Dysirkirkulatorisk encefalopati - symptomer og behandling av DEP på 1 grad

Discirkulatorisk encefalopati av 1. grad er en sykdom, forbundet med dårlig ytelse av blodsirkulasjonen i hjernen, som igjen kan føre til uønskede konsekvenser.

DEP på 1 grad er en ganske vanlig sykdom, og dette er ikke overraskende, siden ifølge medisinske data lider hvert sekund bosatt i Russland en slik sykdom.

Dette skyldes hovedsakelig det faktum at årsakene til denne sykdommen er svært vanlige faktorer. Du kan ikke engang vite om forekomsten av denne sykdommen før den begynner å manifestere sine symptomer.

Faktisk er dette problemet ganske betydelig, siden DAP kan være årsaken eller grunnlaget for fremveksten av andre mer alvorlige sykdommer. For å unngå dette bør man følge de grunnleggende rådene og kontakte kundene for å få hjelp i tide.

Mer om DEP leses i materialet

Diskusjonsforstyrrelser i hjernen encefalopati er en progressiv vaskulær lesjon, som preges av en gradvis reduksjon i cerebral ernæring.

Årsaker til DEP på 1 grad

Årsakene som utløser utseendet av vaskulær encefalopati, kjent for nesten alle av oss, noen enda tror at slike handlinger ikke kan føre til noe dårlig, spesielt denne typen sykdom.

Det er imidlertid verdt å lytte til doktors meninger og forsøke å holde så mye som mulig fra visse aspekter som kan føre til utvikling av disirkulatorisk encefalopati 1 grad:

 • feil kosthold;
 • mangel på søvn;
 • mangel på fysisk aktivitet;
 • betennelse i veggene i blodårene kan føre til utseende av DEP på 1 grad;
 • med aterosklerose er det også en høy sannsynlighet for at sykdommen blir påvirket av sykdommen;
 • levercirrhose.

Merkelig nok, men for eksempel kan forgiftning eller til og med en dårlig økologi forårsake diskirkulatorisk encefalopati. Derfor lider mange mennesker av denne sykdommen i dag.

Når hjernearteriene i hjernen er skadet, forekommer epidural hjernehematom, hva er spesifisiteten og fare for denne typen hematom?

Symptomer på sykdommen

Symptomer på DEP 1 2 grader er forskjellige, og de bør skille seg fra.

Symptomer på disirkulatorisk encefalopati av 1. grad er ganske forskjellige og er representert av et bredt spekter elementer:

 • i nesten alle tilfeller klager pasientene på alvorlig hodepine som endrer seg i migrene;
 • vedvarende svimmelhet;
 • føler seg trøtt
 • nervøsitet;
 • rastløs søvn;
 • dårlig minne;
 • muligheten for en plutselig økning i trykk, og etter en stund sin kraftige reduksjon (trykkprang);
 • støy i hodet;
 • oculomotorisk insuffisiens
 • i noen tilfeller kan du observere en svak asymmetri i ansiktet;
 • Manglende evne til å bli Rombergs stilling.

Faktisk er alle disse symptomene enkle nok til å kvitte seg med, for dette trenger du bare å gi deg selv 2-3 dager med normal hvile og tilstanden din er umiddelbart normalisert.

Tross alt viser ofte DEP på 1 grad på grunn av sterke mentale eller moralske belastninger.

Hvordan diagnostiseres DEP av 1 grad?

Ofte skjer slik at pasientene ikke engang mistenker sykdommen deres til det ikke gjør seg kjent med uttalt symptomer eller til det blir kronisk.

For å unngå dette, Du må se en lege så snart som mulig, for å hindre alvorlige og irreversible konsekvenser.

Når diagnostisere vaskulær encefalopati spesiell oppmerksomhet bør rettes mot symptomene, fordi endringene i hjernen er ikke så viktig, og i noen tilfeller ganske vanskelig å foreta en korrekt diagnose, så det er manifestert symptomer på sykdommen for å fastslå årsaken.

Hvis sykdommens historie indikerer slike sykdommer som aterosklerose, hypertensjon eller det er hodeskader, kan det også bidra til å diagnostisere DEP på 1 grad.

Oftere for en nøyaktig forklaring av årsaken til den angitte sykdommen, bruk en datamaskin tomografi eller USA for fartøy av et hode.

Sannsynligheten for sykdom DEP på 1 grad hos personer over 40 år er ganske lav, fordi denne sykdommen hovedsakelig rammer unge mennesker.

veldig det er ofte umulig å finne ut På hvilket stadium av utviklingen har pasienten denne sykdommen, så en nevrolog kan gi ham en DEP på 1 - 2 grader, det vil si en grense mellom disse to typer sykdommer.

Behandling av DEP på 1 grad

Behandlingen av karsirkulatorisk encefalopati 1 grad avhenger hovedsakelig av pasientens alder og årsaken til forekomsten av denne sykdommen. Jo eldre pasienten, desto vanskeligere og lengre vil det bli for han å bli behandlet, i barndommen, kan enkel fysioterapi utelukkes.

Metoder for behandling er ganske forskjellige, la oss prøve å håndtere hver av dem separat.

Livsstil og dårlige vaner

Den første og sannsynligvis den viktigste metoden er å kvitte seg med dårlige vaner, riktig kosthold og en sunn livsstil, som er følgende:

 • bli kvitt røyking;
 • nektelse fra alkoholholdige drikker;
 • konstant fysisk aktivitet;
 • redusert kroppsvekt;
 • inkludere i diettprodukter som inneholder magnesium, kalsium og andre næringsstoffer;
 • redusere fettinntaket;
 • bruk fersk frukt, grønnsaker, ris, havregryn og andre frokostblandinger;
 • ta en rekke vitaminer for å opprettholde immunitet.

Hvis disse enkle regler blir observert, vil du umiddelbart føle resultatet og viktigst, at dette vil bidra til å kvitte seg med de problemene som har plaget deg.

medisinering

For å normalisere blodsirkulasjonen, ro og ta nervesystemet i orden, foreskriver legene ofte ikke bare ett stoff, men hele komplekset består av ulike medisiner betyr:

 1. Legemidler som senker blodtrykket. De utnevnes bare i tilfelle at årsaken til DEP på 1 grad var hypertensjon.
 2. Forberedelser rettet mot å styrke og beskytte blodårene.
 3. Diuretika fanger kalium i kroppen, som er nødvendig for behandling av DEP, men samtidig blir vann og natrium fjernet.
 4. Beta-adrenoblokker, som bidrar til å stabilisere hjertet, puls og trykk.
 5. Narkotika rettet mot å forbedre minnet, øke oppmerksomheten og konsentrasjonen.

Andre legemidler som kan forbedre pasientens tilstand kan også foreskrives.

fysioterapi

Denne metoden for behandling er den mest hyggelige og smertefri, fordi den inkluderer følgende komponenter:

 • terapeutisk massasje;
 • oksygen, radon og andre typer bad;
 • akupunktur;
 • laser terapi;
 • electrosleep og mye mer.

Behandling med folkemidlene

Ikke glem at selvmedisinering i de fleste tilfeller slutter med ubehagelige konsekvenser, men noen ganger kan leger foreskrive som forebygging og hjelpemidler på noen måter folk medisin:

 1. Påføring av hagtorn. Denne planten har alltid vært ansett som en utmerket måte å normalisere blodsirkulasjonen og god funksjon av organene i kardiovaskulærsystemet. Derfor anbefales det å ta bær i løpet av behandlingen, men daglig dose bør ikke overstige 1 kopp.
 2. Ulike urter og samlinger. Urter bidrar til å bli kvitt konstant hodepine, forbedre trykket og trivsel generelt.
 3. Tinkturer på bær og blomster.

Tradisjonell medisin er noen ganger også veldig nyttig, men under ingen omstendigheter kan de brukes som hovedbehandling, fordi de bare har en forebyggende effekt.

Prognose for behandling av DEP på 1 grad

Prognosen for DEP på 1 grad er veldig optimistisk. Hvis sykdommen ble oppdaget i de tidlige stadiene, er det mulig å senke løpet av denne sykdommen eller til og med stoppe utviklingen.

Pasienter som lider av DEP av 1 grad, kan leve lenge nok, og med riktig behandling merker de ikke en gang tilværelsen av denne sykdommen.

I dette tilfellet kan mangelen på riktig terapi, ledsaget av underernæring og stillesittende livsstil føre til slike komplikasjoner: hypertensjon, hjerneslag, karsykdom.

derfor Det er nødvendig å søke om høyt kvalifisert hjelp i tide, for å unngå alvorlige konsekvenser.

Video: Cirkulatorisk encefalopati - egenskaper hos hver art

Hva du trenger å vite om disiplinær encefalopati av en hvilken som helst grad. Er sykdommen herdbar og hvilke diagnostiske metoder eksisterer?

Dyscirculatory encefalopati 1, 2 og 3 grader, symptomer og behandling, prognose

Hva er det Dyscirculatory encephalopathy er en heterogen tilstand, avhengig av mange årsaker, betyr det i en bokstavelig oversettelse "en forstyrrelse i funksjonen av den" dårlige "hjernen."

Denne utbredte kroniske formen for cerebrovaskulær patologi er preget av multifokal eller diffus lesjon i hjernen og fører til forstyrrelse av dets funksjoner, som manifesteres av en kombinasjon av nevrologiske og psykiske lidelser.

Dysirkulatorisk encefalopati - hva er denne sykdommen?

Gradvis økende sirkulasjonssykdom fører til utseendet av småfokuserte flere nekrose av hjernevevet. Dysirkulatorisk encefalopati er resultatet av denne prosessen.

I hjertet av sykdommen er aterosklerotisk skade på de intracerebrale arteriene, hypertensiv stenose, noe som provoserer et brudd på blodstrømmen i blodkarets bekk. Langvarig encefalopati går ofte foran slag. Sannsynligheten for sykdommen øker med pasientens alder.

I utlandet er dette konseptet ikke brukt. Stadiene av kronisk cerebral iskemi som gikk langt i utviklingen er utpekt av begrepet "vaskulær demens".

Problemet er av sosial betydning, siden nevrologiske og psykiske lidelser i denne patologien kan føre til alvorlig funksjonshemning hos pasientene.

årsaker til

Hypertensjon og cerebral aterosklerose betraktes som hovedårsakene til fremveksten og utviklingen av disirkulatorisk encefalopati. Oftere er forekomsten av patologi forbundet med gjentatte cerebrale hypertoniske kriser og forbigående iskemiske virkninger, enn med utviklingen av cerebral iskemi.

Diskutert hjernen encefalopati, eller et syndrom av kronisk hjerneskade som utvikler seg, har et årsakssammenheng:

 • med angiopati (amyloid, metabolisk, autoimmun);
 • hjertepatologi;
 • blodsykdommer;
 • hyperkolesterolemi;
 • med en historie med hjerteinfarkt;
 • systemisk vaskulitt;
 • diabetes mellitus.

Indirekte kan utviklingen av vaskulær encefalopati bidra til lav ryggsmerter - i denne sykdommen på grunn av deformasjon av mellomvirvelskiven kan komprimere de vertebrale arterier som tilfører blod til hjernen.

Klassifisering av dyscirculatory encephalopathy

Den heterogenitet av disirkulatorisk encefalopati er reflektert i de etiologiske, kliniske, morfologiske og neuroimaging karakteristikkene av sine individuelle former.

Av de viktigste årsakene er disse typene encefalopati preget:

 • hyperton;
 • aterosklerotisk:
 • kronisk vaskulær vertebrobasilarinsuffisiens;
 • blandede former.

Den langsiktige eksisterende arteriell hypertensjon og aterosklerose, så vel som deres kombinasjon, har stor vekt på utviklingen av sykdommen.

Plasseringen til høyt blodtrykk gjør automatisk en person i fare. Med sin systematiske økning til 160/90 øker sannsynligheten for encefalopati flere ganger.

Aterosklerotisk encefalopati utvikles som følge av iskemisk hypoksi. Denne tilstanden oppstår på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen på grunn av brudd på arteriell patency.

Symptomer på karsirkulatorisk encefalopati 1, 2 og 3 grader

Kliniske symptomer har visse egenskaper, avhengig av typen dyscirculatory encephalopathy. Karakteristisk er utviklingen av vestibulær-ataktisk, pseudobulbar, cephalisk, psykopatologisk syndrom.

Sceneklassifiseringen brukes til å vurdere pasientens tilstand.

Symptomer på karsirkulatorisk encefalopati av 1 grad

Ved undersøkelse avsløres en liten koordinasjonsforstyrrelse, symptomer på oral automatisme og anisorefleksi, noe som indikerer en liten fokallesjon av hjernen.

Dette stadiet, bortsett fra diffuse, uutviklede nevrologiske symptomer, er preget av tilstedeværelsen av et syndrom som ligner asthenisk form for neurastheni. De viktigste symptomene er:

 1. Økt tretthet;
 2. Ustabil oppmerksomhet;
 3. Redusert minne;
 4. Redusert produktivitet av intellektuelt arbeidskraft;
 5. irritabilitet;
 6. Enkel forandring i gang (ustabilitet, forkortelse av trinnet);
 7. Søvnforstyrrelser.

Pasienter på stadium 1 i hjerne-dyskirkulær encefalopati beklager ofte hodepine og støy i hodet, de er tårefulle, og stemningen er ofte deprimert. For å diagnostisere sykdommen, bør klager vises minst en gang i uken i tre måneder, det vil vare i lang tid.

Symptomer på disirkulatorisk encefalopati av 2. grad

Minneforringelse utvikler seg, neurologiske symptomer forverres. Danner et ledende syndrom, som fører til dårlig tilpasning av en syke person. De karakteristiske symptomene på hjerte-encefalopati av 2 grader er:

 1. Redusert interessekrets;
 2. Looping på noen problem (viskositeten til å tenke);
 3. Daglig søvnighet og dårlig søvn om natten;
 4. Krenkelse av koordinering av bevegelser (svimlende når du går, senker bevegelser);
 5. Vesentlig reduksjon i effektiviteten.

Klinisk signifikant depresjon, frykt, angst, fobier, intoleranse av tunge rom og fysisk anstrengelse kan noteres.

Symptomer på disirkulatorisk encefalopati av 3. grad

I klinikken øker intellektuell-mnestic, psyko-organisatorisk og koordinerende lidelser. Symptomer vaskulær encefalopati grad 3 blir enda mer uttalt sammenlignet med 1 og 2. I dette trinnet, hyppig tilbakevendende slag, hypertensive kriser, forbigående iskemisk anfall.

 1. Svekkelse kritikk til sin egen stat;
 2. Uttalte brudd på gang og balanse;
 3. Epileptiske anfall
 4. Begrensning av daglig aktivitet;
 5. Alvorlig Parkinsonisme;
 6. Tilstedeværelsen av demens;
 7. Urininkontinens.

Pasienter mister gradvis sin profesjonelle kondisjon, evne til selvbetjening og krever ekstern omsorg.

Hvor mye kan jeg leve med dyscirculatory encefalopati i tredje grad? Forventet levetid avhenger av genetikk, samtidige sykdommer, alvorlighetsgrad av aterosklerose eller hypertensiv sykdom. Derfor er det ganske annerledes for forskjellige pasienter.

diagnostikk

For å diagnostisere kardiovaskulær encefalopati må du nøye studere historien, vurderingen av klinikken, samt bruk av instrumentelle undersøkelsesmetoder.

En uunnværlig tilstand er studien av lipidprofil av pasienter, da aterosklerose skader karene i alle organer og støtter utviklingen av arteriell hypertensjon.

 • Doppler;
 • neuropsykologisk forskning med vekt på tilstanden intelligens, minne og oppmerksomhet;
 • MR angiografi;
 • spiral CT i hjerneskip eller MR i hjernen;
 • elektrokardiogram;
 • BP måling i dynamikk.

Behandling av hjerne-encefalopati

Behandling av karsirkulatorisk encefalopati krever en helhetlig tilnærming, først og fremst for å hindre hjerneskader og regulere kognitiv svekkelse.

Det er viktig å starte behandlingen i de tidlige stadiene, så du kan håpe på en merkbar effekt. I tilstedeværelse av encefalopati på grunn av hypertensjon, indikeres regelmessig administrering av antihypertensive midler.

Behandling av aterosklerotisk encefalopati med stabile verdier av høyt total blodkolesterol, som holdes i minst seks måneder med strenge diett, innebærer bruk av statiner - legemidler som reduserer kolesterol. I tillegg gjelder:

 • antiplatelet (acetylsalisylsyre) og antikoagulant terapi (warfarin) i kombinasjon;
 • vitaminer og vitaminkomplekser, inkludert askorbinsyre, vitamin B6 og nikotinsyre;
 • antidepressiva;
 • Nevrobeskyttende midler (piracetam).

I tillegg til narkotikabehandling er det nødvendig å opprettholde et lite kalori diett med begrensning av forbruk av bordsalt og animalsk fett.

Komplekset bruker fysioterapi, sanatorium og spa-behandling, terapeutisk gymnastikk, massasje.

forebygging

For å forhindre diskutert encefalopati betyr mye en sunn livsstil og et balansert kosthold. Økt fysisk aktivitet gir også et godt forebyggende resultat.

Det er nødvendig å opprettholde kontroll over nivået av arterielt trykk, innholdet av kolesterol og dets fraksjoner i blodet.

Sykdommer i cerebral fartøy anses som den vanligste patologien i praksis av en nevrolog. Dysirkulatorisk encefalopati er en av de viktigste årsakene til kognitiv svekkelse og demens, funksjonshemning i alderen.

Omfattende vurdering av pasientens tilstand, påvirkning av hovedårsaken til sykdommen og symptomene, bidrar til å forbedre livskvaliteten og hindrer alvorlige komplikasjoner.

Dysirkulatorisk encefalopati (DEP): diagnose, symptomer og stadier, behandling

Dyscirculatory encephalopathy (DEP) er en jevn fremgang, kronisk skade på nervesvevet i hjernen på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser. Blant alle vaskulære sykdommer i den nevrologiske profilen, tar DEP førsteplassen i frekvens.

Inntil nylig var denne sykdommen forbundet med alderdom, men i de senere år har situasjonen forandret seg, og sykdommen er diagnostisert allerede for den frivillige befolkningen på 40-50 år. Problemets haster er forårsaket av det faktum at irreversible endringer i hjernen fører ikke bare til en endring i oppførsel, tenkning og psykomotional tilstand av pasienter. I en rekke tilfeller er funksjonshemming påvirket, og pasienten trenger hjelp utenfor og pleier når man utfører vanlige husholdningsoppgaver.

Til grunn for utviklingen av vaskulær encefalopati er kroniske skader på nervevevet på grunn av hypoksi-indusert vaskulær patologi, men DEP refererer til antall av cerebrovaskulære sykdommer (TSVB).

 • Mer enn halvparten av tilfeller av DAP er assosiert med aterosklerose, når lipidplakkene forhindrer normal bevegelse av blod gjennom cerebrale arterier.
 • En annen viktig årsak til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen er hypertensjon, hvori der er en krampe av de små arterier og arterioler, en irreversibel endring i vaskulære vegger i form av dystrofi og multippel sklerose, som til slutt fører til problemer med å levere blod til nervecellene.
 • I tillegg til aterosklerose og hypertensjon, kan årsaken til vaskulære encefalopati være diabetes, er rygg patologi hemmet når blodstrømmen i den vertebrale arterier, vaskulitt, cerebrale vaskulære misdannelser, traumer.

Ofte, spesielt hos eldre pasienter, er en kombinasjon av flere årsaksfaktorer - aterosklerose og hypertensjon, hypertensjon og diabetes, og muligens tilstedeværelsen av flere sykdommer, mens han snakker om encefalopati av blandet opprinnelse.

på grunnlag av DEP - brudd på blodtilførselen til hjernen på grunn av en eller flere faktorer

DEP har de samme risikofaktorene som sykdommene forårsaker det, fører til en nedgang i blodstrømmen i hjernen: Overvekt, røyking, alkoholmisbruk, unøyaktigheter i ernæring, stillesittende livsstil. Kunnskaper om risikofaktorer gjør det mulig å utføre forebygging av DAP selv før forekomsten av symptomer på patologi.

Utvikling og manifestasjoner av dyscirculatory encefalopati

Avhengig av årsaken utmerker seg flere typer vaskulær encefalopati:

 1. Hypertensive.
 2. Aterosklerotisk.
 3. Venøs.
 4. Blandet.

Endringer i fartøyene kan være forskjellige, men siden resultatet på en eller annen måte er et brudd på blodstrømmen, er manifestasjonene av ulike typer encefalopati stereotyp. De fleste eldre pasienter er diagnostisert med blandet form av sykdommen.

Av naturens natur kan encefalopati være:

 • Raskt utviklet, når hvert trinn tar omtrent to år;
 • Remitter med en gradvis økning i symptomer, midlertidige forbedringer og en jevn nedgang i intelligens;
 • Klassisk, når sykdommen er strukket i mange år, før eller senere fører til demens.

Pasienter og deres slektninger, konfrontert med en diagnose av DAP, vil vite hva de kan forvente av patologi og hvordan de skal håndtere det. Encefalopati kan tilskrives antall sykdommer i hvilke en vesentlig byrde på ansvar og bekymringer faller på de omkringliggende syke mennesker. Slægtninge og slektninger bør vite hvordan patologi vil utvikle seg og hvordan de skal oppføre seg med et sykt familiemedlem.

Kommunikasjon og sameksistens med en pasient med encefalopati er noen ganger en vanskelig oppgave. Det er ikke bare behovet for fysisk hjelp og omsorg. Spesielt vanskelig er kontakten med pasienten, som allerede er i den andre fasen av sykdommen blir vanskelig. Pasienten kan ikke forstå andre eller forstå på sin egen måte, og han mister ikke alltid umiddelbart muligheten for aktiv handling og talekommunikasjon.

Slægtninge som ikke fullt ut forstår essensen av patologi, kan gå inn i en tvist, bli sint, fornærmet, prøv å overbevise en pasient om noe som ikke vil gi noe resultat. Pasienten deler i sin tur sine naboer eller bekjente med sin begrunnelse om hva som skjer hjemme, er tilbøyelig til å klage på ikke-eksisterende problemer. Skje, det kommer til klager i ulike tilfeller, fra boligkontoret og slutter med politiet. I en slik situasjon er det viktig å utøve tålmodighet og takt, og husk alltid at pasienten ikke skjønner hva som skjer, ikke kontrollerer seg selv og er ikke i stand til selvkritikk. Å forsøke å forklare noe for pasienten er en helt ubrukelig sak, så det er bedre å ta sykdommen og forsøke å forene seg med den voksende demens i en elsket.

Dessverre er det ikke uvanlig at voksne barn, desperat, opplever impotens og til og med sinne, er klare til å nekte å ta vare på en syke foreldre og overføre dette ansvaret til staten. Slike følelser kan bli forstått, men det er alltid nødvendig å huske at foreldrene en gang ga all sin tålmodighet og styrke den voksende baby, ikke sove om natten, behandlet, hjulpet og var alltid der, men fordi omsorg for dem - en direkte plikt for voksne barn.

Symptomene på sykdommen er sammensatt av brudd på de intellektuelle, psykomotoriske, motoriske lidelsene, avhengig av hvor alvorlig disse bestemmer stadiet av DEP og prognose.

Klinikken skiller tre stadier av sykdommen:

 1. Den første fasen er ledsaget av mindre brudd på kognitive funksjoner, som ikke hindrer pasienten i å jobbe og fører en vanlig livsstil. Neurologisk status er ikke krenket.
 2. I andre fase blir symptomene forverret, det er et klart brudd på intellektet, det er motorforstyrrelser, psykiske abnormiteter.
 3. Den tredje fasen - den mest vanskelig, er vaskulær demens med en skarp nedgang av intelligens og tenkning, brudd på nevrologisk status, som krever konstant overvåking og vedlikehold av uføre ​​pasienter.

DEP på 1 grad

Diskusjonen av encefalopati av 1. grad fortsetter vanligvis med en overvekt av følelsesmessige lidelser. Klinikken utvikler seg gradvis, gradvis, andre legger merke til endringer i karakteren, skriver av dem for alder eller tretthet. Mer enn halvparten av pasientene med den første fasen av DAP lider av depresjon, men er ikke tilbøyelige til å klage over det, er hypokondriak, apatisk. Depresjon skjer av en mindre årsak eller uten det, mot en bakgrunn av fullstendig velvære i familien og på jobben.

Deres klager pasienter med DEP av 1 grad konsentrere seg om somatisk patologi, ignorerer humørsvingninger. Så er de bekymret for smerter i leddene, ryggen, magen, som ikke samsvarer med den virkelige graden av skade på indre organer, mens apati og depresjon er lite bekymret for pasienten.

Det er veldig karakteristisk for DEP er forandringen i følelsesmessig bakgrunn, ligner neurastheni. Det er plutselige endringer i humør fra depresjon til plutselig glede, grunnløs gråt, angrep mot aggresjon mot andre. Ofte er søvn forstyrret, tretthet, smerte i hodet, fravær og glemsomhet. Differensial DEP fra nevrasteni betraktes som en kombinasjon av de beskrevne symptomene med kognitive forstyrrelser.

Kognitiv svekkelse er funnet hos 9 av 10 pasienter og inkluderer vanskeligheter med konsentrasjon, hukommelsestap, rask tretthet med mental aktivitet. Pasienten mister den tidligere organisasjonen, opplever vanskeligheter med å planlegge tid og plikter. Han husker hendelsene fra sitt liv, gjengir han nesten ikke informasjonen han nettopp har mottatt, han husker ikke godt hva han har hørt og lest.

I første fase av sykdommen vises allerede visse motoriske lidelser. Det er klager på svimmelhet, ustabilitet i gang og selv kvalme med oppkast, men de vises bare under gangavstand.

DEP av 2. grad

Progresjon av sykdommen fører til DEP 2 grader, når Ovennevnte symptomer er forverret, det er en betydelig reduksjon i intelligens og tenkning, minne og oppmerksomhetsforstyrrelser, Men pasienten kan ikke objektivt vurdere sin tilstand, ofte overdriver hans evner. Det er vanskelig å trekke en klar linje mellom den andre og tredje graden av DEP, men absolutt tap av evnen til å arbeide og muligheten for selvstendig eksistens er ubestridelig for tredje grad.

En kraftig nedgang i etterretning forhindrer oppfyllelse av arbeidsoppgaver, skaper visse vanskeligheter i hverdagen. Arbeidet blir umulig, interessen for vanlige hobbyer og en hobby går tapt, og pasienten kan tilbringe timer for noe ubrukelig eller i det hele tatt å sitte i tomgang.

Orienteringen i rom og tid er forstyrret. Å gå til butikken, kan en person som lider av en DEP, glemme de planlagte kjøpene, og komme ut av det husker ikke alltid veien hjem. Slægtninge bør være oppmerksomme på slike symptomer, og hvis pasienten selv forlater huset, er det bedre å sikre tilstedeværelsen av minst noe dokument eller notat med adressen, da det ofte er tilfeller med å finne et hjem og slektninger til slike pasienter som plutselig mistet.

Den følelsesmessige sfæren fortsetter å lide. Bytte stemninger gir vei til apati, likegyldighet til hva som skjer og andre. Kontakt med pasienten blir nesten umulig. Det er ingen tvil om at det er merkbare motorforstyrrelser. Pasienten går sakte og blander beina sine. Det skjer at det i begynnelsen er vanskelig å begynne å gå, og da er det vanskelig å stoppe (som parkinsonisme).

Heavy DEP

DEP av alvorlig grad er uttrykt i demens, når Pasienten mister helt sin evne til å tenke og utføre målrettet handling, apatisk, kan ikke navigere i rom og tid. På dette stadium er forstyrres eller til og med fraværende en tilkoblet tale fremstår som grov nevrologiske symptomer i form av orale automatism tegn, karakterisert ved dysfunksjon av bekkenbevegelsesforstyrrelser mulig parese og lammelse, anfall.

Hvis pasienten fortsatt kan stå og gå i demensstadiet, må man huske muligheten for faller som er fulle av brudd, spesielt hos eldre med osteoporose. Alvorlige brudd kan bli dødelig i denne kategorien av pasienter.

Demens krever konstant omsorg og hjelp. En syke person, som et lite barn, kan ikke spise, gå på toalettet, ta vare på seg selv og tilbringe mesteparten av tiden sin eller ligge i sengen. Alle ansvar for å opprettholde sitt liv bæres av slektninger, gir hygieniske prosedyrer, kosttilskudd, som er vanskelig å stryke, de overvåker også tilstanden til huden for ikke å gå glipp av forekomsten av trykksår.

I noen grad med alvorlig encefalopati kan slektninger bli enda enklere. Pleie, som krever fysisk innsats, involverer ikke kommunikasjon, og derfor er det ingen forutsetninger for tvister, vred og vrede på ord som pasienten ikke er klar over. På stadium av demens skriver de ikke lenger klager og forstyrrer ikke naboens historier. På den annen side, for å observere den faste nedgangen til en elsket uten mulighet for hjelp og forstås av dem, er en tung psykologisk byrde.

Noen ord om diagnose

Symptomer på begynnelsen encefalopati kan være ubetydelig for pasienten eller hans slektninger, så Nevrologisk konsultasjon - den første tingen å gjøre.

Risikogruppen omfatter alle eldre, diabetikere, hypertensive pasienter, personer med aterosklerose. Legen vil ikke bare vurdere den generelle tilstanden, men også utføre enkle tester for kognitiv funksjonsnedsettelse. Han vil be deg om å tegne en klokke og merke tiden, gjenta ordene i riktig rekkefølge, etc.

Diagnostikk av DEP krever konsultasjon av en oftalmolog, elektroencefalografi, ultralyd med doppler av karene i hode og nakke. For å utelukke en annen patologi i hjernen, er CT og MR vist.

Forklaring av årsakene til DEP involverer EKG, blodprøve for lipidspektret, koagulogrammer, bestemmelse av blodtrykk, blodsukkernivå. Det er tilrådelig å konsultere en endokrinolog, en kardiolog, i noen tilfeller - en vaskulær kirurg.

Behandling av dyscirculatory encefalopati

Behandlingen av karsirkulatorisk encefalopati bør være omfattende, med sikte på å eliminere ikke bare symptomene på sykdommen, men også årsaker, forårsaker endringer i hjernen.

Rettidig og effektiv behandling av hjernepatologi har ikke bare den medisinske aspektet, men også en sosial og selv økonomisk, fordi sykdommen fører til avbrudd av arbeidsevne og, til slutt, funksjonshemming og pasienter i alvorlige stadier krever hjelp utenfra.

DEP-behandling er rettet mot å forebygge akutte vaskulære sykdommer i hjernen (slag), korrigere sykdomsforløpet og gjenopprette hjernens funksjon og blodstrømmen i den. Medikamentterapi kan gi et godt resultat, men bare med pasientens medvirkning og ønske om å bekjempe sykdommen. Først av alt er det nødvendig å revidere livsstilen og spisevaner. Ved å eliminere risikofaktorene hjelper pasienten i stor grad legen i kampen mot sykdommen.

Ofte på grunn av vanskeligheten ved å diagnostisere de innledende stadier, begynner behandlingen med 2. grad av DEP, når kognitiv svekkelse ikke lenger er i tvil. Likevel tillater det ikke bare å bremse utviklingen av encefalopati, men også å bringe pasientens tilstand til et nivå som er akseptabelt for uavhengig livsaktivitet og i noen tilfeller arbeidskraft.

Ikke-medisinsk terapi av dyscirculatory encephalopathy inkluderer:

 • Normalisering eller i det minste vektreduksjon til akseptable verdier;
 • diett;
 • Utelukkelse av dårlige vaner;
 • Fysisk aktivitet.

Overvekt betraktes som en risikofaktor for utvikling av både hypertensjon og aterosklerose, så det er svært viktig å få det tilbake til det normale. For dette er både en diett og fysisk anstrengelse nødvendig, som er mulig for pasienten i forbindelse med hans tilstand. Å bringe livsstilen tilbake til normal, utvide fysisk aktivitet, er det verdt å slutte å røyke, noe som påvirker vaskulærveggene og hjernevævet negativt.

Kosthold i DAP bør bidra til å normalisere fettmetabolismen og stabilisere blodtrykket, Derfor anbefales det å redusere forbruket av animalsk fett, og erstatte dem med vegetabilsk fett. Det er bedre å nekte fett kjøtt til fordel for fisk og sjømat. Mengden bordssalt bør ikke overstige 4-6 g per dag. I dietten bør være et tilstrekkelig antall matvarer som inneholder vitaminer og mineraler (kalsium, magnesium, kalium). Fra alkohol må også gi opp, fordi bruken bidrar til utviklingen av hypertensjon, og fettstoffer og kalori snacks er en direkte vei til aterosklerose.

Mange pasienter har hørt om behovet for et sunt kosthold, selv opprørt, de tror at du må gi opp mange av de matvarer og delikatesser, men dette er ikke sant, fordi kjøttet ikke nødvendigvis steke i olje, akkurat nok av det til å koke. Med DEP, er frisk frukt og grønnsaker nyttig, hvilken moderne mann forsømmer. Dietten er stedet for poteter, løk og hvitløk, urter, tomater, magert kjøtt (kalvekjøtt, kalkun), alle typer meieriprodukter, nøtter og korn. Salater er bedre å fylle med vegetabilsk olje, men fra majones er det nødvendig å nekte.

I de tidlige stadiene av sykdommen, når de første tegnene på hjerneskade har nettopp dukket opp, er det nok å revidere livsstilen og ernæringen, og ta hensyn til sportsaktiviteter. Med patologiens fremgang er det behov for medisinbehandling, som kan være patogenetisk, rettet mot den underliggende sykdommen, og symptomatisk, utformet for å eliminere symptomene på DAP. I alvorlige tilfeller er kirurgisk behandling mulig.

medisinering

Patogenetisk terapi dyscirculatory encephalopathy inkluderer kjemper med høyt blodtrykk, vaskulær skade aterosklerotisk prosess, brudd på fett og karbohydratmetabolisme. For formål med patogenetisk behandling av DEP foreskrives preparater av forskjellige grupper.

For å eliminere hypertensjon gjelder:

 1. Angiotensin-omdannende enzymhemmere er indisert for pasienter med hypertensjon, særlig ung alder. Denne gruppen omfatter beryktet kapropril, lisinopril, losartan et al., Viste at disse medikamentene kan redusere graden av kardial hypertrofi og medium, muskel, arterioler lag, noe som forbedrer blodsirkulasjonen i total og mikrosirkulasjonen, spesielt.
  ACE-hemmere er foreskrevet for pasienter med diabetes mellitus, hjertesvikt, aterosklerotiske lesjoner av nyrene. Å nå normale blodtrykksdiagrammer, er pasienten langt mindre mottakelig, ikke bare for kronisk iskemisk hjerneskade, men også for slag. Doser og behandlingsregime for medisiner i denne gruppen er valgt individuelt basert på egenskapene til sykdomsforløpet i en bestemt pasient.
 1. Betablokkere -.. atenolol, pindolol, propranolol, etc. Disse stoffene reduserer blodtrykket og hjelpe til å gjenopprette funksjonen av hjertet, noe som er spesielt nyttig for pasienter med arytmier, iskemisk hjertesykdom og kronisk hjertesvikt. Betablokkere kan administreres i parallell med ACE-inhibitorer, og hindringer for deres anvendelse kan være diabetes, bronchial astma, i visse typer av ledningsforstyrrelser i hjertet, så behandling velges kardiolog etter detaljert undersøkelse.
 2. Kalsiumantagonister (nifedipin, diltiazem, verapamil) forårsaker en antihypertensiv effekt og kan bidra til normalisering av hjerterytmen. I tillegg eliminerer legemidlene i denne gruppen vaskulær spasme, reduserer stressen i de arteriolære veggene og forbedrer dermed blodstrømmen i hjernen. Bruk av nimodipin hos eldre pasienter eliminerer noen kognitiv svekkelse, og har en positiv effekt selv i stadium av demens. Et godt resultat er bruk av kalsiumantagonister for alvorlige hodepine forbundet med DEP.
 3. Vanndrivende stoffer (furosemid, veroshpiron, gipotiazid) er konstruert for å redusere trykket ved å fjerne overflødig væske og redusere volumet av sirkulerende blod. De er foreskrevet i kombinasjon med ovennevnte grupper av legemidler.

Etter normalisering av trykk, bør behandlingsstadiet av DAP være kampen mot brudd på fettmetabolismen, fordi aterosklerose er den viktigste risikofaktoren for hjerteens vaskulære patologi. Først vil legen gi råd til pasienten om kosthold og mosjon, som kan normalisere lipidspektret. Hvis effekten ikke kommer etter tre måneder, vil spørsmålet om medisinering bli avgjort.

For å korrigere hyperkolesterolemi, trenger du:

 • Preparater basert på nikotinsyre (acipimox, enduracin).
 • Fibrer - gemfibrozil, clofibrate, fenofibrat, etc.
 • Statiner - ha størst hypolipidemisk virkning, bidra til stabilisering eller regresjon av eksisterende plakk i de cerebrale kar (simvastatin, lovastatin, Lescol).
 • Fettsyre-sekvestranter (kolestyramin), preparater basert på fiskeolje, antioksidanter (vitamin E).

Den store side DEP patogenetisk behandling er anvendelse av midler som fremmer vasodilatasjon, nootropiske og nevrobeskyttende midler forbedre metabolske prosesser i nervevevet.

vasodilators

Vasodilatormedikamenter - Cavinton, trental, cinnarizin, injisert intravenøst ​​eller foreskrevet som tabletter. I tilfeller av blodstrømforstyrrelser i karoten, har Cavinton den beste effekten, med vertebro-basilær insuffisiens - stugeron, cinnarizine. Sermion gir gode resultater når kombinert aterosklerose av hjernen fartøy og ekstremiteter, samt med en nedgang i intelligens, hukommelse, tenkning, og patologi av den emosjonelle sfære, svekket sosial tilpasning.

Ofte encefalopati på bakgrunn av aterosklerose er ledsaget av obstruksjon av utløpet av venøs blod fra hjernen. I disse tilfellene er redergin administrert intravenøst, effektivt i muskel eller i tabletter. Vazobral - en ny generasjon av legemiddel som ikke bare effektivt forbedrer hjerneblodårene og øker blodstrømmen i dem, men også forhindrer aggregering av dannede elementer, noe som er spesielt farlig i aterosklerose og vaskulær spasme på grunn av hypertensjon.

Nootropics og neuroprotectors

Å behandle pasienter med vaskulær encefalopati er umulig uten midler, forbedrer metabolismen i nervevev, har en beskyttende virkning på nerveceller i hypoksi. Piracetam, encephabol, Nootropilum, mildronat forbedre metabolske prosesser i hjernen, forhindrer dannelsen av frie radikaler, redusere blodplateaggregasjon i blodkarene i mikrosirkulasjonen, eliminere vasospasme, vasodilaterende virkning gjengivelse.

Bruk av nootropic medisiner kan forbedre hukommelse og konsentrasjon, øke mental aktivitet og motstand mot stress. Med minnetap og evnen til å oppleve informasjon, er semaks, cerebrolysin, cortexin vist.

Det er viktig at behandling med nevroprotektorer utføres i lang tid, siden effekten av de fleste av dem kommer 3-4 uker etter starten av legemidlet. Vanligvis er intravenøse infusjoner av legemidler foreskrevet, som deretter erstattes av oral administrasjon. Effektiviteten av nevrotoksisk terapi er forbedret ved tilsetning av multivitaminkomplekser som inneholder B-vitaminer, nikotinsyre og askorbinsyrer.

I tillegg til disse stoffgruppene trenger de fleste pasienter med antiplatelet og antikoagulantia, fordi tromboser - en av hovedårsakene til vaskulære ulykker, utvikler seg mot bakgrunnen til DEP. For å forbedre de reologiske egenskaper av blod og redusere dens viskositet passer best til aspirin i lave doser (trombotisk ACC cardiomagnil) tiklid, men kanskje oppnevning av warfarin, er clopidogrel under konstant kontroll av blodlevring. Normalisering av mikrosirkulasjon forenkles ved karantil, pentoksifyllin, som er vist hos eldre pasienter med vanlige aterosklerose.

Symptomatisk behandling

Symptomatisk terapi er rettet mot å eliminere individuelle kliniske manifestasjoner av patologi. Depresjon og emosjonelle forstyrrelser bakgrunn - DEP hyppige symptomer, som benytter beroligende midler og sedativa: vendelrot, Leonurus, Relanium, Phenazepamum etc., og tildele disse stoffene bør terapeut.. Når depresjon er vist, antidepressiva (Prozac, melipramin).

Bevegelsesforstyrrelser krever fysioterapi og massasje, med svimmelhet utpeke Betaserk, Cavinton, Sermion. Tegn på brudd på intelligens, minne, oppmerksomhet korrigeres ved hjelp av ovennevnte nootropics og nevroprotektorer.

Kirurgisk behandling

Ved alvorlig progressiv selvfølgelig DEP, når graden av innsnevring av karene i hjernen er 70% eller mer, i de tilfeller der pasienten har allerede påført akutte former for blodsykdommer i hjernen kan utføre kirurgiske operasjoner - endarterektomi, stentplassering, anastomose.

Prognosen for diagnosen DEP

Dyscirculatory encephalopathy er en av deaktiverende sykdommer, så funksjonshemming kan etableres av en bestemt pasientgruppe. Of course, i de tidlige stadiene av hjerneskade, når medikamentell behandling er effektiv, og det er ikke behov for en endring av sysselsetting, uførhet er ikke satt, fordi sykdommen ikke begrenser muligheten til å leve.

Samtidig, alvorlig encefalopati, spesielt vaskulær demens, som en ekstrem manifestasjon av cerebral iskemi, krevende anerkjennelse av pasientens uførhet, fordi det ikke er i stand til å utføre arbeidsoppgaver, og i noen tilfeller som trenger omsorg og hjelp i hverdagen. Spørsmålet om tildeling av funksjonshemming bestemt gruppe er bestemt av sakkyndig kommisjon av leger i ulike spesialiteter basert på graden av krenkelse av arbeidskraft ferdigheter og selvbetjening.

Prognosen for DEP er seriøs, men ikke håpløs.

Med tidlig påvisning av patologi og rettidig behandling med 1 og 2 grader hjernefunksjon, kan man overleve i flere tiår, noe som ikke kan sies for alvorlig vaskulær demens.

Prognosen er betydelig forverret dersom en pasient med DEP har hyppige hypertensive kriser og akutte manifestasjoner av cerebral blodstrømforstyrrelser.

Funksjoner av den første graden av dyscirculatory encefalopati

Dysirkirkulatorisk encefalopati (DEP) - Skader på hjernevævet som følge av forstyrrelse av arbeidet til sine fartøy. Dette er en progressiv sykdom med ikke-inflammatorisk natur, som i de fleste tilfeller utvikler sakte. På grunn av vedvarende oksygen sult, ødelegger hjernen substansen og atrophies, noe som fører til en reduksjon i funksjonaliteten til orgel. Ved slutten av forrige århundre ble karsirkulatorisk encefalopati av 1. grad - den første fasen av sykdommen - diagnostisert hovedsakelig hos eldre. Ufordelige miljøforhold, avslag på fysisk aktivitet, bruk av skadelig mat og kronisk stress førte til at sykdommen er merkbart "yngre". I dag oppdages det i økende grad hos middelaldrende mennesker, og noen former for sykdommen er typiske selv for ungdom.

Hva er dyscirculatory encefalopati av 1 grad

DEP på 1 grad er et stadium av kronisk hjernesykdom, når brudd i kroppen allerede har skjedd, og øker gradvis, og det kliniske bildet er ennå ikke klart. På grunn av den ikke-inflammatoriske naturen blir symptomene på sykdommen smurt. Vedvarende sirkulasjonsmangel, som fører til oksygen sult, kan føre til fullstendig forstyrrelse av funksjonene i sentralnervesystemet på grunn av atrofi av vevet.

Ifølge statistikken er DEP til stede i halvparten av befolkningen som bor på planeten. Mange ignorerer sin utvikling og manifestasjoner, og tar alarmerende tegn på konsekvensene av tretthet eller stress. I de fleste tilfeller søker folk bare hjelp når typiske symptomer oppstår som er karakteristiske for 2. trinn av patologien.

Årsaker til DEP på 1 grad

Dysirkulatorisk encefalopati kan være medfødt eller oppkjøpt. I det første tilfellet er årsaken til vaskulære lidelser genetisk patologi, bruk av antibiotika under graviditet, fosterhypoksi, fødselstrauma.

Risikoen for DAP-utvikling er mange ganger høyere hos barn av kvinner som brukte rusmidler, alkohol eller røyket i prosessen med å bære en baby. Den oppnådde formen av sykdommen er i de fleste tilfeller resultatet av personens bevisste handlinger.

Hovedårsakene til DEP 1 grad:

 • arteriosklerose av blodkar;
 • høyt blodtrykk;
 • effekten av toksiner på kroppen;
 • en rekke funksjoner i løpet av sykdommer i indre organer;
 • radioaktiv stråling;
 • craniocerebral trauma;
 • inflammatoriske sykdommer i blodkar;
 • sykdommer i livmoderhalsen.

En egen gruppe grunner er oppførelsen av en usunn livsstil. Til DEP på 1 grad kan føre til feil ernæring, røyking, alkohol og narkotika. Risikoen for forstyrrelse av blodkarene i hjernen øker med kronisk søvnmangel, stress, oppgivelse av fysisk aktivitet, misbruk av medisiner. Tilstanden for blodkanaler kan påvirkes negativt av en ugunstig økologisk situasjon.

Symptomer på sykdommen

På 1 stadium av sykdommen er det en liten skade på hjernevævet. Alarmerende tegn er allerede åpenbare, men de kan lett forveksles med manifestasjoner av meteorologisk avhengighet, overarbeid eller sesongmessig depresjon. Symptomatologi er ikke spesifikk, det er merkelig for andre sykdommer i hjernen, noe som kompliserer diagnosen.

Manifestasjoner av DEP på 1 grad:

 • systematisk hodepine;
 • nedbrytning av minnekvalitet
 • forstyrrelse av rytmen til søvn, endring i dybde og varighet;
 • svimmelhet, svekket koordinering av bevegelser;
 • støy i ørene eller summende i hodet;
 • forverring av intellektuelle evner;
 • kronisk tretthet og redusert ytelse;
 • tearfulness, lunefullhet, depressiv tilstand;
 • irritabilitet, humørsvingninger;
 • kompleksitet med oppfatningen av ny informasjon.

Disse symptomene kan helt forsvinne etter en lang hvile og forverre bakgrunnen til psykomotional stress. Tidlig gjenkjenning av disirkulatorisk encefalopati i 1. grad i en person og begynnelsen av profilbehandling gjør det mulig å oppnå en stabil remisjon. I dette tilfellet vil kvaliteten på en persons liv ikke reduseres, det vil ikke bli noen eksacerbasjoner eller deres frekvens vil være minimal. Ellers er funksjonshemming nesten uunngåelig.

Hvordan diagnostiseres DEP av 1 grad?

Selv et av symptomene ovenfor er en indikasjon på besøk til lege. Når 3 av de nevnte tegnene ser ut, er det en mistanke om karsirkulatorisk encefalopati. Men på grunnlag av en anamnese er det ikke gjort en diagnose av DEP på 1. grad. For å bekrefte den foreløpige versjonen gjennomføres en rekke laboratorie- og maskinvareundersøkelser.

Diagnostiske metoder for å oppdage DEP 1 grad:

 • CT eller MR i hjernen - tettheten av hjernevævet er estimert, noe som kan forandres på grunn av utseendet av foci av lesjoner i det;
 • Ultralyd av cerebral fartøy og cervical ryggrad - bidrar til å identifisere problemer med blodtilførsel til kroppen og dens avdelinger, for å oppdage medfødte eller anskaffe mangler i strukturen i det vaskulære nettverket;
 • Røntgen av cervical ryggrad - er nødvendig for mistenkte anatomiske patologier som forstyrrer normal blodtilførsel til skallen;
 • EEG - effektiv når det er nødvendig for å vurdere den elektriske aktiviteten til hjernens substans;
 • REG er en annen metode for å vurdere blodkvalitet i hjernen;
 • biokjemi av blod - nivået av kolesterol og koagulasjonsgraden av biomasse kontrolleres.

Også pasienten undersøkes av en nevrolog. Spesialisten evaluerer muskeltoner og sener, sjekker reflekser, prøver å identifisere tegn på nedsatt motoraktivitet og koordinering, funksjonsfeil i det autonome nervesystemet.

Behandling av DEP på 1 grad

Terapi for dyscirculatory encefalopati bør være komplisert. Handlingen er rettet mot å eliminere årsakene til problemet, kjemper med symptomer, generell styrking av kroppen og forebygging av komplikasjoner. Hovedmålene med behandlingen er normalisering av blodstrømmen i hjernen, restaurering av det vaskulære nettverksfunksjonalitet, beskyttelse av nervevevet fra atrofi.

Livsstil og dårlige vaner

Å gjøre endringer i det vanlige regimet er en forutsetning for behandling av DEP i 1. grad. Ofte er dette alene tilstrekkelig til å oppnå vedvarende positive resultater. Noen uker etter begynnelsen av slik behandling er det en markert forbedring i pasientens tilstand. Hvis du forsømmer reglene, vil ikke selv medisinering gi den ønskede effekten.

I behandlingen av DAP og forebygging av dens progresjon, bør livsstilen være som følger:

 • nektelse fra dårlige vaner - røyking og bruk av alkohol forgifte all organisme, og hjernen lider først og fremst;
 • diett - utelukkelse fra diett av halvfabrikata, fett og stekt mat, enkle karbohydrater. Erstatning av rødt kjøtt med hvit eller magert havfisk. Spiser mye grønnsaker og frukt;
 • Introduksjon til fysisk anstrengelsesregime - intensiteten deres bør velges i henhold til pasientens alder, kjønn og generelle tilstand
 • kontroll av kroppsvekt - om nødvendig må du bli kvitt overflødig vekt og sørge for at han ikke kommer tilbake;
 • vitaminterapi - løpet av vitamin- og mineralkompleksene er koordinert med legen;
 • en fullverdig søvn - en nattsøvn skal være minst 8 timer, fra dagtid er det bedre å nekte helt.

Disse reglene bør ikke overholdes før fremveksten av positiv dynamikk, men livet. Bare i dette tilfellet vil risikoen for forverring av situasjonen eller en vanlig forverring av problemet bli minimert.

medisinering

Inntaket av medisiner bør være strengt i henhold til ordningen utarbeidet av den behandlende legen. Det er individuelt i hvert tilfelle og gir arbeid på alle problemområder. I noen tilfeller blir medisineringsterapi et midlertidig mål, i andre er det en livslang nødvendighet.

Avhengig av årsakene til sykdommen og pasientens tilstand kan slike grupper av legemidler brukes:

 • hypotensiv - å normalisere høyt blodtrykk;
 • venotonisk - styrke veggene i blodkanaler og forhindre deres brudd;
 • diuretika - forhindre hevelse, fjern unødvendig væske fra kroppen, hold verdifull kalium i hjernecellene;
 • beta-adrenoblokere - positivt påvirker arbeidet i hjertet, blodkarene, åndedrettsorganene;
 • nootropics - stimulere hjernens aktivitet
 • legemidler som normaliserer sammensetningen av blod og rydder blodårene fra kolesterolplakkene.

I tillegg må du kanskje ta beroligende midler eller beroligende midler. De er foreskrevet av nevrologer eller psykoterapeuter i nærvær av åpenbare endringer i pasientens psykomotionelle tilstand. Det er strengt forbudt å supplere eller rette opp ordningen valgt av legen uavhengig.

fysioterapi

Hovedbehandlingsplanen suppleres i de fleste tilfeller med fysioterapi. De gir ikke pasienter ubehagelige opplevelser, øker effektiviteten av medisiner, har en positiv samlet effekt. Dette kan være terapeutisk massasje, akupunktur, treningsterapi. I spesialrom og sanatorier behandles pasienter med oksygen- og radonbad, elektrosløyfe, phono og elektroforese, laserbehandlingstiltak brukes.

Behandling med folkemidlene

Bruken av metoder for ikke-tradisjonell terapi er foreløpig avtalt med legen. Hvis tilnærmingen brukes som et hjelpemiddel, kan det gi en stor fordel til pasienten. Som et enkelt behandlingsalternativ kan tradisjonell medisin ikke brukes - deres effektivitet er utilstrekkelig. Naturlige stoffer kan ikke takle endringer i strukturen i hjernevæv.

Folk måter å bekjempe manifestasjoner av disirkulatory Encephalopathy:

 • stabilisering av blodtrykk og styrking av hjertet - alkohol eller vandige tinkturer av propolis, hagtorn, kløver, bjørnører;
 • styrke nervesystemet - avkok og te fra kamille, sitronmelisse, valerian eller mynte;
 • redusere kolesterolet, øk tonen i karene - avkok av rosen hofter eller alfalfa, alkohol tinktur på hvitløk.

De listede produktene blir brukt i løpet av 1-3 uker, avhengig av type produkt. Etter dette blir en pause i 2-4 uker, og en annen syklus utføres. Hvis det valgte middelet ikke gir negative konsekvenser, kan det brukes flere ganger i året.

Forventningen på stadium av DEP på 1 grad

I den første fasen av sykdommen er pasientens sjanser for å opprettholde en høy livskvalitet høy. Det viktigste er ikke å nøle med diagnosen og begynnelsen av behandlingen, følg legenes anbefalinger og overholde reglene for en sunn livsstil. Progresjon av sykdommen kan bare stoppes i sjeldne tilfeller, men med riktig tilnærming, utvikler sykdommen seg betydelig. Folk med den første fasen av DAP kan føre et fullt liv og ikke engang merke tegn på patologi.

Hvor mye du kan leve med en DEP på 1 grad avhenger av pasientens alder, generell tilstand, tilstedeværelsen av samtidige problemer og kvaliteten på behandlingen. I mange tilfeller beregnes denne indikatoren for år og til og med titalls år. Sann, forutsatt at terapien ikke stopper, og pasienten vil regelmessig besøke spesialister for diagnose og vurdering av tilstanden hans.

Les Mer Om Fartøyene