Discirkulatorisk encefalopati av blandet opprinnelse

Dystrofiske forandringer i hjernens vevstrukturer dannes under påvirkning av en patologisk prosess, kalt "disirkulatorisk encefalopati av blandet genese". Sykdommen involverer tilkobling av flere former for encefalopati med visse symptomatiske trekk.

Forstyrret ernæring av hjernevæv fremkaller et brudd på arbeidskapasiteten. Tidlig påvisning av sykdommen gjør det mulig å minimere muligheten for dannelse av irreversible effekter som forverrer signifikant tilstanden til pasientens kropp.

Primær kilder til patologi

Forutsetningene for fremveksten av DEP er delt inn i ervervet i ferd med menneskelig liv og arvelig. En av hovedgrunnene til dannelsen av en unormal avvik er pasientens kroniske alkoholavhengighet. Andre primære kilder til sykdommen er:

 • ulike traumatiseringer av kranial og cerebral del;
 • aterosklerotiske utvekster på de indre flater av blodkar, etterfulgt av deres innsnevring og overlapping av lumenene;
 • hypertensiv sykdom - med stadig høye indikatorer på blodtrykk;
 • utilstrekkelig arbeidsevne av nyrene;
 • diabetes mellitus;
 • akutt fase med utilstrekkelig leverfunksjon
 • problemer med normal blodsirkulasjon i hjernevevet.

I tilfelle av sykdommer hos den gravide, er det en prosentandel av sannsynligheten for å utvikle intrauterin føtale anomalier - barnets hjerneskade oppstår under påvirkning. Andre forutsetninger for dannelsen av en patologisk prosess inkluderer:

 • forgiftning med kjemikalier, tungmetaller - problemet blir ofte observert i borgere hvis arbeid er knyttet til industrien eller når de bor i områder med ugunstig økologisk situasjon;
 • Drug Forgiftning - tilfeldig eller tilsiktet overdosering visse farmakologiske stoffer rus ikke alltid forekommer ved brudd pasientene selv - feil doser kan administreres ved medisinsk personell eller inkompetent oppstår brudd volumer administrerte medisiner;
 • stråling eksponering - negative reaksjoner fra kroppen oppstår ved høye doser av stråling, denne faktoren må tas i betraktning når du utfører terapi mot ondartede neoplasmer.

Høyrisikogruppen er representert av eldre pasienter som har en historie med diabetes mellitus, hypertensjon og aterosklerotisk vaskulær forandring. Prosentandelen av sannsynligheten øker for de pasienter som tidligere har registrert på bakgrunn traumatizations kraniale avdeling eller leversykdom fortsetter å bli involvert i alkoholholdige drikker.

Jo flere kilder til sykdommen som omgir pasienten, jo større er risikoen for utvikling av patologiske abnormiteter i karene og den påfølgende dannelsen av komplikasjoner.

Symptomatiske funksjoner

De første faser av den patologiske prosessen har ikke et klart klinisk bilde - uavhengig av årsakene som provoserte det. Pasienten forklarer den sterke forverringen i den generelle tilstanden av kronisk tretthet, meteorologiske endringer. Forutsetninger om utviklingen av negative prosesser i kroppen i denne perioden eksisterer ikke.

Med den videre utviklingen av den uregelmessige tilstanden, er et brudd på pasientens intellektuelle evner notert - minnetivået reduseres, forsøker å konsentrere seg om et bestemt oppgaveresultat i fiasko. Tankeprosessen bremser ned, pasienten har en liten inhibering. Med den videre utviklingen av sykdommen blir ytterligere symptomatiske manifestasjoner tilsatt.

Eksperter deler opp sykdommen i tre hovedgrader:

hoved~~POS=TRUNC - preget av økt irritabilitet, med plutselige humørsvingninger fra en tilstand av eufori til en ekstrem grad av aggressivitet. Pasienten har visse problemer med natts søvn - det er vanskelig å sovne, rastløse drømmer. Tegn på vegetativ dystoni manifesteres av nedsatt funksjonalitet i hjertemuskelen og blodkarene.

Det første stadiet avdekkes ved konstant svimmelhet, hodepine, halvflaggingstilstander og kortvarig bevissthetstap. Et karakteristisk symptom på sykdommen er utviklingen av depressive manifestasjoner - uten tilsynelatende grunn. Pasienten mistet trangen til livet, reduserte resultatindikatorer.

sekundær - Med videreutvikling er det en økning i det kliniske bildet. Hodepine blir permanent, en følelse av generell ulempe er tilstede nesten hele tiden. Psyko-emosjonell bakgrunn er aktivt forverret. Det kan være vedvarende fobi - frykt for forfølgelse, mulig forgiftning.

Pasienten er i stadig større grad dannet negative følelser - hat til andre, utbrudd av raseri, urimelig frykt og utbrudd av fortvilelse. I denne perioden oppdages sykdommen i 75% av tilfellene - for visse symptomatiske manifestasjoner. De fleste pasienter søker profesjonell hjelp i denne perioden av sykdommen.

tertiære - En kompleks grad oppstår med karakteristiske symptomer på maksimal alvorlighetsgrad. Pasientens psyke blir ødelagt under påvirkning av forstyrrelser i arbeidet til individuelle hjernesentre. Visuelt manifesterer seg problemet i endringer i gangen, forstyrrelser i koordinering av bevegelser. Kilden til avviket er en funksjonsfeil i cerebellumets funksjonalitet. Pasienter mister hele fragmenter av minne, talen blir uklar.

Den siste fasen av den patologiske prosessen fører til fullstendig nedbryting av pasientens personlighet, uten mulighet for reversering.

Diagnostiske undersøkelser

Grunnlaget for riktig utvalgt terapi er en omfattende diagnose. Dysfunksjoner i sirkulasjonsavdelingen skal differensieres fra sykdommer med typiske kliniske manifestasjoner.

Etter råd fra en spesialist samles alle anamnestiske data og deretter inn i et ambulant kort:

 • enhver traumatisering av kranial-cerebral delen;
 • sykdommer forbundet med nedsatt vaskulær funksjon;
 • smittsomme lesjoner;
 • motstand mot stress og psyko-emosjonell overstyring;
 • arvelig disposisjon - antall slektninger som lider av sykdommer i sirkulasjonsavdelingen;
 • lever i miljømessige usikre områder;
 • profesjonell aktivitet - produksjon relatert til metallurgi og kjemikalier;
 • ukontrollert inntak av medisiner.

Etter innhenting av informasjonen blir pasienten referert til laboratorie- og instrumentstudier:

 • kliniske analyser av blod og urin - vil avdekke vanlige indikatorer på kroppens tilstand, alle de underliggende skjulte inflammatoriske prosessene, nivået av kolesterol, glukose;
 • MR er en omfattende undersøkelse som indikerer alle avvik i strukturen av blodkar, tumorprosesser tilstede, aneurismer og cyster;
 • Dopplerografi - når du kontrollerer, bestemmes hastigheten på bevegelse av blodstrøm gjennom karene;
 • hagiografi - utføres med en kontrasterende substans, bidrar til å identifisere steder for innsnevring av blodkar, for å vurdere tilstanden til veggene sine.

Etter å ha mottatt disse laboratorietester, utsteder legen en endelig diagnose og foreskriver en bestemt behandling. Terapi er basert på graden av skade, utviklingsstadiet av den unormale prosessen og den generelle tilstanden til organismen.

Metoder for terapi

Riktig behandling i de første stadiene av encefalopati av blandet genese gjør det mulig å oppnå de beste resultatene, opp til fullstendig gjenoppretting. Den gjennomsnittlige graden av skade gir deg mulighet til å kompensere for endringer i funksjonaliteten til narkotika. De siste stadiene innebærer undertrykkelse av symptomatiske manifestasjoner.

 • vasodilatormedisiner og nootropics - Piracetam, Ceraxon, Cerebrolysin;
 • brudd på kognitive funksjoner - Amiridinom, Gliatilin;
 • antioksidanter - Bilobil, Actovegin, Mexidol;
 • vasoaktive legemidler utviklet for å behandle kroniske vaskulære patologier - Sermion, Cavinton, Vazobralom;
 • narkotika mot brudd på funksjonaliteten til det vestibulære apparatet - Belloid, Betaserk;
 • for stabilisering av den psyko-emosjonelle bakgrunnen - Zoloft, Fluoxetine;
 • mot astheniske manifestasjoner - av Nooclerin, Magne-B6;
 • For å undertrykke nevrotiske symptomer, brukes typen av tranquilizers av dagen - Fenibut, Glycine.

Sykdommen involverer komplisert terapi - noen farmakologiske stoffer kan ikke løse problemet. Drug eksponering er kombinert med en rekke fysioterapi avtaler -. Øvelser i gymnastikk system, massasje, balneoterapi, etc. Pasientene bør gjennomgå regelmessig spa-behandling i kursteder for snevert fokusert.

Kirurgiske inngrep

Produsert i tilfeller av utelukkelse, hvis det er umulig å gjenopprette metodene for konservativ terapi. Utnevnelse av prosedyren er begrunnet ved atherosklerotiske forandringer på fartøyets vegger - en betydelig innsnevring av lumenene eller deres fullstendige lukning. Operasjonen anbefales for pasienter:

 • med utvikling av komplikasjoner - i form av hemorragisk slagtilfelle;
 • med omfattende lesjoner av vevstrukturer i hjernen;
 • med alvorlige endringer i sirkulasjonssystemet.

Kirurgisk inngrep innebærer rask og kvalitativ avhending av alle negative manifestasjoner av den patologiske prosessen. Metoder involverer restaurering av levedyktigheten av blodkar i hjernen. Ved utelukkelse utføres trepanering for å eliminere dannet hevelse av vev og lignende forhold som fremkaller arteriell kompresjon.

Manipulering gir det nødvendige resultatet, hvoretter pasientene merkbart forbedrer sin generelle tilstand. Risikoen for livet reduseres til et minimum. I utvinningsperioden etter operasjonen må pasienten utføre alle utnevnelsene til behandlingsspesialisten - for å forhindre dannelsen av mulige komplikasjoner.

I den postoperative perioden gjennomgår pasientene sekundær medisinsk terapi - for å konsolidere de allerede oppnådde positive effektene.

Tilleggskrav

Den primære obligatoriske anbefalingen er utryddelse av alle eksisterende dårlige vaner (alkohol, nikotin, rusmiddelavhengighet). Pasienter bør definitivt redusere inntaket av bordsalt, justere standard diett og forlate sin vanlige livsstil. Eksperter anbefaler:

 • å redusere indeksene for fysisk aktivitet
 • unngå mental overbelastning;
 • stabilisere tidsplanen for arbeid og hvile, inkludere en obligatorisk åtte-timers søvn;
 • For å redusere tiden som tilbys bak dataskjermen og TV-skjermen, faller alle moderne gadgets med tilgang til Internett under forbudet;
 • stadig gjør turer - mer enn en halv time om dagen;
 • Å legge til tidsplanen for sport - i forhold til kroppens fysiske evner;
 • bytt til fraksjonskraft med maksimal reduksjon av deler;
 • å utføre en temperering av kroppen - å starte med en daglig kontrastdusj.

I denne kategorien av pasienter anbefaler næringsdrivende et spesialisert lavt kalori diett - med et totalt volum på ikke mer enn 2500 kalorier per dag. Mengden innkommende proteiner, karbohydrater og fett er normalisert som kroppen trenger.

Det er ingen spesiell kompleksitet i overgangen til den nødvendige livsstilen. Ovennevnte regler spesialister foreslår som tiltak for forebygging mot forekomsten av den søkte sykdommen.

Mulige komplikasjoner

Denne typen encefalopati refererer til de mest alvorlige lesjonene i hjernen, som er i stand til å provosere forekomsten av ulike komplikasjoner. Med avvisning av konservativ terapi eller med lang forsømmelse av negative symptomatiske manifestasjoner, kan sykdommen forvandles i patologien til kardiovaskulær avdeling, slag av ulike etiologier. De gjenværende konsekvensene av unormaliteten er:

 • dannelsen av en rekke mentale abnormiteter, problemer med bevissthetens klarhet og en tilstrekkelig vurdering av ens tilstand
 • anfall av epileptiske anfall
 • migrene;
 • konvulsive tilstander;
 • sammenflytelse i koma
 • lesjoner av de viktigste vitale organer - lever, nyrer, etc.

Den patologiske prosessen og dens mulige komplikasjoner gir en reell fare for pasienten. Når det er primære kliniske manifestasjoner, er det nødvendig å søke profesjonell hjelp - tidligere påvisning av sykdommen vil tillate å kvitte seg med det på kortest mulig tid. Med langvarig tilsidesettelse av den eksisterende sykdommen er det risiko for å utvikle et dødelig utfall.

Beregnet prognose

Anomali refererer til plager, som ofte medfører tap av evnen til å jobbe og påfølgende funksjonshemming. Hvis patologien er sett på ekstreme stadier av utviklingen, vil pasienten bli konsultert av ekspertkomiteen med den etterfølgende fastsettelsen av evnen til selvpleie for seg selv, muligheten for langsiktig arbeid. Hvis evalueringen av ekspertene er negativ, anbefales pasienten å gjennomgå behandling uten videre anerkjennelse som ugyldig.

Alvorlige former for patologisk avvik fører til utvikling av demens - demens provoserer mangelen på pasienters evne til å takle enkle oppgaver, sammenhengende tenkning og tale. Når du registrerer en gruppe for uførhet for arbeid, blir spørsmålet om forvaring hevet - det er nødvendig å ha en person som samtykker i å ta vare på pasienten. I fravær av en slik pasient går til pensjonskolen under ledelse av offentlige tjenester.

DEP refererer til unormale forhold, den aktuelle oppdagelsen av hvilke gir pasienter håp om et normalt liv og full bevissthet om seg selv som individer. Langvarig progresjon av sykdommen gir ingen håp - utviklingen av demens i tredje fase kan ikke stoppes.

Alkohol avhengighet, en del av hodeskallen skader, liten fokale lesjoner sirkulasjon avdelingen ikke alltid har konsekvenser - de fleste alternativene er etterfulgt av utvikling av visse sykdommer.

Traumatisering av barnet, som voksne ignoreres, kan utvikle seg til et problem i løpet av tiden. For å unngå utvikling av funksjonshemming i barndommen, er det nødvendig å besøke traumasentre for eventuelle, selv mindre blåmerker og støt. Konsekvensene av fall fra sving, horisontale stenger kan ikke forutsies - en skjult prosess kan bli forverret allerede hos en voksen, og enhver behandling vil ikke gi den ønskede effekten.

Dysirkirkulatorisk encefalopati

Dysirkirkulatorisk encefalopati - hjerneskade som skyldes kroniske langsomt progressiv cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser av forskjellig genese. Encefalopati manifestert ved en kombinasjon av kognitiv svekkelse med bevegelsesforstyrrelser og følelsesmessige kuler. Avhengig av alvorlighetsgraden av manifestasjoner av encefalopati er delt inn i 3 faser. I listen over undersøkelser gjennomført med vaskulær encefalopati omfatter ophthalmoscopy, EEG, REG, Echo-EG UZGD og tosidig skanning av cerebrale kar, hjerne MRI. Encefalopati blir behandlet individuelt utvalgt kombinasjon antihypertensive, kardiovaskulære, antiblodplate, nevrobeskyttende og andre stoffer.

Dysirkirkulatorisk encefalopati

Dysirkulatorisk encefalopati (DEP) er en utbredt sykdom i nevrologi. Ifølge statistiske data lider omtrent 5-6% av den russiske befolkningen av karsirkulatorisk encefalopati. Sammen med akutte slag, misdannelser og aneurysmer av cerebral fartøy, refererer DAP til vaskulær nevrologisk patologi, i strukturen som den opptar først og fremst i hyppigheten av forekomsten.

Tradisjonelt anses disirkulatorisk encefalopati å være en sykdom med hovedsakelig eldre alder. Imidlertid er den generelle trenden mot "foryngelse" av kardiovaskulære sykdommer også observert i forhold til DEP. Sammen med angina pectoris, myokardinfarkt, hjerneinfarkt, dysirkirkulatorisk encefalopati observeres i økende grad hos personer under 40 år.

Årsaker til karsirkulatorisk encefalopati

I hjertet av DEP er kronisk iskemi av hjernen, som resulterer fra forskjellige vaskulære patologier. Omtrent 60% av encefalopati forårsaket av aterosklerose, nemlig aterosklerotiske forandringer i veggene av cerebrale blodårer. Den nest største årsaken til DEP tar kronisk hypertensjon, som er observert i hypertensjon, kronisk glomerulonefritt, polycystisk nyresykdom, pheochromocytoma, Cushings sykdom, og andre. Hypertension encefalopati utvikler seg som et resultat av spastiske tilstander av cerebral arterie, som resulterer i utarming av cerebral blodstrøm.

Blant grunnene til at det er encefalopati, isolert patologien til vertebrale arterier, som gir opp til 30% av cerebral sirkulasjon. Clinic vertebrale arterie syndrom inkluderer symptomer og vaskulær encefalopati i vertebrobasilær basilære hjerne bassenget. Forårsaker utilstrekkelig blodstrøm i de vertebrale arterier, som fører til DEP kan være: Osteochondrose, nakkesøylen ustabilitet dysplastisk natur eller utvinne fra ryggmargsskade, Kimerli anomali defekter i vertebrale arterie.

Ofte forekommer disirkulatorisk encefalopati mot bakgrunnen av diabetes, spesielt i tilfeller der det ikke er mulig å holde blodsukkeret ved normens øvre grense. Diabetisk makroangiopati fører til utseendet av DAP-symptomer i slike tilfeller. Andre årsakssymptomer av disirkulatorisk encefalopati inkluderer craniocerebralt trauma, systemisk vaskulitt, arvelig angiopatier, arytmier, vedvarende eller hyppig arteriell hypotensjon.

Mekanismen for utvikling av dyscirculatory encefalopati

De etiologiske faktorene av DEP på en eller annen måte fører til svekkelse av cerebral sirkulasjon, og dermed til hypoksi og forstyrrelse av trofisme i hjerneceller. Som et resultat oppstår døden av hjerneceller ved dannelse av fortyndingsområder av hjernevev (leukoareose) eller flere små foci av såkalte "mute infarcts".

Den mest sårbare i kroniske forstyrrelser av den cerebrale sirkulasjon er den dype hvite substans i hjernen og subkortikale strukturer. Dette er på grunn av sin beliggenhet på grensen mellom vertebrobasilær og carotis-basilaris bassenget. Kronisk iskemi i de dype deler av hjernen fører til et sammenbrudd i kommunikasjonen mellom basalgangliene og hjernebarken, kalt "fenomenet separasjon." I henhold til moderne konsepter er "fenomenet atskillelse" er den viktigste patogene mekanismene for vaskulær encefalopati og bestemmer dens viktigste kliniske symptomer: kognitive forstyrrelser, emosjonelle sfære, og motorfunksjon. Karakteristisk encefalopati i begynnelsen av sin bane manifestert funksjonelle lidelser, som, hvis den er riktig behandling kan brukes reversibel, og deretter gradvis dannet et vedvarende nevrologisk underskudd, som ofte resulterer i pasient uførhet.

Det bemerkes at i omtrent halvparten av tilfeller fortsetter disirkulatorisk encefalopati i kombinasjon med neurodegenerative prosesser i hjernen. Dette skyldes generality av faktorer som fører til utvikling av både cerebrovaskulære sykdommer i hjernen og degenerative endringer i hjernevæv.

Klassifisering av dyscirculatory encephalopathy

Etiologien til disirkulatorisk encefalopati er delt inn i hypertensiv, aterosklerotisk, venøs og blandet. Av strømmenes natur blir sekken progressiv (klassisk), remitterende og raskt progressiv (galopperende) karsirkulatorisk encefalopati utsatt.

Avhengig av alvorlighetsgraden av kliniske manifestasjoner, blir dyscirculatory encefalopati klassifisert i scenen. Encefalopati trinn I er kjennetegnet ved subjektiv størrelse fleste manifestasjoner av mild kognitiv svekkelse og fravær av forandringer i neurologisk status. Discirkulatorisk encefalopati i stadium II er preget av utprøvde kognitive og motoriske forstyrrelser, forverring av følelsesmessige lidelser. Discirkulatorisk encefalopati i III-scenen er i hovedsak vaskulær demens av varierende alvorlighetsgrad, ledsaget av ulike motoriske og psykiske lidelser.

Initial manifestasjoner av dyscirculatory encefalopati

Karakteristisk er diskret og gradvis start vaskulær encefalopati. I den innledende fasen av DEP i forgrunnen kan gå uorden emosjonelle sfære. Omtrent 65% av pasientene med sirkulasjons encefalopati er depresjon. Et karakteristisk trekk ved vaskulær depresjon er at pasienter ikke pleier å klage over lav humør og depresjon. De fleste som hypokondre nevrose pasienter, pasienter med DEP fast på ulike somatiske ubehag. Encefalopati oppstår i slike tilfeller med klager over ryggsmerter, leddsmerter, hodepine, øresus eller summende i ørene, smerter i ulike organer og andre uttrykk som ikke helt passer inn i det eksisterende klinikken pasienten somatisk patologi. I motsetning depressiv nevrose, depresjon med vaskulær encefalopati skjer på bakgrunn av en mindre traumatisk situasjon eller uten grunn, svarer dårlig på antidepressiva og psykoterapi.

Encefalopati innledende fasen kan uttrykkes i økt emosjonell labilitet, irritabilitet, humørsvingninger, ukontrollerbare gråt tilfeller av ubetydelig anledning, angriper en aggressiv holdning overfor andre. Slike manifestasjoner, i tillegg til pasientens klager på tretthet, søvnforstyrrelser, hodepine, forvirring, innledende encefalopati lik nevrasteni. Imidlertid er en kombinasjon av disse symptomene med tegn på brudd på kognitive funksjoner typisk for karsirkulatorisk encefalopati.

I 90% av tilfellene manifesterer seg kognitiv svekkelse i de tidligste stadier av utviklingen av karsirkulatorisk encefalopati. Disse inkluderer: et brudd på evnen til å fokusere oppmerksomhet, hukommelsessvikt, vanskeligheter med å organisere eller planlegge for enhver aktivitet, redusere tempoet i tenkning, tretthet etter mentalt stress. Typisk for DEP er forstyrrelsen av gjengivelsen av informasjon mottatt mens du opprettholder minnet om livshendelser.

Motorforstyrrelsene som følger med den første fasen av karsirkulatorisk encefalopati omfatter hovedsakelig klager av svimmelhet og ustabilitet i å gå. Det kan være kvalme og oppkast, men i motsetning til ekte vestibulær ataksi, vises de som svimmelhet bare når de går.

Symptomer på dyscirculatory encefalopati II-III stadium

Discirkulatorisk encefalopati II-III-stadiet er preget av økning i kognitive og motoriske lidelser. Det er en betydelig forringelse i minnet, mangel på oppmerksomhet, intellektuell tilbakegang, uttrykt vanskeligheter når det er nødvendig for å utføre gjennomførbart tidligere mentalt arbeid. Samtidig kan pasienter med DAP ikke tilstrekkelig vurdere tilstanden deres, overestimere effektiviteten og intellektuelle evner. Over tid mister pasienter med karsirkulatorisk encefalopati evnen til å generalisere og utvikle et handlingsprogram, begynner å navigere dårlig i tid og sted. I tredje fase av karsirkulatorisk encefalopati, er det merket forstyrrelser i tenkning og praksis, personlighetsforstyrrelser og oppførsel. Demens utvikler seg. Pasienter mister evnen til å lede en arbeidsaktivitet, og med dypere brudd mister de selvbetjeningsevner.

Fra forstyrrelser i den emosjonelle sfæren, blir disirkulatorisk encefalopati av senere stadier ofte ledsaget av apati. Det er et tap av interesse i tidligere hobbyer, mangel på motivasjon for enhver yrke. Med diskirkulatorisk encefalopati III-fase kan pasienter engasjere seg i litt uproduktiv aktivitet, og gjør ofte ingenting. De er likegyldige for seg selv og hendelser rundt dem.

Ubetydelig i første fase av disirkulatory encephalopathy motor forstyrrelser, i det etterfølgende blir åpenbare for andre. Typisk for DEP er forsinket å gå i små trinn, ledsaget av shuffling på grunn av at pasienten ikke kan rive foten fra gulvet. En slik shuffling gang med karsirkulatorisk encefalopati ble kalt "skiløperens gang". Det er karakteristisk at når du går til en pasient med en DEP, er det vanskelig å begynne å bevege seg fremover og også vanskelig å stoppe. Disse manifestasjonene, som selve gangen til en pasient med DAP, har en betydelig likhet med klinikken for Parkinsons sykdom, men i motsetning til det er ikke ledsaget av nedsatt motor i hendene. I forbindelse med dette kalles klinisk-lignende kliniske manifestasjoner av diskirkulatorisk encefalopati "parkinsonisme i den nedre delen av kroppen" eller "vaskulær parkinsonisme".

I tredje fase av DEP observeres symptomer på oral automatisme, alvorlige taleforstyrrelser, tremor, parese, pseudobulbar syndrom, urininkontinens. Det kan være epileptiske anfall. Ofte følger plutselig encefalopati II-III-scenen med faller under gang, spesielt ved stopp eller sving. Slike fall kan resultere i brudd på ekstremiteter, spesielt når kombinasjonen av DEP med osteoporose.

Diagnose av dyscirculatory encefalopati

Av ubestridelig betydning er den tidligere gjenkjenningen av symptomer på dyscirculatory encephalopathy, som muliggjør rettidig initiering av vaskulær terapi av eksisterende sykdommer i cerebral sirkulasjon. Til dette formål anbefales en periodisk undersøkelse av nevrolog til alle pasienter med risiko for å utvikle DAP: hypertensive pasienter, diabetikere og personer med aterosklerotiske forandringer. Og den siste gruppen kan inkludere alle eldre pasienter. Siden kognitiv funksjonsnedsettelse som følger med den sirkulatoriske encefalopati i de innledende stadiene, kan forbli ubemerket av pasienten og hans slektninger, er det nødvendig med spesielle diagnostiske tester for å oppdage dem. For eksempel tilbys pasienten å gjenta ordene uttalt av legen, tegne et tallerken med piler som angir den angitte tiden, og deretter tilbakekalle ordene han gjentok for legen.

Som en del av diagnostisering av vaskulære encefalopati holdt en konsultasjon med et oftalmologisk ophthalmoscopy og definisjon synsfeltpar, EEG, Echo-EG og REG. Viktigheten i å identifisere vaskulære forstyrrelser i et DEP UZDG hode og nakke fartøy, tosidig skanning og MPA cerebrale kar. Gjennomføring MR av hjernen hjelper til å skille discirculatory encefalopati med cerebral patologi av en annen opprinnelse: Alzheimers sykdom, disseminert encefalomyelitt, Creutzfeldt - Jakobs sykdom. Det mest betydningsfulle trekk er deteksjon av vaskulær encefalopati foci "tause" hjerteinfarkt, mens tegn på cerebral atrofi og leukoaraiosis partier kan også observeres i neurodegenerative sykdommer.

Diagnostisk for utløsende faktorer bak utviklingen av vaskulær encefalopati omfatter kardiolog konsultasjon, blodtrykksmåling, koagulering, bestemmelse av kolesterol og lipoproteiner blod, blod sukker analyse. Hvis det er nødvendig, til pasienter med DEP tilordnet konsultasjon endokrinolog, daglig overvåking av blodtrykk, nyre konsultasjon, diagnostisere arytmi - daglig EKG og EKG-overvåking.

Behandling av dyscirculatory encefalopati

Den mest effektive mot disirkulatorisk encefalopati er en kompleks etiopathogenetisk behandling. Det skal være rettet mot å kompensere for den eksisterende kausative sykdommen, forbedre mikrosirkulasjonen og hjernens sirkulasjon, samt beskytte nervene fra hypoksi og iskemi.

Kausal behandling vaskulære encefalopati kan innbefatte individuell utvalg av antihypertensive og antidiabetiske midler, anti-stivnet diett, og så videre. Når encefalopati skjer på en bakgrunn av høye nivåer av blodkolesterol blir ikke redusert av en diett, DEP-behandlinger inkluderer kolesterolsenkende medikamenter (lovastatin, gemfibrozil, probucol).

Grunnlaget for pathogenetic behandling av vaskulær encefalopati lage medikamenter som forbedrer cerebral hemodynamikken og ikke fører til effekten av "stjele". Disse omfatter kalsiumkanalblokkere (nifedipin, modipin), fosfodiesterase-inhibitorer (pentoksyfyllin, ginkgo biloba), a2-adrenerge reseptor-antagonister (piribedil, nicergolin). Siden encefalopati ofte ledsaget av øket blodplate-aggregering hos pasienter med DEP anbefalte levetid praktisk talt å motta antiblodplatemidler: acetylsalicylsyre eller ticlopidin, og i nærvær av kontraindikasjoner dertil - dipyridamol (magesår, gastrointestinal blødning osv.).

En viktig del av behandlingen av vaskulære encefalopati stoffene utgjøre et nevrobeskyttende virkning, øke evnen av nerveceller for å operere under forhold med kronisk hypoksi. Av slike medikamenter til pasienter med sirkulasjons encefalopati foreskrevne pyrrolidonderivater (piracetam, etc.), derivater av GABA (N-nicotinoyl gamma-aminosmørsyre, gamma-aminosmørsyre, aminofenilmaslyanaya syre), animalske legemidler (gemodializat fra blodet til kalver, cerebrale hydrolysat griser, cortexin), membran legemidler (kolin alphosceratus), kofaktorer og vitaminer.

I tilfeller hvor encefalopati forårsaket av innsnevring av lumen i den indre halsarterie, og nådde 70%, og er kjennetegnet ved hurtig progresjon, episoder av TIA eller lite utslag operativ behandling DEP. Ved stenose består operasjonen av karotid endarterektomi, med full okklusjon - i dannelsen av ekstra-intrakranial anastomose. Hvis karsirkulatorisk encefalopati skyldes en anomali i vertebralarterien, blir dens rekonstruksjon utført.

Prognose og forebygging av dyscirculatory encephalopathy

I de fleste tilfeller kan tilstrekkelig og rettidig regelmessig behandling bremse utviklingen av encefalopati jeg til og med stadium II. I noen tilfeller er det en rask progresjon hvori hver suksessive trinn utvikler seg fra de foregående 2 år. Dårlig prognostisk tegn er en kombinasjon av vaskulær encefalopati med degenerative hjerneendringer, og som forekommer på bakgrunn av DEP hypertensiv krise, akutte cerebrovaskulære hendelser (TIA, ischemiske eller hemoragisk slag), er hyperglykemi dårlig kontrollert.

Den beste forebygging av vaskulær encefalopati er en korreksjon av eksisterende brudd i lipidmetabolismen, bekjempe aterosklerose, var effekten av antihypertensiv terapi, et tilstrekkelig utvalg av antihyperglykemisk terapi for diabetikere.

Encefalopati av blandet opprinnelse

Encefalopati er en organisk lesjon av hjernen, ikke av en inflammatorisk natur, som preges av diffuse dystrofiske forandringer i nervesystemet, noe som fører til en forstyrrelse i hjernens funksjon. Encefalopati er ikke en sykdom, det er konsekvensen av en tidligere primær sykdom.

Det er så mange faktorer som forårsaker slike patologiske forandringer i hjernen. De kan være både medfødt og oppkjøpt. I praksis er det ofte situasjoner hvor hjernen påvirkes, ikke bare av en, men flere patologiske faktorer. I slike tilfeller er det ikke alltid mulig å fastslå hvilken årsak som forårsaket forstyrrelsen av hjernen. I slike tilfeller etableres en diagnose av encefalopati av blandet genese.

Alkoholmisbruk er en av de vanligste årsakene til encefalopati

Årsaker til encefalopati av blandet opprinnelse

Hver av de følgende årsakene kan uavhengig forårsake skade på hjernevevet, men ofte blir de kombinert og forårsaker en blandet form av sykdommen:

 • craniocerebral trauma (posttraumatisk encefalopati);
 • cerebral aterosklerose (vaskulær encefalopati);
 • arteriell hypertensjon (dyscirculatory encephalopathy);
 • alkoholmisbruk (alkoholisk encefalopati);
 • kronisk forgiftning med tungmetaller, giftige stoffer, medisiner (giftig encefalopati);
 • akutt og terminal stadium av leverinsuffisiens (lever eller bilirubin);
 • Nyresvikt (uremisk);
 • stråling eksponering (stråling);
 • lesjoner av hjernen i perioden med intrauterin utvikling (perinatal encefalopati);
 • venøs diskusjonsforandringer i hjernen;
 • diabetes mellitus (diabetiker).

For visse kombinasjoner av encefalopati er det spesielle vilkår. For eksempel, vaskulær encefalopati, som utvikler seg mot bakgrunnen av aterosklerotiske lesjoner av cerebrale arterier, hypertensjon, diabetes mellitus. Dette er en svært hyppig form for encefalopati, som diagnostiseres hos mennesker i moden og avansert alder. Det kalles også disirkulatorisk. Ulike typer arter kan kombineres. Det bør noteres en hyppigere kombinasjon - alkoholisk, posttraumatisk og hepatisk encefalopati.

Viktig! Noen ganger er det svært vanskelig å fastslå årsaken til diffus organisk hjerneskade, siden symptomene er uspesifikke. Diagnosen er hjulpet av en detaljert historie og ytterligere forskningsmetoder. Dette er veldig viktig, da identifisering av årsaken til brudd lar deg velge en passende behandling.

Symptomer på hjerneskade

Symptomer på blandet encefalopati er svært varierte og avhenger av årsaken, tilstedeværelsen av 2 eller flere negative faktorer som påvirker nervesystemet, sykdommens varighet, dets stadium, tilgjengeligheten av tilstrekkelig helbredende og forebyggende tiltak.

De tidligste tegn på sykdom er kognitiv svekkelse. Personen blir brutt av alle intellektuelle funksjoner i hjernen, det er vanskelig for ham å konsentrere seg og fortsette å skyte på en bestemt oppgave, lidelse og tenkning, og arbeidets fart reduseres. Pasienter klager over minneproblemer, konstant trøtthet, konstant svimmelhet. Ofte forstyrrelser i søvn (søvnløshet om natten og døsighet i løpet av dagen), irritabilitet, vanlige hodepine, støy i hodet, emosjonell ustabilitet.

Forringet hukommelse og kognitiv funksjon av hjernen - hyppige tegn på blandet encefalopati

Alle disse symptomene utvikler seg, om ikke å eliminere årsakssammenhengen. I alvorlige tilfeller er det alvorlige psykiske lidelser, spesielt demens, Parkinsonsk syndrom, koordinasjon og balanseforstyrrelser, alvorlige hukommelsesforstyrrelser, vegetative lidelser.

Parallelt med de beskrevne symptomene er det tegn på alvorlig sykdom - diabetes, hypertensjon, systemisk atherosklerose, alkoholisme, leversvikt, etc.

Stadier av encefalopati

Det er 3 stadier av blandet encefalopati:

 1. kompensert. På dette stadiet vises minimal kognitive forstyrrelser, glemsomhet begynner, hodepine, følelsesmessige tegn på encefalopati - irritabilitet, labilitet i humør. Hvis sykdommen er diagnostisert på dette tidspunktet, har pasienten en større sjanse til å gjenoppta alle hjertesykdommer, selvfølgelig, hvis årsaken til skaden på hjernevævet blir eliminert.
 2. subcompensated. Alle symptomer er forverret, et brudd på den intellektuelle funksjonen og minnesprogresjonen. Hodepinen blir permanent, det er en vedvarende lyd i hodet og ørene. Det er tegn som tearfulness, touchiness, dårlig humør, depressive lidelser. Hvis patologien blir diagnostisert på dette stadiet, er det umulig å fullføre symptompersonen helt, men det er mulig å redusere graden av manifestasjon og forbedre livskvaliteten til syke mennesker.
 3. dekompensert. På dette stadiet utvikler demens, Parkinsons syndrom, psykiske lidelser, pasienter klager over intens og vedvarende hodepine, svimmelhet, støy i hodet. Ved ytterligere kontroller avslører atrofi av hjernebarken. Dessverre er det umulig å forbedre pasientens tilstand, behandlingen er bare symptomatisk.

Det er viktig å huske! Jo tidligere diagnosen er etablert og tilstrekkelig behandling er startet, desto større sjanser har en person til gjenoppretting og kvalitetsliv. I de sene stadiene av sykdommen er det ikke lenger mulig å befri personen fra alle patologiske symptomer.

Konstant hodepine og svimmelhet kan indikere utvikling av encefalopati

Hvordan etablere en diagnose

Diagnose av blandet encefalopati er kompleks, som inkluderer en detaljert historie, klargjort karakteristiske klager, objektiv undersøkelse av pasienter. En nevrolog og psykiatriske konsultasjon er obligatorisk.

Utfør et bredt spekter av laboratorietester av blod og urin. Dette gjør at vi kan identifisere sykdommene som førte til hjerneskade. Pass på å bestemme lipidsammensetningen av blod og kolesterol, blodsukker, biokjemisk analyse, leverprøver. Om nødvendig foreskrive en toksikologisk undersøkelse.

Bekreft hjerneskade med:

 • datamaskin og magnetisk tomografi;
 • rheoencephalography og electroencephalography;
 • ultralyddopplerografi av karene i hodet og nakken;
 • angiografi av cerebral fartøy.

Prinsipper for behandling

Behandlingen av blandet encefalopati er avhengig av årsaken til patologiske forandringer, graden av hjerneskade, tilstedeværelsen av samtidige sykdommer.

Korreksjon av en livsstil

Kanskje dette er en av de viktigste metodene for både behandling og forebygging av encefalopati. Dette gjelder spesielt for vaskulær encefalopati.

En sunn livsstil er nøkkelen til vellykket behandling og forebygging av encefalopati

Viktige anbefalinger:

 • normalisere kroppsmasseindeksen;
 • holder seg til kostholdnæring, begrenser inntaket av mettet animalsk fett, enkle karbohydrater;
 • å begrense bruken av bordsalt
 • holder seg til den optimale motormodusen;
 • avvisning av dårlige vaner (alkohol, røyking, narkotika).

medisinering

Utnevnt avhengig av årsaken til patologien:

 • antihypertensive stoffer;
 • anti-aterosklerotiske stoffer;
 • diuretika;
 • vasodilatormidler;
 • neuroprotektorer og metabolske stoffer;
 • vitaminer i gruppe B.

Ikke-medisinering

I den komplekse behandlingen av encefalopati brukes fysioterapi, kurativ gymnastikk, manuell terapi, osteopati, akupunktur, massasje, folkeoppskrifter.

Alle legemidler må tas kun med legeens anbefaling

Kirurgisk behandling

Den brukes hovedsakelig for vaskulære lesjoner med aterosklerotiske plakk. Som regel utføres endovaskulære operasjoner på fartøyene, deres stenting med innsnevring. Dette sikrer optimal blodstrøm til hjernevævet og forhindrer fremdriften av encefalopati.

Som for andre årsaker til forstyrrelse av hjernen, her er kirurgisk behandling ikke anvendt.

Prognose og konsekvenser

I den første fasen av sykdommen er prognosen gunstig, hvis behandlingen starter i tide. I tilfelle av trinn 2 og 3 har patologien en progressiv karakter og fører til en gradvis inhibering av menneskelige hjernefunksjoner, funksjonshemning og demens.

Derfor, når det oppdages blandet encefalopati, er det nødvendig å følge alle legenes anbefalinger, som vedrører behandling og korreksjon av livsstil.

Video-overføring om behandling av hjernesykdommer:

Discirkulatorisk encefalopati av blandet opprinnelse

Dyscirculatory encephalopathy er en patologi der dystrofiske forandringer i hjernevevet oppdages. Jo tidligere sykdommen er identifisert, desto lavere er risikoen for irreversible prosesser, på grunn av hvilken en persons liv blir et mareritt.

På grunn av nedsatt næring av hjerneceller, er dens funksjoner ikke fullt utført. Blant årsakene til det blandede DEP notatet nervesjokk, tidligere overførte sykdommer, andre faktorer. Gitt antall mulige faktorer som utløser utviklingen av sykdommen, blir det klart hvorfor tilstanden ble kalt disirkulatorisk encefalopati av blandet genese.

Årsaker til DEP utvikling

Alle faktorene som forårsaker hjerneskade er delt inn i ervervet og arvelig. Alkoholisme er en av årsakene som fører til nedsatt hjernevirksomhet. I utviklingen av sykdommen spiller følgende faktorer en rolle:

 • hodetraume;
 • skade på hjerneskipene (cerebral aterosklerose);
 • arteriell hypertensjon;
 • nyresvikt
 • Diabetes og leversvikt i akutt form;
 • forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernen.

Hvis barnet har overført sykdommer under fosterutvikling, kan det føre til hjerneskade.

Andre årsaker til encefalopati er forbundet med forgiftning med tungmetaller, kjemikalier og legemidler. De to første faktorene er relatert til en persons yrkesaktivitet og bor på steder med ugunstig økologisk situasjon. Den siste av disse faktorene er knyttet til utilsiktet eller forsettlig overdosering av stoffet, og er ikke alltid en feil hos pasientene. Stråling forårsaker patologi, men dette krever høye doser av stråling. Denne faktoren er tatt i betraktning ved behandling av onkologiske sykdommer.

Eldre pasienter er i fare hvis de har diabetes, hypertensjon, aterosklerose. De som har fått et hovedtrauma eller har leversykdommer, øker risikoen for encefalopati, tar alkohol.

Jo flere årsaker akkumuleres i en person, jo større er risikoen for at en person står overfor patologiene til hjernens kar og komplikasjoner.

Klinisk bilde

Uansett årsak som utløste patologien, blir det ikke observert i begynnelsen av utviklingen av manifestasjoner. En person skriver av forverring av velvære og plutselige endringer i atferd, deretter for tretthet, deretter for været, men ikke for en sykdom som utvikler seg i hjernen. Pasienten og hans slektninger må vurdere hva det er når encefalopati av vaskulær genese utvikler seg.

For det første er en persons intellektuelle aktivitet brutt - minnet er ikke sterkt, konsentrasjonen på en oppgave blir tung. Tenkende evner er tunge, svake. Som patologien utvikler, vil nye symptomer bli lagt til symptomene.
Med tanke på sykdomsbildet, identifiserer legene 3 stadier / grader av encefalopati:

 • En person blir irritert av en eller annen grunn, endret stemningen plutselig og dramatisk. Sov rastløs, det er vanskelig å sovne. Det er tegn på VSD i form av feil i arbeidet i hjertet og blodårene. Pasienter i den første fasen av sykdommen klager over svimmelhet, hodepine, noen ganger svake. Den karakteristiske manifestasjon blir en depresjon av usikker opprinnelse, er det ingen spesiell grunn, men folk er ikke fornøyd, mister lysten og fantasi, er ikke villig til å kommunisere og utføre arbeidet.
 • For andre etappe er preget av en økning i symptomer som torturerer en person. Hodepine blir følt hele tiden, personen klager over en ulempe. Den psyko-emosjonelle tilstanden forverres også. Det er en utvikling av paranoide tanker - noen forfølger, ønsker å forgifte. En person kan vise sterke følelser: hat, sinne, fortvilelse og frykt uten grunn. Legene sier at den komplekse genese av encefalopati i 1. og 2. trinn oppdages oftere, ca 75% av alle tilfeller.
 • For tredje grad er preget av en stor strøm av disse prosessene. Psyken er ødelagt av feil i separate sentre i hjernen. En persons gang er forstyrret, koordinering av bevegelser er dårlig (forstyrrelser i hjernenes arbeid). Minne er dårlig, talen er uskarpt. Slike tegn indikerer at dette er den siste fasen av sykdommen, hvoretter kun nedbrytning av personligheten kan forventes.

diagnostikk

Hvis en person utvikler venøs insuffisiens og andre patologier, vil en viktig tilstand for prognosen være diagnose og tilstrekkelig behandling. For å skille encefalopati fra sykdommer, er det nødvendig å undersøke den menneskelige tilstanden på en komplisert måte. Det er maksimalt antall opplysninger om skader som har skjedd tidligere, samt sykdommer forbundet med blodårer. Dette lar deg bestemme hva som er årsaken til sykdommen - interne patologier eller eksterne faktorer: økologi, traumer, stress.

For det andre vil laboratorietester hjelpe legen til å kompilere et bilde av hvor dårlig sykdommen er for å foreskrive riktig terapi. I hjertet av sykdommen er forstyrret metabolisme, skaden på hjerneskipene, som kan bekreftes av følgende studier:

 • MR og CT;
 • Doppler;
 • angiografi av fartøy.

De to første prosedyrene distribueres til et bredt spekter av mennesker, mer om dem du kan lese i andre artikler. Når det gjelder Doppler og angiografi, er det bedre å lære mer om dem i detalj.

Doppler er en studie basert på Doppler-effekten, når man observerer væskens hastighet som beveger seg i fartøyene. Ultralyd vil vise data på blodstrømmen i arteriene, årene. Angiografi er gjort noe annerledes. I halspulsåren injiseres et kontrastmiddel, etterfulgt av en serie skudd for å vurdere tilstanden til karets vegger, bevegelsen av blod i hjernen.

Vel, hvis encefalopati av en kompleks genese oppdages i begynnelsen, så er det en sjanse ikke bare å stoppe nedbrytningen, men også å gjenopprette. Allerede i 2. og 3. trinn er det vanskelig å bremse den stadig forverrede tilstanden. På siste stadium er det ingen snakk om å stoppe nedbrytning, det gjenstår å gi pasienten den rette omsorg og omhyggelig omhu.

Gitt disse faktorene, blir det klart at du må raskt og korrekt identifisere sykdommen, få legenes avtale og starte behandlingen. Det er viktig å skille DEP fra andre lidelser med lignende symptomer, samt å finne ut årsakene.
Hver dag med forsinkelse fører til død av hjerneceller, forårsaker irreversible forandringer. Derfor vil det være hensiktsmessig å huske de årlige forebyggende undersøkelsene som hver person må ta, ta vare på sin egen helse og trivsel hos sine kjære. Snakk om slektninger stiger, med mental forringelse, mister en person evnen til å kontrollere atferd, bevegelser og tanker. I denne situasjonen faller omsorg for ham på skuldrene til sine kjære.

Hvordan behandles dyscirculatory encefalopati?

Etter å ha evaluert scenen og arten av sykdomsforløpet, foreskriver legen behandling. Det inkluderer korreksjon av livsstil, tar medisiner og fysioterapi prosedyrer, kirurgi.

Korreksjon av en livsstil og en diett fungerer mer i begynnelsen av sykdommen, selv om og i videre vil denne tilstanden være overflødig ved en slik sykdom. Det er nødvendig å forlate skadelig avhengighet, å etablere et balansert kosthold, ta hensyn til normaliserte fysiske belastninger, riktig alternativ arbeid med hvile.

I samråd med en lege kan du diskutere hvilke sportsaktiviteter som er akseptable, og hvilke som skal diskuteres. Det samme gjelder kulinariske preferanser og sysselsetting. Hvis årsakene til sykdommen er relatert til profesjonelle aktiviteter, er det logisk å anta at uten å endre jobb, vil helse ikke bli bedre.

Medikamentterapi omfatter bruk av vasodilator og antisklerotiske legemidler, nevroprotektorer og stoffskifteforbedrende stoffer, inkludert vitamin B-vitaminer. En lege kan foreskrive diuretika og hypotensive stoffer etter behov. Til behandling av medisiner legger du til akupunktur, massasje, gymnastikk og manuell terapi. Det vil ikke skade å knytte folkemessige rettsmidler.

Hvis cerebral fartøyene er tilstoppet med aterosklerotiske plakk, forblir en kirurgisk operasjon for å fjerne vaskulærsengen for å gjenoppta blodsirkulasjonen.

Narkotika fra DEP

I begynnelsen av utviklingen av DPS av blandet genese gir behandling den mest konkrete effekten. Forstyrrede funksjoner kompenseres med passende medisiner. I det alvorlige stadiet av sykdommen behandles de viktigste syndromene allerede.

 • vasodilator og nootropiske medisiner - Piracetam, Ceraxon, Cerebrolysin;
 • for behandling av brudd på kognitive funksjoner: Amiridin, Gliatillin;
 • antioksidanter - Bilobil, Actovegin, Mexidol;
 • vasoaktive stoffer fra kroniske vaskulære sykdommer - Sermion, Cavinton, Vazobral;
 • fra brudd på det vestibulære apparatet - Belloid, Betaserk;
 • fra følelsesmessige lidelser - Zoloft, Fluoxetin;
 • fra asteni - Noctlerin, Magne-B6;
 • dag beroligende midler, som hjelper fra nevrotiske manifestasjoner - Fenibut, glycin.

Det er viktig å ha en omfattende innvirkning, siden det ikke er mulig å oppnå effekten alene med medisiner eller fysioterapiprosedyrer. Det er nødvendig å kombinere medisinsk terapi med treningsbehandling, balneoterapi, massasje og andre prosedyrer. Parallelt, for å etablere ernæring og dagens regime, er det nødvendig å inkludere i gangmodus. Pasienter vises regelmessig på besøk i sanatoriet.

outlook

DEP refererer til sykdommer som fører til funksjonshemming. Visse kategorier av pasienter gjennomgår en kommisjon, som etablerer sin juridiske kapasitet, evne til å ta vare på seg selv, etc. Avhengig av sykdomsstadiet og sykdommen blir en funksjonshemningsgruppe tildelt. I begynnelsen av utviklingen av patologi, når en person ikke lider spesielt, og hans aktivitet, som hans tenkningevner, er normal, er funksjonshemming ikke posisjonert.

Oppsummering, det kan bemerkes at DEP er en alvorlig patologi, som er bedre diagnostisert i begynnelsen av dagens. Forebygging av vaskulære lidelser reduseres til en sunn livsstil, regelmessig oppsøk med lege, overholdelse av generelle anbefalinger.

Les Mer Om Fartøyene