Dysirkirkulatorisk encefalopati - symptomer og behandling av DEP på 1 grad

Discirkulatorisk encefalopati av 1. grad er en sykdom, forbundet med dårlig ytelse av blodsirkulasjonen i hjernen, som igjen kan føre til uønskede konsekvenser.

DEP på 1 grad er en ganske vanlig sykdom, og dette er ikke overraskende, siden ifølge medisinske data lider hvert sekund bosatt i Russland en slik sykdom.

Dette skyldes hovedsakelig det faktum at årsakene til denne sykdommen er svært vanlige faktorer. Du kan ikke engang vite om forekomsten av denne sykdommen før den begynner å manifestere sine symptomer.

Faktisk er dette problemet ganske betydelig, siden DAP kan være årsaken eller grunnlaget for fremveksten av andre mer alvorlige sykdommer. For å unngå dette bør man følge de grunnleggende rådene og kontakte kundene for å få hjelp i tide.

Mer om DEP leses i materialet

Diskusjonsforstyrrelser i hjernen encefalopati er en progressiv vaskulær lesjon, som preges av en gradvis reduksjon i cerebral ernæring.

Årsaker til DEP på 1 grad

Årsakene som utløser utseendet av vaskulær encefalopati, kjent for nesten alle av oss, noen enda tror at slike handlinger ikke kan føre til noe dårlig, spesielt denne typen sykdom.

Det er imidlertid verdt å lytte til doktors meninger og forsøke å holde så mye som mulig fra visse aspekter som kan føre til utvikling av disirkulatorisk encefalopati 1 grad:

 • feil kosthold;
 • mangel på søvn;
 • mangel på fysisk aktivitet;
 • betennelse i veggene i blodårene kan føre til utseende av DEP på 1 grad;
 • med aterosklerose er det også en høy sannsynlighet for at sykdommen blir påvirket av sykdommen;
 • levercirrhose.

Merkelig nok, men for eksempel kan forgiftning eller til og med en dårlig økologi forårsake diskirkulatorisk encefalopati. Derfor lider mange mennesker av denne sykdommen i dag.

Når hjernearteriene i hjernen er skadet, forekommer epidural hjernehematom, hva er spesifisiteten og fare for denne typen hematom?

Symptomer på sykdommen

Symptomer på DEP 1 2 grader er forskjellige, og de bør skille seg fra.

Symptomer på disirkulatorisk encefalopati av 1. grad er ganske forskjellige og er representert av et bredt spekter elementer:

 • i nesten alle tilfeller klager pasientene på alvorlig hodepine som endrer seg i migrene;
 • vedvarende svimmelhet;
 • føler seg trøtt
 • nervøsitet;
 • rastløs søvn;
 • dårlig minne;
 • muligheten for en plutselig økning i trykk, og etter en stund sin kraftige reduksjon (trykkprang);
 • støy i hodet;
 • oculomotorisk insuffisiens
 • i noen tilfeller kan du observere en svak asymmetri i ansiktet;
 • Manglende evne til å bli Rombergs stilling.

Faktisk er alle disse symptomene enkle nok til å kvitte seg med, for dette trenger du bare å gi deg selv 2-3 dager med normal hvile og tilstanden din er umiddelbart normalisert.

Tross alt viser ofte DEP på 1 grad på grunn av sterke mentale eller moralske belastninger.

Hvordan diagnostiseres DEP av 1 grad?

Ofte skjer slik at pasientene ikke engang mistenker sykdommen deres til det ikke gjør seg kjent med uttalt symptomer eller til det blir kronisk.

For å unngå dette, Du må se en lege så snart som mulig, for å hindre alvorlige og irreversible konsekvenser.

Når diagnostisere vaskulær encefalopati spesiell oppmerksomhet bør rettes mot symptomene, fordi endringene i hjernen er ikke så viktig, og i noen tilfeller ganske vanskelig å foreta en korrekt diagnose, så det er manifestert symptomer på sykdommen for å fastslå årsaken.

Hvis sykdommens historie indikerer slike sykdommer som aterosklerose, hypertensjon eller det er hodeskader, kan det også bidra til å diagnostisere DEP på 1 grad.

Oftere for en nøyaktig forklaring av årsaken til den angitte sykdommen, bruk en datamaskin tomografi eller USA for fartøy av et hode.

Sannsynligheten for sykdom DEP på 1 grad hos personer over 40 år er ganske lav, fordi denne sykdommen hovedsakelig rammer unge mennesker.

veldig det er ofte umulig å finne ut På hvilket stadium av utviklingen har pasienten denne sykdommen, så en nevrolog kan gi ham en DEP på 1 - 2 grader, det vil si en grense mellom disse to typer sykdommer.

Behandling av DEP på 1 grad

Behandlingen av karsirkulatorisk encefalopati 1 grad avhenger hovedsakelig av pasientens alder og årsaken til forekomsten av denne sykdommen. Jo eldre pasienten, desto vanskeligere og lengre vil det bli for han å bli behandlet, i barndommen, kan enkel fysioterapi utelukkes.

Metoder for behandling er ganske forskjellige, la oss prøve å håndtere hver av dem separat.

Livsstil og dårlige vaner

Den første og sannsynligvis den viktigste metoden er å kvitte seg med dårlige vaner, riktig kosthold og en sunn livsstil, som er følgende:

 • bli kvitt røyking;
 • nektelse fra alkoholholdige drikker;
 • konstant fysisk aktivitet;
 • redusert kroppsvekt;
 • inkludere i diettprodukter som inneholder magnesium, kalsium og andre næringsstoffer;
 • redusere fettinntaket;
 • bruk fersk frukt, grønnsaker, ris, havregryn og andre frokostblandinger;
 • ta en rekke vitaminer for å opprettholde immunitet.

Hvis disse enkle regler blir observert, vil du umiddelbart føle resultatet og viktigst, at dette vil bidra til å kvitte seg med de problemene som har plaget deg.

medisinering

For å normalisere blodsirkulasjonen, ro og ta nervesystemet i orden, foreskriver legene ofte ikke bare ett stoff, men hele komplekset består av ulike medisiner betyr:

 1. Legemidler som senker blodtrykket. De utnevnes bare i tilfelle at årsaken til DEP på 1 grad var hypertensjon.
 2. Forberedelser rettet mot å styrke og beskytte blodårene.
 3. Diuretika fanger kalium i kroppen, som er nødvendig for behandling av DEP, men samtidig blir vann og natrium fjernet.
 4. Beta-adrenoblokker, som bidrar til å stabilisere hjertet, puls og trykk.
 5. Narkotika rettet mot å forbedre minnet, øke oppmerksomheten og konsentrasjonen.

Andre legemidler som kan forbedre pasientens tilstand kan også foreskrives.

fysioterapi

Denne metoden for behandling er den mest hyggelige og smertefri, fordi den inkluderer følgende komponenter:

 • terapeutisk massasje;
 • oksygen, radon og andre typer bad;
 • akupunktur;
 • laser terapi;
 • electrosleep og mye mer.

Behandling med folkemidlene

Ikke glem at selvmedisinering i de fleste tilfeller slutter med ubehagelige konsekvenser, men noen ganger kan leger foreskrive som forebygging og hjelpemidler på noen måter folk medisin:

 1. Påføring av hagtorn. Denne planten har alltid vært ansett som en utmerket måte å normalisere blodsirkulasjonen og god funksjon av organene i kardiovaskulærsystemet. Derfor anbefales det å ta bær i løpet av behandlingen, men daglig dose bør ikke overstige 1 kopp.
 2. Ulike urter og samlinger. Urter bidrar til å bli kvitt konstant hodepine, forbedre trykket og trivsel generelt.
 3. Tinkturer på bær og blomster.

Tradisjonell medisin er noen ganger også veldig nyttig, men under ingen omstendigheter kan de brukes som hovedbehandling, fordi de bare har en forebyggende effekt.

Prognose for behandling av DEP på 1 grad

Prognosen for DEP på 1 grad er veldig optimistisk. Hvis sykdommen ble oppdaget i de tidlige stadiene, er det mulig å senke løpet av denne sykdommen eller til og med stoppe utviklingen.

Pasienter som lider av DEP av 1 grad, kan leve lenge nok, og med riktig behandling merker de ikke en gang tilværelsen av denne sykdommen.

I dette tilfellet kan mangelen på riktig terapi, ledsaget av underernæring og stillesittende livsstil føre til slike komplikasjoner: hypertensjon, hjerneslag, karsykdom.

derfor Det er nødvendig å søke om høyt kvalifisert hjelp i tide, for å unngå alvorlige konsekvenser.

Video: Cirkulatorisk encefalopati - egenskaper hos hver art

Hva du trenger å vite om disiplinær encefalopati av en hvilken som helst grad. Er sykdommen herdbar og hvilke diagnostiske metoder eksisterer?

Behandling og prognose for hjerneinfarkt i første grad

Hjernesykdom kan ha en annen natur. Dysirkirkulatorisk encefalopati av 1. grad er cerebrovaskulær sykdom (DVB), utviklingen av denne er ledsaget av et brudd på sirkulasjonssystemet i hjernen. Ofte oppstår patologi ikke av seg selv, men er en følge av en annen sykdom i kroppen. Hvilke symptomer følger sykdommen i et tidlig stadium av utviklingen, og hvilken behandling som er gitt i dette tilfellet, bør du vurdere i artikkelen.

Funksjoner av utvikling og årsaker

Hovedårsaken til denne formen av encefalopati er skade på hjerneskipene. Samtidig er det et brudd på prosessen med å levere den nødvendige mengden blod til hjernen, som oppstår mot bakgrunnen av slike primære sykdommer:

 1. Åreforkalkning. Patologi er karakterisert ved okklusjon av karet med kolesterisk plakk. Brudd på metabolske prosesser i kroppen fører til at fett festes til det indre skallet i arteriene, blokkerer eller reduserer fartøyets lumen. Aterosklerotisk plakk hindrer oksygen og næringsstoffer fra å komme inn i hjernen, forårsaker encefalopati.
 2. Hypertensjon (høyt blodtrykk). En slik patologi kan føre til at fartøyet overlapper eller brister, noe som fører til inntak av blod eller plasma i hjernevævet.
 3. Hypotensjon (lavt blodtrykk). Sykdommen er preget av utilstrekkelig fylling av blodkar med blod og langsom bevegelse gjennom kapillærene.
 4. Kondrosis (osteochondrose) i vertebral kolonnen. Skewed spines og spasmodic muskler klemme vertebral arterier, som er årsaken til hjernens mangel på normalt blodvolum.
 5. Skader på hjernen eller ryggvirvlene. I dette tilfellet er dannelsen av hematomer - stagnerende blodpropper, som forårsaker koagulering av karet og forstyrrelse av ernæring av nerveceller.
 6. Medfødt patologi. For eksempel kan forekomsten av anomalier i utviklingen av arterier eller angiodysplasi forårsake dysfunksjon av karene.
 7. Utvikling av hormonelle sykdommer. Ofte blir diagnosen "disirkulatorisk encefalopati" satt til kvinner i overgangsalderen når det er hormonell svikt i kroppen.
 8. Samtidig patologi i sirkulasjonssystemet og blodårene. For eksempel utvikling av vegetativ vaskulær dystoni eller tromboflebitt - de sykdommene som forstyrrer blodstrømsprosessen i kroppens organer og systemer, inkludert hjernen.
 9. Misbruk av røyking. Ofte oppstår sykdommen i denne bakgrunnen, noe som medfører en innsnevring av kapillærene i hjernen.
til innholdsfortegnelsen ↑

Symptomer og diagnose

Patologi i begynnelsen av utviklingen er preget av flere store syndromer. Symptomer på encefalopati i stadium 1 er ikke like uttalt som for eksempel når sykdommen utvikler seg i trinn 2 eller 3. Det er verdt å nevne bare slike karakteristiske manifestasjoner:

 • fremveksten av et cephalisk syndrom (mindre hodepine);
 • generell ulempe, spesielt når du gjør fysisk arbeid;
 • søvnløshet;
 • hyppige endringer i humør (tearfulness eller omvendt aggresjon);
 • sjelden er det svimmelhet;
 • Noen ganger er funksjonen til det visuelle og hørbare systemet forstyrret;
 • Sjelden i 1 stadium er det et brudd på følsomheten på den ene siden av kroppen.

Hvis du ikke konsulterer en lege i første fase av encefalopati, oppstår en annen, lysere symptomatologi:

 • Tilstedeværelse av støy i ørene;
 • minneverdigelse;
 • brudd på konsentrasjon av oppmerksomhet;
 • det blir vanskelig for en person å lage en handlingsplan, for eksempel for å bestemme den daglige rutinen;
 • passer av urimelig latter eller hysteri;
 • perioder med dyp depresjon
 • umuligheten av selvbetjening og å gjøre det vanlige arbeidet;
 • endre gang
 • lammelse og muskelspasmer
 • ufrivillig mobilitet i munnen.

Ubegrenset igangsetting av terapi fører til alvorlige brudd, som i fremtiden vil føre til funksjonshemning.

For å diagnostisere en førstegrads DEP, tar doktoren hensyn til følgende faktorer:

 • Hvilke nevrologiske lidelser observeres og hvor fort de utvikler seg
 • hva er den neuropsykiske tilstanden til en person;
 • Hvilke endringer ble avslørt som et resultat av å utføre REG, CT, Doppler og blodanalyse.

Rheoencefalografi er en metode for diagnose, takket være at det er mulig å undersøke tilstanden til karene i hjernen, deres tone og grad av fylling med blod. Resultatene av en slik studie bestemmer den mest effektive behandlingen for en sykdom forårsaket av aterosklerose eller hypertensjon.

Ved hjelp av datatomografi er det mulig å identifisere atrofiske prosesser i hjernen. Ifølge resultatene av studien, bestemmer spesialisten graden av organskader og utviklingsstadiet av sykdommen.

I første fase av encefalopati, nemlig i første fase, observeres minimal atrofier, som fortsatt kan elimineres ved konservativ behandling.

Ledning av ultralyddopplerografi av blodkar bidrar til å oppdage trombi, et brudd på blodstrømmen. Hjelp til å bestemme slike patologier vil hjelpe og blodprøve for viskositetsnivået. Hvis du starter behandling i den første fasen av patologi, kan du forhindre ytterligere dannelse av blodpropper og som følge av dannelsen av atrofi i hjernen.

Medisinske og forebyggende tiltak

Hva slags behandling av en slik patologisk tilstand som foregår i utgangspunktet, bestemmer legen, idet man tar hensyn til:

 • pasientens alder;
 • fremvoksende symptomer;
 • tilknyttede patologier.

Den mest sparsomme behandlingen av sykdommen er for barn. Barnets kropp er i stand til raskt å gjenopprette og av denne grunnen foreskriver ofte bare fysioterapiprosedyrer. Slike terapi er mer hensiktsmessig, og fordi det er umulig å foreskrive sterke legemidler.

Medisineringseffekt

Behandling med medisiner er vanligvis foreskrevet for å eliminere patologi hos voksne. Takket være medisinske preparater er trykket og tilstanden til fartøyene normalisert, og ubehagelige symptomer på sykdommen går bort. De viktigste stoffene som brukes i terapi av encefalopati er:

 1. Antihypertensive stoffer som bidrar til å redusere høyt blodtrykk, redusere vaskulær spasme (Nifedipin, Amlodipin).
 2. Statiner som bidrar til å redusere kolesterol i kroppen (Atorvastatin).
 3. Venotoniki, som bidrar til forbedring av venøs tone og prosessen med utstrømning av blod i karene (Flebodia 600, Detralex).
 4. Nootropiske legemidler som bidrar til å normalisere funksjonen av celler i nervesystemet (Piracetam, Glycine).
 5. Antioxidanter (Mexidol, Acidum ascorbicum).
 6. Vitaminer som inneholder B-vitaminer, bidrar til å forbedre metabolske prosesser i kroppen.
 7. Sedativ som er nødvendige for pasienter som lider av økt irritabilitet og ustabil emosjonell tilstand (Sedafiton).
til innholdsfortegnelsen ↑

Ytterligere anbefalinger

Sammen med narkotikabehandling skal pasienten holde seg til riktig diett. Så, det er nødvendig å inkludere det så mye som mulig nyttige produkter, fra den primære sykdommen:

 1. Hvis det er økt eller redusert blodtrykk, er salt, krydder, kaffe og te, sjokolade, kontraindisert.
 2. Når utviklingen av aterosklerose ikke kan inngå i kolesterol diett mat, nemlig egg, stekte poteter, rømme, fastfood, smult, smør.
 3. Patologier av blodkar korrigeres ved hjelp av produkter som tranebær, grønn te, honning, brokkoli, sitrusfrukter.

Pasienten anbefales å endre sin livsstil:

 • ekskluder nattskift;
 • å observere en modus for arbeid og hvile
 • å utelukke stressende situasjoner;
 • tilbringe fritid interessant: les bøker, se nyttige programmer;
 • om mulig, fer ofte på ferie, for eksempel på elva, havet;
 • Det er viktig å begrense deg til røyking, og det er bedre, og i det hele tatt å gi opp en slik skadelig vane.
til innholdsfortegnelsen ↑

Prognose og forebygging av sykdom

Hvor mye kan du leve med en slik diagnose? Hvis encefalopati oppdages i tide, lever en person lang tid og kan føre til en vanlig livsstil, og observere medisinske anbefalinger. Som sådan er det ingen negative konsekvenser i dette tilfellet. Komplikasjoner blir bare observert mot bakgrunnen av utviklingen av den primære sykdommen, som ble årsaken til encefalopati. For eksempel kan det være iskemisk slag, ondartet hypertensjon, endringer i blodsammensetning, etc.

Funksjonshemming med disirkulatorisk encefalopati av 1. grad er sjelden. Som regel holdes ekspertkommisjonens møte i nærvær av folks vanskeligheter med å utføre daglig virksomhet og profesjonelle aktiviteter. Disse forekommer mot bakgrunnen av en signifikant eller ubetydelig parese, eller i hyperkinesis (ubevisste motorhandlinger) og er årsaken til etableringen av den tredje gruppen funksjonshemming.

For å unngå utvikling av komplikasjoner, så vel som sykdommen som helhet, er det verdt å ta vare på forebygging av patologi. Primært anbefales det å overholde en sunn livsstil og riktig ernæring, og det er - et unntak fra forbruk av mat rik på karbohydrater, fett og salt, slutte å røyke, alkohol, narkotika, eliminering av stress. Det anbefales å besøke treningsstudioet regelmessig og praktisere hjerteopplæring. Behandling av encefalopati bør kun foreskrives av en kvalifisert spesialist. Ellers kan farlige og irreversible konsekvenser oppstå.

Manifestasjon av disirkulatorisk encefalopati i 1. trinn og dens prognose

Discirkulatorisk encefalopati 1 grad, hva er det? Dette er en patologisk prosess som forårsaker kronisk mangel på cerebral sirkulasjon, noe som kan føre til farlige konsekvenser. Sykdommen er svært vanlig. Ifølge statistikk finnes en DEP i hver andre innbygger i vårt land. En person kan ikke engang gjette om forekomsten av sykdommen før den begynner å vise seg som et typisk symptom.

DEP av 1 grad av komplisert genese er oftest diagnostisert hos barn og ungdommer, atherosklerotisk - hos eldre. Sykdommen kan føre til utvikling av mer alvorlige patologiske forhold. Derfor, når de første tegnene til encefalopati dukker opp, bør du konsultere en lege.

Årsaker til sykdommen

Årsakene til utviklingen av DEP er kjent for de fleste. Noen mener at slike faktorer ikke bringer kroppen skade, spesielt ikke fører til forekomst av slike sykdommer. Imidlertid er det nødvendig å følge anbefalingene fra leger og utelukke påvirkning av visse aspekter:

 • underernæring;
 • mangel på søvn;
 • stillesittende livsstil;
 • dårlige vaner.

Fremveksten av karsirkulatorisk encefalopati kan bidra til betennelse i veggene av arterier eller aterosklerose. Andre årsaker inkluderer lever og nyresykdommer.

Utviklingen av sykdommen kan føre til å leve i en ugunstig økologisk situasjon. Det er derfor det er så utbredt.

Klinisk bilde

Hvert stadium av disirkulatorisk encefalopati har sine egne symptomer, som må kunne skille. Det kliniske bildet av en lesjon på 1 grad er forskjellig nok:

 1. De fleste pasienter klager over hodepine som tar vedvarende karakter.
 2. Blodtrykket stiger kraftig, svimmelhet, hodepine og støy i ørene.
 3. Personen blir irritabel, føles hele tiden en følelse av tretthet.
 4. Søvn og minne er forstyrret, intellektuelle evner reduseres.
 5. Det er en ubetydelig asymmetri av ansiktet og manglende evne til å ta Rombergs pose.

Disse symptomene forsvinner etter full hvile, og pasientens tilstand normaliserer seg raskt. Encefalopati 1 grad forekommer ofte etter økt psykisk og psykomotisk belastning. Sykdommen er ofte funnet etter overgangen til kronisk form. Ved oppdagelse av DEP skal det tas særlig hensyn til forekomst av spesifikke symptomer. I hjernens vev er det ingen signifikante endringer, noe som gjør det vanskelig å foreta en nøyaktig diagnose. Det er de fremvoksende tegnene som gjør det mulig å fastslå årsaken til sykdommenes begynnelse.

Diagnostikk av DAP-aterosklerotisk opprinnelse begynner med en analyse av pasientens medisinske historie. Hun har vanligvis notater om forekomst av kroniske sykdommer - hypertensjon eller aterosklerose. Mindre vanlige er posttraumatiske former for encefalopati. Neurologen er engasjert i terapi, det er ikke nødvendig å forsøke å håndtere et problem uavhengig. Dette letter overgangen av sykdommen i 2. og 3. trinn. For å identifisere DEP gjelder:

Risikoen for en patologi hos personer over 40 år anslås å være lav, fordi den ofte rammer unge pasienter.

Sykdommens stadium er i noen tilfeller vanskelig å bestemme, slik at diagnosen vil høres ut som en circulatorisk encefalopati på 1-2 grader, som er grense mellom de 2 stadiene av sykdommen.

Terapeutiske hendelser

Behandling DEP på et stadium av subkompensasjon er valgt avhengig av pasientens alder og årsaken til utviklingen av patologi. Jo eldre pasienten er, desto lengre og vanskeligere blir behandlingen. På barns alder er det nok fysioterapi prosedyrer.

Det anbefales å starte med en gjennomgang av livsstil og kosthold. Det viktigste stadiet - avvisning av dårlige vaner: røyking og drikking av alkohol. Moderat fysisk aktivitet og vektkontroll reduserer risikoen for atherosklerotisk form av encefalopati.

I kostholdet bør inkludere mat som er rik på magnesium, kalsium og andre essensielle for normal drift av hjernens stoffer:

Fra fete, stekte og krydrede retter anbefales det å nekte. I tillegg er immunstimulerende midler og vitaminer foreskrevet. Med disse enkle anbefalingene vil pasientens tilstand bli bedre, symptomene på encefalopati vil forsvinne. Å holde en sunn livsstil vil bidra til å bli kvitt noen andre kroniske sykdommer.

For å normalisere blodsirkulasjonen og gjenopprette funksjonene i nervesystemet, brukes medisiner fra flere farmakologiske grupper:

 1. Hypotensive medikamenter brukes til diskusjon av encefalopati i første fase, forårsaket av en regelmessig økning i blodtrykket.
 2. Venotonics styrker veggene i blodårene, forhindrer forekomsten av blødninger.
 3. Diuretika holder kroppen i kalium, noe som er nødvendig for normal funksjon av hjernen. I tillegg fjerner de overskytende væske, og forhindrer utviklingen av puffiness.
 4. Beta-adrenoblokere normaliserer hjerte- og karsystemets funksjoner, reduserer blodtrykket og eliminerer takykardi.
 5. Nootropics forbedrer minne, oppmerksomhet og konsentrasjon.
 6. I tillegg er midler med tonic effekt foreskrevet.
 7. For å kurere DEP av en aterosklerotisk genese er det mulig ved hjelp av preparater av nikotinsyre, fibrater og møller. Sistnevnte bidrar til ødeleggelsen av kolesterolplakk og forhindrer dannelsen av nye.
 8. En viktig del av patogenetisk terapi er bruk av legemidler som er rettet mot å utvide karene og beskytte hjernevævet fra ødeleggelse.

Fysioterapi er en smertefri og til og med hyggelig måte å behandle første fase DEP. Den inkluderer massasje-, radon- og oksygenbad, laserbehandling, elektroslange og akupunktur.

Som en terapeutisk teknikk brukes behandling med folkemidlene. Før du bruker et naturlig middel, bør du konsultere en lege og utelukke muligheten for allergiske reaksjoner.

Hawthorn har lenge vært vant til å gjenopprette blodsirkulasjonen og normal drift av kardiovaskulærsystemet. Planten har en gunstig effekt på hjernen, har en beroligende effekt. Bær blir tatt i løpet av behandlingen i en mengde som ikke overstiger 200 g.

Hvor mye kan jeg leve med dyscirculatory encefalopati? På stadium 1 har sykdommen en ganske gunstig prognose. Med rettidig oppdagelse av et brudd, kan du bremse og til og med stoppe utviklingen. En pasient som har denne sykdommen kan leve så lenge som en helt sunn person. Med riktig behandling vises tegn på DEP ikke. I dette tilfellet kan nektet å ta medisiner, feil diett og inaktivitet bidra til utbruddet av hjerneslag, hypertensiv krise og vaskulær patologi. Derfor er det nødvendig å være oppmerksom på de minste manifestasjoner av sykdommen og å gjennomgå en rettidig undersøkelse.

Dysirkulatorisk encefalopati (DEP): diagnose, symptomer og stadier, behandling

Dyscirculatory encephalopathy (DEP) er en jevn fremgang, kronisk skade på nervesvevet i hjernen på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser. Blant alle vaskulære sykdommer i den nevrologiske profilen, tar DEP førsteplassen i frekvens.

Inntil nylig var denne sykdommen forbundet med alderdom, men i de senere år har situasjonen forandret seg, og sykdommen er diagnostisert allerede for den frivillige befolkningen på 40-50 år. Problemets haster er forårsaket av det faktum at irreversible endringer i hjernen fører ikke bare til en endring i oppførsel, tenkning og psykomotional tilstand av pasienter. I en rekke tilfeller er funksjonshemming påvirket, og pasienten trenger hjelp utenfor og pleier når man utfører vanlige husholdningsoppgaver.

Til grunn for utviklingen av vaskulær encefalopati er kroniske skader på nervevevet på grunn av hypoksi-indusert vaskulær patologi, men DEP refererer til antall av cerebrovaskulære sykdommer (TSVB).

 • Mer enn halvparten av tilfeller av DAP er assosiert med aterosklerose, når lipidplakkene forhindrer normal bevegelse av blod gjennom cerebrale arterier.
 • En annen viktig årsak til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen er hypertensjon, hvori der er en krampe av de små arterier og arterioler, en irreversibel endring i vaskulære vegger i form av dystrofi og multippel sklerose, som til slutt fører til problemer med å levere blod til nervecellene.
 • I tillegg til aterosklerose og hypertensjon, kan årsaken til vaskulære encefalopati være diabetes, er rygg patologi hemmet når blodstrømmen i den vertebrale arterier, vaskulitt, cerebrale vaskulære misdannelser, traumer.

Ofte, spesielt hos eldre pasienter, er en kombinasjon av flere årsaksfaktorer - aterosklerose og hypertensjon, hypertensjon og diabetes, og muligens tilstedeværelsen av flere sykdommer, mens han snakker om encefalopati av blandet opprinnelse.

på grunnlag av DEP - brudd på blodtilførselen til hjernen på grunn av en eller flere faktorer

DEP har de samme risikofaktorene som sykdommene forårsaker det, fører til en nedgang i blodstrømmen i hjernen: Overvekt, røyking, alkoholmisbruk, unøyaktigheter i ernæring, stillesittende livsstil. Kunnskaper om risikofaktorer gjør det mulig å utføre forebygging av DAP selv før forekomsten av symptomer på patologi.

Utvikling og manifestasjoner av dyscirculatory encefalopati

Avhengig av årsaken utmerker seg flere typer vaskulær encefalopati:

 1. Hypertensive.
 2. Aterosklerotisk.
 3. Venøs.
 4. Blandet.

Endringer i fartøyene kan være forskjellige, men siden resultatet på en eller annen måte er et brudd på blodstrømmen, er manifestasjonene av ulike typer encefalopati stereotyp. De fleste eldre pasienter er diagnostisert med blandet form av sykdommen.

Av naturens natur kan encefalopati være:

 • Raskt utviklet, når hvert trinn tar omtrent to år;
 • Remitter med en gradvis økning i symptomer, midlertidige forbedringer og en jevn nedgang i intelligens;
 • Klassisk, når sykdommen er strukket i mange år, før eller senere fører til demens.

Pasienter og deres slektninger, konfrontert med en diagnose av DAP, vil vite hva de kan forvente av patologi og hvordan de skal håndtere det. Encefalopati kan tilskrives antall sykdommer i hvilke en vesentlig byrde på ansvar og bekymringer faller på de omkringliggende syke mennesker. Slægtninge og slektninger bør vite hvordan patologi vil utvikle seg og hvordan de skal oppføre seg med et sykt familiemedlem.

Kommunikasjon og sameksistens med en pasient med encefalopati er noen ganger en vanskelig oppgave. Det er ikke bare behovet for fysisk hjelp og omsorg. Spesielt vanskelig er kontakten med pasienten, som allerede er i den andre fasen av sykdommen blir vanskelig. Pasienten kan ikke forstå andre eller forstå på sin egen måte, og han mister ikke alltid umiddelbart muligheten for aktiv handling og talekommunikasjon.

Slægtninge som ikke fullt ut forstår essensen av patologi, kan gå inn i en tvist, bli sint, fornærmet, prøv å overbevise en pasient om noe som ikke vil gi noe resultat. Pasienten deler i sin tur sine naboer eller bekjente med sin begrunnelse om hva som skjer hjemme, er tilbøyelig til å klage på ikke-eksisterende problemer. Skje, det kommer til klager i ulike tilfeller, fra boligkontoret og slutter med politiet. I en slik situasjon er det viktig å utøve tålmodighet og takt, og husk alltid at pasienten ikke skjønner hva som skjer, ikke kontrollerer seg selv og er ikke i stand til selvkritikk. Å forsøke å forklare noe for pasienten er en helt ubrukelig sak, så det er bedre å ta sykdommen og forsøke å forene seg med den voksende demens i en elsket.

Dessverre er det ikke uvanlig at voksne barn, desperat, opplever impotens og til og med sinne, er klare til å nekte å ta vare på en syke foreldre og overføre dette ansvaret til staten. Slike følelser kan bli forstått, men det er alltid nødvendig å huske at foreldrene en gang ga all sin tålmodighet og styrke den voksende baby, ikke sove om natten, behandlet, hjulpet og var alltid der, men fordi omsorg for dem - en direkte plikt for voksne barn.

Symptomene på sykdommen er sammensatt av brudd på de intellektuelle, psykomotoriske, motoriske lidelsene, avhengig av hvor alvorlig disse bestemmer stadiet av DEP og prognose.

Klinikken skiller tre stadier av sykdommen:

 1. Den første fasen er ledsaget av mindre brudd på kognitive funksjoner, som ikke hindrer pasienten i å jobbe og fører en vanlig livsstil. Neurologisk status er ikke krenket.
 2. I andre fase blir symptomene forverret, det er et klart brudd på intellektet, det er motorforstyrrelser, psykiske abnormiteter.
 3. Den tredje fasen - den mest vanskelig, er vaskulær demens med en skarp nedgang av intelligens og tenkning, brudd på nevrologisk status, som krever konstant overvåking og vedlikehold av uføre ​​pasienter.

DEP på 1 grad

Diskusjonen av encefalopati av 1. grad fortsetter vanligvis med en overvekt av følelsesmessige lidelser. Klinikken utvikler seg gradvis, gradvis, andre legger merke til endringer i karakteren, skriver av dem for alder eller tretthet. Mer enn halvparten av pasientene med den første fasen av DAP lider av depresjon, men er ikke tilbøyelige til å klage over det, er hypokondriak, apatisk. Depresjon skjer av en mindre årsak eller uten det, mot en bakgrunn av fullstendig velvære i familien og på jobben.

Deres klager pasienter med DEP av 1 grad konsentrere seg om somatisk patologi, ignorerer humørsvingninger. Så er de bekymret for smerter i leddene, ryggen, magen, som ikke samsvarer med den virkelige graden av skade på indre organer, mens apati og depresjon er lite bekymret for pasienten.

Det er veldig karakteristisk for DEP er forandringen i følelsesmessig bakgrunn, ligner neurastheni. Det er plutselige endringer i humør fra depresjon til plutselig glede, grunnløs gråt, angrep mot aggresjon mot andre. Ofte er søvn forstyrret, tretthet, smerte i hodet, fravær og glemsomhet. Differensial DEP fra nevrasteni betraktes som en kombinasjon av de beskrevne symptomene med kognitive forstyrrelser.

Kognitiv svekkelse er funnet hos 9 av 10 pasienter og inkluderer vanskeligheter med konsentrasjon, hukommelsestap, rask tretthet med mental aktivitet. Pasienten mister den tidligere organisasjonen, opplever vanskeligheter med å planlegge tid og plikter. Han husker hendelsene fra sitt liv, gjengir han nesten ikke informasjonen han nettopp har mottatt, han husker ikke godt hva han har hørt og lest.

I første fase av sykdommen vises allerede visse motoriske lidelser. Det er klager på svimmelhet, ustabilitet i gang og selv kvalme med oppkast, men de vises bare under gangavstand.

DEP av 2. grad

Progresjon av sykdommen fører til DEP 2 grader, når Ovennevnte symptomer er forverret, det er en betydelig reduksjon i intelligens og tenkning, minne og oppmerksomhetsforstyrrelser, Men pasienten kan ikke objektivt vurdere sin tilstand, ofte overdriver hans evner. Det er vanskelig å trekke en klar linje mellom den andre og tredje graden av DEP, men absolutt tap av evnen til å arbeide og muligheten for selvstendig eksistens er ubestridelig for tredje grad.

En kraftig nedgang i etterretning forhindrer oppfyllelse av arbeidsoppgaver, skaper visse vanskeligheter i hverdagen. Arbeidet blir umulig, interessen for vanlige hobbyer og en hobby går tapt, og pasienten kan tilbringe timer for noe ubrukelig eller i det hele tatt å sitte i tomgang.

Orienteringen i rom og tid er forstyrret. Å gå til butikken, kan en person som lider av en DEP, glemme de planlagte kjøpene, og komme ut av det husker ikke alltid veien hjem. Slægtninge bør være oppmerksomme på slike symptomer, og hvis pasienten selv forlater huset, er det bedre å sikre tilstedeværelsen av minst noe dokument eller notat med adressen, da det ofte er tilfeller med å finne et hjem og slektninger til slike pasienter som plutselig mistet.

Den følelsesmessige sfæren fortsetter å lide. Bytte stemninger gir vei til apati, likegyldighet til hva som skjer og andre. Kontakt med pasienten blir nesten umulig. Det er ingen tvil om at det er merkbare motorforstyrrelser. Pasienten går sakte og blander beina sine. Det skjer at det i begynnelsen er vanskelig å begynne å gå, og da er det vanskelig å stoppe (som parkinsonisme).

Heavy DEP

DEP av alvorlig grad er uttrykt i demens, når Pasienten mister helt sin evne til å tenke og utføre målrettet handling, apatisk, kan ikke navigere i rom og tid. På dette stadium er forstyrres eller til og med fraværende en tilkoblet tale fremstår som grov nevrologiske symptomer i form av orale automatism tegn, karakterisert ved dysfunksjon av bekkenbevegelsesforstyrrelser mulig parese og lammelse, anfall.

Hvis pasienten fortsatt kan stå og gå i demensstadiet, må man huske muligheten for faller som er fulle av brudd, spesielt hos eldre med osteoporose. Alvorlige brudd kan bli dødelig i denne kategorien av pasienter.

Demens krever konstant omsorg og hjelp. En syke person, som et lite barn, kan ikke spise, gå på toalettet, ta vare på seg selv og tilbringe mesteparten av tiden sin eller ligge i sengen. Alle ansvar for å opprettholde sitt liv bæres av slektninger, gir hygieniske prosedyrer, kosttilskudd, som er vanskelig å stryke, de overvåker også tilstanden til huden for ikke å gå glipp av forekomsten av trykksår.

I noen grad med alvorlig encefalopati kan slektninger bli enda enklere. Pleie, som krever fysisk innsats, involverer ikke kommunikasjon, og derfor er det ingen forutsetninger for tvister, vred og vrede på ord som pasienten ikke er klar over. På stadium av demens skriver de ikke lenger klager og forstyrrer ikke naboens historier. På den annen side, for å observere den faste nedgangen til en elsket uten mulighet for hjelp og forstås av dem, er en tung psykologisk byrde.

Noen ord om diagnose

Symptomer på begynnelsen encefalopati kan være ubetydelig for pasienten eller hans slektninger, så Nevrologisk konsultasjon - den første tingen å gjøre.

Risikogruppen omfatter alle eldre, diabetikere, hypertensive pasienter, personer med aterosklerose. Legen vil ikke bare vurdere den generelle tilstanden, men også utføre enkle tester for kognitiv funksjonsnedsettelse. Han vil be deg om å tegne en klokke og merke tiden, gjenta ordene i riktig rekkefølge, etc.

Diagnostikk av DEP krever konsultasjon av en oftalmolog, elektroencefalografi, ultralyd med doppler av karene i hode og nakke. For å utelukke en annen patologi i hjernen, er CT og MR vist.

Forklaring av årsakene til DEP involverer EKG, blodprøve for lipidspektret, koagulogrammer, bestemmelse av blodtrykk, blodsukkernivå. Det er tilrådelig å konsultere en endokrinolog, en kardiolog, i noen tilfeller - en vaskulær kirurg.

Behandling av dyscirculatory encefalopati

Behandlingen av karsirkulatorisk encefalopati bør være omfattende, med sikte på å eliminere ikke bare symptomene på sykdommen, men også årsaker, forårsaker endringer i hjernen.

Rettidig og effektiv behandling av hjernepatologi har ikke bare den medisinske aspektet, men også en sosial og selv økonomisk, fordi sykdommen fører til avbrudd av arbeidsevne og, til slutt, funksjonshemming og pasienter i alvorlige stadier krever hjelp utenfra.

DEP-behandling er rettet mot å forebygge akutte vaskulære sykdommer i hjernen (slag), korrigere sykdomsforløpet og gjenopprette hjernens funksjon og blodstrømmen i den. Medikamentterapi kan gi et godt resultat, men bare med pasientens medvirkning og ønske om å bekjempe sykdommen. Først av alt er det nødvendig å revidere livsstilen og spisevaner. Ved å eliminere risikofaktorene hjelper pasienten i stor grad legen i kampen mot sykdommen.

Ofte på grunn av vanskeligheten ved å diagnostisere de innledende stadier, begynner behandlingen med 2. grad av DEP, når kognitiv svekkelse ikke lenger er i tvil. Likevel tillater det ikke bare å bremse utviklingen av encefalopati, men også å bringe pasientens tilstand til et nivå som er akseptabelt for uavhengig livsaktivitet og i noen tilfeller arbeidskraft.

Ikke-medisinsk terapi av dyscirculatory encephalopathy inkluderer:

 • Normalisering eller i det minste vektreduksjon til akseptable verdier;
 • diett;
 • Utelukkelse av dårlige vaner;
 • Fysisk aktivitet.

Overvekt betraktes som en risikofaktor for utvikling av både hypertensjon og aterosklerose, så det er svært viktig å få det tilbake til det normale. For dette er både en diett og fysisk anstrengelse nødvendig, som er mulig for pasienten i forbindelse med hans tilstand. Å bringe livsstilen tilbake til normal, utvide fysisk aktivitet, er det verdt å slutte å røyke, noe som påvirker vaskulærveggene og hjernevævet negativt.

Kosthold i DAP bør bidra til å normalisere fettmetabolismen og stabilisere blodtrykket, Derfor anbefales det å redusere forbruket av animalsk fett, og erstatte dem med vegetabilsk fett. Det er bedre å nekte fett kjøtt til fordel for fisk og sjømat. Mengden bordssalt bør ikke overstige 4-6 g per dag. I dietten bør være et tilstrekkelig antall matvarer som inneholder vitaminer og mineraler (kalsium, magnesium, kalium). Fra alkohol må også gi opp, fordi bruken bidrar til utviklingen av hypertensjon, og fettstoffer og kalori snacks er en direkte vei til aterosklerose.

Mange pasienter har hørt om behovet for et sunt kosthold, selv opprørt, de tror at du må gi opp mange av de matvarer og delikatesser, men dette er ikke sant, fordi kjøttet ikke nødvendigvis steke i olje, akkurat nok av det til å koke. Med DEP, er frisk frukt og grønnsaker nyttig, hvilken moderne mann forsømmer. Dietten er stedet for poteter, løk og hvitløk, urter, tomater, magert kjøtt (kalvekjøtt, kalkun), alle typer meieriprodukter, nøtter og korn. Salater er bedre å fylle med vegetabilsk olje, men fra majones er det nødvendig å nekte.

I de tidlige stadiene av sykdommen, når de første tegnene på hjerneskade har nettopp dukket opp, er det nok å revidere livsstilen og ernæringen, og ta hensyn til sportsaktiviteter. Med patologiens fremgang er det behov for medisinbehandling, som kan være patogenetisk, rettet mot den underliggende sykdommen, og symptomatisk, utformet for å eliminere symptomene på DAP. I alvorlige tilfeller er kirurgisk behandling mulig.

medisinering

Patogenetisk terapi dyscirculatory encephalopathy inkluderer kjemper med høyt blodtrykk, vaskulær skade aterosklerotisk prosess, brudd på fett og karbohydratmetabolisme. For formål med patogenetisk behandling av DEP foreskrives preparater av forskjellige grupper.

For å eliminere hypertensjon gjelder:

 1. Angiotensin-omdannende enzymhemmere er indisert for pasienter med hypertensjon, særlig ung alder. Denne gruppen omfatter beryktet kapropril, lisinopril, losartan et al., Viste at disse medikamentene kan redusere graden av kardial hypertrofi og medium, muskel, arterioler lag, noe som forbedrer blodsirkulasjonen i total og mikrosirkulasjonen, spesielt.
  ACE-hemmere er foreskrevet for pasienter med diabetes mellitus, hjertesvikt, aterosklerotiske lesjoner av nyrene. Å nå normale blodtrykksdiagrammer, er pasienten langt mindre mottakelig, ikke bare for kronisk iskemisk hjerneskade, men også for slag. Doser og behandlingsregime for medisiner i denne gruppen er valgt individuelt basert på egenskapene til sykdomsforløpet i en bestemt pasient.
 1. Betablokkere -.. atenolol, pindolol, propranolol, etc. Disse stoffene reduserer blodtrykket og hjelpe til å gjenopprette funksjonen av hjertet, noe som er spesielt nyttig for pasienter med arytmier, iskemisk hjertesykdom og kronisk hjertesvikt. Betablokkere kan administreres i parallell med ACE-inhibitorer, og hindringer for deres anvendelse kan være diabetes, bronchial astma, i visse typer av ledningsforstyrrelser i hjertet, så behandling velges kardiolog etter detaljert undersøkelse.
 2. Kalsiumantagonister (nifedipin, diltiazem, verapamil) forårsaker en antihypertensiv effekt og kan bidra til normalisering av hjerterytmen. I tillegg eliminerer legemidlene i denne gruppen vaskulær spasme, reduserer stressen i de arteriolære veggene og forbedrer dermed blodstrømmen i hjernen. Bruk av nimodipin hos eldre pasienter eliminerer noen kognitiv svekkelse, og har en positiv effekt selv i stadium av demens. Et godt resultat er bruk av kalsiumantagonister for alvorlige hodepine forbundet med DEP.
 3. Vanndrivende stoffer (furosemid, veroshpiron, gipotiazid) er konstruert for å redusere trykket ved å fjerne overflødig væske og redusere volumet av sirkulerende blod. De er foreskrevet i kombinasjon med ovennevnte grupper av legemidler.

Etter normalisering av trykk, bør behandlingsstadiet av DAP være kampen mot brudd på fettmetabolismen, fordi aterosklerose er den viktigste risikofaktoren for hjerteens vaskulære patologi. Først vil legen gi råd til pasienten om kosthold og mosjon, som kan normalisere lipidspektret. Hvis effekten ikke kommer etter tre måneder, vil spørsmålet om medisinering bli avgjort.

For å korrigere hyperkolesterolemi, trenger du:

 • Preparater basert på nikotinsyre (acipimox, enduracin).
 • Fibrer - gemfibrozil, clofibrate, fenofibrat, etc.
 • Statiner - ha størst hypolipidemisk virkning, bidra til stabilisering eller regresjon av eksisterende plakk i de cerebrale kar (simvastatin, lovastatin, Lescol).
 • Fettsyre-sekvestranter (kolestyramin), preparater basert på fiskeolje, antioksidanter (vitamin E).

Den store side DEP patogenetisk behandling er anvendelse av midler som fremmer vasodilatasjon, nootropiske og nevrobeskyttende midler forbedre metabolske prosesser i nervevevet.

vasodilators

Vasodilatormedikamenter - Cavinton, trental, cinnarizin, injisert intravenøst ​​eller foreskrevet som tabletter. I tilfeller av blodstrømforstyrrelser i karoten, har Cavinton den beste effekten, med vertebro-basilær insuffisiens - stugeron, cinnarizine. Sermion gir gode resultater når kombinert aterosklerose av hjernen fartøy og ekstremiteter, samt med en nedgang i intelligens, hukommelse, tenkning, og patologi av den emosjonelle sfære, svekket sosial tilpasning.

Ofte encefalopati på bakgrunn av aterosklerose er ledsaget av obstruksjon av utløpet av venøs blod fra hjernen. I disse tilfellene er redergin administrert intravenøst, effektivt i muskel eller i tabletter. Vazobral - en ny generasjon av legemiddel som ikke bare effektivt forbedrer hjerneblodårene og øker blodstrømmen i dem, men også forhindrer aggregering av dannede elementer, noe som er spesielt farlig i aterosklerose og vaskulær spasme på grunn av hypertensjon.

Nootropics og neuroprotectors

Å behandle pasienter med vaskulær encefalopati er umulig uten midler, forbedrer metabolismen i nervevev, har en beskyttende virkning på nerveceller i hypoksi. Piracetam, encephabol, Nootropilum, mildronat forbedre metabolske prosesser i hjernen, forhindrer dannelsen av frie radikaler, redusere blodplateaggregasjon i blodkarene i mikrosirkulasjonen, eliminere vasospasme, vasodilaterende virkning gjengivelse.

Bruk av nootropic medisiner kan forbedre hukommelse og konsentrasjon, øke mental aktivitet og motstand mot stress. Med minnetap og evnen til å oppleve informasjon, er semaks, cerebrolysin, cortexin vist.

Det er viktig at behandling med nevroprotektorer utføres i lang tid, siden effekten av de fleste av dem kommer 3-4 uker etter starten av legemidlet. Vanligvis er intravenøse infusjoner av legemidler foreskrevet, som deretter erstattes av oral administrasjon. Effektiviteten av nevrotoksisk terapi er forbedret ved tilsetning av multivitaminkomplekser som inneholder B-vitaminer, nikotinsyre og askorbinsyrer.

I tillegg til disse stoffgruppene trenger de fleste pasienter med antiplatelet og antikoagulantia, fordi tromboser - en av hovedårsakene til vaskulære ulykker, utvikler seg mot bakgrunnen til DEP. For å forbedre de reologiske egenskaper av blod og redusere dens viskositet passer best til aspirin i lave doser (trombotisk ACC cardiomagnil) tiklid, men kanskje oppnevning av warfarin, er clopidogrel under konstant kontroll av blodlevring. Normalisering av mikrosirkulasjon forenkles ved karantil, pentoksifyllin, som er vist hos eldre pasienter med vanlige aterosklerose.

Symptomatisk behandling

Symptomatisk terapi er rettet mot å eliminere individuelle kliniske manifestasjoner av patologi. Depresjon og emosjonelle forstyrrelser bakgrunn - DEP hyppige symptomer, som benytter beroligende midler og sedativa: vendelrot, Leonurus, Relanium, Phenazepamum etc., og tildele disse stoffene bør terapeut.. Når depresjon er vist, antidepressiva (Prozac, melipramin).

Bevegelsesforstyrrelser krever fysioterapi og massasje, med svimmelhet utpeke Betaserk, Cavinton, Sermion. Tegn på brudd på intelligens, minne, oppmerksomhet korrigeres ved hjelp av ovennevnte nootropics og nevroprotektorer.

Kirurgisk behandling

Ved alvorlig progressiv selvfølgelig DEP, når graden av innsnevring av karene i hjernen er 70% eller mer, i de tilfeller der pasienten har allerede påført akutte former for blodsykdommer i hjernen kan utføre kirurgiske operasjoner - endarterektomi, stentplassering, anastomose.

Prognosen for diagnosen DEP

Dyscirculatory encephalopathy er en av deaktiverende sykdommer, så funksjonshemming kan etableres av en bestemt pasientgruppe. Of course, i de tidlige stadiene av hjerneskade, når medikamentell behandling er effektiv, og det er ikke behov for en endring av sysselsetting, uførhet er ikke satt, fordi sykdommen ikke begrenser muligheten til å leve.

Samtidig, alvorlig encefalopati, spesielt vaskulær demens, som en ekstrem manifestasjon av cerebral iskemi, krevende anerkjennelse av pasientens uførhet, fordi det ikke er i stand til å utføre arbeidsoppgaver, og i noen tilfeller som trenger omsorg og hjelp i hverdagen. Spørsmålet om tildeling av funksjonshemming bestemt gruppe er bestemt av sakkyndig kommisjon av leger i ulike spesialiteter basert på graden av krenkelse av arbeidskraft ferdigheter og selvbetjening.

Prognosen for DEP er seriøs, men ikke håpløs.

Med tidlig påvisning av patologi og rettidig behandling med 1 og 2 grader hjernefunksjon, kan man overleve i flere tiår, noe som ikke kan sies for alvorlig vaskulær demens.

Prognosen er betydelig forverret dersom en pasient med DEP har hyppige hypertensive kriser og akutte manifestasjoner av cerebral blodstrømforstyrrelser.

Les Mer Om Fartøyene