Diuretika - hva er det, klassifisering av narkotika, bruk i hypertensjon, hevelse og hjertesykdom

En av de vanligste farmakologiske gruppene av medisiner er diuretika eller diuretika. Legemidlene er mye brukt både for behandling av kroniske patologier, og for lindring av akutte tilstander (f.eks. Lungeødem, hjerne). Det er flere grupper av legemidler som avviker i styrke og mekanisme for farmakologisk virkning. Les indikasjoner og kontraindikasjoner for diuretika.

diuretika

Vanndrivende midler eller diuretika - en medisin, som øker blodnyren filtreringshastigheten, hvorved overskytende væske utgang, blir arterielt trykk redusert og øker dermed fjerning av giftige stoffer fra kroppen. Avhengig av plasseringen av handlingen er følgende typer diuretika: ekstrarenal og renal (sløyfe som virker på den proksimale eller distale tubuli i nevronet).

Etter å ha tatt diuretika, reduserer kroppens blodtrykk, vannabsorpsjon, elektrolytter i nyretubuli, urinutgangshastigheten økes fra kroppen. Under påvirkning av medikamenter reduseres konsentrasjonen av kalium og natrium i blodet, noe som kan påvirke pasientens helsetilstand: ofte utvikler konvulsiv lidelse, takykardi, tap av bevissthet, etc., og derfor er det nødvendig å strengt å overholde de mottaksmodus og dosering av medisiner..

Klassifisering av diuretika

Hver representant for diuretika har sine egne effekter, kontraindikasjoner og bivirkninger. Bruk av potente forbindelser fremkaller aktiv fjerning av viktige elektrolytter, hurtig dehydrering, hodepine, hypotensjon. Urinveiene er klassifisert etter mekanismen og lokaliseringen av tiltaket:

 1. Loop.
 2. Tiazid og tiazidlignende.
 3. Inhibitorer av karbonsyreanhydrase.
 4. Kaliumsparende (aldosteronantagonister og nonadolsteron).
 5. Osmodiuretiki.

sløyfe

Virkningsmekanismen av sløyfediuretika som skyldes vaskulære muskelavslapning, akselerering av blodstrømmen i nyrene ved å øke prostaglandinsyntesen i endotelceller. Loop diuretika begynner å virke etter ca. 20-30 minutter med oral administrasjon og etter 3-5 minutter ved parenteral administrering. Denne egenskapen tillater bruk av rusmidler i denne gruppen i livstruende forhold. Å løse diuretika er:

 • furosemid;
 • Ektarsyre;
 • Britomar.

tiazid

Diuretika i tiazid-serien anses å være av middels effekt, deres virkning oppstår omtrent 1-3 timer og varer hele dagen. Virkemekanismen for slike legemidler er rettet mot nephronens proksimale tubuli, noe som resulterer i omvendt absorpsjon av klor og natrium. I tillegg, Tiazidmedikamenter øker utskillelsen av kalium, forsinker urinsyre. Bivirkninger, som observeres på grunn av administrasjonen av disse legemidlene, uttrykkes ved metabolske og osmotiske trykklidelser.

Tiazidmidler er foreskrevet for å eliminere ødem ved høyt blodtrykk, hjertesvikt. Det anbefales ikke å bruke diuretika i sykdommer i ledd, graviditet, amming. Blant tiazidmedikamenter er:

kalisberegate

Denne typen vanndrivende stoffer reduserer systolisk blodtrykk, reduserer hevelse av vev, øker konsentrasjonen av kalium i blodet. Diuretisk effekt av kaliumsparende rusmidler svak, Siden i de nyrnefyrre distale delene blir lite natrium reabsorbert. Legemidler i denne gruppen er delt inn i natriumkanalblokkere og aldosteronantagonister. Indikasjoner for bruk av kaliumsparende legemidler er:

 • svulst i adrenal cortex;
 • arteriell hypertensjon;
 • kaliummangel;
 • forgiftning med litiumpreparater;
 • Behov for normalisering av øyetrykk i glaukom;
 • økt intrakranielt trykk;
 • diastolisk og systolisk hjertesvikt.

Blant kontraindikasjoner for bruk av kaliumsparende midler, addison sykdom, hyponatremi, hyperkalemi, menstruelle uregelmessigheter. Ved langvarig bruk av denne gruppen medikamenter, er det mulig å utvikle hyperkalemi, gastrointestinale sykdommer, lammelse, skjelettmuskeltonesykdommer. Blant de mest populære kaliumsparende midlene er:

Urte diuretika

For å redusere hevelse, som ikke er en følge av kroniske sykdommer, men forårsaket av overdreven konsum av salt mat, anbefales det å bruke naturlige diuretika. Slike midler har en rekke fordeler:

 • har en merkbar vanndrivende effekt;
 • egnet for langvarig bruk;
 • ikke forårsake nyre og ekstralariske bivirkninger;
 • egnet for barn, gravide kvinner;
 • godt kombinert med andre legemidler.

Noen medisiner som er relatert til diuretika, har naturlig opprinnelse. Herbal diuretics inkluderer mange urter, samt noen frukter og grønnsaker. Her er noen eksempler på slike naturlige preparater:

 • jordbær;
 • yarrow urt;
 • cikoria root;
 • blader, bjørk knopper;
 • tranebær blader;
 • rose hofter;
 • vannmelon;
 • agurker.

Indikasjoner for bruk av diuretika

Diuretiske farmakologiske midler er foreskrevet for patologier som er ledsaget av væskeretensjon, en sterk økning i blodtrykket, forgiftning. Slike tilstander inkluderer:

 • kronisk nyresvikt;
 • hjertesvikt;
 • hypertensive kriser;
 • glaukom;
 • nedsatt leverfunksjon
 • overdreven syntese av aldosteron.

Med hypertensjon

Arteriell hypertensjon, ukomplisert med nyreinsuffisiens, kan kontrolleres av diuretika. Legemidlene reduserer volumet av sirkulerende blod og systolisk utkastning, slik at trykket avtar gradvis. Langtidsbehandling fører til en reduksjon av diuretisk effekt, stabilisering av arteriell trykk ved hjelp av egne kompensasjonsmekanismer (en økning i innholdet av hormoner aldosteron, renin). Med arteriell hypertensjon utnevner:

 1. Hydroklortiazid. Det aktive stoffet er hydroklortiazid. Legemidlet tilhører en gruppe tiazid diuretika med middels styrke. Avhengig av det kliniske bildet, utnevne 25-150 mg per dag. Virkningen av hydroklortiazid forekommer innen en time og varer ca. 24 timer. Legemidlet er egnet for langvarig bruk og forebygging av hypertensive kriser.
 2. Chlorthalidone. Legemidlet er en tiazinlignende gruppe, den aktive ingrediensen er klortalidon. Chlortalidon begynner å virke 40 minutter etter inntak, varigheten av effekten er 2-3 dager. Tilordne et middel for 25-100 mg om morgenen, før du spiser. Ulempen med chlorthalidon er den hyppige utviklingen av hypokalemi.
 3. Indapamide. Dette vanndrivende middel betyr et tiazid-lignende vanndrivende middel, øker utskillelsen av natrium, kalium og klor. Effekten av stoffet kommer etter 1-2 timer og varer hele dagen.

I beruselse

Når alvorlig forgiftning benyttet seg av tvungen diurese ved hjelp av diuretika for å fjerne giftstoffer og giftstoffer fra blodet. Diuretika brukes i rusmidler med vannoppløselige stoffer, som inkluderer:

 • alkohol;
 • salter av tungmetaller;
 • narkotiske stoffer;
 • hemmende stoffer;
 • potente medisiner (barbiturater).

Tvangsdiurese utføres under steady-state forhold. Samtidig utføres hydrering og dehydrering samtidig med minimal endring i blodsammensetning og kvantitet. Diuretika bidrar til å oppnå forbedret filtreringsevner av nefroner for rask og effektiv fjerning av giftige stoffer. For å utføre tvungen diuresis bruk:

 1. Furosemid. Legemidlet har en rask, men kort diuretisk effekt. For tvungen diuresis, administrer 1% oppløsning i en mengde på 8-20 ml parenteralt. Effekten av stoffet begynner etter 5-7 minutter og varer 6-8 timer.
 2. Etacrynsyre. Den har litt mindre aktivitet enn furosemid. Ved rusmidler indikeres parenteral administrering av 20-30 ml oppløsning. Virkningen av Etacrynsyre begynner etter 30 minutter, varer 6-8 timer.

Med sykdommer i kardiovaskulærsystemet

Diuretika foreskriver ved kronisk hjertesvikt å eliminere ødem. Vanligvis er minimumsdosen av legemidler angitt. Behandling av hjertesvikt anbefales for å starte med tiazid eller tiazid-lignende diuretika:

 1. Klopamid. Legemidlet har en utpreget natriuretisk effekt. Hjertesykdom viser en dosering på 10-40 mg daglig om morgenen før et måltid. Clopamid begynner å fungere etter 1-2 timer, varigheten av effekten vedvarer i 24 timer.
 2. Diuver. Loop vanndrivende, aktiv ingrediens - torasemid. Legemidlet senker reabsorpsjonen av natrium- og vannioner. Effekten av stoffet når maksimalt etter 2-3 timer etter inntak, fortsetter den vanndrivende effekten i 18-20 timer.

Med nyresykdom

Patologier av nyrene fører til utilstrekkelig filtrering av blod, akkumulering av metabolske produkter og toksiner. Diuretika bidrar til å kompensere for nephronens utilstrekkelige filtreringskapasitet. Indikasjoner for utnevnelse av diuretika er nyresvikt, kroniske infeksjonelle lesjoner i akutt stadium, urolithiasis. Som regel gjelder i disse tilfellene:

 1. Mannitol. Osmodiuretisk, øker filtreringen og det osmotiske trykket i plasmaet. Legemidlet har en moderat natriuretisk effekt. Vanndrivende tiltak begynner i de første minuttene etter parenteral administrasjon (ca. 5-10 ml av en 15% løsning) og varer 36-40 timer. Påfør medisiner for tvungen diurese i glaukom eller hjerneødem.
 2. Oksodollin. Hovedaktivstoffet er klortolydon. Oksodollin hemmer natriumreabsorpsjon. Handlingen begynner 2-4 timer etter inntak, varer 26-30 timer. Dosering for nyresykdommer er 0, 025 g en gang daglig.

Med ødem

Puffiness oppstår ofte uten sykdommens nærvær og er et resultat av overdreven konsum av salt, søte, alkoholholdige drikker. For å eliminere dette ubehagelige symptomet, er diuretika indikert:

 1. Amilorid. Medisinering fra gruppen av kaliumsparende diuretika. Amylorid begynner å virke 2 timer etter inntak, fortsetter effekten i 24 timer. Omtrentlig enkeltdose er 30-40 mg.
 2. Diakarb. Det aktive stoffet er acetazolamid. Diakarb har en svak men langvarig effekt. Etter oral administrering (250-500 mg), oppstår effekten etter 60-90 minutter og varer opptil 2-3 dager.

For å miste vekt

Diuretika i noen dager vil bidra til å redusere kroppsvekten med 1-3 kg, men det påvirker ikke fettinnholdet i kroppen. Hvis du slutter å bruke vanndrivende legemidler, vil vekten komme tilbake, slik at disse legemidlene ikke anbefales for vekttap lenger enn 2-3 dager. Langvarig bruk av diuretika for å redusere kroppsvekt kan føre til forstyrrelse av nyrene opp til nyresvikt. For kortsiktig vekttap er følgende legemidler egnede:

 1. Lasix. Den aktive komponenten av legemidlet er furosimid. Lasix har en rask vanndrivende effekt, hemmer reversering av natrium, klor og kalium. Den anbefalte enkeltdosen er 40-50 mg. Virkningen av Lasix begynner 30-40 minutter etter inntak og varer 6-8 timer.
 2. Uregei. Diuretika med rask virkning, inneholder i sammensetningen av etakrylsyre, noe som reduserer transporten av natrium. effekten oppstår 30 minutter etter inntak, varer i 10-12 timer. Enkeltdose er 25-50 mg.

Drug Interaksjoner

Narkotika diuretika er ofte foreskrevet som en del av kompleks medisinering samtidig med andre medisiner, så du bør studere vekselvirkningen av diuretika med andre legemidler:

 1. Diuretika, som ekskluderer kalium, bør ikke tas med digitalis-derivater, tk. dette øker risikoen for arytmi.
 2. Dårlig kombinert kaliumsparende diuretika med kaliumpreparater: Dette medfører overskudd av dette ionet, noe som fremkaller parese, muskel svakhet og respiratorisk svikt.
 3. Legemidler som reduserer konsentrasjonen av glukose i blodet, øker den hyperglykemiske effekten av diuretika.
 4. Antibakterielle midler aminoglykosid- og cephalosporinserier i kombinasjon med sløyfedyretika kan føre til utvikling av akutt nyresvikt.
 5. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, protonpumpehemmere reduserer diuretikkens diuretiske effekt.
 6. Benzotiadiazinderivater i kombinasjon med diuretika kan forstyrre mikrosirkulasjonen av myokardiet og fremme utviklingen av trombi.

Bivirkninger av diuretika

Diuretika, som produserer nødvendige elektrolytter for kroppen, forårsaker noen bivirkninger. Som regel er det konsekvenser av ionisk likevektsstørrelse. Disse inkluderer:

 • hypokalemi (reduksjon i kaliumnivå);
 • hypomagnesemi (reduksjon i magnesiumkonsentrasjon);
 • utvasking av kalsium fra kroppen;
 • arytmi;
 • metabolisk alkalose;
 • dehydrering;
 • irritabilitet;
 • mørkere i øynene;
 • søvnforstyrrelser;
 • tap av effektivitet;
 • takykardi;
 • kortpustethet;
 • hyponatremi (reduksjon i mengden natrium).

Den største faren er representert ved loop diuretics, siden de har en kraftig og rask effekt. Selv en liten avvik fra anbefalt dosering av disse legemidlene kan forårsake en rekke uønskede bivirkninger. Mindre farlige diuretika er preparater av en gruppe tiazidmedikamenter. De har en lang, men mild effekt, uten å endre blodets skarpe sammensetning, så egnet til langvarig bruk.

Kontra

På grunn av det faktum at diuretika har en generell effekt på kroppen, dvs. forårsaker endringer i funksjonen av to eller flere organer, er det noen begrensninger for deres bruk. De viktigste kontraindikasjoner for bruk av vanndrivende legemidler:

 • leverinsuffisiens;
 • graviditet;
 • anfall av epilepsi;
 • amming periode;
 • diabetes mellitus;
 • hypovolemisk syndrom;
 • alvorlig anemi
 • atrioventrikulær blokk;
 • Noen alvorlige medfødte hjertefeil.

Hvordan velge diuretika

Sikker for selvstendig bruk er diuretika av vegetabilsk, naturlig opprinnelse, infusjoner, avkok av urter. Hvis du trenger å bruke syntetisk diuretika, bør du konsultere en lege som bestemmer hvilken medisin som skal tas i ditt tilfelle, varigheten av medisinering og dosering. Ved å velge et vanndrivende for pasienten, tar doktoren hensyn til følgende faktorer:

Diuretika eller diuretika: En liste over stoffer med varierende styrke, eksponeringshastighet og spesifikke effekter på kroppen

Diuretika eller diuretika er de legemidlene som de fleste pasienter står overfor med nyre- og blærepatologier. Misalignment av urinsystemet forårsaker akkumulering av overflødig væske i kroppen, ødem, høyt stress på hjertet, økt trykk.

I apotekskjeder er det lett å finne plante- og syntetiske diuretika. Listen over preparater inneholder mer enn tjue navn. Hvilken medisin skal du velge? Hva er forskjellen mellom ulike typer diuretika? Hva er de mest kraftige diuretika? Hvilke komplikasjoner oppstår fra selvmedisinering med bruk av diuretika? Svar i artikkelen.

Hva er diuretika?

Narkotika i denne kategorien fører til overflødig væske i urinen, renser kroppen, vasker nyrene og blæren. Diuretika foreskrives ikke bare for nyrepatologier: syntetiske og urteformuleringer er nødvendige for å eliminere hevelse i sykdommer i kardiovaskulærsystemet og leveren.

Virkningsmekanisme for diuretika:

 • redusere absorpsjonen av vann og salter i nyre tubuli;
 • øke produksjonshastigheten og utskillelseshastigheten i urinen
 • fjerning av overflødig væske reduserer hevelsen av vevet, senker blodtrykket, forhindrer overdreven stress på organene i urinsystemet og hjertet.

Positiv effekt av komponenter i diuretika:

 • normalisering av trykket fra fundus;
 • stabilisering av blodtrykk hos hypertensive pasienter;
 • reduserer risikoen for epileptiske anfall
 • normalt intrakranielt trykk tilbake;
 • akselerert eliminering av toksiner i ulike typer rusmidler;
 • Kalsiuminnholdet i blodet avtar mens du opprettholder et tilstrekkelig nivå av magnesium. Resultatet er en reduksjon i belastningen på hjertet, en forbedring i mikrosirkulasjonen i nyrens vev.

Hva er uremi og hvordan å behandle terminalfasen av nyresvikt? Vi har svaret!

Høyre sidet nephroptose av nyrene: hva er det og hva er patologien farlig? Les svaret i denne artikkelen.

Til notatet:

 • med unntak for fjernelse av væske samlet i vev, diuretika påvirke mange prosesser i kroppen er fjernet, ikke bare urin, men også kalium, natrium, magnesium. Feil bruk av kjemiske forbindelser fremkaller ofte alvorlige helseproblemer;
 • av denne grunn Det er forbudt å kjøpe og ta diuretika før du konsulterer en lege. Avhengig av type sykdom, vil du trenge råd fra en nevrolog, urolog, gastroenterolog eller kardiolog. Ofte må pasienten gjennomgå en omfattende undersøkelse.

Klassifisering og typer

Legene forbyder ikke ved et uhell pasientene å velge egne diuretika: hver gruppe diuretika har spesielle effekter, kontraindikasjoner og bivirkninger. Bruk av kraftige forbindelser fremkaller aktiv utskillelse av kalium eller akkumulering av elementet, dehydrering, alvorlig hodepine, hypertensiv krise. Når en overdose av kraftig løkke diuretika, kan selvmedisinering slutte dårlig.

kalisberegate

Kaliumsparende diuretika redusere systolisk (øvre) blodtrykk, redusere svellingen av, anholde kalium i kroppen, øke effekten av andre medikamenter. Ofte er det uønskede reaksjoner, som ved bruk av hormonelle legemidler.

Ved overdreven akkumulering av kalium kan muskelparalyse eller hjertestans utvikles. Med nyresvikt, diabetes, er denne gruppen diuretika ikke egnet. Obligatorisk dosejustering på individuell basis, kontroll av kardiolog og nevrolog. Effektive navn: Aldactone, Veroshpiron.

tiazid

Tilordne med nyrepatologier, hypertensjon, glaukom, hjertesvikt. Tiazid diuretika påvirker nyrens distale tubuli, reduserer absorpsjonen av natrium og magnesiumsalter, reduserer produksjonen av urinsyre, aktiverer utskillelsen av magnesium og kalium.

For å redusere forekomsten av bivirkninger kombinert med loopdiuretika. Clopamid, Indap, Chlorthalidon, Indapamid.

osmotisk

Virkningsmekanismen er en reduksjon i blodtrykket, aktiv passasje av væske gjennom nyrene glomeruli, en forbedring i filtreringsnivået. Resultatet - fjerning av overskytende vann, eliminering av hevelse.

Osmotiske diuretika er svake stoffer, de varer opptil seks til åtte timer. Intravenøs administrering anbefales. Indikasjon: glaukom, lungeødem, hjerne, blodinfeksjon, overdosering av legemidler, alvorlige forbrenninger. Effektive formuleringer: Mannitol, Urea, Sorbitol.

sløyfe

De kraftigste stoffene med en vanndrivende effekt. Komponenter av legemidler påvirker sløyfen i Gengle - et nyretubuli rettet mot organs midtpunkt. Formasjon i form av en tilbakeslag absorberer væske med forskjellige stoffer.

Preparater fra denne gruppen slapper av i vaskulærvegen, aktiverer blodstrømmen i nyrene, reduserer gradvis volumet av intercellulær væske, akselererer glomerulær filtrering. Loop diuretics redusere absorpsjonen av magnesium, klor, natrium og kaliumsalter.

fordeler:

 • rask effekt (opptil en halv time etter å ha tatt);
 • kraftig innvirkning;
 • egnet for nødhjelp;
 • operere opptil seks timer.

Effektive formuleringer:

 • Furosemid.
 • Piretanide.
 • Etacrynsyre.

vegetabilsk

fordeler:

 • håndgripelig vanndrivende effekt;
 • "Myk" effekt på nyrene, hjertet, blodkarene;
 • fjern overflødig væske, vask blæren og nyrene;
 • Vis en svak avføringsvirkning;
 • Matte kroppen med nyttige komponenter: mineralsalter, vitaminer, biologisk aktive stoffer;
 • egnet for langvarig bruk (kurs).

Medisinske planter eller naturlige plantediuretika:

 • lungwort;
 • bearberry;
 • peppermynte;
 • horsetail feltet;
 • gresskledd krypende;
 • fennikel;
 • jordbær;
 • ryllik;
 • cikoria root;
 • bjørkblader og nyrer;
 • tranebær blader;
 • bær av tranebær.

Frukt, grønnsaker, meloner:

diuretika

Etter å ha tatt stoffets komponenter, aktiverer de utsöndringen av skadelige bakterier sammen med urinen. Bruk av diuretika er et uunnværlig element i behandlingen av blærekreftene. Fjerning av overflødig væske tillater ikke opphopning av toksiner i kroppen, patogene mikroorganismer har ikke tid til å gå inn i de øvre delene av urinsystemet.

Under opptaket er det viktig å observere frekvens og dosering, bruk tabletter foreskrevet av legen. Diuretika hos noen pasienter forårsaker uønskede reaksjoner: På bakgrunn av aktiv urinutvikling utvikler hypokalemi, kramper opptrer, og hjertesvikt er mulig. For langvarig bruk er egnede plantediuretika og svake kjemiske diuretika, i presserende tilfeller foreskrevet sterke syntetiske forbindelser.

Effekten av å ta diuretika

Aktiv urinutgang skjer etter en viss tidsperiode:

 • rask diuretika - en halv time. Torasemide, Triamteren, Furosemid;
 • gjennomsnittlig - 2 timer. Amylorid, Diakarb.

Hver gruppe diuretika har en viss varighet av nyttig effekt:

 • arbeid i lang tid - opptil 4 dager. Veroshpiron, eplerenon;
 • gjennomsnittlig gyldighet - opptil 14 timer. Hypothiazid, diacarb, triamteren, indapamid;
 • operere opptil 8 timer. Torasemid, Furosemid, Mannitol, Lasix.

På grunn av den diuretiske effekten er de følgende sammensetninger karakterisert:

 • mektig. Trifas, Lasix, Furosemid, Etacrynsyre, Bumetanid;
 • gjennomsnittlig effektivitet. Oksododin, hypothiazid;
 • svakheter. Diakarb, Veroshpiron.

Indikasjoner for bruk

Diuretika er foreskrevet for tilstander og sykdommer ledsaget av væskeretensjon:

 • nefrotisk syndrom;
 • osteoporose;
 • uttalt hevelse i nedre ekstremiteter i hjertesvikt;
 • høyt blodtrykk (arteriell hypertensjon);
 • overdreven sekresjon av hormonet aldosteron;
 • glaukom;
 • patologi av nyrer og lever;
 • kongestiv hjertesvikt;
 • hevelse av vev.

Lær om årsakene til lyscellet nyrekreft hos kvinner og om regler for behandlingsopplæring.

Instruksjoner for bruk av urologisk samling Fitefrohl er beskrevet på denne siden.

Gå til http://vseopochkah.com/mochevoj/zabolevaniya/vospalenie-u-muzhchin.html og les om symptomene og behandlingen av blærebetennelse hos menn.

Kontra

Når du velger vanndrivende legemidler, tar legene hensyn til begrensningene. Hvert legemiddel har en bestemt liste over kontraindikasjoner (angitt i instruksjonene). Ikke alle syntetiske diuretika foreskrives under graviditet: I løpet av denne perioden, med uttalt hevelse, problemer med vannlating, økt blodtrykk, diuretika foreskrives med ekstrakter av medisinske planter, urtedekk.

Hovedbegrensningene er:

 • barns alder;
 • amming periode;
 • graviditet;
 • Overfølsomhet overfor phytoextracts eller komponenter av syntetisk diuretika;
 • diabetes mellitus;
 • alvorlig form for nyresvikt.

Bivirkninger

Før pasienten starter, bør pasienten vite: Diuretika forårsaker noen ganger uønskede reaksjoner. Problemene oppstår med et uavhengig valg av midler, særlig de kraftigste loopdiuretika, med en økning i en enkelt dose, en uautorisert forlengelse av behandlingsforløpet. Styrken og varigheten av bivirkninger avhenger av typen diuretikum.

Oftest utvikles følgende bivirkninger:

 • overflødig tap av kalium;
 • hypertensive krise;
 • kvalme;
 • hodepine;
 • øker konsentrasjonen av nitrogen i blodet;
 • smerte i brystbenet;
 • ødem i lungene og hjernen (loop diuretics);
 • levercirrhose;
 • nyresvikt
 • kramper.

Diuretika i sykdommer i nyrene og urinveiene

Det optimale stoffet er valgt av en nephrologist eller urolog. Det er ofte nødvendig å konsultere en kardiolog: Mange pasienter med nyresykdommer lider av hypertensjon, har problemer med hjerte og blodårer. For langtidsbruk er forebygging av edemasser egnede buljonger basert på medisinske urter eller svake diuretika.

Du kan ikke velge et kjemisk vanndrivende middel på råd fra slektninger og naboer: diuretika foreskrives bare på individuell basis. Krenkelse av regelen fører ofte til alvorlige konsekvenser for kroppen, provoserer hypertensiv krise.

Effektive stoffer med en vanndrivende effekt:

 • Tsiston. Trygt urtepreparat er effektivt i pyelonefrit, urolithiasis, nephrolithiasis. Tabletter er foreskrevet selv for barn og gravide.
 • Furosemid. Kraftig løkke vanndrivende. Hurtig effekt, aktiv fjerning av puffiness. Påfør strengt under oppsyn av en lege.
 • Phytolysinum. Pasta med phytoextracts og naturlige oljer for oral administrasjon. Bakteriedrepende, vanndrivende, anti-inflammatorisk effekt. Styrkelse av immunitet, forebygging av risiko for tilbakefall med blærebetennelse, pyelonefrit.
 • Monurel. Naturlig middel med vanndrivende, antiinflammatorisk, antimikrobiell virkning. Tabletter inneholder en høy konsentrasjon av tørr ekstrakt av tranebær og askorbinsyre.
 • Trifas. Et moderne vanndrivende av den nye generasjonen. Tysk kvalitet, rask eliminering av hevelse, langvarig effekt - 1 tablett per dag, minst bivirkninger.

I nyrepatologier, blæresykdommer, hjelper urtedekk. Legene anbefaler å brygge urtbærbær, fennikel, blader av cowberry, blader og nyrer av bjørk, peppermynte. Vel skyller nyrene, urinveisbuljong av dogrose, tranebærmor.

Deretter en video om virkningen av diuretika på nyrene og urinveiene:

Hva er den vanndrivende effekten?

Diuretisk effekt er et vanndrivende middel. Når det er nødvendig å fjerne vann fra kroppen, blir diuretika-diuretika gitt. For eksempel har du hypertensjon og sammen med andre medisiner ordinerer legen diuretika for å senke blodtrykket. Det er imidlertid ikke verdt å ta stor interesse for dem.

Den naturlige prosessen med dannelse og frigjøring av urin til en person kalles et vanndrivende middel. Så, narkotika, samt noen - hva matvarer (for eksempel melk te, vannmelon) for å påvirke denne prosessen (har en vanndrivende effekt), og dermed føre til såkalt vanndrivende effekt.

Den vanndrivende effekten er virkningen av diuretika på menneskekroppen. Diuretika - dette diuretika, dvs. midler for å forårsake økt vannlating, en mann som tok en vanndrivende vil gå til toalettskålen.

For eksempel sier de: vanndrivende effekt varer 10 timer. Dette innebærer at innen ti timer etter å ha tatt vanndrivende, vil en person ha hyppig vannlating.

vanndrivende

Legg igjen en kommentar

Diuretika eller diuretika er stoffer som har forskjellige kjemiske strukturer, men har en felles egenskap. Diuretisk effekt - effekten av et vanndrivende middel på kroppen, dets evne til å fremskynde filtreringen av blod, for å fjerne væske fra kroppen. Slike terapi er bra for hypertensjon, bidrar til å fjerne puffiness og forhindre utvikling av andre sykdommer. Hva er diuretika og hva er de farlige og nyttige?

Handlingsmekanisme

Den viktigste virkningsmekanismen er effekten av narkotika på nyrer, nefroner og alle prosesser som oppstår. Prinsipp en er å stimulere nyrene slik at de produserer mer urin. Diuretika fører til en nedgang i absorpsjon av salter, vann, akselerere dannelsen og fjerning av urin, redusere væskenivået i kroppen. Diuretika lindrer puffiness, renser kroppen og normaliserer syrebasebalansen. Den kliniske farmakologi av diuretika er som følger. Reduksjon av blodtrykk skyldes det faktum at natriumkonsentrasjonen reduseres og effekten på karene er. Deres egenskaper tillater oss å slappe av i galdeveiene og arteriene.

Hvordan og med hva du skal ta?

Oftest foreskrevet i forbindelse med andre legemidler som reduserer blodtrykket. For riktig bruk av diuretika må du følge reglene og kontrollere noen parametere:

 • volum av drukket væske per dag;
 • måle trykk to ganger om dagen;
 • måle kroppsvekt, volum i magen og nedre ben.

Disse dataene er nødvendige for at legen skal justere dosen av legemidlet. Hvis kvalme eller svimmelhet oppstår, fortell legen din om det. For å ta diuretika må du følge noen anbefalinger:

 1. Følg en diett som er lav i natrium og salt.
 2. Ta medikamenter som inneholder kalium, eller erstatt dem med mat som er rik på kalium.
 3. Med kaliumsparende terapi er det tværtimot nødvendig å ekskludere produkter med kalium.
 4. Bruk ikke sovepiller og alkohol, noe som kan provosere komplikasjoner.
Tilbake til innholdet

Typer av stoffer

Diuretika foreskriver, basert på sykdommen, siden de varierer i virkemekanismen. Varianter: tiazid, kaliumsparing, sløyfe og osmotisk. Tiazid diuretika brukes til behandling av hypertensjon, fordi de reduserer blodtrykket helt. Dosering er liten, fordi tiazid diuretikum påvirker metabolismen. Bruk av diuretika i komplekset gjør det mulig å oppnå maksimal effekt med minimal bivirkninger på helse. Farmakokinetikk av legemidler, som i loop diuretika. Tiazider utskilles i lumen av nephronen i proksimal tubulat.

Kaliumsparing bidrar til fjerning av klorider og natrium fra kroppen, men reduserer utskillelsen av kalium. De handler rundt distale tubuli, hvor det er utveksling av natrium- og kaliumioner. En ganske svak klasse av diuretika, dette betyr at de er dårligere enn andre i styrke og reaksjonshastighet. De brukes med diuretika, som skiller ut magnesium og kalsium, for å redusere iontap. Handlingen av loop diuretics forekommer i loop av Henle. Egenskapene til diuretika i denne gruppen: økt blodgennemstrømning i nyrene, utskillelse av magnesium og kalsium, glomerulær filtrering, redusert venøs tone, økt diurese.

Indikasjoner for bruk av diuretika osmotisk gruppe: glaukom, hevelse i organene, peritonitt, tilfeller når urin ikke dannes. I tillegg brukes de til forgiftning og overdosering. Forhold til det potente, foreskrive intravenøst, fordi de ikke absorberes i fordøyelseskanalen. Det beste intravenøse vanndrivende middel i denne gruppen er Monitol. Det finnes andre diuretika som ikke er en del av noen av disse gruppene, men har en vanndrivende effekt.

Typer av diuretika når det gjelder effektivitet

På effektiviteten av utluting er natriumhypotensive diuretika:

 • Sterk sløyfe, øk utvasking med 5-25%.
 • Moderatvirkende - tiazid, øke utskillelsen med 5-10%.
 • Litt aktiv eller lett - kaliumsparende og osmotisk, øk natriumutbyttet med 5%.
Tilbake til innholdet

Indikasjoner for bruk

Diuretika foreskriver for hypertensjon, hjerte og akutt nyresvikt, med hjerteødem, glaukom, cirrhosis. Studier har vist at den hypotensive effekten er iboende i de fleste diuretika som er tilgjengelige på apoteket. Forebyggende for arteriell hypertensjon er tiazid-lignende diuretika, i tillegg reduserer de risikoen for slag. I høye doser, og systematisk å ta tiazider, anbefales ikke, slik at hypokalemi ikke forekommer. Instruksjonen vil tillate å forstå hvilke indikasjoner på anvendelse av dette eller det preparatet, blant diuretika, de som er mot-indikative ved det senket trykk. Diuretisk terapi kan være aktiv ved moderate doser og vedlikeholdes ved konstant inntak.

Diuretika i hypertensjon

Når hypertensjon er foreskrevet medikament for å redusere volumet av sirkulerende blod, for å redusere byrden på hjertet og økt motstand av de vaskulære veggene. Ved behandling av hypertensjon brukes en vanndrivende beta-blokkering, slik at effektiviteten av legemidlene økes. Nifedipin brukes ofte fordi det ikke påvirker metabolismen. Daglig "Nifedipin" senker blodtrykket og utfører en beskyttende funksjon for indre organer. "Nifedipin" er godt kombinert med ulike grupper av legemidler: Betablokkere, ACE-hemmere.

Diuretika i puffiness

Ødem er et problem for mange mennesker. Dette er det første symptomet på de negative prosessene som oppstår i kroppen. Hevelsen av ekstremiteter signalerer en stagnasjon. Ved nedsatt nyrefunksjon er det hevelse i ansiktet. Unilateralt ødem er sjeldent og er forbundet med CNS-skade. Diuretika skiller ut væske og har en terapeutisk effekt på hele kroppen. Når du tar diuretika, er en diett foreskrevet, noe som fremmer det fulle forsvinningen av symptomet.

Diuretika ved nyresvikt

Diuretika og nyrer har alltid vært nært beslektet. Så, med nyresvikt og nephritis diuretika fjerner puffiness, fjern overskytende vann. Med milde symptomer anbefales naturlig diuretika: selleri, gulrøtter, jordbær, agurker, rødbeter. Blant syntetisk - som er mest effektive "Aldactone", "Britomar", "Hypothiazid", "Diuver" "Furosemid". Ved kronisk nyresvikt, er lungemedisiner foreskrevet. Tiazid diuretika i CRF brukes mindre ofte, siden de er mindre effektive. Andre klasser av diuretika er kontraindisert, da de øker risikoen for komplikasjoner. Når urolithiasis er foreskrevet terapi, basert på opprinnelsen til steiner:

 • steiner fra kalium-, kalsium- eller fosfatsalter vil kurere kalsiumbesparende diuretika;
 • oksalatformasjoner vil ekskludere tiazidmidler;
 • steiner fra urinsyre herdet dill, jordbær.
Tilbake til innholdet

Hjertesvikt og trykkproblemer

Med hjertesvikt i kroppsvæsken beholdes, blir blodstasis i lungene dannet. Tazidnye midler har en antispasmodisk effekt på blodkarets vegger. En av de beste i behandlingen av hjerteproblemer kalles "Captopril". "Captopril" er effektiv for å forebygge komplikasjoner, som diuretika og betablokkere.

Vanndrivende for vekttap

For raskt vekttap bruker mange diuretika, fordi diuretika bidrar til å redusere vekten. Mye væske fjernes fra kroppen, vekten minker, men de fettdepositum forblir fortsatt. Sammen med giftstoffer, mister kroppen vitale ioner. Sterk dehydrering har en negativ effekt på hud og utseende. Krenkelse av ionbalansen fører til svikt i rytmen i hjertet, svakhet, nedsatt syn. Derfor er det nødvendig å miste vekten med diuretika veldig nøye, for ikke å skade helsen din. Mange tror at vekttap krever fysisk aktivitet, noe som er mye mer nyttig enn medisiner.

Effektive diuretika

Moderne legemidler er effektive, deres maksimale fordel er mulig med riktig bruk og overholdelse av anbefalinger. Doktoren, som vet alle symptomene og egenskapene i sykdomsforløpet, vil kunne foreskrive det mest effektive vanndrivende middelet. Blant de sterke og effektive diuretiske stoffer kalt "bumetanid," "xipamid" "Mannitol", "Urea", "piretanide", "torasemid," "Furosemide", etakrynsyre. Lungene er "Amilorid", "Diakarb", "Spironolactone", "Triamteren". Ikke glem at et ufarlig vanndrivende middel er en myte, noen terapi har bivirkninger, så når du tar terapi, må du observere dosering og varighet av kurset.

Folkemidlene

Diuretika er ikke bare syntetisk. Tradisjonell medisin gir et alternativ til kjemiske medisiner. Naturen har gitt oss et bredt utvalg av urter, den helbredende kraften som beriker kroppen med vitaminer og fjerner væske. En av de viktigste fordelene ved naturlig diuretikk er tilgjengelighet og pris. Apoteket tilbyr mange stoffer med en vanndrivende effekt, men ikke alle har råd til dem. Hvis du har hjerteproblemer, bruk jordbær, bjørkblader.

Med betennelse i urinveiene vil det hjelpe tranebær, skinn og hyrdepose. I folkemedisin er mange oppskrifter kjent for ødem med bruk av bjørkblader, hundrosen, lin. Når du tar vanndrivende buljonger ta pauser og etter noen dager gjenoppta å ta. Ekspressert vanndrivende effekt har gulrøtter, grønn løk, druer, melon, selleri, agurk, tørket frukt. En slik liste over "stoffer" vil være ufarlig for menneskers helse.

Forsiktighetsregler

Bivirkninger fra opptak kan oppstå når avtalen er feil eller kombinasjonen er feil. Diuretika kan forårsake:

 • anoreksi;
 • svakhet;
 • oppkast;
 • hyperglykemi - et hopp i blodsukker;
 • senking av blodplater i blodet;
 • pankreatitt;
 • svekkelse av seksuell funksjon;
 • forstoppelse,
 • diaré.
Tilbake til innholdet

Bivirkninger og kontraindikasjoner

Før behandling påbegynnes, er det nødvendig å studere indikasjoner og kontraindikasjoner, samt bivirkninger av diuretika. Kroppen trenger en væske for normalt liv. Med den store akkumuleringen er vanndrivende terapi uunngåelig, men med misbruk vil det føre til dehydrering. Dehydrering forstyrrer hjertet og andre indre organer.

Loop-diuretika sammen med overskudd av fluidleveransen og kalium, nedsatt hvis nivå fører til brudd på hjerteslag, nummenhet og kribling i ekstremiteter, tretthet og nervøsitet, muskelkramper. I tillegg har studier vist at sløyfediuretika forårsaker tap av hørsel på grunn av virkningene på de nerveender i ørene. Symptomer på ototoxicitet er svimmelhet og ringing i ørene. Når du tar tiazid diuretika, blir huden følsom overfor solen, kjennetegnet ved rødhet, brannskader, kløe og utslett. Ta tiazider øker urinsyre i blodet, noe som kan føre til akutt gikt. En ubestridelig bivirkning er narkomanavhengigheten til det faktum at det er en konstant stimulering av prosessen med å fjerne væsken. Følgelig nyrene atrofi og gradvis slutte å jobbe selvstendig. Derfor, uten behov for å ta diuretika, er det bedre å avstå.

Hva er diuretika: beskrivelse, liste over legemidler (tiazid, kaliumsparing, loop) i diabetes mellitus

Vanndrivende medisiner påvirker spesielt nyrernes funksjon og akselererer utskillelsesprosessen fra urinen.

Virkningsmekanismen av de fleste diuretika, spesielt hvis det er kaliumsparende diuretika, er basert på evnen til å undertrykke tilbake absorpsjon i nyrene, mer nøyaktig i nyrene, elektrolyttene.

En økning i mengden av frigjorte elektrolytter skjer samtidig med frigjøring av et visst volum væske.

Det første vanndrivende dukket opp i 1800-tallet, da et kvikksølvbruk ble mye brukt til å behandle syfilis. Men i forhold til denne sykdommen var stoffet ikke effektivt, men dets sterke vanndrivende effekt ble notert.

Etter en stund ble kvikksølvpreparatet erstattet med et mindre giftig stoff.

Snart førte endringen av strukturen til diuretika til dannelsen av svært kraftige vanndrivende legemidler, som har egen klassifisering.

Hva er diuretika for?

Narkotika diuretisk virkning er oftest brukt til å:

 • med kardiovaskulær insuffisiens
 • med hevelse;
 • Sikre induksjon av urin ved nedsatt nyrefunksjon
 • å senke høyt blodtrykk
 • når forgiftning fjerner giftstoffer.

Det bør bemerkes at diuretika er best brukt til hypertensjon og hjertesvikt.
Høy puffiness kan være en konsekvens av ulike hjertesykdommer, patologier i urin- og vaskulærsystemet. Disse sykdommene er forbundet med en forsinkelse i kroppen av natrium. Medikamenter av vanndrivende virkning fjerner overflødig akkumulering av dette stoffet og reduserer dermed puffiness.

Med høyt arterielt trykk påvirker overflødig natrium muskeltonen i karene, som begynner å smale og kontraheres. Diuretika som brukes som antihypertensive stoffer, vasker natrium ut av kroppen og fremmer vasodilasjon, noe som igjen reduserer blodtrykket.

Når forgiftning utsettes, blir noen av giftene utskilt av nyrene. For å øke hastigheten på denne prosessen, brukes diuretika. I klinisk medisin ble denne metoden kalt "tvungen diurese".

Først injiseres pasienter intravenøst ​​med et stort antall løsninger, da brukes et svært effektivt vanndrivende middel som umiddelbart fjerner væske fra kroppen og sammen med det giftstoffer.

Diuretika og deres klassifisering

For ulike sykdommer er det gitt spesifikke diuretika med forskjellige virkemekanismer.

 1. Legemidler som påvirker nyre rørformet epitel i arbeid, en liste over: Triamterene amilorid, etakrynsyre, torasemid, Bumetamid, Flurosemid, indapamid, Klopamid, metolazon, klortalidon, methyclotiazid, Bendroflumetiozid, Tsiklometiazid, hydroklortiazid.
 2. Osmotiske diuretika: Monitol.
 3. Kaliumsparende diuretika: Veroshpiron (Spironolactone) refererer til antagonister av mineralocorticoidreceptorer.

Klassifisering av diuretika på effektiviteten av natriumlakking fra kroppen:

 • Lav effektive - 5% av natrium utskilles.
 • Den gjennomsnittlige effektiviteten er 10% natrium.
 • Meget effektiv - produserer mer enn 15% natrium.

Virkningsmekanismen for diuretika

Virkemekanismen for diuretika kan studeres ved hjelp av deres farmakodynamiske effekter som et eksempel. For eksempel er reduksjonen i blodtrykk på grunn av to systemer:

 1. Nedsatt konsentrasjon av natrium.
 2. Direkte handling på fartøyene.

Dermed kan arteriell hypertensjon undertrykkes av en reduksjon av volumet av væsken og et forlenget vedlikehold av vaskulær tone.

Å redusere behovet for hjertemuskel i oksygen ved bruk av diuretika er forbundet:

 • med fjerning av spenning fra cellene i myokardiet;
 • med forbedring av mikrosirkulasjon i nyrene;
 • med en reduksjon i vedheft av blodplater;
 • med en reduksjon i belastningen på venstre ventrikkel.

Noen diuretika, for eksempel Mannitol, øker ikke bare mengden utsatt væske i ødem, men kan også øke osmolærtrykket i interstitialvæske.

Diuretika, på grunn av deres egenskaper, slapper av glatt muskulatur av arteriene, bronkiene, gallekanalene, har en antispasmodisk effekt.

Indikasjoner for utnevnelse av diuretika

Grunnleggende indikasjoner for utnevnelse av diuretika er hypertensjon, det meste gjelder eldre pasienter. Narkotika diuretisk virkning foreskrives med forsinkelse i kroppen av natrium. Disse tilstandene inkluderer: ascites, kronisk nyresvikt og hjertesvikt.

Ved osteoporose foreskrives pasienten tiazid diuretika. Kaliumbesparende legemidler er indikert ved medfødt liddsyndrom (eliminering av en stor mengde kalium og natriumretensjon).

Loop diuretika har en effekt på nyrefunksjon, foreskrives med høyt intraokulært trykk, glaukom, hjerteødem, cirrose.

For å behandle og forhindre arteriell hypertensjon, foreskriver legene tiazidmedikamenter, som i små doser har en mild effekt på pasienter med moderat hypertensjon. Det har blitt bekreftet at tiaziddiuretika i forebyggende doser kan redusere risikoen for hjerneslag.

Ta disse legemidlene ved høyere doser anbefales ikke, dette er fulle av utviklingen av hypokalemi.

For å forhindre denne tilstanden kan tiazid diuretika kombineres med kaliumsparende diuretika.

Ved behandling av diuretika utmerker seg aktiv terapi og støttende terapi. Den aktive fasen viser moderate doser potente vanndrivende legemidler (furosemid). Ved vedlikeholdsbehandling - regelmessig bruk av diuretika.

Kontraindikasjoner til bruk av diuretika

Pasienter med dekompensert levercirrhose, hypokalemi, bruk av diuretika er kontraindisert. Ikke administrer sløyfediuretika til pasienter som er intolerante overfor visse sulfanilamidderivater (hypoglykemiske og antibakterielle legemidler).

Personer med respiratorisk og akutt nyresvikt diuretika er kontraindisert. Vanndrivende tiazid-gruppe (methyclotiazid, Bendroflumetiozid, Tsiklometiazid, hydroklortiazid) kontraindisert ved diabetes mellitus type 2, som pasienten kan kraftig økning i blodglukosenivået.

Ventrikulære arytmier er også relative kontraindikasjoner til utnevnelse av diuretika.

Pasienter som tar litiumsalter og hjerteglykosider, slår diuretika med stor forsiktighet.

Osmotiske diuretika er ikke foreskrevet i tilfelle hjertesvikt.

Bivirkninger

Diuretika som er inkludert i listen over tiazider, kan føre til økt nivå av urinsyre i blodet. Av denne grunn kan pasienter som er diagnostisert med gikt oppleve forverring.

Diuretika i tiazidgruppen (hydroklortiazid, hypothiazid) kan føre til uønskede konsekvenser. Hvis feil dosering ble valgt eller pasienten har intoleranse, kan følgende bivirkninger oppstå:

 • hodepine;
 • mulig diaré;
 • kvalme;
 • svakhet;
 • tørr munn;
 • døsighet.

Ubalansen av ioner innebærer:

 1. redusert libido hos menn;
 2. allergier;
 3. en økning i konsentrasjonen av sukker i blodet;
 4. spasmer i skjelettmuskler;
 5. muskel svakhet;
 6. arytmi.

Bivirkninger av furosemid:

 • reduksjon i nivået av kalium, magnesium, kalsium;
 • svimmelhet;
 • kvalme;
 • tørr munn;
 • hyppig vannlating.

Når ionbytteret endres, øker nivået av urinsyre, glukose, kalsium, noe som innebærer:

 • parestesi,
 • hudutslett;
 • hørselstap.

Bivirkninger av aldosteronantagonister inkluderer:

 1. hudutslett;
 2. gynekomasti;
 3. kramper;
 4. hodepine;
 5. diaré, oppkast.

Hos kvinner med feil avtale og feil dosering observeres:

Populære diuretika og mekanismen for deres handling på kroppen

Diuretika som påvirker aktiviteten til nyrene, hindrer at natrium kommer inn i kroppen og utskiller elementet sammen med urinen. Diuretika med moderat effekt Metiklothiazid Bendroflumethiozid, Cyclomethiazide gjør opptak av klor vanskelig, og ikke bare natrium. På grunn av denne handlingen kalles de også saluretics, som betyr "salt" i oversettelse.

Tiazidlignende diuretika (hypotiazid) er vanligvis foreskrevet for ødem, nyresykdom eller hjertesvikt. Spesielt populært er hypotiazid som et antihypertensive middel.

Legemidlet fjerner overskudd av natrium og reduserer trykket i arteriene. I tillegg forbedrer tiazidmedikamenter virkningen av legemidler, virkningsmekanismen som er rettet mot å senke blodtrykket.

Ved utnevnelse av økt dose av disse legemidlene, kan eliminering av væske øke uten å senke blodtrykket. Hypothiazid er også foreskrevet for diabetes insipidus og urolithiasis.

Aktivstoffer som finnes i preparatet, reduserer konsentrasjonen av kalsiumioner og forhindrer dannelsen av salter i nyrene.

Furosemid (Lasix) er det mest effektive vanndrivende middel. Ved intravenøs administrering av dette legemidlet, observeres effekten etter 10 minutter. Legemidlet er relevant for;

 • akutt mangel på hjerte venstre ventrikel, ledsaget av lungeødem;
 • perifer ødem;
 • arteriell hypertensjon;
 • eliminering av toksiner.

Etacrynsyre (Uregit) ligger nær Lasix ved sin handling, men det varer litt lenger.

Det vanligste vanndrivende middelet er Monitol injisert intravenøst. Legemidlet forsterker plasmidets osmotiske trykk og senker intrakranielt og intraokulært trykk. Derfor er stoffet veldig effektivt i oliguri, som er årsaken til en brenning, skade eller akutt blodtap.

Aldosteronantagonister (Aldakton, Veroshpiron) forhindrer absorpsjon av natriumioner og hemmer sekresjonen av magnesium og kaliumioner. Preparater av denne gruppen er indisert for ødem, hypertensjon og kongestiv hjertesvikt. Kaliumsparende diuretika trer nesten ikke gjennom membranene.

Diuretika og type 2 diabetes mellitus

Vær oppmerksom! Det er nødvendig å ta hensyn til at i diabetes type 2 kan brukes kun enkelte diuretika, dvs. diuretika, unntatt sykdommen eller selv kan føre til irreversible konsekvenser i kroppen.

Tiazid diuretika i type 2 diabetes er foreskrevet hovedsakelig for senking av blodtrykk, med ødem og for behandling av kardiovaskulær insuffisiens.

Også for behandling av de fleste pasienter med arteriell hypertensjon, som varer i lang tid, bruk tiazid diuretika.

Disse stoffene reduserer signifikant cellens følsomhet til hormoninsulinet, noe som fører til økning i blodsukkernivået av glukose, triglyserider og kolesterol. Dette pålegger betydelige restriksjoner på bruken av disse diuretika i type 2 diabetes mellitus.

Likevel har nyere kliniske studier av bruk av diuretika i type 2 diabetes vist at slike bivirkninger ofte observeres ved høye doser av legemidlet. Ved doser med lave bivirkninger er praktisk talt ikke tilfelle.

Viktig! Ved type 2 diabetes mellitus bør pasienten, når man forskriver tiaziddiuretika, spise så mye frisk frukt og grønnsaker som mulig. Dette vil bidra til å kompensere for det betydelige tapet av kalium, natrium, magnesium. I tillegg bør man vurdere risikoen for å redusere kroppens følsomhet overfor insulin.

I type 2 diabetes er det mest brukte stoffet Indapamide, eller rettere, dets derivat Arifon. Både indapamid og arifon har praktisk talt ingen effekt på karbohydrat og lipidmetabolisme, noe som er svært viktig i type 2 diabetes.

Andre diuretika i type 2 diabetes er foreskrevet mye mer sjelden og bare hvis visse forhold er tilstede:

 1. loop diuretika i type 2 diabetes brukes først og fremst bare en gang i disse tilfellene når det er nødvendig å oppnå rask normalisering av blodtrykket;
 2. kombinert tiazid og kombinert kaliumsparende diuretika - når det er nødvendig å minimere tap av kalium.

Pasienter med nedsatt regulering av blodsukker bør forstå at det kan føre til alvorlig bivirkning ved å bruke vanndrivende midler - en reduksjon av følsomheten for hormoninsulin. Og behandling av hypertensjon kan ikke være lang.

Les Mer Om Fartøyene