Komplett oversikt over dyscirculatory encephalopathy: årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er dyscirculatory encefalopati, hvilke sykdommer som fører til dens utvikling. Hvilke metoder brukes til å etablere diagnosen. Behandling av denne sykdommen og pasientomsorgen.

Encefalopati (forkortet ED) - et brudd av funksjon av hjernen, som utvikler seg som et resultat av diffus skade på sin vev på grunn av kronisk insuffisiens av cerebral blodtilførselen (dvs. de kar i hjernen).

Med kronisk mangel på blodtilførselen opplever hjernevevet hele tiden et underskudd på oksygen og næringsstoffer som leveres av blod. Som regel er DE forårsaket av en vanlig lesjon av små blodkar, derfor forekommer cellefunksjonsforstyrrelser i hele hjernen.

Det er praktisk talt umulig å eliminere patologiske forandringer i små hjernekar og konsekvensene av langvarig mangel på oksygen og næringsstoffer. DE er en sakte fremgangssykdom, som i alvorlige tilfeller fører til fullstendig tap av evnen til å jobbe, selvbetjening og sosiale ferdigheter.

Neuroscientists og psykiatere er opptatt av DE.

årsaker

Årsakene til DE forener deres skadelige effekter på hjernen blodkar. Til dem tilhører:

 • aterosklerose i hjernen;
 • hypertensiv sykdom;
 • diabetes mellitus;
 • Kardiovaskulære sykdommer med tegn på kronisk sirkulasjonsfeil;
 • hjerterytmeforstyrrelser;
 • arteriell hypotensjon.

Alle disse sykdommene fører til en forverring av blodtilførselen til hjernen på grunn av en nedgang i blodstrømmen eller forstyrrelser fra siden av de vaskulære veggene. På grunn av kronisk mangel på oksygen og næringsstoffer er det en diffus død av hjerneceller og dets atrofi.

Med fullstendig blokkering av bittesmå cerebrale fartøy med aterosklerotiske plakk, utvikler pasienter flere små slag som ikke forårsaker noen merkbare symptomer. Imidlertid er slike personer i økt risiko for å utvikle dyscirculatory encephalopathy.

symptomer

De viktigste symptomene på DE kan deles inn i kognitive og nevrologiske lidelser. I tillegg til disse symptomene, pasienter med sirkulasjons encefalopati observert følelsesmessige forstyrrelser som oppstår humørsvingninger, vilter gråte eller le, treghet, tap av interesse i miljøet.

Kognitiv svekkelse

Kognitiv svekkelse er forverring av mentale evner, som hovedsakelig påvirker hukommelse, tenkning, evnen til å lære, løse hverdagsproblemer og oppleve ny informasjon.

Tidlige tegn på kognitiv svekkelse i AD:

 1. Senker ned av tenkning.
 2. Vanskeligheter med å planlegge sine handlinger.
 3. Problemer med forståelse.
 4. Problemer med oppmerksomhetskonsentrasjon.
 5. Endringer i atferd eller humør.
 6. Problemer med korttidsminne og tale.

I de første stadiene av DE kan disse symptomene ikke merkes, noen ganger blir de tatt for tegn på annen sykdom - for eksempel depresjon. Imidlertid indikerer deres tilstedeværelse at en person har en viss grad av hjerneskade og at han trenger behandling.

Over tid er det kliniske bildet av kognitiv svekkelse forverret. Progresjonen av sykdommen utvikler sakte, selv om det hos noen pasienter kan forekomme raskt nok i flere måneder eller år. Sene symptomer på kognitiv svekkelse i AD inkluderer følgende:

 • Betydelig bremsing av tenkning.
 • Disorientasjon i tid og sted.
 • Tap av minne og uttalt vanskeligheter med oppmerksomhetskonsentrasjon.
 • Vanskeligheter med å finne de riktige ordene.
 • Sterke personlighetsendringer - for eksempel aggressivitet.
 • Depresjon, humørsvingninger, mangel på interesse eller entusiasme.
 • Økende vanskeligheter med utførelsen av hverdagens oppgaver.

Neurologiske lidelser

I tillegg til kognitiv svekkelse utvikler pasienter med alvorlig DE de nevrologiske symptomer som inkluderer:

 • svimmelhet;
 • hodepine;
 • ustabilitet under gang, gangavbrudd;
 • forverring av koordinering av bevegelser;
 • bremse bevegelser;
 • tremor av ekstremiteter;
 • tale og svelgeforstyrrelser;
 • tap av kontroll over vannlating og avføring.

diagnostikk

For diagnostisering av vaskulære encefalopati leger avhøre pasienten eller hans familie av symptomer forstyrrende ham, påvise nærvær av sykdommer, som kan føre til dårlig blodtilførsel til hjernen. Etter at den generelle og nevrologisk undersøkelse, inkludert identifikasjons sene reflekser, muskeltone og styrke, følsomhet, koordinasjon og balanse.

For å bekrefte diagnosen, en laboratorie og instrumental undersøkelse, brukes en vurdering av kognitiv svekkelse.

Laboratorieforskning

Ved hjelp av laboratorietester forsøker de å klargjøre årsakene til utviklingen av DE. For å gjøre dette, bestem:

 1. Generell blodprøve med leukocytformel.
 2. Blodkoagulasjonsindeks (koagulogram).
 3. Lipidprofil (nivå av forskjellige typer kolesterol).
 4. Nivået av glukose i blodet.
 5. Nivået av skjoldbruskhormoner.

Instrumental undersøkelse

Formålet med instrumental undersøkelse med DE er å visualisere lesjonene av blodkar og hjernevev, samt å identifisere årsakene til denne sykdommen.

Hovedeksamenene, som tillater å skaffe seg et bilde av hjernevævet:

 • Computertomografi (CT) - smertefri testen er utført i løpet av hvilken et stort antall av røntgenbilder ved forskjellige vinkler. Da skaper datamaskinen, ved hjelp av informasjonen mottatt, et detaljert bilde av hjernen. CT gir informasjon om strukturen i hjernen, kan oppdage lommer av slag og mindre slag, endringer i blodårene og svulster. Noen ganger mer detaljert visualisering og øke den diagnostiske verdien av en pasient undersøkelse CT med kontrast, i løpet av hvilken det radioopake medikamentet blir administrert intravenøst.

 • Magnetic resonance imaging (MRI) - en metode som bruker for visualisering av hjernens radiobølger og sterke magnetfelt. Denne undersøkelsen varer lenger enn CT-skanning, men det er også helt smertefritt. Med hjelp av MR kan du få mer detaljert informasjon om slag, mikrostreker og patologi av cerebral fartøy.
 • På DE gjennomfører også en rekke andre undersøkelser:

  1. Ultralydundersøkelse av karoten arterier er en undersøkelse som ved hjelp av høyfrekvente lydbølger kan oppdage aterosklerose eller strukturelle forandringer fra hoved blodkarene som leverer blod til hjernen.
  2. Elektroencefalografi er en metode for registrering av hjernens elektriske aktivitet.
  3. Oftalmoskopi - undersøkelse av fundusen som blodårene befinner seg på. Hvis en person har en lesjon av hjernearteriene, gjenspeiles dette oftest i tilstanden til retinalfartøyene.
  4. Elektrokardiografi er en metode for registrering av hjertets elektriske aktivitet, som du kan oppdage mange av sine sykdommer som fører til hjertesvikt - for eksempel arytmier.

  Evaluering av kognitive funksjoner

  Hovedproblemet hos pasienter med DE og personer nær dem er kognitiv svekkelse. For å vurdere kognitive funksjoner er det mange spesielle nevropsykologiske tester som er utformet for å vurdere pasientens evne:

  • snakk, skriv, forstå muntlig og skriftlig tale;
  • arbeid med tall;
  • å oppleve og huske informasjon
  • utvikle en handlingsplan
  • effektivt reagere på hypotetiske situasjoner.

  behandling

  Dysirkulatorisk encefalopati behandling tar sikte på å stoppe eller sakte utviklingen av hjerneskade, forhindre utvikling av slag, behandling av sykdommer som førte til cerebral sirkulasjonssykdom.

  Vanligvis omfatter den terapeutiske planen livsstilsendringer:

  • Sunn mat.
  • Vekt normalisering.
  • Nekte å røyke og drikke alkohol.
  • Fysisk aktivitet.

  Drogbehandling med DE utføres på følgende områder:

  1. Hypotensiv terapi med sikte på å normalisere blodtrykket. Vedlikehold av normale blodtrykksnivåer kan bidra til å forhindre eller forsinke progresjonen av AD. I de fleste tilfeller er nærværet av kroniske cerebrovaskulær svikt leger anbefaler bruk preparater som tilhører gruppen av angiotensin-konverterende enzym-inhibitorer (for ramipril, perindopril) eller angiotensin (kandesartan, losartan) reseptoren, som det antas at de har beskyttende egenskaper med hensyn til hjernen, blodkar hjerte og nyrer. Dersom for å kontrollere blodtrykket av disse stoffene er ikke nok, blir de kombinert med andre medikamenter - diuretika (indapamid, hydroklortiazid), betablokkere (bisoprolol, nebivolol) kalsiumkanal-blokker (amlodipin, felodipin). Egnet for pasienter med DE-preparater fra trykk kan kun utpeke en lege.
  2. Senke blod kolesterol. Siden den annen vesentlig årsak til ED er cerebral aterosklerose, er pasienter med denne sykdommen ofte foreskrevne legemidler som reduserer kolesterol i blodet. De mest brukte statiner (atorvastatin, rosuvastatin), som - i tillegg til kolesterolreduksjon - også forbedre tilstanden av det indre lag fartøy (endotel) redusere blod viskositet, stoppe eller bremse utviklingen av aterosklerose, har antioksidanteffekt.
  3. Antiaggregant terapi. En av de obligatoriske komponentene i den kurative planen for DE. Antiaggreganter påvirker blodplater, og forhindrer liming (aggregering), noe som forbedrer hjernens sirkulasjon. Den mest foreskrevne aspirin i lave doser.

  Disse tre områdene av narkotikapreparasjon for karsirkulatorisk encefalopati er anerkjent av nesten alle leger. I tillegg anbefaler mange nevrologer følgende typer behandling:

  • Antioxidant terapi er en behandlingsmetode basert på antagelsen om fordelene med narkotika som undertrykker de skadelige effektene av frie radikaler. Disse inkluderer vitamin E, askorbinsyre, actovegin, meksidol.
  • Bruk av kombinerte virkemidler. Det antas at disse midler å normalisere blodpropper, cerebral blodstrøm i små kar, venøs utstrømning fra hjernen, og eie antioksidant, angioproteguoe og neurobeskyttende egenskaper. Oftest nevrologer fore vinpocetine, pentoxifylline, piracetam, cinnarizin.
  • Metabolisk terapi. Mange leger mener at forbedring av metabolismen i hjernecellene er en integrert del av behandlingen av karsirkulatorisk encefalopati. Den vanligste foreskrevet cerebrolysin, cortexin, glycin.
  • Forbedring av kognitive funksjoner. For å behandle forstyrrelser i minnet, å tenke, dømme og planlegge handlinger, blir ofte legemidler som øker nivået av nevrotransmittere foreskrevet. De inkluderer donepezil, galantamin, memantin.

  I de fleste pasienter er det ikke mulig å fullstendig eliminere disirkulatorisk encefalopati ved hjelp av medisinbehandling. Et godt resultat av behandlingen er en stopp eller avmatning i sykdomsprogresjonen og kognitiv svekkelse.

  Livreddende pasienter med alvorlig dyscirculatory encefalopati

  Det er mange forskjellige metoder som gjør livet enklere for pasienter med alvorlig DE. Disse inkluderer:

  • Arbeidsterapi - å identifisere problemer i hverdagen, som kan omfatte dressing eller vasking, og deres løsninger.
  • Talebehandling - bidrar til å eliminere kommunikasjonsproblemer.
  • Terapeutisk fysisk trening er nyttig for å eliminere problemer med bevegelser.
  • Psykoterapi - for å forbedre minnet, mental kapasitet, sosial interaksjon.
  • Endringer i hjemmet - for eksempel å sikre god belysning i alle rom, eliminere glatte seter og tepper, legge til rekkverk og rekkverk, skape komfortable forhold, glidesko.

  I DE-pasienter kan forverring og angst forekomme under alle nye forhold (for eksempel når de er innlagt på sykehus), når de blir utsatt for overdreven støy, når en stor gruppe ukjente mennesker går inn i en stor klynge når det er nødvendig med komplekse oppgaver.

  Omsorg for en pasient med en alvorlig form for DE er en fysisk og psykologisk forringende prosess. Den som har det, kan føle sinne, sinne, skyld, skuffelse, despondency og sorg. Derfor er det svært viktig å legge mer oppmerksomhet til ens egen helse, å hvile, for å tilfredsstille ens behov, både for å ta vare på en pasient med DE, og for pasientene selv.

  outlook

  Prognosen avhenger av scenen og årsaken til denne sykdommen. Dysirkirkulatorisk encefalopati i hjernen gir egentlig ikke noe til å fullføre kur. Formålet med terapien er å forsinke eller stoppe utviklingen av kognitiv svekkelse og nevrologiske symptomer.

  DE øker dødeligheten, risikoen for skade fra fall.

  Metoder for behandling av DEP

  Dyscirculatory encephalopathy er en sakte progressiv sykdom i hjernen. Med utilstrekkelig blodforsyning blir små fartøy ødelagt i den. På grunn av akkumulering av proteiner, salter eller fettmolekyler, er integriteten til de arteriolære veggene svekket. Ved diagnostisering av hjerne-encefalopati, er behandlingen rettet mot å forebygge flere mikroblokkeringer i hjernen.

  Dyscirculatory encephalopathy (DAP) diagnostiseres hovedsakelig hos eldre mennesker. Nylig har det vært tilfeller da diagnosen ble gjort for pasienter i alderen 40 år.

  I nærvær av sykdommen lider en person av alvorlige nok nevrologiske lidelser og utvikler seg langsomt demens. Patologiske prosesser er irreversible. Uten skikkelig behandling, disirkulatorisk encefalopati, blir pasienten deaktivert, mister man tilstrekkelig tenkning. Gjør uten hjelp utenfor de fleste tilfeller, kan han ikke. Og jo tidligere diagnosen blir utført, desto mer sannsynlig er det å stoppe sykdomsprogresjonen.

  Mekanismen for utvikling

  For den fullstendige driften av hjernen er sunne blodkar og normal blodsirkulasjon nødvendig. På bakgrunn av å utvikle aterosklerose er blodstrømmen svekket. I områder der fartøyene er forstyrret, er hjernen ikke beriket med tilstrekkelig oksygen, ingen mat tilføres det, og en økende hypoksi er notert.

  Hvis oksygen sult nådde et kritisk punkt, dør hjernecellene dør, vevet gjennomgår leukoarose (sjeldne tilfeller). Denne prosessen fører til en sykdom med dyscirculatory encefalopati.

  Lesjonene er for det meste av liten størrelse, de har ikke en bestemt plassering. Å være nær patologiske foci, tar de sunne sine funksjoner. Men med sykdomsforløpet mister de kontakt med dem og blir også utsatt for hypoksi. Derfor er behandling med disirkulatorisk encefalopati hovedsakelig rettet mot å stoppe destruktive prosesser.

  etiologi

  Diskuterende hjernen encefalopati hos eldre og personer i arbeidsalder, utvikler seg ikke som en uavhengig sykdom, men mot en bakgrunn av en rekke patologiske forandringer i kroppen. Disse inkluderer sykdommer:

  • vedvarende høyt blodtrykk (hypertensjon);
  • tendens til en kraftig nedgang i blodtrykket;
  • krenkelse av veggene i blodkarene (aterosklerose);
  • tilstedeværelse av vaskulitt eller revmatisme;
  • osteokondrose av cervical avdelingen;
  • feokromocytom (binyretumor);
  • vegetovaskulær dystoni;
  • hypokoagulasjon (blødningsforstyrrelse);
  • trombose;
  • diabetes mellitus.

  I tillegg til disse sykdommene kan disirkulatorisk encefalopati forekomme i forhold til hverdagens årsaker:

  • underernæring (nedsettelse på kolesterolplakkene);
  • bruk av alkoholholdige drikker;
  • fysisk aktivitet;
  • dårligere søvn;
  • nervøs overbelastning, stress.

  Men den vanligste årsaken til diagnostisering av karsirkulatorisk encefalopati er en forsømt form for atherosklerose og hypertensjon hos en pasient.

  Tegn og klassifisering av sykdommen

  Dyscirculatory encephalopathy er klassifisert avhengig av årsakene som provoserte det:

  • Aterosklerotisk disirkulatorisk encefalopati forårsaket av negative endringer i hjernens kar
  • Den hypertoniske formen av dyscirculatory encephalopathy, skyldes ustabilitet av arterielt trykk;
  • venøs karsirkulatorisk encefalopati, årsaken kan være, hevelseveggene i blodkarene (hjertesykdom, lungesvikt) oppsvulmet;
  • blandet encefalopati, årsaken til atherosklerotiske og hypertensive lidelser;

  Graden av sykdomsutvikling er bestemt av:

  • sakte fremgang (periode på 5 år);
  • remittering (ustabilitet preges av hyppige endringer i forverring og remisjon);
  • Raskt progressiv (bytte av scenen innen 2 år).

  Symptomatologien til disirkulatorisk encefalopati vil avhenge av sonen med større lokalisering av lesjoner og graden av alvorlighetsgrad.

  Hovedfunksjonene inkluderer:

  • Endring i personlighet på grunn av nye atferdsnormer, endring i karakter, manifestasjon av uberettiget aggresjon, mistenkelighet mot andre, humørsvingninger.
  • Taleforstyrrelser med karsirkulatorisk encefalopati, preget av usammenhengende tale, fuzzy uttale.
  • Psykiske abnormiteter, når pasienten mister muligheten til å forstå informasjon intelligent, for å delta tilstrekkelig i dialogen. Mister evnen til å lære, kan ikke bruke eksisterende kunnskap, hukommelsen forverres.
  • Høringen er ødelagt, lukt og syn er tapt.
  • Hyppig hodepine med disirkulatorisk encefalopati, ledsaget av kvalme, en følelse av trykk i den occipitale delen, noe som gir en "banke" i de temporale lobes.
  • Brudd på vestibulært apparat i form av koordinering av bevegelse, svimmelhet og uklarhet.
  • Symptomer på vegetativ natur (oppkast, svette, tørrhet i munnslimhinnen).

  Pasienten, med dyscirculatory encefalopati, har problemer med å sove i form av søvnløshet eller følsom søvn. På grunn av rask tretthet utvikler nevrotiske symptomer, det er følelsesmessig labilitet med hyppige depressive stemninger. Alvorlighetsgraden av symptomene på karsirkulatorisk encefalopati er delt inn i tre stadier.

  Symptomatologi i første grad

  Dette er den første fasen av sykdommen, encefalopati kan bestemmes av menneskelig oppførsel. Denne graden er preget av symptomer på en følelsesmessig natur, de er mer uttalt enn andre og er en grunn til å ringe til en lege.

  Andre merker en uvanlig forandring i atferd, relaterer dem til en persons alder eller overdreven tretthet. En pasient med disirkulatorisk encefalopati har en tendens til depresjon, men en person forstår ikke det, noe som tilskriver dårlig humør, noen ganger til ikke-eksisterende sykdommer. Til de uttrykte tegn som er karakteristiske for den første fasen av dyscirculatory encephalopathy er:

  • neurastheni (vanskeligheter med kontakt med kjære);
  • aggresjon, latter, snu i gråt og omvendt;
  • Causeless glede, lyst vokst følelsesmessig;
  • Kognitiv lidelse er notert i ni av ti tilfeller.

  I den første fasen av dyscirculatory encephalopathy er små forstyrrelser i pasientens motoriske evne merkbar.

  Tegn på andre grad

  Kjennetegnet ved disirkulatorisk encefalopati i andre grad, utviklingen av tegn på den første, mot bakgrunnen av en reduksjon i mentale evner, oppmerksomhet og hukommelsesforstyrrelser. Pasientens tilstand forverres av hans avvisning av sykdommen. Han er ikke i stand til å vurdere miljøet på grunn av forringelsen av intellektet. Oppførselen er forskjellig:

  • manglende evne til å takle de vanlige husholdningene;
  • likegyldighet til en tidligere elsket okkupasjon;
  • Fullfør detachement fra miljøet, som varer i timevis;
  • brudd på orientering i tid og rom.

  Tap av arbeidsevne og manglende evne til å eksistere alene. Pasienten med disirkulatorisk encefalopati trenger omsorg og overvåking. Den andre graden av sykdommen gjør det vanskelig å kontakte den behandlende legen, pasienten kan ikke svare på spørsmål knyttet til hans tilstand.

  Dysirkulatorisk encefalopati i andre fase er preget av en forandring av depressiv stemning for å fullføre likegyldighet. Mannen er i en tilstand av apati nesten hele tiden. Visuelt synlige bevegelsesforstyrrelser, gang blir skakket, blander seg.

  Den tredje (alvorlige) sykdomsgraden

  I alvorlig grad manifesterer disirkulatorisk encefalopati seg som et komplett tap av arbeidsevne. En person med 80% mister sin evne til å tenke og kan ikke utføre grunnleggende handlinger. Fullstendig eksisterer utenom tid og rom. Forstyrrelsene er tydelig nevrologiske i naturen:

  • usammenhengende eller helt fraværende tale;
  • manglende evne til å spise alene, en fullstendig mangel på appetitt og tørst;
  • ikke kontrollert av urinering og avføring.

  Pasienten er i en tilstand av demens (demens), hvis motorens ferdigheter ikke går tapt, er de kaotiske og uforutsigbare. Pasienten trenger konstant omsorg.

  Metoder for behandling

  I det første stadiet av sykdommen, da bare de første symptomene på hjertesirkulasjonsforstyrrelse ble manifestert, er ikke behandling nødvendig. Nok til å revurdere sin vanlige livsstil, sletting av dårlige vaner, å ty til forebyggende tiltak, noen ganger justere kostholdet er tilstrekkelig. Dermed tillater ikke muligheten for at sirkulatorisk encefalopati utvikler seg.

  Hvis tid ble savnet og patologi påvirket hjerneaktivitet, bør tradisjonell terapi gis til, i særlig alvorlige tilfeller er det tatt stilling til kirurgisk inngrep.

  Narkotikabehandling av dyscirculatory encephalopathy er foreskrevet for å arrestere sykdommen og eliminere årsakene til inntrappingen. Ved hjelp av tradisjonell terapi normaliseres trykket i arteriene, fett- og karbohydratbalansen justeres, og atherosklerotiske endringer elimineres. Patogenetisk medisinering av karsirkulatorisk encefalopati, vanligvis utført i kompleks, med legemidler av forskjellige grupper.

  Eliminering av hypertensjon

  For normalisering av arterielt trykk med disirkulatorisk encefalopati, ordner den behandlende legen følgende stoffer:

  • Kapropril ACE-inhibitor, lisinopril, losartan, disse stoffene samt deres analoger redusere omfanget av muskel hypertrofi lag arterioler. Derved oppnås forbedring av blodsirkulasjon og mikrosirkulasjon med dysirkirkulatorisk encefalopati.
  • Pindolol, atenolol, Anaprelin (beta-blokkere), er deres funksjon for å redusere trykket og styrke hjertemuskelen. De er foreskrevet i forbindelse med ACE-hemmere for personer med iskemisk sykdom, arytmi.
  • For å forbedre blodstrømmen i hjernen, eliminere arytmi og spasmer av karene, bruk medisiner kalsiumantagonister Nifedipin, Verapamil, Diltiazem. De fjerner effektivt alvorlige hodepine med hjerte-encefalopati, og eliminerer kognitiv svekkelse hos eldre med denne diagnosen.
  • Legemidler med Furosemid diuretisk virkning, Veroshpiron omfatter Hypothiazid også kompleks å normaltrykk. Reduser volumet av blod og fjern fra kroppens overflødig væske.

  Reduksjon av blodtrykk med disirkulatorisk encefalopati utføres sammen med normalisering av fettmetabolismen.

  Eliminering av hyperkolesterolemi

  For å forhindre dannelsen av kolesterolplakk på hjernenes vegger og å behandle eksisterende, er følgende foreskrevet:

  • Enduracin, Acipimox (aktiv ingrediens nikotinsyre);
  • Gemfibrozil, klofibrat, fenofibrat (fibrater);
  • stabilisere tilgjengelige kolesterolplakkene statiner Simvastatin, Leskol, Lovastatin;

  Medikamentet Cholestyramine sextant fettsyrer, forhindrer absorpsjon av kolesterol og fettsyrer i tarmen.

  Bruk av vasodilatorer

  For behandling av karsirkulatorisk encefalopati, behovet for å bruke vasodilatatorer og forbedre funksjonen av nervevev:

  • Ved brudd av blodstrøm i halspulsåren, ved VBI (vertebrobasilær-basal-insuffisiens) i hjernen, redusere mental aktivitet, brudd på det vestibulære apparat, anvendes Cavintonum, cinnarizin, stugeron eller Sermion.
  • Med vanskeligheter med utstrømning av blod fra hjernen, brukes Redergin intravenøst ​​eller dets analoger.
  • For å forhindre aggregering av elementer i aterosklerose og fjerning av spasmer mot bakgrunnen av hypertensjon, er Vasobral utnevnt.

  Behandling av sirkulatorisk encefalopati er umulig uten bruk av legemidler som forbedrer metabolske prosesser i nervesystemet under hypoksiske forhold.

  Utnevnelse av nootropics og nevroprotektorer

  Nootropics, Semen, Cerebrolysin og Cortexin er foreskrevet for å forbedre minne, stabilitet i nervesystemet til stressende situasjoner og oppfatning av ny informasjon.

  De har en vasodilerende effekt med karsirkulatorisk encefalopati Pyracetam, Encephabol, Nootropil, de forbedrer også hjernens funksjon, normaliserende metabolske prosesser. Blokker dannelsen av frie radikaler, eliminere spasmer i blodkar.

  Bruk av antiplatelet midler, antikoagulantia i dyscirculatory encephalopathy, er nødvendig for å forhindre trombose. For å redusere viskositeten til blodet som brukes Acetylsalicylsyre, Cardiomagn. Det er foreskrevet Warfarin, Clopidogrel - stoffene er ganske effektive, men periodisk blodprøve for blodkoagulasjon er nødvendig. Hvis pasienten har aterosklerose, foreskrives det Kurantil, Pentoxifylline.

  Symptomatisk og folkebehandling

  Behandling av vaskulær encefalopati behandling som tar sikte på å eliminere symptomene på sykdommen, er utformet for å ta opp den patologi av emosjonelle natur. Ved behandling av depresjon tas tranquilizers Relanium og Fenazipam. Antidepressiva Melipramin og Prozac. Legemidler er foreskrevet av en psykoterapeut med en individuell dose. På apotek frigis hvis resept er tilgjengelig.

  For forhindring og behandling av vaskulær encefalopati, utviklet av leger ernærings, variert diett, som hindrer dannelsen av kolesterol plakk. Tradisjonell medisin tilbyr mange oppskrifter, hvordan å behandle sykdommen. Eksempler på flere infusjoner og buljonger:

  • For kjøttkraft trenger du blader av sitronmelisse, mynte og jordbær. Ta ingrediensene i like deler (1 spiseskje) til 200 gram kokende vann. Hell og insister i seks timer. Drikk produktet en skje før du spiser.
  • For tinkturer vil det være nødvendig med friske eller frosne tranebær og honning. Bergen blir avbrutt av en mikser eller passert gjennom kjøttkvern, blandet med honning i like deler. Blandingen er infundert for en dag på et mørkt sted. Det tas med disirkulatorisk encefalopati før du spiser.
  • Rødder av løvetann blir tatt, under blomstring av planten, knust. I forholdet mellom en spiseskje med rot og 200 gram vann, blir det kokt i et porselenbad i 10-15 minutter. Det anbefales både for profylakse og for behandling av karsirkulatorisk encefalopati, på en spiseskje fire ganger.

  Behandling dyscirculatory cerebral encefalopati kirurgisk utført i det tilfellet hvor ingen legemidler ikke har gitt et positivt resultat, og graden av vasokonstriksjon nådd et kritisk nivå (75%). Og hvis pasienten hadde tilfeller av akutt forstyrrelse av cerebral blodstrøm.

  Gitt at prosesser med karsirkulatorisk encefalopati er irreversible, blir det lagt stor vekt på å forebygge sykdommen gjennom forebyggende tiltak og rettidig tilgang til en lege.

  Dysirkulatorisk encefalopati (DEP): diagnose, symptomer og stadier, behandling

  Dyscirculatory encephalopathy (DEP) er en jevn fremgang, kronisk skade på nervesvevet i hjernen på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser. Blant alle vaskulære sykdommer i den nevrologiske profilen, tar DEP førsteplassen i frekvens.

  Inntil nylig var denne sykdommen forbundet med alderdom, men i de senere år har situasjonen forandret seg, og sykdommen er diagnostisert allerede for den frivillige befolkningen på 40-50 år. Problemets haster er forårsaket av det faktum at irreversible endringer i hjernen fører ikke bare til en endring i oppførsel, tenkning og psykomotional tilstand av pasienter. I en rekke tilfeller er funksjonshemming påvirket, og pasienten trenger hjelp utenfor og pleier når man utfører vanlige husholdningsoppgaver.

  Til grunn for utviklingen av vaskulær encefalopati er kroniske skader på nervevevet på grunn av hypoksi-indusert vaskulær patologi, men DEP refererer til antall av cerebrovaskulære sykdommer (TSVB).

  • Mer enn halvparten av tilfeller av DAP er assosiert med aterosklerose, når lipidplakkene forhindrer normal bevegelse av blod gjennom cerebrale arterier.
  • En annen viktig årsak til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen er hypertensjon, hvori der er en krampe av de små arterier og arterioler, en irreversibel endring i vaskulære vegger i form av dystrofi og multippel sklerose, som til slutt fører til problemer med å levere blod til nervecellene.
  • I tillegg til aterosklerose og hypertensjon, kan årsaken til vaskulære encefalopati være diabetes, er rygg patologi hemmet når blodstrømmen i den vertebrale arterier, vaskulitt, cerebrale vaskulære misdannelser, traumer.

  Ofte, spesielt hos eldre pasienter, er en kombinasjon av flere årsaksfaktorer - aterosklerose og hypertensjon, hypertensjon og diabetes, og muligens tilstedeværelsen av flere sykdommer, mens han snakker om encefalopati av blandet opprinnelse.

  på grunnlag av DEP - brudd på blodtilførselen til hjernen på grunn av en eller flere faktorer

  DEP har de samme risikofaktorene som sykdommene forårsaker det, fører til en nedgang i blodstrømmen i hjernen: Overvekt, røyking, alkoholmisbruk, unøyaktigheter i ernæring, stillesittende livsstil. Kunnskaper om risikofaktorer gjør det mulig å utføre forebygging av DAP selv før forekomsten av symptomer på patologi.

  Utvikling og manifestasjoner av dyscirculatory encefalopati

  Avhengig av årsaken utmerker seg flere typer vaskulær encefalopati:

  1. Hypertensive.
  2. Aterosklerotisk.
  3. Venøs.
  4. Blandet.

  Endringer i fartøyene kan være forskjellige, men siden resultatet på en eller annen måte er et brudd på blodstrømmen, er manifestasjonene av ulike typer encefalopati stereotyp. De fleste eldre pasienter er diagnostisert med blandet form av sykdommen.

  Av naturens natur kan encefalopati være:

  • Raskt utviklet, når hvert trinn tar omtrent to år;
  • Remitter med en gradvis økning i symptomer, midlertidige forbedringer og en jevn nedgang i intelligens;
  • Klassisk, når sykdommen er strukket i mange år, før eller senere fører til demens.

  Pasienter og deres slektninger, konfrontert med en diagnose av DAP, vil vite hva de kan forvente av patologi og hvordan de skal håndtere det. Encefalopati kan tilskrives antall sykdommer i hvilke en vesentlig byrde på ansvar og bekymringer faller på de omkringliggende syke mennesker. Slægtninge og slektninger bør vite hvordan patologi vil utvikle seg og hvordan de skal oppføre seg med et sykt familiemedlem.

  Kommunikasjon og sameksistens med en pasient med encefalopati er noen ganger en vanskelig oppgave. Det er ikke bare behovet for fysisk hjelp og omsorg. Spesielt vanskelig er kontakten med pasienten, som allerede er i den andre fasen av sykdommen blir vanskelig. Pasienten kan ikke forstå andre eller forstå på sin egen måte, og han mister ikke alltid umiddelbart muligheten for aktiv handling og talekommunikasjon.

  Slægtninge som ikke fullt ut forstår essensen av patologi, kan gå inn i en tvist, bli sint, fornærmet, prøv å overbevise en pasient om noe som ikke vil gi noe resultat. Pasienten deler i sin tur sine naboer eller bekjente med sin begrunnelse om hva som skjer hjemme, er tilbøyelig til å klage på ikke-eksisterende problemer. Skje, det kommer til klager i ulike tilfeller, fra boligkontoret og slutter med politiet. I en slik situasjon er det viktig å utøve tålmodighet og takt, og husk alltid at pasienten ikke skjønner hva som skjer, ikke kontrollerer seg selv og er ikke i stand til selvkritikk. Å forsøke å forklare noe for pasienten er en helt ubrukelig sak, så det er bedre å ta sykdommen og forsøke å forene seg med den voksende demens i en elsket.

  Dessverre er det ikke uvanlig at voksne barn, desperat, opplever impotens og til og med sinne, er klare til å nekte å ta vare på en syke foreldre og overføre dette ansvaret til staten. Slike følelser kan bli forstått, men det er alltid nødvendig å huske at foreldrene en gang ga all sin tålmodighet og styrke den voksende baby, ikke sove om natten, behandlet, hjulpet og var alltid der, men fordi omsorg for dem - en direkte plikt for voksne barn.

  Symptomene på sykdommen er sammensatt av brudd på de intellektuelle, psykomotoriske, motoriske lidelsene, avhengig av hvor alvorlig disse bestemmer stadiet av DEP og prognose.

  Klinikken skiller tre stadier av sykdommen:

  1. Den første fasen er ledsaget av mindre brudd på kognitive funksjoner, som ikke hindrer pasienten i å jobbe og fører en vanlig livsstil. Neurologisk status er ikke krenket.
  2. I andre fase blir symptomene forverret, det er et klart brudd på intellektet, det er motorforstyrrelser, psykiske abnormiteter.
  3. Den tredje fasen - den mest vanskelig, er vaskulær demens med en skarp nedgang av intelligens og tenkning, brudd på nevrologisk status, som krever konstant overvåking og vedlikehold av uføre ​​pasienter.

  DEP på 1 grad

  Diskusjonen av encefalopati av 1. grad fortsetter vanligvis med en overvekt av følelsesmessige lidelser. Klinikken utvikler seg gradvis, gradvis, andre legger merke til endringer i karakteren, skriver av dem for alder eller tretthet. Mer enn halvparten av pasientene med den første fasen av DAP lider av depresjon, men er ikke tilbøyelige til å klage over det, er hypokondriak, apatisk. Depresjon skjer av en mindre årsak eller uten det, mot en bakgrunn av fullstendig velvære i familien og på jobben.

  Deres klager pasienter med DEP av 1 grad konsentrere seg om somatisk patologi, ignorerer humørsvingninger. Så er de bekymret for smerter i leddene, ryggen, magen, som ikke samsvarer med den virkelige graden av skade på indre organer, mens apati og depresjon er lite bekymret for pasienten.

  Det er veldig karakteristisk for DEP er forandringen i følelsesmessig bakgrunn, ligner neurastheni. Det er plutselige endringer i humør fra depresjon til plutselig glede, grunnløs gråt, angrep mot aggresjon mot andre. Ofte er søvn forstyrret, tretthet, smerte i hodet, fravær og glemsomhet. Differensial DEP fra nevrasteni betraktes som en kombinasjon av de beskrevne symptomene med kognitive forstyrrelser.

  Kognitiv svekkelse er funnet hos 9 av 10 pasienter og inkluderer vanskeligheter med konsentrasjon, hukommelsestap, rask tretthet med mental aktivitet. Pasienten mister den tidligere organisasjonen, opplever vanskeligheter med å planlegge tid og plikter. Han husker hendelsene fra sitt liv, gjengir han nesten ikke informasjonen han nettopp har mottatt, han husker ikke godt hva han har hørt og lest.

  I første fase av sykdommen vises allerede visse motoriske lidelser. Det er klager på svimmelhet, ustabilitet i gang og selv kvalme med oppkast, men de vises bare under gangavstand.

  DEP av 2. grad

  Progresjon av sykdommen fører til DEP 2 grader, når Ovennevnte symptomer er forverret, det er en betydelig reduksjon i intelligens og tenkning, minne og oppmerksomhetsforstyrrelser, Men pasienten kan ikke objektivt vurdere sin tilstand, ofte overdriver hans evner. Det er vanskelig å trekke en klar linje mellom den andre og tredje graden av DEP, men absolutt tap av evnen til å arbeide og muligheten for selvstendig eksistens er ubestridelig for tredje grad.

  En kraftig nedgang i etterretning forhindrer oppfyllelse av arbeidsoppgaver, skaper visse vanskeligheter i hverdagen. Arbeidet blir umulig, interessen for vanlige hobbyer og en hobby går tapt, og pasienten kan tilbringe timer for noe ubrukelig eller i det hele tatt å sitte i tomgang.

  Orienteringen i rom og tid er forstyrret. Å gå til butikken, kan en person som lider av en DEP, glemme de planlagte kjøpene, og komme ut av det husker ikke alltid veien hjem. Slægtninge bør være oppmerksomme på slike symptomer, og hvis pasienten selv forlater huset, er det bedre å sikre tilstedeværelsen av minst noe dokument eller notat med adressen, da det ofte er tilfeller med å finne et hjem og slektninger til slike pasienter som plutselig mistet.

  Den følelsesmessige sfæren fortsetter å lide. Bytte stemninger gir vei til apati, likegyldighet til hva som skjer og andre. Kontakt med pasienten blir nesten umulig. Det er ingen tvil om at det er merkbare motorforstyrrelser. Pasienten går sakte og blander beina sine. Det skjer at det i begynnelsen er vanskelig å begynne å gå, og da er det vanskelig å stoppe (som parkinsonisme).

  Heavy DEP

  DEP av alvorlig grad er uttrykt i demens, når Pasienten mister helt sin evne til å tenke og utføre målrettet handling, apatisk, kan ikke navigere i rom og tid. På dette stadium er forstyrres eller til og med fraværende en tilkoblet tale fremstår som grov nevrologiske symptomer i form av orale automatism tegn, karakterisert ved dysfunksjon av bekkenbevegelsesforstyrrelser mulig parese og lammelse, anfall.

  Hvis pasienten fortsatt kan stå og gå i demensstadiet, må man huske muligheten for faller som er fulle av brudd, spesielt hos eldre med osteoporose. Alvorlige brudd kan bli dødelig i denne kategorien av pasienter.

  Demens krever konstant omsorg og hjelp. En syke person, som et lite barn, kan ikke spise, gå på toalettet, ta vare på seg selv og tilbringe mesteparten av tiden sin eller ligge i sengen. Alle ansvar for å opprettholde sitt liv bæres av slektninger, gir hygieniske prosedyrer, kosttilskudd, som er vanskelig å stryke, de overvåker også tilstanden til huden for ikke å gå glipp av forekomsten av trykksår.

  I noen grad med alvorlig encefalopati kan slektninger bli enda enklere. Pleie, som krever fysisk innsats, involverer ikke kommunikasjon, og derfor er det ingen forutsetninger for tvister, vred og vrede på ord som pasienten ikke er klar over. På stadium av demens skriver de ikke lenger klager og forstyrrer ikke naboens historier. På den annen side, for å observere den faste nedgangen til en elsket uten mulighet for hjelp og forstås av dem, er en tung psykologisk byrde.

  Noen ord om diagnose

  Symptomer på begynnelsen encefalopati kan være ubetydelig for pasienten eller hans slektninger, så Nevrologisk konsultasjon - den første tingen å gjøre.

  Risikogruppen omfatter alle eldre, diabetikere, hypertensive pasienter, personer med aterosklerose. Legen vil ikke bare vurdere den generelle tilstanden, men også utføre enkle tester for kognitiv funksjonsnedsettelse. Han vil be deg om å tegne en klokke og merke tiden, gjenta ordene i riktig rekkefølge, etc.

  Diagnostikk av DEP krever konsultasjon av en oftalmolog, elektroencefalografi, ultralyd med doppler av karene i hode og nakke. For å utelukke en annen patologi i hjernen, er CT og MR vist.

  Forklaring av årsakene til DEP involverer EKG, blodprøve for lipidspektret, koagulogrammer, bestemmelse av blodtrykk, blodsukkernivå. Det er tilrådelig å konsultere en endokrinolog, en kardiolog, i noen tilfeller - en vaskulær kirurg.

  Behandling av dyscirculatory encefalopati

  Behandlingen av karsirkulatorisk encefalopati bør være omfattende, med sikte på å eliminere ikke bare symptomene på sykdommen, men også årsaker, forårsaker endringer i hjernen.

  Rettidig og effektiv behandling av hjernepatologi har ikke bare den medisinske aspektet, men også en sosial og selv økonomisk, fordi sykdommen fører til avbrudd av arbeidsevne og, til slutt, funksjonshemming og pasienter i alvorlige stadier krever hjelp utenfra.

  DEP-behandling er rettet mot å forebygge akutte vaskulære sykdommer i hjernen (slag), korrigere sykdomsforløpet og gjenopprette hjernens funksjon og blodstrømmen i den. Medikamentterapi kan gi et godt resultat, men bare med pasientens medvirkning og ønske om å bekjempe sykdommen. Først av alt er det nødvendig å revidere livsstilen og spisevaner. Ved å eliminere risikofaktorene hjelper pasienten i stor grad legen i kampen mot sykdommen.

  Ofte på grunn av vanskeligheten ved å diagnostisere de innledende stadier, begynner behandlingen med 2. grad av DEP, når kognitiv svekkelse ikke lenger er i tvil. Likevel tillater det ikke bare å bremse utviklingen av encefalopati, men også å bringe pasientens tilstand til et nivå som er akseptabelt for uavhengig livsaktivitet og i noen tilfeller arbeidskraft.

  Ikke-medisinsk terapi av dyscirculatory encephalopathy inkluderer:

  • Normalisering eller i det minste vektreduksjon til akseptable verdier;
  • diett;
  • Utelukkelse av dårlige vaner;
  • Fysisk aktivitet.

  Overvekt betraktes som en risikofaktor for utvikling av både hypertensjon og aterosklerose, så det er svært viktig å få det tilbake til det normale. For dette er både en diett og fysisk anstrengelse nødvendig, som er mulig for pasienten i forbindelse med hans tilstand. Å bringe livsstilen tilbake til normal, utvide fysisk aktivitet, er det verdt å slutte å røyke, noe som påvirker vaskulærveggene og hjernevævet negativt.

  Kosthold i DAP bør bidra til å normalisere fettmetabolismen og stabilisere blodtrykket, Derfor anbefales det å redusere forbruket av animalsk fett, og erstatte dem med vegetabilsk fett. Det er bedre å nekte fett kjøtt til fordel for fisk og sjømat. Mengden bordssalt bør ikke overstige 4-6 g per dag. I dietten bør være et tilstrekkelig antall matvarer som inneholder vitaminer og mineraler (kalsium, magnesium, kalium). Fra alkohol må også gi opp, fordi bruken bidrar til utviklingen av hypertensjon, og fettstoffer og kalori snacks er en direkte vei til aterosklerose.

  Mange pasienter har hørt om behovet for et sunt kosthold, selv opprørt, de tror at du må gi opp mange av de matvarer og delikatesser, men dette er ikke sant, fordi kjøttet ikke nødvendigvis steke i olje, akkurat nok av det til å koke. Med DEP, er frisk frukt og grønnsaker nyttig, hvilken moderne mann forsømmer. Dietten er stedet for poteter, løk og hvitløk, urter, tomater, magert kjøtt (kalvekjøtt, kalkun), alle typer meieriprodukter, nøtter og korn. Salater er bedre å fylle med vegetabilsk olje, men fra majones er det nødvendig å nekte.

  I de tidlige stadiene av sykdommen, når de første tegnene på hjerneskade har nettopp dukket opp, er det nok å revidere livsstilen og ernæringen, og ta hensyn til sportsaktiviteter. Med patologiens fremgang er det behov for medisinbehandling, som kan være patogenetisk, rettet mot den underliggende sykdommen, og symptomatisk, utformet for å eliminere symptomene på DAP. I alvorlige tilfeller er kirurgisk behandling mulig.

  medisinering

  Patogenetisk terapi dyscirculatory encephalopathy inkluderer kjemper med høyt blodtrykk, vaskulær skade aterosklerotisk prosess, brudd på fett og karbohydratmetabolisme. For formål med patogenetisk behandling av DEP foreskrives preparater av forskjellige grupper.

  For å eliminere hypertensjon gjelder:

  1. Angiotensin-omdannende enzymhemmere er indisert for pasienter med hypertensjon, særlig ung alder. Denne gruppen omfatter beryktet kapropril, lisinopril, losartan et al., Viste at disse medikamentene kan redusere graden av kardial hypertrofi og medium, muskel, arterioler lag, noe som forbedrer blodsirkulasjonen i total og mikrosirkulasjonen, spesielt.
   ACE-hemmere er foreskrevet for pasienter med diabetes mellitus, hjertesvikt, aterosklerotiske lesjoner av nyrene. Å nå normale blodtrykksdiagrammer, er pasienten langt mindre mottakelig, ikke bare for kronisk iskemisk hjerneskade, men også for slag. Doser og behandlingsregime for medisiner i denne gruppen er valgt individuelt basert på egenskapene til sykdomsforløpet i en bestemt pasient.
  1. Betablokkere -.. atenolol, pindolol, propranolol, etc. Disse stoffene reduserer blodtrykket og hjelpe til å gjenopprette funksjonen av hjertet, noe som er spesielt nyttig for pasienter med arytmier, iskemisk hjertesykdom og kronisk hjertesvikt. Betablokkere kan administreres i parallell med ACE-inhibitorer, og hindringer for deres anvendelse kan være diabetes, bronchial astma, i visse typer av ledningsforstyrrelser i hjertet, så behandling velges kardiolog etter detaljert undersøkelse.
  2. Kalsiumantagonister (nifedipin, diltiazem, verapamil) forårsaker en antihypertensiv effekt og kan bidra til normalisering av hjerterytmen. I tillegg eliminerer legemidlene i denne gruppen vaskulær spasme, reduserer stressen i de arteriolære veggene og forbedrer dermed blodstrømmen i hjernen. Bruk av nimodipin hos eldre pasienter eliminerer noen kognitiv svekkelse, og har en positiv effekt selv i stadium av demens. Et godt resultat er bruk av kalsiumantagonister for alvorlige hodepine forbundet med DEP.
  3. Vanndrivende stoffer (furosemid, veroshpiron, gipotiazid) er konstruert for å redusere trykket ved å fjerne overflødig væske og redusere volumet av sirkulerende blod. De er foreskrevet i kombinasjon med ovennevnte grupper av legemidler.

  Etter normalisering av trykk, bør behandlingsstadiet av DAP være kampen mot brudd på fettmetabolismen, fordi aterosklerose er den viktigste risikofaktoren for hjerteens vaskulære patologi. Først vil legen gi råd til pasienten om kosthold og mosjon, som kan normalisere lipidspektret. Hvis effekten ikke kommer etter tre måneder, vil spørsmålet om medisinering bli avgjort.

  For å korrigere hyperkolesterolemi, trenger du:

  • Preparater basert på nikotinsyre (acipimox, enduracin).
  • Fibrer - gemfibrozil, clofibrate, fenofibrat, etc.
  • Statiner - ha størst hypolipidemisk virkning, bidra til stabilisering eller regresjon av eksisterende plakk i de cerebrale kar (simvastatin, lovastatin, Lescol).
  • Fettsyre-sekvestranter (kolestyramin), preparater basert på fiskeolje, antioksidanter (vitamin E).

  Den store side DEP patogenetisk behandling er anvendelse av midler som fremmer vasodilatasjon, nootropiske og nevrobeskyttende midler forbedre metabolske prosesser i nervevevet.

  vasodilators

  Vasodilatormedikamenter - Cavinton, trental, cinnarizin, injisert intravenøst ​​eller foreskrevet som tabletter. I tilfeller av blodstrømforstyrrelser i karoten, har Cavinton den beste effekten, med vertebro-basilær insuffisiens - stugeron, cinnarizine. Sermion gir gode resultater når kombinert aterosklerose av hjernen fartøy og ekstremiteter, samt med en nedgang i intelligens, hukommelse, tenkning, og patologi av den emosjonelle sfære, svekket sosial tilpasning.

  Ofte encefalopati på bakgrunn av aterosklerose er ledsaget av obstruksjon av utløpet av venøs blod fra hjernen. I disse tilfellene er redergin administrert intravenøst, effektivt i muskel eller i tabletter. Vazobral - en ny generasjon av legemiddel som ikke bare effektivt forbedrer hjerneblodårene og øker blodstrømmen i dem, men også forhindrer aggregering av dannede elementer, noe som er spesielt farlig i aterosklerose og vaskulær spasme på grunn av hypertensjon.

  Nootropics og neuroprotectors

  Å behandle pasienter med vaskulær encefalopati er umulig uten midler, forbedrer metabolismen i nervevev, har en beskyttende virkning på nerveceller i hypoksi. Piracetam, encephabol, Nootropilum, mildronat forbedre metabolske prosesser i hjernen, forhindrer dannelsen av frie radikaler, redusere blodplateaggregasjon i blodkarene i mikrosirkulasjonen, eliminere vasospasme, vasodilaterende virkning gjengivelse.

  Bruk av nootropic medisiner kan forbedre hukommelse og konsentrasjon, øke mental aktivitet og motstand mot stress. Med minnetap og evnen til å oppleve informasjon, er semaks, cerebrolysin, cortexin vist.

  Det er viktig at behandling med nevroprotektorer utføres i lang tid, siden effekten av de fleste av dem kommer 3-4 uker etter starten av legemidlet. Vanligvis er intravenøse infusjoner av legemidler foreskrevet, som deretter erstattes av oral administrasjon. Effektiviteten av nevrotoksisk terapi er forbedret ved tilsetning av multivitaminkomplekser som inneholder B-vitaminer, nikotinsyre og askorbinsyrer.

  I tillegg til disse stoffgruppene trenger de fleste pasienter med antiplatelet og antikoagulantia, fordi tromboser - en av hovedårsakene til vaskulære ulykker, utvikler seg mot bakgrunnen til DEP. For å forbedre de reologiske egenskaper av blod og redusere dens viskositet passer best til aspirin i lave doser (trombotisk ACC cardiomagnil) tiklid, men kanskje oppnevning av warfarin, er clopidogrel under konstant kontroll av blodlevring. Normalisering av mikrosirkulasjon forenkles ved karantil, pentoksifyllin, som er vist hos eldre pasienter med vanlige aterosklerose.

  Symptomatisk behandling

  Symptomatisk terapi er rettet mot å eliminere individuelle kliniske manifestasjoner av patologi. Depresjon og emosjonelle forstyrrelser bakgrunn - DEP hyppige symptomer, som benytter beroligende midler og sedativa: vendelrot, Leonurus, Relanium, Phenazepamum etc., og tildele disse stoffene bør terapeut.. Når depresjon er vist, antidepressiva (Prozac, melipramin).

  Bevegelsesforstyrrelser krever fysioterapi og massasje, med svimmelhet utpeke Betaserk, Cavinton, Sermion. Tegn på brudd på intelligens, minne, oppmerksomhet korrigeres ved hjelp av ovennevnte nootropics og nevroprotektorer.

  Kirurgisk behandling

  Ved alvorlig progressiv selvfølgelig DEP, når graden av innsnevring av karene i hjernen er 70% eller mer, i de tilfeller der pasienten har allerede påført akutte former for blodsykdommer i hjernen kan utføre kirurgiske operasjoner - endarterektomi, stentplassering, anastomose.

  Prognosen for diagnosen DEP

  Dyscirculatory encephalopathy er en av deaktiverende sykdommer, så funksjonshemming kan etableres av en bestemt pasientgruppe. Of course, i de tidlige stadiene av hjerneskade, når medikamentell behandling er effektiv, og det er ikke behov for en endring av sysselsetting, uførhet er ikke satt, fordi sykdommen ikke begrenser muligheten til å leve.

  Samtidig, alvorlig encefalopati, spesielt vaskulær demens, som en ekstrem manifestasjon av cerebral iskemi, krevende anerkjennelse av pasientens uførhet, fordi det ikke er i stand til å utføre arbeidsoppgaver, og i noen tilfeller som trenger omsorg og hjelp i hverdagen. Spørsmålet om tildeling av funksjonshemming bestemt gruppe er bestemt av sakkyndig kommisjon av leger i ulike spesialiteter basert på graden av krenkelse av arbeidskraft ferdigheter og selvbetjening.

  Prognosen for DEP er seriøs, men ikke håpløs.

  Med tidlig påvisning av patologi og rettidig behandling med 1 og 2 grader hjernefunksjon, kan man overleve i flere tiår, noe som ikke kan sies for alvorlig vaskulær demens.

  Prognosen er betydelig forverret dersom en pasient med DEP har hyppige hypertensive kriser og akutte manifestasjoner av cerebral blodstrømforstyrrelser.

  Les Mer Om Fartøyene