Oversikt over disaggreganter: Aspirin, Clopidogrel, Prasugrel

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er disaggregeringene, hvilke forberedelser tilhører denne gruppen medisiner. For behandling og forebygging av hvilke sykdommer de blir brukt på, hvilke bivirkninger kan resultere.

Desaggreganter er stoffer som reduserer aggregering (adhesjon) av blodplater, og derved hemmer dannelsen av blodpropper. Andre navn er antiplatelet midler, antiplatelet midler.

Det er et ganske stort utvalg av stoffer fra denne gruppen som påvirker blodplater gjennom ulike mekanismer. Listen over de mest kjente stoffene er gitt i innholdet i artikkelen.

Forebygging av blodpropper med narkotika

Uansett hvilke prosesser i blodplater som påvirker disse stoffene, undertrykker de alle limingen av disse cellene mellom seg. Siden blodplater spiller en avgjørende rolle i dannelsen av blodpropper når vaskulærveggen er skadet, blir dannelsen av blodpropper forverret med inntak av disaggreganter. Disse effektene er nyttige for behandling av sykdommer forårsaket av brudd av blodstrøm gjennom blodkarene - koronar hjertesykdom, angina, myokardialt infarkt, iskemisk hjerneslag, obliterating sykdommer i de nedre ekstremiteter.

Et interessant trekk ved påvirkning av antiblodplatemidler er at, på grunn av påvirkning utelukkende på blodplater, preparater av denne gruppen i større grad påvirker dannelsen av tromber i arterier, snarere enn i vener. Derfor er deres bruk i venøs trombose ikke veldig effektiv.

aspirin

Aspirin er et stoff som har blitt brukt i mange år som en bedøvelse. Den andre handlingen er imidlertid å redusere risikoen for blodpropper i hjertene i hjertet og hjernen, og dermed redusere sannsynligheten for å utvikle hjerteinfarkt eller hjerneslag.

En interessant funksjon av effekten av aspirin er avhengigheten av dens virkning på dosen som tas. I store doser har dette stoffet smertestillende og antiinflammatoriske egenskaper, i lave doser motstår det dannelsen av trombi i arteriene.

Vanligvis er lave doser av aspirin foreskrevet for:

 • Behandling av akutte og kroniske former for koronar hjertesykdom.
 • Primær og sekundær forebygging av slag og hjerteinfarkt hos pasienter med risikofaktorer for kardiovaskulær sykdom.
 • Behandling av utrydde sykdommer i perifere arterier.

Imidlertid hemmer aspirin aggregering av blodplater ganske svakt (i sammenligning med andre disaggreganter), selv om det gjør dette irreversibelt. Derfor foreskrives det ofte i kombinasjon med andre antiplatelet midler - for eksempel med klopidogrel.

 1. Forstyrrelser i mage-tarmkanalen (gastritt, erosjon, mage og duodenalsår).
 2. Gastrointestinal blødning.
 3. Allergiske reaksjoner.
 4. Forverring av symptomer på bronkial astma hos noen pasienter med denne sykdommen.

Tradisjonelt tas aspirin en gang daglig. Det anbefales å bruke det sammen med mat for å redusere bivirkninger fra fordøyelseskanalen.

klopidogrel

Clopidogrel er en av de mest foreskrevne antiplatelet midler, som irreversibelt undertrykker egenskapene til trombocytter i dannelsen av trombi. Klopidogrel foreskrives oftest i kombinasjon med aspirin. Den brukes:

 • med akutt koronarsyndrom (ustabil angina, hjerteinfarkt).
 • etter stenting eller omgå koronararteriene.
 • med iskemisk slag.
 • med utslettende sykdommer i perifere arterier.

Sammenlignet med aspirin har clopidogrel en mer potente effekt på blodplater. De viktigste bivirkningene av dette legemidlet inkluderer:

 • økt blødning.
 • Kløe det oppstår ofte i flere dager.

Når du tar clopidogrel, følg nøye legenes anbefalinger. I intet tilfelle bør du slutte å bruke denne medisinen uten å konsultere legen din. Clopidogrel må tas en gang daglig, på samme tid på dagen, uansett matinntak.

prasugrel

Prasugrel er en representant for disaggreganter med samme virkningsmekanisme som klopidogrel. Indikasjonene for bruken er de samme. Prasugrel har en enda raskere og kraftigere effekt på blodplater, men dette øker også risikoen for alvorlig blødning. Også dette stoffet er foretrukket for pasienter med diabetes mellitus.

Den farligste bivirkningen av prasugrel er alvorlig blødning. Noen pasienter kan også utvikle en økning eller reduksjon i blodtrykk, hodepine, svimmelhet, tretthet, kvalme, dyspné og hoste.

Ticagrelor

Ticagrelor er et alternativ til klopidogrel og prasugrel, et stoff som brukes med de samme indikasjonene som disse desaggreganter. Til forskjell fra klopidogrel og prasugrel, er virkningen av ticagrelor på blodplater reversibel. Vanlige bivirkninger er tungpustethet, forskjellige typer av blødning (hematom, nasale eller gastrointestinal blødning, intracerebral blødning), hjerterytmeforstyrrelser, allergiske hudreaksjoner.

Ta ticagrelor to ganger om dagen, samtidig, uansett matinntak.

tiklopidin

Ticlopidin er et annet antiplatelet middel som er mindre vanlig enn aspirin eller klopidogrel. Legene foreskriver ticlopidin i følgende situasjoner:

 1. Redusere risikoen for iskemisk berøring.
 2. Bruk i kombinasjon med aspirin for å redusere risikoen for stenttrombose hos pasienter etter stentning av kranspulsårene.

På grunn av alvorlige bivirkninger av ticlopidin og eksistensen av mer effektive og sikre disaggregeringsmidler (clopidogrel, ticagrelor), er bruken de siste årene svært alvorlig begrenset. Noen ganger er dette legemidlet foreskrevet for behandling av seglcelleanemi, visse nyresykdommer og utrydde sykdommer i underlempene.

dipyridamol

Dipiridamol er et annet stoff på antiplatelet listen, som i tillegg til å påvirke blodplater, også har evnen til å utvide arteriene. Den brukes i følgende situasjoner:

 • forebygging av tromboemboliske komplikasjoner etter kirurgi for å erstatte hjerteventilen (i kombinasjon med antikoagulantia).
 • med det formål å utvide blodkar i pasienter med sykdommer i perifere og kranspulsårene.

Dipyridamol kan forårsake følgende bivirkninger:

 • svimmelhet;
 • smerte i magen;
 • hodepine;
 • hudutslett;
 • diaré;
 • oppkast;
 • følelsen av tidevann;
 • kløe.

Leger utpeker vanligvis en fire ganger inntak av dipyridamol per dag. Dette stoffet virker mer effektivt dersom det tas en time før et måltid eller to timer etter et måltid, drikker en pille med et fullt glass vann. Noen ganger - for å redusere fordøyelsesbesværet - anbefaler leger at du tar dipyridamol sammen med mat eller drikker den med melk.

Kontraindikasjoner og særegenheter ved bruk av disaggreganter

Hvert stoff fra gruppen av disaggreganter har sine egne individuelle kontraindikasjoner for bruk. Imidlertid bør følgende viktige funksjoner noteres:

Antiaggreganter: virkningsmekanisme, bruk / behandling, liste

Antiagreganty - gruppe farmakologiske legemidler som hemmer trombusdannelse ved å hemme aggregering av blodplater og undertrykke deres adhesjon til den indre overflaten av blodkarene.

Disse stoffene nedtrykker ikke bare arbeidet i blodkoagulasjonssystemet, men forbedrer også dets reologiske egenskaper, ødelegger eksisterende enheter.

Under påvirkning av antiplatelet midler, reduseres elasticiteten til erytrocytmembraner, deformeres og passerer lett gjennom kapillærene. Blodstrømmen øker, risikoen for komplikasjoner minker. Antiaggreganter er mest effektive i begynnelsen av blodproppene, når det er aggregering av blodplater og dannelsen av en primærtrombus.

Ansiktspunktene og virkningen av de viktigste antiplatelet-midlene

Antiblodplatemidler som benyttes i den postoperative perioden for forebygging av trombose, tromboflebitt, koronarsykdom, akutt ischemi i hjertet og hjernen, tidligere myokardialt infarkt.

Cardiac patologi og forstyrret metabolisme ledsaget av dannelsen av kolesterol på den arterielle endotelium hos plaques, vaskulære lumen innsnevring. Blodstrømmen i lesjonens område bremser ned, blodet kondenserer, en trombøsning, hvor blodplater fortsetter å slå seg ned. Trombiene blir båret langs blodbanen, inn i koronarbeinene og tette dem. Det er en akutt myokardisk iskemi med karakteristiske kliniske symptomer.

Antiaggregerende og antikoagulasjonsbehandling er underlagt behandling og forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt. Hverken antiplatelet eller antikoagulantia kan ødelegge en dannet blodpropp. De beholder blodproppen fra ytterligere vekst og forhindrer tilstopping av karene. Forberedelser av disse gruppene tillater å redde livet til pasienter som har hatt akutt iskemi.

Antikoagulanter, i motsetning til antiaggreganter, er mer aggressive. De anses dyrere og har større risiko for å utvikle bivirkninger.

vitnesbyrd

Indikasjoner for antiplatelet terapi:

 • Iskemiske lidelser,
 • Tendens mot trombose,
 • aterosklerose,
 • Ustabil angina,
 • koronarsykdom,
 • Hypertensiv sykdom,
 • Obliterating endarteritt,
 • Placental insuffisiens,
 • Trombose av perifere arterier,
 • Cerebral iskemi og dyscirculatory encephalopathy,
 • Tilstanden etter blodtransfusjon og blodkarskiping.

Kontra

Antiaggregeringsmidler er kontraindisert hos kvinner under graviditet og i ammingsperioden; personer under 18 år samt lider av følgende sykdommer:

 1. Erosiv-ulcerativ lesjon i mage-tarmkanalen,
 2. Dysfunksjon i leveren og nyrene,
 3. hematuri,
 4. Hjertepatologi,
 5. Aktiv blødning,
 6. bronkospasme,
 7. Den "aspirin triad"
 8. trombocytopeni,
 9. C- og K-vitaminmangel,
 10. Akutt aneurisme i hjertet,
 11. Anemi.

Bivirkninger

Liste over antiplatelet midler

Det er ganske mange antiplatelet midler. De fleste av dem er forebyggende midler som brukes i en rekke kardiovaskulære sykdommer og i tidlig postoperativ periode.

Acetylsalisylsyre (aspirin)

Det er et stoff fra NSAID-gruppen som gir merket antiaggregant effekt. Virkningsmekanismen for NSAID er knyttet til blokkaden av enzymer som regulerer syntese og metabolisme av blodplasma-prostaglandiner og vaskulærvegg. "Acetylsalisylsyre" brukes til forebyggende formål for å forhindre trombose og er den mest tilgjengelige for alle antiplatelet midler som brukes i små doser. Dette stoffet har blitt mye brukt i ambulant praksis. Det eliminerer de viktigste tegn på betennelse: reduserer varme og smerte. Legemidlet har en hemmende effekt på det hypotalamiske senteret for termoregulering og smerte.

"Acetylsalisylsyre" må tas etter et måltid, da det kan provosere dannelsen av magesår eller annen gastropati. For å oppnå en vedvarende antiplateleteffekt, bør små doser av legemidlet brukes. For å forbedre blodets reologiske egenskaper og undertrykke aggregering av blodplater, foreskrives pasientene halvparten av tablettene en gang om dagen.

tiklopidin

"Ticlopidin" er et legemiddel med en uttalt antitrombotisk aktivitet. Dette stoffet har en sterkere effekt enn "acetylsalisylsyre." "Tiklopidin" foreskrevet for pasienter med iskemisk cerebrovaskulær sykdom, hvor redusert blodtilførsel til vev i hjernen, så vel som koronar hjertesykdom, iskemisk ben, retinopati av diabetes mellitus. Personer som har gjennomgått skylling av blodårer, viser langvarig inntak av stoffet.

Dette er en kraftig antiaggregant, forlenger blødningstiden, hemmer adhesjonen av blodplater og hemmer aggregeringen. Samtidig bruk av stoffet sammen med antikoagulantia og andre disaggreganter er svært uønsket. Behandlingsforløpet er 3 måneder og utføres under kontroll av sammensetningen av perifert blod.

Hovedegenskapen til denne antiaggreganten er en høy biotilgjengelighet, som oppnås på grunn av høy absorpsjonshastighet. Den terapeutiske effekten etter uttak av legemidlet vedvarer i flere dager.

Til preparater som inneholder ticlopidin som hovedaktivstoffet, inkluderer: "Tiklid", "Tiklo", "Tiklopidin-Ratiofarm."

pentoxifylline

Legemidlet har antiplatelet og spasmolytisk effekt, dilaterer blodkar og forbedrer blodtilførselen til indre organer. Legemidlet har en positiv effekt på blodets reologiske egenskaper og påvirker ikke hjertefrekvensen. "Pentoxifylline" er en angioprotector som øker blodcellens elastisitet og forbedrer fibrinolyse. Legemidlet er indisert for angiopati, intermitterende claudikasjon, posttrombotisk syndrom, frostbit, åreknuter, IHD.

klopidogrel

Det er et syntetisk legemiddelpreparat, i struktur og virkemekanisme minner om "Ticlopidine." det undertrykker aktiviteten av trombocytter og deres vedheft, øker blødningstiden. "Clopidogrel" er et praktisk talt ikke-giftig stoff med litt uttalt bivirkninger. Moderne spesialister i antiplatelet terapi foretrekker "Clopidogrel" på grunn av fravær av komplikasjoner med langvarig bruk.

dipyridamol

"Dipyridamole" - et antiaggregant som utvider blodkarrene i hjertet. Legemidlet øker blodstrømmen, forbedrer myokardial kontraktilitet og normaliserer venøs utstrømning. Vasodilatasjon er hovedvirkningen av "Dipyridamole", men i kombinasjon med andre legemidler har den en utprøvd antiaggregant effekt. Vanligvis er det foreskrevet for personer som har stor risiko for trombose og har gjennomgått hjerteventilprotesekirurgi.

"Kurantil" - et stoff som har hovedaktiv ingrediens, er dipyridamol. På grunn av fraværet av slike kontraindikasjoner i "Kurantil" som graviditet og amming, er det veldig populært. Under påvirkning av stoffet, blodkar utvides, trombusdannelse undertrykkes, myokard blodforsyning forbedrer seg. "Curantil" er foreskrevet for gravide kvinner som lider av kardiovaskulære sykdommer eller har en historie med fetoplacental insuffisiens. Under påvirkning av dette stoffet forbedrer de reologiske egenskapene til blodet, ekspansjonens kar, får fosteret tilstrekkelig mengde oksygen og næringsstoffer. I tillegg har "Kurantil" en immunmodulerende effekt. Det stimulerer produksjonen av interferon og reduserer risikoen for virussykdommer hos moren.

eptifibatid

"Eptifibatid" reduserer risikoen for hjertesykemi hos pasienter som gjennomgått perkutan koronarintervensjon. Legemidlet brukes sammen med "Aspirin", "Clopidogrel", "Heparin". Før behandlingsstart utføres angiografisk evaluering og andre diagnostiske prosedyrer. En grundig undersøkelse er obligatorisk for kvinner og personer over 60 år.

Legemidlet er gitt i form av en løsning for intravenøs injeksjon, som administreres i henhold til en bestemt ordning. Etter utløsning av pasienten fortsetter behandlingen med blodplate i tablettform i flere måneder. For å hindre gjentakelse av angrep av hjertesykemi og død av pasienten, anbefaler antiaggregerende medisiner å ta slike pasienter for livet.

Når du foretar akutt kirurgisk inngrep, bør legemidlet avbrytes. Ved en planlagt operasjon stoppes administrasjonen av legemidlet på forhånd.

iloprost

Dette legemidlet brukes kun på sykehus og nøye overvåking av pasientens tilstand. Løsningen for injeksjoner fremstilles daglig før administrering, noe som gjør det mulig å sikre steriliteten. Pasienter som behandles med Iloprost, anbefales å slutte å røyke. Personer som tar antihypertensive stoffer bør overvåke blodtrykksnivået for å unngå alvorlig hypotensjon. Ortostatisk hypotensjon kan utvikles etter behandling med en kraftig økning i pasienten.

Iloprost i formuleringen "Ventavis" er en syntetisk analog av prostaglandin og er ment for innånding. Det er en antiaggregant som brukes til å behandle pulmonal hypertensjon av forskjellig opprinnelse. Etter behandling utvider pasientene lungekarrene og forbedrer de grunnleggende parametrene i blodet.

Kombinerte preparater

De fleste moderne medisiner kombineres. De inneholder i deres sammensetning flere antiplatelet midler, som støtter og forbedrer hverandres effekter. De vanligste blant dem er:

 • "Agrenoks" - et komplekst preparat som inneholder "Dipiridamol" og "Aspirin".
 • "Aspigrel" inkluderer klopidogrel og aspirin.
 • "Koplaviks" har samme sammensetning som "Aspigrel".
 • Sammensetningen av "Cardiomagnyl" inkluderer "Acetylsalicylsyre" og et sporelement "Magnesium".

Disse antiplatelet midler brukes oftest i moderne medisin. De er foreskrevet til pasienter med kardiovaskulær patologi, nevrologer med sykdommer i hjerneskipene, vaskulære kirurger med lesjoner av benene i bena.

Liste over antiagrene stoffer og deres klassifisering

Trombier er farlige formasjoner som delvis eller helt kan blokkere blodkarets lumen. Dette fører til brudd på blodtilførselen til vev og organer, i akutt form kan dette fenomenet føre til hjerneslag. For å gjenopprette normal blodsirkulasjon og blodviskositet brukes antiplatelet-legemidler, hvis liste er omfattende og er ment for behandling av vaskulære sykdommer.

Hva er antiaggreganter

Så, hva er dette - antiaggreganter? Dette er en gruppe medikamenter som forhindrer utvikling av blodpropper. De aktive stoffene som utgjør disse legemidlene tillater ikke at blodplatene holder seg sammen, og forhindrer koagulering av blodet. I tillegg til antiaggreganter på hørsel, disaggregants, hva er det? Disse er legemidler med lignende effekt, de er ofte foreskrevet til pasienter med angina pectoris.

Antikoagulantia har samme virkningsprinsipp, men er mer aggressive og har flere bivirkninger. Farmakologi utvikles raskt og disaggregeringsmidler og antikoagulantia blir mer effektive og sikrere for bruk.

Hovedindikasjoner

Antibiotika er foreskrevet av lege når:

 • ischemi;
 • hypertensjon;
 • etter hjerteoperasjon
 • kardiovaskulære sykdommer i bena;
 • forebygging av hjerneslag eller gjenoppretting etter det.

Viktig! Alle legemidler i denne gruppen er kun foreskrevet på resept. Uautorisert bruk av narkotika uten å ta hensyn til varighet på kurset og dosering er fyldt med alvorlige bivirkninger.

Virkemekanismen for antiplatelet midler

Når vev eller skader skader for å forhindre alvorlig blødning, begynner blod å stivne, dette skjer når blodplater sitter fast sammen med røde blodlegemer. Som et resultat, oppstår clots, de kalles også trombi. Dette er en normal reaksjon av kroppen mot traumer.

Men noen ganger oppstår tromboseprosessen av andre grunner. Eventuelle skader på blodkar og betennelsesprosesser i dem fremkaller trombogenese rett inne i blodet. Trombien tetter seg gradvis inn i karetets lumen, og dermed blir blodsirkulasjonen forstyrret.

Avhengig av plasseringen av slike tilstoppede områder, kan konsekvensene være forskjellige. Den farligste trombusformasjonen i hjernen, blokkering av blodkar fører til et slag. Dødelighet etter angrepet når 50% innen et år.

Antiaggreganter som mildere analoger av antikoagulanter forstyrrer trombogenese, fortynner blod. Personer som er utsatt for vaskulær sykdom, må noen ganger ta disse stoffene gjennom livet. Antikoagulantia brukes i flere nødstilfeller, når du trenger å handle så raskt som mulig - med hjerteinfarkt og slag.

Liste over effektive stoffer

Listen over antiplatelet midler og preparater av typen disaggreganter er ganske omfattende. Den mest effektive måten av denne typen inkluderer:

 1. Aspirin (acetylsalisylsyre). Et stoff som fortynner blod, brukes ofte til å forhindre trombose. Aspirin er en av de mest populære og billig medisinene i denne gruppen, ganske liten dose, slik at legemidlet begynner å virke. Agenten normaliserer ikke bare blodsirkulasjonen, men fjerner også varme og smerte, derfor brukes det ofte i ambulant praksis. På listen over bivirkninger av Aspirin er et mavesår, så det kan ikke under noen omstendigheter ta det på tom mage, bare etter å ha spist. Dosering og varighet av kurset er foreskrevet av legen.
 2. Tiklopidin. I motsetning til aspirin mer potent medikament administreres den i iskemiske hjernesykdommer samt pasienter med diabetes komplisert ved retinopati. Ticlopidin fortynner blodet, det kan ikke kombineres med andre antikoagulanter og tas med alvorlig blødning. Behandlingens varighet er omtrent tre måneder og utføres strengt under tilsyn av en lege.
 3. Pentoxifylline. Antiaggregant og antispasmodisk, brukes til å utvide blodårene og forbedre blodsirkulasjonen. Legemidlet har ingen effekt på hjertefrekvens og blodtrykk.
 4. Klopidogrel. Handlingsprinsippet ligner på tiklopidin. Legemidlet hemmer aktiviteten av blodplater, slik at de ikke holder sammen, noe som øker blødningen. Clopidogrel gir ikke komplikasjoner med en lang behandlingstid, på grunn av det som har blitt svært populært blant moderne leger.
 5. Dipyridamol. Det utvider hjertekarene, og forbedrer blodsirkulasjonen i selve muskelen, påvirker positivt myokardets arbeid, som normaliserer utløpet av venøst ​​blod. Dipyridamol er ofte foreskrevet for utvinning etter operasjon på hjertet, spesielt på hjerteventilene.
 6. Chimes. Legemidlet er basert på dipyridamol. Listen over kontraindikasjoner av Kurantil inkluderer ikke graviditet og amming, så det er ganske populært. Det utvider blodårene, forhindrer blodpropper og forbedrer blodstrømmen til hjertet. Curingham kan tas av gravide, som lider av hjerte- og karsykdommer. Legemidlet har også en gunstig effekt på blodtilførselen i morkaken, på grunn av hvilken fosteret mottar flere næringsstoffer og oksygen. I tillegg styrker Curantil motstanden til den gravide kvinnen til ulike virus.
 7. Eptifibatid. Det brukes til å forebygge hjertesykemi, og er også foreskrevet for pasienter etter koronar intervensjon. Eptifibatid tas oftest sammen med andre legemidler som fortynner blod. Før du tar stoffet, må du gjennomgå diagnostiske prosedyrer, spesielt for kvinner i alle aldre og menn over 60 år. Legemidlet administreres intravenøst ​​i en sykehusinnstilling, med utslipp foreskrevet Eptifibatid i form av tabletter.
 8. Iloprost. Legemidlet brukes kun under veiledning av leger og bare på sykehuset. Iloprost injiseres gjennom injeksjoner, i løpet av behandlingen kan du ikke røyke. Det anbefales også at du nøye overvåker blodtrykksnivåene for å unngå en skarp økning.

For behandling av hjerte- og vaskulære sykdommer, inkludert kombinert medikament basert på flere antiplatelet midler, støtter og forsterker hvert stoff effekten av den andre. Blant de oftest foreskrevne legemidlene av denne typen, er det verdt å sette ut Agrenoks, Aspigrel, Coplavix og Cardiomagnol.

Forskrive legemidler fra listen kan bare være en spesialist, tar hensyn til diagnose og testresultater, samt individuelle forhold knyttet til pasienten, alder og så videre. For ikke å skade helse, i noe tilfelle være selvmedisinering selv for forebygging. Overdosering kan utløse en forverring av andre sykdommer.

Klassifisering av antiplatelet midler

I moderne medisin er klassifiseringen av antiplatelet midler meget vilkårlig. Alle rusmidler er delt inn i tre store grupper:

 • direkte handling;
 • indirekte handling
 • Platehemmere.

Sistnevnte er de mest moderne stoffene, de har et mer omfattende spekter av handling. Det er praktisk talt ingen bivirkninger av disaggreganter.

Hvem er kontraindisert?

Antiaggregeringsmidler er kontraindisert hos personer med slike sykdommer som:

 • magesår i akutt stadium;
 • leversykdom;
 • nyresykdom;
 • hjertesvikt;
 • alle sykdommer, på en eller annen måte forbundet med risiko for blødning
 • hemorragisk hjerneslag (hjerneblødning).

Og også under graviditet og amming bør avstå fra å ta disse medisinene.

Individuelle legemidler kan ha flere kontraindikasjoner og bivirkninger. Hensikten med en bestemt medisinering er strengt individuell og utføres under hensyntagen til pasientens undersøkelser, anamnese,

Viktig! Blodfortynnende legemidler er uforenlige med alkohol.

konklusjon

Antiaggreganter er uunnværlige i kampen mot hjerte-og karsykdommer med høy risiko for trombose. Narkotika kan forbedre blodsirkulasjonen og utvide blodkarets lumen, men bruk noe som betyr at fortynnet blod, du må følge narkotikaens resept. Uautorisert bruk av antiplateletmidler og disaggregeringsmidler kan føre til en kraftig økning i blodtrykk og andre ubehagelige konsekvenser.

Virkemekanisme og farmakologiske virkninger av antiplatelet midler

klassifisering

 • Acetylsalisylsyre.
 • Derivater av tienopyridin (klopidogrel, ticlopidin).
 • Dipyridamol.
 • Blokkere av glykoproteiner IIb / IIIa av blodplater (abciximab, tirofiban, eptifibatid).

Virkningsmekanisme og farmakologiske effekter

Skille mellom følgende typer stoffinteraksjoner.

De generelle prinsippene for reseptbelagte medisiner for eldre mennesker er ikke forskjellig fra for andre aldersgrupper, men legemidlet er vanligvis nødvendig i lavere doser.

Vasopressor midler er stoffer av valg i situasjoner hvor forsøk på å øke slagvolumet bruk av legemidler med en positiv inotrop effekt og rettelse av væskevolumene fører ikke opprettholde tilstrekkelig perfusjon av organer. Som regel brukes vasopressorer i reagenser.

Liste over antiplatelet narkotika og deres klassifisering

Antiaggreganter, eller disaggreganter - en moderne gruppe medikamenter som blokkerer dannelsen av trombi i blodkar. Dette tillater å forhindre utvikling av hjerteinfarkt, så vel som andre sykdommer forbundet med trombose. Slike effekter gjør det mulig å bruke denne klassen medisiner for iskemisk hjertesykdom, forstyrrelser i blodtilførselen til hjernen og andre organer.

Utnevnelsen av antiaggreganter bør kun utføres av den behandlende legen etter undersøkelse av pasienten og identifikasjon av alle indikasjoner og kontraindikasjoner til denne typen terapi. I intet tilfelle bør du bruke medisin selv, da dette kan føre til utvikling av bivirkninger av behandling eller til utviklingen av den underliggende sykdommen.

Virkningsmekanisme av narkotika

Legemidler som blokkerer dannelsen av blodpropp i karene, kan hemme denne prosessen på flere måter, på basis av hvilke klassifiseringen av antiplatelet er basert:

 1. Blokkerer dannelsen av prostaglandiner, involvert i aktiveringen av blodkoagulasjonssystemet. Lignende effekt har slike stoffer som acetylsalisylsyre, Triflusal, etc.
 2. Økning i innholdet av syklisk form av adenosinmonofosfat i blodplater - Hovedcellene som danner dannelsen av en trombose. En slik effekt på dem forstyrrer prosessen med aktivering av aggregering av celler mellom seg selv. Disse stoffene inkluderer Trifluzal og Dipiridamol.
 3. Legemidler (Clopidogrel, etc.) er i stand til blokkereceptorer for adenosindifosfat på overflaten av blodplater, forhindrer videre aktivering og dannelse av trombotiske masser.
 4. Lamifiban og Framon forstyrre aktiveringen av glykoproteinreseptorer på cellemembranen av blodplater, blokkerer deres ytterligere adhesjon.

En rekke virkningsmekanismer for legemidler fra listen over disaggreganter tillater individuelt utvalg av medisiner for hver pasient.

Lær av denne artikkelen hvorfor klumpen kan komme av.

Moderne medisiner

Etter at legen har foreskrevet antiaggreganter til pasienten og forklart for ham hva det er, er det nødvendig å se nærmere på de ofte brukte stoffene i denne farmakologiske gruppen.

Acetylsalisylsyre

Den mest populære et stoff som har en uttalt hemmende effekt på dannelsen av trombi.

Aspirin er tilgjengelig for de fleste pasienter på grunn av lave kostnader og en liten mengde kontraindikasjoner.

For å forebygge trombose brukes det i lave doser en gang om dagen.

I tillegg til selve acetylsalisylsyre er det medisiner under andre handelsnavn: TromboAss, Cardiomagnol, etc.

I tillegg til denne effekten, acetylsalisylsyre har antipyretisk, antiinflammatorisk og svak analgetisk effekt på menneskekroppen. Imidlertid observeres lignende effekter bare med en økning i doseringen av legemidlet.

tiklopidin

Ticlopidin er en moderne disaggregerende, Det er mer effektivt enn Aspirin. Medisinen brukes til å forhindre trombotiske komplikasjoner hos pasienter med angina, samt iskemiske lesjoner i hjernen eller bena.

Bruk av ticlopidin anbefales etter aortokoronær bypassoperasjon og annen operasjon på blodkar.

På grunn av den utprøvde kliniske effekten, bør et slikt legemiddel ikke brukes sammen med andre disaggreganter og antikoagulantia, da dette kan føre til utvikling av indre blødninger og andre bivirkninger.

Handelsnavn for preparater som inneholder ticlopidin: Ticlaw, Tyclid, etc.

klopidogrel

Clopidogrel er et syntetisk antiplatelet middel, tilsvarende i struktur og farmakologisk aktivitet til ticlopidin.

Det aktive stoffet blokkerer raskt aktiveringen av blodplater og forhindrer aggregering.

Den største fordelen med denne medisinen er en god toleranse for behandling av flertallet av pasientene.

Dette tillater bruk av klopidogrel i de fleste kliniske tilfeller uten frykt for bivirkninger.

Dipiradomol

Disaggregant gir kompleks effekt på sirkulasjonssystemet: utvider koronarbeinene, øker kontraktiliteten til hjertemuskelen og forbedrer blodstrømmen gjennom venøsengen. Ved bruk av medisinen observeres en utprøvd antiaggregant effekt. Det viktigste handelsnavnet til stoffet er Kurantil.

Et stort antall moderne disaggreganter fører til behovet for å besøke den behandlende legen før behandlingen starter. Valget av hvert legemiddel bør ta hensyn til egenskapene til pasientens kropp.

Klassifisering av narkotika

Hovedklassifiseringen av antiplatelet er basert på deres virkningsmekanisme. I henhold til dette er fire grupper av medisiner skilt ut:

 1. Legemidler som blokkerer syklooksygenease: Trombo ACC, acetylsalisylsyre, indobufen.
 2. Legemidler som påvirker den cykliske formen av adenosinmonofosfat: Dipyridamole, Epoprostenol, Pentoxifylline.
 3. Blokkere av reseptorer for glykoprotein: Tirofiban, Abciximab og andre.
 4. Antiagenturer blokkerende reseptorer for puriner: Clopidogrel og Ticlopidine.

I tillegg er alle dezaggreganter delt inn i enkle og kombinerte midler. Sistnevnte inkluderer slike stoffer som Agrenoks, Aspigrel, Cardiomagnum.

Det riktige valget av antiplatelet midler fra listen over tilgjengelige stoffer kan forbedre effektiviteten av behandlingen og forhindre komplikasjoner av behandlingen.

Kontraindikasjoner for bruk

Ved bruk av antiplatelet midler i klinisk praksis, Det er viktig å huske om deres vanlige og spesifikke kontraindikasjoner.

Vanlige er typiske for alle rusmidler fra denne gruppen og inkluderer følgende forhold:

 • magesår i mage og tolvfingre i perioden med eksacerbasjon;
 • sykdommer som er preget av økt blødningsrisiko, inkludert hemorragisk diatese;
 • kronisk og akutt nyresvikt;
 • nedsatt leverfunksjon
 • terminal hjertesvikt;
 • slag av hemorragisk natur;
 • graviditet og amming.

I alle disse tilfellene er det nødvendig å forlate bruken av antiplatelet-midler og velge andre tilnærminger til behandling av pasienten. I tillegg, Hver egen gruppe medisiner har ytterligere kontraindikasjoner, med hvilken det er nødvendig å konsultere den behandlende legen eller bruksanvisningen.

konklusjon

Leger som foreskriver disaggreganter er godt klar over hva det er og hvilke bivirkninger som kan oppstå med behandlingen.

I denne forbindelse, utnevnelse av platehemmere for forebygging av trombotiske komplikasjoner, må du kontakte sykehuset for å se en lege, som vil gjennomføre en klinisk undersøkelse og identifisere indikasjoner og kontraindikasjoner for slik behandling.

I intet tilfelle bør det ikke inngå behandling, da slike forsøk ofte fører til utvikling av alvorlige hemorragiske komplikasjoner hos pasienter i ulike aldre.

Narkotika disaggreganter

Antiaggreganter: Hva er forskjellen mellom disse stoffene og antikoagulantia

Den undertrykkende effekten på blodproppsprosessen har sterke stoffer - antiaggreganter. Også i dag i medisin brukes antiaggreganter av en ny generasjon, kalt disaggreganter, aktivt.

Innholdsfortegnelse:

Generell informasjon

Koronar hjertesykdom følger alltid med utseendet på spesifikke plakk på arterielle maskiner. I tilfelle skade på slike blodplater, dannes blodplater. De bidrar til å skjule anomali som har oppstått.

I dette tilfellet frigjør blodplater fra biologisk aktive stoffer, noe som stimulerer ytterligere nedsettelse på plakkene til disse cellene. Litt senere i dette stedet blodplater aggregat. De transporteres raskt og bidrar til deres hurtige tilstopping.

Mot denne bakgrunnen kan en person ha hjerteinfarkt eller angina.

For å forhindre en farlig tilstand, er spesielle legemidler tillatt. Virkemekanismen for antiplatelet-midler tillater å blokkere biokjemiske reaksjoner som fremmer utseende av blodplateaggregater.

Vi anbefaler også at du leser:

Hvordan er medisiner klassifisert?

Klassifiseringen av disse legemidlene er som følger:

For forebygging av sykdommer og behandling av manifestasjoner av åreknuter på bena av våre lesere rådes til å sprøyte «NOVARIKOZ», som er fylt med planteekstrakter og oljer, slik at det ikke kan skade helse og har nesten ingen kontraindikasjoner

 1. Trifluzal, indobufen og acetylsalisylsyre (samt andre hemmer av metabolisme av arakidonsyre).
 2. Dipyridamol og andre medisiner som fremmer en økning i innholdet av cyklisk adenosinmonofosfat.
 3. Clopidogrel, ticlopidin (samt andre medikamentblokkerende adenosindifosfatreceptorer).
 4. Framon, lamifiban (og andre legemidler som er antagonister av glykoproteinreseptorer).

Liste over antiplatelet midler

I dag bruker kardiologer følgende liste over antiplatelet narkotika:

Ofte brukes ferdige kombinasjoner av disse legemidlene.

Liste over disaggregants

I listen over rusmidler bør disaggreganter omfatte:

Prescribe medisiner-disaggregants for eldre pasienter trenger med stor forsiktighet.

Hva er forskjellen fra antikoagulantia?

Mange er interessert i svaret på spørsmålet, hva er forskjellen mellom antiplatelet og antikoagulantia. Hvis du svarer på dette spørsmålet, stopper aspirin blodplateaggregasjonen. Antikoagulanter påvirker blodets ikke-cellulære koagulasjonsfaktorer.

I tilfelle av intravenøs administrering av antikoagulantia, oppstår effekten nesten øyeblikkelig. Varigheten av effekten er fem til seks timer. Narkotika-antiaggreganter bidrar til blodpropper bare i kroppen. Effekten etter å ha tatt disse legemidlene oppstår bare på den andre tredjedagen.

Effekten av behandlingen observeres vanligvis i flere dager. På grunn av denne egenskapen er disse medisinene ment for langvarig terapi og er mye brukt i moderne medisin.

Ved klassifiseringen av disse stoffene blir det spesielt oppmerksom på disaggreganter. Disse stoffene har liten effekt på blodkoagulasjonsfunksjonen. I dette tilfellet blokkeres aggregatfunksjonene til platene. Effekten observeres bare dersom oppløsningsmidlene kombineres med andre legemidler.

Indikasjoner for bruk

Den største fordelen med antiplatelet-midler er tilstedeværelsen av en antikoagulerende mekanisme. Ifølge denne parameteren er legemidler delt inn i grupper med direkte og indirekte effekter.

Den første gruppen av leger inkluderer heparin og ulike heparinoider. I den andre gruppen er det derivater av oksykoumarin og fenylindindion.

Begge legemiddelgruppene kan tildeles separat eller sammen.

Hovedindikasjonen for reseptbelagte legemidler skal betraktes som tilstedeværelse av symptomer på hyperkoagulerbart blod. Denne tilstanden er også definert som pretrombotisk patologi. Trombotisk prosess kan ha forskjellig lokalisering.

Vanligvis anbefaler en spesialist at pasienten tar disse medisinene selv når trombotisk prosess er lokalisert i koronararteriesystemet. Dette skyldes det faktum at på denne måten er det mulig å stoppe utviklingen av hjerteinfarkt.

Kontra

Antiaggreganter er ikke alltid utnevnt. De viktigste kontraindikasjoner er utvikling:

 1. Patologier i fordøyelseskanalen (mottak er umulig selv mot blødning).
 2. Ulike nyresvikt (opptak er ikke mulig mot bakgrunnen for tilstedeværelse av hematuri).
 3. Leverens patologi (mottak er ikke mulig mot bakgrunn av alvorlig forstyrrelse av funksjonene til dette organet).

Også, antiaggregeringsmidler kan ikke tas hvis pasienten har tegn på nyresvikt. Disse medisinene er ikke foreskrevet for en akutt form for hjertes hjertesvikt.

Spesiell fare er risikoen for bivirkninger. Dette gjelder spesielt for antikoagulantia. Dezagreganty har praktisk talt ikke en skadelig effekt på kroppen.

Den vanligste bivirkningen er forekomsten av en allergisk reaksjon. Også, klager pasienter ofte på hodepine. Noen ganger er det hemorragiske komplikasjoner. I sjeldne tilfeller er det blødning lokalisert på andre steder.

Det anbefales absolutt ikke å ta disse kraftige legemidlene selv. Kun en lege kan angi doseringen. Terapi er foreskrevet bare etter at en nøyaktig diagnose er etablert.

Relaterte artikler:
 1. Beregnet tomografi eller MR: de viktigste fordelene og ulempene ved disse metodene
 2. Hovedtrekkene ved behandling med alfa blokkere i urologi og kardiologi
 3. Crohns sykdom under graviditet: hvordan kan du bestemme og kurere denne patologien?
 4. Symptomer, klassifisering og behandling av symptomatisk arteriell hypertensjon

kommentarer

Informasjonen som presenteres på nettstedet, bør ikke brukes til selvdiagnose og behandling. Det er nødvendig å konsultere en spesialist

Oversikt over disaggreganter: Aspirin, Clopidogrel, Prasugrel

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er disaggregeringene, hvilke forberedelser tilhører denne gruppen medisiner. For behandling og forebygging av hvilke sykdommer de blir brukt på, hvilke bivirkninger kan resultere.

Desaggreganter er stoffer som reduserer aggregering (adhesjon) av blodplater, og derved hemmer dannelsen av blodpropper. Andre navn er antiplatelet midler, antiplatelet midler.

Det er et ganske stort utvalg av stoffer fra denne gruppen som påvirker blodplater gjennom ulike mekanismer. Listen over de mest kjente stoffene er gitt i innholdet i artikkelen.

Forebygging av blodpropper med narkotika

Uansett hvilke prosesser i blodplater som påvirker disse stoffene, undertrykker de alle limingen av disse cellene mellom seg. Siden blodplater spiller en avgjørende rolle i dannelsen av blodpropper når vaskulærveggen er skadet, blir dannelsen av blodpropper forverret med inntak av disaggreganter. Disse effektene er nyttige for behandling av sykdommer forårsaket av brudd av blodstrøm gjennom blodkarene - koronar hjertesykdom, angina, myokardialt infarkt, iskemisk hjerneslag, obliterating sykdommer i de nedre ekstremiteter.

Et interessant trekk ved påvirkning av antiblodplatemidler er at, på grunn av påvirkning utelukkende på blodplater, preparater av denne gruppen i større grad påvirker dannelsen av tromber i arterier, snarere enn i vener. Derfor er deres bruk i venøs trombose ikke veldig effektiv.

aspirin

Aspirin er et stoff som har blitt brukt i mange år som en bedøvelse. Den andre handlingen er imidlertid å redusere risikoen for blodpropper i hjertene i hjertet og hjernen, og dermed redusere sannsynligheten for å utvikle hjerteinfarkt eller hjerneslag.

En interessant funksjon av effekten av aspirin er avhengigheten av dens virkning på dosen som tas. I store doser har dette stoffet smertestillende og antiinflammatoriske egenskaper, i lave doser motstår det dannelsen av trombi i arteriene.

Vanligvis er lave doser av aspirin foreskrevet for:

 • Behandling av akutte og kroniske former for koronar hjertesykdom.
 • Primær og sekundær forebygging av slag og hjerteinfarkt hos pasienter med risikofaktorer for kardiovaskulær sykdom.
 • Behandling av utrydde sykdommer i perifere arterier.

Imidlertid hemmer aspirin aggregering av blodplater ganske svakt (i sammenligning med andre disaggreganter), selv om det gjør dette irreversibelt. Derfor foreskrives det ofte i kombinasjon med andre antiplatelet midler - for eksempel med klopidogrel.

 1. Forstyrrelser i mage-tarmkanalen (gastritt, erosjon, mage og duodenalsår).
 2. Gastrointestinal blødning.
 3. Allergiske reaksjoner.
 4. Forverring av symptomer på bronkial astma hos noen pasienter med denne sykdommen.

Tradisjonelt tas aspirin en gang daglig. Det anbefales å bruke det sammen med mat for å redusere bivirkninger fra fordøyelseskanalen.

klopidogrel

Clopidogrel er en av de mest foreskrevne antiplatelet midler, som irreversibelt undertrykker egenskapene til trombocytter i dannelsen av trombi. Klopidogrel foreskrives oftest i kombinasjon med aspirin. Den brukes:

 • med akutt koronarsyndrom (ustabil angina, hjerteinfarkt).
 • etter stenting eller omgå koronararteriene.
 • med iskemisk slag.
 • med utslettende sykdommer i perifere arterier.

Sammenlignet med aspirin har clopidogrel en mer potente effekt på blodplater. De viktigste bivirkningene av dette legemidlet inkluderer:

 • økt blødning.
 • Kløe det oppstår ofte i flere dager.

Når du tar clopidogrel, følg nøye legenes anbefalinger. I intet tilfelle bør du slutte å bruke denne medisinen uten å konsultere legen din. Clopidogrel må tas en gang daglig, på samme tid på dagen, uansett matinntak.

prasugrel

Prasugrel er en representant for disaggreganter med samme virkningsmekanisme som klopidogrel. Indikasjonene for bruken er de samme. Prasugrel har en enda raskere og kraftigere effekt på blodplater, men dette øker også risikoen for alvorlig blødning. Også dette stoffet er foretrukket for pasienter med diabetes mellitus.

Den farligste bivirkningen av prasugrel er alvorlig blødning. Noen pasienter kan også utvikle en økning eller reduksjon i blodtrykk, hodepine, svimmelhet, tretthet, kvalme, dyspné og hoste.

Ticagrelor

Ticagrelor er et alternativ til klopidogrel og prasugrel, et stoff som brukes med de samme indikasjonene som disse desaggreganter. Til forskjell fra klopidogrel og prasugrel, er virkningen av ticagrelor på blodplater reversibel. Vanlige bivirkninger er tungpustethet, forskjellige typer av blødning (hematom, nasale eller gastrointestinal blødning, intracerebral blødning), hjerterytmeforstyrrelser, allergiske hudreaksjoner.

Ta ticagrelor to ganger om dagen, samtidig, uansett matinntak.

tiklopidin

Ticlopidin er et annet antiplatelet middel som er mindre vanlig enn aspirin eller klopidogrel. Legene foreskriver ticlopidin i følgende situasjoner:

 1. Redusere risikoen for iskemisk berøring.
 2. Bruk i kombinasjon med aspirin for å redusere risikoen for stenttrombose hos pasienter etter stentning av kranspulsårene.

På grunn av alvorlige bivirkninger av ticlopidin og eksistensen av mer effektive og sikre disaggregeringsmidler (clopidogrel, ticagrelor), er bruken de siste årene svært alvorlig begrenset. Noen ganger er dette legemidlet foreskrevet for behandling av seglcelleanemi, visse nyresykdommer og utrydde sykdommer i underlempene.

dipyridamol

Dipiridamol er et annet stoff på antiplatelet listen, som i tillegg til å påvirke blodplater, også har evnen til å utvide arteriene. Den brukes i følgende situasjoner:

 • forebygging av tromboemboliske komplikasjoner etter kirurgi for å erstatte hjerteventilen (i kombinasjon med antikoagulantia).
 • med det formål å utvide blodkar i pasienter med sykdommer i perifere og kranspulsårene.

Dipyridamol kan forårsake følgende bivirkninger:

 • svimmelhet;
 • smerte i magen;
 • hodepine;
 • hudutslett;
 • diaré;
 • oppkast;
 • følelsen av tidevann;
 • kløe.

Leger utpeker vanligvis en fire ganger inntak av dipyridamol per dag. Dette stoffet virker mer effektivt dersom det tas en time før et måltid eller to timer etter et måltid, drikker en pille med et fullt glass vann. Noen ganger - for å redusere fordøyelsesbesværet - anbefaler leger at du tar dipyridamol sammen med mat eller drikker den med melk.

Kontraindikasjoner og særegenheter ved bruk av disaggreganter

Hvert stoff fra gruppen av disaggreganter har sine egne individuelle kontraindikasjoner for bruk. Imidlertid bør følgende viktige funksjoner noteres:

 1. Alle antiplatelet narkotika kan føre til økt blødning. Derfor bør deres bruk unngås hos pasienter med høy risiko for blødning - for eksempel hvis de har et magesår.
 2. Enhver antiblodplatekontra i nærvær av allergiske reaksjoner og overfølsomhet overfor dette.
 3. Før behandling med antiplatelet skal startes, bør korreksjon av høyt blodtrykk utføres.

Behandling av hjerte og blodårer © 2016 | Nettstedskart | Kontakt oss | Personvernregler | Vilkår for bruk | Når du citerer et dokument, kreves en lenke til nettstedet som angir kilden.

Liste over antiagrene stoffer og deres klassifisering

Trombier er farlige formasjoner som delvis eller helt kan blokkere blodkarets lumen. Dette fører til brudd på blodtilførselen til vev og organer, i akutt form kan dette fenomenet føre til hjerneslag. For å gjenopprette normal blodsirkulasjon og blodviskositet brukes antiplatelet-legemidler, hvis liste er omfattende og er ment for behandling av vaskulære sykdommer.

Hva er antiaggreganter

Så, hva er dette - antiaggreganter? Dette er en gruppe medikamenter som forhindrer utvikling av blodpropper. De aktive stoffene som utgjør disse legemidlene tillater ikke at blodplatene holder seg sammen, og forhindrer koagulering av blodet. I tillegg til antiaggreganter på hørsel, disaggregants, hva er det? Disse er legemidler med lignende effekt, de er ofte foreskrevet til pasienter med angina pectoris.

Antikoagulantia har samme virkningsprinsipp, men er mer aggressive og har flere bivirkninger. Farmakologi utvikles raskt og disaggregeringsmidler og antikoagulantia blir mer effektive og sikrere for bruk.

Hovedindikasjoner

Antibiotika er foreskrevet av lege når:

 • ischemi;
 • hypertensjon;
 • etter hjerteoperasjon
 • kardiovaskulære sykdommer i bena;
 • forebygging av hjerneslag eller gjenoppretting etter det.

Viktig! Alle legemidler i denne gruppen er kun foreskrevet på resept. Uautorisert bruk av narkotika uten å ta hensyn til varighet på kurset og dosering er fyldt med alvorlige bivirkninger.

Virkemekanismen for antiplatelet midler

Når vev eller skader skader for å forhindre alvorlig blødning, begynner blod å stivne, dette skjer når blodplater sitter fast sammen med røde blodlegemer. Som et resultat, oppstår clots, de kalles også trombi. Dette er en normal reaksjon av kroppen mot traumer.

Men noen ganger oppstår tromboseprosessen av andre grunner. Eventuelle skader på blodkar og betennelsesprosesser i dem fremkaller trombogenese rett inne i blodet. Trombien tetter seg gradvis inn i karetets lumen, og dermed blir blodsirkulasjonen forstyrret.

Avhengig av plasseringen av slike tilstoppede områder, kan konsekvensene være forskjellige. Den farligste trombusformasjonen i hjernen, blokkering av blodkar fører til et slag. Dødelighet etter angrepet når 50% innen et år.

Antiaggreganter som mildere analoger av antikoagulanter forstyrrer trombogenese, fortynner blod. Personer som er utsatt for vaskulær sykdom, må noen ganger ta disse stoffene gjennom livet. Antikoagulantia brukes i flere nødstilfeller, når du trenger å handle så raskt som mulig - med hjerteinfarkt og slag.

Liste over effektive stoffer

Listen over antiplatelet midler og preparater av typen disaggreganter er ganske omfattende. Den mest effektive måten av denne typen inkluderer:

 1. Aspirin (acetylsalisylsyre). Et stoff som fortynner blod, brukes ofte til å forhindre trombose. Aspirin er en av de mest populære og billig medisinene i denne gruppen, ganske liten dose, slik at legemidlet begynner å virke. Agenten normaliserer ikke bare blodsirkulasjonen, men fjerner også varme og smerte, derfor brukes det ofte i ambulant praksis. På listen over bivirkninger av Aspirin er et mavesår, så det kan ikke under noen omstendigheter ta det på tom mage, bare etter å ha spist. Dosering og varighet av kurset er foreskrevet av legen.
 2. Tiklopidin. I motsetning til aspirin mer potent medikament administreres den i iskemiske hjernesykdommer samt pasienter med diabetes komplisert ved retinopati. Ticlopidin fortynner blodet, det kan ikke kombineres med andre antikoagulanter og tas med alvorlig blødning. Behandlingens varighet er omtrent tre måneder og utføres strengt under tilsyn av en lege.
 3. Pentoxifylline. Antiaggregant og antispasmodisk, brukes til å utvide blodårene og forbedre blodsirkulasjonen. Legemidlet har ingen effekt på hjertefrekvens og blodtrykk.
 4. Klopidogrel. Handlingsprinsippet ligner på tiklopidin. Legemidlet hemmer aktiviteten av blodplater, slik at de ikke holder sammen, noe som øker blødningen. Clopidogrel gir ikke komplikasjoner med en lang behandlingstid, på grunn av det som har blitt svært populært blant moderne leger.
 5. Dipyridamol. Det utvider hjertekarene, og forbedrer blodsirkulasjonen i selve muskelen, påvirker positivt myokardets arbeid, som normaliserer utløpet av venøst ​​blod. Dipyridamol er ofte foreskrevet for utvinning etter operasjon på hjertet, spesielt på hjerteventilene.
 6. Chimes. Legemidlet er basert på dipyridamol. Listen over kontraindikasjoner av Kurantil inkluderer ikke graviditet og amming, så det er ganske populært. Det utvider blodårene, forhindrer blodpropper og forbedrer blodstrømmen til hjertet. Curingham kan tas av gravide, som lider av hjerte- og karsykdommer. Legemidlet har også en gunstig effekt på blodtilførselen i morkaken, på grunn av hvilken fosteret mottar flere næringsstoffer og oksygen. I tillegg styrker Curantil motstanden til den gravide kvinnen til ulike virus.
 7. Eptifibatid. Det brukes til å forebygge hjertesykemi, og er også foreskrevet for pasienter etter koronar intervensjon. Eptifibatid tas oftest sammen med andre legemidler som fortynner blod. Før du tar stoffet, må du gjennomgå diagnostiske prosedyrer, spesielt for kvinner i alle aldre og menn over 60 år. Legemidlet administreres intravenøst ​​i en sykehusinnstilling, med utslipp foreskrevet Eptifibatid i form av tabletter.
 8. Iloprost. Legemidlet brukes kun under veiledning av leger og bare på sykehuset. Iloprost injiseres gjennom injeksjoner, i løpet av behandlingen kan du ikke røyke. Det anbefales også at du nøye overvåker blodtrykksnivåene for å unngå en skarp økning.

For behandling av hjerte- og vaskulære sykdommer, inkludert kombinert medikament basert på flere antiplatelet midler, støtter og forsterker hvert stoff effekten av den andre. Blant de oftest foreskrevne legemidlene av denne typen, er det verdt å sette ut Agrenoks, Aspigrel, Coplavix og Cardiomagnol.

Forskrive legemidler fra listen kan bare være en spesialist, tar hensyn til diagnose og testresultater, samt individuelle forhold knyttet til pasienten, alder og så videre. For ikke å skade helse, i noe tilfelle være selvmedisinering selv for forebygging. Overdosering kan utløse en forverring av andre sykdommer.

Klassifisering av antiplatelet midler

I moderne medisin er klassifiseringen av antiplatelet midler meget vilkårlig. Alle rusmidler er delt inn i tre store grupper:

Sistnevnte er de mest moderne stoffene, de har et mer omfattende spekter av handling. Det er praktisk talt ingen bivirkninger av disaggreganter.

Hvem er kontraindisert?

Antiaggregeringsmidler er kontraindisert hos personer med slike sykdommer som:

 • magesår i akutt stadium;
 • leversykdom;
 • nyresykdom;
 • hjertesvikt;
 • alle sykdommer, på en eller annen måte forbundet med risiko for blødning
 • hemorragisk hjerneslag (hjerneblødning).

Og også under graviditet og amming bør avstå fra å ta disse medisinene.

Individuelle legemidler kan ha flere kontraindikasjoner og bivirkninger. Hensikten med en bestemt medisinering er strengt individuell og utføres under hensyntagen til pasientens undersøkelser, anamnese,

Viktig! Blodfortynnende legemidler er uforenlige med alkohol.

konklusjon

Antiaggreganter er uunnværlige i kampen mot hjerte-og karsykdommer med høy risiko for trombose. Narkotika kan forbedre blodsirkulasjonen og utvide blodkarets lumen, men bruk noe som betyr at fortynnet blod, du må følge narkotikaens resept. Uautorisert bruk av antiplateletmidler og disaggregeringsmidler kan føre til en kraftig økning i blodtrykk og andre ubehagelige konsekvenser.

Antiaggreganter: liste over stoffer

Antiaggreganter er en obligatorisk komponent i behandling av angina pectoris av II-IV funksjonelle klasser og kardiosklerose etter infarkt. Dette skyldes deres virkningsmekanisme. Vi presenterer en liste over antiplatelet midler.

Handlingsmekanisme

Koronar hjertesykdom ledsages av dannelsen av arterier av aterosklerotiske plakk. Hvis overflaten av en slik plakk er skadet, blir blodceller deponert på det - blodplater som dekker den dannede feilen. Samtidig frigjøres biologisk aktive stoffer fra blodplater, stimulerer ytterligere sedimentering av disse cellene på plakk og dannelsen av deres blodpropper - blodplateaggregater. Aggregater bæres av koronarbeholdere, noe som fører til blokkering. Som et resultat er det ustabilt angina eller hjerteinfarkt.

Antiaggreganter blokkerer biokjemiske reaksjoner som fører til dannelse av blodplateaggregater. Dermed forhindrer de utviklingen av ustabil angina og hjerteinfarkt.

liste

I moderne kardiologi brukes følgende antiplatelet midler:

 • Acetylsalisylsyre (Aspirin, Trombo-Ass, CardiAsk, Plolidol, Trombopol);
 • Dipyridamol (Kurantil, Parsedil, Trombonil);
 • Clopidogrel (Zilt, Plavix);
 • Ticlopidin (Aklotin, Tagren, Tiklid, Tiklo);
 • Lamifiban;
 • Tirofiban (Agrostat);
 • Eptifibatid (Integrilin);
 • Abciximab (ReProPro).

Det finnes også ferdige kombinasjoner av disse legemidlene, for eksempel Agrenox (dipyridamol + acetylsalisylsyre).

Acetylsalisylsyre

Dette stoffet undertrykker aktiviteten av cyklooksygenase, et enzym som forbedrer syntese-reaksjonen av tromboxan. Sistnevnte er en signifikant faktor aggregering (liming) av blodplater.

Aspirin er foreskrevet for primær forebygging av hjerteinfarkt med angina pectoris av stress i II-IV funksjonelle klasser, og også for forebygging av en gjentatt infarkt etter den allerede overførte sykdommen. Det brukes etter operasjoner på hjertet og karene for å hindre tromboemboliske komplikasjoner. Effekten etter inntak skjer innen 30 minutter.

Legemidlet er foreskrevet i form av tabletter på 100 eller 325 mg i lang tid.

Bivirkninger inkluderer kvalme, oppkast, magesmerter, noen ganger ulcerative lesjoner i mageslimhinnen. Hvis pasienten i utgangspunktet hadde magesår, er det sannsynlig utvikling av gastrisk blødning ved bruk av acetylsalisylsyre. Langvarig bruk kan være ledsaget av svimmelhet, hodepine eller annen forringelse av nervesystemet. I sjeldne tilfeller er det undertrykkelse av hematopoiesis-systemet, blødning, nyreskade og allergiske reaksjoner.

Aspirin er kontraindisert i erosjon og sår i mage-tarmkanalen, overfølsom for ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, nyre- eller leversvikt, visse blodsykdommer, er hypovitaminosis K kontraindisert ved graviditet, laktasjon og alder under 15 år.

Med forsiktighet er det nødvendig å foreskrive acetylsalisylsyre i bronkial astma og andre allergiske sykdommer.

Når man bruker acetylsalisylsyre i små doser, blir bivirkningene litt uttrykt. Enda sikrere er bruken av stoffet i mikrokrystalliserte former ("Kolfarit").

dipyridamol

Dipiridamol hemmer syntesen av tromboxan A2, øker innholdet av blodplater i det cykliske adenosinmonofosfatet, som har en antiaggregant effekt. Samtidig utvider han koronarfartøy.

Dipiridamol er hovedsakelig foreskrevet for sykdommer i hjerneskarene for å forebygge stroke. Det vises også etter vaskulær kirurgi. Når koronar sykdom medikamentet brukes vanligvis ikke, hjerte, ettersom utvidelse av koronarkarene utvikler "stjele fenomen" - forringelse av blodtilførselen til de påvirkede områder av hjertemuskelen ved å forbedre blodstrømmen i de friske vev i hjertet.

Legemidlet brukes i lang tid, i en tom mage, er den daglige dosen delt inn i 3-4 doser.

Dipiridamol brukes intravenøst ​​under stressekardiografi.

Bivirkninger inkluderer dyspepsi, ansiktets rødhet, hodepine, allergiske reaksjoner, muskelsmerter, senking av blodtrykk og økt hjertefrekvens. Dipyridamol forårsaker ikke sårdannelse i mage-tarmkanalen.

Legemidlet er ikke brukt til ustabil angina og akutt myokardinfarkt.

tiklopidin

Tiklopidin, i motsetning til acetylsalisylsyre, påvirker ikke aktiviteten til cyklooksygenase. Den blokkerer aktiviteten til blodplate-reseptorer som er ansvarlige for binding av blodplater til fibrinogen og fibrin, noe som resulterer i en signifikant reduksjon i intensiteten av trombose. Antiaggregant effekt oppstår senere enn etter å ha tatt acetylsalisylsyre, men det er mer uttalt.

Legemidlet er foreskrevet for å forebygge trombose i aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter. Det brukes til å forhindre stroke hos pasienter med cerebrovaskulær sykdom. I tillegg brukes ticlopidin etter operasjoner på koronarbeholdere, samt med intoleranse eller kontraindikasjoner til bruk av acetylsalisylsyre.

Legemidlet administreres oralt under måltider to ganger om dagen.

Bivirkninger: dyspepsi (fordøyelsessykdommer), allergiske reaksjoner, svimmelhet, leverfunksjon. I sjeldne tilfeller kan det være blødning, leukopeni eller agranulocytose. Under medisinen bør leverfunksjonen overvåkes regelmessig. Ticlopidin bør ikke tas med antikoagulantia.

Legemidlet kan ikke tas under graviditet og amming, leversykdom, hemorragisk slag, høy risiko for blødning med magesår og duodenalt sår.

klopidogrel

Fremstilling irreversibelt blokkerende blodplateaggregasjon, forebygge komplikasjoner av aterosklerose i koronarkarene. Det er foreskrevet etter hjerteinfarkt, samt etter kirurgi på koronarkarene. Clopidogrel er mer effektiv enn aspirin, forhindrer myokardial infarkt, slag og plutselig hjertedød hos pasienter med koronar hjertesykdom.

Legemidlet administreres oralt en gang daglig, uansett matinntak.

Kontraindikasjoner og bivirkninger av stoffet er de samme som i ticlopidin. Klopidogrel er imidlertid mindre sannsynlig å ha en negativ effekt på benmarget med utviklingen av leukopeni eller agranulocytose. Legemidlet er ikke foreskrevet for barn under 18 år.

Blokkere IIb / IIIa av blodplate-reseptorer

For tiden er det et søk på stoffer som effektivt og selektivt hemmer blodplateaggregering. Klinikken bruker allerede en rekke moderne midler som blokkerer blodplate-reseptorer - lamifiban, tirofiban, eptifibatid.

Disse legemidlene administreres intravenøst ​​i akutt koronarsyndrom, så vel som under perkutan transluminal koronar angioplastikk.

Bivirkninger inkluderer utvikling av blødning og trombocytopeni.

Kontraindikasjoner: blødning, aneurysmer av blodkar og hjerte, signifikant arteriell hypertensjon, trombocytopeni, lever- eller nyreinsuffisiens, graviditet og amming.

abciximab

Det er et moderne antiaggregant, et syntetisk antistoff mot blodplasma IIb / IIIa reseptorer, ansvarlig for deres binding til fibrinogen og andre klebende molekyler. Legemidlet gir en uttalt antitrombotisk effekt.

Virkningen av stoffet med intravenøs injeksjon skjer veldig raskt, men det varer ikke lenge. Det brukes i form av infusjon sammen med heparin og acetylsalisylsyre ved akutt koronarsyndrom og koronarbeinoperasjoner.

Kontraindikasjonene og bivirkningene av legemidlet er de samme som for blodplasma IIb / IIIa blokkere.

Liste over antiplatelet narkotika og deres klassifisering

Antiaggreganter, eller disaggreganter - en moderne gruppe medikamenter som blokkerer dannelsen av trombi i blodkar. Dette tillater å forhindre utvikling av hjerteinfarkt, så vel som andre sykdommer forbundet med trombose. Slike effekter gjør det mulig å bruke denne klassen medisiner for iskemisk hjertesykdom, forstyrrelser i blodtilførselen til hjernen og andre organer.

Utnevnelsen av antiaggreganter bør kun utføres av den behandlende legen etter undersøkelse av pasienten og identifikasjon av alle indikasjoner og kontraindikasjoner til denne typen terapi. I intet tilfelle bør du bruke medisin selv, da dette kan føre til utvikling av bivirkninger av behandling eller til utviklingen av den underliggende sykdommen.

Virkningsmekanisme av narkotika

Legemidler som blokkerer dannelsen av blodpropp i karene, kan hemme denne prosessen på flere måter, på basis av hvilke klassifiseringen av antiplatelet er basert:

 1. Blokkering av dannelsen av prostaglandiner involvert i aktiveringen av blodkoaguleringssystemet. Lignende effekt har slike stoffer som acetylsalisylsyre, Triflusal, etc.
 2. Økning i innholdet i syklisk form av adenosinmonofosfat i blodplater - hovedcellene som gir trombusdannelse. En slik effekt på dem forstyrrer prosessen med aktivering av aggregering av celler mellom seg selv. Disse stoffene inkluderer Trifluzal og Dipiridamol.
 3. Legemidler (Clopidogrel og så videre.) I stand til å blokkere adenosin reseptorer på blodplateoverflaten, forhindre deres ytterligere aktivering og dannelse av trombotiske masser.
 4. Lamifiban og framont bryter aktiveringsprosessen glykoproteinreseptorer på cellemembranen av blodplater, å blokkere deres ytterligere koalesens.

En rekke virkningsmekanismer for legemidler fra listen over disaggreganter tillater individuelt utvalg av medisiner for hver pasient.

Lær av denne artikkelen hvorfor klumpen kan komme av.

Moderne medisiner

Etter at legen har foreskrevet antiaggreganter til pasienten og forklart for ham hva det er, er det nødvendig å se nærmere på de ofte brukte stoffene i denne farmakologiske gruppen.

Acetylsalisylsyre

Det mest populære stoffet, som har en utbredt hemmende effekt på dannelsen av trombi.

Aspirin er tilgjengelig for de fleste pasienter på grunn av lave kostnader og en liten mengde kontraindikasjoner.

For å forebygge trombose brukes det i lave doser en gang om dagen.

I tillegg til selve acetylsalisylsyre er det medisiner under andre handelsnavn: TromboAss, Cardiomagnol, etc.

I tillegg til den ovennevnte virkning, acetylsalisylsyre besitter antipyretisk, anti-inflammatorisk og svak analgetisk virkning på det menneskelige legeme. Imidlertid observeres lignende effekter bare med en økning i doseringen av legemidlet.

tiklopidin

Ticlopidin er en moderne disaggregant, som er mer effektiv enn Aspirin. Medisinen brukes til å forhindre trombotiske komplikasjoner hos pasienter med angina, samt iskemiske lesjoner i hjernen eller bena.

Bruk av ticlopidin anbefales etter aortokoronær bypassoperasjon og annen operasjon på blodkar.

På grunn av den utprøvde kliniske effekten, bør et slikt legemiddel ikke brukes sammen med andre disaggreganter og antikoagulantia, da dette kan føre til utvikling av indre blødninger og andre bivirkninger.

Handelsnavn for preparater som inneholder ticlopidin: Ticlaw, Tyclid, etc.

klopidogrel

Clopidogrel er et syntetisk antiplatelet middel, tilsvarende i struktur og farmakologisk aktivitet til ticlopidin.

Det aktive stoffet blokkerer raskt aktiveringen av blodplater og forhindrer aggregering.

Hovedfordelen ved denne medisinen er god toleranse for behandling av flertallet av pasientene.

Dette tillater bruk av klopidogrel i de fleste kliniske tilfeller uten frykt for bivirkninger.

Dipiradomol

Antiblodplatemidler, som gir en omfattende innvirkning på sirkulasjonssystemet: dilaterer kranskarene, øker sammentrekningsevnen av hjertemuskelen og forbedrer blodstrømmen av den venøse sengen. Ved bruk av medisinen observeres en utprøvd antiaggregant effekt. Det viktigste handelsnavnet til stoffet er Kurantil.

Et stort antall moderne disaggreganter fører til behovet for å besøke den behandlende legen før behandlingen starter. Valget av hvert legemiddel bør ta hensyn til egenskapene til pasientens kropp.

Klassifisering av narkotika

Hovedklassifiseringen av antiplatelet er basert på deres virkningsmekanisme. I henhold til dette er fire grupper av medisiner skilt ut:

 1. Legemidler som blokkerer syklooksygenease: Trombo ACC, Acetylsalicylsyre, Indobufen.
 2. Legemidler som påvirker den cykliske formen av adenosinmonofosfat: Dipyridamole, Epoprostenol, Pentoxifylline.
 3. Blokkere av reseptorer for glykoprotein: Tirofiban, Abciximab, etc.
 4. Antiaggregerende blokkere reseptorer for puriner: Clopidogrel og Ticlopidine.

I tillegg er alle dezaggreganter delt inn i enkle og kombinerte midler. Sistnevnte inkluderer slike stoffer som Agrenoks, Aspigrel, Cardiomagnum.

Det riktige valget av antiplatelet midler fra listen over tilgjengelige stoffer kan forbedre effektiviteten av behandlingen og forhindre komplikasjoner av behandlingen.

Kontraindikasjoner for bruk

Ved bruk av antiplateletmidler i klinisk praksis er det viktig å huske om deres vanlige og spesifikke kontraindikasjoner.

Vanlige er typiske for alle rusmidler fra denne gruppen og inkluderer følgende forhold:

 • magesår i mage og tolvfingre i perioden med eksacerbasjon;
 • sykdommer som er preget av økt blødningsrisiko, inkludert hemorragisk diatese;
 • kronisk og akutt nyresvikt;
 • nedsatt leverfunksjon
 • terminal hjertesvikt;
 • slag av hemorragisk natur;
 • graviditet og amming.

I alle disse tilfellene er det nødvendig å forlate bruken av antiplatelet-midler og velge andre tilnærminger til behandling av pasienten. I tillegg har hver egen gruppe medisiner ytterligere kontraindikasjoner, som må konsulteres av den behandlende legen eller i bruksanvisningen.

konklusjon

Leger som foreskriver disaggreganter er godt klar over hva det er og hvilke bivirkninger som kan oppstå med behandlingen.

I denne forbindelse, utnevnelse av platehemmere for forebygging av trombotiske komplikasjoner, må du kontakte sykehuset for å se en lege, som vil gjennomføre en klinisk undersøkelse og identifisere indikasjoner og kontraindikasjoner for slik behandling.

I intet tilfelle bør det ikke inngå behandling, da slike forsøk ofte fører til utvikling av alvorlige hemorragiske komplikasjoner hos pasienter i ulike aldre.

Antiaggreganter: virkningsmekanisme, bruk / behandling, liste

Antiaggregeringsmidler er en gruppe farmakologiske legemidler som hemmer trombusdannelse ved å hemme blodplateaggregasjon og undertrykke deres adhesjon til den indre overflaten av blodårene.

Disse stoffene nedtrykker ikke bare arbeidet i blodkoagulasjonssystemet, men forbedrer også dets reologiske egenskaper, ødelegger eksisterende enheter.

Under påvirkning av antiplatelet midler, reduseres elasticiteten til erytrocytmembraner, deformeres og passerer lett gjennom kapillærene. Blodstrømmen øker, risikoen for komplikasjoner minker. Antiaggreganter er mest effektive i begynnelsen av blodkoagulasjonen, når det er blodplateraggregering og dannelse av en primær trombus.

Ansiktspunktene og virkningen av de viktigste antiplatelet-midlene

Antiblodplatemidler som benyttes i den postoperative perioden for forebygging av trombose, tromboflebitt, koronarsykdom, akutt ischemi i hjertet og hjernen, tidligere myokardialt infarkt.

Cardiac patologi og forstyrret metabolisme ledsaget av dannelsen av kolesterol på den arterielle endotelium hos plaques, vaskulære lumen innsnevring. Blodstrømmen i lesjonens område bremser ned, blodet kondenserer, en trombøsning, hvor blodplater fortsetter å slå seg ned. Trombiene blir båret langs blodbanen, inn i koronarbeinene og tette dem. Det er en akutt myokardisk iskemi med karakteristiske kliniske symptomer.

Antiaggregerende og antikoagulasjonsbehandling er underlagt behandling og forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt. Hverken antiplatelet eller antikoagulantia kan ødelegge en dannet blodpropp. De beholder blodproppen fra ytterligere vekst og forhindrer tilstopping av karene. Forberedelser av disse gruppene tillater å redde livet til pasienter som har hatt akutt iskemi.

Antikoagulanter, i motsetning til antiaggreganter, er mer aggressive. De anses dyrere og har større risiko for å utvikle bivirkninger.

vitnesbyrd

Indikasjoner for antiplatelet terapi:

 • Iskemiske lidelser,
 • Tendens mot trombose,
 • aterosklerose,
 • Ustabil angina,
 • koronarsykdom,
 • Hypertensiv sykdom,
 • Obliterating endarteritt,
 • Placental insuffisiens,
 • Trombose av perifere arterier,
 • Cerebral iskemi og dyscirculatory encephalopathy,
 • Tilstanden etter blodtransfusjon og blodkarskiping.

Kontra

Antiaggregeringsmidler er kontraindisert hos kvinner under graviditet og i ammingsperioden; personer under 18 år samt lider av følgende sykdommer:

Bivirkninger

Liste over antiplatelet midler

Det er ganske mange antiplatelet midler. De fleste av dem er forebyggende midler som brukes i en rekke kardiovaskulære sykdommer og i tidlig postoperativ periode.

Acetylsalisylsyre (aspirin)

Dette er et stoff fra NSAID-gruppen, som har en utprøvd antiaggregant effekt. Virkningsmekanismen for NSAID er knyttet til blokkaden av enzymer som regulerer syntese og metabolisme av blodplasma-prostaglandiner og vaskulærvegg. "Acetylsalisylsyre" brukes til forebyggende formål for å forhindre trombusdannelse og er den mest tilgjengelige for alle antiplatelet midler som brukes i små doser. Dette stoffet har blitt mye brukt i ambulant praksis. Det eliminerer de viktigste tegn på betennelse: reduserer varme og smerte. Legemidlet har en hemmende effekt på det hypotalamiske senteret for termoregulering og smerte.

"Acetylsalisylsyre" må tas etter et måltid, da det kan provosere dannelsen av magesår eller annen gastropati. For å oppnå en vedvarende antiplateleteffekt, bør små doser av legemidlet brukes. For å forbedre blodets reologiske egenskaper og undertrykke aggregering av blodplater, foreskrives pasientene halvparten av tablettene en gang om dagen.

tiklopidin

"Ticlopidin" er et legemiddel med en uttalt antitrombotisk aktivitet. Dette stoffet har en sterkere effekt enn "acetylsalisylsyre." "Tiklopidin" foreskrevet for pasienter med iskemisk cerebrovaskulær sykdom, hvor redusert blodtilførsel til vev i hjernen, så vel som koronar hjertesykdom, iskemisk ben, retinopati av diabetes mellitus. Personer som har gjennomgått skylling av blodårer, viser langvarig inntak av stoffet.

Dette er en kraftig antiaggregant, forlenger blødningstiden, hemmer adhesjonen av blodplater og hemmer aggregeringen. Samtidig bruk av stoffet sammen med antikoagulantia og andre disaggreganter er svært uønsket. Behandlingsforløpet er 3 måneder og utføres under kontroll av sammensetningen av perifert blod.

Hovedegenskapen til denne antiaggreganten er en høy biotilgjengelighet, som oppnås på grunn av høy absorpsjonshastighet. Den terapeutiske effekten etter uttak av legemidlet vedvarer i flere dager.

Preparatene som inneholder ticlopidin som hovedaktivstoffet inkluderer: "Tiklid", "Tiklo", "Tiklopidin-Ratiofarm."

pentoxifylline

Legemidlet har antiaggregasjon og spasmolytiske effekter, dilaterer blodårene og forbedrer blodsirkulasjonen av indre organer. Legemidlet har en positiv effekt på blodets reologiske egenskaper og påvirker ikke hjertefrekvensen. "Pentoxifylline" er en angioprotector som øker blodcellens elastisitet og forbedrer fibrinolyse. Legemidlet er indisert for angiopati, intermitterende claudikasjon, posttrombotisk syndrom, frostbit, åreknuter, IHD.

klopidogrel

Det er et syntetisk medisinsk preparat, i struktur og virkningsmekanisme som minner om "Ticlopidine." Det undertrykker aktiviteten av blodplater og liming, øker blødningstiden. "Clopidogrel" er et praktisk talt ikke-giftig stoff med litt uttalt bivirkninger. Moderne spesialister i antiplatelet terapi foretrekker "Clopidogrel" på grunn av fravær av komplikasjoner med langvarig bruk.

dipyridamol

"Dipiridamol" er en antiaggregant som utvider blodkarrene i hjertet. Legemidlet øker blodstrømmen, forbedrer myokardial kontraktilitet og normaliserer venøs utstrømning. Vasodilatasjon er hovedvirkningen av "Dipyridamole", men i kombinasjon med andre legemidler har den en utprøvd antiaggregant effekt. Vanligvis er det foreskrevet for personer som har stor risiko for trombose og har gjennomgått hjerteventilprotesekirurgi.

"Kurantil" - et stoff som har hovedaktiv ingrediens, er dipyridamol. På grunn av fraværet av slike kontraindikasjoner i "Kurantil" som graviditet og amming, er det veldig populært. Under påvirkning av stoffet, blodkar utvides, trombusdannelse undertrykkes, myokard blodforsyning forbedrer seg. "Curantil" er foreskrevet for gravide kvinner som lider av kardiovaskulære sykdommer eller har en historie med fetoplacental insuffisiens. Under påvirkning av dette stoffet forbedrer de reologiske egenskapene til blodet, ekspansjonens kar, får fosteret tilstrekkelig mengde oksygen og næringsstoffer. I tillegg har "Kurantil" en immunmodulerende effekt. Det stimulerer produksjonen av interferon og reduserer risikoen for virussykdommer hos moren.

eptifibatid

"Eptifibatid" reduserer risikoen for hjertesykemi hos pasienter som gjennomgått perkutan koronarintervensjon. Legemidlet brukes sammen med "Aspirin", "Clopidogrel", "Heparin". Før behandlingsstart utføres angiografisk evaluering og andre diagnostiske prosedyrer. En grundig undersøkelse er obligatorisk for kvinner og personer over 60 år.

Legemidlet er gitt i form av en løsning for intravenøs injeksjon, som administreres i henhold til en bestemt ordning. Etter utløsning av pasienten fortsetter behandlingen med blodplate i tablettform i flere måneder. For å hindre gjentakelse av angrep av hjertesykemi og død av pasienten, anbefaler antiaggregerende medisiner å ta slike pasienter for livet.

Når du foretar akutt kirurgisk inngrep, bør legemidlet avbrytes. Ved en planlagt operasjon stoppes administrasjonen av legemidlet på forhånd.

iloprost

Dette legemidlet brukes kun på sykehus og nøye overvåking av pasientens tilstand. Løsningen for injeksjoner fremstilles daglig før administrering, noe som gjør det mulig å sikre steriliteten. Pasienter som behandles med Iloprost, anbefales å slutte å røyke. Personer som tar antihypertensive stoffer bør overvåke blodtrykksnivået for å unngå alvorlig hypotensjon. Ortostatisk hypotensjon kan utvikles etter behandling med en kraftig økning i pasienten.

Iloprost i sammensetningen av legemidlet "Ventavis" er en syntetisk analog av prostaglandin og er ment for innånding. Det er en antiaggregant som brukes til å behandle pulmonal hypertensjon av forskjellig opprinnelse. Etter behandling utvider pasientene lungekarrene og forbedrer de grunnleggende parametrene i blodet.

Kombinerte preparater

De fleste moderne medisiner kombineres. De inneholder i deres sammensetning flere antiplatelet midler, som støtter og forbedrer hverandres effekter. De vanligste blant dem er:

 • "Agrogenx" er et komplisert preparat som inneholder "Dipiridamol" og "Aspirin".
 • "Aspigrel" inkluderer "Clopidogrel" og "Aspirin".
 • "Coplawiks" har samme sammensetning som "Aspigrel".
 • "Cardiomagnola" inkluderer "Acetylsalicylsyre" og et sporelement "Magnesium".

Disse antiplatelet midler brukes oftest i moderne medisin. De er foreskrevet til pasienter med kardiovaskulær patologi, nevrologer med sykdommer i hjerneskipene, vaskulære kirurger med lesjoner av benene i bena.

Antiaggreganter: En gjennomgang av stoffer, indikasjoner og kontraindikasjoner

En av de mest vellykkede teknikker farmakoprofilaktiki dannelse av blodpropp i blodårene er bruk av spesielle forberedelser - platehemmere. Mekanismen for blodkoagulering er et komplekst fysiologisk og biokjemiske prosesser og kort beskrevet på nettsiden i artikkelen "Antikoagulasjonsmidlene direkte handling". Et av stadiene av blodkoagulasjon er aggregering (liming) av blodplater med hverandre med dannelsen av en primærtrombus. Det er på dette stadiet at antiplatelet-midler virker. Ved å virke på biosyntesen av visse stoffer som hemmer (sperre) blodplateadhesjon prosesser, primær trombe dannes ikke, og trinnet med enzymatiske koagulering ikke forekommer.

Mekanismer for antiplatelet-effekten, farmakokinetikken og farmakodynamikken er forskjellige for forskjellige preparater, og vil bli beskrevet nedenfor.

Indikasjoner for bruk av antiplateletmidler

Som regel brukes narkotika av antiaggreganter i følgende kliniske situasjoner:

 • for profylakse eller etter et iskemisk slag, så vel som for forbigående hjerne-sirkulasjonsforstyrrelser;
 • med iskemisk hjertesykdom;
 • med hypertensjon
 • med utslettende sykdommer i karene i nedre ekstremiteter;
 • etter operasjoner på hjertet og blodårene.

Kontraindikasjoner for bruk av antiplatelet midler

Vanlige kontraindikasjoner for bruk av rusmidler i denne gruppen er:

Individuelle antiplatelet-midler har indikasjoner og kontraindikasjoner som er forskjellige fra andre legemidler i denne gruppen.

Følgende legemidler tilhører gruppen av antiplatelet-midler:

 • acetylsalisylsyre;
 • tiklopidin;
 • klopidogrel;
 • dipyridamol;
 • eptifibatid;
 • iloprost;
 • triflusar;
 • kombinerte preparater.

La oss vurdere hver av dem mer detaljert.

Acetylsalisylsyre (Acecor cardio, Godasal, Losirin, Polokard, Aspekard, Aspirin cardio og andre)

Dette stoffet, selv om det refererer til ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, men også påvirker blodkoagulasjon. Således er inhibering av biosyntesen av tromboksan A2 i blodplater, forstyrrer det prosesser for aggregering: koagulasjonsprosessen er bremset ned. Brukes i store doser, acetylsalisylsyre angrep og andre levringsfaktorer (hemmer prostaglandin-biosyntese antitrombotiske og frigjøre og blodplateaktiverende faktor III og IV), som fører til utvikling av en mer uttalt antiblodplate-virkning.

Den mest brukte for å forebygge trombose.

Når inntaket er tilstrekkelig godt absorbert i magen. Når du beveger deg gjennom tarmen og øker mediet i pH, reduseres absorpsjonen gradvis. Suges i blodet, transporteres det til leveren, der det forandrer den kjemiske strukturen under påvirkning av biologisk aktive stoffer i kroppen. Det trenger inn i blod-hjernebarrieren, i morsmelk og cerebrospinalvæske. Det utskilles hovedsakelig av nyrene.

Effekten av acetylsalisylsyre utvikler seg i løpet av et minutt etter en enkelt dose. Halveringstiden er avhengig av pasientens alder og dosen som tas og varierer innen 2-20 timer.

Formen av frigjøring - tabletter.

Den anbefalte dosen som antiplatelet middel er 5 mg, avhengig av den kliniske situasjonen. Har ulcerogen virkning (stand til å fremprovosere utvikling av magesår), så tar stoffet bør nødvendigvis etter måltid med en tilstrekkelig mengde væske: vann, melk, eller alkalisk mineralvann.

Kontraindikasjoner mot bruk av acetylsalisylsyre er beskrevet i den generelle del av artikkelen, har man bare å legge til den ennå, og astma (noen aspirin kan provosere et angrep av bronkospasme, den såkalte aspirin astma).

På bakgrunn av behandling med dette legemidlet kan uønskede effekter utvikles, slik som:

 • kvalme;
 • forringelse av appetitt
 • smerte i magen;
 • ulcerative lesjoner i fordøyelseskanalen;
 • nedsatt nyre- og leverfunksjon
 • allergiske reaksjoner;
 • hodepine og svimmelhet;
 • støy i ørene;
 • synshemming (reversibel);
 • brudd på blodpropp.
 • behandling med acetylsalisylsyre bør utføres under kontroll av blodkoagulasjonsindikatorer og, avhengig av dem, justere daglig dose;
 • Bruk av dette stoffet samtidig med antikoagulantia, er det verdt å huske økt risiko for blødning;
 • bruk av stoffet med andre ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, bør du ta hensyn til risikoen for å utvikle gastropati (forbedre deres negative effekter på magen).

Ticlopidin (Ipaton)

Dette medikament for antitrombotisk aktivitet i noen få ganger større enn acetylsalicylsyre, men den senere utvikling karakteristiske ønskede effekt for ham sitt høydepunkt i 3-10 dagers dosering.

Ticlopidin blokkerer aktiviteten av blodpladediverte IIb-IIIa-reseptorer, hvorved aggregering reduseres. Øker varigheten av blødning og elasticiteten til røde blodlegemer, reduserer viskositeten til blodet.

Absorberes i fordøyelseskanalen raskt og nesten helt. Maksimal konsentrasjon av aktiv substans i blodet er notert etter 2 timer. Halveringstiden er fra 13 timer til 4-5 dager. Antiaggregasjonseffekten utvikler seg etter 1-2 dager, når maksimalt etter 3-10 dager med vanlig inntak, forblir 8-10 dager etter avskaffelsen av ticlopidin. Det utskilles fra kroppen med urin.

Produsert i form av tabletter på 250 mg.

Det anbefales å ta inne, mens du spiser 1 tablett to ganger om dagen. Ta lang tid. Eldre pasienter og personer med økt risiko for blødning utnevne en halv dose.

På bakgrunn av å ta stoffet utvikler noen ganger bivirkninger, som allergiske reaksjoner, gastrointestinale sykdommer, svimmelhet, gulsott.

Legemidlet er ikke foreskrevet parallelt med antikoagulantia.

Clopidogrel (Atherocardard, Zilt, Lopygrol, Lopirel, Medogrel, Platogril, Arthrogrel, Klopillet og andre)

I sin struktur og virkningsmekanisme som ligner på tiklopidin: hemmer blodplateaggregasjonen prosess irreversibelt å inhibere bindingen av adenosin til deres reseptorer. Til forskjell fra tiklopidin, mindre tilbøyelige til å føre til utvikling av bivirkninger fra mage-tarmkanalen og i blodsystemet, samt allergiske reaksjoner.

Når inntatt absorberes raskt i mage-tarmkanalen. Maksimal konsentrasjon av stoffet i blodet bestemmes etter 1 time. Halveringstiden er 8 timer. I leveren endres det til å danne en aktiv metabolitt (metabolsk produkt). Det utskilles fra kroppen med urin og kalver. Den maksimale antiaggregasjonseffekten observeres 4-7 dager etter starten av behandlingen og varer i 4-10 dager.

Det er tilgjengelig i form av 75 mg tabletter.

Den anbefalte dosen er en tablett, uansett matinntak, en gang daglig. Behandlingen er lang.

Bivirkninger og kontraindikasjoner ligner tiklopidin, men risikoen for å utvikle komplikasjoner og uønskede reaksjoner med klopidogrel er mye mindre.

Dipyridamole (Kurantil)

Undertrykker aktiviteten av spesifikke blodplate enzymer, som et resultat av hvilket innholdet av cAMP øker, som har en antiaggregant effekt. Det stimulerer også frigivelsen av stoffet (prostacyklin) fra endotelet (indre skall av karene) og den etterfølgende blokkaden av dannelsen av tromboxan A2.

Ved antiplatelet er effekten nær acetylsalisylsyre. I tillegg har han også koronare ekspansive egenskaper (dilaterer hjertets hjertekarre med anginaangrep).

Raskt og ganske godt (med 37-66%) absorberes i mage-tarmkanalen med inntak. Maksimal konsentrasjon er notert i løpet av minutter. Halveringstiden er lik ett minutt. Det utskilles med galle.

Produsert i form av piller eller tabletter på 25 mg.

Som antitrombotisk anbefales det å ta 1 tablett tre ganger daglig, 1 time før måltider.

Når du behandler dette legemidlet, er det mulig å utvikle følgende bivirkninger:

Det er ingen ulcerogen effekt av dipyridamol.

Kontraindikasjoner for bruk av dette legemidlet er ustabil angina og et akutt stadium av myokardinfarkt.

Eptifibatid (Integrilin)

Inhiberer aggregering av blodplater ved å hindre bindingen av fibrinogen og visse plasmakoagulasjonsfaktorer til blodplate-reseptorer. Det virker reversibelt: etter 4 timer etter at infusjonen er stoppet, blir blodplatefunksjonen halvt gjenopprettet. På protrombintid og APTT påvirker ikke.

Det brukes i kompleks terapi (i kombinasjon med acetylsalisylsyre og heparin) akutt koronar syndrom og med koronar angioplastikk.

Formutslipp - injeksjonsvæske, oppløsning.

Innfør ordningen.

Eptifibatid kontra med tilbøyelighet til blødning, indre blødninger, alvorlig hypertensjon, aneurisme, trombocytopeni, alvorlige forstyrrelser i nyrene og leveren under graviditet og amming.

Av de mulige bivirkningene, blødning, bradykardi (senking av hjertekontraksjoner), senking av blodtrykk og blodplateantall i blodet, bør allergiske reaksjoner noteres.

Den brukes kun på sykehus.

Iloprost (Ventavis, Ilomedin)

Straffet aggregering prosess, adhesjon og aktivering av blodplater, fremmer utvidelse av arterioler og venuler, øket vaskulær permeabilitet normaliserer, aktiverer prosesser av fibrinolyse (oppløsningen av tromben har allerede dannet).

Det gjelder bare i et sykehus for behandling av alvorlige sykdommer: obliterans atrombangiita henhold kritisk iskemi, oblitererende endarteritis i et avansert stadium, alvorlig Raynauds syndrom.

Introdusert intravenøst ​​i henhold til ordningen. Doseringen varierer avhengig av den patologiske prosessen og alvorlighetsgraden av pasientens tilstand.

Kontraindisert individ overfølsomhet overfor legemidlet, sykdommer forbundet med en økt risiko for blødning, alvorlig koronar arteriell sykdom, alvorlige forstyrrelser, akutt og kronisk hjertesvikt, under graviditet og laktasjon.

Bivirkninger er hodepine, svimmelhet, sanseforstyrrelser, forvirring, tremor, letargi, kvalme, oppkast, diaré, abdominal smerte, nedsatt blodtrykk, bronkospasme angrep, smerter i muskler og ledd, ryggsmerter, urinveisforstyrrelser, smerte, flebitt på injeksjonsstedet.

Dette er et veldig alvorlig legemiddel, det bør bare brukes under forhold med nøye overvåkning av pasientens tilstand. Det er nødvendig å utelukke inntak av et stoffstoff på huden eller inntak av det.

Styrker den hypotensive effekten av visse grupper av antihypertensive stoffer, vasodilatorer.

Triflusal (Disgren)

Inhiberer blodplatecyklooksygenase, noe som reduserer biosyntese av tromboxan.

Formfrigivelse - kapsler på 300 mg.

Den anbefalte dosen er 2 kapsler 1 gang daglig eller 3 kapsler 3 ganger daglig. Når du tar, drikk rikelig med væsker.

Bivirkninger og kontraindikasjoner ligner på acetylsalisylsyre.

Forsiktighet er brukt triflusal hos pasienter med alvorlig nedsatt lever- eller nyrefunksjon.

Under graviditet og amming er ikke legemidlet anbefalt.

Kombinerte preparater

Det finnes stoffer som inneholder flere antiplatelet-midler i deres sammensetning som forbedrer eller støtter hverandres effekter.

De mest utbredte var følgende:

 • Agrenoks (inneholder 200 mg dipyridamol og 25 mg acetylsalisylsyre);
 • Aspirigrel (inkluderer 75 mg klopidogrel og acetylsalisylsyre);
 • Coplawix (sammensetningen ligner Aspigrel);
 • Kardiomagnet (det inkluderer acetylsalisylsyre og magnesium i doser på 75 / 12,5 mg eller 150 / 30,39 mg);
 • Magnikor (sammensetningen ligner Kardiomagnets sammensetning);
 • Combi-asc 75 (sammensetningen ligner også sammensetningen av kardiomagnesium - 75 mg acetylsalisylsyre og 15,2 mg magnesium).

Ovennevnte er de mest brukte antiplatelet midler i medisinsk praksis. Vi legger oppmerksomheten på at informasjonen som er oppført i artikkelen, er gitt til deg utelukkende for formålet med bekjentskap, og ikke en veiledning til handling. Vær så snill, hvis du har noen klager, ikke selvmord, og stol på helsepersonellene dine.

Til hvilken lege å søke

For hensikten med platehemmere bør konsultere med en passende spesialist: sykdommer i hjertet - en kardiolog, vaskulære sykdommer i hjernen - en nevrolog, med nederlag arteriene i nedre ekstremiteter - vaskulær kirurg eller terapeut.

Sjekk ut de populære artiklene

Svarikon Ikke svar

Hjelp barna

Nyttig informasjon

Kontakt en spesialist

Telefonen til opptakstjenesten til Moskva-leger:

Informasjonen er gitt for formålet med bekjentskap. Ikke medisinske. Ved første tegn på sykdommen, kontakt lege.

Adresse til redaktøren:, Moskva, 3. Frunzenskaya Str. 26

Les Mer Om Fartøyene