Diuretika - hva er det, handlingen og inntaket av narkotika. Liste og klassifisering av diuretika

Har du noen gang hørt det medisinske uttrykket "vanndrivende"? At dette ikke er kjent for alle, men nesten alle har hørt og vet om diuretika: om deres avtale, deres handlinger. Diuretika - dette er det samme vanndrivende stoffet, som er plant eller syntetisk. Nå er det farmasøytiske markedet rik på slike legemidler. For enkelhets skyld grupperes de i grupper med lignende egenskaper, delt inn i klasser som har noen forskjeller.

Farmakologisk aktivitet av diuretika

Den viktigste virkemekanismen for diuretika er effekten på nyrene, nefroner og prosessene som forekommer i dem. Diuretika reduserer absorpsjonen av salter, vann i nyrekanalen, øker dannelsen og ekstraksjonen av urin, reduserer mengden væske i hulrommene, vevet. Vanndrivende midler lindrer hevelse, bidrar til å rense kroppen, normalisere syrebasenes balanse.

Klassifisering av diuretika ved hjelp av virkningsmekanisme

Alle diuretika har en annen kjemisk struktur, så det er ingen enhetlig klassifisering av diuretika. Ved farmakologisk virkning deles medikamenter i tiazid, kaliumsparing, sløyfe og osmotisk. Hver art påvirker kroppen på sin egen måte. Basert på dette, med en spesifikk sykdom, foreskriver legene et bestemt vanndrivende legemiddel.

kalisberegate

For denne typen diuretika inkluderer en omfattende gruppe medikamenter. Disse midlene øker produksjonen av natrium- og kloridioner, men samtidig bidrar de til å redusere utbyttet av kalium. Det er kaliumsparende diuretika i distale tubuli, hvor ioner av kalium og natrium utveksles hverandre. Disse er svake diuretika, som, når det gjelder styrke og virkningstid, er vesentlig dårligere enn andre arter. Generelt brukes de i kombinasjon med andre diuretika som skiller kalsium og magnesium, for å minimere iontap.

tiazid

Slike diuretika brukes til å behandle hypertensjon, fordi de helt reduserer blodtrykket. Tiazid diuretika er foreskrevet i små mengder. Slike resepter er knyttet til det faktum at disse stoffene påvirker stoffskiftet i kroppen. Leger anbefaler at du bruker slike diuretika i kombinasjon med andre stoffer for å få den ønskede effekten uten helsehelse.

sløyfe

Diuretika i disse gruppene påvirker filtreringen av nyrene, og gir fjerning av væske og salter fra menneskekroppen. De er i stand til å gi en rask vanndrivende effekt, men påvirker ikke kolesterol, oppretter ikke årsaker til utbruddet av diabetes, er middels styrkemedikamenter. Mangel på loop diuretika - et stort antall bivirkninger ved å ta medisiner.

osmotisk

Disse diuretika brukes i kompleks behandling av akutte tilfeller, for eksempel fravær av urindannelse, brekninger av glaukom, lunge- eller hjerneødem, peritonitt, sepsis, sjokk. Osmotiske diuretika er foreskrevet for å akselerere utskillelsen av stoffer ved akutt forgiftning, overdoser av medisiner. De refererer til sterke stoffer, de er for det meste foreskrevet en gang, og ikke for behandling ved kurs.

Indikasjoner for bruk av diuretika

Påfør diuretika for å øke mengden væske og salter som fjernes. De er foreskrevet for arteriell hypertensjon, lever, nyre, hjerte og blodårer. Ofte er diuretika tilskrives hevelse, men ikke for alle sykdommer forbundet med dem. De er foreskrevet for å svekke eller eliminere symptomer på flatulens (akkumulering av gasser i tarmene), manifestert under pms eller under menstruasjon, med hjertesvikt og hypertensjon. Ofte foreskriver legene diuretika som fremmer vanndrivende klor og natrium, som kalles saluretic.

Liste over de mest effektive diuretika

Fra et stort antall narkotika er det noen ganger vanskelig å velge riktig middel. Listen over de mest effektive tabletter avhengig av virkningsmekanismen, se nedenfor. Husk at selvbehandling kan være veldig farlig, før du tar medisiner, trenger du en lege konsultasjon. Narkotika forårsaker bivirkninger, og i noen tilfeller forårsaker komplikasjoner, så det anbefales sterkt ikke å ta dem. Effektive diuretika:

 • kaliumsparrende - Spironolakton, Triamteren, Amylorid;
 • tiazid - indapamid, Arifon, Ezidrex;
 • loop - Torasemid, Furosemid, Bumetanid, Ektronsyre;
 • osmotisk diuretika - urea, mannitol, kaliumacetat, glycerin.

Populære vanndrivende midler av vegetabilsk opprinnelse

Diuretika trenger ikke å være syntetisk. Naturen har gitt oss et stort antall forskjellige produkter, blant annet er det også diuretika. Bruk av naturlige produkter av vegetabilsk opprinnelse, har den egenskapen av å øke antallet unødvendige stoffer trukket fra kroppen, ikke bare bidrar til å takle det største problemet, men også nærer den med vitaminer, forbedre den generelle tilstanden til personen.

Ikke alle naturlige diuretika beholder sine egenskaper etter varmebehandling. Noen matvarer blir best spist rå og friske. Den største fordelen med vanndrivende midler av vegetabilsk opprinnelse er mangelen på et stort antall kontraindikasjoner og bivirkninger, i motsetning til syntetiske legemidler med tilsvarende virkning.

En viktig fordel med naturlige diuretika er deres tilgjengelighet - disse diuretika er lett å finne i nesten alle kjøkken, og kostnaden er lav. Videoen viser produkter som har slike egenskaper og er alltid til stede. Mer informasjon om de naturlige diuretika som finnes i hvert hjem, finner du ved å se på neste video.

Bivirkninger av diuretika

Før du bruker diuretika, anbefales det at du gjør deg kjent med bivirkningene for å bestemme skade / fordelforholdet og for å fastslå behovet for medisiner. De vanligste bivirkningene er:

 • redusert blodtrykk;
 • hodepine, svakhet, svimmelhet;
 • en følelse av å løpe ned i huden;
 • anoreksi;
 • følsomhet for lyskilder;
 • økte blodsukkernivåer;
 • endring i blodinnhold: en reduksjon i antall blodplater og en økning i monocytter og lymfocytter;
 • redusert seksuell funksjon og libido;
 • utseende av kvalme og oppkast;
 • kolikk, forstoppelse eller diaré;
 • kolecystitt;
 • pankreatitt.

Men selv om bruk av diuretika tidligere ikke forårsaket noen bivirkninger, er det uakseptabelt å bruke dem uten å ordinere legen. I videoen nedenfor er det veldig populært og tilgjengelig for å fortelle hva det fører til. Svært legene forklare hva kan slå ukontrollert vanndrivende, og likevel kan anbefale en svært enkel, men effektiv måte å forbedre utseendet uten bruk av diuretika.

Kontraindikasjoner til bruk av diuretika

Bruk av diuretika skal behandles med forsiktighet. Slike rusmidler er kontraindisert:

 • med intoleranse av komponentene som utgjør produktet;
 • ved graviditet (til og med ved ben eller føtter)
 • hvis en person har hypokalemi
 • med dekompensert levercirrhose;
 • når det er diabetes
 • med respiratorisk og nyreinsuffisiens.

Relativ kontraindikasjon - ventrikulær arytmi, utilstrekkelig hjerteaktivitet og inntak av litiumsalt, hjerteglykosider. Forsiktig bør brukes diuretika sammen med ACE-hemmere (for eksempel stoffet Diakarb), brukt i hypertensjon. Med felles inntak av disse midlene øker effekten av diuretika.

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Hva er diuretika (diuretika)?

Mange er interessert i hva det er diuretika (vanndrivende) og hvordan de påvirker kroppen. Disse stoffene påvirker spesielt nyrene og fremmer utskillelsen av urin. De fleste diuretika kan hemme reversering av elektrolytter i tubene i nyrene. Økningen i frigjøringen av elektrolytter er ledsaget av en økning i frigjøringen av væsken.

Effekten av diuretika på kroppen:

 • Reduksjon av blodtrykk
 • Redusere behovet for myokardium i oksygen
 • Hindring for utvikling
 • Eliminering av overflødig væske

Diuretika har også nephroprotective, cardioprotective, antiepileptic, bronchodilator og spasmolytic effekt.

Hva betyr vanndrivende (vanndrivende) i medisinsk praksis? Den hypotensive effekten skyldes natriumretensjon i kroppen og en nedgang i volumet av væske i kroppen. Som et resultat av dette opprettholdes en reduksjon i blodtrykket i lang tid. I tillegg reduserer de nivået av kalsium og beholder magnesium, noe som reduserer byrden på hjerteets venstre hjertekammer. Denne tiltak forbedrer mikrosirkulasjonen i nyrene og forhindrer kardiovaskulære og nyreskomplikasjoner.

Den vanndrivende effekten av stoffene kan redusere intraokulært og intrakranielt trykk. På grunn av inhiberingen av aktiviteten til nevroner, viser diuretika en antiepileptisk effekt. Noen stoffer (indapamid) har en positiv effekt på nyrene og hjertet, og har lenge tjent som en beskytter for disse organene. Det finnes slike verktøy som slapper av glatt muskel og har en antispasmodisk effekt. Disse inkluderer aminofyllin og teobromin.

Bruk av diuretika i medisin

Selv om de har funnet bred søknad for terapi av ulike sykdommer, bør du vite at ikke alle stoffer har samme effekt, så først må du forstå - hva er diuretika?

tiazider (Bendrofluazid, Diklorotiazitt, Hypotiazid) har moderat aktivitet. Sammen med væsken produserer preparatene store mengder natrium, klor og kalium. De brukes til arteriell hypertensjon og hjertesvikt i mild form.

effekt sløyfe (Metolazone, Furosemide) er mer uttalt, men kortvarig. De er vant til å stoppe lungeødem eller med perifert ødem.

kalisberegate (Veroshpiron, Amilorid) er tatt for å forhindre hypokalemi i kombinasjon med andre diuretika, da disse stoffene dårlig tar ut væsken.

osmotisk diuretika (manitol) brukes til tvungen diurese eller med ødem i hjernen.

Diuretika (diuretika)

Legemidler som akselererer fjerning av urin fra kroppen, kalt diuretika. Disse stoffene reduserer evnen til å reversere absorpsjonen av elektrolytter av nyrene, mot bakgrunnen av en økt konsentrasjon hvor fluidet frigjøres.

Det første vanndrivende som ble brukt av mannen var kvikksølv. I XIX århundre ble dette stoffet brukt til behandling av syfilis. Det viste seg å være praktisk talt maktesløs før denne sykdommen, men den vanndrivende effekten av kvikksølv unngikk ikke oppmerksomhet fra leger. Senere dukket opp sikrere forbindelser, forbedring av hvilke tillot å skaffe effektive og ikke-giftige diuretika.

Omfanget av diuretika

Mottak av diuretika fremmer:

 • eliminering av puffiness i hjerte- og vaskulær insuffisiens
 • redusere blodtrykket i hypertensjon
 • lindring av symptomer på nyresykdom;
 • toksinuttak under forgiftning.

Puffiness er en hyppig følgesvenn av sykdommer i urin og vaskulære systemer, hjertet. Patologi utvikles som et resultat av internering i kroppen av natrium. Diuretika bidrar til å få ut det overskytende. På grunn av dette, ødem er merkbart redusert.

Hypotensjon (høyt blodtrykk) mot en bakgrunn av forhøyet natrium påvirker fartøyene negativt. De kontrakt og smal. Diuretika, brukt som trykkreduserende legemidler, utvider ikke bare natrium, men sprer også veggene i blodårene. Denne virkningen av stoffet og fører til en reduksjon i trykk.

Eliminering av toksiner gjennom bruk av diuretika i klinisk medisin kalles "tvungen diurese". Denne metoden består i det faktum at etter en intravenøs administrering av en oppløsning til en pasient på lignende måte, administreres en bestemt dose av et sterkt effektivt diuretisk middel. Dette fører til det faktum at samtidig med væsken fra kroppens giftige stoffer vaskes ut.

Klassifisering av diuretika

Det finnes flere varianter av diuretika, som avviger eksponeringsmekanismen, brukes til behandling av ulike patologier.

Diuretika er av tre typer:

 1. Påvirker arbeidet med epitelvev i nyrene. Gruppen på disse legemidler omfatter følgende: triamteren, hydroklortiazid, bumetanid, Tsiklometiazid, klortalidon, bendroflumetiazid, etakrynsyre, Klopamid, methyclotiazid, amilorid, metolazon, furosemid, indapamid, torasemid.
 2. Kalsium konserveringsmidler relatert til aldosteron (mineralocorticoid) reseptor antagonister. Diuretika av denne typen inkluderer Spironolactone, som er kjent under handelsnavnet Veroshpiron.
 3. osmotisk, for eksempel Mannitol (Monitol).

Diuretika klassifiseres ikke bare av virkemekanismen, men også av graden av vasking av natrium:

 • svært effektiv (vask ut over 15%);
 • gjennomsnittlig effektivitet (10%);
 • ineffektiv (5%).

Handlingsprinsipp for diuretika

Effektiviteten av diuretika i hypotensjon er direkte relatert til det faktum at de reduserer nivået av natrium, dilaterer blodårene. Ved å opprettholde vaskulær tone og senke konsentrasjonen av væsken, kan du undertrykke arteriell hypertensjon.

Diuretika slapper av myokardiale celler, reduserer adhesjonen av blodplater, forbedrer mikrosirkulasjon som oppstår i nyrene, senker tilveiebrakt på den venstre ventrikkel hjertemuskelen belastning. Denne virkningsmekanismen fører til at myokardiet trenger mye mindre oksygen. Osmotiske diuretika, i tillegg til dets egentlige formål, øke nivået av næringsmediet osmolar trykkcelleelementer - interstitiell væske.

Den spasmolytiske effekten av narkotika er basert på evnen til å slappe av de glatte musklene i arteriene, gallekanalene, bronkiene.

Diuretika og miste vekt

Ønsket om å kvitte seg med hatte kilo skaper folk til tvilsomme eksperimenter. Denne skjebnen befant seg og vanndrivende rusmidler. Mange tror feilaktig at disse stoffene bidrar til å gå ned i vekt. Denne misforståelsen skyldes at nitti prosent av fettvev består av vann.

Diuretika har en anti-atherogen effekt. Det ligger i evnen til å ødelegge kolesterolplakk. Et stoff som indapamid senker nivået av skadelig kolesterol i blodet. Dette på ingen måte betyr at å ta diuretika vil bli kvitt fett. Den forblir på plass, bare flytende blader. Den positive effekten av stoffet er at det reduserer risikoen for slag, aterosklerose, hjertesvikt.

Diuretika påvirker forskjellige systemer, men mer på urin. Hvis narkotika blir tatt utelukkende for deres tiltenkte formål, vil de normalisere balansen mellom vann og elektrolytter. Ukontrollert bruk av diuretika, tvert imot, fører til mange helseproblemer, selv et dødelig utfall er mulig.

Tilbaketrekking av væsken fra kroppen er umulig uten tap av ioner. Sistnevnte regulerer arbeidet til hvert indre organ. Følgelig forekommer vekttap ikke som et resultat av fettreduksjon, men på grunn av dehydrering, som er ledsaget av ionisk ubalanse. På bakgrunn av dette utvikle hjertearytmi, hypotensjon, nedsatt syn, er det en generell tilstand av svakhet, svimmelhet oppstår. Ved alvorlig overdose er hallusinasjoner og sammenbrudd mulig.

Hvis du vil bruke et vanndrivende for vekttap, må du huske at disse medisinene er inkludert i kategorien utestengt for utøvere. Årsaken til dette var døden til en idrettsutøver som misbruket et vanndrivende middel for å få lindrende muskler. Anbefal disse stoffene for vekttap kan bare folk langt fra medisin.

Indikasjoner for bruk av diuretika

Vanndrivende midler er foreskrevet som lider av arteriell hypertensjon, er særlig akutt i alderdommen, med et overskudd av natrium ved forsinkelsen og akkumulering av substansen i kroppen. Den sistnevnte tilstanden observeres ved kronisk hjerte- og nyreinsuffisiens, ascites. Osteoporose anbefalte inntaket av tiazider, for folk som har en medfødt syndrom, Liddle, - kaliumsparende diuretika, hjerteødem, glaukom, intraokulært trykk, skrumplever - påvirker nyrene narkotika.

Tannsyreholdige tiazidlignende stoffer er angitt i terapi og som en profylakse for arteriell hypotensjon. Ved moderat forhøyet trykk tas små doser. Forebyggende administrasjon av disse stoffene reduserer risikoen for hjerneslag. Uten behovet for å ta store doser av disse stoffene anbefales ikke. Dette kan forårsake hypokalemi. For å forhindre nedgang i nivået av kalium i blodet, kombineres tiaziddiuretika med inntak av kaliumsparende diuretika.

Terapi med diuretika er aktiv og støttende. Med aktiv behandling med diuretika foreskrives pasienter moderate doser av sterke legemidler, for eksempel furosemid, og med et støttende - vanlig inntak av legemidler med en vanndrivende effekt.

Kontraindikasjoner til diuretika

Kontraindikasjoner til utnevnelse av diuretika er:

 • hypokalemi;
 • diabetes mellitus;
 • nyre- og respiratorisk insuffisiens
 • dekompensert cirrhosis.

Disse stoffene kan ikke tas av pasienter som har individuell intoleranse overfor sulfanamidderivater. Preparater av tiazidgruppen, for eksempel Metiklothiazide, Bendroflumethiazide, Cyclomethiazide, Hydrochlorothiazide, kan forårsake en kraftig økning i blodsukkernivå.

Hos pasienter med ventrikulær arytmi, kan diuretika forårsake forverring av tilstanden, passerer strengt under medisinsk tilsyn. Kombinere terapi med diuretika ved bruk av litiumsalter og hjerteglykosider krever maksimal forsiktighet. Pasienter med hjertesvikt er ikke foreskrevet diuretika hos den osmotiske gruppen.

Bivirkninger og helserisiko

Tiazidpreparater kan øke urinsyre i blodet. Denne bivirkningen av bruk av rusmidler i denne gruppen bør tas i betraktning av den syke gikt. Bruk av tiazider i denne patologien kan føre til forverring av sykdommen, forverre pasientens tilstand.

Diuretika med gjennomsnittlig effektivitet, for eksempel hydroklortiazid eller hypotiazid, krever streng dosering. Hvis dosen ikke er beregnet riktig, kan pasienten føle kvalme, svakhet, økt døsighet, hodepine, tørr munn. Overdosering kan følge diaré. Lignende symptomer observeres med en individuell narkotikaintoleranse. På bakgrunn av en ubalanse av ioner utvikler muskelsvakhet, skjelettmuskelkramper, arytmier, allergi, kan høyt blodsukker forekomme og redusere hannens libido.

furosemid kan ha følgende bivirkninger: redusere magnesium, kalsium, kalium, forårsake kvalme, hyppig trang til å urinere, svimmelhet, tørr munnslimhinne. Forstyrrelser i jonbyttet fremkaller en økning i glukose, urinsyre, kalsium. Det høye innholdet av disse stoffene påvirker hørselen, manifestert av parestesi, utslett på huden negativt.

Uregei - et legemiddel med økt irritasjonsvirkning Hans mottakelse kan påvirke hørselen negativt.

Aldosteronantagonister kan forårsake anfall, diaré, oppkast, utslett på huden, gynekomasti. Misbruk av disse medisinene får kvinner til å ha en menstruasjonssyklus, og menn er truet av impotens.

osmotisk Legemidler med en feilaktig tilnærming til behandling av hjertesvikt kan øke belastningen på hjertemuskelen ved å øke volumet av plasma. Denne bivirkningen fører til lungeødem.

Populære diuretika: hvordan de påvirker kroppen

Narkotika, hvis farmakologiske virkning er rettet mot nyrene, viser natrium sammen med urin.

Diuretika fra tiazidlignende gruppe, for eksempel Metiklothiazide, redusere absorpsjonsgraden av ikke bare natrium, men også klor. Disse stoffene kan ofte finnes under det generelle navnet "saluretics", som de mottok fra det engelske ordet "salt", som betyr "salt".

Diuretika med moderat effekt, bidrar til uttak av natrium, foreskrevet som regel med puffiness og nyresykdom, pasienter med hjertesvikt. Hypotiazid brukes oftest som et antihypertensive middel. Dette skyldes at dette legemidlet spyler overflødig natrium, stabiliserer høyt blodtrykk. Disse legemidlene øker effekten av hypertensive stoffer.

For å unngå eksponering for blodtrykk, tas disse diuretika i store, ikke i moderate doser. Aktivstoffer som er tilstede i sammensetningen av hypotiazid, senker nivået av kalsiumioner, forhindrer akkumulering av salter i nyrene. Det er ofte foreskrevet for behandling av diabetes insipidus, urolithiasis.

Indapamide (kjent under handelsnavnet som Arifon) er et stoff som adskiller seg fra andre diuretika ved evnen til å utvide blodårer, lindre spasmer.

furosemid (handelsnavn Lasix) er det mest effektive vanndrivende stoffet som begynner å fungere bare ti minutter etter intravenøs administrering. Det er foreskrevet for pasienter med arteriell hypotensjon, perifert ødem, akutt venstre ventrikkelsvikt med lungeødem, med sikte på å fjerne giftstoffer fra kroppen. Et lignende vanndrivende middel som Uregit har lignende farmakologiske egenskaper. Forskjellen er at den varer lenger.

Konkurransive antagonister av aldosteron, kjent under varenavn eller Veroshpiron Aldactone, er diuretika som virker ved å senke kalium- og magnesiumioner, natriumioner hindrer suging. Indikasjoner for utnevnelse av diuretika fra denne gruppen er: hypertensjon, ødem, stillestående prosesser mot en bakgrunn av akutte eller kroniske brudd på hjertemuskelen.

Osmotiske diuretika har lav permeabilitet gjennom membraner. Det vanligste og mest effektive stoffet i denne gruppen diuretika er Monitol, administrert intravenøst. Det reduserer intrakranial og intraokulær, men øker plasmidets osmotiske trykk. Han er foreskrevet til pasienter med oliguri, mot hvilke det er alvorlig blodtap, skader, brannskader, med ødem i hjernen, glaukom, inkludert under rehabilitering etter operasjon for glaukom.

Diuretika av naturlig opprinnelse

Det er mange naturlige diuretika som er dårligere i ytelse til kunstige analoger, men ble brukt av mannen lenge før fremveksten av syntetiske diuretika. Den lavere effektiviteten til folkemetoder kompenseres av ufarlig og mykhet. Korrekt valgt dose gir deg mulighet til å konsumere dekoder i lang tid uten bivirkninger og skade. For å ta naturlige diuretika, så vel som syntetiske stoffer, er det bare nødvendig etter å finne ut den sanne grunnen til at væsken dunker i kroppen.

Hvis væskeretensjon er forårsaket av hevelse og funksjonsfeil i hjertet, skal du drikke en avkok som er fremstilt av bjørkblader eller jordbær. Birkeblader brukes som komprimerer for ødem i øvre og nedre ekstremiteter. Betennelse i blæren og nyrene behandles med skum, cowberry, hyrdepose. Linfrø, bjørnebær, hundrosen, ortosifon brukes oftest i behandling av puffiness. Rosehip-te er tatt under langvarig antibakteriell behandling og gjenoppretting fra kirurgi.

Orthosiphon er en tradisjonell nyre-te som utmerker både en vanndrivende og antispasmodisk, anti-inflammatorisk effekt. Naturlig diuretika er ikke bare urter, men også andre vegetabilske avlinger. Utskillelse av væske tilrettelegges ved bruk av gresskar, meloner, selleri, persille. I stedet for friske grønnsaker kan du bruke agurk og løvetannsløv til å lage salat som reduserer hevelse.

Mottak av diuretika under graviditet og amming

Mange forventende mødre, spesielt i de siste månedene av svangerskapet, lider av hevelse. De ser ut som et resultat av den voksende livmoren klemme en hul åre. Ignorer puffiness kan ikke. Det kan signalere utviklingen av slike patologiske forhold som nyresvikt og gestose. Når overholdelse av diett ernæring ikke gir et synlig resultat, er gravide kvinner foreskrevet syntetiske eller naturlige diuretika.

De fleste diuretika er kontraindisert for opptak på alle graviditeter. Ta medisinsk diuretika er bare nødvendig for legeens resept og med stor forsiktighet. Nesten alle stoffer er forbudt i de tidlige stadiene, og bare noen få som er foreskrevet av en spesialist, er tillatt i senere perioder. Feiltreff eller diuretisk dosering kan endre sammensetningen av blod, gir en impuls til fremveksten av problemer med nyrer, hørsel, syn, og til og med føre til slike sykdommer som gulsott.

Å skade en gravid kvinne og et foster kan til og med folkeslag. Regelmessig bruk av urte dysfunksjon bryter med elektrolyttbalansen, negativt påvirker den videre graviditeten. Du kan ikke ta enebær, jordbær, persille rot. Den sikreste måten er orthosifon. Det kan brukes under graviditet og amming.

Hvis du ikke kan uten vanndrivende legemidler, foreskriver legen din Kanefron. Denne medisinen kan være full, nesten når som helst under graviditeten. Dråper av dette legemidlet er ikke foreskrevet, fordi de inneholder alkohol. Hvis hevelse oppstår uten akutte betennelsesprosesser i nyrene, kan en fytopreparasjon som Phytolysin bli foreskrevet.

Et alternativ til diuretika kan være bronkodilatatoren Eufillin, som har en vanndrivende effekt. Det er kontraindisert for kvinner som lider av hypotensjon, epileptiske anfall, med et sykt hjerte. Tilordner det til laktasjon, vurderer en spesialist risikoen og det virkelige behovet for å ta dette stoffet.

vanndrivende

Legg igjen en kommentar

Diuretika eller diuretika er stoffer som har forskjellige kjemiske strukturer, men har en felles egenskap. Diuretisk effekt - effekten av et vanndrivende middel på kroppen, dets evne til å fremskynde filtreringen av blod, for å fjerne væske fra kroppen. Slike terapi er bra for hypertensjon, bidrar til å fjerne puffiness og forhindre utvikling av andre sykdommer. Hva er diuretika og hva er de farlige og nyttige?

Handlingsmekanisme

Den viktigste virkningsmekanismen er effekten av narkotika på nyrer, nefroner og alle prosesser som oppstår. Prinsipp en er å stimulere nyrene slik at de produserer mer urin. Diuretika fører til en nedgang i absorpsjon av salter, vann, akselerere dannelsen og fjerning av urin, redusere væskenivået i kroppen. Diuretika lindrer puffiness, renser kroppen og normaliserer syrebasebalansen. Den kliniske farmakologi av diuretika er som følger. Reduksjon av blodtrykk skyldes det faktum at natriumkonsentrasjonen reduseres og effekten på karene er. Deres egenskaper tillater oss å slappe av i galdeveiene og arteriene.

Hvordan og med hva du skal ta?

Oftest foreskrevet i forbindelse med andre legemidler som reduserer blodtrykket. For riktig bruk av diuretika må du følge reglene og kontrollere noen parametere:

 • volum av drukket væske per dag;
 • måle trykk to ganger om dagen;
 • måle kroppsvekt, volum i magen og nedre ben.

Disse dataene er nødvendige for at legen skal justere dosen av legemidlet. Hvis kvalme eller svimmelhet oppstår, fortell legen din om det. For å ta diuretika må du følge noen anbefalinger:

 1. Følg en diett som er lav i natrium og salt.
 2. Ta medikamenter som inneholder kalium, eller erstatt dem med mat som er rik på kalium.
 3. Med kaliumsparende terapi er det tværtimot nødvendig å ekskludere produkter med kalium.
 4. Bruk ikke sovepiller og alkohol, noe som kan provosere komplikasjoner.
Tilbake til innholdet

Typer av stoffer

Diuretika foreskriver, basert på sykdommen, siden de varierer i virkemekanismen. Varianter: tiazid, kaliumsparing, sløyfe og osmotisk. Tiazid diuretika brukes til behandling av hypertensjon, fordi de reduserer blodtrykket helt. Dosering er liten, fordi tiazid diuretikum påvirker metabolismen. Bruk av diuretika i komplekset gjør det mulig å oppnå maksimal effekt med minimal bivirkninger på helse. Farmakokinetikk av legemidler, som i loop diuretika. Tiazider utskilles i lumen av nephronen i proksimal tubulat.

Kaliumsparing bidrar til fjerning av klorider og natrium fra kroppen, men reduserer utskillelsen av kalium. De handler rundt distale tubuli, hvor det er utveksling av natrium- og kaliumioner. En ganske svak klasse av diuretika, dette betyr at de er dårligere enn andre i styrke og reaksjonshastighet. De brukes med diuretika, som skiller ut magnesium og kalsium, for å redusere iontap. Handlingen av loop diuretics forekommer i loop av Henle. Egenskapene til diuretika i denne gruppen: økt blodgennemstrømning i nyrene, utskillelse av magnesium og kalsium, glomerulær filtrering, redusert venøs tone, økt diurese.

Indikasjoner for bruk av diuretika osmotisk gruppe: glaukom, hevelse i organene, peritonitt, tilfeller når urin ikke dannes. I tillegg brukes de til forgiftning og overdosering. Forhold til det potente, foreskrive intravenøst, fordi de ikke absorberes i fordøyelseskanalen. Det beste intravenøse vanndrivende middel i denne gruppen er Monitol. Det finnes andre diuretika som ikke er en del av noen av disse gruppene, men har en vanndrivende effekt.

Typer av diuretika når det gjelder effektivitet

På effektiviteten av utluting er natriumhypotensive diuretika:

 • Sterk sløyfe, øk utvasking med 5-25%.
 • Moderatvirkende - tiazid, øke utskillelsen med 5-10%.
 • Litt aktiv eller lett - kaliumsparende og osmotisk, øk natriumutbyttet med 5%.
Tilbake til innholdet

Indikasjoner for bruk

Diuretika foreskriver for hypertensjon, hjerte og akutt nyresvikt, med hjerteødem, glaukom, cirrhosis. Studier har vist at den hypotensive effekten er iboende i de fleste diuretika som er tilgjengelige på apoteket. Forebyggende for arteriell hypertensjon er tiazid-lignende diuretika, i tillegg reduserer de risikoen for slag. I høye doser, og systematisk å ta tiazider, anbefales ikke, slik at hypokalemi ikke forekommer. Instruksjonen vil tillate å forstå hvilke indikasjoner på anvendelse av dette eller det preparatet, blant diuretika, de som er mot-indikative ved det senket trykk. Diuretisk terapi kan være aktiv ved moderate doser og vedlikeholdes ved konstant inntak.

Diuretika i hypertensjon

Når hypertensjon er foreskrevet medikament for å redusere volumet av sirkulerende blod, for å redusere byrden på hjertet og økt motstand av de vaskulære veggene. Ved behandling av hypertensjon brukes en vanndrivende beta-blokkering, slik at effektiviteten av legemidlene økes. Nifedipin brukes ofte fordi det ikke påvirker metabolismen. Daglig "Nifedipin" senker blodtrykket og utfører en beskyttende funksjon for indre organer. "Nifedipin" er godt kombinert med ulike grupper av legemidler: Betablokkere, ACE-hemmere.

Diuretika i puffiness

Ødem er et problem for mange mennesker. Dette er det første symptomet på de negative prosessene som oppstår i kroppen. Hevelsen av ekstremiteter signalerer en stagnasjon. Ved nedsatt nyrefunksjon er det hevelse i ansiktet. Unilateralt ødem er sjeldent og er forbundet med CNS-skade. Diuretika skiller ut væske og har en terapeutisk effekt på hele kroppen. Når du tar diuretika, er en diett foreskrevet, noe som fremmer det fulle forsvinningen av symptomet.

Diuretika ved nyresvikt

Diuretika og nyrer har alltid vært nært beslektet. Så, med nyresvikt og nephritis diuretika fjerner puffiness, fjern overskytende vann. Med milde symptomer anbefales naturlig diuretika: selleri, gulrøtter, jordbær, agurker, rødbeter. Blant syntetisk - som er mest effektive "Aldactone", "Britomar", "Hypothiazid", "Diuver" "Furosemid". Ved kronisk nyresvikt, er lungemedisiner foreskrevet. Tiazid diuretika i CRF brukes mindre ofte, siden de er mindre effektive. Andre klasser av diuretika er kontraindisert, da de øker risikoen for komplikasjoner. Når urolithiasis er foreskrevet terapi, basert på opprinnelsen til steiner:

 • steiner fra kalium-, kalsium- eller fosfatsalter vil kurere kalsiumbesparende diuretika;
 • oksalatformasjoner vil ekskludere tiazidmidler;
 • steiner fra urinsyre herdet dill, jordbær.
Tilbake til innholdet

Hjertesvikt og trykkproblemer

Med hjertesvikt i kroppsvæsken beholdes, blir blodstasis i lungene dannet. Tazidnye midler har en antispasmodisk effekt på blodkarets vegger. En av de beste i behandlingen av hjerteproblemer kalles "Captopril". "Captopril" er effektiv for å forebygge komplikasjoner, som diuretika og betablokkere.

Vanndrivende for vekttap

For raskt vekttap bruker mange diuretika, fordi diuretika bidrar til å redusere vekten. Mye væske fjernes fra kroppen, vekten minker, men de fettdepositum forblir fortsatt. Sammen med giftstoffer, mister kroppen vitale ioner. Sterk dehydrering har en negativ effekt på hud og utseende. Krenkelse av ionbalansen fører til svikt i rytmen i hjertet, svakhet, nedsatt syn. Derfor er det nødvendig å miste vekten med diuretika veldig nøye, for ikke å skade helsen din. Mange tror at vekttap krever fysisk aktivitet, noe som er mye mer nyttig enn medisiner.

Effektive diuretika

Moderne legemidler er effektive, deres maksimale fordel er mulig med riktig bruk og overholdelse av anbefalinger. Doktoren, som vet alle symptomene og egenskapene i sykdomsforløpet, vil kunne foreskrive det mest effektive vanndrivende middelet. Blant de sterke og effektive diuretiske stoffer kalt "bumetanid," "xipamid" "Mannitol", "Urea", "piretanide", "torasemid," "Furosemide", etakrynsyre. Lungene er "Amilorid", "Diakarb", "Spironolactone", "Triamteren". Ikke glem at et ufarlig vanndrivende middel er en myte, noen terapi har bivirkninger, så når du tar terapi, må du observere dosering og varighet av kurset.

Folkemidlene

Diuretika er ikke bare syntetisk. Tradisjonell medisin gir et alternativ til kjemiske medisiner. Naturen har gitt oss et bredt utvalg av urter, den helbredende kraften som beriker kroppen med vitaminer og fjerner væske. En av de viktigste fordelene ved naturlig diuretikk er tilgjengelighet og pris. Apoteket tilbyr mange stoffer med en vanndrivende effekt, men ikke alle har råd til dem. Hvis du har hjerteproblemer, bruk jordbær, bjørkblader.

Med betennelse i urinveiene vil det hjelpe tranebær, skinn og hyrdepose. I folkemedisin er mange oppskrifter kjent for ødem med bruk av bjørkblader, hundrosen, lin. Når du tar vanndrivende buljonger ta pauser og etter noen dager gjenoppta å ta. Ekspressert vanndrivende effekt har gulrøtter, grønn løk, druer, melon, selleri, agurk, tørket frukt. En slik liste over "stoffer" vil være ufarlig for menneskers helse.

Forsiktighetsregler

Bivirkninger fra opptak kan oppstå når avtalen er feil eller kombinasjonen er feil. Diuretika kan forårsake:

 • anoreksi;
 • svakhet;
 • oppkast;
 • hyperglykemi - et hopp i blodsukker;
 • senking av blodplater i blodet;
 • pankreatitt;
 • svekkelse av seksuell funksjon;
 • forstoppelse,
 • diaré.
Tilbake til innholdet

Bivirkninger og kontraindikasjoner

Før behandling påbegynnes, er det nødvendig å studere indikasjoner og kontraindikasjoner, samt bivirkninger av diuretika. Kroppen trenger en væske for normalt liv. Med den store akkumuleringen er vanndrivende terapi uunngåelig, men med misbruk vil det føre til dehydrering. Dehydrering forstyrrer hjertet og andre indre organer.

Loop-diuretika sammen med overskudd av fluidleveransen og kalium, nedsatt hvis nivå fører til brudd på hjerteslag, nummenhet og kribling i ekstremiteter, tretthet og nervøsitet, muskelkramper. I tillegg har studier vist at sløyfediuretika forårsaker tap av hørsel på grunn av virkningene på de nerveender i ørene. Symptomer på ototoxicitet er svimmelhet og ringing i ørene. Når du tar tiazid diuretika, blir huden følsom overfor solen, kjennetegnet ved rødhet, brannskader, kløe og utslett. Ta tiazider øker urinsyre i blodet, noe som kan føre til akutt gikt. En ubestridelig bivirkning er narkomanavhengigheten til det faktum at det er en konstant stimulering av prosessen med å fjerne væsken. Følgelig nyrene atrofi og gradvis slutte å jobbe selvstendig. Derfor, uten behov for å ta diuretika, er det bedre å avstå.

Hva er diuretika: beskrivelse, liste over legemidler (tiazid, kaliumsparing, loop) i diabetes mellitus

Vanndrivende medisiner påvirker spesielt nyrernes funksjon og akselererer utskillelsesprosessen fra urinen.

Virkningsmekanismen av de fleste diuretika, spesielt hvis det er kaliumsparende diuretika, er basert på evnen til å undertrykke tilbake absorpsjon i nyrene, mer nøyaktig i nyrene, elektrolyttene.

En økning i mengden av frigjorte elektrolytter skjer samtidig med frigjøring av et visst volum væske.

Det første vanndrivende dukket opp i 1800-tallet, da et kvikksølvbruk ble mye brukt til å behandle syfilis. Men i forhold til denne sykdommen var stoffet ikke effektivt, men dets sterke vanndrivende effekt ble notert.

Etter en stund ble kvikksølvpreparatet erstattet med et mindre giftig stoff.

Snart førte endringen av strukturen til diuretika til dannelsen av svært kraftige vanndrivende legemidler, som har egen klassifisering.

Hva er diuretika for?

Narkotika diuretisk virkning er oftest brukt til å:

 • med kardiovaskulær insuffisiens
 • med hevelse;
 • Sikre induksjon av urin ved nedsatt nyrefunksjon
 • å senke høyt blodtrykk
 • når forgiftning fjerner giftstoffer.

Det bør bemerkes at diuretika er best brukt til hypertensjon og hjertesvikt.
Høy puffiness kan være en konsekvens av ulike hjertesykdommer, patologier i urin- og vaskulærsystemet. Disse sykdommene er forbundet med en forsinkelse i kroppen av natrium. Medikamenter av vanndrivende virkning fjerner overflødig akkumulering av dette stoffet og reduserer dermed puffiness.

Med høyt arterielt trykk påvirker overflødig natrium muskeltonen i karene, som begynner å smale og kontraheres. Diuretika som brukes som antihypertensive stoffer, vasker natrium ut av kroppen og fremmer vasodilasjon, noe som igjen reduserer blodtrykket.

Når forgiftning utsettes, blir noen av giftene utskilt av nyrene. For å øke hastigheten på denne prosessen, brukes diuretika. I klinisk medisin ble denne metoden kalt "tvungen diurese".

Først injiseres pasienter intravenøst ​​med et stort antall løsninger, da brukes et svært effektivt vanndrivende middel som umiddelbart fjerner væske fra kroppen og sammen med det giftstoffer.

Diuretika og deres klassifisering

For ulike sykdommer er det gitt spesifikke diuretika med forskjellige virkemekanismer.

 1. Legemidler som påvirker nyre rørformet epitel i arbeid, en liste over: Triamterene amilorid, etakrynsyre, torasemid, Bumetamid, Flurosemid, indapamid, Klopamid, metolazon, klortalidon, methyclotiazid, Bendroflumetiozid, Tsiklometiazid, hydroklortiazid.
 2. Osmotiske diuretika: Monitol.
 3. Kaliumsparende diuretika: Veroshpiron (Spironolactone) refererer til antagonister av mineralocorticoidreceptorer.

Klassifisering av diuretika på effektiviteten av natriumlakking fra kroppen:

 • Lav effektive - 5% av natrium utskilles.
 • Den gjennomsnittlige effektiviteten er 10% natrium.
 • Meget effektiv - produserer mer enn 15% natrium.

Virkningsmekanismen for diuretika

Virkemekanismen for diuretika kan studeres ved hjelp av deres farmakodynamiske effekter som et eksempel. For eksempel er reduksjonen i blodtrykk på grunn av to systemer:

 1. Nedsatt konsentrasjon av natrium.
 2. Direkte handling på fartøyene.

Dermed kan arteriell hypertensjon undertrykkes av en reduksjon av volumet av væsken og et forlenget vedlikehold av vaskulær tone.

Å redusere behovet for hjertemuskel i oksygen ved bruk av diuretika er forbundet:

 • med fjerning av spenning fra cellene i myokardiet;
 • med forbedring av mikrosirkulasjon i nyrene;
 • med en reduksjon i vedheft av blodplater;
 • med en reduksjon i belastningen på venstre ventrikkel.

Noen diuretika, for eksempel Mannitol, øker ikke bare mengden utsatt væske i ødem, men kan også øke osmolærtrykket i interstitialvæske.

Diuretika, på grunn av deres egenskaper, slapper av glatt muskulatur av arteriene, bronkiene, gallekanalene, har en antispasmodisk effekt.

Indikasjoner for utnevnelse av diuretika

Grunnleggende indikasjoner for utnevnelse av diuretika er hypertensjon, det meste gjelder eldre pasienter. Narkotika diuretisk virkning foreskrives med forsinkelse i kroppen av natrium. Disse tilstandene inkluderer: ascites, kronisk nyresvikt og hjertesvikt.

Ved osteoporose foreskrives pasienten tiazid diuretika. Kaliumbesparende legemidler er indikert ved medfødt liddsyndrom (eliminering av en stor mengde kalium og natriumretensjon).

Loop diuretika har en effekt på nyrefunksjon, foreskrives med høyt intraokulært trykk, glaukom, hjerteødem, cirrose.

For å behandle og forhindre arteriell hypertensjon, foreskriver legene tiazidmedikamenter, som i små doser har en mild effekt på pasienter med moderat hypertensjon. Det har blitt bekreftet at tiaziddiuretika i forebyggende doser kan redusere risikoen for hjerneslag.

Ta disse legemidlene ved høyere doser anbefales ikke, dette er fulle av utviklingen av hypokalemi.

For å forhindre denne tilstanden kan tiazid diuretika kombineres med kaliumsparende diuretika.

Ved behandling av diuretika utmerker seg aktiv terapi og støttende terapi. Den aktive fasen viser moderate doser potente vanndrivende legemidler (furosemid). Ved vedlikeholdsbehandling - regelmessig bruk av diuretika.

Kontraindikasjoner til bruk av diuretika

Pasienter med dekompensert levercirrhose, hypokalemi, bruk av diuretika er kontraindisert. Ikke administrer sløyfediuretika til pasienter som er intolerante overfor visse sulfanilamidderivater (hypoglykemiske og antibakterielle legemidler).

Personer med respiratorisk og akutt nyresvikt diuretika er kontraindisert. Vanndrivende tiazid-gruppe (methyclotiazid, Bendroflumetiozid, Tsiklometiazid, hydroklortiazid) kontraindisert ved diabetes mellitus type 2, som pasienten kan kraftig økning i blodglukosenivået.

Ventrikulære arytmier er også relative kontraindikasjoner til utnevnelse av diuretika.

Pasienter som tar litiumsalter og hjerteglykosider, slår diuretika med stor forsiktighet.

Osmotiske diuretika er ikke foreskrevet i tilfelle hjertesvikt.

Bivirkninger

Diuretika som er inkludert i listen over tiazider, kan føre til økt nivå av urinsyre i blodet. Av denne grunn kan pasienter som er diagnostisert med gikt oppleve forverring.

Diuretika i tiazidgruppen (hydroklortiazid, hypothiazid) kan føre til uønskede konsekvenser. Hvis feil dosering ble valgt eller pasienten har intoleranse, kan følgende bivirkninger oppstå:

 • hodepine;
 • mulig diaré;
 • kvalme;
 • svakhet;
 • tørr munn;
 • døsighet.

Ubalansen av ioner innebærer:

 1. redusert libido hos menn;
 2. allergier;
 3. en økning i konsentrasjonen av sukker i blodet;
 4. spasmer i skjelettmuskler;
 5. muskel svakhet;
 6. arytmi.

Bivirkninger av furosemid:

 • reduksjon i nivået av kalium, magnesium, kalsium;
 • svimmelhet;
 • kvalme;
 • tørr munn;
 • hyppig vannlating.

Når ionbytteret endres, øker nivået av urinsyre, glukose, kalsium, noe som innebærer:

 • parestesi,
 • hudutslett;
 • hørselstap.

Bivirkninger av aldosteronantagonister inkluderer:

 1. hudutslett;
 2. gynekomasti;
 3. kramper;
 4. hodepine;
 5. diaré, oppkast.

Hos kvinner med feil avtale og feil dosering observeres:

Populære diuretika og mekanismen for deres handling på kroppen

Diuretika som påvirker aktiviteten til nyrene, hindrer at natrium kommer inn i kroppen og utskiller elementet sammen med urinen. Diuretika med moderat effekt Metiklothiazid Bendroflumethiozid, Cyclomethiazide gjør opptak av klor vanskelig, og ikke bare natrium. På grunn av denne handlingen kalles de også saluretics, som betyr "salt" i oversettelse.

Tiazidlignende diuretika (hypotiazid) er vanligvis foreskrevet for ødem, nyresykdom eller hjertesvikt. Spesielt populært er hypotiazid som et antihypertensive middel.

Legemidlet fjerner overskudd av natrium og reduserer trykket i arteriene. I tillegg forbedrer tiazidmedikamenter virkningen av legemidler, virkningsmekanismen som er rettet mot å senke blodtrykket.

Ved utnevnelse av økt dose av disse legemidlene, kan eliminering av væske øke uten å senke blodtrykket. Hypothiazid er også foreskrevet for diabetes insipidus og urolithiasis.

Aktivstoffer som finnes i preparatet, reduserer konsentrasjonen av kalsiumioner og forhindrer dannelsen av salter i nyrene.

Furosemid (Lasix) er det mest effektive vanndrivende middel. Ved intravenøs administrering av dette legemidlet, observeres effekten etter 10 minutter. Legemidlet er relevant for;

 • akutt mangel på hjerte venstre ventrikel, ledsaget av lungeødem;
 • perifer ødem;
 • arteriell hypertensjon;
 • eliminering av toksiner.

Etacrynsyre (Uregit) ligger nær Lasix ved sin handling, men det varer litt lenger.

Det vanligste vanndrivende middelet er Monitol injisert intravenøst. Legemidlet forsterker plasmidets osmotiske trykk og senker intrakranielt og intraokulært trykk. Derfor er stoffet veldig effektivt i oliguri, som er årsaken til en brenning, skade eller akutt blodtap.

Aldosteronantagonister (Aldakton, Veroshpiron) forhindrer absorpsjon av natriumioner og hemmer sekresjonen av magnesium og kaliumioner. Preparater av denne gruppen er indisert for ødem, hypertensjon og kongestiv hjertesvikt. Kaliumsparende diuretika trer nesten ikke gjennom membranene.

Diuretika og type 2 diabetes mellitus

Vær oppmerksom! Det er nødvendig å ta hensyn til at i diabetes type 2 kan brukes kun enkelte diuretika, dvs. diuretika, unntatt sykdommen eller selv kan føre til irreversible konsekvenser i kroppen.

Tiazid diuretika i type 2 diabetes er foreskrevet hovedsakelig for senking av blodtrykk, med ødem og for behandling av kardiovaskulær insuffisiens.

Også for behandling av de fleste pasienter med arteriell hypertensjon, som varer i lang tid, bruk tiazid diuretika.

Disse stoffene reduserer signifikant cellens følsomhet til hormoninsulinet, noe som fører til økning i blodsukkernivået av glukose, triglyserider og kolesterol. Dette pålegger betydelige restriksjoner på bruken av disse diuretika i type 2 diabetes mellitus.

Likevel har nyere kliniske studier av bruk av diuretika i type 2 diabetes vist at slike bivirkninger ofte observeres ved høye doser av legemidlet. Ved doser med lave bivirkninger er praktisk talt ikke tilfelle.

Viktig! Ved type 2 diabetes mellitus bør pasienten, når man forskriver tiaziddiuretika, spise så mye frisk frukt og grønnsaker som mulig. Dette vil bidra til å kompensere for det betydelige tapet av kalium, natrium, magnesium. I tillegg bør man vurdere risikoen for å redusere kroppens følsomhet overfor insulin.

I type 2 diabetes er det mest brukte stoffet Indapamide, eller rettere, dets derivat Arifon. Både indapamid og arifon har praktisk talt ingen effekt på karbohydrat og lipidmetabolisme, noe som er svært viktig i type 2 diabetes.

Andre diuretika i type 2 diabetes er foreskrevet mye mer sjelden og bare hvis visse forhold er tilstede:

 1. loop diuretika i type 2 diabetes brukes først og fremst bare en gang i disse tilfellene når det er nødvendig å oppnå rask normalisering av blodtrykket;
 2. kombinert tiazid og kombinert kaliumsparende diuretika - når det er nødvendig å minimere tap av kalium.

Pasienter med nedsatt regulering av blodsukker bør forstå at det kan føre til alvorlig bivirkning ved å bruke vanndrivende midler - en reduksjon av følsomheten for hormoninsulin. Og behandling av hypertensjon kan ikke være lang.

Les Mer Om Fartøyene