Diskusjonsforstyrrende hjernen encefalopati

Dysirkirkulatorisk encefalopati (DEP) er en sakte fremgangssykdom, hvor essensen er skaden av små karene i hjernen mot bakgrunnen av aterosklerose. Under denne prosessen akkumuleres fettmolekyler, proteiner og salter på arteriell arterievegg. Etter hvert som antall skadede kar øker, utvikles flere små hemorragier i hjernen.

Pasienten, som har en DAP, lider av alvorlige nevrologiske lidelser og progressiv demens. Men du kan hjelpe ham til å leve et mer fullt og langt liv, hvis du utfører kompetent symptomatisk behandling. En god effekt er gitt av folkemidlene. Den er basert på urter og produkter som oppløser aterosklerotiske plakk, forbedrer hjernens sirkulasjon og nærer vev. Det er også viktig å følge kostholdet og regimet til den syke dag, for å beskytte ham mot stress, for å gi regelmessig mental aktivitet.

årsaker

Dyscirculatory encephalopathy er ikke en uavhengig sykdom, den utvikler seg med alderen, som følge av komplekse patologiske prosesser i kroppen. La oss se hovedårsakene til DEP:

 • aterosklerose;
 • kronisk arteriell hypertensjon;
 • nedsatt cerebral sirkulasjon (f.eks. på grunn av cervikal osteokondrose eller vertebrobasilarinsuffisiens);
 • vegetativ-vaskulær dystoni;
 • autoimmune sykdommer (f.eks. vaskulitt, revmatisme);
 • blødningsforstyrrelse.

Men fortsatt er den vanligste årsaken til sykdommen en utløst aterosklerose av karene i kombinasjon med hypertensjon. Dette skjer hos pasienter som spiser dårlig, fordi for mye fettmat settes på karene i form av kolesterolplakk. Alkohol, overdreven fysisk aktivitet, konstant mangel på søvn og stress kan også spille en rolle.

Symptomer, stadier og varianter av sykdommen

Når vaskulær encefalopati blir forstyrret blodsirkulasjonen i de kar i hjernen og utvikler anoksi, så vil forekomme med både neurologiske og psykologiske side, samt andre organer og systemer.

I de tidlige stadiene er symptomene på sykdommen uspecifik, noe som kompliserer diagnosen. Pasienten klager over konstant tretthet, rask tretthet, dårlig humør, manglende evne til å konsentrere seg om oppgavens ytelse. Depresjon og apati kan utvikle seg, samt overdreven irritabilitet for effekten av sterkt lys, støy, etc.

Det er 3 stadier av DE.

Cirkulatorisk encefalopati i 1. grad karakteriseres av små endringer i hjernen, derfor er dens tegn lett forvirret med generelt overarbeid, alderdom, depresjon. Pasienter klager over hodepine, fravær, svimmelhet, glemsomhet, men etterpå går alt. Ved visuell inspeksjon må du merke gassforstyrrelser, asymmetri i ansiktet, forstyrrelser i reflekser. Imidlertid vises slike tegn ikke alltid. Diagnosen kan kun gjøres etter en MR i hjernen.

Dyscirculatory encephalopathy av 2. grad er lik i sin kliniske utseende i første grad, men symptomene i dette tilfellet utvikles. På grunn av sterkere hjerneskade oppstår ofte forbigående iskemiske angrep og andre mini slag. Pasienten har nedsatt koordinasjon av bevegelse spasmer og delvis lammelse i lemmer, reflekser vist feil. Disirkulatorisk encefalopati av 2 st fører til utvidelse av vener og innsnevring av fundusens arterier.

 • periodiske blinker av lys før øynene;
 • tremor (rystende hender og hode);
 • taleforstyrrelser (uforståelig uttalelse av ord, manglende evne til å huske enkle ord);
 • dårlige ansiktsuttrykk;
 • vanskeligheter med å svelge;
 • tearfulness.

Noen ganger er encefalopati i 2. grad manifestert av anfall.

Encefalopati 3 grader ledsaget av progressive nevrologiske syndromer (amyostatic, discirculatory, pyramideformet, pseudobulbar et al.). På grunn av alvorlig skade på hjernen begynner pasienten epileptiforme anfall. Andre symptomer - alvorlig hodepine, problemer med koordinering av bevegelser, subbende gange, hukommelsesproblemer, tinnitus, søvnløshet, forstyrrelse av sansene (hørsel, syn, lukt), kvalme, svette. I alvorlige tilfeller utvikler inkontinens av urin og avføring. Progresjon av demens (demens), mens pasienten ofte avviser sine intellektuelle problemer og anser seg frisk.

Varianter av dyscirculatory encephalotypy:

 • Venøs (lesjoner av vener i og utenfor skallen);
 • Aterosklerotiske (overveiende aterosklerotiske lesjoner av små kar);
 • hypertensive (skade på arterioler på grunn av arteriell hypertensjon);
 • blandet.

Disse skjemaene varierer litt i deres kliniske bilde og i gruppen av pasienter. Så, symptomene på hypertensiv encefalopati blir oftest observert hos unge mennesker (dette er en tilstand av eufori, disinhibition, økt følsomhet for støy og lys). Venøs encefalopati påvirker eldre pasienter og manifesteres av svimmelhet, svakhet, søvnproblemer.

behandling

Fullstendig kurere sykdommen kan ikke (fordi iskemiske områder i hjernen ikke gjenopprettes), men du kan stoppe utviklingen, redusere eller eliminere symptomer, forbedre livskvaliteten. Dette vil hjelpe deg med behandling av folkemidlene, riktig ernæring, et fornuftig regime av dagen og en livsstil. Det vises også periodisk gjennomgå en spa-behandling (spesielt hvis du allerede har utviklet encefalopati Artikkel 2 eller 3 ss), som tilbyr fysioterapi (under vann og vanlig massasje, elektrisk, bad, Muskelstimulering, mikro-strøm, etc.).

Hvor lenge skal behandlingen vare? Gjennom hele løpet løpet, 2-3 måneder hvert halvår. Du kan ikke stoppe kurset, men bare bruke forskjellige folkemidler, det vil si å forandre planter.

diett

Dietten er laget basert på typen av dyscirculatory encephalopathy funnet i pasienten. Når således hyperton typen er nødvendig for å eliminere produkter som øker blodtrykket (salt, krydder, kaffe, te, sjokolade, alkohol), i aterosklerotiske - produkter som inneholder en stor mengde kolesterol (egg, smør, stekte poteter, fett, krem, fett oster, fastfood). Venøse arter konsumere produkter, tonics og beskytter arterieveggene - er brokkoli, bladsalat, tranebær, alle typer sitrus, grønn te, asparges, spinat, honning.

Generelt bør mat være basert på naturlige produkter, det er bedre å lage mat hjemme. Fullstendig eliminere alkohol fra kostholdet - det øker utviklingen av demens, påvirker hjernens arbeid negativt, forverrer symptomene. Du kan bare drikke tørr naturlig vin (men ikke så mye du vil, men ikke mer enn 200 ml per dag).

livsstil

Pasienter med diagnose "disirkulatorisk encefalopati" er kontraindisert til å jobbe i nattskiftet, som i ettermiddag forverres symptomene vanligvis. Det er tilrådelig å følge et klart regime av dagen. Hvis det er en slik mulighet, gå til sengs for lunsj.

Det anbefales å unngå stress, uro. For å opprettholde hjerneaktivitet lese fiksjon, løse kryssord, gåter, rebuser, vitenskapelige filmer, hobbyer. Det er bra for sinnet å endre situasjonen - noen ganger gå på turer (selv med en nærliggende by eller på naturen, bare for å endre situasjonen).

Folkemidlene

Og nå skal vi beskrive hvordan du behandler denne sykdommen med folkemessige virkemidler.

salvie

Denne planten har en kraftig anti-inflammatorisk og antioksidant effekt. I sammenlignende studier med placebo fant at folk tar salvie eterisk olje hver dag, mye mer bedre mental evne enn folk som tok en velkjent legemiddel som brukes ved Alzheimers sykdom.

Hvor mye olje per dag skal jeg ta? Det er bedre å starte med en dose på 20 dråper, og deretter øke mengden av stoffet til 60 dråper. Behandlingen varer 3 måneder, hvorpå du må ta en pause i minst 3 måneder. Under pause kan du bruke andre folkemiddagsmidler.

Ginkgo biloba

Det er bedre for planter å behandle tidlige stadier av diskular encefalopati. Fra gingko biloba gjør dyre apotek medisiner, vil det være billigere å forberede infusjon og decoctions uavhengig. Du trenger bare å få blader av dette eksotiske treet.

Tre ganger om dagen, bryg te fra en teskje gingko biloba og et glass kokende vann. Drikk en drink på 30 minutter (la det brygge).

Du kan også lage en alkoholholdig tinktur av blader (med en mengde på 100 g plante per 500 ml alkohol med en styrke på 60 grader), fyll i 14 dager og drikk en teskje etter å ha spist.

Hvor lenge skal anlegget ta? Studier viser at en forbedring i minne og konsentrasjon kan forventes etter ca 6 måneder, det er akkurat hva kurset skal vare, og deretter ta en pause i seks måneder. Under pause tar du andre planter som forbedrer hjernens aktivitet.

gurkemeie

Spice, som er standard ingrediens i indisk karri, har egenskapene til å gjenopprette vaskulær ernæring i hjernen. En studie utført ved University of California i Los Angeles fant at gurkemeie stimulerer også fjerning av beta-amyloid i hjernen innskudd.
Hvordan behandle gurkemeie? Legg til en teskje av dette krydderet til et glass varm melk med honning og drikk denne blandingen hver morgen til frokost. I tillegg skal du bruke andre folkemidlene.

Kinesisk schisandra

Denne planten har en sterk neotropisk effekt (det vil si det forbedrer hjernens aktivitet). Det er flere oppskrifter for bruk.

 1. Skjær. Du kan bruke skudd, blader eller frukt av Schisandra. Kryss råvarene, hell 50-60% alkohol i et forhold på 1: 5 og fyll i 10 dager, deretter belastning. Ta 15 ml 2 ganger daglig eller 30 ml 1 gang daglig.
 2. Pulver fra frukt. Tørk frukten av kinesisk magnolia vintre, hogge i pulver og ta 10 g 1-2 ganger om dagen.
 3. Pulver fra tørre stengler eller bark. Ta 1-2 g 1-2 ganger om dagen.
 4. Vin tinktur. Grind 100 g blader i pulver, hell 500-700 ml tørr vin og fyll i 10 dager. Ta 100 ml per dag i 1-2 uker. Behandlingen gjentar hver 2-3 måneder.
 5. Juice. Klem saften ut av den modne Schisandra-frukten og frøs i serveringsbrettene. Deretter tines en kube og drikke en morgen. Dosering - 30-50 ml 2 ganger daglig. Hvor lenge skal behandlingen med juice vare? Effekten du vil legge merke til etter 1-2 uker med vanlig mottak.
 6. Utdrag av frisk frukt. Pund frisk frukt med vann og sukker (ta alle ingrediensene i like store mengder), og bland deretter med en blender. Den resulterende massen oppvarmes til kokende, belastning. Drikk 30 ml (2 ss) 2 ganger om dagen. Hvor lenge skal behandlingen vare? Fra 1 til 3 uker, avhengig av forsømmelsen av sykdommen, så er det en pause i 2 måneder. Under pause, bruk andre folkemidlene.

Hasselnøtt kam

Denne spiselige sopp stimulerer veksten og utvinningen av nerveender, så det er svært nyttig for pasienter med dysirkirkulatorisk encefalopati.

Det er best å lage en alkoholholdig tinktur fra dette produktet. En halv liter vodka trenger 35 gram tørket hakket sopp. Hold blandingen på et mørkt sted i 2 uker, hell deretter vodkaen i flasken, og prøv å ikke få et sediment. Ta en teskje før hvert måltid, behandlingen skal vare 2 måneder.

Hvis du er allergisk mot alkohol, tilbereder du en vannboks med en hastighet på 2-3 g tørr pindsvin for en halv liter varmt vann. Bland blandingen i en time, drikk 1/3 kopp før hvert måltid. Infusjonen kan lagres i kjøleskapet i flere dager.

Også bruke andre folk rettsmidler som forbedrer hjernens aktivitet - Spis mer nøtter, frø, sjø fisk, spinat, ta alkohol anstrøk av Siberian Ginseng eller ginseng drikke te fra misteltein.

Skriv i kommentarene om din erfaring i behandling av sykdommer, hjelp andre lesere av nettstedet!
Del materialet i sosiale nettverk og hjelp venner og familie!

Dyscirculatory encephalopathy av 2. grad med folkemessige rettsmidler

Dysirkirkulatorisk encefalopati - disse er forskjellige patologiske tilstander i hjernen, som manifesteres i form av forstyrrelser i arbeidet. Det er viktig å merke seg at inflammatoriske prosesser, ulike skader ikke anses å være tilskrives encefalopati, men anses å være en uavhengig sykdom. Encefalopati - dette er et brudd på hjernen, som kan føre til utryddelse av intelligens, oppmerksomhet, evner.

Blant årsakene encefalopati bemerkes kraniocerebralt traumer, strålingsskade legeme og hjerne-ischemi, diabetes, leversykdom, vaskulære dystoni, hypertonisk eller discirculation vaskulatur, arteriosklerose, høyt intrakranialt trykk, giftstoffer og avfall i kroppen.

Pasienter kan notere ikke bare nedskrivninger av hukommelse, oppmerksomhet og evner, men også svimmelhet, hodepine, tretthet, irritabilitet og raske temperament, tårer. Med sirkulatorisk encefalopati i første grad kan søvnforstyrrelser forekomme. I tilfelle utviklingen av sykdommen kan det oppstå tremor.

For å forhindre utbrudd og utvikling av encefalopati, er det nødvendig å huske om forebygging av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. I tillegg bør du prøve å opprettholde mikroskopiske fartøy i nakken, hjernen, i god stand.

Hvis en person utvikler kardiovaskulær encefalopati, kan behandling med folkemidlene være effektive. Ikke desto mindre er det først og fremst nødvendig å eliminere årsaken til sykdommen. Det er nødvendig å normalisere blodsammensetningen, redusere sukkernivået, forbedre blodstrømmen i kapillærene.

Så hva folkemidlene kan være spesielt effektive mot dyscirculatory encephalopathy?

Tørre rosen hofter må fortynnes med 500 ml kokt vann. Hvis ønskelig, kan du legge til en liten mengde honning. Deretter må du vente til infusjonen er infundert. Dette tar omtrent en halv time. Infusjon av dogrose skal være full som te.

Takket være bruken av hagtorn, er det mulig å forbedre hjerneblodsirkulasjonen, redusere permeabiliteten til kapillærene. Det er best å ta infusjonen av hagtorn. For å gjøre dette, om kvelden til to kopper varmt vann må du legge til to spiseskjeer av tørt bær av hagtorn. Drikken blir infundert gjennom hele natten. Om morgenen, i flere mottakelser, må du drikke en infusjon av hagtorn tjue minutter før frokost.

Takket være infusjonen av kløverblomstene, kan man kvitte seg med hodebull som kan observeres under encefalopati. For å gjøre dette, hell to spiseskjeer av kløver i en og en halv kopp kokt vann. Infusjon bør tas en halv time før måltider tre til fire ganger i løpet av dagen.

I kampen mot encefalopati kan det hjelpe løktinktur. Hvordan skal det tilberedes? Fra løkene må du klemme saften, som blandes med honning. Andelen skal være som følger: en andel av løkjuice til to deler honning. Tinktur er det nødvendig å drikke på en bordsske. Ta det tre ganger om dagen før du spiser.

Encefalopati kan forårsake høyt intrakranielt trykk. For å redusere intrakranielt trykk, må du ta infusjonen av kløver. I en 1 liters krukke sett kløverhodene, og fyll dem med enten vodka eller moonshine. Drikk bør insisteres på et mørkt sted i to uker. Ta deretter infusjonen, fortynn en spiseskje i en halv kopp kaldt vann. Drikk femten minutter før du spiser tre til fire ganger om dagen. Behandlingsforløpet kan gjennomføres uten avbrudd, og dette avhenger av pasientens tilstand.

Hvis en person har dyscirculatory encefalopati, kan behandling med folkemidlene være effektive. Likevel må det tas hensyn til at behandlingen må utføres mot symptomene, årsakene og mot selve sykdommen.

Anbefalinger for behandling av karsirkulatorisk encefalopati med urter og folkemidlene

Jeg heter Olga, jeg er 38 år gammel. For et år siden har jeg diagnostisert - dyscirculatory encephalopathy, med vistibulopati på bakgrunn av cervical osteochondrosis. Jeg ber om en massasje og et behandlingsforløp, men jeg føler meg fortsatt dårlig. I venstre øre svirmer hodet og rumbles som pesten. Om natten, når jeg svinger fra side til side, spretter hodet mitt. Hjelp meg, vær så snill. Jeg skriver med håp, det er ikke noe annet å snu. Kanskje er det urter som vil hjelpe meg? Smirnova O.V.

Dysirkirkulatorisk encefalopati - En kollektiv term for organisk skade på hjernen er ikke betennende. Dette er en langsomt fortløpende liten fokallesjon av hjernen, som er basert på kronisk mangel på blodtilførsel til hjernen.

Etiologiske faktorer som fører til utvikling dyscirculatory encephalopathy. hypertensjon, aterosklerose av cerebral kar, vegetarisk dystoni, og også i en mindre prosentvis av tilfellene systemisk vaskulitt, cervikal osteokondrose.

Spesifikke manifestasjoner av encefalopati, kanskje ikke i forgrunnen kan virke nervøs (asteni, irritabilitet, søvnløshet, hodepine) eller psykisk (passivitet, emosjonell inkontinens, uhøflig, og andre.) Disorders, hukommelse og intelligens. Du, Olga, bør engasjere seg seriøst i behandling av degenerative plate sykdom som årsak til encefalopati, samt å rydde opp de berørte årene i hjernen. Når Osteochondrose hjelp samle urter: ryllik (4 deler), selleri (2 deler), amaranth (3 deler), jordskokk (4 deler), fioler (3 deler), sitronmelisse (2 deler), mor og stemor (2 deler), tansy farge (en del), hyllebær (3 deler), tyttebær blad (2 deler), kvann rot (3 deler), borre (2 deler), bjørk blad (4 deler).

Forberedelse: En spiseskje av samlingen for å brygge et glass kokende vann. Insister 20 minutter. Strain. Drikk et halvt glass 2 ganger om dagen i 15 minutter før du spiser. Behandlingsforløpet er fra 3 måneder til 6 måneder.

For osteokondrose, også bruk i behandling medisinske urter :

1. Røttene av madder farging. Hovedeffekten av anlegget - evnen til å løsne steiner oksalat, fosfat, oxalat kalsium- og magnesiumsalter, uretatov produsert i nyrene og urinblæren, gallestein. Det fjerner salter fra leddene i hender og føtter (med gikt, osteokondrose, polyartrit). Fremgangsmåte for tilberedning: 1 ts. knuste røtter av madderen Hell 1 kopp vann og koker i et vannbad i 10 minutter. Cool, filter. Drikk buljong om morgenen og om kvelden for 100 g før du spiser. Behandlingsforløpet er minst 3 måneder.

2. Rødder og stilker av mos. Påføring av tinkturen av sapelnik i og utover, kan man kvitte seg med revmatisme, leddgikt, saltforekomster i ryggraden og livmorhalsen. Til forberedelse av tinktur: 60 g sabelnik hell i en halvliter flaske og hell godt vodka. Lukk lokket og insister 8 dager på et mørkt sted. Drikk 1 ss per 50-100 ml vann tre ganger daglig før måltider. Behandlingsforløpet er ikke mindre enn 3 liter. For forebygging er 1 liter nok. Tinktur gnides også til syke og berørte områder.
For å fremstille emulsjonen: 120 g sabel knust, hell 0,5 liter vegetabilsk olje. Infuse 3 uker. Bruk for å gni ryggraden, leddene.

3. Rødder av hellebore i Kaukasus. Frostbit er et sterkt middel for sykdommer i leddene, osteokondrose. Hjelper med å rense kroppen av toksiner, salter, toksiner, radioaktive elementer, salter av tungmetaller. Renser tarmene, karene, leddene.
Fremgangsmåte: Fra kvelden ta helleborepulveret (ikke mer enn en kvart sennepsskeil), hell i et glass og hell 2 bord. skjeer med kaldt kokt vann. Om morgenen press og drikke. Behandlingsforløpet i minst seks måneder.

for rengjøring av fartøy. forbedring av blodsirkulasjonen, og derfor behandling sykdommer i hjerneskipene - encefalopati. svimmelhet, støy i ørene og hodet, ta propolisno-grassy balsam magisk trio. Jeg vil fortelle mer om ham. For forberedelse av balsam, bør du først forberede tre tinkturer: propolis, rødkløver og kaukasisk dioscorea. For å gjøre dette, 40 gram kløverblomster helle 500 ml 40% alkohol, insister 2 uker på et mørkt sted, avløp.

50gramm dioscorea røtter helle 500 ml 40% alkohol, for å presse den samme. For fremstilling av propolis skjær må velges forholdsvis myke bitene (de har færre urenheter) og ingen tegn på forringelse, deretter knust og sette fremstilt propolis i beholdere av mørkt glass, hell den 70% alkohol (basert på 100 g propolis per 1 liter av alkohol), godt korket og suge i et mørkt sted ved romtemperatur i 8-10 dager, belastning. Deretter, når alle tinkturer er klar, kan du begynne å forberede balsam, som må blandes i like deler, en god riste.

Hva er effekten av balsam Magic Trio?

Dioscorea kaukasisk virker som et anti-inflammatorisk, antiallergisk middel som brukes til å behandle leddgikt, blefaritt, keratitt, virale og soppsykdommer, allergisk dermatitt. Forsterker utskillelsen av galle, reduserer koagulering av blod, det virker som et diuretikum. Bedre søvn, hukommelse, syn, hjerte, lever, nyre, styrker immunsystemet. Den brukes for hjerteinfarkt, slag, multippel sklerose, cerebral arteriosklerose, og andre organer, inflammasjon av trigeminal nerve og generell aterosklerose, støy i ørene og hodet, hypertensjon, vegetative-vaskulær dystoni, encefalopati, intrakranialt trykk, betennelse i blæren, nefritt, diabetes, gikt.

Rød kløver har de sterkeste anti-arterosklerotiske, antitoksiske, hemostatiske egenskaper. Behandler anemi, bronkial astma, tuberkulose, brukes til smertefull og kraftig menstruasjon, brannsår, abscesser, revmatiske smerter, svulster.

Spirituell tinktur av propolis antiseptisk (protivobakteriynym, antivirale og antisopp), sårheling, smertestillende, kløestillende, antitoksisk og anti-oksiderende egenskaper, reduserer koagulering av blod, fjerner vaskulære spasmer, stimulerer metabolismen og beskyttende reaksjon av organismen.

Ta balsam skal være 1 teskje 3 ganger daglig etter måltider, fortynne i 50 ml vann. Behandlingsforløpet er 2 måneder. Etter en 2-ukers pause kan kurset gjentas.

Blogg om tradisjonell medisin. her finner du nyttige tips, folkemessige rettsmidler
og metoder for å behandle dine plager. Vi håper at vår oppskrifter vil hjelpe deg!

Encefalopati # 8211; behandling med folkemessige rettsmidler

encefalopati # 8211; det er en inflammatorisk sykdom i hjernen. Det kan være både medfødt og oppkjøpt i løpet av livet på grunn av hjerneskade forårsaket av skader, infeksjoner, vaskulære sykdommer. Med encefalopati i de tidlige stadier av mental utvikling, minne, søvn forstyrret, er det en konstant trøtthet. Hvis sykdommen utvikler seg, er det visuelle lidelser, anfall, hodepine, psykiske lidelser. I de mest alvorlige tilfellene er bevisstheten helt tapt og den syke personen faller inn i koma.

Behandling av encefalopati med folkemidlene

 1. Urte balsam behandling av cerebrale kar, forbedre sirkulasjonen, redusere svimmelhet, lyder i hodet. For å skaffe seg balsam er nødvendig for å fremstille tre opprinnelige likør: 1) Rødkløver skjær: 40 g av kløver blomster helle 500 ml 40% alkohol, insisterer to uker i et mørkt sted, filter; 2) skjær Dioscorea kaukasisk: 50 gram røtter Dioscorea helle 500 ml 40% alkohol, tilfører to uker i et mørkt sted, avløp; 3) infusjon av propolis: velge, myk propolis stykker, hakket og satt inn i beholdere av mørkt glass, hell alkohol 70% (basert på 100 g propolis per liter alkohol), lukke tett og insisterer på et mørkt sted ved romtemperatur i 10 dager, belastning. Når alle tre tinkturer er klare, bland dem i like deler, rist. Ta en teskje 3 ganger daglig etter måltider, fortynning i 50 ml vann i to måneder, to uker hvile, gjenta.
 2. For å redusere permeabiliteten av blodårer og kapillærer, forbedre hjernens sirkulasjon, anbefales det å ta frukten av hagtorn. De kan bli spist friske. Du kan forberede infusjon av tørre bær: 2 ss øl om kvelden 2 kopper kokende vann. Drikk neste dag i 3-4 måltider tjue minutter før du spiser.
 3. Fra støy i hodet, konstante satellitter av encefalopati, bidrar til infusjon av kløverblomster: 2 ss helles i 1,5 kopper kokende vann i en termos. Drikk en dag på 3-4 timer i 30 minutter før du spiser.
 4. En god healer er en hundrosa. Dens frukt kan legges til 1 spiseskje i noen healing avgifter. Infusjon av hunden steg for å drikke som te. Infusjonen er tilberedt som følger: 2 ss tørket frukt helles 0,5 liter kokende vann. Drikk et glass, om ønskelig, og legg til en skje med honning.
 5. Det er flere grønnsaker og frukt, spesielt på den grønne løk, ung hvitløk. Det er en oppskrift på løktinktur: fra hodet av unge løk presser saften og blander med honning i et 1: 2-forhold. Ta fra begynnelsen av høsten til 1 ss 3 ganger daglig før måltider.

Folkemetoder for behandling av dyscirculatory encefalopati

innhold

Er det mulig å diagnostisere dyscirculatory encefalopati med folkemidlene? Sykdommer i sirkulasjonssystemet encefalopati forekommer i alderen på grunn av utilstrekkelig cerebral blodtilførsel og betraktes ikke som en uavhengig patologi. Dette begrepet oppsto i Russland ikke så lenge siden og er ikke inkludert i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer.

Årsaker til karsirkulatorisk encefalopati

Enhver sykdom har årsaker som bidrar til utviklingen av patologi.

Dyscirculatory encephalopathy eller DE (DEP) forekommer av flere grunner:

 1. Vegeto-vaskulær dystoni.
 2. Arteriell hypertensjon.
 3. Aterosklerose av hodene i hodet.
 4. Stagnerende fenomener i blodårene.
 5. Sykdommer i leddene.
 6. Høyt kolesterol og triglyserider.
 7. Overvekt.
 8. Arvelighet.
 9. Mottak av orale prevensjonsmidler.

På bakgrunn av den progressive utviklingen av hjernepatologier oppstår avvik som kan føre til oksygen sult, hjerneslag og psykiske lidelser.

Forløpet av sykdommen forverres av alkoholinntak, bruk av tobakksprodukter, fett og krydret mat, en stillesittende livsstil.

De første symptomene er:

 • rask tretthet;
 • en følelse av total impotens, svakhet;
 • hyppig irritabilitet;
 • det er vanskelig for en pasient å konsentrere sin oppmerksomhet og å håndtere en ting i lang tid;
 • hyppig depresjon
 • Immunitet av skarpe lyder og lukter.
Hvis sykdommen ikke blir behandlet, dannes dysfunksjon i nervesystemet, og et antall av følgende forhold er tilstede:

 • periodisk hodepine;
 • svimmelhet;
 • nervespenningen blir permanent;
 • det er søvnløshet;
 • konstante angrep av kvalme;
 • i ørene er det en lyd til tider;
 • det er glemsomhet;
 • det er ingen motivasjon.

Hvordan diagnostisere en sykdom

Hvis du blir forstyrret av symptomene ovenfor, anbefales det å gjennomgå en klinisk undersøkelse av hjernen. Denne patologien vil bidra til å identifisere CT av hodet.

DE finner sted i 3 faser:

 1. Ved begynnelsen av sykdommen legger pasienten ikke vekt på en rekke symptomer, og refererer dem til fysisk og psykisk stress. Når personens arbeidsevne begynner å synke, er nervesystemet ustabilt til ytre irritasjonsmidler, depresjon observeres, pasienten blir raskt sliten. Periodisk hodepine, svimmelhet og glemsomhet passerer etter en natts søvn. En erfaren lege kan gjenkjenne sykdommen i begynnelsen av utviklingen, og legge oppmerksomhet mot asymmetrien i ansiktet, forskjellen i reflekser i de symmetriske delene av stammen.
 2. På den andre fasen av sykdommen fortsetter symptomene, men blir mer uttalt. Det er delvis tap av minne, og det kan være en liten forstyrrelse i koordinasjonen av bevegelsen. Det er symptomer på iskemisk hjerneskade. På fundus er det en innsnevring av lumen av arteriene, eller venene er litt forstørrede.
 3. Hvis behandling av dyscirculatory encefalopati ikke utføres, går sykdommen til tredje fase, hvor psykologiske avvik begynner å utvikle seg.
Den tredje fasen er preget av følgende symptomer:

 • nevrologiske lidelser;
 • vanlig hodepine;
 • minneverdigelse;
 • tap av faglige ferdigheter;
 • epileptiforme anfall
 • koordinering av bevegelser lider.

Utviklingen av DE kan føre til funksjonshemming, som skyldes samtidig encefalopati. Kan vedvarende funksjonshemning utvikles, pasienten anbefales ikke nevropsykiatrisk og fysisk anstrengelse.

Midler til våre bestemødre

Behandling med folkemessige rettsmidler med disirkulatorisk encefalopati kan vesentlig lindre pasientens tilstand.

Selv med en så forferdelig diagnose kan du leve og nyte hver dag. Ikke glem at folkemidlene ikke garanterer fullstendig gjenoppretting av pasienten, så ta medisiner bør ikke ignoreres.

Behandling av hjernen encefalopati med folkemessige rettsmidler

Vaskulær encefalopati påvirker ofte mennesker i avansert alder. Hvis du ikke tar hensyn til symptomene på sykdommen i tide, kan demens utvikle seg. For å unngå dette, bør du starte behandlingen så snart som mulig. Behandling av hjernen encefalopati med folkemessige midler i de tidlige stadier av sykdommen har også en positiv effekt.

Årsaker og typer encefalopati

Sykdommen har et kronisk kurs og noen ganger går uoppdaget i lang tid. Encefalopati av hjernen oppstår ved brudd på hjernecirkulasjon. Oftest skyldes dette ONMI (slag). Det er derfor denne avviket er vanligst hos eldre.

Andre årsaker til encefalopati:

 1. Arvelig disposisjon.
 2. Misbruk av alkoholholdige drikkevarer, røyking.
 3. Vektig.
 4. Hyperkolesterolemi.
 5. Mangel på vitaminer og mineraler.
 6. Høyt intrakranielt trykk.
 7. Mottak av hormonelle orale prevensiver (GOK).
 8. Tilstedeværelse i anamnesen av en diabetes.
 9. Utvikling av humant immundefekt.

Basert på den etiologiske faktoren utmerker seg flere typer av denne patologien:

 1. Stråling (dyscirculatory) encefalopati oppstår som et resultat av ulike former for bestråling. En vanlig årsak er behandling av ondartede neoplasmer gjennom strålebehandling.
 2. Post-traumatisk encefalopati. Årsaken til denne sykdomsformen er en åpen eller lukket hodeskade, som ble utiagnostisert, ubehandlet eller behandlet uegnet.
 3. Metabolisk encefalopati oppstår mot en bakgrunn av metabolske forstyrrelser i kroppen.
 4. Giftig encefalopati. I dette tilfellet er utviklingsfaktoren en rekke forgiftninger. Giften går inn i blodet, og strømmer deretter inn i hjernen med blodet.

Symptomatologi av sykdommen

Det er tre stadier av sykdommen, på hver av dem symptomatologien har sine egne særegenheter:

1. Den første fasen (kompensert). På dette tidspunktet er det ingen spesifikke tegn på patologi, siden organismen inkluderer kompenserende mekanismer. Det er vanlige symptomer som oppstår i de fleste vanlige sykdommer:

 • smerte i hodet;
 • generell svakhet og tretthet;
 • svimmelhet;
 • søvnforstyrrelser, søvnløshet;
 • minnesreduksjon.

På dette stadiet er behandling av dyscirculatory encephalopathy med folkemessige virkemidler svært effektiv.

2. Den andre fasen (subkompensert). Sykdommen utvikler seg og det blir merkbar. Symptomene vil henge fra lokalisering av hjerneskade. Hvis den patologiske prosessen innebærer de områdene som er ansvarlige for reguleringen av beina eller hendene, kan man observere svakhet i lemmer, parese, delvis lammelse. Hvis øyens nerver påvirkes, reduseres synet, i alvorlige tilfeller blir blindhet observert.

3. Den tredje fasen (dekompensert). I dette tilfellet vurderes pasientens tilstand som alvorlig. Utvikler vedvarende demens, epileptiske anfall. En person kan falle inn i koma. Sykdommen på dette stadiet slutter ofte med pasientens død.

Diagnosen er basert på data fra MR og ultralyd av cerebral fartøy. For å behandle encefalopati er nødvendig under kontroll av en nevrolog, i alvorlige tilfeller er det nødvendig med konsultasjon av nevrokirurger. Legen foreskriver terapi, basert på årsaken til utviklingen og alvorlighetsgraden av pasientens tilstand. Mange pasienter anbefales å behandle encefalopati med folkemidlene.

Folkemidlene for behandling av denne patologien

Til dette formål brukes forskjellige medisinske planter, hvorfra infusjoner og dekokter fremstilles. Encefalopati i hjernen, behandling med folkemidlene:

1. Det brukes ofte i terapi av hundrosen, spesielt i pediatri. Forberedelse av nåtiden:

 • du må ta to spiseskjeer av rosen hofter og 500 milliliter kokende vann;
 • Berge hell varmt vann (kokende vann);
 • å insistere den resulterende blanding i en termos, vil det ta 3 timer;
 • Det konsentrerte preparatet skal fortynnes, hvorpå det kan gis til barn;
 • Dosering: 100 ml infusjon, hvor du skal sette en skje med honning, drikke før måltider opptil 4 ganger om dagen.

Dette verktøyet kan tas av både barn og voksne. Det bidrar til å styrke kroppen, bli kvitt hypovitaminose og forbedre den generelle tilstanden.

2. For å redusere manifestasjonen av patologi vil det hjelpe løkblanding. For å gjøre det, trenger du løkjuice og honning. Bland juice og honning i andelen 1 til 2. Ta blandingen til 1 skje før måltider minst tre ganger om dagen.

3. Hawthorn brukes også til behandling av encefalopati. Nyttig som bruk av frisk frukt og infusjon. Tørket frukt helles over med kokende vann. Tilsett blandingen i 10 til 12 timer, det er best å forlate det hele natten. Klar infusjon tar en halv time før måltider opptil fire ganger daglig. Dette virkemidlet bidrar til å kvitte seg med hodepine, svimmelhet, styrker blodårene og bidrar til å fjerne dem fra kolesterol.

4. Infusjon av blomster av kløver bidrar til å bli kvitt støy i hodet. Legemiddelet er mye brukt i behandlingen av denne sykdommen hos eldre mennesker. Tørkede blomster av anlegget er fylt med kokende vann, det er bedre å forberede denne blandingen i en termos. Å tåle infusjonen om to timer, hvorpå den kan være full. Du må konsumere det før du spiser 100 ml.

5. Fremskynde helbredelsesprosessen vil hjelpe propolis-tinktur. Legemidlet er solgt på apotek, men om ønskelig kan du selv gjøre det. Ta 0,5 liter vodka og 50 gram propolis. Bland ingrediensene, sett beholderen med blandingen på et mørkt sted. Bland blandingen i ti dager. Ta tinktur tre ganger om dagen for en dessertskje før du spiser, vask med vann.

Terapeutisk diett

Ernæring i behandlingen av denne sykdommen tar ikke det siste stedet. Kostholdet skal balanseres for å redusere kolesterol og forbedre ytelsen til kardiovaskulærsystemet.

Hyppige og delte måltider anbefales opptil seks ganger om dagen. Menyen skal inneholde et stort antall friske frukter. Preferanse bør gis til produkter som fører til rensing av blod, berik kroppen med ulike vitaminer og mineraler og forbedre blodsirkulasjonen og blodtilførselen til indre organer (spesielt hjernen).

Liste over anbefalte produkter:

 1. Frukt: Sitrusfrukter (sitron, appelsin, grapefrukt), grønnsaker (dill, persille, bladsalat), grønnsaker (paprika, kål).
 2. Vegetabilske oljer: oliven, solsikke.
 3. Fisk, torskelever og annen sjømat.
 4. Kasha, brød fra hel hvete.
 5. Nøtter og tørket frukt.
 6. Belgfrukter.
 7. Ferskpresset juice, fruktdrikker og kompott.

Hva skal kastes for å forbedre pasientens tilstand:

 • krydret retter og matvarer;
 • fett og stekt mat;
 • alkoholholdige drikkevarer;
 • varer;
 • produkter av tvilsom kvalitet, som inkluderer et stort antall fargestoffer, konserveringsmidler og andre tilsetningsstoffer.

Forebyggende tiltak

For å forebygge encefalopati er det nødvendig å behandle sykdommer som påvirker hjernen på en rettidig og grundig måte (meningitt, åpne og lukkede skader osv.).

Forebygging inkluderer:

 1. Bli kvitt dårlige vaner (røyking, drikking av alkohol).
 2. Overholdelse av prinsippene om riktig ernæring.
 3. Å gjøre sport i samsvar med helsetilstanden.
 4. Regelmessige forebyggende undersøkelser som vil bidra til å identifisere patologiske prosesser i utviklingsstadiet.
 5. Behandling av sykdommen etter råd fra en spesialist.

Folkemetoder for behandling av dyscirculatory encefalopati

Som et resultat av gradvis utvikling av endringer i hjernevævet, utvikler kardiovaskulær encefalopati, hjelper behandlingen med folkemidlene med hell å takle sykdommen.

Mindre morfologiske endringer i karene vises i de første stadiene av den patologiske prosessen. I en senere periode oppdages anemi eller cerebral overbelastning, ledsaget av strukturelle forstyrrelser i det berørte organet. I den første fasen av sykdommen forblir pasienten funksjonell. Under påvirkning av infeksjoner og traumer blir kliniske manifestasjoner mer alvorlige, atherosklerose og hypertensjon utvikles. Graden av cerebral blodstrøm hos pasienter over 70 år reduseres med 30%.

Metoder for behandling av hjernevevskader

I behandlingsprosessen er fokuset på å øke kroppens forsvar.

Pasienten er anbefalt restorative legemidler, fysioterapi prosedyrer. Generelt inkluderer behandling bruken av cerebrale vaskulære legemidler og legemidler som forbedrer metabolismen av nerveceller.

Folkemetoder for behandling er rettet mot å gjenopprette blodsirkulasjonen i hjernevævet. Vaskulær spasmer og vasomotorisk smerte reduseres ved hjelp av folkemidlene fra følgende medisinske planter:

 • blomster arnica fjellet;
 • Gressvinca små og St. John's wort parfymert.

For å forbedre blodsirkulasjonen og redusere viskositeten, anbefales det å tilberede medisinske dekk som er tilberedt fra blader av cowberry og peppermynte. For å stimulere den nervøse aktiviteten bruker pasienten infusjoner av valerianrot medisin og urte malurt.

Fytoterapi stabiliserer raskt blodtrykket. For å oppnå et stabilt resultat, tar pasienten regelmessig medisinske infusjoner og avkok. Pasienten bruker følgende planter for behandling:

 • gress swotty marsh;
 • rhizome av skalleskallen av Baikal;
 • bær av svart chokeberry.

Terapi av 1. trinn av sykdommen

Ved begynnelsen av utviklingen av den patologiske prosessen kommer pasientens klager, som manifesteres av karakteristiske symptomer, frem til forgrunnen:

 • minne tap;
 • hodepine;
 • tretthet,
 • støy i ørene;
 • svimmelhet;
 • søvnløshet.

For behandling av kardiovaskulær encefalopati, brukes folkemidlene som reduserer smerte i hjertet, leddene, ryggraden. For å stabilisere pasientens tilstand ved DEP på 1 grad, brukes et effektivt nasjonalt resept.

I glassbeholderen blander den revet Valerianrot medisin, blomstene av liljen i dalen mai, frukten av hagtornet blodrød, tørr fennikel greener i forholdet 2: 1: 2: 2. Hell en blanding av 200 ml kokende vann. Insister en halv time, filter, plasser beholderen i kjøleskapet. Ta 50 ml før måltider 4 ganger daglig.

Styr hjertet og blodkarene til pasienten hjelper en blanding av sitron og honning, noe som reduserer blodtrykket.

Reduser intensiteten av hodepine med balsam fra trykket. For å forberede et helbredende stoff, bland 250 gram frisk naturlig honning, 1 glass gulrotjuice og 100 g revet pepperrotrot. Hele massen av helles 50 ml alkohol, insisterer en dag. Bland deretter godt og drikk 1 ss. l. 3 ganger om dagen til tilstanden forbedres.

Svært stadium av encefalopati

Pasientens klager går ned i bakgrunnen, de objektive endringene i tilstanden er tydelig uttrykt:

 • mangel på kritisk selvtillit;
 • kranglesyk disposisjon;
 • selv-sentrering;
 • ruhet;
 • minneverdigelse.

DEP på 2 grader behandles med tradisjonell medisin, kombinere terapi med bruk av medisiner. Pasienten er anbefalt urtensamling, som inkluderer planter som har antispasmodisk, smertestillende, hypotensiv effekt:

 • roten til aura av myren;
 • Anisfrø;
 • bjørk blader;
 • blomster av kamille apotek;
 • løvetann rot medisinske.

For å få den grunnleggende urteinfusjonen, blir roten av ara malt i en kaffekvern, og blomstene og bladene legges i emaljeoppvask og helles med bratt kokende vann. Den oppnådde blanding blir anvendt på den første dagen i en mengde på 1 ts, fortynning i 200 ml vann. Drikk en drink sakte og bare om morgenen.

Encefalopati av hjernen i 2. grad er ledsaget av fremdriften av aterosklerose. For behandling er det nødvendig å bruke biebrød - pergu. Vitaminer B og P, som finnes i biavlproduktet, reduserer permillabiliteten til kapillærene.

Før du starter behandling, forbereder pasienten en blanding av 1 del perga og 2 deler honning, blander forsiktig og legger den i glassbeholdere. Bruker et ferdig produkt av 1 ss. l. 2 ganger om dagen til tilstanden forbedres.

Andre organiske skader

Perinatal encefalopati er en slags patologisk prosess med blandet genese. Oppstår under fødselstrauma og fosterhypoksi. Ved utvikling av kompensert stadium av sykdommen blir pasienten irritabel, rask tretthet.

Pasienten må utarbeide en samling bestående av tørt gresskarrow, roten til valerian officinalis. De tar 1 ss hver. l. Legg til 80 g urte peppermynte. 120 g av blandingen helles i 250 ml kokende vann, insisterer på 30 minutter, filter. Hver dag før du legger deg, ta et medisinsk bad i 10 minutter, og legg til en varm infusjon i vannet.

Den subkompenserte fasen av encefalopati er ledsaget av økt blodtrykk, støy i ørene, migreneangrep, konstant hodepine. På dette stadiet trenger pasienten medisinsk behandling, siden tradisjonell medisin er impotent før sykdommer i bekkenorganene, sengetøy, kakeksi.

For å styrke kroppen er det nyttig på en tom mage å spise 1 ss. blanding av 2 egg hvitt, 2 ss. l. fettfattig rømme og 1 ss. l. lime honning. Mangel på vitaminer etterfyller varm te med tilsetning av sitronsaft og 1 ts. honning. Drikk anbefales å drikke i tom mage daglig i en måned.

Te laget av rødkløverblomster vil redde pasienten fra støy i ørene dersom de forbrukes innen 4 måneder.

Folk behandling for nyresykdom

Kronisk patologi i urinorganet ledsages ofte av utvikling av encefalopati. Pasienten klager over en sammenbrudd, tap av minne, angst, ofte forekommer epileptiske anfall. I alvorlige tilfeller kan pasienten ikke bli hjulpet hjemme. Langsiktig behandling på sykehus er nødvendig.

Etter uttak fra sykehuset for å hindre utviklingen av en stabil nevropsykiatrisk lidelse, anbefales pasienten behandling med folkemidlene.

For å forbedre minnet, lag en spesiell pasta, som i tillegg normaliserer arbeidet i hjertet og blodkarene. Pass igjennom kjøttkvernsrøtter, tørkede aprikoser og valnøtter. Det er nødvendig å spise 2 ss daglig. l. Behandlingsforløpet er å stabilisere pasienten.

Hjernens aktivitet forbedrer lecitin inneholdt i kyllingegg. For å mate pasienten lagre en pasta av spire hvete korn, rosiner, kokte eggeroller og hakkede valnøtter. Pasienten trenger datoer, gjenoppretter styrke. Dopamin, inneholdt i frukt, aktiverer tankeprosesser. Rosiner beskytter nerveceller og gjenoppretter hukommelsen.

Infusjon av svimmelhet bidrar til infusjon av hvitløk. 300 g av produktet er plassert i en glassburk og helles i toppen av vodkaen. Insister 2 uker på et mørkt sted. Ta 20 dråper, fortynnet i 100 ml melk, 1 gang per dag i en måned.

Behandling av encefalopati med folkemetoder er rettet mot å forebygge sykdomsprogresjonen.

Dyscirculatory encephalopathy av 2. grad med folkemessige rettsmidler

Symptomer og behandling av grad 2 dyscirculatory encefalopati

Encefalopati - en sakte utvikling av kronisk utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen, hvor de subkortikale strukturer og cortex det er alvorlige knutepunkter endringer. Det er tre stadier av sykdommen. 2 grader av kardiovaskulær encefalopati er preget av allerede uttalt symptomer.

årsaker

Til fremveksten av disirkulatorisk encefalopati (DEP) i 2. grad kan det resultere i et stort antall faktorer. Det er 2 hovedgrupper:

 • Medfødte anomalier som forårsaker blodstrømforstyrrelser i hjernen (angiodysplasi, anomali av utvikling av vener og arterier).
 • Ervervet endringer på grunn av nevrologiske sykdommer eller hodeskader.

Hovedtegnet på utviklingen av karsirkulatorisk encefalopati er skaden på blodårene. Kapillærene slutter å levere den nødvendige mengden blod til alle deler av hjernen. Dette kan påvirkes av:

 • Aterosklerose av arterier, kar.
 • Hyppig psyko-emosjonell stress, frustrasjon.
 • Arteriell hypertensjon (høyt blodtrykk).
 • Hypotensjon (lavt blodtrykk).
 • Inntaket av et stort antall toksiner i blodet for alkoholisme, forgiftning, røyking, samt sykdommer i indre organer.
 • Vaskulitt (betennelse i blodkar).
 • Osteokondrose i livmoderhalsen.
 • Skader på ryggraden og hjernen.
 • Vegetosovaskulær dystoni.
 • Venøs trombose.
 • Hormonale lidelser (sykdommer i endokrine kjertler).
til innholdsfortegnelsen ^

For den andre graden av DEP er følgende manifestasjoner karakteristiske:

 • Konstant hodepine.
 • Minnehemming.
 • Emosjonell ustabilitet.
 • Distraksjon.
 • Rask utmattelse.
 • Nervøsitet.
 • Apati.
 • Kvalme, svimmelhet.
 • Søvnforstyrrelser.
 • Psykiske abnormiteter.
 • Manglende evne til å oppleve en stor mengde informasjon.

Alle disse tegnene kan gradvis øke umerkelig for personen, men fysiske endringer er tydelig synlige på hjernens MR. I Romberg-posen (en spesiell test for å oppdage ubalanser) er det rystelse, ustabilitet under gangavstand. Alle symptomene er så sterke at de ikke forsvinner selv etter søvn og hvile.

Med kredsløbsendring i 2. grad på grunn av små brennende hjernelesjoner utvikler nevrologiske syndromer:

 • Diskoordinatorny.
 • Amyostatic.
 • Pyramiden.

Disse syndromene manifesteres av følgende symptomer: dysartri, dysfoni, langsommelighet av bevegelser, stivhet, reflekser av muntlig automatisme, hypomimicitet, rytmisk tremor av hender, hode. Også diskoordinering, synshemming og hørselstap er mulig. Mulige mindre bekkenforstyrrelser, som begynner med hyppig vannlating om natten.

diagnostikk

Diagnostikken av kredsløpsvitenskapelig encefalopati i 2. grad er basert på pasientens klager, kliniske manifestasjoner, nevrologisk status. Nevrologien utfører en grundig undersøkelse av pasienten, som inkluderer:

 • Studie av karene i hode og nakke.
 • Cardiogram.
 • Elektroencefalografi.
 • Undersøkelse av fundus.
 • MR i hjernen.

Også laboratorietester er obligatoriske - lipidprofil, kolesterol og glukose. I tillegg utføres spesielle psykologiske tester, hvorved legen kan identifisere eksisterende lidelser av tenkning, minne og følelser. Diagnosen bekreftes dersom slike endringer varer mer enn seks måneder, og tilstanden fortsetter å forverres.

behandling

Cure 2 grad av sykdom er svært vanskelig. Blant de viktigste metodene for terapi - diett, forbedring av cerebral sirkulasjon, korreksjon av lipidmetabolismen, girudo, manuell terapi, akupunktur, terapeutisk trening.

Hovedmålet med terapi er å bremse sykdommens fremgang og forhindre alvorlige konsekvenser. For dette brukes antiaggreganter, nootropiske og vasoaktive stoffer. Nødvendigvis er ACE-hemmere foreskrevet, noe som forbedrer prognosen betydelig for pasienter med alvorlig sykdom.

DEP på 2 grader gir ofte tilbakefall for å hindre dem, utnevner Vinpocetine, Actovegin, Cinnarizine, Metamax. I de fleste tilfeller blir behandlingen supplert med fysio-refleksbehandling. Med rask forbedring av kognitive forstyrrelser (redusert mental kapasitet, minne, etc.), såvel som nevrologiske mangler pasient vil bli anbefalt kirurgi.

For encefalopati er typiske lavt latente skjulte symptomer, som senere gradvis forsterkes. På dette tidspunktet viser pasienten en kritisk holdning til sin atferd, han overvurderer sine handlinger og effektiviteten. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, må pasienten endre jobber, vanlige levekår og tenke på funksjonshemmede.

diett

Som studier har vist, er en av de vanligste faktorene for fremveksten av karsirkulatorisk encefalopati stor vekt (fedme). Derfor kan riktig ernæring i forbindelse med gymnastikk eller annen fysisk anstrengelse stoppe utviklingen av sykdommen på et tidlig stadium. Pasienter med denne diagnosen anbefales å holde seg til kalorier eller middelhavsdieter.

I et daglig diett med Middelhavet skal dietten omfatte: brun ris, mais, sjømat, rug, kefir, yoghurt, hasselnøtter, fettfattig ost, tyrkiske erter. Det er også nødvendig å konsumere så mye frisk frukt og grønnsaker som mulig.

Lav-kalori diett innebærer avvisning av fettstoffer av animalsk opprinnelse. I mat trenger du mer revet gulrøtter med olivenolje, rik på kalium: rosiner, fiken, tørkede aprikoser, poteter og avokadoer. For å forbedre minnet og konsentrasjonen av oppmerksomhet, vil løk og reker være nyttig, med depressive forhold hjelper jeg å bekjempe cumin, jordbær og bananer.

I tillegg bør enhver diett hos en pasient med disirkulatorisk encefalopati omfatte matvarer som har antioksidantegenskaper som vil bidra til å redusere blodkolesterolnivået og stimulere metabolske prosesser. Dette inkluderer: frokostblandinger (havregryn, ris), vegetabilsk uberørt olje, spiret hvetekorn, grønne grønnsaker og torskelever. Nødvendige og produkter som stimulerer sirkulasjonssystemet - det er tomater, paprika, druer, hvitløk, bringebær, sitrus.

Det er viktig å redusere saltinntaket til 0,5 ts per dag - dette vil bidra til å bli kvitt hevelse og senke blodtrykket.

 • Fysioterapi - effekten på kroppen av et aktuelt eller magnetisk felt. Det foreskrives ved kurs på 15-20 prosedyrer. Krever minst 2 kurs per år.
 • Galvanoterapi - effekten på cervical ryggraden og skuldrene med svake strømmer. Fremmer utvidelsen av kapillærene og forbedrer bevegelsen av blod i dem. Lindrer spasme og smerte, forbedrer celle ernæring og metabolske prosesser. For å øke effekten, kan legen samtidig injisere medisiner som brom, jod, kaliumorotat.
 • Elektrosleep - stimulering av hjernen med lavfrekvente strømmer og kraft. Det bidrar til å forbedre metabolske prosesser i grå og hvitt materiale, og også for å etablere nye forbindelser mellom nerveceller. Under prosedyren faller pasientene ofte, og deres nervesystem beroliger seg.
 • UHF-terapi - behandling av encefalopati med et elektrisk magnetfelt med høy frekvens. Metoden har en effekt på nervene i hjernen og blodkarene, arbeidet med nervesvikt forbedrer, betennelsen minker.
 • Bath. For behandling av DEP 2 grader, anbefales karbondioksid, oksygen og radonbad. De normaliserer blodsirkulasjonen og utvider blodårene. Som et resultat forsvinner støy i hodet og søvnproblemer, humøret øker.
 • Laser terapi. Magneto-infrarød-laser og magnetolaserestråling brukes. Den terapeutiske effekten på livmorhalsbehandlingen øker funksjonen av nerveceller og øker mengden blod som strømmer til hjernen.
 • Massasje. Akupunkturmassasje påvirker visse reflekspunkter på kroppen som normaliserer hjernen, det anbefales å kombinere det med akupunktur. I motsetning til andre arter, er denne typen massasje tillatt for pasienter med høyt blodtrykk. Massasje av kraftsonen lindrer krampe i muskler som klemmer arteriene som fører til hjernen. Lymfatisk dreneringsmassasje forbedrer signifikant utløpet av lymf og eliminerer hevelse av berørte områder av hjernen.
til innholdsfortegnelsen ^

forebygging

Følg følgende anbefalinger, hvis du ikke forhindrer sykdommen, sak deretter utviklingen i begynnelsen:

 • Unngå alle stressende situasjoner, psykiske lidelser, følelsesmessig stress.
 • Overvåk blodtrykk, blodkolesterolnivå.
 • Oppretthold blodsukkernivået innenfor akseptable grenser.
 • Hold styr på kroppsvekten.
 • Avvis fra å røyke og drikke alkoholholdige drikker.
 • 1-2 ganger i året for å passere medisinsk undersøkelse og egnet behandling for å forebygge sykdommen fremgang (dette gjelder pasienter med eksisterende vaskulær encefalopati 2 grader).
til innholdsfortegnelsen ^

Dyscirculatory encefalopati er en kompleks sykdom, som ikke behandles hjemme ved hjelp av folkemidlene. Metoder for tradisjonell medisin kan bare brukes som et forebyggende tiltak for sykdommen eller en av komponentene i kompleks behandling.

 • Hawthorn - å stimulere kardiovaskulære og sirkulasjonssystemer. Friske frukter av planten må tas med denne sykdommen i hele friske årstiden. Den daglige prisen er 1 kopp bær. Medisinske egenskaper av plantene vil øke om å fremstille et avkok av tørkede bær: 1 kopp av frukt hell 1 liter kokende vann og varmt vannbad i 10 minutter. Tillat kjøttkraft å infuse i 8-10 timer og ta 200 ml 30 minutter før måltider 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er fra 2 til 3 måneder.
 • Kaukasisk balsam er et folkemiddel for urter for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen og stimulere effektiviteten. Den inkluderer: tinkturer av kaukasisk dioscorea, propolis og rødkløver. 100 gram propolis oppløst i 1 liter vodka og la til infusjon i 10 dager. Deretter helles 30 gram knuste røde kløverblomster 0,5 liter vodka og lar seg gå på et mørkt sted i 6 dager. 45 gram finhakket Dioscorea rot pour 400 ml medisinsk alkohol og la det komme på et kjølig sted i 4 dager. Deretter dreneres alle ingrediensene, blandes i like store mengder, ta 5 ml (1 teskje) 4 ganger daglig etter måltider. Behandlingens varighet bør ikke overstige 10 uker, hvoretter en pause på 14 dager kreves og kurset gjentas igjen.
 • Urtete fra tørket villroseblader, blader, hvit bjørk, plantain og mor-og-stemor, søt kløver medisinske urter og lakris, blomsterstanden kalk, oregano og kjerringrokk. Du vil også trenge knuste tørre hofter, bringebær og stekt dillfrø. Alle ingrediensene skal jordes i like store mengder. 15 gram av den ferdige blandingen for å suge 200 ml vann, la den brygge i 25 minutter og ta 100 ml 3 ganger om dagen på tom mage. Behandlingsforløpet kan være 3 måneder. Denne urtekolleksjonen styrker hukommelsen, stimulerer hjernens grunnleggende funksjoner og har toningegenskaper.
 • Sedative urtemedisin er et populært middel i folkemedisin i behandling av andre grads hjerteinfarkt med hjerteinfarkt hjemme. Det stimulerer sentral- og sirkulasjonssystemet, og har også en beroligende effekt. Samlingen består av tørkeblomstrer av kjemikerens kamille, melissablader, mynte, valerianrot og sitronzest. 1 teskje av hver ingrediens helles med 1 liter kokende vann og infunderes i 4 timer. Ta kjøttkraft skal være 200 ml hver 8. time i 2,5-3 måneder. Etter en uke er det støy i ørene, tretthet, hodepine, øker effektiviteten.
til innholdsfortegnelsen ^

Gruppe funksjonshemming i vaskulær encefalopati gis dersom pasienten ikke er i stand til å utføre sine arbeidsoppgaver, og det er svært vanskelig å tjene seg selv. Vanligvis er funksjonshemning mottatt av pasienter med 2 og 3 grader utvikling av dyscirculatory encephalopathy. Avhengig av personens helse er en av følgende grupper tildelt:

 • III-gruppen. Pasienten har en 2-trinns DEP. Forstyrrelser i livsaktivitet er lite uttrykt, men i yrkesaktivitet er det noen vanskeligheter. En person kan tjene seg selv, men trenger en selektiv utvendig hjelp.
 • Gruppe II. Pasienten har 2 eller 3 grader sykdom. Det er en kraftig forverring av vital aktivitet: hukommelsessvikt, tilbakevendende slag, nevrologiske abnormiteter. Pasienten kan ikke gjøre sin jobb, han trenger hjelp i sin hverdag.
 • Jeg grupperer. Progressiv encefalopati av 3. trinn. Brudd på muskuloskeletale funksjoner, sirkulasjonsforstyrrelser, demens, tap av minne, aggressivitet. Pasienten mister helt sin evne til å jobbe og kan ikke betjene seg selv.
til innholdsfortegnelsen ^

Livsperiode hos personer med diagnose av dyscirculatory encefalopati i 2. grad er ikke begrenset. Men hvis ikke behandlet, kan sykdommen føre til klasse 3 og fullføre tap av evnen til å jobbe. 2 stadier av sykdommen kan reduseres i flere tiår. Forventningen kan bli forverret av:

 • Økt sukker i blodet.
 • Forstyrrelser i blodsirkulasjonen.
 • Degenerative endringer i hjernen.

Det er nødvendig å vite at i mangel av tilstrekkelig behandling av sykdommen og vanlige forebyggende tiltak, utvikler hver neste fase med et intervall på 2 år.

Hvis du likte vår artikkel, og du har noe å legge til, kan du dele tankene dine. Det er veldig viktig for oss å kjenne din mening!

Dysirkirkulatorisk encefalopati. Grader av encefalopati, tegn, diagnose og behandling.

I begynnelsen manifesterer sykdommen sig som hodepine, svakhet og redusert effektivitet. Over tid blir andre endringer merkbare: oppmerksomhet reduseres, tenkning og minne forverres, apati og depresjon vises.

Dyscirculatory encephalopathy er en svært vanlig sykdom hos middelaldrende og eldre mennesker. Det skjer etter 45 år og halvparten av pasientene har ennå ikke nådd pensjonsalderen. Ofte er disse menneskene av intellektuelt arbeid og kreative yrker. Hjernen deres jobber hardt, men de har ikke nok fysisk aktivitet. Med alderen øker risikoen for å utvikle disirkulatorisk encefalopati flere ganger. Denne sykdommen er en av hovedårsakene til senil demens. Den farligste konsekvensen av det er iskemisk slag. Dysirkulatorisk encefalopati over hele verden regnes som en av hovedårsakene som fører til funksjonshemming og død. I løpet av de siste ti årene har antall pasienter doblet seg. Det antas at antall personer som har denne sykdommen, mer enn 6% av den totale befolkningen på planeten.

Hovedårsakene til at sykdommen er blitt så vanlig er underernæring, overflødig vekt, røyking, alkohol, hormonelle sykdommer, høyt blodtrykk og diabetes. Sykdom kan føre til mislykket behandling av massører og manuelle terapeuter, traumer på ryggraden og hodet.

Diagnosen er laget av en nevrolog, ikke en distriktsterapeut, som ofte skjer. Dette skyldes at du først må gjennomføre en grundig undersøkelse. Dette inkluderer: kardiogram, studium av nakke- og hodeskjermer, elektroencefalografi, undersøkelse av fundus, hjernens MR. I tillegg er det nødvendig å gjennomføre en undersøkelse ved hjelp av spesielle psykologiske tester som oppdager brudd på minne, tenkning og følelser. Diagnosen "cirkulatorisk encefalopati" oppheves først når endringene varer mer enn 6 måneder og tilstanden gradvis forverres. Uten resultatene av en nøye undersøkelse kan man ikke si at en person har disirkulatorisk encefalopati. Hvis du merker tegn til denne sykdommen, ikke ha det travelt med å bli opprørt. Fordi symptomene hennes i mange henseender ligner resultatene av overarbeid, kronisk søvnmangel, cervikal osteokondrose eller andre sykdommer. Dyscirculatory encephalopathy er ikke en setning. Hvis du identifiserer sykdommen i de tidlige stadiene, kan ødeleggelsen av hjernen stoppes. Det er mange effektive midler for dette. Hjernen er en kompleks mekanisme som stadig utvikler og finner løsninger for å utføre sine funksjoner, til tross for de berørte områdene. Ofte forekommer disirkulatorisk encefalopati på grunn av høyt blodtrykk. Aterosklerose fører også svært ofte til sykdommenes begynnelse. La oss finne ut hvilke prosesser som skjer i hjernen og føre til utviklingen av sykdommen. Hjernen trenger en konstant tilførsel av blod, noe som bringer oksygen og næringsstoffer til det. Ernæring av hver nervecelle (neuron) gis av mange store kar og små kapillærer. Når de jobber bra, er det ingen problemer. Men så snart skipene smalt eller helt overlapper, begynner problemer.

Kapillæren gir ikke nok blod til noen del av hjernen. På dette tidspunktet begynner fartøyets vegg å fungere dårlig. Hun lar i hjernevævet overflødig væske. Utvikler ødem. Neuroner får lite oksygen. De sulter og fortabes. Ødeleggelsen av nerveceller kalles hjernens mikroinfarkt.

Sykdommen har en slik egenskap at den første effekten på seg selv tar en hvit substans som er under barken. Dens ødeleggelse fører til at signalet fra deler av kroppen og organene ikke når hjernebarken - vårt "kontrollsenter". Derfor er det vanskelig å koordinere sine bevegelser. Det andre angrepet av sykdommen er rettet mot det grå stoffet - hjernebarken. På hver side er ansvaret for sin funksjon. Død av celler på overflaten av cortex fører til tankegang. Med dysirkirkulatorisk encefalopati, forekommer områder av nekrose (død) ofte i frontale og temporale lober. Her dør opptil 40% av nervecellene. Som et resultat, mister en person motivasjon, ser ikke et mål i livet. Også i barken er sentre som gir oppmerksomhet. Pasienten blir ikke i stand til å konsentrere seg om noe. Det er enda vanskeligere å gjøre oppmerksomheten din til et annet emne. Når hjerneskade har oppstått, blir cellene ikke lenger gjenopprettet. Over tid overlapper andre fartøyer og nye foci av nekrose opptrer. I dette tilfellet opplever en person svakhet og hodepine.

I motsetning til et slag, når bare en del av hjernen blir ødelagt, er det mange mikroinsultater med karsirkulatorisk encefalopati. Dette fører til at flere funksjoner brytes samtidig. Derfor, med denne sykdommen, er uenighet i koordinering av bevegelser, minne, tenkning også merkbar, atferd endres også og personen er stadig i et undertrykt humør.

Hovedårsaken til utviklingen av dyscirculatory encefalopati er skade på blodårene. Kapillærene slutter å levere nok blod til forskjellige deler av hjernen. La oss se hvorfor dette skjer.

 1. Aterosklerose er en sykdom der et fartøy er tilstoppet med kolesterolplakk. Den metabolske forstyrrelsen fører til at fett er festet til det indre skallet i arteriene. Lumen av karene minsker eller overlapper helt. Som et resultat lever ikke blod oksygen og næringsstoffer til en bestemt del av hjernen.
 2. Økt trykk (arteriell hypertensjon) fører til at skipet overlapper eller brister. I dette tilfellet er hjernevevet impregnert med blod eller plasma. Det skjer også at veggene på fartøyet mister sin elastisitet og blir som en sil. I dette tilfellet får hjernen de stoffene som kan skade ham.
 3. Den økte viskositeten i blodet og den sirkulerer dårlig gjennom de smale kapillærene, stagnerer i dem. Blodplater holder seg sammen og danner trombi. Disse clots tetter fartøyet. Hjernens område som han leverte, dør uten mat.
 4. Lavt blodtrykk (hypotensjon). Med denne sykdommen er karene ikke fylt med nok blod, det beveger seg sakte gjennom kapillærene.
 5. Osteokondrose i ryggraden. I denne sykdommen blir vertebralarterien komprimert av beinprosesser og spasmodiske muskler. Som et resultat, mister hjernen sin normale blodvolum.
 6. Skader på ryggraden og hjernen. De kan resultere i hematomer - områder fylt med stillestående blod. De komprimerer fartøyene og forstyrrer nervecellene.
 7. Innfødte egenskaper i kroppen (angiodysplasi, abnormiteter i utviklingen av arterier og årer) kan føre til at karene jobber utilstrekkelig.
 8. Røyking forårsaker innsnevring av kapillærene. Spesielt i hjernen. På røykere med opplevelsen er fartøyene spasmodiske og ikke lenger utvide til normal størrelse.
 9. Sykdommer i endokrine kjertler (hormonelle lidelser). Kjernens hovedoppgave er å produsere hormoner. Disse stoffene regulerer alle prosesser i kroppen vår, inkludert innsnevring og utvidelse av lumen i blodkarene i hjernen. Ofte på grunn av hormonell fiasko, oppstår diskusjon av encefalopati hos kvinner i overgangsalderen.
 10. Sykdommer i blod og blodårer: vegetativ vaskulær dystoni, tromboflebitt. Disse sykdommene forverrer bevegelsen av blod gjennom kroppen. For det første lider hjernen av dette.
I begynnelsen er tegn på disirkulatorisk encefalopati usynlig. Hjertets døde celler blir tatt over av sine naboer. Dermed klarer nervesystemet å kompensere for tapet. Men over tid blir ødeleggelsen i hjernen mer omfattende, og manifestasjonene av sykdommen er mer merkbare.
 1. Hodepine. I selve hjernen er det ingen smertefulle reseptorer, men det er mange av dem i hjernen og i kapillærene. Derfor, når kapillærene lider, opplever vi ubehagelige opplevelser, smerter og en følelse av sprengning.
 2. I den hvite saken (hjernenes subkortiske lag) er sentrene for informasjonsbehandling, som kommer fra miljøet og fra følelsesorganene, sentrene til søvn og dagtid, følelser. Nekroser av nerveceller i de subkortiske sentrene forårsaker:
  • svakhet og rask tretthet;
  • støy i ørene;
  • humørsvingninger;
  • søvnforstyrrelser, søvnighet i dag.
 3. I cortex er det sentre som er ansvarlige for høyere mental aktivitet, som bare er i mennesket. Mikroslag i grått materiale forårsaker en forstyrrelse i å tenke:
  • minneverdigelse;
  • det blir vanskelig for en person å fokusere på hva han gjør;
  • det blir vanskelig å forestille seg det endelige resultatet av handlingen;
  • Det oppstår problemer med utviklingen av en handlingsplan.
 4. Dødsfallet av nevroner i hjernebarken og forstyrrelsen av forbindelsene mellom nerveceller fører til at atferd blir impulsiv. En person har overdreven følelsesmessighet, som ikke var der før: angrep av grunnløs latter, hysteri.
 5. Utseendet av foci av nekrose i subkortexen av frontalbenen forårsaker forstyrrelser i humøret. Pasienten vises apati, likegyldighet, motvilje, noe å gjøre, depresjon. Situasjonen blir verre på grunn av at en person ikke er i stand til å gjøre sin jobb og tjene seg i hverdagen.
 6. Nederlaget for dyp pyramidale systemer i hjernen fører til bevegelsesforstyrrelser. Signalet som overfører cortexen til lemmer, når dem i en forvrengt versjon. Det ser ut til at kroppen ikke adlyder. Gangen endres. Hun blir skakkelig og ustabil. Pyramidale lidelser forårsaker muskelforsinkelse på den ene siden av kroppen, muskelkramper og senespenning.
 7. Den cerebrale cortex og dens dype subkortiske strukturer kan ikke lenger fungere jevnt. Violerte kortikale og nukleare veier, som signalet passerer fra hjernen til musklene i hodet og nakken. Som et resultat er det symptomer på muntlig automatisme. Disse er ufrivillige bevegelser i munnen som oppstår som følge av irritasjon av forskjellige deler av huden. Også stemmen blir døve og nese, vanskeligheter med å svelge.
 8. Visjon faller i tilfelle at celleskade har oppstått i cortex i okkipitalområdet eller i overføringsveien til det visuelle signalet i dype lag. Og dette skjer ikke jevnt. For eksempel kan høyre øye se normalt og venstre øye, som i en tåke. Mørke øyne kan dukke opp foran øynene dine.
Uten behandling kan en persons tilstand forverres så mye, han vil ikke kunne gjøre jobben sin. Han kan trenge hjelp selv i de vanligste husholdningssaker. I dette tilfellet oppstår et funksjonshemning. Tegnene på karsirkulatorisk encefalopati vokser gradvis. Over tid forverres en persons tilstand. Under sykdommen skiller tre faser seg ut.

Den første fasen. Vises en mindre hodepine. En person føler at han ikke har nok energi til å utføre vanlige oppgaver. Det er søvnløshet. Stemningen endres ofte. Hos kvinner, dette manifesteres av tearfulness, og hos menn økt aggresjon.

Det er perioder når en person føler seg svimmel, midlertidig forverring av syn, hørsel og tale. På den ene siden av kroppen er det svakhet og nummenhet. Disse angrepene er forårsaket av nederlaget til et nytt område av hjernen, de går ut på mindre enn 24 timer. På dette stadiet klarer hjernen å kompensere for brudd.

Den andre fasen. Tilstanden forverres. Det er støy i ørene, svimmelhet og hodepine forekommer oftere. Døsighet i løpet av dagen og sterk svakhet gjør det vanskelig å jobbe. Forverre gradvis alle typer minne. En person forstår ikke alltid hva de sier til ham. Det er endringer i karakteren: selvtillit, urimelig angst, irritabilitet, depresjon. Noen ganger blir ufrivillig jerking av munnen merket, stemmen blir nasal, talen treges ned.

Den tredje fasen. Pasienten blir mye verre. Men han føler det ikke og klager ikke på sin tilstand. Denne oppførselen er knyttet til et brudd på tenkning. En person blir aggressiv og konflikt, blir kvitt alle slags komplekser og følelser av skam. Forverrer hørsel og syn. Det er mørke flekker eller tåke foran øynene. Gangen blir ustabil. Pasienten føler seg sterkt undertrykt og mister all interesse for livet. På dette stadiet utvikler demens. En person trenger konstant hjelp. Han kan ikke utføre selv de enkleste handlingene for å tjene seg selv.

Behandling av karsirkulatorisk encefalopati bør samtidig forbedre blodstrømmen til hjernen, gjenopprette full operasjon av blodkar og normalisere nervesystemet. Derfor er ofte ikke bare ett stoff foreskrevet, men hele komplekset. For at behandlingen skal kunne kvitte seg med problemer, må du følge ordningen som legen har utnevnt, og ikke glem å drikke medisin.

 1. Lizinopril - et middel for å redusere trykk. Utnevnt i tilfellet når årsaken til dyscirculatory encefalopati var hypertensjon. Legemidlet gir ikke et spesielt enzym for å øke trykket. Det er en avslapping av glatte muskler i fartøyene. Veggene deres blir tynnere og lumenet utvides. Som et resultat dråper trykket i fartøyene. Ta 10 mg (1-2 tabletter) en gang daglig på samme tid, uansett matinntak.
 2. Nimodipin er en kalsiumhemmer. Det blokkerer kalsiumstrømmen i glatte muskler i karene. Tonen minker, karene slapper av, utvider og fører mer blod til hjernen. På grunn av dette er det mulig å forbedre tanke- og motorfunksjonene. Ta 2 tabletter (30 mg) hver 4. time i 3 uker. De første dagene av sykdommen, det er bedre å injisere denne medisinen intravenøst.
 3. Curantil styrker og beskytter karene, spesielt i hjertet og i hjernen. Utvider kapillærene, forstørrer lumen. Dette forbedrer blodtilførselen til hjernen. Ikke gi blodplater sammen i blodproppene. Produsert i pellets på 25 mg. Bruk 1-2 tabletter 3 ganger om dagen. Drikk på tom mage 1 time før du spiser.
 4. Atenolol refererer til beta-blokkere. Normaliserer arbeidet i hjertet, reduserer trykk og hjertefrekvens. Forbedrer blodstrømmen til hjernen. Det bidrar til å fjerne natriumsalter og overflødig vann fra kroppen. Begynn å ta 1 tablett (50 mg) 1 gang daglig, før du spiser. Hvis dette ikke var nok, økes dosen.
 5. Veroshpiron er et vanndrivende middel. I nyrene øker det utskillelsen av vann og natrium, men samtidig forsinkelser i kroppens nyttige kalium. På grunn av dette er det mulig å redusere blodvolumet og redusere blodtrykket. Begynn å ta med 1 tablett (50 mg) 1 gang daglig, helst etter å ha spist. Dosen kan gradvis økes til 200 mg. Behandlingsforløpet er 2 uker.
 6. Aspirin (acetylsalisylsyre) bidrar til å gjøre blodet mer væske, tillater ikke blodplater å holde seg sammen. Dette bidrar til å forhindre tilstopping av små og store blodårer med blodpropper. Ta en tablett om dagen. Drikk aspirin etter måltider, for ikke å irritere slimhinnen i magen. Ta 5 dager på rad. Da tar de en pause i 2 dager, og igjen gjentar behandlingen.
 7. Acipimox er et stoff basert på nikotinsyre, som senker nivået av kolesterol i blodet. Hjelper å forhindre blokkering av blodkar med fettplakk. Normaliserer utveksling av fett i kroppen. Forbedrer ernæring av hjernen og arbeidet med blodkar. Ta 1 kapsel etter måltid 2-3 ganger om dagen. For større effekt, må du følge en diett med lite fett og utføre enkle fysiske øvelser.
 8. Tinktur av ginseng - et naturlig middel som reduserer mengden kolesterol i blodet, forbedrer arbeidet med blodkar, hjerte og hjerne, reduserer tretthet, øker effektiviteten. Det kan imidlertid øke presset, slik at tinktur ikke kan tas til personer med høyt blodtrykk. Dose: 15-25 dråper i en halv time før måltider 2-3 ganger om dagen.
 9. Vazobral er et legemiddel som er spesielt utviklet for å forbedre blodstrømmen til hjernen og gjenopprette funksjonen. Reduserer dannelsen av blodpropper, forbedrer metabolismen i hjernevevet, øker dens motstand mot mangel på oksygen. Styrker veggen på fartøyet og gjør den mindre permeabel. På grunn av dette oppstår mindre hevelse i hjernevævet. Ta 1-2 tabletter 2 ganger om dagen. Gjør dette med mat.
 10. Cortexin - dette legemidlet skal injiseres intramuskulært eller injiseres med enheten for elektroforese. Legemidlet forbedrer minne, tenkning, øker konsentrasjon og andre hjernefunksjoner. En kraftig antioksidant, beskytter kroppen mot frie radikaler. Det sikrer etablering av forbindelser mellom nerveceller og overføring av nerveimpulser langs dem. Oppgi 1 hetteglass 1 gang per dag. Kurset er 10 dager.
For å behandle dyscirculatory encefalopati er det et stort antall medikamenter. Bruk ikke dem uten å ordinere en lege. Det er bevist at ukontrollert inntak av disse stoffene kan forverre tilstanden. Fysioterapi er en terapeutisk effekt på kroppen av fysiske faktorer (nåværende, magnetfelt). Det gjennomføres av kurs på 10-20 prosedyrer. Du må fullføre minst 2 kurs per år.

Electro. Denne metoden bidrar til å stimulere hjernen med lavfrekvente strømmer og kraft. Elektroder legges over på øyelokkene, og gjennom blodkärlbuntene trer strømmen inn i hjernen. Det forbedrer metabolske prosesser i hvitt og grått stoff, bidrar til å etablere nye forbindelser mellom nerveceller. Ofte i løpet av prosedyren er en person nedsenket i søvn, roer nervesystemet ned.

Galvanotherapy. Påvirkning på krageområdet (nakke, skuldre) med svake strømmer. Det bidrar til å utvide kapillærene og forbedre bevegelsen av blod i dem. Lindrer smerte og spasmer, forbedrer metabolske prosesser og ernæring av celler. For å øke effekten kan du samtidig kjøre medisiner: jod, brom, kaliumorotat.

UHF-terapi - behandling med et elektromagnetisk felt med høy frekvens. Som et resultat utvikler ionisk strøm i blodet. Det begynner å bevege seg bedre langs de små kapillærene, og bringer mer oksygen til cellene. Dette har en terapeutisk effekt på blodårer og hjerne-neuroner. Nervevev absorberer stråling og dette fører til at hennes arbeid forbedrer, betennelser forsvinner.

Laser terapi. Magnetolaser og magneto-infrarød laserstråling brukes. Spesielle enheter påvirker livmorhalsen. Dette forbedrer arbeidet med nerveceller, øker mengden blod som strømmer til hjernen. Blodet blir mer flytende, hastigheten som det beveger seg gjennom kapillærene øker.

Bath. Den beste måten å behandle dyscirculatory encephalopathy passer til oksygen, karbondioksid og radonbad. De normaliserer blodsirkulasjonen, utvider blodårene. Som et resultat, forbedrer stemningen, søvnproblemer og støy i hodet forsvinner.

Massasje. Påfør ulike typer teknikker. Akupunkturmassasje fungerer på spesielle reflekspunkter på kroppen, noe som forbedrer hjernens arbeid. Det går bra med akupunktur. I motsetning til andre varianter, er det tillatt selv å ha høyt blodtrykk. Den vanlige massen av kraftsonen bidrar til å lindre spasmer av muskler som kan klemme arteriene som fører til hjernen. Lymfedreneringsmassasje forbedrer utløpet av lymfe og fjerner hevelse i de berørte områdene av hjernen.

Dyscirculatory encephalopathy er en kompleks sykdom som ikke behandles hjemme ved hjelp av folkemidlene. Metoder for tradisjonell medisin kan brukes som et forebyggende tiltak for karsirkulatorisk encefalopati eller en av komponentene i kompleks behandling.

Et utmerket verktøy for å forbedre blodsirkulasjonen er balsam fra urter, kalt "kaukasisk" i folket. For å forberede denne naturlige løsningen trenger du tre komponenter: propolis, tinkturer av kaukasisk dioscorea og rødkløver. Forbered deg på propolisen. 100 g av stoffet må oppløses i 1 liter vodka. La stå i 10 dager. 2 ss knuste blomster av rosa kløver helle 500 gram vodka. La det brygge på et mørkt sted i 5-7 dager. 3 ss hakket Dioscorea rot pour 400 g 70% medisinsk alkohol. La det brygge på et kjølig sted i 3-5 dager. Det siste trinnet er å filtrere alle ingrediensene gjennom gasbind og bland i samme mengder. Narkotika tas 1 ts hver. etter hvert måltid. Behandlingstid - 10 uker. Etter det er pause 2 uker, og kurset gjentas. De første resultatene vil bli merkbare etter de to første ukene av behandlingen. Kaukasisk balsam normaliserer blodsirkulasjonen i hjernen og stimulerer effektiviteten.

Hawthorn i folkemedisin har alltid vært ansett som et effektivt verktøy for å stimulere arbeidet med sirkulasjons- og kardiovaskulære systemer. Frisk frukt av hagtorn anbefales å bruke med circulatory encephalopathy gjennom hele den fruktbare sesongen. Men det er verdt å huske at daglig satsen ikke bør overstige 1 kopp bær. Nyttige helbredende egenskaper av hagtorn øker mange ganger, hvis du lager et avkok av frukt. Vi trenger 1 glass tørket hagtorn bær. Frukt bør vaskes med varmt vann og hell i emalje 1 liter kokende vann og varmt i et vannbad i 10 minutter. Broth å insistere i 8-12 timer. Drikk du trenger å drikke 200 mg i en halv time før måltider tre ganger om dagen. Den tilberedte buljongen skal være full i løpet av 24 timer. Ikke lag det til senere bruk. Behandlingsforløpet er 2-3 måneder. Allerede etter 1-2 uker forsvinner hodepinen. Det er en forbedring i hjernens effektivitet.

Krim urt samling. Så tidlig som på begynnelsen av 1900-tallet drakk den berømte russiske dikteren M.Voloshin, for "klarhet i sinnet", te te to ganger om dagen fra samlingen av urter i henhold til den gamle krimoppskriften. Hemmeligheten til denne teen ble oppdaget av tatariske hyrder.

For å lage te, trenger du: tørket: petals av hundrosen, søtpotetgress, hvite bjørkblader, gressputer, liljeblomstringer, horsetail, oregano, blader av modermor og plantain. Også, knuste tørkede frukter av bringebær, dogrose og stekte dillfrø er nødvendig. Alle disse ingrediensene er malt i en jordmørtel i like store mengder. For å lage te må du stjele 1 ss. av den ferdige blandingen med 200 mg vann. La det brygge i 20 minutter. Drikk en halv kopp tre ganger om dagen på tom mage. Varighet av behandlingen 3 måneder. Krimens urtkolleksjon stimulerer hjernens grunnleggende funksjoner, styrker hukommelsen, har toningegenskaper. Forbedring vil bli merkbar i 2-3 uker med vanlig inntak av samlingen.

Sedative urtemedisin. Dette urtemedisinen er en av de vanligste innen folkemedisin i behandlingen av hjernesykdommer. Egenskapene er rettet mot å stimulere arbeidet til sirkulasjons- og sentralnervesystemet. Den har en tydelig beroligende effekt.

Samlingen innbefattet: tørket blomstrer av kamille apotek, mynteblader, melissae, valerianrot og sitronskall. For å forberede samlingen, ta 1 ts. av hver ingrediens og suge 1 liter kokende vann i en emaljepanne. Dekk og la stå i 4 timer. Drikk 200 mg avkok hver 8. time daglig, i 2-3 måneder. I en uke vil de første resultatene bli synlige. Først og fremst er søvn normalisert, tretthet og hodepine forsvinner. Etter 5-7 dager er det støy i ørene, humøret øker, arbeidskapasiteten øker. Ifølge amerikanske leger er fedme en av de vanligste årsakene til dyscirculatory encefalopati. Derfor kan fysisk aktivitet, i kombinasjon med riktig ernæring, bidra til å stoppe sykdommen på et tidlig stadium. Mange vestlige og innenlandske leger var enige om at det mest effektive for pasienter med dyscirculatory encephalopathy vil være Middelhavet og lav-kalori diett.

I det daglige kostholdet må nødvendigvis inkludere så mye frisk frukt og grønnsaker. En integrert del av dietten bør være: sjømat, ris (brun), rug, mais, fettfattig ost, surmjölkprodukter, hasselnøtter. Et spesielt sted er okkupert av tyrkiske erter. Den inneholder mye vitamin B12 og hjelper membranene til hjerneceller å gjenopprette.

Denne dietten innebærer en begrensning av kaloriinntaket - opptil 2500 kcal / dag. I dette tilfellet er det nødvendig å fullstendig forlate fettstoffer av animalsk opprinnelse.

Med lavt kalori diett anbefales det å spise mer revet gulrøtter, krydret med olivenolje (300 g / dag). Også i dietten bør inkludere produkter rik på kalium: tørkede aprikoser, fiken, rosiner, poteter, avokadoer. Spesielt hvis du tar diuretika. Å øke oppmerksomheten og forbedre minnet vil være nyttig reker og løk. De må spises 100 g daglig. Depressiv tilstand vil bidra til å overvinne: bananer, jordbær og spidskommen. I tillegg til dette bør enhver diett hos pasienten inneholde produkter som reduserer nivået av kolesterol i blodet, stimulerer metabolske prosesser og besitter egenskapene til en antioksidant. Dette inkluderer frokostblandinger (ris, havregryn), spiret hvetekorn, førstpressende vegetabilske oljer, torskelever og grønne grønnsaker. I tillegg er det nødvendig å inkludere produkter som stimulerer funksjonen til sirkulasjonssystemet. Dette er løk, hvitløk, poteter, paprika, tomater, persille, sitrus, druer, bringebær. Det er også svært viktig å begrense mengden salt. Det bør ikke overstige en halv teskje om dagen. Dette vil bidra til å bli kvitt hevelse og redusere trykk. Gruppen med funksjonshemning med disirkulatorisk encefalopati kan etableres dersom en person ikke kan utføre sine faglige plikter, og det er vanskelig for ham å tjene seg selvstendig. Disability er gitt bare i stadier 2 og 3 av sykdommen. Avhengig av tilstanden til personen, kan jeg, II, III funksjonshemmede grupper bli tildelt.

III-gruppe: Pasienten har en 2-trinns dysirkirkulatorisk encefalopati. Livbrudd er ikke særlig uttalt, men i arbeidsaktivitet er det vanskeligheter. En person er i stand til selvbetjening, men krever selektiv hjelp utenfor.

II-gruppe: Pasienten har 2 eller 3 stadier av sykdommen. Han har en skarp begrensning av livet. Det er en signifikant minneverdigelse, nevrologiske abnormiteter, repeterende slag forekommer. En person er ikke i stand til å utføre sitt arbeid fullt ut. I hverdagen krever ekstern kontroll og hjelp.

Gruppe I: Progressiv dyscirculatory encefalopati i 3. trinn. Et sterkt brudd på muskuloskeletale funksjoner, demens, sirkulasjonsforstyrrelser, hukommelsestap, aggressivitet. En person har helt mistet sin evne til å jobbe og er ikke i stand til selvbetjening.

Anerkjennelse av pasient med funksjonshemning i Russland er utført i samsvar med forbundslov "om sosial beskyttelse av funksjonshemmede". Den samme loven definerer prosedyren for å undersøke funksjonshemming og tilordne en gruppe. Livsperiode hos pasienter med diagnose av dyscirculatory encefalopati er ubegrenset. Men hvis du ikke behandler sykdommen, kan det føre til uførhet. Varighet og livskvalitet avhenger av scenen hvor sykdommen er diagnostisert, behandlingen er riktig foreskrevet og hvor nøyaktig pasienten skal utføre legenes råd.

Døden kommer oftest fra komplikasjoner av karsirkulatorisk encefalopati: kardiovaskulær kollaps, hjerteinfarkt, iskemisk slag.

Prognosen for dyscirculatory encefalopati er gunstig når sykdommen ble identifisert i de tidlige stadier. Hvis rettidig respons på sykdommen i fase 1, så kan du redusere utviklingsprosessen betydelig og oppnå stopp. Selv den andre fasen av disirkulatorisk encefalopati kan reduseres i 5 år, og til og med tiår. Dessverre går trinn 3 raskt, så det er vanskelig å kjempe med det. Men en integrert tilnærming til behandling vil forlenge levetiden betydelig. For å forverre prognosen kan: akutte sirkulasjonsforstyrrelser og degenerative forandringer i hjernen, økt blodsukker. Det er verdt å huske at hvis du ignorerer behandlingen og forhindrer nye sykdomsangrep, utvikler hver neste fase med et intervall på 2 år. Ledende eksperter fra WHO hevder at selv med hjelp av moderne medisin i de neste 10 årene vil det være vanskelig å endelig overvinne sykdommen, særlig i de siste utviklingsstadiene. Men det vil være mulig å forbedre livskvaliteten til syke mennesker betydelig.

Det er ganske enkelt å hindre utviklingen av dyscirculatory encephalopathy. Du må spise riktig og ikke glemme fysisk aktivitet. 15 minutters gymnastikk om dagen vil spare deg for utviklingen av denne sykdommen.

DEP 2 grader: hva er det, årsakene, symptomene, behandlingen

DEP (disirkulatorisk encefalopati) i 2. grad er diagnostisert veldig ofte. Sykdommer påvirkes like mye av unge mennesker og folk i avansert alder.

Mangel på riktig behandling kan føre til farlige konsekvenser - iskemisk og hemorragisk hjerneslag.

Kjennetegn ved sykdommen

Sykdommen er forbundet med medfødte eller oppkjøpte sirkulasjonspatologier i hjernen. Risikoen for å utvikle DEP i 2d-graden stiger tredoblet ved alderen etter 70, og sjansene for å få funksjonshemming øker med samme mengde.

Dyscirculatory encephalopathy er preget av fokal sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. Som et resultat er nervesystemet, spesielt cellene som er ansvarlige for arbeidet med visse organer, forstyrret. Umiddelbar behandling og fravær av behandling på et tidlig stadium av sykdommen fører til uførhet.

Årsaker til sykdom

DEP av 2. grad utvikler seg på grunn av utilstrekkelig blodinntak inn i hjernen.

Til et slikt statsresultat:

 • Aterosklerose av blodkar og arterier
 • Økt trykk
 • Vaskulære spasmer på grunn av trykkstifter
 • Trombose av vener
 • Akkumuleringen av kolesterol på de vaskulære veggene
 • Intoxikasjon på grunn av bakteriell forurensning, sykdommer i indre organer og eksponering for kjemikalier
 • Fartøy klemming forårsaket av cervical osteochondrosis
 • Vegetosovaskulær dystoni
 • Inflammasjon av blodårer (vaskulitt)

Risikofaktoren er et sterkt stress. Emosjonell stress, depressive tilstander kan føre til forstyrrelser i arbeidet med blodkar og hjernen.

Et av symptomene på sykdommen er alvorlig hodepine

Sykdom utvikler seg ofte i nærvær av flere provokerende faktorer.

Symptomatologi av sykdommen

Den første fasen av sykdommen er ledsaget av de samme symptomene som andre patologier i hjernen. Dette forklarer kompleksiteten ved å sette en nøyaktig diagnose.

For DEP 2 grader er følgende symptomer typiske:

 1. Følelsesmessige og psykiske lidelser. De begynner å manifestere seg i andre trinn.
 2. Forringelsen av minnet, ned til dype feil i nyere hendelser.
 3. Sløvhet, apati, nedsatt aktivitet. Tap av interesse i livet.
 4. Intenst hodepine. De er et tegn på en fokal sykdom manifestasjon.
 5. Uoppmerksomhet, sklerose, svimmelhet.
 6. Problemer med oppfatningen av store mengder informasjon.

Symptomatologien intensiverer om kvelden og om natten, spesielt etter lengre daglige arbeidsbelastninger.

Hvis de oppførte symptomene forstyrrer pasienten i lang tid (mer enn et halvt år), er det mulig å anta tilstedeværelse av DEP i 2. grad. Et komplett spekter av diagnostiske tiltak gjør det mulig å utnevne en effektiv behandling.

Diagnose og behandling

Sykdommen behandles analogt med terapien av andre lidelser relatert til hjernen. Dysirkulatorisk encefalopati krever kompleks behandling, inkludert obligatorisk medisinering.

Før utnevnelse av behandling for å vurdere tilstanden av hjernen gjennomgår en pasient en rekke studier:

 • elektroencefalografi
 • Magnetisk resonanstomografi
 • Beregnet Tomografi
 • Røntgen av cervical ryggraden
 • Blodprøver (generell analyse, biokjemi, etc.)

Ifølge resultatene av diagnostiske tiltak er det mulig å vurdere omfanget av lesjoner og nøyaktig bestemme scenen av patologi.

DEP-behandling er rettet mot å eliminere symptomene og patologiene i hjernen. Pasienten trenger samråd med en nevrolog, kardiolog, terapeut og i noen tilfeller en psykiater.

 1. Restaurering av normal blodtilførsel til hjernen. For dette er pasienten foreskrevet neotropiske midler og normaliserende press (Cavinton, Nootropil, Tanakan og andre).
 2. Bruk av legemidler som senker blodkonsentrasjonen og viskositeten til blodet (Tiklid, Instenon).
 3. Bruk av rusmidler som reduserer trykket i karene. For disse formål foreskrives kaliumantagonister og beta-adrenoblokere (finoptin, nimopidin).
 4. Tiltak som gir en hypolipidemisk effekt.

Behandling med folkemidlene

Den vanligste årsaken til sykdommen er nevnt ovenfor - aterosklerose

Ikke dårlige resultater i behandlingen av DEP av 2d-graden kan gis av folks midler, men bare hvis de er enige med legen og blir en del av den komplekse behandlingen. For disse formål er tinkturer og buljonger av urter mye brukt.

De mest populære verktøyene:

 1. Infusjon av kløver. To kløver av kløverhodene helles i en halv kopp varmt vann. Oppholder seg i 30-40 minutter, så infusjonen er delt inn i tre porsjoner og tatt 30 minutter før måltider.
 2. Propolis. 100 g av produktet er fylt med en liter vodka. Infusjonstiden er ti dager. Tinktur ta 5 ml, fortynnet i vann, en halv time før måltider.
 3. Balm av urter. 40 g kløverblomstring helles i 0,5 liter vodka, holdes i 14 dager, deretter filtrert. På samme måte insisteres det på 50 g røtter av den kaukasiske dioscorean. Krosset propolis er insistert på 10 dager. Alle tinkturer blandes i like deler, balsam blir tatt av en teskje tre ganger om dagen.

Positiv effekt i behandlingen av sykdommen ble også vist ved innsamling av urter:

 1. Bland like jordbærblade, kvist og bær av hagtorn. Blandingen helles i et glass kokende vann. Etter tre timer, filtrer og ta to ganger om dagen for 100 ml.
 2. Tre skjeer kamille blandes med to spiseskjeer av valerianrot og sitronskall. Blandingen helles i et glass kokende vann. Etter en time, filtrer, ta to ganger om dagen.

Urter er ikke et universelt middel, men i kombinasjon med medisinering kan gi en god effekt.

forebygging

Forebyggende tiltak for å forhindre DEP er få, men de kan bremse utviklingen av patologi. Forebygging starter som regel i begynnelsen av sykdommen.

Pakken med slike tiltak inkluderer:

 • Kontroll av blodtrykk
 • Kontrollerer nivået av kolesterol i blodet
 • Unngå emosjonell stress, stressende situasjoner
 • Full undersøkelse opptil to ganger i året.

Herding av sykdommen er svært vanskelig, men det er ganske mulig å forbedre pasientens velvære og livskvalitet. For å gjøre dette, må du besøke en lege i tide og nøye følge alle hans anbefalinger.

Det er viktig å lede en sunn livsstil, trene og holde seg til riktig ernæring.

Flere detaljer om sykdommen vil fortelle en spesialist på video:

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter for å fortelle oss.

Likte det? Leiknie og hold den på din side!

Dyscirculatory encephalopathy: behandling med folkemidlene

innhold

Er det mulig å diagnostisere dyscirculatory encefalopati med folkemidlene? Sykdommer i sirkulasjonssystemet encefalopati forekommer i alderen på grunn av utilstrekkelig cerebral blodtilførsel og betraktes ikke som en uavhengig patologi. Dette begrepet oppsto i Russland ikke så lenge siden og er ikke inkludert i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer.

Årsaker til karsirkulatorisk encefalopati

Enhver sykdom har årsaker som bidrar til utviklingen av patologi.

Dyscirculatory encephalopathy eller DE (DEP) forekommer av flere grunner:

 1. Vegeto-vaskulær dystoni.
 2. Arteriell hypertensjon.
 3. Aterosklerose av hodene i hodet.
 4. Stagnerende fenomener i blodårene.
 5. Sykdommer i leddene.
 6. Høyt kolesterol og triglyserider.
 7. Overvekt.
 8. Arvelighet.
 9. Mottak av orale prevensjonsmidler.

På bakgrunn av den progressive utviklingen av hjernepatologier oppstår avvik som kan føre til oksygen sult, hjerneslag og psykiske lidelser.

Forløpet av sykdommen forverres av alkoholinntak, bruk av tobakksprodukter, fett og krydret mat, en stillesittende livsstil.

De første symptomene er:

 • rask tretthet;
 • en følelse av total impotens, svakhet;
 • hyppig irritabilitet;
 • det er vanskelig for en pasient å konsentrere sin oppmerksomhet og å håndtere en ting i lang tid;
 • hyppig depresjon
 • Immunitet av skarpe lyder og lukter.
Hvis sykdommen ikke blir behandlet, dannes dysfunksjon i nervesystemet, og et antall av følgende forhold er tilstede:

 • periodisk hodepine;
 • svimmelhet;
 • nervespenningen blir permanent;
 • det er søvnløshet;
 • konstante angrep av kvalme;
 • i ørene er det en lyd til tider;
 • det er glemsomhet;
 • det er ingen motivasjon.

Symptomatologi av sykdommen er ikke så utpreget som sammenlignet med andre patologier og de første symptomene er lett å overse, men de kan bli bestemt av den behandlende lege.

Hvordan diagnostisere en sykdom

Hvis du blir forstyrret av symptomene ovenfor, anbefales det å gjennomgå en klinisk undersøkelse av hjernen. Denne patologien vil bidra til å identifisere CT av hodet.

DE finner sted i 3 faser:

 1. Ved begynnelsen av sykdommen legger pasienten ikke vekt på en rekke symptomer, og refererer dem til fysisk og psykisk stress. Når personens arbeidsevne begynner å synke, er nervesystemet ustabilt til ytre irritasjonsmidler, depresjon observeres, pasienten blir raskt sliten. Periodisk hodepine, svimmelhet og glemsomhet passerer etter en natts søvn. En erfaren lege kan gjenkjenne sykdommen i begynnelsen av utviklingen, og legge oppmerksomhet mot asymmetrien i ansiktet, forskjellen i reflekser i de symmetriske delene av stammen.
 2. På den andre fasen av sykdommen fortsetter symptomene, men blir mer uttalt. Det er delvis tap av minne, og det kan være en liten forstyrrelse i koordinasjonen av bevegelsen. Det er symptomer på iskemisk hjerneskade. På fundus er det en innsnevring av lumen av arteriene, eller venene er litt forstørrede.
 3. Hvis behandling av dyscirculatory encefalopati ikke utføres, går sykdommen til tredje fase, hvor psykologiske avvik begynner å utvikle seg.
Den tredje fasen er preget av følgende symptomer:

 • nevrologiske lidelser;
 • vanlig hodepine;
 • minneverdigelse;
 • tap av faglige ferdigheter;
 • epileptiforme anfall
 • koordinering av bevegelser lider.

Utviklingen av DE kan føre til funksjonshemming, som skyldes samtidig encefalopati. Kan vedvarende funksjonshemning utvikles, pasienten anbefales ikke nevropsykiatrisk og fysisk anstrengelse.

I den første fasen av utviklingen av DE i hjernen kan du se de primære tegnene på atrofiske prosesser. For den andre fasen kjennetegnes ved små foci klioznyh cystiske endringer, hjernen ventrikler og furer utvidet. Den tredje fasen er preget av atrofi av ulike deler av hjernen.

Midler til våre bestemødre

Behandling med folkemessige rettsmidler med disirkulatorisk encefalopati kan vesentlig lindre pasientens tilstand.

Effektiviteten av noen medisinske planter er mye større enn effekten av medisiner:

 1. Sage. Den essensielle oljen har antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper. Den første doseringen av legemidlet er 20 dråper, den økes gradvis og bringes til 60 dråper. Behandlingens varighet er 3 måneder. Deretter anbefales en pause i 90 dager. Hvis du tar essensielle salvia daglig, kan du forbedre dine mentale evner betydelig.
 2. Ginkgo biloba. Anlegget er effektivt på et tidlig stadium i utviklingen av DE. Det er mange dyre medisiner laget på grunnlag av denne planten. For forberedelse av infusjoner og buljonger, bør du kjøpe blader av ginkgo biloba. Tørket blader av planten må brygges og drukkes tre ganger om dagen i stedet for te. For å gjøre dette må du lage en teskje med bladene med 250 ml kokende vann og insistere på 30 minutter. Drikk skal drikke 6 måneder, så i et halvt år må du ta en pause.
 3. Gurkemeie. Vi pleide å betrakte denne krydder som et tilsetningsstoff for å gi mat en bestemt smak. Men ingen vet om sine medisinske egenskaper. Slår, gurkemeie er i stand til å normalisere kraften i hjernen fartøy, og kan også fjernes fra den cerebrale avleiring av beta-amyloid. Du skal hælde en teskje av dette krydderet i et glass, deretter tilsett varm melk og litt honning. Denne drinken skal være full hver morgen, som en integrert terapi for behandling av DE.
 4. Hvis du har blitt diagnostisert med encefalopati, bør du vite at dette patologisk tilstand, endringer i blodårene og kapillærene i hjernen, og blodstrømmen gradvis avtar, forårsaker tretthet, konstant hodepine og svimmelhet. Hawthorn kan lindre pasientens tilstand. Disse bærene kan spises friske, eller tilberede infusjonen. For å gjøre det, må du ta to spiseskjeer av tørt hagtornefrukt, hell en halv liter kokende vann og gå over natten. Du kan drikke om morgenen. Den anbefalte dosen er 100 ml 20 minutter før måltider, 3 til 4 ganger daglig.
 5. Blomsterkløver vil hjelpe med støy i hodet. Det følger 2 ss. Skyll plantene i termosflasken og tilsett 300 ml kokende vann. La stå i flere dager. Den resulterende kjøttkraft skal deles inn i 3 mottakelser og drikke 30 minutter før du spiser.
 6. Ikke glem dietten. Med encefalopati er det viktig å spise nok grønnsaker og frukt. En spesiell rolle er gitt til grønn løk og hvitløk. Effektiv infusjon av løk. For å gjøre dette, klem ut 1 ss. en skje med løkjuice og bland den med 2 ss honning. Den resulterende blanding blir tatt før måltider, delt inn i 3 delte doser.

Selv med en så forferdelig diagnose kan du leve og nyte hver dag. Ikke glem at folkemidlene ikke garanterer fullstendig gjenoppretting av pasienten, så ta medisiner bør ikke ignoreres.

Les Mer Om Fartøyene