Atriell fortynning

Atriell dilasjon er en utvidelse av hulrommet til venstre og (eller) høyre atrium med bevaring av den normale tykkelsen på veggene som danner dem. Denne tilstanden er ikke en uavhengig sykdom og regnes som en av symptomene som er karakteristiske for en rekke medfødte eller oppkjøpte patologier i hjerte- eller luftveiene.

årsaker

Grunnlaget for de patologiske mekanismene for atrial dilatasjon vanskelighet ligger atrioventrikulær strøm gjennom hullene ved hjelp av hvilken det er en melding atrial og ventrikulære hulrom.

Årsaken til å forstørre kaviteten i venstre atrium er oftest den langvarige vedvarende hypertensjonen i det store sirkulasjonssystemet, forårsaket av systematisk betydelig fysisk anstrengelse. Atrieflimmer kan være en annen årsak til dilatasjon av høyre atrium, selv om det i mange tilfeller utvikler seg allerede som en komplikasjon av hjertekammerets patologiske ekspansjon.

For utvidelse av høyre atrium fører til økning i blodtrykk i en liten sirkulasjon, noe som kan skyldes følgende faktorer:

 • kroniske bronkopulmonale sykdommer, som er preget av spasmer av bronkiale muskler;
 • medfødte og oppkjøpte patologier av lungens blodårer;
 • smittsom skade på hjertemuskelen;
 • pulmonal hypertensjon;
 • medfødte eller kjøpte hjertefeil.

form

Avhengig av egenskapene ved patogenese er to former for atriell dilatasjon preget:

 • tonogen - utvikler seg som et resultat av økt trykk i atriumhulen som følge av økt blodpåfylling;
 • Myogen - utvikler seg under påvirkning av hjertesviktens patologier.

Diagnosen "dilatasjon" er gjort i tilfelle en økning i volumet av ett eller flere kamre i hjertet med mer enn 5%.

bevis

Mindre eller moderat atriell dilatasjon oppstår uten noen kliniske symptomer og oppdages vanligvis ved et uhell ved en undersøkelse ved en annen anledning, og er i seg selv et diagnostisk funn.

Vesentlig utvidelse av atriene er ledsaget av en forverring av pumpepunktet, noe som fører til arytmi, utvikling av kronisk hjertesvikt. symptomer:

 • hjerterytmeforstyrrelse;
 • kortpustethet;
 • økt tretthet;
 • hevelse i ekstremiteter.

diagnostikk

Den viktigste metoden for å diagnostisere atriell dilasjon er ultralydundersøkelse av hjertet. Det tillater oss å beregne volumet i hjertekamrene, er veggtykkelsen av myocardium og i særdeleshet deres forkortelser identifisere mulig patologi pericardium, blodpropp i hulrommene i hjertet, valvulære lesjoner tegn. Dataene som ble oppnådd under studien, ble sammenlignet med normen, tatt hensyn til pasientens vekst og vekt. Diagnosen "dilatasjon" er gjort i tilfelle en økning i volumet av ett eller flere kamre i hjertet med mer enn 5%.

Ved diagnosen atriell dilatasjon brukes også andre instrumentelle metoder:

 • EKG. Det gjør det mulig å oppdage abnormiteter i rytmen av sammentrekninger, samt differensialdiagnose mellom atriell ekspansjon og andre hjertesykdommer;
 • radiografi. Tegnene på dilatasjon er kardiomegali (økning i størrelsen på hjerteskyggen), kuleformet hjerteform, symptomer på pulmonal hypertensjon, utvidelse av lungens røtter;
 • angiokoronarografiya. Det gir deg mulighet til å avklare funksjonene i hjertets struktur, vanligvis utført for å velge taktikk for kirurgisk behandling.

Atriell dilatasjon krever differensial diagnose med arvelige kardiomyopatier, myokarditt, iskemisk sykdom, medfødte og anskaffe hjertefeil, eksfolierende aneurisme.

behandling

I mange tilfeller er årsaken som forårsaket utviklingen av atriell dilatasjon ikke kjent, og derfor er behandlingen rettet mot bekjempelse av kronisk hjertesvikt. For dette formål er pasientene foreskrevet:

 • diuretika;
 • beta-blokkere;
 • antiarrhythmic drugs;
 • ACE-hemmere;
 • hjerte glykosider;
 • antiblodplatemidler.

Hvis det er mulig å eliminere årsaken til atriell dilatasjon, kan volumet deres gradvis redusere og gå tilbake til normale verdier.

Hvis konservativ behandling av atriell dilatasjon er ineffektiv og symptomene på kronisk hjertesvikt øker, er spørsmålet om kirurgisk behandling løst. Den består i installasjon av en pacemaker, som forbedrer hemodynamiske prosesser.

Ved alvorlig hjertesvikt er den eneste behandlingsmetoden hjertetransplantasjon. Denne operasjonen utføres imidlertid ekstremt sjelden på grunn av høye kostnader og kompleksitet.

forebygging

Forebygging av utvikling av atriell dilatasjon består av tiltak for å forhindre utvikling av sykdommer i kardiovaskulære og respiratoriske systemer. Disse inkluderer:

 • rasjonell ernæring;
 • nektelse av alkoholmisbruk og røyking;
 • overholdelse av arbeids- og hvilevernet;
 • vanlig moderat trening.

Konsekvenser og komplikasjoner

Hvis det er mulig å eliminere årsaken til atriell dilatasjon, kan volumet deres gradvis redusere og gå tilbake til normale verdier. I alle andre tilfeller øker hjertets kamre gradvis i volum, noe som fører til økning i hjertesvikt.

Utdannelse: uteksaminert fra Tashkent State Medical Institute, med hovedfag i medisinsk praksis i 1991. Gjentatte passerte kurs for forbedring av faglig dyktighet.

Arbeidserfaring: Anestesiolog-resuscitator av byens fødselshospital, resuscitator av hemodialyse avdelingen.

Informasjonen er generalisert og er kun gitt til informasjonsformål. Ved første tegn på sykdom, kontakt lege. Selvbehandling er farlig for helsen!

I fire skiver med mørk sjokolade inneholder omtrent to hundre kalorier. Så hvis du ikke vil bli frisk, er det bedre å ikke spise mer enn to stykker per dag.

Amerikanske forskere gjennomførte eksperimenter på mus og konkluderte med at vannmelonsaft forhindrer utviklingen av arteriosklerose i blodkar. En gruppe mus drakk ordinært vann, og den andre - vannmelonjuice. Som et resultat var fartøyene i den andre gruppen fri for kolesterolplakk.

Tannleger har dukket opp relativt nylig. Så tidlig som i det 19. århundre var det en alminnelig frisørs plikt å trekke ut syke tenner.

Under drift bruker vår hjerne en mengde energi som tilsvarer en 10-watt pære. Så bildet av en lyspære overhead på tidspunktet for en interessant tanke er ikke så langt fra sannheten.

Det pleide å være det som gjenspeiler kroppen med oksygen. Denne oppfatningen ble imidlertid avvist. Forskere har bevist at det gis, en person kjøler hjernen og forbedrer ytelsen.

Mages mage passer godt med fremmedlegemer og uten medisinsk inngrep. Det er kjent at magsaft kan løse selv mynter.

74-årige bosatt i Australia, James Harrison, ble blodgiver om 1000 ganger. Han har en sjelden blodgruppe, hvis antistoffer bidrar til å overleve nyfødte med alvorlig anemi. Dermed reddet australieren omtrent to millioner barn.

I løpet av livet produserer den gjennomsnittlige personen to eller flere store spyttpulver.

Den gjennomsnittlige forventet levetid for lefties er mindre enn høyrehanders.

I Storbritannia er det en lov som en kirurg kan nekte å gjøre en operasjon til en pasient hvis han røyker eller er overvektig. En person må gi opp dårlige vaner, og da, kanskje, trenger han ikke kirurgi.

Den første vibratoren ble oppfunnet på 1800-tallet. Han jobbet på en dampmotor og var ment å behandle kvinnelig hysteri.

Ifølge mange forskere er vitaminkomplekser praktisk talt ubrukelige for mennesker.

Leveren er det tyngste organet i kroppen vår. Den gjennomsnittlige vekten er 1,5 kg.

De fleste kvinner kan få mer glede av å tenke på sin vakre kropp i speilet enn fra kjønn. Så kvinner, strever etter harmoni.

Den høyeste kroppstemperaturen ble registrert i Willie Jones (USA), som kom inn på sykehuset ved en temperatur på 46,5 ° C.

Det virker vel, hva kan være nytt i et slikt hackneyed emne som behandling og forebygging av influensa og ARVI? Alle har lenge vært kjent som den gamle "bestemors" metoder, den ene.

Dilatasjon av hjertets kamre: årsaker og metoder for å bekjempe patologi

Fortynding av hjertet er en forlengelse av venstre, høyre atrium eller ventrikler. Det kan bare forekomme i ett hjertekammer eller i flere samtidig. Årsaken er mange sykdommer, som iskemisk hjertesykdom, arteriell hypertensjon, revmatisme, endokarditt, obstruktiv bronkopulmonal patologi, misdannelser. Ulike brudd fører til utvidelse av et bestemt kamera. Fortynding er farlig ved utvikling av hjertesvikt, stillestående fenomener i den lille og store sirkulasjonen av blodsirkulasjon, trombose. De alvorligste komplikasjonene er hjerteinfarkt, lungeødem og multippel organsvikt.

Fortynning er en vedvarende ekspansjon av hulrommet. Begrepet brukes oftest i forhold til en økning i hjertets diameter, men denne patologien påvirker også andre kavitetsorganer.

Dilatasjon av hjertekamrene er den faktiske strekkingen av veggene, noe som fører til utvidelse og økning av hele strukturen. Orgelet består av 4 kamre: 2 atria og 2 ventrikler. Takket være deres konsekvente reduksjon, beveger blodet seg gjennom hele kroppen. Men under påvirkning av ulike faktorer er det en hyperextensjon av ett kammer eller to samtidig.

Hovedproblemet som kroppen møter under kardial dilatasjon, er at kroppen ikke er i stand til å pumpe mengden blod som er nødvendig for å sikre normal funksjon. Moderat utvidelse av kamre fører til hypoksemi og hypoksi, stillestående fenomen i stor og liten sirkel, tromboser. Følgende forhold er livsfarlige: tromboembolisme av lungearterien, hjerteinfarkt, multippel organsvikt.

Det er to typer dilatasjon: myogen og tonogen.

Den første typen utvidelse oppstår på grunn av myokardskader. Muskellaget i hjertet gjennomgår forandringer, noe som fører til svakhet eller ødeleggelse. Som et resultat avtar utløsningen av blod, er det en trussel om hjertesvikt. Oftere er denne arten forbundet med en alvorlig sykdom - utvidet kardiomyopati.

Tonic ekspansjon er forårsaket av økt trykk i atria eller ventrikler, på grunn av hvilket blod akkumulerer overdrevet i hjertehulene, noe som fører til utvidelse uten å øke tykkelsen på veggen.

Man bør skille mellom enkel, hypertrofisk og atrofisk dilatasjon.

Med en enkel utvidelse, reduserer veggen ikke signifikant tykkelsen, men hulrommene i hjertet er forstørret. Med hypertrofiske vegger blir tykkere, eksploderer hulrommene. Når atrofiske vegger er tynnere, men kamrene øker i volum. Dette er den mest ugunstige typen, siden hjertet ikke klarer å utøve noe press på blodet i det.

Utvannelse er ikke en egen sykdom, men oppstår som følge av ulike patologiske forhold.

Den venstre delen av hjertet består av venstre atrium og ventrikel, mellom dem er det en ventil med 2 ventiler, som kalles mitral. Med tilstrekkelig trykk i atriumet åpner det seg og lar blodet strømme inn i venstre ventrikel. Fra det går det til aorta og så - til en stor sirkel av blodsirkulasjon, som setter hele kroppen i oksygen.

Forlengelse av venstre atrium

Med innsnevring eller mangel på mitralventilen har atriumet ikke nok innsats for å utvise den samme mengden blod allerede gjennom den smalte åpningen, på grunn av at denne delen av blodet akkumuleres i den. Det er kompenserende fortykkelse av muskelvegget til auricleen. Hvis forstyrrelsen ikke elimineres, vil blodet fortsette å samle seg, siden kompensasjon ikke kan være langsiktig. Det er en dilatasjon av venstre atrium på grunn av akkumulering av blod, som det ikke er i stand til å presse ut i ventrikkelen.

En annen årsak til utvidelse av venstre atrium er atrieflimmer eller fibrillering, atriell fladder. Svært ofte skjer arytmi mot bakgrunnen av dilatasjon. I barnet er årsakene til patologi lik.

Uansett etiologi ved utvidelse av venstre atrium anbefales det å gjennomgå en full diagnostisk undersøkelse hos en kardiolog og starte den foreskrevne behandlingen.

Utvidelsen av venstre atrium har ikke egne symptomer, siden denne tilstanden ikke er en uavhengig sykdom. Pasienten føler seg tegn på arytmi, innsnevring eller mangel på ventilen.

Blant slike symptomer, dyspné, alvorlig blek og cyanose i huden, hemoptysis, en følelse av smerte bak brystbenet og hjertebanken.

Svært ofte folk som lever opptil 50 år, legger ikke merke til noen problemer, og bare etter en ultralydstudie kjenner de diagnosen deres. Slike tilfeller krever ytterligere undersøkelse av pasienten for å finne årsaken. Det anbefales å bli registrert hos en kardiolog som følger endringer i hjertet.

utvidelse

Ikke forråde verdien av deres arterielle hypertensjon eller ukontrollert bruk av alkoholholdige drikkevarer, få mennesker tenker på hva det er forventet konsekvenser. Men det ville være verdt det. Tross alt faller alt trykket på hjertet vårt og truer ham med dilatasjon.

1 Definisjon av konseptet

Begrepet "dilatasjon" betyr utvidelse av noe. Det utvidede hjertet betyr at organkamrene overskrider sin normale størrelse på grunn av volum eller trykkoverbelastning. Vel, ok, hvis det hele endte. Faktisk betraktes denne tilstanden som patologisk, noe som fører til utvikling av ulike rytme- og ledningsforstyrrelser og er en potensiell årsak til plutselig hjertedød.

2 Klassifisering av dilatasjon

Ifølge utviklingsmekanismen er det to typer dilatasjon: tonisk og myogen. Tonic dilatasjon kalles kompenserende dilatasjon, siden i dette stadiet bevares kontraktile funksjonen til hjertet, og eliminering av årsaken til økt trykk i venstre ventrikkel fører til omvendt utvikling av prosessen. Dimensjonene av atriene og ventriklene vender tilbake til det normale. Opplever økt trykk hele tiden, myokardiet i ventriklene utløser hypertrofi. Hjertemuskelen tykner, øker muskelmassen fra de tidligere 300 til 500 gram og enda høyere. Hypertrofi kombineres ofte med en tonogen dilatasjon.

På tidspunktet for diastol er volumet av blod som kommer inn i ventriklene stort, noe som fører til at cellene strekker seg. Men på dette stadiet er venstre ventrikel fortsatt i stand til å fungere godt, kaste bort med den samme kraften en del blod inn i kar-karene. Myokard er imidlertid ikke en permanent muskel, og det, som andre organer, er utsatt for slitasje. Hvis årsaken ikke er eliminert, og overbelastningen av volum og væske fortsetter, begynner den menneskelige "motor" på et bestemt tidspunkt å gi opp. Mykardiet i ventriklene kan ikke presse blod med samme kraft, muskelfibrene strekker seg og mister kontraktiliteten. Myogen dilatasjon utvikler seg.

Myogen dilatasjon er primær og sekundær. Primær kan utvikle seg mot bakgrunnen av myokarditt, kardiosklerose og er en ensartet strekking av hulrommet i venstre ventrikel. Den sekundære formen utvikler seg mot bakgrunnen av allerede eksisterende myokardisk hypertrofi. Med sekundær dilatasjon er dimensjonene til kamrene signifikant høyere enn de i primær dilatasjon. Fortynning kan isoleres når bare ett hjertekammer forstørres.

Venstre divisjoner (atrium og ventrikel) kan utvides, begge ventrikler - høyre og venstre ventrikkel. Hjertet, der alle kamrene blir utvidet, kalles "hjertehjertet". Et eksempel på en isolert kan være dilatasjon av høyre atrium med stenose av tricuspidventilen eller dens mangel på bakgrunn av infektiv endokarditt. Det venstre hjertet kan øke med høyt blodtrykk. Et slikt utvidet hjerte kan forekomme i systemiske sykdommer, alkoholmisbruk, etc.

3 grunner til utvidelse

Fortynning av venstre atrium

Årsaker som kan føre til utvikling av dilatasjon er mange. Hvis det ikke er mulig å fastslå hvilken patologisk faktor som påvirker hjertemuskelen, noe som fører til at den strekker seg, snakker de om utvidet kardiomyopati. I andre tilfeller kan årsakene til dilatasjonen av hjertekamrene være som følger.

Fortynning av venstre atrium kan oppstå når:

 • med hjertefeil (stenose, venstre atrioventrikulær ventilinsuffisiens),
 • smittsomme sykdommer i ulike etiologier,
 • endokrin patologi,
 • bruken av et stort antall alkoholholdige drikker,
 • overdreven fysisk aktivitet,
 • svulstformasjoner i hulrommet i venstre atrium,
 • forstyrrelser i rytme, autoimmune sykdommer,
 • revmatisk hjertesykdom,
 • brudd på sene akkorder.

Årsaker til dilatasjon av høyre atrium:

 • pulmonal hypertensjon,
 • kronisk obstruktiv lungesykdom,
 • stenose av ventilen,
 • infeksiøs endokarditt med følelse av akkorder og tricuspidventil (tricuspid)
 • hjertefeil (tetralogi av Fallot),
 • portal hypertensjon.

Isolert dilatasjon av høyre atrium er mye mindre vanlig enn den kombinerte ekspansjonen av høyre atrium og høyre ventrikel. Ikke bare atriene, men også ventriklene, og enda oftere de første, er i stand til å gjennomgå dilatasjon. Det kan være mange grunner til dette.

Stenose av aortaklappen

Utvidelsen av hulrommet i venstre ventrikkel kan resultere i:

 • innsnevring (coarctation) av aorta aorta,
 • stenose av aortaklappen,
 • iskemisk hjertesykdom,
 • myokarditt,
 • arteriell hypertensjon.

Isolert utvidelse av hulrommet til venstre eller høyre ventrikel er sjeldne. Oftest, sammen med høyre ventrikel, er atriumet utvidet.

Tromboembolisme av lungearterien

Årsakene til denne dilatasjonen kan være de som er angitt for høyre atrium og også oppført nedenfor:

 • tromboembolisme av lungearterien (PE),
 • atrial septal defekt,
 • mangel på inngrepsseptum,
 • åpen arteriell kanal,
 • medfødt fravær av perikardium,
 • arytmogen dysplasi i høyre ventrikel,
 • svulster i det høyre hjerte,
 • hjerteinfarkt i høyre ventrikel.

4 kliniske manifestasjoner

Dyspné med fysisk anstrengelse

Uendelig kan en persons hjerte ikke takle økt stress. I stedet for den tonogene dilatasjonen forekommer myogen, og tegn på sirkulasjonssykdom oppstår. Hvis de venstre delene av hjertet er overbelastet, snakker de om venstre ventrikulær svikt, hvis overbelastning faller på høyre kamre, utvikler høyre ventrikelfeil.

De viktigste symptomene på venstre ventrikkel svikt er tung pust ved anstrengelse, hjerte smerte, følelse av avbrudd og hjertebank, tretthet, svakhet, svimmelhet, hevelse i ben og føtter.

I høyre hjertesvikt etter type pasienter klager av hjertebank, dyspné, halsvene-distensjon, lavt blodtrykk, tyngde i den høyre ribben, lem hevelse.

5 Diagnose og behandling

Diagnose av kardial dilatasjon har en komplisert tilnærming, siden klager og kliniske tegn er uspesifikke. Utvidelse av hjertets hulrom kan foregå i en rekke sykdommer. Derfor er det først og fremst viktig å etablere årsaken til sykdommen og takle behandlingen. Den tradisjonelle ordningen, inkludert innsamling av klager og anamnese, tillater i de første trinnene å mistenke en mulig årsak til utvidelse. Elektrokardiografi, ekkokardiografi (ultralyd i hjertet), stresstester, røntgenrøntgen, magnetisk resonansbilder og en rekke andre instrumentelle metoder kombinerer å gjøre et diagnostisk søk ​​etter en lege.

Behandling av dilatasjon retter seg primært på effekten av den underliggende årsaken, noe som førte til utvidelse av hjertehulen, samt forebygging og behandling av hjertesvikt. Behandlingen består av både en medisinsk og en ikke-medikamentell del. På doktorens side er oppgaven å foreskrive rasjonell og effektiv terapi, på den delen av pasienten - overholdelse av anbefalinger og overholdelse av en sunn livsstil. Faglig arbeid hos legen og pasienten hjelper på mange måter å forbedre effektiviteten av behandlingen, og å oppnå en gunstig prognose. Ta vare på hjertet!

Dilatasjon av hjertet: typer, årsaker og metoder for behandling

Del materialet, støtte prosjektet:

Dilatasjon av hjertet er en prosess for å utvide ethvert hul organ, mens naturen av prosessen eksisterer, både fysiologisk og patologisk. Det finnes flere hule (rørformede) organer hos mennesker, de inkluderer mage, den lille og tyktarmen, galleblæren og andre. Men når det gjelder patologisk utvidelse, er hjertet oftest ment.

Hjertet, som består av 4 kamre, refererer til et hul organ. En patologisk ekspansjon av hans ventrikler ble kalt i medisin som hjerteutvidelse. Hovedproblemet som kroppen møter under denne patologien er at hjertet ikke kan pumpe blodet i det beløpet som trengs. Og senere fører det til utvikling av hjertesvikt, arytmi, forverring av ledningsevne av tromboembolisme og plutselig død.

Generelt er sykdommen delt inn i to typer: tonogen og myogen. Den første typen patologi begynner å utvikle seg på grunn av det økte trykket i hjertekamrene. Og det ser ut som et resultat av overdreven fylling med blod. Tykkelsen på veggen utvides ikke. Denne lidelsen kalles dilatasjon av hjertekamrene.

Myogen dilatasjon skjer nettopp på grunn av en endring i tykkelsen av myokardiet. Som et resultat - en alvorlig forverring av kontraktile funksjon av muskelen. Denne sykdommen er utvidet kardiomyopati.

Grunner til å strekke hjertekamrene

Fortynding er ikke en uavhengig sykdom. Stretching skyldes medfødt eller ervervet patologi. Og utvidelsen av kamrene kan skyldes flere grunner.

Utvidelsen av høyre atrium utvikler seg på grunn av økt trykk i den lille sirkelen av sirkulasjonen. Strekning i dette tilfellet regnes som en kompenserende reaksjon. Trykket økes av flere grunner:

 • kroniske bronkiale eller lungesykdommer;
 • skade på blodårene i lungene;
 • pulmonal hypertensjon;
 • infeksiøs infeksjon i hjertet;
 • patologi av myokardiet.

Utvidelse av det venstre atrium oppstår på grunn av unormal innsnevring av ventilen, som befinner seg mellom den venstre ventrikkel og atrium. På grunn av dette oksygenrikt blod (dvs. pumping av blod oksygenmetning - den grunnleggende funksjonen til det venstre atrium) nesten ikke passerer gjennom den trange åpningen av ventilen, med det samme måte i atrium beveger blod fra det venstre hjertekammer. Som følge av dette er venstre atrium overbelastet og overmettet med blod, hvorpå det strekker seg.

Ofte er utvidelsen av venstre atrium resultatet av kraftig fysisk anstrengelse. Dette fører til det faktum at trykket i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen øker konstant, på grunn av hva kroppen arbeider med på slitasje.

Årsaker til sykdommen

Kardiomyopati er et syndrom som oppstår når myokardiet påvirkes av ulike plager. Derfor er etymologien til DCMP meget bred. Årsakene til utviklingen av sykdom kan være som følger:

 1. Smittsomme sykdommer: parasittisk, sopp, virus, etc.
 2. Eksponering for giftige stoffer: overdreven bruk av alkohol, bivirkninger av sterke legemidler, forgiftning med tungmetaller.
 3. Genetisk utvikling av sykdommen.
 4. Autoimmune lidelser.
 5. Endokrine (DCMP - et hyppig syndrom av problemer med skjoldbruskkjertelen), metabolske sykdommer.
 6. Feokromocytom - svulst som kan være både godartede og ondartede, som oppstår på grunn av overdreven produksjon av adrenalin eller noradrenalin.

I sjeldne tilfeller kan kardiomyopati være idiopatisk, som er uavhengig av andre plager.

Symptomer på patologi

Dilatasjon av kamrene og utvidet kardiomyopati er ikke separate sykdommer, som nevnt ovenfor. Dette er patologiske prosesser i kroppen forårsaket av en annen lidelse. Derfor er separate symptomer vanskelig å skille fra.

Forstyrrelsen er ledsaget av følgende symptomer:

Symptomene på sykdommen er ikke spesifikke. Og i de tidlige stadiene, oftest ikke i det hele tatt. Pasienten lærer om utvidelsen allerede under diagnosen, etter å ha bestått en ultralyd eller et EKG.

Behandling og diagnostikk, samt grunnleggende metoder og retninger

Essensen av terapien er å eliminere patologien som forårsaket utvidelsen av ventrikkene eller organets vegger. Noen ganger kan tilfeller helt helbrede lidelsen, på grunn av hvilken kammeret eller veggen blir normal størrelse.

Diagnose av utvidet kardiomyopati

For å identifisere sykdommen, brukes disse typer diagnostikk:

 1. Ekkokardiografi er en type studie som utføres ved hjelp av ultralydbølger som overfører organets bilde.
 2. MRI - magnetisk resonansavbildning utføres for å evaluere strukturen til det hule organ og blodårene og tillater detaljert undersøkelse av funksjonene.
 3. Biopsi er en metode som ikke ofte brukes til å oppdage strekk. Det brukes i de tilfellene når diagnosen forblir unøyaktig etter MR.

Noen ganger brukes andre typer diagnostikk: Røntgen, et elektrokardiogram (EKG), scintigrafi, mosjonstesting, differensialdiagnose.

Dilatasjonsbehandlingsmetoder

Behandling av dilatert kardiomopatii og utvidelse av hjertekamrene er i stor grad begrenset til kampen mot hjertesvikt, som roten av problemet for å finne ut sjelden arbeider for å lede arbeidet med å kurere sykdom, som skyldes utviklingen av sykdommen.

Behandlingen av svikt er delt inn i to typer: konservativ og kirurgisk.

Konservative behandlingsmetoder består i utnevnelse av pasientmedisin og ikke-medisinering.

Medikamentbehandling innebærer bruk av slike legemidler:

 • beta-blokkere;
 • diuretika;
 • antagonister av aldosteron;
 • ACE-hemmere;
 • hjerte glykosider;
 • antiarrhythmic drugs;
 • antiblodplatemidler.

De fleste av disse legemidlene er foreskrevet i komplekset til hver pasient. Deres dose er individuell, øker gradvis og når maksimalt tillatt.

Ikke-rusmiddelbehandling er en integrert del av hjertesviktsterapi. Disse inkluderer:

 • en diett som sørger for begrensning av væske i kosten og fullstendig eliminering av alkohol;
 • fysisk trening: fysisk anstrengelse er nødvendig på ethvert stadium av utvikling av hjertesvikt. Det er bare nødvendig å velge de riktige øvelsene, for ikke å skade kroppen.

Kirurgi er indisert for pasienter som ikke lenger hjelper konservativ behandling. Hjertetransplantasjon er en veldig effektiv operasjon, men ikke alle pasienter har råd til det på grunn av høye kostnader.

En annen effektiv måte å behandle er elektrostimulering av hjertet, som innebærer implantasjon av en elektrokardiostimulator. Dette øker signifikant hemodynamikken inne i organet og den systoliske funksjonen til ventriklene.

Hvorfor oppstår og hvordan behandles kardial dilatasjon?

Utvidelse av et eller flere hulrom i hjertet kalles dilatasjon. Hovedfaktorene som fører til økning i det indre volumet av atria eller ventrikkene er virkningen av høyt blodtrykk, en reduksjon i tonen i hjertemuskelen. Denne tilstanden er ikke en uavhengig sykdom og krever avklaring av årsaken til starten. Etter eliminering kan størrelsen på hjertet tilbake til normalt. Den utvidede form for utvidelse er ledsaget av hjertesvikt.

Les i denne artikkelen

Typer av hjerte dilatasjon

Utvidelse av hjertekamrene kan være:

 • Det er forårsaket av økt trykk i hulrommet. Oppstår når ventilåpningene smaler eller forhøyet trykk i aorta eller lungearterien. Kan bli foretatt av myokardial hypertrofi. Muskeltonen i hjertet og kontraktiliteten blir bevart, blir en myogen type i løpet av progresjonen.
 • Myogenic. Årsaken er en reduksjon i kontraktilitet i hjertemuskelen på grunn av dystrofiske lidelser. Stabil og irreversibel prosess, myokardfibre er strakt og langstrakt. Det forekommer i myokarditt og aterosklerose.

Hvorfor er det en endring i høyre og venstre divisjoner, ventrikler, hulrom, kamre

Endringer i hver del av hjertet skyldes et brudd på utstrømningsbanen fra det eller økt eksponering for det innkommende økte volumet av blod.

Fortynning av venstre atrium

Utvidelse av hulrommet kan oppstå når venstre atrioventrikulær blenderåpning er blokkert, noe som gjør det vanskelig for blodet å gå inn i ventrikkelen.

Økt inntak i hypertensjon kan senere øke veggens strekking.

Vi anbefaler at du leser artikkelen om utvidet kardiomyopati. Fra det vil du lære om årsakene til patologien og mekanismen for dens utvikling, symptomene på kardiomyopati, forsynet med diagnose og behandling.

Og her er det mer detaljert om hjertekombinasjonene.

Forlengelse av venstre ventrikkel

Årsakene til økt volum av venstre ventrikel er forbundet med slike sykdommer:

 • arteriell hypertensjon,
 • stenose eller koagulering av aorta,
 • alkoholmisbruk,
 • endringer i myokardiet - dystrofi, metabolske forstyrrelser, autoimmun og viral myokarditt.

Fortynning av høyre atrium

Oftest er den etiologiske faktoren bronkial- og lungesykdommer, som oppstår ved kronisk obstruksjon (vanskeligheter med å gå). I tillegg til å forårsake utvidelse av høyre atrium kan:

 • Avdekket Botallov kanal,
 • Fallot,
 • atrial septal defekt,
 • innsnevring av lungestammen,
 • Mangelfullhet i ventilen eller innsnevring av åpningen mellom de høyre delene av hjertet.

Høyre ventrikulær dilatasjon

Oppstår med pulmonal hypertensjon, en åpning i interventricular septum, en innsnevring av lungearterien, skade på ventiler i høyre hjerte, et hjerteinfarkt som sprer seg til høyre ventrikel og langvarig pacemaking.

Sykdommer som fører til endringer

Utvidelse av hjertekamrene kan forekomme av en ukjent grunn. I dette tilfellet kalles det idiopatisk, blant de vanligste sykdommene i dilatasjon, kan vi skille mellom følgende:

 • medfødte hjertefeil;
 • revmatisme;
 • bakteriell endokarditt;
 • virusinfeksjoner;
 • brudd på immunforsvar, autoimmune prosesser;
 • hypertensjon;
 • forgiftning med alkohol, narkotika, giftige stoffer, medisiner;
 • ubalanse av hormoner;
 • mangel på protein og B-vitaminer, selen i ernæring.

Symptomer på hjerte dilatasjon

I lang tid kan utvidelsen av hjertehulene ikke manifesteres klinisk på grunn av kompenserende arbeid i hjertemuskelen. Med svekkelsen av reservenes evner oppstår slike tegn og fremgang:

 • arbeidet puste under trening, i det følgende - i ro
 • angrep av kvelning;
 • hoste, sputum med blodårer;
 • cyanose av leppene, fingertuppene;
 • ødem på beina om kvelden;
 • smerte og tyngde i riktig hypokondrium;
 • svakhet, svimmelhet, besvimelse
 • minneverdigelse;
 • atrieflimmer, ekstrasystol, blokkad av impulser.

Se på videoen om venstre ventrikulær hypertrofi, årsakene til patologi og behandlingsmetoder:

Hva er trusselen mot et barns og en voksenes helse

Med vidtrekkende utvidelse er det tegn på dekompensering av sirkulasjonen:

 • angrep av kvelning,
 • Manglende evne til å puste i horisontal stilling,
 • wheezing over overflaten av lungene,
 • hevelse i ansiktet og ekstremiteter,
 • opphopning av væske i bukhulen og brystet.

Diagnostiske metoder

Ved diagnostisering vurderes historien til tegn på sirkulasjonsvanskeligheter - kortpustethet, takykardi, hvesning i lungene, puffiness av ekstremiteter, utvidelse av hjertegrenser med perkusjon. For å klargjøre diagnosen er det nødvendig med instrumentelle undersøkelsesmetoder:

 • EKG - tegn på overbelastning av et eller flere kamre i hjertet, rytmeforstyrrelser i form av atrieflimmer, ledningsevne blokkering.
 • Ultralyd i hjertet - den viktigste måten å oppdage utvidelsen av atria eller ventrikkene, samt tilstedeværelsen av brudd på intrakardiell hemodynamikk - revers blodstrøm, trykkoverbelastning.
 • X-ray - økte størrelsen på hjertet på grunn av et av hulrommene.
 • Scintigrafi for å vurdere endringer i myokardiet.
 • MR og CT for å identifisere årsaken til hjerte dilatasjon.

Behandling av dilatasjon

Terapi av hjerteforstørrelse inkluderer korreksjon av manifestasjoner av sirkulasjonsinsuffisiens, arytmi.

Når pasientene dekompenseres, blir de overført til sengen hvile og redusere inntaket av vann og bordsalt. Bruk disse stoffgruppene:

 • ACE-hemmere - Enap, Kapoten;
 • diuretika - Veroshpiron, Triampur;
 • antiarytmisk - bisoprolol, carvedilol;
 • nitrater av utvidet virkning (redusere blodstrømmen til høyre side av hjertet) - Izoket, Nitrogranulong.

forebygging

Forebygging av hjerteforstørrelse er adekvat behandling av revmatisme, endokarditt, viral og bakteriell infeksjon som kan ledsages av myokarditt, deteksjon og rettidig kirurgisk behandling av medfødte og anskaffe hjertefeil.

Det er nødvendig for sykdommer som er potensielt farlige med hensyn til dilatasjon av atria eller ventrikler, for å gi opp alkohol helt, for å gi tilstrekkelig mengde protein og vitaminer i kosten.

Vi anbefaler at du leser artikkelen om høyre ventrikulær dysplasi. Fra det vil du lære om årsakene til utviklingen av patologi og dens symptomer, diagnose og behandling, en prognose for pasienter.

Og her er det mer detaljert om restriktiv kardiomyopati.

Fortynding av hjertet oppstår når myokardiet er overbelastet med overskytende blod eller høyt blodtrykk. En viktig rolle i utviklingen av patologi spilles av staten av myokardiet selv: i dystrofiske eller langvarige inflammatoriske prosesser slipper muskelfibre svake, deres kontraktilitet og strekk.

Manifestasjoner av hjerteutvidelse er sirkulasjonsmangel, arytmi, og hos barn er det en forsinkelse i vekst og utvikling. For behandling brukes medisiner, tyve former er en indikasjon på hjertetransplantasjon.

På grunn av trening er atletens hjerte forskjellig fra den vanlige personen. For eksempel sjokkvolumet, rytmen. Men i den tidligere idrettsmannen eller når det tas stimulanter, kan sykdommer begynne - arytmi, bradykardi, hypertrofi. For å forhindre dette, er det nødvendig å drikke spesielle vitaminer og preparater.

Å utvikle hypertrofi i venstre atrium kan skyldes problemer under graviditet, med høyt blodtrykk, etc. Tegn i første gang kan forbli usynlig, identifisere dilatasjon og hypertrofi vil hjelpe EKG. Men hvordan å behandle avhenger av pasientens tilstand.

På grunn av interne problemer (misdannelser, forstyrrelser), kan den høyre atrielle belastningen på EKG detekteres. Tegn på økt stress manifesterer svimmelhet, dyspné. Barnet blir bragt til henne av UPU. Symptomer - økt tretthet, icterus og andre.

Patologi dilatert kardiomyopati er en farlig sykdom som kan provosere plutselig død. Hvordan utføres diagnosen og behandlingen, hvilke komplikasjoner kan det oppstå med kongestiv dilatert kardiomyopati?

Det er en svikt i hjerteventilene i ulike aldre. Den har flere grader, begynner med 1, samt spesifikke funksjoner. Hjertefeil kan være med mangel på mitrale eller aorta ventiler.

Kontraktil evnen til myokardiet spiller en viktig rolle i normal funksjon av hjertet og ventriklene. Når du utfører ultralyd, kan en reduksjon, en økning, og også at funksjonen lagres, bestemmes.

Langt fra alltid utvidet hjerte indikerer en patologi. Likevel kan en endring i størrelse indikere tilstedeværelsen av et farlig syndrom, årsakene til hvilke er myokarddeformasjon. Symptomer vaskes bort, diagnosen inkluderer røntgenstråler, fluorografi. Behandling kardiomegali i lang tid, konsekvensene kan kreve hjerte transplantasjon.

Selv fosteret kan bli diagnostisert med hjertesykdommer. Dette alvorlige hjertesviktssyndromet kan være enten venstre eller høyre divisjoner. Prognosen er tvetydig, den nyfødte vil ha flere operasjoner.

MRI av hjertet utføres i henhold til indeksene. Og selv barn gjør en test, indikasjonene for hvilke er hjertefeil, ventiler, koronarbeholdere. MR med kontrasterende vil vise myokardets evne til å samle væske, vil avsløre svulster.

Dilatasjon av hjertekamrene, aorta - forutsetninger, symptomer, diagnose, behandling

Utvidelse av hulrommene i ulike organer i menneskekroppen kalles dilatasjonen. Denne utvidelsen kan være både fysiologisk og patologisk. Det firekammerede menneskelige hjerte, som består av 2 atria og 2 ventrikler, er også et hulromorgan. Som et resultat av en sekvensiell sammentrekning av myokardiet, beveger blodet seg langs sirkulasjonens små og store sirkler. På grunn av de mest varierte patologiske prosessene, kan et av hjertets kamre utvide seg. I noen sykdommer er imidlertid både atria og begge ventrikkene utvidet.

Typer av patologi

 1. Tonic dilatasjon. Denne typen utvidelse utvikler seg på grunn av økt trykk i hjertecellene som følge av overdreven blodpåfylling. Muskelveggen forblir en stund i normen.
 2. Myogen dilatasjon vises med ulike endringer i hjertemuskelen. Dette reduserer kontraktiliteten til myokardiet.

Utvidelse av venstre atrium (LP)

Egenheten ved operasjonen av venstre atrium består i å pumpe oksygenert blod inn i venstre ventrikel. Så går blodet til aorta og sprer seg gjennom hele kroppen. Mellom atrium og ventrikel er det en slags ventil - en ventil. Fortynding av venstre atrium kan være en konsekvens av en patologisk forandring (innsnevring) av ventilen. Blodet skyves gjennom et smalt hull. I tillegg til lungeblod returneres venstre atrium til blodbanen fra venstre ventrikel. På grunn av overbelastning av veggen strekker den seg.

bilde: utvidelse av venstre atrium med mitralventilinsuffisiens

En annen årsak til atriell dilatasjon kan være atrieflimmering (atrieflimmer eller flutter).

Hans egen symptomatologi har ingen dilatasjon av venstre atrium, siden denne tilstanden ikke er en uavhengig sykdom. Pasienten kan føle tegn på arytmi, stenose av ventilen eller dens mangel. Blant slike symptomer: dyspné, alvorlig blek av huden, cyanose.

Det skjer at en person aldri har hatt problemer med hjertet eller lungene, har ikke opplevd noen plager om dette, og diagnosen ble først gjenkjent etter en ultralydsundersøkelse. Slike tilfeller krever en ytterligere undersøkelse av pasienten for å finne årsaken (alkoholisme, skjoldbrusk sykdom, diabetes mellitus). Pasienten er registrert hos en kardiolog som overvåker endringene i størrelsen på hjertehulen.

Atrieflimmer kan være både en årsak til dilatasjon av venstre atrium og en konsekvens. Tilstedeværelsen av begge diagnosene i pasienten bestemmer taktikken til medisinsk inngrep: Det er ingen mening å korrigere hjerterytmen hvis hjertekammeret blir utvidet.

En av grunnene til å utvide LP er kardiomyopati. Denne sykdommen manifesteres av degenerasjon av muskelveggen og dens strekk. Utløsermekanismen for dette kan være alkoholisme, infeksjon, neuromuskulær og autoimmun patologi. Det er ikke alltid mulig å finne årsakene, men selv en liten dilatasjon kan føre til bivirkninger: tromboembolisme, hjertesvikt, akutt rytmeforstyrrelse.

Viktig! Uansett årsakene til utvidelsen av venstre atrium, er det nødvendig å gjennomgå en fullstendig diagnostisk undersøkelse hos en kardiolog og starte den foreskrevne behandlingen.

Utvidelse av venstre ventrikel (LV)

Hovedårsakene til utviklingen av dilatasjon av venstre ventrikkel inkluderer:

 • Overbelastning av ventrikkelen med overskytende blod. Fra venstre atrium skyves blod inn i venstre ventrikel og videre inn i aorta - det største arterielle karet i kroppen. Således er dette kammeret en slags pumpe som pumper blod gjennom et stort spekter av blodsirkulasjon. Med aorta-stenose eller innsnevring av aortaklappen skyver ventrikken knapt blodet og utvides fra overbelastning.
 • Patologien til den muskelvegg i selve ventrikelen, som et resultat av hvilken det er tynnet og strukket.
 • myokarditt (inflammatorisk sykdom i hjertemuskelen), arteriell hypertensjon, iskemisk hjertesykdom (CHD). Alle disse problemene svekker muskelveggen til venstre ventrikel, gjør den flabby og fører til strekk.

Men noen ganger begynner sykdommen uten grunn. Med denne utviklingen kalles den utvidet kardiomyopati. Denne diagnosen er laget etter å ha utelukket alle mulige årsaker til utvidelse.

Hvordan behandles?

Som ved behandling av atriell dilatasjon, blir ekspansjonen av venstre ventrikel helbredet ved å eliminere årsakene som forårsaket det: IHD, vice, hypertensjon. Noen ganger i hjertemuskelen kan irreversible sklerotiske eller cikatriske endringer forekomme, og behandlingen er i dette tilfellet rettet mot å bremse utviklingen av sykdommen.

Hjertet i behandlingen av moderat dilatasjon kan ligge metabolisk terapi, som påvirker prosessene for metabolisme i celler og vev, men alvorlige tilfeller krever fortsatt en mer seriøs tilnærming.

Risikoen for utvidelse av LV kan komme fra:

Ikke alle former for LV-dilatasjon gir en endelig helbredelse, men rettidig identifisering av problemet og riktig behandling stopper utviklingen av patologi og forlenger pasientens liv.

Utvidelse av høyre atrium (PP)

Hvis en person lider av bronkopulmonale sykdommer, kan hans bronkier spasmodisk. Trykket i karene i den lille blodsirkulasjonen øker, og høyre atrium utvider kompenserende. Blant andre grunner: infeksjonelle lesjoner av myokardiet, lunghypertensjon, lidelser i lunge blodkar, patologiske forandringer i hjertemuskulaturen.

Hjertefeil (medfødt og oppkjøpt) kan føre til økning i mengden blod i atriumet og dermed dilatasjon.

For å lindre pasienten i patologien er det nødvendig å kaste ut årsakene som forårsaket det. Kampen mot dilatasjon er redusert for å bekjempe den underliggende sykdommen som førte til det. Hvis sykdommen utvikler seg, vil hjertemuskelen også lide. Utvikle dilatert hypertrofi, og i slutten - hjertesvikt.

En måte å korrigere dilated right atrium er kirurgi. Men uten behandling av den underliggende sykdommen er det ikke nødvendig å forvente en positiv effekt fra operasjonen. Ved alvorlig hjertesvikt som følge av utvidelse, anbefales en operasjon for hjerte-transplantasjon.

Årsaker til utvidelse av høyre ventrikel (RV)

 • En av grunnene er ventilfeil. Dette kan være en konsekvens av revmatisme, bakteriell endokarditt, pulmonal hypertensjon. Som et resultat er høyre ventrikel overbelastet.
 • Noen pasienter har ingen perikardium fra fødselen. Dette skiltet kan også ledsages av en strekk av muskelveggen. På grunn av mangelen på det interatriale septum, utvides lungearterien. Det økte trykket i dette fartøyet indikerer en økning i trykket i kammeret. Til slutt strekker de muskulære veggene i prostata.
 • En slik patologi, som lungehjerte, fører også til bukspyttkjertelinsuffisiens og dilatasjon. Den primære årsaken til sykdommen er obstruktiv bronkopulmonale sykdommer og som følge av deres hypoksi.
 • Utvidelse av prostata er i direkte forhold til pulmonal hypertensjon.
 • Trykk i lungearterien kan øke på grunn av medfødte hjertefeil, med utvikling av patologien til høyre ventrikel av en annen etiologi. Hypertrofi av ventrikkelen i dette tilfellet kan være sterk, men det fører ikke til RV-feil.
 • En av årsakene til isolert dilatasjon av høyre ventrikel er arytmogen dysplasi. Etiologien til denne sykdommen er ikke nøyaktig identifisert, den er medfødt og ledsages ikke av pulmonal hypertensjon, hypertrofi eller RV-fiasko. I denne sykdommen er det muskulære laget av prostata veldig tynt. Oftere observert hos mannlige pasienter.

Diagnose av kardial dilatasjon

 1. Diagnose av en hvilken som helst sykdom begynner med en analyse av pasientens klager. Med hensyn til myokardial dilatasjon kan pasientklager om svakhet, hevelse, dyspnø indikere en forsømt form av sykdommen, når hjertesvikt utvikler seg. En moderat dilatasjon av en person er ikke følt.
 2. En av diagnostiske metoder er ultralyd av hjertet. Med denne metoden blir ikke bare de utvidede områdene av hjertet, men også noen av årsakene til disse forandringene avslørt: for eksempel pasientens infarkt ubemerket av pasienten. Som et resultat av studien, måles LV-diameteren, som normalt ikke skal være mer enn 56 mm. Selv om det er helt fysiologiske abnormiteter: For eksempel i en høyt idrettsutøver er størrelsen på ventrikkelen litt økt, og i en liten kvinne, tvert imot, er den redusert. Forresten, for en slik kvinne, kan en diameter på 56 mm betraktes som en dilatasjon. Ekkokardiografi anses som den mest informative metoden. Ekko tegn på utvidelse kan avdekke størrelsen på hjertet, bestemme kontraktilitet, valvulær insuffisiens, trombi i hjertets kamre, hypokinesi i hjertemuskelen, selv med en liten dilatasjon.
 3. Noen endringer i hjertet gjør at du kan bestemme EKG. Men for å diagnostisere dilatasjon av ethvert hjertekammer, er denne metoden ikke tilstrekkelig informativ.
 4. For å skille mellom utvidet kardiomyopati og iskemisk hjertesykdom, utføre scintigrafi.

Fortynding av aorta

Aorta - det største karet i kroppen, som mottar blod beriket med oksygen fra LV. En farlig tilstand er dilatert (dilatert) eller aorta-aneurisme. Vanligvis utvides aorta i et "svakt punkt".

En av årsakene til denne tilstanden er hypertensjon. Dessuten kan patologi føre til aterosklerose og betennelse i aortaväggen.

Faren for en aneurisme består av:

 • I en plutselig rive av aorta. I dette tilfellet dannes en sterk indre blødning som truer livet.
 • I dannelsen av trombi. Denne tilstanden er også ekstremt farlig for livet.

Oftere oppdages en aneurisme av aorta ved tilfeldig inspeksjon. Men noen tegn er noen ganger til stede:

 1. Urimlig svette i halsen og hoste.
 2. Stemmehøyhet.
 3. Vanskeligheter å svelge på grunn av kompresjon av spiserøret.
 4. Når aorta ruptur observeres, er det alvorlig smerte i brystet som sprer seg til nakken og armene. Prognosen i dette tilfellet er ugunstig - en person faller raskt i sjokk på grunn av stor blodtap og dør.

Utvannelse av aorta utvikler seg ikke umiddelbart. Dette er en lang prosess, som fører til at fartøyets vegg gjennomgår en gradvis forandring. Tidlig gjenkjenning av patologi kan forhindre de alvorlige konsekvensene av sykdommen.

I tillegg til aorta øker også mindre fartøyer. Dette skyldes det patologisk økte volumet av blod, effekten av hormoner eller kjemikalier. Fortynding av blodkar fører til et brudd på blodsirkulasjonen, noe som påvirker arbeidet i alle kroppssystemer.

Grunnlag for forebygging

Fortynding av hjertets arterier og kamre skyldes både medfødt og oppkjøpt patologi. Det er imidlertid noen enkle regler, som du kan forebygge eller stabilisere sykdommen på:

 • Avslag på røyking og overdreven drikking;
 • Moderat mat;
 • Forebygging av fysisk tretthet og nervøs overbelastning.

Hva er kardial dilatasjon?

Hjertet til en person er et interessant og komplekst organ, bestående av to atria og to ventrikler. I prosessen med sammentrekning av myokardiet flyttes blodet av en stor og liten sirkel av blodsirkulasjon. Hvis det er et brudd på blodsirkulasjonen, ekspanderer et av hjertets kamre, det medisinske uttrykket er dilatasjon av hjertet. Men det er tilfeller når på grunn av forskjellige sykdommer øker både atria og ventrikel. Redusert funksjon av hjertet kan påvirke lungene, leveren og andre kroppssystemer.

Hva er det

Dilering er en type hjerte kardiomyopati - en gruppe sykdommer som primært påvirker aktiviteten til hjertemuskelen. Ulike kardiomyopatier har forskjellige årsaker og påvirker hjertet på forskjellige måter. Med kardiomyopati blir en del av myokardiet utvidet, ofte uten noen åpenbar årsak. Hjertets systoliske pumpefunksjon er forstyrret, noe som fører til en progressiv økning i funksjonen. Denne prosessen kalles dilatasjonshypertrofi av hjertets ventrikler.

Normal anatomi i hjertet og med dilatasjon

Dilatasjon av hjertet er mer vanlig hos menn enn hos kvinner mellom 20 og 60 år. Omtrent en av de tre tilfellene med kongestiv hjertesvikt (CHF) er assosiert med utvidet kardiomyopati. Sykdommen er også funnet hos barn.

symptomer

Fortynding av venstre eller høyre ventrikel i hjertet, kan ikke forårsake signifikante symptomer for å påvirke livskvaliteten.

Likevel opplever noen mennesker slike tegn på sykdommen:

 • Inkonsekvent pust.
 • Svimmelhet (bevissthetstap).
 • Angina, men bare i nærvær av iskemisk hjertesykdom.

Personer som lider av utvidet kardiomyopati kan ha:

 • forstørret hjerte;
 • lungeødem;
 • økt eller redusert trykk;
 • hjertebanken;
 • forstørrede jugular vener.

årsaker

Selv om årsaken i mange tilfeller ikke er åpenbar, er kardial dilatasjon en konsekvens av skade på myokardiet, oppnådd ved hjelp av ulike toksiske, metabolske eller smittsomme midler. Dette kan være forbundet med fibroider i myokardiet fra et tidligere myokardinfarkt. Eller det kan være en sen komplikasjon av akutt viral myokarditt i hjertet, for eksempel med Coxsackie-viruset og andre enterovirus

Andre årsaker til hjerteutvidelse inkluderer:

 • Graviditet. Peri-kardiokardiomyopati oppstår ved slutten av svangerskapet eller flere uker før og etter fødselen. Dette er reversibel i halvparten av tilfellene.
 • Alkohol. Med alkoholmisbruk oppstår alkoholisk kardiomyopati.
 • Sykdommer i skjoldbruskkjertelen.
 • Muskeldystrofi.
 • Tuberkulose.
 • Autoimmune mekanismer foreslås også som en årsak til hjerteutvidelse.

Nylige studier har vist at disse faktorene forårsaker for tidlig ventrikulære sammentrekninger med ekstremt høy forekomst (flere tusen ganger om dagen).

genetikk

25-35% av menneskene har familiære former av dilatasjon med flertallet av mutasjoner som påvirker gener som koder for cytoskjelett-proteiner, og noen innvirkning på andre proteiner som er involvert i sammentrekning. Sykdommen er genetisk heterogen, men den vanligste form for overføring er autosomal dominant og autosomal resessiv. Noen slektninger lider av asymptomatisk utvidelse av endringer i hjertemuskelen.

Arvelige bærere av mutasjonsgener er oftest utsatt for ventrikulær arytmi, hjerte-transplantasjon, kronisk hjertesvikt, plutselig hjertedød.

Progresjon av hjertesvikt er forbundet med remodeling av venstre ventrikkel:

 • sin gradvise økning;
 • tetting veggene;
 • hjertet kammeret blir mer sfærisk

Slike prosesser opptrer etter hjerteinfarkt. Død, enten på grunn av kongestiv hjertesvikt eller ventrikulær taky-bradyarytmi.

diagnostikk

Diagnostiske metoder for å oppdage hjerte dilatasjon:

 • Generell hjerte dilatasjon er synlig med en normal bryst radiografi.
 • EKG-viser ofte sinus takykardi eller atrieflimmer, ventrikkelflimmer, venstre atrial utvidelse, samt defekter i intraventrikulære ledning.
 • Et ekkokardiogram viser dilatasjon av venstre ventrikel.
 • Hjertekateterisering og koronarangiografi diagnostiserer ofte hjerte-og karsykdommer.
 • For avansert diagnose, er CT eller MRI av hjertet foreskrevet.
Utvidelse av hjerteskyggen på røntgen kan være et tegn på dilatasjon

behandling

Behandling for hjerteutvidelse har bedret seg betydelig det siste tiåret. Medikamentterapi kan redusere sykdomsprogresjonen, og i noen tilfeller forbedre tilstanden til hjertet.

Standardterapi kan omfatte:

 • ACE-hemmere;
 • diuretika (diuretika) og digitalis;
 • antikoagulanter;
 • saltrestriksjon;
 • unngåelse av alkohol.

drift

Kunstige pacemakere kan anvendes i pasienter med intraventrikulær ledning forsinkelse og implanterbar cardioverter-fiber ved de uttrykte hjertearytmier.

Disse behandlingsmetodene stopper symptomene på dilatasjon, reduserer varigheten av sykehusinnleggelse, forbedrer pasientens livskvalitet. Pasienter med progressive sykdommer, ikke mottagelige for medisinering, foreskrives hjerte-transplantasjon.

Les Mer Om Fartøyene