Hypertensiv sykdom

Hypertensiv sykdom - patologi av kardiovaskulære system, utvikler seg som et resultat av dysfunksjon av de høyere sentrene for vaskulær regulering, renal og neurohumorale mekanismer og som fører til hypertensjon, funksjonelle og organiske endringer i hjertet, sentralnervesystemet og nyrer. Subjektive symptomer på øket trykk er hodepine, tinnitus, hjertebank, dyspné, hjerte smerte, uklart syn, og andre. Undersøkelse for hypertensjon omfatter blodtrykk skjerm, EKG, ekkokardiografi, Doppler-ultralyd arteriell nyre og halsen, urinanalyse og biokjemiske indekser blod. Når diagnosen er bekreftet, foretas et utvalg av medisinering, med tanke på alle risikofaktorene.

Hypertensiv sykdom

Bly manifestasjon av hypertensjon - vedvarende høyt blodtrykk, dvs. blodtrykket, går ikke tilbake til normale nivåer etter løfting situasjons resulterende psyko-følelsesmessig eller fysisk belastning, og for å redusere bare etter å ha mottatt antihypertensiva... I henhold til WHO-anbefalinger er normalt blodtrykk ikke høyere enn 140/90 mm Hg. Art. Overskridelse av systolisk indeks over 140-160 mm Hg. Art. og diastolisk - mer enn 90-95 mm Hg. st., fast i hvilemodus med dobbel måling i løpet av to medisinske undersøkelser, betraktes som høyt blodtrykk.

Utbredelsen av hypertensive sykdommer blant kvinner og menn er omtrent den samme 10-20%, oftest utvikler sykdommen etter 40-års alderen, selv om hypertensjon ofte blir funnet selv hos ungdom. Hypertensiv sykdom bidrar til en raskere utvikling og alvorlig grad av atherosklerose og forekomsten av livstruende komplikasjoner. Sammen med aterosklerose er hypertensjon en av de hyppigste årsakene til tidlig dødelighet av en ung, bebodd befolkning.

Skille primære (essensielle) hypertensjon (eller høyt blodtrykk) og sekundære (symptomatisk) hypertensjon. Symptomatisk hypertensjon utgjør 5 til 10% av tilfellene av hypertensjon. Sekundær hypertensjon er en manifestasjon av den underliggende sykdommen: nyresykdommer (glomerulonefritt, pyelonefritt, tuberkulose, hydronephrosis, tumorer, nyrearteriestenose), skjoldbruskkjertelen (hypertyroidisme), adrenal kjertel (pheochromocytoma, Syndrom Cushings, hyperaldosteronisme), coarctation eller aorta aterosklerose, etc..

Primær arteriell hypertensjon utvikles som en uavhengig kronisk sykdom og står for opptil 90% av tilfellene av arteriell hypertensjon. Ved hypertensiv sykdom er høyt blodtrykk en følge av ubalanse i kroppens reguleringssystem.

Mekanismen for utvikling av essensiell hypertensjon

I hjertet av patogenesen av hypertensjon er en økning i volumet av minuttet hjertemessig utgang og motstand av perifer vaskulær seng. Som svar på stressfaktor oppstå feilregulering tone perifere vaskulære høyere sentre i hjernen (hypothalamus og medulla oblongata). Det er en spasme av arterioler i periferien, inkludert nyre, som forårsaker dannelse av dyskinesiske og dyscirculatory syndromer. Økt sekresjon av neurohormoner av renin-angiotensin-aldosteronsystemet. Aldosteron, som deltar i mineralmetabolismen, forårsaker en forsinkelse i vann og natrium i vaskulærsengen, noe som ytterligere øker volumet av blod som sirkulerer i blodkar og øker blodtrykket.

Når hypertensjon blod viskositet øker, noe som fører til en reduksjon i blodstrøm og metabolisme i vev. Inerte veggene i blodårene bli tykkere og deres lumen smalner, som låser et høyt nivå av total perifer vaskulær motstand og gjør irreversible hypertensjon. I ytterligere ved å øke permeabiliteten og plasma impregnering karvegger oppstår ellastofibroza utvikling og arteriosklerose, som til slutt fører til sekundære forandringer i organvev: myokard sklerose, hypertensiv encefalopati, primær nefroangioskleroz.

Graden av skade på forskjellige organer for hypertensjon kan være ulike, men skiller ut flere kliniske og anatomiske hypertensjon utførelsesform i hovedsak påvirker nyrearterier, hjerte og hjerne.

Klassifisering av essensiell hypertensjon

Hypertensiv hjertesykdom er klassifisert ved hjelp av en rekke funksjoner.. grunner økning i blodtrykket, rettet mot organskade, nivået av blodtrykket, den gjennomblødning etc. I henhold til prinsippet fremstående etiologisk: essensiell (primære) og sekundær (symptomatisk) hypertensjon. Av naturen av hypertensjonen kan det være godartet (sakte fremgang) eller ondartet (raskt fremskredende) kurs.

Den største praktiske verdien er nivået og stabiliteten i blodtrykket. Avhengig av nivået skiller:

 • Det optimale blodtrykket er 115 mm Hg. Art.

Godartet langsomt progressiv hypertensjon, avhengig av målorganer og utvikling forbundet (tilhørende) tilstand slipper gjennom tre faser:

Trinn I (Mild til moderat hypertensjon) - ustabilt blodtrykket varierer i løpet av dagen fra 140/90 til 160-179 / 95 til 114 mm Hg. hypertensive kriser er sjeldne, forekommer mager. Det er ingen tegn på organisk skade på sentralnervesystemet og indre organer.

Trinn II (alvorlig hypertensjon) - BP innen 180-209 / 115-124 mm Hg. Hypertensive kriser er typiske. Objektivt (ved fysisk, laboratorieundersøkelser, ekkokardiografi, elektrokardiografi, radiografi) blir registrert innsnevring av retinal arterie, mikroalbuminuri, forhøyet serum-kreatinin i blodplasma, venstre ventrikulær hypertrofi, transient cerebral ischemi.

Trinn III (svært alvorlig hypertensjon) - blodtrykk fra 200-300 / 125-129 mm Hg. Art. og høyere, alvorlige hypertensive kriser utvikler seg ofte. Den skadelige effekten fenomen forårsaker hypertensjon av hypertensiv encefalopati, venstre ventrikkelsvikt, cerebral vaskulær trombose, blødninger og ødem av synsnerven, vaskulær dissekere aneurisme, nefroangioskleroz, nyresvikt og t. D.

Risikofaktorer for utvikling av hypertensjon

Hovedrollen i utviklingen av hypertensjon er spilt av forstyrrelsen av regulatorisk aktivitet av de høyere avdelingene i sentralnervesystemet, som styrer arbeidet med indre organer, inkludert kardiovaskulærsystemet. Derfor kan utviklingen av hypertensjon skyldes en repeterende nervøs overbelastning, langvarige og voldsomme forstyrrelser, hyppige nervøse forstyrrelser. Fremveksten av hypertensiv sykdom bidrar til overdreven spenning forbundet med intellektuell aktivitet, arbeid om natten, påvirkning av vibrasjon og støy.

Risikofaktoren ved utvikling av hypertensjon er økt saltinntak, noe som medfører arteriell spasme og væskeretensjon. Det er bevist at forbruket av en dag> 5 g salt øker risikoen for utvikling av høyt blodtrykk, spesielt hvis det er en genetisk predisposisjon.

Arv, belastet med hypertensjon, spiller en viktig rolle i utviklingen i nærmeste familie (foreldre, søstre, brødre). Sannsynligheten for høyt blodtrykk øker betydelig i nærvær av hypertensjon hos 2 eller flere nære slektninger.

Bidra til utvikling av hypertensjon og gjensidig støtter hverandre arteriell hypertensjon i kombinasjon med adrenal sykdom, skjoldbruskkjertelen, nyrene, diabetes, aterosklerose, fedme, kronisk infeksjon (betennelse i mandlene).

Hos kvinner øker risikoen for å utvikle hypertensjon i menopausale perioden på grunn av hormonell ubalanse og forverring av følelsesmessige og nervøse reaksjoner. 60% av kvinnene får hypertensive sykdommer i overgangsalderen.

Aldersfaktoren og kjønn bestemmer den økte risikoen for å utvikle hypertensiv sykdom hos menn. I alderen 20-30 år utvikler hypertensjon hos 9,4% av mennene, etter 40 år - i 35%, og etter 60-65 år - i 50%. I aldersgruppen under 40 år er hypertensjon vanlig hos menn, i eldre aldersgruppe varierer forholdet til fordel for kvinner. Dette skyldes en høyere frekvens av mannlig for tidlig dødelighet i middelalderen av komplikasjoner av essensiell hypertensjon, samt menopausale endringer i kvinnekroppen. I dag blir hypertensjon mer og mer oppdaget hos personer i ung og voksen alder.

Ekstremt gunstig for utviklingen av hypertensjon, alkoholisme og røyking, irrasjonell diett, overvekt, inaktivitet, dårlig økologi.

Symptomer på hypertensjon

Varianter av hypertensjonen er varierte og avhenger av nivået av økning i blodtrykk og på involvering av målorganer. I de tidlige stadier av hypertensjon er karakterisert ved nevrotiske forstyrrelser: vertigo, forbigående hodepine (ofte på baksiden av hodet) og vekten i hodet, tinnitus, pulsering i hodet, søvnforstyrrelser, tretthet, apati, følelse av svakhet, hjertebank, kvalme.

I fremtiden går dyspnø sammen med rask gange, løping, lasting, klatring av stigen. Arterialtrykk er stabilt høyere enn 140-160 / 90-95 mm Hg. (eller 19-21 / 12 hPa). Svette, rødme i ansiktet, rystende tremor, følelsesløp i fingrene og tærne, typisk kjedelig, langvarig smerte i hjertet av hjertet. Med væskeretensjon, hevelse i hendene ("symptom på ringen" - det er vanskelig å fjerne ringen fra fingeren), ansikt, puffiness i øyelokkene, stivhet.

Hos pasienter med essensiell hypertensjon er det lagt merke til en hylle, flimring av fluer og lyn foran øynene, som er forbundet med vasospasme i øyets netthinne; Det er en progressiv nedgang i synet, blødninger i netthinnen kan føre til et komplett synskort.

Komplikasjoner av essensiell hypertensjon

Ved langvarig eller ondartet forløpet av hypertensiv sykdom utvikler kronisk vaskulær lesjon i målorganene: hjerne, nyrer, hjerte, øyne. Ustabilitet sirkulasjon i disse organene på bakgrunn vedvarende forhøyet blodtrykk kan føre til utvikling av angina, hjerteinfarkt, hemoragisk eller iskemisk slag, hjerteastma, lungeødem, aortadisseksjon, netthinneavløsning, uremi. Utviklingen av akutt krisesituasjon som på bakgrunn av hypertensiv sykdom krever redusere blodtrykket i de første minutter og timer, t. For å. Kan føre til at pasienten dør.

Forløpet av hypertensiv sykdom er ofte komplisert av hypertensive kriser - periodiske kortsiktige forhøyninger av blodtrykk. Utvikling av kriser kan bli innledet av følelsesmessig eller fysisk stress, stress, endring av værforhold, og så videre. D. I hypertensive krise observert en plutselig økning i blodtrykket, noe som kan vare i flere timer eller dager, og være ledsaget av svimmelhet, plutselig hodepine, hetetokter, hjertebank, oppkast, cardialgia, en synsforstyrrelse.

Pasienter under den hypertensive krisen er skremt, nervøs eller forhindret, trøtt. I alvorlig krise kan de miste bevisstheten. På bakgrunn av en hypertensiv krise og de tilgjengelige organiske endringene i blodårene, myokardinfarkt, akutte hjertesirkulasjonsforstyrrelser, kan akutt venstre ventrikulær svikt forekomme.

Diagnose av essensiell hypertensjon

Evaluering av pasienter med mistanke om hypertensjon som er beregnet for å: få bekreftet den jevne økning i blodtrykket, utelukke sekundær hypertensjon, for å identifisere tilstedeværelsen og graden av organskade, for å vurdere stadium av hypertensjon og risikoen for komplikasjoner. Når man samler anamnese, legges det særlig vekt på pasientens eksponering for risikofaktorene for hypertensjon, klager, nivået av økt blodtrykk, tilstedeværelsen av hypertensive kriser og samtidige sykdommer.

Informativ for å bestemme tilstedeværelsen og omfanget av hypertensjon er den dynamiske måling av blodtrykk. For å oppnå pålitelige indikatorer for blodtrykk, må følgende forhold følges:

 • Måling av blodtrykk utføres i et komfortabelt stille miljø, etter en pasient på 5-10 minutter. Det anbefales å utelukke røyking, stress, matinntak, te og kaffe 1 time før målingen, bruk av nese- og øyedråper (sympatomimetika).
 • Pasientens stilling - sittende, stående eller liggende, hånden er på nivå med hjertet. Mansjetten er plassert på skulderen, 2,5 cm over fossa i albuefold.
 • Ved pasientens første besøk, måles blodtrykket på begge hender, med gjentatte målinger etter et 1-2-minutters intervall. Hvis asymmetrien er> 5 mmHg, skal påfølgende målinger utføres på armen med høyere verdier. I andre tilfeller måles blodtrykket vanligvis på en "ikke-fungerende" arm.

Hvis blodtrykksverdiene for gjentatte målinger avvike fra hverandre, så er det sanne aritmetiske gjennomsnittet (unntatt minimums- og maksimumsverdiene for blodtrykk). I hypertensive sykdommer er selvkontroll av blodtrykk i hjemmet ekstremt viktig.

Laboratoriestudier omfatter klinisk analyse av blod og urin biokjemisk bestemmelse av kalium, glukose, kreatinin, totalkolesterol, triglyserider, urinanalyse og ved Zimnitskiy nechyporenko, Reberga prøven.

På elektrokardiografi i 12 ledd i hypertensive sykdommer, er hypertrofi av venstre ventrikel bestemt. EKG-data er spesifisert ved ekkokardiografi. Oftalmoskopi med undersøkelse av fundus avslører graden av hypertensive angioretinopati. Ledningen av ultralyd i hjertet bestemmes av en økning i venstre hjerte. For å bestemme lesjonen av målorganer, utføres ultralyd i bukhulen, EEG, urografi, aortografi, CT av nyrer og binyrene.

Behandling av essensiell hypertensjon

Ved behandling av essensiell hypertensjon er ikke bare å senke blodtrykket, men også korreksjonen og den størst mulige reduksjon i risikoen for komplikasjoner. Helt helbredende hypertensiv sykdom er umulig, men det er ganske realistisk å stoppe utviklingen og redusere krisenes frekvens.

Hypertensiv sykdom krever pasientens og legenes samlede innsats for å oppnå et felles mål. Hvert stadium av høyt blodtrykk er det nødvendig:

 • Vær oppmerksom på diett med økt inntak av kalium og magnesium, begrenset forbruk av bordsalt;
 • Stopp eller sterkt begrense alkohol og røyking;
 • Bli kvitt overflødig vekt;
 • Øk fysisk aktivitet: Det er nyttig å engasjere seg i svømming, fysioterapiøvelser, gå på tur;
 • Systematisk og for en lang tid for å ta medisinen som foreskrevet under kontroll av blodtrykk, og den dynamiske observasjon av kardiolog.

De hypertensive foreskrevet antihypertensiva, nedsettende vasomotorisk aktivitet og hemmer syntesen av noradrenalin, diuretika, betablokkere, disaggregants, hypolipidemiske og hypoglykemiske, sedativa. Valg av medikamentell behandling gjennomføres strengt enkeltvis over hele spekteret av risikofaktorer for blodtrykket, nærvær av andre sykdommer og organskade.

Kriterier for effektiviteten av behandling av hypertensjon er:

 • kortsiktige mål: maksimal reduksjon i blodtrykk til et nivå av god toleranse
 • Midtveismål: forebygging av utvikling eller progression av endringer av målorganer;
 • langsiktige mål: forebygging av kardiovaskulær og andre komplikasjoner og forlengelse av pasientens liv.

Prognose for hypertensjon

De langsiktige konsekvensene av hypertensjon bestemmes av scenen og naturen (godartet eller ondartet) av sykdomsforløpet. Alvorlig kurs, rask utvikling av hypertensiv sykdom, stadium III hypertensjon med alvorlig vaskulær skade øker signifikansen av vaskulære komplikasjoner og forverrer prognosen.

I hypertensiv sykdom er svært høy risiko for myokardinfarkt, slag, hjertefeil og for tidlig død. Uønsket hypertensjon forekommer hos personer som har blitt syk i ung alder. Tidlig systematisk administrasjon av terapi og kontroll av blodtrykk kan redusere utviklingen av essensiell hypertensjon.

Profylakse av essensiell hypertensjon

For primær forebygging av hypertensjon er eliminering av eksisterende risikofaktorer nødvendig. Nyttig moderat trening, lavt salt og hypokolesterolemisk diett, psykologisk lettelse, avvisning av dårlige vaner. Det er viktig å tidlig påvisning av hypertensjon ved overvåking og selvkontroll av blodtrykk, oppfølging av pasienter, overholdelse av individuell hypotensiv behandling og vedlikehold av optimalt blodtrykk.

Hypertensiv sykdom: årsaker, behandling, prognose, stadium og grad av risiko

Essensiell hypertensjon (EH) - en av de hyppigste sykdommer i det kardiovaskulære system, som kun omtrentlige data som lider en tredjedel av verdens befolkning. I en alder av 60-65 år har en stor del av befolkningen en diagnose av hypertensjon. Sykdommen kalles "silent killer" fordi symptomene kan være fraværende i lang tid, mens forandringer i veggene av blodkar begynne allerede i asymptomatisk trinnet, flere ganger øker risikoen for vaskulære hendelser.

I vestlig litteratur kalles sykdommen arteriell hypertensjon (AH). Innebygd spesialister adopterte denne formuleringen, selv om både "hypertensjon" og "hypertonisk sykdom" fortsatt er i bruk.

Nøye hensyn til problemet med hypertensjon er forårsaket ikke så mye av dens kliniske manifestasjoner, hvor mange komplikasjoner i form av akutte vaskulære forstyrrelser i hjernen, hjertet og nyrene. Deres forebygging er hovedmålet med behandling for å opprettholde normale blodtrykkstall (BP).

Et viktig poeng er å identifisere alle mulige risikofaktorer, samt å avklare sin rolle i sykdomsprogresjonen. Forholdet mellom graden av hypertensjon og tilgjengelige risikofaktorer vises i diagnosen, noe som forenkler vurderingen av pasientens tilstand og prognose.

For de fleste pasienter snakker ikke tallene i diagnosen etter «AG» om noe, selv om det er klart at jo høyere grad og risikovurdering, jo verre er prognosen og jo mer alvorlig er patologien. I denne artikkelen vil vi forsøke å forstå hvordan og hvorfor en viss hypertensiv sykdom er satt og som ligger til grund for definisjonen av risikoen for komplikasjoner.

Årsaker og risikofaktorer for hypertensjon

Årsakene til hypertensjon er mange. govom primær eller viktig, hypertensjon, vi ogFøl deg i en slik situasjon når det ikke er noen konkret tidligere sykdom eller en patologi av indre organer. Med andre ord oppstår en slik AH i seg selv, og involverer de gjenværende organer i den patologiske prosessen. Primær hypertensjon utgjør mer enn 90% av kronisk trykkøkning.

Den viktigste årsaken til primær hypertensjon anses stress og psyko-følelsesmessig overbelastning som bidrar til ødeleggelse av de sentrale mekanismene for regulering av trykket i hjernen, så lider humorale mekanismer som er involvert målorganer (nyre, hjerte, hinnen i øyet).

Sekundær hypertensjon - manifestasjonen av en annen patologi, derfor er årsaken til den alltid kjent. Det følger med nyresykdom, hjerte, hjerne, endokrine lidelser og er sekundær for dem. Etter herding av den underliggende sykdommen, går hypertensjon også bort, slik at risikoen og graden i dette tilfellet ikke gir mening. Andelen symptomatisk hypertensjon er mindre enn 10% av tilfellene.

Risikofaktorer GB er også kjent for alle. I polyklinikker opprettes hypertensjonskoler, hvis spesialister informerer befolkningen om ugunstige forhold som fører til hypertensjon. Enhver terapeut eller kardiolog vil fortelle pasienten om risikoen allerede i det første tilfellet av registrert høyt blodtrykk.

Blant betingelsene som er predisponerende for hypertensive sykdommer, er de viktigste:

 1. røyking,
 2. Overflød av salt i mat, overdreven forbruk av væske;
 3. Utilstrekkelig fysisk aktivitet;
 4. Alkoholmisbruk;
 5. Overvekt og forstyrrelser i fettmetabolismen;
 6. Kronisk psykologisk og fysisk overbelastning.

Hvis disse faktorene kan vi eliminere, eller i det minste prøve å redusere deres innvirkning på helse, slike attributter som kjønn, alder, arvelighet, kan ikke endres, og derfor må sette opp med dem, men ikke glem om den økende risiko.

Klassifisering av arteriell hypertensjon og risikovurdering

Klassifisering av AH innebærer isolering av scenen, sykdomsgrad og nivå av risiko for vaskulære ulykker.

Stage av sykdommen Avhenger av kliniske manifestasjoner. fornem:

 • Præklinisk stadium, når det ikke er tegn på høyt blodtrykk, og pasienten mistenker ikke for økt trykk;
 • 1 stadium av hypertensjon, når trykket er økt, er kriser mulig, men det er ingen tegn på skade på målorganet;
 • Fase 2 er ledsaget av nederlag av målorganer - myokardiet er hypertrophied, endringer i øyets nese er merkbare, nyrer lider;
 • I tre stadier er stroke, myokardisk iskemi, synspatologi, endringer i store kar (aorta-aneurisme, aterosklerose) mulige.

Grad av hypertensjon

Bestemmelsen av graden av GB er viktig i vurderingen av risiko og prognose, og det skjer på grunnlag av trykkfigurer. Jeg må si at de normale verdiene for blodtrykk også har en annen klinisk betydning. Så er figuren opp til 120/80 mm Hg. Art. er vurdert beste, normal Det vil være et trykk i området 120-129 mm Hg. Art. systolisk og 80-84 mm Hg. Art. diastolisk. Trykktrykkene er 130-139 / 85-89 mm Hg. Art. ligger fortsatt innenfor normale grenser, men nærmer seg grensen mot patologi, derfor kalles de "vysokonormalnymi", Og pasienten kan bli fortalt at han har et forhøyet normalt trykk. Disse indikatorene kan betraktes som pre-patologi, fordi trykket er bare "noen få millimeter" fra økt.

Siden øyeblikket da blodtrykket nådde 140/90 mm Hg. Art. Du kan allerede snakke om forekomsten av sykdommen. Fra denne indeksen er graden av hypertensjon riktig bestemt:

 • 1 grad av hypertensjon (GB eller AH på 1 element i diagnosen) betyr en økning i trykk i området 140-159 / 90-99 mm Hg. Art.
 • 2 graden av GB er ledsaget av tallene 160-179 / 100-109 mm Hg. Art.
 • Ved 3 grader GB er trykket 180/100 mm Hg. Art. og høyere.

Det skjer at sifrene i systolisk trykk øker, som utgjør 140 mm Hg. Art. og over, mens diastolikken ligger innenfor grensene for normale verdier. I dette tilfellet snakker vi om isolert systolisk form hypertensiv sykdom. I andre tilfeller samsvarer indeksene for systolisk og diastolisk trykk til forskjellige grader av sykdommen, da legen foretar en diagnose til fordel for en større grad, spiller det ingen rolle om systolisk eller diastolisk trykk trekkes konklusjoner.

Den mest nøyaktige diagnosen av graden av hypertensjon er mulig med en nylig diagnostisert sykdom, når ingen behandling har blitt utført ennå, og pasienten tok ikke noen antihypertensive stoffer. I behandlingsprosessen faller tallene, og når den avskaffes, tvert imot, kan den øke kraftig, så det er ikke lenger mulig å vurdere omfanget på en tilstrekkelig måte.

Konseptet med risiko i diagnose

Hypertensjon er farlig for komplikasjoner. Det er ingen hemmelighet at det overveldende flertallet av pasienter dør eller blir deaktivert, ikke fra selve faktumet av høyt blodtrykk, men fra akutte brudd som det fører til.

Blødninger i hjernen eller iskemisk nekrose, hjerteinfarkt, nyresvikt er de farligste forholdene som oppstår ved høyt blodtrykk. I denne forbindelse, for hver pasient etter en grundig undersøkelse bestemt risiko, betegnet ved diagnose av tallene 1, 2, 3, 4. Dermed er det diagnose basert på graden av hypertensjon og risikoen for vaskulære komplikasjoner (f.eks Ar / GB 2 grader, er risikoen 4).

Kriterier for risikostratifisering for pasienter med hypertensjon, ytre forhold, tilstedeværelse av andre sykdommer og metabolske forstyrrelser, involvering av målorganer, tilhørende forandringer fra organer og systemer.

De viktigste risikofaktorene som påvirker prognosen, er:

 1. Pasientens alder er etter 55 år for menn og 65 for kvinner;
 2. røyking,
 3. Forstyrrelser av lipidmetabolismen (overskudd av kolesterolstandarden, lipoproteiner med lav densitet, reduksjon av lipidfraksjoner med høy tetthet);
 4. Tilstedeværelsen i familien av kardiovaskulær patologi blant blodrelaterte yngre enn 65 og 55 år for henholdsvis kvinnelig og mannlig;
 5. Overvekt av kroppen når bukomkretsen overstiger 102 cm hos menn og 88 cm i representanter for den svake halvdel av menneskeheten.

Disse faktorene betraktes som større, men mange pasienter med hypertensjon diabetes, svekket glukosetoleranse, fører en stillesittende liv, har avvik fra blodkoaguleringssystemet i form av å øke konsentrasjonen av fibrinogen. Disse faktorene vurderes tilleggs, øker også sannsynligheten for komplikasjoner.

målorganer og konsekvenser av GB

Målorganer lesjoner er karakterisert ved AG fra det andre trinnet, og er et viktig kriterium som bestemmer den risiko, slik at pasientens undersøkelse omfatter EKG, ultralyd av hjertet for å bestemme graden av hypertrofi av sine muskler, blod- og urinprøver på i nyrefunksjonen (kreatinin, protein).

Først av alt, lider hjertet av høyt blodtrykk, som skyver blod inn i blodårene med økt kraft. Når arteriene og arteriolene forandres, når veggene mister sin elastisitet, og lumene samles, øker belastningen på hjertet gradvis. En karakteristisk funksjon som tas i betraktning når stratifiserende risiko er hypertrofi av myokardiet, som kan mistenkes av EKG, sett av ultralyd.

Nyrenes involvering som målorgan er indikert ved en økning i kreatinin i blod og urin, utseendet av proteinalbumin i urinen. På bakgrunn av AG-vegger av store arterier tykkere, vises aterosklerotiske plakk, som kan detekteres ved hjelp av ultralyd (karotid, brakiocephaliske arterier).

Den tredje fasen av hypertensiv sykdom oppstår med en tilknyttet patologi, det vil si assosiert med hypertensjon. Blant assosierte sykdommer er viktigst for prediksjon av slag, forbigående iskemisk anfall, angina pectoris og hjerteinfarkt, nefropati med diabetes, nyresvikt, retinopati (netthinnesykdom) på grunn av hypertensjon.

Så, leseren vil trolig forstå hvor selv man selvstendig kan bestemme graden av GB. Det vil ikke være vanskelig, bare for å måle trykket. Da kan du tenke på tilstedeværelsen av visse risikofaktorer, ta hensyn til alder, kjønn, laboratorieindikatorer, EKG-data, ultralyd etc. Generelt sett er alt som er oppført ovenfor.

For eksempel svarer pasientens blodtrykk til en hypertensiv sykdom på 1 grad, men han fikk et slag, noe som betyr at risikoen vil være maksimal - 4, selv om slag er det eneste problemet annet enn AH. Hvis trykket tilsvarer første sekunders grad, og risikofaktorene bare kan noteres røyking og alder mot en bakgrunn av ganske god helse, så vil risikoen være moderat - GB 1 ss. (2 elementer), risiko 2.

For å få klarhet i hva risikindikatoren i diagnosen betyr, kan du redusere alt til et lite bord. Etter å ha bestemt deg for graden din og "telle" de ovennevnte faktorene, kan du bestemme risikoen for vaskulære ulykker og komplikasjoner av hypertensjon for en bestemt pasient. Figuren 1 betyr lav risiko, 2 moderat, 3 høy, 4 svært høy risiko for komplikasjoner.

Lav risiko betyr at sannsynligheten for vaskulære hendelser er ikke mer enn 15%, moderat - 20% høyere risiko for å utvikle komplikasjoner antyder en tredjedel av pasientene i denne gruppen, har svært høy risiko for komplikasjoner er utsatt for mer enn 30% av pasientene.

Manifestasjoner og komplikasjoner av GB

Manifestasjonene av hypertensjon bestemmes av sykdomsstadiet. I den prekliniske perioden føles pasienten godt, og bare indikasjonene på tonometeren snakker om utviklingssykdommen.

Etter hvert som utviklingen av endringer i blodårer og hjerte, symptomer på hodepine, svakhet, redusert ytelse, periodisk svimmelhet, visuelle symptomer i form av den lindring syn, blinkende "flyr" foran øynene hans. Alle disse symptomene er ikke uttrykkes med stabil sykdom, men på tidspunktet for utviklingen av hypertensiv krise klinikken blir mer levende:

 • Alvorlig hodepine;
 • Støy, ringer i hode eller ører;
 • Mørke i øynene;
 • Smerter i hjertet;
 • Kortpustethet
 • Hyperemi i ansiktet;
 • Spenning og en følelse av frykt.

Hypertensiv krise er provosert av psyko-traumatiske situasjoner, overbelastning, stress, forbruk av kaffe og alkoholholdige drikkevarer, slik at pasienter med allerede etablert diagnose bør unngå slike påvirkninger. På bakgrunn av en hypertensive krise øker sannsynligheten for komplikasjoner, inkludert livstruende, dramatisk:

 1. Blødning eller infarkt i hjernen;
 2. Akutt hypertensiv encefalopati, muligens med cerebralt ødem;
 3. Lungeødem;
 4. Akutt nyresvikt;
 5. Hjerteinfarkt.

Hvor riktig måles presset?

Hvis det er grunn til å mistenke økt blodtrykk, er det første som en spesialist vil gjøre, å måle det. Inntil nylig var det antatt at blodtrykksverdiene normalt kan variere på forskjellige hender, men som praksis har vist, til og med en forskjell på 10 mm Hg. Art. kan oppstå på grunn av patologien til periferfartøyene, derfor bør ulike trykk på høyre og venstre hånd behandles med forsiktighet.

For å få de mest pålitelige tallene, anbefales det å måle trykket tre ganger på hver hånd med små tidsintervaller, fikser hvert oppnådd resultat. Den mest korrekte i de fleste pasienter er de laveste verdiene som er oppnådd, men i noen tilfeller fra måling til mål, øker trykket, noe som ikke alltid taler for hypertensjon.

Det brede valget og tilgjengeligheten av trykkmåleapparater gjør det mulig å overvåke det i et bredt spekter av personer hjemme. Vanligvis har hypertensive pasienter et hjem tonometer ved fingertuppene, slik at hvis de føler seg verre, måler de umiddelbart blodtrykket. Det bør imidlertid bemerkes, at svingningene er mulige og helt friske individer uten hypertensjon, så en gang er overskredet standarder trenger ikke å bli ansett som en sykdom, og for å stille diagnose av hypertensiv sykdom trykk skal måles på forskjellige tidspunkter, i forskjellige forhold og gjentatte ganger.

Ved diagnostisering av essensiell hypertensjon anses blodtrykkstall, elektrokardiografidata og hjerte auskultasjonsresultater å være grunnleggende. Når du lytter, er det mulig å bestemme støy, forsterke toner, arytmi. EKG, som begynner med andre etappe, vil vise tegn på stress på venstre hjerte.

Behandling av essensiell hypertensjon

For å korrigere det økte trykket har behandlingsregimer blitt utviklet, inkludert preparater av forskjellige grupper og forskjellige virkemekanismer. deres kombinasjon og dosering velges av legen individuelt tatt hensyn til scenen, samtidig patologi, responsen av hypertensjon til et bestemt legemiddel. Etter at diagnosen GB er etablert og før behandlingen med rusmidler, vil legen tilby ikke-medisinske tiltak som øker effektiviteten av farmakologiske midler, og noen ganger tillater deg å redusere dosen av narkotika eller avvise minst noen av dem.

Først av alt anbefales det å normalisere regimet, utelukke stress, gi motoraktivitet. Kostholdet tar sikte på å redusere inntaket av salt og væske, unntatt alkohol, kaffe og stimulere nervesystemet med drikkevarer og stoffer. Med høy vekt bør begrense kalorier, gi opp fett, floury, stekt og krydret.

Ikke-medisinske tiltak i den første fasen av hypertensjon kan gi en så god effekt at behovet for forskrivning av narkotika forsvinner av seg selv. Hvis disse tiltakene ikke virker, foreskriver legen de aktuelle legemidlene.

Hensikten med behandling av hypertensjon er ikke bare å senke blodtrykket, men også å eliminere årsaken, hvis mulig.

For behandling av GB bruker tradisjonelt antihypertensive legemidler følgende grupper:

Hvert år blir en voksende liste over legemidler som reduserer blodtrykket og samtidig blitt mer effektive og sikre, med færre bivirkninger. I begynnelsen av behandlingen er en medisin foreskrevet i minimumsdosen, med ineffektivitet kan den økes. Hvis sykdommen utvikler seg, holder ikke trykket til akseptable verdier, og en annen fra den andre gruppen blir tilsatt til det første legemidlet. Kliniske observasjoner viser at effekten er bedre med kombinationsbehandling enn ved administrering av ett legemiddel i maksimumsbeløpet.

En viktig faktor ved valg av behandlingsregime er reduksjon i risikoen for vaskulære komplikasjoner. Det er således bemerket at noen kombinasjoner har en mer uttalt "beskyttende" effekt på organene, mens andre tillater bedre kontroll av trykket. I slike tilfeller foretrekker spesialister en kombinasjon av legemidler som reduserer sannsynligheten for komplikasjoner, selv om det vil være noen daglige svingninger i blodtrykket.

I flere tilfeller er det nødvendig å ta hensyn til den samtidige patologien, som introduserer sine egne korreksjoner til terapibehandlingene i GB. For eksempel er menn med prostata adenom tildelt alfa-blokkere, som ikke anbefales for permanent bruk for å redusere trykket til andre pasienter.

De mest brukte hemmere av ACE, kalsiumkanalblokkere, som foreskrives for både unge og eldre pasienter, med eller uten sammenhengende sykdommer, diuretika, sartans. Preparater av disse gruppene er egnede for innledende behandling, som deretter kan suppleres med et tredje legemiddel med en annen sammensetning.

ACE-hemmere (kaptopril, lisinopril) reduserer blodtrykket og har samtidig en beskyttende effekt mot nyrene og myokardiet. De er foretrukket hos unge pasienter, kvinner som tar hormonelle prevensjonsmidler, blir vist i diabetes, for alderspatienter.

diuretika ikke mindre populært. Effektivt redusere blodtrykk, hydroklortiazid, klortalidon, torasemid, amilorid. For å redusere bivirkninger, kombineres de med ACE-hemmere, noen ganger - "i en tablett" (enap, berlipril).

Betablokkere (Sotalol, propranolol, propranolol) ikke er et prioritert gruppe for hypertensjon, men effektiv ved samtidig hjertesykdom - hjertesvikt, takykardi, koronar sykdom.

Kalsiumkanalblokkere ofte foreskrevet i kombinasjon med ACE-inhibitorer, de er spesielt god i bronkial astma i kombinasjon med hypertensjon, da den ikke forårsaker bronkospasme (Valium, nifedipin, amlodipin).

Angiotensinreseptorantagonister (losartan, irbesartan) er den mest foreskrevne gruppen medikamenter for hypertensjon. De reduserer trykket effektivt, ikke forårsaker hosting som mange ACE-hemmere. Men i Amerika er de spesielt vanlige på grunn av redusert risiko for Alzheimers sykdom med 40%.

Ved behandling av hypertensjon er det viktig ikke bare å velge et effektivt diett, men også å ta medisiner i lang tid, selv for livet. Mange pasienter tror at når normale trykkfigurer er nådd, kan behandlingen stoppes, og pillene er allerede tatt av krisen. Det er kjent at den ikke-systematiske bruk av antihypertensive stoffer er enda mer skadelig for helsen enn det totale fraværet av behandling, slik at det å informere pasienten om varigheten av behandlingen er en av de viktigste oppgavene til legen.

Hypertensiv sykdom: symptomer og behandling

Hypertensiv sykdom er en svært vanlig kronisk sykdom som er preget av en vedvarende og langvarig økning i blodtrykket.

Hypertensiv sykdom er forårsaket av hjertedysfunksjon og vaskulære patologier og er på ingen måte forbundet med andre smertefulle prosesser i indre organer. Absolutt ikke forbundet med hypertensjon og med økt trykk, noe som er tegn på en sykdom (for eksempel endokrine system eller nyrepatologier). I henhold til WHO-standarder er den normale øvre grensen for blodtrykk 140 / 90mmHg. Dette og det høyere trykket anses allerede å være forhøyet.

I begynnelsen av utviklingen er patologi forbundet med endringer i funksjonaliteten til visse deler av hjernen, hjertefrekvens, hjertefrekvens, blodkarets lumen, blodvolum som pumpes. I begynnelsen er endringene reversible. Ytterligere irreversible morfologiske patologier oppstår: myokard hypertrofi og arteriell aterosklerose.

Årsaker og mekanisme for utvikling

Vanligvis oppstår hypertensiv sykdom etter langvarig nervøsitet, overbelastning, mentalt traume. Mennesker som er mer enn 40 år med mentalt arbeid, er mer utsatt for sykdommen, i hvilken arbeid oppstår mot en bakgrunn av nervøs spenning, spesielt de med arvelig risiko og andre provoserende faktorer (for eksempel røykere).

I hjertet av patogenesen av GB er en økning i volumet av minuttets kardiale utgang og motstand av karet. Etter påvirkning av stressfaktoren oppstår endringer i reguleringen av tonen i periferfartøyene ved hjernens sentre som respons. En spasme av arterioles begynner, noe som forårsaker dyskinetiske syndromer og karsirkulatorisk syndrom. Sekresjonen av neurohormoner av renin-angiotensin-aldosteronsystemet øker. Aldosteron provoserer natrium og vannretensjon, noe som øker blodvolumet og øker blodtrykket.

Samtidig øker viskositeten til blodet, dette medfører en reduksjon i blodstrømningshastigheten. Veggene på fartøyene tykkere, lumen smalker, et høyt nivå av perifer motstand er fast, noe som gjør GB irreversibel. Deretter, på grunn av den plasmatiske impregneringsbeholderen vegg utvikler ellastofibroz og arteriosklerose, fører dette til sekundære forandringer i vevene: myokard sklerose, primær nefroangioskleroz. Graden av organskade i GB er ikke den samme.

Klinisk bilde

Det kliniske bildet avhenger av sykdommens stadium og form. Det er 3 stadier av hypertensiv sykdom med godartet GB-strømning:

 1. Jeg - initial eller forbigående, som preges av en kortsiktig økning i BP relativt raskt normalisering;
 2. II - stabilt, hvor trykkøkningen blir allerede konstant;
 3. III - sklerotisk, når patologier begynner å utvikle seg i karene og i organer som leveres av dem.

I begynnelsen av sykdommen er tilstanden til den syke personen fortsatt tilfredsstillende, men under stresset er det hodepine, langvarig svimmelhet, en følelse av hetetokter, søvnløshet og hjertebank. I den andre fasen intensiverer symptomene og blir kjent. I det tredje begynner symptomatologien som er karakteristisk for nederlaget i hjertet, hjernen, nyrene å forstyrre, komplikasjoner oppstår.

Den andre og tredje graden av hypertensjon kan kompliseres av en hypertensive krise, spesielt ofte som følge av en kraftig behandlingstap. De vanligste årsakene til forekomsten - pasienten, etter å ha sett tegn på forbedring, slutte å drikke foreskrevet medisiner.

Av stor praktisk betydning er nivået av blodtrykk. Tabell over normen:

 • optimal - Risikofaktorer for hypertensjon
  • arvelighet - i omtrent en tredjedel av alle tilfeller er hypertensjon arvelig;
  • hos menn øker risikoen for GB i alderen 35-50 år, hos kvinner er risikoen høy i overgangsalderen;
  • alder - frekvensen av sykdomsutbruddet øker dramatisk etter 50 år;
  • stress er svært viktige faktorer provokatører: under påvirkning av stress produseres adrenalin, noe som får hjertet til å trekke seg sammen oftere og pumpe store mengder blod;
  • overflødig salt i kosten - natrium beholder vann i kroppen, på grunn av hvorfor mengden pumpet væske øker;
  • røyking provoserer en vasospasme, slik at aterosklerotiske plakker danner på veggene, alt dette kompliserer blodstrømmen;
  • Alkoholmisbruk - Hvis du drikker sterk alkohol hver dag, øker blodtrykket med 5-6 mm Hg. hvert år;
  • hypodynamien øker utviklingsrisikoen med 30%;
  • Fedme er direkte komplekse faktorer (risiko - og overflødig salt og hypodynami), noe som fører til økt blodtrykk.

  Viktigste symptomer

  De vanligste symptomene på hypertensjon:

  • alvorlig og langvarig hodepine i templene og i nakken;
  • støy i ørene skyldes innsnevring av fartøyene, dermed akselerasjonen av blodstrømmen i dem;
  • synshemming - dobbeltsyn, fluer, retinalbunt;
  • oppkast;
  • kortpustethet.

  diagnostikk

  Med stadig økt trykk og utseendet på symptomene ovenfor, bør du umiddelbart kontakte legen din for diagnose. Legen vil gjennomføre en omfattende undersøkelse, lage en anamnese, lære risikoen, lytte til pasienten. Hypertensiv sykdom mens du lytter viser tilstedeværelsen av lyder og ukarakteristiske lyder i hjertet. Deretter brukes følgende metoder:

  • EKG, som lar deg oppdage endringer i hjertefrekvens, hypertrofi av veggen til venstre ventrikel, karakteristisk for GB;
  • Ultralyd av hjertet, å identifisere patologier i sin struktur, endringer i tykkelsen av veggene, for å finne ut av tilstanden til ventiler;
  • Arteriografi er en røntgenmetode som viser tilstanden til veggene i arteriene og lumen i arteriene. Metoden tillater å detektere tilstedeværelse av plaketter;
  • Ultralyddopplerografi tillater å undersøke blodstrømmen;
  • Biokjemisk blodprøve - Bestemmelse av nivået av kolesterol og lipoproteiner med svært lav, lav og høy tetthet: Disse stoffene indikerer en tendens til atherosklerose;
  • Nyrer ultralyd og analyse for å bestemme nivået av urea og kreatinin;
  • Ultralyd skjoldbruskkjertel;
  • en blodprøve for hormoner.

  behandling

  For å få tilstrekkelig behandling, bør du konsultere en kardiolog. Kardiologen utpeker den første behandlingsfasen: diett- og legemiddelbehandling, behandling og helsebehandling.

  Langsiktig medisinsk tilsyn er nødvendig. Korrigeringsterapi utføres av en kardiolog, avhengig av effektiviteten av antihypertensive stoffer.

  Stoff-fri

  I en enkel grad GB, utover tiden avslørt, utpeker legen ikke alltid medisinske produkter. Det er nok bare å endre livsstilen og minimere risikoen i livet:

  • redusere kroppsvekten til normalt;
  • å slutte å røyke
  • redusere mengden alkohol som forbrukes;
  • introdusere moderat fysisk aktivitet
  • øke mengden av plantefôr i dietten, fjern salt.

  medisinering

  Etter diagnosen av hypertensjon er diagnostisert og stadiet avsløres, vil den behandlende legen foreskrive medisiner for behandling. Kun en lege kan riktig velge, med tanke på mange faktorer, inkludert alder, tilstedeværelsen av samtidige kroniske sykdommer, en kombinasjon av legemidler og deres dosering. Behandling av hypertensjon utføres av ulike grupper av legemidler:

  • Angiotensin-omdannende enzym - er enalapril, ramipril, lisinopril, etc. Disse organer er ikke indikert under graviditet, ved høye nivåer av kalium, angioødem, 2-sidig renal vaskulær innsnevring..
  • Blokkere av reseptorer for angiotensin1 er valsartan, candesartan, losartan, irbesartan med samme kontraindikasjoner.
  • p-adrenoblokker er nebivolol, metoprolol, bisoprolol. Kontraindikasjoner for disse legemidlene - bronkial astma, atrioventrikulær blokade av den andre tredje graden.
  • Antagonister av kalsium - disse inkluderer amlodipin, nifedipin, diltiazem, verapamil. Noen stoffer fra denne gruppen har som kontraindikasjoner kronisk hjertesvikt, atrioventrikulær blokade av den andre tredje graden.
  • Diuretika - spironolakton, indapamid, hydroklortiazid. For denne gruppen, som kontraindikasjoner, må man ta hensyn til forekomsten av kronisk nyresvikt, et høyt nivå av kalium.

  I dag brukes to behandlingsmetoder:

  • monoterapi er foreskrevet ved begynnelsen av behandlingen;
  • Kombinert er tildelt til pasienter med en andre tredje grad. Eksistensen av flere typer antihypertensive stoffer utvider rekkevidden av kombinasjonene, slik at du kan velge en medisin eller en effektiv kombinasjon for hvert tilfelle individuelt.

  outlook

  Konsekvensene av GB er bestemt av arten av sykdomsforløpet. Hvis kurset er alvorlig, fortskrider det raskt, alvorlig vaskulær skade blir diagnostisert - dette forverrer prognosen og forårsaker komplikasjoner av hypertensjon.

  Med GB er risikoen for å utvikle et hjerneslag, hjerteinfarkt, hjertesvikt, for tidlig død høy. Det er få optimistiske spådommer hvis GB oppdages i ung alder.

  Tidlig terapi og trykkregulering vil bidra til å senke utviklingen av GB.

  forebygging

  1. For å utøve hjertemuskelen, bør du øke fysisk aktivitet, men overdriv ikke det. Optimal fiznagruzkami kan betraktes som lette sykkelturer, skandinavisk turgåing, svømming, ski om vinteren.
  2. Vær oppmerksom på behovet for å introdusere noen restriksjoner i mat. Begrens matvarer i kosten som inneholder natriumklorid. Og dette er ikke bare en reduksjon i mengden av bordsalt, men også noen andre produkter: røkt kjøtt, pølser, majones, hermetikkvarer, etc. Du kan erstatte sojasaus for salt. Du bør også begrense mengden stekt og røkt mat i kostholdet og legge til flere grønnsaker på menyen.
  3. Reduser antallet stressende situasjoner - kronisk stress er en svært vanlig årsak til økt trykk.
  4. Unngå røyking og overdreven alkoholmisbruk - minimere provokasjonsfaktorer.

  video

  Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

  Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

  Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

  Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

  Årsaker til hypertensjon og kurs

  Hypertensjon er en vanlig sykdom. Vanligvis forekommer det hos personer hvis alder har nådd 45 år eller mer. Men i noen tilfeller forekommer sykdommen hos yngre mennesker. Differensiell diagnose av hypertensjon inkluderer fire metoder. Takket være dem er det mulig å oppdage en patologi i pasientens kropp. Det er mange grunner til at en person kan ha høyt blodtrykk. Ved hypertensive sykdommer i lang tid kan pasienten helt mangle symptomatologi. Sykdommen kan mistenkes når en differensialdiagnose er utført. Hvordan identifisere hypertensjon selv? Når blir hypertensive sykdommer diagnostisert?

  Relativ utbredelse av arteriell hypertensjon avhengig av alder

  Om sykdommen

  Diagnosen av hypertensiv sykdom (HB) er etablert for en pasient som regelmessig har forhøyet blodtrykket. Periodisk kan en person utvikle en krise. Denne tilstanden er preget av en kraftig økning i trykk. Det kan provosere alvorlige kardiovaskulære komplikasjoner.

  Det er en oppfatning at utviklingen av hypertensiv sykdom kun kan forekomme hos eldre mennesker. Dette er imidlertid ikke tilfelle.

  Det er mange årsaker til utseendet av hypertensjon. Sykdommen kan forekomme hos en pasient i alle aldre. Unge mennesker mistenker ikke engang fare for deres helse.

  Når du foretar en diagnose, blir legen ledet av en rekke symptomer

  Hypertensjon er delt inn i to typer:

  1. primære. Denne typen er karakterisert ved en urimelig økning i trykk i pasienten;
  2. sekundær. I dette tilfellet kan ikke en økning i trykk oppstå i seg selv. Dette skjer når det er visse sykdommer.

  Finn ut hvilken type hypertensjon som kan diagnostiseres. Mange prøver å lære å bestemme typen av sykdommen selv. Dette kan bare gjøres ved å undersøke indre organer og identifisere, såkalte mål i kroppen. Det er umulig å diagnostisere typen sykdom hjemme.

  Tabellen viser de ulike stadiene av sykdommen. Sykdommen har ulike grader av risiko. De er etablert i nærvær av en viss prosentandel av skade på indre organer og forstyrrelse av viktige livsprosesser.

  Andelen av sekundær hypertensjon utgjør kun en liten del av diagnosene

  Mulige farer

  I nærvær av en sykdom med 3-1 grader (diagnose av hypertensjon), kan legen angi nivået av en viss risiko. Denne faktoren indikerer tilstedeværelsen av kroppsskader og sannsynligheten for komplikasjoner. Den alvorligste anses å være en sykdom i grad 3, risiko 4. Unngå komplikasjoner med rettidig diagnostikk. Det er følgende risikofaktorer:

  Den sikreste anses å være GB 1-risiko. Et slikt stadium bør identifiseres så tidlig som mulig. I dette tilfellet kan hypertensive unngå komplikasjoner. Diagnostiseringsrommet bør besøkes så tidlig som mulig.

  Stratifisering av tilleggsrisiko ved hypertensjon

  Mange lurer på om det er mulig å selvstendig oppdage 1 grad av risiko for forekomst av patologier i hypertensiv sykdom. Det er mange grunner til at pasienter forsømmer et besøk til et medisinsk anlegg. Diagnose av pasientens arterielle hypertensjon kan mistenkes dersom følgende symptomer oppstår:

  • smerte i hjernen;
  • mangel på appetitt
  • Causeless gag reflex;
  • søvnforstyrrelser;
  • forstyrrelser i blodsirkulasjonen;
  • hjertebanken.

  Tilstedeværelsen av slike symptomer er en tung grunn til diagnosen arteriell hypertensjon. De kan indikere en 1 grad av risiko. For å forhindre utvikling av fase 2, er det ikke nødvendig å bruke spesielle medisiner. Det er viktig å følge en hovedregel - å lede en sunn livsstil. Selv i nærvær av to eller tre symptomer, kan man anta en forverring av tilstanden. Diagnose av hypertensjon i hjemmet er ikke effektiv. Effekten av høyt blodtrykk på kroppen er stor nok.

  Hvis du ikke behandler arteriell hypertensjon, vil det før eller senere påvirke tilstanden til hele organismen

  Sykdommen i et hvilket som helst stadium av 2. grad av risiko indikerer tilstedeværelse av visse skader i kroppen. Symptomatologien som er tilstede i begynnelsen, blir kronisk. Sykdommer 1-3 grader, risiko 2, forårsaker komplikasjoner:

  • brudd på sykehusets arbeid;
  • utseendet av lyder i hjertet;
  • endringer i arbeidet i høyre ventrikel.

  Sykdom 1, 3 og 2 grader, risiko 3, påvirker pasientens kropp betydelig. I kroppen er det et stort antall brudd i kroppen. Det er skader på indre organer. Hvis sykdommen er 4 risikoer, kan den bli dødelig utfall av den syke personen.

  For å forhindre utviklingen av komplikasjoner i hjertet, er det viktig å starte behandlingen i tide

  Primærdiagnose

  Årsakene til at hypertensjon kan oppstå er mange. Derfor er sykdommen tilstede hos mange mennesker. Diagnose og begrunnelse av diagnosen krever mye tid. Eksamen skjer i flere stadier. Eksempler på formuleringen av diagnosen kan deklareres av legen. Det er verdt å merke seg at i noen tilfeller kan økt trykk bli observert hos ungdom og barn. I dette tilfellet følger hypertensjon alvorlige brudd. Diagnostiseringsprogrammet må bestås så tidlig som mulig.

  Ved første henvisning til en medisinsk institusjon med mistanke om hypertensjon, undersøkes pasienten for første gang.

  Skadelige vaner og underernæring er de viktigste risikofaktorene for utvikling av hypertensjon

  Differensial (initial) diagnose av arteriell hypertensjon innebærer ofte målingstrykk. Pasienten anbefales å registrere sitt nivå daglig i flere uker. Formuleringen av den første diagnosen for hypertensjon er basert på:

  • trykknivå;
  • periodicitet av økning av indikatorer;
  • Tilstedeværelse av symptomer på sykdommen.

  Undersøkelsen av trykk i hypertensjon har mange funksjoner. Nøyaktig på dem avhenger nøyaktigheten av indikatorene.

  For målingstrykk bruker jeg både automatiske og mekaniske tonometre

  Måling av blodtrykk bør oppstå når pasienten er i ro. For en kort tid før måling av trykket må pasienten forlate:

  • drikker alkohol;
  • kaffe og te;
  • røyking,
  • drikker for mye vann;
  • overdreven fysisk anstrengelse.

  Du kan bare lese trykklesningen mens du sitter eller ligger ned. Måling av blodtrykksstående utføres kun i ekstreme tilfeller. En stor rolle spilles av kroppens stilling. De mest nøyaktige måleresultatene observeres hos pasienten som fjerner dataene etter de viktigste anbefalingene. Pasienten skal lene seg tilbake på baksiden av møblene. Nedre ekstremiteter bør stå fast på gulvet. Det er uønsket å krysse dem. Tonometeret ligger over armen, fritt fra klær og tilbehør. Mansjetten er plassert på hjertet av hjertet.

  Midlertidig økning i blodtrykk kan utløse en rekke faktorer

  Den primære diagnostiserte sykdommen kan bekreftes ved spesielle studier og regelmessig måling av trykknivået. Prisene er fastsatt to ganger på legens avtale. Trykkmåling utføres deretter i flere uker hjemme.

  Studie av kroppen

  Diagnosen av arteriell hypertensjon er etter mange tester. Studien kan ta flere uker. Hvordan lage en diagnose - arteriell hypertensjon er ikke kjent for mange. Først og fremst legger legen oppmerksomhet til symptomatologien og trykkindikatorene. Spesialisten diagnostiserer sykdommen til slutt etter:

  • diagnostisert og etablert forsømmelse;
  • etablert en risikofaktor for komplikasjoner;
  • etablert et primært eller sekundært utseende;
  • gjennomført en undersøkelse av kroppen for tilstedeværelse av såkalte mål.

  Klassifisering av hypertonisk sykdom, vedtatt i Russland

  Auskultasjon av hjertet (definisjonen er tydeliggjort som lytting) er obligatorisk utført av en spesialist i kroppsstudien. Legen bør også finne ut alle symptomene som observeres hos pasienten. Han trenger også å finne ut hvor lenge syke er bekymret for tegn på kardiovaskulær lidelse.

  I nærvær av den underliggende sykdommen diagnostiseres hypertensjon som sekundær. I dette tilfellet oppstår ikke hypertensjon som en uavhengig patologi.

  For å bekrefte den hypertensive tilstanden i noen grader, må legen undersøke kroppen helt og finne ut om det er målorganer. For å oppdage abnormiteter i nyrene, vil pasienten trenge:

  • å passere avføring for analyse;
  • å gjennomgå ultralyd undersøkelse;
  • å gjennomgå en renografi.

  Ved diagnostisering av en lege må han forsket på mulige målorganer

  Det vil også være nødvendig å undersøke hjertet. Pasienten kan ha en økning i venstre ventrikel. Ved hypertensjon kan de visuelle organene fungere som et mål. I noen tilfeller kan det oppstå retinalblødning. Grundig undersøkelse gjennomgår også skjoldbruskkjertelen.

  På grunn av skade på noen indre organer, kan en person oppleve samtidige sykdommer. Hans tilstand er gradvis forverret. Det er følgende tegn:

  • skarpe spasmer i hodet;
  • symptomer på rusmidler;
  • økning i noen organer;
  • søvnforstyrrelser;
  • svimmelhet;
  • svimmel tilstand.

  Ekkokardiografi er en av de viktigste metodene for hjerte undersøkelse

  Det er risiko for hypertensiv krise. Uten rettidig behandling kan sykdommen føre til signifikante lidelser og patologier. En person med tilstedeværelse av målorganer må nødvendigvis ta medisiner.

  elektrokardiogram

  Mange pasienter tenker om det er mulig å gjøre uten biokjemisk blodprøve etter å ha passert et elektrokardiogram. Denne prosedyren gjør det mulig å identifisere brudd i hjertet og en økning i venstre ventrikkel, noe som er et signifikant symptom på hypertensjon. Et elektrokardiogram utføres ved hjelp av en ekstra studie - dopplerografi. Takket være denne prosedyren kan man følge blodstrømmen som går gjennom venene og arteriene.

  Uten en biokjemisk blodprøve kan en pasient ikke gjøre. Det refererer også til ytterligere analyse. På grunn av en slik undersøkelse er det mulig å etablere et nivå av kolesterol i blodet, som i en mengde over normen fremmer dannelsen av plakk på veggene på karene. Det er av denne grunn at folk ofte har hypertensjon.

  Når en pasient undersøkes, sendes pasienten obligatorisk til EKG-opptak

  Dekrypter resultatet uavhengig uten spesiell kunnskap, vil ikke fungere. Når du studerer det kardiografiske bildet, betaler legen oppmerksomhet:

  • lengden på arealene;
  • på amplitude av vibrasjon av tennene.

  Hvis det er en første sykdomsgrad, er en slik studie ikke effektiv. Det registrerer ingen brudd. På det kardiografiske mønsteret er det ingen avvik fra normen. Diagnosen av fase 1 er basert på måling av trykk.

  I nærvær av moderat alvorlighetsgraden av sykdommen, kan pasienten i det kardiologiske mønster registrere endringer i et av hjertets ventrikler. Forstyrrelser i hjerterytme og sirkulasjon kan oppstå. Slike patologier kan dokumenteres av andre analyser.

  For å bestemme den første graden av hypertensjon, er det nok å måle trykket

  I nærvær av den siste fasen av sykdommen, er det betydelige brudd på kardiogrammet. Det er hypertrofi i venstre ventrikel og skade på sirkulasjonen.

  Et elektrokardiogram er en av de mest effektive og nøyaktige studiene for hypertensjon på 2-3 grader. Personer med sykdom har hyppig hjerteslag. Dette er en avvik fra normen. Studien lar deg evaluere hjertearbeidet.

  Før du går gjennom elektrokardiogrammet, skal pasienten være litt forberedt. Hypertensjon bør komme til studien uten tretthet og stress. Før prosedyren må du sove og gi opp fysisk anstrengelse. Kroppen skal være i ro. Du kan ikke røyke og drikke drikkevarer med koffein.

  symptomatologi

  For å mistenke tilstedeværelsen av hypertensjon og som en konsekvens, må du i tide for å konsultere en spesialist vite hvordan du diagnostiserer sykdommen selv. Du kan gjøre dette ved å være oppmerksom på trivsel. Det er typiske tegn som kan indikere tilstedeværelse av kardiovaskulær lidelse.

  Hvis du tilhører en av risikogruppene, må du måle blodtrykket fra tid til annen

  Ikke alle i huset har en blodtrykksmonitor. Tilstedeværelsen av økt trykk kan indikeres med følgende symptomer:

  • følelse av fremmed lyd i auriklene;
  • spasmer i hjernen;
  • kvalme.

  Mange pasienter forsømmer slike tegn og foreslår at de er forbundet med tretthet eller overdreven fysisk anstrengelse. Imidlertid indikerer denne symptomatologien ofte forekomsten av hypertensjon.

  Tilstedeværelsen av kardiovaskulær lidelse kan være indikert av følgende symptomer:

  • vanlig forekomst av cephalic spasms. Oftest oppstår de etter samhandling med eksterne faktorer og om kvelden;
  • svimmel tilstand. Pasienten kan av og til føle seg svimmel. Ved kriser kan det oppstå besvimelse;

  Støy i ørene er et av de første tegn på høyt blodtrykk

  • endre ansiktets hudfarge. På grunn av det økte trykknivået har pasienten røde ansikt;
  • forstyrrelser i sykehusets arbeid. Pasienten kan klage på en følelse av hylle foran øynene;
  • reduksjon i ytelse. Pasienten føler en betydelig og årsakssammenhengende nedgang i styrke;
  • endre følelsesmessig bakgrunn. Pasienten kan observere i seg selv en hyppig og forårsaket endring av stemning. Han blir irritabel;
  • feber. Det kan være tilstede med en kraftig økning i blodtrykket.

  Hypertensjon er en sykdom som krever alvorlig diagnose. I flere uker måler pasienten nivået av trykk, og deretter tildeles han en rekke studier. Sykdom diagnostiserer stadiet av alvorlighetsgraden av sykdommen og risikoen for komplikasjoner. Deretter foreskrives legemiddel eller forebyggende behandling. Ikke ta selvmedikamenter med høyt blodtrykk.

  Videoen detaljer om hva hypertensjon er:

Les Mer Om Fartøyene