukhulen. Således opprettholdes det optimale trykk av det intrakraniale fluid.

Mengden cerebrospinalvæske som kommer fra kranialhulen, reguleres av spesielle ventiler.

Komplikasjoner av shunting operasjoner

Ulempen med denne metoden er shuntens lille diameter. Røret svinger lett og tette og i noen år går galt - i dette tilfellet er det nødvendig å erstatte det. Denne prosedyren bør utføres umiddelbart, noe som er problematisk hvis pasienten er langt fra klinikken.
Andre mulige komplikasjoner med bypass:

 • infeksjon av shunt;
 • infeksjon av hjernens hjerne og meninges ventrikler;
 • hyperdrilling (for rask utstrømning av brennevin);
 • hypodrenering (for sakte utstrømning);

Eksterne dreneringssystemer

Denne metoden for fjerning av væske fra hjernens ventrikler brukes i ekstreme tilfeller når det er umulig å fjerne væsken ved hjelp av andre metoder.

Denne operasjonen ledsages av det største antallet komplikasjoner, hvorav de farligste er forbundet med høy infeksjonsrisiko.

På grunn av dette kan farlig betennelse forekomme. I dette tilfellet fjernes den infiserte dreneringen i en nødsituasjon.

Endoskopisk behandling av hydrocephalus

En ny moderne metode for behandling av hydrocephalus er endoskopisk ventrikulostomi. Denne operasjonen blir oftere gjort i utenlandske klinikker, i Russland er denne teknikken ikke mye brukt på grunn av den høye prisen på utstyr. Metoden er trygg og pålitelig.

Legene trer inn i hjernekanalene ved hjelp av en spesiell enhet - et neuroendoskop med et mini-videokamera, hvis bilde overføres til en dataskjerm. Ifølge bildet ser kirurger nøyaktig hvor man skal gripe inn for å skape en utstrømning av brennevin. Deretter blir det ved hjelp av et spesielt kateter laget en åpning og væsken strømmer uhindret fra hjernen langs bypassbanen.

Folkets måter

Behandling av hydrocephalus på folks måter kan neppe være effektiv og kan bare gi midlertidig lindring til pasienten. Det finnes folkemessige oppskrifter for avkok og infusjoner, som skal være full med en dropsy.

Planter som brukes i disse metodene - gorisvet, persille, bjørnebær, oregano, kornblomst. Det skal huskes at ingen uavhengig behandling av dropsy kan utføres uten godkjenning fra den behandlende legen.

Rehabiliteringsbehandling

Restorativ behandling etter kirurgi er i samsvar med standard medisinske forskrifter. Det opererte barnet skal beskyttes mot mulige infeksjoner og hodeskader, faller, blåmerker og overdreven motoraktivitet.

Ofte kan høyt blodtrykk være forbundet med vegetativ-vaskulær dystoni av en blandet type, som på grunn av egenskapene er vanskelig å diagnostisere.

Etter å ha lest denne artikkelen, vil du lære om årsakene til intrakranielt trykk hos spedbarn, samt være i stand til å lese alt om hjernen encefalitt hos barn, ved å klikke på følgende link http://gidmed.com/bolezni-nevrologii/infekcionnye-zabolevanija/entsefalit-golovnogo-mozga.html

Konsekvenser av sykdommen og forebygging

Prognosen for ødem i hjernen avhenger direkte av diagnosens aktualitet og utnevnelse av passende behandling.

Barn som ble diagnostisert og operert i tide, er i stand til å utvikle seg og leve normalt (kanskje med noen begrensninger, og noen ganger også uten dem).

Det er nødvendig å overvåke tilstanden til shunt og gjennomgå en vanlig medisinsk undersøkelse.

Tidlig herdede smittsomme sykdommer hos moren i løpet av svangerskapet og det nyfødte i de første ukene og månedene av livet - den beste forebyggingen mot hydrocephalus.

Det er også nødvendig å gjennomføre regelmessige ultralydundersøkelser og medisinske undersøkelser i tidlig alder.

For mer synlighet anbefaler vi deg å se videoen:

Les Mer Om Fartøyene