Dystonisk type REG

Rheoencephalography (REG) - en fremgangsmåte for høyfrekvent studie basert på en mild elektrisk effekt på de aktuelle områder av hjernen, ved hjelp av en spesiell enhet - rheograph. Denne diagnostiske metoden lar deg nøye studere funksjonaliteten, samt identifisere sykdommer og patologiske abnormiteter i hjernens kar.

Faktisk er REG opptak av bølger som oppstår når blod fylles i visse områder av hjernen og viser den generelle responsen til det vaskulære systemet til denne prosessen. Fra dataene oppnådd en spesialist i diagnose, som studerer bølger svingning fra normal indikatorer, deres reaksjon på prøve med en funksjonell belastning, og gjør deretter en konklusjon om tilstanden av karene som er ansvarlige for cerebral sirkulasjon.

Kjennetegn ved bølger

Det finnes flere typer rheoencefalografiske bølger:

 • Dystonisk type REG - det er preget av en problematisk utstrømning av blod og en konstant forandring i tonen i fartøyene med en overvekt av reduserte indekser og en svak pulsfylling.
 • Angiodistonichesky type - i dette tilfellet, markert svekkelse av vaskulær tone skjer mot abnormaliteter i strukturen av fartøyet vegger, noe som fører til reduksjon av deres elastisitet og svekke blodstrømmen i en viss del av separasjons arterie grenene til lavere orden nivå anastomoser med nabo arterier.
 • Hypertensiv type - preget av en stabil økt tone i de ledende karene mot bakgrunnen av hindret venøs utstrømning.

Typen rheoencefalografi er ikke en diagnose. Men på grunnlag av å dechifisere slike endringer og andre diagnostiske prosedyrer, kan den sanne årsaken til patologiske abnormiteter identifiseres, og bare da kan den riktige konklusjonen bli gjort.

En viss egenskap for bølger kan tilsvare visse avvik:

 • cerebral aterosklerose - en mild vibrasjon blir observert, skarpe topper og eventuelle andre bølger er fraværende;
 • kritisk aterosklerotisk vaskulær skade - REG-bølge er tydelig uttrykt, hovedsakelig kuppet;
 • redusert arteriell tone - bølgesvingninger økes, stigningen er skarp, toppunktet er skarpt, den stigende bølgelinjen (anakroca) forkortes;
 • økt arteriell tone - bølgeoscillasjoner reduseres, en anakral er langstrakt, toppunktet er forskjøvet, ytterligere bølger er til stede;
 • vaskulær dystoni - svingninger representert av flytende tenner, på nedstigningslinjen (katakorte), det er flere bølger;
 • vanskelig blodstrøm - lengden på den nedstigende bølgen økes, før neste syklus er det et stort antall grunne bølger;
 • angiospasm - bølgen på toppen har en avrundet form.

Nøkkelbegreper

Anakotisk er en økning i den første delen av bølgen, som reflekterer dilatasjonen av aortavegg og store arterier med en økning i arterielt trykk i systolfasen. Hun rusker skarpt og litt avrundet på toppen.

En kataktro er en synkende del av en bølge som reflekterer en reduksjon av blodtrykket med diastol og forsyner forsiktig ned. Inzisura - i dette tilfellet ligger bølgelinjen midt i midten. Det etterfølges av en liten ekstra bølge, deretter ned og en ny spole begynner.

Dicrotic tann - dette er en ekstra bølge av den nedadgående eller oppadstigende del av bølgen, som har en mindre svingning bredde enn hoveddelen av notene på bakgrunn av en moderat nedgang i tonen av veggene i store arterier. Legen evaluerer bølgefrekvensen, karakteren av konstruksjonen av toppene, utseendet, plasseringen og dybden av standardbølger, og studerer også tilstedeværelsen av flere bølger.

Indikasjoner for REG

For å utføre rheoencefalografi bør det være en indikasjon, men det kan også utføres for forebyggende bruk hos eldre. Dette skyldes det faktum at i en slik pasientkategori reduseres karbens elastisitet og de ulike medfølgende sykdommene utvikles dynamisk.

Indikasjoner for REG er svimmelhet (periodisk, permanent og endring av kroppsstilling), en akutt reaksjon av organismen til forandringer i været, epilepsi eller en historie av ryggsmerter.

Listen fortsetter til vanlig smerter i hodet eller tinnitus, vaskulær dystoni (VVD forskjellig type), en stabil hypertensjon, hypertensjon eller hypotoniske kriser, kolesteroldannelse i veggene av cerebrale blodkar, nedsatt syn og hørsel. Det handler også om forverring av hukommelse, hodeskader og hodeskader, predisponering for dannelse av blodpropper, mistanke om utvikling av iskemi og slag, dårlig arvelighet.

Ved behandling av hjernesykdommer på et tidlig stadium kan et kvalifisert transkripsjon av REG være av uvurderlig hjelp. Tidlig diagnose gjør det ikke bare mulig å unngå stroke, men også etter å ha sett problemområder, å velge slik støttende terapi som vil forbedre hjernen i mange år.

Hvordan utføres prosedyren

REG av hodet utføres ved hjelp av en rheograph, som kan ha fra 2 til 6 kanaler. Flerkanalige apparater tillater å utforske et stort område, å være oppmerksom på flere vaskulære bassenger, og dermed løse flere problemer samtidig.

Rheoencefalografi er som følger:

 1. Pasienten blir bedt om å sitte på sofaen horisontalt eller på en spesiell sittestol. Han burde være komfortabel, noe irritasjon som forårsaker ubehag bør utelukkes.
 2. På hodet påkalle spesielle elektroder, som er metallplater, men tidligere blir de behandlet med en kontaktgel.
 3. Festingen av elektrodene tilsvarer de stedene hvor hjernestrukturer skal undersøkes. Hvis diagnostikeren er interessert i å undersøke den indre halspulsåren, plasseres elektrodene på broen i nesen og mastoid-prosessen. Hvis undersøkelsen er utsatt for en ekstern halspulsår, er platene festet foran ørekanalen og over øyenbrynet fra utsiden (den tidsmessige arteriepassasjen).
 4. Dataene som ble oppnådd under diagnoseprosessen, er registrert på et papirbånd, som ved et EKG.

I tillegg kan ulike tester gjøres for å avklare situasjonen. Pasienten blir spurt flere ganger for å holde pusten hans for en kort stund, eller tvert imot blir de bedt om å puste veldig raskt og dypt for hyperventilering. Ortostatisk test kan også utføres - pasienten kroker, reiser seg, gjør hodet eller hele kroppen tiltet.

Noen ganger er medisiner brukt - en test med nitroglyserin. Som regel blir sublingual (under tungen) tatt en liten dose medikament. Når stoffet begynner å virke, gjenopptas prosedyren. Imidlertid er REG med en slik test kontraindisert i hjertehypotensjon, glaukom eller intoleranse overfor pasienten med nitroglyserin.

REG i pediatri

Det skjer at rheoencefalografi (REG) er forvirret med elektroencefalografi (EEG). Dette skyldes det faktum at for begge studier ty til å plassere elektroder på pasientens hode. Men EEG studerer den funksjonelle tilstanden til hjernen, og REG registrerer tilstanden til blodstrøm og fartøy, og vurderer også deres evne til å begrense og utvide seg.

REG gjør at spesialisten kan studere fartøyets tone, elasticiteten til veggene, hastigheten som blodet kommer inn i, deres oppførsel under forskjellige belastninger og utstrømningen av blod fra hodet. Dette er en viktig prosedyre ved tidlig diagnose av ulike nevrologiske sykdommer. Indikasjoner for å utføre REG i barns praksis:

 • hyppige klager av barnet for smerte i hodet, tinnitus, svimmelhet;
 • Trykkforskjeller på bakgrunn av en av typen VSD;
 • intrakranial hypertensjon;
 • hypertensive krise;
 • å bestemme viskositeten og blodstrømningshastigheten;
 • arvelig disposisjon til sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Faser av prosedyren er ikke mye forskjellig fra REG hos voksne. Men hovedproblemet i barn er barns hyperaktivitet og manglende evne til å forbli i rolige omgivelser for en stund. I denne forbindelse, når du undersøker spedbarn, utføres REG ved å injisere barnet i en tilstand av fysiologisk søvn 1-2 timer etter fødselen. Prosedyrens varighet, som regel, overskrider ikke 30 minutter.

Barnelærer benytter seg ofte til rheoencefalografi for å identifisere årsakene til ulike vegetative lidelser hos pasienter. Blant de vanligste registrerte patologiene hos barn, observeres vegetativ-vaskulær dystoni. Den dystoniske typen REG krever ubalanse i tonebalansen mellom det sympatiske og parasympatiske nervesystemet.

Fordeler og ulemper ved REG

Til tross for at REG regnes som en utdatert diagnosemetode, har den en rekke ubestridelige fordeler:

 • Mulighet for å gjenta prosedyren ubegrenset antall ganger, i lys av absolutt sikkerhet for pasienten;
 • en enkel teknikk for å utføre manipulering;
 • Kompakthet av utstyret gjør det mulig å foreta undersøkelser i alle lokaler;
 • transkripsjonen av REG er ikke tidkrevende, pasienten behøver ikke å vente lenge på et svar.

Ulempene ved denne prosedyren er:

 • Diagnostisk verdi av en slik undersøkelse er ubetydelig og mye dårligere enn moderne metoder;
 • det er ingen måte å direkte måle blodstrømmen;
 • Det er umulig å fastslå årsaken til hjernesirkulasjonsforstyrrelser.

Det er mer pålitelige moderne metoder for å diagnostisere hjernens sykdommer - CT, MR. Til tross for at de koster pasienter både økonomisk og konsekvensmessig, erstattet de nesten helt REG fra prioritet blant nevrologer og nevrokirurger. Men i barnas praksis, for gjenkjenning av mindre patologier, er REG fortsatt populært.

REG av hodekarene: når skal du undersøke og hvordan du kan dechifrere det?

Det faktum at sentralnervesystemet regulerer alle prosessene i kroppen, alle vet, samt at alle cellene dessuten trenger pust og næringsstoffer som kommer gjennom blodkarene. Livskvaliteten er avhengig av kvaliteten på blodtilførselen, og tar hensyn til funksjonene og oppgavene som er tildelt hodet. Stien av blod som bærer "mat" bør være glatt og bare møte "grønt lys". Og hvis i en del av barrieren i form av en innsnevring av fartøyet, blokkering eller en skarp pause i "veien", må forklaringen av årsaken være umiddelbar og pålitelig. I dette tilfellet REG hjerneskip vil være det første trinnet i studien av problemet.

Fartøy som fører til "senter"

Når blodårene i kroppen vår glatt og elastisk, når hjertet er jevnt og presist gir blodsirkulasjonen, noe som gir næring til vev og tar bort avfallsstoffer - vi er rolige og ikke engang merke til disse prosessene. Men under påvirkning av ulike faktorer kan fartøyene ikke tåle og "ødelegge". De kan ikke tilpasse seg temperaturfluktuasjoner og endringer i atmosfæretrykk, de mister evnen til lett å flytte fra en klimasone til en annen. Fartøy miste sin "kompetanse" rask respons på ytre stimuli, så noen spenning eller stress kan føre til vaskulær ulykker, noe som vil bidra til å forhindre rheoencephalography hjernen fartøy, tatt på en riktig måte. Årsakene som fører til brudd på blodstrømmen er som følger:

 • Sammentrekningen av fartøyets lumen som følge av avsetning av kolesterolplakkene forstyrrer elastisiteten, utvikler en aterosklerotisk prosess. Dette fører ofte til hjerteinfarkt eller slagtilfelle;
 • Økt dannelse av trombi kan føre til rive av sistnevnte, migrasjon gjennom blodbanen og lukning av fartøyets lumen (iskemisk berøring).
 • Kraniocerebrale skader, som tidligere har lidd, og, som om de avsluttes sikkert, kan føre til økning i intrakranielt trykk, som også vil bli manifestert av manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser.

Den cerebrale REG kan oppdage nærvær eller fravær av subdural hematom som følge av traumatisk hjerneskade. Blødningen som dannes i hjernevevvet, vil naturligvis skape et hinder for den normale blodstrømmen.

Hvis ikke kjøre langt fremover og å gjennomføre en studie, når symptomene uttrykt mykt og skaper ubehag fra tid til annen, vil hjernen REG ikke bare fastslå tilstanden av skip, men også bidra til å velge taktikk av varsling av alvorlige konsekvenser, true en persons liv.

Videre viser REG ikke bare kvaliteten på stammen blodkar, men er nødvendig for å vurdere sikkerhet sirkulasjon (når blodstrømmen gjennom store fartøy er hindret, og det blir sendt "utenom").

REG og "ikke-alvorlige" sykdommer

Det er forhold som, selv om det ikke er dødelig, men ikke gir et normalt liv. Nå er nevrokirkulatorisk dystoni tilstede hos mange mennesker, derfor betyr det egentlig ikke sykdom fordi "de dør ikke av det". Eller for eksempel migrene (hemicrania), betraktet som et innfall av samfunnsdame, har sikkert nådd våre dager, og mange kvinner forlater ikke alene. Forberedelser for hodepine hjelper som regel ikke om sammensetningen av stoffet ikke inneholder koffein.

Tatt i betraktning en kvinne helt sunn (fordi det ikke er noen tegn på noen sykdom), andre bølger ofte av. Ja, og hun begynner sakte å betrakte seg som en simulant, men forstår imidlertid at undersøkelsen av hodet ikke ville skade. Og i mellomtiden kommer ubærbare hodepine månedlig og er forbundet med menstruasjonssyklusen.

Hodet er foreskrevet og utført REG, problemet løser om noen få minutter, og bruken av tilstrekkelige medisiner fjerner pasienten fra frykt for månedlige fysiologiske forhold. Men dette er et gunstig sykdomsforløp, og det er en annen...

Få vet at det ikke er nødvendig å vurdere lys migrene, fordi ikke bare kvinner lider av det, og ikke bare i ung alder. Menn er også noen ganger "heldige" i denne forbindelse. Og sykdommen kan manifestere seg så mye at en person helt mister effektivitet og trenger en gruppe funksjonshemninger.

Hvordan er analysen av driften av fartøyene i hodet?

Når det er behov for å gjøre REG, begynner pasienter som regel å bekymre seg. Du kan roe deg her med en gang - Metoden er ikke-invasiv, og derfor smertefri. Skader på kroppen REG-prosedyren bærer ikke og kan utføres selv i tidlig barndom.

Inspeksjon av REG-hodet utføres ved hjelp av et 2-6-kanals apparat - en rheografi. Selvfølgelig, jo flere kanaler enheten har, desto større omfang blir forskningen dekket. For å løse store problemer og registrere arbeidet med flere bassenger, brukes polyreiografer.

Så, trinnvis prosedyre ser REG ut slik:

 1. Pasienten er beleilig plassert på en myk sofa
 2. På hodet blir metallplater (elektroder) påført, som på forhånd behandles med en spesiell gel for å forhindre hudirritasjon;
 3. Elektroder er festet med et gummibånd på de stedene hvor det er planlagt å vurdere fartøyets tilstand.
 4. Elektroder pålegges avhengig av hvilken del av hjernen som skal undersøkes av REG:
 5. Hvis legen er interessert i bassenget av den indre halspulsåren, vil elektrodene ligge på nes- og mastoidprosessens bro.
 6. Hvis saken gjelder den eksterne halspulsåren, blir platene styrket foran ørekanalen og over øyenbrynet fra utsiden (løpet av den tidsmessige arterien);
 7. Evaluering av karene i bassenget av vertebrale arterier innebærer påføring av elektroder på mastoid (mastoid) prosessen og oksipitale hoder med samtidig fjerning av elektrokardiogrammet.

Ved undersøkelse av REG-hodet anbefales pasienten å lukke øynene slik at ytre stimuli ikke påvirker sluttresultatet. Dataene som mottas av enheten, er registrert på en papirtape.

Oppnådde resultater fra REG, hvis tolkning krever ytterligere ferdigheter, sendes til en lege som har fått spesialopplæring på dette feltet. Imidlertid er pasienten svært engstelig for å finne ut hva som skjer i sine fartøyer og hva tidsplanen betyr på båndet, fordi, som REG gjør, er han allerede godt til stede og kan til og med roe de som venter i korridoren.

I noen tilfeller, for å oppnå mer fullstendig informasjon om fartøyens funksjon, blir prøver med preparater som virker på vaskulærvegget (nitroglyserin, koffein, papaverin, euphyllin, etc.) benyttet.

Hva betyr uforståelige ord: tolkningen av REG

Når legen begynner å dechiffrere REG, er han først og fremst interessert i pasientens alder, som nødvendigvis tas i betraktning for å skaffe tilstrekkelig informasjon. Selvfølgelig vil normer for tilstanden tonus og elastisitet for en ung og eldre person være annerledes. Kjernen i REG er å registrere bølger som karakteriserer fylling av blod i visse deler av hjernen og blodkarets respons til blodpåfylling.

En kort beskrivelse av oscillasjonens grafiske fremstilling kan presenteres som følger:

 • Den økende linjen til bølgen (anakrotisk) har en tendens til å stige oppover, dens apex er litt avrundet;
 • Den nedadgående (kakrokta) går jevnt ned;
 • Inzisura ligger i midten tredje, etterfulgt av en liten dikrotisk tønn, hvor nedstigningen faller ned og en ny bølge begynner.

For å dechiffrere REG betaler legen oppmerksomhet:

 1. Er bølgene vanlige?
 2. Hva er toppen og hvordan er det avrundet;
 3. Hvordan ser komponentene (stigende og synkende) ut;
 4. Bestemmer plasseringen av skjæringene, den dikrotiske bølgen og tilstedeværelsen av ekstra bølger.

Normer av REG-diagrammer, avhengig av alder

Resultatene av undersøkelsen, som vitner om atherosklerose

Vanlige typer REG

Etter analysen av opptaket av rheoencefalografi, fastsetter legen avviket fra normen og konkluderer med at pasienten ønsker å lese og tolke raskere. Resultatet av studien er bestemmelsen av typen vaskulær oppførsel:

 • Dystonisk type preget av en konstant forandring i vaskulær tone, hvor ofte en hypotonisk med redusert pulsfylling råder, som kan være ledsaget av vanskeligheter med venøs utstrømning;
 • Angiodystonic type adskiller seg lite fra dystonsen. Det er også preget av brudd på vaskulær tone på grunn av en defekt i vaskulærveggen, noe som fører til en reduksjon i blodkarets elastisitet og hindrer blodsirkulasjonen i et visst basseng.
 • Hypertonisk type i henhold til REG noe annerledes i denne forbindelse, er det en vedvarende økning i tonen i de ledende fartøyene med en vanskelig venøs utstrømning.

Typer av REG kan ikke klassifiseres som separate sykdommer, fordi de bare følger andre patologier og fungerer som en diagnostisk veiledning for å bestemme den.

Forskjellen mellom REG og andre hjernestudier

Ofte, når du registrerer deg i medisinske sentre for å undersøke REG-hode, forveksler pasienter det med andre studier som inneholder ordene "electro", "graphia", "encephalo" i navnene sine. Dette er forståelig, alle notasjonene ligner folk langt fra denne terminologien, det er noen ganger vanskelig å forstå. Spesielt i dette henseende, får elektroencefalografi (EEG). Korrekt, både studerer hodet, ved å påføre elektroder og innspille på et papirbånd dataprosessen til noe område av hodet. Forskjellene mellom REG og EEG er at den tidligere studerer tilstanden av blodstrømmen, og den andre oppdager aktiviteten til nevroner i en del av hjernen.

Fartøy med EEG har en indirekte effekt, men en langvarig sirkulasjonsforstyrrelse vil bli reflektert i encefalogrammet. Økt konvulsiv beredskap eller annet patologisk fokus på EEG avsløres godt, som tjener til å diagnostisere epilepsi og konvulsiv syndrom assosiert med traumer og neuroinfeksjon.

Hvor, hvor og hvor mye er det?

Utvilsomt, hvor det er bedre å passere REG av hjernen, hvor prisen svinger fra 1000 til 3500 rubler, løser pasienten. Det er imidlertid svært ønskelig å gi fortrinn til velutstyrte spesialiserte sentre. I tillegg vil tilstedeværelsen av flere spesialister i denne profilen bidra til å sortere kollektivt i vanskelige situasjoner.

Prisen på REG, i tillegg til nivået på klinikken og kvalifikasjoner av spesialister, kan avhenge av behovet for å utføre funksjonstester og manglende evne til å utføre prosedyren i institusjonen. Mange klinikker gir denne tjenesten og går hjem for forskning. Så øker kostnaden til 10000-12000 rubler.

Når du utpeker REG av et hode og hva er denne prosedyren

Ikke alle pasientene vet for hvilke formål REG av hodet utføres, hva det er. Dette er en av undersøkelsesmetodene som bidrar til å fastslå om blodstrømmen av store og små kar i hodet og nakken tilsvarer normen. Rheoencephalography brukes når det er nødvendig å bestemme nærvær av abnormaliteter i blodstrømmen til hjernen, for å vurdere tilstanden til cerebral sirkulasjon etter skade, slag, kirurgi.

Hvordan leses dataene av REG?

For undersøkelsen er det nødvendig med en polygrafi som vil gi resultatet til papirbåndet. Dette er en spesiell enhet som sender elektriske pulser til sensorene koblet til pasientens hode.

Paret av elektroder som er festet til rheografen blir påført undersøkelsens hode. En av elektrodene gir et signal som, etter å ha passert gjennom hjernevævet, detekteres av motsatt elektrode. Siden kroppsvev og blodstrøm har forskjellig elektrisk ledningsevne, forårsaker pulsfluktuasjoner i vaskulærsengen visse endringer i dataene. Data overføres til en datamaskin som ikke bare fanger dem, men sender også dem til en polygraph.

Grafer er registrert på papir, to resultater blir produsert dersom aktiviteten til blodstrømmen i venstre og høyre halvkule sammenlignes. Også parallelt med HOV-regimet kan en elektrokardiogramopptak registreres for å spore compliance av vaskulær fylling og hjerteutgang.

Når en person viser en rheoencefalografi?

Ved hjelp av REG er det mulig å skaffe seg informasjon om funksjonen i vaskulærsengen uten å visualisere objektet. Legen ser ikke arterien, men får bare data om hvor mye de savner blodet, hvordan de smaler og ekspanderer med blodpulspassasjen gjennom dem. Undersøkelsen er foreskrevet til pasienter som klager over hodepine, svimmelhet, svimmelhet, dårlig søvn, nedsatt mental evne. Rheoencefalografi utføres også av pasienter som lider av følgende patologier:

 • Vegeto-vaskulær dystoni.
 • Arteriell hypertensjon.
 • Hypotensjon.
 • Cerebral aterosklerose.
 • Vertebro-basilær insuffisiens.
 • Migrene.
 • Nevrologisk dystoni.
 • Diabetes mellitus.
 • Osteokondrose i livmoderhalsen.
 • Encefalopati.
 • Parkinsons sykdom.
 • Epilepsi.

Undersøkelsen indikeres av pasienter med pasienter med hjerneslag som har gjennomgått iskemi av hjernevev eller blødning i hodens hule. REG kan også utføres etter hodeskader, hjernehvileforeldre, for å avgjøre om det er et brudd på blodstrømmen. Rheoencefalografi kan foreskrives for å overvåke effektiviteten av den foreskrevne behandlingen, siden denne metoden for å studere blodstrøm bidrar til å oppnå dynamiske data for sammenligning.

Hvis det var et spørsmål om hva som holdt REG hjernen fartøy, hva det er, kan vi si at det er innskrenkede eksamen som gjør det mulig å evaluere tilstanden av fartøyene, men ikke identifisere sykdommen.

Kontraindikasjoner til REG

Rheoencefalografi kan utføres bokstavelig talt for hver person. Prosedyren krever ikke spesiell forberedelse, forårsaker ikke ubehagelige opplevelser. Den høyfrekvente strømmen som er påført elektrodene, er så svak at den ikke føles i det hele tatt. Prosedyren kan utføres selv for barn i alle aldre, det er ufarlig.

REG kan bare avbrytes hvis pasientens hud er skadet på stedet der elektrodene må festes. Undersøkelsen utføres ikke hos pasienter med hudsykdommer i hodebunnen: seborrheisk dermatitt, lav, purulent eksem, etc.

Forskjellen mellom REG og MR, CT, Dopplerografi

Noen eksperter mener at REG-undersøkelsen allerede har overlevd seg selv, siden den ikke når den informative verdien av magnetisk resonans eller datatomografi. Men det er ikke alle hovedoktorer som kan installere et omfangsrigt rør av en tomografi i en klinikk. Denne teknikken er ganske dyr og krever spesielt vedlikehold.

Men selv med en magnetisk resonans imaging enhet tilgjengelig, er det ikke alltid mulig for nevrologen å sende en skanning til pasientens tomografi. I slike situasjoner, når en pasient har en pacemaker, kan han ikke gjennomgå en MR-skanning. Gravide kvinner anbefales å diagnostisere hodet på en datortomografi på grunn av strålingseksponering.

Derfor er det tilrådelig å bruke rheoencefalografi. Denne prosedyren kan ikke bare fungere som en egen undersøkelsesmetode, men også som en ekstra dopplerografi i en voksen pasient, nevro-nonografi i et ett år gammelt barn. En omfattende undersøkelse bidrar til å identifisere årsaken til patologien og velge de mest effektive legemidlene for behandling.

Forberedelse til undersøkelsen

Før du går gjennom prosedyren, er det tilrådelig å ha en god natts søvn. To timer før diagnostisk undersøkelse ikke anbefales å drikke te, kaffe, kokain, er det strengt forbudt å røyke og ta alkoholholdige medisiner. Dersom pasienten tar medisiner som påvirker blodet (f.eks vasodilaterende medikamenter, spasmolytika, legemidler for å senke blodtrykket), bør harmonisere sine mottak før eksamen med legen din.

Umiddelbart før prosedyren, må pasienten hvile seg. Det er tilrådelig å sitte stille i 15-20 minutter i stillhet, ikke å snakke med noen, ikke å lese, ikke å spille spill på en mobiltelefon eller nettbrett, for ikke å inngå diskusjoner.

Hvordan virker prosedyren?

Vanligvis må pasienten sitte i en spesiell stol for å utføre REG-hodet. Noen ganger tilbys pasienten å ligge på sofaen og gjennomføre en undersøkelse i utsatt stilling. Undersøkelsen utføres på en flerkanals-rheografi: fra 2 kanaler til 6. Antall kanaler varierer fra studien, jo flere kanaler på apparatet, kan størstedelen av hjernen bli studert i en prosedyre.

I stedet for festing av elektrodene blir huden behandlet med alkohol. Elektrodene selv er spredt med en spesiell gel som øker signalets ledningsevne. Sensorer kan monteres i spor av et bredt elastikkbånd eller plassert på en spesiell "cap".

Plasseringen av elektrodene på pasientens hode avhenger av hvilket område av hjernen som skal inspiseres:

 • Når du studerer bassenget på den indre halspulsåren, er sensorene festet over den indre delen av øyenbryn og på regionen av mastoidprosessen (bak øret).
 • Hvis undersøkte basseng vertebrale arterie (praktiseres i Osteochondrose av nakkesøylen), blir de følere som er montert på mastoid og Inion.
 • Når det er nødvendig å evaluere blodstrømmen i den ytre halspulsåren, er sensorene festet foran øre av geiten og over ytre kant av øyenbryn.

Hvis det er nødvendig å utføre et EKG samtidig, er sensorene også festet til håndleddene til pasienten. Hovedeksamen varer 10-15 minutter, og pasienten føler ingenting. Data fra elektrodene går til datamaskinen, det er eldre enheter som sender resultatet direkte til papiret.
"alt =" ">

Funksjonstester med REG

Pasienten kan bli bedt om å lukke øynene helt i begynnelsen av prosedyren, slik at ingenting distraherer ham. I tillegg, for å avklare dataene, gjennomføres undersøkelsen med funksjonelle tester:

 • Prøve med vasodilatorpreparater. Den mest brukte er nitroglyserin. Men om nødvendig kan emnet bli tilbudt å ta eufillin, koffein.
 • Eksempel på vasokonstriktive legemidler.
 • For å avgjøre om det er vaskulær spasme i hjernen, utføres en prøve med glyserin.
 • Ortostatisk test innebærer helling av hodet til sidene, frem og tilbake. Pasienten kan bli bedt om å stå opp skarpt, bøye seg over.
 • En test med hyperventilering - når pasienten trenger å puste ofte, ved signalet for å holde pusten hans, puste med nesen, deretter med munnen.

Legen kan klemme bestemte blodkar under undersøkelsen. Dette kreves for å få de mest komplette dataene om blodtilførselen til de perifere delene av hjernen.

Med forsiktighet bør man undersøke rheoencefalogen til pasienter med epilepsi, slik at prosedyren kan provosere et angrep. Negativt kan det påvirkes av funksjonstester som påvirker blodstrømmen og nervesystemet.

Hva viser undersøkelsesresultater?

Det burde igjen være igjen å trekke pasientens oppmerksomhet til hva REG av hodet er. Dataene hentet fra rheografen er ikke en bestemt diagnose, de indikerer bare korrespondansen av vaskulær funksjonalitet til normen eller avvik fra den.

Når deklarerer resultatene, tar doktoren ikke bare hensyn til pasientens generelle helse, tilstedeværelsen av kroniske sykdommer, men også alderen. Data REG registrerer hos barn, unge, modne mennesker og eldre.

På papir produserer maskinen kurvlinjer som er arrangert i form av grafer. Legen sier:

 • Anakroter er bølgende stigende linjer, skarpt tverr oppover, med litt avrundede topper.
 • Samkontakt - jevnt nedadgående nedadgående linjer.
 • Incentre - ligger i midten av bølgen.

For resultatet er det viktig hvor mye bølgene er vanlige, om det er avrundinger i kryssene, deres høyde, hvordan dekkene ligger, om det er flere bølger eller bukser. Normen for en 14 år gammel pasient er helt forskjellig fra normen for blodstrøm, lagt for en pasient på 50 år. Hvis bølgene i det første tilfellet er ujevnt og spisset med høye vinkler, så vil legen se på en jevnere linje med jevnt anakroter.

Når du avkoder resultatene fra REG-hodet, mottar legen informasjon om:

 • Tonus arterier, vener, kapillærer.
 • Graden av å fylle blodet i et bestemt område av karet.
 • Blodstrømningshastighet i samsvar med bevegelsen av pulsbølgen.
 • Viskositet av blod.

Ifølge resultatet av reogrammet er det mulig å identifisere tre typer vaskulær funksjon som indikerer avvik fra normen:

 • Dystoni. I denne typen forstyrrelser, skifter fartøyets tone konstant, hypertensjon oppstår, etterfulgt av lavt pulstrykk, hvilket indikerer et brudd på venøs utstrømning, stagnasjon.
 • Angiodistonichesky. Karakterisert av en ustabil tone, som skyldes stagnasjon av venøst ​​blod i et bestemt område av hodet. Det observeres med en defekt i fartøyets vegger, noe som fører til tap av fleksibilitet av fartøyet, en reduksjon i elastisitet og som et resultat et brudd på blodtilførselen til hjernevevet.
 • Hypertensive. Med denne typen patologi er utløpet av venøst ​​blod vanskelig, en stabil hyperton av vaskulærmuren er notert.

For pasienten representerer resultatene gitt av rheografen ikke informasjonverdien. Kun en lege kan "lese" rheogrammet, avgjøre om det er patologiske forandringer i blodstrømmen og foreskrive nødvendig behandling.

Er rheoencefalografi utført for barn?

Siden diagnosen av hodet ved hjelp av REG er helt trygt, kan denne prosedyren utføres til barn i alle aldre. Denne type undersøkelse utføres ikke for nyfødte, siden det er tilstrekkelig å utføre nevrononografi for å få data om blodstrømmen i spedbarnets hjerne.

I noen tilfeller er det et problem med fjerning av data, siden gjennomføring av REG er ønskelig når pasienten er helt immobil. Ikke alle barn kan sitte stille, selv om prosedyren tar bare 5 minutter. Derfor kan økt mobilitet hos en liten pasient også bli en grunn til å nekte å gjennomføre en undersøkelse. Med rheoencephalogram er anestesi ikke brukt, siden det ikke er tilrådelig å bruke det i så kort tid.

Barnet passerer REG sammen med en av foreldrene. Til barnet følte seg trygg, kunne han sitte stille, du kan ta ham i armene dine. Hvis pasienten gråter, frykter, gråter, blir prosedyren kansellert.

Når du ikke kan gjennomgå en MR eller CT scan på grunn av kontraindikasjoner, men sjekk blodstrøm er nødvendig, er det lurt å godta REG. Hovedeksamen med rheoencefalografi er en enkel prosedyre som er tilgjengelig for mange pasienter og krever ikke spesiell trening.

Rheoencephalography of cerebral vessels (REG prosedyren)

Både barn og voksen kan ha hjernens patologi (GM). Men hvis sykdommen diagnostiseres i tide og personen får riktig behandling, er det høy sannsynlighet for at komplikasjoner ikke vil oppstå, og livskvaliteten vil bli bevart. Og i noen tilfeller er det mulig å redde livet selv.

Den mest pålitelige, og også meget informative måten å diagnostisere, er rheoencefalografi (REG) av cerebral fartøy. Denne prosedyren vil hjelpe i tide til å utpeke en egnet behandling, og dermed øke sjansene for at alvorlige komplikasjoner kan unngås.

REG av hjernen

En av de typene reografi er rheoencefalografi. Hva er rheoencefalografi? Den er basert på proporsjonal avhengighet av endringen i vevsbestandighet mot økningen i volumet av blodfyllingen av sonen som undersøkes. Denne studien er veldig informativ, og det lar deg vurdere tilstanden til legemet til GM.

Studier av tilstanden til karsystemet i andre deler av kroppen kalles forskjellig:

 • rheovasografi av blodårer - undersøkelse av beina i bein og hender
 • reopulmonografiya - Diagnose av tilstanden til lungens vaskulære system;
 • reogepatografiya - leverenes lever
 • rheocardiography Kardiovaskulær system av hjertemuskelen.

Under undersøkelsen ved hjelp av REG, forårsaker pasientens kropp ikke noen skade. I denne forbindelse anses denne metoden for forskning som den mest sparsomme. Denne metoden for forskning brukes til å diagnostisere en rekke patologier, og den kan også brukes til forebyggende formål. Ofte brukes REG til cerebral fartøy til å utføre en undersøkelse hos eldre, da kjennetegnene til det vaskulære systemet på grunn av alder de gjennomgår endringer.

Positive aspekter av rheoencephalography av hodet:

 1. Utstyr med høy pris, for å utføre en slik prosedyre er ikke nødvendig.
 2. Enkel undersøkelse av hodet, siden en separat enhet brukes til å lese aktiviteten til store fartøy.
 3. En ganske tilgjengelig prosedyre.

For å undersøke den nyfødte babyen, brukes den ofte av REG. Takket være resultatene, vil legen kunne vurdere utførelsen av babyens hjerne etter at han er født, og også i løpet av det første året i sitt liv. Hvis vaskulærsystemet er i en normal tilstand, så er bølgelamplituden liten, anakrotisk er lang, bør snittet generelt ikke være.

Det er de legene som er sikre på at REG er en langt forældet og ineffektiv forskningsmetode, som er lite informativ og unøyaktig hvis den sammenlignes med ultralyd Doppler eller med datamaskin eller magnetisk resonansavbildning. Det er viss sannhet i dette, men REG kan i noen tilfeller redde pasientens liv, da legen raskt kan vurdere tilstanden til GM og foreskrive nødvendig behandling. I denne forbindelse brukes rehabilitasjonslære fra legen og til denne dagen relativt ofte.

Når REG vises

Denne undersøkelsesmetoden kan bidra til å identifisere tilstedeværelsen av fartøy i hjernen som har fått skade. REG brukes ofte til undersøkelse i disse sykdommene:

 • hjernerystelse i hjernen;
 • slag og pre-stroke tilstand;
 • adenom i hypofysen;
 • blåmerker;
 • hjernens iskemi
 • vegetovaskulær dystoni;
 • aterosklerose av GM-fartøyene;
 • vertebro-basilær insuffisiens.

Også en indikasjon på utnevnelsen av rheoencefalografi kan være traumer på hodet og tilstedeværelsen av følgende symptomer:

 • ofte gjentatt smertefulle opplevelser i hodet;
 • støy i ørene;
 • tap av minne eller forverring
 • følsomhet for værendringer;
 • forverring av visjonen;
 • svimmelhet;
 • desorientering (observert hvis kroppen endrer sin stilling dramatisk);
 • reduksjon i effektivitet (intellektuell);
 • besvimelse.

Også denne prosedyren er ofte tildelt etter magnetisk resonans avbildning av hjernen For å kunne se bildet var sykdommen mer komplett.

Slik forbereder du riktig REG

 1. Ikke bekymre deg. For å utføre en slik studie er det ikke nødvendig å lage injeksjoner, snitt og det anses absolutt ufarlig. Det brukes til og med for undersøkelse av nyfødte barn.
 2. Ikke glem håndkleet. De må bruke etter prosedyren, tørke en spesiell gel.
 3. Ikke vær nervøs og tenk opp de mest forferdelige diagnosene. Denne oppførselen er som regel typisk for det kvinnelige kjønn.

Hvordan utføres rheoencefalografi?

Det kreves et spesielt innspillingsinstrument (rheograf) for prosedyren. Sekvensen med å utføre REG er ganske enkelt. I utgangspunktet tar pasienten en komfortabel stilling for ham (ligger eller sitter), og lukker deretter øyelokkene. For at følsomheten til enheten skal være høy, bruker spesialisten en spesiell gel til mottaksdelen av elektrodene, som er en slags leder. Etter dette har spesialisten en spesiell hette på pasientens hode, som elektrodene befinner seg på, de kan se ut som metallplater atskilt fra hverandre, som kun er festet på steder som krever undersøkelse, et bånd av gummi.

Når undersøkelsen begynner, strømmer en lysstrøm gjennom elektrodene. Dette vil registrere resistansen til GM. Etter ferdigstillelse av prosedyren vil disse indikasjonene bli deklarert av en spesialist. En slik studie, med godt arbeid av medisinsk personell, gir ikke pasienten ubehagelige opplevelser eller smerter.

Det er imidlertid ett problem med å utføre REG. Saken er at pasienten som regel er i en stressende tilstand, som sterke erfaringer i forbindelse med den gjennomførte inspeksjonen. Som et resultat blir hans blodkar innsnevret, og derfor kan de mottatte indikasjonene ikke svare til virkeligheten. For å forhindre dette, bør spesialisten forklare hva som skal skje under undersøkelsen, og sørg for å snakke med pasienten under denne prosedyren.

Legenens forespørsel om at undersøkeren setter hodet eller bevegelsen, er rettet ikke bare for å berolige ham. Når du setter på hodet, kan du få mer informasjon om hvordan hjernen fungerer under bevegelsen, slik at spesialisten vil kunne gjøre en mer nøyaktig diagnose. Og legen kan spørre faget å puste ofte, eller for å forsinke pusten, trykk lett på halspulsåren med fingrene, og gjør fysiske øvelser. I noen tilfeller brukes funksjonstester med nitroglyserin eller nikotinharpiks for å oppnå mer pålitelige data.

Dekoding av resultatene fra REG

Under undersøkelsen registrerer enheten dataene, og så vurderer eksperten: form av bølgene, størrelsen på amplituden, og også hvordan tilleggstanden er plassert i forhold til den synkende hovedbølgen (hvis noen). Slike data hjelper spesialister til å forstå hvilke prosesser som forekommer i GM og om det er negative endringer, og også å etablere nøyaktig hvor lesjonslokalet befinner seg.

Oppnådd i prosessen med å utføre REG hodet bilder, kan være forskjellig avhengig av eksisterende sykdom, for eksempel:

 1. Cerebral aterosklerose - Bølgen er glatt, og den øvre delen er flatt. Det er ingen ekstra bølger i den nedadgående delen av bølgen.
 2. Aterosklerose av GM-fartøyene - bølgeform ligner en kuppel eller buer.
 3. Arterier har redusert tone - Amplituden er økt, det er en betydelig bratthet, så vel som en anakrotisk forkortelse, toppunktet er spiss, det er en fordrevet stor dicrotisk tannkjøtt.
 4. Arterier har en høy tone - liten amplitude, anakrotisk har en mindre bratthet, og det er lengre, en relativt liten tann er på siden av toppet, det er ytterligere bølger på anakroken.
 5. Vaskulær dystoni - Prongen er flytende, på katakrosene er det flere bølger.
 6. Vanskelighetsgrad av venøs utstrømning - Katakrosen er konveks og har lang lengde. Før neste syklus er et stort antall ekstra bølger plassert.
 7. Vaskulær spasme - toppene er runde.
 8. hypertensjon - kurver har en annen form og amplitude. Et enkelt bilde mangler.

Vanlige typer rheoencefalografi

Når prosedyren til REG er ferdig, og legen skriver en konklusjon, vil personen sikkert ha lyst til å lese og forklare det. Til slutt vil det bli skrevet type oppførsel av rheoencefalografi av det vaskulære systemet:

 1. Dystonisk type REG - Tonene på fartøyene endres hele tiden, og oftest er det en hypoton med nedsatt pulsfylling, i noen tilfeller ledsaget av vanskeligheter med venøs utstrømning.
 2. Angiodystonisk type REG - veldig lik dystonisk. Det er brudd på vaskulær tone. Årsaken til dette er mangelen i skipets vegg. Som et resultat blir fartøyene mindre elastiske, og i en viss bekk blir blodsirkulasjonen vanskelig.
 3. Hypertonisk type REG - De ledende fartøyene har en vedvarende økning i tone, mens venøs utstrømning er vanskelig.

Disse typene er ikke en egen sykdom, da de betraktes som tegn på en annen patologi. De er kvalifisert som en diagnostisk veiledning som hjelper til med å identifisere sykdommen.

REG (rheoencephalography) av hjernen: normer og tolkning av resultatene av studien av hodene i hodet

Hjertens patologi sparer ikke voksne eller barn. En rettidig diagnostisert sykdom, samt kompetent behandling, vil unngå alvorlige komplikasjoner, bevare pasientens livskvalitet og til og med livet selv.

Diagnose ved hjelp av REG av cerebral fartøy eller rheoenzelography er en av de mest informative, tidsbestemte metoden. Takket være ham øker muligheten for rettidig hjelp til pasienten og sannsynligheten for komplikasjoner av den underliggende sykdommen minker.

Hva er metoden for reografi?

REG - hva er det?

Studien av tilstanden til karene i andre deler av kroppen har et annet navn:

 • reogenøkografi - diagnostiserer leveren;
 • reovasography - fartøy av ekstremiteter;
 • Rheokardiografi - fungerer med hjertets tilstand;
 • reopulmonografi - gir karakteristisk for tilstanden til lungene.

Det finnes andre varianter av reografi. For å studere blodtilførselen til hjernen under rheoencefalografi, brukes spesialutstyr (apparat kalt en rheografi). Vanligvis er det et prefiks for annet flerkanalsutstyr: enheter for fjerning av EKG, polygraph. Dens "hjerte" er en høyfrekvent generator. Rheografen lar deg registrere et reogram (grafisk visning av mottatte data). Interaksjon med de undersøkte områdene av kroppen skjer ved hjelp av metallelektroder - de er plassert på et hudområde som er blitt avfettet med alkoholoppløsning på forhånd. Forbedret kontakt oppnås ved å bruke en fysiologisk saltvannsfugtig pakning. To elektroder brukes til å studere blodstrømmen til et enkelt sted: den første er lokalisert på begynnelsen av siden, den andre på slutten.

Prosedyren til REG er lik EEG: elektroder er også festet til pasientens hode, som leser dataene fra blodfyllingen av hjernen

REG som en undersøkelsesmetode

Rheoencephalography, som en metode for å undersøke blodtilførselen til de strukturer i hjernen, er en sikker, ikke-invasiv måte for å få informasjon om den elastisitet og tonen i den vaskulære veggen av blodkarene til hjernen. REG hjernen lar deg også bestemme blodfyllingen av hjernens individuelle strukturer. I nærvær av vaskulær lesjon avsløres plasseringen og størrelsen.

Med rheoencephalography kan oppnå meningsfylte data nærvær i en pasient av vaskulære sykdommer, er denne metoden meget informative om cerebral arteriosklerose, slag, vertebrobasilær insuffisiens. Undersøkelse av staten blodkar bruke REG gjør det mulig å etablere den egentlige årsaken encefalopati (hodepine).

Informativiteten til REG kan økes ved å utføre funksjonstester. De vanligste prøvene er nitroglyserin og nikotin. De tillater oss å evaluere skjemaet av hjerneskade:

Hvis, etter å ha tatt nitroglyserin, er amplitude av REG-bølgen ikke tilstrekkelig økt - dette indikerer "organisk". Funksjonstester brukes til å vurdere tilstanden til vertebrale arterier, noe som tyder på en endring i hodeposisjonen.

I tillegg til å utføre medisinske tester, kan pasientene bli bedt om å endre hodeposisjonen for å kontrollere vertebrale arterier

REG av blodkar og ultralyd perfekt utfyller hverandre. Avhengig av situasjonen blir preferanse gitt til den ene eller den andre av dem. Diagnose ved hjelp av REG lar deg vurdere tilstanden til både store fartøy og små. Men i mange tilfeller er REG bare en ekstra metode for undersøkelse. For eksempel brukes denne metoden for å studere tilstanden av hjernen ofte i forbindelse med EEG. Og EEG er fortsatt den viktigste diagnostiske metoden. Hva er EEG og hvorfor REG er bare en "pick-up metode"?

REG og EEG er to sider av samme mynt

I noen tilfeller, for påvisning av hjernepatologi, er det gitt fortrinn til EEG - for eksempel i epilepsi. Bruk enten denne studien som hoved, supplere den med studier som tillater oss å studere fartøyets tilstand. EEG er i stand til å oppdage flere patologier enn rheoencefalografi. EEG er en oversikt over hjernens elektriske aktivitet. Aktiviteten til nevroner registreres ved hjelp av elektroder som er festet på pasientens hode.

Begrunnelsen for EEG er en spontan tap av bevissthet, hodepine, som ikke kan fjernes ved hjelp av medisiner, søvnproblemer, vestibulopathy og overdreven tretthet, mistenkt psykisk utviklingshemning og epilepsi barn. Denne studien lar deg også overvåke pågående behandling. Spørsmålet om hvilken diagnostisk prosedyre som er best er ikke helt korrekt.

Hvordan utføres forskningen

Prosedyren for undersøkelsen er ikke veldig komplisert, men for suksess og objektivitet av forskningen må det overholdes flere regler. For det første skal pasienten være rolig. Han trenger å sitte eller ligge, lukke øynene og prøve å slappe av, ikke bare fysisk, men også moralsk. Rolig må observeres gjennom hele prosessen med rheoencefalografi. Før prosedyren skal du bruke 15-30 minutter i en rolig tilstand, og hvis pasienten lider av røyking, minst 2 timer for prosedyren, må du avstå fra å røyke. Narkotika som kan påvirke tonene i karene, kan heller ikke tas før studien ved hjelp av rheoencefalografi.

Hele løpet av undersøkelsen er enkelt å banalisere. Nettsteder i hodebunnen blir avfettet med alkohol, da er de festet med elektroder. I undersøkelsesprosessen kan lege-diagnostikeren be patienten om å gjøre hodebevegelser eller forandre kroppens stilling.

Til resultatet av studien ble ikke forvrengt, må pasienten være i et avslappet humør, slapp av

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Utvalget av sykdommer som reforfalskografi kan foreskrives på, er ganske bredt. REG av cerebral fartøy er foreskrevet:

 • med skader (blåmerker, hjernerystelser, craniocerebrale skader);
 • encefalopati;
 • ischemi
 • vestibulopathy;
 • meteorologisk følsomhet;
 • migrene og migrene-lignende forhold;
 • vertebral arteriesyndrom;
 • med mistanke om diabetisk mikroangiopati;
 • med nedsatt hørsel
 • VSD, NDC;
 • hypertensjon;
 • med økt intrakranielt trykk;
 • Parkinsons sykdom;
 • svulster i hypofysen;
 • kognitive forstyrrelser;
 • og en rekke andre patologiske vaskulære endringer.

Absolutt kontraindikasjonsprosedyre har ikke. Relativ er:

 • den nyfødte perioden
 • skade på huden på applikasjonsstedet for elektroder;
 • Kategorisk nektelse av pasienten til å utføre prosedyren
 • hud- og hudsykdommer i tilknytning til elektroder - bakteriell, parasittisk eller soppfarge.

Beskrivelse av undersøkelsesresultatet

Studien av blodtilførselen til hodet ved hjelp av REG er en enkel prosedyre, men for å dechiffrere resultatene krever spesialopplæring og ferdigheter. Derfor kan kun en spesialist diagnostisere og korrelere endringer i reogrammet med mulige patologier i det vaskulære systemet. Ved å analysere dataene innhentet diagnostikeren undersøker variasjoner i bølgeamplituden av en feil, reaksjons REG-bølgen på funksjonstester og avsluttes på vanlig måte eller vaskulære patologier, tilføre blod til hjernen. REG-bølgen har flere typer. Vanlige typer er:

 • hypertonisk type - preget av vedvarende hypertensjon av blodkarets blodvegg som gir blod til hjernen, og et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod fra hjernekonstruksjonene;
 • dystonisk type - brudd av vaskulær tone, som er kjennetegnet ved vanlige endringer - for eksempel kan råde hypertone, kombinert med en lav pulstrykk, venøs stasis kan oppstå;
 • angiodistonichesky er nær den forrige versjonen, er en karakteristisk forskjell tilstedeværelsen av en defekt i vaskemuren, noe som fører til en reduksjon i elastisitet og et brudd på blodtilførselen av individuelle hjernestrukturer.

Typen rheoencefalogram er ikke en diagnose. Kurven på kurvene viser bare de endringene som blodstrømmen påvirkes av. Og hva det skiller seg fra normen. Basert på tolkningen av disse endringene og dataene fra andre diagnostiske prosedyrer, kan legen etablere årsaken til lidelsen og gjøre en diagnose.

Hvor er det mulig å gjennomføre en undersøkelse?

Hvor er det mulig å passere eller finne sted REG? Du kan lage en undersøkelse i en rekke private klinikker som spesialiserer seg på vaskulær patologi eller sykdommer i hjernekonstruksjonene. Statlige medisinske institusjoner er også utstyrt med rheografer. Medisin i dag er tvetydig om denne diagnostiske undersøkelsesmetoden: Noen eksperter er fulle av skepsis, andre anser REG trolig den eneste måten å finne ut årsaken til menneskelig lidelse i visse sykdommer.

Les Mer Om Fartøyene