Oversikt over cerebrovaskulær sykdom: årsaker, typer, symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er cerebrovaskulær sykdom (forkortet til den sentrale vaskulære sykdommen), årsaker og typer. Symptomer og behandlingsmetoder.

Cerebrovaskulær sykdom er en sykdom i hjernen forårsaket av en gradvis progressiv lesjon av hjernevev mot en bakgrunn av kronisk cerebrovaskulær ulykke. I hjertet av sykdommen er en patologisk forandring i cerebrale (cerebrale) kar, noe som resulterer i utilstrekkelig blodtilførsel til hjerneceller, og som følge av oksygen sult av vev.

Sentralnervesystemet utvikler seg trinnvis på bakgrunn av noen vaskulære sykdommer. For det første, på grunn av blodkarens patologi, blir blodsirkulasjonen i hjernen brutt, noe som fører til oksygen sult. Kronisk mangel på oksygen og næringsstoffer fører til forstyrrelse av ulike hjernefunksjoner. Formet først er forbigående, og deretter vedvarende organiske endringer i hjernevævet. Klinisk manifesteres dette av kognitive personlighetsforstyrrelser - flere humørsvingninger, redusert intelligens, problemer med å huske.

Cerebrovaskulær sykdom kan ikke fullstendig herdes, fordi den direkte avhenger av den underliggende årsaken, for eksempel hypertensjon, som heller ikke helbreder, men bare korrigeres. Sykdommen er svært vanlig. Diagnostisert hos mer enn 50% av pasientene etter 60-75 år. Utvikler gradvis, gjennom årene. Hans symptomer påvirker alltid kvaliteten på menneskelivet, og presenterer ofte en alvorlig trussel på grunn av komplikasjoner, hvorav det viktigste er et slag.

Legen-neurologen er engasjert i behandling av alle typer cerebrovaskulær insuffisiens. I det kroniske løpet av sykdommen er det nok ambulant overvåking og behandling. I tilfeller av utvikling av akutte forstyrrelser i hjernesirkulasjonen, akutt sykehusinnleggelse i profilen, er det nødvendig med nevrologisk avdeling, og oftere i intensivbehandling.

Årsaker til cerebrovaskulær sykdom

Hovedårsakene til cerebrovaskulære lidelser er aterosklerose og hypertensjon (høyt blodtrykk).

Med aterosklerose blir kolesterolplakkene avsatt på hjernenes vegger, innsnevring av lumen og forstyrrelse av blodstrømmen. Som et resultat er det iskemi, hypoksi, senere blir hjernefunksjonene forstyrret, og deretter dannes permanente, irreversible forandringer i hjernevevet.

Stadier av utvikling av aterosklerose, som er årsaken til cerebrovaskulære lidelser. Klikk på bildet for å forstørre

Med arteriell hypertensjon på grunn av innsnevring av blodkarene utvikler seg utilstrekkelig oksygenforsyning til cellene. Jo oftere er hypertensive kriser (forverring av patologi), jo mer hjernen lider av hypoksi, og jo høyere er risikoen for slag.

Typer av patologi

Cerebrovaskulær insuffisiens er forbigående, akutt eller kronisk. Ulike typer CWC er klassifisert i henhold til graden av alvorlighetsgrad og varighet av fremveksten av forstyrrelser.

Tabellen nedenfor viser sykdommene som karakteriserer en bestemt type cerebrovaskulær sykdom.

Symptomer på sykdommen

Symptomer på cerebrovaskulær sykdom vokser veldig sakte, gradvis. I utgangspunktet er de dårlig uttrykt og tolkes nesten alltid av pasienter som vanlig tretthet. Tanker om å besøke en lege oppstår ikke engang.

Primær symptomer

 • Rask tretthet;
 • humørsvingninger med hyppig irritabilitet;
 • redusert effektivitet;
 • moderat hodepine;
 • episoder av svimmelhet;
 • søvnforstyrrelser;
 • støy i hodet;
 • problemer med minnet.

Ofte forekommer noen av disse tegnene selv hos friske mennesker av forskjellige aldre mot bakgrunnen av fysisk overbelastning, stress eller ulike fysiologiske prosesser, for eksempel under menstruasjon hos kvinner. Derfor blir de ikke oppfattet som begynnelsen på en alvorlig patologi.

Videre utvikling av sykdommen

Etter hvert som cerebrovaskulær sykdom utvikler seg, blir symptomene mer levende:

 • støy og hodepine intensiverer;
 • Svimmelhet blir hyppigere, oppstår selv når hodet er vendt eller vippet;
 • det er søvnløshet om natten, svakhet og døsighet i løpet av dagen;
 • Et dårlig humør er erstattet av depresjon, apati eller sletting av personens oppmerksomhet på problemer med sin egen helse;
 • mulig periodisk forstyrrelse av følsomheten til enkelte deler av lemmerne;
 • forbigående synshemming
 • taleforstyrrelser;
 • Den plutselige kortvarige sviktet med bevissthetstap i noen sekunder, kalt synkopasjon, utelukkes ikke.
 • tap av etterretning, forskjellige minneforstyrrelser blir synlige ikke bare for personen selv, men også for andre.
Symptomer på progressiv cerebrovaskulær sykdom

Hvis du ignorerer selv disse tegnene, er uvillighet til å søke medisinsk hjelp komplisert ved utvikling av akutte livstruende forhold - akutt iskemisk angrep og (eller) slag.

Konsekvensene av hjernesirkulasjonsforstyrrelser er svært alvorlige. Et sterkt opphør av blodstrømmen til hjernevævet forårsaker celledød. Avhengig av hjernens område berørt av det iskemiske angrepet, parese, lammelammelse, alvorlig tale eller synshemming, og ofte pasientens død er mulig.

Konsekvenser av cerebrovaskulær sykdom

En alvorlig grad av hjerneskade er ledsaget av en økning i vedvarende irreversible forandringer i hjernevevet. Dette er manifestert i form av kognitive og psykiske lidelser: en kraftig svekkelse i minnet, manglende evne til å konsentrere seg om noe, forvirring på plass, utseendet av selv-absorpsjon, fobier, tvangstanker inntil utviklingen av demens. Ofte krenkelser av koordinering av bevegelser - tremor (skjelving) av hendene, ustabilitet i gangen. Noen mennesker har nystagmus - rytmiske ufrivillige svært hyppige bevegelser av øyebollene.

De alvorligste komplikasjonene i sentralnervesystemet:

Akutt forbigående iskemisk angrep - akutt midlertidig forstyrrelse av hjernesirkulasjonen med reversible konsekvenser. De nevrologiske symptomene vises helt innenfor de første 24 timene.

Iskemisk berøring - akutt mangel på blodtilførsel til hjernen, ledsaget av celledød i den iskemiske sonen. Klinisk forekommer med cerebral og fokal symptomatologi, sistnevnte avhenger av lokalisering av fokus for nekrose. Blant tegnene er det parese eller lammelse av ekstremiteter av reversibel eller irreversibel karakter, tale- og / eller synsforstyrrelse, bevissthetstap og minne.

Subkortikal encefalopati eller binswangers sykdom - en progressiv atrofisk lesjon i hvit substans i hjernen, som fører til et gradvis økende demens, forvirring, tap av hukommelse og evne til egenomsorg hjemme.

diagnostikk

Bare en nevrolog kan opprette en nøyaktig diagnose på grunnlag av nevrologiske tester, pasientklager, laboratorie og instrumentelle undersøkelsesmetoder. Blant dem:

 • Biokjemisk blodprøve.
 • Ultralyd (triplex eller dupleks skanning) i hjerneskipene.
 • Angiografi - Røntgenundersøkelse av hjerneskipene etter innføring av et kontrastmiddel i blodet.
 • Elektroencefalografi (EEG).
 • Scintigrafi er studien av blodstrøm i hjerneskap ved hjelp av radioisotoper.
 • Beregnet tomografi eller MR.

Metoder for behandling av DTC

Først og fremst bør du prøve å eliminere eller redusere årsaken til cerebrovaskulær sykdom: gå ned i vekt, slutte å røyke og drikke alkohol, for å hindre økning av blodsukkeret hos diabetikere, og jevnlig tar antihypertensiva for å hindre hypertensive kriser.

Behandling av sykdommen selv er rettet mot å gjenopprette full blodtilførsel til hjernecellene, eliminere nevrologiske symptomer og stoppe sykdomsprogresjonen. Juster tilstanden kan være både medisinering og kirurgisk inngrep.

Konservativ medisinering

Narkotikabehandling består av behandling av den underliggende sykdommen som forårsaket DIC, og den umiddelbare eliminering av de resulterende forstyrrelsene i hjernen.

Hva er cerebrovaskulær sykdom (DVB)

Ulike årsaker kan føre til brudd på blodsirkulasjonen i hjernen. Denne tilstanden bidrar til utviklingen av mange patologier, som i medisin kombineres til en felles gruppe, kalt "cerebrovaskulær sykdom". Men ikke alle forstår hva slags diagnose og hva konsekvensene kan være.

Hva er det

Cerebrovaskulær sykdom (TSVB) er en tilstand der det er en progressiv skade på den menneskelige hjerne vaskulære system karakterisert ved progressiv neuronal død på grunn av mindre nødvendige næringsstoffer og oksygen.

Ifølge statistikken øker antallet personer som er diagnostisert med denne sykdommen hvert år. For 30 år siden var Russlands sentralbank utsatt for folk i avansert alder, nå er dette skjemaet i 70% av tilfellene avslørt hos pasienter fra 40 år.

Skjemaer og typer

Ifølge medisinsk klassifisering er cerebrovaskulær sykdom delt inn i akutt og kronisk. Den første gruppen inkluderer:

 • iskemisk angrep;
 • hypertensive encefalopati;
 • iskemisk, uspesifisert, hemorragisk hjerneslag.

Den kroniske formen er preget av karsirkulatorisk encefalopati, som er delt inn i følgende typer:

 • emboli, der karene er tilstoppet med koagulerer som dannes i store arterier og faller med blodstrømmen i mindre;
 • blødninger når et brudd oppstår, noe som provoserer et hemorragisk slag
 • trombose, hvor plakkene okkluderer lumen og bidrar til innsnevring.

Utviklingen av disirkulatorisk encefalopati er gradvis, med tiden utvikler den akutte stadien av sykdommen.

Hva provoserer DVB

Aterosklerose forekommer ofte. Den provokatør av hans utseende er et økt nivå av kolesterol i blodet. Dette stoffet er en viskøs masse som legger seg på de vaskulære veggene. Aterosklerotiske plakk smaler lumensene, som ofte bryter med hjernens sirkulasjon.

Vedvarende med denne tilstanden øker arteriell trykk til det faktum at veggene i karrene begynner å strekke, noe som fører til at permeabiliteten øker. Det er en gradvis innsnevring av lumen, utvikling av stenose. Slike prosesser bidrar til cellers død mot bakgrunn av oksygenmangel.

Ikke mindre viktige grunner inkluderer systemisk vaskulitt. Sykdommer som hører til denne gruppe, og deformasjon ledsaget av inflammatoriske prosesser som direkte påvirker karvegger, hvorved det oppstår en feil i sin normale drift, noe som resulterer i oksygen trenger inn i stoffet i utilstrekkelige mengder, og de dør.

Ytterligere risikofaktorer inkluderer:

 • diabetes mellitus;
 • røyking,
 • overdreven bruk av alkohol;
 • vektig;
 • kronisk kardiovaskulær patologi;
 • stress,
 • osteokondrose av cervical avdelingen;
 • hjerne svulst;
 • smittsomme sykdommer.

I tillegg kan en provokerende faktor være arvelighet, aldersendringer, langsom metabolisme eller overgangsalderen hos kvinner.

symptomer

Russlands sentralbank i begynnelsen av utviklingen ledsages av:

 • søvnløshet;
 • generell svakhet;
 • rask tretthet;
 • hodepine;
 • nedsatt oppmerksomhet;
 • intoleranse mot mentalt arbeid.

I fravær av riktig behandling karakteriseres cerebrovaskulær sykdom i hjerneskarene av uttalt symptomer. Smerter i hodet blir mer intense, ofte pasienter anser det for en migrene, irritabilitet, svimmelhet, kvalme.

Selv om du ikke søker medisinsk hjelp i dette tilfellet, vil symptomene bli enda mer alvorlige. Blant de viktigste skiller seg:

 • alvorlig smerte i nakkebenet;
 • hyppig synkope
 • ustabil gang
 • forstyrrelser i motoriske funksjoner - parese og lammelse av lemmer;
 • liten synshemming;
 • slurred tale;
 • kramper;
 • tremor;
 • svimmelhet, ledsaget av kvalme og oppkast.

Avhengig av sykdomsforløpet er tre grader skilt ut:

 • Den første er preget av en ubetydelig utvikling av sentralnervesystemet, og symptomatologien ligner på mange måter andre traumer og sykdommer.
 • På den andre ses psykiske lidelser, som tjener som indikator for bevilgning av funksjonshemming. På dette stadiet mister pasienten imidlertid ikke evnen til selvbetjening.
 • I tredje fase utvikler vaskulær demens. Pasienten mister evnen til å bevege seg selv, orientere seg i rommet, trenger hjelp fra slektninger. Slike pasienter skal være under konstant overvåkning.

Til tross for at sykdommene som er en del av gruppen cerebrovaskulær, kan utvikles aktivt, er det i mange pasienter stabilt i mer enn ett år.

Mulige komplikasjoner

Patologiske tilstander av hjerneaktivitet fører til utvikling av forandringer i hjernevevet, som er ledsaget av mentale og kognitive abnormiteter:

 • minnet forverres dramatisk;
 • det er fobier;
 • egocentrisme er observert;
 • desorientering i rommet;
 • ofte er det demens.

I noen tilfeller er nystagmus mulig - hyppige bevegelser av øyeboller av ufrivillig natur.

Blant de alvorligste konsekvensene av Russlands sentralbank er:

 • Akutt forbigående iskemisk angrep. Det er preget av en midlertidig svekkelse av blodsirkulasjonen med videre utvinning. Medfølgende symptomer forsvinner innen den første dagen.
 • Iskemisk slag. Hjernen slutter å motta oksygen, noe som resulterer i at cellene dør. Det er ledsaget av parese og lammelse av hender og føtter, tap av minne, tale og synshemming.
 • Binswanger sykdom. Når atrofi av den hvite hjernens substans utvikler seg gradvis desorientering, demens, er evnen til selvstendig å betjene seg tapt, minnet forverres.

Andre forhold er ikke utelukket, der prognosen ikke vil være det gunstigste, opp til et dødelig utfall.

Hvordan sykdommen er diagnostisert

Diagnose av cerebrovaskulær sykdom utføres av en nevropatolog og en vaskulær kirurg. Den generelle tilstanden vurderes, en rekke obligatoriske undersøkelser utføres:

 1. Kliniske og biokjemiske blodprøver.
 2. Elektrokardiogram.
 3. Bryst røntgen.
 4. Serologisk reaksjon på syfilis.
 5. Urinalysis.
 6. Bestemmelse av protrombinindeks.

For en mer komplett studie, bruk slike metoder for instrumentell diagnose som:

 • Angiografi. Hjelper med å bestemme tilstanden til blodkar med kontrastmedium. Viser også mulig trombose, aterosklerose, aneurisme og kreft.
 • Angioscanning. Den brukes i den første diagnosen til DVB. Dette er en av de billige og raske metodene som ikke er farlig for gjentatt bruk.
 • Transcranial Doppler. Studier utføres ved hjelp av ultralyd, som gjør at du kan bestemme mengden av blodstrøm og de resulterende lidelsene.
 • Scintigrafi i hjernen er en av de enkleste metodene, som praktisk talt ikke har noen kontraindikasjoner. Dens essens ligger i innføringen av et radioaktivt preparat i en blodåre, hvoretter skanning utføres etter 15 minutter. I løpet av denne tiden sprer radioisotopene seg gjennom kroppen og akkumuleres i vev som har gjennomgått patologiske forandringer.

En viktig rolle er spilt av magnetisk resonans og datatomografi.

Helbredende tiltak

Kun en erfaren spesialist vil kunne diagnostisere patologi og foreskrive riktig terapi, hvis hovedoppgave er eliminering av hjerneskade.

Narkotikabehandling er kompleks. Først av alt er tiltak rettet mot å eliminere risikofaktorer. For disse formål, forberedelser av slike grupper som:

 • antihypertensiva;
 • antisclerosic;
 • hypoglycemic.

Først etter at grunnleggende metabolisme har blitt korrigert, er det mulig å gå videre til behandlingen av sykdommen selv.

Blant hovedgruppene av narkotika som fremmer normaliseringen av hjernecirkulasjon, skiller:

 1. Antioxidanter - Cerebrolysin, Actovegin, Cerebrokurin.
 2. Metabolikk - Sermion, Tanakan, Cavinton.
 3. Antihypoksanter - Mekaprin, Ketoprofen.
 4. Nootropiske stoffer - Glycin, Maron, Pantogam.
 5. Spasmolytisk - Dibazolum, Papaverin.
 6. Antikoagulanter av direkte virkning (Fraksiparin), indirekte - Warfarin, Phenylin.
 7. Legemidler som fremmer vasodilasjon (Agapurin, Trental).
 8. Acetylsalisylsyre.

I løpet av grunnleggende terapi er ekstern respirasjon normalisert, nevrobeskyttelse og homeostase opprettholdes.

 1. Åndedrettssystemet er sanitert, og kunstig ventilasjon utføres.
 2. Hvis symptomer på hjertesvikt vises, blir det brukt stoffer som Pentamin og Lasix.
 3. Ved hjerterytmefeil utføres antiarytmisk terapi ved bruk av Korglikon og Strofantin-preparater.
 4. For å stoppe de vegetative funksjonene foreskrive Dimedrol eller Haloperidol.
 5. I tilfelle av hjernesødem, Mannitol og Furosemide.

For å mette blodet med oksygen og dets normale inntak i vevet, brukes hyperbarisk oksygenering. Essensen av denne metoden er at pasienten er plassert i et kammer hvor oksygenmangel i vev er eliminert på grunn av ren luft. Denne prosedyren kan forbedre livet betydelig og forhindre mulige komplikasjoner.

Operativ inngripen

I alvorlige former av sykdommen, er ikke mottagelig for behandling, behovet for kirurgi, noe som resulterer i aterosklerotiske plakk fjernet og blodpropper fra arteriene. Det vaskulære lumen øker på grunn av plassering av katetre i dem.

Kirurgisk behandling utføres med intracerebrale blødninger og arterielle aneurysmer.

Metoder for tradisjonell medisin

Med cerebrovaskulære sykdommer, er behandling med folkemidlene ikke utelukket. Blant de mest testede oppskrifter bruker du følgende:

 • Tørk pionerrotten. Deretter finhakk det og hell kokt vann. La det brygge i 60 minutter. Det anbefales å ta en skje opptil 5 ganger om dagen.
 • Vri en sitron og en appelsin i en kjøttkvern (2 stk hver). Den resulterende masse blandes med flytende honning og blandes godt inntil en homogen masse oppnås. Du må insistere på et kjølig sted i 24 timer. Ta om morgenen, lunsj og kveld med 1 ss. skjeen.

Det skal huskes at bare slike metoder ikke kan kvitte seg med sykdommen. De kan bare brukes som et supplement til grunnleggende behandling.

Profylakse og prognose

For å forhindre patologi er det viktig å følge en rekke anbefalinger:

 1. Avvise dårlige vaner.
 2. Se på vekten.
 3. Riktig å spise.
 4. Daglig å utføre enkle fysiske øvelser.
 5. Ta tidlige tiltak for å behandle co-morbiditeter.

For forebygging av narkotika kan også foreskrives, noe som undertrykker blodpropp og forbedrer blodsirkulasjonen.

Cerebrovaskulær sykdom er en så alvorlig sykdom som kan utgjøre en alvorlig nok trussel mot menneskelivet.

Livets prognose vil i stor grad avhenge av hvor tidlig medisinsk behandling ble gitt. Det viktigste er å huske at det ikke er mulig å engasjere seg i uavhengig behandling uten å ordinere en lege.

Diagnosen av CIC er hva er det? Dekoding.

CIC er en aberrasjon, fra begrepet cerebrovaskulær sykdom. Cerebrovaskulær sykdom-en sykdom i hjernen fartøy, som er kjennetegnet ved en langvarig kurs, så vel som risikoen for å utvikle akutt slag (sm.insult), i Neurology er det en oppfatning om at dette er en lang vedvarende sykdom, det siste trinn i som er slag.

Hva forårsaker cerebrovaskulær sykdom?

Cerebrovaskulær sykdom kan føre til vaskulær encefalopati, i hvilken en person kan merke hukommelsestap, tretthet, nedsatt ytelse, nedsatt motorisk koordinasjon, hodepine. Det kan være en nedgang i oppmerksomhetskonsentrasjon, arbeidsevne, det er en hurtig tretthet. Dette er de viktigste, men ikke alle, symptomene som følger utviklingen av dyscirculatory encefalopati.

Årsaker.

Medfødte misdannelser i hjernen fartøy og nakke, cerebral aterosklerose og nakke, samt inflammatoriske karsykdommer.

Diagnosen "TSVB"Vises nesten på de aller første stedene med medisinske konklusjoner de siste årene. Hvis en person 50-60 år og eldre vil gå til resepsjonen for å vrachu til en nevrolog eller allmennlege, er det sannsynlig at han ville la det til den konklusjon, noe som ville bety dette begrepet. Hvorfor? - fordi "TSVB" forekommer oftest hos eldre mennesker og alderdom, og årsaken er cerebral aterosklerose, hypertensjon og andre cerebrovaskulær sykdom, som i mange år "krøpling" cerebrale fartøy.

La oss gi eksempler på diagnoser og deres dekoding, som ofte står i doktors konklusjoner, forvirrer folk med spørsmålet "hva er det?"

«Russlands sentralbank. DE 2 ss. med koordineringsforstyrrelser. "- Sykdommer i hjerneskader, nedsatt hjernefunksjon på grunn av hjernesirkulasjon i 2. grad med nedsatt koordinasjon av bevegelser.

«Russlands sentralbank. ONMK på iskemisk type i B.LMA fra 01.01.01. "Sykdom av cerebral fartøy, iskemisk slag i vaskulær bassenget i venstre midtre cerebral arterie fra 01.01.01.

Hvordan identifisere cerebrovaskulær sykdom?

Først av alt, en undersøkelse av en nevrolog, ifølge resultatet av en nevrologisk undersøkelse, kan man anta tilstedeværelsen av denne sykdommen. For å klargjøre diagnosen er det tildelt ytterligere forskningsmetoder, om nødvendig.

For tegn på aterosklerose og sirkulasjonsforstyrrelser i karene i hode og nakke ultrasonografi stille GCA, tyde denne termina- Doppler-ultralyd, blir en blodprøve utføres på lipid Spektr lipidogram, for å vurdere risikoen og progresjon av aterosklerose. For å etablere en diagnose av cerebrovaskulær sykdom kan bidra til data maskinen og magnetisk resonans tomografi, det som er forskjellen og fordelene ved disse fremgangsmåter er beskrevet i artikkelen er, CT eller MRI: som er bedre?

Hva skal jeg gjøre for å forhindre komplikasjoner?

Forhindre fremgang TSVB, Følg anbefalingene fra legen (hvis noen). Unngå å røyke! For å begrense forbruket av salt, produkter som inneholder animalsk fett, om ernæring, les artikkelen i artikkelen hypokolesterin diett.

Det er nødvendig å overvåke verdien av blodtrykk og ikke tillate økningen over 140/90 mm Hg., kontakt en kardiolog hvis du ikke har stabil blodtrykk og hyppige endringer i blodtrykk. Og, selvfølgelig, beveg deg - hold fysisk aktivitet, hvis tiden tillater det, gi det regelmessig tur i frisk luft.

Behandling av kronisk cerebral iskemi hos voksne og barn

Kronisk cerebral iskemi er et brudd på blodstrømmen, som skyldes cerebral aterosklerose. Det er kjent at hjernen utfører en rekke viktige funksjoner for kroppens liv. Og eventuelle feil i hans arbeid kan føre til irreversible konsekvenser.

årsaker

Forutsigbart er årsakene til kronisk cerebral iskemi delt inn i grunnleggende og ytterligere. De viktigste faktorene som provoserte sykdommen inkluderer dårlig blodsirkulasjon. På grunn av det er det sterkt oksygen sult, nekrose, trombose og som en konsekvens cerebral iskemi.

Sekundære årsaker til utviklingen av sykdommen er oftest:

 • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • iskemisk nyresykdom;
 • svulster;
 • caisson sykdom;
 • forgiftning, for eksempel med karbonmonoksid;
 • venøs patologi;
 • diabetes mellitus;
 • systemiske sykdommer, for eksempel vaskulitt eller angiitt;
 • fedme;
 • røyking,
 • erytrocytose eller anemi.

Årsakene til forekomsten av iskemisk sykdom er svært varierte. Alle fører til det faktum at blodbanen er blokkert av ulike plakk, noe som forårsaker iskemi i hjernen.

Stadier og symptomer

De viktigste tegn på sykdommen gir sjelden det å bli diagnostisert. Pasienten føler seg generell svakhet, døsighet, irritabilitet, svimmelhet. Det kan være søvnløshet, bevissthetstap, kvalme eller oppkast. Pasientene klager ofte på trykkendringer, følelsesløp i leddene og alvorlig hodepine. Når sykdommen utvikler, intensiverer disse symptomene.

Kronisk cerebral iskemi har flere stadier eller grader, som de også kalles. Naturligvis begynner iskemi fra begynnelsen og utvikles gradvis til den når et alvorlig stadium. Med den raske utviklingen av sykdommen, påvirkes hjernen helt innen 2 år, og med en langsom utvikling - i 5 år.

Iskemi av hjernen i 1. grad er startfasen, når alle endringene fortsatt er reversible. Symptomene på sykdommen, bortsett fra de viktigste, er:

 • anizorefleksiya;
 • depresjon;
 • aggressivitet;
 • kognitive forstyrrelser;
 • problemer med koordinering og gang
 • migrene;
 • støy i ørene.

Iskemi av klasse 2 er preget av forverring av primære symptomer, samt rask forverring av velvære. De nye funksjonene i denne fasen inkluderer:

 • ataksi med nedsatt koordinasjon
 • ekstrapyramidale lidelser;
 • lidelser som fører til endring i personlighet;
 • apati.

3, graden av cerebral iskemi betyr at alle forandringer er irreversible. Pasienten kan ikke kontrollere sin oppførsel og bevege seg selvstendig. Oppstår også:

 • bevissthetstap
 • urininkontinens;
 • Babinsky syndrom;
 • Parkinsons syndrom;
 • psykiske lidelser (demens).

Oppmerksomhet: Besvimelse kan være ledsaget av skarpe endringer i blodtrykk og en filiform puls. Under bevissthetstapet er det mulighet for kvælning. Når det gjelder pasientens manglende evne til å kontrollere sin oppførsel, er denne tilstanden:

Mange vet hva Parkinsons syndrom er. I tilfelle av cerebral iskemi utvikler pasienten epileptiske anfall, pastoral ustabilitet, bradykinesi, tremor. På dette stadiet av sykdommen er en person praktisk talt ute av stand til å utføre de enkleste handlinger. For eksempel er det vanskelig selv for ham å knytte sin knyttneve. Og på grunn av psykiske lidelser er det en fullstendig oppløsning av personlighet.

Iskemi hos nyfødte

Kronisk cerebral iskemi hos spedbarn er et ganske vanlig fenomen. All feilen i hjernens hypoksi som har oppstått under fødsel. Sykdommen er også delt inn i 3 faser, men diagnosen gir ofte problemer, siden ikke alle symptomene kan spores. Derfor kombinerte eksperter alle tegnene til følgende syndromer:

 1. Hydrocephalus. Barn med dette syndromet har økt hodestørrelse, økt intrakranielt trykk. Årsaken er akkumulering av cerebrospinalvæske og sirkulasjon gjennom ryggmargen.
 2. Syndrom av nevrale-refleks excitability. Barnet har en endring i muskeltonen, det er tremor, en dårlig drøm, gråt.
 3. Komatøs. Barnet er bevisstløs.
 4. Syndrom av depresjon av sentralnervesystemet. Muskeltonen endres, svelging og sugende reflekser svekkes. Strabismus kan utvikle seg.
 5. Konvulsivt syndrom. Det er sterke kramper og kramper av kroppens muskler.

effekter

Hjernesykdom, selv i begynnelsen, kan føre til ulike komplikasjoner. Ofte er det hypoksi eller metabolske forstyrrelser, noe som fører til utseendet av andre patologier:

 • hjerteinfarkt eller hjerneslag;
 • encefalopati;
 • Silence;
 • lammelse;
 • epilepsi;
 • parestesi,
 • tromboflebitt.

Noen deler av hjernevævet dør i tilfelle et slag og blir ikke gjenopprettet lenger. Og selv om moderne medisin bruker ulike behandlingsmetoder (for eksempel ved hjelp av stamceller), er deres effektivitet på mange måter tvil.

Med encefalopati blir hjerneceller ødelagt, og når det blir lammet, mister en person evnen til å bevege seg. Og parestesi fører til tap av følsomhet og enda mer, til tap av tale med full forståelse av hva som skjer. Hos barn kan parestesi fremkalle mental retardasjon.

Kronisk cerebral iskemi (HIH) utvikler seg veldig sakte og er nesten asymptomatisk i de første stadiene. Symptomene på sykdommen vises når endringene er nesten irreversible. I alle fall avhenger suksessen av behandlingen i stor grad av hvor lenge hjernehypoksien varet og hvordan det påvirket kroppen.

Diagnose og behandling

Fra riktig og rettidig diagnose av sykdommen avhenger behandlingen, samt en gunstig prognose for pasienten. Legen må nødvendigvis snakke med pasienten og notere alle symptomene på iskemi, og også bruke følgende diagnostiske metoder:

 1. Magnetic resonance imaging eller computertomografi. De tillater oss å identifisere inflammet foci av hjernen, utvidede ventrikler og atrofiske endringer.
 2. Ultralyd. Med hjelpen er hjerneskapene deres tortuositet, anomalier og blodstrømforstyrrelser undersøkt.

For behandling av kronisk cerebral iskemi brukes både medisinering og kirurgiske metoder. Advarsel: som for kirurgisk inngrep, kan det være carotidstenting eller endarterektomi. Og stoffene som brukes til å behandle hjernens iskemi er vanligvis delt inn i flere grupper:

 1. Hypotensiv terapi. Det er rettet mot å opprettholde normalt blodtrykk. Det er viktig at pasienten ikke opplever trykkfluktuasjoner. De vanligste legemidlene er to typer - antagonister eller inhibitorer. De kan kombineres med hydroklortiazid eller indapamid.
 2. Antiaggregant terapi. På grunn av aktiveringen av blodplate-vaskulær enhet av hemostase, er pasienter med cerebral iskemi foreskrevet antiplatelet midler, for eksempel Dipyridamole.
 3. Lipidsenkende terapi. Slike legemidler, for eksempel atorvastatin eller simvastatin, forbedrer endotelets funksjon og reduserer viskositeten til blodet.
 4. Kombinerte preparater. Hvis det er nødvendig, kan legen foreskrive et stoffskifte som tas i komplekset. Det kan være Piracetam og Cinnarizine.

Folkemidlene

Oppskrifter av tradisjonell medisin for iskemi hodepine skal bare brukes med legenes tillatelse. De mest effektive metodene er:

 1. Det tar 1 ss. l. Galea medisin, som helles 500 ml kokende vann og insisterte i flere timer. Drikkeinfusjon bør være 100 ml 2-3 ganger før hvert måltid. Du kan erstatte den medisinske gale med en kløver.
 2. Det er nødvendig å ta i like deler hoppkegler, en katt, en skrape, en limp, hvite birkeblad og hell 1 ss. l. Blandingen helles 500 ml kokende vann. Infuse i minst 3 timer og ta 100 ml før måltider.

forebygging

Dessverre er cerebral iskemi en dødelig sykdom, og komplikasjoner er ganske alvorlige. Som et forebyggende tiltak må du derfor:

 1. Ofte gå til frisk luft.
 2. Overholde riktig ernæring. Det kan være et lett kosthold, der de fleste av produktene tas opp av grønnsaker og frukt.
 3. Bli kvitt dårlige vaner. Alkohol og røyking er fartøyets første fiender.
 4. Unngå stressende situasjoner.
 5. Ofte spill sport. Fysisk stress bør være moderat.

Hjernens iskemi er en farlig og lumsk sykdom som kan være asymptomatisk i lang tid. Derfor er det viktig å redusere antall faktorer som kan provosere en sykdom. Spesielt gjelder det de som er i en risikosone. Det vil si at de har en passende alder, predisponering eller samtidige sykdommer.

Hva er kronisk cerebral iskemi?

Kronisk cerebral iskemi (CHM) er et internasjonalt navn for en sykdom kjent som "circulatory encephalopathy". Begge disse navnene beskriver svært essensen av sykdommen: På grunn av kroniske sirkulasjonsforstyrrelser, har hjernen hele tiden iskemi, noe som fører til forekomsten av småfokale lesjoner i hjernevævet og utseendet på ulike psyko-neurologiske lidelser.

Årsaker til CHEM

De mest presserende årsakene til utviklingen av kjemoterapi er atherosklerose og hypertensjon, noe som fører til skade på hjernens arterier. Det er mange færre tilfeller av sykdommen forårsaket av patologiske forandringer fra venøs kanal, blodkoagulasjonssystem og vegetativ regulering av kroppens funksjon. I tillegg til hovedgrunnene spiller provoserende faktorer (risikofaktorer) en viktig rolle i utviklingen av CHM. De kan deles inn i to store grupper: de som kan korrigere, og de som ikke kan korrigeres. Ukorrigerte faktorer inkluderer:

 • Arvelig disposisjon. Hvis noen i familien har lidd av hjernesirkulasjonsforstyrrelser, er risikoen for CHIM-forekomst mye høyere i etterkommere.
 • Eldre alder. Jo eldre personen er, jo mer sannsynlig er utviklingen av hans CHM.

Du kan rette opp følgende risikofaktorer:

 • Dårlige vaner. Alle kan gi opp med å røyke og begrense bruken av alkohol. Og det viktigste er å gi opp sigaretter, fordi det er fra dem at fartøyene smals og blir mer skjøre.
 • Overvekt.
 • Diabetes mellitus. Det er nødvendig å identifisere denne sykdommen i tide og behandle den.
 • Manglende mobilitet.
 • Feil mat.

Hvorfor er HIM farlig?

Kanskje, det ville ikke vært mye snakk om kronisk cerebral iskemi hvis denne sykdommen ikke var en av lederne blant dem som førte til funksjonshemming. Folk som har den siste fasen av denne sykdommen blir helt hjelpeløse, de kan ikke betjene seg selv, de kan ikke tilstrekkelig reagere på verden rundt dem, og i noen tilfeller kan de ikke bevege seg normalt (som regel får de en funksjonshemming fra den første gruppen). I tillegg, mot en bakgrunn av kroniske sirkulasjonsforstyrrelser og cerebral iskemi, kan det oppstå en akutt brudd-iskemisk eller hemorragisk hjerneslag. Disse patologiske forholdene er dødelige.

Hvordan gjenkjenne CHEM?

I de første stadiene av sykdomsutviklingen er symptomene ikke helt veiledende, da de oppstår i andre sykdommer, så vel som i trivielt overarbeid. For eksempel:

 • Irritabilitet og labilitet i humør.
 • Hyppig hodepine.
 • Minnehemming.
 • Søvnforstyrrelser.

Utseendet til disse symptomene kan ikke ignoreres, spesielt hvis det er slike sammenhengende sykdommer og patologiske forhold som arteriell hypertensjon, diabetes, fedme, dyslipidemi, økt blodkoagulasjon, tidligere slag osv.

Stadier av CHEM

Det er tre stadier (grader) av kronisk cerebral iskemi:

 • CHEM av 1. grad karakteriseres av ulike subjektive forstyrrelser, det vil si nedsatt velvære, som pasienten klager over. Disse er svimmelhet, hodepine, minneproblemer, støy i hodet, forverring av arbeidskapasitet og umotivert svakhet. Objektivt kan legen identifisere pasientens nevrologiske lidelser og tegn på asthenisk syndrom.
 • CHEM av 2. grad har allerede mer alvorlige manifestasjoner - pasientens evne til å arbeide er ikke bare forverres, men helt tapt. Alle symptomene beskrevet ovenfor forverres, og følelsesmessige og volatilitetsforstyrrelser blir lagt til dem. I tillegg blir nevrologiske lidelser tydelige, neurologen kan allerede identifisere det dominerende syndromet - diskord, amyostatisk, pyramidal eller annet.
 • CHEM av 3. grad er stadium av demens (demens), som knytter seg til alle symptomene ovenfor. Folk blir frustrert med intellekt, minne, kognitiv aktivitet er brutt, kritikk er redusert. Ofte hos slike pasienter er det synkope og epileptiske anfall.

I den første fasen av sykdommen ved hjelp av kompleks narkotikabehandling er det mulig å stoppe utviklingen av patologi og forbedre pasientens velvære. Prognosen for andre etappe er noe verre, men den tredje fasen er uopprettelige endringer som ikke kan elimineres selv ved de mest moderne metodene.

Behandling med klasse 3-kjemoterapi er bare symptomatisk, slik at det i det minste er mulig å lindre pasientens tilstand. Når det gjelder dette, kan det konkluderes med at enhver forverring av helsetilstanden ikke kan ignoreres, fordi bare tidssvarende detekterte hjertesykdommer i hjernen er mottagelige for behandling.

diagnostikk

Når de første tegnene på CHM oppstår, er det nødvendig å konsultere en nevrolog som vil kunne undersøke og bestemme nøyaktig hva det er: overarbeid eller virkelig en forstyrrelse av cerebral sirkulasjon og kronisk cerebral iskemi. For å identifisere årsaken til CHM utvikling, er pasienten tildelt en rekke studier:

 • Radiografi av skallen og livmorhalsen.
 • Rheoencephalography.
 • Doppler studie av blodårer som gir blod til hjernen.
 • CT av hode.
 • Avansert biokjemisk blodprøve (med obligatorisk bestemmelse av lipidprofil og glukose).
 • EKG og ekkokardiografi.

I tillegg, hvis det er symptomer på CHIM, blir pasienten henvist til en psykiater, økolog, terapeut, kardiolog og andre spesialister om nødvendig.

Cerebrovaskulær sykdom: former, årsaker, symptomer, diagnose, hvordan å behandle

Cerebrovaskulær sykdom (DVB) - patologien til cerebral fartøy, som fører til iskemi, hypoksi og nedsattelse av ulike kroppsfunksjoner. Under påvirkning av ugunstige eksogene og endogene faktorer er cerebral fartøy skadet, og hjernesirkulasjonen er svekket.

Cerebrovaskulær sykdom fører til utvikling av vaskulær encefalopati - en sykdom, er en progressiv organisk hjerneskade som et resultat av kronisk vaskulær insuffisiens. Denne patologien ble tidligere ansett som et problem hos eldre. Foreløpig er cerebrovaskulær insuffisiens "yngre": sykdommen er i stadig større grad funnet hos personer under 40 år. Dette skyldes oppførsel av usunn livsstil, dårlig økologi og uholdbar ernæring.

Cerebrovaskulær sykdom er for tiden et betydelig medisinsk problem. Den ligger tredje i strukturen av total dødelighet etter CHD og onkopatologi. DVB er årsaken til slag og langtidssykdom.

dødsraten fra verdens BIC

klassifisering

Cerebrovaskulære sykdommer - sykdommer i sirkulasjonssystemet, som inkluderer:

 • Hemorragiske og iskemiske slag.
 • Kronisk karsirkulatorisk patologi i hjernen - okklusjon og spasmer av blodkar, arteritt, aneurisme.
 • Intrakraniale blødninger.
 • Hypertensive cerebrovaskulære sykdommer - aterosklerotisk og hypertensiv encefalopati.

etiologi

De viktigste etiologiske faktorene i sykdommen:

 1. Aterosklerotiske cerebrale kar fører til avleiring av kolesterol, plakkdannelse, innsnevring og tilstopping dem, og videre til et brudd på cerebral sirkulasjon, cerebral trofisme og mentale prosesser.
 2. Dysfunksjon av blodkoagulasjonssystem, trombose og tromboembolisme forårsaker ganske ofte frustrasjon av cerebral mikrosirkulasjon.
 3. Spasm av arterievegget mot bakgrunnen av kronisk arteriell hypertensjon reduserer cerebral blodstrøm.
 4. Vaskulitt forstyrrer blodtilførselen til hjernen.
 5. Osteokondrose kan føre til vertebro-basilær insuffisiens og forbigående sykdommer i cerebral sirkulasjon.

Krenkelser av patenen til hjernens arterier på grunn av trombose, aterosklerose, spasme (a) og brudd på blodkar i hjernen (b) er hovedårsakene til DVB

Faktorer som provoserer utviklingen av patologi:

 • Diabetes mellitus,
 • Eldre alder,
 • Hypercholesterolemi, dyslipidemi,
 • fedme,
 • hypertensjon,
 • koronarsykdom,
 • stress,
 • Craniocerebral trauma,
 • Langsiktig bruk av orale prevensjonsmidler,
 • røyking,
 • En stillesittende livsstil,
 • Arvelighet.

symptomatologi

Cerebrovaskulær sykdom i begynnelsen av utviklingen er manifestert av følgende kliniske symptomer:

 1. Redusert ytelse, økt tretthet;
 2. Irritabilitet, dårlig humør, emosjonell ustabilitet;
 3. Overdreven oppstyr
 4. søvnløshet;
 5. Følelse av varme;
 6. Tørr munn;
 7. asteni;
 8. En rask hjerterytme.

I fremtiden, etter hvert som hjernehypoksien øker, utvikler farlige lidelser og ser mer alvorlige tegn ut: en forverring av konsentrasjonsevne, en minneforstyrrelse, et brudd på tenkning, logikk, koordinering, konstant hodepine og en reduksjon i mental kapasitet.

Hos pasienter oppstår depresjon, nedsetter intellektet, neuroser og psykoser utvikles, fobier og frykt opptrer, egocentrisme, eksplosivitet, svak vilje vises. Pasienter blir utsatt for hypokondrier og usikre. I alvorlige tilfeller utvikles kramper, tremor, ustansighet i gang, tale, bevegelse og følsomhet i ekstremiteter, fysiologiske reflekser forsvinner, synets organer påvirkes.

Ytterligere økning i morfologiske forandringer i hjernevev fører til utseendet av mer uttalt og merkbare syndromer - cerebrale kriser og slag, parese og lammelse av ekstremiteter, bekkenforstyrrelser, dysfagi, voldelig latter og gråt.

Disse kliniske tegnene som er tilstede hos pasienter gjennom dagen, indikerer en akutt forstyrrelse av cerebral sirkulasjon - cerebrovaskulært slag. Hvis de forsvinner på kortere tid, mistenker de et forbigående iskemisk angrep.

Det er 3 grader av cerebrovaskulære lidelser:

 • DVB i første grad fortsetter umerkelig. Dens skilt ligner på mange måter symptomene på andre sykdommer eller skader.
 • Den andre graden er manifestert av psykiske lidelser. Sykdommen er en indikator for funksjonshemming, men pasienten tjener seg selv.
 • Den tredje graden - overgangspatologien i fase av vaskulær demens. Pasienten kan ikke flytte og navigere i rommet, han trenger hjelp og bryr seg om mennesker rundt seg. Oppførselen til slike pasienter skal overvåkes.

De hyppigste komplikasjonene i sentralnervesystemet: slag, forbigående iskemisk angrep, demens, cerebrovaskulær koma.

diagnostikk

Neuropatologer og vaskulære kirurger er engasjert i diagnose og behandling av cerebrovaskulær patologi. De velger behandlingstaktikk i samsvar med funksjonene i sykdomsforløpet, pasientens generelle tilstand og tilstedeværelsen av samtidig lidelser.

En generell undersøkelse av pasienter med DVB inkluderer:

 1. En klinisk blodprøve,
 2. Biokjemisk blodprøve,
 3. Bestemmelse av protrombinindeks,
 4. Serologisk respons på syfilis,
 5. EKG,
 6. Generell analyse av urin,
 7. Radiografi av brystet.

Metoder utviklet for å utføre en komplett og omfattende instrumentell diagnose av cerebrovaskulære sykdommer:

 • Dupleks eller triplex angioscanning er ment for primærdiagnostisering av DVB. Det er den sikreste, raskeste og billigste. For å studere på denne måten kan de berørte fartøyene gjentas og uten helsefare.
 • Angiografi er en metode for kontrast radiografisk undersøkelse av blodkar, som gjør det mulig å bestemme deres funksjonelle tilstand, tilstedeværelsen av den patologiske prosessen og dens omfang. Serebral angiografi utføres etter innføring av et kontrastmiddel i blodet. Det gjør det mulig å bestemme pasientens tilstedeværelse av trombose, aterosklerotisk lesjon og vasokonstriksjon, onkopatologi, hematom og aneurisme.
 • Scintigrafi av hjernen - En enkel og ikke-invasiv metode for forskning, som praktisk talt ikke har kontraindikasjoner og ikke forårsaker komplikasjoner. Nuklear skanning er en svært sensitiv og informativ måte å diagnostisere cerebrovaskulær ulykke på. Det radioaktive stoffet injiseres i venen, og skanningen utføres i 15 minutter. Denne tiden er nok for at radioisotop skal spre seg gjennom hele kroppen og akkumuleres i det patologisk endrede vevet. Indikatoren inneholder en strålingsdose som er ufarlig for kroppen.
 • Transcranial Doppler - ultralyd undersøkelse av cerebral fartøy, vurdering av blodstrømningshastighet og detektering av hemodynamiske lidelser.
 • En viktig rolle i diagnosen DVB har MR og CT.

behandling

Det er umulig å identifisere og kurere cerebrovaskulær sykdom uavhengig av hverandre. Bare en erfaren, høyt kvalifisert spesialist, etter å ha studert pasientens klager og fullstendig undersøker ham, vil utpeke en kompetent medisinsk behandling. Tilstrekkelig og rettidig behandling vil forbedre pasientens livskvalitet og redusere risikoen for å utvikle livstruende tilstand - slag.

Hovedmålet med behandling av sykdommen er eliminering av sykdommer i hjernefunksjonene. For å fullstendig kvitte seg med cerebrovaskulær patologi, er det nødvendig å bestemme og eliminere årsaken. I tillegg til utnevnelse av medisiner, gir spesialister viktige anbefalinger til pasienter: Endre livsstilen, gå ned i vekt, ikke røyk og ikke drikk alkohol, spis riktig og balansert.

Medisineringsterapi

Kompleks behandling av cerebrovaskulær sykdom utføres vanligvis i nevrologisk avdeling. Spesialister eliminerer primært risikofaktorer: foreskrive anti-sklerotiske, hypotensive, hypoglykemiske stoffer. Først etter korrigering av grunnmetabolismen går det til den direkte behandlingen av patologi.

Spesiell terapi

Hovedgruppene av legemidler som forbedrer hjernecirkulasjonen og er ment for behandling av kronisk cerebrovaskulær insuffisiens:

 1. Kalsiumkanalblokkere forbedre hjerneblodstrømmen, redusere impulsens hastighet, undertrykke limplastene og forbedre blodsammensetningen. Preparater basert på nifedipin dilaterer hjernebeholderne - "Corinfar", "Cardipin", preparater fra diltiazemgruppen "Dilzem", "Cardil". Kalsiumkanalblokkere inkluderer også "Cinnarizine" og dets derivater, "Verapamil".
 2. antioksidanter. En kraftig antioksidant, foreskrevet for cerebrovaskulær sykdom, hjerneslag og encefalopati - "Cerebrolysin". I tillegg brukes det ofte "Cerebrokurin", "Actovegin".
 3. antihypoxants foreskrive ved nederlaget av hjernens fartøy - "Ketoprofen", "Imidazol", "Mecaprin".
 4. Metaboliki - "Cavinton", "Sermion", "Vinpocetin", "Tanakan".
 5. Direkte antikoagulantia - "Heparin", "Fraksiparin" og indirekte - "Fenilin", "Sinkumar", "Warfarin".
 6. Antiaggregant terapi - "Acetylsalicylsyre", "Kurantil."
 7. Medisiner med hypokolesterolemisk virkning, statiner - "Lovastatin", "Lipostat", "Probuson", "Tykveol".
 8. nootropics - "Omaron", "Pyracetam", "Pantogam", "Glycine", "Fenibut".
 9. Narkotika som utvider hjernens kar - "Pentoxifylline", "Trental", "Agapurin".
 10. spasmolytika - "Papaverin", "Euphyllinum", "Dibasol".

Grunnleggende terapi

Grunnleggende behandling av sentralnervesystemet er å normalisere funksjonen av ekstern respirasjon, kardiovaskulær system, vedlikehold av homeostase, nevrobeskyttelse.

 • For å gjøre dette, rydde luftveiene, intubere luftrøret, utfør kunstig ventilasjon av lungene.
 • Ved utseende av tegn på hjertesvikt og lungeødem, bruk "Lasix", "Pentamin".
 • Antiarytmisk terapi er indisert for pasienter med hjerte rytmeforstyrrelse. Vanligvis foreskrevet antianginal medisiner, hjerteglykosider - "Strophantine", "Korglikon", antioksidanter.
 • Undertrykke vegetative funksjoner vil hjelpe "Seduxen", "Haloperidol", "Dimedrol", "Sodium Oxybutyrate".
 • For å bekjempe hjernesødem, brukes osmotiske diuretika - Mannitol, Furosemide.
 • For å stabilisere blodtrykket, utpeke "Atenolol", "Enalapril", "Nifedipin", "Dibazol".
 • Korrigering av metabolske forstyrrelser utføres ved å fylle volumet av ekstracellulær væske med løsninger av Ringer, plasma, glukose.
 • Symptomatisk terapi inkluderer antikonvulsive og psykotrope legemidler, muskelavslappende midler, analgetika - "Analgin", "Ketorol", "Promedol".

Hyperbarisk oxygenering - Fysioterapeutisk behandlingsmetode, som sikrer metning av blod med oksygen og inngangen til det berørte hjernevæv. Pasienten er i en spesiell celle og puster rent oksygen. Hyperbarisk oksygenering eliminerer oksygengjeld av vev og gjenoppretter aerob glykolyse. Denne prosedyren forbedrer pasientens livskvalitet, reduserer symptomene på patologi og forhindrer utviklingen av alvorlige komplikasjoner.

Kirurgisk behandling

Alvorlige former for patologi, dårlig egnet til medisinsk korreksjon, krever kirurgisk inngrep. Pasienter fjernet blodpropp og aterosklerotisk plakk fra arterier, øke de vaskulære hulrommet ved hjelp av et kateter, og en ballong blir satt inn i arterien stentene støtter årehulrommet åpen.

Cerebrovaskulære sykdommer er gjenstand for kirurgisk behandling: arterielle aneurysmer og intracerebrale blødninger.

Tradisjonell medisin

Den vanligste tradisjonelle medisinen som brukes til behandling av cerebrovaskulær sykdom:

 • Peonrot er tørket, malt og strømmet med kokende vann. Insister betyr for en time, filtrer og ta 5 ganger om dagen på en spiseskje.
 • På en kjøttkvern er 2 appelsiner og 2 sitroner malt, bland massen med den flytende honningen og bland den. Insister på en kald dag, og ta deretter en spiseskje 3 ganger om dagen.
 • Nål nåler er strømmet med kokende vann, insisterer og legges til avkok juice av en halv sitron. Ta stoffet på tom mage i 3 måneder.
 • Tinktur av celandine blir tatt i tom mage tre ganger om dagen i 2 uker.

Tradisjonell medisin - god tillegg til hovedterapien av patologi.

Profylakse og prognose

Tiltak for å forhindre utvikling av cerebrovaskulær sykdom:

 1. Normalisering av blodtrykk,
 2. Tidlig behandling av samtidige patologier,
 3. Bekjempelse av dårlige vaner,
 4. Utfører lette fysiske øvelser,
 5. Riktig ernæring,
 6. Optimalisering av regimet av arbeid og fritid,
 7. Vektkorrigering.

Med profylaktisk formål foreskrives pasienter som reduserer hjernesirkulasjonen og undertrykker blodkoagulasjon.

Hvis sykdommen behandles på en riktig og riktig måte, kan du ikke bare forbedre pasientens livskvalitet, men også redusere risikoen for slag og andre alvorlige komplikasjoner.

Les Mer Om Fartøyene