Hva er akutt koronarsyndrom, førstehjelp og behandling

Den plutselige kraftig forverring i den menneskelige tilstand, preget av sterke smerter i retrosternale plass, følelsen av mangel på luft, svakhet og svetting, tvinger andre er alvorlig bekymret og kaller det medisinske teamet.

Ankommer utfordringen gruppen den pasient, noe som gjør det EKG og dens resultater har sykehusinnleggelse, plassere samtidig meget forsiktig og "vag" diagnose - akutt koronarsyndrom.

Hvorfor bruker leger en så vag formulering når det kommer til en svært alvorlig forverring av staten?

To i ett

Diagnostisering av akutt koronarsyndrom, eksperter foreslår en av varianter av utviklingen av hendelser - et angrep av ustabil angina eller hjerteinfarkt, siden de inngår i begrepet ACS.

Finn ut nøyaktig hva som egentlig skjer med pasienten, på scenen i krise er ikke mulig: skillet mellom de to sykdommer krever ikke bare EKG, men også utføre en rekke laboratoriestudier og maskinvare som er utført på et sykehus.

Videre har både akutt myokardinfarkt og ustabil angina, samlet under en enkelt tittel, som utgjør en stor fare for livet for pasienter enn, for eksempel, kronisk ischemisk hjertesykdom.

I motsetning til dette, kronisk hjertesykdom, som kan være lang nok til å flyte uten alvorlige komplikasjoner og lett forankret mottak nitroglyserin tabletter, utvikler akutt koronarsyndrom i løpet av få minutter eller timer, med en høy sannsynlighet for dødelig utgang - omfattende koronar død eller myokardialt infarkt.

Tilnærminger til behandling av ustabil angina og hjerteinfarkt er også forskjellig: i det første tilfellet, er innsatsen til ekspertene laget for å fjerne lommer av iskemi, og den andre hovedformålet med terapeutiske tiltak blir stadig tynnere blodpropp tilstoppede kranskarene og forårsake nekrose (nekrose) infarkt-området.

Hva skjer med ACS

Hovedårsaken til utviklingen av akutt koronarsyndrom er en lang og forsømt aterosklerose av karene.

I fasen av forverring av aterosklerose mister plakkens stabilitet, det er også mulig at integriteten til dekselet er kompromittert. Det er også betennelse i det berørte karet på stedet for trombusfestet eller hindringen av lumen.

Trombe okklusjon av karet (aterotrombose) og sirkulasjonsforstyrrelser som oppstår ved akutt aterosklerotisk sykdom, øker belastningen på myokard, som kan danne deri skade (områder av ischemi eller nekrose).

Iskskap (delvis blødning) av myokardiet er et tegn på ustabil angina, og vevnekrose angir et utviklende hjerteinfarkt.

Diagnostisere og skille disse betingelser ved bruk av EKG og blod biokjemiske studier nekrose markører, men en slik diagnose kan være bare delvis mulig, hvis det ikke er sykehuslaboratoriet utstyr for deteksjon av markører.

Hva vil EKG si?

Klassifisering av akutt koronarsyndrom gjøres vanligvis i samsvar med endringer i EKG.

Det finnes to typer ACS, med fokus på hvilken spesialisten bestemmer type hjerteskade og innholdet i de viktigste behandlingsmåtene:

 • ACS med løft av tannen ST;
 • ACS uten ST segmenthøyde.

Hva betyr denne klassifiseringen?

Elevasjon ST, særlig hvis det er ledsaget av smerte bak brystbenet og blokkeringen av venstre grenblokk, - et tegn på utviklet akutt hjerteinfarkt som krever umiddelbar trombolizisnoy av behandlingen, og i noen tilfeller - angioplastisk kirurgi.

Akutt koronarsyndrom uten elevasjon, ledsaget av endringer i T-bølgen, den nevnte del av myokardiskemi - dvs. angrepet av ustabil angina, som ikke krever tilførsel av trombolytika.

Imidlertid melkoochagovyj eller utført hjerteinfarkt kan også forekomme uten å løfte ST-segmentet, og derfor mer nøyaktig diagnose krever laboratorieanalyse av blod fra pasienter for å identifisere markører for nekrose (nekrose) av vev infarkt.

Førstehjelp

Akutt koronarsyndrom - en tilstand der nødhjelp og rettidig sykehus bli kritisk, både som ustabil angina og hjerteinfarkt er like farlig for livet av pasienter.

Så når det er klager om smerte bak brystbenet (de kan brenne, prikke, trykke), svette, følelser av frykt, må du gjøre følgende:

 • Tilbyr pasienten å ligge ned, unbuttoning kragen av klær;
 • Gi tabletten nitroglyserin;
 • Etter noen minutter, gi en ny tablett.

Du har bare to forsøk på å angripe lettelse: hvis etter to eller tre minutter etter resorpsjon av tablettene pasientens tilstand ikke er bedre - Kontakt umiddelbart lege eller team av "ambulanse".

En slik enkel hjemme diagnostikk vil bidra til å spare dyrebar tid og forbedre en persons sjanser for et gunstig utfall.

Enn å behandle?

Behandling av akutt koronarsyndrom involverer ikke noen hjemmemetoder og utføres bare i et spesialisert sykehus.

Pasienter er sterkt innlagt på sykehuset og utnevner de to neste tre dagene en streng sengestue og en diett som består av lette måltider og drikker uten salt.

Eksperter overvåker kontinuerlig EKG og blodtrykk, og overvåker også hyppigheten og overflaten av urinering av pasienter.

Terapi i begynnelsen har flere mål:

 • Behandling av iskemi;
 • Restaurering av blodstrøm i koronarbeinene;
 • Forebygging av komplikasjoner og forverring av pasientens tilstand.

Den antiischemiske virkning oppnås ved spesialister beta-blokkere - gruppe av legemidler som hemmer utvidelsen av det nekrotiske sone i myokardinfarkt, og gjenoppretting av blodstrømmen i iskemiske områder med ustabil angina angrep.

Utnevnelsen av disse midlene bidrar også til å unngå en av de farligste komplikasjonene - blødninger i hjernen.

De tidligere angitte betablokkere, jo mer sannsynlig er et positivt resultat, som ender akutt koronarsyndrom: deres anvendelse hindrer risikoen for ventrikulær fibrillering, hjertemuskelen brudd, minsker antall dødsfall fra hjerteinfarkt pasienter.

Hvis den beta-adrenerge blokkaden tolereres dårlig, eller hvis det er kontraindikasjoner for dem, justeres behandlingsregime.

Disse medisinske spesialistene finner en erstatning - kalsiumantagonister diltiazemovogo eller dihydiperidinovogo-serien.

Det neste stadiet av behandling av sykdommer som kommer inn i akutt koronarsyndrom, består i gjenoppretting av blodsirkulasjon i de skadede områdene av koronarbeholdere og myokardium.

Spesialister bruker til dette formål både konservativ og operativ terapi:

 • Blodklump lysis og blodplate teller reduseres;
 • Ballong angioplastikk;
 • Aortokoronær bypass på akutte indikasjoner.

Det er vanskelig å overvurdere betydningen og virkningen trombolizisnoy og antiblodplateterapi ved behandling av ACS: rettidig igangsatte tiltak for kondensering av blodpropper og blod kan raskt gjenopprette blodstrømmen i de angrepne kar og også opprettholde pumpingen funksjon av den venstre ventrikkel.

Disse tiltakene reduserer risikoen for død av pasienter med hjerte- eller vaskulær ulykke med omtrent halvparten. Forbedre vevets evne til selvreparasjon, sannsynligheten for å utvikle hjertesvikt og aneurysmer.

Trombolytisk behandling har imidlertid begge sine egne indikasjoner og kontraindikasjoner.

Formålet med trombolyse-legemidler er vist når:

Før du tar medisiner, kontakt lege.

 • Uttrykt brystsmerter, som varer mer enn en halv time og ikke stopper nitroglyserin;
 • Forhøyelse av ST-segmentet i flere ledninger registrert på EKG i løpet av de første seks timene etter smertestart;
 • En komplett blokkering av venstre ben av bunten Guiss, som utviklet seg i løpet av de samme seks timene;
 • Fravær av kontraindikasjoner.

Kontraindikasjoner for behandling med trombolytika er:

 • Høy arteriell hypertensjon;
 • Utsatt i de to foregående ukene, blødninger og traumer - spesielt craniocerebral;
 • Dissiperende aneurysm eller perikarditt;
 • Intoleranse mot narkotika.

Antiplatelet terapi, som er neste behandlingsstadium, er basert på utnevnelse av kurs av aspirin og klopidogrel. Disse legemidlene foreskrives så tidlig som mulig - aspirin anbefales å bli tilbudt til pasienter i nødstilfellet.

Klopidogrel er et obligatorisk midler og i forberedelse til bypass kirurgi eller stenting skadet fartøy: han begynner å ta en måned før planlagt operasjon, samt fortsette å ønske velkommen, og etter det.

Etter utslipp

Hvis diagnosen og behandlingen var komplett og rettidig, blir pasientene gradvis bedre og blir deretter utladet til hjemmepleie og ambulant tilsyn av en kardiolog.

Hjemmebehandling innebærer et strengt diett, med sikte på å bremse den aterosklerotiske prosessen i karene, og gi opp skadelige vaner. Fysisk og følelsesmessig stress bør være strengt regulert og kontrollert av helsetilstanden til pasienter: en rolig tur, sakte ned og opp en trapp, enkle lekser og gunstige psykologiske klimaet vil bidra til å bevare ytelse og årvåkenhet.

Medikamenter foreskrevet av legen i vedlikeholdsdosen (aspirin, betablokkere, klopidogrel, nitroglyserin) i alle fall er det umulig å avbryte: deres mottak blir liv. Det er nødvendig å følge strenge og foreskrevne doser, uten å redusere eller øke dem etter eget skjønn.

ACS i cadastre er: konseptet, registreringsprosedyren og funksjonene i denne prosedyren

Formålet med kapitalkonstruksjon (forkortet til "OKS") er en uferdig bygning eller bygning som ikke er en midlertidig bygning samtidig. I henhold til byplanskode for Russland, er slike eiendomsobjekter gjenstand for eiendomsrett og krever offisiell registrering av eventuelle transaksjoner over dem. Som en konsekvens er innføringen av ACS i de relevante juridiske registre en konstant praksis.

Flere detaljer om nyansene i denne prosedyren og dens essens vil bli diskutert i materialet som presenteres nedenfor.

Hva er ACS og den tekniske planen?

Formålet med kapitalkonstruksjon. Bilde 1

Så, som det ble nevnt tidligere, er ACS eiendomsobjekt som krever ferdigstillelse. Enkelt sagt er gjenstanden for kapitalkonstruksjon noen eiendomsmegling, satt i drift, som bare vil kunne gjøres etter utførelse av spesifikke byggverk eller byggverk. For øyeblikket kan ACS være av to typer:

 • Bygninger - eiendomsobjekter, formålet med opprettelse og drift er rettet mot organisering av boligområder, steder for lagring av ting, oppbevaring av dyr eller organisering av virksomheter. Eksempler på slike gjenstander er boligblokker og private hus, boliger og sammenleggbare lokaler, skur.
 • Strukturer er eiendomsobjekter, mer komplekse i ingeniør- og kommunikasjonsorganisasjoner, vanligvis plassert både over bakken og under den. Opprettelsen av slike ACS er rettet mot å utvinne ressurser, transportere dem eller oppnå tilsvarende mål. Eksempler på slike anlegg inkluderer gassrørledninger eller oljerigger.

Vær oppmerksom på at gjenoppbyggingen, vesentlig omplanlegging eller utvidelse av bygninger og strukturer også omdanner dem til statusen for kapitalkonstruksjonsobjekter, noe som krever en viss registrering. Samtidig kan strukturer som midlertidige bygninger (baldakiner, boder, kiosker) under ingen omstendigheter være relatert til ACS, slik at deres restrukturering eller oppføring av registrering av kapitalbygging ikke krever.

Hvordan registrerer ACS i Rosreestr register? Bilde nr. 2

For å inngå noen ACS i den offisielle kadastre av Rosreestor, er det nødvendig å kompilere sin tekniske dokumentasjon. Ofte er tilfeller i dette aspektet begrenset til opprettelsen av en hensiktsmessig plan, der:

 • Informasjon om kapitalkonstruksjonsobjektet, som kreves for inngangen til kadastre;
 • data på en bestemt del av hovedstadsbyggingsobjektet som kreves for registrering i registret;
 • Informasjon om det endrede kapitalkonstruksjonsobjektet, som er viktige for endringer i dataene som allerede er tilgjengelige i beholdningen (gjelder for ombygging, utvidelse, etc.).

Nødvendighet, rekkefølge for registrering og krav til den tekniske planen for ACS er vurdert i artikkel 41 i føderal lov nr. 221-FZ "On the State Real Estate Cadastre". Ifølge bestemmelsene er dette dokumentet kreves for å gå inn i kadastre:

 • informasjon om de nybygde ACS-ene og deres overføring til status for boliger, boliger eller andre gjenstander;
 • informasjon om endringer som er gjort til enkelte ACS eller den separate delen;
 • data om eierskap av en bestemt ACS før ferdigstillelsen av konstruksjonen (om nødvendig).

Registrering av den tekniske planen utføres i samsvar med samme føderale lov. De grunnleggende prinsippene i prosedyren er beskrevet nedenfor.

Utarbeidelse av teknisk dokumentasjon

Hvordan lage en teknisk plan for ACS? Bilde nr. 3

Kun kadastrale ingeniører kan utarbeide, sertifisere eller samtidig utføre to operasjoner i forhold til den tekniske planen for ACS (artikkel 44 i den tidligere nevnte føderale loven). Du kan finne en slik spesialist enten i BTI på bostedsstedet eller med direkte hjelp fra ansatte i denne statlige organisasjonen.

En slik spesialists krefter omfatter to obligatoriske ting:

 1. Tegning eller kontroll av den tekniske planen som allerede er utarbeidet, tilsvarer den virkelige situasjonen.
 2. Sertifiseringen av denne planen, selvfølgelig med det faktum at den er utstedt i samsvar med gjeldende lovgivning i Russland.

Krav til skjema og utarbeidelse av teknisk dokumentasjon av denne typen presenteres i en rekke bestillinger fra Russlands føderasjonsdepartement "Ved godkjenning av formen av den tekniske planen for ACS og kravene til forberedelsen". Obligatorisk bekreftelse med disse lovgivningen utføres av ovennevnte kadastrale ingeniører, den vanlige borgeren i vårt land burde vite at den tekniske planen for ACS skal inneholde:

 • tekstdel;
 • grafisk del.

Et dokument med en underavdeling i de aktuelle seksjonene er utarbeidet og lagret på et elektronisk medium i form av en elektronisk fil, som må sertifiseres av en elektro-digital signatur fra kadastralingeniør. Den tekniske planen forberedes for offisiell registrering og matrise av informasjon om anlegget er gitt:

 • eller på Rosreestrs kontor på stedet av ACS personlig av søkeren;
 • eller i MFC'en på stedet av ACS personlig av søkeren;
 • eller til de samme statlige organer ved å sende via post / bud / Internett-nettverk i riktig form.

Som du kan se, har prosedyren for å utarbeide den tekniske planen for ACS ingen spesielle problemer. Det viktigste ved gjennomføringen er å følge de grunnleggende prinsippene som er nevnt ovenfor og etablert på lovgivningsnivå.

Nyanser av problemet under vurdering

Funksjoner ved utarbeidelse av teknisk plan for ACS. Foto 4

I konklusjonen av dagens materiale, la oss være oppmerksomme på nyansene av problemet under behandling. Heldigvis har det ikke mange funksjoner, og en betydelig del av dem har allerede blitt vurdert ovenfor.

Imidlertid ble det ikke notert noen nyanser, så vi presenterer dem med følgende liste i formatet "Spørsmål - Svar":

 • Hva om det er forskjeller mellom den tekniske planen og ACS? - Ta ut den irrelevante tekniske dokumentasjonen ved å utstede nye dokumenter med passende endringer og gi dem til Rosreestr eller MFC.
 • Hva vil skje hvis den tekniske planen ikke er riktig forberedt? - Det er greit, de vil bare ikke akseptere det i kadastralstatens byrå, og de vil be deg om å rette opp de eksisterende manglene.
 • Hvor mye koster det å ordne teknisk dokumentasjon for ACS? - Fra 2 000 rubler. Den endelige prisen for tjenesten avhenger av regionen der dokumentet er behandlet, og dimensjonene og kompleksiteten til ACS som er beskrevet.

På denne måten ble kanskje den viktigste og nødvendige informasjonen for en vanlig statsborger i dagens tema avsluttet. Vi håper at materialet som presenteres ovenfor, var nyttig for deg. Lykke til med den tekniske dokumentasjonen!

Om hvordan du legger på kadastrale poster av kapitalkonstruksjonsobjekter du kan finne ut ved å se videoen:

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter, å informere oss.

Søk etter verdier etter bokstaver:

Ochs (tysk ogs) - tysk og jødisk etternavn. Kjente bærere:

Oxytocin - et neuropeptid hormonpeptid og paraventrikulære kjerne av hypothalamus, som transporteres i det bakre av den pituitære kjertel, hvor akkumulert (deponert) og frigjøres i blodstrømmen.

Nitrogenoksyd (I) (dinitrogenoksyd, nitrogenoksyd, lattergas) er en forbindelse med kjemisk formel N2O. Noen ganger kalt "morsom gass" på grunn av sin berusende effekt.

Titanoksyd (IV) (titandioxid, titandioxid, titanvit, matfarge E171) TiO2 - amfotert oksid av tetravalent titan.

Svovel (IV) oksyd (svoveldioksyd, svoveldioksyd, svoveldioksyd, svovelanhydrid) er en svovelforbindelse med oksygen av SO2-sammensetning. Under normale forhold er det en fargeløs gass med en karakteristisk skarp lukt (lukt av en lysende kamp).

Natriumoksybutyrat (Latin Natriumoxybutyricum, også natriumoksybat) er et legemiddel, natriumsaltet av y-hydroksysmørsyre.

Oxford University (engelsk Oxford University) - British University i Oxford, England.

Nitrogenoksyd (II) (mono (o) nitrogenoksid, nitrogenoksyd, nitrosylradikal) NO - ikke-saltdannende nitrogenoksyd. Under normale forhold er det en fargeløs giftgass, dårlig løselig i vann.

Alexander Mark David Oxlade-Chamberlain (født 15. august 1993 i Portsmouth) er en engelsk fotballspiller, midtbanespiller av Liverpool og Englands første lag.

Sinkoksid (sinkoksyd) ZnO er et fargeløst krystallinsk pulver, uoppløselig i vann, gulmer ved oppvarming og sublimering ved 1800 ° C.

Tiltak for å bekjempe ulike former for akutt koronarsyndrom

Enhver manifestasjon av hjertepatologi kan være et tegn på en alvorlig sykdom som truer pasientens liv. Samtidig diagnostiserer svært ofte ambulansedoktor akutt koronarsyndrom eller ACS hos pasienter.

Selv pasienter, etter å ha hørt en slik diagnose, har noen forvirring, fordi de ikke på en pålitelig måte kan vurdere alvorlighetsgraden av deres situasjon. Hva betyr begrepet "OKS", hva er typene av denne patologien, og hva slags hjelp trenger en person i denne tilstanden?

Generelle begrepet ACS

Under begrepet "akutt koronarsyndrom (ACS)", er tegn som er karakteristiske for to forhold skjult. Disse inkluderer

 • akutt myokardinfarkt;
 • ustabil angina.

Myokardinfarkt er en sykdom hvor nekrose av hjertemuskulaturens vev opptrer, som skyldes obstruksjon av kranspulsårene og opphør av blodtilførselen. Ustabil angina refererer til nedsatt blodsirkulasjon i hjertemuskelen på grunn av innsnevring av lumen i koronarbeinene.

ACS er ikke en egen sykdom, men bare et sett med tegn på en annen sykdom i hjertet og blodårene. Det er bestemt i tilfelle at det ikke er mulig å utføre de nødvendige diagnostiske tiltakene som gjør det mulig å foreta en nøyaktig diagnose.

I de fleste tilfeller oppdages ACS hos personer som lider av hjertesykdom (CHD). Iskemi oppstår på grunn av utilstrekkelig inntak av oksygen i myokardiet. Egenheten ved denne sykdommen er at den kan utvikle seg i mange år uten uttalt symptomatologi. Akutt koronarsyndrom eller ACS er diagnostisert hvis oksygenforsyningen til myokardiet er så ubetydelig at sannsynligheten for et infarkt i hjertemuskelen er høyt.

Klassifisering av ACS

Forkortelsen ACS betegner to patologiske forhold som har samme årsak til utvikling - iskemisk hjertesykdom i akutt stadium. Disse tilstandene inkluderer følgende:

 • ustabil angina;
 • hjerteinfarkt.

Begge former for myokardinfarkt faller inn i klassifikasjonen av akutt koronarsyndrom, hvorav den ene viser en høyde av ST-segmentet, mens den andre ikke observeres. Den mest gunstige er prognosen for ustabil angina. Prognosen forverres imidlertid betydelig i tilfelle av tidlig medisinsk behandling, siden ACS før eller senere fører til blokkering av kranspulsårene og utbruddet av hjertemuskelenes hjerteinfarkt.

Ustabil angina er delt inn i flere former:

 • det voksende skjemaet der det er en økning i frekvensen av anfall og deres alvorlighetsgrad;
 • skjemaet som først oppsto betyr at pasienten opplevde lignende smerter ikke mer enn en måned siden;
 • Postinfarningsformen utvikler seg innen en måned etter et tidligere myokardinfarkt;
 • Angina pectoris, som utviklet seg etter kirurgisk inngrep på hjertet;
 • Prinzmetal angina utvikles som et resultat av spasmer i koronarbeinene og er preget av at angrepene av ACS gjentas flere ganger over en kort periode.

Myokardinfarkt kan utvikle seg som med stigningen av ST-segmentet (som viser EKG-dekoding), og uten det. Hvis det ikke er noen gjenoppretting i følge EKG-data, brukes metoden for å studere spesifikke enzymer som er markører, til diagnose av diagnosen.

Generelt, hvis ST-segmenthøyde ikke observeres, hadde pasienten sannsynligvis en mild form for hjerteinfarkt. Hvis stigningen av ST er tilstede, er skade på hjertemuskelen mer alvorlig. Hvis det er en patologisk Q-bølge i EKG-resultatene, indikerer dette omfattende hjerteskader.

Årsaker til utviklingen av ACS

ACS utvikles på grunn av det faktum at hjertemuskelen mottar utilstrekkelig mengde arterielt blod, det vil si blodet mettet med oksygen. Denne faktoren fører til utvikling av oksygen sult og som en følge av forekomsten av ACS. Årsakene til dette er følgende patologiske forhold:

 • innsnevring av blodkar;
 • økt trombusdannelse, som forårsaker blokkering av blodkar;
 • inflammatoriske prosesser i blodkarets vegger;
 • spasmer av blodkar;
 • utilstrekkelig tilførsel av oksygen.

Oftest forekommer vasokonstriksjon som følge av aterosklerotisk hjertesykdom og blodkar - patologi, hvor aterosklerotiske plakk dannes, bestående av lavdensitetslipoproteiner (dårlig kolesterol). Disse stoffene har egenskapen til å trenge inn i veggene til karene.

Som et resultat slår kroppen på et svar, hvoretter utviklingen av antiinflammatoriske stoffer. Videre er veggene til karene som er skadet av kolesterolinnsetninger overgrodd med bindevev, noe som forhindrer normal blodstrømning.

En trombose er en koagulasjon som dannes når blodkoagulasjonen øker. Imidlertid kan andre fremmede stoffer, for eksempel en partikkel av kolesterolplakk, virke som en trombose. I dette tilfellet kalles fremmedlegemer ofte embolier. Både blodpropp og emboli, komme i små fartøy, tette dem, noe som fører til at sirkulasjonen opphører helt.

Inflammatoriske prosesser i skipets vegger oppstår ofte på grunn av aterosklerose. Årsaken til deres utvikling kan imidlertid være bakterielle og virusinfeksjoner. Også skade på veggene på karene blir lettere ved hjelp av ulike autoimmune prosesser i kroppen, når immunsystemet produserer antistoffer som ødelegger friske celler i kroppen.

Veggene i kranspulsårene består av flere lag. Mellomlaget består av glatte muskler, som, kontraherende, skyver blodet. Spasme av glatte muskler kan oppstå som følge av frigjøring av visse hormoner i blodet, for eksempel kortisol eller adrenalin. Selv om spasmen ikke varer lenge og ikke kan skade blodårene, hvis veggene deres først er skadet av kolesterolinntak, kan lommen smale og hindre blodstrømmen.

Mangel på oksygen kan oppstå når du utfører tungt fysisk arbeid, med sterke følelser eller ulike sykdommer.

I de fleste tilfeller utvikler ACS påvirket av flere årsaker, men den vanligste er aterosklerotisk sykdom som påvirker kranspulsårene.

Hvilke faktorer fremkaller utviklingen av ACS

Som statistikk viser, er det mange faktorer som direkte eller indirekte påvirker tilstanden til koronararteriene og det kardiovaskulære systemet som helhet. Disse inkluderer:

 • Krenkelse av balansen i blodet av "dårlig" og "godt" kolesterol;
 • Røyking og hyppig bruk av alkoholholdige drikkevarer, som har en negativ effekt på fartøyets tilstand;
 • Arteriell hypertensjon, noe som øker trykket i karene og ødelegger veggene sine;
 • Overvekt, øker belastningen på hjertet på grunn av behovet for å skyve blod gjennom de minste karene som er en del av fettvevet;
 • lav fysisk aktivitet, som fører til stagnasjon av blod i blodkar;
 • diabetes mellitus og hypertyreose;
 • hyppig stress;
 • genetiske faktorer.

I menneskekroppen inneholder en gruppe proteiner som bærer fett. Disse inkluderer lav tetthet lipoproteiner og høy tetthet lipoproteiner. Det første utvalget av lipoproteiner bærer kolesterol, og det andre - det ødelegger. Derfor innebærer diagnosen ACS å bestemme totalt antall proteiner, samt å bestemme antall i en seksjon.

Overskridelse av innholdet i innholdet i blodet av lipoproteiner med lav densitet fører til utvikling av aterosklerose, brudd på integriteten til blodkarets vegger og øker risikoen for ACS betydelig.

Studier har vist at tobakkrøyk inneholder stoffer som forårsaker vasospasme, øker blodviskositeten og fremmer dannelsen av trombi. I tillegg øker nikotin blodtrykk, noe som medfører risiko for skade på veggene i blodårene og utviklingen av IHD. Risikogruppen inneholder også personer som lider av hypertensjon.

Når det gjelder alkohol, i små mengder bidrar det ikke bare til fremveksten av ACS, men også fordeler. Det daglige beløpet bør imidlertid ikke overskride 30 gram ren alkohol per dag.

I seg selv kan fedme ikke føre til aterosklerose og iskemisk hjertesykdom. Det er imidlertid hos personer som er overvektige, det er ofte et brudd på balansen mellom "dårlig" og "godt" kolesterol. Slike personer har ofte høyt blodtrykk og diabetes, som bryter metabolske prosesser. Derfor øker fedme, som diabetes, alltid risikoen for å utvikle ACS.

Skjoldbrusk effekt

Hypertyreose er en endokrin sykdom hvor skjoldbruskkjertelen produserer en overdreven mengde av jodholdige hormoner. Disse hormonene øker hjertefrekvensen og hjertets behov for oksygen betydelig. Hvis du ikke sikrer det tilstrekkelig inntak, utvikler du ACS.

Fysisk belastning trener hjertemuskelen og blodkarene, og forhindrer utviklingen av ACS. Samtidig under fysisk belastning er det ikke ment å være i treningsstudio eller treningsstudio, men daglige turer og morgenøvelser. Bevegelse øker blodstrømmen og forhindrer dannelsen av blodpropper. Mangel på mobilitet, derimot, forårsaker stagnasjon av venøst ​​blod og øker risikoen for utvikling av ACS.

Eventuelt stress er ledsaget av frigjøring av hormoner i blodet, designet for å beskytte kroppen mot ugunstige faktorer. For ofte utstrømmer før eller senere føre til forstyrrelse av metabolske prosesser, utvikling av aterosklerose og ACS.

Tegn på ACS

Klinikken for akutt koronarsyndrom er preget av manglende manifestasjoner. Imidlertid, med noen form for ACS, er symptomene omtrent det samme. Disse inkluderer:

 • smerte bak brystbenet, som kan presse, komprimerende eller brennende;
 • følelse av tyngde i brystet og mangel på luft;
 • kortpustethet;
 • en person blir dekket med en kald, klissete svette;
 • huddeksler blir bleke;
 • det er hoste;
 • hjertets rytme er forstyrret;
 • Ved ACS av personen forfølger frykt for død, karakteristisk for angrep av en stenokardi;
 • mulig besvimelse.

I noen tilfeller, med ACS, kan noen tegn, bortsett fra brystsmerter, være helt fraværende. Smerte oppstår i hjertet, noe som gir den arm, skulder, underarm, under skulderbladet eller kjeve hovedsakelig på venstre side.

Smerte i ACS økes etter mindre fysisk anstrengelse eller stress, inkludert angst. Det kan vare mer enn 20 minutter, og inntaket av nitroglyserin har som regel ikke en positiv effekt.

Hva å gjøre med ACS før ankomst av en ambulanse

Akutt koronarsyndrom eller ACS er en tilstand som truer pasientens liv. Derfor, når du identifiserer de første karakteristiske tegnene på ACS, bør du umiddelbart ringe til en ambulanse. Det er svært viktig før legen kommer til å gi pasienten førstehjelp.

Først og fremst bør en pasient med ACS ta en tablett nitroglyserin.

For at denne medisinen skal fungere raskt, legges den under tungen og venter på fullstendig oppløsning. Det er et stort antall fartøy under tungen. Og slimhinnen gjør at stoffet kan trenge inn i blodet uten hindring. Nitroglycerin dilaterer blodkar, forbedrer blodstrømmen.

Hvis det ikke er noen forbedring fra en pille, bør en annen tablett tas etter 10 minutter. Og for å unngå bivirkninger, ta stoffet i en horisontal stilling.

Hjelpe å redusere blodpropp og unngå dannelse av ny trombi i blodkarene basert på acetylsalisylsyre, for eksempel Aspirin. Og for å gjøre tabletten klarere, anbefales det å tygge den.

Siden akutt koronarsyndrom (ACS) alltid ledsages av kortpustethet og en følelse av mangel på luft, må pasienten sikre oksygenstrømmen. Derfor blir alle klærne fjernet fra ham og vinduene åpnes og skaper et utkast.

Metoder for diagnostikk

Før den endelige diagnosen er gjort, utfører legen en undersøkelse for å bestemme graden av hjerteinfarkt. En foreløpig diagnose er utarbeidet basert på pasientens historie om smertessyndromets art og intensitet. Til tross for at smerten bak brystbenet er karakteristisk for alle hjertesykdommer, med ACS, avviker de i strømmens sværhet og varighet.

Deretter går pasienten til kardiologiavdelingen, der en grundig undersøkelse utføres, som gjør det mulig å bekrefte diagnosens korrekthet og foreskrive riktig behandling.

Listen over diagnostiske aktiviteter for ACS inkluderer følgende:

 • generell undersøkelse av pasienten;
 • en laboratorieblodtest, som inkluderer generell og biokjemisk analyse;
 • laboratorieundersøkelse av urin;
 • en blodprøve for tilstedeværelse av spesifikke enzymer som indikerer prosessen med ødeleggelse av hjertemuskelen;
 • koagulogram - en blodprøve som lar deg bestemme dens koagulasjonsevne
 • ECG;
 • ekkokardiografi;
 • koronar angiografi;
 • scintigrafisk undersøkelse av myokardiet;
 • MRI;
 • pulsoksymetri.

Hvordan behandle ACS

Hovedoppgaven for medisin er i ACS behandling av sterke smerter, øker risikoen for kardiogent sjokk og dødelighet risiko. Derfor blir den første behandlingen av ACS utført av ambulansedoktor etter en foreløpig diagnose.

Hvis pasienten er bekreftet hjerteinfarkt, ledsaget av tegn på nedsatt blodsirkulasjon i karene, blir han innlagt på intensivavdelingen. Det sendes også pasienter med tegn på nedsatt blodsirkulasjon i karene, men med ubekreftet hjerteinfarkt. Denne taktikken lar deg redusere dødeligheten som oppstår som følge av oksygen sult av vev.

Hvis en pasient diagnostiseres med hjerteinfarkt og ikke er komplisert av en blodsirkulasjonsforstyrrelse i karene, blir det tatt avgjørelse om sykehusinnleggelse av det medisinske personalet etter at diagnosen er avklart og pasientens generelle tilstand vurderes.

Behandling av akutt koronarsyndrom eller ACS utføres i henhold til følgende skjema:

 • medisinering;
 • kirurgisk inngrep er indikert i fravær av positive resultater i konservativ behandling av ACS;
 • forebyggende terapi, noe som gjør det mulig å utelukke tilbakefall av ACS.

Hvordan utføres medikamentbehandling med ACS

Konservative behandlingsmetoder kan eliminere manifestasjoner av ACS, gjenopprette blodsirkulasjonen i blodårene og sikre oksygenstrømmen til hjertet. Behandlingsplanen for koronarinsuffisiens er valgt av legen etter en grundig undersøkelse.

Uavhengig av form av ACS, utføres følgende aktiviteter:

 • Alle pasienter anbefales å følge sengestøtten til den generelle tilstanden og restaurering av blodtilførsel i koronarbeinene forbedres.
 • For å forhindre oksygen sult, administreres oksygeninhalasjon til pasienter;
 • smertesyndrom fjernes ved hjelp av analgetika, både narkotisk og ikke-narkotisk;
 • medisinsk terapi av ACS med anti-iskemiske stoffer;
 • pasienten injiseres intravenøst ​​med legemidler som har antitrombotiske og trombolytiske effekter;
 • Hvis årsaken til utviklingen av ACS har blitt aterosklerose, foreskrives pasienten statiner.

Hvilke operasjoner bidrar til å eliminere ACS

Kirurgisk inngrep i ACS muliggjør fullstendig gjenoppretting av blodtilførselen i koronarbeinene og hjertemuskelen. Disse resultatene kan oppnås ved to metoder:

 • koronararterien bypass graft;
 • aortokoronær stenting.

Begge disse operasjonene tillater helt å gjenopprette blodstrømmen i det berørte karet og eliminere manifestasjoner av ACS. Uansett hvilken type operasjon, skal hver pasient regelmessig besøke kardiologen og gjennomgå en kontroll til slutten av livet.

Forebygging av ACS

Hver person etter behandling av ACS bør overvåke tilstanden til fartøyene, i henhold til følgende regler:

 • eliminere de faktorene som forårsaker utvikling av arteriosklerose av blodkar;
 • bli kvitt dårlige vaner;
 • følg kroppsvekten;
 • øke fysisk aktivitet
 • rasjonell ernæring;
 • besøk en lege regelmessig.

Bare ved å overvåke helse, kan du minimere risikoen for gjentatt utvikling av ACS, bevare vaskulær helse og forlenge livet ditt i mange, mange år.

Betydningen av okse

okse i ordboken for et kryssord

Encyklopedisk ordbok, 1998.

det gamle navnet på elven. Amu Darya.

OCS Peter (1752-1821) er en sveitsisk politiker. I 1798-99 var lederen av senatet, medlem av Folkehjemsregisteret. Utarbeidet teksten i sin grunnlov.

Great Sovjet Encyclopedia

Navn, navn, setninger og setninger som inneholder "okse":

Wikipedia

Oaks (,; - eksay, okay, hvor "ah" er en mann) - Komi-Zyryan og Komi-Permian feodaltittel. Den tilsvarer det slaviske begrepet "prins".

Oaks - tysk og jødisk etternavn Kjente bærere:

 • Oaks, Boris Abramovich (1851-1926) er en russisk lege og utgiver.
 • Oks, Viktor Borisovich (1879-1954) - Russisk forfatter, advokat, sønn av BA Oks.
 • Oaks, Patrick (født 1984) er en tysk fotballspiller.
 • Oaks, Timo (født 1981) er en tysk fotballspiller.
 • Oks, Traugott (1854-1919) - Tysk komponist og dirigent.
 • Oakes, Phil (1940-1976) er en amerikansk musiker, forfatter av "protest sanger".
 • Oaks, Philippe (født 1997) er en tysk fotballspiller som spiller på midtbanespillet.

Oaks kan også referere til:

 • Oaks (Oxus) - det gamle europeiske navnet på Amudarya-elven. Den kommer fra den gamle greske overføringen av den østlige navnet på denne elven - Vakhsh, nevnt i Avesta.
 • Oaks - Komi-Zyryansky og Komi-Permyakitsytul, som svarer til den russiske tittelen Prince.

Eksempler på bruken av ordet okse i litteraturen.

De døde er begravet der med jorden, og en bue og pil er gitt i sine hender, forteller en tidligere fange Oxus Azat med et krøllet øre.

Fordi Egin visste nøyaktig hvor han skulle finne skipet han tjente til i morges Ard aux Linje, elsker av hovedstadens teatre.

Vil du, honninggæs, fortell meg hvordan du finner hytta av sen Ard aux Lyne?

Jeg er fortsatt kommer til å se etter måter, Helen, på hvert hjørne vil be retning, vil jeg vurdere alle - kvadrat med trikker, Nicole, en brosje, som var på deg natt til Canal Saint-Martin, M. Doll Ochs, spøkelse av Frau Marta på Blyutgasse, viktig og uviktig, jeg shuffle tilbake for å finne deg som jeg vil - Shuffle og tilfeldigvis kjøpte en bok, Garland lys, og med en klump av antrasitt som Marrast var ute etter nord i England, en klump av antrasitt for statuen av Vercingetorix, bestilt og halvparten betalt av Arkeyl kommune, 13 til de gode tenkende borgernes store nød.

Det virket som legen Oaks ble allestedsnærværende, gjorde han og hans assistent Egan ikke miste en eneste minutt, jaget de arbeiderne installert tynne Gasometer mekanismer, dag og natt ser de gigantiske batterier, hvor under påvirkning av en kraftig elektrisk strøm ble nedbrutt i sine bestanddeler elementer av vann.

Hurayn, som mistet mye for i dag, og, viktigst, uten Hummers ørering, midt i sin magiske kraft, klamret seg til Shets kropp aux Lagina sliter.

Bess 'motley-hær er perserne, Sogda Bactrians, de nomadiske Dacians som bodde på denne siden Ochs, - skyndte seg vekk fra Alexander.

Men strømpene strammet kapteinens ben Ochs uten en enkelt rynke, uten å hengge ved folder, som lutte unge lærlinger eller gamle veivisere.

Dette bassenget ble strømmet i vannet ved de største elvene i Europa - Donau og Volga og de så store asiatiske elvene - Oaks og Yaksart med alle mellomliggende elver.

Så Tips og Juan var ridning på toget i retning av Calais, snakker om petreller og andre hyperboreisk skapninger - en favoritt tema i gal dansk - og i noen minutters Juan begynte å fortelle sin historie med dukkene, mens Tell, kaste ut av vinduet petr, begynte å lytte til en historie om dukker og om monsieur Oaks, som gjorde dem i kjelleren i nærheten av Byutt-Chaumont.

Da Esmar, som ga opp morgenbarken sin, så sin overordnede og hemmelige rådgiver Jena aux Tammu gjennom det åpne vinduet, hans ansikt strekk ut unaturlig ut.

Videre, så langt som Ian kunne se aux Tamm, den hemmelige rådgiveren til Honey Coast-distriktet, med det bleke, elendige lyset av innstillingsmånen, helles gjennom det smale vinduet under taket, var et bord.

Siden Aegin, tommelens ting, for vanlige dødelige er bare Ian aux Tamm, den hemmelige rådgiveren i Honey Coast-distriktet, fikk den fra gnorrens hender, og det tok flere enn seks måneder.

For rekkefølgen og roen i Honey Coast-distriktet var han den første til å svare, den hemmelige rådgiveren Ian aux Tamm, og han er en arrum av tingets akse.

Som eldste på to trinn og som offiser i seniorstøtten, ber jeg deg omgående å forlate hytta av sen Arda aux.

Kilde: Maxim Moshkovs bibliotek

Transliterasjon: oks
Bakover er det lest som:
Oaks består av 3 bokstaver

Akutt koronarsyndrom: årsaker, risikofaktorer, behandling, kronisk form for insuffisiens

definisjon akutt koronarsyndrom (ACS) kombinerer skiltene som er karakteristiske for en skarp forverring stabil form for koronar hjertesykdom. Faktisk ACS Det kan ikke kalles en diagnose, det er bare et sett med manifestasjoner (symptomer), karakteristisk for både mønsteret av myokardinfarkt og ustabil angina.

Legene bruker begrepet akutt koronarsyndrom for en omtrentlig vurdering av pasientens tilstand og tilstrekkelig omsorg selv før den endelige diagnosen er etablert.

Anatomi av myokardialt blodforsyningssystem

Blod, beriket med oksygen, kommer til myokard (hjertemuskulatur) langs arteriene som ligger i form av en krone på overflaten, og venøs, med høyt innhold av karbondioksid og metabolske produkter, viderekobles gjennom venene. Det er på grunn av likheten med det kongelige attributtet, hjertekronens hjertekarre ble kalt "koronar" i den russiske versjonen, og på latin akseptert i medisin - nemlig "koronar" (fra "corona" - kronen). Den store Leonardo da Vinci laget de første anatomiske skissene av menneskelige organer, han oppfant noen så poetiske navn.

Fra teksten går vi til utilitarske sammenligninger, slik at kompliserte ting blir enklere og mer forståelige. Så, veggen til noen arterie har en slags standard på strukturen, som er kjent for alle som har en vannslange med fletning. Utenfor - et tett lag av bindevev, da - den muskulære delen, det er i stand til å kontrakt og slappe av, skape en pulsbølge og hjelpe blodstrømmen. Deretter - det indre skallet, det fineste og perfekt glatt intima, eller endotelet, forbedrer blodstrømmen ved å redusere friksjonen. Det er hos henne at problemene hos de fleste "hjerte" pasienter er forbundet. Koronar hjertesykdom, i anatomisk forstand, begynner med skade på det indre skallet koronararterier.

I strid med utvekslingen lipider, på grensen til muskellaget og intima Kolesterol kan akkumulere og danne konglomerater - mykt kolesterolplakk. Endotelet over dem stiger og tynner, til slutt bryter et tynt lag av celler og en høyde oppstår inne i arterien.

Strømmen av blodet gir lokale hvirvler og bremser ned, og skaper forhold for nye forekomster og tap av uoppløselige kalsiumsalter - deres forkalkning. Disse "voksne" plakkene, med ujevne og harde forkalkninger, er allerede svært farlige: de kan sår, ødelegge muskellaget av arteriene; Trombotiske masser blir avsatt på dem, og reduserer lumen til den overlapper helt. Som et resultat, iskemi, stenokardi, infarkt, Det er i denne rekkefølgen at hendelser utvikles.

Årsaker til utviklingen av ACS

Utviklingsmekanismer (patogenesen) er det samme for alle iskemisk, det vil si assosiert med mangel på oksygen, hjertesykdom, inkludert akutt koronarsyndrom. Årsaker som krenker normal bevegelse av blod på arteriene, bare to: endring i tone i arteriene og nedgang i deres lumen.

1. Spasm i vaskulærveggen kan komme fra økte utslipp adrenalin, for eksempel i en stressende situasjon. Uttrykket "hjerte kontraheres i brystet" beskriver nøyaktig tilstanden til en person med et kortvarig angrep av iskemi. Kortsiktig oksygenmangel er lett er kompensert: økt hjertefrekvens (hjertefrekvens), økning av blodstrømmen, økning av oksygeninngangen, trivsel og humør blir enda bedre.

Folk som er opptatt av ekstremsport og rekreasjon, får stadig korte adrenaline "angrep" på hjertet og de hyggelige følelsene som er forbundet med dem - gledelig spenning, energi-strømning. Fysiologisk bonus av noen, selv små belastninger - en reduksjon i følsomheten av koronarfartøyene å spasme, og derfor, forebygging av iskemi.

Hvis den stressende situasjonen er langvarig (tiden varierer avhengig av "treningen" i hjertet), kommer den dekompensasjonsfase. Muskelceller forbruker nødsenergi, hjertet begynner å slå langsommere og svakere, karbondioksid akkumulerer og senker tonen i arteriene, blodstrømmen i kranspulsårene bremser ned. Tilsvarende er metabolismen i hjertemuskelen brutt, noe av det kan bli død (nekrose). Fokus på nekrose av hjertets muskelvegg kalles hjerteinfarkt.

2. Redusere lumen i koronararteriene er forbundet med enten forstyrrelser i den normale tilstanden til deres indre membran eller med blodpropp overlappende med en trombose (blodpropp, aterosklerotisk plakk). Frekvensen av problemet avhenger av risikofaktorer, med langvarig eksponering som fører til metabolske forstyrrelser og dannelse av blodpropper.

hoved~~POS=TRUNC ekstern faktorer:

 • Røyking er en generell forgiftning, et brudd på cellene i det indre laget av arteriene, en økt risiko for blodpropper;
 • Ubalansert ernæring - økte lipidnivåer i blodet; Utilstrekkelig inntak av proteiner for kroppen; endring i balansen mellom vitaminer og sporstoffer; forstyrrelse av utveksling likevekt;
 • Lav fysisk aktivitet er et "uutdannet" hjerte, en reduksjon i kraften av sammentrekninger av hjertet, venøs trening, forringelse av oksygenforsyning til vev, akkumulering av karbondioksid i dem;
 • Understreker - stadig økt adrenalinbakgrunn, langvarig arteriell spasme.

Enig, navnet "ekstern" er ikke tilfeldig, nivået kan senkes eller økes av personen selv, bare ved å endre livsstil, vaner og følelsesmessig holdning til det som skjer.

Etter hvert som tiden går, akkumuleres den kvantitative effekten av risiko, forvandles til kvalitative endringer - sykdommer som allerede er relatert til interne risikofaktorer akutt koronar insuffisiens:

 1. arvelighet - Egenskaper av strukturen i blodårene, metaboliske prosesser overføres også fra foreldrene, men som relative risikofaktorer. Det vil si at de både kan forverre og redusere betydelig, unngå eksterne faktorer.
 2. Cen kraftig økning i lipider i blodet og aterosklerose - forekomster i arteriene i form av aterosklerotiske plakk med innsnevring av lumen, myokardisk iskemi.
 3. Oher fett - økning i fartøyets totale lengde, økt stress på hjertet, fortykning av muskelvegget (hypertrofi av myokardiet).
 4. Enrterialnaya hypertensjon - Stabilt høye tall for arterielt trykk, endringer i arteriene av arterier (skleroserende) med nedsatt elastisitet, stagnasjon - ødem
 5. Cdiabetes mellitus - øker blodets viskositet og risikoen for blodpropp, endringer i arterioler (minste arterielle kar) fører til iskemi av organer, inkludert myokard.

kombinasjon Flere faktorer øker sannsynligheten for at blodproppene overlapper hjertens egne arterier. Konsekvensen av utviklingen av hendelser under dette scenariet vil være plutselig koronar død, den andre i frekvens (etter hjerteinfarkt) utfallet av akutt koronarsyndrom.

Kliniske former for ACS og graden av risiko for pasienten

De grunnleggende former for ACS er to:

 • Ustabil angina - Brystsmerter, karakteristisk for hjerteinfarkt, som dukket opp for første gang eller allerede gjentatte ganger, umiddelbart etter fysisk eller følelsesmessig stress, eller i rolige omgivelser.
 • Myokardinfarkt - Nekrose av hjertets muskelvegg. Avhengig av lesjonens område, småfokal (microinfarction) og omfattende, ved lokalisering - i henhold til de aksepterte navnene til hjertets vegger - anterior, lateral, posterior-diafragmatisk og interventrikulær septum. De viktigste komplikasjonene, livstruende, er dødelige forstyrrelser av rytmen og rupturen av hjertevegget.

klassifisering er viktig både for å vurdere alvorlighetsgraden av tilstanden og for å analysere risikoen for plutselig koronar død (forekommer ikke mer enn 6 timer etter angrepet).

Høy risiko

Tilstedeværelse av minst ett av tegnene:

 1. Et slag i angina i mer enn 20 minutter og fram til i dag;
 2. Ødem i lungene (pusteproblemer, boblende pust, rosa skummende sputum, tvunget sitteposisjon);
 3. På EKG: en reduksjon eller økning av ST-segmentet mer enn 1 mm over isolinet;
 4. Angina med senking av trykk i arteriene;
 5. Laboratorium: Virage nivå av markører av myokardisk nekrose.

Gjennomsnittlig risiko

Uoverensstemmelsen med høyrisikoelementer, eller tilstedeværelsen av en av de nevnte funksjonene:

 1. Angina pectoris mindre enn 20 minutter, stoppet ved bruk av nitroglyserin;
 2. Rustfrekvens mindre enn 20 min, stoppet etter å ha tatt nitroglyserin;
 3. Nocturnal anfall av brystsmerter;
 4. Alvorlig angina pectoris, oppstod først i løpet av de siste 14 dagene;
 5. Alder er over 65 år;
 6. På EKG: de dynamiske endringene av T-bølgen til normen, Q-tennene mer enn 3 mm, nedgangen av ST-segmentet i hvilemodus (i flere ledninger).

Lav risiko

i uoverensstemmelse med kriteriene for høy og middels risiko:

 1. Hyppigere og alvorligere enn vanlig, anfall
 2. Nedenfor er nivået av fysisk stress som forårsaker angrepet;
 3. For første gang var det angina, fra 14 dager til 2 måneder;
 4. På EKG: normal kurve i henhold til alder, eller ingen nye endringer i forhold til tidligere oppnådde data.

Hvordan manifesterer man akutt koronarsyndrom?

hoved~~POS=TRUNC symptomer akutt koronar insuffisiens er få og er karakteristisk for for hver form for ACS.

 • Det første og viktigste tegnet er en sterk, konstant smerte bak brystbenet, sammenbrudd, brennende eller klemme karakter. Varigheten av angrepet kan variere fra en halv time til flere timer, men det er tilfeller der pasientene lider smerte som varer mer enn 24 timer. Mange klager over bestråling (utfører smertefulle impulser langs lokale nerveender) i øvre venstre del av kroppen - scapula, arm og hånd (område av pekefingeren), nakke og underkjeven. Med hjerteinfarkt med lokalisering i den bakre diafragmatiske veggen i hjertet, kan smertefulle opplevelser kun konsentreres i ribbenhjørnet, ved krysset mellom ribbenene med brystbenet.
 • Smerten begynner enten umiddelbart etter trening, eller mot en bakgrunn av fullstendig hvile - om natten eller tidlig om morgenen, når en person fortsatt er i sengen.
 • Reaksjonen av nervesystemet til transcendental stress: Staten er agitert og ekstremt rastløs. Karakteristisk for en panikkfrykt for død, som bare øker i forhold til utbruddet av et angrep. Selvkontroll er minimal, bevisstheten er forvirret.
 • Huden er blek, en kald svette vises på pannen. Pasienten føler seg konstant mangel på luft, prøver å ta en mer komfortabel posisjon for inspirasjon (orthopnea), ber om en pute høyere eller prøver å sitte ned.

Hva slags behandling kan bli hjulpet før en lege besøker?

 1. Førstehjelp: Gi tabletten nitroglyserinunder tungen: Dette området er rikt på blodkar, gjennom slimhinnen, absorberes de aktive komponentene raskt og går inn i blodet. Effekter på muskelvegg i arteriene, lindrer legemidlet krampe i hjertets hjertekarre og forbedrer midlertidig blodstrømmen. Om nødvendig, er det lov å ta 1 tablett hver 5. til 10. minutt. Husk at bivirkningen ved intensive inntak av nitroglyserin kan bli et syndrom av hjernestjelhet: Svimmelhet, innsnevring av synsfeltet og mørkere i øynene, kvalme. Alle disse fenomenene finner sted innen et par minutter, men pasienten på dette tidspunktet er bedre å lyve.
 2. aspirin, tygge tablett, dosering på 160-325 mg. Små konsentrasjoner av acetylsalisylsyre reduserer blodproppene, slik at du for første gang kan hekke mot økningen i størrelsen på de allerede dannede kranspulsårene.
 3. oksygen - Åpne vinduet, ordne et utkast for å hjelpe tilstrømningen av frisk luft. Hvis det er mulig, bruk en medisinsk flaske, vanligvis er de alltid klare for kroniske pasienter. Tilfør gass gjennom luftfukteren, eller legg en gasbind fuktet med vann og klemmet inn i masken. Rent oksygen tørker ut slimhinnene.

Ytterligere behandlingstaktikk bestemmes av legen, det avhenger av den endelige diagnosen, basert på dataene fra elektrokardiogrammet og biokjemiske blodprøver. Pasienter med akutt koronar insuffisiens må innlagt på sykehus.

Diagnostiske tester med ACS

Elektrokardiogram og dets verdier for ulike former for ACS

 • ST segment: uten løft, eller labil eller vedvarende depresjon på mer enn 2 mm, endringer i T-bølgen. bakgrunn av smerter i hjertet er dette alternativet på EKG typisk for akutt myokardisk iskemi.
  Hvis markørene av myokardisk nekrose ikke oppdages i blodet, er diagnosen begrunnet ustabil angina.
  Tilstedeværelsen eller definisjonen av en dynamisk økning i nivået av markører antyder småfokal myokardinfarkt.
 • ST segment: En stabil stigning over isolinen mer enn 2 mm, pluss den første forekomsten av ledningsforstyrrelser (venstre buntgrenblokkade av bunten), smerte og høyde av markører, skyldes akutt koronarinsuffisiens, diagnose - hjerteinfarkt.

Koronar angiografi (koronografi)

Introduksjon til arteriene i røntgenkontrastmediet, som lar deg visualisere koronarmønsteret, vurdere graden okklusjon (overlappende) av fartøyene. Metoden tilhører det ledende stedet i diagnosen iskemisk hjerte lesjoner. Risikoen for komplikasjoner av prosedyren er ikke mer enn 1%, det er ingen absolutte kontraindikasjoner, relativ akutt nyresvikt, sjokkstatus.

Ulemper: eksponering for 6,5 mSv

Utførelse av koronografi er bare mulig etter at det er gjort en passende oversikt over vitnesbyrdets (separate protokoll), og etter pasientens samtykke eller hans nærmeste familie.

Beregnet Tomografi (CT)

CT gjør det mulig for oss å oppdage stenoser av koronararterier, aterosklerotiske plakker av forskjellige størrelser og tettheter. Ulempe: Pasienten blir bedt om å holde pusten hans i noen sekunder for å få bilder av høy kvalitet.

Elektronstråle CT: Høy temporal oppløsning, nødvendig åndedrettsvern bare 1-2 sekunder, skanningslag etter lag 1,5 - 3 mm, hele hjertet undersøkes for 1-2 åndedrettspause.

Multilayer CT: rundt pasienten roterer røntgenrøret raskt, bare ett respiratorisk hold er nødvendig for å få et komplett bilde av hjertet.

Ulemper ved CT-metoden: bestråling (fra 1 mSivert til 3,5 mSv), intravenøst ​​jodholdig kontrastmedium - kontraindikasjoner for allergiske reaksjoner på jod.

MR i hjertet (magnetisk resonansbilder)

MR gir deg mulighet til å ta lagdelte bilder med stor utsikt, i alle fly. Det er mulig å måle arteriell blodstrøm og fylle atriene og ventriklene, vurdere blodtilførselen til myokardiet og egenskapene til hjertekontraksjonene. Pasienten er ikke utsatt for ioniserende stråling (stråling) i det hele tatt.

Behandling på sykehus

 • Trombolytisk terapi - Legemidler brukes, både oppløsning av blodpropper og motvirkning av dannelsen av nye blodpropper.

endovaskulær (intravaskulær) og kirurgiske metoder for gjenopprettelse av blodstrømmen i kranspulsårene:

 • Angioplastikk og stenting. Gjennom lårets arterie er kateteret satt inn i koronararterien, ballongen oppblåses ved sin ende, og utvider arterien lumen. Deretter installeres en protese som ligner en metallfjær, stenten, som styrker koronarbeholderens vegg.
 • Koronar bypass kirurgi. Ved hjelp av apparatet med kunstig sirkulasjon (med hjerteinfarkt), eller i forhold til et fungerende hjerte, danner de forbipasserende (shunts) rundt det berørte området av kranspulsårene. På dem gjenopprettes den normale blodstrømmen i hjertemuskelen.
 • Direkte koronar atherektomi. For dette benyttes en sylindrisk anordning med et sidevindu som er lokalisert på kateterets endedel. Den er matet under en plakett, roterer med en roterende kniv og fjerner den.
 • Rotasjonsablation. Verktøyet er en spesiell mikroboring (rotablator), er utformet for å fjerne kalsifiserte plakker. Rotasjonshastigheten er 180.000 rpm, utstyrt med en elliptisk spiss. Introdusert i arterien, grinder han plakkene til mikroskopiske fragmenter og frigjør veien for blodet. I fremtiden er det ønskelig å gjennomføre stenting. Metoden er ikke vist når trombose.

Video: akutt koronar syndrom og gjenopplivning

Kronisk kronisk insuffisiens

Begrepet "koronar insuffisiens"betyr en tilstand av redusert blodgass gjennom koronarbeinene. I motsetning til akutt form utvikler kronisk kronisk insuffisiens gradvis, som kjølvannet aterosklerose, hypertensiv sykdom eller sykdommer som fører til en "fortykning" av blod (diabetes mellitus). Alle kroniske former for koronarinsuffisjonssvikt er forenet under navnet "hjerte-karsykdom" eller "hjerte-karsykdom".

Den vanligste årsaken til koronar insuffisiens er atherosklerose, og alvorlighetsgraden av patologien er ofte avhengig av graden av forsømmelse av blodkar

De viktigste symptomene på kronisk kronisk insuffisiens er like på ulike former og funksjonelle stadier av sykdommen:

 1. Kortpustethet, tørr hoste - tegn på stagnasjon i en liten sirkel blodsirkulasjon, ødem i intercellulære rom i lungevevvet (interstitial ødem) og pneumosklerose (erstatning av aktivt vev ved bindevev);
 2. Økt hjertefrekvens;
 3. Komprimerende, kjedelige smerter som angina pectoris som oppstår etter trening (gå lange avstander eller opp trappene, etter et rikelig måltid eller nervøs spenning);
 4. Forstyrrelser i fordøyelsessystemet: kvalme, flatulens (oppblåsthet);
 5. Økt hyppighet av vannlating.

diagnostikk

En veiledende diagnose er gjort etter å ha hørt klager og undersøker pasienten. For den endelige diagnosen er det nødvendig med laboratorie- og instrumentstudier.

 • Den generelle analysen av et blod: Den utviklede formel, ESR;
 • Biokjemiske: lipoproteiner, transferaser, markører av betennelse;
 • Blodstrykkbarhet: Graden av tilbøyelighet til å danne blodpropper;
 • Koronarangiografi: nivået av overlapping av lumen av koronararteriene;
 • Elektrokardiografi: graden av myokardisk iskemi, dens ledende og kontraktile evne er bestemt;
 • Bryst røntgen, ultralyd: vurdering av tilstedeværelsen av andre sykdommer, studie av årsaken til hjerte iskemi.

Behandling av kronisk kronisk insuffisiens (prinsipper)

 1. Stabilisere løpet av den underliggende sykdommen som forårsaket hjerteinfarkt (aterosklerose, hypertensjon, diabetes mellitus);
 2. Reduser virkningen av eksterne risikofaktorer (røyking, hypodynami, fedme, stress, inflammatoriske prosesser);
 3. Forebygging av angina angrep (vasodilaterende, beroligende, blodviskositetsreduserende midler);
 4. Om nødvendig, bruk av kirurgiske metoder (angioplastikk, shunting).

Formålet med omfattende behandling - å gi hjertemuskelen en normal tilførsel av oksygen. Kirurgiske metoder vises bare når de er anerkjent som den mest effektive for denne pasienten.

Kronisk form for koronar insuffisiens aldri ikke helt helbredet, slik at folk med denne diagnosen leger gir følgende anbefalinger:

 • Opprettholde det optimale metabolismenivået i din alder: normalisering av kroppsvekt, rasjonell ernæring med fettbegrensning, inntak av vitamin-mineralkomplekser og Omega-3 (flerumettede fettsyrer).
 • Tilstrekkelig daglig fysisk aktivitet: lading, svømming, trening på en motorsykkel, gåing (minst en time om dagen) utendørs.
 • Herding: Styrker immuniteten og forhindrer forkjølelse.
 • Periodiske besøk til behandlende lege, tester og EKG - to ganger i året.

Les Mer Om Fartøyene