Diagnose og behandling av diffus cardiosklerose

Uansett sykdommen, kan det få noen negative konsekvenser. Slike ved utviklingen av hjertepatologier er en kardiosklerose karakterisert ved arrdannelse av fibre i et myokardium.

Avhengig av arten av sykdomsforløpet, kan de representeres av ulike former, blant annet brennpunkt og diffus kardiosklerose. Fortell deg hva det er, hva er årsakene og konsekvensene dersom det ikke behandles i tide.

Beskrivelse av patologi

Diffus kardiosklerose er en patologisk prosess, som et resultat av hvilken hjertemuskelen påvirkes, mot hvilken det er en jevn vekst av arrvev over overflaten. Dette bidrar til brudd på hjertet.

Organets muskelsystem, som har overskytende vev, begynner å bli vant til å jobbe i denne tilstanden. Som et resultat øker det gradvis i størrelse, og ventilene er deformerbare.

I mellom- og eldre alder blir utviklingen av patologi lettere av vaskulære lesjoner. Men med den tilgjengelige myokardiale inflammatoriske prosessen kan kardiosklerose utvikles hos noen, uavhengig av alder.

Det er to former for sykdommen:

 • storfokal kardiosklerose, som rammer store områder av myokardiet;
 • finfokal diffus kardiosklerose, hvor lesjonene fordeles jevnt over hjertet, deres størrelse er ikke mer enn 2 mm.

Etiologi og risikogrupper

I de fleste tilfeller er årsaken atherosklerose i kranspulsårene, som kan ledsages av myokardisk iskemi i betydelig tid. På denne bakgrunn utvikler den atrofiske og dystrofiske tilstanden av hjertefibrene, som fører til veksten av fibrøse vev.

Som et resultat dannes lesjoner. De kan enten være store eller små. Deres forekomst er påvirket av tilgjengelig i arterie collaterals, metabolske reaksjoner og forstyrrelser av metabolske prosesser. Det er av disse faktorene at det regenererende og trofiske evner i hjertet er avhengige av.

Blant årsakene som kan føre til utvikling av diffus kardiosklerose, er følgende skilt:

 • hjertearytmi
 • myokarditt;
 • arteriell hypertensjon;
 • diabetes mellitus;
 • revmatisme;
 • hypertrofi av hjertemuskelen.

Like viktige faktorer er eksogene faktorer. Det kan være:

 • alkoholmisbruk;
 • stressende situasjoner;
 • overbelastning på det psykologiske nivået;
 • fedme;
 • røyking i lang tid;
 • noen medisiner;
 • kirurgi på hjertet eller hjernen;
 • alder.

Også dårlige miljøforhold og klimatiske forhold bidrar til utviklingen av sykdommen.

Risikogruppen består av personer som har hjertesykdom, fører en stillesittende livsstil, spiser irrasjonelt, drikker alkohol og har nådd de eldre.

symptomatologi

Cardiosklerose i hjertet i lang tid kan fortsette uten tegn som indikerer patologi, og dets tilstedeværelse oppdages ved en tilfeldighet under en undersøkelse ved en annen anledning. Ofte er patologien kronisk, eksacerbasjoner erstattes av tilbakekallelser. Forløpet av sykdommen kan være av forskjellig art, avhengig av årsakene til sykdommene.

 1. Hoste. Det er forårsaket av hjertesyma og lungeødem. Tidlig merket tørr, med tidenes forløp manifesterer seg i form av skummende sputum.
 2. Kortpustethet. Det oppstår som følge av brudd på kontraksjonene i venstre ventrikkel. På første etappe er det kun kjent som følge av å gå i lang tid eller etter tung fysisk anstrengelse. Etter hvert som utviklingen av patologi blir sterkere, fremstår det i fase 2 i en rolig tilstand.
 3. Hjertearytmi. Når det er kardiosklerose, er det bradykardi, paroksysmal eller atrieflimmer, blokkeringer.
 4. Pain. Føl deg i hjertet. På denne bakgrunn kan det oppstå symptomer som karakteriserer hemodynamiske lidelser: ascites, hevelse i bena, hydrothorax.
 5. Cyanose. Først skjer endringer i fargen på huden. Som sykdommen utvikler, er cyanose notert på ansikt, lepper og nese. Under påvirkning av forstyrret blodtilførsel er andre trofiske hudlesjoner mulig. Håret begynner å falle ut, neglene er deformert.
 6. Svak muskel og kropp som helhet, rask tretthet. En slik tilstand kan føre til tap av bevissthet.
 7. Poser. Det er kjent i området av de nedre ekstremiteter. Først på anklene sprer seg over hofter og underben. Ser nærmere på kvelden, forsvinner om morgenen.

Diagnostiske tiltak

For å få riktig diagnose undersøker kardiologen pasientens klager gjennom en undersøkelse. Først av alt spesifiserer ekspert tilstedeværelsen av dyspné, om det er en hoste om natten, om lemmer svulmer, om det er smerter i brystbenet. Han må også finne ut om pasienten hadde hatt sykdommer som kunne provosere kardiosklerose.

Deretter utføres en fysisk undersøkelse. Stetoskopet lytter til hjerteslag for å oppdage en hjertefrekvenssvakhet. Bruk en tonometer til å måle blodtrykket. Gjør en hudvurdering på parametrene for fargeskygging og fuktighet, fastslå tilstedeværelse av ødem på lemmer.

For å avsløre andre patologier blir pasienten gitt blodprøver - generell og biokjemi, noe som gjør det mulig å etablere et nivå av kolesterol som påvirker det vaskulære systemet negativt.

I tillegg utføres en rekke instrumentelle diagnostiske studier, for eksempel:

 • Ekkokardiografi, som bidrar til å bestemme tilstedeværelsen av berørte områder som ikke er i stand til sammentrekninger. En estimering av graden av sammentrekninger, endringer i størrelse og også tilstedeværelsen av andre patologier er observert.
 • EKG. Samtidig påvises hjerterytmefeil, berørte områder, endringer i hjertevev.
 • Magnetoresonans tomografi, som lar deg oppdage tilstedeværelsen av selv den minste foci av sykdommen.
 • Scintigrafi. Det utføres for å bestemme årsaken, mot hvilken bakgrunn kardiosklerose begynte å utvikle seg.
 • Overvåkning av elektrokardiogrammet, som bestemmer hjerterytmen og mulige avvik fra normen.

I noen tilfeller kan det være nødvendig å sjekke med andre spesialister: kirurg, terapeut, gastroenterolog og så videre.

Først etter å ha mottatt resultatene av studien, utvikler legen en optimal behandlingsplan.

Ordning med kurativ terapi

Behandlingsforanstaltninger som tar sikte på å eliminere diffus kardiosklerose, bør omfatte et sett med metoder og gjennomføres så tidlig som mulig. Hovedoppgavene som skal utføres:

 1. Eliminer iskemien som forårsaket nederlaget.
 2. Hold de resterende fibrene i hjertemuskelen og forbedrer pasientens generelle tilstand.
 3. Eliminer tegn som indikerer hjertesvikt.
 4. Eliminere arytmi.

Behandling kan utføres på poliklinisk basis eller i sykehusinnstilling. Pasienten er utestengt fra overdreven fysisk aktivitet, alkohol og røyking.

Konservativ behandling

For å normalisere kransløpssirkulasjonen foreskrive legemidlene i følgende grupper:

 1. Kalsiumantagonister. For eksempel, Diltiazem og Nifedipin. Reduser blodtrykk og stress på myokardiet. I tillegg bidrar til eliminering av vasospasmer.
 2. Nitrater som nitrosorbid og nitroglyserin. Reduser byrden på hjertet, med sikte på å forbedre blodstrømmen. Disse stoffene kan også brukes til å forhindre utbrudd av anfall.
 3. Beta-andrenoblokatora, slik som Inderal, anaprilin. Kurset og doseringen av medisiner foreskrives i hvert enkelt tilfelle individuelt. Deres tiltak er rettet mot å redusere behovet for oksygen, samt normalisering av blodtrykket.
 4. Hvis du trenger å senke nivået av kolesterol i blodet, foreskrive statiner - Atorvastatin, Rosuvastatin. Slike midler tas strengt i henhold til ordningen, det bør være konstant overvåkning av blodindikatorer.
 5. Om nødvendig, registrer deg:
 • ACE-hemmere;
 • vanndrivende medisiner;
 • antiblodplatemidler.

Hvis medisinering ikke har en positiv effekt, brukes metodene for kirurgisk inngrep. Det kan være:

 • stenting;
 • bypass kirurgi;
 • implantering av en pacemaker.

Noen ganger fremmer diffus kardiosklerose utviklingen av en aneurisme, noe som er farlig for menneskelivet. For å eliminere det, utfør en operasjon, hvis essens er å aksessere det berørte området og erstatte det med en protese.

Tradisjonell medisin

Folkemidlene kan bare brukes som et supplement til grunnleggende terapi.

Det finnes flere beviste oppskrifter som effektivt bidrar til å håndtere sykdommen:

 1. Ta en teskje speskinn og en spisestue - hagtorns røtter. Alle slip og bland godt. Brew for natten 300 ml kokt vann i en termos. I løpet av dagen blir infusjonen oppnådd full i flere mottakelser.
 2. For å forbedre hjertearbeidet, er denne metoden godt hjulpet: det er nødvendig å blande 2 kyllingproteiner med 2 ts rømme og en skje honning. Forberedt blanding for å ta opp en tom mage om morgenen.
 3. I 300 gram tørkede røtter av elekampan tilsatt en liter vodka. Infuse i 14 dager i kulde. Deretter belastes tinkturen. Spis om morgenen, til lunsj og om kvelden for 30 g.

Det er viktig å huske at bruken av et middel bør diskuteres med den behandlende legen.

Kosthold Funksjoner

En viktig rolle i behandlingen spilles av riktig ernæring. Fra bruk for behandlingsperioden er unntatt:

 • te;
 • kaffe;
 • stekt mat;
 • produkter som inneholder en høy dose kolesterol;
 • hvitløk og løk;
 • roser og radiser.

Bruk av væske og salt bør holdes på et minimum.

I dietten skal være til stede bare kokte, stuvede, bakte retter eller dampet. Spise utføres flere ganger om dagen i små porsjoner.

Fare for sykdom

Diffus kardiosklerose med en omfattende form er ikke egnet til å fullføre kur. Det er imidlertid en stor sjanse til å bremse sykdomsprogresjonen.

Dødsårsaken kan være en arytmi i forbindelse med en aneurisme. I de fleste tilfeller skjer dette ikke, fordi pasientene har tid til å søke medisinsk hjelp til rett tid, noe som øker sannsynligheten for vellykket behandling.

Profylakse og prognose

For å forhindre utvikling av kardiosklerose er det nødvendig å ikke innrømme iskemisk sykdom, og når det skjer, er det på tide å søke hjelp fra spesialister.

Grunnleggende forebyggende anbefalinger:

 • Å lede en sunn livsstil.
 • Rationelt spise.
 • Unngå å røyke og drikke alkohol.
 • Regelmessig gjennomgå medisinske undersøkelser.

Hvor lenge å leve med en slik sykdom er utvetydig vanskelig å si, siden alt vil avhenge av mange faktorer: graden av patologi, pasientens aldersgruppe, hans generelle tilstand og effektiviteten av behandlingen.

Hva er diffus kardiosklerose?

Diffus kardiosklerose er en ganske farlig hjertepatologi, noe som kan gi alvorlige komplikasjoner i fravær av rettidig behandling. Sykdommen utvikler seg ofte i mild form (småfokuskardiosklerose), når folk lever lenge, uten å ta noen tiltak og ikke innser graden av fare. Det skal imidlertid huskes at en forsømt form av sykdommen i form av en diffus lesjon kan forårsake svært alvorlige konsekvenser.

Arten av sykdommen

Kardiosklerose er en spredning av arrbindelvev i hjertemuskelen. Diffus kardiosklerose er en av de farligste typer patologi, hvor arrdannelse oppstår ganske jevnt over alle muskelfibre. Dannelsen av bindevev er et resultat av betennelsesreaksjoner i myokardium (myocarditic kardiosklerosis) aterosklerose eller koronar (aterosklerotisk kardio).

Veksten av bindevev er notert i dødszonen av myokardceller. Diffus spredning av lesjonen skjer gradvis, og etter hvert som vevet vokser, forverres tilstanden til en person. Den vanligste formen for patologi er atherosklerotisk kardiosklerose.

etiologi

Diffuse kardiosklerosis ofte på grunn av aterosklerose i koronararteriene, som er ledsaget av en langvarig myokardiskemi, som fører til degenerering og atrofi av sine fibre, og følgelig diffus spredning av fibrøst vev. På bakgrunn av en diffus lesjon kan fibrotiske fokale lesjoner dannes, både små og store. Opprinnelsen og utviklingen av lesjonen avhenger av tilstedeværelsen av collaterals i arteriene, i løpet av metabolske prosesser, metabolske forandringer. Det er disse faktorene som bestemmer myokardets trofiske og regenerative evner.

Følgende årsaker utmerker seg, og er i stand til å provosere diffus cardiosklerose:

 • arteriell hypertensjon;
 • hjertearytmier;
 • revmatisme;
 • myokarditt;
 • hypertrofi av muskelen;
 • diabetes mellitus.

I tillegg spiller en viktig rolle av eksogene faktorer:

 • eksponering for tungmetaller og deres salter;
 • overflødig kroppsvekt
 • overdreven alkoholforbruk;
 • røyking,
 • ukontrollert inntak av noen medisiner;
 • psykisk stress og stress;
 • overførte kirurgiske effekter på hjerte og hjerne;
 • aldersfaktor.

Ikke rabatt på mulige virkninger av klimatiske forhold (spesielt varme) og dårlig økologi.

manifestasjoner

Kardiosklerose kan utvikles i lang tid praktisk talt asymptomatisk, og bare tilfeldig undersøkelse ved en annen anledning gjør det mulig å avsløre det. Ofte går utviklingen av sykdommen på en kronisk bane med perioder med forverring og langvarig remisjon. Generelt kan manifestasjon av sykdommen være av forskjellig natur, som er forårsaket av et brudd er fremherskende: koronar insuffisiens, kardial kontraktil dysfunksjon, hjerteledningsforstyrrelser.

Som regel, når du utvikler en diffus form av kardiosklerose, er følgende symptomer funnet:

 1. Kortpustethet. Dens forekomst er assosiert med brudd på kontraktilfunksjonen til venstre ventrikel. I den første fasen av patologien manifesterer seg dyspne bare etter en lang tur eller betydelig fysisk anstrengelse, og med utviklingen av sykdommen øker og oppstår i ro.
 2. Hoste. Symptomet oppstår når sykdommen utvikler seg med utseendet av lungeødem, hjerteastma. I utgangspunktet er hosten tørr, men med utvikling av hjerteastma kan det ledsages av skummende sputum.
 3. Smerte syndrom. Smertefulle opplevelser oppstår i hjertet av hjertet. Hvis det er stillestående fenomener i en stor sirkulasjonssirkulasjon, kan smertesyndrom i riktig hypokondrium (leverområdet) observeres. I dette tilfellet kan det oppstå ytterligere tegn på hemodynamiske lidelser: hevelse i jugular vener, hevelse i nedre ekstremiteter, ascites, hydrothorax.
 4. Tegn på hjertearytmi. Med utviklingen av Cardiosclerosis kan vise ulike typer av arytmier: takykardi, bradykardi, atrieflimmer og paroksysmal, blokade.
 5. Poser. Ødem utvikler seg vanligvis på nedre lemmer og begynner med ankler med en gradvis forlengelse av lår og glans. Hevelse manifesterer seg etter en arbeidsdag, og går vanligvis om morgenen.
 6. Generell og muskel svakhet, rask tretthet. Slike manifestasjoner kan oppnå et bevissthetstap.
 7. Cyanose. I den første perioden av sykdommen, endres ikke fargene på huden, men med utvikling av patologi er det uttalt cyanose på leppene, nesen, ansiktet. Brudd på blodtilførselen kan forårsake andre trofiske lesjoner i huden, samt håravfall, deformering av neglene.

Forløpet av sykdommen avhenger av graden av kransløpssirkulasjon. Oftest har en tendens cardio å være en gradvis progresjon som til slutt føre til alvorlige komplikasjoner: hjerteinfarkt, venstre ventrikkel-aneurisme, hjertesvikt, sykdommer i lungene og leveren.

Prinsipper for behandling

Behandling av diffusjonsformen av kardiosklerose avhenger av omfanget av lesjonen og utviklingsstadiet.

Den beste prognosen kan forventes med rettidig oppdagelse av patologi og begynnelsen av effektiv behandling.

Generelt er behandling av sykdommen basert på komplekse metoder. Det er rettet mot å løse slike problemer:

 • stopp prosessen med ødeleggelse og bevare upåvirket muskelvev;
 • eliminering av iskemiske prosesser;
 • forebygging av hjertesvikt;
 • eliminering av hjertearytmi.

Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet utføres behandling i hjemmet, poliklinisk eller ambulant innstilling. Først av alt er det gitt et optimalt kosthold, noe som innebærer utelukkelse av slike produkter:

 • stekt kjøtt;
 • matvarer med overskytende kolesterol;
 • sterk te;
 • naturlig kaffe;
 • retter som forårsaker flatulens;
 • reddik;
 • neper;
 • hvitløk;
 • løk.

Forbruket av bordssalt er begrenset. Maten selv er ofte organisert (opptil 6 ganger om dagen), men i små porsjoner.

Terapi utføres med utnevnelse av følgende stoffer:

 1. Preparater basert på nitrater: Nitroglyserin, nitrosorbid. De normaliserer koronar sirkulasjon og reduserer behovet for muskel i oksygen.
 2. Kalsiumantagonister: Nifedipin, Diltiazem, Veroshpiron. Konstruert for å redusere hypertensjon, eliminere spasmer av koronarbeinene.
 3. Betablokkere: Anaprilin, Inderal, Nebivolol. De er rettet mot eliminering av hypertensjon, svekkelse av behovet for oksygen, eliminering av hjertearytmier.
 4. Statiner: Rosuvastatin, Simvastatin, Atorvastatin, Lovastatin. Hovedformålet er å redusere mengden kolesterol i blodet.

I tillegg, etter legens skjønn, er preparater for symptomatisk terapi foreskrevet:

 • diuretika (Furosemide, Trifas, Britomar);
 • antiplatelet agenter (Cardiomagnolo, Aspirin);
 • ACE-hemmere (Enalapril, Ramipril, Captopril).

I alvorlige tilfeller utføres kirurgisk behandling. Grunnleggende kirurgiske teknologier:

 • aortokoronary shunting;
 • stenting;
 • implantering av en pacemaker.

Diffus kardiosklerose refererer til de sykdommene som ikke kan utløses i alle fall. Hvis sykdommen er lett å vinne på et tidlig stadium, er prognosen sjelden positiv for alvorlige lesjoner.

Hva er diffus cardiosklerose, behandling av sykdommen

En hvilken som helst sykdom kan belønne en person med ubehagelige komplikasjoner, patologier som påvirker hjertet, er ikke et unntak. I dette tilfellet blir kardiosklerose en hyppig bivirkning. Sykdommen er karakterisert ved arrdannelse av myokardfibrene, og det finnes flere former for patologi, som er preget av visse tegn. Så, med utviklingen av diffus cardiosklerose, er det en økt fordeling av bindevevselementer i hele det indre laget av hjertemuskelen - myokardiet.

Ganske ofte, et fenomen ble observert etter omfattende akutt i hvilken det er bortdøen av fibrene, etterfulgt av vekst av bindevev, noe som fører til destabilisering i funksjon av hjertemuskelen sammen med deformasjonen av ventilanordningen.

Typer av kardiosklerose

Patologiene i hjertemusklene under det generelle navnet "kardiosklerose" er klassifisert i henhold til forekomsten av bindevev, lesjoner av denne typen er delt inn i:

 • usammenhengende;
 • diffus storfokal;
 • diffus finfokal kardiosklerose.

Når dannelsen av individuelle arr etter påvirkning av myokarditt eller myokardinfarkt, kan de være små i størrelse eller påvirke et betydelig område. Som et resultat av dette diagnostiseres en kortfokus eller storfokal kardiosklerose. I det første tilfellet består lesjonen av små foci, som hver danner et grovfibrer bindevev. Utseende de ligner et tynt hvitt lag. Dette skjemaet er begrunnet av mangel på næringsstoffer, nemlig oksygen, i hjertemuskulaturens celler, som, når oksygenmangel minker, endres trofisk og transformeres strukturelt. Med store fokale lesjoner observeres en stor økning i bindevev, og resultatet kan være en erstatning av hjertevegget med et arr - i dette tilfellet snakker de om dannelsen av en kronisk aneurisme.

Ovenfor har det allerede blitt vurdert hva som er diffus kardiosklerose, med sin tilstedeværelse blir bindevevselementene jevnt dannet over hele myokardets område. Slike endringer indikerer tilstedeværelsen av iskemisk hjertesykdom - det vil si utviklingen av IHD av diffus cardiosklerose av kronisk kurs.

Sykdommen kan klassifiseres og i samsvar med tidligere faktorer som forårsaket utviklingen av problemet:

 1. Postinfarction skjemaet utvikler seg mot en hjerteinfarkt og er vanligvis preget av et fokal karakter.
 2. Aterosklerotisk kardiosklerose forårsaker diffus aterosklerose i kranspulsårene. En karakteristisk funksjon er en lang periode med utvikling mot bakgrunnen av langvarig oksygen sult av celler med utilstrekkelig blodtilførsel til myokardiet. Når en patologi oppstår, dystrofi, atrofi av muskelvev. Ytterligere progresjon er fulle av dilatasjon av hjertehulene, med involvering av ventiler i prosessen er i stand til å danne oppnådde mangler.
 3. Hvis det oppstår inflammatoriske prosesser i myokardiet, kan det forekomme postkardisk cardiosklerose. Som regel påvirker det unge mennesker med en smittsom patologi i anamnese, som følge av patologiske forandringer kan påvirke enhver del av hjertet, og bindevev er jevnt fordelt gjennom myokardiet.
 4. Medfødt, det er den primære kardiosklerosen diagnostiseres svært sjelden. Vanligvis er det dannet mot bakgrunnen av medfødte patologier.

Hvorfor utvikler patologien?

Hver patologi utvikles under påvirkning av visse faktorer. For utseendet av kardiosklerose er det bare tre grunner:

 • innsnevring av store hjertekar, som et resultat av hvilket myokardiet ikke tilstrekkelig tilføres blod og hypoksi utvikler seg;
 • Tilstedeværelse av inflammatoriske prosesser som direkte påvirker hjertemuskelen;
 • strekker hjerteveggene og øker kroppens volum.

For å danne hjertepatologier, er det nødvendig med visse faktorer, blant annet:

 1. En stillesittende livsstil, mangel på fysisk aktivitet.
 2. Feil meny, som domineres av fete eller krydrede retter.
 3. Konstant overspising, noe som fører til overdreven vekt.
 4. Pandering til dårlige vaner - røyking og drikking.
 5. Overflødig fysisk anstrengelse, som påvirker kroppen regelmessig og i lang tid.
 6. Konstant forekommende stressende situasjoner.
 7. En annen årsak til patologi er arvelighet.

I nærvær av slike faktorer øker forekomsten av kardiovaskulære sykdommer årlig, og risikoen for dannelse av kardiosklerose hos berørte pasienter øker tilsvarende.

Samtidig symptomatologi

Utvikling, diffus kardiosklerose begynner å bli ledsaget av en rekke tegn som oppstår med kompromittert kontraktilitet i hjertet og tilstedeværelsen av hjertesvikt:

 1. I de første stadiene av sykdomsdannelsen manifesterer seg ubehag etter betydelige fysiske belastninger, men med videre vekst av arrvæv er de merkbare selv med mindre handlinger, og noen ganger i rolige tilstander.
 2. På grunn av hjertesvikt og nedsatt hemodynamikk, er det hevelse i lungen, mot hvilken hoste begynner. Ofte er det tørt, vises i liggende stilling, eller når det var fysisk aktivitet.
 3. Et hyppig symptom er en smerte i hjertemusklen, en styrket eller svekket organkarpasjon, ulike arytmier. Årsaken er at myokardets manglende evne til å fungere normalt. I utgangspunktet er de listede symptomene dårlig uttrykt, men de utvikler seg gradvis og manifesterer seg selv i en rolig tilstand.
 4. I nærvær av visse arytmier, er bevissthetstap mulig.
 5. Det er hevelse, som ofte påvirker underbenet. Fra anklene begynner den gradvis til regionen av lårene. Ødem vises om ettermiddagen, om morgenen forsvinner de.
 6. Endurance reduseres gradvis, det er muskel svakhet, som skyldes dårlig blodtilførsel.
 7. På huden med mangel på blodtilførsel er det trofiske formasjoner, pigmentering begynner, håravfall og deformering av neglene.
 8. Det er smerter under ryggen til høyre, noe som ikke skjer for ofte og skyldes stagnasjon av blod i forstyrret hemodynamikk. Sårhet i leveren sone er ofte ledsaget av hevelse i beina, ascites, hovne jugular vener og hydrothorax.

Etter hvert som patologien utvikler seg, blir symptomatologien lysere, men kardiologen må behandles selv med implisitt uttrykte tegn, noe som gjør det mulig for rettidig diagnose og passende behandling.

Diagnostikk av patologi og medisinering

For å bestemme den mest effektive terapeutiske ordningen, er det nødvendig å utføre diagnostikk. Spesielle prosedyrer vil avsløre hvor mye hjertemuskelen påvirkes av arrvæv, hvor mange lesjoner det er, hvilken type kardiosklerose er tilstede, og hva som spesielt utløste utviklingen. Vanligvis utnevner:

 1. Gjennomføring av et elektrokardiogram som viser endringer i rytmen i hjertet, tilgjengelige arr, venstre ventrikulær hypertrofi og dannelsen av postinfarkt-aneurisme.
 2. Ultralydundersøkelse gjør det mulig å vurdere tilstanden av kontraktilfunksjonen i hjertemuskelen og å forstå om det er endringer i størrelsen på orgelet, dets form. Ultralyd viser også tilstedeværelsen av arr.
 3. For deteksjon av patologiske foci utføres magnetisk resonansavbildning, det gjør det også mulig å undersøke lagdelte deler av hjertemuskelen.
 4. For å bestemme nivået på kolesterol utføres laboratorieblodprøver, og de er også nødvendige for å få informasjon om offerets generelle tilstand og tilstedeværelsen av tilhørende patologier.

I tillegg til utnevnelsen av en kardiolog samler han en anamnese hos pasienten for å avsløre patologien som provoserte dannelsen av kardiosklerose. Med tanke på behandlingen av sykdommen, bør det bemerkes at det ikke finnes en enkelt metodikk, men komplekset av aktiviteter valgt av spesialisten er rettet mot å bli kvitt den opprinnelige årsaken til problemet. For eksempel, hvis det er en post-myocardisk sykdom, vil legen først og fremst behandle infeksjonen eller en allergisk reaksjon som forårsaket kardiosklerose. Hvis det er en diffus atherosklerotisk form, vil det være nødvendig å konsentrere seg om å senke nivået av kolesterol, å korrigere blodtrykk og gjenopprette blodtilførselen til kranspulsårene. Generelt vil terapeutisk diett for diffus cardiosklerose se slik ut:

 1. Eliminering av den underliggende årsaken til sykdommen.
 2. Stabilisering av metabolske prosesser som forekommer i myokardiet.
 3. Eliminering av symptomer som indikerer hjertesvikt.
 4. Arrytmierapi.

For å eliminere den underliggende patologien kan følgende farmasøytiske preparater foreskrives:

 1. Legemidler relatert til nitratgruppen - Nitroglyserin eller Nitrosorbid. Disse stoffene påvirker effektivt myokardens stressede vegger, forbedrer blodsirkulasjonen. I dette tilfellet brukes Nitroglycerin ikke bare for behandling, men også for forebyggende formål for å forhindre hjerteinfarkt.
 2. For å få en positiv effekt på kroppens funksjonalitet, redusere myokardens tone, redusere blodtrykksindeksene, utpekes kalsiumantagonister, inkludert Veroshpiron, Diltiazem, Nifedipin.
 3. For å forbedre ernæringen av hjertemuskelen, er Riboxin eller Mexidol foreskrevet.
 4. Det kan være nødvendig å ta beta-adrenoreceptor blokkere, som inkluderer Nebivolol, Anaprilin og andre. Ta denne gruppen medikamenter bør være med stor forsiktighet, etter kardiologens foreskrevne dosering, antall mottakelser.

Selv å vite hvilke symptomer som indikerer dannelsen av diffus kardiosklerose og å ha en ide om vanlig foreskrevne legemidler, anbefales ikke selvmedisinering, siden resultatene kan være beklagelige.

Hvis det under behandlingen av arr er behov for å redusere mengden kolesterol, utnevne Rosuvastatin, Simvastatin og andre rusmidler relatert til statiner. Når de tas, er det nødvendig med regelmessig overvåking av blodets kvalitative og kvantitative sammensetning. Hvis det er en sterk puffiness i tillegg til de viktigste terapiforeskrevne diuretika - Furosemide, Britomar.

Ytterligere terapeutiske og forebyggende metoder

Behandling av diffus cardiosklerose er ikke begrenset til legemidler alene, det er nødvendig å foreskrive en diett, justere livsstilen, fysisk aktivitet, slutte å røyke og drikke alkohol. Nærmere det er nødvendig å vurdere prinsippene om riktig ernæring i utseendet av denne patologien:

 1. Det er nødvendig å avstå fra bruk av bordssalt.
 2. Det vil kreve streng overvåking av volumet av væsker drukket per dag.
 3. Det vil være nødvendig å nekte produkter som spiser de nervøse elementene i kardiovaskulærsystemet - kaffedrikker, sterk te, sterk alkohol og til og med kakao.
 4. Det er nødvendig å forlate stekte matvarer til fordel for bakte, kokte og stuvede matvarer.
 5. Fra menyen vil det være nødvendig å ekskludere produkter med høyt nivå av kolesterol - slakt og egg.
 6. Nekter å spise fra retter som kan inkludere skarpe grønnsaker - løk og hvitløk, pepper, reddik og andre.
 7. Fra kostholdet bør fjernes matvarer som er tunge for magen.

En ekstra metode for behandling er tradisjonell medisin. Men når du velger oppskrifter for behandling av patologi, må du ikke glemme grunnleggende regler - før du bruker avkok og infusjoner, er høringen av den behandlende legen nødvendig. Muligheten for individuell intoleranse bør vurderes. Tradisjonell medisin bør være en ekstra, men ikke den viktigste metoden for terapi. Vegetabilske komponenter kan ha visse kontraindikasjoner. Her er en av de mest populære oppskriftene:

 1. Det er nødvendig å rengjøre hvitløkshodet.
 2. Grind det til vannkonsistensen.
 3. Hell ingrediensene med uberørt magert olje.
 4. Insister på at stoffet skal være 8 timer, hvoretter det legger til juice fra en sitron.
 5. Ingrediensene blandes og blandingen blir infundert i ytterligere 7 dager.
 6. Ta løsningen 30 minutter før måltider, tre ganger om dagen. En enkelt dose gjør en liten skje av sammensetningen. Behandlingens varighet er tre måneder, hvoretter de gjør en en-måneders pause og gjentar behandlingen.

I tilfeller der narkotikabehandling i kombinasjon med diett og folkemessige oppskrifter ikke gir en hel eller delvis kur, kan kirurgisk behandling foreskrives - bypass, stenting, i tilfelle rytmeforstyrrelser - implantering av en pacemaker. Selvfølgelig er forebygging av sykdom å foretrekke for sin utvikling. Basert på prinsippene for behandling av patologi, kan du identifisere de grunnleggende metodene for forebygging:

 1. Det er nødvendig å kontrollere dannelsen av hovedpatologien, hvis den allerede finner sted, eller tiltak for å hindre utseendet.
 2. Den rette måten å leve på, inkludert dagens og dagens regime.
 3. Bli kvitt dårlige vaner.
 4. Forebygging av stressende situasjoner.
 5. Vanlig normalisert øvelse.
 6. Kontroll av kroppsvekt.

Pasienter med diagnose av kardiosklerose lurer ofte på om de lever lenge i nærvær av en slik sykdom. Det skal bemerkes at diffusjonskortiosklerose i seg selv ikke er en dom, noen ganger er det vanskelig å diagnostisere det, spesielt når det ikke er noen åpenbar symptomatologi. Kardiovaskulær patologi er en ganske annen sak, mot hvilken bakgrunn kardiosklerose utvikler seg.

Prognosen for dannelsen av en form for patologi avhenger av nivået av sykdomsutviklingen. Hvis det ikke er komplikasjoner i form av alvorlig arytmi eller nedsatt blodsirkulasjon, er resultatet vanligvis gunstig. Men rollen som spilles av rettidig oppdagelse av problemet. Ikke glem risikoen for død i utviklingen av visse komplikasjoner - aneurisme, alvorlig takykardi eller atrioventrikulær blokade.

Kardiosklerose refererer til sykdommer som i lang tid ikke kan manifestere seg på noen måte, derfor er vanlig diagnose hos personer med risiko for patologisk utvikling et must.

Fare for diffus kardiosklerose

Hjertesykdommer er svært farlige for menneskers helse og liv. Sykdommer i hjertemuskelen og blodkarene krever rask, kvalifisert behandling. Forsinkelse i behandlingen av en slik sykdom truer med alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall. Småfokuskardiosklerose er dødsårsaken til et betydelig antall pasienter i post-infarktperioden.

Hva er sykdommen?

Diffus kardiosklerose er en hjertesykdom som førte til hjerteinfarkt. Kardiosklerose er definert som nedbrytning og ytterligere døende av hjertevævet ved små transplantater og er en langsiktig sykdom som dekker hele orgelet. Dødt vev i et hjerteinfarkt, forvandles til bindevev, noe som fører til en forverring i sammentrekning og klemming av muskelen, samt deformasjon av hjerteventiler.

Diffus kardiosklerose er delt inn i to typer:

Hovedforskjellen er i området av det berørte området av hjertet. Småfokuskardiosklerose dekker opptil 2 mm. Utviklingen av storfokal diffus kardiosklerose er preget av et stort område av hjertet.

Avhengig av sykdommens type oppstår kardiosklerose:

 • myokardial;
 • aterosklerotisk;
 • myocardio.

Kardioklerose etter infarkt er preget av arrdannelse på hjertekardens nekrotiske vev. De kan være av ulike omfang. Ved neste infarkt kan nyformede sår kombineres med eksisterende arrdannelse. Det forstørrede hulrommet ekspanderer, pasienten øker blodtrykket.

Aterosklerotisk kardiosklerose fremkommer etter kronisk iskemisk hjertesykdom. Hjertefibrene blir dystrofiske. Muskler reagerer mindre sensitivt på endringer i mengden oksygen, noe som fører til hypoksi og metabolske forstyrrelser. Pasienten har symptomer som er forbundet med diffus kardiosklerose.

Myokardiell cardiosklerose utvikler seg under spredning av betent hjertevev. Emu foregått av kroniske og allergiske sykdommer. Pasienten har forstørret hjertet, tonene er dårlig tappet.

Sykdom i symptomer

Å erkjenne de tidlige stadiene av sykdomsutbruddet vil ikke være lett, fordi det oppstår uten åpenbare kliniske symptomer. Diffus litenbrusk kardiosklerose er preget av de samme symptomene som i hjertesvikt. De inkluderer:

 • Sterk kortpustethet, som følge av enkle fysiske øvelser, for eksempel, går trappene. Kan fortsette selv i ro.
 • Causeless hoste, som kan utvikle seg i hemodynamikken i blodsirkulasjonen. Tørr hoste kan oppstå under fysisk anstrengelse og i liggende stilling. Den såkalte hjertehosten kan utvikle astma.
 • Hevelse av føttene i kveldstid. I begynnelsen av hevelse i anklene, og med utviklingen av sykdommen, brenner hevelsen til hele overflaten av bena.
 • Misfarging av huden og svakhet i musklene skyldes utilstrekkelig tilførsel av blod til vevet, noe som skyldes manglende evne til det syke hjertet til å arbeide med full styrke. Dårlig blodtilførsel fører til hårtap, sprø negler og utseendet på pigmentflettene på pasientens kropp.
 • Smerter i ribbenene på venstre side oppstår på grunn av stagnasjon av blod i blodårene og deres hevelse.

Det er tegn på sykdommen med varierende intensitetsnivåer. Du må lytte nøye til kroppen, hvis det er enda noen få tegn på diffus kardiosklerose, må du kontakte kardiologen for å finne ut diagnosen. For å starte sykdommen er uakseptabelt - hjertesykdom fører til døden.

Årsaker til hjertesykdom

Diffus liten-fokal kardiosklerose dannes i stedet for døde celler i hjernens vev. Årsakene til deres død kan være mange mangler i hjertemuskelen. Årsakene til sykdommen er preget av typen sykdom. Den viktigste er iskemisk hjertesykdom, og også:

 • Hjertesykdom er en medfødt eller oppnådd forandring av strukturen i hjertesegmentene (skillevegger, vegger, ventiler og kar) hvor blodsirkulasjonen forstyrres.
 • Arrytmi er en tilstand der det oppstår forstyrrelser i rytmiciteten, frekvensen og sekvensen av sammentrekninger av hjertet.
 • Angina pectoris er en smertefull følelse i brystet.
 • Myokarditt er en inflammatorisk prosess i vevsfibre som påvirker myokardiet.
 • Hypertrofi av myokardiet - en økning i masse og volum i hjertet, noe som øker dødshastigheten.
 • Dystrofi av myokardiet - betennelse i hjertet, forårsaket av feil metabolisme.
 • Reumatisme - en systematisk betennelse i bindevev i hjertet.
 • Aterosklerose i karene - dannelsen av kolesterolplakk inne i hjertets arterier.
 • Forgiftning av tungmetallforbindelser.

For mindre farlige grunner kan tilskrives:

 • diabetes mellitus:
 • fedme;
 • alkoholavhengighet;
 • hjerteoperasjon;
 • stressende situasjoner;
 • Uautorisert bruk av medisiner uten å ordinere en lege.
 • alderdom.

Diagnostiske metoder

Det finnes flere typer kardiologisk undersøkelse som kan avsløre pasientens diffuse kardiosklerose:

 • Studerer anamnesen til emnet.
 • Biokjemisk blodprøve og undersøkelse av avvik fra indikatorene.
 • Lytte til rytmer og lyder i hjertet.
 • Et elektrokardiogram (EKG) er en metode for registrering og undersøkelse av hjertemuskulaturens funksjon.
 • Ekkokardiografi er rettet mot å studere endringer i hjertet og dets ventiler ved hjelp av ultralydssignaler.
 • Magnetic resonance imaging (MRI) gjør det mulig å bestemme hvor lesjonen befinner seg og å undersøke den i alle fly.

For å etablere riktig diagnose er det nødvendig å bruke en kombinasjon av flere måter å studere pasienten på. Hvis sykdommen er i forsømt tilstand, er det tilrådelig å bruke alle undersøkelsesmetoder. Kardiologen studerer resultatene av studien og gjør en nøyaktig diagnose for videre behandling.

Behandling av sykdommen

Den behandlende legen foreskriver en omfattende behandling av diffus cardiosklerose, det bør være aktuelt. Dette er nøkkelen til en rask gjenoppretting. Den første oppgaven til en lege som har som mål å forbedre pasientens livskvalitet er å eliminere symptomer på iskemi, stabilisere hjerterytmer og opprettholde normalt blodtrykk. Dessuten er et spesialdesignet kosthold designet for å redusere mengden fett og sukker i blodet.

Kostholdet utelukker forbruket av stekt mat (kjøtt, fisk, egg). Drikke alkohol og røyking er strengt forbudt. Det er heller ikke anbefalt å drikke sterk te, kaffe. Kostholdsmat er nesten ikke saltet. Røkt produkter, hvitløk, reddiker og løk i rå form er utelukket fra kostholdet.

Behandling av iskemisk hjertesykdom innebærer bruk av medisiner. Den består av flere grupper av stoffer:

 • antianginal handling;
 • -blokkere;
 • kalsiumkanalblokkere;
 • antiblodplatemidler.

medisinering

Antianginal medisiner fjerner symptomene på iskemi. Ved bruk av et slikt middel, reduseres hjertebelastningen, blodtilførselen økes, koronarkarene utvides og kaliumkanalene aktiveres. Effekten av stoffet reduserer venøs tilstrømning, vaskulær motstand, samt trykk i atrielle og pulmonale arterier.

Det er en rekke krav til disse stoffene:

 • de bør redusere blodplater og andre blodelementers evne til å danne blodpropper i karene (antiaggregasjonseffekt);
 • fremme dannelsen av ytterligere laterale blodkar for å oppnå bypass-veier i hovedsirkulasjonen;
 • Ikke endre metabolismen av karbohydrater og lipider.

Nitrater som forårsaker systemisk vasodilasjon brukes til både profylakse og angrep av kardiosklerose. De hjelper med å mette hjertet med oksygen og lindre myokardial spenning.

Medikamentkalsiumantagonisten blokkerer kalsiumkanalene. I dette tilfellet manifesterer vasodilatoreffekten, spasmen elimineres.

Dette stoffet øker blodstrømmen, senker blodtrykket. Bruken av β-blokkere forbedrer trivsel ved fysisk anstrengelse, reduserer behovet for hjerte i oksygen.

Koronar dilatasjonsmedikamenter brukes til å lindre spasmolytisk effekt, utvide hjernens venøse arterier, forbedre tilførsel av hjertevev med oksygen.

Om nødvendig, foreskriver kardiologen narkotikahemmere eller såkalte satiner - redusere produksjonen av kolesterol i leveren, som en konsekvens av å senke nivået i blodet. Disse stoffene reduserer forekomsten av hjerteinfarkt, forlenger livet for mennesker med høy risiko for et annet tilfelle av et hjerteinfarkt.

Diuretika (diuretika) bidrar til å redusere blodtrykket, lindre kroppen av overflødig vann og salt. Forbedring av pasientens trivsel skyldes reduksjon av ødem.

Antiaggreganter blokkerer muligheten for blodplater å holde seg sammen med erytrocyter og vaskulære vegger. De brukes til å forhindre komplikasjoner i hjertesykdom og hjerteinfarkt, sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.

Tilordne antiaggreganter i postoperativ periode, så vel som med tromboflebitt.

Forberedelser for behandling av hjertesykdommer har en rekke kontraindikasjoner, ordningen for deres administrasjon og dosering velges individuelt.

Kirurgisk behandling

Det er tilfeller der pillene ikke lenger kan hjelpe til med behandlingen, og pasientens liv avhenger av operasjonens hastighet. Kirurgisk inngrep anbefales.

Iskemi fører til en innsnevring av fartøyets lumen, smerte kommer fra venstre side av brystet, den såkalte angina. Etter diagnostiske studier foreskrives aortokoronær bypassoperasjon - en operasjonsintervensjon der en shunt (protese) er plassert på steder for innsnevring av koronarfartøyet, en omveierbane er opprettet for bevegelse av blod. Tidlig kirurgi forbedrer kvaliteten og forventet levetid, og forhindrer endringer i hjertemuskelen.

Hvis det forekommer en spredning av bindevev i diffus aterosklerose, oppstår deformasjon av karene etter hvert. I noen tilfeller er det en innsnevring av det vaskulære tverrsnittet, lukking av arteriene. Denne patologien fører til kronisk mangel på blodtilførsel.

For behandling av det berørte området benyttes stenting, operasjonen er rettet mot å installere en spesiell stald i det skadede blodkaret. Kirurgisk er stenten plassert i det berørte området, presset inn i veggene, oppblåst med en spesiell ballong, og øker delen av fartøyet.

I de mest forsømte tilfellene av kardiosklerose, når han truer pasientens liv, bruker legen ECS-metoden. Det er indikert for en pasient hvis hjerte ikke slår regelmessig. Implantering av pacemakere er en metode hvor eksterne elektriske impulser påføres det berørte området av pasientens vev. De sender små kostnader til hjertet, noe som fører til at det blir kontrakt. Pulsens periode og varighet settes individuelt for å opprettholde riktig rytme i hjertet.

Forebygging av sykdomsutbrudd

Den viktigste metoden for å forebygge diffus cardiosklerose er å forbedre pasientens livskvalitet. Økt oppmerksomhet til manifestasjonene av sykdommen skal utsettes av pasienter som er predisponert for iskemi. Slike pasienter må gjennomgå en årlig planlagt undersøkelse.

Hittil har hjertesykdom den høyeste dødeligheten blant befolkningen. Utviklingen av patologiske forandringer i hjertet fortsetter sakte med ubetydelige manifestasjoner. Derfor må du nøye overvåke helsen din og øyeblikkelig kontakte en lege.

Årsaker og behandling av diffus cardiosklerose

Diffuse kardiosklerosis er skade på hjertemuskelen (myokardium) som et ensartet overvekst av arr (binde) vev over overflaten (vanligvis skjer dette som en kompenserende mekanisme på grunn av myokardialt infarkt i stedet for døde myokardiale fibre), som fører til avbrudd av hjertet. Hjertemusklen tilpasser seg arbeidet med tilstedeværelse av overflødig vev, noe som får sin størrelse til å gradvis øke og deformasjon av hjerteventilene oppstår.

På gresk taler ordet "cardiosklerose" for seg selv: "cardio" - hjertet og "sklerose" - bindevev. Hos pasienter i middelalder og eldre utvikler patologi seg oftest som følge av vaskulær skade. Imidlertid kan det på bakgrunn av myokardial inflammatorisk prosess forekomme i alle aldre, inkludert i barndommen.

Patologi er fyldt med slike komplikasjoner som: kronisk hjertesvikt (på grunn av en reduksjon i hjertets kontraktile funksjon); hjertet aneurysm (hjertet av veggen stikker ut, danner en "sekk", hvor blodet akkumuleres, i tilfelle et brudd, et umiddelbart, dødelig utfall oppstår); forstyrrelse av hjerterytmen (ekstrasystol, atrieflimmer, hjerteblokk).

Typer av kardiosklerose

Kardiosklerose er delt inn i fokus og diffus på grunn av forskjellen i patologiske egenskaper.

For det første type kjennetegnet ved separat plassert på myokard arr, liten som inndeler den i melkoochagovyj kardiosklerosis eller stor størrelse (store kardiosklerosis). Etter å ha fått en pasient ofte utvikler en omfattende myokardinfarkt, den sistnevnte strekker seg over vidstrakte bindevev store områder. Diffuse liten fokal kardio, henholdsvis - er små lommer av arrvev, jevnt fordelt over hele myokardiet. Denne formen er forårsaket av hypoksi (oksygenmangel) i sine celler, fordi det reduserer deres størrelse, oppstår atrofi og skadelige strukturelle endringer.

Diffus form av kardiosklerose bindevev vokser gradvis gjennom myokardiet. Denne patologien indikerer tilstedeværelsen av en pasient med kronisk iskemisk hjertesykdom (CHD) eller iskemi. Dette er en kombinasjon av sykdommer som innebærer et brudd på blodtilførselen i myokardiet på grunn av skade på hjertet eller kranspulsårene.

Kardiosklerose er også postinfarkt, postkardisk, aterosklerotisk og medfødt. Dette er en etiologisk klassifisering basert på den faktoren som forårsaket patologien.

årsaker

Diffus kardiosklerose kan utvikle seg på grunn av mange årsaker. Dens tegn er tilstede hos de fleste som lider av kroniske hjerte-og karsykdommer. Kardiosklerose legger til seg en betydelig forverring av pasientens prognose for fremtiden, fordi erstatning av sunt arrvæv er irreversibelt.

Hovedårsaken til patologien er mangelen på oksygen i myokardiet. I risikogruppen, først og fremst, personer som har hatt hjerteinfarkt (bindevev dannes på de mest berørte områdene).

Årsaken kan være et fremførbart ved inflammatoriske sykdommer, som har gitt komplikasjonene i hjertemuskelen, slik som sinusitis, dental caries, ormer, sår hals, hepatitt, og andre.

Brudd på blodtilførsel av et myokard, som forårsaker kardiosklerose, kan igjen forårsake: hyppige varme angrep; en operasjon som bæres på hjertet eller hjernen avsetning av salter i kroppen; Nerve overstrain; diabetes mellitus; aterosklerose; alkoholmisbruk; feilaktig inntak av medisiner hypertensjon; fedme.

Hovedårsaken til disse årsakene er atherosklerose. På grunn av det, reduserer blodkarets lumen mer enn halvparten.

Det er ekstremt viktig å oppdage iskemi i tide, til den har utviklet seg til kardiosklerose, slik at behandling kan startes i tide.

symptomer

Ofte manifesterer kardiosklerose av diffus natur seg ikke som noen symptomer. Men hvis de ser ut, er disse symptomene som følger:

 1. kortpustethet, som opptrer først etter intensiv fysisk anstrengelse, og ikke overgår selv tilstanden til å ligge ned
 2. tørr hoste (det kalles "hjerte") som forekommer i liggende stilling og i løpet av fysisk aktivitet, som i løpet av sin hjerte fungerer i nødmodus, opplever en tung last (eventuelt tørrhoste kan strømme i hjerteastma)
 3. muskel svakhet med fysisk aktivitet, nedsatt mental aktivitet
 4. hevelse (for det meste - underekstremitetene), først opptrer ved anklene, noe som øker om natten og forsvinner i morgen (i fremtiden kan gå på leggen og lårene)
 5. forandring i huddekselet (pigmentering, negler deformering, håravfall, etc.)
 6. smerte i hypokondrium til høyre (et sjeldent tegn som skyldes stagnasjon av blod i en stor sirkulasjon, oftere i leverområdet)
 7. plager, en følelse av kulde i hender og føtter, besvimelse

Hvis du har disse symptomene, enkeltvis eller i kombinasjon, bør du umiddelbart kontakte legen din. Dette bekymrer spesielt folk som allerede har hjertesvikt i diagnosen.

Diagnose og behandling

De viktigste diagnostiske metodene for kardiosklerose og dens diffuse form inkluderer:

 • EKG (elektrokardiogram), slik at for å spore endringer i hjertehastighet for å detektere endringer i bindevevet, hypertrofi i venstre hjertekammer, hjerte eller aneurysmidannelse etter myokardial
 • Ultralyd (ultralyd), på grunn av hvilken det er mulig å evaluere tilstanden til det kontraktile systemet i hjertet, dvs. - Om hjertet har endret seg i størrelse, og om det er arr på det
 • MRI (magnetisk resonansbilder) - en metode som lar deg identifisere patologins fokus og undersøke delene av hjertelaget etter lag

Andre diagnosemetoder: Studien av sykdommens historie (pasientens livsstil og sykdomsforløpet), fastsetting av tilfeller av manifestasjoner av hjertesvikt, studier av tilstedeværelse og stabilitet av arytmi, ekkokardiografisk analyse.

Behandling av patologi bør utføres umiddelbart etter diagnose. Den har flere formål: primærkildebehandling (dvs. iskemi), forbedring av metabolsk prosessen i hjertemuskulaturen, eliminering av hjertesvikt symptomer og kontroll av arytmi.

På det første punktet, behandling av iskemi, er det verdt å bo nærmere. I dette tilfellet, i intet tilfelle bør ikke engasjere seg i selvmedisinering. Det kan ikke bare vise seg ineffektivt, men også skade. Tilnærmingen til løsningen av problemet bør være profesjonell - bare medisiner som foreskrives av den behandlende legen, bør brukes, med tanke på resultatene av diagnosen og basert på pasientens tilstand.

Legemidlene som brukes i dette tilfellet kan være av flere grupper:

 1. Antianginal nitrater, som er svært verdifulle på grunn av deres evne til å redusere stresset til myokardets vegger, og derved redusere oksygenbehovet. Et eksempel på denne typen stoff er nitroglyserin. Den kan brukes både under et angrep og som et forebyggende tiltak. Et annet mye brukt stoff i denne gruppen er nitrosorbid.
 2. Blokkere av β-adrenoceptorer reduserer også behovet for myokardium i oksygen. Deres aktiviteter er hovedsakelig rettet mot å forbedre pasientens tilstand under treningen. De opererer også i hvilemodus, men i mindre grad. I denne gruppen er det vanligste anaprilin.
 3. Kalsiumantagonister, som nifedipin, verapamil, diltiazem. Deres funksjon er den samme - for å redusere myokardisk oksygenbehov og dens kontraktilitet, samt å senke blodtrykket. En slik kompleks effekt har en meget gunstig effekt.

Terapi av kardiosklerose er uadskillelig fra streng overholdelse av et spesielt diett med visse begrensninger. De krever: å ekskludere fra kostholdet stekt kjøtt og fisk; begrense væskeinntaket; utelukke skarpe rotlinger (reddik, løk, reddik hvitløk); for å minimere bruken av produkter som inneholder kolesterol; begrense forbruket av spiselig salt; gi opp sterk te, kaffe, kakao og alkohol, samt produkter som forårsaker flatulens.

Profylakse og prognose

Alle vet at det er mye lettere å utføre forebygging enn å kurere sykdommen. For å forhindre utbruddet av diffus kardiosklerose, bør iskemi ikke først utvikles, eller hvis det allerede er tilgjengelig, for å starte behandlingen på en riktig måte. Metoder for forebygging er veldig enkle og tilgjengelige for alle. Deres essens: En sunn livsstil, rasjonell ernæring; moderat belastning; nektelse fra dårlige vaner (røyking, alkohol); Vanlige forebyggende medisinske undersøkelser.

Livskvaliteten til en pasient med diffus kardiosklerose og evne til å arbeide avhenger av patologienes natur og dens alvorlighetsgrad. Hvis det ikke er et brudd på blodsirkulasjonen, hjerterytme og atrieflimmer - prognosen er gunstigere. Men i tilfelle av deteksjonen, forverres det betydelig. Hvis en full atrioventrikulær blokk, en paroksysmal takykardi eller hjerteaneurisme er løst, er pasientens liv truet.

Hvis patologien ikke blir behandlet, er prognosen tydelig ugunstig, og farlige komplikasjoner vil sikkert utvikle seg. Virkelig effektiv behandling kan bare bli i begynnelsen av sykdommen, derfor ved de første alarmerende tegnene, er det ikke verdt å utsette det.

Les Mer Om Fartøyene