Metoder for behandling av neurokirkulatorisk dystoni ved hypertonisk type

Psykoterapeutisk stress, stressende situasjoner og overarbeid kan provosere fremveksten av NDC (neurokirkulær dystoni). Det er en sykdom i strid med normal funksjonalitet i kardiovaskulærsystemet. Ifølge statistikken er flertallet av pasienter med diagnose av nevocirkulær dystoni i henhold til hypertonisk type jenter av ung alder.

årsaker

Nervesykdommer av moderat karakter og forstyrrelser av humoristisk regulering av vaskulær tone fører til utseende av dystoni. Følgelig lider det kardiovaskulære systemet. Uavhengig av typen, er dystoni preget av perioder med eksacerbasjoner og remisjon. Symptomokompleks (som bestemt av NDC) er ikke i seg selv farlig for menneskers helse. Men mangel på behandling kan føre til det faktum at i fremtiden kan utvikle nevrologiske plager.

Det er en rekke faktorer som provoserer NDC:

 • Laster på mental og fysisk helse;
 • konstant mangel på søvn (varigheten til normal søvn er åtte timer);
 • overarbeid, på grunn av hvilken fysisk aktivitet er redusert;
 • konsekvenser av sykdommer i indre organer, som førte til utmattelse;
 • dårlige vaner;
 • arvelig faktor;
 • Tilstedeværelse av smittsomme sykdommer i kroppen;
 • Overføring av traumatisk hjerneskade.

Noen eksperter hevder at vegetativ dysfunksjon kan oppstå mot en bakgrunn av pasientens psykomotionalitet.

symptomer

Hvis en pasient diagnostiseres med NDC for hypertensjon, betyr dette at det har høyt blodtrykk.

Primær symptomer er preget av følgende:

 • Pasienten er preget av rask tretthet;
 • problemer med søvn;
 • minnet forverres betydelig;
 • konstante humørsvingninger, ledsaget av irritabilitet;
 • etter fysisk anstrengelse er det svimmelhet og hodepine;
 • pasienten klager over at han hele tiden kastes i en kald svette, og hendene og føttene blir kalde;
 • smertefulle stød i hjertet;
 • Tilstedeværelse av tremor i lemmer;
 • kvalme;
 • skarp blek av huden;
 • en følelse av kulderystelser;
 • meteosensitivity.

Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

Neurokirkulær dystoni kan være ledsaget av mitral ventil prolaps eller forstyrrelser av talgkirtler. Tegn på NDC på hypertensive type er svært lik symptomene på de første stadiene av hypertensiv sykdom. Den eneste forskjellen er at med NDC er det ingen endring i fondets fartøy. Også med hypertensjon begynner veggen til venstre hjertekarsling å tykkere, noe som er helt ukarakteristisk for NDC i henhold til hypertonisk type.

Pasienter med denne diagnosen våkner ikke veldig godt om morgenen og føler seg ikke sterke i lang tid, og i ettermiddag er det en fullstendig sammenbrudd.

NDC med økt trykk er preget av følgende egenskaper:

 1. Smerte i hjertet av hjerte muskelen, som er ledsaget av pusteproblemer.
 2. Ønsket er der og appetitten faller kraftig.
 3. Ubehagelige ubehagelige følelser inne i magen.
 4. Et konstant ønske er mye søt og frukt.

Sværheten av symptomkomplekset

Pasienter behandles med forskjellige symptomer, som avhenger av alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet.

 • prikking i hjertet av hjertet, forårsaket av nervøse opplevelser og stressende situasjoner;
 • takykardi er fraværende under trening eller rask gange;
 • pasienten er i stand til å opprettholde full arbeidsevne
 • vegetative-vaskulære kriser er ikke til stede.
 • smerte i hjertet hyppigere enn med mild sværhet;
 • Under hvilen har pasienten hjertebanken;
 • Arbeidsaktiviteten minker.
 • sterk kortpustethet
 • panikk mot bakgrunnen for frykt for hjertesykdom;
 • pasienten er i en tilstand av depresjon
 • det er vegetative-vaskulære kriser;
 • smerte i hjertet kan ikke elimineres med hurtigvirkende medisiner;
 • en nedgang i styrke og en nedgang i fysisk aktivitet.

diagnostikk

Sykdommen har ikke nøyaktig definerte kliniske symptomer, derfor brukes differensial diagnose. Vanskeligheten med å definere sykdommen ligger i det faktum at den primære indikasjoner NCD av høyt blodtrykk og type kan få problemer med myokarditt, utbruddet av klimakteriet syndrom og, selvfølgelig, med hypertensjon.

Derfor prøver legen å samle en nøyaktig anamnese, bestemmer personlighetskarakteristikken og finner ut alle detaljer og omstendigheter som kan provosere sykdommen. Deretter bestemme puls og blodtrykk. For å bekrefte diagnosen sendes pasienten til elektrokardiografi og, om nødvendig, til en ekstra laboratorieundersøkelse.

Etter diagnosen NDC for den hypertensive typen er etablert, bør legen utelukke patologier av den endokrine, nevrologiske og kardiovaskulære naturen. Derfor skal pasienten gjennomgå magnetisk resonansavbildning og ultralyd.

Metode for behandling

Den primære handlingen i behandlingen er identifisering av den underliggende årsaken og eliminering av den. Hvis NDC skyldes stress eller neurose, må du først behandle den. I tilfelle når det er en smittsom sykdom i menneskekroppen, som provoserer NDC, blir ilden eliminert. Behandling NTSD i hypertensiv type består av et komplekst kompleks av prosedyrer og tiltak.

For utvinning må pasienten:

 1. Endre din livsstil (normalisere dagens regime, full søvn, balansert hvile, avvisning av dårlige vaner).
 2. Delta på velværeprosedyrer (massasje, akupunktur og fysioterapi).
 3. Å bruke medisinsk terapi.

I de fleste tilfeller er sykdommen dannet på grunnlag av nervøse lidelser, så pasienter attributt sedativa (skjær motherwort vendelrot tinktur preparater og andre vegetative tegn). Hvis de ikke klarer å eliminere årsaken til sykdommen, så bruk sterkere midler - beroligende midler og antidepressiva. Også en lege kan i løpet av behandlingen inkludere beta-androblokatoriske og antiarytmiske legemidler, blokkere ACE. I henhold til anbefalingene fra terapeuten kan respiratorisk gymnastikk foreskrives.

For å normalisere hjernefunksjonen og aktivere blodsirkulasjonen, mens du slapper av pasienten og lindrer en følelse av konstant spenning, foreskrive følgende behandling:

 1. Sedativer og antidepressiva.
 2. Narkotika av tranquilizers gruppen.
 3. Nootropiske midler.
 4. Tserebroangiokorrektory.
 5. Aeroinoterapiya.
 6. Elektoroson.

Dessuten anbefales pasienten en gang om året utvinning i sanatoria-resort forholdene i lokalene uten endringer i temperatur. Spesiell oppmerksomhet bør gis til slike terapeutiske prosedyrer som akupunktur og sirkulær vannprosedyre.

Noen pasienter vender seg til ikke-tradisjonell behandling av sykdommen gjennom fytoterapi. De mest effektive urter er hagtorn, peppermynt, jomfruhvete, salvie, kamille og brukes til diagnose av nevrokirkulær asteni. Imidlertid kan behandlingen med dekokser av medisinske urter kun brukes i kombinasjon med medisinske.

Vær oppmerksom på at NDC av høyt blodtrykk og type ikke oppstår ikke som et distinkt sykdom, og er definert som et symptomkompleks, som omfatter en dysfunksjon av vegetativ-karsystemet. Spesiell behandling krever sykdom under graviditet, da medisinering er utelukket.

Symptomokompleks har forskjellige tegn som kan manifestere seg hos pasienter med forskjellig intensitet og alvorlighetsgrad. En pasient diagnostisert med NDC må bruke den kombinerte terapi og passere regelmessige inspeksjoner for å unngå mer alvorlige patologier i nervesystemet og det kardiovaskulære system. Dessuten er det nødvendig å etablere et regime av dagen (en full åtte timers søvn), for å helt forlate den dårlige vaner (røyking kan være en av årsakene som oppmuntrer til utvikling av symptomer) for å overvåke kroppsvekt og holde seg til en spesiell diett (overvekt komplisere sykdomsforløpet).

Egenskaper av neurokirkulatorisk dystoni i henhold til hypertonisk type

En av underartene av vegetativ-vaskulær dystoni er NDC av hypertonisk type. Nevrologisk dystoni er vanlig hos barn og personer under 40 år. Det manifesterer seg med flere symptomer som påvirker de fleste kroppssystemer, og derfor utfører forskerne differensialdiagnostikk når de utfører undersøkelsen. Etter bekreftelse av NDC påføres kompleks behandling. Pasienten trenger også regelmessig konsultasjon av en kardiolog og en nevrolog under behandling.

NDC for hypertensive type

For nevrokirkulatorisk dystoni av denne arten, er forstyrret funksjon av nervesystemet, hjerte og blodkar karakteristisk. Når NDC øker SBP (systolisk blodtrykk), men nivået av diastolisk blodtrykk (DBP) kan forbli uendret eller litt økt. Utviklingen av neurokirkulatorisk dystoni hos mennesker fører til brudd på blodsirkulasjonen på grunn av svak vaskulær tone og / eller unormal sammentrekning av deres glatte muskler.

I NDC kan en pasient oppleve 30 tegn på kardiovaskulær, sentralnervesystem, autonome nervøse og neurohumoral-systemer.

Derfor anser legene det ikke som en uavhengig patologi, men et symptomkompleks eller en gruppe sykdommer. Det er naturlig at en slik klinisk tilstand tvinger en person til å gjennomgå en flerfasettert undersøkelse. Pasienter med mistenkt NDC er rettet mot terapeuten (barn - en barnelege), neuropsychiatrist, kardiolog, endokrinolog, andre leger. Det er også nødvendig å ta tester, gjøre ultralyd, Ekko EKG, MR og annen maskinvare diagnostikk.

Behandling av neuro dystoni mot å stabilisere det kardiovaskulære system og neuro, eliminering av alle symptomer, den fullstendige eliminering av årsaken til denne tilstanden til personen.

NDC for hypertensjon og samtale

Hæren er en væpnet hær av staten, i hvis ledd en person må forsvare morslandet. En av betingelsene for rekruttering er sterk helse og god fysisk forberedelse. Dessverre, i den komplekse løpet av NDC for den hypertoniske typen, er disse indikatorene i mennesker mye lavere enn de nødvendige standardene. For frigivelse fra tjeneste er det nødvendig at helsetilstanden til rekrutteringen er i samsvar med betingelsene i klausul "a" i artikkel 47 "Sykdomsplan" i 2016. Det samme dokumentet brukes også i NDC for hypotonisk type, så vel som hjerte- eller blandet dystoni.

Nevro-sirkulatorisk asteni (synonymt navn på NDC) bør bekreftes ved sykehusundersøkelser. Nødvendigvis er det nødvendig å passere eller foreta inspeksjon av øyeleggen, nevrolog, ENT, kardiolog og endokrinolog.

For unntaket fra hæren i medisinsk rapport angir denne informasjonen:

 • en person med dystoni er hypertensive (diagnose av NDC);
 • det er forringelse;
 • Regelmessige svingninger i løpet av dagen nivået av arteriell trykk i retning av økning (lability av blodtrykk);
 • ineffektivitet av konservativ terapi.

Den medisinske kommisjon tar hensyn til alvorlighetsgraden av NDC-kurset og om patologien kan behandles. Hvis helsepersonellets helse samsvarer med kravene i «a» i artikkel 47, får han kategorien "B" - er begrenset i omfang.

Årsaker til NDC på hypertensive type

Hovedfaktoren til hvorfor symptomkomplekset forekommer hos barn er den ujevn utvikling av den psykosomatiske sfæren, organene i kardiovaskulærsystemet og sentrene for regulering av dens funksjon. Derfor reagerer barnets kropp utilstrækkelig på mental, følelsesmessig eller fysisk stress.

Årsakene til NDC hos barn og personer under 38:

 • tretthet,
 • mangel på søvn, mangel på fridager eller ferier, andre);
 • lav aktivitet livsstil (hypodynamien);
 • stressende situasjoner;
 • utmattelse;
 • Tilstedeværelse av kroniske sykdommer;
 • hode traumer;
 • infeksjon;
 • dårlige økologiske forhold
 • røyking,
 • arvelighet;
 • hormonelle forandringer (perioden for oppvokst, graviditet, abort, endokrine sykdommer).

I en person eldre enn 38 - 40 år kan disse faktorene bli slått sammen av kroppens respons på aldersrelatert restrukturering av reproduktive systemet (overgangsalderen, andropause).

Tegn på NDC på hypertensive type

Utviklingen av neurokirkulatorisk dystoni ledsages av subjektive symptomer og en økning i SBP over 140 mm Hg. Art. Samtidig er det ingen organiske lesjoner av indre organer, kar og nervefibre, det vil si at deres vev forblir sunne.

Symptomatisk NTSD på hypertonisk type:

 • akselerasjon av pulsen mer enn 90 slag per minutt (vanligvis fikser 100 slag per minutt);
 • takykardi eller et brudd på rytmen av hjertets sammentrengninger;
 • hoppene på systolisk trykk er høyere enn normalt, mens DBP-nivået kan forbli uendret;
 • økt pulsering av karoten arterien;
 • Når du trykker på fingeren på musklene mellom 3. og 4. ribbe, opplever mange pasienter smerte;
 • hyperemi (rødhet) av huden på hodet, halsen, øvre brystet;
 • alvorlig svette;
 • migrene;
 • forverring av generell trivsel og visjon;
 • svimmelhet;
 • hjertesmerter (søm, vondt, trykk i brystbenet);
 • Gjøre, dyp pusting på grunn av mangel på oksygen;
 • fingre tremor;
 • kvalme;
 • høy grad av tretthet, generell svakhet;
 • søvnforstyrrelser;
 • redusert arbeidsevne;
 • nervøsitet.

Nesten alle disse tegnene på NDC kan observeres med hypertensive kriser, kardiovaskulære sykdommer. Derfor anbefales det å gjennomgå en omfattende undersøkelse og starte behandlingen.

Differensiell diagnose av NDC

Først av alt, leger utelukke graviditet, utvikling av høyt blodtrykk, angrep av menopause eller hormonell ubalanse i puberteten, fordi symptomene på disse tilstandene er 90% lik den neuro dystoni. Legene bruker spesielle tester, tabeller, spørreskjemaer, resultater av en biokjemisk blodprøve, andre diagnostiske metoder.

Noen ganger manifesterer pasienter med NCD symptomer som er karakteristiske for IHD. I dette tilfellet utfører vi ultralyd av hjertet, VEM-tester og en atriell stimuleringstest. Hvis det ikke er andre tegn på IHD, er sykdommen utelukket.

For å avklare NDC, myokarditt eller kardiomyopati utføres ekkokardiografi. Kardiomyopati kastes på betingelse av at hjertets størrelse og dets egne avdelinger, så vel som myokardets kontraktile funksjon, forblir uendret.

Hvis en pasient mistenkes for å ha revmatiske misdannelser, skal pasienten gjennomgå EchoECG og auscultasjon (instrumentell lytte til lydene av indre organer som fungerer). I NDC burde en person ikke ha noen smerte og immunreaktivitetsforstyrrelser.

Behandling av NDC av hypertonisk type

Legene foreskriver terapi, hvis metoder er rettet mot normalisering av søvn, stabilisering av psykomotional tilstand, eliminering av smittsomme fokier og mulige allergier. I forbigående blir de viktigste patologiene som forårsaket NDCs behandlet, eller påvirkning av andre faktorer som utløser forstyrrelse av kardiovaskulærsystemet, elimineres. Det vil si at personen er korrigert dagens regime, mat, plukker de riktige belastningene når man gjør fysiske øvelser og så videre.

 • massasje;
 • akupunktur (akupunktur);
 • fysioterapi (radon og urtebad, elektroforese, dusj, etc.);
 • urte medisin;
 • automatisk trening, psykoterapi.

Medisiner er foreskrevet for NDC med moderat eller alvorlig kurs. For behandling av disse gradene av sykdommen, brukes legemidler:

 • beroligende midler (Persen, Valeriana, Motherwort);
 • adaptogens (Saparal, tinktur av Eleutherococcus);
 • vitamin og mineral komplekser;
 • Cerebroangiocorrectors (Vinpocetine, Instenon);
 • nootropics (Pikamelon, Pyracetam);
 • antidepressiva midler (Tryptizol, Prozac);
 • beroligende midler (Diazepam, Grandaxin);
 • andre medisiner.

For å forhindre NDC i hypertensive typen anbefales det at en person gjennomgår årlig behandling i sanatorier og sanatorier-dispensarer. Når du velger et feriested, bør du gi preferanse til kursteder i områder med milde klimaforhold, der det ikke er hyppige atmosfæriske forskjeller. Denne Krim, Sochi, Riga-kysten, sanatorier i Hviterussland.

konklusjon

Folk med NDC av en hvilken som helst type anbefales å kontinuerlig ta forebyggende tiltak mot forverring av sykdommen. Vi må forlate dårlige vaner, overholde riktig arbeidsregime, trene øvelser hver dag, prøv å normalisere kroppsvekten, unngå stressende situasjoner. Legene anbefaler også å ta fytopreparasjoner, noe som forbedrer hjerte-, vaskulære og nervesystemets funksjon.

Nevrologisk dystoni i henhold til hypertonisk type: symptomer og prinsipp for behandling

Nevrologisk dystoni (NDC) er et synonym for vegetovaskulær dystoni. Sykdommen er beskrevet av et spesifikt symptomkompleks. Det er NDCer på grunnlag av hypertonisk type og hypotonisk type. I første tilfelle er et brudd alltid ledsaget av økt blodtrykk.

Funksjoner av NDC og årsakene til sykdommen

NDC manifesteres av en rekke forstyrrelser fra kardiovaskulære og nervesystemet. Utviklingen av sykdommen er direkte relatert til forstyrrelsen av det autonome nervesystemets funksjon (såkalt autonom dysfunksjon).

Ifølge de nyeste dataene, i hypertensiv sykdom hos unge, er diagnosen NDC av hypertonisk type bekreftet i 70% av tilfellene.

Det er umulig å utrede en hovedårsak til sykdomsutviklingen, siden symptomkomplekset manifesteres under påvirkning av en rekke faktorer, blant annet:

 • fysisk og psykisk overstyring;
 • kronisk stress;
 • brudd på søvn og våkenhet;
 • nedsatt cerebral sirkulasjon;
 • craniocerebral trauma;
 • genetisk predisposisjon;
 • dårlige vaner;
 • ubalansert kosthold.

Viktig rolle i utviklingen av sykdommen er røyking, da nikotin drenerer nervesystemet og påvirker tilstanden til veggene i blodårene negativt.

Ofte er denne diagnosen laget for ungdom

I de fleste tilfeller blir NCD diagnostisert hos ungdom og småbarn, som skyldes først og fremst den raske utviklingen (veksten) av indre organer med utilstrekkelig evne til å kontrollere funksjonen av det autonome nervesystemet. Denne uoverensstemmelsen skyldes kroppens vekstegenskaper under puberteten.

Hos eldre mennesker diagnostiseres NDC sjelden som hypertensive, men kan forekomme ved utbruddet av overgangsalder, kronisk stress eller mangel på næringsstoffer som kommer inn i kroppen.

Ifølge statistikker er NDCer mer utsatt for beboere i store byer, men ikke i landlige områder. Dette skyldes rytmen til den moderne metropolen.

Det er en teori om forholdet mellom personlige kvaliteter, temperament og spesifikke karaktertrekk ved utvikling av dystoni.

I den internasjonale klassifiseringen av sykdommer (ICD-10) hypertensjon på bakgrunn av NDC for den hyperkoniske typen tilordnet kode F45.3. Dermed er bruddet tilskrives psykogene sykdommer, men ikke til kardiovaskulære patologier.

Karakteristiske symptomer

Symptomokompleks av neurokirkulatorisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen har mer enn hundre spesifikke manifestasjoner, hovedsakelig på grunn av psykosomatiske, men ikke fysiologiske lidelser.

Symptomer som er karakteristiske for denne lidelsen kan deles inn i to grupper - objektiv og subjektiv.

Objektive symptomer er hva en lege ser når han undersøker en pasient. Til slike tegn på nevrocirkulatorisk dystoni på hypertonisk type er det mulig å bære:

 • økt systolisk trykk samtidig som det opprettholdes normalt diastolisk blodtrykk (øvre og nedre trykk);
 • Økning av pulsfrekvensen med 10-15% av normen;
 • rødhet i ansiktshuden med blek epidermis av lemmer;
 • ømhet i brystet under palpasjon.

Som regel, til tross for økningen i arterielt trykk, forblir pasientens lemmer blege og kalde, noe som skyldes nedsatt perifer sirkulasjon. Med denne form for VSD er det alltid en pulsøkning på opptil 100 slag per minutt.

Blant symptomene - alltid kalde hender og rask hjertefrekvens

Subjektive symptomer er klassifisert som psykosomatiske. Dette er hva pasienten føler med en slik diagnose, men det er ikke mulig å bekrefte en slik symptomatologi med laboratorie eller diagnostiske undersøkelsesmetoder. Slike tegn på NDC inkluderer:

 • svimmelhet og desorientering;
 • periodiske migrene;
 • fingre tremor;
 • mangel på luft;
 • søvnforstyrrelser;
 • kuldegysninger med økt svette;
 • forverring av kognitive funksjoner i hjernen;
 • redusert appetitt.

Subjektive symptomer kan variere. Det er mer enn 100 forskjellige klager fra pasienter med denne diagnosen. Utseendet til slike symptomer er direkte relatert til pasientens psykomotional tilstand, derfor er det umulig å identifisere dem ved undersøkelsen. I øyeblikk av stress og mentalt stress, øker symptomene, men i fred passerer de helt uten behandling.

Typer av sykdom

Avhengig av fysiologiske manifestasjoner er det flere typer NDCer:

 • hypertensive type;
 • hypotonisk type;
 • blandet type;
 • hjerte type.

For NTSD på den hypertoniske typen er preget av en økning i den øvre verdien av arteriell trykk (systolisk) med bevaring av den normale nedre indeksen (diastolisk). På denne bakgrunn er det alltid en rask puls.

Når NDC for en hypotonisk type er det alltid en jevn reduksjon i blodtrykket med 20-25 mm Hg. i forhold til normen. Pulsen senkes, ca 60 slag per minutt.

Med hjerte- eller hjerte-type neurokirurgisk dystoni er det brudd på hjerterytme, bradykardi eller takykardi. Pasienter klager over periodiske smerter i hjertet, men trykket forblir innenfor normale grenser.

Sammensetningen av alle de ovennevnte kliniske manifestasjonene av NDC kalles en blandet type sykdom. I dette tilfelle pasienten har tilbakevendende blodtrykk hopper så nedover og oppover, hjertesykdommer, bradycardia eller tachycardia, smerter i hjertet og åndedrettssvikt.

Nevrologisk dystoni er delt inn i typer avhengig av indeksene for blodtrykk og puls

Diagnostikk av NDC

For diagnosen er nødvendig for å konsultere en nevrolog og en kardiolog. Siden endringer i arterielt trykk med nevrokirkulatorisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen er av episodisk natur, er det nødvendig å utføre differensialdiagnostikk for å utelukke følgende brudd:

 • hypertensiv sykdom;
 • arteriosklerose av blodkar;
 • climacteric syndrom;
 • nevroser;
 • depresjon;
 • myokarditt.

Behandlingsprinsipp

Når vegetososudistoy (cardiopsychoneurosis) av hypertensive type symptomer som er karakteristiske for hypertensjon, bestemme ytterligere behandlingsregime.

Først av alt er det nødvendig å identifisere årsakene som fører til en forverring av symptomene, og ta alle tiltak for å eliminere dem. Vanligvis er utviklingen av IRR eller NDC på grunn av psykisk stress, som ofte er knyttet til arbeidsforhold eller arbeidstid. I dette tilfellet er det nødvendig å redusere arbeidsbelastningen og avstå fra opparbeidelse. Etter å ha eliminert faktoren som provoserer utseendet av symptomer, gå til medisinterapien, som er rettet mot å forbedre ytelsen til det autonome nervesystemet.

En viktig rolle i behandlingen av sykdommen er kardinale endringer i livsstil: avvisning av dårlige vaner, normalisering av regimet, balansert ernæring og regelmessig mosjon.

Det er nødvendig å justere livsstilen

Medisineringsterapi

Konservativ behandling er først og fremst rettet mot å minimere den destruktive innflytelsen av stress. For å forbedre arbeidet i nervesystemet utnevner:

 • vitaminkomplekser;
 • sedativa;
 • antidepressiva;
 • legemidler som stimulerer blodsirkulasjonen;
 • beroligende midler.

Grunnlaget for behandling er inntaket av plante sedativer. I form av tabletter tar Novo-Passit eller Persen, i form av dråper - alkoholtinkturer av valerian, motherwort eller peony.

Med økt hjertefrekvens kan Corvalol-dråper tas for å forbedre trivsel og lindre symptomer. Når forskjellige raser blodtrykk og hjerte form av sykdommen er mulig å tilordne de legemidler som brukes ved behandling av hypertensjon: kalsium-antagonister, ACE-hemmere.

For å forbedre funksjonaliteten i nervesystemet, er vitaminer B og magnesiumpreparater foreskrevet.

Med svimmelhet og hodepine forbundet med nedsatt cerebral sirkulasjon, kan legen foreskrive aminosyre glycin i tabletter eller Cinnarizine.

Hjertet i behandlingen er naturlige beroligende stoffer

fysioterapi

Viktig rolle i NDC-terapi er gitt til fysioterapi. Dens mål - å konsolidere resultatet av behandling av medisiner, forbedre blodsirkulasjonen i hjernen og metabolske prosesser. I terapi bruker NDC:

Et godt resultat oppnås etter en massasje av halsen i halsen. Gjelder ofte gjeldende behandlingsmetoder, for eksempel elektroforese av cervikal-kraftsonen ved bruk av nikotinsyre. Denne prosedyren har en positiv effekt på vaskulær tone og stimulerer hjernens sirkulasjon, og eliminerer dermed spesifikke symptomer og forbedrer nervesystemet.

Ikke-medisinsk behandling

Effektive ikke-medisinske behandlinger:

 • mottak av urte-avkok med beroligende effekt;
 • respiratorisk gymnastikk;
 • Øvelse terapi;
 • yoga og svømming i bassenget.

Du kan brygge apotekskamomile, sitronbalsam, valerianrot eller salvie, og ta det som beroligende. For å forberede legemidlet, skal 2 store skjeer av planten settes i en termosflaske og hell 500 ml kokende vann. Tilsett buljongen under lokket i 4 timer, ta deretter 100 ml før hvert måltid.

Åndedrettsøvelser bidrar til å redusere forekomsten av stress, og også metter kroppen med oksygen og forbedrer søvnkvaliteten. Til samme formål anbefales det å trene treningsterapi, yoga eller svømme i bassenget - slike sportsaktiviteter har en positiv effekt på tilstanden til det nervøse og kardiovaskulære systemet.

Alle metoder for å håndtere stress vil redusere manifestasjoner av NDC

NDC og alder

Sykdommen blir ofte diagnostisert hos barn og ungdom. I dette tilfellet er bruddet på grunn av rask vekst. Vanligvis er barn under 12 år diagnostisert med NDC for hypotonisk type, som er ledsaget av en reduksjon i blodtrykket.

Utviklingen av NDC ved hypertonisk type i svangerskapet skyldes hormonelle forandringer i kroppen og økt belastning på nervesystemet. Vanligvis, med økende blodtrykk på bakgrunn av stress, møter kvinner på slutten av graviditetens andre trimester. Symptomokompleks kan vedvare til levering.

NDC hos barn og gravide er som regel en kortsiktig lidelse og går helt ubehandlet etter gjenopprettelse av hormonell bakgrunn eller opphør av vekst.

NDC og hæren

Hæren med NTSD for hypertensiv type er ikke beregnet for pasienten, i tilfelle:

 • jevn økning i blodtrykk over 160 per 100;
 • Tilstedeværelse av permanente klager
 • reduksjon i arbeidskapasitet;
 • forstyrrelse av hjerterytmen.

Ved første innstilling av en slik diagnose sendes drafteen til sykehus. Gjentatte ganger møter kommisjonen i seks måneder. Hvis det i løpet av denne perioden for å oppnå bedre helse sviktet under undersøkelse av pasienten også alle har høyt blodtrykk, med neuro dystoni eller VSD på hyperton typen inductee anses uskikket til å gjennomgå obligatorisk militærtjeneste.

Som praksis viser, blir utsatt eller uegnet til tjenesten i hæren med en slik diagnose gitt svært sjelden. Dette skyldes det faktum at bare den gjennomsnittlige daglige endringen i blodtrykk er tatt i betraktning. I unge menn diagnostisert med NDC, stiger trykket i hopp, så gjennomsnittlig daglig BP er lavere enn 160 per 100.

Nevrologisk dystoni av hypertonisk type

Som regel utvikler NDC i pubertetperioden, på et tidspunkt da aktiv hormonproduksjon begynner og sekundære seksuelle egenskaper bestemmes. Denne patologien kan forekomme av ulike årsaker, noe som gir impuls til utviklingen av brudd, som forblir hos en person for livet.

Hva er dystonien av karene i henhold til den hypertoniske typen

Neurokirkulær asteni (et av navnene på dystoni) er et brudd på det vegetative systemet. Sistnevnte omfatter 2 avdelinger: sympatisk og parasympatisk, som er ansvarlige for å akselerere arbeidet med organer, vev og avspenning i kroppen. NCA av hypertonisk type oppstår når sekvensen av disse prosessene svikter i forskjellige områder av kroppen og når kroppen reagerer, ikke er tilstrekkelig for situasjonen. Denne hypertensive sykdomsformen er mer typiske lidelser i den sympatiske delen av det vegetative systemet.

Med stabil kroppsfunksjon og den sympatiske delen av det autonome nervesystemet, øker tonen i karens vegger, dersom et organ trenger ekstra ernæring. Hvis denne funksjonen brytes, belastes de vaskulære veggene for ofte, noe som fører til en økning i blodtrykket i nevrokirkulatorisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen.

Det er mange mulige årsaker til sykdommen, mens NDC vanligvis diagnostisert hos barn i skolealder, fordi under utviklingen av organismen ofte oppstår avvikssystemer og gjennomførings organer. Fra siden av kardiovaskulærsystemet forårsaker dette utilstrekkelig respons på emosjonell eller fysisk stress. I tillegg kan cardiopsychoneurosis foreldre provosere feil oppdragelse av barnet, slik at det er et avvik på hans mentale og fysiske utvikling.

IRR for hypertensive typen, som tildeles kode F45.3 i ICD (International Classification of Diseases), kan stimuleres av følgende faktorer:

 • stress,
 • fysisk / mental overarbeid;
 • skaffe craniocerebral skader;
 • utilstrekkelig hvile, søvnmangel
 • Overføring av sykdommer som forårsaker utmattelse av kroppen;
 • negativ effekt av miljøforhold på kroppen;
 • en sterk reduksjon i fysisk aktivitet;
 • genetisk plassering til NDC;
 • Tilstedeværelse av infeksjon i kroppen;
 • røyke.

Nevrologisk dystoni: årsaker, tegn, typer, behandling

Det er klart at essensen av de mange navnene på syndromet i neuro dystoni (NCD) en - autonom ubalanse primære organer reduserer livskvaliteten, fra barndommen eller ungdomsårene, derfor NDC betraktet som "ungdom" sykdom.

Hyppigst forekommende neurokirkulatorisk dystoni (vegetativ-vaskulær dystoni, vegeto-vaskulær dysfunksjon, vegetativt dystoni-syndrom) begynner i puberteten, når bare sekundære seksuelle egenskaper blir samlet, og hormoner begynner aktiv aktivitet i forbindelse med den kommende perestroikaen.

Sykdommen har en tendens til å være forbundet med spesifikke årsaker, som ga opphav til vedvarende brudd forble en levetid og gjøre en person "verken syk eller frisk."

Hvorfor skjer dette?

Det autonome nervesystemet gjennomtrenger hele menneskekroppen og er ansvarlig for den innervasjon av de indre organer og lymfe systemer og sirkulasjons, fordøyelsessystemet, luftveiene, separasjon, hormonal regulering, og hjerne- og ryggmarg vev. I tillegg opprettholder det autonome nervesystemet konstancen av det indre miljøet og sikrer tilpasningen av organismen til ytre forhold.

Arbeidet til alle systemer sikres av likevektsadferdene i de to avdelingene: sympatisk og parasympatisk. Med overhodet av funksjonen til en avdeling over en annen, skjer en endring i ytelsen til individuelle systemer og organer. Tilpasningsevner av organismen med dette fenomenet, naturlig, reduseres.

Det er interessant at skaden på enkelte organer og feilfunksjonen i det endokrine systemet selv kan føre til ubalanse i det autonome nervesystemet. Nevrologisk dystoni er et resultat av ubalanse i det autonome nervesystemet, Derfor er NDC-typen avhengig av overvekt av en bestemt del av VNS (sympatisk eller parasympatisk).

Drevet til sykdommen

Spørsmålet om hvorfor noen er syke, og noen ikke er, er iboende i NDC, så vel som resten av sykdommene. Etiologien til nevrocirkulatorisk dystoni kan skelnes av hovedfaktorene:

 • Familiens natur av sykdommen, hvor arvelighet spiller en betydelig rolle, men det bør huskes på at ikke sykdommen overføres, men egenskapene til organismen, som ligner foreldrene. I tilfelle av neurokirkulatorisk dystoni har moren flere sjanser til å overføre en predisposisjon til patologi;
 • Det sosiale miljøet, som inkluderer både levekårene og relasjonene i teamet som påvirker psykomotionalstaten;
 • Temperament og personlighet;
 • Craniocerebral traumer og neuroinfections i anamnese;
 • Hormonale lidelser;
 • Smittsomme-allergiske sykdommer;
 • Overdreven mental og fysisk stress;
 • Endring av klimatiske forhold på boligen.

Kombinasjonen av flere eller alle faktorer sammen fører til kroppens reaksjon på stimuli. Denne reaksjonen er ansvarlig for dannelsen av patologiske forhold som manifesteres av lidelser:

 1. Exchange prosesser;
 2. Innervering av indre organer;
 3. Mage-tarmkanalens arbeid;
 4. I blodkoaguleringssystemet;
 5. Aktiviteten til det endokrine systemet.

Forløpet av moderens graviditet, hypoksi og fødselstrauma har også en negativ effekt på tilstanden til det vegetative systemet og kan være årsaken til nevrocirkulatorisk dystoni hos barn.

Inkonsekvensen av driften av systemene fører til et svar på fartøyene - deres spasmer. Dermed begynner manifestasjonen av neurokirkulatorisk dystoni.

Video: neurokirkulatorisk dystoni - Dr. Komarovsky

Typer NDCer

Hver nevrokirkulatorisk dystoni forekommer på forskjellige måter. Essensen av disse fenomenene ligger i overveielsen av en bestemt avdeling i det autonome nervesystemet og i dannelsen av NDC-typen. Ett hjerte gjør vondt eller "popper opp", den andres hode spinner, bare temperaturen på miljøet endres med en grad eller to. Og hvis Gud forbyder, spenning, stress eller en skarp forandring i været - er det generelt ukontrollert reaksjon. Symptomer på neurokirkulatorisk dystoni er lyse og varierte, men følelser er alltid ubehagelige.

Du kan føle noe, noe. Svimmelhet, pre-stupor, ledsaget av kvalme eller ubehagelig "klump" i magen. Følelsen er at noen ganger vil du miste bevisstheten, og deretter få lindring. Ofte besvimelse for noen mennesker er en frelse, etter at det kommer en hyggelig languor og avslapping...

Behandling av nevrokirkulatorisk dystoni er lang, i lys av prosessenes bølgende forløb, og er rettet mot å forhindre tilbakefall. I tillegg avhenger et kompleks av medisiner direkte av typen NDC og endringer i kardiovaskulærsystemet.

Typer av neurokirkulatorisk dystoni er delt avhengig av blodtrykksindeksene:

 • Nevrologisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen - blodtrykket har en tendens til å øke, uavhengig av alder og omstendigheter.
 • Nevrologisk dystoni ved hypotonisk type - sløvhet, svakhet, redusert trykk og puls;
 • Nevrologisk dystoni i en blandet type, det er vanskelig å holde styr på hvordan og når alt kommer til å slå. Det verste er at pasienten ikke vet på forhånd og med rystelser forventer enten en økning eller et trykkfall.

Hypertensive NDC type

Nevrologisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen er karakterisert ved ubalanse i det autonome nervesystemet, uttrykt av overvekt av tonen i sympatiske systemet over den parasympatiske avdelingensympathicotonia) og er uttrykt av:

 1. Økt blodtrykk;
 2. Hodepine, som er avhengig av fysisk aktivitet og styrkes med det;
 3. svimmelhet;
 4. Avhengighet av værforhold (hodepine, løfte blodtrykk);
 5. Hjertebanken, noen ganger med avbrudd;
 6. Mitral ventil prolapse med ultralyd undersøkelse av hjertet;
 7. Krenkelsen av termoregulering - høy kroppstemperatur hos barn med smittsomme sykdommer;
 8. Endringer fra mage-tarmkanalen i form av svak peristaltikk, og dermed - til en tendens til forstoppelse;
 9. Mangelfull funksjon av tårer ("tørre tårer");
 10. Endring av stemning (melankoli og melankoli);
 11. Rapid tretthet.

Hypotonisk type NDC

Med overhodet av den parasympatiske delen av det autonome nervesystemet (vagotonia) utvikler nevrocirkulatorisk dystoni i henhold til hypotonisk type, hovedtegnene som er:

 1. Reduksjon av blodtrykk;
 2. En sjelden puls (bradykardi), som raskt kan øke (takykardi);
 3. Smerte i hjertet (kardialgi);
 4. svimmelhet;
 5. Hyppige besvimelsesforhold, spesielt karakteristiske i nærvær av nevrokirkulatorisk dystoni hos barn (hovedsakelig i jenter) i pubertetperioden;
 6. Hodepine forbundet med værforhold, fysisk og psykisk stress;
 7. Økt tretthet og dårlig ytelse;
 8. Dyskinesi i galdeveien, som er forbundet med ujevn og kaotisk sammentrekning av galleblæren;
 9. Fordøyelsessykdommer (tilbøyelighet til diaré og flatulens);
 10. Brudd på termoregulering: En reduksjon i kroppstemperatur og en langvarig subfebril tilstand for infeksjoner hos barn;
 11. Klager om "shortness of breath" og "sukk";
 12. Tilnærming til allergiske reaksjoner;
 13. Blek hud (marbling), cyanose av ekstremiteter;
 14. Kaldsvette.

Blandet type NDC - når mellom avdelinger er det ikke samtykke

Ukoordinert arbeid av sympatiske og parasympatiske avdelinger fører til brudd på funksjonen til systemer og organer. Hvis trykket "hopper", hvis hudfarge i noen få minutter plutselig blir rødt eller blek, hvis kroppen reagerer til mindre hendelser uforutsigbart, så kan du mistenke blandet type neurokirkulatorisk dysfunksjon.

Symptomer på nevrocirkulatorisk dystoni i en blandet type inkluderer symptomer som er karakteristiske for både hypotoniske og hypertoniske typer. Hvilken del av det autonome nervesystemet, på hvilket tidspunkt vil seire, vil slike tegn være iboende i pasientens tilstand.

Video: hvordan manifesterer NDC?

Kriser av nevrocirkulatorisk dystoni

Nevrologisk dystoni, som har oppstått i barndommen, kan "bli beriket" med symptomer i løpet av tiden og gi mer levende vegetative manifestasjoner i form av kriser hos unge mennesker. Angrep med nevrocirkulatorisk dystoni er også avhengig av typen, selv om de ofte ikke har et levende bilde av tilhørende, men er av blandet natur. Høy aktivitet av den parasympatiske avdelingen til VNS kan gi vagoinsulær krise, for hvilke følgende egenskaper er karakteristiske:

 • Svette og kvalme;
 • Plutselig svakhet og mørke i øynene;
 • Reduksjon av blodtrykk og kroppstemperatur;
 • Sakte hjertefrekvens.

Etter vagoinsulær krise, føler pasienten for noen dager fremdeles ødelagt og svakt, blir hodet regelmessig svingt.

Når den sympatiske avdelingen tar "forrang", utvikler en annen type neurokirkulatorisk dysfunksjon. Neurokirkulatorisk dystoni med sympatadrenekriser gjør seg følt av det plutselige utseendet av årsakssykefrykt, som raskt legges til:

 1. Intense hodepine;
 2. Smerter i hjertet;
 3. Økt blodtrykk og kroppstemperatur;
 4. Forekomst av kulderystelser;
 5. Rødhet i huden eller oppkjøpet av blek.

Video: Hvordan håndtere NDC-eksacerbasjoner?

Vegetativ dysfunksjon og graviditet

Selv om graviditet er en tilstand og fysiologisk, men da kan neurokirkulatorisk dystoni forekomme, fortsetter latent (skjult), fordi under graviditeten blir organismen gjenoppbygget og forbereder seg på fødsel av et nytt liv. Vesentlige endringer gjennomgår den hormonelle bakgrunnen - regulatoren av alle graviditetsprosessene. Interne organer "passer" annerledes, og frigjør stedet for den stadig økende livmoren. Og alt dette er under kontroll av det autonome nervesystemet, som selv uten en slik last ikke alltid klarte, men her...

Kvinner som lider av NDC, kan lære om graviditeten før testen, fordi det første tegnet kan være en synkope. Neurokirkulatorisk dysfunksjon i svangerskapet har et mer uttalt klinisk bilde, så graviditet er vanskeligere.

Reaksjonen til alt "galt", tårene på hver anledning, hjerte smerte og raserianfall, nedsatt blodtrykk, og i transport er bedre å ikke gå... gravid vanker følelse av åndenød og stuffiness, og har neurocirculatory dysfunksjon selv vet "lukten av fersk puster ".

Men alt kan ikke være så ille, og bør ikke være opprørt. Det var mange tilfeller av forsvunnelse av NDC-manifestasjoner etter fødsel. At denne grunnen - om "å bringe orden" i kroppen til en kvinne, eller en ansvarlig yrke forbundet med å ta vare på babyen - er ukjent. Men pasienter oppdager ofte at hvis de blir distrahert av viktige ting, blir det vegetative-vaskulære komplekset redusert.

Sykdom eller syndrom?

Rangerer om vegetative-vaskulære lidelser, hvordan å ringe dem, har forskere ikke bestemt seg. Vegeto-vaskulær dystoni betraktes som et mer korrekt navn, siden det uttrykker sykdomspatogenesen. Den siste trenden med å bestemme denne tilstanden har blitt autonom dystoni-syndrom, som fra dette ikke ble en selvstendig enhet i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer (ICD).

ICD 10 kode for neurokirkulatorisk dystoni - F45.3, hvor bokstaven F indikerer en psykogen opprinnelse, som generelt foregår. Ifølge samme klassifisering er ikke NDC anerkjent som en sykdom, men symptomkompleks, oppstår som følge av utilstrekkelig oppførsel av det autonome nervesystemet (ukoordinert og ikke-likevektsinteraksjon av to avdelinger av ANS: sympatisk og parasympatisk). Det er usannsynlig at folk som er godt kjent med dette komplekset av symptomer fra denne "føler seg bedre", men til dags dato er det.

Mange spørsmål er forårsaket av vegetativ-vaskulær dysfunksjon, når det er på tide å gi gjeld til morslandet. Hvordan er neurokirkulatorisk dystoni kompatibel og militærtjeneste? Like forskjellige manifestasjoner, det samme bør være tilnærmingen.

Forbereder for militær plikt: NDC og hæren

Selvfølgelig er noen så ivrige etter å fylle fylkene av Forsvarernes forsvarere, da de glemmer sykdommen. Eller skjul det? Andre, tvert imot, har fra barndommen en post på kortet - NDC, prøver å kvitte seg med militære oppgaver. I denne forbindelse bør kommisjonens tilnærming være objektiv og allsidig. På den ene siden, se rekruttere den første gang, som gjør at ingen klager og "bryter i kampen", noe som gir bare en lav eller høy (over eller under 100/60 160/100) trykk og vegetative forstyrrelser klare til "face" i pusten og hjerterytmer, du kan tilfredsstille hans ønske. En kvalifisert kommisjon bør imidlertid finne ut for første gang, periodisk eller permanent. Det samme gjelder for de som gjør mange klager, og bare skarpe oppføringer i barnekortet sier om sykdommen. Selvfølgelig, det er en gjennomsnittlig: klinikken der og klager, noe som indikerer tilstedeværelse av autonome forstyrrelser. I alle tilfeller er kommisjonens oppgave å finne ut:

 • Er klager permanent?
 • Om blodtrykket er stabilt eller lavt;
 • Er cardialgias og hjerte rytmeforstyrrelser;
 • Hvor mye symptomene på NDC påvirker effekten av draftee.

For å studere helsen til en ung person, er det obligatoriske spesialister (nevrolog, kardiolog, oculist, endokrinolog, otolaryngolog).

I tillegg, ved valg av egnet for militærtjeneste i tilfelle av nevro dystoni, en differensialdiagnose med andre sykdommer for diagnose og utelukkelse av sykdommer i mage-tarmkanalen, hjertet og lungene, noe som kan være lik symptomer i NDC.

Til hvem lyder "Slavens farvel"?

For en objektiv tilnærming til spørsmålet, blir rekruttere sendt til sykehus for undersøkelse, etter som han kan bli anerkjent som midlertidig uskikket til artikkel 48. I dette tilfellet, den unge mannen som skal behandles på nevro dystoni, men hvis det viser seg å være ineffektiv og symptomene indikerer vedvarende brudd på det autonome nervesystemet, er vernepliktig ikke gjenstand for militærtjeneste og den militære får en billett med et notat om uegnethet kunst. 47 "a".

På samme måte gjelder Kommisjonen også de unge mennene som er tydelig sporet vedvarende vegetative-vaskulære sykdommer med en økning eller senking av trykket, det er eksplisitt tegn på brudd hjertefrekvens, og smerte i hjertet er permanent.

Vel, som noen som hadde en enkel registrering av sykdom i det autonome nervesystemet, men har ikke bekreftet det med ære jeg må gå for å tjene fedrelandet og fedreland. Gamle, men fortsatt en konstant og unik, marsjere Vasily Agapkin sin høytidelighet grunn til å gråte sin egen mor og hans kjæreste... ingenting forferdelig - vil ta litt tid og en sunn, modnet og trygg i går inductee, vil returnere hjem, helt glemme om sykdommen.

Og likevel: hva skal jeg gjøre med det?

Snakk om neurokirkulatorisk dystoni kan være en lang og mange, gode og mange navn på denne patologien, og dette tillater en rekke. Men de som har en slik "lykke" er på utkikk etter frelser for frelse fra dette medav immunutfellingen, som ganske mye forgifter livet og manifesterer seg i de mest uforutsette situasjoner. Generelt er en betydelig del av menneskeheten opptatt av spørsmålet om hvordan man skal behandle en nevrologisk dystoni som har et dusin flere navn. Når alt kommer til alt, endrer navnet ikke på pasientens velvære.

Merkelig nok, vegetativ-vaskulær dysfunksjon liker ikke hypodynamien. Og til tross for at manifestasjonene av sykdommen er spesielt påfallende etter fysisk anstrengelse, gjør ikke fysisk utdanning til pasienten ikke bare skade, men er vist. Sant, det bør være en målrettet, terapeutisk øvelse, dosert og gjennomtenkt.

obligatorisk overholdelse av arbeids- og hvilevernet er også en integrert del av behandlingsprosessen. Selvfølgelig er det ikke sannsynlig at arbeid i nattskift, søvnmangel, lang tidsforventning i nærheten av skjermen, hjelper til med å føle den enkle i hodet og kroppen. Men frisk luft, stille kveld går til fots, et varmt bad med beroligende urter, tvert imot, vil gi en god sunn søvn og forbedre humøret ditt.

Psykoterapeutisk tilstand pasienter bør være spesielt oppmerksom. Unngå stressende situasjoner, delta i automatisk trening, ta beroligende te og gjør alt som er mulig for å skape et rolig og vennlig hjem og lagmiljø for deg selv og andre.

Uansett hvor tett det høres ut, men her tilhører en viktig rolle dietten. Neurokirkulatorisk dystoni "liker ikke" verken krydder, krydret mat eller alkohol. Alt som opphisser nervesystemet kan forverre prosessen, så det er bedre å unngå overskudd og ikke bli stresset. Men rik på kaliumprodukter (aubergine, poteter, bananer, svisker og aprikoser) "som" det "lunefullt" nervesystemet.

Behandling foreskrevet av lege

Medikamentell behandling i nevropirkulasjonsforstyrrelser er svært ønskelig å utføre med generelle helseforanstaltninger og fysioterapi. Terapeutisk massasje, elektroforese med beroligende midler i kragen området, electrosleep og sirkulær dusj - vil bidra til å styrke nervesystemet, og gi positive følelser, hvor pasienter med neuro dystoni krever det.

Og hva en flott prosedyre - akupunktur. Ved å bruke det, kan du permanent gi opp medisiner og føle seg bra bare takket være den årlige gjentakelsen av akupunktur. Leveres i nevromuskulære bunter, tynn gull eller platina nåler vil føre til en langvarig og vedvarende remisjon, og sykdommen vil forsinke...

Vitaminterapi og antioksidantkompleks (Dr. Theiss, gerovital, etc.) vil være et utmerket tillegg til de restorative tiltakene.

Legemidler til behandling av nevrokirkulatorisk dystoni er tatt på råd fra en lege og foreskrevet av ham. Ingen råd fra venner og Internett er upassende her, siden medisinen er foreskrevet med hensyn til blodtrykk, tilstedeværelse av cardialgias og tilstanden til hjerterytmen. Det er klart at det vil hjelpe en pasient med høyt blodtrykk, det kan ha en skadelig effekt på en person med lavt blodtrykk, så det er usannsynlig at en hypotonisk type vil vise aegilok (beta-adrenoblokker). Legemidler som regulerer hjertefrekvensen, er seriøse og krever spesiell omsorg, så "amatør" i slike tilfeller - til ingenting.

Ofte er pasienter med autonome sykdommer foreskrevet med rusmidler fra gruppen av beroligende midler - adaptol, afobazol, grandaxin. Bemerkelsesverdig effekt har et urtepreparatgelarium, som har antidepressive egenskaper. For fjerning av spasmer ofte utnevnt bellataminal, som også gir en beroligende effekt.

Hawthorn, valerian, motherwort - alkoholiske infusjoner av disse plantene er svært kjent for pasienter med neurokirkulatorisk dystoni, de lagres kontinuerlig i et hjemmemedisinskap og utfører funksjonen "førstehjelp".

Video: Ekspertuttalelse om NDC

Hva kan hjelpe tradisjonell medisin?

Mangfoldet av resept for behandling av folkemidlene til nevrokirkulatorisk dystoni er enda mer slående enn mangfoldet av kliniske manifestasjoner. Kontrasterende sjeler, respiratorisk gymnastikk av tibetanske munker og østerriksk helbreder Rudolf Brois er utvilsomt bemerkelsesverdige, men folket foretrekker på en eller annen måte russisk "skapelse" av en eller annen grunn. Populær drikke fra kirken "Cahors" og en blanding av juice av hvitløk, sitron, rødbeter, gulrøtter og reddiker, smaksatt med naturlig honning, overføres "fra munn til munn og fra generasjon til generasjon."

Men for behandling med folkemidlene bør NDC ikke glemme trykket, så folkeslagere anbefaler også en annen behandling. For eksempel, med økt blodtrykk i folket, er infusjoner av mynteblader og hvit bjørk, kalendula blomster og dillfrø brukt. Vel redusere trykket av alkoholiske infusjoner av magnolia og mistelteinhvite.

Sterk te og kaffe for hypertensive NDC anbefales ikke, men om morgenen kan du drikke en fantastisk te tilberedt hjemme:

 • Tørke bær av blåbær, aronia, sort currant, currant og barberry er tatt i like deler, er malt, blandet og brukt, fylt med kokende vann.

Ved normale indikasjoner av arterielt trykk og en tendens til å redusere, blir infusjoner av elecampan, immortelle, tilberedt, og ferskpresset gulrot og rosen hofter er full. De sier det hjelper mye.

Selvfølgelig kan roten til valerianen (du kan ta den inne, du kan lage bad), hagtorn, varm melk med honning for natten - alle vet. Slike folkemedisiner er kanskje i hvert hjem, selv der det ikke finnes neurokirculatoriske lidelser.

Hvordan etableres diagnosen?

Syndrom av vegetativ dystoni Det er ikke bare basert på pasientens klager. Før legen diagnostiserer, må pasienten bestå testene og gjennomgå instrumentelle undersøkelser, og hovedstadene "på veien" til NDC vil være:

 1. Generelle tester av blod og urin, som ikke avviker fra normen i denne sykdommen;
 2. Blodtrykksprofil i 10-14 dager for å bestemme typen NDC;
 3. Ultralyd av nyrene og hjertet for å utelukke uavhengige sykdommer i disse organene;
 4. rheoencephalography;
 5. EKG, FCG, ekkokardiografi;
 6. Konsultasjoner av endokrinolog, otolaryngolog, nevrolog, oftalmolog.

I tillegg, ofte for å bestemme årsaken, er det behov for en detaljert studie av funksjonen av nyrene, binyrene, hypothalamus og skjoldbruskkjertelen.

Les Mer Om Fartøyene