Hva er akutt koronarsyndrom, førstehjelp og behandling

Den plutselige kraftig forverring i den menneskelige tilstand, preget av sterke smerter i retrosternale plass, følelsen av mangel på luft, svakhet og svetting, tvinger andre er alvorlig bekymret og kaller det medisinske teamet.

Ankommer utfordringen gruppen den pasient, noe som gjør det EKG og dens resultater har sykehusinnleggelse, plassere samtidig meget forsiktig og "vag" diagnose - akutt koronarsyndrom.

Hvorfor bruker leger en så vag formulering når det kommer til en svært alvorlig forverring av staten?

To i ett

Diagnostisering av akutt koronarsyndrom, eksperter foreslår en av varianter av utviklingen av hendelser - et angrep av ustabil angina eller hjerteinfarkt, siden de inngår i begrepet ACS.

Finn ut nøyaktig hva som egentlig skjer med pasienten, på scenen i krise er ikke mulig: skillet mellom de to sykdommer krever ikke bare EKG, men også utføre en rekke laboratoriestudier og maskinvare som er utført på et sykehus.

Videre har både akutt myokardinfarkt og ustabil angina, samlet under en enkelt tittel, som utgjør en stor fare for livet for pasienter enn, for eksempel, kronisk ischemisk hjertesykdom.

I motsetning til dette, kronisk hjertesykdom, som kan være lang nok til å flyte uten alvorlige komplikasjoner og lett forankret mottak nitroglyserin tabletter, utvikler akutt koronarsyndrom i løpet av få minutter eller timer, med en høy sannsynlighet for dødelig utgang - omfattende koronar død eller myokardialt infarkt.

Tilnærminger til behandling av ustabil angina og hjerteinfarkt er også forskjellig: i det første tilfellet, er innsatsen til ekspertene laget for å fjerne lommer av iskemi, og den andre hovedformålet med terapeutiske tiltak blir stadig tynnere blodpropp tilstoppede kranskarene og forårsake nekrose (nekrose) infarkt-området.

Hva skjer med ACS

Hovedårsaken til utviklingen av akutt koronarsyndrom er en lang og forsømt aterosklerose av karene.

I fasen av forverring av aterosklerose mister plakkens stabilitet, det er også mulig at integriteten til dekselet er kompromittert. Det er også betennelse i det berørte karet på stedet for trombusfestet eller hindringen av lumen.

Trombe okklusjon av karet (aterotrombose) og sirkulasjonsforstyrrelser som oppstår ved akutt aterosklerotisk sykdom, øker belastningen på myokard, som kan danne deri skade (områder av ischemi eller nekrose).

Iskskap (delvis blødning) av myokardiet er et tegn på ustabil angina, og vevnekrose angir et utviklende hjerteinfarkt.

Diagnostisere og skille disse betingelser ved bruk av EKG og blod biokjemiske studier nekrose markører, men en slik diagnose kan være bare delvis mulig, hvis det ikke er sykehuslaboratoriet utstyr for deteksjon av markører.

Hva vil EKG si?

Klassifisering av akutt koronarsyndrom gjøres vanligvis i samsvar med endringer i EKG.

Det finnes to typer ACS, med fokus på hvilken spesialisten bestemmer type hjerteskade og innholdet i de viktigste behandlingsmåtene:

 • ACS med løft av tannen ST;
 • ACS uten ST segmenthøyde.

Hva betyr denne klassifiseringen?

Elevasjon ST, særlig hvis det er ledsaget av smerte bak brystbenet og blokkeringen av venstre grenblokk, - et tegn på utviklet akutt hjerteinfarkt som krever umiddelbar trombolizisnoy av behandlingen, og i noen tilfeller - angioplastisk kirurgi.

Akutt koronarsyndrom uten elevasjon, ledsaget av endringer i T-bølgen, den nevnte del av myokardiskemi - dvs. angrepet av ustabil angina, som ikke krever tilførsel av trombolytika.

Imidlertid melkoochagovyj eller utført hjerteinfarkt kan også forekomme uten å løfte ST-segmentet, og derfor mer nøyaktig diagnose krever laboratorieanalyse av blod fra pasienter for å identifisere markører for nekrose (nekrose) av vev infarkt.

Førstehjelp

Akutt koronarsyndrom - en tilstand der nødhjelp og rettidig sykehus bli kritisk, både som ustabil angina og hjerteinfarkt er like farlig for livet av pasienter.

Så når det er klager om smerte bak brystbenet (de kan brenne, prikke, trykke), svette, følelser av frykt, må du gjøre følgende:

 • Tilbyr pasienten å ligge ned, unbuttoning kragen av klær;
 • Gi tabletten nitroglyserin;
 • Etter noen minutter, gi en ny tablett.

Du har bare to forsøk på å angripe lettelse: hvis etter to eller tre minutter etter resorpsjon av tablettene pasientens tilstand ikke er bedre - Kontakt umiddelbart lege eller team av "ambulanse".

En slik enkel hjemme diagnostikk vil bidra til å spare dyrebar tid og forbedre en persons sjanser for et gunstig utfall.

Enn å behandle?

Behandling av akutt koronarsyndrom involverer ikke noen hjemmemetoder og utføres bare i et spesialisert sykehus.

Pasienter er sterkt innlagt på sykehuset og utnevner de to neste tre dagene en streng sengestue og en diett som består av lette måltider og drikker uten salt.

Eksperter overvåker kontinuerlig EKG og blodtrykk, og overvåker også hyppigheten og overflaten av urinering av pasienter.

Terapi i begynnelsen har flere mål:

 • Behandling av iskemi;
 • Restaurering av blodstrøm i koronarbeinene;
 • Forebygging av komplikasjoner og forverring av pasientens tilstand.

Den antiischemiske virkning oppnås ved spesialister beta-blokkere - gruppe av legemidler som hemmer utvidelsen av det nekrotiske sone i myokardinfarkt, og gjenoppretting av blodstrømmen i iskemiske områder med ustabil angina angrep.

Utnevnelsen av disse midlene bidrar også til å unngå en av de farligste komplikasjonene - blødninger i hjernen.

De tidligere angitte betablokkere, jo mer sannsynlig er et positivt resultat, som ender akutt koronarsyndrom: deres anvendelse hindrer risikoen for ventrikulær fibrillering, hjertemuskelen brudd, minsker antall dødsfall fra hjerteinfarkt pasienter.

Hvis den beta-adrenerge blokkaden tolereres dårlig, eller hvis det er kontraindikasjoner for dem, justeres behandlingsregime.

Disse medisinske spesialistene finner en erstatning - kalsiumantagonister diltiazemovogo eller dihydiperidinovogo-serien.

Det neste stadiet av behandling av sykdommer som kommer inn i akutt koronarsyndrom, består i gjenoppretting av blodsirkulasjon i de skadede områdene av koronarbeholdere og myokardium.

Spesialister bruker til dette formål både konservativ og operativ terapi:

 • Blodklump lysis og blodplate teller reduseres;
 • Ballong angioplastikk;
 • Aortokoronær bypass på akutte indikasjoner.

Det er vanskelig å overvurdere betydningen og virkningen trombolizisnoy og antiblodplateterapi ved behandling av ACS: rettidig igangsatte tiltak for kondensering av blodpropper og blod kan raskt gjenopprette blodstrømmen i de angrepne kar og også opprettholde pumpingen funksjon av den venstre ventrikkel.

Disse tiltakene reduserer risikoen for død av pasienter med hjerte- eller vaskulær ulykke med omtrent halvparten. Forbedre vevets evne til selvreparasjon, sannsynligheten for å utvikle hjertesvikt og aneurysmer.

Trombolytisk behandling har imidlertid begge sine egne indikasjoner og kontraindikasjoner.

Formålet med trombolyse-legemidler er vist når:

Før du tar medisiner, kontakt lege.

 • Uttrykt brystsmerter, som varer mer enn en halv time og ikke stopper nitroglyserin;
 • Forhøyelse av ST-segmentet i flere ledninger registrert på EKG i løpet av de første seks timene etter smertestart;
 • En komplett blokkering av venstre ben av bunten Guiss, som utviklet seg i løpet av de samme seks timene;
 • Fravær av kontraindikasjoner.

Kontraindikasjoner for behandling med trombolytika er:

 • Høy arteriell hypertensjon;
 • Utsatt i de to foregående ukene, blødninger og traumer - spesielt craniocerebral;
 • Dissiperende aneurysm eller perikarditt;
 • Intoleranse mot narkotika.

Antiplatelet terapi, som er neste behandlingsstadium, er basert på utnevnelse av kurs av aspirin og klopidogrel. Disse legemidlene foreskrives så tidlig som mulig - aspirin anbefales å bli tilbudt til pasienter i nødstilfellet.

Klopidogrel er et obligatorisk midler og i forberedelse til bypass kirurgi eller stenting skadet fartøy: han begynner å ta en måned før planlagt operasjon, samt fortsette å ønske velkommen, og etter det.

Etter utslipp

Hvis diagnosen og behandlingen var komplett og rettidig, blir pasientene gradvis bedre og blir deretter utladet til hjemmepleie og ambulant tilsyn av en kardiolog.

Hjemmebehandling innebærer et strengt diett, med sikte på å bremse den aterosklerotiske prosessen i karene, og gi opp skadelige vaner. Fysisk og følelsesmessig stress bør være strengt regulert og kontrollert av helsetilstanden til pasienter: en rolig tur, sakte ned og opp en trapp, enkle lekser og gunstige psykologiske klimaet vil bidra til å bevare ytelse og årvåkenhet.

Medikamenter foreskrevet av legen i vedlikeholdsdosen (aspirin, betablokkere, klopidogrel, nitroglyserin) i alle fall er det umulig å avbryte: deres mottak blir liv. Det er nødvendig å følge strenge og foreskrevne doser, uten å redusere eller øke dem etter eget skjønn.

Akutt koronarsyndrom: symptomer og behandling

Akutt koronarsyndrom - de viktigste symptomene:

 • kvalme
 • Mangel på luft
 • oppkast
 • Brystsmerter
 • besvimelse
 • Forvirring av bevissthet
 • Spredningen av smerte til andre områder
 • Blek hud
 • Kaldsvette
 • Blodtrykkssvingninger
 • spenning
 • Frykt for døden

Akutt koronarsyndrom er en patologisk prosess hvor den naturlige blodtilførselen til myokardiet er ødelagt eller helt opphørt gjennom koronararteriene. I dette tilfellet strømmer oksygen ikke til hjertemuskelen på et bestemt sted, noe som kan føre ikke bare til et hjerteinfarkt, men også til et dødelig utfall.

Uttrykket "OCS" brukes av klinikere til å referere til visse plager i hjertet, inkludert hjerteinfarkt og ustabil angina. Dette skyldes det faktum at etiologien til disse sykdommene er koronarinsuffisiensyndrom. I denne tilstanden trenger pasienten legehjelp. I dette tilfellet snakker vi ikke bare om utvikling av komplikasjoner, men også av høy risiko for død.

etiologi

Hovedårsaken til utviklingen av akutt koronarsyndrom er nederlaget for aterosklerose i koronararteriene.

I tillegg er det slike mulige faktorer for utviklingen av denne prosessen:

 • alvorlig stress, nervebelastning;
 • spasmer av blodkar;
 • innsnevring av fartøyets lumen;
 • mekanisk skade på kroppen;
 • komplikasjoner etter operasjonen;
 • emboli av kranspulsårene;
 • betennelse i koronararterien;
 • medfødte patologier av kardiovaskulærsystemet.

Separat er det faktorer som er predisponerende for utviklingen av dette syndromet:

 • overvekt, fedme;
 • røyking, narkotikabruk;
 • nesten fullstendig fravær av fysisk aktivitet;
 • Krenkelse av balansen av fett i blodet;
 • alkoholisme;
 • genetisk predisposisjon til kardiovaskulære patologier;
 • økt blodkoagulasjon
 • hyppig stress, konstant nervøsitet;
 • høyt blodtrykk;
 • diabetes mellitus;
 • tar visse medisiner som fører til en reduksjon av trykket i kranspulsårene (koronarstjellsyndrom).

ACS er et av de farligste forholdene for en persons liv. I dette tilfellet er ikke bare akutt medisinsk behandling nødvendig, men også akutt gjenopplivning. Den minste forsinkelse eller feil handling av førstehjelp kan føre til et dødelig utfall.

patogenesen

På grunn av trombose av koronarbeinene, som fremkalles av en bestemt etiologisk faktor, begynner de biologisk aktive substansene - tromboxan, histamin, tromboglobulin - å bli frigjort fra blodplater. Disse forbindelsene har en vasokonstriktiv effekt, noe som fører til en forverring eller fullstendig opphør av blodtilførselen til myokardiet. Denne patologiske prosessen kan forverres av adrenalin og kalsiumelektrolytter. Samtidig er anti-koaguleringssystemet blokkert, noe som fører til produksjon av enzymer som ødelegger celler i nekrosisonen. Hvis ikke utviklingen av den patologiske prosessen på dette stadiet stoppes, blir det berørte vevet omdannet til et arr, som ikke vil delta i sammentrekningen av hjertet.

Mekanismer for utvikling av akutt koronarsyndrom vil avhenge av graden av overlapning med en trombose eller plakk av koronararterien. Det er slike stadier:

 • med delvis reduksjon av blodtilførselen kan det være sporadiske angina pectorisangrep;
 • med fullstendig overlapping er det områder av dystrofi som senere blir nekrose, som fører til hjerteinfarkt;
 • plutselige patologiske endringer - fører til ventrikulær fibrillasjon og som følge av klinisk død.

Det skal også forstås at en høy risiko for død er tilstede i et hvilket som helst stadium av utviklingen av ACS.

klassifisering

Basert på gjeldende klassifisering, er disse kliniske former for ACS preget:

 • akutt koronarsyndrom med ST-segmenthøyde - pasienten har typisk iskemisk smerte i brystet, reperfusjonsbehandling er obligatorisk;
 • akutt koronarsyndrom uten ST-segmenthøyde - typisk for iskemiske sykdomsendringer, angina pectorisangrep. Trombolyse er ikke nødvendig;
 • hjerteinfarkt, diagnostisert ved endringer i enzymer;
 • ustabil angina.

Skjemaer med akutt koronarsyndrom brukes kun i diagnostiseringen.

symptomatologi

Det første og mest karakteristiske tegn på sykdommen er akutt smerte i brystet. Smertsyndrom kan ha en paroksysmal karakter, for å gi i skulderen eller armen. Med angina, vil smerte av natur være sammenstrengende eller brennende og kort i tide. Med myokardinfarkt kan intensiteten i manifestasjonen av dette symptomet føre til smertefull sjokk, derfor er det nødvendig med umiddelbar innlegging av sykehus.

I tillegg kan det kliniske bildet fremvise slike symptomer:

 • kald svette;
 • ustabilt blodtrykk;
 • opphisset tilstand;
 • forvirring av bevissthet;
 • panikk frykt for døden;
 • besvimelse;
 • skinn av huden;
 • pasienten føler seg mangel på oksygen.

I noen tilfeller kan symptomatologien suppleres med kvalme og oppkast.

I et slikt klinisk bilde må pasienten raskt gi førstehjelp og ringe til akuttmedisinsk behandling. I intet tilfelle bør pasienten være alene, spesielt hvis det er kvalme med oppkast og bevissthetstap.

diagnostikk

Hovedmetoden for å diagnostisere akutt koronarsyndrom er elektrokardiografi, som må gjøres så snart som mulig fra starten av et smerteangrep.

Et komplett diagnostisk program utføres først etter at det har vært mulig å stabilisere pasientens tilstand. Sørg for å varsle legen om hvilke medisiner som ble gitt til pasienten som første medisinske hjelpemiddel.

Standardprogrammet for laboratorieinstrumentundersøkelser inkluderer følgende:

 • generell analyse av blod og urin;
 • biokjemisk blodprøve - nivået av kolesterol, sukker og triglyserider er bestemt;
 • koagulogram - for å bestemme nivået av koagulering av blod;
 • EKG - en obligatorisk metode for instrumentell diagnostikk i ACS;
 • ekkokardiografi;
 • Koronarangiografi - for å bestemme plasseringen og graden av innsnevring av koronararterien.

behandling

Behandlingsprogrammet for pasienter med akutt koronarsyndrom er valgt individuelt, avhengig av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen, er sykehusinnleggelse og strenge sengestøtter obligatoriske.

Tilstanden til pasienten kan kreve nødhjelp, som er som følger:

 • gi pasienten full fred og tilgang til frisk luft;
 • sett en tablett av nitroglyserin under tungen;
 • ring en ambulanse, rapportering symptomer.

Behandling av akutt koronarsyndrom på et sykehus kan inkludere slike terapeutiske tiltak:

 • innånding med oksygen;
 • innføring av medisiner.

Innenfor rammen av medisinering kan en lege foreskrive slike legemidler:

 • narkotiske eller ikke-narkotiske analgetika;
 • anti-ischemisk;
 • beta-blokkere;
 • kalsiumantagonister;
 • nitrater;
 • Antiplatemidler;
 • statiner;
 • fibrinolytika.

I noen tilfeller er konservativ behandling utilstrekkelig eller ikke i det hele tatt hensiktsmessig. I slike tilfeller utføres følgende operasjon:

 • stentning av kranspulsårene - et spesielt kateter utføres til innsnevringsstedet, hvoretter et lumen ekspanderer ved hjelp av en spesiell ballong, og en stent settes inn i innsnevringsstedet;
 • aortokoronary shunting - de berørte områdene av kranspulsårene erstattes av shunts.

Slike medisinske tiltak gjør det mulig å forhindre utvikling av hjerteinfarkt fra ACS.

I tillegg må pasienten følge generelle anbefalinger:

 • Strenge sengestil til stabil forbedring;
 • fullstendig utelukkelse av stress, sterk følelsesmessig opplevelse, nervøs spenning;
 • utelukkelse av fysisk aktivitet
 • Når tilstanden forbedrer, går det daglig i frisk luft;
 • Utelukkelsen fra kosten av fett, akutt, for salt og annen tung mat;
 • fullstendig utelukkelse av alkoholholdige drikker og røyking.

Det bør forstås at akutt koronarsyndrom, hvis anbefalinger fra en lege ikke blir observert, kan føre til alvorlige komplikasjoner når som helst, og risikoen for dødelig utfall med tilbakefall er alltid bevart.

Separat bør vi markere diettterapi i ACS, noe som innebærer følgende:

 • Begrensning i forbruket av produkter av animalsk opprinnelse;
 • mengden salt bør være begrenset til 6 gram per dag;
 • Utelukkelse av for krydret, smaksatt retter.

Det bør bemerkes at overholdelse av denne dietten skal være konstant, både i behandlingsperioden og som et forebyggende tiltak.

Mulige komplikasjoner

Syndromet med akutt koronarinsuffisiens kan føre til følgende:

 • Krenkelse av hjerterytmen i noen form;
 • utvikling av akutt hjertesvikt, som kan føre til døden;
 • betennelse i perikardiet;
 • aorta aneurisme.

Det skal også forstås at selv med tidlige medisinske tiltak er det stor risiko for å utvikle de ovennevnte komplikasjonene. Derfor bør en slik pasient undersøkes systematisk av en kardiolog og følg nøye alle hans anbefalinger.

forebygging

Forhindre at utviklingen av kardiovaskulær sykdom kan være, hvis du i praksis følger slike anbefalinger fra leger:

 • fullstendig nektet å røyke, moderat forbruk av alkoholholdige drikker;
 • riktig ernæring;
 • moderat fysisk aktivitet
 • daglig går i frisk luft;
 • utelukkelse av psykologiske belastninger;
 • blodtrykk overvåking;
 • kontroll av kolesterolnivået i blodet.

I tillegg bør vi ikke glemme viktigheten av forebyggende undersøkelse av spesialiserte medisinske spesialister, overholdelse av all doktors anbefalinger om forebygging av sykdommer som kan føre til syndromet av akutt kransvansker.

Ved å bruke et minimum av anbefalinger i praksis, vil det bidra til å forhindre utvikling av komplikasjoner som er provosert av akutt koronarsyndrom.

Hvis du tror at du har det Akutt koronarsyndrom og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan leger hjelpe deg: en kardiolog, en terapeut.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Dødsfallet til hjertemuskelen, som fører til dannelse av kranskärlstrombose, kalles hjerteinfarkt. Denne prosessen fører til at blodsirkulasjonen til dette nettstedet er forstyrret. Myokardinfarkt er hovedsakelig dødelig, ettersom hovedkardiale arterien er okkludert. Hvis de første tegnene ikke treffer passende tiltak for å innlegge pasienten på sykehus, er det dødelige utfallet garantert i 99,9%.

Vegetosovaskulær dystoni (VSD) er en sykdom som involverer hele kroppen i den patologiske prosessen. Den vanligste negative effekten fra det autonome nervesystemet er perifere nerver, så vel som kardiovaskulærsystemet. For å behandle sykdom er det nødvendig uten feil, siden det i forsømt form vil det få alvorlige konsekvenser for alle organer. I tillegg vil medisinsk hjelp hjelpe pasienten til å kvitte seg med ubehagelige manifestasjoner av sykdommen. I den internasjonale klassifiseringen av sykdommer ICD-10 har VSD koden G24.

Forløpende iskemisk angrep (TIA) - utilstrekkelig hjernesirkulasjon på grunn av vaskulære lidelser, hjertesykdommer og senking av arterielt trykk. Mer vanlig hos personer med osteokondrose i livmoderhalsen, hjerte- og vaskulær patologi. Egenheten ved et forbigående oppstått iskemisk angrep er den fullstendige restaureringen av alle fallte funksjoner innen 24 timer.

lunge pneumothorax - en farlig patologi, hvor luften trenger inn i fysiologisk hvor det ikke skal være - i pleurahulen. Denne tilstanden er stadig mer vanlig i dag. Skadelidte skal begynne å yte beredskap så snart som mulig, siden pneumothorax kan føre til død.

Brudd på en brokk - virker som den hyppigste og farligste komplikasjonen, som kan utvikles under dannelsen av en hernial sac av lokalisering. Patologi utvikler seg uansett alderskategori av en person. Hovedfaktoren som fører til klemming er en økning i intra-abdominal trykk eller en plutselig løfting av vekter. Dette kan imidlertid også bidra til et stort antall andre patologiske og fysiologiske kilder.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Akutt koronarsyndrom - noen timer for å redde liv

En av de farligste for en person er hjertesykdom. Akutt koronarsyndrom er en alvorlig tilstand av kroppen som er livstruende, og tellingen er allerede på døgnet. En slik diagnose er gjort i den første dagen, mens leger utfører forskning og bestemmer alvorlighetsgraden av konsekvensene.

Akutt koronarsyndrom - hva er det?

Akutt koronarsyndrom eller ACS - er et brudd på blodstrømmen gjennom arterien, som nærer hjertet. Hvis fartøyet er sterkt redusert og en liten eller stor del av myokardiet slutter å virke skikkelig eller dør, blir en slik diagnose gjort. Under diagnosen (den første dagen etter utviklingen av sykdommen) utfører kardiologer behandling for å gjenopprette patensen.

Etter å ha mottatt resultatene, kan legen si sikkert at hvis en pasient starter et hjerteinfarkt (MI) eller så vises ustabil angina (UA). Diagnostisering av akutt koronarsyndrom er en kollektiv og krever umiddelbar behandling fordi hvis sykdommen er nødvendig for å angi et stoff som oppløser blodproppen i en arterie i hjertet, i 1,5 timer etter de første symptomene.

Hvis det for øyeblikket ikke er i tide, kan kardiologer kun foreskrive støtte stoffer som reduserer området til den døende delen og støtter de viktigste vitale funksjonene. Av denne grunn, hvis du plutselig har et hjerteinfarkt og ikke går i 10 minutter etter hvile, ber omgående å ringe til en ambulanse. Irreversible prosesser i kroppen begynner å utvikle og akkumulere, bare en rask lege kan redde en person.

Akutt koronarsyndrom - årsaker

Den viktigste årsak til akutt koronarsyndrom er en alvorlig forstyrrelse av blodtilførselen til hjertemuskelen, som kan oppstå på grunn av utilstrekkelig tilførsel av oksygen til kroppen eller mangel på det i høy etterspørsel. Det morfologiske grunnlaget for denne sykdommen anses å være ødeleggelse av kar med splitting eller brudd på plakk.

Andre årsaker til ACS kan være:

 1. Koronararterie trombose Disse er formasjoner som består av en blanding av fett, kolesterol og kalsium. De kan dukke opp i et hvilket som helst fartøy og flytte med blodet til hjertet.
 2. Aterosklerose i kranspulsårene - de nærer hjertemuskelen Det er en kronisk sykdom som er kjennetegnet ved tap av elastisiteten i veggene av blodkar og tetningen, samt en innsnevring av lumen i plakk.

I tillegg til årsakene til ACS er det også faktorer som bidrar til sykdomsutbruddet. Med en kombinasjon av flere slike forhold øker sjansen for å få hjerteproblemer. Disse inkluderer:

 • fedme;
 • stillesittende livsstil;
 • diabetes mellitus;
 • røyking og alkohol;
 • hyppig stress;
 • arvelighet;
 • alderdom (etter 40 år);
 • misbruk av fettstoffer;
 • høye blodnivåer av kolesterol;
 • mannlig kjønn.

Akutt koronarsyndrom - symptomer

Syndromet med akutt koronarinsuffisiens har slike symptomer:

 1. Sterk og vedvarende smerte i brystet, som har en komprimerende, brennende eller komprimerende karakter. Angrepet kan vare fra 30 minutter til et par timer, i sjeldne tilfeller, en dag.
 2. Gjennomføring sykdomsimpulser langs nerveender i den øvre venstre delen av kroppen (lillefingeren, hånd, skulder, hals, kjeve og den nedre ribbe).
 3. Smerte manifesterer seg i hvilestilling, søvn eller etter fysisk anstrengelse.
 4. Følelse av mangel på luft eller følelse av tyngde;
 5. Svak hud, en klebrig kald svette på pannen.
 6. Ikke-standard reaksjon av nervesystemet for stress: forvirret bevissthet, minimal selvkontroll, en følelse av panikkfrykt, som stadig øker.
 7. Nitroglycerin hjalp ikke med å stoppe smerten.
 8. Feil i hjerterytmen, kortpustethet, svimmelhet, pust, smerte i magen.

Hva er faren for akutt koronarsyndrom?

Når man skal svare på et spørsmål om hvilke komplikasjoner som har et akutt koronarsyndrom, bør den totale dødeligheten, som er ca 30%, tas i betraktning. Svært ofte forekommer døden hos pasienter før legenes ankomst. Hovedårsaken til dette er ventrikulær fibrillasjon. Hovedfaktorene som peker på kritikken av situasjonen er:

 • pasientens alder oversteg 60 år;
 • et sterkt fall i blodtrykket;
 • hjertebanken ble rask;
 • i lungene er det våte raler;
 • utvikling av lungeødem;
 • økt trykk i lungearterien;
 • reduksjon i mengden urin som separeres.

Akutt koronarsyndrom - differensial diagnose

Hver person som opplever visse symptomer, bør gjennomgå en kontroll på sykehuset. Diagnose av akutt koronarsyndrom inkluderer:

 • analysen av klager og studiet av anamnese;
 • biokjemiske og generelle tester av blod og urin;
 • koagulasjon;
 • ekkokardiografi;
 • koronar angiografi;
 • datatomografi;
 • elektrokardiografi - er den viktigste metoden i diagnosen akutt koronarsyndrom;
 • magnetisk resonans bildebehandling - lar deg vurdere blodtilførselen til myokardiet og måle arteriell blodstrøm.

Akutt koronarsyndrom på EKG

For å diagnostisere akutt koronarsyndrom kan myokardinfarkt være etter elektrokardiografi - en metode for opptak og registrering av hjertets elektriske aktivitet. Å foreta forskning er ønskelig under smerte, og deretter sammenligne det med tilstanden til kroppen før eller etter et angrep. For å sjekke arbeidet i hoveddelen av en person er det nødvendig flere ganger i løpet av behandlingen.

Akutt koronarsyndrom - beredskapsbehandling

Førstehjelp for et akutt koronarsyndrom skal gis til pasienten før ankomsten av en ambulanse. Det inkluderer slike stadier:

 1. Pasienten skal legges på ryggen, skuldre og hode hevet med 30-40 grader.
 2. Fri personen fra stramme klær, åpne vinduet slik at ingenting forstyrrer inntaket av luft inn i lungene.
 3. I fravær av lungeødem, skal pasienten tygge 2-3 tabletter av Aspecard eller Aspirin-Cardio.
 4. Mål blodtrykket hvis det er høyere enn 90 til 60 mm. Hg. Gi deretter offeret en nitroglycerintablett, gjenta etter 10 minutter.
 5. Observere tilstanden til pasienten, beroligende hans ord om nødvendig (ikke gi beroligende midler), hvis han kan, så la de sterke og dype hoste.
 6. I mangel av å puste inn pasienten, gjør kunstig åndedrett og gjenopplivning.

Akutt koronarsyndrom - behandling

Utfør en akutt koronarsyndrombehandling i intensivavdelingen eller i intensivvitenskap. Pasientene er tildelt:

 • trombolytisk terapi;
 • stenirovanie og angioplasti;
 • koronar bypass;
 • direkte koronar atherektomi;
 • rotasjonsablation.

Hva er akutt koronarsyndrom (ACS), årsaker, risikofaktorer og prognose for livet

Akutt koronarsyndrom (ACS) har blitt mye brukt blant spesialister for å etablere den første diagnosen av et hjerteinfarkt.

Når et ambulansesituasjonsteam kommer til en samtale, og ikke kan bestemme hvilket eksakt angrep det er: ustabil angina form eller myokardialt infarkt, og går på bekostning av liv minutter diagnose - akutt koronarsyndrom (ACS) og anvende nødhjelp behandling pasientens liv.

Når det gjelder symptomer og tegn, er ustabil angina praktisk talt ikke forskjellig fra hjerteinfarkt. Den nøyaktige diagnosen kan etableres i klinikken etter diagnose av hjerteorganet og blodstrømssystemet har blitt utført.

Myokardinfarkt og den ustabile angina forbundet med det i ett syndrom er en farlig manifestasjon av hjertepatologi. ACS er mye farligere enn iskemisk hjertesykdom.

ICD-10 kode

Ifølge International Classification of Diseases, Tenth revisjon av ICD-10 - den patologi "akutt koronarsyndrom" refererer til en klasse 121,0 "akutt hjerteinfarkt", 124,9 "akutt iskemisk hjertesykdom, uspesifisert".

Anatomisk struktur av blodstrømssystemet i myokardiet

Den biologiske væsken (blod) beriket med oksygenmolekyler gjennom blodbanen går inn i hjerteorganet (myokard). Arterier som bærer blod i hjertet med oksygen ligger over hjerteorganet i kronens likhet (kronen).

Disse arteriene har navn i medisin - koronar (koronar) arterier. Blod som er mettet med produkter av nedbrytning av oksygen og næringsstoffer, blir avledet fra hjerteorganet ved bruk av vener. Dette blodet kalles venøst ​​(det er mørkt i utseende).

Veggene i arterien eller venen har sin egen standard i sin struktur. Enhver arterie i utseende ligner en vanlig slange fra akvedukten. Det er et langt og fleksibelt rør som har fletning. Utenfor arterien er en ganske tett vikling av bindefibre, så er det et lag med muskler.

Muskler i arteriene har egenskaper for å kontrakt, og også slappe av, og hjelper den pulserende bølgen å passere gjennom blodbanen. Deretter er det et lag av indre struktur av arterie intima. Denne delen i fartøyet er perfekt jevn og glatt, noe som hjelper uhindret bevegelse av blod inn i arteriene.

Hva er intima av blodstrømssystemets arterier

Mange patologier i hjerteorganene og blodstrømssystemet er relatert til skade på intima laget. Patologien til koronararteriene begynner på det tidspunktet hvor det indre laget av koronarbeinene er skadet - intima.

Når lipidmetabolismen forstyrres, kan kolesterol samles mellom intima laget og muskelfibrene.

Denne patologien er delt inn i 3 faser av utviklingen:

Den første fasen sirkulasjonsforstyrrelser i intima av koronarbeinene. Denne forstyrrelsen er uttrykt i ikke signifikante avvik og karakteriseres av små manifestasjoner i forholdet mellom fosfolipider, kolesterolmolekyler og også proteiner.

arterieveggene mister sin elastisitet, hadde blodkarene tettet med kolesterol kollapset, blir mer sprø og utsatt for angrep kolesterolmolekyler.

I første fase av utviklingen kan fettmolekyler kun betraktes ved hjelp av mikroskoper. Mulig utvikling av hjerteorganets iskemi.

Den andre fasen skader på intima av kranspulsårene er preget av veksten av kolesterol innskudd. På dette stadiet er dannelsen av kolesterolplakk.

Strukturen av dette innskuddet er en gelignende konsistens, uten klare grenser av plaketten.

Den andre fasen av aterosklerose behandles gunstig ved hjelp av medisinering. Plaques er helt i stand til å oppløse under påvirkning av medisiner.

Kanskje utviklingen av angina pectoris av hjertemuskelen.

Akutt koronarsyndrom

Den tredje fasen ødeleggelse av intima av koronarbeinene er kondensering av kolesterolmolekyler i sedimentet, konsentrasjonen av kalsiumsalt i arteriene øker.

Patologi begynner å intensivere gradvis: veggene i arteriene smal og plakk fører til deformasjon.

Trombose utvikler seg, koronararterier er tilstoppet og det er stor sannsynlighet for trombose og blokkering. Mulig fremgang av hjerteinfarkt.

Typer av ACS

Det er en klassifisering av koronarsyndrom i akutt form (ACS), basert på resultatene av en omfattende studie av patologi:

 • Koronarsyndrom i akutt form (ACS) med forhøyet ST-segment - Symptomatologien er slik at pasienten føler smerte i brystbenet, utvikler en okklusjon av lumen i koronarbeholderen, krever reperfusjonsbehandling;
 • Koronarsyndrom i akutt form (ACS) uten ST segmenthøyde - symptomatologi av angina pectorisangrep. Krever ikke bruk av antitrombotiske legemidler;
 • Ustabil form av angina pectoris;
 • Myokardinfarkt.

Klassifikasjon (ACS) er basert på kardiogramindeksene og posisjonen til ST-segmentet, når venstre ventrikel og høyre side ses i systolisk kontraksjonsperiode.

Klassifisering (ACS) er betinget, fordi det er umulig å tydelig skille mellom angina og iskemisk hjertesykdom.

Kliniske stadier

Kliniske former for ACS er - en ustabil form for angina og myokardinfarkt i akutt form.

Ustabil form av angina pectoris:

 • Smerter bak thoraxen. Angina opptrer plutselig og uten grunn, manifestert av en klemme smerte som varer fra 5 minutter til 30 minutter. Det er nødvendig å ligge i en horisontal stilling, roe seg ned og i en avslappet tilstand for å vente på at denne smerten kommer ned
 • Forhøyet hjerteslag uten tilsynelatende grunn, så er det et tegn på utviklingen av en ustabil type angina eller hjerteinfarkt;
 • Klemmer i brystet gir smerte til venstre på kroppen, smerter i leddene og i nakken;
 • Det er alvorlig kortpustethet.
Koronarsyndrom

Myokardinfarkt er en nekrose av stabelen av hjertemuskelen, det er:

Dessuten separeres infarkt fra lesjonen ved nekrose:

 • Anterior vegginfarkt;
 • Infarction of diafragmatisk (bakre) veggen;
 • Infarction av septum mellom ventrikkene.

Symptomatisk av et akutt hjerteinfarkt:

 • Kortpustethet er det vanligste tegn på myokardiet. Pasienten føler seg utilstrekkelig fra mengden innåndet luft, både i fysisk tilstand og i hvilestilstand. Årsaken til dette tegn er at hjertet ikke leverer nok vitalt oksygen til vitale organer;
 • Forhøyede nivåer av svette sekresjon og svette fortsetter i lang tid. Permanent fuktige og klebrig palmer;
 • Smerte under ribbenene, som overføres til venstre på kroppen: armen, nakken på venstre side og venstre side av kjeften.
Symptomatisk ved akutt myokardinfarkt

Risikofaktorene for et infarkt som fører til dødelig utgang er arytmi og ruptur av myokardmuren.

Varianter av risiko for forekomst av ACS

For å formulere alvorlighetsgraden av plutselig koronarsyndrom og sannsynligheten for et dødelig utfall, er denne klassifiseringen nødvendig.

Høy risiko type død:

 • Hjerteinfarkt varer mer enn 20 minutter;
 • Puffiness i lungene: pusten blir boblende, pusteproblemer, rosa skum slippes ut av munnen;
 • Lavt blodtrykk i blodet og i koronarbeinene;
 • EKG viser - stigning og fall av ST-segmentet med 1 millimeter eller mer;
 • Ifølge laboratorieundersøkelser - nivået av markører av nekrose av vevet i hjertemuskelen.

Den gjennomsnittlige typen dødsrisiko:

 • Hjertetanken varer mindre enn 20 minutter og stoppes av Nitroglycerin;
 • Angrep av angina pectoris om natten;
 • Symptomatisk angina oppstod 14 kalenderdager før angrepet;
 • Aldersgruppe - 65 kalenderår;
 • Ifølge resultatene av EKG - endring i tann T til normalt, på tann Q er avviket mer enn 3 mm faller ST-segmentet i avslappet tilstand.

Ikke en høy risiko type død:

 • Angrep av iskemisk hjertesykdom og angina er litt tyngre enn vanlig;
 • Fysisk stress er redusert for å hindre et angrep;
 • Symptomer på angina pectoris ikke mer enn 2 kalendermåneder;
 • Ved EKG - svarer kurven til pasientens alder med mindre avvik.
EKG til innholdet ↑

Komplisert form

Akutt form for koronar insuffisiens syndrom (ACS), kan gå inn i en komplisert form av patologi og vises i slike konsekvenser:

 • Hjerte rytmeforstyrrelse - arytmi;
 • Overgang av patologi til en akutt form for insuffisiens med dødelig utgang;
 • Betennelse i hjertets perikardium - perikarditt;
 • Sykdom - en aneurisme av aorta
 • Koronararteriebrudd med ACS.

For å forhindre overgang av koronar insuffisiens (ACS) til en komplisert form av patologi, er det nødvendig å følge alle anbefalingene fra behandlingslegen.

Årsaker til ACS

Den viktigste etiologien til sykdommen er koronar hjertesykdom Koronar insuffisiens er en lesjon av aterosklerotiske plakk av koronarbeholdere.

I tillegg til aterosklerose kan årsakene til kranskärlssykdom omfatte:

 • Permanent tilstedeværelse i en stressende situasjon, noe som fører til stress i blodkarets vegger;
 • Overutnyttelse av nervesystemet, provoserer overdreven reduksjon av arterier;
 • Vaskulære spasmer, som en konsekvens av en nervøs eller mental tilstand;
 • Narrowing av diameteren av arteriene;
 • Traumatisk skade i systemet med blodstrøm og kranspulsårer;
 • Komplikasjoner av postoperativ natur;
 • Emboli av koronarfartøy;
 • Inflammatorisk prosess i koronararterien;
 • Patologier av hjerteorganet og karsystemet, som har en medfødt etiologi.
Mekanismer for trombusdannelse og forskjellige former for ACS til innholdet ↑

Eksterne risikofaktorer

Eksterne risikofaktorer for utvikling av akutt koronarinsuffisiensyndrom (ACS):

 • fedme - provoserer høyt kolesterol indeks i blodet, øke lengden av fartøyene i hele kroppen, øker belastningen på hjertemuskelen fortykkede av hjertemuskelen, noe som fører til hjertehypertrofi eller enkelte kamre;
 • Ubalansert matinntak - Utilstrekkelig tilstedeværelse av lipider i blodet, urimelig uoppmerksomhet til kroppens behov når du mottar protein;
 • Nikotinavhengighet - Røyking har negativ innvirkning på blodkarets tone, det er en forgiftning av legemet og systemet av arterier, brudd på intima arterier, øker risikoen for blodkar trombose;
 • Inaktiv måte å bo på - fører til stagnasjon av blod i arteriene, og også med lav mobilitet, fyller ikke blodet med oksygen, noe som kan føre til hypoksi av blodstrømmen og myokardiet;
 • Narkotikabruk - er ødeleggelsen av det indre laget av karet ved narkotiske stoffer;
 • Høyt kolesterol i blodet;
 • Alkoholavhengighet - alkohol har egenskaper for å ødelegge det indre laget av arterien, gjør det tynt og skjøre;
 • Arvelig disposisjon til patologier i hjerteorganet og i systemet av arteriene i organismen - egenskaper i strukturen til arteriene;
 • Blodpropp - økt;
 • Høyt blodtrykksindeks fører til sclerosing veggene i arteriene, som senker tonen og øker deres skjøthet;
 • Diabetes av sukker type - økning i blodglukose, noe som øker blodets viskositet og dette fører til risiko for blodpropp, og tråler kapillærene i den perifere sfæren.

Grunnen (ACS) kan også ta visse farmakologiske terapeutiske midler som kan føre til å senke blodtrykket i koronarkarene i hjertet og årsaken - koronarinsuffisiens syndrom.

I medisinsk praksis er en grunn til patologi svært sjelden. Vanligvis er det en rekke årsaker som kompliserer diagnosen, og øker risikoen for komplikasjoner av koronar syndrom (ACS).

Pathogenese av ACS

Pathogenese av ACS har en generell karakteristikk for alle iskemiske patologier i hjerteorganet, som er provosert ved utilstrekkelig oksygen sult (hypoksi). Dette tegnet gjelder også for akutt kranspulsårssyndrom.

Det er 2 årsaker til avviket i blodstrømmen langs blodstrømmen:

 • Redusert vaskulær tone;
 • Reduksjon av fartøyets indre diameter.

Redusert arteriell tone forårsaker arterievegg spasmer. Denne handlingen kan oppstå fra en stor utgivelse av adrenalin i blodet. Dermed finner et angrep av hjerteiskemi sted, når hjertet i brystet bare trekker sammen.

Hvis det ikke er en sterk oksygen sult, kompenseres oksygenmangel av den økte hjertefrekvensen (hjertefrekvensen i hjertemuskelen). Blodkar begynner å bevege seg raskere, noe som øker mengden av oksygen i myokardet, i en passe helsetilstand forbedrer ischemi og indikatorer i legemet tilbake til det normale.

Mennesker som driver sport, får stadig adrenalin rusninger på blodet og hjertet. Adrenalin kommer også inn i blodet fra en sterk hyggelig spenning, fra latter og glede.

Hvis kroppen er i en tilstand av økt stress i lang tid, begynner dekompensasjonstrinnet, hvor hjertemuskelen bruker energi fra et nødlager:

 • Senket rytme av sammentrekning av hjertemuskelen;
 • Det er opphopning av molekyler av karbondioksid i blodet;
 • Arteriell tone avtar;
 • Blodstrømmen i kranspulsårene blir sakte;
 • Balansen i alle hjertefunksjoner er forstyrret;
 • En nekrose av en del av myokardiet utvikler seg, noe som fører til hjerteinfarkt.

Nedgangen i den indre diameteren av kranspulsårene avhenger av flere grunner:

 • Den indre membranen av arterien er ødelagt;
 • En trombus ble dannet;
 • Tilstedeværelse av en aterosklerotisk plakk på innsiden av fartøyet;
 • Tilstedeværelse inne i blodårenes arterie.
 • Denne patologien er avhengig av graden av forurensning av kroppen og sirkulasjonssystemet ved kolesterol og hvor godt koordinert arbeidet med blodstrømmen er av skadelige vaner.
til innholdet ↑

Tilnærming av hjerteinfarkt av koronarsyndrom

I en tilstand av nærmer seg angrep av et koronarsyndrom, blir symptomer sterkt uttalt.

Manifestasjonen av koronar insuffisiens er:

 • En brennende følelse bak brystet. Symptomet kan vare fra noen få minutter til 5 - 10 timer;
 • Kortpustethet. Alvorlig mangel på oksygen;
 • Nummenhet av nedre og øvre ekstremiteter. Denne tilstanden blir provosert av nedsatt blodgass. Før et hjerteinfarkt av koronarsyndrom, er det avvik fra normal aktivitet i sirkulasjonssystemet, og blod kommer ikke i tilstrekkelige mengder i armene og benens perifere arterier. Hvis følelsesløshet ikke går forbi etter noen minutter, er det viktig å ringe en ambulanse. Denne tilstanden indikerer et angrep av koronarsyndrom;
 • Avvik i koordinasjonen av bevegelse. Brudd kan oppstå noen dager før angrepet og stadig utvikles. På tidspunktet for angrepet angrep og umiddelbart før angrepet, kan pasienten ikke gjøre bevegelser for hånd, slå nakken, kan ikke bevege skulderen. Dette tegnet er et signal om at angrepet begynner, og hjelp fra lege er nødvendig;
 • Brudd på talenheten. Hvis pasienten er bevisst, og han opplever smertefulle opplevelser i uttale av ord og vanskeligheter med å snakke, og dette skjer samtidig med problemer i koordinering av bevegelse. Denne personen har akutt behov for kvalifisert medisinsk behandling, fordi livet hans er truet;
 • Reaksjon på et angrep av nervesystemet. En sterk og panikaktig frykt for død og selvkontroll her kan ikke utføres;
 • Svimmelhet og tap av bevissthet. I denne tilstanden trenger en person nødhjelp, siden livet er i fare. Forsinket assistanse er dødelig.

Hvis du ikke gir nødhjelp for et hjerteinfarkt koronarsyndrom og arrestere symptomene på angrepet i 5 minutter, deretter en høy sannsynlighet for forekomst av hjerteinfarkt, og sjelden dødelig.

Førstehjelp for et angrep av ACS

Når det er uttalt tegn på utbruddet av et hjerteinfarkt, ACS, er det nødvendig å ringe en ambulanse. Det er også nødvendig å gi full informasjon om dine opplevelser når du ringer til en ambulanse: dyspné, brystsmerter, kvalme, svimmelhet.

For selvlindring av et angrep av akutt koronarsyndrom, er det nødvendig:

 • Mål blodtrykksindeksen (BP). Hvis det er høyt, kan du ta medisinske vasodilatormedisiner (en nitratgruppe). Ved lavt blodtrykk er mottak av vasodilatorer forbudt;
 • Ta Nitroglycerin. Hjelpe skal komme innen 5 minutter. Hvis det ikke er noen investering, kan du drikke en annen tablett om 10 minutter. Nitrater lindrer spasmer av koronarbeinene, slik at de kan stoppe smerten;
 • For å lettere tåle smerter i ACS må du ta en horisontal posisjon. Det er nødvendig å ligge på en ganske fast og jevn overflate. Hodet skal være over hjertet i hjertet. Du kan sette et par puter under hodet ditt. Løgn bør være i en rolig tilstand, ikke snakk og gjør ikke noen plutselige bevegelser. Åndedrettsvern skal være sakte, med luftretensjon i lungene i 5 til 10 sekunder og deretter sakte frigjøring;
 • Det er nødvendig å maksimalt frigjøre kroppen fra klemmeklær og for å tillate fri pust: Tapp skjorten fra kraven, løsne eller ta av slipsen, løsne beltet på buksene og løsne brystet til kvinnene. Hvis angrepet skjedde i rommet, må du åpne vinduet og la inn en frisk luft;
 • Tygge aspirin tablett. Aspirin fortynner blod og forhindrer dannelsen av trombotiske blodpropper i koronarbeinene i ACS;
 • På tidspunktet for et angrep må man konstant overvåke puls, og hvis puls begynner å forsvinne, er det nødvendig å gjøre pasienten en indirekte hjertemassasje og utføre en kunstig åndedrettsprosedyre.
Medisinsk arbeidstaker ved ankomst vil inspisere og utføre haster manipulasjoner.

Konsekvensene av et hjerteinfarkt kan være alvorlige hvis du ikke gir rettidig hjelp.

Hjerteinfarkt utvikler seg raskt og kan føre til døden.

Alle pasienter med akutt koronarsyndrom blir sterkt innlagt i kardiologi, hvor en diagnostisk undersøkelse av syndromet vil bli gjennomført og en nøyaktig diagnose blir utført.

Diagnostisk undersøkelse med ACS

En foreløpig diagnose av ACS er laget av legen når pasienten undersøkes på veien. For å få en endelig diagnose må du gjennomføre en diagnostisk undersøkelse av angrepet på påvisning av patologi.

Diagnostisering av akutt koronarsyndrom utføres ved hjelp av instrumental testing, og også ved analysemetoden - generell og biokjemisk:

 • Generell analyse av blod av en utviklet karakter;
 • Biokjemisk analyse for indikatorer - tilstedeværelsen av lipoproteiner, transferaser og inflammatoriske markører;
 • Blodkoagulasjonstest - bestemmelse av blodegenskapen til trombose;
 • Angiografi av koronararteriene - indeksen av overlappende trombus av den indre diameteren av koronarbeholderen;
 • EKG (elektrokardiografi) - iskemi av hjertemuskelen, myokardial kontraktilitet og hjertepulsens myokardiale ledningsevne;
 • Røntgen av thoracic region - i henhold til røntgen av røntgen, definerer legen grensene til hjerteorganet. Røntgen viser forstyrrelser i den lille (hjerte) sirkelen av blodstrømmen;
 • Ultralyd i hjertet - denne teknikken avslører mangler i hjertemuskelen, dens funksjonelle kapasitet for sammentrekning;
 • CT (computertomografi) - avslører stenosen av koronarfartøyene, aterosklerotiske plakk på arteriene;
 • Cardiac MRI (magnetic resonance imaging) - utvidet analyse av hjerte organ og koronararteriene, denne teknikken gjør det mulig å måle trykket i ulike deler av blod, blod av belegget i ventriklene og atria, evne til å redusere hjertemuskelen.
til innholdet ↑

Medisineringsterapi

Medisinsk behandling av akutt koronarsyndrom i kardiologisk sykehus i klinikken inkluderer slike terapeutiske tiltak:

 • Oksygeninhalasjoner;
 • Trombolytisk legemiddelbehandling - å oppløse trombi og forhindre dannelsen av nye;
 • Innføring av intravenøse analgetika (narkotisk og ikke-narkotisk);
 • Anti-iskemiske stoffer;
 • Antagonister av kalsiumkanaler;
 • Betablokkere,
 • Forberedelser av nitratgruppen;
 • Antiplatemidler;
 • statiner;
 • Konsernmidler - fibrinolytisk
til innholdet ↑

Operativ behandling

Når det ikke er nok medisinbehandling med rusmidler i ACS, eller hvis denne behandlingen ikke gir et positivt resultat i kur, så er teknikken for kirurgisk inngrep påført:

 • Stentning av kranspulsårene er en metode gjennom punktering av lårbenen, og gjennom lårbeholderen blir det innført et stativ for ødeleggelsen av kranspulsåren. Når stativet kommer til feilstedet, ekspanderer og styrker den veggen av den berørte delen av arterien fra innsiden og forhindrer dermed brudd;
 • angioplastikk;
 • Koronar atherektomi er en metode for intern fjerning av kolesterisk plakk. Med en spesialisert apparat, gjennom en roterende kniv, blir plakkene kuttet av i kranspulsåren og fjernet fra blodbanen;
 • Ablation roterende i ACS er en instrumental metode for å fjerne kalsiumavsetninger i koronarbeholdere ved hjelp av høyhastighetsboring. Frekvensen for rotasjonen er 180.000 omdreininger per minutt tid. Boren blir introdusert i arterien og grinder kalsiumavsetningene, fjerner dem fra blodstrømssystemet;
 • Aortokoronary shunting i ACS er en teknikk for å erstatte den ødelagte delen av kranspulsåren med en shunt. Med denne teknikken stopper hjerteorganet helt, fordi det arbeidende hjertet ikke tillater å skape en bypassbane for den berørte arterien med en shunt.
Aortokoronær bypass til innholdet ↑

Forebyggende tiltak

Forebyggende tiltak av syndromet av koronarinsuffisiens (ACS) er rettet mot å styrke koronarbeinene og forebygge forurensning med kolesterol og kalsiumavsetninger:

 • Kulturmat - minimere forbruket av fettstoffer eller ekskludere dem helt fra kostholdet;
 • Hold deg til et individuelt spesialisert kosthold som vil hjelpe til med å rense karene av kalsium og kolesterol innskudd;
 • Ekskluder fra menyen mat som øker kolesterolet i blodet;
 • Overvåk blodtrykksindeksen konstant og hold trykket i den normative indeksen, i henhold til alderen;
 • Følg indikatoren i kolesterolets blod - utfør systematisk forebyggende diagnostikk;
 • Sunn livsstil;
 • Overgi alkoholavhengighet;
 • Overgi nikotinavhengighet
 • Overholdelse av riktig daglig rutine;
 • Aktivitet - bidrar til å berikke blodet med oksygen;
 • Fysiske belastninger bør ikke overstige kroppens ressurs;
 • God og rettidig søvn;
 • Unngå stressende og følelsesmessige situasjoner;
 • Går i frisk luft;
 • Forebygging av hjertesykdom;
 • Tidlig forebyggende undersøkelse av kroppen.

Også veldig viktig er den forebyggende undersøkelsen av kardiologen og de nødvendige spesialistene. Husk hovedregelen om koronarinsuffisiens er lettere å skade enn å behandle.

Hvis du holder fast på riktig ernæring og følger alle reseptene til leger, kan du forlenge livet ditt i mange år.

Prognose for livet etter ACS

Fremgang i behandlingen av akutt koronarsyndrom er i stor grad avhengig av moderne behandling og graden av skade på koronarbeinene. Rehabilitering er rettet mot styrking av fartøyene, samt behandling av samtidige sykdommer.

Koronar insuffisiens refererer til de sykdommene som ikke er gjenstand for fullstendig kur.

Med et livslang inntak av medisiner og overholdelse av forebyggende tiltak - prognosen er gunstig.

Les Mer Om Fartøyene