Oversikt over cerebrovaskulær sykdom: årsaker, typer, symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er cerebrovaskulær sykdom (forkortet til den sentrale vaskulære sykdommen), årsaker og typer. Symptomer og behandlingsmetoder.

Cerebrovaskulær sykdom er en sykdom i hjernen forårsaket av en gradvis progressiv lesjon av hjernevev mot en bakgrunn av kronisk cerebrovaskulær ulykke. I hjertet av sykdommen er en patologisk forandring i cerebrale (cerebrale) kar, noe som resulterer i utilstrekkelig blodtilførsel til hjerneceller, og som følge av oksygen sult av vev.

Sentralnervesystemet utvikler seg trinnvis på bakgrunn av noen vaskulære sykdommer. For det første, på grunn av blodkarens patologi, blir blodsirkulasjonen i hjernen brutt, noe som fører til oksygen sult. Kronisk mangel på oksygen og næringsstoffer fører til forstyrrelse av ulike hjernefunksjoner. Formet først er forbigående, og deretter vedvarende organiske endringer i hjernevævet. Klinisk manifesteres dette av kognitive personlighetsforstyrrelser - flere humørsvingninger, redusert intelligens, problemer med å huske.

Cerebrovaskulær sykdom kan ikke fullstendig herdes, fordi den direkte avhenger av den underliggende årsaken, for eksempel hypertensjon, som heller ikke helbreder, men bare korrigeres. Sykdommen er svært vanlig. Diagnostisert hos mer enn 50% av pasientene etter 60-75 år. Utvikler gradvis, gjennom årene. Hans symptomer påvirker alltid kvaliteten på menneskelivet, og presenterer ofte en alvorlig trussel på grunn av komplikasjoner, hvorav det viktigste er et slag.

Legen-neurologen er engasjert i behandling av alle typer cerebrovaskulær insuffisiens. I det kroniske løpet av sykdommen er det nok ambulant overvåking og behandling. I tilfeller av utvikling av akutte forstyrrelser i hjernesirkulasjonen, akutt sykehusinnleggelse i profilen, er det nødvendig med nevrologisk avdeling, og oftere i intensivbehandling.

Årsaker til cerebrovaskulær sykdom

Hovedårsakene til cerebrovaskulære lidelser er aterosklerose og hypertensjon (høyt blodtrykk).

Med aterosklerose blir kolesterolplakkene avsatt på hjernenes vegger, innsnevring av lumen og forstyrrelse av blodstrømmen. Som et resultat er det iskemi, hypoksi, senere blir hjernefunksjonene forstyrret, og deretter dannes permanente, irreversible forandringer i hjernevevet.

Stadier av utvikling av aterosklerose, som er årsaken til cerebrovaskulære lidelser. Klikk på bildet for å forstørre

Med arteriell hypertensjon på grunn av innsnevring av blodkarene utvikler seg utilstrekkelig oksygenforsyning til cellene. Jo oftere er hypertensive kriser (forverring av patologi), jo mer hjernen lider av hypoksi, og jo høyere er risikoen for slag.

Typer av patologi

Cerebrovaskulær insuffisiens er forbigående, akutt eller kronisk. Ulike typer CWC er klassifisert i henhold til graden av alvorlighetsgrad og varighet av fremveksten av forstyrrelser.

Tabellen nedenfor viser sykdommene som karakteriserer en bestemt type cerebrovaskulær sykdom.

Symptomer på sykdommen

Symptomer på cerebrovaskulær sykdom vokser veldig sakte, gradvis. I utgangspunktet er de dårlig uttrykt og tolkes nesten alltid av pasienter som vanlig tretthet. Tanker om å besøke en lege oppstår ikke engang.

Primær symptomer

 • Rask tretthet;
 • humørsvingninger med hyppig irritabilitet;
 • redusert effektivitet;
 • moderat hodepine;
 • episoder av svimmelhet;
 • søvnforstyrrelser;
 • støy i hodet;
 • problemer med minnet.

Ofte forekommer noen av disse tegnene selv hos friske mennesker av forskjellige aldre mot bakgrunnen av fysisk overbelastning, stress eller ulike fysiologiske prosesser, for eksempel under menstruasjon hos kvinner. Derfor blir de ikke oppfattet som begynnelsen på en alvorlig patologi.

Videre utvikling av sykdommen

Etter hvert som cerebrovaskulær sykdom utvikler seg, blir symptomene mer levende:

 • støy og hodepine intensiverer;
 • Svimmelhet blir hyppigere, oppstår selv når hodet er vendt eller vippet;
 • det er søvnløshet om natten, svakhet og døsighet i løpet av dagen;
 • Et dårlig humør er erstattet av depresjon, apati eller sletting av personens oppmerksomhet på problemer med sin egen helse;
 • mulig periodisk forstyrrelse av følsomheten til enkelte deler av lemmerne;
 • forbigående synshemming
 • taleforstyrrelser;
 • Den plutselige kortvarige sviktet med bevissthetstap i noen sekunder, kalt synkopasjon, utelukkes ikke.
 • tap av etterretning, forskjellige minneforstyrrelser blir synlige ikke bare for personen selv, men også for andre.
Symptomer på progressiv cerebrovaskulær sykdom

Hvis du ignorerer selv disse tegnene, er uvillighet til å søke medisinsk hjelp komplisert ved utvikling av akutte livstruende forhold - akutt iskemisk angrep og (eller) slag.

Konsekvensene av hjernesirkulasjonsforstyrrelser er svært alvorlige. Et sterkt opphør av blodstrømmen til hjernevævet forårsaker celledød. Avhengig av hjernens område berørt av det iskemiske angrepet, parese, lammelammelse, alvorlig tale eller synshemming, og ofte pasientens død er mulig.

Konsekvenser av cerebrovaskulær sykdom

En alvorlig grad av hjerneskade er ledsaget av en økning i vedvarende irreversible forandringer i hjernevevet. Dette er manifestert i form av kognitive og psykiske lidelser: en kraftig svekkelse i minnet, manglende evne til å konsentrere seg om noe, forvirring på plass, utseendet av selv-absorpsjon, fobier, tvangstanker inntil utviklingen av demens. Ofte krenkelser av koordinering av bevegelser - tremor (skjelving) av hendene, ustabilitet i gangen. Noen mennesker har nystagmus - rytmiske ufrivillige svært hyppige bevegelser av øyebollene.

De alvorligste komplikasjonene i sentralnervesystemet:

Akutt forbigående iskemisk angrep - akutt midlertidig forstyrrelse av hjernesirkulasjonen med reversible konsekvenser. De nevrologiske symptomene vises helt innenfor de første 24 timene.

Iskemisk berøring - akutt mangel på blodtilførsel til hjernen, ledsaget av celledød i den iskemiske sonen. Klinisk forekommer med cerebral og fokal symptomatologi, sistnevnte avhenger av lokalisering av fokus for nekrose. Blant tegnene er det parese eller lammelse av ekstremiteter av reversibel eller irreversibel karakter, tale- og / eller synsforstyrrelse, bevissthetstap og minne.

Subkortikal encefalopati eller binswangers sykdom - en progressiv atrofisk lesjon i hvit substans i hjernen, som fører til et gradvis økende demens, forvirring, tap av hukommelse og evne til egenomsorg hjemme.

diagnostikk

Bare en nevrolog kan opprette en nøyaktig diagnose på grunnlag av nevrologiske tester, pasientklager, laboratorie og instrumentelle undersøkelsesmetoder. Blant dem:

 • Biokjemisk blodprøve.
 • Ultralyd (triplex eller dupleks skanning) i hjerneskipene.
 • Angiografi - Røntgenundersøkelse av hjerneskipene etter innføring av et kontrastmiddel i blodet.
 • Elektroencefalografi (EEG).
 • Scintigrafi er studien av blodstrøm i hjerneskap ved hjelp av radioisotoper.
 • Beregnet tomografi eller MR.

Metoder for behandling av DTC

Først og fremst bør du prøve å eliminere eller redusere årsaken til cerebrovaskulær sykdom: gå ned i vekt, slutte å røyke og drikke alkohol, for å hindre økning av blodsukkeret hos diabetikere, og jevnlig tar antihypertensiva for å hindre hypertensive kriser.

Behandling av sykdommen selv er rettet mot å gjenopprette full blodtilførsel til hjernecellene, eliminere nevrologiske symptomer og stoppe sykdomsprogresjonen. Juster tilstanden kan være både medisinering og kirurgisk inngrep.

Konservativ medisinering

Narkotikabehandling består av behandling av den underliggende sykdommen som forårsaket DIC, og den umiddelbare eliminering av de resulterende forstyrrelsene i hjernen.

Hva truer cerebrovaskulær sykdom?

Cerebrovaskulær sykdom er et brudd i driften av hjerneskarene, som følge av at pasienten utvikler hypoksi og iskemi. Årsaken til endringer i hjernesirkulasjonen blir ofte aterosklerose og hypertensjon. Tegn på cerebrovaskulær patologi er ulike kognitive endringer i personligheten (redusert intellektuell evner, plutselige humørsvingninger eller minneproblemer).

Klassifisering av cerebrovaskulær patologi

DVB er en hjernesykdom forbundet med progressiv vevskader på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser i organet. Det kan oppstå på grunn av patologiene i cerebral fartøyene, som forårsaker en forandring i hjernens vevsvekst og hypoksi. I utgangspunktet er det diagnostisert hos eldre mennesker, men i sjeldne tilfeller kan sykdommen også forekomme hos et barn.

Cerebrovaskulær sykdom utvikler seg gradvis. I begynnelsen begynner hjernen å oppleve oksygenmangel på grunn av forstyrrelser av fartøyene. Med kronisk hypoksi begynner alle hjernens funksjoner å lide. I utgangspunktet er det forbigående og så vedvarende endringer i hjernevævet. Cerebrovaskulær sykdom bidrar til utviklingen av DEP i 2. grad, hvor hjerneskade oppstår.

Basert på klassifiseringen av DVB kan deles inn i rullende, akutt og kronisk. Til akutt cerebrovaskulær insuffisiens er:

 • Encefalopati i henhold til den hypertoniske typen.
 • Iskemiske angrep.
 • Stroke (multilakunarnaya form, iskemisk, hemorragisk, uspesifisert).

Kronisk cerebrovaskulær insuffisiens (HCVV) er delt inn i:

 1. Embolisme, som et resultat av at det er blokkering av blodårer blodpropper som forekommer i kroppens store arterier og med blod kan falle inn i den lille.
 2. Blødning, som skyldes ruptur av vaskulære vegger. Denne tilstanden provoserer utviklingen av hemorragisk slag.
 3. Trombose - patologi, når det er en innsnevring av blodkarets lumen og deres plugging med plakk.

Neurologen Mikhail Moiseevich Shperling vil fortelle mer om den iskemiske form for slag:

Til overgangsformen av cerebrovaskulær sykdom inkluderer:

årsaker

Hovedårsakene som kan føre til utvikling av cerebrovaskulær sykdom inkluderer hypertensjon og aterosklerose. Hvis pasientene har høyt blodtrykk, da blodkarrene smals, begynner hjernecellene å miste sin nødvendige mengde oksygen. Jo høyere nivå av oksygen sult, desto større er sjansen for et slag i en person.

Aterosklerose er knyttet til prosessen med avsetning på karveggene på kolesterol plakk som avgrenser spalten og redusere antall farbar gjennom blodet. Således utvikler kronisk iskemi (CHI), oksygen sult av vev og gradvis forstyrrelse av hjernen. Hvis du ikke starter behandlingen i tide, gjennomgår hjernevevet irreversible endringer.

I tillegg er det andre grunner for utviklingen av sentralbanken.

Tabell 1. Forårsaker og provokerende faktorer av cerebrovaskulær patologi

I tillegg kan avtrekkerelementet cerebrovaskulær insuffisiens av hjernen er i stand til arvelige faktorer, metabolske forstyrrelser, aldersrelaterte forandringer i kroppen og menopause hos kvinner.

Tegn på patologi

Cerebrovaskulær sykdom utvikler seg over en lengre periode. På begynnelsen av utviklingen er patologi svak og mange skriver av dette for overarbeid. Derfor søker nesten ingen medisinsk hjelp på dette tidspunktet.

De første tegnene til Russlands sentralbank er:

 1. Rapid tretthet.
 2. Moderat hodepine.
 3. Hyppig irritabilitet og humørsvingninger.
 4. Svimmelhet.
 1. Generell reduksjon i arbeidskapasitet.
 2. Støy i hodet.
 3. Minnetap.
 4. Problemer med søvn.

Alt dette kan være et symptom på overarbeid, stress eller fysiologiske prosesser, selv hos friske mennesker. Derfor påtar ingen seg utviklingen av en alvorlig sykdom.

Over tid forekommer symptomer på cerebrovaskulær sykdom oftere og blir mer uttalt. Pasienten er bekymret for:

 • Økt hodepine og støy i hodet.
 • Hyppig svimmelhet som kan oppstå under bevegelse eller sving av hodet.
 • Søvnløshet om natten og en følelse av svakhet om dagen.
 • Synshemming.
 • Kronisk depresjon og apati. Pasienten begynner å fokusere på hans dårlige helse.
 • Noen ganger er det mangel på følsomhet i lemmer.
 • Taleforstyrrelser.
 • Kort synkope.
 • Redusert intellektuelle evner, minneproblemer, som begynner å trekke oppmerksomhet mot andre.

Hvis pasienten omgående dersom disse symptomene ikke søke medisinsk hjelp, er cerebrovaskulær sykdom komplisert av faren til sine livsvilkår (slag eller iskemisk hjertesykdom).

Konsekvenser av cerebrovaskulær sykdom

Alvorlig hjerneskade ledsaget av en økning av irreversible prosesser i hjernen, som manifesterer psykiatriske, nevrologiske og kognitiv svekkelse (forekomst fobier, mangel på koordinasjon, manglende evne til å konsentrere seg og D. t.). Noen ganger er ufrivillig bevegelse av eyeballs mulig.

De alvorlige konsekvensene av cerebrovaskulær sykdom inkluderer:

 1. ONMK - akutt forstyrrelse av cerebral sirkulasjon, som har en reversibel karakter. Vanligvis forsvinner nevrologiske symptomer innen de første dagene.
 2. Iskemisk slag - som et resultat av utilstrekkelig blodgass til bestemte områder av hjernen, dør deres vev. I dette tilfellet er pasienten observert cerebrale og fokale symptomer assosiert med stedet for celledød. Det kan være lammelse, parese, tale eller synshemming, minnetap etc. Men slike endringer kan ha både reversibel og irreversibel karakter.
 3. Binswanger sykdom. Patologi er forbundet med en atrofisk forandring i hvitt stoff. Sykdommen har en progressiv utvikling. Gradvis kan pasienten utvikle demens, nedsatt hukommelse, en person mister muligheten til selvbetjening.

Om symptomene, årsakene og førstehjelpen til UNMIK, se videoen nedenfor:

Andre komplikasjoner er mulig som har en ugunstig prognose, inkludert pasientens død.

Diagnose av cerebrovaskulær sykdom

Neuropatologer og vaskulære kirurger er i stand til å oppdage cerebrovaskulær sykdom. Til dette formål gjennomføres en rekke undersøkelser:

 • Blodtest (generell, biokjemisk).
 • Urinalysis.
 • Elektrokardiogram.
 • Bestemmelse av protrombinindeks.
 • Radiografisk undersøkelse av brystet.
 • Analyse for syfilis.
 • Angiografi - gjør det mulig å vurdere tilstanden til fartøyene, avsløre en aneurisme, trombose, onkologiske sykdommer, aterosklerose, etc.
 • Angioscanning.
 • Transcranial dopplerografi - gjør det mulig å oppdage endringer i blodstrømmen.

Behandling av cerebrovaskulær sykdom

Bestem nærvær av cerebrovaskulær sykdom bare en spesialist neurolog. Hovedmålet med terapi bør være å eliminere de lidelsene som har skjedd i hjernen.

Medisineringsterapi

Drogbehandling bør være omfattende. For det første er det viktig å eliminere eventuelle risikofaktorer. Dette bidrar til å gjøre slike legemidler:

 1. Hypoglykemiske midler.
 2. Hypertensive stoffer.
 3. Antisklerotiske stoffer.

Etter normalisering av basal metabolisme, vil legen begynne å behandle cerebrovaskulær sykdom. Hovedgruppene av medisiner som bidrar til å normalisere blodsirkulasjonen i hjernen inkluderer:

 • Metabolikk ("Cavinton", "Tanakan").
 • Antioxidanter ("Cerebrolysin", "Actovegin").
 • Antihypoksanter ("Ketoprofen").
 • Spasmolytika ("Papaverin", "Dibazol").

Under den grunnleggende behandlingen normaliserer pasienten homeostase, respiratorisk funksjon og nevrobeskyttelse. For å gjøre dette, bruk:

 1. Kunstig ventilasjon av lungene og rensing av luftveiene.
 2. Når det er tegn på hjertesvikt, er Pentamtin foreskrevet.
 1. Ved kardial rytmeforstyrrelse er applikasjonen "Strophantine" eller "Korglikona" angitt.
 2. Hvis du trenger å stoppe vegetative lidelser, foreskrive "haloperidol" eller "difenhydramin".
 3. Hvis det er tegn på hjernesødem, bruk Furosemide, Mannitol.

Kirurgisk inngrep

I tilfelle av en alvorlig form for cerebrovaskulær sykdom, som ikke løser medisiner, legen gjør en beslutning om operasjonen, hvor gjennomført fjerning av eksisterende blodpropper i arteriene, og aterosklerotisk plakk. Ved hjelp av katetre kan du øke klaring i karene. Også kirurgisk inngrep er nødvendig for å oppdage en aneurisme eller blødning i hjernevevet.

Hva er cerebrovaskulær sykdom og hvordan behandles det?

Hvert år rundt i verden, har 6 millioner mennesker et slag, og ofte er det et resultat av cerebrovaskulær sykdom (CVD). Sistnevnte - en av de viktigste medisinske problemene i utviklede land, påvirker ikke bare eldre - hvert år er det yngre.

Diagnosen "DVB" - hva er det?

Cerebrovaskulær sykdom - er skade på hjernen fartøy, hvor blodårer er smalere, noe som fører til oksygenmangel i hjernen og dens dysfunksjon. TSVB - ikke en spesifikk sykdom, men et samlebegrep som samler forskjellige lesjoner i hjernen årer, forårsaker cerebral sirkulasjon. Den mest alvorlige konsekvens av slike brudd er iskemisk og hemoragisk slag, vaskulær stenose, aneurisme, hypertensiv encefalopati, cerebral arteriell trombose og okklusjon av blodkar.

Cerebrovaskulær sykdom er en vanlig lidelse. I Russland lider ca 9 millioner mennesker av hjernesirkulasjonsforstyrrelser, og hvert år for 400.000 av dem slutter det med et slag.

Årsaker til sykdommen

Oftest er årsaken til cerebrovaskulær sykdom atherosklerotiske vaskulære lesjoner. Mye sjeldnere, er sentralnervesystemet forårsaket av inflammatoriske sykdommer i hjerneskipene, men dette er ikke uvanlig.

Hva kan føre til problemer med hjernens fartøy? Risikofaktorer er røyking og alkoholmisbruk, hypertensjon, aterosklerose, fattig diett og tilstedeværelsen av fedme, diabetes, visse metabolske sykdommer, kronisk stress, en rekke infeksjonssykdommer, svulster, traumer, hjertesykdom, medfødt vaskulær patologi struktur, antifosfolipid syndrom, trombose og sykdommer i sirkulasjonssystemet. Som man kan se på en eller annen måte, i fare er nesten alle, og med alderen risiko for cerebrovaskulær sykdom øker.

Konsekvenser av DDC

Hjernen er "kontrollsenteret" av kroppen vår, det er ekstremt komplekst og til og med forskere forstår fortsatt ikke fullt ut alle finesser i hans arbeid. Men en ting er sikkert - for normalt arbeid trenger han oksygen. Hvis noen, selv den minste delen av den, forblir uten mat, vil konsekvensene bli ødeleggende. Cerebrovaskulær sykdom provoserer periodisk forekomsten av hjernekriser forårsaket av utilstrekkelig inntak av oksygen i hjernen. Symptomer på slike kriser er plutselig svakhet, nummenhet i lemmer på den ene side, tale- og synsforstyrrelser, forvirring. Disse forholdene er midlertidige og passerer raskt, men uten riktig behandling, slutter saken en gang i tilfelle et slag. Sistnevnte kan forvandle en person til en ugyldig, og hvis pasientens helse og før beroligelsen etterlot seg mye å være ønsket, blir ikke et dødelig utfall utelukket.

Etter 45 år dobles risikoen for hjerneslag hvert 10. år.

Hvordan identifisere cerebrovaskulær sykdom?

Cerebrovaskulær sykdom utvikler seg nesten alltid, men få mennesker tar hensyn til den første "alarmklokken". Mange selv ta dem nesten som norm - moderne byboerne jobbe hardt, nervøs og sliten, så symptomer som tretthet, svakhet, søvnløshet og redusert ytelse, har de ikke selv synes å være noe unormalt. Og likevel er disse de første tegnene på at hjernen mangler oksygen.

Hvis tiden ikke er tatt, vil tilstanden forringes. Med utviklingen av cerebrovaskulær sykdom er gradvis redusert evne til å konsentrere, hukommelsesproblemer begynne med, er det sterk hodepine, svimmelhet, brå lyder i ørene, tap av orientering. Ofte er det en nedgang i intelligens og reaksjonshastighet, depresjon og andre nervesykdommer utvikles.

Alle de som er i fare bør ha en vanlig nevrologisk undersøkelse. For mistenkt cerebrovaskulær sykdom kan legen forskrive ytterligere studier og tester - EKG, elektroencefalografi, rheoencephalography, angiografi, blodprøver, om nødvendig - CT eller MR.

Behandling av DVB

Hvis legen bekrefter utviklingen av cerebrovaskulær sykdom, vil pasienten må endre livsstil - for å starte en diett, slutte å røyke og drikke alkohol, gå ned i vekt og prøv å unngå nervøs belastning. Grunnlaget for behandling av cerebrovaskulær sykdom er medisiner. Legen foreskriver vasodilatormedisiner og medisiner som forbedrer kognitiv funksjon. I de mest alvorlige tilfeller, kirurgisk intervensjon - endarterektomi (fjerning av blodpropper fra arterier), angioplastikk (innføring av et kateter med en ballong i arterien, og deretter blåse opp ballongen til å forstørre lumen) og stenting av arteria carotis (i tillegg installert stenten støtter karlumenet åpen).

Hvis sykdommen ble startet og avsluttet med et slag, vil behandlingen bli vanskeligere. I dette tilfellet avhenger mye av hvilken del av hjernen som påvirkes. Lammelse, minneforringelse, syn, hørsel og tale, tap av intelligens - dette er vanlige konsekvenser av hjerneslag. Behandlingen tar sikte på å gjenopprette tapt funksjon og rehabilitering, som bruker metoder for fysioterapi, hydroterapi, fysioterapi og massasje, medisiner, kosthold, og ofte - arbeid med en psykolog. Rehabilitering skal gjennomføres i spesialiserte sentre for rehabiliteringsbehandling. For å starte kurset skal være så snart som mulig - så er det en sjanse for at mulighetene som går tapt på grunn av et slag vil bli gjenopprettet nesten helt. Varigheten av behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av skaden, men i alle fall bør du ta flere 2-3 ukers kurs.

Forebygging av cerebrovaskulær sykdom, eller Hva å gjøre for å forhindre komplikasjoner

Svært ofte er utviklingen av cerebrovaskulær sykdom resultatet av en feil livsstil. De viktigste fiender er dårlige vaner, spesielt røyking og alkoholmisbruk. I røykere hjerneslag skjer 2-3 ganger oftere enn ikke-røykere, og etter 55 år det er røyking ofte fører til alvorlige problemer med blodårene. Spesielt utsatt er mennesker som lider av høyt blodtrykk - hypertensjon hos røykere slag oppstår 5 ganger oftere enn røykere med normalt blodtrykk, og 20 ganger mer sannsynlig enn de som ikke er utsatt for dette skadelig vane. Alkohol er ikke mindre skadelig - de som elsker å drikke, risiko 4 ganger mer ikke-drikkere, og at statistikken ikke er for kroniske alkoholikere og de som drakk bare sporadisk. Overvekt, ubalansert kosthold med en overflod av fet og stekt er også svært dårlig for vaskulær tilstand. Noen ganger i de tidlige stadiene av sykdommen er nok til å endre kostholdet og gå ned noen kilo for å hindre utvikling av sykdommen. Anbefales også for lette fysiske øvelser - svømming, turgåing, daglig mosjon. I nærvær av sykdommen, i stand til å provosere cerebrovaskulær sykdom og slag, de trenger medisinering.

Hvor kan jeg gå hvis jeg har en DVB?

Behandlingen av cerebrovaskulær sykdom og konsekvensene av hjerneslag er en svært alvorlig prosess, og man bør ikke tro at det er nok å drikke den foreskrevne pillen - og alt vil fungere. De som har hatt et slag bør legge stor vekt på deres helse. Spesielt viktig er riktig rehabilitering, og det er bedre å ikke gå hjem, men i et spesialisert senter. I dag er det mange slike klinikker, og noen av dem kan med rette betraktes som rehabiliteringssentre på høyeste nivå - for eksempel Moskvas senter "Tre søstre".

Dette tverrfaglige spa-hotell, som tilbyr et program for rehabilitering etter ulike skader og sykdommer, inkludert rehabilitering av cerebrovaskulær sykdom, og behandling av effektene av hjerneslag. I sentrum av "Three Sisters levekår oppfyller vilkårene i et land pensjonat high-end, blir gjestene innkvarteres i komfortable rom med en elegant interiør, og sentrum ligger i et pittoresk hjørne av Moskva, omgitt av furuskog. Gjestene pensjon trenger ikke å bekymre deg for enhver husholdning ting - servicesentre løse alle problemer. Fra de vanlige hotell "Tre søstre" skiller seg bare imponerende database med leger, terapeuter jobber her, tidligere praksis i Europa, forfatterne av sine egne unike utvinning teknikker. "Tre søstre" praktisert en helhetlig tilnærming til rehabilitering, ved hjelp av alle effektive metoder - fra kosthold og akupunktur til massasje og ergoterapi.

Lisens av Helsedepartementet i Moskva-regionen nr. LO-50-01-009095 av 12. oktober 2017.

Cerebrovaskulær sykdom: former, årsaker, symptomer, diagnose, hvordan å behandle

Cerebrovaskulær sykdom (DVB) - patologien til cerebral fartøy, som fører til iskemi, hypoksi og nedsattelse av ulike kroppsfunksjoner. Under påvirkning av ugunstige eksogene og endogene faktorer er cerebral fartøy skadet, og hjernesirkulasjonen er svekket.

Cerebrovaskulær sykdom fører til utvikling av vaskulær encefalopati - en sykdom, er en progressiv organisk hjerneskade som et resultat av kronisk vaskulær insuffisiens. Denne patologien ble tidligere ansett som et problem hos eldre. Foreløpig er cerebrovaskulær insuffisiens "yngre": sykdommen er i stadig større grad funnet hos personer under 40 år. Dette skyldes oppførsel av usunn livsstil, dårlig økologi og uholdbar ernæring.

Cerebrovaskulær sykdom er for tiden et betydelig medisinsk problem. Den ligger tredje i strukturen av total dødelighet etter CHD og onkopatologi. DVB er årsaken til slag og langtidssykdom.

dødsraten fra verdens BIC

klassifisering

Cerebrovaskulære sykdommer - sykdommer i sirkulasjonssystemet, som inkluderer:

 • Hemorragiske og iskemiske slag.
 • Kronisk karsirkulatorisk patologi i hjernen - okklusjon og spasmer av blodkar, arteritt, aneurisme.
 • Intrakraniale blødninger.
 • Hypertensive cerebrovaskulære sykdommer - aterosklerotisk og hypertensiv encefalopati.

etiologi

De viktigste etiologiske faktorene i sykdommen:

 1. Aterosklerotiske cerebrale kar fører til avleiring av kolesterol, plakkdannelse, innsnevring og tilstopping dem, og videre til et brudd på cerebral sirkulasjon, cerebral trofisme og mentale prosesser.
 2. Dysfunksjon av blodkoagulasjonssystem, trombose og tromboembolisme forårsaker ganske ofte frustrasjon av cerebral mikrosirkulasjon.
 3. Spasm av arterievegget mot bakgrunnen av kronisk arteriell hypertensjon reduserer cerebral blodstrøm.
 4. Vaskulitt forstyrrer blodtilførselen til hjernen.
 5. Osteokondrose kan føre til vertebro-basilær insuffisiens og forbigående sykdommer i cerebral sirkulasjon.

Krenkelser av patenen til hjernens arterier på grunn av trombose, aterosklerose, spasme (a) og brudd på blodkar i hjernen (b) er hovedårsakene til DVB

Faktorer som provoserer utviklingen av patologi:

 • Diabetes mellitus,
 • Eldre alder,
 • Hypercholesterolemi, dyslipidemi,
 • fedme,
 • hypertensjon,
 • koronarsykdom,
 • stress,
 • Craniocerebral trauma,
 • Langsiktig bruk av orale prevensjonsmidler,
 • røyking,
 • En stillesittende livsstil,
 • Arvelighet.

symptomatologi

Cerebrovaskulær sykdom i begynnelsen av utviklingen er manifestert av følgende kliniske symptomer:

 1. Redusert ytelse, økt tretthet;
 2. Irritabilitet, dårlig humør, emosjonell ustabilitet;
 3. Overdreven oppstyr
 4. søvnløshet;
 5. Følelse av varme;
 6. Tørr munn;
 7. asteni;
 8. En rask hjerterytme.

I fremtiden, etter hvert som hjernehypoksien øker, utvikler farlige lidelser og ser mer alvorlige tegn ut: en forverring av konsentrasjonsevne, en minneforstyrrelse, et brudd på tenkning, logikk, koordinering, konstant hodepine og en reduksjon i mental kapasitet.

Hos pasienter oppstår depresjon, nedsetter intellektet, neuroser og psykoser utvikles, fobier og frykt opptrer, egocentrisme, eksplosivitet, svak vilje vises. Pasienter blir utsatt for hypokondrier og usikre. I alvorlige tilfeller utvikles kramper, tremor, ustansighet i gang, tale, bevegelse og følsomhet i ekstremiteter, fysiologiske reflekser forsvinner, synets organer påvirkes.

Ytterligere økning i morfologiske forandringer i hjernevev fører til utseendet av mer uttalt og merkbare syndromer - cerebrale kriser og slag, parese og lammelse av ekstremiteter, bekkenforstyrrelser, dysfagi, voldelig latter og gråt.

Disse kliniske tegnene som er tilstede hos pasienter gjennom dagen, indikerer en akutt forstyrrelse av cerebral sirkulasjon - cerebrovaskulært slag. Hvis de forsvinner på kortere tid, mistenker de et forbigående iskemisk angrep.

Det er 3 grader av cerebrovaskulære lidelser:

 • DVB i første grad fortsetter umerkelig. Dens skilt ligner på mange måter symptomene på andre sykdommer eller skader.
 • Den andre graden er manifestert av psykiske lidelser. Sykdommen er en indikator for funksjonshemming, men pasienten tjener seg selv.
 • Den tredje graden - overgangspatologien i fase av vaskulær demens. Pasienten kan ikke flytte og navigere i rommet, han trenger hjelp og bryr seg om mennesker rundt seg. Oppførselen til slike pasienter skal overvåkes.

De hyppigste komplikasjonene i sentralnervesystemet: slag, forbigående iskemisk angrep, demens, cerebrovaskulær koma.

diagnostikk

Neuropatologer og vaskulære kirurger er engasjert i diagnose og behandling av cerebrovaskulær patologi. De velger behandlingstaktikk i samsvar med funksjonene i sykdomsforløpet, pasientens generelle tilstand og tilstedeværelsen av samtidig lidelser.

En generell undersøkelse av pasienter med DVB inkluderer:

 1. En klinisk blodprøve,
 2. Biokjemisk blodprøve,
 3. Bestemmelse av protrombinindeks,
 4. Serologisk respons på syfilis,
 5. EKG,
 6. Generell analyse av urin,
 7. Radiografi av brystet.

Metoder utviklet for å utføre en komplett og omfattende instrumentell diagnose av cerebrovaskulære sykdommer:

 • Dupleks eller triplex angioscanning er ment for primærdiagnostisering av DVB. Det er den sikreste, raskeste og billigste. For å studere på denne måten kan de berørte fartøyene gjentas og uten helsefare.
 • Angiografi er en metode for kontrast radiografisk undersøkelse av blodkar, som gjør det mulig å bestemme deres funksjonelle tilstand, tilstedeværelsen av den patologiske prosessen og dens omfang. Serebral angiografi utføres etter innføring av et kontrastmiddel i blodet. Det gjør det mulig å bestemme pasientens tilstedeværelse av trombose, aterosklerotisk lesjon og vasokonstriksjon, onkopatologi, hematom og aneurisme.
 • Scintigrafi av hjernen - En enkel og ikke-invasiv metode for forskning, som praktisk talt ikke har kontraindikasjoner og ikke forårsaker komplikasjoner. Nuklear skanning er en svært sensitiv og informativ måte å diagnostisere cerebrovaskulær ulykke på. Det radioaktive stoffet injiseres i venen, og skanningen utføres i 15 minutter. Denne tiden er nok for at radioisotop skal spre seg gjennom hele kroppen og akkumuleres i det patologisk endrede vevet. Indikatoren inneholder en strålingsdose som er ufarlig for kroppen.
 • Transcranial Doppler - ultralyd undersøkelse av cerebral fartøy, vurdering av blodstrømningshastighet og detektering av hemodynamiske lidelser.
 • En viktig rolle i diagnosen DVB har MR og CT.

behandling

Det er umulig å identifisere og kurere cerebrovaskulær sykdom uavhengig av hverandre. Bare en erfaren, høyt kvalifisert spesialist, etter å ha studert pasientens klager og fullstendig undersøker ham, vil utpeke en kompetent medisinsk behandling. Tilstrekkelig og rettidig behandling vil forbedre pasientens livskvalitet og redusere risikoen for å utvikle livstruende tilstand - slag.

Hovedmålet med behandling av sykdommen er eliminering av sykdommer i hjernefunksjonene. For å fullstendig kvitte seg med cerebrovaskulær patologi, er det nødvendig å bestemme og eliminere årsaken. I tillegg til utnevnelse av medisiner, gir spesialister viktige anbefalinger til pasienter: Endre livsstilen, gå ned i vekt, ikke røyk og ikke drikk alkohol, spis riktig og balansert.

Medisineringsterapi

Kompleks behandling av cerebrovaskulær sykdom utføres vanligvis i nevrologisk avdeling. Spesialister eliminerer primært risikofaktorer: foreskrive anti-sklerotiske, hypotensive, hypoglykemiske stoffer. Først etter korrigering av grunnmetabolismen går det til den direkte behandlingen av patologi.

Spesiell terapi

Hovedgruppene av legemidler som forbedrer hjernecirkulasjonen og er ment for behandling av kronisk cerebrovaskulær insuffisiens:

 1. Kalsiumkanalblokkere forbedre hjerneblodstrømmen, redusere impulsens hastighet, undertrykke limplastene og forbedre blodsammensetningen. Preparater basert på nifedipin dilaterer hjernebeholderne - "Corinfar", "Cardipin", preparater fra diltiazemgruppen "Dilzem", "Cardil". Kalsiumkanalblokkere inkluderer også "Cinnarizine" og dets derivater, "Verapamil".
 2. antioksidanter. En kraftig antioksidant, foreskrevet for cerebrovaskulær sykdom, hjerneslag og encefalopati - "Cerebrolysin". I tillegg brukes det ofte "Cerebrokurin", "Actovegin".
 3. antihypoxants foreskrive ved nederlaget av hjernens fartøy - "Ketoprofen", "Imidazol", "Mecaprin".
 4. Metaboliki - "Cavinton", "Sermion", "Vinpocetin", "Tanakan".
 5. Direkte antikoagulantia - "Heparin", "Fraksiparin" og indirekte - "Fenilin", "Sinkumar", "Warfarin".
 6. Antiaggregant terapi - "Acetylsalicylsyre", "Kurantil."
 7. Medisiner med hypokolesterolemisk virkning, statiner - "Lovastatin", "Lipostat", "Probuson", "Tykveol".
 8. nootropics - "Omaron", "Pyracetam", "Pantogam", "Glycine", "Fenibut".
 9. Narkotika som utvider hjernens kar - "Pentoxifylline", "Trental", "Agapurin".
 10. spasmolytika - "Papaverin", "Euphyllinum", "Dibasol".

Grunnleggende terapi

Grunnleggende behandling av sentralnervesystemet er å normalisere funksjonen av ekstern respirasjon, kardiovaskulær system, vedlikehold av homeostase, nevrobeskyttelse.

 • For å gjøre dette, rydde luftveiene, intubere luftrøret, utfør kunstig ventilasjon av lungene.
 • Ved utseende av tegn på hjertesvikt og lungeødem, bruk "Lasix", "Pentamin".
 • Antiarytmisk terapi er indisert for pasienter med hjerte rytmeforstyrrelse. Vanligvis foreskrevet antianginal medisiner, hjerteglykosider - "Strophantine", "Korglikon", antioksidanter.
 • Undertrykke vegetative funksjoner vil hjelpe "Seduxen", "Haloperidol", "Dimedrol", "Sodium Oxybutyrate".
 • For å bekjempe hjernesødem, brukes osmotiske diuretika - Mannitol, Furosemide.
 • For å stabilisere blodtrykket, utpeke "Atenolol", "Enalapril", "Nifedipin", "Dibazol".
 • Korrigering av metabolske forstyrrelser utføres ved å fylle volumet av ekstracellulær væske med løsninger av Ringer, plasma, glukose.
 • Symptomatisk terapi inkluderer antikonvulsive og psykotrope legemidler, muskelavslappende midler, analgetika - "Analgin", "Ketorol", "Promedol".

Hyperbarisk oxygenering - Fysioterapeutisk behandlingsmetode, som sikrer metning av blod med oksygen og inngangen til det berørte hjernevæv. Pasienten er i en spesiell celle og puster rent oksygen. Hyperbarisk oksygenering eliminerer oksygengjeld av vev og gjenoppretter aerob glykolyse. Denne prosedyren forbedrer pasientens livskvalitet, reduserer symptomene på patologi og forhindrer utviklingen av alvorlige komplikasjoner.

Kirurgisk behandling

Alvorlige former for patologi, dårlig egnet til medisinsk korreksjon, krever kirurgisk inngrep. Pasienter fjernet blodpropp og aterosklerotisk plakk fra arterier, øke de vaskulære hulrommet ved hjelp av et kateter, og en ballong blir satt inn i arterien stentene støtter årehulrommet åpen.

Cerebrovaskulære sykdommer er gjenstand for kirurgisk behandling: arterielle aneurysmer og intracerebrale blødninger.

Tradisjonell medisin

Den vanligste tradisjonelle medisinen som brukes til behandling av cerebrovaskulær sykdom:

 • Peonrot er tørket, malt og strømmet med kokende vann. Insister betyr for en time, filtrer og ta 5 ganger om dagen på en spiseskje.
 • På en kjøttkvern er 2 appelsiner og 2 sitroner malt, bland massen med den flytende honningen og bland den. Insister på en kald dag, og ta deretter en spiseskje 3 ganger om dagen.
 • Nål nåler er strømmet med kokende vann, insisterer og legges til avkok juice av en halv sitron. Ta stoffet på tom mage i 3 måneder.
 • Tinktur av celandine blir tatt i tom mage tre ganger om dagen i 2 uker.

Tradisjonell medisin - god tillegg til hovedterapien av patologi.

Profylakse og prognose

Tiltak for å forhindre utvikling av cerebrovaskulær sykdom:

 1. Normalisering av blodtrykk,
 2. Tidlig behandling av samtidige patologier,
 3. Bekjempelse av dårlige vaner,
 4. Utfører lette fysiske øvelser,
 5. Riktig ernæring,
 6. Optimalisering av regimet av arbeid og fritid,
 7. Vektkorrigering.

Med profylaktisk formål foreskrives pasienter som reduserer hjernesirkulasjonen og undertrykker blodkoagulasjon.

Hvis sykdommen behandles på en riktig og riktig måte, kan du ikke bare forbedre pasientens livskvalitet, men også redusere risikoen for slag og andre alvorlige komplikasjoner.

Hva er cerebrovaskulær sykdom?

Cerebrovaskulær sykdom (TSVB) - er en patologisk tilstand som er karakterisert ved en progressiv skade på hjernen blodkar, for derved gradvis nerveceller begynner å dø ut, slik det kreves taper oksygen og næringsstoffer. Nylig har det vært en tendens til å øke antall personer som lider av denne form for sirkulasjonsforstyrrelser. Således lærer et økende antall mennesker på forhånd om hva det er og de mulige konsekvensene av cerebrovaskulær sykdom.

For 30 år siden ble cerebrovaskulær sykdom først og fremst diagnostisert hos personer over 60 år. Men nå oppdages denne form for cerebral sirkulasjon hos 70% av befolkningen i alderen 45-50 år. De første tegnene som følger med cerebrovaskulært syndrom er ikke uvanlig for tiden og for de som nylig har krysset 35-års alderslinjen. Utviklingen av sentralnervesystemet utgjør en stor fare, derfor må pasienten under de første manifestasjoner av denne patologiske tilstanden gjennomgå komplisert behandling.

Hovedårsakene til cerebrovaskulær sykdom

Hjernen er en ekstremt kompleks struktur som gir kontroll over en rekke prosesser som forekommer i menneskekroppen. For normal funksjon, bør denne kroppen få en stor mengde oksygen og næringsstoffer. Hjernens vev er ekstremt følsomme for en reduksjon i nivået av metning med de nødvendige stoffene. Med økende sirkulasjonsforstyrrelser begynner nevroner å dø ut massivt, noe som gir ekstremt ugunstige konsekvenser for hele organismen.

På noen måter er cerebrovaskulær sykdom en kollektiv begrep, under hvilken mange former for hjernesirkulasjonsforstyrrelser i ulike etiologier er skjult.

Uttrykket cerebral hemoragisk sykdom kan lure typer og iskemisk slag, intrakranial blødning av forskjellig lokalisering, hjerne patologi kronisk diskulyatornaya, aterosklerotiske og hypertensiv encefalopati og så videre. D. Disse tilstandene er forskjellige akutte eller kroniske forstyrrelser av den cerebrale blodsirkulasjonen. Den internasjonale klassifikasjonen av sykdommer inkluderer et betydelig antall patologier til klassen av cerebrovaskulære lidelser.

For mange moderne mennesker er helsen på 2. eller 3. plass, derfor, hva er en cerebrovaskulær sykdom de lærer etter å ha gjort riktig diagnose. Denne alvorlige sykdommen er imidlertid forbundet med to svært vanlige patologiske forhold hos moderne mennesker, inkludert aterosklerose og hypertensjon.

Dermed er de vanligste årsakene til cerebrovaskulær sykdom atherosklerotiske plakk og kronisk forhøyet blodtrykk. Aterosklerose er for tiden en ekstremt vanlig sykdom i blodårene. Denne patologiske tilstanden utvikler seg mot en bakgrunn av en kritisk økning i nivået av kolesterol i blodet. Lejonets andel av kolesterol kommer inn i menneskekroppen sammen med mat rik på animalsk fett. Dette stoffet varierer fra viskøs konsistens og adheres til veggene i blodårene. I tillegg inkluderer aterosklerotiske plakkelementer elementer av blod og noen andre stoffer. Utseendet av aterosklerotiske plakk i hjernens karter bidrar til innsnevring av deres lumen, samt utvikling av inflammatoriske prosesser. Aterosklerotiske plakk kan raskt bli en årsak til nedsatt cerebral sirkulasjon.

Arteriell hypertensjon, assosiert med hypertensjon, forårsaker til slutt utvikling av foci av skade og nekrose av veggene i blodkarene i hjernen. I tillegg fører kronisk høyt blodtrykk til å strekke og øke permeabiliteten av karenees vegger. Lumen av karene smelter gradvis, ettersom stenose utvikler seg. Alle disse prosessene fører til at cellene i hjernen begynner å dø, ikke får den nødvendige mengden oksygen. Ifølge statistikken har ca 40% av pasientene som lider av cerebrovaskulær sykdom, en historie med høyt blodtrykk på 3-4 grader. I tillegg blir ofte arteriell hypertensjon årsaken til slag.

En annen vanlig årsak til cerebrovaskulær sykdom er systemisk vaskulitt. Sykdommer knyttet til denne gruppen er ledsaget av deformasjon og inflammatoriske prosesser som påvirker veggene i blodårene. Skadde fartøy kan normalt ikke utføre sin funksjon, noe som fører til en utilstrekkelig tilførsel av oksygen til hjernens vev og gradvis bortfall.

Ytterligere predisponerende faktorer for utseendet av patologi

Til tross for det faktum at i de fleste tilfeller utviklingen av cerebrovaskulær sykdom er innledes ved aterosklerose, hypertensjon eller systemisk vaskulitt, markert et antall faktorer ytre og indre miljø, som kan, under visse omstendigheter, være en årsak til forstyrrelser av den cerebrale sirkulasjon. Slike endogene og eksogene predisponerende faktorer inkluderer:

 • kroniske sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • diabetes mellitus;
 • stor lengde av røyking;
 • alkoholisme;
 • fedme;
 • smittsomme sykdommer;
 • hjernesvulster;
 • medfødte abnormiteter i strukturen av cerebral fartøy;
 • tendens til trombose;
 • hjernes blåmerker
 • forstyrrelser i hematopoiesis;
 • stillesittende livsstil;
 • massiv blødning av noen etiologi
 • antiphospholipid syndrom;
 • kronisk stressende tilstand
 • osteokondrose i livmoderhalsen.

Dette er langt fra en komplett liste over patologiske forhold og eksterne faktorer som kan ha en negativ effekt på karene som mater hjernevev. Blant annet studeres påvirkning av arvelig faktor på utviklingen av en slik tilstand som cerebrovaskulær sykdom. Mange mennesker som lider av ulike former for hjerneblodsykdommer, har nærstående, som i en viss alder hadde lignende symptomer. I tillegg kan predisponerende faktorer som kan provosere cerebrovaskulære sykdommer, være aldersrelaterte endringer, inkludert en reduksjon i produksjonen av en rekke viktige hormoner og en redusert metabolisme. Hos kvinner kan utviklingen av cerebrovaskulær sykdom være forbundet med overgangsalderen og de endringene som oppstår i denne tilstanden.

Symptomer på cerebrovaskulær sykdom

Graden av økning i symptomatiske manifestasjoner og deres alvorlighetsgrad avhenger i stor grad av egenskapene i løpet av cerebrovaskulær sykdom. I de fleste tilfeller øker symptomene på hjernesirkulasjonsforstyrrelser over en lang periode. I de tidlige stadier av utvikling av patologi, kan pasientene ikke legge merke til sine symptomer, vurderer dem resultatet av en travel arbeidsdag. Tidlige manifestasjoner av cerebrovaskulær sykdom inkluderer:

 • hyppig hodepine;
 • redusert effektivitet;
 • søvnforstyrrelser;
 • depresjon;
 • minneverdigelse;
 • økt tretthet;
 • irritabilitet.

Symptomene blir mer intense og varierte ettersom hjernevævstilførselen minker. Hodepine blir hyppigere. Mange mennesker som lider av cerebrovaskulær sykdom, kan feilaktig vurdere hodepine som migrene. Det er ikke mulig å stoppe smertesyndromet ved hjelp av konvensjonelle medisiner. I tillegg, som cerebral sirkulasjon er forstyrret, ser det ut angrep av generell svakhet og svimmelhet. Ved fysisk anstrengelse kan mørkere i øynene. I tillegg, om morgenen mot bakgrunnen av det utviklende sentralnervesystemet, er det støy i ørene. I tillegg, på grunn av de spiseforstyrrelser hjernevev kan oppleve symptomer som irritabilitet og andre emosjonelle forstyrrelser, stadig videreført tørr munn, asteni, takykardi, og så videre. D.

Det er fortsatt mange tegn på cerebrovaskulær sykdom, som pasienten ikke umiddelbart kan ta hensyn til. Et klart symptom på brudd på oksygenforsyning til hjernevev er en reduksjon i mental kapasitet. Løsningen av eventuelle problemer i dette tilfellet krever viss innsats. I tillegg er en person som lider av cerebrovaskulær sykdom, er det vanskelig å huske datoen for å sammenligne hendelser og så videre. D. I tillegg til reduksjon av intellektuelle evner, er det fobier og ubegrunnet frykt, nevroser og psykoser.

I alvorlige former for cerebrovaskulær sykdom, hypokondri, taleforringelse og synshemming observeres. Hvis behandlingen ikke er startet, forverres symptomene. Det kan være bevegelsesforstyrrelser.

Ved vanlige bevegelsesforstyrrelser, observert i cerebrovaskulær sykdom inkluderer redusert reflekser, ustadige gangart, tap av følelse i deler av kroppen, lammelse og parese av lemmer.

Vanlige komplikasjoner av cerebrovaskulær sykdom

Når det gjelder en slik tilstand som cerebrovaskulær sykdom, er det først og fremst å merke seg den negative effekten på livskvaliteten til en person. I den første fasen av sykdomsutviklingen påvirker manifestasjonene menneskelivet på en uklart måte. Pasienten, på grunn av en reduksjon i mental ytelse og en økning i psykiatriske lidelser, kan miste arbeid eller ødelegge sin familie. Men jo flere cerebrovaskulære sykdommer utvikler seg, jo strengere blir manifestasjonene. For eksempel har personer som lider av søvnforstyrrelser i begynnelsen av cerebrovaskulær sykdom, ofte synkope, og bevissthetstap kan forårsake alvorlige skader.

På 2 stadier av sykdommen, kan pasienter på grunn av eksisterende psykiske lidelser miste evnen til å betjene seg selv. En person kan glemme behovet for personlig hygiene eller rettidig ernæring. I tredje fase av patologisk utvikling hos de fleste pasienter observeres utvikling av vaskulær demens med alle manifestasjoner av denne tilstanden. Vaskulær demens hos de fleste pasienter er ledsaget av alvorlig kognitiv svekkelse, inkludert tap av orientering i rommet og evnen til å bevege seg normalt. I dette tilfellet trenger pasienten konstant overvåkning. Vesentlig bidra til utviklingen av funksjonshemming hos personer som lider av cerebrovaskulær sykdom, ulike alvorlige motoriske lidelser. Tapet på enkelte deler av hjernen kan føre til forstyrrelse av de indre organene. Pasienten kan ha tap av evne til å svelge mat normalt, samt dysfunksjon av bekkenorganene.

I tillegg betydelig svekke posisjonen til pasientens hørselstap, syn og tale, da dette øker behovet for hjelp utenfra. En vanlig komplikasjon av den alvorlige løpet av cerebrovaskulær sykdom er epileptiske anfall.,, Uttrykt i tillegg en høy risiko for sykdomsoverføring til en akutt iskemisk tilstand eller hemoragisk slag, transient iskemisk anfall, subaraknoid blødning eller andre forhold, kan så snart som mulig årsak til død.

Metoder for diagnostisering av cerebrovaskulær sykdom

Gitt at symptomene på cerebrovaskulær sykdom i de fleste tilfeller vokser sakte, ofte blir denne patologiske tilstanden ved en uhell diagnostisert ved visse studier i tilfelle mistanke om forekomst av andre vaskulære sykdommer. For å etablere en nøyaktig diagnose av cerebrovaskulær sykdom er det ikke bare nødvendig å samle anamnese og undersøke pasienten, men også å gjennomføre en rekke laboratorie- og instrumentstudier.

Feil begynner med det faktum at pasienter som er tilordnet nevrologisk undersøkelse, tillater å fastslå omfanget og arten av skade på hjernestrukturer... Kan kreve rådgivning og andre innskrenkede spesialister, inkludert en øyelege, kardiolog, otolaryngologist, etc. Den mest brukte laboratorium og instrumentelle metoder for diagnostisering av cerebrovaskulær sykdom inkluderer:

 • generelle og biokjemiske blodprøver;
 • serologiske responser på enkelte smittsomme sykdommer;
 • analyse for definisjonen av en protrombinindeks;
 • ECG;
 • generell analyse av urin;
 • X-stråler;
 • duplex angioscanning;
 • angiografi;
 • scintigrafi av hjernen;
 • transcranial dopplerografi;
 • MRI;
 • CT;
 • eletroentsefalografiya;
 • måling av blodtrykk;
 • analyse for å bestemme fraksjonen av lipoproteiner i blodet.

I noen tilfeller er det tilrådelig å konsultere en endokrinolog og utføre forskning på nivået av hormoner. I tillegg, hvis det er en historie med kardiovaskulær sykdom, kan en daglig EKG-overvåkning utføres. En omfattende undersøkelse lar deg nøyaktig diagnostisere og utvikle den beste strategien for å korrigere symptomatiske symptomer på sentralnervesystemet.

Medisinering for cerebrovaskulær sykdom

Behandling av cerebrovaskulær sykdom er i de fleste tilfeller medisinering. Terapi bør først og fremst være rettet mot å eliminere hovedårsakene til utviklingen av problemet, gjenopprette normal blodsirkulasjon i hjernens kar og undertrykke eksisterende symptomer. For å forbedre hemodynamikken ordineres vanligvis kalsiumkanalblokkere og fosfodiesteraseenzymhemmere. Preparater relatert til disse gruppene er valgt for hver pasient individuelt, så vel som deres dosering.

For å redusere risikoen for overgang av cerebrovaskulær sykdom i en akutt tilstand, foreskrives antiaggreganter og antikoagulantia, som pasienter ofte må ta for livet.

Disse stoffene kan redusere risikoen for å utvikle blodpropper. I tillegg er individuelt utvalgte stoffer som forbedrer tilførselen av oksygen i hjernevævet.

Behandlingsregimet kan suppleres med andre legemidler som har en utpreget nevrobeskyttende effekt. Hvis det er omtale av aterosklerose i medisinsk historie, kan bruk av narkotika som tilhører gruppen statiner, vises. Blant annet kan det vises bruk av legemidler som er nødvendige for å normalisere blodtrykket. For å forbedre minne og kognitive funksjoner, er nootropics foreskrevet. I tillegg inneholder behandlingsskjemaet ofte antioksidanter og antispasmodik. Narkotika som tilhører ulike grupper som oftest er foreskrevet for cerebrovaskulær sykdom, inkluderer:

 • Corinfar.
 • Kardipin.
 • Cardo.
 • Dilzem.
 • Verapamil.
 • Cinnarizine.
 • Cere.
 • Aktovegin.
 • Tserebrokurin.
 • Imidazol.
 • Ketoprofen.
 • Mekaprin.
 • Sermion.
 • Cavinton.
 • Tanakan.
 • Vinpocetin.
 • Fraxiparine.
 • Heparin.
 • Sinkumar.
 • Fenilin.
 • Warfarin.
 • Chimes.
 • Acetylsalisylsyre.
 • Pravastatin Sandoz.
 • Tykveol.
 • Probueol.
 • Lovastatin.
 • Piracetam.
 • Glysin.
 • Omaron.
 • Phenibut.
 • Pantogamum.
 • Trental.
 • Pentoxifylline.
 • Agapurin.
 • Aminophylline.
 • Papaverine.
 • Dibazol.

Ved utvikling av akutte tilstander som truer livet, kan det bli nødvendig med kirurgisk behandling. Oftest, med cerebrovaskulær sykdom, angioplastikk, endarterektomi eller stenting av skadede arterier utføres. Når du utfører angioplastikk, settes et kateter med en ballong inn i det berørte blodkaret, som, når det åpnes, øker lumen av arterien. Når endarterektomi utføres, fjernes blodpropper, noe som kan blokkere blodstrømmen. Stenting innebærer installasjon av et spesielt maske, som forhindrer ytterligere innsnevring av det berørte området av arterien.

Folkemessige rettsmidler i kampen mot cerebrovaskulær sykdom

Det er verdt å merke seg at cerebrovaskulær sykdom er svært komplisert når det gjelder mekanismen av den tilstand, hvor behandling krever anvendelse av potente legemidler under ordningen fastsatt av behandlende lege. Folkemidlene kan bare brukes som supplement til medisinsk behandling.

Det er ikke mange folkemessige rettsmidler som kan forbedre tilstanden til en person som lider av cerebrovaskulær sykdom. For å forbedre hjernens sirkulasjon, anbefales det å bruke tinkturen på pionerrotten. For fremstilling av medisinske tinkturer er det nødvendig å ta ca. 1 tørket pioenrot, knus det grundig og hell 1 kopp kokende vann. Blandingen bør infunderes i 2 timer. Klar infusjon skal påføres på en spiseskje omtrent 5-6 ganger om dagen.

En god toning og stivende effekt er gitt av sitrus-honning-blandingen. For å forberede et slikt smakfullt og helbredende middel må du grundig grind 1 sitron og 2 appelsiner i kjøttkvern. I den resulterende blandingen må du legge til litt honning, slik at det ferdige stoffet ble søtt å smake. Deretter skal blandingen stå i kjøleskapet i omtrent en dag, og deretter ta en spiseskje 3-6 ganger om dagen.

Positiv effekt på tilstanden til hjernevævet er forårsaket av infusjon av unge furu nåler med sitronsaft. For å forberede et slikt middel, er det nødvendig å ta omtrent 100 g unge nåler av noe nåletre og hell 1 liter kokende vann. Omtrent en dag senere i infusjonen, må du legge til juice fra ½ del av sitronen. Påfør dette stoffet 3 ganger om dagen på en spiseskje på tom mage. Behandlingsforløpet med dette folkemidlet må videreføres i minst 3 måneder.

Blant annet har den nasjonale tinkturen en positiv effekt på cerebrovaskulær sykdom. Dette legemidlet bør tas for ½ teskje 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet med dette legemidlet er minst 2 uker. Før du bruker dette eller det folkemidlet, bør du konsultere en lege. Selv lette urte rettsmidler har sine kontraindikasjoner, som må tas i betraktning.

Forebygging av cerebrovaskulær sykdom

Cerebrovaskulær sykdom er en ekstremt lumsk tilstand, og forebyggingen av disse må aktivt forfølges, fra en alder av 35 år. Det er veldig viktig å fullstendig forlate dårlige vaner, da de bidrar sterkt til forstyrrelsen av blodårene. Blant annet er det nødvendig å gjennomgå behandling av kardiovaskulærsystemets patologi i tide. I nærvær av høyt blodtrykk, er det nødvendig å ta medikamenter som lar deg holde blodtrykket under kontroll. En viktig rolle i forebygging av cerebrovaskulær sykdom er vektkorreksjon og riktig ernæring. Vektreduksjon bidrar ikke bare til forbedring av blodkar, men fører også til en reduksjon i kronisk forhøyet blodtrykk.

Korrekt ernæring innenfor rammen av forebygging av sentralnervesystemet innebærer utelukkelse fra kostholdet av røykeprodukter, næringsmidler, marinader, fettkjøtt og eventuelle stekte matvarer. Grunnlaget for dietten bør være grønnsaker i en rå og persilleform, grøt av alle slag, magert kjøtt og melkesyreprodukter. Mat bør tas i små porsjoner minst 5 ganger om dagen. Dette vil betydelig akselerere stoffskiftet og fjerne karene fra aterosklerotiske plakk. Blant annet er det nødvendig å balansere arbeidstiden og hvile så mye som mulig for å unngå fysiske overbelastninger. I forebygging av cerebrovaskulær sykdom anbefales det å utføre mulige fysiske øvelser som bidrar til å forbedre den generelle tilstanden til sirkulasjonssystemet.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Les Mer Om Fartøyene